Dat zat ik mij bij dat plaatje ook al af te vragen. En al helemaal zo'n vel.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 09:50 schreef RobinOok het volgende:
Hand pulled rice noodles??? Huuuh? Sinds wanneer worden rijstnoedels getrokken? Lijkt me onmogelijk.
Ligt er maar aan wat je onder pulled verstaatquote:Op vrijdag 24 maart 2017 09:50 schreef RobinOok het volgende:
Hand pulled rice noodles??? Huuuh? Sinds wanneer worden rijstnoedels getrokken? Lijkt me onmogelijk.
Dat dus niet!quote:Op vrijdag 24 maart 2017 14:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ligt er maar aan wat je onder pulled verstaat
Met je bedoelde ik eigenlijk niet jou, maar "men". De vraag is dus waar men aan refereerde met hand pulled. De fijnheden van Cantonees/Manderijn en Engels laten zich soms wat lastig vertalen. Een Pancake wordt ook als savoury unleavened flatbread beschreven.quote:
Lijkt me dat je daarvoor toch cht gluten nodig hebt in je deeg iddquote:
Jonguh, doe effe normaal. Zoek anders even in een engels woordenboek op wat pull betekent. Of sla wiki erop na :quote:Op vrijdag 24 maart 2017 14:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Met je bedoelde ik eigenlijk niet jou, maar "men". De vraag is dus waar men aan refereerde met hand pulled. De fijnheden van Cantonees/Manderijn en Engels laten zich soms wat lastig vertalen. Een Pancake wordt ook als savoury unleavened flatbread beschreven.
Okay dan! Zijn we het weer eens. :-)quote:Op vrijdag 24 maart 2017 14:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lijkt me dat je daarvoor toch cht gluten nodig hebt in je deeg idd
Inderdaad beetje apart om het hand pulled te noemen. Voor deze rijstnoedels wordt namelijk een soort van beslag gemaakt wat heel dunnetjes over een doek wordt gegoten en vervolgens gestoomd. Het enige wat hand pulled is, is dat het gegaarde deeg van een doek losgetrokken wordt. Althans op de traditionele manier, ipv in een bak zoals op het filmpje is te zien.quote:Op vrijdag 24 maart 2017 09:50 schreef RobinOok het volgende:
Hand pulled rice noodles??? Huuuh? Sinds wanneer worden rijstnoedels getrokken? Lijkt me onmogelijk.
dit staat in het linkje van Iwaniusquote:Op vrijdag 24 maart 2017 09:50 schreef RobinOok het volgende:
Hand pulled rice noodles??? Huuuh? Sinds wanneer worden rijstnoedels getrokken? Lijkt me onmogelijk.
quote:Dat moet natuurlijk geproefd worden. Wij eten een hartige pannenkoek, knapperig, met lente-ui ertussen. Je dipt ‘m in sojasaus en – als je van pittig houdt – in srirachasaus. Ernaast een flinke kom noodlesoep met geroosterde eend en ingelegde kool, in een rijke varkensbouillon. De noodles in de bouillon zijn bijzonder, zo wordt ons verteld. Ze worden gemaakt van het flinterdunne rijstdeeg dat voor de cheun fan bedoeld is. Wat overblijft van dat deeg wordt gebruikt om noodles voor de soep mee te maken. Een behoorlijk arbeidsintensief karwei, maar Marnix en Ales doen het graag: “Je vindt nergens in Rotterdam dit soort noodles, maar dit is hoe ze echt horen te zijn.”
quote:Op vrijdag 24 maart 2017 19:58 schreef RobinOok het volgende:
Komt geen doek aan te pas hoor, Darker ThanBlack.
gefixtquote:Op vrijdag 24 maart 2017 20:23 schreef DarkerThanBlack het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Zoals het hoort heurt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |