abonnement Unibet Coolblue
pi_41867691
Hier alweer deel 31 in een (blijkbaar) succesvolle serie. Liefhebbers van de oude delen, komen hier aan hun trekken:

Wie heeft er mooie treinpics?
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 2.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 3
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 4
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 5
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 6
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 7.
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+1
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 8+2
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 11
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje dozijn
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 13
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 14
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 15
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 16
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 17
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 18
Het treinpics, -nieuws en praattopic deeltje 19
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 20
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 21
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 22
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 23
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 24
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 25
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 26
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 27
Het treinpics, - nieuws en praattopic, deel 28
Het treinpics, -nieuws en -praattopic, deel 29
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 30
Het treinpics, -nieuws en praattopic deel 30

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, een introductie van het meest gebruikte reizigersmat in Nederland. Goederenzut is hier niet veel intresse in, dus daar wordt niet op in gegaan. Mensen die er toch interesse in hebben kunnen op de site van Rolandrail terecht.
Wat 'verdwenen' mat. soorten van enige tijd geleden als plan W, plan U of 1300-locs wordt ook niet op in gegaan, maar als iemand er wat meer van wil weten: de 'experts' lopen dit topic vaak genoeg tegen het lijf, dus vraag maar raak.

Dat 'de NS' niet meer overal rijdt, zal inmiddels wel bekend zijn. 'De NS' is inmiddels oa NS Reizigers en NS Internationaal. De andere reizigersvervoerders zijn Arriva, Connexxion, Syntus en vanaf 10 december Veolia, en voor het grensoverschrijdend verkeer nog de NMBS (Maastricht-Luik en Roosendaal-Antwerpen), DB Regionalbahn (Leer-Nieuweschans (in opdracht van Arriva), Enschede-Munster en Heerlen-Aken), Prignitzer Eisenbahn Gesellschaft (Enschede-Dortmund) en de alweer gestopte proef van Syntus met enkele ritten Arnhem-Emmerich in het weekend.

NoordNed reed in het noorden de stoptreinen Leeuwarden-Stavoren, Leeuwarden-Harlingen, Groningen-Roodeschool, Groningen-Delfzijl, Groningen-Nieuweschans/Leer. Verder verzorgde NoordNed het vervoer op Groningen-Leeuwarden in opdracht van NS. Met de dienstregeling 2006 is de concessie Groningen/Friesland overgegaan naar Arriva. Er zullen oa. nieuwe treinen komen: Stadler GTW’s. De enige treinen van NSR die nog in het noorden komen zijn de treinen Randstad-Amersfoort-Zwolle-Groningen/Leeuwarden en een extra stoptrein Zwolle-Groningen.

Syntus is actief in Twente in de Achterhoek op Arnhem-Wintersijk, Zutphen-Winterswijk, Zutphen-Oldenzaal en Arnhem-Tiel.

Verder rijdt Syntus nog in naam van Connexxion op Almelo-Mariënberg in de spitsuren ter versterking.

De NMBS rijdt op Maastricht-Luik en Roosendaal-Antwerpen.
DB Regionalbahn is te vinden op Heerlen-Aachen, Venlo-Hamm, Enschede-Munster en Nieuweschans-Leer.
PEG deelt met DB Regio het stuk Enschede-Gronau, maar gaat vanuit daar naar Dortmund.
De andere twee grensovergangen wat het spoor betreft (Zevenaar-Emmerich en Oldenzaal-Bad Bentheim), wordt alleen overschreden door de ICE en een inmiddels gestopt Syntus-probeertraject, respectievelijk de internationale IC Berlijn-Schiphol Verder rijden er via Roosendaal naast de stoptrein van de NMBS nog de internationale trein Amsterdam-Brussel en de Thalys naar Parijs.


Leuk en aardig allemaal natuurlijk, maar waarmee wordt dat allemaal gereden?

Arriva
Laten we in het noorden beginnen met Arriva (Voorheen NoordNed, dochter van Arriva/NS)Dit bedrijf huurt haar mat vooral van het Ierse bedrijf NS Financial services. Er wordt gereden met DM90(Buffel) op Groningen-Leeuwarden en met Wadlopers (overige lijnen, alsmede Groningen-Leeuwarden).

Links de Wadloper (DH2), dit is het enige groene stel van Arriva. Naast de (gele) tweedelige wadlopers, zijn er ook nog de één delige (DH1), waarvan sommige voorzien van extra ruimte voor fietsvervoer (de Wadfietser). Hiervoor werd in de zomer een deel van de stoelen verwijderd. Dit gebeurt echter sinds enkele jaren al niet meer. Voor de DM90-foto's: zie NS.

De Stadler GTW die voor Arriva zal gaan rijden.

Syntus
Syntus rijdt ook met DM90's gehuurd van NS, en met eigen spul: de lighttrain Lint's.



Twee Syntus Buffels, met daaronder een Lint van buiten en van binnen.

Connexxion
Bij velen bekend om het busvervoer, minder bekend als spoorbedrijf. Ze hebben ook maar één lijntje: Almelo-Marienberg. Rustig enkelspoors lijntje door de Twentse venen. Verder stelt het geen drol voor, vooral vanwege de dramatisch slechte aansluitingen in Mariënberg.
Connexxion heeft twee DH1-wadlopers omgedoopt tot Veenexpress en voert daarnee de diensten uit. In de spits worden beide veenexpressen bijgestaan door een Lint van Syntus. In januari 2007 worden er op Almelo-Mariënberg nieuwe linten ingezet. Vanaf 10 december 2006 gaat Connexxion ook een treindienst onderhouden op de valleilijn, welke ligt tussen Ede/Wageningen en Amersfoort. Vanaf september 2007 wordt op deze lijn nieuw materieel ingezet.

Interieur en exterieur.

Veolia
Veolia is in Nederland wat betreft het gebruik van het spoor een nieuwkomer. Vanaf 10 december zal dit Franse bedrijf de treindienst gaan onderhouden tussen Nijmegen en Roermond en tussen Maastricht en Kerkrade. Hiervoor zal in eerste instantie materieel gehuurd moeten worden, wat er op neerkomt dat er op beide trajecten met het huidige materieel gereden zal gaan worden, namelijk de DM'90 en Mat'64. Veolia is op dit moment in Nederland actief met haar dochterondernemingen BBA (busvervoer in oa. Noord-Brabant en op de Veluwe, alsmede enkele vaarverbindingen), Limex en SBM in Maastricht. Veolia heette voorheen Connex.

RandstadRail
Het metronet van Rotterdam, het tramnet van Den Haag en de Zoetermeerstadslijn worden op elkaar aangesloten met light-rail voertuigen. Hiervoor worden de treintrajecten Hofpleinlijn en de Zoetermeerstadslijn van trein naar light-rail omgebouwd en worden enkele tramlijnen in Den Haag opgewaardeerd tot light-rail traject. RandstadRail is een samenwerkingsverband van het Haagse OV-bedrijf HTM en het Rotterdamse RET.
Sinds 3 juni rijden er op de Hofpleinlijn en de Zoetermeerstadslijn geen treinen meer. Op 4 september had men met de ombouw naar RandstadRail gereed moeten zijn. Inmiddels is hier echter de eerste vertraging opgetreden. Als alles klaar is, is de Zoetermeerstadslijn uitgebreid met een tak naar de nieuwbouwwijk Oosterheem.
De eerste jaren zal de metro van Den Haag Centraal naar Rotterdam nog zijn eindpunt hebben op station Hofplein. Momenteel wordt gewerkt aan een boortunnel tussen (ongeveer) station Kleiweg en het Rotterdamse Centraal Station, waar RandstadRail aan zal sluiten op het Rotterdamse metronet. De treinen van RandstadRail rijden dan van Den Haag Centraal door naar metrostation Slinge in Rotterdam Zuid.
Voor meer info: kijk op http://www.randstadrail.nl
Op RandstadRail gaat het volgende materieel rijden:



NS Reizigers
diesel
Bij NSR is de verscheidenheid weer wat groter.
Ook NSR exploiteert nog drie diesellijnen (Enschede-Zwolle, Zwolle-Kampen en Nijmegen-Roermond), en maakt daarvoor uitsluitend gebruikt van de tweedelige DM’90/Buffels. Wat moderner dan de wadlopers van NoordNed en Connexxion, en wat stiller dan de nieuwere Lints van Syntus.

Wat betreft aanbestedingen heeft NS-Regio de aanbesteding gewonnen voor het traject Apeldoorn-Zutphen, waar met DM'90 op gereden wordt. Hiervoor is een aparte tak opgezet die "RegioNS" wordt genoemd. Een vast team rijdt en onderhoudt het materieel. Ter onderscheiding zijn de Buffels die hier rijden voorzien van speciale stickers.


Een Buffel van binnen en van buiten. Op de buitenfoto staat twee stellen gekoppeld.

electrisch
En omdat een groot deel van Nederland nu eenmaal geëlektrificeerd is, wordt ook veelvuldig gebruik gemaakt van elektrische treinstellen en locs omdat die over het algemeen wat goedkoper in het gebruik zijn.

De getrokken treinen worden aangedreven door een loc uit de 1700 of 1800 serie. Deze zijn vrijwel identiek, alleen is de 1700 ongeveer tien jaar nieuwer, en heeft wat meer mogelijkheden wat betreft multitractie (samenwerken met een andere 1700) en dubbeldeksmaterieel (alleen DD-AR, DDM-1 wordt met 1800'en gereden). Ook technisch gezien zijn er verschillen, maar daar zullen we jullie niet mee vermoeien.
Getrokken treinen zijn vooral te vinden op de langere intercity trajecten als Venlo-Den Haag (met ICK), Maastricht/Heerlen-Haarlem, en wat kortere (spits)routes daarbinnen als bijvoorbeeld Eindhoven-Utrecht.
De inzet in de treinserie 800/900 Haarlem-Amsterdam-Utrecht-Eindhoven-Heerlen/Maastricht zal vanaf december 2006 ten einde komen als hier IRM op ingezet gaat worden. Hiermee zal van/naar Alkmaar worden gereden. Ook wordt er niet meer alternerend naar Maastricht of Heerlen gereden, maar zal voortaal gesplitst worden in Sittard waardoor de IC’s elke halfuur naar deze plaatsen gaat rijden.

Achter de locs uiteraard de nodige voorzieningen voor het vervoer van reizigers, iets dat wat gemakkelijker gaat door het aanbrengen van deuren, waarin ter meerdere glorie van de reiziger nog banken staan ook.
Momenteel zijn er (ruwweg) drie series rijtuigen: ICR, ICRm en ICK. Afkortingen komen wel meer terug in dit topic dus een kleine uitleg: ICR = InterCityRijtuig (niet meer in dienst), ICRm = gemoderniseerde ICR (met oa airco en nieuwe bankjes) en de ICK zijn eigenlijk 2e hands Duitse rijtuigen voor de korte termijn (vandaar de 'K') die zijn gekocht (voor een miljoen per stuk) om wat extra zitplaatsen te verzorgen, wat destijds hard nodig was. Na een halfjaar rust, zijn recentelijk weer meer rituigen ICK in dienst gekomen, om via schuifacties met IRM een DD-AR de wegvallende stellen plan V op te kunnen vangen, die wegens verstreken onderhoudstermijnen aan de kant gingen. Ook een hoge defectenstand in IRM (gesmolten stuifsneeuw in electr. circuit) en ICM (nieuwe compressoren zijn storingsgevoelig). Met de ingang van dienstregeling 2007 zijn er zoveel extra treinen dat alle ICK weer in dienst zal komen. Niet in de laatste plaats omdat er 60 rijtuigen ICRm aan HSA worden verhuurd voor inzet op de HSL-Zuid.
ICR en ICRm werd door elkaar gebruikt tijdens de rivisie - die nu vrijwel afgerond is- op de trajecten Maastricht/Heerlen-Haarlem, waar ICK eigenlijk alleen maar tussen Eindhoven/Venlo-Den Haag rijdt. (Inmiddels zijn overigens, in augustus 2006, alle ICK-rijtuigen weer in dienst genomen en rijden zij ook weer in de 3500-serie tussen Eindhoven en Schiphol.)

Hoe eea er van binnen en van buiten uitziet, zie de fototjes.

Een 1700 loc met een sliert ICR en ICRm-rijtuigen en een ICRm tweede klas interieur.


Een ICR 1e klas interieur voor en na de verbouwing tot ICRm.


Het ICK van buiten, en een coupé en het gangpad van binnen.

Nu is zo'n loc aan één kant wat lastig als men op het eindpunt om moet draaien. Daarom worden sommige ICR-rijtuigen voorzien van een zgn. stuurstand type: BDs); een cabine vanwaaruit de loc bediend kan lopen die de trein dan niet trekt maar duwt. Zo kan op het eindpunt bijvoorbeeld in geval van vertraging sneller gekeerd worden. Deze stuurstanden worden vooralsnog alleen ingezet op Haarlem-Limburg.


Andere getrokken/geduwde treinen van NSR zijn de 'oude dubbeldekkers': DDM-1 en DD-AR. DDM-1 zijn lange DD-stammen met een 1800-loc, van binnen harde rode banken. De stuurstanden zijn voorzien van de afbeelding van een bedreigde diersoort. DDM-1 bakken zijn ook af en toe te vinden tussen Maastricht/Heerlen en Haarlem, waar 12 rijtuigen ICR blijkbaar te weinig zitplaatsen leveren. Dan lopen er één of twee DDM-1's in mee. Bij instroom van de stuurstand (BDs) in deze treinseries, zullen de dubbeldeks bakken gewoon in dienst blijven.
De huidige verwachting is dat alle DDM-rijtuigen worden gemoderniseerd zodat ze IC-waardig worden qua comfort.

DD-AR is wat korter (stammen van 4) en heeft groene en blauwe bankjes (2e respectievelijk 1e klas). DD-AR staat voor "DubbelDekker - Agglo-Regio". Om loc's vrij te maken om oude locseries (1100/1200/1300) te vervangen, is bij vijftig DD-AR stammen (een stam is een min of meer vaste combinatie van loc+rijtijgen) de 1700-loc vervangen door een half-dubbeldeks motorwagen waarbij je boven kan zitten en de benedenverdieping vol staat met de elektrische installatie.

Een maal geduwd mat, en een (smerige) motorwagen.

De Panda

2e en 1e klas interieur: de zelfde banken als in SGM3.


...en van binnen. De groene bankjes is de 2e klas, de blauwe 1e klas.

Buiten het getrokken mat, wordt er ook gebruikt gemaakt van treinstellen. Achtereenvolgens ICM, DD-IRM, plan V, plan T, SGM en tot december 2005 SM'90. Dit laatste type is buitendienst gesteld vanwege de grote storingsgevoeligheid en de hoge kosten die er aan die type, mede door de kleine serie, verbonden waren.

