Dat zat ik mij bij dat plaatje ook al af te vragen. En al helemaal zo'n vel.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 09:50 schreef RobinOok het volgende:
Hand pulled rice noodles??? Huuuh? Sinds wanneer worden rijstnoedels getrokken? Lijkt me onmogelijk.
Ligt er maar aan wat je onder pulled verstaatquote:Op vrijdag 24 maart 2017 09:50 schreef RobinOok het volgende:
Hand pulled rice noodles??? Huuuh? Sinds wanneer worden rijstnoedels getrokken? Lijkt me onmogelijk.
Dat dus niet!quote:Op vrijdag 24 maart 2017 14:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ligt er maar aan wat je onder pulled verstaat
Met je bedoelde ik eigenlijk niet jou, maar "men". De vraag is dus waar men aan refereerde met hand pulled. De fijnheden van Cantonees/Manderijn en Engels laten zich soms wat lastig vertalen. Een Pancake wordt ook als savoury unleavened flatbread beschreven.quote:
Lijkt me dat je daarvoor toch cht gluten nodig hebt in je deeg iddquote:
Jonguh, doe effe normaal. Zoek anders even in een engels woordenboek op wat pull betekent. Of sla wiki erop na :quote:Op vrijdag 24 maart 2017 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met je bedoelde ik eigenlijk niet jou, maar "men". De vraag is dus waar men aan refereerde met hand pulled. De fijnheden van Cantonees/Manderijn en Engels laten zich soms wat lastig vertalen. Een Pancake wordt ook als savoury unleavened flatbread beschreven.
Okay dan! Zijn we het weer eens. :-)quote:Op vrijdag 24 maart 2017 14:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lijkt me dat je daarvoor toch cht gluten nodig hebt in je deeg idd
Inderdaad beetje apart om het hand pulled te noemen. Voor deze rijstnoedels wordt namelijk een soort van beslag gemaakt wat heel dunnetjes over een doek wordt gegoten en vervolgens gestoomd. Het enige wat hand pulled is, is dat het gegaarde deeg van een doek losgetrokken wordt. Althans op de traditionele manier, ipv in een bak zoals op het filmpje is te zien.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 09:50 schreef RobinOok het volgende:
Hand pulled rice noodles??? Huuuh? Sinds wanneer worden rijstnoedels getrokken? Lijkt me onmogelijk.
dit staat in het linkje van Iwaniusquote:Op vrijdag 24 maart 2017 09:50 schreef RobinOok het volgende:
Hand pulled rice noodles??? Huuuh? Sinds wanneer worden rijstnoedels getrokken? Lijkt me onmogelijk.
quote:Dat moet natuurlijk geproefd worden. Wij eten een hartige pannenkoek, knapperig, met lente-ui ertussen. Je dipt ‘m in sojasaus en – als je van pittig houdt – in srirachasaus. Ernaast een flinke kom noodlesoep met geroosterde eend en ingelegde kool, in een rijke varkensbouillon. De noodles in de bouillon zijn bijzonder, zo wordt ons verteld. Ze worden gemaakt van het flinterdunne rijstdeeg dat voor de cheun fan bedoeld is. Wat overblijft van dat deeg wordt gebruikt om noodles voor de soep mee te maken. Een behoorlijk arbeidsintensief karwei, maar Marnix en Ales doen het graag: “Je vindt nergens in Rotterdam dit soort noodles, maar dit is hoe ze echt horen te zijn.”
quote:Op vrijdag 24 maart 2017 19:58 schreef RobinOok het volgende:
Komt geen doek aan te pas hoor, Darker ThanBlack.
gefixtquote:Op vrijdag 24 maart 2017 20:23 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Zoals het hoort heurt
Ziet er niet uit als doek. Dus.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 20:23 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Zoals het hoort
Klopt trouwens niet dat je die noodles nergens vindt in Rotterdam. Echt wel.quote:
ik heb er verder geen verstand van. Ik geloof je wel hoor. Marketing.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 20:41 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Klopt trouwens niet dat je die noodles nergens vindt in Rotterdam. Echt wel.
En? Mocht je een kijkje nemen in de keuken?quote:Op zaterdag 25 maart 2017 11:24 schreef Iwanius het volgende:
Pre-lunch
[ afbeelding ]
"Just another day at the office."
Oh, dat zou ik ook wel eens willen proevenquote:Op zaterdag 25 maart 2017 12:53 schreef Karzai het volgende:
keb hier al een eeuwigheid een blikje kabeljauwlever liggen denk dat ie er vanavond aan gaat
ik verwacht er niet teveel van schijnt lekker op een stokbroodje te zijn en komt uit ijsland waar nederland twee keer in de kwalificatie voor het ek van verloren had, dus een hapje voor good luck vanavondquote:Op zaterdag 25 maart 2017 12:59 schreef minilot het volgende:
[..]
Oh, dat zou ik ook wel eens willen proeven
Prei-confit? Wat houdt dat in?quote:Op zaterdag 25 maart 2017 12:54 schreef minilot het volgende:
Vanavond zalm, prei-confit, dille, doperwtjes en feta.
Wel in een heleboel olie.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 13:27 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Prei-confit? Wat houdt dat in?
Prei kan toch niet in z'n eigen vet garen?
Zout, peper, knoflook en een beetje citroen, maar wordt opgegeten met erwtjes en dille en feta, dus sowieso smaak genoegquote:Op zaterdag 25 maart 2017 13:40 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Klinkt lekker Kruid je de prei nog?
mjamquote:Op zaterdag 25 maart 2017 13:46 schreef minilot het volgende:
[..]
Zout, peper, knoflook en een beetje citroen, maar wordt opgegeten met erwtjes en dille en feta, dus sowieso smaak genoeg
Omg, klinkt zo lekkerquote:Op zaterdag 25 maart 2017 13:46 schreef minilot het volgende:
[..]
Zout, peper, knoflook en een beetje citroen, maar wordt opgegeten met erwtjes en dille en feta, dus sowieso smaak genoeg
Is er direct eentje voor het meest goorste topic.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 12:59 schreef minilot het volgende:
[..]
Oh, dat zou ik ook wel eens willen proeven
Wel eens gegeten?quote:Op zaterdag 25 maart 2017 14:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Is er direct eentje voor het goorste topic.
Blikje schelvislever. Lijkt mij net zoiets. Had toen ook gedacht dat het lekker zou zijn, maar deed denken aan uitgekotst kattenvoer.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 14:53 schreef minilot het volgende:
Nu: Doritos Bits.
[..]
Wel eens gegeten?
Oh. Nou, dan ben ik alvast gewaarschuwd, thanksquote:Op zaterdag 25 maart 2017 14:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Blikje schelvislever. Lijkt mij net zoiets. Had toen ook gedacht dat het lekker zou zijn, maar deed denken aan uitgekotst kattenvoer.
quote:Op zaterdag 25 maart 2017 14:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Is er direct eentje voor het meest goorste topic.
ik moest lachenquote:Op zaterdag 25 maart 2017 14:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Is er direct eentje voor het meest goorste topic.
Topshow Ik hoop dat dit experiment gaat lukken.quote:Op zaterdag 25 maart 2017 15:45 schreef Woelwater het volgende:
Kan er gewoon rauw op. (doe ik tenminste altijd)
Benieuwd naar de 3 color burgersquote:Op zaterdag 25 maart 2017 15:05 schreef uniekhoorn het volgende:
http://www.rest-lamar.com/menu/index
Dan de chili wrap en voor lief de 3 color burgers
Ook op vanmorgenquote:
quote:Op zondag 26 maart 2017 22:26 schreef uniekhoorn het volgende:
Vers gegrilde garnalen en veel gegrilde octopus, kalkoen met pepersaus, gegrilde zalm met mosterdsaus, Canarische aardappels met mojo sauzen, frietjes, groente enz.
Nu een bak thee.
quote:Op maandag 27 maart 2017 10:57 schreef Iwanius het volgende:
Pre-acclimatiseren
[ afbeelding ]
Niks is zo lekker als een fles bubbels i.c.m. een pafferd op de maandagmorgen.
Ziet er vies uit.quote:Op maandag 27 maart 2017 19:52 schreef ausweiss het volgende:
In rode wijn gestoofde varkenswangen,andijvie,komkommersalade en friet
[ afbeelding ]
Oftewel een McGangbangquote:Op maandag 27 maart 2017 19:15 schreef Stokken_en_stenen het volgende:
Burbs
Net Broodje Kipburger + Hamburger met kaas en mayo/ketchup op
In een dus zeg maar een dubbele burger met een Kip en een Runder patty
Ziet er heel goed uit!quote:
lol heet dat zoquote:
!quote:
Als ontbijt?quote:
lieve Iwanius, als je een omelet hebt gevraagd hebben ze het fout gedaan. Dit is een uitsmijter (gebakken eieren) i.p.v. een omelet (geklutste eieren)quote:Op dinsdag 28 maart 2017 09:58 schreef Iwanius het volgende:
pre-lunch
[ afbeelding ]
Heerlijk zo'n op verzoek bereide omelet met kaas als pre-lunch hapje.
Ik heb het verkeerd verwoord. Dank voor de correctie.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 11:59 schreef FutureFairytale het volgende:
lieve Iwanius, als je een omelet hebt gevraagd hebben ze het fout gedaan. Dit is een uitsmijter (gebakken eieren) i.p.v. een omelet (geklutste eieren)
....
Soort banh mi. Lekker joh!!quote:Op dinsdag 28 maart 2017 15:59 schreef realAIVD het volgende:
Straks: zelfgemaakte sub met hoisin mayo, sla, komkommer, char siu, rode ui en wortel julienne uit 't zuur, groen pepertje, lente-ui en evt nog wat sriracha
Toch wel inktvis met botjes toch?!quote:Op dinsdag 28 maart 2017 18:10 schreef sirdanilot het volgende:
Ik eet nu pasta met inktvis. De inktvis komt uit blik maar is heel lekker, en een stuk makkelijker dan vers.
Inktvis heeft geen botjesquote:
Ja die zat er niet meer in.quote:
Welk merk was het? Zeker van die gigabeesten die worden gegeten door potvissen.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 19:38 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja die zat er niet meer in.
Ik dacht eerst dat het octopus was (polvo) maar het was het niet. Het was 'reuzen inktvis'. Maar ik vond het wel prima als vervanger voor echte octopus (polvo).
Ligt al in prullenbak, vond het in de marokkaanse winkel.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 19:40 schreef Tem het volgende:
[..]
Welk merk was het? Zeker van die gigabeesten die worden gegeten door potvissen.
No probs.quote:Op dinsdag 28 maart 2017 19:44 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ligt al in prullenbak, vond het in de marokkaanse winkel.
Heb niet zoveel zin om in de prullenbak te wroeten voor je
Of omdat ze moeten werkenquote:Op woensdag 29 maart 2017 11:20 schreef Iwanius het volgende:
Lunch
[ afbeelding ]
Gewoon buiten op terras met een goede vrind,terwijl iedereen weer binnen zit,mietjes alleen maar omdat
het iets frisser is en bewolkt.
jij vind koud/lauw eten ok. Ik absoluut niet. Eten moet heet zijn voor mij. Daarom eet ik niet graag buiten als ik warme gerechten bestel.quote:Op woensdag 29 maart 2017 11:55 schreef Iwanius het volgende:
Raar als het binnen wel druk is (dus dan werk je toch ook niet?) terwijl je dus ook buiten kan zitten. Maar alleen omdat het iets frisser is en wat bewolkt rennen ze allemaal weer naar binnen. Dan trek je toch een dikke jas aan? Heb je het buiten gezeten ook lekker i.p.v. binnen zo op elkaar in een benauwde ruimte.
Opvolgend:
[ afbeelding ]
acclimatiseren.
Nou... je moest eens weten hoe het is als je met velen in een etensruimte zit met matige ventilatie en je dan allerlei geuren van mensen ruikt. Sommigen hebben een hele zurige lucht rond zichzelf hangen zonder dat zij het zelf doorhebben. En vaak zit je, als het een volle zaak is, hutjemutje op elkaar vanwege de tafels omdat de uitbater vaak zoveel mogelijk tafels wilt proppen om maar te kunnen verkopen ( alias mensen plaatsen)quote:Op woensdag 29 maart 2017 15:31 schreef realAIVD het volgende:
Ja, goed plan, dat "binnen op elkaar zitten in een benauwde ruimte" proberen te ontlopen om dan buiten naast een malloot met een sigaar terecht te komen
[knip]
Als gerechten te heet zijn dan krijg je het niet in je mond laat staan te kauwen. In deze was de rijst warm en de Chinese paddenstoelen met kip in knoflook heel heet.(als in warm gekookt) Dat je geen walmen zag was omdat er zoals je merkte buiten een best wel stevige wind stond die dat verhinderde. Maar geloof mij maar het eten was lekker warm en niet flauw, mits je wel gewoon door at.quote:Op woensdag 29 maart 2017 15:56 schreef FutureFairytale het volgende:
jij vind koud/lauw eten ok. Ik absoluut niet. Eten moet heet zijn voor mij. Daarom eet ik niet graag buiten als ik warme gerechten bestel.
Oooooohquote:
Oeh, als jij ze lekker vind dan haal ik ze ook ... skymix was ook al een topperquote:Op woensdag 29 maart 2017 22:56 schreef FutureFairytale het volgende:
En toen maakte ik toch nog ff de zak pomtips open..
Helft achter elkaar weggegeten. Zijn zo lekker!
Ja krijg ik straks de schuld van je volgende verslavingquote:Op woensdag 29 maart 2017 23:03 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Oeh, als jij ze lekker vind dan haal ik ze ook ... skymix was ook al een topper
Yep.. een verslaving is altijd iemand anders schuld... Deal with it womanquote:Op woensdag 29 maart 2017 23:04 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ja krijg ik straks de schuld van je volgende verslaving
waarom in vredesnaam 3 ijsjes?quote:Op donderdag 30 maart 2017 20:18 schreef Iwanius het volgende:
Avondeten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Indisch bij een nieuw kleine pop-up keukentje .Bwah...ging.
Aansluitend acclimatiseren met:
[ afbeelding ]
nr.#1
[ afbeelding ]
nr.#2
[ afbeelding ]
nr.#3
en
[ afbeelding ]
Mijn lievelingsrum waar ik de rest vd avond wel zoet mee ben.Tis tenslotte donderdagavond.
Tis tenslotte donderdagavond...quote:
Heb je je flessie rum al op, ziet eruit als een prima flessie.quote:
Kan je toch een bakkie nemen?quote:Op donderdag 30 maart 2017 20:46 schreef Iwanius het volgende:
U begrijpt het.
Nee, had gewoon trek in veul ijs. En aangezien het mijn smaken waren was het dus 3x 3 bolletjes op kleine hoorntjes die ik toch later zou weggooien want het gaat mij alleen maar om het ijs. Dat is ook de reden dat ik niet de duurdere (grotere) coons neem, maar deze goedkopere kindermaten.
Dit ja. Ik neem n bakje omdat ik niet van hoorntjes hou.quote:
How cute.quote:Op donderdag 30 maart 2017 21:15 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
maar dat komt meer omdat ik te langzaam eet voor een hoorntje en dan wordt het een knoeiboel
Ik geniet van mijn eten / ijsquote:
Ik vind de hoorntjes (meestal) ook niet lekker, maar het eet van een hoorntje wel fijner.quote:Op donderdag 30 maart 2017 21:09 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dit ja. Ik neem n bakje omdat ik niet van hoorntjes hou.
Heb sowieso nog nooit voor n hoorntje moeten betalen.. ja behalve als er chocola omheen zat ofzo.
Weet je wel hoeveel suiker daar in zit ?quote:Op zondag 2 april 2017 04:15 schreef Iwanius het volgende:
Late avondhap
[ afbeelding ]
Yup... we spekken de Mc aandeeltjes maar weer eens.
Was je met Iwanius mee!quote:
MCD on aids. Lekker.quote:
quote:
Lekker ontbijt!quote:Op zondag 2 april 2017 20:18 schreef uniekhoorn het volgende:
Wij hadden spitskool, verse spinazie, hamburger en ovenfriet
Morgenochtend vla met verse aardbeien en slagroom
Gewoon 2 menu's voor mijzelf. Er moet tenslotte gegeten en gedronken worden en maagje vullen.quote:Op zondag 2 april 2017 21:48 schreef Duveldrinker het volgende:
Hee Iwanius had je gezelschap in de MacD of bestel je gewoon ordinair 2 menu's voor jezelf?
Haha ik dacht ff dat je serieus je sigaar op je ijsje had gelegdquote:Op zondag 2 april 2017 22:16 schreef Iwanius het volgende:
Aansluitend
[ afbeelding ]
2 sorbets wegwerken in alle rust buiten op het terras.
Geen fritessaus?quote:Op zondag 2 april 2017 04:15 schreef Iwanius het volgende:
Late avondhap
[ afbeelding ]
Yup... we spekken de Mc aandeeltjes maar weer eens.
Ja, dat is echt heel relevant na 2 medium cola/frites en burgersquote:Op maandag 3 april 2017 13:58 schreef fiktorvischer het volgende:
[..]
Weet je wel hoeveel calorien er in fritessaus zit?
Gelukkig herken je het sarcasmequote:Op maandag 3 april 2017 17:25 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ja, dat is echt heel relevant na 2 medium cola/frites en burgers
Heerlijk!! Wel weinig kipkluifjesquote:Op maandag 3 april 2017 21:20 schreef realAIVD het volgende:
Hier wat kipkluifjes ongeveer volgens recept van rasamalaysia (geen sesamzaadjes en eea een tikkie aangepast), geweldig lekker en flink heet, heerlijk.
http://rasamalaysia.com/spicy-korean-chicken-wings/2/
Daarbij natuurlijk wat groenten wegens ook lekker.
[ afbeelding ]
haha, misschien wel...maar na die vierde was ik er ook wel klaar mee hoor, 't spul begon steeds harder te branden. Gelukkig wel weer een mooi recept om gochujang in te gebruiken, dat kan nooit kwaad.quote:Op maandag 3 april 2017 21:31 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Heerlijk!! Wel weinig kipkluifjes
Had mixvla als toetje en daarna nog wat paprika ribbelchips.
Misschien kom ik te weinig buiten, maar er zijn serieus al terrasjes open rond deze tijdquote:Op dinsdag 4 april 2017 08:51 schreef Iwanius het volgende:
Moggu!
[ afbeelding ]
Weer een schitterende dag om te genieten.
Zo vroeg al weer aan de drank?quote:Op dinsdag 4 april 2017 08:51 schreef Iwanius het volgende:
Moggu!
[ afbeelding ]
Weer een schitterende dag om te genieten.
quote:Op donderdag 30 maart 2017 11:11 schreef Iwanius het volgende:
Vroege lunch
[ afbeelding ]
Altijd lekker zo een bowl met hofan,sui kau dimsum en chois sam en pekingeend in een lekkere bouillon en een kom
extra bouillon vanwege mijn voorkeur voor veel vocht.
niet twee keer dezelfde maaltijd gebruiken Iwanius, is niet eerlijk!quote:Op maandag 3 april 2017 13:10 schreef Iwanius het volgende:
Lunch
[ afbeelding ]
Tis al weer maandag dus ideaal zo een mixed bowl met extra vocht als middaghapje.
Aansluitend om nog even de overwinning in de Klassieker te vieren:
[ afbeelding ]
Vorige keer lekker,nu ook maar weer nemen deze BdB van Huize Ruinart. Tis tenslotte maandag de dag na de Ajax
show in de ArenA en waar de club uit R'dam -Zuid averij opliep.
Erg gevarieerd eet ie niet. Kan niet iemand hem eens een broodje kaas brengen voor de afwisseling. Lijkt me een beetje een arme sloeber zo. 4x in de week een mixed bowl en 2x moksi meti komt een beetje sneu over.quote:Op dinsdag 4 april 2017 17:02 schreef McGrath het volgende:
[..]
[..]
niet twee keer dezelfde maaltijd gebruiken Iwanius, is niet eerlijk!
Voor de volledigheid. Qua bowls en bijbehorende drank is het bijna altijd hetzelfde (samenstelling = hofan,eend,sui kau) dus ga ik geen nieuw plaatje schieten. Logisch toch?quote:Op dinsdag 4 april 2017 17:02 schreef McGrath het volgende:
niet twee keer dezelfde maaltijd gebruiken Iwanius, is niet eerlijk!
Capri ijs is inderdaad niet lekker, smaakt heel kunstmatig.quote:Op dinsdag 4 april 2017 21:21 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Voor de volledigheid. Qua bowls en bijbehorende drank is het bijna altijd hetzelfde (samenstelling = hofan,eend,sui kau) dus ga ik geen nieuw plaatje schieten. Logisch toch?
Avondeten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Maar eens een andere toko aandoen en een andere bowl en wel seafood i.c.m. wat dimsums.
Aansluitend
[ afbeelding ]
Maar eens een ijsje halen bij die andere ijs-toko. Bwah...ging.
Zeker 15 stuks 5 actie?quote:Op dinsdag 4 april 2017 20:35 schreef FutureFairytale het volgende:
Bucket hotwings was weer heerlijk
Toe chocoladevla.
Nu acclimatiseren met een koppie thee.
Precies, na 2 happen ook in die bak buiten geflikkerd.quote:Op dinsdag 4 april 2017 21:56 schreef DarkerThanBlack het volgende:
Capri ijs is inderdaad niet lekker, smaakt heel kunstmatig.
quote:Op dinsdag 4 april 2017 22:51 schreef RobinOok het volgende:
Wij aten vandaag weer eens bij Bij Bao dat tegenwoordig Beijing Bao heet.En toen we naar huis reden dacht ik "ik zou wel een ijsje lusten, waar haalt Iwanius zijn ijsje?" Maar we wisten het niet en toen waren we thuis.....
Ben je gek. Ben geen watjequote:Op woensdag 5 april 2017 02:48 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Zeker 15 stuks 5 actie?
Dat doet echt pijn de volgende dag op wc.
waarom niet, je zit er toch?quote:Op dinsdag 4 april 2017 21:21 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Voor de volledigheid. Qua bowls en bijbehorende drank is het bijna altijd hetzelfde (samenstelling = hofan,eend,sui kau) dus ga ik geen nieuw plaatje schieten. Logisch toch?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |