FOK!forum / Werk, Geldzaken, Recht en de Beurs / [Crowdfunding] #148 Met weer een nieuw platform
djh77dinsdag 30 mei 2017 @ 15:51
ztv2ifcv9bvj7.jpg
Crowdfunding is hot! In 2016 is in Nederland 170 miljoen euro opgehaald middels crowdfunding. Dat betekent opnieuw flinke groei van het fenomeen ten opzichte van het voorgaande jaar, toen de teller nog bleef steken op 128 miljoen euro. Crowdfunding maakte vorig jaar de realisatie van meer dan 4800 projecten en ondernemingsplannen mogelijk. En dat in een jaar dat crowdfunding ook onder een vergrootglas is komen te liggen.

Met crowdfunding betalen meerdere (soms honderden mensen) mee aan de lening van een bedrijf of particulier. Omdat er bij crowdfunding geen tussenkomst is van een financiële instelling zijn de kosten vaak lager en de rendementen over de investering over het algemeen hoger. Het risico is dat bedrijven 'omvallen' en je het geld kwijt bent .

Crowdfundingplatformen leningen
Geldvoorelkaar (GVE), het grootste platform in NL (bruto rente-0,6%= netto rente)
Collin Crowdfund (CCF), leningen met crowdfundcoach (bruto rente-1,04%*= netto rente)
Funding Circle (FNC), kredieten voor het MKB tot 250K en maximale looptijd 5 jaar (bruto rente -1,0% = netto rente)
KapitaalOpMaat (KOM), leningen voor MKB (netto rendement* fluctueert met looptijd**)
Lendahand (LDH), opkomende economieën met rentes van tussen 3 - 6% (bruto rente = netto rente)
Investormatch (IVM), kosteloos investeren in MKB projecten (bruto rente = netto rente)
Horecacrowdfunding (HCN) leningen voor horeca (netto rendement fluctueert met looptijd**)
SamenInGeld (SIG), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid. (bruto rente -0.30%= netto rente).
Bouwaandeel (BAD), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid (bruto rente = netto rente)
Crowdestate, investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid. (netto rendement fluctueert met looptijd**).
CrowdAboutNow (CAN), leningen voor food, horeca, retail (bruto rente = netto rente)
Waardevoorjegeld, leningen met een christelijk normen- en waardenkader voor het MKB (bruto rente -1,0% = netto rente)
Capital circle, leningen voor MKB, investeren vanaf E 500
Moneybrothers, leningen voor MKB (netto rendement fluctueert met looptijd**)
Lendico, kredieten MKB (bruto rente -1,0% = netto rente)
Aygo!Dutch (AGD), leningen voor MKB (netto rendement fluctueert met looptijd**)
NPEX, handel in aandelen en obligaties van MKB-bedrijven
Zonnepanelendelen, investeren in ZonneDelen van collectieve zonne-energieprojecten
OnePlanetCrowd, groene investeringen, vorm: leningen, donaties, rewards, etc
GreenCrowd, markt plaats voor de financiering van duurzame-energie-projecten
Duurzaam investeren, combinatie van maatschappelijk en financieel rendement. (netto rendement fluctueert met looptijd**).
Doorgaan, vanuit De Amersfoortse, projecten tot 250k, vorm: awards of geldleningen

* Door veel te investeren krijg je een korting op de standaard fee. Door de korting op de fee neemt je netto rendement toe.
** Hoe langer de lening loopt hoe kleiner het verschil tussen bruto en netto. Bijvoorbeeld:
==> 36 maanden bruto rente - 0,6%= netto rente
==> 60 maanden bruto rente - 0,3%= netto rente.

Nominale en effectieve rente bij annuïtaire lening. :
Sommige Platformen geven het nominale (GvE) en andere het effectieve rente percentage (KOM, AGD, FNC,......) op. In de effectieve rente wordt niet 1 x per jaar de volledige rente vergoed maar elke maand 1/12. Bij gelijk rentepercentage krijg je bij effectieve rente meer dan bij nominaal voor je investering per jaar.
Precies omrekenen:
http://www.berekenhet.nl/berekenen/nominale-rente.html
http://www.berekenhet.nl/berekenen/effectieve-rente.html

Val niet buiten de boot!
Er zijn meer mensen die willen investeren dan geld nodig hebben. Het is daarom van belang op tijd er bij te zijn als er een goed project voorbij komt. Vanuit FOK!-users is er een server die geldvoorelkaar (gve), kapitaalopmaat (kom), collincrowdfund (ccf), fundingcircle (fnc) en aygodutch (agd) bijhoudt op nieuwe projecten. Inschrijven werkt zo:
Aanmelden: Stuur een mail met onderwerp "gve" en/of "kom" en/of "ccf" en/of "agd" naar subscribe@crowdfundmailer.nl. Zet 'fok' in de tekst, anders wordt je mail genegeerd. Je krijgt een bevestiging terug per inschrijving.
Afmelden: Om je uit te schrijven mail je "gve" en/of "kom" en/of "ccf" en/of "agd" naar unsubscribe@crowdfundmailer.nl .
Krijg je liever een melding via telegram, ga dan naar https://telegram.me/crowdfund

Crowdfundingplatformen aandelen
SPOILER
Symbid, voor startups en MKB, vorm: aandelen
Kickstarter, daar is een ander topic voor
Buitenlandse platforms
SPOILER
Uiteraard is crowdfunding internationaal, en zo zijn dus ook enkele internationale platformen interessant. Onderstaand zijn enkel nog platformen waarbij je daadwerkelijk investeert, niet uitleent, je krijgt dus aandelen in het betreffende bedrijf en het rendement zal onzekerder zijn.
Seedrs.com is een Engels crowdfundingplatform welk intussen enkele jaren bezig is. De aangeboden projecten zijn zeer gevarieerd. Zo kan je projecten tegenkomen voor een lokale winkel, maar ook voor wereldwijde internetplatformen. Naast aandelen in bedrijven, biedt Seedrs met grote regelmaat ook investeringsfondsen aan om in te investeren.
Companisto.com is een crowdfundingplatform van onze oosterburen. Het Duitse platform biedt ook zeer gevarieerde projecten aan. Het zijn nooit echt veel projecten maar degene die er staan zijn meestal wel interessant om in ieder geval te bestuderen.
Crowdcube.com is een Engels platform welke mooie projecten aanbiedt. Helaas is er het nadeel dat je als buitenlander een debitcard van Visa of Mastercard moet hebben om er te investeren. Een debitcard, dus geen creditcard, ook niet een prepaid creditcard.
Lendingclub.com is een groter amerikaans crowdfunding platform. Hierbij zal het faillissement risico waarschijnlijk wat lager zijn. Een ander voordeel is dat je hier automatisch diversificatie kunt toepassen, met een minimum van $25 per stuk. Dit vermindert je risico aanzienlijk. Echter, voor niet-Amerikanen is het minimale investeringsbedrag $100.000. (bron)
Mintos, a peer-to-peer lending marketplace that connects investors with borrowers of non-bank lenders. It is an easy and transparent alternative to the traditional banking system. At Mintos both retail and institutional investors can invest in fractions of loans originated across Europe. Currently, we serve mortgage loans, personal unsecured loans, secured car loans, and small business loans. The minimum investment in one loan is EUR 10. Loan originators, on the other hand, by connecting to the Mintos platform get an instant access to investors that are looking to purchase loans.
Twino, a privately-owned marketplace lender operating across 7 countries. The company, previously known as Finabay, started operations in 2009 in Latvia and has originated over EUR 240 million in unsecured consumer loans since then. In 2015, TWINO launched an investment marketplace, offering investors from across Europe the opportunity to earn premium returns by investing in unsecured consumer loans originated by its daughter companies in Poland, Georgia and Denmark. In combination with the company's strong management team, local presence and proprietary scoring models, the investment marketplace fuels the growth of the company in the existing markets, as well as its geographical expansion.
Bondora, a leading peer-to-peer lending platform for investing in European non-bank personal loans. All loans are issued by our mother company Bondora AS that retains a share of risk in all loans it sells through Bondora.com marketplace.
Een overzicht van crowdfunding platforms staat op wikipedia.
Risico
SPOILER
Bij sommige crowdfundplatforms moet rekening gehouden worden met het risico dat het crowdfundplatform failliet kan gaan. Dit is minder van belang bij diverse platforms die via een derdenrekening werken en waar de contracten direct afgesloten worden tussen lener en verstrekker.
Daarnaast kunnen de projecten 'omvallen', dan ben je je geld kwijt.
Informeer jezelf goed over de risico's, spreid je geld en investeer nooit meer dan je kunt verliezen. De mensen in dit topic helpen je graag je vragen te beantwoorden :).
Zekerheden
SPOILER
Als je je geld uitleent wil je de beste zekerheid dat je het terug krijgt.
Alleen 100% zekerheid dat je je geld behoud heb je als je niets uitleent! In alle andere gevallen kan je je geld kwijtraken. Crowdlending is risicovol!

Hoe kan je nu aan een project zien of het een project is met risico's die aanvaardbaar zijn:

o Eerst kijk je naar de primaire zaken. Hoe staat het met het eigen vermogen, hoe is het eigen vermogen opgebouwd, hoe zit het met de solvabiliteit, liquiditeit en winstgevendheid nu en in de toekomst. Is er een non-ontrekkingsverklaring t.a.v. de hoogte van de solvabiliteit? Zijn er nog meer leninggevers in het spel en wat zijn hun rechten? Tekenen alle B.V.'s van de eigenaren mee met de lening overeenkomst? Of wordt er nu juist een belangrijke vergeten zodat de ondernemer makkelijk verder kan zonder de lening af te lossen? Zijn de mensen bekwaam? Bestaat het bedrijf al langer of is het een starter? Zijn de prognoses reëel of gaat men er met de hockeystick methode tegenaan. Je moet er achter zien te komen of de lening bij een reële bedrijfsvoering en ook met een beetje tegenwind terug betaald kan worden. Platformen kunnen je helpen bij dit onderzoek met hun ratings en rapporten echter de praktijk heeft geleerd dat deze hulpmiddelen van platformen niet altijd kloppen en soms zelfs er geheel naast zitten. Je bent dus altijd zelf verantwoordelijk voor je beslissing om te kijken naar deze primaire zekerheid heeft het bedrijf of particulier genoeg mogelijkheden om de lening terug te betalen.

o De secundaire zekerheden. Wat krijg ik nog terug als er te veel tegenwind is en de lening nemer de lening niet meer kan terug betalen. Als een lening nemer zijn schulden niet meer kan betalen gaat hij in de meeste gevallen failliet. Daar er dan meestal preferente schuldeisers zijn ( fiscus, UWV en pandhouders) blijft er in het algemeen niets over uit de failliete boedel voor de CF geld uitlener zonder zekerheden. Daarom eisen sommige platformen extra (secundaire) zekerheden voor als de lening nemer niet meer aan zijn verplichtingen voldoet om toch nog een deel van de geleende bedrag terug te kunnen betalen aan de CF geld uitlener. Welke zeker heden praten we dan over:
o Hoofdelijke aansprakelijkheid van de eigenaren (materieel of moreel)
o Borgstellingen van personen voor een bepaald bedrag (materieel of moreel)
o Hypothecaire zekerheden op onroerend goed of schepen
o Verpanding van inventaris, machines, voorraad, debiteuren, contracten etc
Zekerheden dienen zo hard mogelijk te zijn, door hier op het forum mee te lezen leer je welke zekerheden hard zijn. Harde zekerheden verkleinen het risico en kunnen er voor zorgen dat je een deel van je geld alsnog terug krijgt.

Een voorbeeld van een boterzachte zekerheid:
De heer x geeft een borgstelling af van 100.000 euro. Deze borg stelling is op dit moment van morele aard. ( Hier staat dus de heer x garant voor 100K maar x heeft niets)

Een voorbeeld van een harde zekerheid:
De heer x heeft een huis dat een maand geleden getaxeerd is op een waarde van 210.000 euro. Dit huis is op dit moment niet hypothecair belast. Voor de deelnemers aan deze lening wordt een eerste hypotheek afgegeven van 100K (100K is de grootte van de lening) aan de stichting zekerheden van het platform. De 1e hypotheek wordt via de notaris geregeld en het platform betaald pas uit na registratie van de hypotheek.

Hier een link naar een beschrijving van als het mis gaat en hoe een platform dat kan afhandelen Dit https://www.aygodutch.com/als-het-mis-gaat/ is een voorbeeld van een platform dat de afhandeling redelijk/tot goed voor elkaar heeft. Je kan hier ook lezen hoe de volgorde van afhandeling is van zekerheden bij een faillissement. Let op niet alle platformen hebben deze afhandeling goed voor elkaar. Ook de communicatie aangaande mislukte projecten laat vaak te wensen over.
Belastingen en de belastingdienst
SPOILER
Bent u particulier? In vrijwel alle gevallen valt de waarde van de lening - het saldo - in "box 3 voor de inkomstenbelasting. Dat betekent dat u het saldo moet opgeven bij uw aangifte inkomstenbelasting. Net zoals u dit doet met het saldo van uw bankrekening (saldo = waarde per 1 januari van het jaar waarover de belastingopgave wordt gedaan). De rente hoeft niet te worden opgegeven, tenzij deze wordt bijgeschreven bij het banksaldo.

Er kan een uitzondering worden gemaakt op bovenstaande als u als particulier (volgens de fiscus) aan meer dan normaal vermogensbeheer doet. Raadpleeg bij vragen hierover uw belastingadviseur.

Bent u ondernemer en handelt u vanuit een zakelijk account? Voor ondernemers/bedrijven die in het kader van hun onderneming handelen, vormt het uitgeleende bedrag een (vreemd vermogen) vordering die op de balans gezet moet worden. Ontvangen rente behoort tot het resultaat (de winst). Voor IB ondernemers wordt de winst belast in box 1, voor BVs valt e.e.a. onder de vennootschapsbelasting. Indien de lening onverhoopt niet kan worden afgelost, kan afgewaardeerd worden ten laste van de winst.

Zie hiervoor ook: WGR / Crowdfunden en de belastingdienst Zeker weten? Bel dan zelf de belastingdienst.
Kan ik wat aan het CF uitlenen overhouden?
SPOILER
Kan ik wat aan Crowdfunding leningen overhouden of kan ik mijn geld beter op een andere manier beleggen, sparen of misschien nog beter uitgeven of in de ouwe sok stoppen.
Dat is natuurlijk altijd de grote vraag?
Onderstaande globale NRDZ sigarendoos berekening kan je helpen je koers te bepalen.

40 echte defaults van 1100 projecten bij GVE,KOM, Collin,HCN is op dit moment (december 2015) de beste schatting. Dus zo'n 3.6% van alle projecten is vroegtijdig definitief gestopt met betalen.

Bierviltjes berekening ( ook wel de sigarendoos berekening genoemd ?) bij random gespreide investering in projecten :
• 100000 euro geïnvesteerd gespreid over alle projecten
• Opgegeven rente gemiddeld over alle projecten 7%
• Gemiddelde looptijd 4 jaar
• Rente te ontvangen over de gehele looptijd is dus ongeveer 14000 euro
• Fee gemiddeld 1% is ongeveer 1000 euro
• Default gemiddeld na 0.37 deel looptijd. (berekend uit de huidige bekende defaults)
• Default verlies inleg exclusief rente verlies 0.63 * 3600 euro is ongeveer 2300 euro
• Rente verlies defaults ongeveer 300 euro

Wat hou je dus over, ongeveer 10000 euro of te wel ongeveer 5% netto per jaar over uitstaand kapitaal.

Kanttekeningen :
• 3.6% is het default percentage in aantal op dit moment. In geld ligt het iets hoger daar grotere projecten eerder in default gaan als projecten met een kleine geldswaarde.
• 3.6% default zou over de gehele looptijd van de fictieve investering van 100000 euro zomaar het dubbele of meer kunnen worden gezien de fase waarin de meeste van de 1100 projecten zich bevinden.
• Als default percentage verdubbelt dan hou je ongeveer 7500 euro over is zo'n 3.75 % netto rente per jaar over uitstaand kapitaal.
• Nog steeds 2.25% meer dan bij een deposito van 2 tot 4 jaar die op dit moment ongeveer 1.5% doen.
• Heb je 12% tot 13% van je initiële projecten in default dan speel je nog steeds quite t.o.v een deposito. Je moet dan wel kans zien je te verbeteren anders kan je beter stoppen en je geld op de bank zetten.

Crowdfunding wel meer risico, met veel meer werk, maar ook met meer fun. Je kan benchmarken tegen de gemiddelden en kijken of je het zelf beter doet met het selectief uitzoeken van projecten.

Als je het goed doet beloning in extra rendement en een schouderklopje van je zelf.

Deze bierviltjes berekening geeft een aardige indicatie. Wil je het precies uitrekenen dan kan dat natuurlijk en ik zou zeggen doe je best een excel sheet is geduldig. Wil je het echt precies weten dan moet je wachten tot je projecten klaar zijn met aflossen want ook in de laatste maand van een lening kan er een ongelukje gebeuren.
Projecten met problemen:
SPOILER
Aangezien vooralsnog te weinig openheid wordt gegeven over projecten in problemen en defaults door de platformen, hieronder een onvolledige lijst van projecten met problemen van GvE, KOM, CCF, HCN, FNC, AGD, IVM per 11-01-2017

Bij bedrijven met naam XXXXXXXXXXXX zijn er nog mogelijkheden dat het goed komt. Er is een nieuwe categorie problemen aangemeld maar betaald nog conform contract.Ook bij de andere projecten met naam genoemd kan nog steeds uitwinning plaats vinden uit boedel of persoonlijke aansprakelijkheid. Heb je info over defaults die niet vermeld staan of zich niet lenen voor een post op het forum dan graag een PM naar NRDZ. Zie je fouten in de lijst dan ook graag je opmerkingen.

347cs92.jpg

projecten in problemen grafisch weergegeven per 03-12-2015 en per 11-01-2017. Note: de gegevens zijn zo goed mogelijk verzameld maar kunnen fouten bevatten.

2itq9ns.jpg


Statistieken
SPOILER
knthaq5hsdpoo.png

ltgcqfozqil.png

b9xpgb4th6t.png

lgc1egyfrsa.png

q5mdvthquyz.png

Punt van orde:
We hebben gemerkt dat elk platform helaas wel eens een betaling een paar dagen te laat doet.Dit is vervelend, maar mag de discussies niet gaan overheersen. We hebben daarom besloten alleen achterstanden van meer dan 3 werkdagen hier op het forum te melden.

Disclaimer: de informatie in dit topic is hoogstens informatief. Informeer je altijd goed zelf voordat je investeert. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
djh77dinsdag 30 mei 2017 @ 15:51
Vandaag is een nieuw platform gelanceerd. Het platform acteert vanuit christelijke waarden (voor wat het waard is). Ze gaan ambitieus van start met een 10 jarige lening voor 159k betreffende vastgoed project in Griekenland. Wel met hypothecaire zekerheid. Rente is 6% bruto/5% netto:
https://waardevoorjegeld.nl/project/5rblicg493

https://vimeo.com/218701064
Speekselklierdinsdag 30 mei 2017 @ 15:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 15:51 schreef djh77 het volgende:
acteert vanuit christelijke waarden
Ik ben mijn vetrouwen in het platform nu al kwijt.
bleyenburgdinsdag 30 mei 2017 @ 16:27
quote:
acteert vanuit christelijke waarden

Ik ben mijn vetrouwen in het platform nu al kwijt.
Zeker indertijd ook fors in Baan Company belegd?

O-)
FINONAFdinsdag 30 mei 2017 @ 16:31
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 15:50 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Ik vraag me alleen af hoe veel die hypotheek waard is. Een overwaarde van 450k klinkt als veel na aftrek van andere hypotheken, maar stel het pand is 2000k waard, en is al belast met 1550k, dan is het ook 450k maar toch is de kans dan groot dat er bij executie niet genoeg overblijft.
WOZ waarde 010116 is 743k. Dus hypotheek 1 en 2 zouden bij elkaar 293k (743k - 450k) zijn, er even van uitgaan dat marktwaarde is WOZ waarde. Dus als toko 543 (293k+250k) bij executie zou opleveren dan zouden de hypotheekhouders hiermee schadeloos worden gesteld. Grote vraag blijft natuurlijk wat de marktwaarde is waarmee is gerekend, hoe hoger deze is, hoe groter de eerste twee hypotheken ook zijn. De WOZ waarde geeft een richting.

[ Bericht 8% gewijzigd door FINONAF op 30-05-2017 16:50:10 ]
bleyenburgdinsdag 30 mei 2017 @ 16:40
Vandaag wel weer wat geleerd dankzij FNC project

Bio resonantie therapie.

Leuk leesvoer over te vinden

Ik denk dat ik die meneer Hayo Bol een kleine bijdrage mijnerzijds gun
dyna18dinsdag 30 mei 2017 @ 16:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 15:51 schreef djh77 het volgende:
Vandaag is een nieuw platform gelanceerd. Het platform acteert vanuit christelijke waarden (voor wat het waard is). Ze gaan ambitieus van start met een 10 jarige lening voor 159k betreffende vastgoed project in Griekenland. Wel met hypothecaire zekerheid. Rente is 6% bruto/5% netto:
https://waardevoorjegeld.nl/project/5rblicg493

https://vimeo.com/218701064
Tja, even worst case scenario.
Wat als Griekenland zwaar in de schulden komt en uit de EU wordt gezet?
Wat is dan nog je zekerheid?

Ik heb het niet zo met het financieren van huizen in het buitenland. Dat gaat te vaak mis.
Speekselklierdinsdag 30 mei 2017 @ 16:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 16:27 schreef bleyenburg het volgende:
Zeker indertijd ook fors in Baan Company belegd?

O-)
Nee, hoor!
Ik denk alleen dat seculiere platforms al problemen genoeg hebben en dit soort problemen niet worden opgelost met een chistelijk denken.
mike79_ndinsdag 30 mei 2017 @ 16:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 16:48 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Tja, even worst case scenario.
Wat als Griekenland zwaar in de schulden komt en uit de EU wordt gezet?
Wat is dan nog je zekerheid?

Ik heb het niet zo met het financieren van huizen in het buitenland. Dat gaat te vaak mis.
Dat is niet worst case hoor, dat lijkt mij juist het meest voor de hand liggende scenario in de komende tien jaar. Dat ze zwaar in de schulden komen, daar hebben ze in ieder geval al een lekker beginnetje mee gemaakt. Voor mij een volkomen kansloos project, al komt er een Griekse staatsgarantie op die lening, ik peins er niet over.
Horsemendinsdag 30 mei 2017 @ 17:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 11:03 schreef marathon2000 het volgende:
De nieuwe van GVE:
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16410

ABS Sweets
Project:16410 Zakelijk
Leendoel:Financiering werkkapitaal
Classificatie:2
G-PD percentage:1,98
Creditsafe score:73
Zekerheden:Zie pitch
Inschrijfperiode nog 60 dagen
Kredietbedrag:¤ 250.000
Geinvesteerd:¤ 700
Product:Annuïteit
Rente per jaar:5,8%
Looptijd:60 maanden
Ik denk ook dat dit geen onaardig project is. Mooi bestaand bedrijf met een hoop bekende klanten.

Een nadeel is natuurlijk dat er al twee banken bij dit project betrokken zijn en dan weet ik wel waar de zekerheden zitten. Het pand waar de 3e hypotheek op gegeven zal worden is een combi woonhuis met bedrijfspand. De grote vraag is wat dat in het ergste geval zal opleveren. Al met al een beetje vergelijkbaar verhaal als Hillside.

Voor mij is de rente t.o.v. het risico en de zekerheden te laag (ik denk aan minimaal 7%) maar hij loopt lekker door dus het project zal ook zonder mijn bijdrage vandaag of morgen wel vol komen.
Mynheer007dinsdag 30 mei 2017 @ 17:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 16:31 schreef FINONAF het volgende:

[..]

WOZ waarde 010116 is 743k. Dus hypotheek 1 en 2 zouden bij elkaar 293k (743k - 450k) zijn, er even van uitgaan dat marktwaarde is WOZ waarde. Dus als toko 543 (293k+250k) bij executie zou opleveren dan zouden de hypotheekhouders hiermee schadeloos worden gesteld. Grote vraag blijft natuurlijk wat de marktwaarde is waarmee is gerekend, hoe hoger deze is, hoe groter de eerste twee hypotheken ook zijn. De WOZ waarde geeft een richting.
Bedankt voor het uitzoeken. Ik stap er voor een klein bedrag in.
OpDieFietsdinsdag 30 mei 2017 @ 19:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 16:40 schreef bleyenburg het volgende:
Vandaag wel weer wat geleerd dankzij FNC project

Bio resonantie therapie.

Leuk leesvoer over te vinden

Ik denk dat ik die meneer Hayo Bol een kleine bijdrage mijnerzijds gun
Wikipedia:
"Geen van de verschillende theorieën achter bioresonantie is wetenschappelijk onderbouwd en de effectiviteit van de methode wordt niet bewezen geacht. Medici waarschuwen voor de risico's van het volgen van deze alternatieve behandeling."

Wat overigens natuurlijk niet betekent dat het geen goede investering kan zijn.
Voor mij echter een principiele no-go.
UU7dinsdag 30 mei 2017 @ 19:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 15:55 schreef Speekselklier het volgende:

[..]

Ik ben mijn vetrouwen in het platform nu al kwijt.
Een van de oprichters van het platform is Johan van Buuren. Hij is jarenlang wethouder geweest namens de SGP in Oud-Beijerland. Heb goede verhalen over de man gehoord.
snoopy40dinsdag 30 mei 2017 @ 20:20
Kunnen onze speurders geen collin projecten meer vinden, heb de laatste weken niets meer voorbij zien komen😂
Mynheer007dinsdag 30 mei 2017 @ 20:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 20:20 schreef snoopy40 het volgende:
Kunnen onze speurders geen collin projecten meer vinden, heb de laatste weken niets meer voorbij zien komen😂
Nope, er komen alleen maar nieuwsberichten langs op het moment. In dit tempo gaan ze de 100 miljoen niet halen.
dyna18dinsdag 30 mei 2017 @ 20:24
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 20:24 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Nope, er komen alleen maar nieuwsberichten langs op het moment. In dit tempo gaan ze de 100 miljoen niet halen.
Liever kwaliteit dan kwantiteit...
Mynheer007dinsdag 30 mei 2017 @ 22:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 20:24 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Liever kwaliteit dan kwantiteit...
Helemaal mee eens, maar de ambitie van ccf is om voor de kwantiteit te gaan.
Ed99_8dinsdag 30 mei 2017 @ 23:02
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 22:37 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Helemaal mee eens, maar de ambitie van ccf is om voor de kwantiteit te gaan.
Project 'Rederij Le Formidable' loopt ook wat moeizaam. Maar de ¤ 500.000 zullen ze vast wel halen. ik wacht tot het laatst want ben niet van plan in te stappen bij 800.000. Ik wil er in stappen wanneer ze max. ¤ 600.000 ophalen zodat Micro de rest investeerd maar wel de 1e hypotheek erop zit....
petercdinsdag 30 mei 2017 @ 23:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 mei 2017 16:54 schreef mike79_n het volgende:

[..]

Dat is niet worst case hoor, dat lijkt mij juist het meest voor de hand liggende scenario in de komende tien jaar. Dat ze zwaar in de schulden komen, daar hebben ze in ieder geval al een lekker beginnetje mee gemaakt. Voor mij een volkomen kansloos project, al komt er een Griekse staatsgarantie op die lening, ik peins er niet over.
In de Bible Belt zit in basis goed geld, dus als zij dit potentieel weten aan te boren en te bedienen hebben ze een aardige niche markt ontdekt. Men is hardwerkend, godvrezend en men zal vanuit deze achtergrond alles in het werk stellen voor goede afloop van de projecten. Voor mij is 120mnd te lang, *O* w/
Piet__Piraatwoensdag 31 mei 2017 @ 00:24
Zag dat Lendahand weer goed aan het promoten is. 25 euro voor nieuwe uitlener én aanbrengende huidige uitlener. Mochten er nog nieuwe geïnteresseerden zijn...?
obligatairewoensdag 31 mei 2017 @ 09:47
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 00:24 schreef Piet__Piraat het volgende:
Zag dat Lendahand weer goed aan het promoten is. 25 euro voor nieuwe uitlener én aanbrengende huidige uitlener. Mochten er nog nieuwe geïnteresseerden zijn...?
Die kwestie op de Filipijnen zal een deukje in het vertrouwen van de investeerders gegeven hebben?
Wat mij daarnaast ook een beetje opvalt is dat ze vaak projecten van dezelfde lokale partners hebben. Uit oogpunt van spreiding wil je dat niet, zeker niet met deze rentes....
-jos-woensdag 31 mei 2017 @ 09:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2017 17:53 schreef Incitatus3 het volgende:
Ik heb h'm ook - project 11403 - probleem was al bekend hier. Moet zeggen dat ik het een nette mail vind. Er zijn verschillende opties afgewogen, en er is uitgebreid overlegd met alle partijen - dat wordt best uitbreeid toegelicht. Verkoop zou de beste optie zijn. Dat vind is lastig beoordelen, dat wel. Het lijkt me desalniettemin een gedegen afweging te zijn geweest.

Een verlies van 36% van de oorspronkelijke investering is natuurlijk erg balen, maar eerlijk gezegd had ik deze al als volledige default afgeschreven. En dan valt 64% van de oorspronkelijke investering retour nog mee.
Nog maar 2 uur om dit voorstel te weigeren!
Piet__Piraatwoensdag 31 mei 2017 @ 09:54
Mee eens. Spreiding is key en dat is daar wat lastig omdat je afhankelijk bent van de tussenpersoon. Ik heb er zelf nog wel wat open staan, maar investeer de laatste tijd ook niet zoveel omdat ik eerst wil zien hoe het filipijnenverhaal wordt afgewikkeld.
Plus, ik vind de projecten te lang. Veel van 36 of 48 maanden, voor die periode wil ik me niet vastleggen op projecten waar ik zo weinig van weet.
Ed99_8woensdag 31 mei 2017 @ 10:36
ABS Sweets (bij GvE) is inmiddels ook vol! Klein bedrag heb ik er in gestort ondanks dat ik liever voor kortere termijnen investeer....
En ook Hillside Sleewijk (GvE) 3 jaar aflossingsvrij 500k is ook vol gestort.
djh77woensdag 31 mei 2017 @ 10:39
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 10:36 schreef Ed99_8 het volgende:
ABS Sweets (bij GvE) is inmiddels ook vol! Klein bedrag heb ik er in gestort ondanks dat ik liever voor kortere termijnen investeer....
Net als de aflossingsvrije van Hillside. Ik verwacht nog wel een renteverhoging voor de annuïteitenlening (1% extra kost de ondernemer 'maar' 3k p.j).
bleyenburgwoensdag 31 mei 2017 @ 11:37
Ter info:
FNC.
Lopend 58 projecten
Te laat met betalen: 6
Waarvan 5 die 6 dagen te laat zijn en 1 al 125 dagen
djh77woensdag 31 mei 2017 @ 11:56
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 11:37 schreef bleyenburg het volgende:
Ter info:
FNC.
Lopend 58 projecten
Te laat met betalen: 6
Waarvan 5 die 6 dagen te laat zijn en 1 al 125 dagen
Lopend 85 projecten
Te laat met betalen: 8
Waarvan
• 5 die 6 dagen te laat zijn (1 termijn)
• 1 die 34 dagen te laat is (2 termijnen)
• 2 al meer dan 125 dagen (5/7termijnen)

Rendement is nog prima. Gemiddeld dus 1 op de 10 projecten te laat.
bleyenburgwoensdag 31 mei 2017 @ 12:02
Ik denk dat de FNC portfolio van djh77 en ikke nogal wat overlap vertoont
:Y
Beukhaagwoensdag 31 mei 2017 @ 12:06
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 09:54 schreef -jos- het volgende:

[..]

Nog maar 2 uur om dit voorstel te weigeren!
Ik heb gve een vraag gesteld over de hoofdelijke aansprakelijkheid. Ik zie nl. niet in waarom verkoop van de Bv moet leiden tot het ontheffen van de HA..

Krijg echter geen reactie..
-jos-woensdag 31 mei 2017 @ 12:22
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 12:06 schreef Beukhaag het volgende:

[..]

Ik heb gve een vraag gesteld over de hoofdelijke aansprakelijkheid. Ik zie nl. niet in waarom verkoop van de Bv moet leiden tot het ontheffen van de HA..

Krijg echter geen reactie..
Lijkt mij inderdaad een zeer logische vraag. :)
Speekselklierwoensdag 31 mei 2017 @ 12:27
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 12:06 schreef Beukhaag het volgende:
ontheffen van de HA
Het heet toch ook niet voor niets HA?
bleyenburgwoensdag 31 mei 2017 @ 12:48
Ik word echt moedeloos van die voorgestelde deals.
bleyenburgwoensdag 31 mei 2017 @ 12:50
zou iemand mij (in spoiler of pb) dat voorstel kunnen laten zien?
en welk project betreft het?
Beukhaagwoensdag 31 mei 2017 @ 14:08
SPOILER
Begin maart hebben wij u geïnformeerd inzake project 11403 | Greenpower Nano. De laatste maanden hebben wij intensieve gesprekken gevoerd met alle stakeholders om de situatie en mogelijkheden in beeld te brengen.

De gesprekken zijn gevoerd met zowel de directie van Greenpower Nano Technology Group, diens advocaat Jeroen Sprangers, de bemiddelende intermediair van ‘Mijn Accountant’ en de contactpersoon van de Rabobank Noord Kennemerland. Daarnaast hebben wij Flanderijn en van Eck gerechtsdeurwaarders gevraagd om de verhaalsmogelijkheden te onderzoeken.

Uit deze gesprekken is gebleken dat de situatie van Greenpower Nano door het gebrek aan verkoopresultaten zorgwekkend is. Hoewel de directie aangeeft dat het product zeer veel toepassingsmogelijkheden kent, is men onvoldoende in staat gebleken om dit om te zetten in (verkoop) resultaten. Momenteel lopen er aantal proefopstellingen waarbij het product getest wordt door mogelijke afnemers. Het is vooralsnog onzeker of dit zal leiden tot voldoende cash flow voor de onderneming.

Samengevat hebben bovenstaande stakeholders 3 opties bestudeerd en besproken, te weten:
een faillissement;
een mogelijke verkoop (er is een potentiële koper);
een tijdelijke stopzetting van rente en aflosverplichtingen.

Uiteindelijk is gebleken dat optie 2 het beste is voor de kredietverschaffers (Rabobank en investeerders via Geldvoorelkaar.nl) De Rabobank heeft uiteindelijk ruim ¤ 301.750,- aan krediet verstrekt aan de onderneming en de investeerders via Geldvoorelkaar.nl ¤ 148.000,-. Het totale kredietbedrag is derhalve ¤ 449.750,-.

Een potentiële koper heeft een mondeling bod uitgebracht van ¤ 125.000,-. Bij een evenredige verdeling van de opbrengst resulteert dit een is verdeling van ¤ 83.866,- voor de Rabobank en ¤ 41.134,- (28%) voor de investeerders via Geldvoorelkaar.nl. De Rabobank is van mening dat een verkoop de beste optie is voor zowel de Rabobank als investeerders van Geldvoorelkaar.nl en heeft dit ook schriftelijk toegelicht en bevestigd.

Samengevat kan door de verkoop circa ¤ 41.000,- aan de investeerders worden uitgekeerd (minus incasso kosten). Dit resulteert uiteindelijk in een totale netto terugbetaling van circa ¤ 95.000,- (64%) van het oorspronkelijke verstrekte kredietbedrag. Een faillissement en vervolgens mogelijke uitwinning bij medeschuldenaars zal zeer waarschijnlijk minder opleveren (naar schatting maximaal 14,5% van het kredietbedrag in plaats van 28%). Flanderijn gerechtsdeurwaarders heeft bovenstaande bevestigd. Een tijdelijke stopzetting van rente en aflosverplichtingen wordt door betrokken stakeholders niet als een oplossing gezien maar slechts als uitstel van de verplichtingen.
De optie van verkoop is derhalve de beste optie op dit moment. De kredieten zullen dus deels afgelost kunnen worden en niet meegaan naar de nieuwe eigenaar.

Wij denken dat gezien de omstandigheden dit een redelijk voorstel is en een situatie van faillissement en uitwinning voorkomt. Echter, wij willen de investeerders de gelegenheid geven om hierop te reageren.

Indien u zich niet in dit voorstel kunt vinden, vernemen wij dit graag. In verband met de deadline van het bod verzoeken wij u vriendelijk om uw reactie uiterlijk woensdag 31 mei 12:00 uur te mailen aan info@geldvoorelkaar.nl (u kunt op het e-mailadres klikken om te reageren). Mocht blijken dat de meerderheid zich niet kan vinden in bovenstaande regeling, dan zal deze niet tot uitvoer worden gebracht. Na het sluiten van de reactietermijn zullen wij u hier verder over informeren.
Er staat niet in zoveel woorden dat de HA niet uitgewonnen wordt. Toch lees ik dit wel tussen de regels door. Er volgt een eenmalige uitkering uit de verkoop van het bedrijf en dat is het.. Zoals gezegd lijkt het mij volstrekt logisch om de opbrengsten van de verkoop uit te keren en vervolgens over te gaan tot uitwinning van de zekerheden.
bleyenburgwoensdag 31 mei 2017 @ 14:23
Dat staat er wél met zoveel woorden:


quote:
Wij denken dat gezien de omstandigheden dit een redelijk voorstel is en een situatie van faillissement en uitwinning voorkomt.
crowd-fundiwoensdag 31 mei 2017 @ 14:32
Ik blijf vooral benieuwd of de Rabo echt genoegen neemt met een verdeling van de opbrengst verkoop. Dat is toch nauwelijks voor te stellen!
djh77woensdag 31 mei 2017 @ 14:51
Kleine lening op KoM (40k voor gastouder):
https://www.kapitaalopmaa(...)de-Belhamels#project
obligatairewoensdag 31 mei 2017 @ 14:51
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:32 schreef crowd-fundi het volgende:
Ik blijf vooral benieuwd of de Rabo echt genoegen neemt met een verdeling van de opbrengst verkoop. Dat is toch nauwelijks voor te stellen!
Hopelijk weet die koper niet hoe slecht het er voor staat, anders zou hij het beter voor een appel en een ei van de curator kunnen kopen.
Volgens mij heeft die persoon privé geen bezit. Ik zou maar heel gauw ja zeggen als ik jullie was, puur pragmatisch gezien.
komradwoensdag 31 mei 2017 @ 14:52
Iemand een mening over het project de belhamels bij KoM?
bleyenburgwoensdag 31 mei 2017 @ 14:56
Leuke dame
bleyenburgwoensdag 31 mei 2017 @ 14:58
Ik zit zelf niet meer in de kleine kinderen.
(wel weer kleinkinderen, maar ja.....)

Maar wát een handel is dat zeg!
mike79_nwoensdag 31 mei 2017 @ 15:01
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:52 schreef komrad het volgende:
Iemand een mening over het project de belhamels bij KoM?
Weer verwarring over de looptijd:

"Om de verbouwing te realiseren en aan de gestelde eisen voor de inrichting te voldoen is Karin Berg nu op zoek naar ¤ 40.000,- en biedt investeerders in ruil een rente percentage aan van 7,5% gedurende 60 maanden."

Of:

Investeringsrisico B+
Financieringsduur 48 Maanden
Rente 7,5 %

En het is zeker niet de eerste keer dat dit misgaat.
Justme7005woensdag 31 mei 2017 @ 15:02
Ik vind De Belhamels een redelijk project. Mijn laatste investering bij KoM is al meer dan een jaar geleden en dat laat ik zo
mike79_nwoensdag 31 mei 2017 @ 15:03
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:02 schreef Justme7005 het volgende:
Ik vind De Belhamels een redelijk project. Mijn laatste investering bij KoM is al meer dan een jaar geleden en dat laat ik zo
Ik snap niet goed dat er mensen investeren in een project of dat kunnen beoordelen als de looptijd nog niet duidelijk is.
FINONAFwoensdag 31 mei 2017 @ 15:03
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:01 schreef mike79_n het volgende:

[..]

Weer verwarring over de looptijd:

"Om de verbouwing te realiseren en aan de gestelde eisen voor de inrichting te voldoen is Karin Berg nu op zoek naar ¤ 40.000,- en biedt investeerders in ruil een rente percentage aan van 7,5% gedurende 60 maanden."

Of:

Investeringsrisico B+
Financieringsduur 48 Maanden
Rente 7,5 %

En het is zeker niet de eerste keer dat dit misgaat.
Uit de de toetsing van Stichting Exsyting blijkt duidelijk 48 maanden, maar slordig is het zeker.
Justme7005woensdag 31 mei 2017 @ 15:06
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:03 schreef mike79_n het volgende:

[..]

Ik snap niet goed dat er mensen investeren in een project of dat kunnen beoordelen als de looptijd nog niet duidelijk is.
Looptijd vier of vijf jaar maakt wat mij betreft in dit geval qua beoordeling geen verschil.
mike79_nwoensdag 31 mei 2017 @ 15:10
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:06 schreef Justme7005 het volgende:

[..]

Looptijd vier of vijf jaar maakt wat mij betreft in dit geval qua beoordeling geen verschil.
En waar ligt je grens? Als het 72 maanden was is het dan wel een verschil? Of 84 maanden?

Ik vind het raar: er is een wezenlijk verschillend risicoprofiel tussen 48- of 60-maandsleningen.
obligatairewoensdag 31 mei 2017 @ 15:13
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:56 schreef bleyenburg het volgende:
Leuke dame
Maar ook het project oogt niet verkeerd.......zo te zien is ze zo goed als schuldenvrij en verdient het aardig. Ook hebben ze privé enig vermogen. En het is een verbouwing in een eigen pand/woning, dus dat geld is goed besteed. Partner heeft ook inkomen. Bedrag is te overzien.
Justme7005woensdag 31 mei 2017 @ 15:16
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:10 schreef mike79_n het volgende:

[..]

En waar ligt je grens? Als het 72 maanden was is het dan wel een verschil? Of 84 maanden?

Ik vind het raar: er is een wezenlijk verschillend risicoprofiel tussen 48- of 60-maandsleningen.
Het project lijkt mij best oke, ik schat het risico dat het met het koM-platform mis gaat in de komende vier jaar groter in dan dat dit project mis loopt
BillieCFwoensdag 31 mei 2017 @ 15:20
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:13 schreef obligataire het volgende:

[..]

Maar ook het project oogt niet verkeerd.......zo te zien is ze zo goed als schuldenvrij en verdient het aardig. Ook hebben ze privé enig vermogen. En het is een verbouwing in een eigen pand/woning, dus dat geld is goed besteed. Partner heeft ook inkomen. Bedrag is te overzien.
Maar wat gebeurt er als mevrouw (ernstig) ziek wordt? Geen inkomen, geen opvang (dat laatste ligt bij mij gevoelig, omdat ik zelf twee kinderen heb die naar opvang gaan). En ze gaat ook nachtopvang doen? Dus dag en nacht werken? In haar eentje?

Voor mij hangt het teveel aan één person.
FINONAFwoensdag 31 mei 2017 @ 15:29
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:20 schreef BillieCF het volgende:

[..]

Maar wat gebeurt er als mevrouw (ernstig) ziek wordt? Geen inkomen, geen opvang (dat laatste ligt bij mij gevoelig, omdat ik zelf twee kinderen heb die naar opvang gaan). En ze gaat ook nachtopvang doen? Dus dag en nacht werken? In haar eentje?

Voor mij hangt het teveel aan één person.
Goed punt over eventuele ziekte, ik heb vraag gesteld aan KOM of zij en / of haar partner een AOV heeft/hebben.
Thomas88woensdag 31 mei 2017 @ 15:30
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:13 schreef obligataire het volgende:

[..]

Maar ook het project oogt niet verkeerd.......zo te zien is ze zo goed als schuldenvrij en verdient het aardig. Ook hebben ze privé enig vermogen. En het is een verbouwing in een eigen pand/woning, dus dat geld is goed besteed. Partner heeft ook inkomen. Bedrag is te overzien.
Het is me alleen te onduidelijk waar die 40.000 precies in gaat zitten, en vraag me af waarom hun woning al een half jaar te koop staat. Staat een beetje haaks op het verbouwplan.
marathon2000woensdag 31 mei 2017 @ 15:32
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:20 schreef BillieCF het volgende:
igt bij mij gevoelig, omdat ik
Via de aangesloten gastouderbureau's is waarschijnlijk wel een 'achterwacht' te regelen als zij uitvalt. Ik verwacht dat er geen AOV is, dus het is een risico.
FINONAFwoensdag 31 mei 2017 @ 15:36
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:30 schreef Thomas88 het volgende:

[..]

Het is me alleen te onduidelijk waar die 40.000 precies in gaat zitten, en vraag me af waarom hun woning al een half jaar te koop staat. Staat een beetje haaks op het verbouwplan.
De vraag uitgezet bij KOM, dank voor het speurwerk.
mike79_nwoensdag 31 mei 2017 @ 15:41
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:30 schreef Thomas88 het volgende:

[..]

Het is me alleen te onduidelijk waar die 40.000 precies in gaat zitten, en vraag me af waarom hun woning al een half jaar te koop staat. Staat een beetje haaks op het verbouwplan.
Ze gaat voor 7.5k babybeddengoed kopen en de rest voor een verbouwing om al dat beddengoed op te kunnen slaan.
djh77woensdag 31 mei 2017 @ 15:43
We besparen haar ook nog een verhuizing uit:
quote:
Het huis staat te koop met als reden om uit te breiden en mocht het niet lukken dan was ik geneigd iets anders te zoeken, maar mocht dit slagen dan gaat het huis uit de verkoop, want we willen hier heel graag blijven wonen.
Beetje vaag is het wel.
-jos-woensdag 31 mei 2017 @ 16:06
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 14:51 schreef obligataire het volgende:

[..]

Hopelijk weet die koper niet hoe slecht het er voor staat, anders zou hij het beter voor een appel en een ei van de curator kunnen kopen.
Volgens mij heeft die persoon privé geen bezit. Ik zou maar heel gauw ja zeggen als ik jullie was, puur pragmatisch gezien.
Maakt mij niet uit. Waar het hier voor mij om gaat is dat deze werkwijze en dit voorstel van GVE principieel onjuist is. Hierop ja zeggen schept een precedent waardoor GVE dit soort belachelijke voorstellen vaker zal gaan doen. Voor mij geldt gewoon contract is contract. Voorstellen van GVE om de uitbetalingen uit te stellen kan ik op zich nog wel begrijpen maar dat die optie in dit geval niet eens is overwogen geeft voor mij duidelijk aan dat er hier iets niet goed gaat bij GVE. Liever een paar euro verliezen dan deze immorele handelswijze ondersteunen, en ik vind het stiekem ook best wel interessant om te zien hoe dit proces nu verder gaat.
crowdiefunderwoensdag 31 mei 2017 @ 16:18
Zo, 2 jaar bezig nu, tijd voor overzichtje :)

KoM: 11 projecten, loopt prima (soms wordt er iets later betaald door sommige partijen)
CCF: 1 project, loopt prima
IVM: 7 projecten, loopt prima
GVE: 38 projecten, loopt prima. 1 vervroegde uitbetaling, 1 failliet welke uit privé doorbetaalt (zorghotel, mijn eerste project)
Lendico: 16 projecten, 1 vervroegde uitbetaling, 4 betalen al even niet meer... Niet best dus.
FC: 12 projecten, 1 vervroegde uitbetaling, 1 default welke volledig recovered is, 1 betaalt niet meer (administratiekantoor)
Duurzaaminvesteren: 1 project, loopt prima
HCF: 4 projecten, loopt prima
LaH: 10 projecten, loopt prima, 1 afgerond, 2 lopen er morgen af
Rottie99woensdag 31 mei 2017 @ 16:39
Iemand al iets gehoord over

SPOILER
Eve Energy 6459
Betaling had al 10 dagen geleden binnen moeten zijn...
komradwoensdag 31 mei 2017 @ 16:44
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 16:18 schreef crowdiefunder het volgende:
Zo, 2 jaar bezig nu, tijd voor overzichtje :)

KoM: 11 projecten, loopt prima (soms wordt er iets later betaald door sommige partijen)
CCF: 1 project, loopt prima
IVM: 7 projecten, loopt prima
GVE: 38 projecten, loopt prima. 1 vervroegde uitbetaling, 1 failliet welke uit privé doorbetaalt (zorghotel, mijn eerste project)
Lendico: 16 projecten, 1 vervroegde uitbetaling, 4 betalen al even niet meer... Niet best dus.
FC: 12 projecten, 1 vervroegde uitbetaling, 1 default welke volledig recovered is, 1 betaalt niet meer (administratiekantoor)
Duurzaaminvesteren: 1 project, loopt prima
HCF: 4 projecten, loopt prima
LaH: 10 projecten, loopt prima, 1 afgerond, 2 lopen er morgen af
dat ziet er goed uit crowdiefunder. ^O^ Hoop voor je dat het zo blijft
komradwoensdag 31 mei 2017 @ 16:45
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 15:43 schreef djh77 het volgende:
We besparen haar ook nog een verhuizing uit:

[..]

Beetje vaag is het wel.
De druk wordt opgevoerd. Er is door een investeerder gevraagd of ze geen tweede hypotheek kunnen vestigen voor de overwaarde tov WOZ.
obligatairewoensdag 31 mei 2017 @ 16:57
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 16:45 schreef komrad het volgende:

[..]

De druk wordt opgevoerd. Er is door een investeerder gevraagd of ze geen tweede hypotheek kunnen vestigen voor de overwaarde tov WOZ.
Met 7,5% rente zou dat niet verkeerd zijn :) Maar hij loopt nu ook wel vol. De vraag m.b.t. de woning lijkt me ook voldoende beantwoord; ze blijven er gewoon wonen nu de financiering via KOM lijkt te lukken.
komradwoensdag 31 mei 2017 @ 17:06
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 16:57 schreef obligataire het volgende:

[..]

Met 7,5% rente zou dat niet verkeerd zijn :) Maar hij loopt nu ook wel vol. De vraag m.b.t. de woning lijkt me ook voldoende beantwoord; ze blijven er gewoon wonen nu de financiering via KOM lijkt te lukken.
Ik vind het op zich een prima project en het leenbedrag is te overzien. Een positief antwoord op de AOV vraag zou wel prettig zijn weten we nog van een steigerbouwer
FINONAFwoensdag 31 mei 2017 @ 17:08
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 17:06 schreef komrad het volgende:

[..]

Ik vind het op zich een prima project en het leenbedrag is te overzien. Een positief antwoord op de AOV vraag zou wel prettig zijn weten we nog van een steigerbouwer
Geen AOV.

Quote: "Die is er vroeger wel geweest, maar kost ons ¤800 per maand. Mocht er iemand van ons het werk niet meer kunnen verrichten dan is er wel iets anders te doen waar diegene niet op afgekeurd is. Ik heb zelf papieren genoeg om de zorg weer in te gaan. Werken blijven we toch wel doen"
UU7woensdag 31 mei 2017 @ 17:15
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 16:06 schreef -jos- het volgende:

[..]

Maakt mij niet uit. Waar het hier voor mij om gaat is dat deze werkwijze en dit voorstel van GVE principieel onjuist is. Hierop ja zeggen schept een precedent waardoor GVE dit soort belachelijke voorstellen vaker zal gaan doen. Voor mij geldt gewoon contract is contract. Voorstellen van GVE om de uitbetalingen uit te stellen kan ik op zich nog wel begrijpen maar dat die optie in dit geval niet eens is overwogen geeft voor mij duidelijk aan dat er hier iets niet goed gaat bij GVE. Liever een paar euro verliezen dan deze immorele handelswijze ondersteunen, en ik vind het stiekem ook best wel interessant om te zien hoe dit proces nu verder gaat.
Heb zelf (ook) tegen gestemd. Belangrijkste reden daarvoor is omdat ik het idee krijg dat deze deal tegen finale kwijting is. Daar ben ik op tegen. Ik vind het best als ze de hele toko willen verkopen, maar er is ook HA van 3 personen en hun partners en ik vind het vanzelfsprekend dat die wordt uitgewonnen, ook na verkoop van de toko. HA is voor mij een van de overwegingen om te investeren. Als die, ook al zou er wat te halen zijn, achteraf niets waard blijkt te zijn, waar kun je dan in de toekomst nog van uit gaan?
crowdiefunderwoensdag 31 mei 2017 @ 17:17
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 17:08 schreef FINONAF het volgende:

[..]

Geen AOV.

Quote: "Die is er vroeger wel geweest, maar kost ons ¤800 per maand. Mocht er iemand van ons het werk niet meer kunnen verrichten dan is er wel iets anders te doen waar diegene niet op afgekeurd is. Ik heb zelf papieren genoeg om de zorg weer in te gaan. Werken blijven we toch wel doen"

Dat vind ik een beetje aparte reactie. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor 90 dagen wachttijd en en wat normaler bedrag, dan zit je echt niet aan 800 per maand.
obligatairewoensdag 31 mei 2017 @ 17:23
Of een broodfonds bijvoorbeeld. Dat is een hele goedkope optie.
Rottie99woensdag 31 mei 2017 @ 17:25
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 16:39 schreef Rottie99 het volgende:
Iemand al iets gehoord over

SPOILER
Eve Energy 6459
Betaling had al 10 dagen geleden binnen moeten zijn...
Laat maar... Het slechts default nieuws komt net binnen via een mail van GVE. Deze zonnepanelenboer zit ook in de problemen.

Maakt mijn toch al niet al te beste CF balans bij GVE nog triester. Als er van mijn nog 24 lopende projecten echt niets meer omvalt en van de 8 defaults niks meer terugkomt (tot nu toe is dat de praktijk) kom ik na alle jaren uit op een overall rendement van - 10,3%.... Zucht. 😥😥😥
En dan reken ik mijn prachtige aandelenportefeuille bij Symbid niet eens mee wat ook al voor de helft in rook is opgegaan.

Gelukkig kan ik het missen, maar mensen, bezint eer ge met crowdfunding begint!!!!
Incitatus3woensdag 31 mei 2017 @ 18:36
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 17:25 schreef Rottie99 het volgende:

[..]

Laat maar... Het slechts default nieuws komt net binnen via een mail van GVE. Deze zonnepanelenboer zit ook in de problemen.

Maakt mijn toch al niet al te beste CF balans bij GVE nog triester. Als er van mijn nog 24 lopende projecten echt niets meer omvalt en van de 8 defaults niks meer terugkomt (tot nu toe is dat de praktijk) kom ik na alle jaren uit op een overall rendement van - 10,3%.... Zucht. 😥😥😥
En dan reken ik mijn prachtige aandelenportefeuille bij Symbid niet eens mee wat ook al voor de helft in rook is opgegaan.

Gelukkig kan ik het missen, maar mensen, bezint eer ge met crowdfunding begint!!!!
Of, dat is dan ook wel een stevige reeks ongelukkige keuzes.

Voor wie het interessant vindt, ben nu 2 jaar bezig:
GVE 47 projecten, 4 uitbetaald, 4 defaults - waarvan er 1 doorbetaalt, 1 aflossingspauze, 1 afkoopvoorstel
AGD 3 projecten, loopt verrassend genoeg nog - maak me wel zorgen over Duurzaam Drenthe ;)
IVM 9 projecten, loopt ook goed
Oneplanetcrowd 4 projecten, lopen goed
Duurzaaminvesteren.nl 6 projecten, lopen goed
Zonnepanelendelen.nl 6 projecten, prima, maar gaat allemaal erg traag - ben afgehaakt
SIG 2 projecten, lopen goed, maar ben vanwege de wallet afgehaakt
Bengerwoensdag 31 mei 2017 @ 20:31
Ik kreeg bericht van Lendico:
quote:
Lendico heeft het voornemen een Alternatieve Dienstverlener aan te stellen die werkzaamheden van ons kan overnemen als wij zelf niet in staat zijn om onze werkzaamheden uit te voeren, bijvoorbeeld bij een langdurige technische storing.
Een positieve ontwikkeling wat mij betreft. Wie volgt?
TisIkwoensdag 31 mei 2017 @ 20:35
Een nieuwe Collin:

SPOILER
leolinedancewoensdag 31 mei 2017 @ 21:54
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 20:31 schreef Benger het volgende:
Ik kreeg bericht van Lendico:

[..]

Een positieve ontwikkeling wat mij betreft. Wie volgt?
Mail van Lendico ook gehad. Was vooral verrast dat dit bedrijf nog bestaat. Waren 2 jaar geleden toen ze net in NL begonnen echt compleet waardeloos qua projecten en communicatie.
obligatairewoensdag 31 mei 2017 @ 22:40
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 20:35 schreef TisIk het volgende:
Een nieuwe Collin:

SPOILER
Al lezende krijg ik de indruk dat ze het bedrijf ver onder de boekwaarde hebben gekocht (vandaar die eenmalige bate?). Blijkbaar hebben ze het eerste jaar uit de gewone exploitatie 3K verlies geleden, zonder zelf een salaris te nemen dus heel geweldig gaat het nog niet. Maar voor een eerste jaar nog niet zo slecht?
Ik ben heel huiverig voor mode dus twijfel heel erg. Het grote aanwezige eigen vermogen en de niet aanwezigheid van een bank vind ik dan wel weer aantrekkelijk.
obligatairewoensdag 31 mei 2017 @ 23:20
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 17:06 schreef komrad het volgende:

[..]

Ik vind het op zich een prima project en het leenbedrag is te overzien. Een positief antwoord op de AOV vraag zou wel prettig zijn weten we nog van een steigerbouwer
AOV gaat er dus niet komen. Ik denk trouwens dat zij specifiek in haar beroep aanzienlijk minder risico's loopt dan een steigerbouwer. Zo'n verkeersongeval is natuurlijk pure pech en heel zeldzaam.
djh77donderdag 1 juni 2017 @ 04:26
quote:
0s.gif Op woensdag 31 mei 2017 22:40 schreef obligataire het volgende:
Ik ben heel huiverig voor mode dus twijfel heel erg. Het grote aanwezige eigen vermogen en de niet aanwezigheid van een bank vind ik dan wel weer aantrekkelijk.
Ik vind 500 voor zo'n project teveel. Dan wil ik meer zekerheden. Het is wel een hele specifieke vorm van mode. Voetbalshirtjes zullen er altijd zijn en erg gekoppeld aan bepaalde (amateur) clubs. Je hebt niet te maken met seizoensinvloeden of modegrillen. Heel slecht is dit project niet.

[ Bericht 3% gewijzigd door djh77 op 01-06-2017 04:43:01 ]
djh77donderdag 1 juni 2017 @ 04:31
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 21:54 schreef leolinedance het volgende:

[..]

Mail van Lendico ook gehad. Was vooral verrast dat dit bedrijf nog bestaat. Waren 2 jaar geleden toen ze net in NL begonnen echt compleet waardeloos qua projecten en communicatie.
Het is nog steeds compleet waardeloos qua projecten (lage rente voor risico, geen/weinig info over de projecten), maar vooral op het gebied van communicatie (lees geen communicatie). Ik lees de mail dan ook als een mogelijkheid dat ze er binnenkort mee stoppen en niet als tijdelijke opvang door derden. Ze noemen in hun voorbeeld overdracht bij technische problemen. Als je vervolgens leest wat ze dan moeten doen:
-alle investeerders informeren
-sleutel leveren om bestanden te decoderen
- etc.

Dit lijkt me erg lastig als het bedrijf platligt door ernstige technische problemen waardoor je langere tijd het werk niet kan doen.

Ik moest vooral lachen op de eerste zin. Heb hier namelijk nooit wat van gemerkt

SPOILER
[u]Wij werken voortdurend aan ons platform om er voor te zorgen dat uw gebruikservaring verbetert.[/u] We hebben de afgelopen periode gewerkt aan een verbetering die het noodzakelijk maakt om per 31 mei 2017 onze Algemene Voorwaarden en Privacy Policy aan te passen.

U heeft zich in het verleden geregistreerd op ons platform. Daarom zijn wij verplicht u te informeren over belangrijke wijzigingen in de Algemene Voorwaarden en Privacy Policy, ook als u heeft aangegeven geen berichten van Lendico te willen ontvangen. Als u deze berichten niet meer wilt ontvangen, kunt u uw account laten deactiveren door een e-mail te sturen aan klantenservice@lendico.nl, mits u geen lopende overeenkomst met ons heeft.

Wij wijzen u er op dat u tot de datum van inwerkingtreding bezwaar kunt maken tegen de aanpassing van de Algemene Voorwaarden en Privacy Policy. U kunt een bezwaar richten aan klantenservice@lendico.nl of per post aan Lendico Nederland, Vijzelstraat 68, 1017 HL Amsterdam.

Wijzigingen
Lendico heeft het voornemen een Alternatieve Dienstverlener aan te stellen die werkzaamheden van ons kan overnemen als wij zelf niet in staat zijn om onze werkzaamheden uit te voeren, bijvoorbeeld bij een langdurige technische storing. Dit noemen we Alternatieve Dienstverlening.

Hoe de Alternatieve Dienstverlening werkt leest u hieronder.
o Lendico is voornemens een Alternatieve Dienstverlener aan te stellen om investeerders een hogere mate van zekerheid te bieden ten aanzien van hun investeringen.
o Als Lendico tijdelijk of permanent niet in staat is de dienstverlening te leveren die zij volgens de investeringsovereenkomsten behoort te leveren, bijvoorbeeld bij een technische storing, dan neemt de Alternatieve Dienstverlener de dienstverlening van Lendico over. Als zo'n moment optreedt, noemen we dat een 'Activatiemoment'.
o Zodra een Activatiemoment optreedt en voor zolang dat moment duurt, worden kredietovereenkomsten en (deel)vorderingen van investeerders dus niet door Lendico, maar door de Alternatieve Dienstverlener beheerd en uitgevoerd.
o De Alternatieve Dienstverlener maakt bij het optreden van en voor de duur van een Activatiemoment, net als Lendico, gebruik van de Stichting Derdengelden Lendico.
o Investeerders en kredietnemers worden bij het optreden van een Activatiemoment direct op de hoogte gesteld.
o De servicekosten, zoals vermeld in de investeringsovereenkomst, worden tijdens een Activatiemoment door de Alternatieve Dienstverlener ingehouden op de aan investeerders uit te betalen bedragen, in plaats van door Lendico.
o Lendico zal per de inwerkingtreding van de nieuwe Algemene Voorwaarden en Privacy Policy op regelmatige basis versleutelde bestanden met persoonlijke gegevens van investeerders en kredietnemers in bewaring geven bij een gegevensadministrateur. De gegevensadministrateur kan de bestanden met persoonlijke gegevens niet ontsleutelen. Lendico stuurt ook geanonimiseerde bestanden met gegevens van kredietprojecten, investeringen en hoogte van (deel)vorderingen naar de Alternatieve Dienstverlener.
o Als een Activatiemoment optreedt, stelt de gegevensadministrateur de versleutelde bestanden ter beschikking aan de Alternatieve Dienstverlener. Deze ontsleutelt de bestanden en voegt ze samen met de geanonimiseerde data, waarmee de Alternatieve Dienstverlener uitvoering kan geven aan de kredietovereenkomsten en investeringsovereenkomsten.
o De Alternatieve Dienstverlener ontvangt alleen persoonlijke gegevens als een Activatiemoment optreedt en gebruikt deze alleen voor het verlenen van de alternatieve dienstverlening.
o Als Lendico de Alternatieve Dienstverlener heeft aangesteld, wordt op www.lendico.nl vermeld wie de Alternatieve Dienstverlener en gegevensadministrateur zijn.

Stichting Derdengelden
Lendico heeft altijd al gebruik gemaakt van een Stichting Derdengelden. Door de geldstromen van investeerders en kredietnemers via deze stichting te verwerken, zijn ze veilig gesteld als er onverhoopt iets met Lendico gebeurt. De Alternatieve Dienstverlener kan op zo'n moment uitvoering geven aan de krediet- en investeringsovereenkomsten. Daarmee hebben we een extra zekerheid gecreëerd voor investeerders. Het aanstellen van een Alternatieve Dienstverlener heeft geen invloed op de verwerking van geldstromen via de Stichting Derdengelden; deze blijft ook bij de Alternatieve Dienstverlening in gebruik.

De gewijzigde Algemene Voorwaarden en Privacy Policy vindt u online:
o Algemene Voorwaarden (toevoeging van Artikel 8 en hernummering van opvolgende artikelen)
o Privacy Policy (toevoeging van Artikel 9 en hernummering van opvolgende artikelen)
Als u vragen heeft over deze wijzigingen bereikt u ons op werkdagen van 9 tot 18 uur op 0800 53 63 426 of via klantenservice@lendico.nl.

Met vriendelijke groet,
Ruurd Heijting
Hoofd Business Development


[ Bericht 35% gewijzigd door djh77 op 01-06-2017 08:31:45 ]
Mynheer007donderdag 1 juni 2017 @ 08:19
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 04:31 schreef djh77 het volgende:

[..]

Het is nog steeds compleet waardeloos qua projecten (lage rente voor risico), maar vooral op het gebeid van communicatie (lees geen communicatie). Ik lees de mail dan ook als een mogelijkheid dat ze er binnenkort mee stoppen en niet als tijdelijke opvang door derden. Ze noemen in hun voorbeeld overdracht bij technische problemen. Als je vervolgens leest wat ze dan moeten doen:
-alle investeerders informeren
-sleutel leveren om bestanden te decoderen
- etc.

Dit lijkt me erg lastig als het bedrijf platligt door ernstige technische problemen waardoor je langere tijd het werk niet kan doen.

Ik moest vooral lachen op de eerste zin. Heb hier namelijk nooit wat van gemerkt

SPOILER
[u]Wij werken voortdurend aan ons platform om er voor te zorgen dat uw gebruikservaring verbetert.[/u] We hebben de afgelopen periode gewerkt aan een verbetering die het noodzakelijk maakt om per 31 mei 2017 onze Algemene Voorwaarden en Privacy Policy aan te passen.

U heeft zich in het verleden geregistreerd op ons platform. Daarom zijn wij verplicht u te informeren over belangrijke wijzigingen in de Algemene Voorwaarden en Privacy Policy, ook als u heeft aangegeven geen berichten van Lendico te willen ontvangen. Als u deze berichten niet meer wilt ontvangen, kunt u uw account laten deactiveren door een e-mail te sturen aan klantenservice@lendico.nl, mits u geen lopende overeenkomst met ons heeft.

Wij wijzen u er op dat u tot de datum van inwerkingtreding bezwaar kunt maken tegen de aanpassing van de Algemene Voorwaarden en Privacy Policy. U kunt een bezwaar richten aan klantenservice@lendico.nl of per post aan Lendico Nederland, Vijzelstraat 68, 1017 HL Amsterdam.

Wijzigingen
Lendico heeft het voornemen een Alternatieve Dienstverlener aan te stellen die werkzaamheden van ons kan overnemen als wij zelf niet in staat zijn om onze werkzaamheden uit te voeren, bijvoorbeeld bij een langdurige technische storing. Dit noemen we Alternatieve Dienstverlening.

Hoe de Alternatieve Dienstverlening werkt leest u hieronder.
o Lendico is voornemens een Alternatieve Dienstverlener aan te stellen om investeerders een hogere mate van zekerheid te bieden ten aanzien van hun investeringen.
o Als Lendico tijdelijk of permanent niet in staat is de dienstverlening te leveren die zij volgens de investeringsovereenkomsten behoort te leveren, bijvoorbeeld bij een technische storing, dan neemt de Alternatieve Dienstverlener de dienstverlening van Lendico over. Als zo'n moment optreedt, noemen we dat een 'Activatiemoment'.
o Zodra een Activatiemoment optreedt en voor zolang dat moment duurt, worden kredietovereenkomsten en (deel)vorderingen van investeerders dus niet door Lendico, maar door de Alternatieve Dienstverlener beheerd en uitgevoerd.
o De Alternatieve Dienstverlener maakt bij het optreden van en voor de duur van een Activatiemoment, net als Lendico, gebruik van de Stichting Derdengelden Lendico.
o Investeerders en kredietnemers worden bij het optreden van een Activatiemoment direct op de hoogte gesteld.
o De servicekosten, zoals vermeld in de investeringsovereenkomst, worden tijdens een Activatiemoment door de Alternatieve Dienstverlener ingehouden op de aan investeerders uit te betalen bedragen, in plaats van door Lendico.
o Lendico zal per de inwerkingtreding van de nieuwe Algemene Voorwaarden en Privacy Policy op regelmatige basis versleutelde bestanden met persoonlijke gegevens van investeerders en kredietnemers in bewaring geven bij een gegevensadministrateur. De gegevensadministrateur kan de bestanden met persoonlijke gegevens niet ontsleutelen. Lendico stuurt ook geanonimiseerde bestanden met gegevens van kredietprojecten, investeringen en hoogte van (deel)vorderingen naar de Alternatieve Dienstverlener.
o Als een Activatiemoment optreedt, stelt de gegevensadministrateur de versleutelde bestanden ter beschikking aan de Alternatieve Dienstverlener. Deze ontsleutelt de bestanden en voegt ze samen met de geanonimiseerde data, waarmee de Alternatieve Dienstverlener uitvoering kan geven aan de kredietovereenkomsten en investeringsovereenkomsten.
o De Alternatieve Dienstverlener ontvangt alleen persoonlijke gegevens als een Activatiemoment optreedt en gebruikt deze alleen voor het verlenen van de alternatieve dienstverlening.
o Als Lendico de Alternatieve Dienstverlener heeft aangesteld, wordt op www.lendico.nl vermeld wie de Alternatieve Dienstverlener en gegevensadministrateur zijn.

Stichting Derdengelden
Lendico heeft altijd al gebruik gemaakt van een Stichting Derdengelden. Door de geldstromen van investeerders en kredietnemers via deze stichting te verwerken, zijn ze veilig gesteld als er onverhoopt iets met Lendico gebeurt. De Alternatieve Dienstverlener kan op zo'n moment uitvoering geven aan de krediet- en investeringsovereenkomsten. Daarmee hebben we een extra zekerheid gecreëerd voor investeerders. Het aanstellen van een Alternatieve Dienstverlener heeft geen invloed op de verwerking van geldstromen via de Stichting Derdengelden; deze blijft ook bij de Alternatieve Dienstverlening in gebruik.

De gewijzigde Algemene Voorwaarden en Privacy Policy vindt u online:
o Algemene Voorwaarden (toevoeging van Artikel 8 en hernummering van opvolgende artikelen)
o Privacy Policy (toevoeging van Artikel 9 en hernummering van opvolgende artikelen)
Als u vragen heeft over deze wijzigingen bereikt u ons op werkdagen van 9 tot 18 uur op 0800 53 63 426 of via klantenservice@lendico.nl.

Met vriendelijke groet,
Ruurd Heijting
Hoofd Business Development
Lijkt me inderdaad geen onwaarschijnlijk scenario dat ze binnenkort de stekker uit de Nederlandse tak trekken. Het opstellen van een regeling voor zo'n dergelijke situatie kan ik alleen maar toejuichen. Bij andere platformen mag er dan ook een derdengelden rekening zijn maar ik heb geen flauw idee wie die gaat beheren en wie de afhandeling gaat regelen igv platformdefault.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mynheer007 op 01-06-2017 08:45:42 ]
crowd-fundidonderdag 1 juni 2017 @ 09:37
Bij LAH treedt LemonWay op als "alternatieve dienstverlener".
quote:
Wat gebeurt er als Lendahand failliet gaat?

Op het moment dat Hands-On BV failliet gaat (met daarin de merknaam Lendahand), zullen er per direct geen transacties meer mogelijk zijn tussen de Lendahand website en betaalinstelling LemonWay waarmee we samenwerken. LemonWay zal vervolgens het geld dat op jouw persoonlijke wallet staat, overmaken naar jouw bankrekening (LET OP: het betreft hier dus niet het geld dat naar de Uitgevende Instellingen is overgemaakt op het moment dat het betreffende project waaraan je hebt uitgeleend volledig is gefinancierd). Daarna zal LemonWay in samenspraak met een curator alle terugbetalingen afhandelen tussen Uitgevende Instellingen en uitleners, totdat de laatste terugbetaling van het laatste project heeft plaatsgevonden.

Daarnaast maakt Lendahand onderdeel uit van het beleggerscompensatiestelsel (BCS). Deze regeling heeft tot doel om personen en kleine ondernemingen die, op grond van een beleggingsdienst, geld en/of financiële instrumenten (bijvoorbeeld effecten of opties) hebben toevertrouwd aan een vergunninghoudende bank, beleggingsonderneming of financiële instelling, te compenseren indien de betreffende financiële onderneming niet in staat is om te voldoen aan haar verplichtingen die voortvloeien uit vorderingen die verband houden met die beleggingsdienst. Het BCS garandeert een bedrag van maximaal 20.000 euro per persoon per instelling. Zie ook www.toezicht.dnb.nl/2/50-202210
najra1990donderdag 1 juni 2017 @ 10:30
Nieuwe op FNC. Uitbreiding webshop

¤ 33.000Kredietbedrag
2 jaar Termijn
¤ 1.471,07 Maandbedrag
6.57 % Nominale rente
Categorie A

Actief tot: 22-06-2017 Resterend: ¤ 32.400 Geïnvesteerd: ¤ 600

Ziet er goed uit. Websites even bezocht. het gaat echt om luxe games. handgemaakte schaakborden etc. Die vind je niet zomaar in de winkel. Cijfers zien er verder ook prima uit. Ik heb hem meegenomen.
OpDieFietsdonderdag 1 juni 2017 @ 10:48
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 10:30 schreef najra1990 het volgende:
Nieuwe op FNC. Uitbreiding webshop

¤ 33.000Kredietbedrag
2 jaar Termijn
¤ 1.471,07 Maandbedrag
6.57 % Nominale rente
Categorie A

Actief tot: 22-06-2017 Resterend: ¤ 32.400 Geïnvesteerd: ¤ 600

Ziet er goed uit. Websites even bezocht. het gaat echt om luxe games. handgemaakte schaakborden etc. Die vind je niet zomaar in de winkel. Cijfers zien er verder ook prima uit. Ik heb hem meegenomen.
Ja, ik ben normaal niet zo enthousiast over van die bedrijfjes die van-alles-wat doen (in dit geval spellen, rugbyartikelen en het repareren van mobiele telefoons), maar de cijfers van deze meneer zien er wel erg goed uit. Ik heb hem ook meegenomen.

En nu misschien eens nadenken over zo'n handgemaakt Engels schaakspel van 3,5kEuro... ;)
BillieCFdonderdag 1 juni 2017 @ 11:04
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 10:48 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Ja, ik ben normaal niet zo enthousiast over van die bedrijfjes die van-alles-wat doen (in dit geval spellen, rugbyartikelen en het repareren van mobiele telefoons), maar de cijfers van deze meneer zien er wel erg goed uit. Ik heb hem ook meegenomen.

En nu misschien eens nadenken over zo'n handgemaakt Engels schaakspel van 3,5kEuro... ;)
Na 30+ flutprojecten eindelijk weer eens een normale met recente (goede) cijfers! Blijf het met dit soort specifieke webshops wel moeilijk vinden om te bepalen hoe groot de markt(potentie) is. Schaakborden van duizenden euros enzo.

Zelfde overweging als najra; neem hem ook mee.
obligatairedonderdag 1 juni 2017 @ 11:09
Hij heeft wel héél erg veel voorraad staan, weet niet of het wel zo slim is nog nog meer uit te breiden. Je kunt je afvragen of het allemaal wel zo courant is wat er staat.
djh77donderdag 1 juni 2017 @ 11:11
Ik vraag me af waarom jullie instappen tegen een rente van 5,5% netto. Zulke rentes bij GvE/KoM leveren alleen maar commentaar op.
obligatairedonderdag 1 juni 2017 @ 11:13
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 11:11 schreef djh77 het volgende:
Ik vraag me af waarom jullie instappen tegen een rente van 5,5% netto. Zulke rentes bij GvE/KoM leveren alleen maar commentaar op.
Inderdaad, bij GvE krijg je er bij dit rendement een eerste of tweede hypotheek bij.

Bovendien zijn het bij mij bij FNC juist de A-projecten waar de meeste problemen zitten. Kan toeval zijn, of juist een weinig kritische beoordeling van de cijfers door het platform.
BillieCFdonderdag 1 juni 2017 @ 11:18
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 11:11 schreef djh77 het volgende:
Ik vraag me af waarom jullie instappen tegen een rente van 5,5% netto. Zulke rentes bij GvE/KoM leveren alleen maar commentaar op.
Bij GvE/KoM zijn het vaak startende ondernemingen, bij FNC altijd bestaande ondernemingen. Dat laatste is voor mij cruciaal: ik leen geen geld uit aan starters, dat doe ik alleen zeer mondjesmaat via equity als ik het idee heb dat het iets groots kan worden. Bestaande bedrijven met gezonde cijfers en balans wil ik wel geld lenen.
OpDieFietsdonderdag 1 juni 2017 @ 11:45
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 11:11 schreef djh77 het volgende:
Ik vraag me af waarom jullie instappen tegen een rente van 5,5% netto. Zulke rentes bij GvE/KoM leveren alleen maar commentaar op.
Omdat het dan in veel gevallen in mijn ogen nog steeds maar matige/heel speculatieve projecten zijn. Dat er dan misschien een hypotheek aan vast zit is mooi, maar ik investeer niet in projecten die ik inhoudelijk als matig beoordeel. Ook niet als er goede zekerheden worden beloofd (waarbij ik het woord "beloofd" bewust gebruik).
obligatairedonderdag 1 juni 2017 @ 11:56
Een tijdje terug zou ik ook in deze webshop gestapt zijn (mooie cijfers) maar bij mij is FNC inmiddels het slechtst presterende platform waardoor het vertrouwen weg is. Dat heeft ook te maken met het massale aanbod van flutprojecten en het nogal softe beleid ten aanzien van de slechte betalers.

Een hypotheek (mits goed op papier gezet uiteraard) zegt mij veel meer dan HA. Je hebt geen idee wat bij FNC de HA voorstelt. Ik gok op weinig tot niets.
CaLeXdonderdag 1 juni 2017 @ 12:55
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 17:25 schreef Rottie99 het volgende:

[..]

Laat maar... Het slechts default nieuws komt net binnen via een mail van GVE. Deze zonnepanelenboer zit ook in de problemen.

Maakt mijn toch al niet al te beste CF balans bij GVE nog triester. Als er van mijn nog 24 lopende projecten echt niets meer omvalt en van de 8 defaults niks meer terugkomt (tot nu toe is dat de praktijk) kom ik na alle jaren uit op een overall rendement van - 10,3%.... Zucht. 😥😥😥
En dan reken ik mijn prachtige aandelenportefeuille bij Symbid niet eens mee wat ook al voor de helft in rook is opgegaan.

Gelukkig kan ik het missen, maar mensen, bezint eer ge met crowdfunding begint!!!!
Wow, dat is wel heel veel pech.

Hier bij GVE 74 projecten sinds juli 2014 en nog geen één die in de default status zit. Wel 2 die de aflossingen met een bepaalde periode uitgesteld hebben. Ik ben me er van bewust dat dit niet zo zal blijven, heb wel al 1 default te pakken bij AYD.

Heb je inmiddels al een andere strategie te pakken? Zo ja, wat ben je anders gaan doen?
djh77donderdag 1 juni 2017 @ 14:37
Resultaten Investeerders Onderzoek 2017

Uit een uitgebreid gebruikersonderzoek van Crowdfundmarkt.nl blijkt dat 42% van de ondervraagde crowdfundinginvesteerders niet meer dan 10 minuten nodig heeft voor zijn of haar investeringsbelissing. Beleggers van hogere leeftijd besteden meer tijd aan de analyse van een investeringskans dan jongeren. Ouderen investeren gemiddeld ook meer geld in een crowdfundingproject. 95% van de ondervraagden geeft aan geïnvesteerd te hebben in zijn of haar eigen provincie.

Benieuwd naar de volledige resultaten? Bekijk de infographic op: https://www.crowdfundmark(...)rders-onderzoek-2017
djh77donderdag 1 juni 2017 @ 14:38
Het Faja voorstel zou zijn afgewezen door de KoM investeerders:
peterverhaar twitterde op donderdag 01-06-2017 om 13:06:02 inzake onterechte aanpassing leningsvoorwaarden bij crowdfunding, lees ik dat meerderheid TEGEN stemt: gelukkig reageer retweet
Horsemendonderdag 1 juni 2017 @ 15:21
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 14:38 schreef djh77 het volgende:
Het Faja voorstel zou zijn afgewezen door de KoM investeerders:
peterverhaar twitterde op donderdag 01-06-2017 om 13:06:02 inzake onterechte aanpassing leningsvoorwaarden bij crowdfunding, lees ik dat meerderheid TEGEN stemt: gelukkig reageer retweet
Ik heb nog geen bericht ontvangen maar dat zou goed nieuws zijn.
bleyenburgdonderdag 1 juni 2017 @ 15:25
Waar leest hij dat dan, vraag ik me dan weer af.....
OpDieFietsdonderdag 1 juni 2017 @ 15:27
quote:
1s.gif Op donderdag 1 juni 2017 15:21 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik heb nog geen bericht ontvangen maar dat zou goed nieuws zijn.
Nee, echt goed nieuws zou pas zijn dat KoM erkent dat de hele stemprocedure een vergissing was, want in strijd met de voorwaarden.
Horsemendonderdag 1 juni 2017 @ 16:30
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 15:27 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Nee, echt goed nieuws zou pas zijn dat KoM erkent dat de hele stemprocedure een vergissing was, want in strijd met de voorwaarden.
Helemaal mee eens!
obligatairedonderdag 1 juni 2017 @ 17:13
quote:
1s.gif Op donderdag 1 juni 2017 15:21 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik heb nog geen bericht ontvangen maar dat zou goed nieuws zijn.
Ik denk dat het over Zorgmobiel gaat. Daar was ook een voorstel.
Horsemendonderdag 1 juni 2017 @ 17:24
quote:
1s.gif Op donderdag 1 juni 2017 17:13 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik denk dat het over Zorgmobiel gaat. Daar was ook een voorstel.
Oke, dank.
We wachten het rustig af. 8-)
obligatairedonderdag 1 juni 2017 @ 17:31
quote:
14s.gif Op donderdag 1 juni 2017 17:24 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Oke, dank.
We wachten het rustig af. 8-)
Ojee..... er zit een hele boze tweet van PV aan te komen🍺🍺

Wordt vervolgd.
obligatairedonderdag 1 juni 2017 @ 17:58
En wel hierom.......mailstoring.......voorstel gaat wél door (gelukkig maar want anders is het denk ik einde oefening).

SPOILER
Vanmiddag hebben wij ontdekt dat wij in de afgelopen weken zijn geplaagd door een e-mailstoring op het mailadres info@kapitaalopmaat.nl hierdoor zijn zeer veel mails (in totaal ruim 800), niet gelezen. Vanmiddag hebben wij deze achterstand weggewerkt. Hierin zaten nog veel niet verwerkte reacties op het verzoek van Zorgautomobiel. Nadat de achterstand was verwerkt bleek er een zeer ruime meerderheid van de investeerders in te stemmen met het voorstel van 4 maanden niet af te lossen, maar wel de rente te betalen. Deze 4 maanden + rente worden bij de totale looptijd opgeteld. Binnenkort sturen wij u per mail een overzicht van alle investeerders (klantnummer + bedrag + reactie akkoord), zodat u in alle transparantie de uitkomst zelf kunt controleren.
Voor de rest: _O- _O-
djh77donderdag 1 juni 2017 @ 18:43
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 17:58 schreef obligataire het volgende:
En wel hierom.......mailstoring.......voorstel gaat wél door (gelukkig maar want anders is het denk ik einde oefening).

SPOILER
Vanmiddag hebben wij ontdekt dat wij in de afgelopen weken zijn geplaagd door een e-mailstoring op het mailadres info@kapitaalopmaat.nl hierdoor zijn zeer veel mails (in totaal ruim 800), niet gelezen. Vanmiddag hebben wij deze achterstand weggewerkt. Hierin zaten nog veel niet verwerkte reacties op het verzoek van Zorgautomobiel. Nadat de achterstand was verwerkt bleek er een zeer ruime meerderheid van de investeerders in te stemmen met het voorstel van 4 maanden niet af te lossen, maar wel de rente te betalen. Deze 4 maanden + rente worden bij de totale looptijd opgeteld. Binnenkort sturen wij u per mail een overzicht van alle investeerders (klantnummer + bedrag + reactie akkoord), zodat u in alle transparantie de uitkomst zelf kunt controleren.
Voor de rest: _O- _O-
Goh, wat krijgen we de laatste tijd weinig mail. Haha. Ik heb ook 2 onbeantwoorde mails...
Horsemendonderdag 1 juni 2017 @ 19:29
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 17:58 schreef obligataire het volgende:
En wel hierom.......mailstoring.......voorstel gaat wél door (gelukkig maar want anders is het denk ik einde oefening).

SPOILER
Vanmiddag hebben wij ontdekt dat wij in de afgelopen weken zijn geplaagd door een e-mailstoring op het mailadres info@kapitaalopmaat.nl hierdoor zijn zeer veel mails (in totaal ruim 800), niet gelezen. Vanmiddag hebben wij deze achterstand weggewerkt. Hierin zaten nog veel niet verwerkte reacties op het verzoek van Zorgautomobiel. Nadat de achterstand was verwerkt bleek er een zeer ruime meerderheid van de investeerders in te stemmen met het voorstel van 4 maanden niet af te lossen, maar wel de rente te betalen. Deze 4 maanden + rente worden bij de totale looptijd opgeteld. Binnenkort sturen wij u per mail een overzicht van alle investeerders (klantnummer + bedrag + reactie akkoord), zodat u in alle transparantie de uitkomst zelf kunt controleren.
Voor de rest: _O- _O-
Oké, ging dus inderdaad niet om het Faja project. Daar is bij mij weten ook nog geen uitslag van. Reactie van PV ging overigens wel over Faja.

[ Bericht 1% gewijzigd door Horsemen op 01-06-2017 19:35:21 ]
djh77donderdag 1 juni 2017 @ 19:36
quote:
1s.gif Op donderdag 1 juni 2017 19:29 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Oké, ging dus inderdaad niet om het Faja project. Daar is bij mij weten ook nog geen uitslag van.
Verhaar heeft bevestigd dat het om Faja gaat, maar ja...na een mailstoring zal KoM wel opnieuw moeten gaan tellen. Ze mogen wel een beetje opschieten omdat begin volgende week de eerste nieuwe termijn gepland staat.

[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 01-06-2017 19:46:40 ]
djh77donderdag 1 juni 2017 @ 19:50
aardig project (verkeersregelaars)op fnc: https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4
najra1990donderdag 1 juni 2017 @ 19:52
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 19:50 schreef djh77 het volgende:
aardig project (verkeersregelaars)op fnc: https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4
Ik heb ook al zitten kijken. Ziet er op zich best prima uit
Rottie99donderdag 1 juni 2017 @ 20:17
quote:
99s.gif Op donderdag 1 juni 2017 12:55 schreef CaLeX het volgende:

[..]

Wow, dat is wel heel veel pech.

Hier bij GVE 74 projecten sinds juli 2014 en nog geen één die in de default status zit. Wel 2 die de aflossingen met een bepaalde periode uitgesteld hebben. Ik ben me er van bewust dat dit niet zo zal blijven, heb wel al 1 default te pakken bij AYD.

Heb je inmiddels al een andere strategie te pakken? Zo ja, wat ben je anders gaan doen?
Mijn huidige strategie: ik investeer nauwelijks meer, zeker niet zulke grote bedragen als in het begin. Te weinig gespreid en te veel risico gepakt. Zeker geen horeca en nieuwe bedrijven (5s) meer. Symbid laat ik helemaal links liggen, heb daar helaas nog niks kunnen verzilveren (maar dat is daar ook een stuk lastiger).

En verder maar hopen dat de schade niet nog groter wordt. De eerste jaren had ik ook geen default, deze komen helaas meestal halverwege.... Gelukkig heb ik ook al een paar projecten (4) die wel geslaagd zijn, maar het aantal defaults (8) is twee keer zo hoog.
ITradedonderdag 1 juni 2017 @ 21:25
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 19:52 schreef najra1990 het volgende:

[..]

Ik heb ook al zitten kijken. Ziet er op zich best prima uit
Ik snap dat nooit zo goed, de winst gaat van 21k naar 64k. En is in zijn EV vorig jaar terug gelopen. Je zou toch zeggen dat hij die 15k wel zelf zou moeten kunnen financieren.
Certecodonderdag 1 juni 2017 @ 22:05
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 21:25 schreef ITrade het volgende:

[..]

Ik snap dat nooit zo goed, de winst gaat van 21k naar 64k. En is in zijn EV vorig jaar terug gelopen. Je zou toch zeggen dat hij die 15k wel zelf zou moeten kunnen financieren.
De meeste ondernemers kunnen niet zomaar even een volledige maandomzet opzij zetten om investeringen te doen. Dat geld gaat weer in voorfinanciering van andere projecten en bijvoorbeeld deze maand in het vakantiegeld zitten. Liquiditeit en winst zijn 2 heel verschillende zaken.
obligatairedonderdag 1 juni 2017 @ 22:11
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 21:25 schreef ITrade het volgende:

[..]

Ik snap dat nooit zo goed, de winst gaat van 21k naar 64k. En is in zijn EV vorig jaar terug gelopen. Je zou toch zeggen dat hij die 15k wel zelf zou moeten kunnen financieren.
Zijn EV is alleen maar toegenomen (10K naar 15K naar 21K). Je ziet wel dat hij ruimer is gaan leven van zijn toegenomen winst. Op zich mag dat (daar doe je het voor), maar als hij wat zuiniger aan gedaan had was inderdaad die lening niet nodig geweest.

(het zou me niets verbazen als hij eigenlijk geld nodig heeft om de IB aanslag van vorig jaar te betalen).

[ Bericht 6% gewijzigd door obligataire op 01-06-2017 22:19:59 ]
Bengerdonderdag 1 juni 2017 @ 22:43
quote:
0s.gif Op donderdag 1 juni 2017 19:50 schreef djh77 het volgende:
aardig project (verkeersregelaars)op fnc: https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4
Ik heb 'm ook mee gepakt voor een klein bedrag. :)
Bengerdonderdag 1 juni 2017 @ 23:12
FnC geeft trouwens aan dat ze door een storing een aantal betalingen niet hebben kunnen doen:
quote:
Geachte investeerder, vanwege een storing tussen ons systeem en dat van onze bank zijn een klein deel van de uitbetalingen vertraagd.
OM602vrijdag 2 juni 2017 @ 07:43
Op het oog wel weer wat aardige projecten met de verkeersregelaars en de bordspellen. De Fiat 500E van afgelopen week ook meegepakt, vertrouwen in het produkt(stond stuk over in autoweek)
http://www.autoweek.nl/ar(...)ijden-tegen-wil-dank
djh77vrijdag 2 juni 2017 @ 09:45
De website en het dashboard van ivm is aangepast (nieuwe huisstijl):
ytjkzsbtfkegn.png
djh77vrijdag 2 juni 2017 @ 10:19
Gelijk een nieuw project op IVM:
https://www.investormatch(...)-sealing-technology/

Edit: En er weer af. Ging iets niet goed volgens mij. De tekst van de pitch was na inloggen niet meer zichtbaar. Das niet handig
Certecovrijdag 2 juni 2017 @ 10:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 10:19 schreef djh77 het volgende:
Gelijk een nieuw project op IVM:
https://www.investormatch(...)-sealing-technology/
Linkje doet het niet?

Edit: Wellicht een projectje dat in de pijplijn zit en door de nieuwe indeling onbedoeld zichtbaar werd.
Tsundokuvrijdag 2 juni 2017 @ 10:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 10:23 schreef Certeco het volgende:

[..]

Linkje doet het niet?

Edit: Wellicht een projectje dat in de pijplijn zit en door de nieuwe indeling onbedoeld zichtbaar werd.
Het lijkt op een doorstart na een faillissement. Ben benieuwd wat erover in de pitch staat als die wordt gepubliceerd.

http://insolventies.rechtspraak.nl/pdf.ashx?ID=02_zwb_16_74_F_V_09

"Het beroep van de curator tegen het beslag is gegrond verklaard, zo vernam de curator
van de belastingdienst bij beslissing van 10 februari 2017.
Vervolgens is de machine op 10 maart 2017 verkocht voor een bedrag van ¤ 39.000,00
(exclusief btw) met behulp van de doorstarter (Advanced Sealing Technology B.V.).
Voor deze diensten was met toestemming van de rechter-commissaris vooraf een
regeling overeengekomen over een inspanningsvergoeding naar rato van de
verkoopopbrengst. Hierdoor komt een bedrag van ¤ 36.750,00 (exclusief btw) toe aan de
boedel."
Mynheer007vrijdag 2 juni 2017 @ 11:08
Ik heb er weer een GvE default bij. Ga de details nog niet posten want er komt misschien nog wel wat terug. De afgelopen weken gaat het niet echt lekker met mijn investeringen. In 2016 had ik slecht 1 KoM default maar dit jaar gaat het veel slechter; 4 defaults bij GvE in de afgelopen paar weken😑
crowd-fundivrijdag 2 juni 2017 @ 11:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 09:45 schreef djh77 het volgende:
De website en het dashboard van ivm is aangepast (nieuwe huisstijl):
[ afbeelding ]
Lijkt een aanpassing aan de stijl van De Breed & partners
bleyenburgvrijdag 2 juni 2017 @ 11:21
@ mijnheer 007.
kan of wil je wel het project (naam) delen?
in spoiler uiteraard
obligatairevrijdag 2 juni 2017 @ 11:27
Volgende week zal B eltona (Collin) officieel gepubliceerd worden denk ik?
Te zien aan de inschrijvingen zijn er nog niet veel mensen enthousiast geworden hier.
djh77vrijdag 2 juni 2017 @ 11:40
startcrowdfund twitterde op vrijdag 02-06-2017 om 11:04:49 Platforms branchevereniging Nederland Crowdfunding rapporteren vanaf heden uniform en transparant over prestaties… http://startcrowdfunding.(...)-iedereen-zichtbaar/ reageer retweet
De links uit dit artikel zijn wellicht ook interessant op in de OP te plaatsen (de volgende Topic starter)

Vraag: GvE was eerder toch ook lid van deze club?
quote:
Lid van de vereniging zijn Collin Crowdfund, Oneplanetcrowd, Symbid, Kapitaal Op Maat, The Dutch Deal, Crowdpartners, Funding Circle, Lendahand en Horeca Crowdfunding. Hiermee vertegenwoordigt de branchevereniging meer dan 90% van het via crowdfunding platforms gegenereerde kapitaal voor ondernemers. Meer informatie over onze leden vind je hier


[ Bericht 5% gewijzigd door djh77 op 02-06-2017 11:45:46 ]
NaRegenDeZonvrijdag 2 juni 2017 @ 11:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 11:40 schreef djh77 het volgende:
startcrowdfund twitterde op vrijdag 02-06-2017 om 11:04:49 Platforms branchevereniging Nederland Crowdfunding rapporteren vanaf heden uniform en transparant over prestaties… http://startcrowdfunding.(...)-iedereen-zichtbaar/ reageer retweet
De links uit dit artikel zijn wellicht ook interessant op in de OP te plaatsen (de volgende Topic starter)

Vraag: GvE was eerder toch ook lid van deze club? http://startcrowdfunding.nl/onze-leden/
ja zeker, was mede oprichter als ik me goed herinner.
OpDieFietsvrijdag 2 juni 2017 @ 12:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 11:40 schreef djh77 het volgende:
startcrowdfund twitterde op vrijdag 02-06-2017 om 11:04:49 Platforms branchevereniging Nederland Crowdfunding rapporteren vanaf heden uniform en transparant over prestaties… http://startcrowdfunding.(...)-iedereen-zichtbaar/ reageer retweet
De links uit dit artikel zijn wellicht ook interessant op in de OP te plaatsen (de volgende Topic starter)
Het verhaal op de gelinkte Symbid pagina is behoorlijk ontnuchterend. Als je dat leest is het eigenlijk het beste om al je aandeleninvesteringen daar maar vast preventief af te schrijven.
Voor mijzelf is dit gelukkig geen nieuw inzicht, maar ik kan me voorstellen dat het voor sommige investeerders niet zo'n prettige boodschap is...
crowd-fundivrijdag 2 juni 2017 @ 12:31
de volgende Jobmaniac is er.
Bengervrijdag 2 juni 2017 @ 12:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 12:31 schreef crowd-fundi het volgende:
de volgende Jobmaniac is er.
Gewoon weer een starter, nauwelijks zekerheden.
quote:
Ondernemer(s) kiezen bewust en weloverwogen om geen hoofdelijke aansprakelijkheid aan te gaan
Dat doe ik niet voor 7,5%. Ik kies bewust en weloverwogen er voor om niet mee te doen.
Certecovrijdag 2 juni 2017 @ 12:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 11:40 schreef djh77 het volgende:
startcrowdfund twitterde op vrijdag 02-06-2017 om 11:04:49 Platforms branchevereniging Nederland Crowdfunding rapporteren vanaf heden uniform en transparant over prestaties… http://startcrowdfunding.(...)-iedereen-zichtbaar/ reageer retweet
Leuk, dat jaren 90-styled webdesign. Van de helft van de links is geen hyperlink gemaakt, het oogt alsof mijn neefje van 8 deze website heeft opgezet.
komradvrijdag 2 juni 2017 @ 13:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 12:45 schreef Benger het volgende:

[..]

Gewoon weer een starter, nauwelijks zekerheden.

[..]

Dat doe ik niet voor 7,5%. Ik kies bewust en weloverwogen er voor om niet mee te doen.
Ik zou dit als platform niet accepteren en ze meteen de deur wijzen.
djh77vrijdag 2 juni 2017 @ 13:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 13:18 schreef komrad het volgende:

[..]

Ik zou dit als platform niet accepteren en ze meteen de deur wijzen.
eens. Zeker in combinatie met deze voorwaarde:
quote:
Ondernemer behoudt het recht voor deze geldlening vervroegd af te lossen, met inachtneming van betaling van 2 rente termijnen over de actuele restschuld.
Als het niet goed gaat hebben investeerders pech, gaat het wel goed krijg je een fooitje
bleyenburgvrijdag 2 juni 2017 @ 13:28
en ook nog eens geen HA
mike79_nvrijdag 2 juni 2017 @ 13:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 13:21 schreef djh77 het volgende:

[..]

eens. Zeker in combinatie met deze voorwaarde:

[..]

Als het niet goed gaat hebben investeerders pech, gaat het wel goed krijg je een fooitje
Helemaal mee eens. Belachelijk om hier geld naartoe te gooien zeker in combinatie van het niet accepteren van HA omdat hij het belangrijk vindt dat werk en privé strikt gescheiden blijven.
Bengervrijdag 2 juni 2017 @ 14:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 13:29 schreef mike79_n het volgende:

[..]

Helemaal mee eens. Belachelijk om hier geld naartoe te gooien zeker in combinatie van het niet accepteren van HA omdat hij het belangrijk vindt dat werk en privé strikt gescheiden blijven.
Dit heeft weinig met scheiding werk en privé te maken. Hij loopt ook met de andere B.V.'s geen risico door daar niet mee te tekenen. Indien hij met de Holding mee zou tekenen dan zou ik het nog kunnen overwegen. Als het 8% was.
Twee maanden rente bij vervroegde aflossing vind ik trouwens acceptabel; bij FnC krijg je dan niets extra. Alleen is de rente over de periode dat je geld uit staat bij FnC vaak wel een stuk hoger.
Het project zit al voor 75% vol, dus hij komt ook zonder mij prima vol.
Aster1Xvrijdag 2 juni 2017 @ 14:59
quote:
1s.gif Op donderdag 1 juni 2017 19:29 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Oké, ging dus inderdaad niet om het Faja project. Daar is bij mij weten ook nog geen uitslag van. Reactie van PV ging overigens wel over Faja.
Gistermiddag mail ontvangen over Faja met daarin deze quote
SPOILER
Het vriendelijke verzoek was voor 27 mei jongstleden te reageren, helaas hebben wij nog geen reactie van u mogen ontvangen. Inmiddels heeft ruim 30% van de investeerders laten weten akkoord te zijn met het voorstel.
Hieruit zou je kunnen concluderen dat veel investeerders niet akkoord gegaan zijn. Totdat de mail van 's avonds daar achteraan kwam
SPOILER
Vanmiddag heeft u een een reminder ontvangen betreffende het verzoek van Faja Lobi.

Later op de middag hebben wij ontdekt dat wij in de afgelopen weken zijn geplaagd door een e-mailstoring op het mailadres info@kapitaalopmaat.nl hierdoor zijn zeer veel mails (in totaal ruim 800) niet gelezen.

Deze mails worden nu gelezen en verwerkt. Het kan dus zijn dat wij de reminder onterecht hebben verstuurd. Onze excuses daarvoor.
Daarna niets gehoord over het inlopen van de achterstand dus wellicht hebben ze eerst alle mails m.b.t. de zorgmobiel verwerkt en zijn ze vandaag met Faja bezig.
Certecovrijdag 2 juni 2017 @ 15:53
2 nieuwe projecten op FNC die ik aan me voorbij laat gaan:
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/18771
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/23098
queposvrijdag 2 juni 2017 @ 16:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 11:27 schreef obligataire het volgende:
Volgende week zal B eltona (Collin) officieel gepubliceerd worden denk ik?
Te zien aan de inschrijvingen zijn er nog niet veel mensen enthousiast geworden hier.
Nee, heb weinig geinvesteerd de laatste tijd bij Collin, maar zie dan meer heil in het bootje wat nog open staat.
Aalsmeer15vrijdag 2 juni 2017 @ 16:22
Geitenhouder op kom 7,5%
BillieCFvrijdag 2 juni 2017 @ 16:23
quote:
Ik doe ook niet mee.

Die bruidsmodezaak: groeiende vraag??? Ik zie instortende omzet!!!
obligatairevrijdag 2 juni 2017 @ 16:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 16:23 schreef BillieCF het volgende:

[..]

Ik doe ook niet mee.

Die bruidsmodezaak: groeiende vraag??? Ik zie instortende omzet!!!
De vraag groeit omdat er niet geleverd kan worden _O-
BillieCFvrijdag 2 juni 2017 @ 16:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 16:28 schreef obligataire het volgende:

[..]

De vraag groeit omdat er niet geleverd kan worden _O-
Meer dan voorheen worden de witte jurken zwart betaald :W :W :W
rockenfellervrijdag 2 juni 2017 @ 16:32
Dat kinderspeelpaleis op Collin staat al dagen op " 5 dagen resterend"
obligatairevrijdag 2 juni 2017 @ 16:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 16:22 schreef Aalsmeer15 het volgende:
Geitenhouder op kom 7,5%
Pfff, wat zijn die jongens zwaar gefinancierd. En zie ik het goed dat de winst juist daalt in 2017?
Bengervrijdag 2 juni 2017 @ 17:20
De belastingberekening klopt niet. Ze rekenen met 20% (vpb voor een BV), terwijl het om inkomstenbelasting gaat (maatschap). Dat zullen ze niet of nauwelijks betalen (want fiscaal voordeel van de zonnepanelen, 2x zelfstandigenaftrek plus algemene heffingskorting).
Maar voor mij te zwaar gefinancierd bij een onzekere omzet. Als de geitenmelkprijzen instorten eist de bank haar zekerheden op. Zou me niets verbazen als er op de huizen ook nog een 2e hypotheek zit. En het spaargeld uit 2015 zal inmiddels wel geïnvesteerd zijn. Dan heb je dus gewoon nul zekerheden.
djh77vrijdag 2 juni 2017 @ 17:26
Nieuwe op CCF: investeringsbehoefte 11 miljoen, waarvan 1 miljoen via de crowd
SPOILER
Aalsmeer15vrijdag 2 juni 2017 @ 17:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 17:20 schreef Benger het volgende:
De belastingberekening klopt niet. Ze rekenen met 20% (vpb voor een BV), terwijl het om inkomstenbelasting gaat (maatschap). Dat zullen ze niet of nauwelijks betalen (want fiscaal voordeel van de zonnepanelen, 2x zelfstandigenaftrek plus algemene heffingskorting).
Maar voor mij te zwaar gefinancierd bij een onzekere omzet. Als de geitenmelkprijzen instorten eist de bank haar zekerheden op. Zou me niets verbazen als er op de huizen ook nog een 2e hypotheek zit. En het spaargeld uit 2015 zal inmiddels wel geïnvesteerd zijn. Dan heb je dus gewoon nul zekerheden.
staat 20% en als je het rekent klopt het bedrag, andere percentage's in die kolom zijn echter allemaal percentage van de omzet(100%)
Had dus iets van 1% moeten staan
Als de getallen niet kloppen krijg ik kriebels
NaRegenDeZonvrijdag 2 juni 2017 @ 18:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 16:32 schreef rockenfeller het volgende:
Dat kinderspeelpaleis op Collin staat al dagen op " 5 dagen resterend"
Na je opmerking hier staat hij nu op 3 dagen!🤔
djh77vrijdag 2 juni 2017 @ 19:54
De top 10 van week 22:
ivbpq3g7f6jhq.png
crowdiefundervrijdag 2 juni 2017 @ 20:03
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 17:26 schreef djh77 het volgende:
Nieuwe op CCF: investeringsbehoefte 11 miljoen, waarvan 1 miljoen via de crowd
SPOILER
Flink project ;) wat vinden jullie?
komradvrijdag 2 juni 2017 @ 20:42
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 20:03 schreef crowdiefunder het volgende:

[..]

Flink project ;) wat vinden jullie?
Ik vind het schandalig dat het een samenwerkingsproject is met Rabo waar de Rabo alle zekerheden heeft.
queposvrijdag 2 juni 2017 @ 21:08
Ja maar de Rabo investeert ook niet zomaar 6 miljoen lijkt mij?
komradvrijdag 2 juni 2017 @ 21:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 21:08 schreef quepos het volgende:
Ja maar de Rabo investeert ook niet zomaar 6 miljoen lijkt mij?
natuurlijk maar dat wil niet zeggen dat de junior, meest risicovolle tranche altijd maar door de crowd gefinancierd moet worden. Zekerheden gelijk over de partners verdelen is ook een mogelijkheid
queposvrijdag 2 juni 2017 @ 22:11
Als er hier meer positief zijn over de Schatberg doe ik ook mee.
komradvrijdag 2 juni 2017 @ 22:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 22:11 schreef quepos het volgende:
Als er hier meer positief zijn over de Schatberg doe ik ook mee.
dit forum is erg handig om meningen en informatie op te halen maar maak uiteindelijk je eigen keuze :)
Certecovrijdag 2 juni 2017 @ 22:30
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 17:26 schreef djh77 het volgende:
Nieuwe op CCF: investeringsbehoefte 11 miljoen, waarvan 1 miljoen via de crowd
SPOILER
Volgens mij hebben ze CCF niet nodig, dat miljoen is voor een dergelijk bedrijf ook wel op een andere manier bijeen te krijgen. Lijkt mij een mooie aftrap van de marketingcampagne.
obligatairevrijdag 2 juni 2017 @ 23:51
quote:
1s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 22:30 schreef Certeco het volgende:

[..]

Volgens mij hebben ze CCF niet nodig, dat miljoen is voor een dergelijk bedrijf ook wel op een andere manier bijeen te krijgen. Lijkt mij een mooie aftrap van de marketingcampagne.
Dit project gaat echt wel door inderdaad, met of zonder ons. Limburg is mooi en de ligging is perfect met o.a. het Duitse achterland (Krefeld, Duisburg, Düsseldorf, Keulen).
De zekerheden vallen me met circa 60% materiële dekking ook niet tegen. Tenzij er nog bijzondere onthullingen gaan komen, denk ik wel dat ik inschrijf.
djh77zaterdag 3 juni 2017 @ 06:04
Nieuwe op fnc: https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/22885

3e lening waarbij 1e 2 zonder betalingsproblemen zijn verlopen.
obligatairezaterdag 3 juni 2017 @ 07:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 06:04 schreef djh77 het volgende:
Nieuwe op fnc: https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/22885

3e lening waarbij 1e 2 zonder betalingsproblemen zijn verlopen.
Ik zie daar niets van terug in de jaarrekeningen 2014 en 2015.
Wel in 2016, maar die loopt nog neem ik aan.
djh77zaterdag 3 juni 2017 @ 07:52
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 07:16 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik zie daar niets van terug in de jaarrekeningen 2014 en 2015.
Wel in 2016, maar die loopt nog neem ik aan.
Misschien heeft de ondernemer meerdere zaken.
Groepfunderzaterdag 3 juni 2017 @ 08:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 07:16 schreef obligataire het volgende:
[..]
Ik zie daar niets van terug in de jaarrekeningen 2014 en 2015.
Wel in 2016, maar die loopt nog neem ik aan.
Het "zijn verlopen" in de tekst van FNC suggereert dat die twee andere leningen al zijn afbetaald, maar dat is waarschijnlijk onjuist. Ik kan mij herinneren dat deze ondernemer vorig jaar ook geld via hetzelfde platform heeft geleend voor de herinrichting van dit restaurant. Ik zit daar zelf overigens niet in. Tenzij die lening vervroegd is afgelost, zou die nog moeten lopen. Vermoedelijk wordt bedoeld dat de ondernemer zijn betalingsverplichtingen bij de andere twee leningen nakomt, maar je kunt het even navragen.
OpDieFietszaterdag 3 juni 2017 @ 09:28
Ik kan bevestigen dat in ieder geval de tweede lening nog loopt. Deze loopt nu 7 van de 24 maanden.

Hij gaat voor de nieuwe lening trouwens van een "B" naar een "C", bij eenzelfde leningbedrag en looptijd.

[ Bericht 37% gewijzigd door OpDieFiets op 03-06-2017 09:36:32 ]
obligatairezaterdag 3 juni 2017 @ 09:35
Er staat op FNC:
De eerdere leningen zijn zonder betalingsproblemen verlopen.

Maar er zou moeten staan:
De eerdere leningen, waarvan de laatste nu 7 maanden oud is, verlopen zonder betalingsproblemen

Da's toch een klein nuance verschilletje.
SPOILER
Stelletje @#$#@! Dit is pure misleiding.


[ Bericht 4% gewijzigd door obligataire op 03-06-2017 09:42:11 ]
OpDieFietszaterdag 3 juni 2017 @ 09:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 09:35 schreef obligataire het volgende:
Er staat op FNC:
De eerdere leningen zijn zonder betalingsproblemen verlopen.

Maar er zou moeten staan:
De eerdere leningen verlopen zonder betalingsproblemen, waarvan de laatste nu 7 maanden oud is.

Da's toch een klein nuance verschilletje.
SPOILER
Stelletje @#$#@! Dit is pure misleiding.
Het probleem is volgens mij meer dat ze daar een copywriter hebben die de Nederlandse taal onvoldoende beheerst. Er klopt taalkundig namelijk veel meer niet in die paar zinnen.
obligatairezaterdag 3 juni 2017 @ 09:46
Dan wordt het hoog tijd dat ze daar een kundig pitch-schrijver aannemen.
Het niet snappen van het verschil tussen een voltooid deelwoord en een werkwoord in de tegenwoordige tijd, maakt niet geheel toevallig dat de pitch een stuk interessanter oogt............ :r
dubbeltjezzaterdag 3 juni 2017 @ 09:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 09:46 schreef obligataire het volgende:
Dan wordt het hoog tijd dat ze daar een kundig pitch-schrijver aannemen.
Het niet snappen van het verschil tussen een voltooid deelwoord en een werkwoord in de tegenwoordige tijd, maakt niet geheel toevallig dat de pitch een stuk interessanter oogt............ :r
Bij mijn weten zitten die mensen in Berlijn.
Groepfunderzaterdag 3 juni 2017 @ 09:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 09:48 schreef dubbeltjez het volgende:
[..]
Bij mijn weten zitten die mensen in Berlijn.
Waarom denk je dat? FNC is gevestigd in Rotterdam.

[Edit]
En getuige het Rotterdamse accent dat soms in de teksten voorkomt, denk ik dat de tekstschrijver een Rotterdammert is.
obligatairezaterdag 3 juni 2017 @ 09:51
Duits wijkt niet echt af op dit punt? Daar hebben ze ook voltooid deelwoorden en tegenwoordige tijd. Ik vind het echt niet kunnen. Je biedt een financieel produkt aan op de Nederlandse markt voor Nederlandse investeerders en je schrijft een pitch die al dan niet door knulligheid/taalonbekwaamheid, een te rooskleurig beeld schetst.
Aalsmeer15zaterdag 3 juni 2017 @ 09:55
Bij geitenhouder KOM (vol overigens) staat bij de reacties antwoorden van intermediair Credion.
Deze geeft netjes en vlot antwoord op de vragen.
Ben wel bang dat mensen die niet erg goed opletten wat precies de eerdere vraag was de mist in gaan.
hij schrijft bijvoorbeeld
"Zekerheden: 1e hypotheek op alle onroerende zaken en pandrecht op de inventaris, veetsapel, vervoermiddelen en melkgelden."
meer staat er niet in zijn antwoord.
Als ik dat lees denk ik nou zou ik wel in durven.
De vraag eronder was echter
"Dag, welke zekerheden zijn door de overige leningverstrekkers (bank?) voorbehouden?"
dyna18zaterdag 3 juni 2017 @ 10:15
Sorry maar ik zie helemaal niets in de Schatberg.

SPOILER
Er wordt een miljoen aangetrokken om inventaris te kopen. Ben ik de enige die dat een belachelijk hoog bedrag vind? En dan is het nog maar de vraag wat het oplevert bij faillissement. Niet dat dat uitmaakt trouwens, want:

quote:
Als zekerheid voor de huidige en nieuw aan te trekken financiering van de Rabobank is er hypotheek gevestigd op de vakantiewoningen van het vakantiepark De Schatberg. Ook zijn de voorraden, inventaris en debiteuren van de financieringsgroep (zelfde debiteuren als Collin, exclusief de persoonlijke holdings) verpand aan de Rabobank.
Elke crowdfunder die hier instapt loopt dus vooral de zekerheid van de bank te sponsoren.
dyna18zaterdag 3 juni 2017 @ 10:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 12:30 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Het verhaal op de gelinkte Symbid pagina is behoorlijk ontnuchterend. Als je dat leest is het eigenlijk het beste om al je aandeleninvesteringen daar maar vast preventief af te schrijven.
Voor mijzelf is dit gelukkig geen nieuw inzicht, maar ik kan me voorstellen dat het voor sommige investeerders niet zo'n prettige boodschap is...
Ja, dat staat inderdaad erg negatief opgeschreven.
Wanneer het daar te vaak mis gaat kan het wel eens dringen bij de uitgang worden.
obligatairezaterdag 3 juni 2017 @ 10:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 10:15 schreef dyna18 het volgende:
Sorry maar ik zie helemaal niets in de Schatberg.

SPOILER
Er wordt een miljoen aangetrokken om inventaris te kopen. Ben ik de enige die dat een belachelijk hoog bedrag vind? En dan is het nog maar de vraag wat het oplevert bij faillissement. Niet dat dat uitmaakt trouwens, want:

[..]

Elke crowdfunder die hier instapt loopt dus vooral de zekerheid van de bank te sponsoren.
Het is wellicht goed om hierover navraag te doen bij Collin. Als ik lees dat er borg is met grotendeels materiële dekking bij de DGA's, en een borg bij de holding met volledige materiële dekking, dan ga ik er van uit dat je ter zake niet achteraan hoeft te schuiven bij de bank. Dat zou elkaar niet mogen overlappen.

[ Bericht 5% gewijzigd door obligataire op 03-06-2017 10:51:48 ]
Horsemenzaterdag 3 juni 2017 @ 10:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 juni 2017 16:32 schreef rockenfeller het volgende:
Dat kinderspeelpaleis op Collin staat al dagen op " 5 dagen resterend"
Goed opgemerkt!
Foefjes, foefjes, foefjes. Collin blijft proberen het aantal "geslaagde" projecten op 100% te houden. Zal dit dan het eerste project worden waarbij dit niet lukt of gaat de trukendoos nog verder open?
Horsemenzaterdag 3 juni 2017 @ 10:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 10:32 schreef obligataire het volgende:

[..]

Het is wellicht goed om hierover navraag te doen bij Collin. Als ik lees dat er borg is met grotendeels materiële dekking bij de DGA's, en een borg bij de holding met volledige materiële dekking, dan ga ik er van uit dat je ter zake niet achteraan hoeft te schuiven bij de bank. Dat zou elkaar niet mogen overlappen.

Volgens de pitch zou de Rabobank niets van doen moeten hebben met de holding van Hans en dat is degene die (naast de DGA's) aan de Collin investeerders de borg afgeeft.
Het antwoord van Collin zal vast iets zijn in de trant van dat het een moment opname is. Ga er maar vanuit dat als het onverhoopt mis gaat er niets van over blijft. Iets met banken en zekerheden ;) :X
Overigens wel een mooi bedrijf waarbij voor alle partijen het belang groot is om er een succes van te maken.
obligatairezaterdag 3 juni 2017 @ 10:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 10:38 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Het antwoord van Collin zal vast iets zijn in de trant van dat het een moment opname is. Ga er maar vanuit dat als het onverhoopt mis gaat er niets van over blijft. Iets met banken en zekerheden ;) :X
De holding van Hans staat volgens mij los van de financiering Rabo en Liof. Dáár zit m.i. weinig risico, ik vermoed dat hij meerdere bedrijven onder die holding heeft hangen. Van de borgstelling van de DGA's ben ik minder overtuigd.........
Horsemenzaterdag 3 juni 2017 @ 10:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 10:40 schreef obligataire het volgende:

[..]

De holding van Hans staat volgens mij los van de financiering Rabo en Liof. Dáár zit m.i. weinig risico, ik vermoed dat hij meerdere bedrijven onder die holding heeft hangen. Van de borgstelling van de DGA's ben ik minder overtuigd.........
Het blijven, zeker binnen een bv, moment opname waarbij het makkelijk schuiven is met geld.
obligatairezaterdag 3 juni 2017 @ 10:49
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 10:43 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Het blijven, zeker binnen een bv, moment opname waarbij het makkelijk schuiven is met geld.
Hmmm, ik heb het denk ik in eerste instantie niet goed gelezen.

De holding van Hans (sr), koopt het onroerend goed voor 5M, en leent daarvoor bij de rabobank 3M, dus hij heeft een overwaarde van 2M. Daarin zit dus die materiële waarde van de borg. Plus wat er nog meer aan vermogen in de holding zou kunnen zitten.
NaRegenDeZonzaterdag 3 juni 2017 @ 13:18
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 10:49 schreef obligataire het volgende:

[..]

Hmmm, ik heb het denk ik in eerste instantie niet goed gelezen.

De holding van Hans (sr), koopt het onroerend goed voor 5M, en leent daarvoor bij de rabobank 3M, dus hij heeft een overwaarde van 2M. Daarin zit dus die materiële waarde van de borg. Plus wat er nog meer aan vermogen in de holding zou kunnen zitten.
Ik doe niet mee met dit project. De structuur vind ik te ingewikkeld daarnaast vind ik dit project erg groot waardoor er veel risico factoren in sluipen, bovendien liggen vrijwel alle zekerheden bij de RABO.
obligatairezaterdag 3 juni 2017 @ 13:21
Tsja ik moest vandaag nog een beetje denken aan dat project Oranje Avia.nog wat.
Deze mensen hebben een heel beroerd jaar achter de rug vanwege te late oplevering van hun nieuwbouw. Dat soort risico's bestaan hier natuurlijk ook. Het is een vrij uniek project met o.a.11 restaurants onder 1 dak, waarbij inderdaad van alles mis kan gaan en vertraging kan ontstaan met als gevolg meerkosten van de nieuwbouw en gederfde omzet. Hoe lossen ze dat dan op, is de vraag en is dan meteen de flexibele schil als eerste de sigaar?
peterczaterdag 3 juni 2017 @ 15:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 13:18 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Ik doe niet mee met dit project. De structuur vind ik te ingewikkeld daarnaast vind ik dit project erg groot waardoor er veel risico factoren in sluipen, bovendien liggen vrijwel alle zekerheden bij de RABO.
De Schatberg ; laag risico project met 8%, waarom? Ik ken project met een hoog/verhoogd risico met ook 8%. Ga de pitch nog eens goed lezen.
Nu geloof ik best wel in het concept, 11 restaurants, lees 11 'afhaal/afbak corners in een leuk opgedirkte hal in een vakantiepark, vaste prijs, ideaal voor gezinnen, opa's & oma's mee, voor ieder wat wils.
Nu vind ik 5.000k voor aankoop OG, nog wel wat, daarna nog 1.000k inventaris. Voor 5.000k bouw je ook 25 appartementen. Plus de al eerdere opmerking, 90% wordt anders gefinancierd, prima, waarom de laatste paar % via de crowd? Goed lezen en wat googlen nog? Niet direct een go voor mij. *O* w/
-jos-zaterdag 3 juni 2017 @ 15:25
quote:
1s.gif Op woensdag 31 mei 2017 17:15 schreef UU7 het volgende:

[..]

Heb zelf (ook) tegen gestemd. Belangrijkste reden daarvoor is omdat ik het idee krijg dat deze deal tegen finale kwijting is. Daar ben ik op tegen. Ik vind het best als ze de hele toko willen verkopen, maar er is ook HA van 3 personen en hun partners en ik vind het vanzelfsprekend dat die wordt uitgewonnen, ook na verkoop van de toko. HA is voor mij een van de overwegingen om te investeren. Als die, ook al zou er wat te halen zijn, achteraf niets waard blijkt te zijn, waar kun je dan in de toekomst nog van uit gaan?
Ik heb nog geen update ontvangen, jij wel?
dubbeltjezzaterdag 3 juni 2017 @ 15:28
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 09:51 schreef Groepfunder het volgende:

[..]

Waarom denk je dat? FNC is gevestigd in Rotterdam.

[Edit]
En getuige het Rotterdamse accent dat soms in de teksten voorkomt, denk ik dat de tekstschrijver een Rotterdammert is.
ik weet niet hoe het nu is, maar eerder werd er vanuit Berlijn gewerkt. Zowel door Lendico als Zencap (voormalig FNC). Samen met andere Rocket Internet bedrijven
Groepfunderzaterdag 3 juni 2017 @ 15:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 15:28 schreef dubbeltjez het volgende:
[..]
ik weet niet hoe het nu is, maar eerder werd er vanuit Berlijn gewerkt. Zowel door Lendico als Zencap (voormalig FNC). Samen met andere Rocket Internet bedrijven
Vorig jaar hebben FNC en LAH, beiden gevestigd in Rotterdam, een zaalvoetbalwedstrijd gespeeld. Dat was zo'n succes dat het dit jaar een klein zaalvoetbaltoernooi is geworden met zes crowdfundingplatforms. Vorig jaar won FNC van LAH. Wie het toernooi gewonnen heeft weet ik niet, want dat werd na de LAH-borrel gespeeld.

[edit]
Dat klopt natuurlijk niet. Het telefoonummer van FNC begint met 020. Vestiging in Amsterdam. Wel in Nederland. ;)
najra1990zaterdag 3 juni 2017 @ 16:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 15:45 schreef Groepfunder het volgende:

[..]

Vorig jaar hebben FNC en LAH, beiden gevestigd in Rotterdam, een zaalvoetbalwedstrijd gespeeld. Dat was zo'n succes dat het dit jaar een klein zaalvoetbaltoernooi is geworden met zes crowdfundingplatforms. Vorig jaar won FNC van LAH. Wie het toernooi gewonnen heeft weet ik niet, want dat werd na de LAH-borrel gespeeld.

[edit]
Dat klopt natuurlijk niet. Het telefoonummer van FNC begint met 020. Vestiging in Amsterdam. Wel in Nederland. ;)
FNC zit inderdaad aan de zuidas in Amsterdam
obligatairezaterdag 3 juni 2017 @ 17:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 16:52 schreef najra1990 het volgende:

[..]

FNC zit inderdaad aan de zuidas in Amsterdam
OK :) Nu we dit hebben vastgesteld, zouden ze daar het verschil moeten/kunnen weten tussen een voltooid deelwoord en een werkwoord in tegenwoordige tijd...........?
Thomas88zaterdag 3 juni 2017 @ 17:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 17:24 schreef obligataire het volgende:

[..]

OK :) Nu we dit hebben vastgesteld, zouden ze daar het verschil moeten/kunnen weten tussen een voltooid deelwoord en een werkwoord in tegenwoordige tijd...........?
GVE had een zelfde soort trucje bij de pitch van de Griekse restauranthouder :

"Begin 2014 heeft de heer 'Hatsjoemilijakoes' een succesvol crowdfunding project afgerond van ¤ 119.000,-. De verplichtingen zijn nagekomen."

Met zo'n schrijfwijze wek je de suggestie dat alles al is afgerond, niet dat het een pas lopende financiering is. Uiteraard ook even bij GVE gevraagd wat ze er van vonden, maar verder geen reactie meer gehad ..
obligatairezaterdag 3 juni 2017 @ 17:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 17:37 schreef Thomas88 het volgende:

[..]

GVE had een zelfde soort trucje bij de pitch van de Griekse restauranthouder :

"Begin 2014 heeft de heer 'Hatsjoemilijakoes' een succesvol crowdfunding project afgerond van ¤ 119.000,-. De verplichtingen zijn nagekomen."

Met zo'n schrijfwijze wek je de suggestie dat alles al is afgerond, niet dat het een pas lopende financiering is. Uiteraard ook even bij GVE gevraagd wat ze er van vonden, maar verder geen reactie meer gehad ..
Waarschijnlijk halen ze de schouders op en denken, "wat een pietluttigheid". Echter de meeste crowdfunders zijn van een dusdanige leeftijd dat ze nog wél fatsoenlijk taalonderwijs hebben gehad.

1. De ondernemer heeft nog steeds schuld aan de crowd, terwijl gesuggereerd wordt dat dit niet meer zo is.
2. De ondernemer heeft blijkbaar vlot alwéér geld nodig; uit de formulering zou je kunnen afleiden dat dit jaren geleden voor het laatst het geval was (namelijk de aflossingsduur van de vorige lening).
3. Er ontstaat een maandelijkse cumulatie van aflossingsverplichtingen, terwijl wordt gesuggereerd dat hij alleen de nieuwe lening hoeft te kunnen opbrengen.

enz.enz.
djh77zaterdag 3 juni 2017 @ 17:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 15:45 schreef Groepfunder het volgende:

[..]

Vorig jaar hebben FNC en LAH, beiden gevestigd in Rotterdam, een zaalvoetbalwedstrijd gespeeld. Dat was zo'n succes dat het dit jaar een klein zaalvoetbaltoernooi is geworden met zes crowdfundingplatforms. Vorig jaar won FNC van LAH. Wie het toernooi gewonnen heeft weet ik niet, want dat werd na de LAH-borrel gespeeld.
Voor de geinteresserden:

quote:
Op 11 mei jl. vond de Crowdfunding Cup 2017 plaats in Rotterdam. One Planet Crowd, Douw & Koren, Symbid, Lendahend en Collin Crowdfund gingen de strijd met elkaar aan met een zaalvoetbal toernooi van hoog niveau!
Wij kijken terug op een goede pot voetbal. Symbid, proficiat met de Cup na winst op Collin Crowdfund!
UU7zaterdag 3 juni 2017 @ 17:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 15:25 schreef -jos- het volgende:

[..]

Ik heb nog geen update ontvangen, jij wel?
Nog niets gehoord, dus zal waarschijnlijk geen overduidelijke uitslag voor het een of het ander zijn. Waarschijnlijk moeten ze nog even tellen bij GvE.
Aalsmeer15zaterdag 3 juni 2017 @ 18:01
Probleem is denk ik dat platformen teveel denken vanuit de geldlener.
Dat zijn ook de mensen waar ze echt contact mee hebben.
Die mensen zien ze in levende lijve(hoop ik) daar worden gesprekken mee gevoerd.
Die proberen ze binnen te halen zodat er voor het platform inkomsten zijn.
Geld vanuit (mogelijke) investeerders is er in overvloed dus daar hoeven ze ook niet veel moeite voor te doen.
Iets overdreven gesteld; Voor hun is het (financieel) interessanter een project binnen te halen dat na een jaar stopt met betalen dan dat project niet te laten beginnen.
Dat is ook een verkeerde prikkel.
Piet__Piraatzondag 4 juni 2017 @ 09:56
Rondom dat project van De Schatberg: dat recreatiepark loopt wel al jaren als een trein. Ook zit er in Velp (bij Grave) ook zo'n ABC-toko en die loopt als een malle volgens mij.
peterczondag 4 juni 2017 @ 10:50
quote:
0s.gif Op zondag 4 juni 2017 09:56 schreef Piet__Piraat het volgende:
Rondom dat project van De Schatberg: dat recreatiepark loopt wel al jaren als een trein. Ook zit er in Velp (bij Grave) ook zo'n ABC-toko en die loopt als een malle volgens mij.
Klopt, ik heb er eerder al over gelezen, weet alleen de aanleiding niet meer. Gewoon de recensies ((pos & neg) lezen, weet je precies wat het is en wat je krijgt, en hoe het concept is, Veel eten, redelijke prijs, massa volk, voor ieder wat wils, no culinair, basic fast food met een franje, concept klopt wel. Locatie aan de Middenpeelweg is OK, Attractiepark Toverland is in de buurt, parkgasten en bezoekers van buiten kunnen er terecht.

Ideaal voor gezinnen met kids, opa's en oma's die betalen, en die na twee uur knettergek & totalloss zijn van het gebeuren. Voor meer niveau kun je ook naar een Bregje gaan, maar niveau en Nederlanders dat past niet altijd
queposzondag 4 juni 2017 @ 11:35
2 links over uitbreiding de Schatberg

http://www.hallohorstaandemaas.nl/schatberg-2017323937

http://www.limburger.nl/c(...)r-een-dak-in-sevenum
corehypezondag 4 juni 2017 @ 17:50
Waarom lukt het niet op deze platforms een privelening aan te vragen?
Sommigen zeggen het aan te bieden maar het blijkt enkel zakelijke leningen te zijn...
crowdiefunderzondag 4 juni 2017 @ 18:04
Gve heeft behoorlijk wat privéleningen toch? Gaat dan wel om verbouwing huis of iets dergelijks, geen nieuwe sportauto ofzo.
djh77zondag 4 juni 2017 @ 18:08
Lenderspenser biedt het ook al. Voor hypotheken kan je als particulier terecht bij sameningeld.

De rest heeft volgens mij geen AFM vergunning om leningen aan particulieren aan te bieden.

[ Bericht 34% gewijzigd door djh77 op 05-06-2017 17:18:56 ]
Bengermaandag 5 juni 2017 @ 17:53
Ik weet dat er hier ook een aantal mensen via Twino investeren. Wat vinden de mensen van de huidige ontwikkelingen.
Er is momenteel weinig aanbod van nieuwe leningen tegen 12 of 13%. Wel zijn er mensen die hun payment guarantee leningen van 12% die op delayed staan van de hand doen. Daar is genoeg aanbod van. Zolang de payment guarantee wordt nagekomen is dat geen probleem. Maar als Twino in de problemen zou komen, zit je met een hoop rommelleningen in je maag waar je weinig meer van mag verwachten. Wat vinden jullie hiervan?

Een andere ontwikkeling kwam ik tegen op p2pindependentforum.com. Daar wist iemand te melden dat Twino veel personeel had ontslagen. Bij navraag kreeg ik de volgende reactie:
quote:
The news are partially true, as changes in staff have been made, but they have had more effect on the TWINO headquarters.

Although TWINO is headquartered in Riga, most of our business (on both the lending and investment side) is outside of Latvia.

We believe that local knowledge and expertise are crucial in lending business, so over the last few quarters we invested a lot into strengthening local teams in all areas, from marketing, to IT, to finance, to debt collection.

As the result, when we made the decision to focus on the growth in the existing markets, rather than continue expanding geographically, we realized that headquarters’ functions duplicated functions within the local lenders, and, unfortunately, had to part ways with some of the people.

Platform operations were not affected by the organizational changes within TWINO Group, as the success of TWINO Platform still grounds on the continuously strong performance of our local lenders.
M.a.w.: er is een reorganisatie geweest, waarover niets in de media is gemeld.
Is dit een indicatie dat er een probleem is, of maak ik me zorgen over niets?
voetbalmanager2maandag 5 juni 2017 @ 18:15
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2017 17:53 schreef Benger het volgende:
Ik weet dat er hier ook een aantal mensen via Twino investeren. Wat vinden de mensen van de huidige ontwikkelingen.
Er is momenteel weinig aanbod van nieuwe leningen tegen 12 of 13%. Wel zijn er mensen die hun payment guarantee leningen van 12% die op delayed staan van de hand doen. Daar is genoeg aanbod van. Zolang de payment guarantee wordt nagekomen is dat geen probleem. Maar als Twino in de problemen zou komen, zit je met een hoop rommelleningen in je maag waar je weinig meer van mag verwachten. Wat vinden jullie hiervan?

Een andere ontwikkeling kwam ik tegen op p2pindependentforum.com. Daar wist iemand te melden dat Twino veel personeel had ontslagen. Bij navraag kreeg ik de volgende reactie:

[..]

M.a.w.: er is een reorganisatie geweest, waarover niets in de media is gemeld.
Is dit een indicatie dat er een probleem is, of maak ik me zorgen over niets?
Het is al heel vaak gezegd: nieuw aanbod van leningen op Twino komen altijd in golven.
Soms staan er een paar dagen nauwelijks leningen en dan komen er ineens 40 pagina's vol. Die drogen langzaam op, waarna de cyclus zich weer herhaald. Soms komen er 'maar' 10 of 20 pagina's vol en soms staan er 2 of 4 dagen nauwelijks leningen, maar met het aanbod is niets verkeerd als je regelmatig inlogd en niet ongeduldig bent.

Elke morgen kijk ik 5 minuten op Twino, koop ik kleine B of C leningen in en verkoop ik leningen als ze meer dan 2 dagen te laat zijn met een betaling.
Kleine leningen kan je altijd makkelijk verkopen, helemaal als ze ook een garantie hebben.

In minder dan een jaar heb ik ruim 20% rendement behaald. Als je zoals ik voornamelijk B en C leningen wil die netjes op tijd betaald hebben, dan moet je meerdere keren inloggen en zoeken om geschikte leningen te vinden, maar dat zie je in 1 oogopslag en kost je nauwelijks moeite.

En meest verrassende aan Twino vind ik hoe makkelijk je slechte leningen kwijtraakt. Als het aanbod schaars is, dan raak makkelijk slechte leningen kwijt. Vaak al in een minuut of 2.

De enige reden waarom ik maar 1x geld in mijn account gestort heb en waarom ik ook niet van plan ben om daar meer in te stoppen is het risico van omvallen van Twino.

Niet dat ik denk dat die kans groter is bij Twino dan bij pak hem beet Colin of Lendico, want dat weet ik simpelweg niet, maar je geld is heel wat veiliger bij een Nederlands platform dan bij een Twino of Mintos.
djh77maandag 5 juni 2017 @ 20:34
1e niet gefunde project bij CCF is een feit.

Statistieken zijn aangepast:
99,7% succesvol gefund

Ze kwamen 135k tekort

[ Bericht 30% gewijzigd door djh77 op 05-06-2017 21:34:01 ]
dyna18maandag 5 juni 2017 @ 20:42
quote:
1s.gif Op maandag 5 juni 2017 20:34 schreef djh77 het volgende:
1e niet gefunde project bij CCF is een feit.

Statistieken zijn aangepast:
99,7% succesvol gefund
Hebben ze nu de pitch meteen verwijderd?
dyna18maandag 5 juni 2017 @ 20:43
Het gaat ook lekker met https://investeren.sameningeld.nl
Beveiligingscertificaat is verlopen.

Ze moeten daar echt snel hun IT verbeteren, want het blijft amateuristisch...
Waar ik vooral bang voor ben is dat een beetje hacker geen problemen heeft om bij hun binnen te komen.
najra1990maandag 5 juni 2017 @ 21:19
quote:
0s.gif Op maandag 5 juni 2017 20:43 schreef dyna18 het volgende:
Het gaat ook lekker met https://investeren.sameningeld.nl
Beveiligingscertificaat is verlopen.

Ze moeten daar echt snel hun IT verbeteren, want het blijft amateuristisch...
Waar ik vooral bang voor ben is dat een beetje hacker geen problemen heeft om bij hun binnen te komen.
Het grootste deel achter de inlog zit bij intersolve (de betaaldienst), dus ik maak mij niet direct zorgen om mijn geld. Verder is het natuurlijk een kwalijke zaak...
djh77dinsdag 6 juni 2017 @ 11:36
Daar is het nieuwe project van IVM weer:
https://app.investormatch(...)drcjbnbdbjbchqhkgjhj

SPOILER
zoals eerder hier opgemerkt in 2016 doorstart faillissement:
Bijzonderheden
De ondernemer is met zijn vorige bedrijf Pro Sealing B.V. failliet verklaard in februari 2016. Reden hiervoor was dat de destijds enige leverancier een nieuwe strategie koos waarbij deze direct ging leveren aan de grootste klanten. Het bedrijf kon niet snel genoeg overschakelen op nieuwe leveranciers van de producten. Het faillissement is afgehandeld en AST is een succesvolle doorstart van dit faillissement. Op dit moment wordt gebruik gemaakt van een veelvoud van leveranciers om dit risico te vermijden.
djh77dinsdag 6 juni 2017 @ 11:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 08:40 schreef Groepfunder het volgende:

[..]

Het "zijn verlopen" in de tekst van FNC suggereert dat die twee andere leningen al zijn afbetaald, maar dat is waarschijnlijk onjuist. Ik kan mij herinneren dat deze ondernemer vorig jaar ook geld via hetzelfde platform heeft geleend voor de herinrichting van dit restaurant. Ik zit daar zelf overigens niet in. Tenzij die lening vervroegd is afgelost, zou die nog moeten lopen. Vermoedelijk wordt bedoeld dat de ondernemer zijn betalingsverplichtingen bij de andere twee leningen nakomt, maar je kunt het even navragen.
FNC heeft de tekst in de pitch aangepast na klachten:
quote:
De ondernemer is bekend met het platform en kiest voor de derde keer voor een financiering bij Funding Circle. Een van de leningen loopt nog en is tot nu toe zonder betalingsproblemen verlopen.
bleyenburgdinsdag 6 juni 2017 @ 11:56
Ik sla die nieuwe op IVM over.
gerealiseerde jaaromzet nog geen 3 ton.
al een lening lopen van 100K en nu 75K er bovenop.
4 FTE's voor 3 ton omzet...

de rest is hoop en prognose.

rente imo veel te laag voor risico
crowd-fundidinsdag 6 juni 2017 @ 12:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 11:36 schreef djh77 het volgende:
Daar is het nieuwe project van IVM weer:
https://app.investormatch(...)drcjbnbdbjbchqhkgjhj

SPOILER
zoals eerder hier opgemerkt in 2016 doorstart faillissement:
Bijzonderheden
De ondernemer is met zijn vorige bedrijf Pro Sealing B.V. failliet verklaard in februari 2016. Reden hiervoor was dat de destijds enige leverancier een nieuwe strategie koos waarbij deze direct ging leveren aan de grootste klanten. Het bedrijf kon niet snel genoeg overschakelen op nieuwe leveranciers van de producten. Het faillissement is afgehandeld en AST is een succesvolle doorstart van dit faillissement. Op dit moment wordt gebruik gemaakt van een veelvoud van leveranciers om dit risico te vermijden.
Als ik goed tel is het niet een B+ rating, maar een B: voldoende perspectief, hoog risico.
SPOILER
De weging klopt niet.
Solvabiliteit eindigt met 5 punten ipv de berekende 10. Daarmee krijgt de risicomatrix 1,5 punt minder en eindigt dus in B.
bleyenburgdinsdag 6 juni 2017 @ 12:54
ondergrens voor dat IVM project ligt wmb op 9,5%
hoe zit die al lopende lening nou in elkaar?

waar hebben ze die kosten weggemoffeld in de komende jaren?
onder "overige kosten"?
bleyenburgdinsdag 6 juni 2017 @ 12:55
in de 2-pager geeft IVM trouwens wel rating B aan
bleyenburgdinsdag 6 juni 2017 @ 12:56
Slordig om in een propositie met 2 verschillende ratings te werken
bleyenburgdinsdag 6 juni 2017 @ 13:00
Ik denk dat ze meelezen.
Nu overal consequent rating B

Alleen nog de rente even aanpassen :)
NaRegenDeZondinsdag 6 juni 2017 @ 13:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 12:08 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

Als ik goed tel is het niet een B+ rating, maar een B: voldoende perspectief, hoog risico.
SPOILER
De weging klopt niet.
Solvabiliteit eindigt met 5 punten ipv de berekende 10. Daarmee krijgt de risicomatrix 1,5 punt minder en eindigt dus in B.
Ik lees nu in het rapport een B rating. Dat hebben ze dus aangepast. Ze zijn alleen vergeten om in de Pitch de B+ ook terug te brengen naar een B.

Zoals de pitch nu is sla ik hem ook over.
Er staat niets over de materialiteit van de HA dan ga ik er van uit dat deze alleen moreel is. Dus als het mis gaat is er niets.

Naar mijn idee zou de bestaande lening van 100K open gebroken moeten worden immers van de 75k van de crowd gaat in het eerste jaar al ongeveer 50K naar deze bestaande leninggever.
Die komt zoals het nu is wel erg gemakkelijk van zijn risico af.
m.a.w. Deze nieuwe lening wordt eigenlijk aangewend om het risico bij de crowd te leggen en amper om uitbreiding werkkapitaal te financieren.
Ik wil wel mee doen maar dan moet de lening van de huidige leninggever niet in dit nu afgesproken tempo afgelost worden maar achtergesteld worden aan de crowd en de aflossing gekoppeld worden aan de winstgevendheid van het bedrijf.

[ Bericht 1% gewijzigd door NaRegenDeZon op 06-06-2017 13:15:08 ]
bleyenburgdinsdag 6 juni 2017 @ 13:15
nieuwe op FNC drama cijfers over '14 en '15 en géén cijfers over '16

verder omzet die zwaar terugloopt van '14 naar '15.
over omzetverloop '15 - '16 valt weer geen zinnig woord te zeggen (want: geen cijfers)

Kortom: absolute no-go.

Eerlijk gezegd vind ik het ronduit aanmatigend dat ze dit op deze manier nog durven plaatsen.
bleyenburgdinsdag 6 juni 2017 @ 13:23
Dank NRDZ.

Ik vind deze eerlijk gezegd niet "des IVM's"
Ben beter van ze gewend.
NaRegenDeZondinsdag 6 juni 2017 @ 13:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 13:15 schreef bleyenburg het volgende:
nieuwe op FNC drama cijfers over '14 en '15 en géén cijfers over '16

verder omzet die zwaar terugloopt van '14 naar '15.
over omzetverloop '15 - '16 valt weer geen zinnig woord te zeggen (want: geen cijfers)

Kortom: absolute no-go.

Eerlijk gezegd vind ik het ronduit aanmatigend dat ze dit op deze manier nog durven plaatsen.
En dan hebben we het nog niet eens over het zeer grote negatieve eigen vermogen van deze eenmanszaak. Ongelooflijk dat men deze nog een D rating meegeeft zonder de cijfers van 2016 en kwartaal 1 van 2017 te hebben.
bleyenburgdinsdag 6 juni 2017 @ 13:28
dat neg. EV viel bij mij onder het kopje "drama cijfers".
;)
NaRegenDeZondinsdag 6 juni 2017 @ 13:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 13:23 schreef bleyenburg het volgende:
Dank NRDZ.

Ik vind deze eerlijk gezegd niet "des IVM's"
Ben beter van ze gewend.
Men kan het natuurlijk proberen op deze manier. Maar als ik de IVM, de ondernemer en bestaande lening gever was zou ik eieren voor mijn geld kiezen en het aanbod aanpassen. Zoals nu geformuleerd gaat deze naar mijn idee nooit volkomen
NaRegenDeZondinsdag 6 juni 2017 @ 13:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 11:54 schreef djh77 het volgende:

[..]

FNC heeft de tekst in de pitch aangepast na klachten:

[..]

Zouden ze ook de mensen ingelicht hebben die al ingeschreven hebben om hen te wijzen op deze gekleurde/verkeerde voorlichting tijdens het investeren?
Ik vrees van niet!
Afijn dan hebben deze investeerders van voor de verandering in ieder geval een stok om FNC te slaan als ze bij het Kifid een klacht indienen als het project onverhoopt op de klippen loopt.
djh77dinsdag 6 juni 2017 @ 13:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 13:24 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

En dan hebben we het nog niet eens over het zeer grote negatieve eigen vermogen van deze eenmanszaak. Ongelooflijk dat men deze nog een D rating meegeeft zonder de cijfers van 2016 en kwartaal 1 van 2017 te hebben.
Hij zal toch wel ergens geld hebben. Hij legt investeert nu ook 100k in voor de loods.

Het is wel een klusser(t) (wellicht zw...) en er lijkt een loods naast zijn huis te staan:
fnqrqw9wozzse.png

Blijft voor mij trouwens ook gewoon een NEE hoor vanwege slechte (witte) cijfers

[ Bericht 4% gewijzigd door djh77 op 06-06-2017 14:44:05 ]
bleyenburgdinsdag 6 juni 2017 @ 14:02
legt = zegt
;)
Bengerdinsdag 6 juni 2017 @ 14:52
Er is nu een Albaanse loan originator bij gekomen op Mintos. Die heeft nu 127 leningen tegen 13,5% met buy back open staan.

[ Bericht 0% gewijzigd door Benger op 06-06-2017 14:58:29 ]
bleyenburgdinsdag 6 juni 2017 @ 15:30
volgens mij is dat geen loods maar 2 gestapelde 20ft of 40ft zeecontainers
UU7dinsdag 6 juni 2017 @ 16:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 juni 2017 15:25 schreef -jos- het volgende:

[..]

Ik heb nog geen update ontvangen, jij wel?
Zojuist even met GvE gebeld in verband met stemming inzake voorstel Greenpower Nano. Er waren in totaal 3 tegenstemmen. Het voorstel gaat dus door.
Met dit voorstel is het project 'afgerond'. De HA verdwijnt namelijk met deze deal en wordt, na de verkoop van de aandelen, dus niet uitgewonnen. Daarnaast zou de genoemde verdeelsleutel zo met de Rabobank zijn afgesproken. We moeten wel nog even geduld hebben, de aandeelhoudersvergadering moet nog formeel akkoord gaan.
NaRegenDeZondinsdag 6 juni 2017 @ 18:26
IVM de steigerbouwer heeft weer een termijn betaald vandaag. Horten en Stoten maar er zit tenminste schot in.
Dat kan ik van mijn 5 defaults bij GvE niet zeggen. Alle 5 nog geen cent aan mij betaald na hun eerste verzuim. En de meeste defaults lopen al meer dan een jaar!
Het schiet daar echt niet op om de centen te achterhalen! :(

[ Bericht 1% gewijzigd door NaRegenDeZon op 06-06-2017 18:58:16 ]
Beukhaagdinsdag 6 juni 2017 @ 18:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 16:53 schreef UU7 het volgende:

[..]

Zojuist even met GvE gebeld in verband met stemming inzake voorstel Greenpower Nano. Er waren in totaal 3 tegenstemmen. Het voorstel gaat dus door.
Met dit voorstel is het project 'afgerond'. De HA verdwijnt namelijk met deze deal en wordt, na de verkoop van de aandelen, dus niet uitgewonnen. Daarnaast zou de genoemde verdeelsleutel zo met de Rabobank zijn afgesproken. We moeten wel nog even geduld hebben, de aandeelhoudersvergadering moet nog formeel akkoord gaan.
Ik vind dit echt te zot voor woorden! Er zijn maar liefst 3 personen hoofdelijk aansprakelijk. Wat heeft de gehele leenovereenkomst dan nog van waarde? Ik wacht de officiële reactie nog even af, maar het lijkt erop dat mijn laatste investering bij Gve geweest is.
dyna18dinsdag 6 juni 2017 @ 19:01
Hoe is het trouwens bij KOM afgelopen met de aanpassing van dat project dat de voorwaarden wilde veranderen. Daar was toch ook nog discussie over dat in de voorwaarden stond dat dat alleen kon als iedereen er mee eens is?
is daar nog op gereageerd door KOM?
-jos-dinsdag 6 juni 2017 @ 19:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 16:53 schreef UU7 het volgende:

[..]

Zojuist even met GvE gebeld in verband met stemming inzake voorstel Greenpower Nano. Er waren in totaal 3 tegenstemmen. Het voorstel gaat dus door.
Met dit voorstel is het project 'afgerond'. De HA verdwijnt namelijk met deze deal en wordt, na de verkoop van de aandelen, dus niet uitgewonnen. Daarnaast zou de genoemde verdeelsleutel zo met de Rabobank zijn afgesproken. We moeten wel nog even geduld hebben, de aandeelhoudersvergadering moet nog formeel akkoord gaan.
Hmz. Ik dacht dat de contracten bij GVE altijd direct tussen lener en geldschieter waren. Sinds wanneer is dat veranderd dan? En welke contractvoorwaarde gebruiken ze nu om dit zomaar eenzijdig te kunnen opzeggen?
rockenfellerdinsdag 6 juni 2017 @ 19:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 19:08 schreef -jos- het volgende:

[..]

Hmz. Ik dacht dat de contracten bij GVE altijd direct tussen lener en geldschieter waren. Sinds wanneer is dat veranderd dan? En welke contractvoorwaarde gebruiken ze nu om dit zomaar eenzijdig te kunnen opzeggen?
Ik denk dat je hier precies het punt hebt waar het om gaat!
djh77dinsdag 6 juni 2017 @ 20:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 19:01 schreef dyna18 het volgende:
Hoe is het trouwens bij KOM afgelopen met de aanpassing van dat project dat de voorwaarden wilde veranderen. Daar was toch ook nog discussie over dat in de voorwaarden stond dat dat alleen kon als iedereen er mee eens is?
is daar nog op gereageerd door KOM?
Nee het is erg stil en dat terwijl komende donderdag de nieuwe maandtermijn zal moeten ingaan.
wouterdedinsdag 6 juni 2017 @ 20:42
Wat denken jullie van Mintos? Risico's?
Horsemendinsdag 6 juni 2017 @ 21:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 19:01 schreef dyna18 het volgende:
Hoe is het trouwens bij KOM afgelopen met de aanpassing van dat project dat de voorwaarden wilde veranderen. Daar was toch ook nog discussie over dat in de voorwaarden stond dat dat alleen kon als iedereen er mee eens is?
is daar nog op gereageerd door KOM?
Ik mag aannemen dat ze juridisch advies aan het inwinnen zijn aangezien een paar investeerders ze op de gevolgen gewezen hebben als ze dit doorzetten.
Bengerdinsdag 6 juni 2017 @ 22:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 20:42 schreef wouterde het volgende:
Wat denken jullie van Mintos? Risico's?
Tja, risico's zijn er altijd. Het lijkt wel mooi met die garanties, maar of dat goed blijft gaan is natuurlijk afwachten. Ik zou adviseren: stop er een klein beetje in wat je kunt missen. Past prima bij een gespreide portefeuille.
Bengerdinsdag 6 juni 2017 @ 22:44
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 21:53 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik mag aannemen dat ze juridisch advies aan het inwinnen zijn aangezien een paar investeerders ze op de gevolgen gewezen hebben als ze dit doorzetten.
Het blijft natuurlijk wel KoM. Ze hadden natuurlijk juridisch advies moeten inwinnen toen ze begonnen met hun toko. Hebben ze toen niet gedaan, ik verwacht dat ze het nu ook niet doen.
mike79_nwoensdag 7 juni 2017 @ 09:34
Nieuw op FNC Groeifinanciering Schoonheidssalon

20.000
3 jaar
7.35 %
A
MrFlowerswoensdag 7 juni 2017 @ 09:36
Heeft iemand een verklaring voor de enorme groei in winst?
OpDieFietswoensdag 7 juni 2017 @ 09:37
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 21:53 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Ik mag aannemen dat ze juridisch advies aan het inwinnen zijn aangezien een paar investeerders ze op de gevolgen gewezen hebben als ze dit doorzetten.
Wat ze ook aan het doen zijn: het totale gebrek aan communicatie sinds die mail waarin ze het voorstel aan de investeerders voorlegden is echt onacceptabel.
BillieCFwoensdag 7 juni 2017 @ 09:46
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 09:36 schreef MrFlowers het volgende:
Heeft iemand een verklaring voor de enorme groei in winst?
Daar had FNC wat meer tekst en uitleg bij kunnen geven, maar dat doen ze nooit. De term groeifinanciering wordt ook iedere keer van stal gehaald, terwijl dat vaak niet de lading dekt.

Ik stap er niet in.
OpDieFietswoensdag 7 juni 2017 @ 09:53
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 09:36 schreef MrFlowers het volgende:
Heeft iemand een verklaring voor de enorme groei in winst?
Mijn vraag zou meer zijn waarom die overige kosten zo hoog zijn. In de voorgaande 2 jaren waren ze ten opzichte van de omzet zo hoog dat er bijna niets overbleef.
Maar ik stap er sowieso niet in, want ik heb niets met die branche.
Horsemenwoensdag 7 juni 2017 @ 10:06
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 09:37 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Wat ze ook aan het doen zijn: het totale gebrek aan communicatie sinds die mail waarin ze het voorstel aan de investeerders voorlegden is echt onacceptabel.
Misschien een idee om dan de druk wat op te voeren.
marathon2000woensdag 7 juni 2017 @ 10:12
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 09:53 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Mijn vraag zou meer zijn waarom die overige kosten zo hoog zijn. In de voorgaande 2 jaren waren ze ten opzichte van de omzet zo hoog dat er bijna niets overbleef.
Maar ik stap er sowieso niet in, want ik heb niets met die branche.
Op hun Facebook staat dat ze afgelopen april verhuisd zijn naar een ander pand in Zierikzee.
Dat kan een (verdekte) reden zijn van de extra kredietbehoefte.

Bruto marge is in 2016 fors verbeterd, misschien dat dochterlief harder aan de kar aan het trekken is?
Het blijft gissen, ik wacht nog even af.

Madame lijkt overigens niet perse te hoeven leven van de salon gezien de geringe privé opnames in 2014/2015.
bleyenburgwoensdag 7 juni 2017 @ 10:53
nieuwe op FNC
schoonmaakbedrijf
met cijfers
:)
djh77woensdag 7 juni 2017 @ 10:56
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 09:37 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Wat ze ook aan het doen zijn: het totale gebrek aan communicatie sinds die mail waarin ze het voorstel aan de investeerders voorlegden is echt onacceptabel.
Als ik het snel bekijk is volgens mij deze maand de normale annuïteit van Faja uitbetaald.
bleyenburgwoensdag 7 juni 2017 @ 11:40
dat mag ik wel hopen ja.
ik heb nog niks vernomen van het verdere verloop omtrent de FL plannen
UU7woensdag 7 juni 2017 @ 11:51
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 18:46 schreef Beukhaag het volgende:

[..]

Ik vind dit echt te zot voor woorden! Er zijn maar liefst 3 personen hoofdelijk aansprakelijk. Wat heeft de gehele leenovereenkomst dan nog van waarde? Ik wacht de officiële reactie nog even af, maar het lijkt erop dat mijn laatste investering bij Gve geweest is.
SPOILER
Ik heb hier ook naar gevraagd, maar als ik het goed begrijp gaat de HA eraf, omdat de koper dat zo wilde. Gevraagd naar diens belang daarbij werd aangegeven dat hij nog met de oorspronkelijke kredietnemers (waar de kennis zit) verder moest en niet wilde dat die nog een HA met zich mee zouden dragen.
Verder zouden kredietnemers volgens GvE geen cent te makken hebben, al het geld zou in de onderneming zitten, dus HA uitwinnen zou geen nut hebben.
mvloenhwoensdag 7 juni 2017 @ 12:41
Mail van FnC gekregen met het maandelijkse overzicht, in het duits :( :?
TisIkwoensdag 7 juni 2017 @ 12:42
quote:
8s.gif Op woensdag 7 juni 2017 12:41 schreef mvloenh het volgende:
Mail van FnC gekregen met het maandelijkse overzicht, in het duits :( :?
Ik ook!?
escortmk2woensdag 7 juni 2017 @ 13:00
Hier auch, habe mich wundert.
BillieCFwoensdag 7 juni 2017 @ 13:01
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 12:42 schreef TisIk het volgende:

[..]

Ik ook!?
Also, zum Dashboard!

Wat een klungeligheid weer!!
OpDieFietswoensdag 7 juni 2017 @ 13:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 16:53 schreef UU7 het volgende:

[..]

Zojuist even met GvE gebeld in verband met stemming inzake voorstel Greenpower Nano. Er waren in totaal 3 tegenstemmen. Het voorstel gaat dus door.
Met dit voorstel is het project 'afgerond'. De HA verdwijnt namelijk met deze deal en wordt, na de verkoop van de aandelen, dus niet uitgewonnen. Daarnaast zou de genoemde verdeelsleutel zo met de Rabobank zijn afgesproken. We moeten wel nog even geduld hebben, de aandeelhoudersvergadering moet nog formeel akkoord gaan.
Ik heb er nog eens even de algemene voorwaarden en een paar leningovereenkomsten van GvE bijgepakt, en ik vraag me echt af of er wel een juridische basis is voor deze gang van zaken.

Ik lees nergens iets over de mogelijkheid van wijziging van leningvoorwaarden bij meerderheidsstemming en ook niets over HA die zou kunnen komen te vervallen tegen de wil van de individuele investeerder. Het enige dat ik lees is dat eventuele additionele zekerheden (hypotheek, verpanding) op naam staan van de Stichting Zekerheden en dat die daarover zelfstandig kan besluiten of en hoe ze uit te winnen. Maar de HA staat onder een ander kopje "Aansprakelijkheden" dus valt daar niet onder.
djh77woensdag 7 juni 2017 @ 13:15
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 13:01 schreef BillieCF het volgende:

[..]

Also, zum Dashboard!

Wat een klungeligheid weer!!
Met een echte Duitse Ansprechpartnerin (Britta -O- )
bleyenburgwoensdag 7 juni 2017 @ 13:15
ich auch

ich rufe die Britta mal an.
obligatairewoensdag 7 juni 2017 @ 13:20
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 10:53 schreef bleyenburg het volgende:
nieuwe op FNC
schoonmaakbedrijf
met cijfers
:)
Geen verkeerde op zich maar ze hebben al twee jaar een lagere netto winst dan 2014 (-40%) en teren daardoor in op hun eigen vermogen. Buffers en verdiencapaciteit zijn m.i. voldoende om die lening te kunnen betalen. Veel klanten dus mooie risicospreiding.....
bleyenburgwoensdag 7 juni 2017 @ 13:23
Britta aan de telefoon gehad.

Dame weet van niks.
escortmk2woensdag 7 juni 2017 @ 13:26
Zei ze letterlijk "ich habe es nicht gewusst" ?

(oke, ik ga weer verder, foutje van fnc.de, verder geen energie waard wmb)
UU7woensdag 7 juni 2017 @ 13:41
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 13:09 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Ik heb er nog eens even de algemene voorwaarden en een paar leningovereenkomsten van GvE bijgepakt, en ik vraag me echt af of er wel een juridische basis is voor deze gang van zaken.

Ik lees nergens iets over de mogelijkheid van wijziging van leningvoorwaarden bij meerderheidsstemming en ook niets over HA die zou kunnen komen te vervallen tegen de wil van de individuele investeerder. Het enige dat ik lees is dat eventuele additionele zekerheden (hypotheek, verpanding) op naam staan van de Stichting Zekerheden en dat die daarover zelfstandig kan besluiten of en hoe ze uit te winnen. Maar de HA staat onder een ander kopje "Aansprakelijkheden" dus valt daar niet onder.
De lening is, volgens de aanhef, tussen geldnemers en een informele vereniging (de crowd als geheel). Nu weet ik weinig van ondernemingsrecht, maar mag een vereniging niet gewoon bij meerderheid besluiten nemen?
Bengerwoensdag 7 juni 2017 @ 13:44
quote:
1s.gif Op woensdag 7 juni 2017 13:41 schreef UU7 het volgende:

[..]

De lening is, volgens de aanhef, tussen geldnemers en een informele vereniging (de crowd als geheel). Nu weet ik weinig van ondernemingsrecht, maar mag een vereniging niet gewoon bij meerderheid besluiten nemen?
Als ik het goed begrijp wordt normaal gesproken in de statuten bepaald hoe een besluit namens de vereniging wordt genomen. Bij het ontbreken daar van lijkt het me dat niet automatisch geldt dat dus de meerderheid beslist.
OpDieFietswoensdag 7 juni 2017 @ 13:51
quote:
1s.gif Op woensdag 7 juni 2017 13:41 schreef UU7 het volgende:

[..]

De lening is, volgens de aanhef, tussen geldnemers en een informele vereniging (de crowd als geheel). Nu weet ik weinig van ondernemingsrecht, maar mag een vereniging niet gewoon bij meerderheid besluiten nemen?
De aanhef waarvan? Van de leningovereenkomst van dit specifieke project? Ik zie dit namelijk zo niet terug in de overeenkomsten van de projecten waar ik in zit.
bleyenburgwoensdag 7 juni 2017 @ 14:24
wijziging FL gaat niet door, aldus KOM.
ben benieuwd naar eventueel nieuw voorstel
OpDieFietswoensdag 7 juni 2017 @ 14:36
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 14:24 schreef bleyenburg het volgende:
wijziging FL gaat niet door, aldus KOM.
ben benieuwd naar eventueel nieuw voorstel
Uitleg van KoM bevestigt dat een dergelijke wijziging alleen kan als alle investeerders akkoord zijn, zoals ook duidelijk uit de leningvoorwaarden blijkt.
djh77woensdag 7 juni 2017 @ 14:42
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 14:24 schreef bleyenburg het volgende:
wijziging FL gaat niet door, aldus KOM.
ben benieuwd naar eventueel nieuw voorstel
Ze hadden ervoor kunnen kiezen alleen voor de 63% (vanuit tranche 1) en (76% vanuit tranche 2) de opschorting van de aflossing in te regelen. Dit was wellicht de makkelijkste optie. Nu komt er waarschijnlijk een 3e tranche (naar mijn mening ook de meest logische optie).

[ Bericht 3% gewijzigd door djh77 op 07-06-2017 14:48:10 ]
OpDieFietswoensdag 7 juni 2017 @ 14:45
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 14:42 schreef djh77 het volgende:

[..]

Ze hadden ervoor kunnen kiezen alleen voor de 63% de opschorting van de aflossing in te regelen. Dit was wellicht de makkelijkste optie.
Nee, dat kon juridisch ook niet.
djh77woensdag 7 juni 2017 @ 14:47
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 14:45 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Nee, dat kon juridisch ook niet.
Die mensen hebben toch zelf ingestemd? Dan kan je hier toch van afwijken?
bleyenburgwoensdag 7 juni 2017 @ 14:49
Hoewel ik mij kan verplaatsen in diegenen die tegen zijn, kon ik de creativiteit wel waarderen en vragen staat wmb vrij.
Zelf had ik geen bezwaar.
Horsemenwoensdag 7 juni 2017 @ 15:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 juni 2017 22:44 schreef Benger het volgende:

[..]

Het blijft natuurlijk wel KoM. Ze hadden natuurlijk juridisch advies moeten inwinnen toen ze begonnen met hun toko. Hebben ze toen niet gedaan, ik verwacht dat ze het nu ook niet doen.
Precies zoals ik al dacht en geadviseerd had.

Overigens heeft KoM ook voordat ze "hun toko" begonnen juridisch advies ingewonnen, helaas had deze partij er weinig verstand van.
OpDieFietswoensdag 7 juni 2017 @ 15:10
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 14:47 schreef djh77 het volgende:

[..]

Die mensen hebben toch zelf ingestemd? Dan kan je hier toch van afwijken?
De overeenkomst zegt dat de geldlening alleen gewijzigd kan worden als alle investeerders akkoord zijn. Wijzigen van de voorwaarden voor slechts dat deel van de investeerders dat akkoord gaat kan dus ook niet. Dat zou ook niet wenselijk zijn, want dan zou een geldnemer op elk moment nieuwe afspraken kunnen maken met individuele investeerders die nadelig zijn voor de andere investeerders.
Horsemenwoensdag 7 juni 2017 @ 15:14
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 14:24 schreef bleyenburg het volgende:
wijziging FL gaat niet door, aldus KOM.
ben benieuwd naar eventueel nieuw voorstel
Ik ben er blij mee en dan vooral om het principe.

Het gaat mij gelukig een hoop tijd schelen want ik had hier bij een andere uitkomst zeker een zaak van gemaakt en KoM weet dat ik hierbij geen blufpoker speel.
obligatairewoensdag 7 juni 2017 @ 15:25
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 14:49 schreef bleyenburg het volgende:
Hoewel ik mij kan verplaatsen in diegenen die tegen zijn, kon ik de creativiteit wel waarderen en vragen staat wmb vrij.
Zelf had ik geen bezwaar.
Ik had er ook geen bezwaar tegen omdat ik vermoed dat onze centjes bij deze meneer wel veilig zijn. Nu zal hij voor een relatief gering bedrag een derde tranche moeten uitschrijven. En als hij dan ooit weer een keer serieus geld nodig heeft dan praat je alweer over een vierde tranche..... Hopelijk zijn er nog alternatieven mogelijk.
De beste man zou meer gebaat zijn met een flexibel rekening-courant krediet waarmee hij zijn pieken kan opvangen, maar die smaak heb je helaas niet bij crowdfunding.
NaRegenDeZonwoensdag 7 juni 2017 @ 15:32
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 15:25 schreef obligataire het volgende:

[..]

Ik had er ook geen bezwaar tegen omdat ik vermoed dat onze centjes bij deze meneer wel veilig zijn. Nu zal hij voor een relatief gering bedrag een derde tranche moeten uitschrijven. En als hij dan ooit weer een keer serieus geld nodig heeft dan praat je alweer over een vierde tranche..... Hopelijk zijn er nog alternatieven mogelijk.
De beste man zou meer gebaat zijn met een flexibel rekening-courant krediet waarmee hij zijn pieken kan opvangen, maar die smaak heb je helaas niet bij crowdfunding.
Het zou mij niet verbazen dat FL van de nood een deugd maakt en met een spetterend verhaal gewoon weer ruim 200K annuitair ophaalt via KOM.

[ Bericht 0% gewijzigd door NaRegenDeZon op 07-06-2017 15:42:04 ]
bleyenburgwoensdag 7 juni 2017 @ 15:48
spetterend verhaal, incentive en 9% rente....
dan ga ik 'm lezen....
djh77woensdag 7 juni 2017 @ 16:00
Aardig inkijkje bij een groot project van CCF:
SPOILER
Voetbalshop: Crowdfunding leverde direct leverancierskorting op;
Voetbalshop is een van de grootste webwinkels uit ons land met een omzet van 15 miljoen euro in 2016. Om verdere groei te financieren is er een crowdfunding-project gestart, en met succes! Begin dit jaar werd in 17 dagen anderhalf miljoen euro opgehaald bij in totaal 847 investeerders. Wij gingen met de ondernemer in gesprek om hierop terug te blikken.

Badge BV, het bedrijf waar Voetbalshop.nl deel van uitmaakt, bestaat nu 40 jaar jaar en is met Badge Direct BV ook al zo'n 20 jaar actief met direct marketing en ecommerce. In 2013 behaalde de onderneming in totaal zo'n 5 miljoen euro aan omzet, waarvan de helft uit het online kanaal voortkwam. In datzelfde jaar nam Bas Perik het bedrijf over. Hij is van mening dat, om de continuïteit te waarborgen, het bedrijf moet groeien naar de positie van marktleider. Dat lijkt te lukken, want in 2016 was de online omzet al vervijfvoudigd naar vijftien miljoen euro. En ondanks dat er dit jaar geen groot voetbaltoernooi op de planning staat, verwacht Bas dit jaar met 20 miljoen euro af te sluiten, wat een groei van 34 procent zou betekenen.

Leverancierskrediet remt de groei
Het bedrijf, dat de eerste partner in de Benelux is die voor Adidas voetbalartikelen mag verkopen op basis van dropshipping, heeft op het gebied van voetbalschoenen inmiddels al een marktaandeel van 10 procent. Dat is gemeten over de totale handel, dus ook de offline verkoop is daarin meegenomen. Wel ziet Bas dat verdere groei wordt geremd door liquide middelen. Door sneller leveranciers te betalen bieden deze soms interessante kortingen. En dus stapte Bas naar de bank om te zien of hij dit niet beter kon financieren.

Rabobank adviseert crowdfunding
Hij raakte met de Rabobank in gesprek, die hem vervolgens adviseerde om via het crowdfunding-platform van Collin geld op te halen. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik weinig onderzoek heb gedaan naar andere platformen”, zegt Bas. “De bank was met name positief over de intensieve screening van Collin. Indien Collin er vertrouwen in had, dan kon ik dat zien als een duidelijk signaal dat mijn cijfers in orde zijn. Dat was voor mij een sterke reden om daarmee in zee te gaan.

Anderhalf miljoen bleek een stevig bedrag
De screening was inderdaad stevig, zo ervoer ook Bas. Maar hij werd geaccepteerd en kon los met een aanvraag van anderhalf miljoen. Een stevig bedrag voor crowdfunding. Dat merkte Bas ook wel tijdens het traject. De eerste uren stapten investeerders massaal in, maar daarna nam de snelheid af. Aan de case lag het niet, denkt Bas;Die was helemaal in orde. Naast ons bedrijf kon ik ook andere zekerheden bieden waardoor we bijna 75 procent van het bedrag als onderpand konden bieden.

Bas wijt het aan het feit dat crowdfunding nog relatief nieuw is ;Collin groeit hard en met enkele duizenden investeerders is een bedrag van een paar ton bij een goed verhaal prima op te halen, maar anderhalf miljoen euro is andere koek. Aangesloten investeerders stapten snel in, maar ze spreiden hun risico's natuurlijk wel over meerdere projecten waardoor anderhalf miljoen via één platform gewoon erg veel geld is. Collin zette zich voor honderd procent in, maar als ondernemer zelf kon ik dus ook niet stilzitten.

Iedereen betrokken bij de campagne
Naast familie en vrienden heeft Bas uiteindelijk ook alle andere belanghebbenden erbij betrokken om ervoor te zorgen dat het geld bleef binnenkomen. Uiteindelijk maakt dat het proces wel een groter feest, denkt Bas. Je merkt dat iedereen bij je bedrijf betrokken raakt. Medewerkers, leveranciers, noem maar op. Iedereen deed mee. Sommigen uit zichzelf en soms ga je ook met mensen in gesprek. Bijvoorbeeld met een leverancier die direct tienduizenden euro wil investeren als je belooft nog enkele jaren samen te werken.

Dat soort partijen zien je groei, betalingsgedrag en ondernemerschap als geen ander en kunnen dus wat grotere bedragen in één keer inzetten. In dat specifieke geval ging het om een club waar we erg tevreden over waren. Dat soort afspraken heb ik dus wel gemaakt. Door al onze stakeholders er massaal bij te betrekken kwam het keerpunt dat de campagne opeens weer in een versnelling kwam. Met het uiteindelijke resultaat dat we binnen 17 dagen ons volledige bedrag hebben opgehaald. Daarna kwamen er nog diverse partijen langs die best duizenden of tienduizenden euro's hadden willen financieren.

Uiteindelijk had er wel meer ingezeten
Anderhalf miljoen was destijds bij Collin een evenaring van het recordbedrag, maar Bas ervaart dus dat er nog meer ingezeten had. Na de campagne kreeg ik nog veelvuldig van mensen te horen dat ze ook wel hadden willen investeren. Natuurlijk betaal je rente en moet je niet meer willen lenen dan nodig is, maar elke week dat ik mijn leveranciers sneller betaal zie ik direct terug in een leverancierskorting. De crowdfunding-lening zorgde voor ons dus juist voor een kostenbesparing. Daarnaast zorgt het feit dat we leveranciers nu sneller betalen ervoor dat die relaties verder zijn verbeterd.

Retailers die in dezelfde situatie zitten als Bas, raadt hij crowdfunding dan ook van harte aan. De check vooraf is streng dus je cijfers moeten in orde zijn. Maar kijk eens goed naar mogelijke betalingskortingen van leveranciers. Indien je situatie werkelijk vergelijkbaar is met die van ons, dan zou ik de stap direct weer maken.

Ik verwacht dat we er nog wel eens gebruik van zullen maken. Binnen drie jaar wil ik namelijk verdubbelen in omzet. De voorraad zal dan nog groter zijn en dus blijft er nog wel even spanning op ons werkkapitaal. Al besef ik nu wel dat dit formaat crowdfunding-campagne alleen succesvol wordt wanneer je jezelf er ook voor 100 procent voor inzet. Daarnaast raakt het niet alleen jou maar maakt het zowel intern als extern enorm veel los bij mensen. Daar moet je op voorbereid zijn. Gelukkig heeft het ons bedrijf alleen maar goed gedaan.
najra1990woensdag 7 juni 2017 @ 16:08
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 16:00 schreef djh77 het volgende:
Aardig inkijkje bij een groot project van CCF:
SPOILER
Voetbalshop: Crowdfunding leverde direct leverancierskorting op;
Voetbalshop is een van de grootste webwinkels uit ons land met een omzet van 15 miljoen euro in 2016. Om verdere groei te financieren is er een crowdfunding-project gestart, en met succes! Begin dit jaar werd in 17 dagen anderhalf miljoen euro opgehaald bij in totaal 847 investeerders. Wij gingen met de ondernemer in gesprek om hierop terug te blikken.

Badge BV, het bedrijf waar Voetbalshop.nl deel van uitmaakt, bestaat nu 40 jaar jaar en is met Badge Direct BV ook al zo'n 20 jaar actief met direct marketing en ecommerce. In 2013 behaalde de onderneming in totaal zo'n 5 miljoen euro aan omzet, waarvan de helft uit het online kanaal voortkwam. In datzelfde jaar nam Bas Perik het bedrijf over. Hij is van mening dat, om de continuïteit te waarborgen, het bedrijf moet groeien naar de positie van marktleider. Dat lijkt te lukken, want in 2016 was de online omzet al vervijfvoudigd naar vijftien miljoen euro. En ondanks dat er dit jaar geen groot voetbaltoernooi op de planning staat, verwacht Bas dit jaar met 20 miljoen euro af te sluiten, wat een groei van 34 procent zou betekenen.

Leverancierskrediet remt de groei
Het bedrijf, dat de eerste partner in de Benelux is die voor Adidas voetbalartikelen mag verkopen op basis van dropshipping, heeft op het gebied van voetbalschoenen inmiddels al een marktaandeel van 10 procent. Dat is gemeten over de totale handel, dus ook de offline verkoop is daarin meegenomen. Wel ziet Bas dat verdere groei wordt geremd door liquide middelen. Door sneller leveranciers te betalen bieden deze soms interessante kortingen. En dus stapte Bas naar de bank om te zien of hij dit niet beter kon financieren.

Rabobank adviseert crowdfunding
Hij raakte met de Rabobank in gesprek, die hem vervolgens adviseerde om via het crowdfunding-platform van Collin geld op te halen. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik weinig onderzoek heb gedaan naar andere platformen”, zegt Bas. “De bank was met name positief over de intensieve screening van Collin. Indien Collin er vertrouwen in had, dan kon ik dat zien als een duidelijk signaal dat mijn cijfers in orde zijn. Dat was voor mij een sterke reden om daarmee in zee te gaan.

Anderhalf miljoen bleek een stevig bedrag
De screening was inderdaad stevig, zo ervoer ook Bas. Maar hij werd geaccepteerd en kon los met een aanvraag van anderhalf miljoen. Een stevig bedrag voor crowdfunding. Dat merkte Bas ook wel tijdens het traject. De eerste uren stapten investeerders massaal in, maar daarna nam de snelheid af. Aan de case lag het niet, denkt Bas;Die was helemaal in orde. Naast ons bedrijf kon ik ook andere zekerheden bieden waardoor we bijna 75 procent van het bedrag als onderpand konden bieden.

Bas wijt het aan het feit dat crowdfunding nog relatief nieuw is ;Collin groeit hard en met enkele duizenden investeerders is een bedrag van een paar ton bij een goed verhaal prima op te halen, maar anderhalf miljoen euro is andere koek. Aangesloten investeerders stapten snel in, maar ze spreiden hun risico's natuurlijk wel over meerdere projecten waardoor anderhalf miljoen via één platform gewoon erg veel geld is. Collin zette zich voor honderd procent in, maar als ondernemer zelf kon ik dus ook niet stilzitten.

Iedereen betrokken bij de campagne
Naast familie en vrienden heeft Bas uiteindelijk ook alle andere belanghebbenden erbij betrokken om ervoor te zorgen dat het geld bleef binnenkomen. Uiteindelijk maakt dat het proces wel een groter feest, denkt Bas. Je merkt dat iedereen bij je bedrijf betrokken raakt. Medewerkers, leveranciers, noem maar op. Iedereen deed mee. Sommigen uit zichzelf en soms ga je ook met mensen in gesprek. Bijvoorbeeld met een leverancier die direct tienduizenden euro wil investeren als je belooft nog enkele jaren samen te werken.

Dat soort partijen zien je groei, betalingsgedrag en ondernemerschap als geen ander en kunnen dus wat grotere bedragen in één keer inzetten. In dat specifieke geval ging het om een club waar we erg tevreden over waren. Dat soort afspraken heb ik dus wel gemaakt. Door al onze stakeholders er massaal bij te betrekken kwam het keerpunt dat de campagne opeens weer in een versnelling kwam. Met het uiteindelijke resultaat dat we binnen 17 dagen ons volledige bedrag hebben opgehaald. Daarna kwamen er nog diverse partijen langs die best duizenden of tienduizenden euro's hadden willen financieren.

Uiteindelijk had er wel meer ingezeten
Anderhalf miljoen was destijds bij Collin een evenaring van het recordbedrag, maar Bas ervaart dus dat er nog meer ingezeten had. Na de campagne kreeg ik nog veelvuldig van mensen te horen dat ze ook wel hadden willen investeren. Natuurlijk betaal je rente en moet je niet meer willen lenen dan nodig is, maar elke week dat ik mijn leveranciers sneller betaal zie ik direct terug in een leverancierskorting. De crowdfunding-lening zorgde voor ons dus juist voor een kostenbesparing. Daarnaast zorgt het feit dat we leveranciers nu sneller betalen ervoor dat die relaties verder zijn verbeterd.

Retailers die in dezelfde situatie zitten als Bas, raadt hij crowdfunding dan ook van harte aan. De check vooraf is streng dus je cijfers moeten in orde zijn. Maar kijk eens goed naar mogelijke betalingskortingen van leveranciers. Indien je situatie werkelijk vergelijkbaar is met die van ons, dan zou ik de stap direct weer maken.

Ik verwacht dat we er nog wel eens gebruik van zullen maken. Binnen drie jaar wil ik namelijk verdubbelen in omzet. De voorraad zal dan nog groter zijn en dus blijft er nog wel even spanning op ons werkkapitaal. Al besef ik nu wel dat dit formaat crowdfunding-campagne alleen succesvol wordt wanneer je jezelf er ook voor 100 procent voor inzet. Daarnaast raakt het niet alleen jou maar maakt het zowel intern als extern enorm veel los bij mensen. Daar moet je op voorbereid zijn. Gelukkig heeft het ons bedrijf alleen maar goed gedaan.
Leuk artikel!
obligatairewoensdag 7 juni 2017 @ 16:15
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 16:00 schreef djh77 het volgende:
Aardig inkijkje bij een groot project van CCF:
SPOILER
Voetbalshop: Crowdfunding leverde direct leverancierskorting op;
Voetbalshop is een van de grootste webwinkels uit ons land met een omzet van 15 miljoen euro in 2016. Om verdere groei te financieren is er een crowdfunding-project gestart, en met succes! Begin dit jaar werd in 17 dagen anderhalf miljoen euro opgehaald bij in totaal 847 investeerders. Wij gingen met de ondernemer in gesprek om hierop terug te blikken.

Badge BV, het bedrijf waar Voetbalshop.nl deel van uitmaakt, bestaat nu 40 jaar jaar en is met Badge Direct BV ook al zo'n 20 jaar actief met direct marketing en ecommerce. In 2013 behaalde de onderneming in totaal zo'n 5 miljoen euro aan omzet, waarvan de helft uit het online kanaal voortkwam. In datzelfde jaar nam Bas Perik het bedrijf over. Hij is van mening dat, om de continuïteit te waarborgen, het bedrijf moet groeien naar de positie van marktleider. Dat lijkt te lukken, want in 2016 was de online omzet al vervijfvoudigd naar vijftien miljoen euro. En ondanks dat er dit jaar geen groot voetbaltoernooi op de planning staat, verwacht Bas dit jaar met 20 miljoen euro af te sluiten, wat een groei van 34 procent zou betekenen.

Leverancierskrediet remt de groei
Het bedrijf, dat de eerste partner in de Benelux is die voor Adidas voetbalartikelen mag verkopen op basis van dropshipping, heeft op het gebied van voetbalschoenen inmiddels al een marktaandeel van 10 procent. Dat is gemeten over de totale handel, dus ook de offline verkoop is daarin meegenomen. Wel ziet Bas dat verdere groei wordt geremd door liquide middelen. Door sneller leveranciers te betalen bieden deze soms interessante kortingen. En dus stapte Bas naar de bank om te zien of hij dit niet beter kon financieren.

Rabobank adviseert crowdfunding
Hij raakte met de Rabobank in gesprek, die hem vervolgens adviseerde om via het crowdfunding-platform van Collin geld op te halen. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik weinig onderzoek heb gedaan naar andere platformen”, zegt Bas. “De bank was met name positief over de intensieve screening van Collin. Indien Collin er vertrouwen in had, dan kon ik dat zien als een duidelijk signaal dat mijn cijfers in orde zijn. Dat was voor mij een sterke reden om daarmee in zee te gaan.

Anderhalf miljoen bleek een stevig bedrag
De screening was inderdaad stevig, zo ervoer ook Bas. Maar hij werd geaccepteerd en kon los met een aanvraag van anderhalf miljoen. Een stevig bedrag voor crowdfunding. Dat merkte Bas ook wel tijdens het traject. De eerste uren stapten investeerders massaal in, maar daarna nam de snelheid af. Aan de case lag het niet, denkt Bas;Die was helemaal in orde. Naast ons bedrijf kon ik ook andere zekerheden bieden waardoor we bijna 75 procent van het bedrag als onderpand konden bieden.

Bas wijt het aan het feit dat crowdfunding nog relatief nieuw is ;Collin groeit hard en met enkele duizenden investeerders is een bedrag van een paar ton bij een goed verhaal prima op te halen, maar anderhalf miljoen euro is andere koek. Aangesloten investeerders stapten snel in, maar ze spreiden hun risico's natuurlijk wel over meerdere projecten waardoor anderhalf miljoen via één platform gewoon erg veel geld is. Collin zette zich voor honderd procent in, maar als ondernemer zelf kon ik dus ook niet stilzitten.

Iedereen betrokken bij de campagne
Naast familie en vrienden heeft Bas uiteindelijk ook alle andere belanghebbenden erbij betrokken om ervoor te zorgen dat het geld bleef binnenkomen. Uiteindelijk maakt dat het proces wel een groter feest, denkt Bas. Je merkt dat iedereen bij je bedrijf betrokken raakt. Medewerkers, leveranciers, noem maar op. Iedereen deed mee. Sommigen uit zichzelf en soms ga je ook met mensen in gesprek. Bijvoorbeeld met een leverancier die direct tienduizenden euro wil investeren als je belooft nog enkele jaren samen te werken.

Dat soort partijen zien je groei, betalingsgedrag en ondernemerschap als geen ander en kunnen dus wat grotere bedragen in één keer inzetten. In dat specifieke geval ging het om een club waar we erg tevreden over waren. Dat soort afspraken heb ik dus wel gemaakt. Door al onze stakeholders er massaal bij te betrekken kwam het keerpunt dat de campagne opeens weer in een versnelling kwam. Met het uiteindelijke resultaat dat we binnen 17 dagen ons volledige bedrag hebben opgehaald. Daarna kwamen er nog diverse partijen langs die best duizenden of tienduizenden euro's hadden willen financieren.

Uiteindelijk had er wel meer ingezeten
Anderhalf miljoen was destijds bij Collin een evenaring van het recordbedrag, maar Bas ervaart dus dat er nog meer ingezeten had. Na de campagne kreeg ik nog veelvuldig van mensen te horen dat ze ook wel hadden willen investeren. Natuurlijk betaal je rente en moet je niet meer willen lenen dan nodig is, maar elke week dat ik mijn leveranciers sneller betaal zie ik direct terug in een leverancierskorting. De crowdfunding-lening zorgde voor ons dus juist voor een kostenbesparing. Daarnaast zorgt het feit dat we leveranciers nu sneller betalen ervoor dat die relaties verder zijn verbeterd.

Retailers die in dezelfde situatie zitten als Bas, raadt hij crowdfunding dan ook van harte aan. De check vooraf is streng dus je cijfers moeten in orde zijn. Maar kijk eens goed naar mogelijke betalingskortingen van leveranciers. Indien je situatie werkelijk vergelijkbaar is met die van ons, dan zou ik de stap direct weer maken.

Ik verwacht dat we er nog wel eens gebruik van zullen maken. Binnen drie jaar wil ik namelijk verdubbelen in omzet. De voorraad zal dan nog groter zijn en dus blijft er nog wel even spanning op ons werkkapitaal. Al besef ik nu wel dat dit formaat crowdfunding-campagne alleen succesvol wordt wanneer je jezelf er ook voor 100 procent voor inzet. Daarnaast raakt het niet alleen jou maar maakt het zowel intern als extern enorm veel los bij mensen. Daar moet je op voorbereid zijn. Gelukkig heeft het ons bedrijf alleen maar goed gedaan.
Je zou bijna zeggen dat het een subtiele reactie is op de hier gevoerde discussies over het vollopen van trage projecten :)
UU7woensdag 7 juni 2017 @ 17:16
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 13:51 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

De aanhef waarvan? Van de leningovereenkomst van dit specifieke project? Ik zie dit namelijk zo niet terug in de overeenkomsten van de projecten waar ik in zit.
Van het contract dat je aantreft op de projectpagina.
UU7woensdag 7 juni 2017 @ 17:22
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 13:44 schreef Benger het volgende:

[..]

Als ik het goed begrijp wordt normaal gesproken in de statuten bepaald hoe een besluit namens de vereniging wordt genomen. Bij het ontbreken daar van lijkt het me dat niet automatisch geldt dat dus de meerderheid beslist.
Het gaat hier om een informele vereniging dus die heeft geen statuten. Maar nogmaals, ondernemingsrecht was niet mijn sterkste vak, dus misschien dat iemand anders hier meer over weet te vertellen.
Aalsmeer15woensdag 7 juni 2017 @ 18:41
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 16:00 schreef djh77 het volgende:
Aardig inkijkje bij een groot project van CCF:
SPOILER
Voetbalshop: Crowdfunding leverde direct leverancierskorting op;
Voetbalshop is een van de grootste webwinkels uit ons land met een omzet van 15 miljoen euro in 2016. Om verdere groei te financieren is er een crowdfunding-project gestart, en met succes! Begin dit jaar werd in 17 dagen anderhalf miljoen euro opgehaald bij in totaal 847 investeerders. Wij gingen met de ondernemer in gesprek om hierop terug te blikken.

Badge BV, het bedrijf waar Voetbalshop.nl deel van uitmaakt, bestaat nu 40 jaar jaar en is met Badge Direct BV ook al zo'n 20 jaar actief met direct marketing en ecommerce. In 2013 behaalde de onderneming in totaal zo'n 5 miljoen euro aan omzet, waarvan de helft uit het online kanaal voortkwam. In datzelfde jaar nam Bas Perik het bedrijf over. Hij is van mening dat, om de continuïteit te waarborgen, het bedrijf moet groeien naar de positie van marktleider. Dat lijkt te lukken, want in 2016 was de online omzet al vervijfvoudigd naar vijftien miljoen euro. En ondanks dat er dit jaar geen groot voetbaltoernooi op de planning staat, verwacht Bas dit jaar met 20 miljoen euro af te sluiten, wat een groei van 34 procent zou betekenen.

Leverancierskrediet remt de groei
Het bedrijf, dat de eerste partner in de Benelux is die voor Adidas voetbalartikelen mag verkopen op basis van dropshipping, heeft op het gebied van voetbalschoenen inmiddels al een marktaandeel van 10 procent. Dat is gemeten over de totale handel, dus ook de offline verkoop is daarin meegenomen. Wel ziet Bas dat verdere groei wordt geremd door liquide middelen. Door sneller leveranciers te betalen bieden deze soms interessante kortingen. En dus stapte Bas naar de bank om te zien of hij dit niet beter kon financieren.

Rabobank adviseert crowdfunding
Hij raakte met de Rabobank in gesprek, die hem vervolgens adviseerde om via het crowdfunding-platform van Collin geld op te halen. “Ik moet eerlijk bekennen dat ik weinig onderzoek heb gedaan naar andere platformen”, zegt Bas. “De bank was met name positief over de intensieve screening van Collin. Indien Collin er vertrouwen in had, dan kon ik dat zien als een duidelijk signaal dat mijn cijfers in orde zijn. Dat was voor mij een sterke reden om daarmee in zee te gaan.

Anderhalf miljoen bleek een stevig bedrag
De screening was inderdaad stevig, zo ervoer ook Bas. Maar hij werd geaccepteerd en kon los met een aanvraag van anderhalf miljoen. Een stevig bedrag voor crowdfunding. Dat merkte Bas ook wel tijdens het traject. De eerste uren stapten investeerders massaal in, maar daarna nam de snelheid af. Aan de case lag het niet, denkt Bas;Die was helemaal in orde. Naast ons bedrijf kon ik ook andere zekerheden bieden waardoor we bijna 75 procent van het bedrag als onderpand konden bieden.

Bas wijt het aan het feit dat crowdfunding nog relatief nieuw is ;Collin groeit hard en met enkele duizenden investeerders is een bedrag van een paar ton bij een goed verhaal prima op te halen, maar anderhalf miljoen euro is andere koek. Aangesloten investeerders stapten snel in, maar ze spreiden hun risico's natuurlijk wel over meerdere projecten waardoor anderhalf miljoen via één platform gewoon erg veel geld is. Collin zette zich voor honderd procent in, maar als ondernemer zelf kon ik dus ook niet stilzitten.

Iedereen betrokken bij de campagne
Naast familie en vrienden heeft Bas uiteindelijk ook alle andere belanghebbenden erbij betrokken om ervoor te zorgen dat het geld bleef binnenkomen. Uiteindelijk maakt dat het proces wel een groter feest, denkt Bas. Je merkt dat iedereen bij je bedrijf betrokken raakt. Medewerkers, leveranciers, noem maar op. Iedereen deed mee. Sommigen uit zichzelf en soms ga je ook met mensen in gesprek. Bijvoorbeeld met een leverancier die direct tienduizenden euro wil investeren als je belooft nog enkele jaren samen te werken.

Dat soort partijen zien je groei, betalingsgedrag en ondernemerschap als geen ander en kunnen dus wat grotere bedragen in één keer inzetten. In dat specifieke geval ging het om een club waar we erg tevreden over waren. Dat soort afspraken heb ik dus wel gemaakt. Door al onze stakeholders er massaal bij te betrekken kwam het keerpunt dat de campagne opeens weer in een versnelling kwam. Met het uiteindelijke resultaat dat we binnen 17 dagen ons volledige bedrag hebben opgehaald. Daarna kwamen er nog diverse partijen langs die best duizenden of tienduizenden euro's hadden willen financieren.

Uiteindelijk had er wel meer ingezeten
Anderhalf miljoen was destijds bij Collin een evenaring van het recordbedrag, maar Bas ervaart dus dat er nog meer ingezeten had. Na de campagne kreeg ik nog veelvuldig van mensen te horen dat ze ook wel hadden willen investeren. Natuurlijk betaal je rente en moet je niet meer willen lenen dan nodig is, maar elke week dat ik mijn leveranciers sneller betaal zie ik direct terug in een leverancierskorting. De crowdfunding-lening zorgde voor ons dus juist voor een kostenbesparing. Daarnaast zorgt het feit dat we leveranciers nu sneller betalen ervoor dat die relaties verder zijn verbeterd.

Retailers die in dezelfde situatie zitten als Bas, raadt hij crowdfunding dan ook van harte aan. De check vooraf is streng dus je cijfers moeten in orde zijn. Maar kijk eens goed naar mogelijke betalingskortingen van leveranciers. Indien je situatie werkelijk vergelijkbaar is met die van ons, dan zou ik de stap direct weer maken.

Ik verwacht dat we er nog wel eens gebruik van zullen maken. Binnen drie jaar wil ik namelijk verdubbelen in omzet. De voorraad zal dan nog groter zijn en dus blijft er nog wel even spanning op ons werkkapitaal. Al besef ik nu wel dat dit formaat crowdfunding-campagne alleen succesvol wordt wanneer je jezelf er ook voor 100 procent voor inzet. Daarnaast raakt het niet alleen jou maar maakt het zowel intern als extern enorm veel los bij mensen. Daar moet je op voorbereid zijn. Gelukkig heeft het ons bedrijf alleen maar goed gedaan.
Ik zit er niet in maar de tekst;
Bijvoorbeeld met een leverancier die direct tienduizenden euro wil investeren als je belooft nog enkele jaren samen te werken.
Is dat op of over het randje?
Horsemenwoensdag 7 juni 2017 @ 20:06
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 18:41 schreef Aalsmeer15 het volgende:

[..]

Ik zit er niet in maar de tekst;
Bijvoorbeeld met een leverancier die direct tienduizenden euro wil investeren als je belooft nog enkele jaren samen te werken.
Is dat op of over het randje?
In principe heb ik er geen probleem mee. Op zich prima dat een ondernemer in zijn eigen omgeving zoekt naar investeerders.
Aalsmeer15woensdag 7 juni 2017 @ 20:06
Nieuwe op KOM
Kachels rente 7,5 %
2e lening
oei oei oei
Aalsmeer15woensdag 7 juni 2017 @ 20:14
quote:
1s.gif Op woensdag 7 juni 2017 20:06 schreef Horsemen het volgende:

[..]

In principe heb ik er geen probleem mee. Op zich prima dat een ondernemer in zijn eigen omgeving zoekt naar investeerders.
Is ook prima dat hij in eigen omgeving en bij leveranciers zoekt, geeft committent.
Gaat er mij om dat hij zo bepaalde investeerders kan bevoordelen.
Jouw project loopt niet lekker vol, ik investeer 10K op voorwaarde dat je x jaar bij mij bepaalde produkten koopt.
NaRegenDeZonwoensdag 7 juni 2017 @ 20:23
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 20:06 schreef Aalsmeer15 het volgende:
Nieuwe op KOM
Kachels rente 7,5 %
2e lening
oei oei oei
Ik zou voor je investeert even de vragen lezen. Er schijnt iets mis te zijn met het vermogen om prognoses te maken voor winst en omzet door deze ondernemer.
Horsemenwoensdag 7 juni 2017 @ 20:56
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 20:06 schreef Aalsmeer15 het volgende:
Nieuwe op KOM
Kachels rente 7,5 %
2e lening
oei oei oei
https://www.kapitaalopmaat.nl/K-Stove-Europe

De ondernemers brengen zelf toch mooi 2672 euro in. :')
obligatairewoensdag 7 juni 2017 @ 23:12
quote:
0s.gif Op woensdag 7 juni 2017 20:06 schreef Aalsmeer15 het volgende:
Nieuwe op KOM
Kachels rente 7,5 %
2e lening
oei oei oei
Brandhout... :W
mike79_ndonderdag 8 juni 2017 @ 09:18
Nieuw op FNC Inrichting Pand en Aanschaf Heftruck

40.000
1 jaar
7.13 %
B
bleyenburgdonderdag 8 juni 2017 @ 09:26
Die kachels op KOM vind ik bloedlink.
Het is één grote vlucht naar voren.

Van de Q&A word ik ook niet veel wijzer omdat de man niet tot de kern komt en verzandt in wollige praatjes.
BillieCFdonderdag 8 juni 2017 @ 09:58
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 09:18 schreef mike79_n het volgende:
Nieuw op FNC Inrichting Pand en Aanschaf Heftruck

40.000
1 jaar
7.13 %
B
Volgens mij gaat het om
SPOILER
Peter Maessen Transport
Met de 1,5 ton winst in 2016 zou dit makkelijk betaald kunnen worden. En waarom een heftruck kopen in plaats van leasen? Ze lijken afhankelijk van een paar grote opdrachtgevers; wat als er een grote wegvalt?

Aan de andere kant: een jaar lijkt te overzien.

Ik twijfel.
OpDieFietsdonderdag 8 juni 2017 @ 10:35
quote:
1s.gif Op woensdag 7 juni 2017 17:16 schreef UU7 het volgende:

[..]

Van het contract dat je aantreft op de projectpagina.
Ok, dat kan ik niet zien omdat ik niet in dit project zit.
Maar blijkbaar is dit dan een contract van een ander type dan de contracten bij mijn projecten, want daar is wel degelijk sprake van een overeenkomst tussen de investeerders en de geldnemer.
obligatairedonderdag 8 juni 2017 @ 10:36
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 09:58 schreef BillieCF het volgende:

[..]

Volgens mij gaat het om
SPOILER
Peter Maessen Transport
Met de 1,5 ton winst in 2016 zou dit makkelijk betaald kunnen worden. En waarom een heftruck kopen in plaats van leasen? Ze lijken afhankelijk van een paar grote opdrachtgevers; wat als er een grote wegvalt?

Aan de andere kant: een jaar lijkt te overzien.

Ik twijfel.
Heb je hun current-ratio gezien? 0.63............ die 40K zal eerder dienen om brandjes te blussen bij de crediteuren. Geldt voor heel veel crowdfundingprojecten trouwens.
najra1990donderdag 8 juni 2017 @ 10:37
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 09:58 schreef BillieCF het volgende:

[..]

Volgens mij gaat het om
SPOILER
Peter Maessen Transport
Met de 1,5 ton winst in 2016 zou dit makkelijk betaald kunnen worden. En waarom een heftruck kopen in plaats van leasen? Ze lijken afhankelijk van een paar grote opdrachtgevers; wat als er een grote wegvalt?

Aan de andere kant: een jaar lijkt te overzien.

Ik twijfel.
Ik twijfel ook. Bedrijf ziet er in cijfers goed uit (ook al missen die van 2014) en er is een grote groei zichtbaar. Verder is het jaar zeker te overzien...
BillieCFdonderdag 8 juni 2017 @ 11:21
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 10:36 schreef obligataire het volgende:

[..]

Heb je hun current-ratio gezien? 0.63............ die 40K zal eerder dienen om brandjes te blussen bij de crediteuren. Geldt voor heel veel crowdfundingprojecten trouwens.
Kortlopende schulden zijn inderdaad hard opgelopen, wellicht in verband met de nieuwe klant en activiteiten op Schiphol?
obligatairedonderdag 8 juni 2017 @ 11:25
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 09:58 schreef BillieCF het volgende:

[..]

Volgens mij gaat het om
SPOILER
Peter Maessen Transport
Met de 1,5 ton winst in 2016 zou dit makkelijk betaald kunnen worden. En waarom een heftruck kopen in plaats van leasen? Ze lijken afhankelijk van een paar grote opdrachtgevers; wat als er een grote wegvalt?

Aan de andere kant: een jaar lijkt te overzien.

Ik twijfel.
Ik sla hem over want ik denk dat er een risico is dat het bedrijf bezwijkt onder de druk van de kortlopende verplichtingen. En wat je daarnaast niet ziet is de inkomstenbelasting die de heren nog moeten betalen over de winst van 2016 (het is een VOF). Het zou me niet verbazen als de IB (mede) een reden is voor de kredietaanvraag. FNC doet helaas geen bestedingscontrole v.w.b. het doel van de kredietaanvraag.
Mijnenvegerdonderdag 8 juni 2017 @ 12:44
Update over LAH NPFC:

SPOILER
Op 8 mei j.l. heeft lokale partner NPFC voor de eerste keer sinds bekend is geworden dat hun financiële positie zwakker is dan gedacht, een betaling verricht. Hiermee kon 72% van de april aflossingen op de wallets worden gestort. NPFC heeft aangegeven dat zij medio juni weer een betaling verwacht te kunnen uitvoeren. Met deze betaling zal eerst het nog openstaande bedrag van de april aflossingen op de wallets worden gestort (28%).

Het restant van de juni betaling zal worden gebruikt om de mei aflossingen, die gedurende de 1e 10 werkdagen van mei hadden moeten plaatsvinden, op de wallets te zetten. Met de volgende betaling van NPFC (verwachting eind juli) wordt eerst het dan nog openstaande deel van de mei aflossingen terugbetaald. De rest gaat vervolgens naar de juni aflossingen. Ook met de betalingen van NPFC in de maanden na juli wordt een dergelijke aanpak gehanteerd. De hoogte van elke betaling van NPFC zal daarbij altijd afhangen van hun liquiditeitspositie op dat moment.

Financiële situatie NPFC
NPFC probeert financieel orde op zaken te stellen door achterstallige betalingen te innen en eigen vermogen op te halen. Er zijn reeds nieuwe mensen aangenomen die hier invulling aan geven. NPFC is daarnaast in gesprek met lokale partijen om nieuw vreemd vermogen aan te trekken. Deze aanpak zou ze in staat moeten stellen om uiteindelijk alles terug te betalen.
Goed nieuws toch wel.
bleyenburgdonderdag 8 juni 2017 @ 15:11
Nieuwe op FNC
Horeca
C
3 jaar
30K
11,99%

(hoogste rente voor een C 3 jaar die ik ooit gezien heb)
MrFlowersdonderdag 8 juni 2017 @ 16:11
En nog een nieuwe FNC (Promo Foto- & Communicatiebureau)

¤ 6.000
2 jaar
¤ 290,89 Maandbedrag
14.99 %
D Risicoklasse

[ Bericht 13% gewijzigd door MrFlowers op 08-06-2017 16:16:04 ]
MrFlowersdonderdag 8 juni 2017 @ 16:15
En nog een (Inbouw Keuken Cateringbus)

¤ 25.000
3 jaar
¤ 866,51 Maandbedrag
14.99 %
D Risicoklasse
Frandderouwdonderdag 8 juni 2017 @ 17:12
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 16:15 schreef MrFlowers het volgende:
En nog een (Inbouw Keuken Cateringbus)

¤ 25.000
3 jaar
¤ 866,51 Maandbedrag
14.99 %
D Risicoklasse
Dubbele lening?

SPOILER
MrFlowersdonderdag 8 juni 2017 @ 18:05
quote:
Slechts 6500 van de 37500 opgehaald op dat platform
voetbalmanager2donderdag 8 juni 2017 @ 18:32
quote:
1s.gif Op donderdag 8 juni 2017 18:05 schreef MrFlowers het volgende:

[..]

Slechts 6500 van de 37500 opgehaald op dat platform
Doorgaan.nl is crowdfunding voor liefdadigers, geen investeerders. Je krijgt er soms je inleg in producten of diensten voor terug, maar nooit rente.

Heb er ooit nog eens een project van een FOK!-user gesteund en kreeg toen mijn investering in brood terug. :Y)
djh77donderdag 8 juni 2017 @ 19:00
Wel erg snel met een 2e tranche (in juli wordt de 1e annuïteit van tranche 1 pas uitbetaald). Ik dacht dat GvE regels had dat er 6mnd tussen moet zitten?
quote:
Onlangs heeft u geïn­vesteerd in project 015915 | Psytrec. Dit project is reeds tot stand gekomen. De ondernemers zullen morgen een tweede pr­oject bij Geldvoorel­kaar.nl publiceren. Het betreft een annu­ïtaire lening van ¤ 250.000,-, rente 9,0% en risicoclassific­atie 5s. Deze public­atie staat om 15.00 uur gepland. Wij wil­len u als investeerd­ers in het eerste pr­oject nu ook als eer­ste op de hoogste st­ellen van deze nieuwe investeringsmogeli­jkheid


[ Bericht 2% gewijzigd door djh77 op 08-06-2017 19:39:00 ]
djh77donderdag 8 juni 2017 @ 19:21
Nieuwe op crowdestate: https://www.crowdestate.nl/projecten/107-appartementen-goslar
FINONAFdonderdag 8 juni 2017 @ 20:04
quote:
Ik vind de prognose van 2424 aan onderhoud per jaar wel mager, met 11 badkamers die 18 jaar oud zijn. Looptijd 5 jaar, willen dan uit de liquiditeitsreserve de lening bij Crowdstate aflossen. Deze is aan het einde van jaar 5 88 k, ofwel 37 k te weinig om lening af te lossen. Wordt dus deels herfinancieren of verkoop. Rentevergoeding van 7% oogt wel aantrekkelijk.
william0199donderdag 8 juni 2017 @ 21:25
quote:
1s.gif Op donderdag 8 juni 2017 19:00 schreef djh77 het volgende:
Wel erg snel met een 2e tranche (in juli wordt de 1e annuïteit van tranche 1 pas uitbetaald). Ik dacht dat GvE regels had dat er 6mnd tussen moet zitten?

[..]

Hier ben ik het mee eens. De eerste tranche had een hoofdsom van 475K, maar toen deze niet volledig vol kwam bleek er slechts 300K nodig te zijn en is er 76K 'teveel' opgehaald.
Nu, een paar weken later, blijkt er toch nog eens 250K nodig te zijn.....heel vreemd!
snoopy40donderdag 8 juni 2017 @ 22:06
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 21:25 schreef william0199 het volgende:

[..]

Hier ben ik het mee eens. De eerste tranche had een hoofdsom van 475K, maar toen deze niet volledig vol kwam bleek er slechts 300K nodig te zijn en is er 76K 'teveel' opgehaald.
Nu, een paar weken later, blijkt er toch nog eens 250K nodig te zijn.....heel vreemd!
Ver weg van blijven dus....
petercdonderdag 8 juni 2017 @ 22:40
quote:
0s.gif Op donderdag 8 juni 2017 21:25 schreef william0199 het volgende:

[..]

Hier ben ik het mee eens. De eerste tranche had een hoofdsom van 475K, maar toen deze niet volledig vol kwam bleek er slechts 300K nodig te zijn en is er 76K 'teveel' opgehaald.
Nu, een paar weken later, blijkt er toch nog eens 250K nodig te zijn.....heel vreemd!
Ik verwacht een duidelijke en heldere toelichting in de pitch van de ondernemer en GVE over het hoe en waarom, aanleiding en doel van deze 2e tranche. .
Zonder heldere uitleg zal deze pitch moeilijk vol te krijgen zijn. Ik heb de 1e laten lopen, en sta niet te trappelen om het maar zo te duiden voor deze. *O* w/
djh77vrijdag 9 juni 2017 @ 07:47
Persoonlijke "update/noodoproep" via radar forum.Betreft default sportschool KoM. Zien we voorlopig geen geld van terug (misschien nog eerder van de ex).
SPOILER
Via deze weg hoop ik gehoord te worden.
4 oktober 2016 is mijn zaak failliet gegaan, ik had ook net een scheiding achter de rug en woonde daar ook dus kwam ik op straat te staan.
In eerste instantie zei de gemeente ga maar naar het Leger des Heils en vraag een dakloze uitkering aan, woningbouwvereniging Arcade vertelde mij dat ik maar moest wachten tot ik aan de beurt was en suggereerde dat ik maar op straat moest leven.
De woningbouwcoöperaties Arcade en Vestia hebben mij vervolgens van doorstromen na scheiding naar starter teruggezet zodat het zeker nog drie jaar kan duren eer ik een woning krijg toegewezen, met een uitkering is het niet mogelijk om bij een particulier te huren.
Gelukkig kon ik voorlopig bij mijn ouders intrekken en kreeg ik na 3 maanden een uitkering van 575 euro omdat ik inwoonde. Daarentegen zeggen de woningbouw en gemeente nu “je hebt toch een dak boven je hoofd”.
Ondertussen ben ik ook bij Vitus Welzijn geweest om hulp te vragen, daar kreeg ik te horen “wij zijn geen makelaar, we kunnen je alleen helpen met je zorgverzekering omzetten” ( waar dat op sloeg begreep ik niet). Wat betreft een woning adviseerden ze anti-kraak, maar dat kan niet vanwege de kinderen en daar wil ik graag regelmatig voor blijven zorgen
Mijn ex is in juni 2016 met de kinderen zonder behoorlijk overleg te plegen in Friesland gaan wonen, ik werd min of meer voor het blok gezet , ze had alles al geregeld toen ze vroeg of ik er mee instemde. Ik kon niet anders dan instemmen maar heb wel bedongen dat zij om de andere week de kinderen voor een weekend naar Poeldijk zou brengen.
Omdat ik in deze situatie om de twee weken een weekend voor mijn kinderen zorg , heb ik mij aangemeld voor een voedselpakket, maar daar kwam ik niet voor in aanmerking.
Ook moest mijn gebit nodig opgeknapt worden dus vroeg ik de gemeente of ik daar bijzondere bijstand voor kreeg, dat was er behalve toen ik rekening presenteerde toen kon het ineens niet meer.
Ik ben hiervoor in bezwaar gegaan, omdat ik geacht wordt te solliciteren is het ook belangrijk dat ik er verzorgd uitzie en mijn voortanden moesten eruit en zonder tanden wordt je nergens aangenomen.
Met de lage uitkering die ik krijg bouw ik op die manier nog meer schulden op (zelfs de curator houd niets van die uitkering in omdat ik recht op meer zou hebben voor leefgeld)
Om weer in het arbeidsproces te komen moet ik mij iedere week melden bij Patijnenburg Werkstroom de sociale werkplaats van de gemeente Westland.
Die moeten mij aan werk helpen, ik kon ergens werken met de juiste papieren, de ene werkconsulent zegt dat gaan we regelen en een ander zegt dat kan niet, die laatste heeft ook steeds banen die niet bij mijn profiel passen, ik heb het gevoel van het kastje naar de muur gestuurd te worden.
Ik vroeg aan de werkconsulent of deze met de curator kon regelen dat ik weer als ZZPer aan de gang kon, dan zou ik zo weer aan het werk kunnen, maar volgens de curator ( die over mijn faillissement gaat) kan dat niet, maar die zegt ook dat ik geen afspraken mag maken met mijn schuldeisers wat eigenlijk wel kan.
In de tussen tijd wordt ik als een crimineel behandelt moet me 2x per week melden en mag het land niet uit ook voor werk niet.
Zo wordt ik van het kastje naar de muur gestuurd, zit ik nog steeds zonder werk en nog belangrijker zonder woning en de schulden lopen alleen maar verder op.
Als er nu iets met mijn ouders gebeurt ben ik dakloos en zie ik mijn kinderen ook niet meer omdat er 5 partijen zijn die elkaar tegen werken.
Ik heb altijd netjes belasting betaald nu gaat er een keer iets fout en wordt je als een crimineel behandelt
De gemeente en Vitus Welzijn die zeggen te helpen maar die laten mij het hardste vallen en echt in de kou staan. Het enige wat ik van hun vraag is of ze me kunnen helpen door te bemiddelen bij de woningbouw corperaties.
Zouden jullie mij kunnen helpen


[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 09-06-2017 09:18:27 ]
Piet__Piraatvrijdag 9 juni 2017 @ 09:07
quote:
14s.gif Op donderdag 8 juni 2017 12:44 schreef Mijnenveger het volgende:
Goed nieuws toch wel.
Vind je? Er is wel actie en ik ben blij dat er wat geld terugkomt. Maar het zoeken naar nieuw vreemd vermogen, duidt erop dat ze huidige schulden willen gaan aflossen met nieuwe schulden. Dan klopt de cashflow dus niet. Er zijn achterstallige betalingen, maar als het innen daarvan onvoldoende oplevert en er zijn nieuwe leningen nodig om oude af te betalen, gaat er iets mis.

Ik denk dat ik voorlopig ook LAH links laat liggen.
bleyenburgvrijdag 9 juni 2017 @ 09:14
@djh77: waar heb jij dat verhaal van de KOM fitness zaak gelezen?
djh77vrijdag 9 juni 2017 @ 09:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 09:14 schreef bleyenburg het volgende:
@djh77: waar heb jij dat verhaal van de KOM fitness zaak gelezen?
Radar forum. Daarnaast heeft hij zich aangemeld voor expeditie Robinson. Hij ziet zelf waarschijnlijk weinig opties en zit liever op een onbewoond eiland. Wordt zeer lastig verhaal.
bleyenburgvrijdag 9 juni 2017 @ 09:22
KOM mag wel als de bliksem achter die mevrouw aan gaan
obligatairevrijdag 9 juni 2017 @ 09:29
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 juni 2017 09:18 schreef djh77 het volgende:

[..]

Radar forum. Daarnaast heeft hij zich aangemeld voor expeditie Robinson. Hij ziet zelf waarschijnlijk weinig opties en zit liever op een onbewoond eiland. Wordt zeer lastig verhaal.
Misschien wint hij wel, kan er beslag op het prijzengeld worden gelegd :7