De treinstellen voor de lange afstand, is natuurlijk het ICM (ook: Koploper). Vooral te vinden in het noorden en oosten van het land. Door de doorloopkop (die om dubieuze redenen overigens buiten dienst gesteld is sedert enige maanden, en bij revisie dicht gelast zal worden) en snelle koppeling is het mogelijk om onderweg te combineren met een ander treindeel, als versterking of vanuit een andere plaats. Voor het ontkoppelen geldt hetzelfde.
De treinen combineren en splitsen op de volgende routes:
Amsterdam/Schiphol-Amerfoort (koppelen)-Enschede
Den Haag/Rotterdam-Utrecht(kop.)-Zwolle(ontkopp.)-Groningen/Leeuwarden.
Elk halfuur wisselen de bestemmingen zodat bijvoorbeeld vanuit Enschede eens per uur naar Amsterdam/Schiphol kan worden gereist, en een halfuur later naar Den Haag/Rotterdam. De treinseries (qua dienstregeling dus) zijn zo ontworpen dat altijd in Amersfoort een cross-platform overstap is op de andere trein.
Verder wordt het ICM ingezet als (luxe!) stoptrein op Zwolle-Groningen en Deventer-Almelo, als IC op Eindhoven-Utrecht. Met ingang van de dienstregeling 2007 komt er een eind aan de inzet van ICM op de stoptrein Zwolle-Groningen. Mat'64 zal deze dienst overnemen.
Foto's:

Een close-upje van de doorloopkop, en een frontshot met (uiteraard) gesloten kopdeuren.

De Koploper rijdt in twee varianten rond: drie en vier bakken. Het verschil is (behalve ruim 26 meter lengte) een extra setje motoren. De langste reizigerstreinen van het land bestaan uit 5 ICM3'tjes (403 meter!) en bieden aldus aan 935 personen een zitplaats. Verder rijden er nog een paar speciale koplopers rond. De eerste is ontworpen door de Italiaanse kunstenaar Mendini en maakt reclame voor het eveneens door Mendini ontworpen Groninger museum. De 4444 is een vier baks ICM, maar heeft, itt een gewone ICM4, 2 bakken (de helft dus) aan 1e klas plaatsen, waar dat normaal slecht 1 bak (een kwart) is.

Mendini-interieur, balkon en 1e klas.

Mendini van buiten (witte deuren), en de 4444 in de sigarettenrook.

Tijdens de boekenweek was er nog een kinderboeken stel, en door de sponsering van het NOC NSF door de NS, rijden er ook drie Olympische ICM’s en twee IRM’s rond.(4201,4240,4241,9525,9520) Vanwege de Olympische spelen in Turijn was er een Olympische Thalys. Deze heeft de wintersporters teruggebracht naar Nederland. Na deze rit is de Thalys echter meteen weer van haar bestickering ontdaan.

Het nieuwste spul van NSR is de DD-IRM; dubbeldeks interregio mat. Wordt gebruikt op allerhande IC en sneltreintrajecten, en soms als stoptrein. Nadat er oorspronkelijk alleen drietjes en viertjes waren (u raad het al, 3 respectievelijk 4 bakken lengte), werden deze in het kader van de zitplaatskansverhoging omgebouwd tot viertjes (de drietjes) en zesjes (de viertjes). Ook zijn er helemaal nieuwe viertjes en zesjes besteld. Waar de 'standaard' treinen met 12 bakken (de max lengte bij getrokken mat.) ICR nog niet genoeg zijn, wordt 2*IRM6 ingezet, met een capaciteit van bijna 1150 personen. De NS heeft echter momenteel zodanig veel IRM in dienst dat de treinen in vele series rijden, waar ze oorspronkelijk niet bedoeld waren om op ingezet te worden, bijvoorbeeld op Venlo-Den Haag. Op Heerlen/Maastricht-Haarlem rijden al twee setjes van twee zesjes gekoppeld om alle reizigers van de perrons in de trein te kunnen krijgen. Met de dienstregeling 2007 moet deze versnippering voorbij zijn.
En natuurlijk weer de foto's...

1e en 2e klas interieur, beide van de nieuwe stellen, danwel de nieuwe tussendelen van de verlengde stellen. Nu staan op één verdieping de stoelen ook achter elkaar (coach) omdat 'men' dit fijner zou vinden bij drukte.

verlengd IRM (VIRM6) van de buitenkant.

Een wat minder bekend treinstel was de SM'90, ofwel Railhopper. Qua technologie voorloper van de al besproken IRM en qua inrichting en uiterlijk voorloper van de DM’90. Is een experimenteel treinstel bedoeld om de (hierna volgende) stellen mat'64 te vervangen als stoptrein, alleen door de vele problemen (drie verschillende computersystemen, en er zit meer elektronica in een SM'90 dan in een TGV) zijn er nooit meer dan negen gekocht. Het gebeurde regelmatig dat alle negen treinstellen in Zwolle aan de kant stonden. Door alle technische problemen mocht er een tijd lang alleen maar met twee stellen worden gereden zodat het evt. defecte stel gesleept kon worden door het tweede stel. Door de zeer brede body van de trein, waren in den beginne enkele stellen in de tweede klas voorzien van 2+3 opstelling en mocht niet overal gereden worden vanwege de grotere breedte van de trein. De opstelling in de trein werd echter na een tijdje veranderd in een normale 2+2 opstelling. Als de treinen werkten, was het echter één van de fijnste treinen van het land.
Per december 2005 staan deze high-tech stellen echter terzijde in Onnen en zijn ze vervangen door mat'64.
Wederom fotootjes.

1e klas interieur (zo ruim dat je niet met je poten op de bank tegenover je kunt zitten), en de rolstoellift.

En van de buitenkant ziet het ding er zo uit.

Het mat dat door de Railhopper/SM’90 vervangen had moeten worden, is het mat'64, onder te verdelen in de tweedelige plan V en de vierdelige plan T. Recentelijk wordt aardig wat mat'64 aan de kant gezet dan wel gesloopt, omdat men anders geen diensten genoeg heeft voor de de nieuwe IRM-instroom, en omdat het spul na ruim 40 jaar technisch op is. Plan V rijdt rond in vele kleuren (qua interieur) en deelseries, dit komt door de grootte van de series (er zijn er bijna 250 gebouwd) en de dus niet gelijktijdige revisie. De oudste zijn 12 jaar ouder dan de nieuwste.
Plan T is wel één serie, en die zien er alle 30 ruwweg hetzelfde uit van buiten en binnen.
De belangrijkste overeenkomst is dat beiden gehaat worden voor hun krottigheid en harde bankjes. Bij drukte zit je met je knieën in je nek en in de nek van de persoon tegenover je. Plan V's zijn overigens wat nieuwer dan de T's, en zijn de laatste stellen die in Nederland (Werkspoor) gebouwd zijn, al zijn de nieuwere series al in het buitenland in elkaar gezet. Vanaf 2008 zal mat'64 geleidelijk aan vervangen worden door een nieuw type sprinter.

Een T en een V.

Ook een V'tje, maar in een ander kleurtje komt het toch sympatieker over.

Tenslotte rijdt in de randstad nog wat SGM (stadsgewestelijk materieel) rond. Te zien in drie smaken: de tweebaks Citypendel en de driebaks Sprinter. Van de laatste zijn inmiddels ook weer gereviseerde exemplaren te zien: de SGMm (Vlaflip).
De Citypendels waren eigenlijk alleen te vinden op de Zoetermeer Stadlijn: een spoorlus in de vorm van een krakeling met meer dan 10 haltes in Zoetermeer, bekend als aggressielijn. Ook waren de citypendels te vinden op de Hofpleinlijn. Nu aan deze inzet een einde is gekomen, worden de 2 delige stellen als versterking van sommige treinen in de randstad ingezet.
De Sprinters (drietjes) zijn in de zgn 'ruime randstad' te zien, op Utrecht-Rotterdam, Utrecht-Rhenen, Rotterdam-Hoek van Holland, en in de hoek Haarlem-Uitgeest-Amsterdam en nog zo wat trajecten in die hoek.
Door de vele deuren en het snelle optrekken (helaas max 125 km/uur), zijn ze uitermate geschikt voor drukke trajecten met veel stops. De ombouw van de Sprinters is bijna voltooid en met de nieuwe sprinters heeft NS Commercie het product 'Sprinter' ingevoerd, ipv gewone stoptrein. De indeling van binnen is wat opener, alleen het verschil tussen 1e en 2e klas is compleet verwenen.

SGM2 (citypendel) en SGM3 (sprinter)

SGMm van binnen en buiten.

NS Internationaal
NSI houdt zich (naast verlies lijden) vooral bezig met vier grensoverschrijdende verbindingen:
Amsterdam-Brussel (elk uur)
Amsterdam-Keulen (5x per dag)
Schiphol-Berlijn (4x per dag)
Amsterdam-Parijs (wisselend)

De verbinding naar België loopt goed en is altijd goed gevuld, net als de treinen naar Berlijn, al wil men graag laten geloven dat ze hier verlies op lijden. M.i.v. december 2003 is dus 1 van de 5 ritten geschrapt. M.i.v. december 2006 zal deze serie 140 gekoppeld worden aan het binnenlandse IC-net, net alle problemen van dien, als niet-koppelbaarheid met ICM (hoewel dat minder een probleem is doordat vanaf december 2006 Amersfoort-Amsterdam totaal los komt te liggen van de rest van de Noord-Oost IC’s) en het feit dat binnenlands treinen veel voller zitten dan deze Duitse 6 bakken (+3 Nederlandse versterkingsrijtuigen). Bovendien kunnen reizigers niet meer rechtstreeks van/naar Enschede.
De verbinding met Keulen wordt verzorgd door ICE's, wat vooralsnog geen doorslaand succes is, niet in de laatste plaats vanwege de prijs al is NSI tegenwoordig qua prijs met Ryanair/Easyjet aan het concurreren.


ICE, buitenkant en 1e klas int (met dvd/cd)


meerspannings BNL-loc (NMBS), en 2e klas interieur (idd ICRm van NS).
De loc kan in Nederland en België rijden (1500 en 3000V) en is eigendom van de NMBS. De rijtuigen zijn van NS en voorzien van een rode (NMBS kleur) raamband icm met het gele van NS. Regelmatig rijden er ook blauw-gele tussen, dat komt door de ombouwactie naar ICRm die ook voor het BNL-spul geldt.


Bij gebrek aan meerspanningslocs wordt de IC vanuit Berlijn in Bad Bentheim overgenomen door een Nederlandse loc.


Thalys.

Overig internationaal
Hier alleen maar wat foto's.
Op Enschede-Munster/Dortmund rijden Bauheihe 643 en 624. De eerste komt ook in Heerlen vanuit Aachen, de laatste in Nieuweschans vanuit Leer. In Enschede zijn deze oudjes met het verlenen van de concessie aan de PEG verdwenen.


Op Roosendaal-Antwerpen:



Maastricht-Luik:
De AM86 doet dienst op Maastricht-Luik

(foto: treinfoto.be)


Venlo-Hamm:


Overig binnenland
Er zijn ook nog twee light-rail experimenten aan de gang: Gouda-Alphen a/d Rijn en Houten-Houten Castellum.
De tweede komt vooral doordat er geen tijd was om de huidige stoptreinen ook nog op Castellum te laten stoppen. Nu rijdt er een tram van de HTM (oorspronkelijk afkomstig uit Hannover), evenals op de Rijn-Gouwelijn, waar NS samenwerkt met de HTM. De laatste is zo'n succes dat inmiddels de helft van de reizigers aldaar een andere vorm van vervoer heeft gevonden.


Het trammetje op Houten-Houten Castellum (foto: Nico Spilt)


A32 tram op de Rijn-Gouwe-lijn.


Als er zaken zijn die verder nog onduidelijk zijn, vraag maar raak in dit topic!!
deze OP is hier te vinden

[ Bericht 8% gewijzigd door Wadloper op 16-09-2006 20:27:21 ]
pi_41867756


ICM-? vertrekt vanaf Groningen spoor 4a:

Link : http://rapidshare.de/files/33341451/ASF_0002.ASF
(Let niet op het laatst, dan gaat men camera naar beneden, heb altijd ruzie daarmee )
pi_41868477
Alle foto's in de OP zijn dood

En dat mag die kuttige mod zeker weer op gaan lopen knappen, nou ik dacht het niet

Je hebt nog een kleine 24 uur dat je m zelf mag editten
pi_41869111
quote:
Op zaterdag 16 september 2006 19:42 schreef Alexxxxx het volgende:
Alle foto's in de OP zijn dood

En dat mag die kuttige mod zeker weer op gaan lopen knappen, nou ik dacht het niet

Je hebt nog een kleine 24 uur dat je m zelf mag editten
Daar wil ik een reactie op geven...

Ik heb de hele tekst gedaan enzo, en ik wil dat neer posten zeg maar, en dan 'is de verbinding met de database uitgevallen'
Kheb het nu al 6x geprobeerd, maar telkens krijg ik zo'n kutsmoes over de database
pi_41869155
quote:
Op zaterdag 16 september 2006 20:06 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Daar wil ik een reactie op geven...

Ik heb de hele tekst gedaan enzo, en ik wil dat neer posten zeg maar, en dan 'is de verbinding met de database uitgevallen'
Kheb het nu al 6x geprobeerd, maar telkens krijg ik zo'n kutsmoes over de database
Te grote OP. eerst de hele Op leeg-editten, op Ok klikken, zodat er een lege Op zichtbaar is voor iedereen. En dan weer editten, en dan de OP er in zetten die je wilt.
pi_41869200
Goh.. de OP is niet al te best
pi_41869330
Rofl, nu zijn de [ en ] wel weg, maar geen plaatjes

test:
pi_41869408
Die OP is nu wel een stuk minder lang .
pi_41869446
quote:
Op zaterdag 16 september 2006 20:18 schreef SNArky het volgende:
Die OP is nu wel een stuk minder lang .
Hehe

Ik weet alleen niet wat er nou precies fout is gegaan met de OP toen ik hem kopieerde naar dit topic... Maar ik zal nog proberen
pi_41869498
quote:
Op zaterdag 16 september 2006 20:20 schreef Wadloper het volgende:

[..]

Hehe

Ik weet alleen niet wat er nou precies fout is gegaan met de OP toen ik hem kopieerde naar dit topic... Maar ik zal nog proberen
waarschijnlijk heb je hem gequote uit het vorige deel ipv op het linkje naar de plek op de Wiki waar de OP staat geklikt
pi_41869739
Hij is gelukt !

2 plaatjes om het goed te maken


Hele lange rits ICM (Inclusief de 4444 in het midden) richting Den Haag voor iets speciaals, was op een zaterdag.


DM'90 3446 gekoppeld aan de DH-1 3112
pi_41869920
Whehe, helemaal top
pi_41870461
Is er toevallig ook belangstelling voor een filmpje dat de 3112 en de 3446 samen aankoppelen? (is wel vanaf spoor 3/4 b genomen, en is een beetje ingezoomd)
  Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 16 september 2006 @ 23:01:40 #14
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_41873739
Ik ben weer thuis JA je mag de Schwebebahn in

Meer morgen, misschien
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
pi_41873970
quote:
Op zaterdag 16 september 2006 19:14 schreef Wadloper het volgende:
[[url=http://img135.imagevenue.com/loc394/th_26003_vlcsnap_127609_122_394lo.JPG]afbeelding][/URL]

ICM-? vertrekt vanaf Groningen spoor 4a:

Link : http://rapidshare.de/files/33341451/ASF_0002.ASF
(Let niet op het laatst, dan gaat men camera naar beneden, heb altijd ruzie daarmee )
Voor de volgende keer:
  • Statief of iets anders om het beeld stil te houden

    Zelf loop ik altijd wel eens te bedenken hoe ik een filmpje zou kunnen maken met hele mooie shots van treinen. Rijdend, stilstaand, langs het spoor, etc. Maar ja...geen goede camera voorhanden anders was ik wel eens aan het filmen gegaan.
  •   Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 16 september 2006 @ 23:17:01 #16
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41874164
    621 inmiddels tsoekie jij?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41876637
    quote:
    Op zaterdag 16 september 2006 23:10 schreef Dichterbijer het volgende:

    [..]

    Voor de volgende keer:
  • Statief of iets anders om het beeld stil te houden

    Zelf loop ik altijd wel eens te bedenken hoe ik een filmpje zou kunnen maken met hele mooie shots van treinen. Rijdend, stilstaand, langs het spoor, etc. Maar ja...geen goede camera voorhanden anders was ik wel eens aan het filmen gegaan.
  • Ik heb een klein statiefje ervoor (de videocamera stelt opzich niet zo heel veel voor, maar is zeker wel een leuk dingetje) dus ik ga wel proberen
    pi_41878117
    tsopdnivguret
    pi_41900234
    quote:
    Op zaterdag 16 september 2006 20:33 schreef Wadloper het volgende:
    Hij is gelukt !

    2 plaatjes om het goed te maken

    [[url=http://img23.imagevenue.com/loc434/th_31487_IMG_0297_122_434lo.jpg]afbeelding][/URL]
    Hele lange rits ICM (Inclusief de 4444 in het midden) richting Den Haag voor iets speciaals, was op een zaterdag.

    [[url=http://img154.imagevenue.com/loc520/th_31494_IMG_0361_122_520lo.jpg]afbeelding][/URL]
    DM'90 3446 gekoppeld aan de DH-1 3112
    Die is niet naar Den Haag gegaan gister of vandaag. Zag hem zaterdagmorgen ook, maar door werkzaamheden kan ie niet verder dan Mp rijden.

    Door 4 redelijk krappe overstappen mijn jas in de trein laten liggen
    pi_41900396
    Was niet deze zaterdag, maar de zaterdag van 9 september

    Balen van je jas, zaten hopelijk niet al te waardevolle spullen in?
      zondag 17 september 2006 @ 21:35:00 #21
    86072 thatsme
    and That's you!
    pi_41902075
    En de buschaufeur tussen zwolle en meppel maar vrolijk verkondigen dat de mensen naar groningen stom bezig waren, die moesten volgens hem in de snelbus naar steenwijk. NS mag de chauffeurs wel beter programeren voordat ze in z'n bus gezet worden.
    I never joke about my work!
    1: Ik heb altijd gelijk
    2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 17 september 2006 @ 21:49:05 #22
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41902643


    Haan > Kippetjes > Opladen
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41903575
    quote:
    Op zondag 17 september 2006 20:44 schreef the_disheaver het volgende:

    [..]Door 4 redelijk krappe overstappen mijn jas in de trein laten liggen
    Goh dat klinkt bekend Een of andere jongen van Rondje Nederland had m ook laten liggen
      Heeft over alles een mening 2022 zondag 17 september 2006 @ 22:19:17 #24
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41903670
    quote:
    Op zondag 17 september 2006 22:14 schreef Zug-Chef het volgende:

    [..]

    Goh dat klinkt bekend Een of andere jongen van Rondje Nederland had m ook laten liggen
    Daar moest ik ook meteen aan denken ja
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41912401
    Leuk die busreis tussen Meppel en Zwolle...

    Zie je aan de andere kant van de A28 allemaal bussen weer naar Meppel gaan stampvol.

    Geef mij maar de trein...
      maandag 18 september 2006 @ 15:26:51 #26
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_41921678
    Ritje Nootdorpboog....









    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
    pi_41922448
    Ik heb een vraagje: hoe bepaalt de NS de lengte van de IC's Gr/Lw-DHC/RC? Soms rijden er 3x3, soms 1x3 en 1x4 en ga zo maar door.
    Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
    pi_41922486
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 15:52 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
    Ik heb een vraagje: hoe bepaalt de NS de lengte van de IC's Gr/Lw-DHC/RC? Soms rijden er 3x3, soms 1x3 en 1x4 en ga zo maar door.
    nattevingerwerk, vaak weten ze in Amersfoort nog niet wat ze in Zwolle gaan doen.
      maandag 18 september 2006 @ 16:37:40 #29
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_41923580
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 15:54 schreef Alexxxxx het volgende:

    [..]

    nattevingerwerk, vaak weten ze in Amersfoort nog niet wat ze in Zwolle gaan doen.
    Dat ligt anders planmatig vast. Op de wachtruimte op perron 1/2 te Amf hangt de verdeling stellen Lw/Gn.
    Natuurlijk ook te zien met bijv. mat. samenstelling op Somda.

    Verdeling is (ruwweg) dat bij een even aantal stellen, half/half en bij oneven aantallen gaat er een stel meer naar Gn dan naar Lw en een stel meer naar Gvc dan naar Rtd.
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
    pi_41924988
    Wat me weleens opvalt is dat er bij oneven aantal stellen in de richting Schiphol/AdamC er 1 meer gaat naar Schiphol. Dit terwijl die naar Centraal altijd voller zit. Zeker savonds
    pi_41925784
    Omdat het deel van Schiphol altijd gekoppeld is aan Groningen. Oftewel het deel uit Groningen gaat altijd naar Schiphol
    pi_41926435
    Maar soms gaat er een trein met 3 bakken naar Lw, terwijl er naar Gr 2 x 4 bakken gaan. Dat is best onlogisch toch? Naar Lw zit je dan te krap, terwijl er veel te veel trein naar Gr gaat.
    Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
    pi_41926531
    Tja ik vind dat ook kut, maarja, neits aan te doen. In Gn wonen nu eenmaal 2x zoveel mensen als in Lw

    Op zo'n moment is het een kwestie van doortanken en snel de trein in sprinten om een goede plek te bemachtigen
      maandag 18 september 2006 @ 18:40:21 #34
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_41926554
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 18:36 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
    Maar soms gaat er een trein met 3 bakken naar Lw, terwijl er naar Gr 2 x 4 bakken gaan. Dat is best onlogisch toch? Naar Lw zit je dan te krap, terwijl er veel te veel trein naar Gr gaat.
    Naar Gr rijdt altijd plan V...meestal 1, in de spits 2.

    Die krapte is een kwestie van keuzes maken...of sommige deeltrajecten kan het wat drukker zijn (zoals bijv. Heerenveen-Wolvega rond 15:30), terwijl dat geen extra stel rechtvaardigd.

    Je moet wel bedenken dat je een extra stel voor -zeg- Zl-Sw mee neemt, je dit helemaal mee naar Lw neemt, en weer terug ook.
    Bovendien is er ivm trein en perronlengte in Zl niet veel ruimte om een trein na binnenkomst nog te verlengen, hoewel dit wel eens gebeurt aan de randen van de spits.
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
    pi_41926586
    Als Gr Groningen is, (wat Gn moet zijn), dan kan ik je snel uit de droom helpen. Die plan V's zijn allang weg op die lijn. Ook de stopper Zl - Gn wordt met ICM gereden
    pi_41926672
    Wat is plan V? Die hondekoppen?
    Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
    pi_41926699
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 18:45 schreef Areyoutalkingtome het volgende:
    Wat is plan V? Die hondekoppen?
    Wil het best zeggen, maar we maken de OP niet voor niks natuurlijk
      maandag 18 september 2006 @ 18:46:18 #38
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_41926705
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 18:41 schreef Zug-Chef het volgende:
    Als Gr Groningen is, (wat Gn moet zijn), dan kan ik je snel uit de droom helpen. Die plan V's zijn allang weg op die lijn. Ook de stopper Zl - Gn wordt met ICM gereden
    Nee, Gr is Gorinchem bij mn beste weten, dus daar had ik het ook over.
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
      Heeft over alles een mening 2022 maandag 18 september 2006 @ 18:59:26 #39
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41927124
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 18:46 schreef MREn het volgende:

    [..]

    Nee, Gr is Gorinchem bij mn beste weten, dus daar had ik het ook over.
    Maar die andere flappie had het over Groningen, dus JIJ gaat offtopic
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      maandag 18 september 2006 @ 19:05:06 #40
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_41927289
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 18:59 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Maar die andere flappie had het over Groningen, dus JIJ gaat offtopic
    Niet hij had het over Gr
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
      Heeft over alles een mening 2022 maandag 18 september 2006 @ 19:08:19 #41
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41927391
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 19:05 schreef MREn het volgende:

    [..]

    Niet hij had het over Gr
    ja maar hij is dom onwetend, en jij weet wel beter
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      maandag 18 september 2006 @ 19:18:53 #42
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_41927759
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 19:08 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    ja maar hij is dom onwetend, en jij weet wel beter
    Maar dan kan ik nog wel eens een in een flauwe bui zijn...
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
      Heeft over alles een mening 2022 maandag 18 september 2006 @ 19:21:43 #43
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41927841
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 19:18 schreef MREn het volgende:

    [..]

    Maar dan kan ik nog wel eens een in een flauwe bui zijn...
    Dat kan Ik dacht eigenlijk dat Gr "Goor" was, beetje op de gok

    "Het volgende station is GOOR"
    -"Ga eens poetsen dan!"

    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41928058
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 19:21 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]


    "Het volgende station is GOOR"
    -"Ga eens poetsen dan!"
      Redactie Frontpage / Sport maandag 18 september 2006 @ 19:45:15 #45
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_41928584
    Opvallend is dat Leeuwarden de afkorting Lw, Leeuwarden Camminghaburen Lwc en schenkenschans Lwsks, maar Leeuwarden Achter de Hoven in plaats van Lwadh, Adh als afkorting heeft. Net zoals Den Haag Laan van NOI, Laa als afkorting heeft.
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Heeft over alles een mening 2022 maandag 18 september 2006 @ 19:47:48 #46
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41928658
    ja, logisch is nou eenmaal niet eenwoord wat ze bij NS kennen
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41928939
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 19:21 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]
    "Het volgende station is GOOR"
    -"Ga eens poetsen dan!"

    pi_41928943
    Wat dacht je van Vndc en Vndw

    En dan Klp
    pi_41928959
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 19:57 schreef Wadloper het volgende:

    [..]

    joh je had mee moeten gaan met Rondje NL hoor DIkke lol gehad
      Redactie Frontpage / Sport maandag 18 september 2006 @ 19:59:47 #50
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_41929004
    Net zoiets he. Met Veenendaal en de klomp
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Heeft over alles een mening 2022 maandag 18 september 2006 @ 20:11:22 #51
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41929358
    Waarom gaan we niet in België wonen allemaal? Een maandfuckingtrajectabo voor 48 km kost daar zegge en schrijve Éénhonderd twaalf euro. Hier ga je gewoon voor 225,60 de bietenkar op. Meer dan het godver DUBBELE
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41929384
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 19:58 schreef Zug-Chef het volgende:

    [..]

    joh je had mee moeten gaan met Rondje NL hoor DIkke lol gehad
    Ja, vond het ook jammer dat ik niet mee was gegaan... Maar ben altijd beetje voorzichtig met internet dingen enzo

    Misschien dat ik volgend rondje meega, maar kan nog niets garanderen

    Is het ook mogelijk Arriva te bellen met het eenmalig verzoekje, of ze de 3222 willen laten rijden op Gn-Nsch zondag?
    pi_41929414
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 20:11 schreef Dr_Flash het volgende:
    Waarom gaan we niet in België wonen allemaal? Een maandfuckingtrajectabo voor 48 km kost daar zegge en schrijve Éénhonderd twaalf euro. Hier ga je gewoon voor 225,60 de bietenkar op. Meer dan het godver DUBBELE
    maar hier kan je elk half uur dat stuk rijden, daar meestal niet
    pi_41929430
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 20:12 schreef Wadloper het volgende:

    [..]

    Ja, vond het ook jammer dat ik niet mee was gegaan... Maar ben altijd beetje voorzichtig met internet dingen enzo

    Misschien dat ik volgend rondje meega, maar kan nog niets garanderen

    Is het ook mogelijk Arriva te bellen met het eenmalig verzoekje, of ze de 3222 willen laten rijden op Gn-Nsch zondag?
    Bellen kan altijd, de vraag is natuurlijk of ze luisteren.. Misschien zeggen ze wel toe en doen ze t uit eindelijk toch niet.. Om jou te pesten
    pi_41929549
    Mja, die dag rijden al stoomtreinen etc langs de lijn, zal natuurlijk leuk zijn als die speciale wadloper er ook rijd!
    pi_41929590
    Wat is er dan zo speciaal aan de 3222?
    Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
    pi_41929602
    Groene wadloper
    pi_41929713
    Ah das de groene die zag ik toch regelmatig voorbijkomen
    Je kon beter je vinger in je kont stoppen dan dit lezen, dan had je nog wat bereikt.
      maandag 18 september 2006 @ 20:24:18 #60
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_41929785
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 20:17 schreef Wadloper het volgende:
    Mja, die dag rijden al stoomtreinen etc langs de lijn, zal natuurlijk leuk zijn als die speciale wadloper er ook rijd!
    http://www.nvbs75.com/Treinfeest/index.html
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
      Heeft over alles een mening 2022 maandag 18 september 2006 @ 20:25:17 #61
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41929818
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 20:13 schreef Zug-Chef het volgende:

    [..]

    maar hier kan je elk half uur dat stuk rijden, daar meestal niet
    Hier valt ieder half uur een 3500 uit, daar niet
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Heeft over alles een mening 2022 maandag 18 september 2006 @ 20:25:37 #62
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41929831
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41929853
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 20:25 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    MET carnavalsneus
    Die rode stip is grappig
    pi_41930372
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 20:13 schreef Zug-Chef het volgende:

    [..]

    Bellen kan altijd, de vraag is natuurlijk of ze luisteren.. Misschien zeggen ze wel toe en doen ze t uit eindelijk toch niet.. Om jou te pesten
    draai je het om. Ga je vragen of 3101 t/m 3221 misschien mogen rijden die dag...
      Heeft over alles een mening 2022 maandag 18 september 2006 @ 20:40:07 #65
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41930461
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 20:38 schreef the_disheaver het volgende:

    [..]

    draai je het om. Ga je vragen of 3101 t/m 3221 misschien mogen rijden die dag...
    En dan zeggen ze

    "NEE Bok op vieze treinspotter we gaan lekker lekker PUH met de 3222 rijden lekker PUH "
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41941895
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 20:40 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    En dan zeggen ze

    "NEE Bok op vieze treinspotter we gaan lekker lekker PUH met de 3222 rijden lekker PUH "

    Maar dan rijd hij wel mooi!
      Redactie Frontpage / Sport dinsdag 19 september 2006 @ 13:40:11 #67
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_41949815
    Vandaag weer wat leuke spots van mij. In Groningen was namelijk een meettrein voor de bovenleiding actief. Verder zag ik in Onnen veel (V)IRM staan. Ook stond er een ICM en natuurlijk SM'90, waarvan 1 stel aan 1 kant geheel met grafitti bedekt is. Op de terugreis vanuit Zwolle zag ik een Plan V, de 897, in Assen staan. Staan daar wel vaker treinen gerangeerd?
    Altijd onderweg naar het avontuur
    pi_41949873
    niet echt dat ik weet. Ja, alleen als er een paar uur geen treinen rijden tussen Gn en Asn kan het best druk zijn op Asn...Een boel ICM'etjes, leek wel leuk.
      Redactie Frontpage / Sport dinsdag 19 september 2006 @ 14:04:17 #69
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_41950466
    Was nog vergeten te melden dat op de terugreis vanuit zwolle er iemand in Hoogeveen uit de trein gezet is, omdat hij de muziek te luid had aanstaan. De conducteur had hier iets van gezegd, maar niet willen luisteren. Daarom moest hij er uit
    Altijd onderweg naar het avontuur
      dinsdag 19 september 2006 @ 14:50:28 #70
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_41951621
    quote:
    Op dinsdag 19 september 2006 14:04 schreef Peterselieman het volgende:
    Was nog vergeten te melden dat op de terugreis vanuit zwolle er iemand in Hoogeveen uit de trein gezet is, omdat hij de muziek te luid had aanstaan. De conducteur had hier iets van gezegd, maar niet willen luisteren. Daarom moest hij er uit
    Dat moesten er meer doen!
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
    pi_41952475
    quote:
    Op maandag 18 september 2006 20:17 schreef Wadloper het volgende:
    Mja, die dag rijden al stoomtreinen etc langs de lijn, zal natuurlijk leuk zijn als die speciale wadloper er ook rijd!
    Wadloper vertel, vertel
    ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
      Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 19 september 2006 @ 15:28:44 #72
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41952863
    Enkele weken geleden blijkt een Taurus het wereldsnelheidsrecord voor Elocs gebroken te hebben wat al sinds de jaren '50 stond op 331 km/h. In de eerste run werd 344 km/h gehaald, in de tweede zelfs 357 km/h. Meer en foto's: KLIK
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41952976
    Even een update tussen door (en het is niet eens Rondje Nederland )

    Vanmorgen wezen spotten op de lijn Venlo - Venlo grens. Redelijk wat Duitse cargo's gezien en natuurlijk de RegionalExpress tussen Venlo en Kaldenkirchen - Hamm (Westf). Dit zijn wat fototjes:













    Verder ook nog 2 Belgische 77's aan elkaar gezien, maar foto komt niet echt uit de verf (eind van 2e lok verdwijnt achter een paal).. Bordje Vierlingsbeek is gelukt, nu op naar een hernieuwde poging Ravenstein - Oss - Oss West en Rosmalnen wat fatsoenlijker te krijgen. Houten Castellum wordt de laatste vandaag en dat gaan we vieren met Dr_Flash en bierrr. Iedereen is welkom vanaf half 7 op Houten Castellum

    De groeten !!! vanuit station Nijmegen

    [ Bericht 15% gewijzigd door Zug-Chef op 20-09-2006 22:12:18 ]
      Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 19 september 2006 @ 15:37:13 #74
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41953072
    doe je rustig? Ik heb pas de 4400 van 17.21 uit Hto
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41953099
    quote:
    Op dinsdag 19 september 2006 15:37 schreef Dr_Flash het volgende:
    doe je rustig? Ik heb pas de 4400 van 17.21 uit Hto
    Ik zit nu in de stopper van 15.46 maar ik stap denk ik nog wel een paar keer uit tussendoor. Zit toch 1e klas Zie je straxxx
      Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 19 september 2006 @ 15:41:20 #76
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41953191
    2 keer een half uurtje, kèn nèt

    Laterrrr
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41960837
    Weet iemand of het lopen van perron 4a naar 2 te halen is in 3 min op station Maastricht?

    Dit omdat de site van ns aangeeft dat dit niet te halen is. Waardoor de verbinding Eijsden-Rest van NL heel lang is.
    pi_41960988
    quote:
    Op dinsdag 19 september 2006 20:07 schreef Willy84 het volgende:
    Weet iemand of het lopen van perron 4a naar 2 te halen is in 3 min op station Maastricht?

    Dit omdat de site van ns aangeeft dat dit niet te halen is. Waardoor de verbinding Eijsden-Rest van NL heel lang is.
    Er voor zorgen dat je bij het uitstappen voor de deur staat die het dichtst bij de trappen is. En dat kun je aan de conductuer vragen als het goed is, die hoort dat toch te weten. En gewoon lekker rennen en gokken.
    pi_41961579
    quote:
    Op dinsdag 19 september 2006 14:04 schreef Peterselieman het volgende:
    Was nog vergeten te melden dat op de terugreis vanuit zwolle er iemand in Hoogeveen uit de trein gezet is, omdat hij de muziek te luid had aanstaan. De conducteur had hier iets van gezegd, maar niet willen luisteren. Daarom moest hij er uit
    Kijk, dat zijn goede HC's!
    pi_41961623
    quote:
    Op dinsdag 19 september 2006 15:15 schreef verzameldirk het volgende:

    [..]

    Wadloper vertel, vertel
    De STAR dagen zijn dit weekend in Zuidbroek.
    Er rijden verschillende treinen (dacht een Blauwe Engel en een stoomtrein) naar Zuidbroek!
      Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 19 september 2006 @ 21:13:46 #81
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41963181
    de 186 is het iig niet, dan had dat wel in het blaadje gestaan nog een maandje, dan komt de 186 naar Leeuwarden
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      dinsdag 19 september 2006 @ 21:26:32 #82
    139407 jorienvdherik
    Feyenoord KNVB Beker 07-08
    pi_41963752
    Vanaf onze school kunnen we door een braakliggend terrein waar het nieuwe ziekenhuis komt station Rotterdam Lombardijen en het spoor er naar toe goed zien, Elk uur komt er de internationale trein van Brussel naar Amsterdam ( en omgekeerd ) langs. Blijft een leuk gezicht, en de thalys komt er ook voorbij
      Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 19 september 2006 @ 21:41:43 #83
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41964491
    Het Moment Supreme:


    Alle elementen van de avond op 1 foto:
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41967449
    quote:
    Op dinsdag 19 september 2006 21:13 schreef Dr_Flash het volgende:
    de 186 is het iig niet, dan had dat wel in het blaadje gestaan nog een maandje, dan komt de 186 naar Leeuwarden
    186 is er wel, want er staat dat de blauwe engel van de HSA komt. Staat ook de foto in van die trein zoals wij hem ook in Winterswijk aantroffen tijdens het rondje
      Heeft over alles een mening 2022 dinsdag 19 september 2006 @ 22:44:51 #85
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41967574
    oh, dan zal ik nogeens in het blaadje kijken
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41991815
    Doe dat maar even

    In het regioblaadje staat dat er een Blauwe Engel hierheen komt, maar welke weet ik niet
      woensdag 20 september 2006 @ 19:40:30 #87
    136283 knars
    Teethgrinder
    pi_41991880
    Zo, het was feest vanochtend bij Gouda... brand in een loc die nu nog steeds voor pampus op een van de middensporen staat bij de spoorbrug over de Zwarteweg heeft tot na de ochtendspits alles platgelegd.

    http://www.nu.nl/news.jsp?n=829597&c=12&rss

    Leverde wel een bizar moment op; er mochten op last van de brandweer geen treinen rijden van en naar Gouda en Gouda Goverwelle, maar de sprinter uit Den Haag van ca. 7.03 was toch onwetend gearriveerd. Ging dus maar weer terug (ik mee) naar Den Haag, waar we langs het spoor richting Gouda de sneltreinen en ic's uit R'dam en Den Haag dus nog zagen staan - inclusief passagiers die al ruim een uur eerder Gouda hadden moeten passeren. Tussen Zoetermeer Oost en Voorburg reden beide sporen tegelijkertijd richting Den Haag - was wel grappig, om twee sprinters nagenoeg tegelijkertijd naast elkaar te zien optrekken
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 20 september 2006 @ 19:43:48 #88
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41991963
    Nou, het spijt me beleefd, maar het HSA donateursblaadje maakt er op geen enkele wijze melding van
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 20 september 2006 @ 19:47:08 #89
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41992036
    quote:
    Op woensdag 20 september 2006 19:40 schreef knars het volgende:
    Zo, het was feest vanochtend bij Gouda... brand in een loc die nu nog steeds voor pampus op een van de middensporen staat
    Ja, was een zootje heb ik begrepen. Ze gaan hem morgenochtend proberen op te vijzelen, en met lorries onder de wielen proberen dat ding af te slepen begreep ik. Welke loc was het, weet je dat? Of welk type?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41993962
    quote:
    Op woensdag 20 september 2006 19:38 schreef Wadloper het volgende:
    Doe dat maar even

    In het regioblaadje staat dat er een Blauwe Engel hierheen komt, maar welke weet ik niet
    Ja Blauwe engel of niet.. BOEjEND De 186 komt... vrijdag al... en ik ga m dan spotten...
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 20 september 2006 @ 20:38:08 #91
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41994179
    quote:
    Op woensdag 20 september 2006 20:34 schreef Zug-Chef het volgende:

    [..]

    Ja Blauwe engel of niet.. BOEjEND De 186 komt... vrijdag al... en ik ga m dan spotten...
    de 186 IS de enige rijvaardige "Blauwe Engel" op het moment hoor.
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41994604
    Wat loopt wadloper dan te blaaten :p

    En ik uit te leggen
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 20 september 2006 @ 20:51:20 #93
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41994677
    Het zou de DE41 KUNNEN zijn
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41994706
    Die is dat weekend naar de dieseldag van de ZLSM
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 20 september 2006 @ 20:52:57 #95
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41994745
    Dan ben ik benieuwd naar de foto's van Wadloper
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41995061
    En niet eens naar de mijne
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 20 september 2006 @ 21:02:55 #97
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41995106
    quote:
    Op woensdag 20 september 2006 21:01 schreef Zug-Chef het volgende:
    En niet eens naar de mijne
    Nee jij maakt alleen maar kutfoto's met stomme bordjes erop
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41996138
    quote:
    Op woensdag 20 september 2006 21:02 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Nee jij maakt alleen maar kutfoto's met stomme bordjes erop
    Ik wacht nog steeds op een foto met een bepaald kutje er op
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 20 september 2006 @ 21:35:33 #99
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41996411
    quote:
    Op woensdag 20 september 2006 21:29 schreef Zug-Chef het volgende:

    [..]

    Ik wacht nog steeds op een foto met een bepaald kutje er op
    Moet je bij Alexxxxxxxxxxxx wezen ben ik bang

    Hoewel je daar ook niet veel verder mee zal komen

    Maar komend weekend ga jij een blauwe engel spotten in Gn dus?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41996653
    Nah, vrijdagmiddag komt ie vanuit Zutphen richting Groningen en daarna door naar Zuidbroek. Had je ook plannen dan? Of voor zaterdags?
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 20 september 2006 @ 21:42:05 #101
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41996772
    quote:
    Op woensdag 20 september 2006 21:39 schreef Zug-Chef het volgende:
    Nah, vrijdagmiddag komt ie vanuit Zutphen richting Groningen en daarna door naar Zuidbroek. Had je ook plannen dan? Of voor zaterdags?
    Ik wil eigenlijk ff naar Ubach-Palenberg dit weekend, en daarna weer ff door naar Woepertaal. Vette shizzle daar jonge
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41996852
    pi_41996896
    Ik wil ook
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 20 september 2006 @ 21:46:34 #104
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41997006
    ga je toch mee man pikketrekker-jankert
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41997031
    Mja ik mag niet denk ik
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 20 september 2006 @ 21:49:31 #106
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41997156
    quote:
    Op woensdag 20 september 2006 21:46 schreef Zug-Chef het volgende:
    Mja ik mag niet denk ik
    Zit je zo onder de plak ja?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41997322
    Haha nahhh, maar ik ben de laatste tijd al zo vaak weg tot 's avonds laat, dat ik maar ff rustig aan moet doen enzo
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 20 september 2006 @ 21:56:04 #108
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41997515
    quote:
    Op woensdag 20 september 2006 21:52 schreef Zug-Chef het volgende:
    Haha nahhh, maar ik ben de laatste tijd al zo vaak weg tot 's avonds laat, dat ik maar ff rustig aan moet doen enzo
    dat is een JA

    nou dan ga ik mijn nieuwe 2700 mAH accuus wel weer alleen testen in die slingerbaan hoor

    Met bier

    en braadworst

    en plezier
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41998874
    en nog wat van gisteren:






    Onderstaande 3x Plan V is trouwens dezelfde als die Fles gemaakt heeft vanaf de loopbrug. Als je goed kijkt zie je mij deze foto maken
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 20 september 2006 @ 22:20:00 #110
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41998920
    En ik maar coachen op die brug als er wat aankwam
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41999305
    quote:
    Op woensdag 20 september 2006 21:35 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Moet je bij Alexxxxxxxxxxxx wezen ben ik bang

    Hoewel je daar ook niet veel verder mee zal komen

    Maar komend weekend ga jij een blauwe engel spotten in Gn dus?
    Ik heb geen kutje er op, wel tieten


    En ik heb foto's van twee verschillende Blauwe Engelen in rijdbare staat... een eenbaks en een tweebaks.
    maar dat zijn dan weer wel kutfoto's
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 20 september 2006 @ 22:31:03 #112
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41999498
    ja pcies, maar de DE41 kan het niet zijn hoor ik net, en van de 186 is ook niks bekend
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_41999737
    quote:
    Op woensdag 20 september 2006 22:31 schreef Dr_Flash het volgende:
    ja pcies, maar de DE41 kan het niet zijn hoor ik net, en van de 186 is ook niks bekend
    JUIHUIST WEHELLLLLLLLLLLLLLLLLLL

    186 komt wel....

    http://www.stichting-hsa.nl/
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 20 september 2006 @ 22:39:41 #114
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_41999958
    quote:
    Op woensdag 20 september 2006 22:35 schreef Zug-Chef het volgende:

    [..]

    JUIHUIST WEHELLLLLLLLLLLLLLLLLLL

    186 komt wel....

    http://www.stichting-hsa.nl/
    OHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

    en tock heb ik wat LEUKERS te doen

    PIKKETREKKERRRRRRRRRRRRR
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42000384
    tieten, gescheld en een oninteressante dialoog, goed topic
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 20 september 2006 @ 22:50:01 #116
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42000472
    quote:
    Op woensdag 20 september 2006 22:48 schreef Alexxxxx het volgende:
    tieten, gescheld en een oninteressante dialoog, goed topic
    Ja we gaan zo weer braaf doen
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42005929
    quote:
    Op woensdag 20 september 2006 22:31 schreef Dr_Flash het volgende:
    ja pcies, maar de DE41 kan het niet zijn hoor ik net, en van de 186 is ook niks bekend
    Staat zelfs in het gemeenteblaadje wat vandaag is binnengekomen (advertentie voor de blauwe engel)
    Dus
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 21 september 2006 @ 10:22:26 #118
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42008549
    quote:
    Op donderdag 21 september 2006 04:53 schreef Wadloper het volgende:

    [..]

    Staat zelfs in het gemeenteblaadje wat vandaag is binnengekomen (advertentie voor de blauwe engel)
    Dus
    Gemeenteblaadjes: DE autoriteit op spoorweggebied
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      donderdag 21 september 2006 @ 12:39:00 #119
    136283 knars
    Teethgrinder
    pi_42012078
    quote:
    Op woensdag 20 september 2006 19:47 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Ja, was een zootje heb ik begrepen. Ze gaan hem morgenochtend proberen op te vijzelen, en met lorries onder de wielen proberen dat ding af te slepen begreep ik. Welke loc was het, weet je dat? Of welk type?
    ik ben geen kenner van goederenmaterieel, maar vanochtend werd loc 6459 ("Anton"?) onder begeleiding van een stuk of 6 spoorwerkers weggesleept naar een eindspoor op station Gouda door loc 6470.
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 21 september 2006 @ 13:02:55 #120
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42012631
    Het was iig een goederentrein, dus het zou best kunnen idd
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      donderdag 21 september 2006 @ 14:20:17 #121
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_42014666
    quote:
    Op woensdag 20 september 2006 22:31 schreef Dr_Flash het volgende:
    ja pcies, maar de DE41 kan het niet zijn hoor ik net, en van de 186 is ook niks bekend
    do 21 september 2006 t/m vr 22 september 2006 -- DE II 186 naar Stadskanaal
    Gewijzigd is:
    ST
    30863
    do
    Zp v 19:04
    Zpgea - 19:06
    Vd a 19:13
    Vd v 19:14
    Rl + 19:21
    Ltv a 19:29
    Ltv v 19:30
    Www + 19:37
    Ww a 19:39

    Ingelegd:
    LM
    31301
    do
    Ww v 19:19
    Www + 19:21
    Ltv a 19:29
    Ltv v 19:30
    Rl + 19:41
    Vd + 19:50
    Zpgea - 19:59
    Zpge - 20:00
    Zp a 20:02

    LM
    31302
    vr
    Zp v 15:28
    Zpgea - 15:29
    Zpta a 15:30
    Zpta v 15:32
    Spa - 15:40
    Dvgea - 15:41
    Dv - 15:43
    Ost - 15:51
    Wh - 15:56
    Zlgea - 16:05
    Zl - 16:07

    LM
    31303
    vr
    Zl v 16:37
    Zlgea - 16:38
    Hea - 16:41
    Ddv - 16:49
    Mp - 16:58
    Hgbr - 16:59
    Mpa - 16:59
    Kg - 17:04
    Hgv - 17:12
    Vama - 17:15
    Bl a 17:23
    Bl v 17:30
    Asn - 17:42
    Onz - 17:55
    Onn - 17:57
    Hrn - 17:58
    Gnl - 18:00
    Gn a 18:03

    LM
    31304
    vr
    Gn v 18:11
    Gnl - 18:14
    Wha - 18:17
    Kw - 18:21
    Mth - 18:22
    Hgz - 18:23
    Spm - 18:24
    Zb - 18:28
    Vdm a 18:38
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
    pi_42016860
    De 41 is een blauwe engel oftewel een DE 1
    Een verbouwde blauwe engel zoals de 186 is een DE 2

    Een beetje meer interesse voor de hobby mensen a.u.b.
    ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 21 september 2006 @ 16:02:04 #123
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42017600
    quote:
    Op donderdag 21 september 2006 15:36 schreef verzameldirk het volgende:
    De 41 is een blauwe engel oftewel een DE 1
    Een verbouwde blauwe engel zoals de 186 is een DE 2

    Een beetje meer interesse voor de hobby mensen a.u.b.
    Ik kan natuurlijk met hetzelfde gebrek aan bronvermelding precies het tegenovergestelkde beweren.

    Interesse voor de hobby Dat maakt iedereen zelf wel uit lijkt me. En doe niet alsof een DE2 een verbouwde DE1 is, als je er zo veel verstand van hebt.
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42017685
    Als je en echte blauwe engel liefhebber bent, laat dan een snor groeien!
    pi_42018044
    quote:
    Op donderdag 21 september 2006 16:04 schreef Alexxxxx het volgende:
    Als je en echte blauwe engel liefhebber bent, laat dan een snor groeien!
    Die vat ik even niet
    pi_42018114
    quote:
    Op donderdag 21 september 2006 16:02 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Ik kan natuurlijk met hetzelfde gebrek aan bronvermelding precies het tegenovergestelkde beweren.

    Interesse voor de hobby Dat maakt iedereen zelf wel uit lijkt me. En doe niet alsof een DE2 een verbouwde DE1 is, als je er zo veel verstand van hebt.
    Waar staat dat ik dat zeg, ik loop als treinliefhebber al ruim veertig jaar mee jonge man
    en weet heus wel van de hoed en de rand.
    ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
    pi_42018200
    quote:
    Op donderdag 21 september 2006 16:15 schreef Wadloper het volgende:

    [..]

    Die vat ik even niet
    Heb zowel en Snor als een baard
    ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
    pi_42018245
    quote:
    Op donderdag 21 september 2006 16:04 schreef Alexxxxx het volgende:
    Als je en echte blauwe engel liefhebber bent, laat dan een snor groeien!
    Een andere bijnaam van de blauwe engel is "de Snor"

    Ik heb momenteel trouwens ook een baard en snor
    pi_42021004
    quote:
    Op donderdag 21 september 2006 16:19 schreef verzameldirk het volgende:

    [..]

    Heb zowel en Snor als een baard
    Ow oke
      Redactie Frontpage / Sport donderdag 21 september 2006 @ 18:00:55 #130
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_42021107
    Ik hoorde vanmiddag dat de GTW 303 bij Voith gestald is.

    Edit:

    Ik lees net op Somda dat de 305 in Berlijn staat en dat de eerste rit met een GTW op 5 November is. Verder is het testen weer begonnen. Echter hebben ze het testschema gelijk al weer aangepast. Het is dus afwachten wanneer er getest wordt.

    [ Bericht 70% gewijzigd door Peterselieman op 21-09-2006 18:09:18 ]
    Altijd onderweg naar het avontuur
    pi_42021585
    Zo! Lang ochtendje wezen spotten bij Dordrecht Zuid. Het was gezellig aldaar. Met pieken van 6 spotters tegelijk.... Jammer dat er geen bier was

    En dit is een deel van de vangst:





















    De rest staat online op http://www.spoorvinder.tk

    Dordrecht Zuid RuLezZzZzZzzzzzzzzz



    [ Bericht 8% gewijzigd door Zug-Chef op 21-09-2006 18:48:08 ]
    pi_42025748
    mooie goederentrein foto's klasse
    ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 21 september 2006 @ 20:51:13 #133
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42026690
    quote:
    Op donderdag 21 september 2006 20:27 schreef verzameldirk het volgende:
    mooie goederentrein foto's klasse
    Bok anders ff op met je suffe tagjes
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42026811
    quote:
    Op donderdag 21 september 2006 20:51 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Bok anders ff op met je suffe tagjes
    Doe eens lief jij
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 21 september 2006 @ 20:54:52 #135
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42026851
    quote:
    Op donderdag 21 september 2006 20:53 schreef Alexxxxx het volgende:

    [..]

    Doe eens lief jij
    Goed pappie
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42029608
    Morgen treinen

    Camera mee natuurlijk B)

    zal wel niet veel meer worden dan een ICM 4tje en een Plan Vtje
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 21 september 2006 @ 22:01:59 #137
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42029660
    quote:
    Op donderdag 21 september 2006 22:01 schreef Ou-Tannu het volgende:
    Morgen treinen

    Camera mee natuurlijk B)
    Jorien hoi Lekker wijf
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42029695
    quote:
    Op donderdag 21 september 2006 22:01 schreef Ou-Tannu het volgende:
    Morgen treinen

    Camera mee natuurlijk B)

    zal wel niet veel meer worden dan een ICM 4tje en een Plan Vtje
    Ook richting Groningen? Daar komt de DE-II 186 in de loop van de middag
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 21 september 2006 @ 22:05:02 #139
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42029814
    quote:
    Op donderdag 21 september 2006 22:02 schreef Zug-Chef het volgende:
    Groningen? Daar komt de DE-II 186
    JAAAAAAAAA Dat weten we nou wel
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42030385
    quote:
    Op donderdag 21 september 2006 22:02 schreef Zug-Chef het volgende:

    [..]

    Ook richting Groningen? Daar komt de DE-II 186 in de loop van de middag
    nee

    reisje van hr - ti
    pi_42030510
    In Tiel komen ook Linten en Buffels
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 21 september 2006 @ 22:20:59 #142
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42030591
    quote:
    Op donderdag 21 september 2006 22:19 schreef Zug-Chef het volgende:
    In Tiel komen ook Linten en Buffels
    Ja, en vast nog wel meer schrale rotkuttezooi
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42030873
    quote:
    Op donderdag 21 september 2006 22:19 schreef Zug-Chef het volgende:
    In Tiel komen ook Linten en Buffels
    linten vind ik per definitie kut
    pi_42031212
    Oja, hotnewzz: morgen komt de SSN ook met een stoomlok + 6 wagons naar Groningen. Op Somda staat de dienstregeling . Vet cooooooooooool
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 21 september 2006 @ 22:35:57 #145
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42031334
    quote:
    Op donderdag 21 september 2006 22:33 schreef Zug-Chef het volgende:
    Oja, hotnewzz: morgen komt de SSN ook met een stoomlok + 6 wagons naar Groningen. Op Somda staat de dienstregeling . Vet cooooooooooool
    Fijn, ik moet werken
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42031751
    quote:
    Op donderdag 21 september 2006 22:35 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Fijn, ik moet werken
    meld je ziek B)
    pi_42035536
    Twee vragen vandaag .
    Wat doet een 1700 loc + Dubbeldekker (DD-AR) rijtuig + meettrein + Dubbeldekkerrijtuig op Utrecht CS. Vind het nogal een vreemde combinatie...
    En wat was er vandaag aan de hand tussen utrecht en Ede-wageningen??!
      vrijdag 22 september 2006 @ 02:36:28 #148
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_42037643
    quote:
    Op donderdag 21 september 2006 18:14 schreef Zug-Chef het volgende:
    Zo! Lang ochtendje wezen spotten bij Dordrecht Zuid. Het was gezellig aldaar. Met pieken van 6 spotters tegelijk.... Jammer dat er geen bier was


    Dordrecht Zuid RuLezZzZzZzzzzzzzzz

    http://www.somda.nl/www/index.php?blokid=40&op=viewdisc&forum_discussionid=1373
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
    pi_42037675
    lol.

    net voor middernacht op

    een CTA met 'niet instappen' erop.

    En een goederentrein op het spoor dernaast....
    pi_42044340
    hmm reisje wordt toch iets anders dan geplanned :-)


    met de bus van hier naar Lls,

    vanaf Lls naar Dvd en dan naar Ut om door de rollen naar Ti
      vrijdag 22 september 2006 @ 12:59:39 #151
    139407 jorienvdherik
    Feyenoord KNVB Beker 07-08
    pi_42044804
    mooie foto's van de thalys
      Redactie Frontpage / Sport vrijdag 22 september 2006 @ 13:20:11 #152
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_42045388
    Dit bericht staat op teletekst:
    quote:
    Doden bij test Duitse magneettrein

    ***************************************
    ` Bij een testrit met een magneettrein
    zijn in Duitsland doden gevallen en 20
    mensen gewond geraakt.Hoeveel mensen
    omkwamen is nog niet duidelijk.Het
    ongeluk gebeurde niet ver over de grens
    bij Stadskanaal.

    De magneettrein is mogelijk op een
    onderhoudsvoertuig gebotst.Tijdens de
    proefrit zouden zo'n dertig mensen in
    de trein hebben gezeten.De trein hangt
    schuin over de baan.Gewonden worden
    uit het treinstel gehaald.

    Op het traject wordt geregeld getest
    met de trein zonder machinist.De trein
    kan 450 km/u halen.Of met die snelheid
    werd gereden is niet bekend.
    Dit is het bericht van nu.nl:
    quote:
    Gewonden bij treinongeluk in Duitsland

    Uitgegeven: 22 september 2006 13:02
    LATHEN - Bij een treinongeluk op een proefbaan van de Duitse magnetische zweeftrein Transrapid zijn vrijdag meer dan twintig gewonden gevallen.

    De trein reed tijdens een proefrit bij Lathen, circa tien kilometer van de Nederlandse grens ter hoogte van Ter Apel, met een snelheid van ongeveer tweehonderd kilometer per uur op een wagon van de uitvoerders van het project, zo berichtten de plaatselijke autoriteiten in Emsland.

    In de verongelukte zweeftrein zaten naar schatting dertig bezoekers. Gewonden moesten met behulp van speciale brandweerapparatuur worden afgevoerd, omdat de trein circa vier meter hoog op de baan bleef.

    De Transrapid is volgens zegslieden zwaar beschadigd. De magnetische trein haalt snelheden tot 450 kilometer per uur. Op de proefbaan kunnen belangstellenden proefritten maken.
    Hopelijk zijn er geen doden gevallen zoals teletekst beweert.
    Altijd onderweg naar het avontuur
      vrijdag 22 september 2006 @ 15:02:17 #153
    139407 jorienvdherik
    Feyenoord KNVB Beker 07-08
    pi_42048131
    toch ook doden, volgens 538 nieuws
      Redactie Frontpage / Sport vrijdag 22 september 2006 @ 15:07:29 #154
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_42048289
    Helaas wel ja.
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 22 september 2006 @ 15:51:37 #155
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42049408
    Soow dikke bende daar zeg

    Maar er werd natuurlijk niet met 450 km/h gereden. Dan zouden ze het namelijk niet over "gewonden" hebben. Dan zou het gewoon botten puzzelen worden om te kijken hoeveel mensen het geweest zouden kunnen zijn
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42049750
    quote:
    Op vrijdag 22 september 2006 15:02 schreef jorienvdherik het volgende:
    toch ook doden, volgens 538 nieuws
    stand om 16.00 uur 1 dode 18 vermisten,
    die waarschijnlijk ook zijn gedood

    geschatte snelheid bij de botsing met een werktrein is 200 km/h
    ware woorden zijn niet mooi en mooie woorden zijn niet waar
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 22 september 2006 @ 16:06:03 #157
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42049788
    Heet je ook "vermist" als ze wel weten WAAR je bent, maar niet of je dood of levend bent?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 22 september 2006 @ 16:18:00 #158
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42050102
    Transrapid gecrasht: 1 dode geborgen, nog 10 vermist

    daar verder over het ongeluk met de Transrapid
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 22 september 2006 @ 16:18:29 #159
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42050112
    Alexxxxx blijf eens SNEL van mijn account af
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42056082
    quote:
    Op vrijdag 22 september 2006 16:18 schreef Dr_Flash het volgende:
    Alexxxxx blijf eens SNEL van mijn account af
    om 16:18 zat ik midden op de waddenzee, ver van internet verwijderd, waar heb je het over?
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 22 september 2006 @ 20:17:53 #161
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42056353
    quote:
    Op vrijdag 22 september 2006 20:09 schreef Alexxxxx het volgende:

    [..]

    om 16:18 zat ik midden op de waddenzee, ver van internet verwijderd, waar heb je het over?
    Ik zat ff te modje-wannabee"en, en zocht ff een smoes om de schuld op jou af te wentelen

    Speel nou ff mee of zo
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42056442
    quote:
    Op vrijdag 22 september 2006 20:17 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Ik zat ff te modje-wannabee"en, en zocht ff een smoes om de schuld op jou af te wentelen

    Speel nou ff mee of zo
    Jou blauwe tijd is al geweest, ga maar verzuurde ex-crew spelen of zo.
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 22 september 2006 @ 20:22:25 #163
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42056516
    quote:
    Op vrijdag 22 september 2006 20:20 schreef Alexxxxx het volgende:

    [..]

    Jou blauwe tijd is al geweest, ga maar verzuurde ex-crew spelen of zo.
    jamaar dan wor ik geband en zo
    ====================================================

    ontopic

    Weet iemand hoe zo'n sandite installatie eruit ziet? Ik weet wel dat er op 1700 locs zandstrooers zitten, maar er zouden ook treinstellen uitgerust worden of zijn met sandite installaties. Die zooi om rails met blaadjes erop weer stroef te maken. Anyone?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42057166
    quote:
    Op vrijdag 22 september 2006 20:22 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    jamaar dan wor ik geband en zo
    ====================================================

    ontopic

    Weet iemand hoe zo'n sandite installatie eruit ziet? Ik weet wel dat er op 1700 locs zandstrooers zitten, maar er zouden ook treinstellen uitgerust worden of zijn met sandite installaties. Die zooi om rails met blaadjes erop weer stroef te maken. Anyone?
    Koplopers beschikken er geloof ik ook over , of d'r was een proef mee.... Maar ik denk 3/4 jaar heeft de NS het niet nodig, dus dan zal het wel leeg zijn...

    Zag vandaag toch een leuke combinatie op Utrecht C. totaal 6*Plan V, dat is toch wel geinig als je dat ziet .
      Heeft over alles een mening 2022 vrijdag 22 september 2006 @ 20:50:54 #165
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42057351
    quote:
    Op vrijdag 22 september 2006 20:45 schreef Brembo het volgende:

    Zag vandaag toch een leuke combinatie op Utrecht C. totaal 6*Plan V, dat is toch wel geinig als je dat ziet .
    6 wauw 5 zie ik geregeld idd, die dan in Gdm geknipt worden in een zootje voor Ht en een zootje voor Tiel, maar 6 is me nieuw
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42061054
    Ik zag vandaag bij Haren een stoomtrein met een paar passagierswagons richting Hoogezand rijden. Iemand enig idee waar die heen ging en wat het was? Gek genoeg stond er op het parallelspoor op station Assen een wadlopertje met draaiende motor (iets voorbij het perron). Zelfde vraag (maar minder interessant )
    Draai het om.
    pi_42061100
    quote:
    Op vrijdag 22 september 2006 22:31 schreef Gizlijntje het volgende:
    Ik zag vandaag bij Haren een stoomtrein met een paar passagierswagons richting Hoogezand rijden. Iemand enig idee waar die heen ging en wat het was? Gek genoeg stond er op het parallelspoor op station Assen een wadlopertje met draaiende motor (iets voorbij het perron). Zelfde vraag (maar minder interessant )
    Lees voor de lol eens een stukje terug in dit topic, en kom het antwoord op je vraag tegen.
    pi_42061323
    quote:
    Op vrijdag 22 september 2006 22:32 schreef Alexxxxx het volgende:

    [..]

    Lees voor de lol eens een stukje terug in dit topic, en kom het antwoord op je vraag tegen.
    oeps..
    Draai het om.
    pi_42061402
    Sta je met Trein-O-Fiel van OHIH op Groningen te wachten op de DE-II 186, komt ie ZO mooi binnen... Precies naast waar we stonden... Zo vet

    Dan wordt er opeens gevraagd of we mee willen rijden.... JAAAA TUURLIJK

    Het was een ubervette rit naar Veendam en daarna nog naar Stadskanaal. Foto's volgen strax of morgen

    Vet Vet Vet
    pi_42062150
    quote:
    Op vrijdag 22 september 2006 22:31 schreef Gizlijntje het volgende:
    Ik zag vandaag bij Haren een stoomtrein met een paar passagierswagons richting Hoogezand rijden. Iemand enig idee waar die heen ging en wat het was? Gek genoeg stond er op het parallelspoor op station Assen een wadlopertje met draaiende motor (iets voorbij het perron). Zelfde vraag (maar minder interessant )
    Ja, en daar reed ik tussen zl en mp erg fijn achter.... met 40 km/h

    En net voor assen kwam er een goederenwagon bij...

    Die wadloper heb ik ook gezien, het waren er 2 (DH2'tjes). Waarvan de eerste volledig 'beschilderd' was, het nummer van de eerste niet kunnen zien. Wel van de 2de (de schone), maar inmiddels weer vergeten...
    pi_42062302
    quote:
    Op vrijdag 22 september 2006 23:02 schreef the_disheaver het volgende:

    [..]

    Ja, en daar reed ik tussen zl en mp erg fijn achter.... met 40 km/h

    En net voor assen kwam er een goederenwagon bij...

    Die wadloper heb ik ook gezien, het waren er 2 (DH2'tjes). Waarvan de eerste volledig 'beschilderd' was, het nummer van de eerste niet kunnen zien. Wel van de 2de (de schone), maar inmiddels weer vergeten...
    Ja inderdaad, interessante grafitti stond erop. Gekke was: deuren van de voorste stonden open, motor draaide, maar geen mens te bekennen op, in of om de trein. Als ik een gestoorde(re) gek was geweest had ik er even mee kunnen rijden.
    Draai het om.
    pi_42062476
    quote:
    Op vrijdag 22 september 2006 23:02 schreef the_disheaver het volgende:

    [..]

    Ja, en daar reed ik tussen zl en mp erg fijn achter.... met 40 km/h

    En net voor assen kwam er een goederenwagon bij...

    Die wadloper heb ik ook gezien, het waren er 2 (DH2'tjes). Waarvan de eerste volledig 'beschilderd' was, het nummer van de eerste niet kunnen zien. Wel van de 2de (de schone), maar inmiddels weer vergeten...
    Damn ik heb die op de plaat gezet bij Hoogeveen, alleen heb van het 1e treinstel ook het nummer niet gezien, wel van de 2e... dat was de 3209
    pi_42062565
    ik meende iets van 19, 09 kan ook. eindigde wel met een 9
      vrijdag 22 september 2006 @ 23:31:10 #174
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_42063222
    3217 en 3209
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
    pi_42064313
    Thx MREn Die foto zet ik morgen online
    pi_42064370
    En hier dan de beloofde foto's van vandaag:


















    [ Bericht 15% gewijzigd door Zug-Chef op 23-09-2006 14:54:38 ]
      zaterdag 23 september 2006 @ 00:13:03 #177
    139407 jorienvdherik
    Feyenoord KNVB Beker 07-08
    pi_42064904
    De laatste is mooi met dat licht vanuit de trein
      zaterdag 23 september 2006 @ 01:23:42 #178
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_42066981
    En dan te bedenken dat die dingen nog geen 5 jaar geleden nog hun dagelijkse ritjes Aml-Mrb maakten...

    * MREn vind de plan U toch stoerder
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
      Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 23 september 2006 @ 09:45:11 #179
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42070370
    Vette mazzelaar jij Zug

    Mooie platen iig
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 23 september 2006 @ 10:46:06 #180
    334 TARAraboemdijee
    Vader!
    pi_42071156
    Is er vandaag iets bijzonders aan de hand? Er kwam opeens een stoomtrein voor mijn deur langs
    In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
      FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 23 september 2006 @ 10:50:10 #181
    334 TARAraboemdijee
    Vader!
    pi_42071235
    Ah, gevonden, STAR dagen ofzoiets, Zuidbroek
    whatever dat precies inhoud
    In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
      Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 23 september 2006 @ 11:02:20 #182
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42071421
    quote:
    Op zaterdag 23 september 2006 10:46 schreef TARAraboemdijee het volgende:
    Is er vandaag iets bijzonders aan de hand? Er kwam opeens een stoomtrein voor mijn deur langs
    Wel een beetje opletten he

    http://www.stadskanaalrail.nl/
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42072012
    Zo een DE2 staat al een tijdje binnen de hekken aan de Dijkgraafgracht ? En de stellen plan v die over hun revisie termijn waren, en daar stonden gestald waren gister allemaal weg. Er stond alleen nog een hele meuk SGM2.
    pi_42072317
    hij blijft toch wel in stadskanaal (waar geen spoor is, welk vaag plaatsje dan ook...) staan he?
    pi_42075302
    Geloof dat de NS zelf al niet meer weet wat hun dienstregeling is .
    quote:
    [url=NS SIte]http://www.ns.nl/servlet/Satellite?cid=1073500003787&type=
    details&pagename=www.ns.nl%2FPage%2FActueleReisinformatieVandaag&p=1073500003787&lang=nl&werktraject=2006_ah_nm_23_24sep&c=Page[/url]

    Wanneer: zaterdag 23 en zondag 24 september

    Oorzaak: werk aan het spoor

    Gevolgen: er rijden geen treinen:
    de Sneltrein Zwolle-Roosendaal rijdt niet tussen Arnhem en Nijmegen
    de stoptrein Zutphen-Nijmegen rijdt niet tussen Arnhem en Nijmegen
    de Sneltrein Den Haag Centraal/Rotterdam Centraal-Nijmegen rijdt niet tussen Arnhem en Nijmegen
    de Intercity Den Helder-Nijmegen rijdt niet tussen Arnhem en Nijmegen
    de stoptrein van 's-Hertogenbosch naar Arnhem rijdt niet tussen Nijmegen en Arnhem

    Alternatief: maak gebruik van de bus:
    maak tussen Arnhem en Nijmegen gebruik van de bussen

    Extra reistijd: een half uur
    Wel knap dat ze een trein noemen die toch niet rijd .
      Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 23 september 2006 @ 14:17:51 #186
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42075551
    LOL

    Maar zou dat niet over de 4486 en de 4488 gaan? De laatste 2 rijden planmatig WEL door naar Arnhem
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42075702
    quote:
    Op zaterdag 23 september 2006 11:51 schreef the_disheaver het volgende:
    hij blijft toch wel in stadskanaal (waar geen spoor is, welk vaag plaatsje dan ook...) staan he?
    Huh? Zeg je nou dat er geen spoor is in Stadskanaal?
    Draai het om.
    pi_42078852
    Trouwens, ik had laatst iets gepost over de perron verhogingen die zouden plaatsvinden op plekken waar de nieuwe Stadler treinen zouden gaan rijden. Daar stond een filmpje bij dat het heel snel gereed zou zijn.. Nou, er is nog steeds niks gebeurt, en in oktober gaan die treinen al rijden
    For every fact, there is an equal and opposite opinion.
    Twitch.tv/bensel15
    pi_42079179
    Jammer de bammer voor die 2 rolstoelers per maand Ik zie die mensen nooit

    In Duitsland is het heel normaal een stuk te moeten klimmen in een trein. Dat heet CHARME
      Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 23 september 2006 @ 17:01:19 #190
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42079308
    quote:
    Op zaterdag 23 september 2006 16:56 schreef Zug-Chef het volgende:
    In Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Denemarken, Frankrijk... is het heel normaal een stuk te moeten klimmen in een trein. Dat heet CHARME
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      zaterdag 23 september 2006 @ 17:02:31 #191
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_42079334
    quote:
    Op zaterdag 23 september 2006 17:01 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]
    Je vergeet sommige stations in Nederland...in Enschede lazer je ook een halve meter de diepte in als je een ICM uit stapt op spoor 4.
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
      Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 23 september 2006 @ 17:07:46 #192
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42079480
    quote:
    Op zaterdag 23 september 2006 17:02 schreef MREn het volgende:

    [..]

    Je vergeet sommige stations in Nederland...in Enschede lazer je ook een halve meter de diepte in als je een ICM uit stapt op spoor 4.
    Kijk.
    Dan.
    Uit.
    Je.
    Doppen.

    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42079813
      zaterdag 23 september 2006 @ 18:33:10 #194
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_42082095
    quote:
    Op zaterdag 23 september 2006 17:07 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Kijk.
    Dan.
    Uit.
    Je.
    Doppen.

    staat nergens dat ik dat niet doe
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
    pi_42082194
    quote:
    Op zaterdag 23 september 2006 16:56 schreef Zug-Chef het volgende:
    Jammer de bammer voor die 2 rolstoelers per maand Ik zie die mensen nooit
    Die reizen altijd met de trein als ik de rolstoelplek nodig heb voor mn karretje
      Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 23 september 2006 @ 18:41:14 #196
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42082368
    quote:
    Op zaterdag 23 september 2006 18:36 schreef Alexxxxx het volgende:

    [..]

    Die reizen altijd met de trein als ik de rolstoelplek nodig heb voor mn karretje
    karretje? Jij hebt zo'n railtender hesje aan?

    Of bedoel je je turbo-rollator met opgevoerde straalpijpen?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42082407
    quote:
    Op zaterdag 23 september 2006 18:41 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    karretje? Jij hebt zo'n railtender hesje aan?

    Of bedoel je je turbo-rollator met opgevoerde straalpijpen?
    Nee, een karretje met daarop een gigantische tas, met in die tas, spulletjes.
      Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 23 september 2006 @ 18:43:37 #198
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42082456
    quote:
    Op zaterdag 23 september 2006 18:42 schreef Alexxxxx het volgende:

    [..]

    Nee, een karretje met daarop een gigantische tas, met in die tas, spulletjes.
    Spulletjes

    Wat voor spulletjes Alexxxxx?

    Spulletjes om te bewaren meneer
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42083730
    Nog ff snel posten voor t forum tijdelijk dood gaat
      zaterdag 23 september 2006 @ 19:18:06 #200
    22002 MREn
    Met de botte bijl meer plezier
    pi_42083732
    ah gezellig, weer 40 posts slowchat
    "Ik weet namelijk zo veel, dat ik me niet schaam voor de dingen die ik niet weet."
    pi_42084017
    Ok, ff ontopic dan

      Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 23 september 2006 @ 19:27:18 #202
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42084093
    quote:
    Op zaterdag 23 september 2006 19:25 schreef Zug-Chef het volgende:
    Ok, ff ontopic dan

    [afbeelding]
    AArgh moet ik WEER aan de bak morgen
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 23 september 2006 @ 19:28:22 #203
    334 TARAraboemdijee
    Vader!
    pi_42084123
    Wat doet die wadloper (en die stoomtrein) in Hoogeveen?
    In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
      Heeft over alles een mening 2022 zaterdag 23 september 2006 @ 19:30:11 #204
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42084200
    quote:
    Op zaterdag 23 september 2006 19:28 schreef TARAraboemdijee het volgende:
    Wat doet die wadloper (en die stoomtrein) in Hoogeveen?
    Hoe moet je anders bij de STAR komen?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 23 september 2006 @ 19:38:35 #205
    334 TARAraboemdijee
    Vader!
    pi_42084560
    Eh, wat heeft die wadloper met STAR te maken? Dat ding rijdt alleen in het noorden en bij Almelo, niet bij Hoogeveen.
    En die stoomtrein, ik heb geen idee waar die vandaan kwam, het had net zo goed die van STAR zelf kunnen zijn (blijkbaar dus niet)
    In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
    pi_42088017
    De stoomtrein kwam uit Rotterdam, van de Stoom Stichting Nederland. Deze rijden dit weekend als gast rond op het traject rondom Stadskanaal. Die wadloper heeft niks met Stadskanaal te maken. Die werd gerepareerd in Haarlem en toevallig ook vrijdag weer terug naar het noorden overgebracht.
    pi_42089009
    quote:
    Op zaterdag 23 september 2006 17:19 schreef Zug-Chef het volgende:
    [afbeelding]
    Zal deze nog worden eens worden gewassen voordat de nieuwe treinen er zijn?
    For every fact, there is an equal and opposite opinion.
    Twitch.tv/bensel15
    pi_42092903
    vast ff een post reserveren om mijn foto's in te plakken zo direct :p



    de 1829 die met een DD-AR stam reed, waar de foto echter van mislukt is


    daar gebeurde het allemaal 20 min wachttijd .. had ik ook net zo goed op Lls kunnen doen..




    een mDDM en een DD-AR geduwt door een 1728 eloc





    wist niet dat er VIRMs reden naar Lls? maar goed :-) een V6je dus



    Zit ik op de trein naar utrecht te wachten, stoppertje, komt er zowaar een Plan T (529) aanrijden als stoptrein naar utrecht



    Bankjes van de T (mischien leuk voor de OP nog ff?



    en vanuit de Plan T nog een setje mDDms in de verte die toevallig de zelfde richting uit reed
    even later reed er nog een setje plan V alleen door de het vele groen was het onmogelijk om een mooie foto te krijgen

    [ Bericht 93% gewijzigd door Ou-Tannu op 24-09-2006 15:40:48 ]
    pi_42099047
    quote:
    Op zaterdag 23 september 2006 17:19 schreef Zug-Chef het volgende:
    [afbeelding]
    wat doen die kwaklopers daar?
      maandag 25 september 2006 @ 09:31:09 #210
    86072 thatsme
    and That's you!
    pi_42106895
    de GTW staat weer op groningen!
    I never joke about my work!
    1: Ik heb altijd gelijk
    2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
      maandag 25 september 2006 @ 09:32:02 #211
    86072 thatsme
    and That's you!
    pi_42106904
    quote:
    Op zondag 24 september 2006 21:10 schreef Ou-Tannu het volgende:

    [..]

    wat doen die kwaklopers daar?
    van werkplaats zwolle misschien weer onderweg naar het noorden!

    edit: op OHIH forum stond dat die uit haarlem kwam.

    [ Bericht 8% gewijzigd door thatsme op 25-09-2006 10:53:14 ]
    I never joke about my work!
    1: Ik heb altijd gelijk
    2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
    pi_42109682
    quote:
    Op maandag 25 september 2006 09:32 schreef thatsme het volgende:

    [..]

    van werkplaats zwolle misschien weer onderweg naar het noorden!

    edit: op OHIH forum stond dat die uit haarlem kwam.
    TSSK!

    laat ze daar lekker staan als ze stuk zijn :-P

    gewoon de GTW vervroegd in dienst
      Redactie Frontpage / Sport maandag 25 september 2006 @ 12:54:52 #213
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_42110100
    De 3209 zal wel naar onnen gebracht zijn. De trein zelf komt niet zover, vanwege een defecte motor.

    Arriva gaat op 6 oktober de namen onthullen die op de 43 GTW's komen te staan. Ook zal er op die dag een van de GTW's reeds van naam voorzien zijn. Het is echter wel een besloten gelegenheid.
    Altijd onderweg naar het avontuur
    pi_42110926
    quote:
    Op maandag 25 september 2006 12:54 schreef Peterselieman het volgende:
    De 3209 zal wel naar onnen gebracht zijn. De trein zelf komt niet zover, vanwege een defecte motor.

    Arriva gaat op 6 oktober de namen onthullen die op de 43 GTW's komen te staan. Ook zal er op die dag een van de GTW's reeds van naam voorzien zijn. Het is echter wel een besloten gelegenheid.
    weet iemand trouwens ook de officiele datum van in diensttreding? Heb trouwens de GTW nog zien staan op station groningen.. vind het wel een mooi ding.. in elk geval beter dan de vierkante dozen die wadlopers heten
    For every fact, there is an equal and opposite opinion.
    Twitch.tv/bensel15
      Redactie Frontpage / Sport maandag 25 september 2006 @ 13:38:09 #215
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_42111236
    De officiële datum is al verschillende malen verschoven, maar ligt bij mijn weten nu op 5 november. Dan wordt de trein op het traject Groningen - Leer in gebruik genomen.
    Altijd onderweg naar het avontuur
    pi_42111263
    quote:
    Op maandag 25 september 2006 13:38 schreef Peterselieman het volgende:
    De officiële datum is al verschillende malen verschoven, maar ligt bij mijn weten nu op 5 november. Dan wordt de trein op het traject Groningen - Leer in gebruik genomen.
    groningen leer, wat is het laatste in NL liggende station dan?
    pi_42116388
    Nieuweschans, Weener is de 1e in Duitsland
    pi_42118448
    quote:
    Op maandag 25 september 2006 17:16 schreef Zug-Chef het volgende:
    Nieuweschans, Weener is de 1e in Duitsland
    mooooooooooi!


    moet groningen - nieuweschans nog volgens mijn kleurplaat :p
    pi_42118571
    quote:
    Op maandag 25 september 2006 18:44 schreef Ou-Tannu het volgende:

    [..]

    mooooooooooi!


    moet groningen - nieuweschans nog volgens mijn kleurplaat :p
    Waar was je dan met Rondje NL

    Coole foto's trouwens, stond laatst ook half uur of wat op Almere Buiten... gaar station
    pi_42118684
    quote:
    Op maandag 25 september 2006 18:48 schreef Zug-Chef het volgende:

    [..]

    Waar was je dan met Rondje NL

    Coole foto's trouwens, stond laatst ook half uur of wat op Almere Buiten... gaar station
    kon ik niet ivm school rommel


    k vind de Plan T in de verte zelf zeer mooi gelukt

    en almere buiten stelt idd geen ruk voor, komen alleen veel treinen langs
    pi_42128013
    za 30 september 2006 -- Museummaterieel naar Friesland

    dienstregelingen niet bekend

    810011
    Utm 7.55
    Zl 9.30

    810012
    Zl 9.33
    Lw 10.38

    810013
    Lw 10.48
    Wk 11.21

    28324
    Wk 11.29
    Stv 11.42

    810015
    Stv 11.45
    Wk 11.58


    Alexxxxx weet jij hier iets van ?
    pi_42129644
    quote:
    Op maandag 25 september 2006 12:54 schreef Peterselieman het volgende:
    De 3209 zal wel naar onnen gebracht zijn. De trein zelf komt niet zover, vanwege een defecte motor.

    Arriva gaat op 6 oktober de namen onthullen die op de 43 GTW's komen te staan. Ook zal er op die dag een van de GTW's reeds van naam voorzien zijn. Het is echter wel een besloten gelegenheid.
    Waarom dan ver voorbij assen als hij naar onnen moet?
    pi_42133314
    quote:
    Op dinsdag 26 september 2006 00:18 schreef the_disheaver het volgende:

    [..]

    Waarom dan ver voorbij assen als hij naar onnen moet?
    enige wat zou kunnen is dat ze hem via zwolle gesleept hebben?
      Redactie Frontpage / Sport dinsdag 26 september 2006 @ 10:35:35 #224
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_42135474
    quote:
    Op dinsdag 26 september 2006 08:10 schreef Ou-Tannu het volgende:

    [..]

    enige wat zou kunnen is dat ze hem via zwolle gesleept hebben?
    En dat ie vanuit Haarlem kwam

    http://www.nicospilt.com/Spoorwegen2006_07.htm
    Altijd onderweg naar het avontuur
    pi_42139754
    quote:
    Op maandag 25 september 2006 23:29 schreef Zug-Chef het volgende:
    za 30 september 2006 -- Museummaterieel naar Friesland

    dienstregelingen niet bekend

    810011
    Utm 7.55
    Zl 9.30

    810012
    Zl 9.33
    Lw 10.38

    810013
    Lw 10.48
    Wk 11.21

    28324
    Wk 11.29
    Stv 11.42

    810015
    Stv 11.45
    Wk 11.58


    Alexxxxx weet jij hier iets van ?
    Vorig jaar ook al stoomtrein in Leeuwarden het eerste weekend van oktober

    Nou ja ik bben zaterdag toevallig toch in Leeuwarden, kan ik ook wel even kijken

    [jorienvandenherik]zondag ga ik ook een stukkie met de trein, zal wel wat foto's maken, gan retourtje Utrecht CS doen[/jorienvandenherik]
    pi_42140597
    quote:
    Op dinsdag 26 september 2006 13:35 schreef Alexxxxx het volgende:

    [..]

    Vorig jaar ook al stoomtrein in Leeuwarden het eerste weekend van oktober

    Nou ja ik bben zaterdag toevallig toch in Leeuwarden, kan ik ook wel even kijken
    Hmmm de 3737 ???
    quote:
    [jorienvandenherik]zondag ga ik ook een stukkie met de trein, zal wel wat foto's maken, gan retourtje Utrecht CS doen[/jorienvandenherik]
    Gheghe
    pi_42153537
    Iemand die om 1300 op groningen was?

    Ik spotte bijna een spotter die de GTW ging spotten... maar ik was te laat
    pi_42153755
    Stoomweekend 21 en 22 april 2007

    Ook in 2007 wordt er weer een stoomweekend georganiseerd. Voor dit evenement is een speciale werkgroep in het leven geroepen die bestaat uit reeds aangemelde vrijwilligers. Ze hebben alvast de eerste stappen gezet in de voorbereiding naar een nieuw en succesvol weekend. In april volgend jaar hopen we de stoomweekenden in 2005 en 2006 te kunnen overtreffen!

    bron: http://www.stoominfriesland.nl/
      Redactie Frontpage / Sport dinsdag 26 september 2006 @ 22:00:11 #229
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_42153870
    Leuk. Hopelijk heb ik dan tijd om even een ritje te maken met de stoomtrein. Lijkt me leuk. OP de miljoenenlijn was het al leuk om met een stoomtrein te rijden, maar die is nog leuker
    Altijd onderweg naar het avontuur
    pi_42155877
    OMG dit keer ga ik er hele weekend bij zijn
    pi_42156113
    quote:
    Op dinsdag 26 september 2006 21:50 schreef the_disheaver het volgende:
    Iemand die om 1300 op groningen was?

    Ik spotte bijna een spotter die de GTW ging spotten... maar ik was te laat
    vandaag een keertje niet

    Misschien vrijdag de GTWeetjes ff spotten weer
    pi_42156293
    quote:
    Op dinsdag 26 september 2006 23:07 schreef Zug-Chef het volgende:

    [..]

    vandaag een keertje niet

    Misschien vrijdag de GTWeetjes ff spotten weer
    irc blatert
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 27 september 2006 @ 09:00:16 #233
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42161387


    De Protos voor Connexxion op Innotrans in Berlijn. Ding wordt in Dessau, in de DDR dus, gebouwd.

    Ideetje voor Oostblokbarrels?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42162030
    Die zijn best mooi hoor, die valleitreinen....

    Dit is paar lelijk:



    En ze zijn voor Polen bedoeld
      Redactie Frontpage / Sport woensdag 27 september 2006 @ 10:03:43 #235
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_42162632
    Kwaaaaak. Een lelijke kikker
    Altijd onderweg naar het avontuur
    pi_42163143
    quote:
    Op woensdag 27 september 2006 10:03 schreef Peterselieman het volgende:
    Kwaaaaak. Een lelijke kikker
    kikkers zijn best lelijk jah B)
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 27 september 2006 @ 10:39:27 #237
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42163394
    Ik snap niet dat er nog IEMAND iets met dat SCHIJT imageshack doet een waardelozere "provider" is nauwelijks te bedenken.
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42170680
    quote:
    Op woensdag 27 september 2006 10:39 schreef Dr_Flash het volgende:
    Ik snap niet dat er nog IEMAND iets met dat SCHIJT imageshack doet een waardelozere "provider" is nauwelijks te bedenken.
    en in die kikker staat ook nog "Hotlinking OK"
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 27 september 2006 @ 15:40:28 #239
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42171787
    Als je de oorspronkelijke padnaam direct inklopt in een browser, dus NIET EENS gehotlinkt...

    http://img220.imageshack.us/img220/4443/inno07zr6.jpg

    (ik neem tenminste aan dat "inno" staat voor "Innotrans")

    Dan gaat het NOG mis, je krijgt gewoon helemaal die foto niet te zien. Stelletje ellendelingen daar

    Overigens WEL een aanrader voor de verwoede verzamelaars van popups en dat soort zaken
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42172215
    ik zie geen kikker. Wel een lelijke trein
    pi_42175099
    Homo zooi

    pi_42175265
    Ja, anders post je hem nog een keer

    kut kleur!
    pi_42175472
    een "homo" trein ja B)
    pi_42175546
    Waarom staat die stroomafnemer van die bus erachter eigenlijk omhoog
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 27 september 2006 @ 18:41:40 #245
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42175608
    quote:
    Op woensdag 27 september 2006 18:27 schreef the_disheaver het volgende:
    Ja, anders post je hem nog een keer

    kut kleur!
    Bedankt hoor! Nu zie ik hem wel

    Best een lelijke trein idd ja :S
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 27 september 2006 @ 18:54:03 #246
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42175934
    Die display ook

    "RichtungPolen"

    Ja ehhh DAAR ergens heen

    Maar dat is dus een DMU-3 begrijp ik Hoeveel bakken heeft die Protos eigenlijk?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42175994
    mn jorienvandenherikpost was nog jorienvandenherikker dan ik zlef had kunnen vermoeden Ik ga zondag nemelijk met de auto blijkt nu
      Redactie Frontpage / Sport woensdag 27 september 2006 @ 18:56:23 #248
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_42176001
    idd een lelijke trein. Nog lelijker dan de kikker
    Altijd onderweg naar het avontuur
    pi_42176008
    quote:
    Op woensdag 27 september 2006 18:41 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Bedankt hoor! Nu zie ik hem wel

    Best een lelijke trein idd ja :S
    Graag gedaan
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 27 september 2006 @ 18:58:02 #250
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42176043
    quote:
    Op woensdag 27 september 2006 18:56 schreef Alexxxxx het volgende:
    mn jorienvandenherikpost was nog jorienvandenherikker dan ik zlef had kunnen vermoeden Ik ga zondag nemelijk met de auto blijkt nu
    Aaaaaight
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 27 september 2006 @ 20:12:56 #251
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42178472
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42179756
    Grapsig

    Zelf gepaint?
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 27 september 2006 @ 20:56:08 #253
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42179813
    quote:
    Op woensdag 27 september 2006 20:53 schreef Alexxxxx het volgende:
    Grapsig

    Zelf gepaint?
    thx

    ja
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42180085
    Was je zo boos op je werk dat je ff creatief wilde zijn in je kleine nieuwe hokje
      Redactie Frontpage / Sport woensdag 27 september 2006 @ 21:09:43 #255
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_42180145
    Leuk gedaan, Fles
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 27 september 2006 @ 21:55:43 #256
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42181707
    Morgen weer eentje
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42184278
    de dagelijkse Fles OV strip!
    pi_42184440
    quote:
    Op woensdag 27 september 2006 23:01 schreef Ou-Tannu het volgende:
    de dagelijkse Fles OV strip!
    Kijk, DAT zou nu een leuk topic idee zijn
      Heeft over alles een mening 2022 woensdag 27 september 2006 @ 23:17:02 #259
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42184806
    Wie weet wat nog komen kan
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42187404
    pi_42187412
    Indrukwekkend filmpje over het TGV-station van Luik dat momenteel in aanbouw is:
    http://www.euro-liege-tgv(...)uroNewLiege_high.wmv

      Redactie Frontpage / Sport donderdag 28 september 2006 @ 01:13:23 #262
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_42187995
    Idd een zeer indrukwekkend filmpje. Toch blijf ik dan met een aantal vragen zitten. Waar laten ze de normale treinen stoppen? Waar halen ze het geld vandaan? En hoe kunnen ze de treinen laten rijden als er geen bovenleiding is
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 28 september 2006 @ 09:10:30 #263
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42191516
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 00:44 schreef Zug-Chef het volgende:
    [afbeelding]
    Ook weer een avondje van de straat geweest?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42191770
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 00:44 schreef Zug-Chef het volgende:
    [afbeelding]
    Volgende keer op alfabetische volgorde
    pi_42193791
    quote:
    Op woensdag 27 september 2006 23:06 schreef Alexxxxx het volgende:

    [..]

    Kijk, DAT zou nu een leuk topic idee zijn
    nieuwe Topic reeks?
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 28 september 2006 @ 11:38:41 #266
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42194832
    quote:
    Op woensdag 27 september 2006 23:06 schreef Alexxxxx het volgende:

    [..]

    Kijk, DAT zou nu een leuk topic idee zijn
    Naah het zou veel te snel een verplichting worden

    heb misschien nog inspiratie voor nog een stuk of 3-4 stripjes, daarna gaan mensen dingen verwachten en teleurgesteld zijn als er eens een keertje niks komt.
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42197039
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 11:38 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Naah het zou veel te snel een verplichting worden

    heb misschien nog inspiratie voor nog een stuk of 3-4 stripjes, daarna gaan mensen dingen verwachten en teleurgesteld zijn als er eens een keertje niks komt.
    Dan gewoon iedereen iets laten maken? :p
      donderdag 28 september 2006 @ 13:09:15 #268
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_42197047
    quote:
    Op woensdag 27 september 2006 09:00 schreef Dr_Flash het volgende:
    [afbeelding]

    De Protos voor Connexxion op Innotrans in Berlijn. Ding wordt in Dessau, in de DDR dus, gebouwd.

    Ideetje voor Oostblokbarrels?
    Oh man! Hoe lelijk kun je een trein maken!?

    Ze hadden nog wat Trabant-lak over zeker...
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
    pi_42197328
    !


    wat ik me nu af vraag wat hebben jullie voor trein op je bureaublad?!
    pi_42197407
    Zomaar een vraagje

    Klopt het dat je op een perron niet mag fietsen?
    pi_42197438
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 13:25 schreef Geqxon het volgende:
    Zomaar een vraagje

    Klopt het dat je op een perron niet mag fietsen?
    volgens mij niet?

    alleen doorgaans wordt t wel gedaan mits het niet te druk is,
    pi_42197466
    O, dat verklaard waarom die conducteur riep "NIET FIETSEN! AFSTAPPEN! NU!"
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 28 september 2006 @ 13:27:41 #273
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42197482
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 13:09 schreef Duvel het volgende:

    Oh man! Hoe lelijk kun je een trein maken!?
    Daag de Belgen nou niet uit, wil je?

    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42197533
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 13:27 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Daag de Belgen nou niet uit, wil je?

    [afbeelding]
    wtf? een stormram op rails?
      Redactie Frontpage / Sport donderdag 28 september 2006 @ 13:31:28 #275
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_42197579
    Eerder een boot op wielen
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 28 september 2006 @ 13:31:55 #276
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42197590
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 13:29 schreef Ou-Tannu het volgende:

    [..]

    wtf? een stormram op rails?
    Dat ding kende je nog niet?

    AM75, in de volksmond bekend als "Varkensneuzen" Rijden tegenwoordig het stoppertje Roosendaal - Essen - Antwerpen
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42197617
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 11:38 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Naah het zou veel te snel een verplichting worden

    heb misschien nog inspiratie voor nog een stuk of 3-4 stripjes, daarna gaan mensen dingen verwachten en teleurgesteld zijn als er eens een keertje niks komt.
    Dan laat je het dagelijkse weg, en laat je andere mensen ook OV-stripjes in je topic posten. Toon van Driel heeft ook wat leuke OV strips gemakat destijds in de spits, die zouden er ook in kunnen als iemand in staat is die op te duikelen.
    pi_42197665
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 13:31 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Dat ding kende je nog niet?

    AM75, in de volksmond bekend als "Varkensneuzen" Rijden tegenwoordig het stoppertje Roosendaal - Essen - Antwerpen
    stond de laatste X dat ik op roosendaal was zo`n duikbril B)
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 28 september 2006 @ 13:35:52 #279
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42197691
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 13:32 schreef Alexxxxx het volgende:
    Toon van Driel heeft ook wat leuke OV strips gemakat destijds in de spits, die zouden er ook in kunnen als iemand in staat is die op te duikelen.
    Zoals deze?



    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42197764
    Al die SM'90's staan die voor station haren ( voor groningen ).....ik rij daar tegenwoordig vaak langs. En ik zie er wel een aardige rij staan. Of naja weg roesten. Echt doodzonde van zo'n fijne trein.
    'In de stad York zal plaatsvinden een ineenstorting, twee tweelingbroers uiteengerukt door chaos. Terwijl het fort valt zal de grote leider vallen.Derde grote oorlog zal beginnen als de grote stad brandt.'
    pi_42197774
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 13:35 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Zoals deze?

    [afbeelding]

    !


    onthouden,
      Redactie Frontpage / Sport donderdag 28 september 2006 @ 14:03:26 #282
    122036 crew  Peterselieman
    Maffe Fries
    pi_42198328
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 13:38 schreef kebabkever het volgende:
    Al die SM'90's staan die voor station haren ( voor groningen ).....ik rij daar tegenwoordig vaak langs. En ik zie er wel een aardige rij staan. Of naja weg roesten. Echt doodzonde van zo'n fijne trein.
    Er zijn er maar 9 van. Ze hadden teveel technische problemen om goed te kunnen functioneren. Op dit moment staan er in Onnen nog maar 8, want deze week is de 2109 weggesleept naar Amersfoort. Dit stel zal gebruikt worden voor oefeningen, waarschijnlijk iets met branden of terreur.
    Altijd onderweg naar het avontuur
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 28 september 2006 @ 14:05:06 #283
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42198368
    laten ze er nog wel eentje heel voor een museumlijnclub?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
    pi_42199665
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 01:13 schreef Peterselieman het volgende:
    Idd een zeer indrukwekkend filmpje. Toch blijf ik dan met een aantal vragen zitten. Waar laten ze de normale treinen stoppen? Waar halen ze het geld vandaan? En hoe kunnen ze de treinen laten rijden als er geen bovenleiding is
    De normale treinen stoppen op dezelfde perrons; het geld halen ze gewoon bij de 10 miljoen sponsors/inwoners vrees ik...
    pi_42199806
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 13:35 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Zoals deze?

    [afbeelding]

    Ja

    Ik kan me herinneren dat Station Appelscha ook altijd een grote rol speelde in zn strips

    En in de Metro had je toch de reizigers?
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 28 september 2006 @ 15:05:17 #286
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42199877
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 15:03 schreef Alexxxxx het volgende:

    [..]

    Ja

    Ik kan me herinneren dat Station Appelscha ook altijd een grote rol speelde in zn strips

    En in de Metro had je toch de reizigers?
    Zou zomaar kunnen Ik heb jaaaren geleden ooit toevallig deze ene uit een krant gescheurd en gescand, verder niet
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      donderdag 28 september 2006 @ 15:07:08 #287
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_42199937
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 13:31 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Dat ding kende je nog niet?

    AM75, in de volksmond bekend als "Varkensneuzen" Rijden tegenwoordig het stoppertje Roosendaal - Essen - Antwerpen
    Toch heeft dat ding nog enige authenticiteit, iets wat je van die Connexxion-Trabant niet kunt zeggen...
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 28 september 2006 @ 18:48:12 #288
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42206755
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 15:07 schreef Duvel het volgende:

    [..]

    Toch heeft dat ding nog enige authenticiteit, iets wat je van die Connexxion-Trabant niet kunt zeggen...
    Definieer dat eens? Waarvan zou de Protos "afgeleid" zijn volgens jou?
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      donderdag 28 september 2006 @ 18:58:00 #289
    22957 Duvel
    Gevallen engel.
    pi_42207030
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 18:48 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Definieer dat eens? Waarvan zou de Protos "afgeleid" zijn volgens jou?
    Nu, dat Belgische ding is een ouderwetse, logge, stalen trein. De Protos is de zoveelste in de reeks kunststoffen wangedrochten die de rails tegenwoordig placht te bevolken. De Protos kan dan wel autentiek (met h? zonder?) zijn omdat ie nieuw ontworpen is, het blijft een lelijk ding dat helaas past in de tijdgeest van treinen die meer lijken op trams. En nog lelijke trams ook.
    Niet alles wat geen nut heeft
    heeft geen zin.
    Stijn De Paepe
      donderdag 28 september 2006 @ 19:00:25 #290
    118453 Pinnenmutske
    Tante Sara maal 7
    pi_42207094
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 13:31 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Dat ding kende je nog niet?

    AM75, in de volksmond bekend als "Varkensneuzen" Rijden tegenwoordig het stoppertje Roosendaal - Essen - Antwerpen
    ze rijden wel meer trajecten in Belgie hoor

    zoals IR (InterRegio) Essen - Antwerpen - Bruxelles/Brussel - Charleroi - Jambes en natuurlijk weer terug
    Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 28 september 2006 @ 19:12:45 #291
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42207508
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 13:32 schreef Alexxxxx het volgende:

    Dan laat je het dagelijkse weg, en laat je andere mensen ook OV-stripjes in je topic posten. Toon van Driel
    Okee, we proberen het gewoon

    OV-cartoons om te lachen
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 28 september 2006 @ 19:15:12 #292
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42207604
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 18:58 schreef Duvel het volgende:
    Nu, dat Belgische ding is een ouderwetse, logge, stalen trein. De Protos is de zoveelste in de reeks kunststoffen wangedrochten die de rails tegenwoordig placht te bevolken. De Protos kan dan wel autentiek (met h? zonder?) zijn omdat ie nieuw ontworpen is, het blijft een lelijk ding dat helaas past in de tijdgeest van treinen die meer lijken op trams. En nog lelijke trams ook.
    Nou ja, mij zal het niet zo veel rukken of een trein van staal is of van kunststof Ik zie liever nog die oude AM50 rommel kachelen zoals er nu op Maastricht - Luik rijdt. Ik hoop echt dat dat soort gammelheid nog lang mag rondrijden

    Die varkensneuzen zijn niet oud genoeg om museummat voor te stellen, en niet nieuw genoeg om acceptabel te zijn als modern vervoermiddel en het zijn de lelijkste treinen te land, ter zee en in de lucht
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      donderdag 28 september 2006 @ 19:16:49 #293
    118453 Pinnenmutske
    Tante Sara maal 7
    pi_42207663
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 19:15 schreef Dr_Flash het volgende:

    [..]

    Nou ja, mij zal het niet zo veel rukken of een trein van staal is of van kunststof Ik zie liever nog die oude AM50 rommel kachelen zoals er nu op Maastricht - Luik rijdt. Ik hoop echt dat dat soort gammelheid nog lang mag rondrijden

    Die varkensneuzen zijn niet oud genoeg om museummat voor te stellen, en niet nieuw genoeg om acceptabel te zijn als modern vervoermiddel en het zijn de lelijkste treinen te land, ter zee en in de lucht
    daar heb je een punt

    de nieuwe treinen in Belgie zijn veel mooier dan de varkensneuzen
    Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 28 september 2006 @ 19:19:28 #294
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42207771
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 19:16 schreef sararaats het volgende:

    de nieuwe treinen in Belgie zijn veel mooier dan de varkensneuzen
    Preces! De Breaks, de Duikbrillen, prima spul
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      donderdag 28 september 2006 @ 19:23:28 #295
    118453 Pinnenmutske
    Tante Sara maal 7
    pi_42207932


    Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 28 september 2006 @ 19:25:58 #296
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42208025
    Oh die duplex ken ik niet. Allebei in A'pen C genomen iig
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      donderdag 28 september 2006 @ 19:31:24 #297
    118453 Pinnenmutske
    Tante Sara maal 7
    pi_42208231
    http://nl.wikipedia.org/wiki/M6

    beetje info over de duplex
    Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 28 september 2006 @ 19:35:30 #298
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42208359
    Hmm als ik ga googlen op M6 krijg ik alleen zulk soort dingen Ook niet mis trouwens

    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      donderdag 28 september 2006 @ 19:37:42 #299
    118453 Pinnenmutske
    Tante Sara maal 7
    pi_42208455
    misschien M6 trein zoeken?
    Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
      Heeft over alles een mening 2022 donderdag 28 september 2006 @ 19:40:58 #300
    31936 Dr_Flash
    CubeMeister
    pi_42208562
    Op Railfaneurope.ent vind ik alles wel hoor
    Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
      donderdag 28 september 2006 @ 19:41:43 #301
    118453 Pinnenmutske
    Tante Sara maal 7
    pi_42208595
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 19:40 schreef Dr_Flash het volgende:
    Op Railfaneurope.ent vind ik alles wel hoor
    Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')