abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 18 januari 2024 @ 19:01:27 #1
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212081289



De huidige cast:



...Soms geluk, en soms verdriet... ;(



Handige links:
De officiële GTST site
GTST tunes/themes
Bol.com
GTST Courant
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  donderdag 18 januari 2024 @ 19:44:37 #2
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_212082288
Wat is eigenlijk ook alweer het verhaal achter die onderzoeksklus waar Janine mee bezig is?
pi_212083623
Wat RecycleNL fout doet is niet in beeld geweest, maar het is een wraakactie van Jonathan. Die heeft haar anoniem getipt om het bedrijf door te lichten, natuurlijk om Ludo is diskrediet te brengen.
't Echte en 't ware!
pi_212086248
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2024 20:55 schreef Japepk het volgende:
Wat RecycleNL fout doet is niet in beeld geweest, maar het is een wraakactie van Jonathan. Die heeft haar anoniem getipt om het bedrijf door te lichten, natuurlijk om Ludo is diskrediet te brengen.
En ik verwacht dat - heel toevallig Jonathan straks de advocaat is van RecycleNL
14.gif RaymanNL vindt dit leuk
pi_212089941
Vind het wel leuk dat Nola een stuk rebelser wordt, hopelijk zetten ze dat door. ^O^ Dochter van Nina en kleindochter van Ludo; in ieder geval alle geloofwaardigheid om enfant terrible te zijn/worden. Dat iedereen altijd maar door één deur kan met iedereen, dát is waar ik mij aan stoor.
  vrijdag 19 januari 2024 @ 12:45:41 #6
448592 DumpTruck
I'm so excited...
pi_212089981
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2024 12:42 schreef DjVero het volgende:
Vind het wel leuk dat Nola een stuk rebelser wordt, hopelijk zetten ze dat door. ^O^ Dochter van Nina en kleindochter van Ludo; in ieder geval alle geloofwaardigheid om enfant terrible te zijn/worden. Dat iedereen altijd maar door één deur kan met iedereen, dát is waar ik mij aan stoor.
Ik weet niet hoe oud ze nu precies is in de serie maar ze is bloedje irritant en heeft echte puberlogica.
Dat is geen klacht, het moet natuurlijk geen jaren duren maar laat haar maar een tijdje puberen en opgroeien, met GTST-tijd is ze over 2 jaar de directrice van de Rozenboom ofzo maar voorlopig kan het leuk zijn haar een beetje te laten razen.
Schapen zijn relax.
pi_212090015
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2024 12:45 schreef DumpTruck het volgende:

[..]
Ik weet niet hoe oud ze nu precies is in de serie maar ze is bloedje irritant en heeft echte puberlogica.
Dat is geen klacht, het moet natuurlijk geen jaren duren maar laat haar maar een tijdje puberen en opgroeien, met GTST-tijd is ze over 2 jaar de directrice van de Rozenboom ofzo maar voorlopig kan het leuk zijn haar een beetje te laten razen.
Maar ook na de puberteit kunnen ze dat zo doorzetten; de bitch van de serie. Alle potentie met zo'n familie is er, het zou 100% geloofwaardig zijn. En dat begint nu met dat gedram over dat feest van haar, maar is natuurlijk erg puberaal, ouders die zwichten, etc. Dat zijn dingen die je als puber vormen, zo eentje die gewend is dat alles aan komt waaien enzo.
pi_212091632
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2024 15:12 schreef Mr.Pomtip het volgende:
Wat een afgekapte verhaallijnen de laatste tijd. Alsof de schrijvers zichzelf steeds in een hoek schrijven, het niet meer weten en de boel dan maar snel overboord gooien. Het is verre van nieuw maar het blijft irritant. Eerder was het tenminste niet bij iedere verhaallijn, zoals nu. Ik ben niet rouwig om het vertrek van Mats, maar wat een onbenutte mogelijkheden weer: een ongeschikte (gevaarlijke) vader, geleefd op straat, ongure vrienden, ouderschapsproblemen voor Rik en Shanti, geldzorgen, slechte jeugdzorgwerker, contractbreuk, ruzie met Nina, maar nee: mode is voor zo'n irritant flamboyant stereotype DE oplossing voor alle problemen. Wat een investering zonder resultaat weer. Personage sloeg niet aan, maar dan nog: wat een ballast overboord!

Zelfde geldt voor Demi en Saskia, die juist wel populair waren. Weg na de cliffhanger, lang afwachten, enkele afleveringen terug en dan definitief weg. Vorig jaar was Julian ook al zolang weg en werd Steef vervangen, dus een echte hereniging was er nauwelijks. Jammer voor een gezin dat jarenlang de kar heeft getrokken. Maakt het voor kijkers knap lastig om aan Elisa te wennen nu, als 'vervanger' voor Saskia. Had als makers beter je best gedaan om dat gezin compleet te houden, als je serie er min of meer op loopt. Saskia is niet zo snel vergeten en na die zwakzinnige afronding kan ik geloven dat veel kijkers hoop houden, dat Tamara Brinkman zo snel mogelijk terugkeert (geef desnoods meer salaris).

Zit nog steeds te wachten op die winter cliffhanger, want... Was dat het nou? Vroeger kon dat gewoon op een vrijdagavond gebeuren om de week mee af te sluiten. Vervolgens is Kaan dood (geen geloofwaardige rol, matig neergezet), Wies nooit meer gezien en lag Linda maar liefst twee afleveringen in het ziekenhuis. Ook weer afgekapt, zoals Monica, Mats, Kaan, Saskia, Demi, Billy, Magriet en vele anderen eerder. Favorieten of niet? Dat maakt niks uit.

Personages kunnen ook met gemak een poosje verdwijnen. Wat maakt het uit, als ze toch niks meemaken: 'New York, Baby!' (X3) Magriet heeft het gedaan, Ludo zegt wat en dood is ze. Niet in beeld geweest, net als de dood van Billy en Kaan. Er gebeurd de laatste tijd wel veel 'buiten beeld'. Wie vind dat spannend? NIEMAND! Net als een schurk die meteen dood is zonder afrekening of resultaat. Over een jaar is iedereen deze zoutloze verhaallijn al vergeten. Het is niet erg memorabel allemaal, wat zelfs in een soap belangrijk is.

Het lijkt wel alsof ze niet meer weten hoe een verhaal schrijven werkt: introduceren > ontwikkeling > resultaat en gevolgen. Dus niet: introduceren > ontwikkeling > volgende. De kwaliteit van de verhalen en spanning kelderen zo. De binding valt ook weg met steeds wisselende rollen. Als kijker investeer je ook in die verhalen. Boeit het niet, dan haakt men af. Klinkt allemaal zo simpel, maar blijkbaar vergeten ze het iedere keer weer. Voorstel van een naam voor het volgende topic:

GTST #651: Waar we... Afgekapt!
Qua scriptniveau is de serie weer op dezelfde koers bezig als seizoen 29. Toen besloten ze, na de terechte kritiek op de tergend lange verhaallijnen een seizoen eerder, om de snelheid op te schroeven. Het gevolg was dat we de ene na de andere verhaallijn op ons afgevuurd kregen die net zo snel weer waren gestopt als begonnen. Wie was toen ook alweer de aanvoerder van het sublieme schrijfteam? Oh ja, Pia Blanco. En wie is nu opnieuw de aanvoerder van het sublieme schrijfteam? Oh ja...

Eigenlijk hadden ze Saskia moeten laten sterven na de kettingbotsing. Dat had veel meer impact gehad op het gezin Verduyn, op Henk als vader, en het had Julian een boeiende verhaallijn kunnen geven vol verdriet en schuldgevoel; immers was hij pas net herenigd met zijn vrouw na een lange celstraf en daarvoor al de moeilijke problemen rond Saskia en Roman, en nu raakt hij haar kwijt door een ongeluk. Als ik dit opschrijf zie ik al complete scènes voor mij waarin Cas Jansen als Julian compleet los gaat tegen Jonathan en Henk wanneer bekend was geworden dat Margriet schuld heeft aan de botsing. Het had veel meer woede kunnen opwekken bij bijvoorbeeld Henk of Merel. Het had Rik een mooie functie gegeven als beste vriend van Julian aangezien hij zijn grote liefde Anita is kwijtgeraakt door een aanrijding. Door de herinneringen aan Anita ontstaat er vervolgens frictie het huwelijk met Shanti die het gevoel heeft te moeten concurreren met een dooie geliefde, et cetera.
Zie, de verhaallijnen met potentie liggen voor het oprapen. Of wat ook een optie was geweest: had Demi laten sterven. Dan was de terugkeer van Marwan (omwille van Tom) al logischer geweest dan hem nu plompverloren te dumpen in De Rozenboom en ineens scènes te moeten spelen met Nola.

Nola, ook zo'n mooi voorbeeld. Kan iemand mij vertellen hoe oud ze nu zogezegd is? De actrice is 19, maar moet een beduidend jonger meisje spelen en dat wringt. Net zoals het wringt dat Nola, of ze nu 13 of 15 jaar en acht maanden is, een baantje krijgt in De Rozenboom. De reden is net zo belachelijk als het gevolg, alsof tienermeiden helemaal wild worden om te lunchen in een sjiek restaurant. Maar goed, als ze dan zo nodig moet leren van haar eigen fouten, laat haar dan in de spoelkeuken werken of schoonmaken. Helaas gaat dat niet, want Marwan heeft ook screentime nodig, dus komt ze in het restaurant te werken. Want ja, een sterrenhotel laat een puber van fluïde leeftijd serveren in het klasserestaurant, dat begrijpt de chique klandizie van de zaak wel.
En arme, arme Marcel. Hij hield het hotel de afgelopen jaren zowat in zijn eentje draaiende en nu ineens moet ie dealen met wonderboy Marwan en verwaand pubertutje Nola :')

Op naar het volgende nutteloze personage: Naomi. Net als moeder Elisa voegt ze weinig toe aan de serie. Ineens is ze er en doet ze alsof ze de koningin van Het Paleis is. Maar ja, we moeten Steef toch weer een verhaaltje geven, want Ingmar enkel paniekaanvallen laten spelen is ook niet wat we willen. "Wat willen we met Steef?" Ook een goeie vraag. Was fervent gamer en ineens wil-ie rechten gaan studeren. Krijgt te maken met een aantal brallende corpsballen die inmiddels ook weer opgelost zijn in de mist. Evenals de humoristische inslag van Steef zelf overigens. Onder Tommy van Lent was het een brutaal en humoristisch joch met een hart van goud, maar sinds de recast is Steef... is hij er. En ik vind dat lullig voor acteur Ingmar Zonder Achternaam, want die jongen kan echt wel wat. De scène waarin Steef hoort dat zijn ouders uit elkaar gaan omdat Saskia verliefd is geworden op een Duitse arts en volledig tegen haar uitvalt is misschien wel zijn beste tot nu toe. Gééf hem verdomme materiaal waar hij wat mee kan, in plaats van al dat nietszeggende studentengedoe.

Doden in de serie? Met de huidige koers durft het sublieme schrijfteam dat niet aan. Of dat nu komt omdat ze het 'te vroeg' vinden na de dood van baby Jasmijn, of omdat ze hun teergevoelige kijkertjes dat niet durven aandoen is de vraag, maar feit is dat de dood het liefst ontweken wordt. Een fatale kettingbotsing waarin auto's meters door de lucht vlogen en over de kop gingen? Iedereen kwam er levend uit. Margriet? Buiten beeld dood. Kaan? Buiten beeld dood. Billy? Buiten beeld dood. Als ze volgende maand ineens met de mededeling komen dat Saskia in Duitsland gestruikeld is over een stoeptegel en het niet kan navertellen kijk ik er niet eens van op. Want waarom moeite doen als schrijfteam?

Ze waren een paar jaar geleden na het retoolen van de serie weer even goed bezig. Maar helaas, mooie liedjes duren nooit lang. En inmiddels blijft de plaat weer enorm hangen.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_212092088
Nola is helemaal niet leuk net zo een verwend mormel als haar moeder. :r o|O
  vrijdag 19 januari 2024 @ 15:59:55 #10
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212092308
Nola is momenteel voornamelijk irritant ja en kan ook niet inschatten hoe oud ze nou moet voorstellen.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_212094181
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2024 16:43 schreef Nexum het volgende:

[..]
Ze hebben iedereen sowieso best wel snel laten opgroeien vind ik. Peter ziet er ook ineens uit alsof die al jaren in het vastgoed zit bij wijze van spreken wanneer die terug is, Arnie wordt gewoon Robert 2.0 en Linda is ineens super volwassen en zakelijk maar verblijft wel in Hotel Dendermonde wat door Dian (die overigens ook ineens van 0 naar Martine Hafkamp streken gaat in 3 seconden) wordt neergezet als een doos onder de brug _O-
Bij Peter vond ik het nog wel passen; het toonde aan dat hij uit de GTST-stad moest vertrekken om zich te ontwikkelen en verder te komen in het leven. Arnie werd Robert 2.0 in seizoen 6, al komt dat vooral omdat Reinout uitdaging zocht in de rol en niet alleen maar de brave jongen wilde spelen. Al blijft Arnie zelfs in de affaire met Linda voor een lange periode redelijk te volgen: psychologisch bekeken zou je kunnen stellen dat Arnie wellicht voelde te jong te zijn getrouwd, daarnaast is zijn eerdere verhouding met Linda nooit in schoonheid geëindigd. De verhaallijn duurde alleen te lang, mede doordat Reinout wegens andere werkzaamheden wekenlang niet tot nauwelijks in beeld was.
Linda werd in seizoen 6 juist weer kinderachtiger dan ze de voorgaande seizoenen was. In seizoen 4 en 5 leek ze te hebben geleerd van eerdere fouten en volwassen te zijn geworden met een eigen zaak, waarna ze in seizoen 6 weer onverantwoordelijker en achterbakser wordt, zeker als het om Arnie gaat. Pas na Arnie's vermissing in seizoen 7 lijkt Linda definitief haar wilde haren te zijn verloren en wordt ze een stabieler karakter.
En ja, hoe minder er wordt gezegd over Hotel Dendermonde, hoe beter. Ik heb nooit begrepen waarom Anita ineens zo graag een hotel wilde hebben (nadat ze na amper een jaar al uitgekeken was op De Cactus), en nog minder waarom het zo'n prominente rol begon te spelen in de serie. En sinds die tijd wonen personages gewoon jarenlang op een hotelkamer zonder enig probleem _O-
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_212095086
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2024 15:59 schreef Dr.Mikey het volgende:
Nola is momenteel voornamelijk irritant ja en kan ook niet inschatten hoe oud ze nou moet voorstellen.
Ik vind haar juist wel leuk nu, lekker opstandig
pi_212119918
Frits is DOOOOOD. We doen net alsof seizoen 16 nooit heeft plaatsgevonden *O*
freedom comes when you learn to let go, creation comes when you learn to say no.
pi_212128214
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2024 19:58 schreef Cupfighter het volgende:

[..]
Ik vind haar juist wel leuk nu, lekker opstandig
Ik vind haar ook leuker zo. Wel een beetje overdreven hoe laks ze met haar baantje omgaat. Alsof Bing en Nina, zogenaamd allebei topondernemers, hun dochter te laat laten komen omdat ze haar schoenen moet uitzoeken.
't Echte en 't ware!
pi_212128829
quote:
0s.gif Op maandag 22 januari 2024 11:29 schreef Japepk het volgende:

[..]
Ik vind haar ook leuker zo. Wel een beetje overdreven hoe laks ze met haar baantje omgaat. Alsof Bing en Nina, zogenaamd allebei topondernemers, hun dochter te laat laten komen omdat ze haar schoenen moet uitzoeken.
Tsja, mijn ouders hebben succesvol een winkel gerund, maar die liepen toch echt niet achter mijn kont aan met wat ik wanneer moest doen. Niet voor school of niet voor baantjes.
Aan de andere kant: verantwoordelijkheidsgevoel was bij ons thuis automatisch altijd hoog omdat je ze nooit zag versloffen, te laat komen of ziek zijn.
Maar als ik te laat was, was dat toch echt mijn eigen verantwoordelijkheid, zeker als je oud genoeg bent voor een baantje.

Je zou in ieder geval verwachten dat Nola vanuit het voorbeeld thuis weet hoe ze zich moet gedragen.
pi_212152974
Opstandige pubers zijn sowieso veel leuker. :+

(behalve Rikki :r )
  woensdag 24 januari 2024 @ 14:13:57 #17
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212152988
quote:
0s.gif Op woensdag 24 januari 2024 14:12 schreef DjVero het volgende:
Opstandige pubers zijn sowieso veel leuker. :+

(behalve Rikki :r )
Lana was verschrikkelijk
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_212164317
Wat een aanfluiting is die rechtszaak van RecycleNL zeg. Ongeloofwaardig, Jonathan zou zich nooit zo snel uit de tent laten lokken, slecht opgenomen(zichtbare grime bij iedereen) en slecht geschreven. Jonathan verschijnt als grote verrassing voor Ludo en een dag later is het alweer klaar. Koekoek.

En je ziet het bij Richard ook alweer gebeuren. Ook ongeloofwaardig en nu al Shanti aan het manipuleren. Als dit echt het werk van die Blanco is moeten ze haar rap met pek en veren buiten schoppen, want het niveau glijdt echt af nu.
't Echte en 't ware!
pi_212189130
Nieuwe koers GTST: acteurs worden soms ‘even’ uit de serie geschreven. Soort Bold & The Beautiful principe waar acteurs soms ook maanden niet te zien zijn.

https://www.televizier.nl(...)lletjes-uit-de-serie
pi_212195937
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 januari 2024 16:34 schreef tgnsqw het volgende:
Nieuwe koers GTST: acteurs worden soms ‘even’ uit de serie geschreven. Soort Bold & The Beautiful principe waar acteurs soms ook maanden niet te zien zijn.

https://www.televizier.nl(...)lletjes-uit-de-serie
"Als je teveel verhaallijnen hebt, lopen sommigen te lang of je kan ze niet genoeg aandacht geven. Denk aan maatschappelijke onderwerpen die je zorgvuldig moet behandelen, die komen dan misschien minder aan bod. Deze maatregel is vooral bedoeld om de verhalen de aandacht te geven die ze nodig hebben. Daardoor moet er soms even plaatsgemaakt worden."

Wat een prachtig maar ontzettend slap excuus. Het is juist de taak van de scenaristen om een goede balans te maken in de verhaallijnen, er voor te zorgen dat er niet teveel tegelijkertijd bezig zijn en niet te lang doorlopen. Er lukraak personages tijdelijk uit schrijven om dat voor elkaar te krijgen getuigt vooral van lui schrijfwerk, want als dat je oplossing is als schrijfteam ben je niet goed bezig.
En hoe willen ze dit in het verhaal verklaren? "Oh, ze gingen voor drie weken naar New York maar plakken er nog een maand aan vast"? Euhh, Merel heeft een studie/baan als agent, die kan niet zomaar langer wegblijven dan in eerste instantie is goedgekeurd door een leidinggevende. En ja, het is een soap, maar ze wilden zo graag realistischer en dichter bij de kijker staan, dan kunnen ze niet ineens met dit soort zever aan komen zetten :{
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  zondag 28 januari 2024 @ 01:48:20 #21
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212197352
Jonathan zijn korte comeback was ook zijn laatste kunstje ze doen maar wat momenteel.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_212204059
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 januari 2024 23:09 schreef PeterKelder het volgende:

[..]
"Als je teveel verhaallijnen hebt, lopen sommigen te lang of je kan ze niet genoeg aandacht geven. Denk aan maatschappelijke onderwerpen die je zorgvuldig moet behandelen, die komen dan misschien minder aan bod. Deze maatregel is vooral bedoeld om de verhalen de aandacht te geven die ze nodig hebben. Daardoor moet er soms even plaatsgemaakt worden."

Wat een prachtig maar ontzettend slap excuus. Het is juist de taak van de scenaristen om een goede balans te maken in de verhaallijnen, er voor te zorgen dat er niet teveel tegelijkertijd bezig zijn en niet te lang doorlopen. Er lukraak personages tijdelijk uit schrijven om dat voor elkaar te krijgen getuigt vooral van lui schrijfwerk, want als dat je oplossing is als schrijfteam ben je niet goed bezig.
En hoe willen ze dit in het verhaal verklaren? "Oh, ze gingen voor drie weken naar New York maar plakken er nog een maand aan vast"? Euhh, Merel heeft een studie/baan als agent, die kan niet zomaar langer wegblijven dan in eerste instantie is goedgekeurd door een leidinggevende. En ja, het is een soap, maar ze wilden zo graag realistischer en dichter bij de kijker staan, dan kunnen ze niet ineens met dit soort zever aan komen zetten :{
Ik denk dat de flexwet hier ook een grote rol speelt…
pi_212221660
Wat ik ook wel echt triest vond, die wijn proeverij, er werd gezegd alle personeel van de Rozenboom behalve Nola en ene Eef, wie waren er uiteindelijk bij de proeverij? Marcel , Marwan, Nola en die vrouw van de proeverij.
Best weinig personeel dan bij zo'n groot luxe restaurant/ hotel :') .

Waarom neemt Marwan het steeds op voor Nola? Doet Marcel toch ook niet?
India, ga er na toe!
pi_212224449
Die dronken gast in de Rozenboom, wat slecht! Heel slecht geacteerd.
Allemaal cabaretteketet!
pi_212224483
Snap nog steeds niet wat er met de echte Marwan is gebeurd. Hij is terug gekomen, werkt nu ineens in een soort leidinggevende functie in De Rozenboom, wat is er met zijn rebelse karakter gebeurd wat hij voor dat hij er even uit had? Het is nu maar een braaf ventje. Stukje slechte storytelling.
Voor wat betreft Merel en Stefano, daar zullen ze wel van maken dat ze nog een roadtrip door de US gemaakt hebben na hun citytrip naar NY.
Allemaal cabaretteketet!
  dinsdag 30 januari 2024 @ 15:36:16 #26
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212225031
Janine nu zo radicaal is bloed irritant steun je vent eens normaal joh vervelend mens bah.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_212225209


Ter gelegenheid van de verjaardag van @Frey heeft de Meerdijkse bromfiets-bende zich (onder leiding van voorzitter Don Loedo) verzameld voor een spetterend verrassingsfeest. Gelukkige verjaardag Frey *O*
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  dinsdag 30 januari 2024 @ 16:24:40 #28
62455 Frey
Ludo Sanders
pi_212225591
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2024 15:48 schreef PeterKelder het volgende:
[ afbeelding ]

Ter gelegenheid van de verjaardag van @:Frey heeft de Meerdijkse bromfiets-bende zich (onder leiding van voorzitter Don Loedo) verzameld voor een spetterend verrassingsfeest. Gelukkige verjaardag Frey *O*
_O- _O- _O-

Dank je wel :D
Jij moet nog krijgen wat je verdient. Keep the change.
  dinsdag 30 januari 2024 @ 17:04:44 #29
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212226083
Gefeliciteerd @Frey
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  dinsdag 30 januari 2024 @ 18:54:12 #30
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212227269
Ludo die Robbie Williams zingt.
_O-
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  dinsdag 30 januari 2024 @ 20:28:02 #31
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_212229121
Hoe lang zal het duren totdat Nola en Marwan een stelletje zijn?
  dinsdag 30 januari 2024 @ 20:36:39 #32
301923 Koosnaam
Daniel Daniel
pi_212229268
Gefeliciteerd Frey! :7 ;)
pi_212230533
Beetje laat maar gefeliciteerd Frey! *O*
India, ga er na toe!
  dinsdag 30 januari 2024 @ 22:34:24 #34
62455 Frey
Ludo Sanders
pi_212230810
Bedankt allemaal! Ik weet dat ik niet meer actief ben hier, maar weet dat ik wel nog altijd mee lees ;)
Jij moet nog krijgen wat je verdient. Keep the change.
  dinsdag 30 januari 2024 @ 23:05:15 #35
445555 GayGuy
Just your average gayguy
pi_212231209
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2024 18:54 schreef Dr.Mikey het volgende:
Ludo die Robbie Williams zingt.
_O-
heel deze aflevering was grappig 😂 leuk om Ludo zo buiten zijn comfortzone te zien
pi_212236912
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2024 20:28 schreef James1988 het volgende:
Hoe lang zal het duren totdat Nola en Marwan een stelletje zijn?
Potentieel interessant verhaallijntje: minderjarige Nola met volwassen Marwan, in een leidinggevende functie. Moreel dilemma voor Marwan, krijgt op den duur Ludo achter zich aan (want vinex-ouders Bing en Nina zijn te druk met zichzelf), etc. etc.

Zou het? Zou het?
pi_212237024
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2024 14:32 schreef freaky40 het volgende:
Voor wat betreft Merel en Stefano, daar zullen ze wel van maken dat ze nog een roadtrip door de US gemaakt hebben na hun citytrip naar NY.
Nog erger; ze blijven langer omdat Stefano er kan revalideren. Met andere woorden; die komt terug en kan spontaan weer lopen, wedden? Pff ik weet echt niet wat het is met de serie hoor. Beter de verhaallijnen zonder climax dan deze hak-op-de-tak.

Ook dat verhaal met Billy. Zij was toch net zo goed als Richard op de vlucht vanwege die moord? Dat je dan nog in de schaduw een vaag kunstbedrijf kunt runnen, oke. Maar volgens de besprekingen was ze actief het gezicht van haar bedrijven; yeah right. Bovendien; Shanti als analfabeet heeft zich wél verdiept in moderne zuid afrkiaans kunst, maar snapt zaken als franchise, recepten ed. niet? Beetje makkelijk. Richard is een maat van die zaakwaarnemer, die moet haar in de verkoop kletsen en Richard is er met de centen vandoor. Want Shanti en Rik als multimiljonair past niet in de serie, en da's logisch, maar zo voorspelbaar. Want nu is er wéér een hele verhaallijn die iets sterks uit het recente verleden vernaggelt (Billy is dood) Richard komt even terug voor de likes want yay een oud personage, uiteindelijk vertrekt hij weer en voor Rik en Shanti verandert er niets. Zinloos gebeuren dus. En oh ja in dit verhaal is de Koning waar je maanden niks meer over hoort ook weer ineens een bouwval. Zeer, zeer slordig.

Dan is Marwan en Nola in de Rozenboom nog geloofwaardiger. Jammer dat Nola zo als slonzige puber wordt weggezet. Liever dat ze enorm gedreven is en het daar enorm goed doet, zich opwerkt en er zo achter komt dat de hele toko over een jaar van haar moet zijn. En dan Ludo die stiekem al vanalles heeft laten regelen om dat ongedaan te maken. Dán heb je een mooie clash.

En wat ik me afvraag; die berichten over Jette van laatst las ik duidelijk als korreltje zout. Op een of andere première heeft Johnny alleen gezegd dat ze het einde van de parkinson-lijn al kennen en dat ze dat prima vinden en dat het natuurlijk altijd zonde is als iemand na zo'n lange tijd de serie zou verlaten. Clickbait maakt daarvan dat LAURA de serie VERLAAT na 35 JAAR, maar dat is helemaal niet gezegd. DAARTEGENOVER; Johnny speelt nu in een eigen theaterstuk, zonder Saskia, Jonathan en Laura voegt Henk niets meer toe. Goed, hij zou op zichzelf kunnen staan want hij is leuk genoeg, maar dat doet Johnny denk ik niet. Daardoor ben ik toch benieuwd hoe we dit alles in moeten schatten. Iemand die meer info heeft? Van inside bronnen dan, niet uit de (roddel)pers.
't Echte en 't ware!
pi_212237044
Snap ook niet dat die Richard weer moet terug komen, hopelijk tijdelijk. Hij ziet er trouwens niet uit nu in die 'vermomming'.
Allemaal cabaretteketet!
pi_212237334
Dat een personage als Marwan 'draait' is jammer, maar dat vind ik niet onoverkomenlijk. Zo zou ik het ook wel tof vinden als Shanti oprecht de nieuwe Billy wordt. Als in, succesvolle zakenvrouw, tamelijk hard. En dan ook echt zaken voor alles. Niet zo'n halfzacht ding wat ze van Nina gemaakt hebben.
't Echte en 't ware!
pi_212237460
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2024 14:30 schreef freaky40 het volgende:
Die dronken gast in de Rozenboom, wat slecht! Heel slecht geacteerd.
Ontzettend ja, tenenkrommend!
pi_212237470
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2024 15:19 schreef DeKleineOnbekende het volgende:

[..]
Ontzettend ja, tenenkrommend!
En dronken persoon spelen is echt een kunst, en die kunst verstond deze passant totaal niet...Noa moest dat laatst ook doen, maar ook die viel door de mand.
Allemaal cabaretteketet!
pi_212237488
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2024 15:14 schreef Japepk het volgende:
Dat een personage als Marwan 'draait' is jammer, maar dat vind ik niet onoverkomenlijk. Zo zou ik het ook wel tof vinden als Shanti oprecht de nieuwe Billy wordt. Als in, succesvolle zakenvrouw, tamelijk hard. En dan ook echt zaken voor alles. Niet zo'n halfzacht ding wat ze van Nina gemaakt hebben.
Maar die draai van Marwan is wel van het kaliber 'patsboem', daar had wel wat meer storytelling mogen zijn, dus dat je geleidelijk aan dat laat ontstaan. Het is een soap, dus tijd zat om dat te doen.
Allemaal cabaretteketet!
pi_212237507
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2024 15:21 schreef freaky40 het volgende:

[..]
Maar die draai van Marwan is wel van het kaliber 'patsboem', daar had wel wat meer storytelling mogen zijn, dus dat je geleidelijk aan dat laat ontstaan. Het is een soap, dus tijd zat om dat te doen.
Eens, patsboem en ook onnodig. Ze hadden nog makkelijk kunnen noemen dat hij op dat cruiseschip de manager heeft vervangen ofzo. Maar Marwan als eigenaar van de buurtsuper is veel leuker.
't Echte en 't ware!
pi_212237532
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2024 15:23 schreef Japepk het volgende:

[..]
Eens, patsboem en ook onnodig. Ze hadden nog makkelijk kunnen noemen dat hij op dat cruiseschip de manager heeft vervangen ofzo. Maar Marwan als eigenaar van de buurtsuper is veel leuker.
Eens, veel meer dynamiek. Nu wordt het een saai personage.
Allemaal cabaretteketet!
pi_212238479
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2024 15:21 schreef freaky40 het volgende:

[..]
Maar die draai van Marwan is wel van het kaliber 'patsboem', daar had wel wat meer storytelling mogen zijn, dus dat je geleidelijk aan dat laat ontstaan. Het is een soap, dus tijd zat om dat te doen.
Ik heb nog steeds het voorgevoel dat Billy niet echt dood is of ben ik hier de enige in?
pi_212239916
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2024 16:25 schreef jk1999 het volgende:

[..]
Ik heb nog steeds het voorgevoel dat Billy niet echt dood is of ben ik hier de enige in?
Ja en nee. Soaptechnisch hoop ik van niet, maar ik hoop ook dat ze Billy en Lone voorlopig lekker met rust laten. Zometeen krijgen we inderdaad weer een soort comeback van Martine waarbij Marwan op zijn cruise Billy tegen het lijf is gelopen, door haar is ingelijfd en nu via Nola Ludo/de Rozemboom inpalmt. En als ze de hele toko heeft ontfutselt en gaat veilen tijdens de veiling binnenloopt en Ludo kijkt alleen maar alsof de serveerster langskomt.
't Echte en 't ware!
pi_212243108
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 januari 2024 23:05 schreef GayGuy het volgende:

[..]
heel deze aflevering was grappig 😂 leuk om Ludo zo buiten zijn comfortzone te zien
Smaken verschillen, maar: oef :X Naar mijn mening doet het afbreuk aan de statuur die Ludo ooit binnen de serie had. Bij de Ludo van tien jaar geleden - hell, vijf jaar geleden - was het ondenkbaar dat hij mee zou doen aan een gezamenlijk vrijgezellenfeest van een vriend. De Ludo die ooit is geïntroduceerd en is uitgegroeid tot een ietwat onaantastbaar karakter zou die vriend apart meenemen voor een diner, niet aan dezelfde tafel in een sushitent gaan zitten met personages als Rik en Julian. Laat ik het over hetgeen wat daarna in De Koning gebeurt niet eens hebben, ik had plaatsvervangende schaamte voor Erik de Vogel om dit te vertolken.

Geen idee wat het is, maar het lijkt of ze Ludo de laatste jaren zachter en menselijker proberen te maken. En dat rijmt niet met de Ludo die we al ruim 25 jaar kennen en een bepaalde plaats heeft ingenomen in de serie. Hij was al stukken menselijker in vergelijk met zijn eerste jaar, waarin hij zelfs geweld tegenover vrouwen niet schuwde. Zeker na de geboorte van Nina werd Ludo een man die weliswaar weinig tot geen scrupules had, maar wel een eigen morele code: familie is alles en daar gaat hij hoe dan ook voor door het vuur. Menselijk genoeg, zou je zeggen. Maar nee, van Peter van der Vorst moest het 'persoonlijk, herkenbaar en dichtbij', dus zien we Ludo bij gebrek aan een huishoudster zélf de stofzuiger gebruiken, opgezadeld worden met hond Dolly of het voetbalteam van zijn kleinzoon coachen. Dat is wel het andere uiterste van Huib zijn eigen graf laten graven als vergelding, Martine op een bootje de zee opsturen of mensen wekenlang vasthouden op een boot om ze psychisch te martelen. Sterker nog: met dit in het achterhoofd is het eigenhandig breken van Martijn Huygens' vingers als wraakactie nog prima te gedogen als Ludo-actie - en dat werd indertijd al als een absoluut dieptepunt beschouwd voor het personage.

Ik ben alvast benieuwd wanneer Ludo zelf zijn inkopen gaat doen bij de Buurtsuper, om zich daarop te wreken wanneer de beloofde korting op een artikel niet doorberekend wordt aan de kassa. Want dat is uiteindelijk meer een kolfje naar de hand van het sublieme schrijversteam.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_212250275
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2024 22:16 schreef PeterKelder het volgende:

[..]
Smaken verschillen, maar: oef :X Naar mijn mening doet het afbreuk aan de statuur die Ludo ooit binnen de serie had. Bij de Ludo van tien jaar geleden - hell, vijf jaar geleden - was het ondenkbaar dat hij mee zou doen aan een gezamenlijk vrijgezellenfeest van een vriend. De Ludo die ooit is geïntroduceerd en is uitgegroeid tot een ietwat onaantastbaar karakter zou die vriend apart meenemen voor een diner, niet aan dezelfde tafel in een sushitent gaan zitten met personages als Rik en Julian. Laat ik het over hetgeen wat daarna in De Koning gebeurt niet eens hebben, ik had plaatsvervangende schaamte voor Erik de Vogel om dit te vertolken.

Geen idee wat het is, maar het lijkt of ze Ludo de laatste jaren zachter en menselijker proberen te maken. En dat rijmt niet met de Ludo die we al ruim 25 jaar kennen en een bepaalde plaats heeft ingenomen in de serie. Hij was al stukken menselijker in vergelijk met zijn eerste jaar, waarin hij zelfs geweld tegenover vrouwen niet schuwde. Zeker na de geboorte van Nina werd Ludo een man die weliswaar weinig tot geen scrupules had, maar wel een eigen morele code: familie is alles en daar gaat hij hoe dan ook voor door het vuur. Menselijk genoeg, zou je zeggen. Maar nee, van Peter van der Vorst moest het 'persoonlijk, herkenbaar en dichtbij', dus zien we Ludo bij gebrek aan een huishoudster zélf de stofzuiger gebruiken, opgezadeld worden met hond Dolly of het voetbalteam van zijn kleinzoon coachen. Dat is wel het andere uiterste van Huib zijn eigen graf laten graven als vergelding, Martine op een bootje de zee opsturen of mensen wekenlang vasthouden op een boot om ze psychisch te martelen. Sterker nog: met dit in het achterhoofd is het eigenhandig breken van Martijn Huygens' vingers als wraakactie nog prima te gedogen als Ludo-actie - en dat werd indertijd al als een absoluut dieptepunt beschouwd voor het personage.

Ik ben alvast benieuwd wanneer Ludo zelf zijn inkopen gaat doen bij de Buurtsuper, om zich daarop te wreken wanneer de beloofde korting op een artikel niet doorberekend wordt aan de kassa. Want dat is uiteindelijk meer een kolfje naar de hand van het sublieme schrijversteam.
Niet helemaal met je eens, hij heeft Margriet dit seizoen min of meer de dood ingepraat. Typische Ludo actie.
pi_212251144
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2024 14:45 schreef tgnsqw het volgende:

[..]
Niet helemaal met je eens, hij heeft Margriet dit seizoen min of meer de dood ingepraat. Typische Ludo actie.
Dat was ook maar matig. Ben het eens dat Ludo niet echt meer consistent is. Voor mij was de ommekeer het neerschieten van Maxime om de voogdij voor Amy; niet des Ludo's.

Dat hij nu wat zachter is vind ik wel mooi en toepasselijk. Zijn kinderen doppen hun eigen boontjes, hij is opa geworden; het is niet ongeloofwaardig dat hij daardoor wat zachter wordt. We wisten bijvoorbeeld altijd al dat Ludo heel goed kan koken, daar is alle jaren al sprake van geweest. Om hem in die zin dan ook eens wat huiselijks te zien doen, dat vind ik niet abnormaal. De Ludo die alleen maar met zijn vingers knipte is er al niet meer sinds zijn gezin prominenter in beeld kwam; ergo al een jaar of 25.

Wat dat betreft vind ik de manier waarop zijn 'band' met Laura nu wordt/werd uitgediept wel mooi. Die twee kennen elkaar al jarenlang en eigenlijk heeft Laura zelf Ludo nooit wat misdaan. Altijd een trouwe vriendin voor Janine geweest, goede zakenvrouw. Ik zie graag een lijn waarin Laura inderdaad samen met of dankzij Ludo een mooie schilderscarrière ontvouwt. De afkeer van Henk tegen Ludo is daarin ook al een mooie smaakmaker.

Dat vrijgezellenfeest; ach. Ik moest er inderdaad wel over denken toen ik het zag. Hoe komt iemand als Ludo nou bij zoiets terecht? Maar sowieso die twee vriendenclubjes. In beide zitten ouder en (schoon)kind, mensen die elkaar al 20 jaar kennen en mensen die ze net 2 jaar kennen, etc. Maar goed, in de samenstelling van de cast zijn Ludo en Janine nu gewoon één van de stellen die in het cluppie vallen. Ik vind het op zich niet onrealistisch dat de zakenman met de sportleraar in een vriendenclub zit. Dat zie ik in mijn omgeving ook wel. Toch wel frappant hoeveel goede vrienden je dus door de jaren heen al hebt zien vertrekken en nu wéér op een vrijgezellenfeest bent. Soaptechnisch horen zulke afleveringen er nu eenmaal bij. Een mooie manier om even iets luchtigs te laten zien, en door. Ik blijf me wel ergeren aan Bing. Die man kan gewoon niet acteren, het hele Boks-universum is ongeloofwaardig en komt nergens vandaan en dat híj uitgerekend de schoonzoon is die Ludo's goedkeuring krijgt is echt totaal ongeloofwaardig. Bij die 2 scheidingen een paar seizoenen geleden hadden ze Ludo lekker Bing Meerdijk uit moeten laten jagen.

[ Bericht 25% gewijzigd door Japepk op 01-02-2024 15:55:19 ]
't Echte en 't ware!
pi_212259129
quote:
0s.gif Op woensdag 31 januari 2024 14:51 schreef Japepk het volgende:

[..]
Nog erger; ze blijven langer omdat Stefano er kan revalideren. Met andere woorden; die komt terug en kan spontaan weer lopen, wedden? Pff ik weet echt niet wat het is met de serie hoor. Beter de verhaallijnen zonder climax dan deze hak-op-de-tak.

Had je de aflevering gezien? Het gaat exact zo zoals je beschrijft!
Allemaal cabaretteketet!
pi_212260285
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2024 00:54 schreef freaky40 het volgende:

[..]
Had je de aflevering gezien? Het gaat exact zo zoals je beschrijft!
Jaa, zo bedoelde ik het ook haha
't Echte en 't ware!
pi_212263583
Bing die niet kan acteren? Echt nog nooit aan geïrriteerd. :o

Naomi, die maar één gezichtsuitdrukking lijkt te kennen en een air van hier tot Dubai heeft, vind ik vele malen ergerlijker.
pi_212263620
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2024 13:23 schreef DjVero het volgende:
Bing die niet kan acteren? Echt nog nooit aan geïrriteerd. :o

Naomi, die maar één gezichtsuitdrukking lijkt te kennen en een air van hier tot Dubai heeft, vind ik vele malen ergerlijker.
Enorm slecht die Naomi inderdaad
pi_212266972
quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2024 14:45 schreef tgnsqw het volgende:

[..]
Niet helemaal met je eens, hij heeft Margriet dit seizoen min of meer de dood ingepraat. Typische Ludo actie.
Een geestesziek iemand tot zelfdoding aanzetten door haar verbaal het laatste zetje te geven vind ik anders ook geen typische Ludo-actie hoor, en dat is nog buiten het feit dat zijn beweegredenen ervoor te zwak waren. Als Stefano of Nina nou zouden zijn overleden als gevolg van die kettingbotsing zou ik zo'n actie nog kunnen begrijpen. Nu is het achteraf bekeken niet meer dan een makkelijke reden geweest om een Jonathan vs. Ludo neer te kunnen zetten, maar gezien de uitwerking daarvan is dat ook zonde van de moeite geweest.
En daarnaast is Erik de Vogel altijd van mening geweest dat Ludo niet mag doden; hij heeft ook altijd verdedigd dat Ludo Bowien niet aan haar lot overliet aan de cliff in Finland, maar nét te laat was met zijn hand naar haar uitsteken. Wat ik overigens nog redelijk discutabel noem, aangezien er geen duidelijk shot is van Ludo die haar nog wil redden, maar dat terzijde :P

Maar goed, je zet hier wel een goed punt neer wat eigenlijk aansluit op mijn kritiekpunt: Ludo is niet heel consistent meer. Enerzijds hebben we Ludo die zich nog altijd met de duistere zaakjes bezighoudt, anderzijds hebben we nu ook een Ludo die door de schrijvers in 'komische' scènes wordt neergezet. Dat staat wat mij betreft geheel haaks op elkaar, waardoor het wat mij betreft afbreuk doet aan het karakter Ludo en zijn plaats binnen de serie.

quote:
0s.gif Op donderdag 1 februari 2024 15:49 schreef Japepk het volgende:

[..]

Dat hij nu wat zachter is vind ik wel mooi en toepasselijk. Zijn kinderen doppen hun eigen boontjes, hij is opa geworden; het is niet ongeloofwaardig dat hij daardoor wat zachter wordt. We wisten bijvoorbeeld altijd al dat Ludo heel goed kan koken, daar is alle jaren al sprake van geweest. Om hem in die zin dan ook eens wat huiselijks te zien doen, dat vind ik niet abnormaal. De Ludo die alleen maar met zijn vingers knipte is er al niet meer sinds zijn gezin prominenter in beeld kwam; ergo al een jaar of 25.
Er is groot een verschil tussen Ludo een pasta zien koken voor de familie (wat hij bijvoorbeeld deed toen hij in seizoen 27 failliet was) of Ludo als 'komische situatie' de plinten zien stofzuigen bij gebrek aan een huishoudster. En dát is voor mij de crux. Dat Ludo deelneemt in het huishouden of bij sociale activiteiten vind ik prima, maar het komische ongemakkelijke sausje wat er nu telkens over gegoten wordt door de makers vind ik niet kloppen. Daar hebben ze Johnny Kraaijkamp voor, die past makkelijker in een karaoke-scène of bij een solexritje door het stadspark.

quote:
Dat vrijgezellenfeest; ach. Ik moest er inderdaad wel over denken toen ik het zag. Hoe komt iemand als Ludo nou bij zoiets terecht? Maar sowieso die twee vriendenclubjes. In beide zitten ouder en (schoon)kind, mensen die elkaar al 20 jaar kennen en mensen die ze net 2 jaar kennen, etc. Maar goed, in de samenstelling van de cast zijn Ludo en Janine nu gewoon één van de stellen die in het cluppie vallen. Ik vind het op zich niet onrealistisch dat de zakenman met de sportleraar in een vriendenclub zit. Dat zie ik in mijn omgeving ook wel.
Dat laatste is dus wat niet rijmt omdat er geen sprake is van één vriendenclub, want Ludo is bijvoorbeeld niet bevriend met Rik of Julian. Ze kennen elkaar, maar er is al een wezenlijk verschil in hoe Luuk met Rik en Julian omgaat en hoe zijn band met Ludo is. Het zou pas interessant worden als ze in die scènes de verschillen tussen die werelden laten zien. Janine is bij de vrouwen gewoon altijd one of them geweest, terwijl Ludo jaren en jarenlang alleen op de apenrots zat. Benoem dat, maak dat duidelijk in plaats van hem lukraak in die scènes kwakken alsof het niks vreemds is. Dan wordt het ook logischer om hem in zulke scènes te zien deelnemen.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_212266998
Er komen weer opnames in het buitenland: onder andere Jette en Caroline reizen af naar Curaçao om daar scènes te draaien: https://www.rtl.nl/boulev(...)n-caroline-de-bruijn

En in dit interview praat Jette over de Parkinson-lijn van Laura. Wat ik uit haar verhaal opmaak is dat ze er lang de tijd voor (willen) nemen; Jette haalt bijvoorbeeld Michael J. Fox aan die al decennia aan de ziekte lijdt. https://www.rtl.nl/boulev(...)krijgt-veel-reacties
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_212267264
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2024 18:28 schreef PeterKelder het volgende:
Er komen weer opnames in het buitenland: onder andere Jette en Caroline reizen af naar Curaçao om daar scènes te draaien: https://www.rtl.nl/boulev(...)n-caroline-de-bruijn

En in dit interview praat Jette over de Parkinson-lijn van Laura. Wat ik uit haar verhaal opmaak is dat ze er lang de tijd voor (willen) nemen; Jette haalt bijvoorbeeld Michael J. Fox aan die al decennia aan de ziekte lijdt. https://www.rtl.nl/boulev(...)krijgt-veel-reacties
Op de socials is te zien dat Bing en Linda ook meegaan. Ben benieuwd wat de aanleiding is. En hoe groot de olifant in de kamer is als Laura en Janine hun voormalig bff en parner in crime Barbara niet op gaan zoeken.
't Echte en 't ware!
pi_212267570
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2024 18:53 schreef Japepk het volgende:

[..]
Op de socials is te zien dat Bing en Linda ook meegaan. Ben benieuwd wat de aanleiding is. En hoe groot de olifant in de kamer is als Laura en Janine hun voormalig bff en parner in crime Barbara niet op gaan zoeken.
Het zou wel heel gek zijn als ze in elk geval niet verwijzen naar Barbara/de Fischers met hun B&B op het eiland. Charlotte Besijn werkt niet meer bij GTST, maar wellicht kunnen ze haar voor een kleine gastrol terughalen.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_212290579
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2024 19:17 schreef PeterKelder het volgende:

[..]
Het zou wel heel gek zijn als ze in elk geval niet verwijzen naar Barbara/de Fischers met hun B&B op het eiland. Charlotte Besijn werkt niet meer bij GTST, maar wellicht kunnen ze haar voor een kleine gastrol terughalen.
Ik zou er niet van staan te kijken als ze het gewoon negeren. Of iets spinnen als 'Barbara heeft hier nog gewoond. Jammer dat ze ondertussen is verhuisd naar Kuala Lumpur.'
't Echte en 't ware!
  dinsdag 6 februari 2024 @ 12:06:17 #59
179002 GwaiLow
Malo accepto stultus sapit
pi_212317701
Haha, echt Linda weer dit tijdens die bruiloft _O- . Ze speelt haar karakter overigens best goed, want dit is hoe ze het moet doen. Hoe irritant en achterlijk haar personage soms ook is :D
pi_212319472
Ik mis de Linda die ze met Anton was. sowieso Anton hoorde in de serie
pi_212319496
Ik wil Merel terug
pi_212331859
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2024 12:06 schreef GwaiLow het volgende:
Haha, echt Linda weer dit tijdens die bruiloft _O- . Ze speelt haar karakter overigens best goed, want dit is hoe ze het moet doen. Hoe irritant en achterlijk haar personage soms ook is :D
Het was simpelweg gewoon slecht geacteerd. Babette van Veen is nooit een sterke actrice geweest en dat werd hier ook pijnlijk duidelijk!
  woensdag 7 februari 2024 @ 20:28:20 #63
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_212337417
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 februari 2024 13:25 schreef Cupfighter het volgende:

[..]
Enorm slecht die Naomi inderdaad
Net zo'n vreselijk personage als Mats. Altijd verongelijkt over van alles, voegt niets toe aan de serie, vreselijk karakter.

Schrijf er maar weer uit.
pi_212338996
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 februari 2024 15:07 schreef jk1999 het volgende:
Ik mis de Linda die ze met Anton was. sowieso Anton hoorde in de serie
Ik mis de Linda die ze was vanaf begin seizoen 7: haar streken had ze achter zich gelaten en ze werd een evenwichtige jonge vrouw die een duurzame carrière begon. De clown die de huidige schrijvers van Linda gemaakt hebben kan ik amper als Linda beschouwen.

quote:
0s.gif Op woensdag 7 februari 2024 14:02 schreef tgnsqw het volgende:

[..]
Het was simpelweg gewoon slecht geacteerd. Babette van Veen is nooit een sterke actrice geweest en dat werd hier ook pijnlijk duidelijk!
Het grootste probleem is vooral dat de makers Linda (en daarmee Babette) in de komische hoek willen duwen, terwijl dat een acteerskill is die Babette niet voldoende beheerst om het overtuigend te brengen. En het is ook zo'n achterlijke 180-graden draai ten opzichte van de Linda die ooit is geïntroduceerd. Natuurlijk, mensen veranderen naarmate ze ouder worden, maar dit slaat alles.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_212341971
Ik vraag me echt af waarom sommigen nog kijken als ze hier élke keer hele epistels neerplempen hoe kut het allemaal wel niet is. :D
pi_212353274
Ik kijk het ook niet, maar speel een paar keer per jaar in een scene.
Gewoon voor de lol. Zo ben ik eens aangereden door een auto en een paar weken later zat ik weer als extra in 'De Koning'.
Dat is toch geweldig?
De serie is verder enigszins prettig voor mensen die Nederlands willen leren.
Roses are red, violets are blue. Invalid character '}' at line 32
  vrijdag 9 februari 2024 @ 13:12:56 #67
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_212358613
quote:
0s.gif Op donderdag 8 februari 2024 09:07 schreef DjVero het volgende:
Ik vraag me echt af waarom sommigen nog kijken als ze hier élke keer hele epistels neerplempen hoe kut het allemaal wel niet is. :D
Twee alinea's is een epistel? Dat jij moeite hebt met lezen moet je niet aan een ander overdragen :') Het is en blijft een discussieforum, mensen die hier reageren hebben weet van hoe het was en hoe het hoort te zijn; als iets niet is zoals het was, dan kan dat prima aangehaald worden.

EDIT: Maar om je inhoudelijk te beantwoorden: omdat het topic anders doodbloedt. Serieus. Dit wat je nu zegt is namelijk een jaar of... acht? geleden al eens geopperd, toen was er hier een user die ineens helemaal mater familias ging uithangen en "wel even zou bepalen hoe het hier moest lopen"; die werd helemaal gek van de posts over seizoen 6 of 7 die toen net op dvd was uitgekomen, en waar mensen hier over liepen te posten. Op hoge poten de mods erbij gehaald en mevrouw kreeg haar zin: een CLASSIC GTST-topic, en een LIVE-GTST topic, voor de huidige reeks.

Dat huidige reeks-topic bloedde hartstikke dood binnen 1 deel.

Sorry, dit was onverwachts toch weer een epistel :D _O-
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
pi_212359659
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 februari 2024 13:12 schreef ArnieAlberts het volgende:

[..]
Twee alinea's is een epistel? Dat jij moeite hebt met lezen moet je niet aan een ander overdragen :') Het is en blijft een discussieforum, mensen die hier reageren hebben weet van hoe het was en hoe het hoort te zijn; als iets niet is zoals het was, dan kan dat prima aangehaald worden.

EDIT: Maar om je inhoudelijk te beantwoorden: omdat het topic anders doodbloedt. Serieus. Dit wat je nu zegt is namelijk een jaar of... acht? geleden al eens geopperd, toen was er hier een user die ineens helemaal mater familias ging uithangen en "wel even zou bepalen hoe het hier moest lopen"; die werd helemaal gek van de posts over seizoen 6 of 7 die toen net op dvd was uitgekomen, en waar mensen hier over liepen te posten. Op hoge poten de mods erbij gehaald en mevrouw kreeg haar zin: een CLASSIC GTST-topic, en een LIVE-GTST topic, voor de huidige reeks.

Dat huidige reeks-topic bloedde hartstikke dood binnen 1 deel.

Sorry, dit was onverwachts toch weer een epistel :D _O-
Rustig maar, ik zeg nergens dat er niet gereageerd mag worden, ik zeg alleen dat ik niet begrijp waarom je (nog) kijkt als je je aan zóveel dingen stoort. Lijkt mij dat als iets teveel energie zuigt je er mee kapt, toch? ;). Het is slechts een soap, zonder een miljoenenbudget, waarbij de oscars niet het beoogde doel zullen zijn, me dunkt. Gewoon wat dagelijks vermaak. Op 1 februari 2024 zat het totaal aantal kijkcijfers rond de 1,3 miljoen (https://www.kijkonderzoek.nl/component/kijkcijfers/file,d1-1-0-p). Op 31 januari 2024 zelfs 1,4 miljoen. Dat vind ik niet slecht in het hedendaagse tv-landschap, terwijl hier wordt gedaan alsof het enkel kommer en kwel is. Waar komen zulke aantallen vandaan dan? Tsja. :)

Natuurlijk zijn er verbeterpunten. Ik erger me bijvoorbeeld ook dood aan een Stefano die off-screen revalideert en straks 'gewoon' weer kan lopen. Maar dat je je ergert aan een Merel die tijdens haar opleiding zolang weg kan blijven, zijn zaken die je bij tievie (lees: geen realisme dus) maar een beetje door de vingers moet zien. Kom op, zeg. :D

Ik had het overigens zéker niet over de post boven mij :D #8, #20 (geen epistel though), #37, #47 of #54 (of kijk ook eens in het vorige deel) zijn voorbeelden van ellenlange posts met vrijwel niks anders dan geklaag. Maar nogmaals, dat is hun goed recht. Ik snap gewoon niet waarom je er die energie in zou stoppen.

[ Bericht 0% gewijzigd door DjVero op 09-02-2024 14:57:17 ]
pi_212360686
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2024 14:51 schreef DjVero het volgende:
#8, #20 (geen epistel though), #37, #47 of #54 (of kijk ook eens in het vorige deel) zijn voorbeelden van ellenlange posts met vrijwel niks anders dan geklaag. Maar nogmaals, dat is hun goed recht. Ik snap gewoon niet waarom je er die energie in zou stoppen.

Ik zou mijn energie dan weer niet stoppen in het terugzoeken van de nummers van die posts :P
't Echte en 't ware!
pi_212362122
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2024 16:31 schreef Japepk het volgende:

[..]
Ik zou mijn energie dan weer niet stoppen in het terugzoeken van de nummers van die posts :P
Vooral niet als het grotendeels epistels van mijn hand zijn, de username typen was gemakkelijker geweest :P

Maar goed,@DjVero, ik zal je de reden geven van mijn kritische, ellenlange epistels. En om je alvast te waarschuwen: dit zal er ook weer eentje worden. Just in case :)

Ik ben liefhebber van het soapgenre, vind het een prachtig en uniek genre waar de makers (binnen gestelde grenzen) álles kunnen doen en creëren en je als kijker in principe altijd wel iets van je goesting vindt. Ik heb in de afgelopen twintig jaar soaps gezien uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland, en van nog een aantal soaps uit landen waarvan ik de taal minder machtig ben heb ik puur uit nieuwsgierigheid al eens een aflevering bekeken om te zien welke geur die hebben.
Des te spijtiger vind ik dat het genre hier in Nederland feitelijk nog weinig voorstelt, ondanks dat het hier ooit is gestart op het Europese vasteland. GTST is een instituut wat dat betreft, mede daardoor vind ik het zo spijtig dat het (wat mij betreft) inhoudelijk een schim is van wat het ooit is geweest.
Nu wil ik niet beweren dat de makers van nu er alles aan doen om de serie oninteressant te maken. Ze hebben er visueel behoorlijk aan gesleuteld (ten goede!) en er zijn zo nu en dan ook tekenen dat ze er echt moeite voor doen om het naar een hoger plan te tillen, maar aan de inhoudelijke uitwerking schort het al een aantal jaar in mijn optiek. En dat is eeuwig zonde, zeker als je met een 'simpele soap' moet opboksen tegen het geweld van alle high-end fictiereeksen die met één druk op de knop te kijken zijn.

Ik ben geen trouwe kijker van de huidige reeks. Ik lees elke week de samenvatting van Televizier door en zie het 's ochtends met een half oog tijdens het ontbijt op RTL Lounge. Daar worden eerst twee afleveringen uit de 'classic'-reeks herhaald (momenteel halverwege seizoen 14), en daarna de aflevering van de huidige reeks die een avond eerder op RTL4 te zien was. En als je zo op dagelijkse basis de verschillen tussen de vroegere en huidige reeksen op je ontbijtbord gepresenteerd krijgt ga je vergelijken. Dat is overigens niet nieuw, ik zou bijna willen zeggen dat het de basis is van deze topicreeks. Toen de serie vanaf 2006 op dvd werd uitgebracht zijn verschillende users (waaronder ik) in de digitale pen geklommen om te zeggen dat de oude seizoenen veel beter waren. Sterker nog: zelfs in de begindagen van deze topicreeks werd door users veelvuldig teruggegrepen naar het verleden van de serie. Nu wil ik zeker niet gaan beweren dat het vroeger allemaal beter was, want een reeks als seizoen 14 had ook zeker zijn zwakke plekken, zoals ieder seizoen. Maar inhoudelijk gezien vind ik de zwakke plekken van vroeger beter dan het merendeel dat de makers anno nu op de kijker afvuren.

Neem de laatste seizoensfinale bijvoorbeeld, met de kettingbotsing. Oprecht: het was gaaf en bewonderenswaardig om na 33 jaar een auto eens écht te zien crashen in de serie, ten opzichte van alle generieke "we rijden de wagen het shot uit en flikkeren er in post-productie een blikkerig geluidseffectje onder". Het was duidelijk dat kosten noch moeite gespaard waren om er iets bijzonders van te maken, en daar zijn ze om te prijzen. Ferri Somogyi vergeleek het met de kwaliteit van een Netflix-serie. Dat vind ik eerlijk gezegd iets teveel eer, maar het ontsteeg absoluut vergelijkbare scènes van de serie uit het verleden.
Maar dat is de visuele uitwerking. De inhoudelijke uitwerking was niet veel meer dan een "op naar het volgende dramatische moment!". Het was alsof de schrijvers de kleurplaat al hadden ingekleurd maar dat de omlijning ontbrak. Margriet was ineens labiel, want er was iemand nodig om die botsing te veroorzaken. En welke langdurige gevolgen heeft het nu echt gehad, behalve Stefano die in een rolstoel zit? Als je de gehele cast in een cliffhanger zet die draait om een vreselijk ongeluk en 99% van de personages loopt na vijf minuten weer vrolijk rond, dan doe je iets verkeerd als schrijvers. Ze hadden alle mogelijkheden om met die kettingbotsing een emotionele katalysator in gang te zetten die het hele seizoen kon na-ijlen, er must-see television van te maken. Voorbeeld: ze hadden dáár de mogelijkheid om de familie Verduyn op hartverscheurende wijze uiteen te rukken, maar dat verzuimden ze. Demi die levensgevaarlijk verbrandt om haar vervolgens off-screen te laten herstellen is géén goede uitwerking. Saskia die off-screen verliefd wordt op een Duitse arts en laten terugkeren puur om d'r spullen te pakken is géén goede uitwerking. Dat is lui, zwak werk van een team van 15 personen! En dat vind ik kwalijk, want daarmee is zo'n kettingbotsing niet meer dan simpel effectbejag. "En doorrrrrr!"

Zelfde voor Mats. Had een prima verhaallijn kunnen zijn, maar het ontbrak aan een goede uitwerking. Wat was de functie van Monica's terugkeer nu helemaal? Welk nut heeft het om Billy off-screen te laten sterven, behalve Richard van Nooten terug te halen in een stupide vermomming? Kan iemand mij de logica vertellen van die lijn met Kaan en Bing? Hoe zat het zelfs met Linda die voor vijf minuten weddingplanner was? Een paar zwakke lijntjes in een seizoen zijn prima, de boog kan niet altijd gespannen staan. Maar dit is een opsomming van hoofdlijnen van dit seizoen tot dusver! Ik kan nog meer voorbeelden geven uit het recente verleden, maar dan wordt dit epistel nog langer dan het al is. En uit je reactie merkte ik ook op dat je hebt teruggezocht, dus er valt genoeg terug te lezen. Maar eerst dit nog even uitlezen hè ;)

En nee, het is geen serie met een miljoenenbudget (alhoewel, op jaarbasis wel) met alle middelen die de high-end fictiereeksen wel hebben. Het zijn juist de vele beperkingen van het soapgenre die het zo mooi maken om elke keer opnieuw creatief uit de hoek te komen onder hoge druk van tijd en budgetbeperkingen, met verhaallijnen en personages die de kijkers verroeren en verrassen, waar men zich kan herkennen in situatie en/of emotie. Maar dat zou dan wel doorheen een heel seizoen moeten kunnen, alle 160 tot 220 afleveringen lang. Niet alleen als er een seizoensfinale, jubileumaflevering of zelfbenoemde 'wintercliff' is die ingevuld moet worden, om daarna een inhoudelijke turn te maken waardoor een plottwist of gebeurtenis binnen vijf minuten geen effect meer heeft.

Too long, didn't read: het is passie voor het genre en de rijke geschiedenis van de serie die mij dit soort epistels doet schrijven. Want ik ben van mening dat het beter kan - nee, dat het beter moet kunnen; de geschiedenis heeft dat wel uitgewezen. Maar op de een of andere manier lijkt het erop dat de makers voornamelijk achterover leunen en maar iets doen, want "directe concurrentie is er toch niet en GTST is een instituut dus ze zouden wel gek zijn om het te cancelen", en enkel in gang schieten als de serie weer op de tocht staat. En dat stoort mij, dat vind ik eeuwig zonde. Dan kun je zeggen: steek je tijd en energie er niet in, en hey, misschien heb je daar een punt. Maar het is liefde, passie. En dat laat je niet zomaar los.

P.S.: de kritiek op Merel die langer wegblijft komt voort uit de verklaring van het 'reservebak-principe' alsook de eigen bewering van de makers dat ze realistischer willen zijn. Daarbij zijn details belangrijk voor een goed verhaal, anders houdt het geen steek, soap of geen soap.
En kijkcijfers zijn geen harde graadmeter om te tonen of iets goed of slecht is. Er zijn programma's en series die inhoudelijk verdomd goed ineen zitten en geen deuk in een pakje boter slaan, terwijl gemakzuchtige titels de pannen van het dak scoren. Het is puur en alleen een getal van een select aantal mensen dat er naar kijkt, het wordt zelfs niet gemeten of ze het daadwerkelijk leuk of boeiend vinden. En dan is 1,4 miljoen met uitgestelde cijfers alsnog een far cry van de ruim 2 miljoen die het vroeger op één en hetzelfde moment bekeken. Maar dat is andere discussie :P
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_212372323
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 februari 2024 19:04 schreef PeterKelder het volgende:

[..]
Verhaal
Kijk, in ieder geval wat achtergrondinformatie over waarom het je zo aan het hart gaat. ^O^ Ik ga hier en daar wat reageren, niet bedoeld om je te overtuigen verder. ;) Kleine kanttekening: ik lees graag (fictie), dus liever niet doen alsof het allemaal teveel moeite kost. :D

quote:
Margriet was ineens labiel, want er was iemand nodig om die botsing te veroorzaken. En welke langdurige gevolgen heeft het nu echt gehad, behalve Stefano die in een rolstoel zit? Als je de gehele cast in een cliffhanger zet die draait om een vreselijk ongeluk en 99% van de personages loopt na vijf minuten weer vrolijk rond, dan doe je iets verkeerd als schrijvers. Ze hadden alle mogelijkheden om met die kettingbotsing een emotionele katalysator in gang te zetten die het hele seizoen kon na-ijlen, er must-see television van te maken. Voorbeeld: ze hadden dáár de mogelijkheid om de familie Verduyn op hartverscheurende wijze uiteen te rukken, maar dat verzuimden ze. Demi die levensgevaarlijk verbrandt om haar vervolgens off-screen te laten herstellen is géén goede uitwerking. Saskia die off-screen verliefd wordt op een Duitse arts en laten terugkeren puur om d'r spullen te pakken is géén goede uitwerking. Dat is lui, zwak werk van een team van 15 personen! En dat vind ik kwalijk, want daarmee is zo'n kettingbotsing niet meer dan simpel effectbejag. "En doorrrrrr!"
Verhalen hebben aanleiding nodig om geïntroduceerd te worden, waar labiele Margriet voor was bedacht. Ik denk dat het hem meer zit in de snelheid waarmee dat gebeurt, maar persoonlijk zit ik er niet op te wachten dat bijvoorbeeld zo'n verhaallijn als die van Laura, waarin mijns inziens heerlijk de tijd wordt genomen voor haar ziektebeeld, bij meerdere verhaallijnen gaat plaatsvinden. Eens met je stuk over de familie Verduyn (incl. straks ook Stefano weer), daar had veel meer uitgehaald moeten worden. Kleine nuance, maar die weet ik niet helemaal zeker meer, Demi en Saskia (echte namen ga ik niet gebruiken, geen idee) gaven pas ná de cliff aan te willen stoppen, dus daar zit je dan als schrijversteam. Ik denk dat het oorspronkelijk de bedoeling was dat Julian de vreemdganger zou worden dit seizoen, maar da's een aanname.

quote:
Zelfde voor Mats. Had een prima verhaallijn kunnen zijn, maar het ontbrak aan een goede uitwerking. Wat was de functie van Monica's terugkeer nu helemaal? Welk nut heeft het om Billy off-screen te laten sterven, behalve Richard van Nooten terug te halen in een stupide vermomming? Kan iemand mij de logica vertellen van die lijn met Kaan en Bing? Hoe zat het zelfs met Linda die voor vijf minuten weddingplanner was? Een paar zwakke lijntjes in een seizoen zijn prima, de boog kan niet altijd gespannen staan. Maar dit is een opsomming van hoofdlijnen van dit seizoen tot dusver! Ik kan nog meer voorbeelden geven uit het recente verleden, maar dan wordt dit epistel nog langer dan het al is. En uit je reactie merkte ik ook op dat je hebt teruggezocht, dus er valt genoeg terug te lezen.
Monica: moet elke terugkeer - of anders: elke rol - een grote functie hebben die maandenlang effect heeft op Meerdijks bewoners? Vind ik niet. Hoewel terugkeer Monica teleurstellend en braafjes was - in de zin van dat ze geen feeks meer was - zie ik het meer als Manu wat meer screentijd geven, die minderjarig is en dus niet zoveel mag acteren, dus zit je aan een verhaallijn vast die maar een paar weken kan duren. De nasleep tussen Monica en haar nieuwe vriend en Bing en Nina had groots kunnen zijn, hebben ze echter niet voor gekozen.
Richard van Noten: lijkt me duidelijk, de aanleiding voor de verhaallijn met Shanti. Maar hoe laat je hem terugkeren zonder dat ook deze aanleiding/verhaallijn veel te langdradig wordt? Billy dood en erfenis naar Shanti, waar hij op jaagt. Vind ik niet heel vergezocht. Lui? Mwa, maar het heeft z'n doel. En stupide vermomming? Jij wilt dat hij zonder die pruik in de Roozenboom gaat zitten, terwijl hij een ontsnapte gevangene is? Over geloofwaardigheid gesproken.... Persoonlijk zou ik Willem Holleeder met pruik en bril ook niet 1,2,3 herkennen, dus het heeft - wederom - z'n doel.
Kaan en Bing: tsja, de hele verhaallijn duurde hier wat te kort, had meer tijd voor genomen moeten worden, dan zit het automatisch ook logischer in elkaar.
Mats: eens, potentieel zeer interessant karakter. Hopelijk komt hij nog terug. Berooid en een illusie armer.

Het grote manco van gtst heden ten dage, vind ik, is dat je vaak ineens in een verhaallijn zit en ineens er ook weer uit bent. Alles is zo snel weer gewoontjes. Schrijvers lijken daar niet over na te denken. Met de verhaallijnen zelf vind ik niet zoveel mis, kijkt allemaal lekker weg. Of dingen logisch zijn in de zin van strookt het met de werkelijkheid, vind ik bij fictie tot op zekere hoogte niet boeiend. Om het bij hoogtes te houden, Steef moet bijvoorbeeld niet ineens ruimtevaarder zijn, of zo.

Maar blijf vooral epistels schrijven, soms lees ik ze wel. Zonde van je tijd, dat wel, maar dat was al duidelijk, me dunkt. En nou heb ik precies hetzelfde gedaan als jullie. Eenmalig!
pi_212392880
Waarom is seizoen 11 eigenlijk een cliffhanger met eigenlijk alleen maar zonder daadwerkelijke cliffhanger met allemaal koppels?
  maandag 12 februari 2024 @ 11:17:21 #73
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_212398340
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2024 21:15 schreef jk1999 het volgende:
Waarom is seizoen 11 eigenlijk een cliffhanger met eigenlijk alleen maar zonder daadwerkelijke cliffhanger met allemaal koppels?
Goeie vraag! In mijn herinnering was dat een bewuste keuze - de schrijvers en het productieteam wilden voor één keer een cliffhanger waarbij alles gewoon 'goed' zat, met het oog op eventuele wrijving in het nieuwe seizoen doordat een paar koppels helemaal niet met elkaar bezig waren. Het was de basis voor een opfrissing van de serie, een 'great reset' van de soapwereld als het ware, waarbij ook het format en zelfs de tune vernieuwd zouden worden. De format- en tunewijziging zijn er niet doorheen gekomen, maar de cliff valt wel op door voor één keer geen kommer en kwel te bieden.
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
pi_212398941
quote:
0s.gif Op maandag 12 februari 2024 11:17 schreef ArnieAlberts het volgende:

[..]
Goeie vraag! In mijn herinnering was dat een bewuste keuze - de schrijvers en het productieteam wilden voor één keer een cliffhanger waarbij alles gewoon 'goed' zat, met het oog op eventuele wrijving in het nieuwe seizoen doordat een paar koppels helemaal niet met elkaar bezig waren. Het was de basis voor een opfrissing van de serie, een 'great reset' van de soapwereld als het ware, waarbij ook het format en zelfs de tune vernieuwd zouden worden. De format- en tunewijziging zijn er niet doorheen gekomen, maar de cliff valt wel op door voor één keer geen kommer en kwel te bieden.
Interessant, zijn de plannen ook bekend wat ze wilde vernieuwen aan de tune en het format?
  maandag 12 februari 2024 @ 19:17:02 #75
445555 GayGuy
Just your average gayguy
pi_212403541
quote:
0s.gif Op zondag 11 februari 2024 21:15 schreef jk1999 het volgende:
Waarom is seizoen 11 eigenlijk een cliffhanger met eigenlijk alleen maar zonder daadwerkelijke cliffhanger met allemaal koppels?
Big brother zat GTST in de weg, en RTL bleef lange tijd twijfelen of ze nog wel verder wilden gaan met de soap. (Zelfs nadat Yorin Big brother van het 8 uur slot haf gehaald) btw, op dit moment lijkt het weer goed te gaan met de soap, ze zitten nu elke dag over de 90.000, en gaan zelfs weer richting het miljoen
  dinsdag 13 februari 2024 @ 20:51:38 #76
301923 Koosnaam
Daniel Daniel
pi_212416578
Het forum weer mee lezende probeer ik ook weer eens wat afleveringen mee te kijken de laatste tijd. Maar het slot van deze aflevering vond ik wel buitengewoon treurig zeg. Niet alleen het acteerwerk van Linda was inderdaad dramatisch. maar de opbouw naar de bruiloft toe ook. Het gebeurt ineens allemaal heel snel. Voor het goed en wel begonnen is hoor je Ludo al speechen en binnen een mum van tijd wordt Linda boos en gaat ervandoor. Heel ongemakkelijk en ongeloofwaardig voor mijn gevoel. :)
  woensdag 14 februari 2024 @ 12:37:05 #77
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212422631
De aflevering van gisteren op videoland was de meest slechte gtst aflevering die ik ooit heb gezien.

Linda en Luuk cirkeltje die maar door blijft draaien en etteren.

Dat hele recycling nl gedoe waarbij wat Ludo ook doet die Janine maar blijft zeiken en zeuren over slachtoffers die de kijker helemaal niet kent dus wat ook gewoon irritant en vervelend is.

Met als dieptepunt die taart van de demonstrant bij Ludo in het gezicht.

En dan nog die Naomi en Steef tussendoor waarbij die Naomi nu weer een bult negativiteit met zich mee brengt zonder echte reden terwijl die Elisa juist wel een verfrissende leuke rol was voor Naomi in beeld kwam.

Verder kijken wij thuis nog steeds de oudere afleveringen en dan valt het op hoe weinig er eigenlijk in het huidige gtst gebeurd het ettert maar door en ze zeuren maar op elkaar.

Wel grappig met Daan Roelofs ipv van Teun Kuilboer en de introductie van oa Roxy Belefante en mother fucker Dennis zitten we ook daar net in een minder stukje maar is het nog steeds veel beter als wat gtst nu laat zien.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_212429116
Kan er iemand mij vertellen waar er oude foto's en of plattegronden zijn van het decor van huize alberts 1990-1999 en huize Alberts Fischer.
pi_212443831
Nu kan ik wel aardig wat ongeloofwaardigheid hebben, want een soap is een soap, maar

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_212445993
quote:
0s.gif Op donderdag 15 februari 2024 21:58 schreef DeKleineOnbekende het volgende:
Nu kan ik wel aardig wat ongeloofwaardigheid hebben, want een soap is een soap, maar

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Speciaal hierheen gekomen om dit te zeggen idd. Je doet iemand een slechte pruik op maar z’n stem en alles is hetzelfde en opeens zou Rick m niet meer kennen. Lijkt amateurtoneel wel joh. Dan doe je ook alsof je kijkers debiel zijn hè…
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_212448830
quote:
0s.gif Op donderdag 15 februari 2024 21:58 schreef DeKleineOnbekende het volgende:
Nu kan ik wel aardig wat ongeloofwaardigheid hebben, want een soap is een soap, maar

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En Rik die oordeelt over Richard die op de vlucht is maar zelf ook ontsnapt is uit de gevangenis. Maar dat zijn de schrijvers zeker vergeten.


Richard blijft wel fantastisch, nog steeds altijd aan het eten 🤣
14.gif RaymanNL vindt dit leuk
pi_212454136
quote:
0s.gif Op donderdag 15 februari 2024 21:58 schreef DeKleineOnbekende het volgende:
Nu kan ik wel aardig wat ongeloofwaardigheid hebben, want een soap is een soap, maar

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Misschien is het een hint dat Rick binnenkort de diagnose seniel krijgt |:( :')
  maandag 19 februari 2024 @ 16:56:32 #83
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212499129
Wij kijken nu de classics waar Rick in de bak zit in Singapore voor drugshandel en uiteindelijk ontsnapt door te doen alsof hij zijn celmaat is dit wetende zou je denken dat hij in het huidige gtst meer sympathie zou kunnen opbrengen voor Richard.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_212499545
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2024 16:56 schreef Dr.Mikey het volgende:
Wij kijken nu de classics waar Rick in de bak zit in Singapore voor drugshandel en uiteindelijk ontsnapt door te doen alsof hij zijn celmaat is dit wetende zou je denken dat hij in het huidige gtst meer sympathie zou kunnen opbrengen voor Richard.
Ik dacht hetzelfde afgelopen donderdag!
pi_212500015
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2024 16:56 schreef Dr.Mikey het volgende:
Wij kijken nu de classics waar Rick in de bak zit in Singapore voor drugshandel en uiteindelijk ontsnapt door te doen alsof hij zijn celmaat is dit wetende zou je denken dat hij in het huidige gtst meer sympathie zou kunnen opbrengen voor Richard.
Ondertussen is Rik een veroordeelde moordenaar, ik denk eigenlijk dat het moet zijn dat daar zijn wrok zit. Hij die 'netjes zijn straf heeft uigezeten' versus een gladjanus die overal tussendoor glipt. Maar Rik als parachutemoordenaar was ook al zo'n mooi stukje broddelwerk waar ze nu liever maar vanaf blijven omdat het nergens op slaat. Wat dat betreft had Richard Rik juist wel mooi tuk een paar seizoenen geleden, toen ze met zijn vieren gingen uiteten. Rik zat af te geven op hun schunnige zaakjes en Richard hoefde alleen maar even te benadrukken dat híj geen veroordeelde moordenaar was _O-
't Echte en 't ware!
  dinsdag 20 februari 2024 @ 07:48:46 #86
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_212506136
quote:
0s.gif Op maandag 12 februari 2024 19:17 schreef GayGuy het volgende:

[..]
Big brother zat GTST in de weg, en RTL bleef lange tijd twijfelen of ze nog wel verder wilden gaan met de soap. (Zelfs nadat Yorin Big brother van het 8 uur slot haf gehaald) btw, op dit moment lijkt het weer goed te gaan met de soap, ze zitten nu elke dag over de 90.000, en gaan zelfs weer richting het miljoen
Dit is gelul (want Big Brother was een seizoen eerder een probleem), en lijkt meer een PR-praatje dat het nu (25 jaar later!) weer goed gaat. Relevant *O* :')
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
  dinsdag 20 februari 2024 @ 11:15:56 #87
179002 GwaiLow
Malo accepto stultus sapit
pi_212508339
quote:
0s.gif Op maandag 19 februari 2024 16:56 schreef Dr.Mikey het volgende:
Wij kijken nu de classics waar Rick in de bak zit in Singapore voor drugshandel en uiteindelijk ontsnapt door te doen alsof hij zijn celmaat is dit wetende zou je denken dat hij in het huidige gtst meer sympathie zou kunnen opbrengen voor Richard.
Ik kijk meer uit naar de ''nieuwe'' aflevering van de classics, dan die van het huidige GTST :D. Terwijl ik de classics ooit al heb gezien.

Rik is niet ontsnapt tijdens die brand he? Hij heeft alleen de naam van zijn overleden celmaat aangenomen zodat Anita door kan met haar leven, en denkt dat Rik dood is. Was het niet zo dat zijn celmaat uiteindelijk plotseling wordt vrijgelaten? En dat Rik dan weg mag, omdat hij op de naam van die dode celgenoot vast zit.

Moest wel echt lachen om die scenes met die man die een kamer bij Harmsen had gehuurd. Toen ik de naam van die acteur googelde zag ik wel dat hij redelijk kort na zijn klus bij GTST is komen te overlijden. :{ . Toch op vrij jonge leeftijd. Wik Jongsma zelf is ook niet oud geworden natuurlijk.
  dinsdag 20 februari 2024 @ 11:18:46 #88
179002 GwaiLow
Malo accepto stultus sapit
pi_212508370
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 februari 2024 00:35 schreef RipCity het volgende:

[..]
Speciaal hierheen gekomen om dit te zeggen idd. Je doet iemand een slechte pruik op maar z’n stem en alles is hetzelfde en opeens zou Rick m niet meer kennen. Lijkt amateurtoneel wel joh. Dan doe je ook alsof je kijkers debiel zijn hè…
Ja, dit was wel erg slecht inderdaad. Richard heeft ook zo'n uitgesproken stem, die herken je uit duizenden.
pi_212547557
Heb het hier al eerder gebracht maar denk echt dat (geleidelijk misschien wel) ze van het fictieve Meerdijk afscheid gaan nemen. Ze nemen de laatste tijd veel meer op rond en in Amsterdam. Je hoort het ook nooit meer uitgesproken worden dat ze in Meerdijk zitten. Ik denk dat in het kader van meer realiteit in GTST dat de stap naar Amsterdam een logische is. ONM heeft dat toen ook gedaan.
Allemaal cabaretteketet!
pi_212557562
De dagen van Bob in ‘Thuis’ zijn geteld na nieuwe kankerdiagnose: Christophe Haddad verdwijnt na 9 jaar uit VRT 1-soap

Als ze bij GTST nu slim zijn doen ze Christophe een mooi aanbod om voor langere tijd terug te keren als Nick. Kunnen ze ook direct Valentijn uit de gevangenis schrijven (hoezo zit ie daar zelfs?) en de familie Sanders weer de nodige peper in het achterste geven })
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  zaterdag 24 februari 2024 @ 12:13:27 #91
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212563616
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 februari 2024 21:08 schreef PeterKelder het volgende:
De dagen van Bob in ‘Thuis’ zijn geteld na nieuwe kankerdiagnose: Christophe Haddad verdwijnt na 9 jaar uit VRT 1-soap

Als ze bij GTST nu slim zijn doen ze Christophe een mooi aanbod om voor langere tijd terug te keren als Nick. Kunnen ze ook direct Valentijn uit de gevangenis schrijven (hoezo zit ie daar zelfs?) en de familie Sanders weer de nodige peper in het achterste geven })
En dan nu als personage en niet als wraaklustige gek?
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_212579193
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 februari 2024 21:08 schreef PeterKelder het volgende:
De dagen van Bob in ‘Thuis’ zijn geteld na nieuwe kankerdiagnose: Christophe Haddad verdwijnt na 9 jaar uit VRT 1-soap

Als ze bij GTST nu slim zijn doen ze Christophe een mooi aanbod om voor langere tijd terug te keren als Nick. Kunnen ze ook direct Valentijn uit de gevangenis schrijven (hoezo zit ie daar zelfs?) en de familie Sanders weer de nodige peper in het achterste geven })
Nah, Nick is wel klaar. Zeker nu Stefano in Meerdijk rond wandelt. Dat verhaal hebben we al gehad en was in 2004-2005 ook geen bijster groot succes.

Overigens; in dat artikel hebben ze het over toewijding en je hoofd kaalscheren is dat ook. Maar vervolgens heeft hij nog wel dat ringbaardje en wenkbrauwen; da's ook niet echt gebruikelijk bij een behandeling van kanker.
't Echte en 't ware!
  maandag 26 februari 2024 @ 02:20:33 #93
448592 DumpTruck
I'm so excited...
pi_212591242
Wat is die Naomi toch een verschrikkelijk personage. Ik snap dat het expres is en er zal vast wel een of andere sappige inkeer komen ergens maar ze heeft echt 0 redeemable qualities op dit moment.
Schapen zijn relax.
  maandag 26 februari 2024 @ 02:28:50 #94
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212591248
Naomi is niet best nee.
Bij de klassieke afleveringen heeft zojuist Milan zijn intreden gedaan ook een erg negatief irritant personage dat nooit meer gelukt is.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  dinsdag 27 februari 2024 @ 21:56:29 #95
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212613984
Toch zijn Nick en Amy de leukste kinderen van Ludo al mocht die laatste ooit terugkomen ik liever Julia Batelaan zie en niet mevrouw Brood.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_212614209
Alsjeblieft die Nick niet terug hoor, die is al eens voor even terug geweest maar daar moet het maar bij blijven. Dat Vlaams in een Nederlandse soap vond ik vreselijk.
Die Naomi wat een vreselijke aap zeg met haar bijna aanrand verzinsel. Klote verhaallijntje.
Allemaal cabaretteketet!
pi_212614853
En wat was er dan mis met Mats? Ja, dat stelen was onsympathiek, maar zijn achtergrond en relatie met Rik was mooi. En dan mogen Naomi en die moeder blijven, terwijl die helemaal uit het niets komen en niets toevoegen. Er is ook weinig chemie tussen Jasmine Sendar en Cas Jansen.
't Echte en 't ware!
  woensdag 28 februari 2024 @ 12:20:57 #98
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212618390
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 februari 2024 22:59 schreef Japepk het volgende:
En wat was er dan mis met Mats? Ja, dat stelen was onsympathiek, maar zijn achtergrond en relatie met Rik was mooi. En dan mogen Naomi en die moeder blijven, terwijl die helemaal uit het niets komen en niets toevoegen. Er is ook weinig chemie tussen Jasmine Sendar en Cas Jansen.
In mats zat genoeg ontwikkeling die ze er niet uitgehaald hebben.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_212618410
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 februari 2024 22:59 schreef Japepk het volgende:
En wat was er dan mis met Mats? Ja, dat stelen was onsympathiek, maar zijn achtergrond en relatie met Rik was mooi. En dan mogen Naomi en die moeder blijven, terwijl die helemaal uit het niets komen en niets toevoegen. Er is ook weinig chemie tussen Jasmine Sendar en Cas Jansen.
Vind Jasmine ook niet echt een sympathieke rol spelen of zo, het is een beetje een hittepetit die ook semi jeugdig doet tegen haar dochter, volop in de midlife crisis met wat Engelse one liners voortdurend. Krijg er een beetje jeuk van. Er is niets meer over van de lieve Jasmine uit ONM met dat mooie stijlen lange donkere haar. Nu moet ze er maar wokie uit zien met dat kroeskoppie.
Allemaal cabaretteketet!
pi_212618528
quote:
0s.gif Op zondag 25 februari 2024 10:45 schreef Japepk het volgende:

[..]
Nah, Nick is wel klaar. Zeker nu Stefano in Meerdijk rond wandelt. Dat verhaal hebben we al gehad en was in 2004-2005 ook geen bijster groot succes.
Goh, het verhaal van Stefano die Ludo kapot wilde maken hadden ze ook al gedaan in 2000-2001, dat was voor de huidige makers geen reden om met een slappe rip-off daarvan te komen :P
Maar zonder dollen: toen Stefano in 2009 terugkeerde omwille van Anita's overlijden koesterde hij geen enkele wrok meer tegenover Nick, en wilde hij zelfs dat Ludo Nick een nieuwe kans gaf binnen Sanders Incorporated.

Een terugkeer van Nick en Valentijn kan de dynamiek binnen de familie Sanders weer wat aanscherpen. En het is misschien ook interessant om juist te zien dat Nick vrede heeft met hoe hij door Ludo wordt gezien en zich niet wil laten leiden door een zucht naar erkenning terwijl Valentijn juist smacht naar erkenning. Valentijn was richting het eind van zijn verhaallijn stilaan een Nick junior aan het worden, ik ben wel benieuwd hoe die vader-zoon relatie kan zijn met zo'n rolverdeling in het achterhoofd.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_212619099
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2024 12:36 schreef PeterKelder het volgende:

[..]
Goh, het verhaal van Stefano die Ludo kapot wilde maken hadden ze ook al gedaan in 2000-2001, dat was voor de huidige makers geen reden om met een slappe rip-off daarvan te komen :P
Maar zonder dollen: toen Stefano in 2009 terugkeerde omwille van Anita's overlijden koesterde hij geen enkele wrok meer tegenover Nick, en wilde hij zelfs dat Ludo Nick een nieuwe kans gaf binnen Sanders Incorporated.

Een terugkeer van Nick en Valentijn kan de dynamiek binnen de familie Sanders weer wat aanscherpen. En het is misschien ook interessant om juist te zien dat Nick vrede heeft met hoe hij door Ludo wordt gezien en zich niet wil laten leiden door een zucht naar erkenning terwijl Valentijn juist smacht naar erkenning. Valentijn was richting het eind van zijn verhaallijn stilaan een Nick junior aan het worden, ik ben wel benieuwd hoe die vader-zoon relatie kan zijn met zo'n rolverdeling in het achterhoofd.
Ik zie het juist andersom. Valentijn was een clever kereltje die zich weliswaar slinks omhoog werkte, maar het wel waar kon maken. Nick was, ook in zijn begin, gewoon de net-niet zoon. Een meeloper. Het zou juist tof zijn, mochten ze beide terugkeren, dat Valentijn in de gratis valt bij Ludo en Nick niet.

Sowieso, de hele periode met Valentijn, Richard en Amelie is echt de highlight van de afgelopen 10 jaar.
't Echte en 't ware!
  woensdag 28 februari 2024 @ 13:44:57 #102
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212619163
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2024 13:35 schreef Japepk het volgende:

[..]

Sowieso, de hele periode met Valentijn, Richard en Amelie is echt de highlight van de afgelopen 10 jaar.
Dat begon heel goed maar werd slordig afgeschreven Valentijn zit nog steeds in de bak terwijl Ludo al lang weer terug is en Richard ging van een machtige man waar heel Meerdijk bang voor was naar een soort Rien Hogendoorn/Marcus Sanders achtig streberig figuur en net toen zijn redemtion arc was ingezet naar goodguy met dat oppassen op Nola etc en zijn opbouwende band met Janine schreven ze hem eruit met een rare move vanuit Ludo en Janine en die drugssmokkel best jammer want had hem wel als vast personage willen zien net als Billy.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_212619622
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2024 13:44 schreef Dr.Mikey het volgende:

[..]
Dat begon heel goed maar werd slordig afgeschreven Valentijn zit nog steeds in de bak terwijl Ludo al lang weer terug is en Richard ging van een machtige man waar heel Meerdijk bang voor was naar een soort Rien Hogendoorn/Marcus Sanders achtig streberig figuur en net toen zijn redemtion arc was ingezet naar goodguy met dat oppassen op Nola etc en zijn opbouwende band met Janine schreven ze hem eruit met een rare move vanuit Ludo en Janine en die drugssmokkel best jammer want had hem wel als vast personage willen zien net als Billy.
Maar verhalen slordig afschrijven is serieus iets van de laatste 15 jaar. En ook een béétje soap eigen, waar ze soms gewoon afhankelijk zijn van wisselingen van de wacht die uit het niets komen etc. En daarom vind ik juíst het verhaal rond Valentijn zo goed. Dat was de covid-cliffhanger. En Amelie die naast haar fiets in de bosjes lag vond ik vele malen spannender dan Bing die tegen een kermisattractie aan loopt. Ludo op het booreiland was fenomenaal. Goed voorbeeld van ongeloofwaardig in real life, maar geloofwaardig genoeg weggezet. Zeker de Ludo die daarna terugkeerde was goed. Eigenlijk is het booreiland-verhaal een van de weinige lijnen die écht goed is uitgeschreven. Ludo als wildeman met die vogel, zich vergrijpen aan Janine, en koel en koelbloedig naar alles en iedereen en na gave therapiescènes pas weer de oude.

Richard was zeker in het begin niet helemaal duidelijk, maar het bleek al wel rap dat hij niet de snelle jongen was die hij leek te zijn. Hij was een loopjongen voor Al-Fahd en is daarna wel partner van Billy geworden maar stond toen alsnog niet bekend om zijn strakke acties. Billy is het personage dat ze goed hebben neergezet als onaantastbaar. Dat werd rommelig met de hele moord op Leon maar toen begon het wispelturig schrijfwerk ook weer. We pingpongen een verhaal maar net zo lang op en neer tot niemand het meer snapt en dus erg vindt als het stopt. Want wáár is Leon nu begraven? Wie weten daarvan?

En nu ook weer; Billy is dood en volgens mij menen ze het echt. Hoe stom kun je zijn.
't Echte en 't ware!
pi_212620117
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2024 13:35 schreef Japepk het volgende:

[..]
Ik zie het juist andersom. Valentijn was een clever kereltje die zich weliswaar slinks omhoog werkte, maar het wel waar kon maken. Nick was, ook in zijn begin, gewoon de net-niet zoon. Een meeloper. Het zou juist tof zijn, mochten ze beide terugkeren, dat Valentijn in de gratis valt bij Ludo en Nick niet.
Maar juist bij dat laatste krijg je weer een directe herhaling van zetten; iedereen wordt geaccepteerd door Ludo, behalve Nick die zich miskend voelt en in een overdreven tegenreactie gaat.
Het kan in mijn ogen interessant zijn als Nick door zijn jarenlange celstraf tot een soort inkeer is gekomen en niet meer achter de erkenning van Ludo jaagt. Hij wil door met zijn leven, is klaar met die strijd die hij toch nooit zal winnen. Hij wil een goede vaderfiguur zijn voor Valentijn en zijn fouten herstellen. Maar Valentijn juist niet, die is nog jong en eager en wil zich koste wat kost bewijzen. Nick ziet wat het doet met zijn zoon en wil voorkomen dat die hetzelfde lot ondergaat, maar wordt daardoor juist weer meegesleurd in die emoties. Kan hij zijn zoon behoeden voor dezelfde fouten die hij heeft gemaakt in het verleden, of gaat hij er in mee en is zijn inkeer niet bestand tegen de zucht naar erkenning van Ludo?

quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2024 14:24 schreef Japepk het volgende:

[..]
Maar verhalen slordig afschrijven is serieus iets van de laatste 15 jaar. En ook een béétje soap eigen, waar ze soms gewoon afhankelijk zijn van wisselingen van de wacht die uit het niets komen etc. En daarom vind ik juíst het verhaal rond Valentijn zo goed. Dat was de covid-cliffhanger. En Amelie die naast haar fiets in de bosjes lag vond ik vele malen spannender dan Bing die tegen een kermisattractie aan loopt. Ludo op het booreiland was fenomenaal. Goed voorbeeld van ongeloofwaardig in real life, maar geloofwaardig genoeg weggezet. Zeker de Ludo die daarna terugkeerde was goed. Eigenlijk is het booreiland-verhaal een van de weinige lijnen die écht goed is uitgeschreven. Ludo als wildeman met die vogel, zich vergrijpen aan Janine, en koel en koelbloedig naar alles en iedereen en na gave therapiescènes pas weer de oude.
Ik heb het altijd spijtig gevonden dat Ludo daarna weer volledig de oude was en de draad weer moeiteloos oppakte, omdat er zoveel toffe mogelijkheden waren met 'Ludo 2.0' zonder hem puur als een Neanderthaler neer te zetten. Een gebroken Ludo die door de booreiland-periode de kunstwereld (voorlopig) vaarwel zou zeggen en zich ging storten op de stoeterij had een hele interessante, nieuwe dimensie kunnen toevoegen aan het karakter en hem in een 'nieuwe' wereld kunnen plaatsen. Sure, al sinds zijn begindagen hield hij paarden (het was zelfs zijn eerste leadershot), maar hem voor langere tijd in die wereld neerzetten had de wereld van de serie zelf ook weer groter gemaakt. De stoeterij is er nu weliswaar ook, maar meer als 'ah ja, dat heeft hij ook nog'.

quote:
Richard was zeker in het begin niet helemaal duidelijk, maar het bleek al wel rap dat hij niet de snelle jongen was die hij leek te zijn. Hij was een loopjongen voor Al-Fahd en is daarna wel partner van Billy geworden maar stond toen alsnog niet bekend om zijn strakke acties. Billy is het personage dat ze goed hebben neergezet als onaantastbaar. Dat werd rommelig met de hele moord op Leon maar toen begon het wispelturig schrijfwerk ook weer. We pingpongen een verhaal maar net zo lang op en neer tot niemand het meer snapt en dus erg vindt als het stopt. Want wáár is Leon nu begraven? Wie weten daarvan?

En nu ook weer; Billy is dood en volgens mij menen ze het echt. Hoe stom kun je zijn.
Mijns inziens is Billy ook altijd rommelig neergezet en bleven de schrijvers er maar dingen tegenaan gooien in de hoop dat het zou werken. Ironisch genoeg is één van die vage plottwists nu één van de sterkhouders van de serie, genaamd Shanti :D
Haar periode rond seizoen 31 werkte prima, daar was het personage prima in balans en leken de schrijvers te weten wat ze met haar moesten doen en wat haar plaats was binnen de serie. Maar daarna liep het inderdaad weer op een puinhoop uit, met de moord op Leon en dat verhaaltje met Shanti's vader.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_212620211
quote:
0s.gif Op woensdag 28 februari 2024 15:26 schreef PeterKelder het volgende:

[..]
Maar juist bij dat laatste krijg je weer een directe herhaling van zetten; iedereen wordt geaccepteerd door Ludo, behalve Nick die zich miskend voelt en in een overdreven tegenreactie gaat.
Het kan in mijn ogen interessant zijn als Nick door zijn jarenlange celstraf tot een soort inkeer is gekomen en niet meer achter de erkenning van Ludo jaagt. Hij wil door met zijn leven, is klaar met die strijd die hij toch nooit zal winnen. Hij wil een goede vaderfiguur zijn voor Valentijn en zijn fouten herstellen. Maar Valentijn juist niet, die is nog jong en eager en wil zich koste wat kost bewijzen. Nick ziet wat het doet met zijn zoon en wil voorkomen dat die hetzelfde lot ondergaat, maar wordt daardoor juist weer meegesleurd in die emoties. Kan hij zijn zoon behoeden voor dezelfde fouten die hij heeft gemaakt in het verleden, of gaat hij er in mee en is zijn inkeer niet bestand tegen de zucht naar erkenning van Ludo?

Daarmee zou Nick weinig toevoegen aan de serie, buiten dat hij dan de zoveelste braverik van middelbare leeftijd zou zijn. Valentijn zou van mij zó terug mogen keren. Waarbij Ludo een klein schuldgevoel tegen hem heeft en hem dus met veel laat wegkomen terwijl Valentijn over de rug van opa een carrière bij elkaar liegt en bedriegt. Een beetje de lul die overal mee wegkomt. Laat díe een Naomi maar eens een gigantisch blauwtje lopen.

quote:
Ik heb het altijd spijtig gevonden dat Ludo daarna weer volledig de oude was en de draad weer moeiteloos oppakte, omdat er zoveel toffe mogelijkheden waren met 'Ludo 2.0' zonder hem puur als een Neanderthaler neer te zetten. Een gebroken Ludo die door de booreiland-periode de kunstwereld (voorlopig) vaarwel zou zeggen en zich ging storten op de stoeterij had een hele interessante, nieuwe dimensie kunnen toevoegen aan het karakter en hem in een 'nieuwe' wereld kunnen plaatsen. Sure, al sinds zijn begindagen hield hij paarden (het was zelfs zijn eerste leadershot), maar hem voor langere tijd in die wereld neerzetten had de wereld van de serie zelf ook weer groter gemaakt. De stoeterij is er nu weliswaar ook, maar meer als 'ah ja, dat heeft hij ook nog'.
Volledig eens.

quote:
Mijns inziens is Billy ook altijd rommelig neergezet en bleven de schrijvers er maar dingen tegenaan gooien in de hoop dat het zou werken. Ironisch genoeg is één van die vage plottwists nu één van de sterkhouders van de serie, genaamd Shanti :D
Haar periode rond seizoen 31 werkte prima, daar was het personage prima in balans en leken de schrijvers te weten wat ze met haar moesten doen en wat haar plaats was binnen de serie. Maar daarna liep het inderdaad weer op een puinhoop uit, met de moord op Leon en dat verhaaltje met Shanti's vader.
Haar vader was ik alweer vergeten _O- Typisch voorbeeld van het schrijfwerk toen/nu. Er wordt iets in gang gezet wat 'life changing' voor een karakter kan zijn. Shanti van verweesde vrouw naar 2 ouders in beeld. Kent Jef Alberts ook nog eens, brengt een halve familie met zich mee. Maar 2 maanden later is hij dood en na een weekje rouw is Shanti weer hetzelfde personage als voorheen. De lesbische zus verdwijnt weer omdat ze te normaal is; we hebben liever een plussize kleurtje dat een hetero mokkel uit de kast trekt.

Ik zeg je; Richard gebeurt precies hetzelfde. Nu het effect 'oeh, hij is terug!' Dan eventjes 'hij is veranderd', maar uiteindelijk gaat hij er met al Billy's/Shanti's kapitaal vandoor en hoor je er niks meer van en is de 'life changer' van Shanti ook weer teruggedraaid en kan die barvrouw en nagelstylist spelen wanneer het voor het verhaal uitkomt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 1% gewijzigd door Japepk op 29-02-2024 01:38:52 ]
't Echte en 't ware!
pi_212635536
Vermoeiend dat gedoe met die Naomi, chago Ludo/Janine en dat Shanti ineens schilderijen uit haar hoofd moet leren.

Zoals iemand al zei, de classics zijn leuker op het moment.
pi_212636846
quote:
0s.gif Op donderdag 29 februari 2024 16:58 schreef NedKelly het volgende:
Vermoeiend dat gedoe met die Naomi, chago Ludo/Janine en dat Shanti ineens schilderijen uit haar hoofd moet leren.

Zoals iemand al zei, de classics zijn leuker op het moment.
Je merkt echt dat die oude schrijvers er weer zitten. Alleen maar relatieperikelen en de eerste vreemdganger is ook weer een feit. De hele Verduyn-legacy wordt echt door het putje gespoeld.
't Echte en 't ware!
  vrijdag 1 maart 2024 @ 01:38:21 #108
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212642352
Ik ben Janine is onredelijk om niks moe.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  vrijdag 1 maart 2024 @ 09:35:01 #109
179002 GwaiLow
Malo accepto stultus sapit
pi_212643948
quote:
0s.gif Op donderdag 29 februari 2024 16:58 schreef NedKelly het volgende:
Vermoeiend dat gedoe met die Naomi, chago Ludo/Janine en dat Shanti ineens schilderijen uit haar hoofd moet leren.

Zoals iemand al zei, de classics zijn leuker op het moment.
Ik kijk steeds eerst de huidige aflevering, en dan de classics aflevering. Wel funny om te zien dat Ludo en Janine bijna in scheiding liggen, en het volgende moment in de classics aflevering zijn ze enorm gelukkig met elkaar. Soms denk ik: ''huh, heb ik iets gemist?'', o nee, dit zijn de classics :D

Vond Roxy (Eline Harteveld ) eigenlijk ook wel een mooi personage. Jammer dat ze niet in de buurt komen van het classics niveau. Verhaallijnen boeien mij bijna allemaal, en de sfeer voelt heel goed aan. Komt misschien ook omdat je dat nostalgische gevoel erbij krijgt ^^
pi_212646605
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2024 09:35 schreef GwaiLow het volgende:

[..]
Ik kijk steeds eerst de huidige aflevering, en dan de classics aflevering. Wel funny om te zien dat Ludo en Janine bijna in scheiding liggen, en het volgende moment in de classics aflevering zijn ze enorm gelukkig met elkaar. Soms denk ik: ''huh, heb ik iets gemist?'', o nee, dit zijn de classics :D

Vond Roxy (Eline Harteveld ) eigenlijk ook wel een mooi personage. Jammer dat ze niet in de buurt komen van het classics niveau. Verhaallijnen boeien mij bijna allemaal, en de sfeer voelt heel goed aan. Komt misschien ook omdat je dat nostalgische gevoel erbij krijgt ^^
Ik kijk ook in die volgorde en denk ook regelmatig: oh toen hadden Ludo en Janine ongeveer hetzelfde gezeik (hij doet weer wat achter haar rug om).
En ook wel dat je denkt: met al dat gedoe tussen Ludo - Stefano - Janine, welk normaal mens vergeeft een ander zoveel. Maar ja soap....
pi_212648078
quote:
0s.gif Op maandag 26 februari 2024 02:20 schreef DumpTruck het volgende:
Wat is die Naomi toch een verschrikkelijk personage. Ik snap dat het expres is en er zal vast wel een of andere sappige inkeer komen ergens maar ze heeft echt 0 redeemable qualities op dit moment.
Zo jammer inderdaad. Het idee is wel geinig.
Maar de uitvoering zo slecht (de manier waarop ook).

Maar de actrice vind ik het best goed doen eigenlijk.
pi_212648095
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 februari 2024 22:59 schreef Japepk het volgende:
En wat was er dan mis met Mats? Ja, dat stelen was onsympathiek, maar zijn achtergrond en relatie met Rik was mooi. En dan mogen Naomi en die moeder blijven, terwijl die helemaal uit het niets komen en niets toevoegen. Er is ook weinig chemie tussen Jasmine Sendar en Cas Jansen.
Mats vond ik echt heel slecht geacteerd. Het verhaal sloeg ook echt helemaal nergens op.

[ Bericht 33% gewijzigd door Redbullkid op 01-03-2024 15:00:32 ]
  vrijdag 1 maart 2024 @ 18:47:10 #113
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_212651307
Het enige dat Mats heeft toegevoegd aan het verhaal is dat Rik nog iets te doen had terwijl Shanti afwezig was.
  vrijdag 1 maart 2024 @ 18:59:54 #114
504895 Bofjijff
Fijne dag he
pi_212651419
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2024 14:53 schreef Redbullkid het volgende:

[..]
Mats vond ik echt heel slecht geacteerd. Het verhaal sloeg ook echt helemaal nergens op.
Volgens mij las ik ook ergens dat het geen leuke collega was daar en als ik hem soms voorbij zie razen op de socials kan ik me dat ook prima voorstellen
Hoi
pi_212655365
Heeft iemand het lijk van Billy gezien?
  zaterdag 2 maart 2024 @ 02:03:44 #116
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212655378
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2024 02:01 schreef Kemestry het volgende:
Heeft iemand het lijk van Billy gezien?
Nee.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  dinsdag 5 maart 2024 @ 00:43:46 #117
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212696982
Richard comeback is voorlopig een liefdes verhaallijn.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  dinsdag 5 maart 2024 @ 10:22:17 #118
436222 Japepk
Padvinder
pi_212699277
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2024 02:01 schreef Kemestry het volgende:
Heeft iemand het lijk van Billy gezien?
Volgens mij Shanti wel gewoon in Pakistan hoor
't Echte en 't ware!
  dinsdag 5 maart 2024 @ 15:44:33 #119
433862 Mr.Pomtip
Voor u ist menéér Pomtip!
pi_212703223
Waar zijn ze toch mee bezig? Die supermarkt was een uitstekend idee. Net als de introductie van de familie Verduyn als het 'normale gezin', was de buurtsuper een 'normaal decor'. Beide zijn intussen om zeep geholpen om mindere verhalen aan te sturen. Waarom is het 'normale' weer verdwenen, terwijl dat werkt? Als in "normale mensen komen terecht in niet-normale situaties". Ooit was het de basisopzet van de serie.

Ik zie vaste rollen liefst zo min mogelijk werken bij plaatsen als de politie, het ziekenhuis, het café of het hotel. Dat heeft soms iets onnatuurlijks, om één of andere reden. Bijvoorbeeld: een misdrijf! Bel Aysen! Er is iemand niet goed geworden! Bel Anton! We willen een kamer reserveren! Bel Laura! Eigenlijk vond ik het wel een verbetering dat de vaste rollen niet meer bij de faciliteiten werkten. Of ze doen iets met het hele personeel en we zien eigenlijk alleen de vaste acteurs. Al die persoonlijke betrokkenheid! Halen ze dat weer terug...

Staat los van personages met eigen zaken of de huisarts, maar nu krijgen we dus Marwan die in het hotel werkt. Al twee keer weggestuurd, dronken ruzie gemaakt met de baas en toch weer terug. Laat hem gewoon in die buurtsuper staan, waar hij hoort! Daar heeft hij binding met anderen en niet alleen Nola. Met een bij elkaar gelogen CV en een werkvakantie op een boot ben je niet meteen een hoge rang in een groot restaurant. Wat is het volgende? Merel die de spanning doodschiet, zoals rechercheurs Jack en Aysen dat zo goed konden? Oh nee, die is nog niet terug, want "New York, Baby!" Ugh... Minder rollen om tegelijk voor te schrijven, slechts vier afleveringen per week, maar het schrijfwerk verbetert niet. Sterker nog: we nemen slechte keuzes van eerder weer terug!

Wat speelt er verder nog? Ik ben nog niet gewend aan Elisa of Naomi. Een soap-bitch hoort er wel bij. Dit soort jongeren, zoals Naomi, draaien nog wel bij. Hoe vaak hebben we dit dwarse gedrag in het begin al gezien? Was Kim ooit de eerste, bij wie het wel werkte? Bij Naomi nog niet, want we hebben geen sympathie voor dat personage. Tot nu toe is ze alleen maar verwend, achterbaks, lui en naar. Eigenlijk zou ik ze liever vandaag dan morgen nog inruilen voor hoe het was, met Demi en Saskia, maar dat komt omdat de schrijvers zo slordig met dat gezin zijn omgegaan in het laatste jaar. Misschien draait het nog bij, ook als Naomi uiteindelijk de rol van soap-bitch speelt, al vind ik Steef ook al zwaar zoutloos sinds de recast.

Janine mag intussen ook wel weer eens wat minder gefixeerd zijn op 'de slachtoffers'. Als er nou een personage was dat die slachtoffers representeerde, maar ze neemt het op voor mensen die we eigenlijk nooit zien. Brengt me ook op: waar is de vaste slechterik gebleven? Dus GEEN gastrol, maar iemand die gewoon ongegeneerd de schurk loopt uit te hangen én ermee weg komt? Iemand om voor uit te kijken. Voer dát dan eens gauw opnieuw in! Ludo? Nog steeds een goede rol, maar allang niet meer de slechterik. Zeker niet als hij op Dolly past, Laura complimenten geeft of meedoet aan een Solex-tour. Nog nét niet de beste vriend van iedereen...

Ach, ik ga niet ontkennen: ik kijk gewoon nog. Soms met wat meer of minder plezier, maar het kijkt nog steeds prettig weg. Er zijn wel wat irritaties. Dingen die de schrijvers blijkbaar geweldig vinden, maar waar je als kijker niet op zit te wachten. Niet verkeerd om die te benoemen. Straks denken de schrijvers nog dat ze geweldige verhalen voorschotelen, maar dat is slechts een illusie. De serie is nog steeds leuker dan een aantal jaar geleden, maar is maar beter dat het zo blijft.

[ Bericht 1% gewijzigd door Mr.Pomtip op 05-03-2024 16:27:38 ]
  dinsdag 5 maart 2024 @ 18:08:46 #120
436222 Japepk
Padvinder
pi_212705291
Mooie post weer! Ik ging er eigenlijk klakkeloos vanuit dat hij van @PeterKelder kwam, maar er zijn nog meer users die dit soort mooie schrijfsels bezigen! Vooral het punt dat karakters niet bij 'de diensten' moeten werken is héél relevant en ook alweer orde van de dag. Merel was nota bene als stagiair ook al met alle zaken bezig, had contact met het hele kantoor en beschikking over alle info.

Je merkt gewoon echt dat er een oud schrijversteam is teruggekeerd want dit is aan de orde (we hebben politie en medische karakters dus er kan altijd wat spannends gebeuren) en geen één relatie loopt soepel en er wordt alweer random vreemd gegaan. En dat terwijl de serie juist drééf op alle stabiliteit. Ludo en Janine als sterk team, familie Verduyn als ijkpunt van familiezaken, Rik en Shanti, Laura en Henk. Al die relatietroubles zijn helemaal niet nodig en ook ontzettend vermoeiend.

Het was juist mooi om alle strubbelingen bij Saskia te zien toen die zelf nog het meest schrok dat ze op een jonge arts verliefd was geworden. En nu duikt Shanti zomaar met Richard in bed want dat is zo lekker shockerend. En het zaad droop nog uit haar of ze bespraken de kluis van haar dode moeder al, ze heeft het nota bene gedaan terwijl ze naar haar moeders naam keek want die staat op de borst van Richard getattoeerd. Lui schrijfwerk en om te kotsen, zeker omdat er juíst veel is geïnvesteerd in de relatie tussen Rik en Shanti. Vreemdgaan kan, maar niet met deze waardeloze opbouw. Het is wachten op de eerste moord die wordt gepleegd, want daar kon je dan ook de klok op gelijk zetten. De serie werd een bouquetreeks en om het spannend te houden werd een side-character vermoord.

Van mij mag het Bing zijn :D
't Echte en 't ware!
pi_212705438
iemand het filmpje uit de meerdijk app met hans van houten?
  donderdag 7 maart 2024 @ 18:16:43 #122
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212730941
Ludo kan drie keer op zijn kop gaan staan Janine blijft moeilijk doen vermoeiend.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_212736543
Ik vind de verhaallijn van Marwan met die vreselijke Naomi met dat toxische verhaallijntje om de band van haar moeder met Julian kapot te maken op een slinkse wijze, wel een mooie. Eindelijk begint hij weer een beetje de Marwan van het begin te worden, beetje meer branie en meer humor. Ook in de Rozenboom met die nieuwe 'Karen' van een leidinggevende opent perspectieven.
Wat me wel stoort is dat GTST steeds meer sitcom-achtige trekjes krijgt met veel van die komisch bedoelde verhaallijntjes tussen Linda met die dokter begint me ook danig me strot uit te komen. Ook behoorlijk sleets allemaal aan het worden ondertussen.
Allemaal cabaretteketet!
pi_212741300
Nou, iedereen vindt het weer geweldig dat z.g.n. liefdes/vreemdgaan verhaallijntje van Ashanti met Richard. Ik vindt het erg cliche https://www.shownieuws.nl(...)lucht-eindelijk-weer Die Richard moet maar weer snel wieberen, voegt niets meer toe been there done that.
Allemaal cabaretteketet!
  vrijdag 8 maart 2024 @ 16:21:06 #125
436222 Japepk
Padvinder
pi_212742285
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2024 14:56 schreef freaky40 het volgende:
Nou, iedereen vindt het weer geweldig dat z.g.n. liefdes/vreemdgaan verhaallijntje van Ashanti met Richard. Ik vindt het erg cliche https://www.shownieuws.nl(...)lucht-eindelijk-weer Die Richard moet maar weer snel wieberen, voegt niets meer toe been there done that.
Ach, 3 reacties onder een insta-post. Als ze hier kijken zien ze wee reacties die het tegenovergestelde zeggen. Het is shownieuws maar...
't Echte en 't ware!
pi_212812856
een idee voor een gloednieuwe oude cast waarschijnlijk niet goed uitgedacht maar vond dit wel een leuk begin kritiek altijd welkom

tel je voor, een frisse wind waait door Meerdijk, en de iconische soapserie GTST staat op het punt van een opwindende wedergeboorte. Met een meesterlijk plan om het verhaal nieuw leven in te blazen, presenteren we de vernieuwde cast en betoverende decors. Een meeslepende reis vol intriges, liefde en onverwachte wendingen wacht op de kijkers.

De Cast:

Familie Alberts:

Jef Alberts: Bartho Braat
Robert Alberts: Wilbert Gieske
Dian Alberts: Chris Jolles (Bleek niet dood te zijn!)
Noud Alberts: Ruud Feldkamp
Dennis Alberts: Koert Jan de Bruin
Barbara Fischer-Alberts: Charlotte Besijn
Familie Sanders:

Ludo Sanders: Erik de Vogel
Janine Elschot: Caroline de Bruin
Nina Sanders: Marly van der Velden
Bing Mauricis: Everon Jackson Hooi
Nola Sanders: Noa Jacobus
Maxime Sanders: Marjolein Keuning (Bleek ook niet dood te zijn!)
Stefano Sanders: Bas Muijs
Merel Verduyn-Sanders: Sophie Bouqet
Familie Bouwhuis-Dekker:

Anton Bouwhuis: Joep Sertons
Linda Dekker Bouwhuis: Babette van Veen
Sam Dekker-Alberts (getrouwd met Noud): Stijn Fransen
Bram Bouwhuis: (In te vullen)
Familie Verduyn:

Julian Verduyn: Cas Jansen
Steef Verduyn: Ingmar (Achternaam in te vullen)
Jessica Harmsen-Verduyn: Katja Schuurman
Familie Selmhorst:

Laura Selmhorst-Visser: Jette van der Meij
Henk Visser: Johnny Kraaijkamp Jr.
Familie De Jong:

Rik de Jong: Ferry Somoghie
Shanti de Jong: Berthie Wierenga
Familie El Amrani:

Marwan El Amrani: Hassan Slabby
En diverse bijrollen, waaronder:

Richard van Nooten: Edwin Jonker
Billy De Palma: Lone van Roosendaal
Karin Alberts (ex van Jef Alberts): Henriette Tol
Lyda Edel (huishoudster Sanders-familie): Celia van den Boogert
Frederique Weber (oude vlam van Jef Alberts): Marjolein Touw
Ober Marcel: Bart Peerenboom
Decors:

Huize Sanders Landgoed: Ludo, Janine, Stefano, Merel, Maxime
Huize Bouwhuis: Linda, Anton
Huize Selmhorst: Henk, Laura
Huize Verduyn: Julian, Steef, Jessica
Huize De Jong (Strandhuis): Shanti, Rik
Sparks Horeca Gelegenheid + Woonappartementen: Steef, Nola, Noud, Sam
Huize alberts-Fischer replica uit seizoen 11-18: Robert, Barbara
Veilinghuis Sanders: Ludo
A&F (Alberts en Fischer Events): Robert, Barbara, Dian
Rozenboom zoals die er nu uit ziet
Leader:

De nieuwe leader opent met een frisse blik op Meerdijk, waar de personages door bekende straten wandelen. Langzaam bewegen ze naar de camera terwijl hun voornaam en acteursnaam verschijnen. Een krachtige symfonie begeleidt de beelden, en aan het einde verzamelt de volledige cast zich in het restaurant van De Rozenboom voor een episch eindshot.
pi_212816231
ludo en janine moe.
"De ONZ SC heeft veel meer pit, nu Stig in het topic zit!" -TheStigsDutchCousin
  woensdag 13 maart 2024 @ 22:05:46 #128
436222 Japepk
Padvinder
pi_212816738
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2024 18:40 schreef jk1999 het volgende:
een idee voor een gloednieuwe oude cast waarschijnlijk niet goed uitgedacht maar vond dit wel een leuk begin kritiek altijd welkom

tel je voor, een frisse wind waait door Meerdijk, en de iconische soapserie GTST staat op het punt van een opwindende wedergeboorte. Met een meesterlijk plan om het verhaal nieuw leven in te blazen, presenteren we de vernieuwde cast en betoverende decors. Een meeslepende reis vol intriges, liefde en onverwachte wendingen wacht op de kijkers.

De Cast:

Familie Alberts:

Jef Alberts: Bartho Braat
Robert Alberts: Wilbert Gieske
Dian Alberts: Chris Jolles (Bleek niet dood te zijn!)
Noud Alberts: Ruud Feldkamp
Dennis Alberts: Koert Jan de Bruin
Barbara Fischer-Alberts: Charlotte Besijn
Familie Sanders:

Ludo Sanders: Erik de Vogel
Janine Elschot: Caroline de Bruin
Nina Sanders: Marly van der Velden
Bing Mauricis: Everon Jackson Hooi
Nola Sanders: Noa Jacobus
Maxime Sanders: Marjolein Keuning (Bleek ook niet dood te zijn!)
Stefano Sanders: Bas Muijs
Merel Verduyn-Sanders: Sophie Bouqet
Familie Bouwhuis-Dekker:

Anton Bouwhuis: Joep Sertons
Linda Dekker Bouwhuis: Babette van Veen
Sam Dekker-Alberts (getrouwd met Noud): Stijn Fransen
Bram Bouwhuis: (In te vullen)
Familie Verduyn:

Julian Verduyn: Cas Jansen
Steef Verduyn: Ingmar (Achternaam in te vullen)
Jessica Harmsen-Verduyn: Katja Schuurman
Familie Selmhorst:

Laura Selmhorst-Visser: Jette van der Meij
Henk Visser: Johnny Kraaijkamp Jr.
Familie De Jong:

Rik de Jong: Ferry Somoghie
Shanti de Jong: Berthie Wierenga
Familie El Amrani:

Marwan El Amrani: Hassan Slabby
En diverse bijrollen, waaronder:

Richard van Nooten: Edwin Jonker
Billy De Palma: Lone van Roosendaal
Karin Alberts (ex van Jef Alberts): Henriette Tol
Lyda Edel (huishoudster Sanders-familie): Celia van den Boogert
Frederique Weber (oude vlam van Jef Alberts): Marjolein Touw
Ober Marcel: Bart Peerenboom
Decors:

Huize Sanders Landgoed: Ludo, Janine, Stefano, Merel, Maxime
Huize Bouwhuis: Linda, Anton
Huize Selmhorst: Henk, Laura
Huize Verduyn: Julian, Steef, Jessica
Huize De Jong (Strandhuis): Shanti, Rik
Sparks Horeca Gelegenheid + Woonappartementen: Steef, Nola, Noud, Sam
Huize alberts-Fischer replica uit seizoen 11-18: Robert, Barbara
Veilinghuis Sanders: Ludo
A&F (Alberts en Fischer Events): Robert, Barbara, Dian
Rozenboom zoals die er nu uit ziet
Leader:

De nieuwe leader opent met een frisse blik op Meerdijk, waar de personages door bekende straten wandelen. Langzaam bewegen ze naar de camera terwijl hun voornaam en acteursnaam verschijnen. Een krachtige symfonie begeleidt de beelden, en aan het einde verzamelt de volledige cast zich in het restaurant van De Rozenboom voor een episch eindshot.
Hiermee zijn topics in het verleden echt doodgeslagen en tbh, wat schiet je ermee op? Geen cast is 2 jaar hetzelfde en 3 personages terug uit de doostlijkt me veel van het goede.

En tegenwoordig zijn we ons bewuster van het feit dat er een schrijversteam is wat haast alles om zeep kan helpen.
't Echte en 't ware!
pi_212821599
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2024 18:40 schreef jk1999 het volgende:

Deze poging tot meeslepend schrijven is nogal mislukt, dus het idee geloof ik zo ook wel. Beetje nutteloos ook.
pi_212841980
Vind de meeste verhaallijnen prima:

+ Naomi die zit te stoken in de relatie van haar moeder en Julian; Steef die daar min of meer voor opdraait. Best leuk gevonden en gelukkig is Naomi ook aan het groeien in haar rol. Ze heeft iig niet meer die eentonige emotie.

+ Shanti en Richard prima.

+ Laura en haar schilderverslaving en op de achtergrond haar ziekte.

+ Marwan, Nola en die hotelmanager.

Dan de wat mindere:

+- Linda en Luuk; nothing we ain't seen before, ik geloof dit verhaallijntje wel.

- Ludo en Janine; Janine die weer eens overal verongelijkt over moet doen. Tsja...
pi_212843284
Vooropgesteld: er is niks mis met fan-fiction. Dat gebeurt in meer of mindere mate bij alle fictieseries, zeker langlopende reeksen. Soms zijn er fans die zich focussen op een bepaald personage of koppel, en soms zijn er die zich een voorstelling maken van hoe de serie volledig anders zou kunnen zijn en daarop voortborduren. Daar kunnen leuke ideeën tussen zitten, soms wat minder.

quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2024 18:40 schreef jk1999 het volgende:
een idee voor een gloednieuwe oude cast waarschijnlijk niet goed uitgedacht maar vond dit wel een leuk begin kritiek altijd welkom

tel je voor, een frisse wind waait door Meerdijk, en de iconische soapserie GTST staat op het punt van een opwindende wedergeboorte. Met een meesterlijk plan om het verhaal nieuw leven in te blazen, presenteren we de vernieuwde cast en betoverende decors. Een meeslepende reis vol intriges, liefde en onverwachte wendingen wacht op de kijkers.

De Cast:

Familie Alberts:

Jef Alberts: Bartho Braat
Robert Alberts: Wilbert Gieske
Dian Alberts: Chris Jolles (Bleek niet dood te zijn!)
Noud Alberts: Ruud Feldkamp
Dennis Alberts: Koert Jan de Bruin
Barbara Fischer-Alberts: Charlotte Besijn
Familie Sanders:

Ludo Sanders: Erik de Vogel
Janine Elschot: Caroline de Bruin
Nina Sanders: Marly van der Velden
Bing Mauricis: Everon Jackson Hooi
Nola Sanders: Noa Jacobus
Maxime Sanders: Marjolein Keuning (Bleek ook niet dood te zijn!)
Stefano Sanders: Bas Muijs
Merel Verduyn-Sanders: Sophie Bouqet
Familie Bouwhuis-Dekker:

Anton Bouwhuis: Joep Sertons
Linda Dekker Bouwhuis: Babette van Veen
Sam Dekker-Alberts (getrouwd met Noud): Stijn Fransen
Bram Bouwhuis: (In te vullen)
Familie Verduyn:

Julian Verduyn: Cas Jansen
Steef Verduyn: Ingmar (Achternaam in te vullen)
Jessica Harmsen-Verduyn: Katja Schuurman
Familie Selmhorst:

Laura Selmhorst-Visser: Jette van der Meij
Henk Visser: Johnny Kraaijkamp Jr.
Familie De Jong:

Rik de Jong: Ferry Somoghie
Shanti de Jong: Berthie Wierenga
Familie El Amrani:

Marwan El Amrani: Hassan Slabby
En diverse bijrollen, waaronder:

Richard van Nooten: Edwin Jonker
Billy De Palma: Lone van Roosendaal
Karin Alberts (ex van Jef Alberts): Henriette Tol
Lyda Edel (huishoudster Sanders-familie): Celia van den Boogert
Frederique Weber (oude vlam van Jef Alberts): Marjolein Touw
Ober Marcel: Bart Peerenboom
Decors:

Huize Sanders Landgoed: Ludo, Janine, Stefano, Merel, Maxime
Huize Bouwhuis: Linda, Anton
Huize Selmhorst: Henk, Laura
Huize Verduyn: Julian, Steef, Jessica
Huize De Jong (Strandhuis): Shanti, Rik
Sparks Horeca Gelegenheid + Woonappartementen: Steef, Nola, Noud, Sam
Huize alberts-Fischer replica uit seizoen 11-18: Robert, Barbara
Veilinghuis Sanders: Ludo
A&F (Alberts en Fischer Events): Robert, Barbara, Dian
Rozenboom zoals die er nu uit ziet
Leader:

De nieuwe leader opent met een frisse blik op Meerdijk, waar de personages door bekende straten wandelen. Langzaam bewegen ze naar de camera terwijl hun voornaam en acteursnaam verschijnen. Een krachtige symfonie begeleidt de beelden, en aan het einde verzamelt de volledige cast zich in het restaurant van De Rozenboom voor een episch eindshot.
Helaas lijkt dit epistel eerder tot de laatste categorie te behoren.
Niks ten nadele van je enthousiasme hoor, dat valt alleen maar te prijzen. Alleen leest dit als een aantal lukraak gekozen periodes uit het verleden die bij elkaar zijn gegooid als zijnde een nieuwe montage van meerdere seizoenen tot "één geheel". Er wordt gesproken over 'een meesterlijk plan om het verhaal nieuw leven in te blazen' en 'een meeslepende reis vol intriges, liefde en onverwachte wendingen'. Maar ik zie nergens een meeslepende reis in terug. En de meest onverwachte wendingen zijn wat mij betreft het terughalen van dode personages of personages die niet bepaald geliefd zijn door verhaalkeuzes uit het verleden.
Wat wil je met deze cast vertellen, wat zijn de verhalen die deze personages met zich meebrengen waardoor de serie nieuw elan zou krijgen? Want op basis van deze castlijst krijg ik eerder een idee van een herhaling van zetten (bijv. A&F events, dat was er al in seizoen 18), en dat moet je juist niet teveel willen met een nieuw elan in gedachten ;)

Enne, die nieuwe leader doet mij qua opzet verdomd veel denken aan die van Neighbours. En dat past als een jas bij Neighbours, maar dat is geen GTST :D
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_212849615
Kennen de schrijvers het fenomeen au pair niet. Iemand die met huishoudsters is opgegroeid, een eigen bedrijf heeft en haar man ook, gaan natuurlijk niet continu zitten zeiken over wie er op de kinderen moet passen en dat de oudste dochter dat maar moet oplossen. Die hebben gewoon een au pair in huis. Dat toneelstukje dat Nola moest oppassen maar iemand anders heeft ingeschakeld is erg ongeloofwaardig.
Au pair, kun je ook nog hele leuke verhalen mee maken.
  zaterdag 16 maart 2024 @ 17:06:34 #133
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212850264
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2024 16:25 schreef NedKelly het volgende:
Kennen de schrijvers het fenomeen au pair niet. Iemand die met huishoudsters is opgegroeid, een eigen bedrijf heeft en haar man ook, gaan natuurlijk niet continu zitten zeiken over wie er op de kinderen moet passen en dat de oudste dochter dat maar moet oplossen. Die hebben gewoon een au pair in huis. Dat toneelstukje dat Nola moest oppassen maar iemand anders heeft ingeschakeld is erg ongeloofwaardig.
Au pair, kun je ook nog hele leuke verhalen mee maken.
Uiteraard kennen ze dat Sjors was jarenlang de au pair van lucas en nina.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  zaterdag 16 maart 2024 @ 17:51:10 #134
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_212850611
De huidige schrijvers weten waarschijnlijk niet eens meer wie Sjors is.
  maandag 18 maart 2024 @ 11:39:37 #135
436222 Japepk
Padvinder
pi_212870370
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2024 17:51 schreef James1988 het volgende:
De huidige schrijvers weten waarschijnlijk niet eens meer wie Sjors is.
Insert hier die meme van die ene schrijver die dan alle namen door elkaar haalt.

Sjoerd? Oh Sjors! Dat was toch de dochter van Emile Hartkamp en Jelka van Houten? Haar broer Sjack verliet de serie doordat hij een vibrator in zijn bad kreeg.

quote:
0s.gif Op vrijdag 15 maart 2024 21:56 schreef DjVero het volgende:
Vind de meeste verhaallijnen prima:

+ Naomi die zit te stoken in de relatie van haar moeder en Julian; Steef die daar min of meer voor opdraait. Best leuk gevonden en gelukkig is Naomi ook aan het groeien in haar rol. Ze heeft iig niet meer die eentonige emotie.

+ Shanti en Richard prima.

+ Laura en haar schilderverslaving en op de achtergrond haar ziekte.

+ Marwan, Nola en die hotelmanager.

Dan de wat mindere:

+- Linda en Luuk; nothing we ain't seen before, ik geloof dit verhaallijntje wel.

- Ludo en Janine; Janine die weer eens overal verongelijkt over moet doen. Tsja...
Echt O+ Nola! Leuke actrice en ze speelt ontzettend leuk zolang ze niet met Marly of Everon hoeft te acteren. Met Ludo en Janine is er mooie chemie en ook met Marwan in de Rozenboom doet ze het leuk. Zij mag wat mij betreft snel uitgroeien tot de nieuwe bitchy manager, een beetje zoals die dame die het nu speelt. Waarbij opa Ludo eigenlijk angstvallig wil verbergen dat het hotel aan haar toebehoort. Wellicht een snood wraakplan waarbij ze neefje Valentijn inschakelt?

Maar dat voor later, want hoe ontzettend schattig is die knul waar ze nu verliefd op is! Leuk in elkaar gezet en fijn dat hij eens een wat ander uiterlijk heeft dan gangbaar in soap/tv. Nina is hier ook erg leuk bij, Bing is echt te cringe. Die man straalt in alles uit dat hij een toffe, losse vader is en dan komen er steeds van die geforceerd conservatieve uitingen. Laat dat lekker bij Julian ofzo. En sowieso, Nola en die gozer hebben een keer gezoend en hun ouders hebben het nu tot verkering gebombardeerd. Ben benieuwd of het nu dan ook gewoon een setje is of dat ze daar nog op terug komen.
't Echte en 't ware!
  maandag 18 maart 2024 @ 16:11:28 #136
433862 Mr.Pomtip
Voor u ist menéér Pomtip!
pi_212873167
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2024 17:51 schreef James1988 het volgende:
De huidige schrijvers weten waarschijnlijk niet eens meer wie Sjors is.
Dat zou een reden zijn voor onmiddellijk ontslag, per direct en zonder genade! Sjors vergeten is bijna heiligschennis in GTST! Zie liever dat ze een manier bedenken om Sjors terug te laten keren. WEL de Inge Schrama-versie uiteraard, de echte Sjors! Nooit de Melissa Drost-versie, met die vreselijke Lana. Dat heeft het personage echt verziekt. Onder Melissa verloor Sjors haar aantrekkingskracht. Inge speelde haar zo, dat ze ondanks alles toch spontaan bleef en de gunfactor behield. Ook als Sjors de ergste dingen meemaakte of zelf slechte dingen deed.

Melissa speelde Sjors als een trut vol regeltjes en stijfheid. Ja, onder Inge zat dat ook een beetje in het personage, maar nooit zo extreem. Het werd meer een uitvergrootte karikatuur van de echte Sjors. Melissa maakte er een typetje 'verdrietige schooljuffrouw van de oude stempel' van, zeker als ze achter die Lana moest aanjagen. Ze speelde de rol ook ouder en serieuzer. Niet de schuld van de actrice want die deed het zo goed als ze kon, maar het werkte gewoon niet echt. Daarbij hielp de rol van Amir ook allerminst, waarvan de schrijvers ook niet wisten wat ze met dat personage moesten aanvangen. Melissa-Sjors miste de hele voorgeschiedenis en hoe Inge de rol eigen had gemaakt, zelfs als de schrijvers haar weinig gaven om mee te werken. Zo lieten ze Sjors wel erg lang geobsedeerd zijn over 'kindsjes' krijgen, terwijl dat niet zo'n interessante verhaallijn was. Uiteindelijk kreeg Inge niet eens een afscheid, omdat ze niet in staat was terug te keren, maar het blijft zonde dat zo'n langlopende actrice zomaar verdween en nooit meer ergens te zien was. Ja, ik vond de actrice gewoon super! Dat mag! Er zat waarschijnlijk heel veel van Inge in Sjors, wat Melissa begrijpelijk niet juist kon naspelen.

Benieuwd wat er gebeurd was als Inge Schrama geen burn-out had gekregen. Zou Sjors dan nog steeds in de serie hebben gezeten? Sjors zou nog wel terug kunnen keren, al zie ik het niet gebeuren. Denk dat Inge het wel fijn vindt, zo buiten de televisie-wereld. Naast GTST zat ze sowieso in weinig andere programma's, al was ze ooit kandidaat in enkele shows. Zit eigenlijk wel te wachten tot ze weer eens in een programma opduikt, al gebeurd het mogelijk nooit. Wel nog genoeg personages die Sjors kent en waar ze banden mee heeft. Lana hoeft NOOIT meer terug, maar dat is geen belemmering. Voorbeeld: Stefano is ook leuker als die irritante Lucas NIET in de serie zit, al leeft de serie daar sowieso enorm van op. Benieuwd of hij alweer kan lopen. Dat op wonderbaarlijke wijze zijn benen ineens weer werken, want "New York, Baby!" Ugh...Merel toch!

Intussen ben ik zover dat ik Nola ook wel een aardige rol ben gaan vinden. Kan nog vele kanten op: ze is aardig, maar kan ook puberen of verwent uit de hoek komen. Ik vind het leuk dat ze soms een beetje naïef overkomt en het op zich niet verkeerd bedoeld allemaal. Anders dan eerder bij Nina, waarbij de schrijvers het soms zo stuurden, dat je sympathie moest opbrengen voor een verwent stampvoetend prinsesje. Dan houdt Nola toch beter de sympathie van de kijker vast. Ze heeft goede binding met o.a. Ludo, Janine en Marwan. Ze is nu leuker dan haar beide ouders eigenlijk. Toch nog steeds niet helemaal geloofwaardig als ouders en wie gelooft er echt dat Bing twaalf filialen van Boks runt? Als je er twaalf hebt en geldnood, verkoop er dan een paar! Maakt voor het verhaal niet eens uit, maar Boks en La Nina lijken helemaal niet zo groot, met maar één persoon aan het roer.

Blijft dat geëmmer tussen Linda en Luuk nog lang doorgaan? We kennen het intussen wel. Zij doen het al vanaf het begin dat ze beide in de serie zitten. Natuurlijk ging de bruiloft niet door: wat moeten ze anders met deze personages doen? Zult zien dat Linda en Luuk bij dezelfde relatietherapeut als Ludo en Janine terecht komen. Is er natuurlijk maar één van in Meerdijk, die grote stad. Verder kabbelt de boel rustig verder, zonder hoge bergen of diepe dalen. Eigenlijk is dat saai. Goede Tijden Slechte Tijden, reallife-soap edition. Toch, het blijft beter dan een aantal jaar geleden. Hopelijk pakken ze de verhaalstructuur eens aan. Al dat afkappen van aanzetten is storend, dus kom eens met een verrassende plotwending (niet iets dat plotseling uit de lucht komt vallen) of dat het ene einde het begin is van meer verhaal. En oja: ik mis die vaste slechterik nog in het verhaal. Wordt eigenlijk echt tijd, he!

[ Bericht 0% gewijzigd door Mr.Pomtip op 18-03-2024 17:11:44 ]
pi_212877829
Je kon er op wachten Nola moest een vriendje van de schrijvers en zo geschiede, dacht dat het een Pools vriendje was want bouwvakker en inteelt hoofdje dus alle stereotyperingen weer uit de kast. Zou helemaal passen in de wokeness idioterie van vandaag de dag immers...Jammer.
Allemaal cabaretteketet!
pi_212895034
https://www.shownieuws.nl(...)en-na-heftig-ontslag

Robin Martens wil terugkeren in GTST. Zou wel weer een leuk verhaallijntje kunnen zijn voor Rik.
Allemaal cabaretteketet!
  woensdag 20 maart 2024 @ 18:00:33 #139
504895 Bofjijff
Fijne dag he
pi_212895043
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2024 17:59 schreef freaky40 het volgende:
https://www.shownieuws.nl(...)en-na-heftig-ontslag

Robin Martens wil terugkeren in GTST. Zou wel weer een leuk verhaallijntje kunnen zijn voor Rik.
geen leuk karakter, en een walgelijk mens. Mag van mij wel wegblijven
Hoi
pi_212895061
Beter dan weer het zoveelste puber verhaallijntje wat er nu gaande is met Nola.
Allemaal cabaretteketet!
  woensdag 20 maart 2024 @ 18:07:14 #141
504895 Bofjijff
Fijne dag he
pi_212895116
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2024 18:02 schreef freaky40 het volgende:
Beter dan weer het zoveelste puber verhaallijntje wat er nu gaande is met Nola.
Inkomend tienerzwangerschap. Lekker origineel ook :{
Hoi
pi_212895129
quote:
1s.gif Op woensdag 20 maart 2024 18:07 schreef Bofjijff het volgende:

[..]
Inkomend tienerzwangerschap. Lekker origineel ook :{
Je kan er alle kanten mee op, het zal wel weer een 'maatschappelijk probleem' moeten zijn want die richting gaat het steeds meer op bij GTST. Loverboy verhaallijntje kan ook nog.
Allemaal cabaretteketet!
  woensdag 20 maart 2024 @ 18:12:11 #143
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212895161
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2024 17:59 schreef freaky40 het volgende:
https://www.shownieuws.nl(...)en-na-heftig-ontslag

Robin Martens wil terugkeren in GTST. Zou wel weer een leuk verhaallijntje kunnen zijn voor Rik.
Met puber Bram !
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_212904409
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2024 18:08 schreef freaky40 het volgende:

[..]
Je kan er alle kanten mee op, het zal wel weer een 'maatschappelijk probleem' moeten zijn want die richting gaat het steeds meer op bij GTST. Loverboy verhaallijntje kan ook nog.
Die richting gaat het op? GTST heeft altijd al 'maatschappelijke problemen' aangekaart. In meer of mindere mate. ;)
pi_212904506
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2024 14:22 schreef DjVero het volgende:

[..]
Die richting gaat het op? GTST heeft altijd al 'maatschappelijke problemen' aangekaart. In meer of mindere mate. ;)
Klopt maar het ligt er wel een beetje te dik bovenop nu.
Allemaal cabaretteketet!
pi_212904683
Ik denk gewoon dat we heel veel cringe 'Bing als strenge (schoon)vader gaan zien. Vind het wel een aandoenlijk setje.
't Echte en 't ware!
pi_212904851
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2024 14:22 schreef DjVero het volgende:

[..]
Die richting gaat het op? GTST heeft altijd al 'maatschappelijke problemen' aangekaart. In meer of mindere mate. ;)
Pfff, die Postbus 51-periode waarin ieder personage een maatschappelijk relevant issue opgespeld kreeg (automutilatie, asielbeleid, analfabetisme, sexting, zinloos geweld op hulpverleners) mag echt achterwege blijven. Vreselijk was dat.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_212905297
Allemaal cabaretteketet!
  donderdag 21 maart 2024 @ 16:03:10 #149
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212905311
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2024 16:01 schreef freaky40 het volgende:
In mei de zomercliffhanger al! :(

https://www.shownieuws.nl(...)aankondiging-in-gtst
Ze hebben het over Laura maar ik denk plottwist dat het exit Henk gaat worden.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_212905317
Dat denk ik eerder, getuige de aflevering van gisteren...
Allemaal cabaretteketet!
  donderdag 21 maart 2024 @ 16:21:38 #151
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_212905429
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2024 16:03 schreef Dr.Mikey het volgende:

[..]
Ze hebben het over Laura maar ik denk plottwist dat het exit Henk gaat worden.
Dat zou zonde zijn, Johnny Kraaykamp Jr. doet het heel goed en Henk is een leuk personage. Maar de rol begint een beetje uitgespeeld te raken nu de familie uit elkaar is gevallen.
pi_212905507
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2024 16:21 schreef James1988 het volgende:

[..]
Dat zou zonde zijn, Johnny Kraaykamp Jr. doet het heel goed en Henk is een leuk personage. Maar de rol begint een beetje uitgespeeld te raken nu de familie uit elkaar is gevallen.
Ook wel opmerkelijk hoe relatief snel de familie Verduyn weer verkruimeld is na hun introductie, waardoor ook het 'gewone gezin' weer ontbreekt binnen de serie. En wat krijgen we ervoor terug: unlikeable personages als Mats en Naomi, of Ludo die ineens in relatietherapie moet met Janine. Om over het getouwtrek van Linda en Luuk maar te zwijgen.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  donderdag 21 maart 2024 @ 17:39:50 #153
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212905946
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2024 16:28 schreef PeterKelder het volgende:

[..]
Ook wel opmerkelijk hoe relatief snel de familie Verduyn weer verkruimeld is na hun introductie, waardoor ook het 'gewone gezin' weer ontbreekt binnen de serie. En wat krijgen we ervoor terug: unlikeable personages als Mats en Naomi, of Ludo die ineens in relatietherapie moet met Janine. Om over het getouwtrek van Linda en Luuk maar te zwijgen.
Was te verwachten bij de familie huygens en de Bouwhuisjes ging het net zo al hielden ze de overgebleven bouwhuis familieleden wel lang relevant lukt ze nu met Steef Merel en Julian ook wel aardig.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_212907185
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2024 17:39 schreef Dr.Mikey het volgende:

[..]
Was te verwachten bij de familie huygens en de Bouwhuisjes ging het net zo al hielden ze de overgebleven bouwhuis familieleden wel lang relevant lukt ze nu met Steef Merel en Julian ook wel aardig.
Probleem is alleen wel dat Merel nu al tijden uit beeld is en de maanden daarvoor eigenlijk vooral aan Stefano en de familie Sanders hing, Steef komt maar niet uit de verf sinds de recast (wat ik zonde vind, die Ingmar kan echt wel acteren) en Julian hebben ze halsoverkop in een nieuwe relatie gestort waar de chemie niet echt van af spat. Voorheen waren ze een unit, maar zeker sinds de exit van Saskia en Demi voelt het meer als los zand.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_212908233
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2024 19:39 schreef PeterKelder het volgende:

[..]
Probleem is alleen wel dat Merel nu al tijden uit beeld is en de maanden daarvoor eigenlijk vooral aan Stefano en de familie Sanders hing, Steef komt maar niet uit de verf sinds de recast (wat ik zonde vind, die Ingmar kan echt wel acteren) en Julian hebben ze halsoverkop in een nieuwe relatie gestort waar de chemie niet echt van af spat. Voorheen waren ze een unit, maar zeker sinds de exit van Saskia en Demi voelt het meer als los zand.
Ik vind Ingmar prima. Tommy van Lent was onbetwist een talent en had een X-factor die Ingmar niet heeft, maar Steef is een prima peronage. Ietwat een lulletje rozenwater, maar overall een gast met het hart op de juiste plek. Beter dan toen hij een professioneel gamer was.
't Echte en 't ware!
  donderdag 21 maart 2024 @ 21:35:00 #156
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_212908685
Ja, eens. De acteurs zetten Steef en Julian goed weg, maar de chemie is weg.

Steef heeft met niemand binding, de relatie tussen Julian en wat-is-haar-naam is niet interessant en Naomi is om te kotsen. Een ééndimensionaal karakter dat geen binding heeft met de rest van de karakters, dat we nooit iets zien meemaken als het niet is vastgeplakt aan de relatie tussen Julian en haar moeder, en dat compleet vergeetbaar is.
pi_212909605
Dat hoge voorhoofd van Naomi ook...ik vind het geen leuk karakter, maar het zal wel een setje worden met Steef dus ik vrees dat we daar voorlopig aan vast zitten....
Die relatietherapie voor Ludo en Janine en Linda en Luuk komt ook mijn neus uit. En dat vreselijke storytelling met muziek er onder zonder tekst wat soms heel wat minuten per aflevering in beslag neemt is weer helemaal terug. Dat was even zo'n trend jaren geleden, maar merk dat het weer terug is. De muziekkeuze is ook wel opvallend vaak ook, niet slecht maar slaat een beetje dood in een soap en is meer voor een echte serie. Om over het stukje humor in de maar te zwijgen wat blijkbaar nu in sommige verhaallijnen gebruikt werd moet zitten behalve in die van Linda en Luuk slaat ook een beetje door. Vind het wel grappig dat Marwan weer een beetje zichzelf aan het worden is. Hij kwam terug als een serieuze gozer met zijn nieuwe verantwoordelijke baantje in de Rozenboom maar hij krijgt eindelijk weer wat dynamiek terug.
Nee, en laten we niet hopen dat Henk en/of Laura nu al uit serie worden geschreven dan zou de gemiddelde leeftijd wel omlaag gaan met karakters, daar moeten ze voor oppassen.
Allemaal cabaretteketet!
  vrijdag 22 maart 2024 @ 13:00:43 #158
436222 Japepk
Padvinder
pi_212913689
Per dag een aflevering kijken op Videoland is ook niet meer nodig. Het doorklikgehalte van Linda/Luuk, Naomi&moeder is zo hoog, dat je met een halfuurtje makkelijk door de week heen bent. En daar komt Bing/Troj nog eens bij denk ik.

Oh ja en ben ik de enige die steeds een soort weekthema spot? Vorige week ging iedereen 's ochtends nadrukkelijk koffie drinken en deze week gaf iedereen bloemen aan Jan en Alleman

[ Bericht 29% gewijzigd door Japepk op 22-03-2024 14:24:14 ]
't Echte en 't ware!
  zaterdag 23 maart 2024 @ 11:47:48 #159
179002 GwaiLow
Malo accepto stultus sapit
pi_212925750
Irritant, bij de classics op Videoland zijn er 1 (of meerdere) afleveringen overgeslagen. Ondanks dat het wel van afl. 2406 overgaat in 2407, klopt het toch niet. Jef ligt opeens in het ziekenhuis (coma) ivm het leven op straat. Terwijl het de aflevering daarvoor na omstandigheden nog prima met hem ging :D. En Ludo en Janine vechten opeens om de voogdij voor Nina.
  zaterdag 23 maart 2024 @ 11:55:38 #160
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212925822
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2024 11:47 schreef GwaiLow het volgende:
Irritant, bij de classics op Videoland zijn er 1 (of meerdere) afleveringen overgeslagen. Ondanks dat het wel van afl. 2406 overgaat in 2407, klopt het toch niet. Jef ligt opeens in het ziekenhuis (coma) ivm het leven op straat. Terwijl het de aflevering daarvoor na omstandigheden nog prima met hem ging :D. En Ludo en Janine vechten opeens om de voogdij voor Nina.
Viel ons ook al op alsof er een week mist.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  zondag 24 maart 2024 @ 09:18:36 #161
179002 GwaiLow
Malo accepto stultus sapit
pi_212937382
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2024 11:55 schreef Dr.Mikey het volgende:

[..]
Viel ons ook al op alsof er een week mist.
Vandaag klopt de aflevering waar we waren gebleven wel, volgens mij.
pi_212937834
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2024 11:47 schreef GwaiLow het volgende:
Irritant, bij de classics op Videoland zijn er 1 (of meerdere) afleveringen overgeslagen. Ondanks dat het wel van afl. 2406 overgaat in 2407, klopt het toch niet. Jef ligt opeens in het ziekenhuis (coma) ivm het leven op straat. Terwijl het de aflevering daarvoor na omstandigheden nog prima met hem ging :D. En Ludo en Janine vechten opeens om de voogdij voor Nina.
Ik dacht al: heb ik nou helemaal niet op zitten letten aan het einde of zo, maar het lag dus niet aan mij 8-)
  zondag 24 maart 2024 @ 11:19:53 #163
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212938943
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2024 09:18 schreef GwaiLow het volgende:

[..]
Vandaag klopt de aflevering waar we waren gebleven wel, volgens mij.
Klopt benieuwd hoe ze het oplossen als ze daadwerkelijk bij die aflevering zijn.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  maandag 25 maart 2024 @ 17:29:15 #164
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212956319
Huidige gtst met die relatie therapie gaat nergens over Janine blijft onredelijk en Luuk en Linda voor de 500ste keer uit elkaar en dan toch weer niet.
Snap niet dat ze denken dat er iemand is die dat leuk vind om te zien.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_212965535
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2024 17:29 schreef Dr.Mikey het volgende:
Huidige gtst met die relatie therapie gaat nergens over Janine blijft onredelijk en Luuk en Linda voor de 500ste keer uit elkaar en dan toch weer niet.
Snap niet dat ze denken dat er iemand is die dat leuk vind om te zien.
Nee, niks aan. Ik vind die nieuwe, verongelijkte default mode van Janine sowieso vreselijk irritant.
  dinsdag 26 maart 2024 @ 15:04:15 #166
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212966186
Dolly de superheld
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  dinsdag 26 maart 2024 @ 17:46:55 #167
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212967677
Weer een fout in het uploaden van de classics ?
Tweede keer al deze week zullen ze het zelf weten bij videoland ?
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_212968135
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2024 17:46 schreef Dr.Mikey het volgende:
Weer een fout in het uploaden van de classics ?
Tweede keer al deze week zullen ze het zelf weten bij videoland ?
Wellicht weten ze het niet. Stuur ze een berichtje.
  woensdag 27 maart 2024 @ 09:04:14 #169
179002 GwaiLow
Malo accepto stultus sapit
pi_212974272
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2024 17:46 schreef Dr.Mikey het volgende:
Weer een fout in het uploaden van de classics ?
Tweede keer al deze week zullen ze het zelf weten bij videoland ?
Nee nu klopt het toch wel? Ze hadden laatst alleen 2 afleveringen van volgende week uitgezonden, dus ben benieuwd of we die afleveringen dan weer te zien krijgen Vrees van wel...
  woensdag 27 maart 2024 @ 11:21:33 #170
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212976117
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2024 09:04 schreef GwaiLow het volgende:

[..]
Nee nu klopt het toch wel? Ze hadden laatst alleen 2 afleveringen van volgende week uitgezonden, dus ben benieuwd of we die afleveringen dan weer te zien krijgen Vrees van wel...
Die van maandag eindigt met jef die bloed spuugt en dinsdag begon met reconstructie ludo roxy marcus en het stukje waardoor Janine weet det Nina heeft moeten liegen hebben we niet gezien opeens stonden ludo roxy marcus daar bij de trap.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  donderdag 28 maart 2024 @ 18:01:09 #171
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_212995137
Ik vond Lieke Charlie nooit zo leuk maar met het script van Aukje Charlie doet ze het eigenlijk best goed jammer dat wanneer ze de rol definitief overneemt ze haar zo veranderen.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_213000334
Luuk vertrekt in de aflevering vandaag, en guess what, maandag zijn Stefano en Merel weer terug uit de States.
Luuk zal een tijdje verdwijnen uit de serie net zoals bij laatste genoemde personen gebeurde maanden lang. Verder staat het huwelijk tussen Ludo en Janine weer eens op knappen dus dat steeds terugkerende verhaallijntje wordt ook maar weer uit de mottenballen gehaald....dus zo rollen ze tegenwoordig bij GTST...
Allemaal cabaretteketet!
pi_213000829
Het punt van Luuk en Linda is dat ze echt bestaan bij gratie van elkaar. Luuk als vrije dokter kan nog maar Linda voegt echt niets toe. Eigenlijk ook als koppel niet. Was het dit schrijversteam dat Anton destijds liet gaan? Want alles is nu weer relatie gezeik zonder inhoud, we zijn gewoon weer 10 jaar terug man. Sanders of Verduyn maakte het nog goed de laatste jaren, maar inmiddels zijn Ludo en Janine ook karikaturen van zichzelf aan het worden.
't Echte en 't ware!
  donderdag 28 maart 2024 @ 23:47:43 #174
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_213001145
Linda is de suzanne huilebalk van deze tijd.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_213007066
Linda is altijd al een jankbalk geweest al vanaf de eerste aflevering, Arrrrrrnieieie.

De cliffhanger is dit jaar al 30 Mei, ze hebben vast geen inspiratie meer, al jaren eigenlijk niet.
pi_213008511
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2024 23:47 schreef Dr.Mikey het volgende:
Linda is de suzanne huilebalk van deze tijd.
Dat ben ik niet met je eens. In tegenstelling tot Linda - of wat daar tegenwoordig nog van over is - was Suzanne een consistent personage, wiens verleden altijd aan de oppervlakte lag. Ze had haar problemen en kon overdreven bezorgd zijn maar gedroeg zich nooit als een compleet doorgeslagen puber.

Linda is een perfect voorbeeld van de "niet-aflatende creativiteit" van de schrijvers om complete karaktermoord op een legacy character te plegen. De comeback in 2005-2006 was bitchy Linda on steroïds met de compleet bij de haren gesleurde narcolepsie-diagnose. 10 jaar later halen ze haar opnieuw terug, en hoewel het verstandig was om de 2005-comeback niet op te rakelen, werd direct duidelijk dat Linda niet langer de carrièretijger van weleer was maar een bezorgde, liefhebbende moeder van twee niks toevoegde pubers (en dankzij dat geweldige idee zitten we nu opgescheept met Buddy Flopper op tv). Dat kabbelde een paar seizoenen zo voort, maar sinds de affaire van Anton met Shanti hebben de schrijvers alle remmen losgelaten bij Linda en er een complete karikatuur van gemaakt:

Het feit alleen al dat de online-redactie het destijds aanstipte als "meest hilarische acties" is tekenend...

Flashforward naar een paar jaar later, als de schrijvers wijselijk besluiten dat de rollen van Anton en Linda zijn uitgespeeld. Op de een of andere manier wordt daar schande van gesproken en de makers weten niet hoe snel ze Babette moeten terughalen voor een "gastrol". En in plaats dat ze dat aangrijpen om het personage te resetten en er weer een normaal en voor de kijkers herkenbare Linda van te maken doen ze het tegenovergestelde door er een slecht uitgewerkt en puberaal romcom-karakter van te maken :{ En het helpt totaal niet dat Babette helaas niet over de juiste komische timing beschikt om van die derderangs romcom-scènes nog pareltjes te maken. Linda is er omdat... ja, waarom eigenlijk? Wat @Japepk al terecht zegt: Linda voegt niks toe, en in mijn ogen is het complete vernieling van een personage die in haar hoogtijdagen één van de sterkhouders van de serie was. Godzijdank is dat Suzanne Balk indertijd bespaard gebleven.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_213030050
Ik vond Suzanne Balk de eerste jaren 1 vd leukste personages, met Peter en Frits en haar verleden.
Later werd ze wat meer zeurderig en ze beleefde niet zoveel meer maar ik mocht haar altijd wel.
Linda heb ik nooit leuk gevonden en die is nu helemaal een zeikdoos geworden.
Die huppelt al weer jaren mee en die beleeft echt helemaal niets.

De rest vd cast ook niet trouwens,
Eind mei is het dus alweer zomerstop en het hele seizoen kabbelt maar door zonder hoogte en dieptepunten.
Maar dat is al jaren en jaren zo.

Ik kijk het nauwelijks maar op mijn werk (avonddiensten) zie ik zo nu en dan eens een aflevering en er gebeurt ook echt helemaal niks.

Ik vond Shanti nog wel een leuk personage maar sinds die baby dood geboren werd is het met haar ook niks meer, di hangt er nu al een paar seizoenen bij en doet niks meer.
  maandag 1 april 2024 @ 00:52:25 #178
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_213043770
Bij de classics de verkeerd uitgezonden aflevering gewoon nog een keer uitzenden.


Er is dus geen nieuwe vandaag helaas.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_213063189
En maar weer eens een 'ik ben zwanger van iemand anders' verhaallijntje erin blijkbaar. Vermoeiend toch elke keer. Alsmede het psychiater verhaallijntje van Janine en Ludo, beetje vreemd ook na zoveel jaren. Ze doen of ze elkaar net kennen en de communicatie nog niet geweldig is. En het duurt en duurt maar.
Allemaal cabaretteketet!
  dinsdag 2 april 2024 @ 18:45:59 #180
436222 Japepk
Padvinder
pi_213063882
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 april 2024 17:45 schreef freaky40 het volgende:
En maar weer eens een 'ik ben zwanger van iemand anders' verhaallijntje erin blijkbaar. Vermoeiend toch elke keer. Alsmede het psychiater verhaallijntje van Janine en Ludo, beetje vreemd ook na zoveel jaren. Ze doen of ze elkaar net kennen en de communicatie nog niet geweldig is. En het duurt en duurt maar.
En een geframede tienerzwangerschap zien we tegenwoordig ook om de 3 jaar.
't Echte en 't ware!
  woensdag 3 april 2024 @ 00:30:07 #181
436222 Japepk
Padvinder
pi_213067694
Sorry voor de dubbelpost, FOK doet een beetje raar vanavond.

Maar is er nu niemand bij RTL/Endemol die ziet dat de serie een stap achteruit aan het doen is? En dan heb ik het niet over andere achtergrondmuziek of cameravoering, maar over de personages. Een serie staat of valt bij de karakters, zeker soap. Want verhaal kan daar niet altijd optimaal worden uitgewerkt. Maar dilemma's zijn interessant omdat we van karakters bepaald gedrag of principes kennen of verwachten. Wat ze nu aan het doen zijn verliest dat compleet uit het oog. Ludo en Janine stipt op 1 op het moment, maar Linda is al langer compleet stuurloos en Bings gedrag als vader staat ook totaal haaks op hoe hij is. Steef verliest al zijn karakter. En een karakter kan veranderen, maar deze veranderingen kwamen echt van het één op andere moment. De nieuwe karakters, Naomi en die moeder, zijn al zo inhoudsloos geschreven. Op het ene moment meelevend, dan weer ineens zelfingenomen.

Er wordt weer veel te makkelijk geschreven op het moment. De twist in Shanti's leven komt van een wipje buiten de deur dat nergens op sloeg. Het is zo zonde, want de enige reden dat de serie weer stabiel in het zadel zat, is doordat het er stabiel aan toe ging. Niet doordat er minder in de Rozenboom gegeten werd, maar omdat er gewone families met gewone relaties waren die ongewone dingen meemaken. Ze zijn het echt weer compleet overboord aan het gooien op het moment.
't Echte en 't ware!
pi_213074413
quote:
0s.gif Op woensdag 3 april 2024 00:30 schreef Japepk het volgende:
Sorry voor de dubbelpost, FOK doet een beetje raar vanavond.

Maar is er nu niemand bij RTL/Endemol die ziet dat de serie een stap achteruit aan het doen is? En dan heb ik het niet over andere achtergrondmuziek of cameravoering, maar over de personages. Een serie staat of valt bij de karakters, zeker soap. Want verhaal kan daar niet altijd optimaal worden uitgewerkt. Maar dilemma's zijn interessant omdat we van karakters bepaald gedrag of principes kennen of verwachten. Wat ze nu aan het doen zijn verliest dat compleet uit het oog. Ludo en Janine stipt op 1 op het moment, maar Linda is al langer compleet stuurloos en Bings gedrag als vader staat ook totaal haaks op hoe hij is. Steef verliest al zijn karakter. En een karakter kan veranderen, maar deze veranderingen kwamen echt van het één op andere moment. De nieuwe karakters, Naomi en die moeder, zijn al zo inhoudsloos geschreven. Op het ene moment meelevend, dan weer ineens zelfingenomen.

Er wordt weer veel te makkelijk geschreven op het moment. De twist in Shanti's leven komt van een wipje buiten de deur dat nergens op sloeg. Het is zo zonde, want de enige reden dat de serie weer stabiel in het zadel zat, is doordat het er stabiel aan toe ging. Niet doordat er minder in de Rozenboom gegeten werd, maar omdat er gewone families met gewone relaties waren die ongewone dingen meemaken. Ze zijn het echt weer compleet overboord aan het gooien op het moment.
Ludo en Janine en hun relatiecrisis is inderdaad wel heel pijnlijk, en doet afbreuk aan beide karakters. Volgens de tijdlijn van de serie (met SORAS en al meegerekend) moeten die twee elkaar minstens 35 jaar kennen, dus om ze nu in relatietherapie te laten gaan is gewoon lachwekkend. Dat kun je doen met Luuk en Linda, die elkaar nog niet zo lang kennen en eigenlijk altijd langs elkaar heen hebben geleefd, maar niet met een legendarisch koppel als Ludo en Janine die al zoveel hebben meegemaakt doorheen de jaren. Het is bijna kolderiek, en helemaal als je bedenkt dat zeker Ludo de laatste jaren door de schrijvers meer en meer wordt neergezet als een softie. Hem nu tijdens een weekendtripje in Leiden moeizaam een zak friet zien eten is gewoonweg waardeloos.

En het schrijfwerk an sich is ook waardeloos, waarbij je alle verhalen en wendingen van mijlenver ziet aankomen. Bij Marwan en Tamara werd al vanaf scène 1 duidelijk dat die twee wat zouden krijgen, vanaf het moment dat Shanti met Richard ging flikflooien kon je er al op wachten dat ze ineens zwanger zou zijn, en Steef en Naomi was ook een no brainer. Allemaal romantische lijntjes ook, maar dat is weer helemaal de koers sinds Pia Blanco nog maar eens op de positie is gezet waar ze vorige keer al gefaald heeft.

Maar goed, als ik Tina Nijkamp mag geloven zijn de kijkcijfers en marktaandelen zeer goed, en op Videoland zal het ook voldoende bekijks trekken, dus RTL zal zich niet beklagen :{
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  woensdag 3 april 2024 @ 21:05:37 #183
436222 Japepk
Padvinder
pi_213076638
quote:
0s.gif Op woensdag 3 april 2024 19:13 schreef PeterKelder het volgende:
Maar goed, als ik Tina Nijkamp mag geloven zijn de kijkcijfers en marktaandelen zeer goed, en op Videoland zal het ook voldoende bekijks trekken, dus RTL zal zich niet beklagen
Een soap is een gewoonteding. We hebben het hier zelf gezegd. We kijken nog, maar meer uit gewoonte. Met videoland is het waarschijnlijk niet meer zo dat het behang is, maar het staat natuurlijk wel dagelijk bij 'verder kijken' als je het eenmaal volgt. Maar als wij het op een gegeven moment al beu raken, dan de kijker ook. Ik kan het je op een briefje geven, want deze schrijvers/deze verhalen kennen maar een cyclus. Er komen relaties, daar raakt iemand jaloers, die gaat een domme actie doen, en de volgende twee pappen met elkaar aan.
't Echte en 't ware!
pi_213083088
De relatie therapie is een heel saaie verhaallijn en dat duurt veel te lang maar op zich is het nog wel realistisch dat een stel dat al 35 jaar samen is in relatie therapie kan gaan.
Dat gebeurt in het echte leven ook; juist bij stellen die elkaar heel lang en door en door kennen maar die nog kunnen kijken of de relatie nog te redden is of dat uit elkaar gaan de enige optie is.
Dat je 35 jaar samen bent wil niet zeggen dat je nooit meer aan je relatie moet werken of er aan moet trekken, dus deze verhaallijn is niet te ver gezocht maar zoals dat in het echte leven ook kan zijn.
Wat niet wegneemt dat het een heel saaie en vervelende verhaallijn is.

Verder is het zoals altijd heel voorspelbaar, maar Shanti zwanger vind ik hoe voorspelbaar ook, dan nog wel leuk om te gaan volgen.
  donderdag 4 april 2024 @ 13:28:26 #185
436222 Japepk
Padvinder
pi_213083164
De relatietherapie op zich is ook niet erg, en ik vind Ludo die een frietje eet een toevoeging aan het karakter. Maar de manier waarop verder slaat echt nergens op, vooral hoe Janine doorslaat en vooral dat ze nu doen alsof het een existentiële crisis is. Maar dat is dus hoe Pia Blanco tegen relaties aankijkt, in tegenstelling tot de vorige schrijver die juist zijn best deed om waardevolle relaties te laten ontstaan. Dat leverde de Verduyns op, en bijvoorbeeld ook de bijzondere band die zij allemaal met Marwan hadden.
't Echte en 't ware!
  donderdag 4 april 2024 @ 18:29:24 #186
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_213086736
Gadverdamme die vieze scenes met linda en dat poep kots enzo wij kijken tijdens het eten.
Niemand wil dit zien.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  donderdag 4 april 2024 @ 20:04:31 #187
179002 GwaiLow
Malo accepto stultus sapit
pi_213088459
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2024 18:29 schreef Dr.Mikey het volgende:
Gadverdamme die vieze scenes met linda en dat poep kots enzo wij kijken tijdens het eten.
Niemand wil dit zien.
Dit was weer waanzinnig slecht.
  donderdag 4 april 2024 @ 20:23:49 #188
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_213088858
Ja en erg onsmakelijk en onnodig.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  donderdag 4 april 2024 @ 20:27:44 #189
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_213088927
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2024 13:21 schreef ZanneG het volgende:
Wat niet wegneemt dat het een heel saaie en vervelende verhaallijn is.
Maar wel goed neergezet door Erik en Caroline. :Y
pi_213090476
quote:
1s.gif Op donderdag 4 april 2024 13:28 schreef Japepk het volgende:
De relatietherapie op zich is ook niet erg, en ik vind Ludo die een frietje eet een toevoeging aan het karakter. Maar de manier waarop verder slaat echt nergens op, vooral hoe Janine doorslaat en vooral dat ze nu doen alsof het een existentiële crisis is. Maar dat is dus hoe Pia Blanco tegen relaties aankijkt, in tegenstelling tot de vorige schrijver die juist zijn best deed om waardevolle relaties te laten ontstaan. Dat leverde de Verduyns op, en bijvoorbeeld ook de bijzondere band die zij allemaal met Marwan hadden.
Vergis je niet: onder Susan Stam de laatste jaren waren ook niet alle relaties goed uitgewerkt en werd het qua structuur ook weer steeds rommeliger. De relatie van Merel en Marwan heeft langer in de aanloopfase gezeten dan ze daadwerkelijk bij elkaar zijn geweest, om Merel daarna voor ongeveer 10 minuten in een lesbische relatie te storten. De volledige Luuk en Linda-saga is onder haar opgezet. De verhaallijn van Steef als professioneel gamer komt mede uit haar koker. Of wat te denken van Jonathan die werkelijk niks heeft toegevoegd, om over Stefano's werkelijk bij de haren gesleurde wraakactie tegen Ludo maar te zwijgen.
Toegegeven: vanaf de komst van de Verduyns tot aan de cliff van S31 zat de serie op de goede weg, maar sindsdien is het weer hit or miss. Overigens zat Pia Blanco al die tijd ook gewoon nog in het schrijfteam, alleen dan in de functie van storyliner of stafschrijver.

En laat ik mijzelf maar eens quoten uit het vorige topicdeel:
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2024 19:55 schreef PeterKelder het volgende:

[..]
Eerlijk gezegd betwijfel ik dat. Niet alleen om de voorbeelden uit het verleden (ik vergat nog de hele Jan Maes-lijn, ook een pareltje onder Blanco), maar ook omdat dit eigenlijk stuivertje wisselen is geweest: Pia zat de afgelopen jaren ook in het kernteam dat de verhaallijnen bedacht, alleen was Susan Stam het hoofd. En dat is eigenlijk wat mij nog het meest stoort: deze schrijvers zitten er al ruim twintig jaar en ze. Gaan. Maar. Niet. Weg.
En natuurlijk, ervaring is nodig in zulke schrijfteams. Maar dat het kernteam van GTST momenteel bestaat uit mensen die allen al ruim twintig jaar in de soapschrijverij zitten helpt voor mijn gevoel niet om het inhoudelijk fris en verrassend te houden.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  donderdag 4 april 2024 @ 23:46:38 #191
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_213092227
Huidige seizoen is wel het slechtste seizoen sinds de verduyntjes en de vernieuwingen.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_213163021
Soms zegt een blik meer dan 1000 woorden: dat gezicht van Stefano aan tafel bij Ludo en Janine op het moment dat hij er achter komt dat ze in relatietherapie zijn _O- _O- Ik heb hem wel 5x teruggespoeld :D
pi_213165945
Nou Linda is ook vertrokken om hopelijk niet meer terug te keren. Verhaallijn met de arts die er ook uit is, is wel uitgespeeld en de poging om de soap een sitcom vibe te geven is mijns inziens volledig mislukt. Dan zie ik liever de humor van een Henk samen met Laura, dat komt wat natuurlijker over en is ook meer dan zat anders wordt het inderdaad meer een sitcom dan een daily soap.
Allemaal cabaretteketet!
pi_213168051
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2024 01:14 schreef freaky40 het volgende:
Nou Linda is ook vertrokken om hopelijk niet meer terug te keren. Verhaallijn met de arts die er ook uit is, is wel uitgespeeld en de poging om de soap een sitcom vibe te geven is mijns inziens volledig mislukt. Dan zie ik liever de humor van een Henk samen met Laura, dat komt wat natuurlijker over en is ook meer dan zat anders wordt het inderdaad meer een sitcom dan een daily soap.
Een groot deel van de cast is een paar maanden geleden voor opnames naar Curaçao geweest, dus ik denk dat we haar snel weer terugzien.
pi_213168091
Zou dat niet voor een ander verhaallijntje zijn.
Allemaal cabaretteketet!
pi_213170468
Moest gisteren terugdenken aan de diamanten smokkel verhaallijn van twee jaar teruf. Daar hadden we genoeg op aan te merken, maar het was ten minste nog een verhaal. Nu houden al die spelers zich maar bezig met liefdesgedoe.
't Echte en 't ware!
  dinsdag 16 april 2024 @ 14:22:20 #197
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_213227556
Tijd dat Valentijn en Nick weer eens langskomen met een vrije Richard en Ludo en Janine die opa en oma spelen voor Nola.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  dinsdag 16 april 2024 @ 15:52:53 #198
436222 Japepk
Padvinder
pi_213228435
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 14:22 schreef Dr.Mikey het volgende:
Tijd dat Valentijn en Nick weer eens langskomen met een vrije Richard en Ludo en Janine die opa en oma spelen voor Nola.
Vooral Valentijn. Nick is echt wel klaar, die heeft niks meer te halen. Wat was zijn laatste terugkeer? De Veltman-verhaallijn?

Maar goed, Richard alleen is eigenlijk ook een soort Nick. Die was leuk als sidekick van Billy, maar hij is er nu echt alleen maar gekomen om Shanti die vreemdgaan-verhaallijn te geven.
't Echte en 't ware!
  dinsdag 16 april 2024 @ 16:13:57 #199
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_213228607
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 15:52 schreef Japepk het volgende:

[..]
Vooral Valentijn. Nick is echt wel klaar, die heeft niks meer te halen. Wat was zijn laatste terugkeer? De Veltman-verhaallijn?

Maar goed, Richard alleen is eigenlijk ook een soort Nick. Die was leuk als sidekick van Billy, maar hij is er nu echt alleen maar gekomen om Shanti die vreemdgaan-verhaallijn te geven.
Het lijkt er op dat ze meer plannen met hem hebben momenteel. Hij is vrijgesproken en Ludo heeft hem in het oog. Met Nick kunnen ze nog wel wat zolang ze hem maar niet weer als wraakzuchtige gek neerzetten zoals bij zijn laatste twee comebacks dat is allemaal gebaseerd op zijn eerste exit maar Nick was veel meer dan alleen dat als personage.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  dinsdag 16 april 2024 @ 16:19:50 #200
436222 Japepk
Padvinder
pi_213228656
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 16:13 schreef Dr.Mikey het volgende:

[..]
Het lijkt er op dat ze meer plannen met hem hebben momenteel. Hij is vrijgesproken en Ludo heeft hem in het oog. Met Nick kunnen ze nog wel wat zolang ze hem maar niet weer als wraakzuchtige gek neerzetten zoals bij zijn laatste twee comebacks dat is allemaal gebaseerd op zijn eerste exit maar Nick was veel meer dan alleen dat als personage.
Als, als... Luister, Richard terug laten keren is gewoon lui schrijfwerk. Daar gaat Ludo weer, een vijand uitschakelen gebaseerd op een motief van jaren terug wat zo vaak over de kop is gegaan dat niemand eigenlijk precies weet hoe het nog zit. Zelfde met Nick. Die worden gereduceerd tot één emotie; wraak op Ludo. En dat terwijl Nick in zijn eerste periode een ontzettend toffe kerel was. Een rat, maar hij had ook leuke vrienden. Hij paste perfect bij Charlie, toen die een relatie kregen was er nog de situatie met Sjors (en Martine natuurlijk). Zijn jumping the shark kwam toen hij en Sjors een relatie kregen en daarna kwam Tante Heks hem demoniseren.
't Echte en 't ware!
  dinsdag 16 april 2024 @ 17:56:25 #201
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_213229551
Het zou leuk zijn om Christophe Haddad weer in Meerdijk te zien verschijnen, maar ik weet niet goed wat zijn rol zou kunnen zijn? Met wie heeft Nick Sanders nog enige vorm van binding buiten z'n familie?
pi_213230305
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 april 2024 17:56 schreef James1988 het volgende:
Het zou leuk zijn om Christophe Haddad weer in Meerdijk te zien verschijnen, maar ik weet niet goed wat zijn rol zou kunnen zijn? Met wie heeft Nick Sanders nog enige vorm van binding buiten z'n familie?
Niet.

Maar laat dat maar aan Blanco en haar team over, binnen een week staat Nick bier te hijsen op het balkonnetje met Rik en Julian en zit ie voetbal te kijken met Bing, om intussen hoteldebotel te worden op Shanti of Elisa :')
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_213233043
Richard is dus weer terug voor langere tijd om oude koeien uit de sloot te halen met Ludo en dito verhaallijntjes ben ik bang. En als het tegen zit verdwijnt Laura (Jette) bij de zomercliff ook nog eens naar de eeuwige jachtvelden en met haar Henk wellicht ook dus wordt de soap weer relatief jong qua karakters ben ik bang, getuige de verhaallijntjes van Nola met dat trainingsjack paupertje van haar die op een Pool lijkt, Steef met dat woke tiener meisje etc. Diepe zucht.
Allemaal cabaretteketet!
  vrijdag 19 april 2024 @ 20:27:08 #204
436222 Japepk
Padvinder
pi_213263444
Om het contrast met nu maar eens aan te geven; de cliff-aflevering van seizoen 14:

Iemand/een vrouw die het tegen Ludo opnam was zelfs toen al niet echt origineel meer, maar zie eens even hoeveel spanning hier wordt neergezet. En dan is het filmisch allemaal nog minder dan nu. En ook kun je er wat van vinden dat deze verhaallijn zich eigenlijk goeddeels op 3 sets afspeelt, terwijl daar nu veel vaker buiten- en locatieshots voor zouden worden gebruikt, maar het doet er niet toe. Als ik het terugkijk vind ik het nog steeds bloedspannend. En wat er in de laatste week allemaal nog gebeurde! Nina raakt eerst bewusteloos, Charlie en Nick vertrekken plotsklaps naar Las Vegas en trouwen daar, Benjamin verdwijnt zonder bericht met suïcidale plannen... En ondertussen tikte de tijdbom tussen Ludo en Martine genadeloos door.

Eigenlijk geeft de vervolgaflevering, de eerste van seizoen 15 dus, nog veel beter weer hoe gelaagd het drama toen allemaal was. Nog beter, in die aflevering vinden de echte drama's (Barbara bewusteloos, Charlie staat, Benjamin verongelukt) in de brand plaats, in plaats van binnen 3 scènes weer koek en ei te zijn.

En wat voor mij een eye-opener was. Twee weken voor de seizoensfinale bekend Barbara al aan Charlie dat zij haar moeder niet is. Ook een van de grotere verhaallijnen dat seizoen:

En ook hulde aan de dialoogschrijvers in die tijd. Echt veel karakters hebben sterke teksten en uitspraken. Ludo en Martine bitchen elkaar natuurlijk vaak af, maar bijvoorbeel Nick en Morris zijn hebben ook prachtige dialogen.
't Echte en 't ware!
pi_213265607
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 april 2024 20:27 schreef Japepk het volgende:
Om het contrast met nu maar eens aan te geven; de cliff-aflevering van seizoen 14:

Iemand/een vrouw die het tegen Ludo opnam was zelfs toen al niet echt origineel meer, maar zie eens even hoeveel spanning hier wordt neergezet. En dan is het filmisch allemaal nog minder dan nu. En ook kun je er wat van vinden dat deze verhaallijn zich eigenlijk goeddeels op 3 sets afspeelt, terwijl daar nu veel vaker buiten- en locatieshots voor zouden worden gebruikt, maar het doet er niet toe. Als ik het terugkijk vind ik het nog steeds bloedspannend. En wat er in de laatste week allemaal nog gebeurde! Nina raakt eerst bewusteloos, Charlie en Nick vertrekken plotsklaps naar Las Vegas en trouwen daar, Benjamin verdwijnt zonder bericht met suïcidale plannen... En ondertussen tikte de tijdbom tussen Ludo en Martine genadeloos door.

Eigenlijk geeft de vervolgaflevering, de eerste van seizoen 15 dus, nog veel beter weer hoe gelaagd het drama toen allemaal was. Nog beter, in die aflevering vinden de echte drama's (Barbara bewusteloos, Charlie staat, Benjamin verongelukt) in de brand plaats, in plaats van binnen 3 scènes weer koek en ei te zijn.

En wat voor mij een eye-opener was. Twee weken voor de seizoensfinale bekend Barbara al aan Charlie dat zij haar moeder niet is. Ook een van de grotere verhaallijnen dat seizoen:

En ook hulde aan de dialoogschrijvers in die tijd. Echt veel karakters hebben sterke teksten en uitspraken. Ludo en Martine bitchen elkaar natuurlijk vaak af, maar bijvoorbeel Nick en Morris zijn hebben ook prachtige dialogen.
Inmiddels zit RTL Lounge dus precies in deze periode met de classics die in de vroege ochtend worden uitgezonden. Wat ik eerder al zei: als je daarna direct een huidige aflevering voorgeschoteld krijgt is dat een verschil van dag en nacht - in negatieve zin.

Vergis je alleen niet: dit was al het klassieke GTST dat echt op z'n laatste benen liep. De wraak van Martine op Ludo was misschien wel de laatste epische verhaallijn, want al in seizoen 15 stortte de serie grotendeels als een plumpudding in elkaar. Benjamin als geest, Isabella die zonder moeite meerdere malen uit de inrichting kon wegkomen, de strijd om De Koning waarbij het karakter Ray grondig verziekt werd, Ludo die zijn wederopstanding in de schoot geworpen kreeg met wat simpele toevalligheden... Er waren nog een paar dingen die het overeind hielden, zoals Sjors' confrontatie met Nick in Portugal, maar dat was het wel.

En qua schrijvers staan er best wat 'bekende' namen op de aftitelingen uit die tijd. En dat maakt het zo frappant. Namen als Rohan Gottschalk en Jantien van der Meer bewezen het destijds te kunnen om een boeiende soap te schrijven, terwijl ze een aantal jaar later (mede onder druk van de zender) niet verder kwamen dan zielloze liefdeslijntjes. Iemand als Pia Blanco zat toen in het team als storyliner/dialoogschrijfster, en we weten wat zij er jaren later van gebakken heeft als hoofd van het team. Ik zou me haast afvragen wat er uit hun vingers zou komen als ze zonder restricties een soap mogen schrijven...
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  zaterdag 20 april 2024 @ 03:20:04 #206
436222 Japepk
Padvinder
pi_213266051
Je vergeet de spiritualiteit van Dorothea, wat in het begin ook met geestverschijningen werd geënt. Benjamin was nog tot daar aan toe. Het mooie daarvan was dat Dorothea al subtiel werd geïntroduceerd eind seizoen 14 en Meneer Harmsen al een tijd lang met hoofdpijn rondliep. Geestjamin die Harmsen overtuigd een behandeling te starten en de vriendschap tussen Dorothea en Harmsen compenseerden de wellicht vergezochte verhaallijn.

En dat is ook het punt. Zolang de verhoudingen en relaties goed zijn kun je erg veel vertellen. Om nog te zwijgen over zaken als sterke dialogen en dragende achtergrondmuziek.

Pas daarna ging het echt down the drain, toen het bovennatuurlijke teveel de bovenhand kreeg en je Ray kreeg die zich bekeerde, Frits en de amulet (absoluut dieptepunt van GTST) en in dat kader ook de babywissel.

Je merkt al dat er een nieuwe vorm van schrijven is, want steeds vaker wordt een creep als gast geïntroduceerd. Vincenza, stalker Bob. Seizoen 16 deed het echt de das om, verziekte ook bekende karakters. Robert, Barbara, Ludo, om niet te missen Linda en Dian. Het had nog spraakmakende verhaallijnen maar het verwijderde zich van de kijker.

Seizoen 17 en 18 beterden niet en in seizoen 19 werd ingegrepen met wat we vandaag nog deels zien. Betere relaties en banden, maar minder heftige verhaallijnen. Tussen seizoen 25 en 29 laten ze dat weer compleet los, maar seizoen 30 of 31, met de vermissing van Ludo, Billy en Richard op oorlogspad en Amelie in town hoort voor mij tot de betere uit de geschiedenis van de serie.

Nu merk je dat ze afhankelijk zijn van vertrekkende acteurs, vooral in de familie Verduyn, maar het wordt nog niet opgepakt. Sowieso is het beleid al seizoenen lang om echte pieken te mijden en dat werkt toch blijkbaar.

Sheherazade wist het al. Vertel niet het hele verhaal en men zal verder luisteren. Van mij mag het toch snel weer terugkeren naar 'alles kan spanning hebben'.
't Echte en 't ware!
  dinsdag 23 april 2024 @ 12:01:05 #207
436222 Japepk
Padvinder
pi_213300801
Ik heb even gemist waar de obsessie van Janine met die erfenis vandaan komt. Of ligt dat aan mij?

Ik hoop ook echt dat ze Nola serieus om laten gaan met het eigenaarschap van de Rozenboom. Laat haar gewoon de hotelschool doen en alles. Dan heeft ze echt potentie om een harde zakenbitch te worden.

[ Bericht 52% gewijzigd door Japepk op 23-04-2024 12:25:56 ]
't Echte en 't ware!
pi_213320030
Nou, die Naomi is als actrice wel wat gegroeid, alleen jammer dat ze - vooralsnog - weer is verworden tot het zoveelste 13-in-1-dozijn-personage :Z
pi_213322421
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2024 12:01 schreef Japepk het volgende:
Ik heb even gemist waar de obsessie van Janine met die erfenis vandaan komt. Of ligt dat aan mij?

Ik hoop ook echt dat ze Nola serieus om laten gaan met het eigenaarschap van de Rozenboom. Laat haar gewoon de hotelschool doen en alles. Dan heeft ze echt potentie om een harde zakenbitch te worden.
Nee, nu al een irritante verhaallijn.
pi_213322448
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2024 14:08 schreef DeKleineOnbekende het volgende:

[..]
Nee, nu al een irritante verhaallijn.
Maar echt. Ik heb soms met een half oog gekeken en niet echt de behoefte om terug te gaan zoeken. Maar ineens ligt de ontbijttafel in huize Sanders vol met spullen? En Stefano is helemaal into it terwijl hij de aflevering ervoor het veilinghuis afwijst? Ik lig er niet wakker van, maar ik mis oprecht de aanleiding even .
't Echte en 't ware!
pi_213334713
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 april 2024 03:20 schreef Japepk het volgende:
Je vergeet de spiritualiteit van Dorothea, wat in het begin ook met geestverschijningen werd geënt. Benjamin was nog tot daar aan toe. Het mooie daarvan was dat Dorothea al subtiel werd geïntroduceerd eind seizoen 14 en Meneer Harmsen al een tijd lang met hoofdpijn rondliep. Geestjamin die Harmsen overtuigd een behandeling te starten en de vriendschap tussen Dorothea en Harmsen compenseerden de wellicht vergezochte verhaallijn.

En dat is ook het punt. Zolang de verhoudingen en relaties goed zijn kun je erg veel vertellen. Om nog te zwijgen over zaken als sterke dialogen en dragende achtergrondmuziek.

Pas daarna ging het echt down the drain, toen het bovennatuurlijke teveel de bovenhand kreeg en je Ray kreeg die zich bekeerde, Frits en de amulet (absoluut dieptepunt van GTST) en in dat kader ook de babywissel.

Je merkt al dat er een nieuwe vorm van schrijven is, want steeds vaker wordt een creep als gast geïntroduceerd. Vincenza, stalker Bob. Seizoen 16 deed het echt de das om, verziekte ook bekende karakters. Robert, Barbara, Ludo, om niet te missen Linda en Dian. Het had nog spraakmakende verhaallijnen maar het verwijderde zich van de kijker.

Seizoen 17 en 18 beterden niet en in seizoen 19 werd ingegrepen met wat we vandaag nog deels zien. Betere relaties en banden, maar minder heftige verhaallijnen. Tussen seizoen 25 en 29 laten ze dat weer compleet los, maar seizoen 30 of 31, met de vermissing van Ludo, Billy en Richard op oorlogspad en Amelie in town hoort voor mij tot de betere uit de geschiedenis van de serie.

Nu merk je dat ze afhankelijk zijn van vertrekkende acteurs, vooral in de familie Verduyn, maar het wordt nog niet opgepakt. Sowieso is het beleid al seizoenen lang om echte pieken te mijden en dat werkt toch blijkbaar.

Sheherazade wist het al. Vertel niet het hele verhaal en men zal verder luisteren. Van mij mag het toch snel weer terugkeren naar 'alles kan spanning hebben'.
Oh, de band tussen Benjamin en Meneer Harmsen die hierin werd aangehaald is ook de drijvende kracht achter de verhaallijn. De lange, lange droomscène in een bos waarin geest Benjamin Harmsen weet over te halen om de behandeling wél te doen is visueel en inhoudelijk een van de beste scènes tot de dag van vandaag. Waar het voor mij de fout in gaat, is de kolderieke en overdreven wijze waarop het lijntje verder werd verteld, van de ontelbare scènes waarin Winston Post als Benjamin staat te roepen van "Hé hallo, ik ben hier hoor!!!" en de blikken en bewegingen alsof-ie Hans Klok was. Laat ik het maar niet eens hebben over de twijfelachtige special effects.

Kennard Bos zei het al in 2003: "Als de reactie maar geloofwaardig is kan ik iemand door aliens laten ontvoeren zonder dat het de kijker stoort." Het probleem is alleen dat dat woord bij daad werd gevoegd. Tussen pakweg aflevering 2500 en 3500 is GTST het beste te vergelijken met een Amerikaanse daytime soap uit de 90's. En dan niet de gekende soaps als The Bold of ATWT, maar de meer obscure series als Passions of Days of our Lives. Er zaten nog genoeg pakkende verhaallijnen in die periode, de verkrachting van Sjors en de nasleep ervan blijft ijzersterk bijvoorbeeld. Maar het aantal verhaallijnen die in overdrive gingen kwamen meer en meer op de voorgrond te staan. Je noemde er al een aantal, maar de fetisj die de makers toen leken te hebben met het verstoren van de familiestructuren (Charlie is niet de dochter van Barbara maar van Valerie, Stefano is niet de zoon maar de broer van Ludo, niet Arnie maar Dennis is de zoon van Robert en Laura) is er ook een kenmerkend voorbeeld van. Of wat te denken van Ludo die a la Scrooge een spiegel voor zich kreeg dankzij geestverschijning Amy. Of Isabella die, hoewel ze weliswaar altijd al een getroebleerd meisje was, onder dit regime een regelrechte gek werd die de instelling in- en uit kon lopen als het haar uitkwam.

De ommekeer in 2008 was in hindsight een 180-graden draai. En het leek veelbelovend bij de start van seizoen 19, ze wilden de negatieve teneur echt omkeren, hoewel de veranderingen met een 'nieuw schrijversduo' vooral voor de bühne waren; deze mensen zaten namelijk al jarenlang in de hoogste rangen van de schrijversploeg. Maar binnen enkele maanden zat de klad er al weer in en werden relatie- en familieperikelen de hoofdmoot van alle verhaallijnen. Op zich niets mis mee, maar er gebeurde niks noemenswaardig in de serie, en de schrijvers vonden het allemaal wel prima, getuige de reactie op een mail van Heer_van_Bartolhoven uit die tijd ("We vertellen relationeel drama (het is een SOAP immers) en daar zijn we ook goed in", de stuitende arrogantie).

Maar goed, het scoorde, net zoals het nu ook blijkbaar goede cijfers en marktaandelen scoort, en dat is waar het de zender om gaat. De veranderingen die in 2019 zijn ingezet waren hoognodig, en onder Idse Grotenhuis is de productiewijze in positieve zin aangepakt door af te stappen van het ouderwetse opnamemodel, maar inhoudelijk zit de klad er duidelijk weer in, zeker sinds de periode die jij noemt. Het draagt de titel en heeft enkele personages uit de hoogtijdagen, maar verder is GTST in niks nog het GTST wat het ooit was. Terwijl het toch niet zo moeilijk zou moeten zijn om verder te komen dan wat relatie- en familieperikelen die ook nergens toe leiden. Als ik alleen al denk aan de opbouw en nasleep van de vorige zomercliff word ik al pissig: zoveel mogelijkheden waarmee niks is gedaan. Maar aangezien Pia Blanco, die in haar vorige periode de serie naar een ongekend dieptepunt wist te schrijven, nu opnieuw op de positie van hoofdschrijver zit (en de eerste tekenen daarvan inmiddels op het scherm te zien zijn) zal het mij benieuwen hoe lang het duurt eer de serie weer in een negatieve spiraal zit.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_213334762
quote:
0s.gif Op donderdag 25 april 2024 14:14 schreef Japepk het volgende:

[..]
Maar echt. Ik heb soms met een half oog gekeken en niet echt de behoefte om terug te gaan zoeken. Maar ineens ligt de ontbijttafel in huize Sanders vol met spullen? En Stefano is helemaal into it terwijl hij de aflevering ervoor het veilinghuis afwijst? Ik lig er niet wakker van, maar ik mis oprecht de aanleiding even .
Dit haal ik uit de samenvatting van Televizier:

quote:
Ludo maakt zich zorgen als Stefano nog altijd wat doelloos zijn dagen vult met niksen. Hij probeert hem weer bij het veilinghuis te betrekken door zijn expertise te vragen bij de inventarisatie van de inboedel van een overleden weduwe. Er blijken interessante en waardevolle stukken tussen te zitten.

Janine bemoeit zich met de zaak als ze tussen de prijzige spulletjes een familiefoto ontdekt. De weduwe, Ineke Roest, blijkt een gezin met vier kinderen te hebben. Waarom heeft niet een van hen de erfenis opgeëist en waarom lag de vrouw drie maanden dood in huis voordat ze werd gevonden? Janine duikt in de zaak.
Leuk dat ze Janine een verhaallijn willen geven omdat ze nu onafhankelijke onderzoeksjournalistiek bedrijft, maar het is nogal bij de haren getrokken. Is dat verhaal rond RecycleNL van nog geen paar maanden terug eigenlijk wel duidelijk afgerond? :?
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
  zondag 28 april 2024 @ 16:32:25 #213
436222 Japepk
Padvinder
pi_213354357
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2024 17:10 schreef PeterKelder het volgende:

[..]
Dit haal ik uit de samenvatting van Televizier:
[..]
Leuk dat ze Janine een verhaallijn willen geven omdat ze nu onafhankelijke onderzoeksjournalistiek bedrijft, maar het is nogal bij de haren getrokken. Is dat verhaal rond RecycleNL van nog geen paar maanden terug eigenlijk wel duidelijk afgerond? :?
Tja, wat is duidelijk afgerond? Het ging natuurlijk om Jonathan die een modderfiguur moest slaan, dat is gebeurd dus de rest doet er niet toe. Ja, ze hadden door kunnen gaan op verhalen van families die gedeputeerd zijn etc, maar ik snap ook wel dat ze niet elke keus kunnen maken. RecycleNL was een plotdevice om Jonathan tegen Ludo te keren en de relatiecrisis tussen die 2 op poten te zetten. Daarom zullen we ook geen groot drama meer zien komende tijd, het is alleen ondersteunend om relaties op te bouwen of onder druk te zetten.

Zou me ook niks verbazen als Nola alleen maar arrogant gaat lopen doen over de Rozenboom en dat gedoe met Troj oplevert. Terwijl ze daarmee echt eens iets hebben wat mooi terguggrijpt op het moderne verleden en een prachtige basis kan leggen voor de toekomst.
't Echte en 't ware!
  donderdag 2 mei 2024 @ 16:41:44 #214
445555 GayGuy
Just your average gayguy
pi_213393385
Wanneer is de laatste op Videoland?
  donderdag 2 mei 2024 @ 17:33:24 #215
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_213393870
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2024 16:41 schreef GayGuy het volgende:
Wanneer is de laatste op Videoland?
Wat zijn wij. de inlichtingendienst?
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
  donderdag 2 mei 2024 @ 17:35:02 #216
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_213393883
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2024 17:03 schreef PeterKelder het volgende:

[..]
Oh, de band tussen Benjamin en Meneer Harmsen die hierin werd aangehaald is ook de drijvende kracht achter de verhaallijn. De lange, lange droomscène in een bos waarin geest Benjamin Harmsen weet over te halen om de behandeling wél te doen is visueel en inhoudelijk een van de beste scènes tot de dag van vandaag. Waar het voor mij de fout in gaat, is de kolderieke en overdreven wijze waarop het lijntje verder werd verteld, van de ontelbare scènes waarin Winston Post als Benjamin staat te roepen van "Hé hallo, ik ben hier hoor!!!" en de blikken en bewegingen alsof-ie Hans Klok was. Laat ik het maar niet eens hebben over de twijfelachtige special effects.

Kennard Bos zei het al in 2003: "Als de reactie maar geloofwaardig is kan ik iemand door aliens laten ontvoeren zonder dat het de kijker stoort." Het probleem is alleen dat dat woord bij daad werd gevoegd. Tussen pakweg aflevering 2500 en 3500 is GTST het beste te vergelijken met een Amerikaanse daytime soap uit de 90's. En dan niet de gekende soaps als The Bold of ATWT, maar de meer obscure series als Passions of Days of our Lives. Er zaten nog genoeg pakkende verhaallijnen in die periode, de verkrachting van Sjors en de nasleep ervan blijft ijzersterk bijvoorbeeld. Maar het aantal verhaallijnen die in overdrive gingen kwamen meer en meer op de voorgrond te staan. Je noemde er al een aantal, maar de fetisj die de makers toen leken te hebben met het verstoren van de familiestructuren (Charlie is niet de dochter van Barbara maar van Valerie, Stefano is niet de zoon maar de broer van Ludo, niet Arnie maar Dennis is de zoon van Robert en Laura) is er ook een kenmerkend voorbeeld van. Of wat te denken van Ludo die a la Scrooge een spiegel voor zich kreeg dankzij geestverschijning Amy. Of Isabella die, hoewel ze weliswaar altijd al een getroebleerd meisje was, onder dit regime een regelrechte gek werd die de instelling in- en uit kon lopen als het haar uitkwam.

De ommekeer in 2008 was in hindsight een 180-graden draai. En het leek veelbelovend bij de start van seizoen 19, ze wilden de negatieve teneur echt omkeren, hoewel de veranderingen met een 'nieuw schrijversduo' vooral voor de bühne waren; deze mensen zaten namelijk al jarenlang in de hoogste rangen van de schrijversploeg. Maar binnen enkele maanden zat de klad er al weer in en werden relatie- en familieperikelen de hoofdmoot van alle verhaallijnen. Op zich niets mis mee, maar er gebeurde niks noemenswaardig in de serie, en de schrijvers vonden het allemaal wel prima, getuige de reactie op een mail van Heer_van_Bartolhoven uit die tijd ("We vertellen relationeel drama (het is een SOAP immers) en daar zijn we ook goed in", de stuitende arrogantie).

Maar goed, het scoorde, net zoals het nu ook blijkbaar goede cijfers en marktaandelen scoort, en dat is waar het de zender om gaat. De veranderingen die in 2019 zijn ingezet waren hoognodig, en onder Idse Grotenhuis is de productiewijze in positieve zin aangepakt door af te stappen van het ouderwetse opnamemodel, maar inhoudelijk zit de klad er duidelijk weer in, zeker sinds de periode die jij noemt. Het draagt de titel en heeft enkele personages uit de hoogtijdagen, maar verder is GTST in niks nog het GTST wat het ooit was. Terwijl het toch niet zo moeilijk zou moeten zijn om verder te komen dan wat relatie- en familieperikelen die ook nergens toe leiden. Als ik alleen al denk aan de opbouw en nasleep van de vorige zomercliff word ik al pissig: zoveel mogelijkheden waarmee niks is gedaan. Maar aangezien Pia Blanco, die in haar vorige periode de serie naar een ongekend dieptepunt wist te schrijven, nu opnieuw op de positie van hoofdschrijver zit (en de eerste tekenen daarvan inmiddels op het scherm te zien zijn) zal het mij benieuwen hoe lang het duurt eer de serie weer in een negatieve spiraal zit.
Ja. Ik heb hier niks aan toe te voegen dacht ik zo.

En natuurlijk is het zo dat het altijd makkelijk is om degene die aan het roer staat af te vallen en te zeggen dat die of die het niet goed doet, maar jij brengt, samen met talloze anderen hier, al jaren, tenminste nog concrete oplossingen op tafel. En daar wordt niks mee gedaan.

PeterKelder voor fucking hoofdschrijver. Dan ga ik weer kijken.
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
  donderdag 2 mei 2024 @ 18:00:41 #217
445555 GayGuy
Just your average gayguy
pi_213394171
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2024 17:33 schreef ArnieAlberts het volgende:

[..]
Wat zijn wij. de inlichtingendienst?
Mag wel wat vriendelijker hoor😉 het is een normale vraag
  donderdag 2 mei 2024 @ 18:20:04 #218
436222 Japepk
Padvinder
pi_213394393
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2024 18:00 schreef GayGuy het volgende:

[..]
Mag wel wat vriendelijker hoor😉 het is een normale vraag
Logischerwijs een weekje van tevoren he. Over 3 weken dus. De verhalen voor de cliff zijn nu al wel ingezet, getuige ook de trailer voor mei. Laura vertrekt naar Curacao, Janine zit achter die erfeniszaak aan, Nola heeft de Rozenboom en Bing en Nina kibbelen om, zucht, Sparks... Op zich aardig om naar een climax te bouwen, maar zeker bij alles wat nu in de familie Sanders speelt merk je gewoon dat ze even een verhaal gaan vertellen om mogelijk de cliff op te baseren.

Toch is de cliffspoiler duidelijk gehint op iemand die in Meerdijk een emotionele uitspraak doet. Laura lijkt wel echt nog voor de cliff naar Curacao te vertrekken dus die kan het haast niet zijn.
't Echte en 't ware!
pi_213397882
Ze hebben ook in Curacao gedraaid. Dacht dat dit eerder om een verhaallijntje met Linda zou gaan, maar blijkbaar nu ook met Laura. Ik vrees dat dit de clifhanger locatie gaat zijn met Laura, dus ik denk helaas dat het einde oefening is. Wat echt een deceptie is voor de soap zou zijn want dit kan ook gevolgen voor Henk hebben ga ik vanuit en zo blijven er na Ludo en Janine nog maar weinig peilers over. Ik vind de verhaallijnen sowieso te pover, veel te veel maatschappelijk actuele thema's terwijl ze daar nooit aan wilde beginnen maar dat begint nu een irritante wokie inslag te krijgen helaas. De soap is meer een serie geworden helaas. Dat was al te zien door de manier van draaien, wat echt wel beter is geworden, TV/regie technisch gezien, maar qua inhoud gaat het wel wat naar beneden.
Allemaal cabaretteketet!
  vrijdag 3 mei 2024 @ 11:47:17 #220
436222 Japepk
Padvinder
pi_213401884
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2024 22:44 schreef freaky40 het volgende:
Ze hebben ook in Curacao gedraaid. Dacht dat dit eerder om een verhaallijntje met Linda zou gaan, maar blijkbaar nu ook met Laura. Ik vrees dat dit de clifhanger locatie gaat zijn met Laura, dus ik denk helaas dat het einde oefening is. Wat echt een deceptie is voor de soap zou zijn want dit kan ook gevolgen voor Henk hebben ga ik vanuit en zo blijven er na Ludo en Janine nog maar weinig peilers over. Ik vind de verhaallijnen sowieso te pover, veel te veel maatschappelijk actuele thema's terwijl ze daar nooit aan wilde beginnen maar dat begint nu een irritante wokie inslag te krijgen helaas. De soap is meer een serie geworden helaas. Dat was al te zien door de manier van draaien, wat echt wel beter is geworden, TV/regie technisch gezien, maar qua inhoud gaat het wel wat naar beneden.
Typisch inderdaad. Waar vroeger een serie een veel onderhoudender karakter had, en soap met regelmaat heftig was en uit de bocht vloog, is het nu net andersom. Soaps zijn veel gematigder geworden, om op langere termijn te kunnen presteren en series hebben veel meer hoogtepunten nodig en zijn veel heftiger geworden.

Daarbij. We zien de suggestie van Laura die verdrinkt in de maandtrailr. Ergo, dat gaat dus niet gebeuren. Die trailers hebben er een goed handje van om ons op het verkeerde been te zetten. En ik geloof nooit dat ze Laura zo uit de serie schrijven. Wel met de parkinson wellicht, maar niet door (offscreen) te verdrinken.
't Echte en 't ware!
pi_213402725
Er is wel erg veel op gehint door haar zelf de afgelopen tijd, maar dat zal wel met het complot te maken hebben wat ze rond deze verhaallijn in stand willen brengen. Maar het zal me ook niet verbazen, ze zijn de soap zo aan het molesteren de laatste tijd.
Allemaal cabaretteketet!
  vrijdag 3 mei 2024 @ 13:47:43 #222
436222 Japepk
Padvinder
pi_213403168
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2024 13:02 schreef freaky40 het volgende:
Er is wel erg veel op gehint door haar zelf de afgelopen tijd, maar dat zal wel met het complot te maken hebben wat ze rond deze verhaallijn in stand willen brengen. Maar het zal me ook niet verbazen, ze zijn de soap zo aan het molesteren de laatste tijd.
Dat zijn alleen de clickbaits. Door Jette (en johnny) is altijd gewoon gezegd dat ze het voorlopig nog leuk vinden en zeker met parkinson de tijd willen nemen voor een goed verhaal. Aan de andere kant is Jette al 70 dus verdient ze ook gewoon een mooi pensioen.

En stiekem zijn ze al met Laura's afscheid bezig sinds ze met Henk ging en een appartement kreeg. Weer even stabiel zetten zodat ze op een mooie manier kan vertrekken. Hoewel ik altijd hoopte op Arnie aan de voordeur, vind ik dat nu ze met Henk is wel een afgesloten hoofdstuk. Julian die haar bijstaat is mooi, Linda is, uhh, Linda en het is goed zo. Mocht er een uitvaart komen dan hoop ik wel op Bartho en Wilbert. En wat mijn part geven ze dan Bruni Heinke de gastrol die ze al zo lang nog wil :P

Nu ik erover nadenk zijn er buiten Robert en Jef eigenlijk maar weinig oudgedienden waar Laura echt wat mee heeft. Noud kan ik nog opkomen, Dennis wellicht. Sil omdat het haar zoon is maar verder valt het wel mee eigenlijk. Kun je zien hoe klein haar rol is gehouden voor zoveel jaren.

En Barbara natuurlijk. Daarom is het ook zo dom om haar naar Curacao te laten gaan. Daar loopt half Meerdijk rond. Had Linda dan laten wedding plannen op Miami of zo. Maar goed. Everon is ook mee naar Curacao geweest, en Caroline ook. Dus wellicht nog een bericht van Stanley en Janine die uiteindelijk mee gaat om Laura te begeleiden? In plaats van een stomme 'gaat ze verdrinken?' was een euthanasiescène met Caroline erbij veel epischer geweest denk ik.

[ Bericht 10% gewijzigd door Japepk op 03-05-2024 14:11:43 ]
't Echte en 't ware!
pi_213406231
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2024 13:47 schreef Japepk het volgende:

[..]

knip

Hoewel ik altijd hoopte op Arnie aan de voordeur, vind ik dat nu ze met Henk is wel een afgesloten hoofdstuk.

Straks bij Boulevard dat Reinout Oerlemans vandaag bij RTL4 was.... :s)
  vrijdag 3 mei 2024 @ 20:00:09 #224
504895 Bofjijff
Fijne dag he
pi_213407456
Wel een leuk drinkspelletje, shotje als je richard ziet vreten. Die eet echt in elke scene :')
Hoi
  vrijdag 3 mei 2024 @ 22:08:54 #225
445555 GayGuy
Just your average gayguy
pi_213409138
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 mei 2024 11:47 schreef Japepk het volgende:

[..]
Typisch inderdaad. Waar vroeger een serie een veel onderhoudender karakter had, en soap met regelmaat heftig was en uit de bocht vloog, is het nu net andersom. Soaps zijn veel gematigder geworden, om op langere termijn te kunnen presteren en series hebben veel meer hoogtepunten nodig en zijn veel heftiger geworden.

Daarbij. We zien de suggestie van Laura die verdrinkt in de maandtrailr. Ergo, dat gaat dus niet gebeuren. Die trailers hebben er een goed handje van om ons op het verkeerde been te zetten. En ik geloof nooit dat ze Laura zo uit de serie schrijven. Wel met de parkinson wellicht, maar niet door (offscreen) te verdrinken.
Ik denk ook niet dat als de scene met laura's hoed in het water, de cliff is, dat het in de maandtrailler zou zitten
  zaterdag 4 mei 2024 @ 10:56:48 #226
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_213413480
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2024 18:00 schreef GayGuy het volgende:

[..]
Mag wel wat vriendelijker hoor😉 het is een normale vraag
Nou ja Robbie, je banjert een topic binnen met alleen maar een algemene vraag en draagt verder niks bij. Dan behandel je dit topic als de inlichtingendienst. En dan nu ook nog melden dat het wel wat vriendelijker mag, kom zeg.

Mag wel wat uitgebreider hoor, het is immers een te googelen vraag.
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
pi_213441844
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2024 22:44 schreef freaky40 het volgende:
Ze hebben ook in Curacao gedraaid. Dacht dat dit eerder om een verhaallijntje met Linda zou gaan, maar blijkbaar nu ook met Laura. Ik vrees dat dit de clifhanger locatie gaat zijn met Laura, dus ik denk helaas dat het einde oefening is. Wat echt een deceptie is voor de soap zou zijn want dit kan ook gevolgen voor Henk hebben ga ik vanuit en zo blijven er na Ludo en Janine nog maar weinig peilers over. Ik vind de verhaallijnen sowieso te pover, veel te veel maatschappelijk actuele thema's terwijl ze daar nooit aan wilde beginnen maar dat begint nu een irritante wokie inslag te krijgen helaas. De soap is meer een serie geworden helaas. Dat was al te zien door de manier van draaien, wat echt wel beter is geworden, TV/regie technisch gezien, maar qua inhoud gaat het wel wat naar beneden.
Ik vind het ook echt too much de laatste tijd. Die nieuwe verhaallijn met Merel en Stefano is ook weer zo geforceerd "actueel".
pi_213442487
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 10:56 schreef ArnieAlberts het volgende:

[..]
Nou ja Robbie, je banjert een topic binnen met alleen maar een algemene vraag en draagt verder niks bij. Dan behandel je dit topic als de inlichtingendienst. En dan nu ook nog melden dat het wel wat vriendelijker mag, kom zeg.

Mag wel wat uitgebreider hoor, het is immers een te googelen vraag.
Je kan ook gewoon normaal reageren natuurlijk. Is niet zo moeilijk hoor.
  maandag 6 mei 2024 @ 18:11:27 #229
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_213443124
Wij zitten met verbazing seizoen 13 te kijken Ludo blind een aflevering later Charlie ontvoerd en weer een dag later Dennis onder de vrachtwagen.
En dit zit kort voor de bruiloft van Simon en Anita en Mickey.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_213443521
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2024 16:24 schreef DeKleineOnbekende het volgende:

[..]
Ik vind het ook echt too much de laatste tijd. Die nieuwe verhaallijn met Merel en Stefano is ook weer zo geforceerd "actueel".
Het begint nu echt te woke te worden waardoor we een letter aan GTST kunnen toevoegen; de W van woke…
Allemaal cabaretteketet!
  maandag 6 mei 2024 @ 19:00:09 #231
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_213443708
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2024 17:14 schreef Redbullkid het volgende:

[..]
Je kan ook gewoon normaal reageren natuurlijk. Is niet zo moeilijk hoor.
Voor mij wel want mij wordt meteen gezegd dat ik ook vriendelijker kan reageren ;(
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
  maandag 6 mei 2024 @ 19:10:52 #232
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_213443865
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2024 18:44 schreef freaky40 het volgende:

[..]
Het begint nu echt te woke te worden waardoor we een letter aan GTST kunnen toevoegen; de W van woke…
Ik irriteer mij zo aan die Janine verhaallijnen van dit seizoen eerst dat gedoe om die onzichtbare medewerkers. Daarna dat moeilijk doen richting Ludo en nu weer obsessief met onzinnige dingen bezig heel irritant allemaal.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  maandag 6 mei 2024 @ 20:32:26 #233
35154 James1988
Schommelbotenlover
pi_213444919
Nola die zich nu met de Rozenboom gaat bemoeien, en indruk maakte op Ludo met die presentatie van haar idee voor de drankenkaart, vind ik dan wel weer leuk. Een lid van de Sanders-familie, dat zie je :Y
pi_213446139
Ludo die zich uber rechts en conservatief opstelt tegenover de plannen van Stefano en Merel die ineens ultra woke zijn. Ik vind daar wat van. Ze moeten wel oppassen dat ze de rechtse kijkers niet gaan afstoten door deze zeer politiek correcte wendingen in de verhaallijnen voortdurend.
Allemaal cabaretteketet!
  dinsdag 7 mei 2024 @ 08:01:24 #235
73546 RaymanNL
Muwhahaa
pi_213448776
Er wordt zo gesproken over dat de verhalen dichter bij de normale mensen liggen, waardoor GTST succesvoller is dan ooit. Maar met de huidige verhaallijnen (de rechercheur die speciaal naar meerdijk komt voor onderzoek en praat alsof hij rechtstreeks uit the godfather komt, en Janine en Stefano en het geheim van de familie erfenis) lijkt het verder weg van de kijker dan ooit.
14.gif RaymanNL vindt dit leuk
pi_213450052
quote:
0s.gif Op maandag 6 mei 2024 19:00 schreef ArnieAlberts het volgende:

[..]
Voor mij wel want mij wordt meteen gezegd dat ik ook vriendelijker kan reageren ;(
Je was ook wel een beetje bot.
Wat zonde is want met meer mensen word het topic hopelijk weer wat levendiger :)

OT die Janine verhaallijn is wel een beetje gaar.
Het verhaal van Nola en Naomi/Steef vind ik nu wel leuk.

Dat gestook van Naomi was wel een beetje ongeloofwaardig maar dat is gewoon laks schrijfwerk.

De relatieproblemen tussen Janine en Ludo vond ik erg ongeloofwaardig ook. Het is duidelijk dat dit Jonathan zijn opzet was.

Janine is slim genoeg om dat in te zien. Maar wellicht moet dit de overgang voorstellen ofzo.
pi_213450757
Wanneer is de laatste aflevering van dit seizoen op Videoland te zien eigenlijk?
Allemaal cabaretteketet!
  dinsdag 7 mei 2024 @ 18:08:34 #238
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_213453449
Ober Marcel doet gewoon al 24 jaar mee aan gtst.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  dinsdag 7 mei 2024 @ 18:09:20 #239
504895 Bofjijff
Fijne dag he
pi_213453455
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2024 18:08 schreef Dr.Mikey het volgende:
Ober Marcel doet gewoon al 24 jaar mee aan gtst.
legend _O_
Hoi
  dinsdag 7 mei 2024 @ 23:24:30 #240
436222 Japepk
Padvinder
pi_213460658
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2024 12:17 schreef freaky40 het volgende:
Wanneer is de laatste aflevering van dit seizoen op Videoland te zien eigenlijk?
over 2 weken
't Echte en 't ware!
pi_213475528
Ik vind die nieuwe manier van draaien van GTST best mooi, maar ik vraag me al een tijd af waarom zijn er zoveel donker uitgelichte scenes met heel veel schaduw effect zijn of heel veel zon wat door ramen heen schijnt waardoor het wat overbelicht oogt. Ik vind dat allemaal net iets te veel!
Ik kijk op Videoland dus kan ook zijn dat het met de beeldkwaliteit van de aangeleverde afleveringen te maken hebben misschien?
Allemaal cabaretteketet!
  zaterdag 11 mei 2024 @ 12:00:40 #242
323349 LetsGame
NANANA NANA NANANA
pi_213513344
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 mei 2024 18:08 schreef Dr.Mikey het volgende:
Ober Marcel doet gewoon al 24 jaar mee aan gtst.
_O_
Tegenslag werpt schaduw op geluk.
pi_213568954
Is nou deze week de cliff op Videoland te zien of volgende week? Laura is al in Curacao namelijk.
Allemaal cabaretteketet!
  woensdag 15 mei 2024 @ 12:54:20 #244
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_213568972
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2024 12:52 schreef freaky40 het volgende:
Is nou deze week de cliff op Videoland te zien of volgende week? Laura is al in Curacao namelijk.
Ik dacht deze week.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_213569475
Iedereen bezweet en met waaiers in de weer, deze week.. Probleempje in de studio?
pi_213569754
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2024 13:49 schreef DeKleineOnbekende het volgende:
Iedereen bezweet en met waaiers in de weer, deze week.. Probleempje in de studio?
Zal ook wel te maken hebben met meer realisme in de serie, dat het gewoon warm is in de lente. Ik wordt wel gek van dat felle licht in scenes wat dan de zon moet voorstellen die door de ramen schijnt. Het beeld wordt en ziet er erg flets en overbelicht uit. Ik vind dat echt niet mooi.
Allemaal cabaretteketet!
pi_213570049
Dochter van Nina zal wel weer ernstige ziekte hebben oid.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_213570253
Spoilers voor de cliffweek (27 t/m 30 mei):

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zo op basis hiervan klinkt het allemaal niet heel erg alsof er wordt toegewerkt naar een goede climax...
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_213572700
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2024 14:16 schreef freaky40 het volgende:

[..]
Zal ook wel te maken hebben met meer realisme in de serie, dat het gewoon warm is in de lente. Ik wordt wel gek van dat felle licht in scenes wat dan de zon moet voorstellen die door de ramen schijnt. Het beeld wordt en ziet er erg flets en overbelicht uit. Ik vind dat echt niet mooi.
Ik denk niet dat ze die acteurs laten glimmen van het zweet, omdat dat zo realistisch is in mei.
pi_213573009
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2024 18:43 schreef DeKleineOnbekende het volgende:

[..]
Ik denk niet dat ze die acteurs laten glimmen van het zweet, omdat dat zo realistisch is in mei.
Ze hadden het over een hitte golf in mei, dat was te horen op de radio in de scène van Richard op maandag dus blijkbaar wel.
Allemaal cabaretteketet!
pi_213573022
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2024 14:46 schreef RipCity het volgende:
Dochter van Nina zal wel weer ernstige ziekte hebben oid.
Lekker zwartgallig verhaallijntje wordt dat weer. Beetje moe van en het slaat echt door die wokeness.
Allemaal cabaretteketet!
  woensdag 15 mei 2024 @ 20:10:23 #252
436222 Japepk
Padvinder
pi_213573943
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2024 19:10 schreef freaky40 het volgende:

[..]
Lekker zwartgallig verhaallijntje wordt dat weer. Beetje moe van en het slaat echt door die wokeness.
Een ziekte verhaallijn is toch niet woke? Alleen jammer dat ze dit nu doen met Nola, die met de Rozenboom al genoeg aanknopingspunten voor een verhaallijn heeft. Of het moet zijn om Nola snel uit de serie te hebben, de Rozenboom weer lekker naar Ludo te laten gaan zodat er inhoudelijk niet teveel mee hoeft te gebeuren. Karakters zouden maar eens een duidelijke signatuur krijgen zeg.

En iemand van de familie Sanders. Janine heeft al kanker overleefd, Stefano in een rolstoel. Plus Marly en Everon hebben de chemie van een stoeptegel dus emotionele scènes trekken ook op niks.
't Echte en 't ware!
pi_213575416
Vind ik wel, het is te maatschappelijk. Een soap hoeft wat mij betreft niet over de werkelijkheid te gaan, gewoon even de waan van de dag vergeten is daarbij het USP van zo'n soap. Jammer dat ze deze richting op gegaan zijn.
Verder denk ik nog 1 week voor de cliff op Videoland want het voorstukje van morgen laat nou niet bepaald zien dat ze bij de cliff zijn aanbeland.
Allemaal cabaretteketet!
  woensdag 15 mei 2024 @ 22:26:02 #254
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_213575692
Met een beetje pech gaan echte patiënten weer klagen net als toen met de Marieke dementie verhaallijn.

Iets anders jammer dat Steef eruit gaat.
Rol heeft twee acteurs met potentie gehad die volgens mij best wel kunnen acteren wat ze sporadisch hebben mogen laten zien maar eigenlijk veel te weinig zonde denk ik dan.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_213576703
Steef en Naomi gaan toch op wereldreis en er niet permanent uit?
Allemaal cabaretteketet!
  donderdag 16 mei 2024 @ 01:17:52 #256
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_213576822
quote:
0s.gif Op donderdag 16 mei 2024 00:51 schreef freaky40 het volgende:
Steef en Naomi gaan toch op wereldreis en er niet permanent uit?
Hoeveel zijn er niet op wereldreis en nooit meer teruggekomen?
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
pi_213576908
Maar begreep van hun dat het tijdelijk was. Dat is blijkbaar nieuwe policy om ook andere verhaallijnen en karakters toe te kunnen voegen waardoor het niet sleets gaat worden. Op zich zit daar wat in natuurlijk.
Allemaal cabaretteketet!
pi_213579609
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2024 22:04 schreef freaky40 het volgende:
Vind ik wel, het is te maatschappelijk. Een soap hoeft wat mij betreft niet over de werkelijkheid te gaan, gewoon even de waan van de dag vergeten is daarbij het USP van zo'n soap. Jammer dat ze deze richting op gegaan zijn.
Dan weet ik niet wanneer jij ooit bent begonnen met het kijken van de serie, maar medische verhaallijnen zijn ook al sinds het prille begin een vast bestandsdeel van de serie :D Paar voorbeelden: Arthur werd gediagnostiseerd met de ziekte van Hodgkin, Roos had maanden boulimia, Sylvia overleed na een maandenlang ziekbed aan een hersentumor, Jessica moest een harttransplantatie ondergaan, Anita kreeg HIV, Hennie overleed aan kanker, Valerie had baarmoederhalskanker, Harmsen had een hersentumor, Carel leed aan ALS, Barbara had borstkanker, en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Een soap is gestoeld op de werkelijkheid, maar meestal een uitvergroting ervan. Praktisch alles wat er in een soap gebeurt kán gebeuren in de werkelijkheid, van liefdesrelaties tot ontvoeringen en van faillissementen tot dodelijke ongelukken - en álles daartussenin. Het is alleen de snelheid waarmee al die verhalen op de personages (en daarmee de kijkers) worden afgevuurd wat natuurlijk zwaar overtrokken is, hoewel een goede mix aan verschillende verhalen dat op het moment zelf aardig kan maskeren.

Ik ben het er wel mee eens dat dit een verhaallijn teveel voor Nola is, op dit moment. Ik bedoel: ze heeft net een liefdeslijntje lopen met die Troj en ontdekt dat ze de rechtmatige eigenaresse is van De Rozenboom. Daar nog een verhaallijn met een (mogelijke) diagnose van acute leukemie bovenop gooien is too much too soon, aangezien die twee andere lijntjes nog niet eens fatsoenlijk zijn uitgewerkt. Het is bijna alsof de makers de 'kritiek' op de maandenlange afwezigheid van Nola eerder in het seizoen willen compenseren :')
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_213580574
quote:
0s.gif Op donderdag 16 mei 2024 00:51 schreef freaky40 het volgende:
Steef en Naomi gaan toch op wereldreis en er niet permanent uit?
Als student op wereldreis, met een pa die in een flat woont. Lekker man _O_

Woke, maatschappelijke problemen...tenzij het zoiets is als toen met die dikke stoor ik me daar niet aan. Het hoge verloop van acteurs vind ik veel kwalijker.
  donderdag 16 mei 2024 @ 12:33:09 #260
433862 Mr.Pomtip
Voor u ist menéér Pomtip!
pi_213580640
Nola krijgt momenteel veel te doen, want zij is een rijzende ster tussen een hele berg oudgedienden. Van alle nieuwere personages (afgelopen drie jaar) lijkt haar rol het beste ontvangen door de kijkers. Beter niet teveel tegelijk, maar Nola zit voor nu niet zonder verhaallijnen.

Steef en Naomi wel. Die maken niets mee. Zelf vind ik Steef al overbodig sinds de recast en aan Naomi ben ik nog steeds niet helemaal gewend. Aan deze personages ga ik niets missen, mochten ze de serie echt verlaten. Zo'n wereldreis kan ook gebruikt worden om personages op te ruimen, dat bijvoorbeeld één van de twee terugkomt. Het ging onderweg uit of het werkte toch niet. Ruzie? Met die Naomi kan ik mij dat wel voorstellen. Steef loopt er al een tijdje zonder ruggengraat bij, waarbij hij zijn vriendinnetje nu blind volgt. Die profiteert daar wel van, maar Naomi is gewoon nog steeds geen sympathiek personage. Eigenlijk hoeft dat ook niet, maar geef haar een duidelijkere rol in de serie.

In GTST kan je eigenlijk ieder probleem of soort ellende en tegenslag verwachten. Natuurlijk halen de schrijvers ook inspiratie uit wat er in het echte leven gebeurd, al is dat ook niet altijd zo. Zo sloeg de corona epidemie schijnbaar Meerdijk over. De 'woke' personages (Lynn, Mats) sloegen zo slecht aan, dat ze maar kort bleven. Van mij hoeft GTST dat allemaal niet te doen, maar ze willen de serie ook wat eigentijds meegeven. Of je het leuk vindt of niet: het speelt wel in de wereld. Gelukkig bakken ze er niks van, om zo'n verhaallijn succesvol op te zetten. Doe maar niet! Voor Ludo en Janine was dat relatiegedoe ook een slecht idee, want daardoor stoor ik me nu mateloos aan allebei. Ludo met de rem erop en Janine die overal wel iets op aan te merken heeft. Het was zo geforceerd allemaal. Dat draait wel weer bij, maar het was een zeer zwak verhaal.

Actualiteiten kunnen tot interessante verhalen leiden, al heb ik liever dat ze gewoon spannende verhalen typen en genoeg om de week te vullen. Met vier afleveringen per week moet dat toch al 20% makkelijker zijn, al blijft het wisselvallig. Als ik naar mensen wil kijken die niets meemaken, dan kijk ik wel naar een realitysoap zoals Big Brother of over een mediabeluste bekende Nederlander (al vind ik daar helemaal niks aan).

Het was geen goed seizoen. Veel afgekapte verhaallijnen, personages die even snel weer verdwenen als dat ze opdoken, rollen die ineens uitgespeeld zijn, verhalen die ineens beginnen of stoppen, schrijvers die zichzelf in de hoek hebben geschreven, enzovoorts. Oh, wat handig: door het nieuwe beleid kunnen ze ieder personage waar ze even niets voor weten even uit de serie sturen. In plaats van creatief schrijven kun je nu dus alles verzieken, personages wegsturen en als ze dan terugkomen, is alles weer normaal. Schrijf gewoon als je schrijver bent! De beste oplossingen kunnen leiden tot goede verhalen. Alles beter dan alles afkappen en personages dan maar een tijdje eruit te schrijven. Begint ook op te vallen dat dit verlaten steeds in duo's is: Demi en Saskia, Stefano en Merel, Linda en Luuk, Steef en Naomi... Waarom?! De ideeën zijn soms echt op, he? Dit zorgt ervoor dat er nooit meer iets opgelost hoeft te worden. Is het niet leuk, dan kan het gewoon van tafel geveegd worden. Weten ze even niks bij een personage? "New York, baby!"

We zitten nu vlak voor de seizoensfinale, maar wie merkt daar al iets van? Een indicatie dat het binnenkort spannend wordt of dat de lopende verhaallijnen binnenkort losbarsten? Ze kunnen op zich veel kanten op, al verwacht ik de laatste tijd dat dingen eerder buiten beeld gebeuren of ineens anders zijn. Voorbeeld: ik verwacht dat Tamara en Marwan uiteindelijk bij elkaar komen, omdat Tamara buiten beeld is gescheiden. Saai! Hoeveel spannender is het dat ze betrapt worden en die man van Tamara meteen overgaat op grof geweld of stalking en dat dan de zomer-cliffhanger begint. Kan eventueel ook spannend zijn voor op een vrijd... eh... donderdagavond, maar waarschijnlijk gebeurd toch het eerste scenario, waarbij het ineens geregeld is buiten beeld. Vervelend om daar min of meer al vanuit te gaan: ze gaan voor de saaiste oplossing. Die man komt mogelijk niet eens in beeld. Ze mogen bewijzen dat het beter kan!

En zo zijn er nog wel meer manieren waarop ze een sterke cliffhanger kunnen bouwen. We zullen zien waar de makers echt mee aan komen zetten. Hopen op iets spannend, maar de verwachting is iets dat binnen een aflevering weer is opgelost maar nog weken doelloos blijft doorsudderen op de achtergrond. Zo goed als de cliffhanger vorig jaar was, zo matig was de nasleep ervan (vooral voor Demi en Saskia). Dat mag dit jaar beter!

[ Bericht 1% gewijzigd door Mr.Pomtip op 16-05-2024 13:02:18 ]
pi_213581292
Op basis van de spoilerteksten zou het mij niks verbazen als Marwan in de seizoensfinale een alarmerend berichtje van Tamara krijgt, hij naar haar huis snelt en daar stuit op haar levenloze lichaam, en op dat moment de politie binnenvalt die hem arresteert op verdenking van moord.

En natuurlijk is Tamara vermoord door haar echtgenoot die achter haar affaire is gekomen en nu uit wraak de schuld bij haar minnaar wil leggen. Maar aangezien haar echtgenoot nog niet in beeld is geweest zou dit opnieuw een slappe plottwist zijn om maar een beetje spanning in de cliffhanger te proppen.
Op woensdag 13 november 2013 20:32 schreef luftersel het volgende:
Kelder! Wat doe jij nou hier? :D
pi_213582763
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2024 19:09 schreef freaky40 het volgende:

[..]
Ze hadden het over een hitte golf in mei, dat was te horen op de radio in de scène van Richard op maandag dus blijkbaar wel.
Ja, in de serie moet er natuurlijk wel een verklaring voor worden gegeven. Dat zegt niet zoveel.
pi_213583177
Die Naomi mis je niks aan, wat speelt zij slecht zeg
pi_213584458
quote:
0s.gif Op donderdag 16 mei 2024 16:08 schreef DeKleineOnbekende het volgende:

[..]
Ja, in de serie moet er natuurlijk wel een verklaring voor worden gegeven. Dat zegt niet zoveel.
Heb nergens gelezen dat ze problemen hadden met de airco in de studio’s tijdens de opnames 2 maanden terug toen dit gedraaid werd.
Allemaal cabaretteketet!
pi_213590521
quote:
0s.gif Op donderdag 16 mei 2024 13:33 schreef PeterKelder het volgende:
Op basis van de spoilerteksten zou het mij niks verbazen als Marwan in de seizoensfinale een alarmerend berichtje van Tamara krijgt, hij naar haar huis snelt en daar stuit op haar levenloze lichaam, en op dat moment de politie binnenvalt die hem arresteert op verdenking van moord.

En natuurlijk is Tamara vermoord door haar echtgenoot die achter haar affaire is gekomen en nu uit wraak de schuld bij haar minnaar wil leggen. Maar aangezien haar echtgenoot nog niet in beeld is geweest zou dit opnieuw een slappe plottwist zijn om maar een beetje spanning in de cliffhanger te proppen.
Dit gaat sowieso niet gebeuren, aangezien er dingen in de cliffhanger spoiler staan hierover.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_213591916
quote:
0s.gif Op donderdag 16 mei 2024 16:56 schreef Cupfighter het volgende:
Die Naomi mis je niks aan, wat speelt zij slecht zeg
Dat niet alleen. Eerst maken ze haar knettergek met dat gedoe rondom haar moeder en Julian en vervolgens gaat ze kweenie hoe lang op wereldreis, zónder.......haar moeder. Ja daaag.
  vrijdag 17 mei 2024 @ 18:46:22 #267
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_213596591
In de Classics nu de hele terugkeer van Rick in seizoen 13 _O_ en blinde Ludo en Tony die voor een knallende bruiloft gaat zorgen.
_O_
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  zaterdag 18 mei 2024 @ 10:11:45 #268
179002 GwaiLow
Malo accepto stultus sapit
pi_213602539
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 mei 2024 18:46 schreef Dr.Mikey het volgende:
In de Classics nu de hele terugkeer van Rick in seizoen 13 _O_ en blinde Ludo en Tony die voor een knallende bruiloft gaat zorgen.
_O_
Ja, en Valerie komt nu voor het eerst in beeld. Dan zal Aukje er binnenkort wel definitief uit gaan, en Lieke de rol overnemen. Blinde Ludo ook geweldig inderdaad. Prachtig seizoen was dit toch wel he
  zaterdag 18 mei 2024 @ 11:47:26 #269
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_213603808
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 mei 2024 10:11 schreef GwaiLow het volgende:

[..]
Ja, en Valerie komt nu voor het eerst in beeld. Dan zal Aukje er binnenkort wel definitief uit gaan, en Lieke de rol overnemen. Blinde Ludo ook geweldig inderdaad. Prachtig seizoen was dit toch wel he
Ja wel een seizoen waarin heel veel gebeurd zeker vergeleken met nu.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  zondag 19 mei 2024 @ 03:31:29 #270
268260 Dr.Mikey
Games Crew van het jaar 2013
pi_213613031
Eigenlijk moet Chrisje Comvalius ook in het memoriam plaatje.
They wish to cure us. But I say to you, WE are the cure!
"WHAT IF YOU'RE RIGHT AND THEY'RE WRONG?"
R.I.P DTS.
  zondag 19 mei 2024 @ 10:57:17 #271
179002 GwaiLow
Malo accepto stultus sapit
pi_213614777
quote:
0s.gif Op zondag 19 mei 2024 03:31 schreef Dr.Mikey het volgende:
Eigenlijk moet Chrisje Comvalius ook in het memoriam plaatje.
Ja, die zeker. En de moeder van Vicky Pouw (2008). Zij werd in 2018 doodgeschoten in New York. Linda Olthof, heet ze. Ook haar jonge kind werd doodgeschoten. Oke, zij was geen vaste cast. Maar wel heftig.

[ Bericht 3% gewijzigd door GwaiLow op 19-05-2024 11:02:51 ]
  zondag 19 mei 2024 @ 11:02:15 #272
179002 GwaiLow
Malo accepto stultus sapit
pi_213614824
-

[ Bericht 100% gewijzigd door GwaiLow op 19-05-2024 11:02:23 ]
  maandag 20 mei 2024 @ 21:02:53 #273
418311 Claude_Viole
Loopt te kloten...
pi_213631637
Ik las in het nieuws dat Frank Schaafsma is overleden. Hij speelde de rol van Alex Offenberg.

Waar kan iemand mij vertellen wat voor rol hij precies speelde? En wat voor verhaallijn?
pi_213646273
Zo zonde dat ze Maxime het loodje hebben laten leggen. Ik had echt graag de dynamiek tussen haar en Nola willen zien
freedom comes when you learn to let go, creation comes when you learn to say no.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')