Pietverdriet | vrijdag 9 september 2016 @ 17:32 |
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ | |
djkoelkast | vrijdag 9 september 2016 @ 18:00 |
Over je laatste bericht, niet direct KvW, maar natuurlijk wel over dergelijke praktijken in onze "dagelijkse" winkels. Er zijn ook bakkers met "merkbroden", dat is ook gewoon groothandelswerk. Ze krijgen zakken mix binnen en ze moeten het alleen nog kneden, water en vloeibaar gist toevoegen en bakken maar. Bijna afbakwerk dus. Nederland zit vol met dit soort dikke nep waar je dik voor betaalt. | |
Teslynd | vrijdag 9 september 2016 @ 22:03 |
Ja, ik was een keer een week in een hotel. Er werd een lezing gehouden in een zaaltje waarvoor we door de keuken heen moesten, wat al twijfelachtig is. In het voorbijgaan zag ik pakken aardappelpuree (gewoon de pakken die je in de winkel koopt) en eten onafgedekt in warmhoudbakken. Dat was dus onbedoelde extra informatie. Bij Ikea zag dat een bak groente werd aangevuld door een nieuwe opgewarmde bak uit te storten over een bodempje in de smoezelige bijna lege toonbankbak. De opscheplepel werd niet vervangen door een schone, om de bak heen werd niet schoongemaakt. Wie daar werkt heeft volgens een sollicitatieformulier koks-hbo. AH had vrij goede groothandel-gevulde koeken op de versafdeling. Ze waren een keer in de aanbieding 2 voor de prijs van 1. Heb de pakken verschillende malen bekeken, maar het waren gewoon dezelfde voor dezelfde prijs. Toen de aanbieding voorbij was, waren ze 2x zo duur. Heb ze voortaan laten staan. Toen ik veel later nog eens een pak nam, waren ze anders. Smaakte alsof er kokos door zat, had ook het kruimelige. Ik werd er vaag misselijk van. Tig maal de ingrediëntenlijst bekeken, maar geen kokos kunnen vinden. Het moet een van de aroma's geweest zijn. Ze heetten geen gevulde koeken meer, maar picolientjes. Onlangs waren er gevulde roomboterkoeken in de aanbieding. Meteen geprobeerd. Gevulde koeken zijn van zanddeeg en deze leken halfweg van boterkoekdeeg te zijn. Smaakte wel beter, waarschijnlijk zijn de aroma's zorgvuldiger gekozen en/of gedoseerd. Er is een vreemd smaakje waarvan ik niet begrijp dat mensen niet doorhebben dat dit nu chemische boteraroma is. Daar kan ik ook misselijk van worden. Ja, ik probeer het te vermijden, maar soms zondig ik bewust omdat een gereduceerd dieet de neiging heeft te eenzijdig te worden en elke eetlust in de kiem te smoren. | |
Teslynd | vrijdag 9 september 2016 @ 22:21 |
Dierenpark Amersfoort heeft al een hele tijd een actie voor inzamelen van afgeknipte nagels. Die worden aangeboden aan delegaties van China, Vietnam en Zuid-Afrika op de Cites-top in Johannesburg (Zuid-Afrika), eind deze maand. Nagels en haar en neushoornhoorns zijn immers van hetzelfde materiaal, hoofdzakelijk keratine. Het is een ludieke actie om erop te wijzen dat neushoornstropen nergens goed voor is qua gezondheid. http://www.ad.nl/amersfoo(...)-stroperij~a9aa2e2f/ | |
Tourniquet | vrijdag 16 september 2016 @ 12:35 |
Oei die McDonals filiaalmanager | |
HansvanOchten | vrijdag 16 september 2016 @ 19:01 |
Het was best een eerlijk verhaal van hem. | |
golfer | vrijdag 16 september 2016 @ 23:37 |
Leuke aflevering en ik tuin er dus ook in met die Angus-koeien. Nier dat ik ooit bij McDonalds kom, maar ik koop dus wel Angusvlees en dat schijnt dus ook al helemaal vermengd te zijn. Benieuwd hoe het dan zit met het ook door mij gekochte Wagyu-vles. | |
Teslynd | zaterdag 17 september 2016 @ 00:11 |
Er is een tijd geweest, dat op de verpakking vermeld werd wat de route is. Bijvoorbeeld: geteeld in Nederland, geslacht in Duitsland, uitgebeend in Oostenrijk en toen kwam het in een Nederlandse winkel. Het opmerkelijkste vond ik, dat het om biologisch vlees ging. Ik denk dat het wat al te informatief was. Het was snel weer weg. | |
icecreamfarmer_NL | maandag 19 september 2016 @ 11:24 |
Anderzijds is het wel knap als je ziet hoe ver de technologie is gekomen. Want prefab of niet het meeste is prima te eten. Er was laatst een BBC docu op TV die ging over de logistiek achter legers en dan zie je dat die vooruitgang vooral (in het begin) door het leger gedreven werd. Nog niet zo lang geleden moesten complete kuddes aan vee met bijhorende slagers mee op campagne. | |
Bravebart | maandag 19 september 2016 @ 11:53 |
Zelfs als de route erbij staat weet je nog niet of het nou een echte Angus was of nog maar een paar procent Angus omdat het meermaals doorgekruisd is | |
Pietverdriet | maandag 19 september 2016 @ 16:34 |
Als ik aardbeienijs of mangoijs maak van aardbeien of mangos smaakt het niet alleen beter dan wat je bij een ijssalon krijgt, het smaakt echt heeeeel veel beter, het is een totaal ander product. Anderzijds, als ik banket bij het gros van de bakkers koop en ik koop diepvriesbanket van Coppenrath &Wiese is dat laatste echt heel veel beter. Ik heb ook niet zo een moeite met prefab, ik heb moeite met de belazerhandel van mensen die in zekere mate claimen iets ambachtelijks te maken. Ik haal hier in D bij de Aldi een afgebakken roombotercroissant uit de automaat, die is eigenlijk erg goed, kost een 35 cent. Ik kom bij de bakker en betaal een euro voor een croissant, die is slap, met margarine gemaakt en een kutproduct. Er zijn prima prefabproducten en er is rotzooi. | |
#ANONIEM | maandag 19 september 2016 @ 16:40 |
Ik draai ook wel eens zelf ijs, maar ik moet toch eerlijk zeggen dat ik vooral de fruitsmaken vele malen beter, sterker en lekkerder vind bij de ijsboer, die hoogstwaarschijnlijk zo'n mix of siroopachtige substantie gebruikt. | |
Pietverdriet | maandag 19 september 2016 @ 16:44 |
Je doet room door je fruitijs zeker? | |
#ANONIEM | maandag 19 september 2016 @ 18:03 |
Ghehehe... ja Fout? Voor de smaakkwaliteit dan? | |
Pietverdriet | maandag 19 september 2016 @ 19:48 |
Jep room onderdrukt de smaak | |
Teslynd | maandag 19 september 2016 @ 20:30 |
In Zwitserland schonk iemand koffieroom over m'n aardbeien. Dat vond ik niets, ook niet toen ik besefte dat het echte koffieroom was en niet de enge koffiemelk van ons. Ik hoef helemaal geen room of suiker over de aardbeien. Beide nemen de eigen smaak weg. Natuurlijk moet je dan wel echt rijpe aardbeien hebben. In augustus had AH twee soorten aardbeien die beide meestal helemaal rijp waren. Erg lekker. | |
Pietverdriet | maandag 19 september 2016 @ 20:37 |
Ik koop aardbeien bij een aardbeienboer hier vlakbij, korona of lambadas. | |
Teslynd | maandag 19 september 2016 @ 20:38 |
Zelf plukken? | |
Pietverdriet | maandag 19 september 2016 @ 20:39 |
Neuh, daar hebben ze hele hordes Roemeense vrouwen voor. | |
Teslynd | maandag 19 september 2016 @ 20:43 |
Win-win-situatie voor beide partijen. Ik heb wel een paar keer zelf geplukt. Dan ga je door tot je genoeg hebt of omdat het zo ontspannen is. | |
golfer | donderdag 22 september 2016 @ 16:59 |
Vanavond: De Keuringsdienst kreeg een vraag van een aantal kampioen rugbyspelers. Het voltallige team snoept na de training uit grote potten vol met eiwitpoeder. Om nog breder te worden dan ze al zijn. Want als je spieren wilt kweken moet je aan de eiwit-shakes. Zo lijkt het. Maar wat zit er precies in die grote mysterieuze potten? De Keuringsdienst op zoek naar het verhaal achter de witte sportpoeders. | |
Maraca | donderdag 22 september 2016 @ 17:27 |
Ik lees dit stuk ook gewoon in de typische ' keuringsdienst van waarde stem' | |
Dagoduck | donderdag 22 september 2016 @ 20:47 |
Poederpotten. | |
Heubach | donderdag 22 september 2016 @ 21:21 |
Interesting, maar even terugkijken vannacht! | |
Walter81 | vrijdag 23 september 2016 @ 11:19 |
Wat was nou de conclusie ? Dat je ook 2 glazen chocolademelk kan drinken ipv zo'n shake? (ze zeggen er niet bij dat er dan tig suikerklontjes inzitten, maar goed) | |
ErkendFokker | vrijdag 23 september 2016 @ 11:22 |
Domme aflevering | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 23 september 2016 @ 11:37 |
als je zo fanatiek sport dat je extra eiwit nodig hebt dan kan beetje suiker ook geen kwaad | |
golfer | vrijdag 23 september 2016 @ 12:08 |
Goed onderbouwde mening. | |
ErkendFokker | vrijdag 23 september 2016 @ 13:54 |
Ja sorry hoor, maar er zit haast geen nieuws in deze aflevering: Wei, komt van de koe. Is een bijproduct van melk. Wordt poeder van gemaakt en een smaakstof aan toegevoegd. En verkocht als huismerk en als A-merk voor een hogere prijs. Wat is hier nou voor uitzendwaarde aan. Sowieso, is die zin aan het eind absoluut onjuist, 2 glazen chocolademelk bevat niet heel veel eiwitten, wel veel suiker. Je kan beter dan je shake aanlengen met chocolademelk, dan heb je 2x zo veel eiwit. | |
Joezi | vrijdag 23 september 2016 @ 15:25 |
Je lichaam kan niet eens zoveel eiwit opnemen is de clou, succes met je poeders | |
Piles | vrijdag 23 september 2016 @ 15:50 |
Vertel dat dan in die uitzending, ipv een beetje verbaasd naar wei zitten kijken. | |
Pietverdriet | zaterdag 24 september 2016 @ 16:49 |
Je kan ook gewone melk drinken natuurlijk | |
Pietverdriet | zaterdag 24 september 2016 @ 16:51 |
Net de aflevering over Angus gekeken, begrijp nu waarom ik die steaks nooit als echt bijzonder waarnam. Het is niets bijzonders. Vet in het vlees is belangrijk, goed afhangen is belangrijk. | |
Weltschmerz | zaterdag 24 september 2016 @ 17:22 |
Ik denk dat mensen het concept van een hamburger ook niet helemaal snappen. Dat is een ronde schijf gehakt, gehakt is manier van verwerken van waarbij je de structuur breekt zodat je het niet uren hoeft te sudderen en het toch niet taai is. Daarvoor neem je dan een stuk van de voorpoot zodat het lekker vet is en de hamburger smeuiig en smaakvol wordt. Bij vlees in lappen komt het veel preciezer, want dan moet je vlees hebben dat al mals is, en aangezien het vet het meest smaakvol is, goed gemarmerd is. Bij gehakt maakt dat niet uit want dan komt dat vet vanzelf in elke hap, dus daar hoef je dan geen koe voor te nemen die goed is in marmering. . Maar de keuringsdienst trapt wel vaker open deuren in die je al lang zelf had kunnen proeven of zien. Ik wist al dat gewone wodka nergens naar smaakt en het dus niet uitmaakt of je dure koopt, ik wist dat al dat er een laagje op citroenen zit wat je er vanaf moet halen als je de schil gebruikt, en dat eiwitten in gewone voeding zitten wist ik ook al heel lang. Dat maakt het geen oninteressant programma, maar als je gewoon proeft, kijkt wat je in handen hebt en nadenkt is niet elke aflevering een enorme eye-opener. | |
Pietverdriet | zaterdag 24 september 2016 @ 17:33 |
Ze hadden een paar jaar geleden al moeten stoppen, nu schrapen ze echt onderin het vat. Mbt vlees van de voorpoot, hoe meer een stuk vlees heeft bewogen, hoe krachtiger het smaakt. [ Bericht 2% gewijzigd door Pietverdriet op 25-09-2016 08:45:09 ] | |
djkoelkast | zaterdag 24 september 2016 @ 20:34 |
Dat laagje krijg je er dus nooit helemaal af en het is nog zo giftig als de pest ook. Beter gebruik je ongewaxte citroenen als je de schil nodig hebt. | |
ErkendFokker | maandag 26 september 2016 @ 14:21 |
Je kan 1,5kg eiwit per kg lichaamsgewicht nemen geloof ik. Das nog best veel hoor | |
Joezi | maandag 26 september 2016 @ 14:31 |
1,5 kilogram per 1 kilogram | |
Bravebart | maandag 26 september 2016 @ 14:35 |
Doet me denken aan een medestudente die ooit berekende 15 kilo suiker in een kilo water op te kunnen lossen | |
Joezi | maandag 26 september 2016 @ 14:45 |
Was ie zijn binas vergeten | |
ErkendFokker | maandag 26 september 2016 @ 15:05 |
Nee bedoelde natuurlijk 1,5gram maar het is makkelijker om niet op de inhoud in te gaan maar op een typefout | |
icecreamfarmer_NL | maandag 26 september 2016 @ 16:52 |
Daar heb ik interesse in. Ik doe namelijk schijfjes citroen in mijn water. Hoe moet je dat wassen. Ik doe dat nu met water maar dat is meer voor de vorm en de pesticiden. | |
djkoelkast | maandag 26 september 2016 @ 16:58 |
Pesticiden kun je niet van je citroenen "afwassen", die zitten er helemaal doorheen. Waxlaagje is ook amper te doen, dan moet je ze echt met warm water en zeep en een borstel boenen. Best ga je naar een boerderijwinkel/ekowinkel en haal je daar niet-gewaxte biologische citroenen, dan heb je ook het minste kans op pesticiden (100% uitsluiten is lastig, want het gaat gewoon door de lucht en ook een biologische citroen kan zoiets opvangen van een ander, niet-biologisch gewas in de omgeving, al zal het percentage met een enorme factor lager zijn). | |
Heubach | maandag 26 september 2016 @ 17:23 |
Dit is onzin | |
Joezi | maandag 26 september 2016 @ 17:26 |
Ah deze man brengt de echte feiten, eindelijk duidelijkheid, dank voor alles. Topic kan dicht. | |
Heubach | maandag 26 september 2016 @ 17:31 |
Geen dank | |
Joezi | maandag 26 september 2016 @ 17:50 |
Voor de fanatieke sporter factcheck ik een max van 1,7 grammers wat nut kan hebben, dan is er nog discussie op lichaamsgewicht of lichaamsgewicht - vetpercentage. De discussie is denk ik dat ze het voor doen komen dat een normale sporter dit nodig heeft. Tevens is het alleen nuttig voor spierherstel, waarbij gewoon rust houden beter werkt. Dat het extra of sneller spieren kweekt is onzin. | |
Pietverdriet | maandag 26 september 2016 @ 18:15 |
Als je het aan de kook brengt zou dat best eens kunnen lukken. | |
Bravebart | maandag 26 september 2016 @ 19:47 |
Dan blijf je nog hangen op 5 kg/l, maar het ging over kamertemperatuur in dit geval | |
Robertv | maandag 26 september 2016 @ 23:23 |
Dat besefte ik me laatst ook. Ik kijk het programma al jaren trouw, maar voor mij is de reden dat ik kijk niet per se meer dat ik iets nieuws te weten wil komen. Vaak is het open deuren intrappen: de tonijn wordt gekleurd, keratine doet vrijwel niks voor je haar en Angus is gewoon een koe. De bottom-line van het programma is vooral ofwel de markt doet vreemde dingen met producten om meer geld te kunnen verdienen, ofwel de markt verkoopt achterlijke leugens om ons die producten te verkopen. De kinderlijke toon die in de telefoongesprekken wordt gehanteerd vond ik eerst vervelend worden, maar het is de goede manier om uit de door de markt verziekte consumentengeest te stappen en tegen de poort van de ivoren toren van nare bedrijven te bonken. Vooral bij de bedrijfsbezoekjes is het elke keer weer genieten als ze zo'n stumper die bij het bedrijf werkt zo ver te krijgen om toe te geven dat het eigenlijk toch allemaal best wel onzin is wat ze verkopen. Die manager van de McDonalds uit de Angus beef aflevering was daar weer een mooi voorbeeld van. Die zal nog wel een telefoontje hebben gekregen van het McDonalds HQ. | |
Pietverdriet | dinsdag 27 september 2016 @ 19:11 |
Denk dat McDonalds heel blij is met de uitzending, een half uur een semikritische infomercial met iedere keer de naam McDonalds | |
golfer | dinsdag 27 september 2016 @ 19:14 |
A.s. donderdag: Kook je culinair, dan is een ui te ordinair. Sjalotten moet je hebben. Verfijnd en vol aroma. Maar wat is een sjalot precies? Daar blijkt grote ruzie over te zijn. De sjalot uit Bretagne is de enige echte sjalot, zeggen ze in Frankrijk. Nederland teelt namaak. Uien vermomd als sjalot, aldus de Fransen. De Keuringsdienst doet verslag van de sjalottenstrijd en gaat langs bij boze Fransozen en slimme zaadknutselaars. | |
Pietverdriet | dinsdag 27 september 2016 @ 20:20 |
Sjalotjes zijn net als angus, nooit gesnapt waarom mensen daar zo moeilijk over doen. | |
icecreamfarmer_NL | woensdag 28 september 2016 @ 16:14 |
Is toch gewoon een soort ui? Ik proef zelden verschil tussen de soorten behalve dat rode ui zoeter smaakt. | |
golfer | donderdag 29 september 2016 @ 21:39 |
Verschil zit hem in de plant- en oogstmethode. Een Franse sjalot is een bolproduct, een Nederlandse sjalot is een zaadproduct. Franse worden handmatig gepoot en geoogst, Nederlandse machinaal. Verder zijn ze qua smaak vrijwel identiek. | |
djkoelkast | vrijdag 30 september 2016 @ 00:23 |
Wat een waardeloos gefilmde aflevering weer. Constant onscherp, of eerst inzoomen, dan scherpstellen. Vaak niet scherp wat scherp moet zijn, ongelooflijk schokkerig beeld. Als je niet kunt filmen doe het dan niet. Huur echte cameramensen in met echte camera's. Dit is allemaal supergoedkoop met spiegelreflexcamera's gemaakt. Daar kun je leuke dingen mee, maar dit werkt niet, het ziet er niet uit. | |
golfer | vrijdag 30 september 2016 @ 00:25 |
Heb je dit ook even aan de redactie van het programma doorgegeven? | |
derLudolf | vrijdag 30 september 2016 @ 00:33 |
Ik heb alleen de laatste 5 minuten gezien... Maar als je die Franse laat bloeien en het zaad wint krijg je idd hetzelfde product. Wat ik wel weet, over gele uien is dat de zogenaamde plantuien vaak een stuk groter zijn en droger. Daarom worden deze vaak gebruikt als gesneden uien. Ook zijn deze volgens mij minder goed houdbaar. De uien die je in de netjes koopt bij de super zijn zaaiuien. Genetisch dezelfde plant en weinig smaakverschil | |
djkoelkast | vrijdag 30 september 2016 @ 00:48 |
Die kunnen het hier toch lezen Het is al een paar seizoenen mis en dit was weer een heel erg slechte aflevering. Maar het is net als met eten in Nederland, men vindt het wel best zo "het is toch te kijken". Net als eten vol met aroma's en conserveerrommel; "het is toch lekker". Kwaliteit is niet meer belangrijk, niet in eten (McD), niet in kleding (Primark) en ook niet meer in tv-land. | |
Weltschmerz | vrijdag 30 september 2016 @ 11:59 |
Ik geef die Fransen op zich wel gelijk, als het een kruising is, is het geen sjalot. Of er dan smaakverschil is, is niet zo belangrijk. Een andere gewas is een ander gewas en de burger heeft recht op een correcte aanduiding voor het geval hij het onderscheid zou willen maken. | |
Teslynd | zaterdag 1 oktober 2016 @ 00:11 |
Mijn knoflookjes zijn à la France: handmatig bolletjes gepoot en geoogst. De supermarkt meldt nooit welke soort je daar koopt, dus origineel of kruising is niet bekend. | |
voyeur | zaterdag 1 oktober 2016 @ 02:29 |
Ik dacht dat ik naar boer zoekt vrouw keek. Gluren in Sophie's decollete terwijl we met de boerenzoon over echt hollands zaad praten. Verder grappig dat die franse kok het verschil ook niet kon proeven. | |
golfer | donderdag 6 oktober 2016 @ 15:00 |
Vanavond: De Keuringsdienst onderzoekt kaarsen met een luchtje. Een kijker kocht 'geurloze' kaarsen. Maar na gebruik thuis bleef toch een penetrante lucht hangen. Waar zijn die kaarsen eigenlijk van gemaakt? De Keuringsdienst duikt in de wereld van de kaarsvetten. Die kun je ook van dieren maken, zo blijkt. Zou daar dat luchtje ook van kunnen komen? De Keuringsdienst zoekt antwoorden op deze brandende vragen. | |
fotostarter | donderdag 6 oktober 2016 @ 15:10 |
Ze zijn deze week komen filmen bij mijn broer. Wanneer het uitgezonden gaat worden is niet bekend. Het ging over Streaky Bacon zei hij. Dus dan weten we dat vast | |
derLudolf | donderdag 6 oktober 2016 @ 18:05 |
Dan werkt je broer bij Henri van de Bilt zeker? Dat is niets anders plakjes dan uitgebakken spek | |
golfer | donderdag 6 oktober 2016 @ 21:35 |
Haha. Die domme antwoorden weer van die klantenservices over kaarsen. "Buiten bereik van kinderen en dieren houden" als antwoord op de vraag of kaarsen ook van dieren kunnen zijn gemaakt. | |
golfer | donderdag 6 oktober 2016 @ 21:38 |
Een potje met vet. | |
golfer | donderdag 6 oktober 2016 @ 21:40 |
Veganist mogen dus eigenlijk geen kaarsen gemaakt van stearine branden. | |
derLudolf | donderdag 6 oktober 2016 @ 21:42 |
Veganisten mogen misschien nog net ademen | |
Pietverdriet | donderdag 6 oktober 2016 @ 21:52 |
Talg als materiaal voor kaarsen is al millennia oud | |
golfer | donderdag 6 oktober 2016 @ 21:53 |
Gewoon dierenvet is het. | |
fotostarter | zaterdag 8 oktober 2016 @ 08:24 |
Jep Jij ook? | |
Pietverdriet | zaterdag 8 oktober 2016 @ 09:04 |
Wat denk je wat talg is? https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Talg_(dierlijk) | |
derLudolf | zaterdag 8 oktober 2016 @ 09:05 |
Nee, ik ben er es op een excursie geweest | |
fotostarter | zaterdag 8 oktober 2016 @ 09:06 |
Ok, in Beuningen of destijds nog in Weurt? Er is in de tussentijd een hoop veranderd daar. Mooi bedrijf wel | |
derLudolf | zaterdag 8 oktober 2016 @ 09:10 |
Beuningen volgens mij, is al een tijdje terug. Volgens mij was het een gloednieuwe fabriek. De vorige was uitgebrand. | |
fotostarter | zaterdag 8 oktober 2016 @ 09:13 |
Jep Beuningen. Het oude gebouw was al 2 x afgebrand, en weer opgebouwd. Maar vanwaar die excursie? Zit je in de vleesbranche, of gewoon voor de fun? | |
Bravebart | zaterdag 8 oktober 2016 @ 12:06 |
Niet per se uitgebakken; het is gewoon buikspek, that's all | |
Pietverdriet | zaterdag 8 oktober 2016 @ 13:34 |
In de VS schijnt er al een tijdje bacon mania te zijn https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bacon_mania | |
derLudolf | zaterdag 8 oktober 2016 @ 14:00 |
Ik volgde het vak 'vleeskunde' als vrij keuzevak | |
derLudolf | zaterdag 8 oktober 2016 @ 14:03 |
Streaky Bacon is lekker krokant gebakken mager ontbijtspek. http://www.henrivandebilt.nl/nl/streaky-bacon-52.html | |
Pietverdriet | zaterdag 8 oktober 2016 @ 14:22 |
Dat Henri dat zo noemt is wat anders, streaky bacon is gewoon buikspek | |
golfer | donderdag 13 oktober 2016 @ 15:36 |
Vanavond: De Keuringsdienst duikt in brood. Niet in witte, maar in bruine boterhammen. Volkoren om precies te zijn. Donker en gezond. Maar wat is volkoren? En wat is bruin dan precies? Wat blijkt, het ene bruine brood is het andere niet. Broodnodig om eindelijk eens helder te krijgen wat er wel en niet in onze boterhammen zit. | |
Pietverdriet | donderdag 13 oktober 2016 @ 17:36 |
Hebben ze het daar al niet eens over gehad? Dat het chocoladebruine bruinbrood met moutcaramel gekleurd is, en niet veel vezels bevat? | |
HaverMoutKoekje | donderdag 13 oktober 2016 @ 17:40 |
diverse consumentenprogramma's volgens mij al keer keer of tien, maar ze moeten zendtijd vullen en heel veel mensen weten het nog steeds niet | |
Pietverdriet | donderdag 13 oktober 2016 @ 17:43 |
Ja, zie collegas die op de gezonde toer zijn nog steeds hun becel op dit soort brood smeren | |
djkoelkast | donderdag 13 oktober 2016 @ 18:20 |
Ze hebben laatst in zo'n programma ook weer die larie lopen ophangen dat alles in vloeibare bakproducten bakken beter is dan in vaste vetten, dat verzadigd vet slecht is en die hele cholesterolkolder. | |
showtimer | donderdag 13 oktober 2016 @ 18:38 |
Volkoren brood (fijn/grof) is toch niet chocoladebruin? | |
Pietverdriet | donderdag 13 oktober 2016 @ 18:39 |
De invloed van unilever is groot | |
#ANONIEM | donderdag 13 oktober 2016 @ 21:00 |
Leek me ook al een herhaling, bijna exact hetzelfde als bij het oorspronkelijke team. Alleen wat dommer, die bakker aan het eind had volgens mij ook zoiets van wat moet ik hier mee. | |
Tim_Schuhmacher | donderdag 13 oktober 2016 @ 21:03 |
Hier vond ik ze wel een beetje moeilijk doen om het moeilijk doen. Ok misschien is er wat te veel variatie in broodnaamgevingen, maar volkoren brood is heel duidelijk (wettelijk vastgelegd), wit brood ook duidelijk, en de rest van alle broden is ook 'wit' qua basis ingrediënt (bloem) plus wat kleur & smaak stoffen. | |
Tim_Schuhmacher | donderdag 13 oktober 2016 @ 21:06 |
En ook vervelend dat ze 'volkoren brood is gezonder dan wit brood' heel gemakkelijk omdraaien naar 'wit brood is ongezond' om hun punt te benadrukken. | |
#ANONIEM | donderdag 13 oktober 2016 @ 21:08 |
Die bakker probeerde het nog een paar keer uit te leggen maar zij kwam niet verder dan "wel verwarrend voor een gewoon persoon" | |
GerardH69 | donderdag 13 oktober 2016 @ 21:20 |
Dus feitelijk is de Plus met de 'Korenlanders Rond volkoren' in overtreding? Op de sticker staat namelijk heel volkorentarwebrood. De ingrediënten geven echter aan dat er 65% volkorentarwemeel in zit en verder o.a. tarwebloem. | |
djkoelkast | donderdag 13 oktober 2016 @ 22:07 |
Ja, verschrikkelijk is het. Volgens mij sponsorden ze ook die cholesterolprikken in de supermarkt. Sterker nog, het voedingscentrum wordt gerund door ex-unilvermensen en gesponsord door o.a. Unilever | |
Pietverdriet | donderdag 13 oktober 2016 @ 22:09 |
Onder hun kloten cq muts wil ik ze schoppen voor zulke onzin | |
Pietverdriet | donderdag 13 oktober 2016 @ 22:14 |
Thomas Allinson, de grote pleitbezorger van het zogenaamde gezonder zijn van volkoren was ook een groot tegenstander van vaccinatie tegen de pokken btw | |
derLudolf | donderdag 13 oktober 2016 @ 22:14 |
Uit hoeveel procent bloem zal echt volkorenmeel bestaan? Bloem maakt daar ook deel vanuit natuurlijk. | |
Bravebart | donderdag 13 oktober 2016 @ 22:16 |
Complete idioot dus. | |
Pietverdriet | donderdag 13 oktober 2016 @ 22:18 |
Ligt volgens mij aan het graan wat je gebruikt. Afaik moet een volkorenbrood gewoon van gemalen graan zijn zonder extra bloem van andere malingen. Je maalt 100 kilo tarwe tot meel en bakt daar brood mee | |
Pietverdriet | donderdag 13 oktober 2016 @ 22:19 |
En vegetarier, tegenstander van alcohol, tabak, koffie en thee, tegen het gebruik van medicijnen | |
Pietverdriet | donderdag 13 oktober 2016 @ 22:20 |
En ja, volkoren brood bevat meer vezels wat goed is voor de stoelgang. | |
djkoelkast | donderdag 13 oktober 2016 @ 22:25 |
Ik merk wel dat mijn lichaam zo gewend is aan een ruime hoeveelheid vezels dagelijks (ik eet en bak zowat alles volkoren en zo weinig mogelijk bewerkt) dat als ik op vakantie eens een dag of 2 moet uit eten dat mijn darmen daar niet heel blij van worden (mijn vrouw ervaart hetzelfde trouwens) Dus kook ik op vakantie tegenwoordig de meeste dagen zelf. | |
derLudolf | donderdag 13 oktober 2016 @ 22:25 |
Klopt. Op een gegeven moment had Sophie een brood te pakken en vroeg ze 'dit is dus eigenlijk voor 90% een witbrood?' Stel 100kg tarwe geeft 45kg bloem, dan is een volkorenbrood ook voor 45% witbrood | |
Pietverdriet | donderdag 13 oktober 2016 @ 22:31 |
De vraag is natuurlijk belachelijk, een brood dat 0% witbrood is volgens deze redenatie heeft nul voedingswaarde, is alleen maar zemelen. | |
Pietverdriet | donderdag 13 oktober 2016 @ 22:34 |
Eet je verder geen groente, fruit etc? Voedingsvezels zitten natuurlijk niet alleen in brood. Verder ben ik het met je eens dat in de vakantielanden in zuid europa het brood niet bepaald geweldig is. Ik vind het schuimbrood in NL al kut met peren | |
Bravebart | vrijdag 14 oktober 2016 @ 00:14 |
Ik wou zeggen, wij aten als kind in Frankrijk altijd een paar pruimen per dag als tegenhanger van al dat stokbrood, dan rende je wel naar wc hoor | |
praadje | vrijdag 14 oktober 2016 @ 03:13 |
Ik heb met een schuin ook gekeken maar begreep ik nu goed dat Alisson een van de weinige echte volkorenbroden zijn? | |
Isegrim | vrijdag 14 oktober 2016 @ 08:05 |
Ik heb dit ook. Met zo'n beetje alles wat prefab is. Wij maken vrijwel alles zelf normaal gesproken. Ik denk echt dat er een verschil is in hoe dat verteert. Jammer dat er weinig onderzoek naar lijkt te zijn gedaan. | |
Pietverdriet | vrijdag 14 oktober 2016 @ 08:38 |
Alisson is een volkoren dat gemaakt is met weinig gist, veel water, volkoren tarwemeel en geen vet. Persoonlijk vind ik het niet echt een geweldig. Heb liever een brood met een hoog rogge aandeel en met desems | |
praadje | vrijdag 14 oktober 2016 @ 08:59 |
En welke zou jij dan aanraden? Het liefst zo donker mogelijk met veel pitten en zaden. | |
Isegrim | vrijdag 14 oktober 2016 @ 09:06 |
'Zo donker mogelijk' -> ook nep hè? Hele donkere broden zijn kunstmatig gekleurd. Een echt volkorenbrood is helemaal niet zo donker. | |
praadje | vrijdag 14 oktober 2016 @ 09:07 |
Hmm ja dat is ook weer waar. Zal wel eens een rondje langs de bakker doen. | |
Pietverdriet | vrijdag 14 oktober 2016 @ 09:10 |
Als je in Rotjeknor woont, ga bij LHO zijn en Isegrim haar bakkerij langs. Voor de rest weet ik natuurlijk niet wat jouw bakker er van bakt. | |
djkoelkast | vrijdag 14 oktober 2016 @ 09:33 |
Ik heb het niet over alleen brood, maar ga maar eens uit eten, dan moet je echt zoeken naar een vezeltje. En dan maakt het niet veel uit waar in Europa je zit. Ja, of ik ga naar de verkeerde plaatsen | |
djkoelkast | vrijdag 14 oktober 2016 @ 09:35 |
Dan zit je in Duitsland wel goed, daar vind je amper brood zonder rogge Ik vind dat wel lekker, maar ik heb toch liever een brood met 100% volkoren speltmeel. Die zijn hier wel te krijgen, als ik ze ergens bestel. Hier in de omgeving wil "men" alleen sponsbrood en heb je sponsbakkers die fabrieksbrood met toegevoegd gehard vet verkopen. "blijft zo lekker lang vers" | |
praadje | vrijdag 14 oktober 2016 @ 09:42 |
Beetje ver vanuit Belgie anders was ik er allang geweest | |
Isegrim | vrijdag 14 oktober 2016 @ 09:49 |
Roggebrood versturen we ook per post eventueel. Geen idee wat dat kost, naar België. | |
showtimer | vrijdag 14 oktober 2016 @ 09:59 |
Hoe zit het dan bij Waldkorn en vergelijkbare varianten? Helemaal geen volkoren? | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:02 |
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Waldkorn | |
showtimer | vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:12 |
Snap ik, maar waar bevindt zich dat dan in de klassieke scheiding volkoren-tarwe/bruin-wit? | |
Isegrim | vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:13 |
'Waldkorn' is gewoon een concept. Als je bakker bent, kun je concepten kopen. Je betaalt voor het mogen gebruiken van die naam en je krijgt dan gewoon premix aangeleverd. Alle zooi zit er al in. Er staat zelfs op zo'n zak hoeveel water en hoeveel zout erbij moet, hoe lang je het moet kneden en op welke wijze je het moet bakken. Wij zijn een keer op de Bakkersvak geweest. Man, man, man, wat een droefenis... | |
Isegrim | vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:13 |
Het eerste ingrediënt is tarwebloem. Nuff said... | |
Tyr80 | vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:17 |
Een bakker!! Ik heb een vraag als dat mag: waarom stinkt al het bruin brood tegenwoordig? En wit brood niet. Zo'n muffe lucht komt er dan uit, ook bij brood van de bakker hier. Die speciale broden van de AH roken een jaar of 5 geleden nog goed, maar nu ook niet meer. Waar vind ik bruin brood dat niet muf ruikt? | |
Isegrim | vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:19 |
Weet ik veel! Ik heb echt geen idee wat 'ze' tegenwoordig allemaal doen. Wij bakken gewoon brood. Meel, water, zout desem, that's it. Ons brood stinkt niet. Sterker nog, mensen melden regelmatig dat ze door de straat liepen en de geur volgden en bij onze winkel uitkwamen. | |
Tyr80 | vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:24 |
Ok...kun je me wel vertellen hoe ik aan jouw brood kom dan..? Keertje proberen dan maar... | |
showtimer | vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:26 |
En gildekorn, ken je dat ook? | |
Isegrim | vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:38 |
Naam wel eens gehoord, zal soortgelijk concept zijn. Klinkt natuurlijk reuze-ambachtelijk met dat 'gilde' erin. Het wordt in elk geval bijgekleurd met gebrande mout. Mag kennelijk alleen verkocht worden bij 'De Echte Bakker'. Dus zal het antwoord van 'De Echte Bakker' op Waldkorn zijn...? | |
Isegrim | vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:39 |
Ik wil hier geen reclametopic van maken, maar zie mijn post history. | |
Isegrim | vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:41 |
Ingrediënten Gildekorn:Ik zou elk brood met meer dan pakweg vijf of zes ingrediënten lekker laten liggen. | |
Isegrim | vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:43 |
Oh ja, 'zuurdesempoeder', a.k.a. 'dikke vette bullshit'. Vier op een rij. | |
#ANONIEM | vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:46 |
Duwtje naar een topicreeks over het bakken van echt brood is toch geen reclame plug? Topicreeks: [Volgtopic] Een bakkerij beginnen! | |
Isegrim | vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:48 |
Als iemand anders het doet, vind ik het best. | |
Tyr80 | vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:52 |
Dank, PM was ook prima hoor Ben benieuwd! | |
djkoelkast | vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:56 |
Ingrediënten lezen. (Tarwe)bloem is altijd wit (Tarwe)meel is meestal deels volkoren Volkorenmeel is volkoren Dat betekent dat er een héél klein deel volkoren in zit, want het staat op volgorde. Als je weet dat water iets meer dan de helft van het bloemgewicht is (meestal 500 meel, 300 water) dan kun je wel nagaan dat er niet meer dan een paar korrels volkorenmeel in zit. natriumstearoyl-2-lactylaat is o.a. een zuur uit stearinezuur, je weet wel, van die kaarsen gemaakt uit varkensvet Ik heb het nog nooit in mijn brood gestopt. | |
Isegrim | vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:59 |
Echt niet? | |
icecreamfarmer_NL | vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:59 |
Ik heb de aflevering niet gezien, maar in bruinbrood zit geen bloem maar alleen meel? | |
djkoelkast | vrijdag 14 oktober 2016 @ 11:00 |
En wtf is geïnactiveerde gist? Gist dat niet meer werkt? Waarom moet het er dan in? En gistextract is een smaakversterker, in brood, really? Zijn we zo dom geworden? Ik snap het niet meer, net zoals al die mensen die gewoon spullen in hun mandje stoppen in winkels zonder maar te kijken (of zich af te vragen) wat er in zit. Vind maar eens mayonaise zonder aroma's en conserveermiddel. Kun je bijna niet vinden, dan moet je al bio gaan (zelf maken is nog veel lekkerder natuurlijk en helemaal niet zo moeilijk). In Duitsland heb je zo een tube prima mayonaise zonder aroma's en conserveermiddel voor 80 cent. Rare wereld. | |
djkoelkast | vrijdag 14 oktober 2016 @ 11:02 |
Ik heb de aflevering ook nog niet gezien, maar veel echt donker brood is witbrood, bruingekleurd, meestal met gebrande mout. Dat is algemeen bekend. Volkorenbrood wat 100% volkoren is is ook helemaal niet zo luchtig als het brood wat de bakkers hier kopen, daar is het meel te zwaar voor. Dan is het altijd deels volkoren, deels bloem (en meestal een overgroot deel witte bloem). | |
Isegrim | vrijdag 14 oktober 2016 @ 12:09 |
Verder heb je bloem en bloem. Industrieel gemalen (en gebleekte) bloem versus steengemalen (en ongebleekte) bloem. Totaal ander product. Steengemalen bloem zit de kiem nog bij -> meer voedingswaarde. | |
praadje | vrijdag 14 oktober 2016 @ 12:30 |
Ahh wat lief, ik hou het in gedachten | |
Bravebart | vrijdag 14 oktober 2016 @ 13:10 |
Geïnactiveerde gist is gewoon gistextract van biologische oorsprong, ofwel ook smaakversterker Geen idee waarom ze het er dan beiden ingooien, misschien doet geïnactiveerde gist het beter op het etiket.. | |
FANN | vrijdag 14 oktober 2016 @ 13:24 |
Maar Allison is toch best donker brood? Is dat gewoon één van de uitzonderingen dan? Ik hoop het want dat is het enige volkorenbrood dat ik nog wel te hachelen vind als ik op de supermarkt ben aangewezen En AH heeft heel lekker brood, maar daar kom ik niet zo vaak en van te veel wit brood raak ik verstopt | |
djkoelkast | vrijdag 14 oktober 2016 @ 13:38 |
Gistextract is niet hetzelfde als smaakversterker (die we kennen als E621), maar het is wel een smaakversterker (die ook van nature een deel glutamaat bevat, maar niet zo geconcentreerd als ve-tsin). Dus dan is geïnactiveerde gist ook "een" smaakversterker, dat wist ik nog niet. Ik vind het nog steeds eng dat men "proceshulpstoffen" niet hoeft te noemen op etiketten, er kan dus nog veel meer in dat brood zitten (of in je meel) als het maar een "proceshulpstof" is. Daarom zo veel mogelijk kleinschalig inkopen doen (bij kleinschalige zelfstandigen), dan heb je het minste kans op zooi. Al zijn er zat mensen die bang zijn voor beestjes in hun eten dan. "liever landbouwgif dan een worm in mijn appel". Geef mij die worm maar | |
Pietverdriet | vrijdag 14 oktober 2016 @ 13:41 |
Zie je het verschil tussen volkoren en bruin gekleurd? | |
Bravebart | vrijdag 14 oktober 2016 @ 13:47 |
Gistextract wordt gebruikt als smaakversterker en is dus onderdeel van de smaakversterkers, dat zeg ik, niet dat smaakversterker per definitie gistextract is Maargoed, er zit ook gist in je brood, die ook geïnactiveerd is na het bakken, dus ik zou me nou niet zo'n zorgen maken over geïnactiveerde gist Los van dat het inderdaad vrij weinig toevoegt in dit geval ja. | |
Pietverdriet | vrijdag 14 oktober 2016 @ 13:51 |
En als je je zorgen maakt over glutamaat kan je beter ook geen oude kaas of gerijpte salami op je brood doen, gedroogde ham of garneren met rijpe tomaat. Deze, en heel veel andere levensmiddelen staan stijf van de glutamaten die zijn ontstaan tijdens het rijpen. | |
Bravebart | vrijdag 14 oktober 2016 @ 13:56 |
Exact. Een wereld zonder glutamaat, brrrr. | |
Pietverdriet | vrijdag 14 oktober 2016 @ 13:58 |
Lijkt me trouwens technisch onmogelijk, ze ontstaan bij het afbreken van eiwitten | |
derLudolf | vrijdag 14 oktober 2016 @ 14:01 |
In het geval van mandarijntjes uit blik zou dan op het etiket staan "zoutzuur en kaliloog". Dat klinkt eng en van beide zou ik niet aanraden een eetlepel 1 molair te nemen. Maar flikker je het bij elkaar houdt je kaliumchloride over, een soort keukenzout. (Die groene busjes van jozo bevat 80% KCl en 20% NaCl ofzo) | |
Pietverdriet | vrijdag 14 oktober 2016 @ 14:45 |
Mja, de zoutzuur en natronloog gaan niet het blik in. Als je processtoffen zou moeten declareren, dan alleen als ze het blik ingaan. Moet je anders het water waar ze in gewassen zijn ook declareren? | |
FANN | vrijdag 14 oktober 2016 @ 14:59 |
eh... die is niet goed? en er staat nog wel bij ''Kenmerk: Ambachtelijk, Verantwoord'' http://webshop.lunchtafel(...)-brood/hollands-grof | |
Pietverdriet | vrijdag 14 oktober 2016 @ 16:33 |
Chocoladebruin gekleurd. Ik zeg niet dat hij niet goed is, ik zeg dat er gecarameliseerde mout in zit als kleurstof. | |
FANN | vrijdag 14 oktober 2016 @ 16:34 |
i know... | |
Isegrim | vrijdag 14 oktober 2016 @ 18:14 |
Het woord 'ambachtelijk' zegt werkelijk helemaal niets. Ik kocht vandaag nog 'ambachtelijke' kipkerriesalade bij de Lidl. | |
djkoelkast | vrijdag 14 oktober 2016 @ 19:40 |
Nee, maar wel het vet of losmiddel waar de broodpan mee ingespoten wordt of de hulpstoffen in het meel die dus ook in het eindproduct terechtkomen. | |
Pietverdriet | vrijdag 14 oktober 2016 @ 20:18 |
Eens, sowieso zou ik graag bij bakkers zien wat er in het brood zit. | |
djkoelkast | vrijdag 14 oktober 2016 @ 20:36 |
De bakker om de hoek heeft het online staan. Dit is hun standaard "witbrood" Je begrijpt dat ik daar nooit iets koop. | |
Isegrim | vrijdag 14 oktober 2016 @ 20:39 |
M.a.w.: hij gebruikt premixen. Ik snap dat niet zo goed. Wat is daar nog leuk aan? Dan ben je geen bakker. | |
djkoelkast | vrijdag 14 oktober 2016 @ 20:45 |
Ze gebruiken ook vloeibare gist. Bijna alle bakkers in de wijde omgeving gebruiken broodnamen die ik ook tegenkom bij broodgrondstoffengroothandels, dus ook van die premixen. Maar men is ook helemaal idolaat van de "vers gebakken broodjes" van Lidl. Ik vind het daar stinken naar aroma's sinds ze het hier in de buurt hebben. Er hangt een lijst met ingrediënten (niet eens van alles trouwens) en ik heb nog nooit iemand die zien lezen (ik heb ze zelf wel gelezen, genoeg reden om er nooit 1 broodje te kopen). Ik ken mensen die zijn helemaal gek op bovenstaande premixbakker. Ik hoef het niet. Maar hier in de buurt is bijna niks te krijgen. Dan moet ik bestellen, bijvoorbeeld via Willem & Drees. | |
Isegrim | vrijdag 14 oktober 2016 @ 20:54 |
Ik kan me niet zo goed voorstellen dat je daar nou heel gelukkig van wordt. Het zal financieel wel aantrekkelijker zijn. Wij hebben een vrij bescheiden inkomen vanuit ons bakkerijtje. Maar we kunnen wel volledig ons eigen ding doen. Het scheelt misschien dat wij geen expansiedrang hebben en liever geen personeel willen. | |
qajariaq | vrijdag 14 oktober 2016 @ 21:02 |
Als je wel heel hard werkt en het juiste personeel aanneemt hou je tijd over om je ding te doen. O wacht..... Prima instelling maar R is te ver om brood te halen. Bak het zelf wel in de machine (met soort van premix, dat dan weer wel). | |
FANN | vrijdag 14 oktober 2016 @ 22:05 |
huisgemaakte appeltaart van de supermarkt | |
Bravebart | zaterdag 15 oktober 2016 @ 12:26 |
Vloeibare gist? Wat moet ik me daarbij voorstellen? | |
FANN | zaterdag 15 oktober 2016 @ 12:31 |
Heel veel brood van de supermarkt ruikt harstikke muf en smaakt nergens naar croissantjes van de Jumbo zijn wél weer lekker, maar misschien zit daar ook wel zooi in | |
djkoelkast | zaterdag 15 oktober 2016 @ 14:58 |
Grote kans op boteraroma en andere aroma's Ik weet ook niet hoe, maar ik heb ze eens gebeld voor gist voor oliebollen (ik vind er met verse gist toch een iets betere geur aan zitten dan met instantgist, weet ook niet hoe dat zit, wellicht toch met de hoeveelheid te maken of met het indrogen), toen meldden ze dat de gist daar in een tank zit en vloeibaar is en dat ze het niet los (kunnen) verkopen. | |
FANN | zaterdag 15 oktober 2016 @ 15:19 |
Bestaat er ook al boteraroma? ze worden verkocht als roombotercroissantjes | |
Isegrim | zaterdag 15 oktober 2016 @ 15:20 |
Ons desem zit ook vloeibaar in emmers en dat verkopen we ook los. Ik zie geen probleem eigenlijk. Maar kennelijk gebruiken ze een poolish ofzo. Dat is dan wel weer okee. | |
djkoelkast | zaterdag 15 oktober 2016 @ 15:20 |
Voor alles zijn aroma's. Meestal gebruiken ze melkvet + boteraroma want dat smaakt veel meer naar boter dan boter (en zal wel goedkoper zijn). | |
djkoelkast | zaterdag 15 oktober 2016 @ 15:21 |
Nee, het is echt vloeibare gist die ze aangeleverd krijgen per truckload. Ze maken daar niks zelf eigenlijk. | |
Isegrim | zaterdag 15 oktober 2016 @ 15:21 |
Er staan ingrediënten op. Ja, er bestaat boteraroma. Geloof dat het wordt gemaakt van een restproduct van de olieverwerkende industrie. | |
FANN | zaterdag 15 oktober 2016 @ 15:24 |
Nee staan geen ingrediënten op, ze liggen in zo'n bak, 4 voor 1 euro | |
djkoelkast | zaterdag 15 oktober 2016 @ 15:25 |
Ik vind alles waar aroma in zit vaak veel en veel te sterk naar dat aroma smaken (of ruiken!) Zoals van die koffiebroodjes bij de lidl, zeer sterk vanillevla-aroma (maar lijkt niet op vanille) Van die wafels die mensen op braderieën bakken, dat is een soort wafelaroma, echt niet te doen, blijft een week in mijn neus zitten Oliebollenaroma in de olie die ze gebruiken om oliebollen in te bakken (ik bak in arachideolie zonder aroma's en je ruikt dat echt niet hoor, bak ze altijd gewoon binnen) Poffertjesaroma (poffertjes maak ik van spelt en boekweit en met gist, niks geen aroma en bakpoeder, die stinken ook niet zo zoals bij de poffertjeskraam). Als er aroma op een product staat laat ik het sowieso liggen. Dan maak ik het zelf wel. | |
Isegrim | zaterdag 15 oktober 2016 @ 15:32 |
Die met ham en kaas zijn meestal voorverpakt. Zit ongeveer hetzelfde in. | |
FANN | zaterdag 15 oktober 2016 @ 15:36 |
ah......... die gore ham die daar tussen zit, ik snap niet dat mensen dat kunnen eten Ik heb wel eens bij Dirk v.d. Broek, daar verkopen ze ze ook, per ongeluk een ham kaas tussen mijn kaascroissantjes gevonden, die moet je ook zelf uit een bak plukken, dus er zal er wel eentje in de verkeerde bak terecht zijn gekomen, maar toen heb ik dat ding even ontleed, gadverdamme | |
djkoelkast | zaterdag 15 oktober 2016 @ 15:54 |
Getumblede plakham! Tja, goedkoop hè. | |
Bravebart | zaterdag 15 oktober 2016 @ 15:58 |
Mmh, dan zal het wel gewoon gist + water + voedingsstoffen zijn Gewoon een gistpapje dus. Is ook al actief, dus je kan er meteen mee aan de gang. | |
djkoelkast | zaterdag 15 oktober 2016 @ 16:04 |
Zoiets verwacht ik eerder. Ze maken ook gigantisch veel brood, hebben meerdere filialen (en ik snap het niet want het is echt niet lekker). | |
Joezi | zaterdag 15 oktober 2016 @ 18:26 |
Wat doen ze eigenlijk met de zemelen en de kiem die dus als restproduct overblijven door het vele 'witbrood'? Is dat met meer winst ergens anders te gebruiken Of is het omdat mensen witbrood gewoon lekkerder vinden, als dunne boterham is volkoren wel prima maar bij strokbrood of grote bol is echt 90% volkoren niet lekker. Of denk aan volkoren pasta bijvoorbeeld In andere Europese landen eten ze ook voornamelijk witbrood, dat bruin en volkoren lijkt ook wel iets typisch Nederlands. Stokbrood en zoet bladerdeeg in Frankrijk, de Engelsen met hun eeuwige toast. En die viesdikke Amerikanen: pancakes en wafels Of melk met een emmer suiker erdoor. Las ook dat vroeger witbrood juist voor de rijken was: lekkerder en ook duurder door meer arbeid van het zeven. [ Bericht 4% gewijzigd door Joezi op 15-10-2016 18:33:11 ] | |
Pietverdriet | zaterdag 15 oktober 2016 @ 18:35 |
Er is ook niets mis met goed witbrood vind ik, lekkere duitse broodjes, baguettes, chiabata, bretzeln etc. Mensen die volkoren pasta eten hou ik voor niet goed snik. Kan ook heerlijk genieten van het zware duitse zuurdesembrood, op basis van roggemeel. Enige bezwaar tegen witbrood is dat het minder voedingsvezels bevat. | |
FANN | zaterdag 15 oktober 2016 @ 18:37 |
en dat je dus niet kan kakken als je daar te vaak te veel van eet | |
Isegrim | zaterdag 15 oktober 2016 @ 18:37 |
Wij verkopen ook vrij weinig witbrood, zeker doordeweeks ( ). Behalve als er zaadjes of pitjes in zitten, dan willen ze het wel! Vroeger: hoe witter, hoe beter gezeefd. Vandaar dat ze ooit zijn begonnen om bloem te bleken. En dat doen ze nog steeds. Zinloos gedoe. | |
derLudolf | zaterdag 15 oktober 2016 @ 20:59 |
Echt welke malloot dat heeft verzonnen | |
#ANONIEM | zaterdag 15 oktober 2016 @ 21:23 |
Een slimmerik die begrijpt dat je zoiets aan gezondheidsfreaks kunt slijten. | |
Pietverdriet | zaterdag 15 oktober 2016 @ 21:45 |
Dus zuid europa kan niet kakken? | |
derLudolf | zaterdag 15 oktober 2016 @ 21:46 |
Daar hebben ze olijfolie voor | |
blessed19 | zaterdag 15 oktober 2016 @ 22:52 |
Wat is er mis met volkoren pasta? | |
zoem | zaterdag 15 oktober 2016 @ 23:41 |
Ik kan me daar zo gruwelijk aan storen. Een industrieel product als ambachtelijk verkopen, het is gewoon contradictio in terminis. Net zoals dat overal tegenwoordig 'vers' op staat. Marketeers doen er alles aan om het zo mooi mogelijk te presenteren en de gemiddelde consument trapt er nog in ook. Nu ben ik ook wel benieuwd naar wat er mis is met volkoren pasta? | |
#ANONIEM | zondag 16 oktober 2016 @ 03:44 |
Het smaakt gewoon nergens naar. | |
HaverMoutKoekje | zondag 16 oktober 2016 @ 04:24 |
het smaakt juist wel ergens naar, itt de neutrale smaak van gewone pasta. ik denk dat dat voor sommigen een probleem is | |
Pietverdriet | zondag 16 oktober 2016 @ 08:44 |
Hetzelfde wat er mis is met volkoren croissants, volkoren stokbrood etc | |
djkoelkast | zondag 16 oktober 2016 @ 10:08 |
Ik vind volkorenpasta erg lekker Als ik het zelf maak is het van normaal griesmeel met ook een beetje volkoren speltgriesmeel, het geeft meer textuur aan het product. | |
Postbus100 | zondag 16 oktober 2016 @ 10:45 |
Gelukkig, de zaanse snijder volkoren kan ermee door (afgezien van de dextrose). Ingrediënten: volkoren TARWEMEEL, water, bakkersgist, TARWEGLUTEN, moutmeel (GERST, TARWE), gejodeerd zout, dextrose. Heb gisteren de aflevering gekeken. Voor mij grotendeels bekend, maar blijkbaar toch nieuw voor veel mensen als ik Twitter bekijk. Goed dat ze het even ontleden. Wel jammer dat ze witbrood en bruinbrood zo verdoemen. Terecht dat ze meergranen aanpakken, maar ze deden net alsof dat volkoren zou zijn. Raar uitgangspunt. Geen wonder dat je dan verontwaardigd bent over de uitkomst. | |
FANN | zondag 16 oktober 2016 @ 10:52 |
Of het een persoonlijk probeempje of wat Ludolf zegt en volkoren pasta is inderdaad niet te hachelen | |
Isegrim | zondag 16 oktober 2016 @ 10:55 |
Ik denk dat consumenten heel vaak denken dat dat volkoren is. En dat die suggestie ook wel gewekt wordt. | |
blessed19 | zondag 16 oktober 2016 @ 11:32 |
Nou, vertel knul. Wat is daar mis mee? | |
FANN | zondag 16 oktober 2016 @ 12:17 |
niet lekker... maar lekker is ook maar een kwestie van smaak. Wat Piet lekker vindt hoef jij niet lekker te vinden | |
blessed19 | zondag 16 oktober 2016 @ 12:25 |
Dat staat buiten kijf! | |
FANN | zondag 16 oktober 2016 @ 12:57 |
daarom.......... | |
Pietverdriet | zondag 16 oktober 2016 @ 13:40 |
Als het uit volkoren tarwemeel wordt gemaakt... | |
djkoelkast | zondag 16 oktober 2016 @ 14:40 |
Men denkt dat meergranen hetzelfde als volkoren is, maar dat is natuurlijk niet zo. Kan net zo goed allemaal bloem zijn, maar dan van meerdere granen. En dat is ook meestal zo | |
golfer | donderdag 20 oktober 2016 @ 12:19 |
Vanavond: Wie kent de smaak niet van de groene zakken chips. Bolognese. Maar je hebt natuurlijk ook pasta Bolognese. Wat hebben de beroemde pastasaus en de chips eigenlijk met elkaar te maken? Bolognesesaussmaak staat er bij de ingrediënten van chips. De Keuringsdienst zoekt naar de herkomst van de chipssmaak en komt terecht in Italie waar een heuse Academie zich buigt over wat zich wel en niet Bolognese zou mogen noemen. | |
#ANONIEM | donderdag 20 oktober 2016 @ 12:56 |
Onze bolognese heet toch geen bolognese in Italie Heb ik van Top Gear geleerd | |
Pietverdriet | donderdag 20 oktober 2016 @ 13:03 |
noemen het ragout, en in Bologna eet men het zonder tomaten | |
djkoelkast | donderdag 20 oktober 2016 @ 13:32 |
Laten we voorop stellen dat bolognesechips nergens naar smaakt, maar het de ene (Croky en de huismerken, die ook door Croky gemaakt worden) smaakt totaal anders dan de andere (bv die van de Lidl). | |
#ANONIEM | donderdag 20 oktober 2016 @ 13:41 |
Ja maar dat is net zoals hamka's niks met ham en kaas te maken hebben en bacon chips ook geen bacon bevat. Dit lijkt me wederom een weinig interessante aflevering, en die gespeelde onnozelheid van die Marijn is ook steeds vervelender. | |
Pietverdriet | donderdag 20 oktober 2016 @ 13:44 |
Met haar kleine meisjes stemmetje en hoofdbewegingen | |
#ANONIEM | donderdag 20 oktober 2016 @ 13:45 |
"maar dat is toch heel verwarrend voor de gewone consument" Nee doos niet voor de consument die in staat is om te lezen. | |
djkoelkast | donderdag 20 oktober 2016 @ 14:23 |
Feit blijft dat de meeste mensen nooit lezen wat er in hun eten zit. | |
#ANONIEM | donderdag 20 oktober 2016 @ 14:27 |
Dat zal maar het staat er wel gewoon en dan is het nogal bespottelijk dat ze gewoon door blijft gaan met haar onnozele opmerkingen, zeker als het haar ook nog eens zeer duidelijk uitgelegd word (ik als gewone consument snapte het ook). | |
djkoelkast | donderdag 20 oktober 2016 @ 14:36 |
Ja het was ook duidelijk bloem = witte, gezeefde, (gebleekte) bloem meel (dus ook tarwemeel) = mengsel van volkorenmeel en bloem volkoren = volkorenmeel dat kwam er duidelijk uit naar voren, alleen zij vond het maar heel erg moeilijk. Ik verlang terug naar Wouter "als ik veel eieren heb gebruik ik veel eieren, als ik er weinig heb gebruik ik weinig" Klootwijk. | |
#ANONIEM | donderdag 20 oktober 2016 @ 15:54 |
Ja die mag wel weer terug, alhoewel ik zijn eigen programma's ook graag keek. Komt de wilde keuken nog terug? | |
Pietverdriet | donderdag 20 oktober 2016 @ 16:59 |
De tijd dat ze echt wat wisten te onthullen is wel voorbij Spijkers op laag water is een betere titel tegenwoordig | |
Pietverdriet | donderdag 20 oktober 2016 @ 16:59 |
Dat is hun eigen schuld | |
djkoelkast | donderdag 20 oktober 2016 @ 17:02 |
Dat is helemaal waar. En men weet ook niks. Oh, hier zit een E-nummer in. Oh wacht, in deze niet (en dan zijn al die stoffen gewoon uitgespeld) dus dit is beter. | |
Pietverdriet | donderdag 20 oktober 2016 @ 17:03 |
Ken mensen met universitaire opleidingen die zo denken. | |
Bravebart | donderdag 20 oktober 2016 @ 17:14 |
Eigenlijk een totaal omgekeerde wereld dus. Mensen zouden gerust moeten zijn als er een E-nummer in zit, aangezien het goedgekeurd is en blabla, maar mensen zijn juist bang van E-nummers. En inderdaad, als het wél uitgespeld staat vindt men het opeens niet eng. Rare wereld Zelfde mensen die bang zijn voor het feit dat over diwaterstofoxide in zit enzo | |
HaverMoutKoekje | donderdag 20 oktober 2016 @ 17:18 |
. [ Bericht 99% gewijzigd door HaverMoutKoekje op 20-10-2016 17:18:57 ] | |
golfer | donderdag 20 oktober 2016 @ 17:39 |
Daar ben ik het helemaal mee eens. | |
djkoelkast | donderdag 20 oktober 2016 @ 18:50 |
Er zijn echter E-nummers die in de jaren '60 gewoon goed zijn gekeurd, maar die nu nooit meer toegelaten zouden worden. Zoiets moet gewoon jaarlijks getoetst worden, dan is er niks aan de hand. Veel toevoegingen zijn trouwens totaal onnodig als we niet alles maar superlang willen bewaren. | |
Pietverdriet | donderdag 20 oktober 2016 @ 19:01 |
Zoals? En liever conserveermiddel dan bv botuline toxine | |
icecreamfarmer_NL | donderdag 20 oktober 2016 @ 19:27 |
Doet mij denken dat ik daar geweest ben maar het idd niet op de kaart zag staan of op heb . | |
yosander | donderdag 20 oktober 2016 @ 19:30 |
Ragu Tomatensaus met gehakt | |
djkoelkast | donderdag 20 oktober 2016 @ 19:38 |
Een aantal kleurstoffen en zoetstoffen zouden er anno nu niet meer door komen. Er zijn veel producten waar conserveermiddel in zit omdat we graag veel voor weinig willen. Sambal bijvoorbeeld. Is helemaal niet nodig, gewoon in kleine potjes en in de koelkast bewaren. | |
Pietverdriet | donderdag 20 oktober 2016 @ 19:55 |
Zoals? | |
Joost-mag-het-weten | donderdag 20 oktober 2016 @ 20:41 |
Als je in Italië Bolognese op een kaart ziet staan zit je in een toeristenval. Dit is Pasta al Ragu ... Meest bekend vanuit de streek van Bologna. Vandaar in het buitenland: Bolognese ... | |
Oscar. | donderdag 20 oktober 2016 @ 20:54 |
ja, maar chinees eten heet in china ook eten. | |
golfer | donderdag 20 oktober 2016 @ 23:35 |
Zin om a.s. zondag maar weer eens een echte ragu Bolognese te maken. http://keuringsdienstvanw(...)-ragu-alla-bolognese [ Bericht 40% gewijzigd door golfer op 21-10-2016 00:58:49 ] | |
fespo | vrijdag 21 oktober 2016 @ 00:37 |
indeed, zonde dat onze eet cultuur zo verpest is met al die rotzooi in de supermarkt. | |
rene90 | vrijdag 21 oktober 2016 @ 08:28 |
Alleen raar dat er in het recept witte wijn staat, terwijl die man er duidelijk rode bij deed. | |
Pietverdriet | vrijdag 21 oktober 2016 @ 08:37 |
1 kopje vloeistof (halfje witte wijn en halfje melk) lijkt mij ook veel te weinig voor drie uur sudderen. Dat kookt droog in een uurtje en daarna brand het aan. | |
Felagund | vrijdag 21 oktober 2016 @ 09:44 |
Vandaar "een beetje" bouillon. | |
Pietverdriet | vrijdag 21 oktober 2016 @ 13:20 |
Volgens Giorgio Locatelli ( in Italy unpacked) horen er geen eigenlijk tomaten in de ragu. Maar toen hij het maakte ging er wel tomaat doorheen. | |
golfer | vrijdag 21 oktober 2016 @ 13:31 |
In alle Italiaanse recepten die ik tot nu toe tegen kwam werd er wel tomaat of tomatenpuree gebruikt. | |
derLudolf | vrijdag 21 oktober 2016 @ 13:48 |
Dat lijkt mij ook, dat is een vrij ruim begrip | |
Bramito | vrijdag 21 oktober 2016 @ 17:53 |
Toch is het het "officiele" recept zoals hier: http://www.accademiaitalianacucina.it./it/content/rag%C3%B9-alla-bolognese Typisch gerecht dat iedereen lekker ander maakt. | |
Quyxz_ | maandag 24 oktober 2016 @ 15:26 |
Ik vond het wel een leuke aflevering. Vooral het gedeelte in Italië. Die quasi-verbaasde Italianen. | |
Teslynd | maandag 24 oktober 2016 @ 16:25 |
AH heeft nu ook glutenvrij brood en het ziet eruit als echt brood met sneden die niet in dorre kruimels uit elkaar vallen. Het is er in wit, met zaden en met vruchten. De witte is hagelwit en zoetig, hoofdzakelijk zetmeel. Heeft geen beet en vult totaal niet. De andere twee hebben een zweem van bruin brood, dat is te danken aan de zaden en de caramel. De middelste is wel eetbaar, maar is vooral beleg met zetmeel. Het vruchtenbrood heb ik niet geprobeerd, want dat gedroogde fruit erdoor geeft een extra overdosis aan suikers. | |
Teslynd | maandag 24 oktober 2016 @ 16:39 |
Als de keuken naar boter ruikt, dan heb je boteraroma. Als je het de volgende dag nog steeds ruikt, dan weet je dat je hardnekkige boteraroma in je keuken hebt hangen. Ja, die "vanille" is onprettig. Kwam jarenlang door de omgeving van een koekjesfabriek en af en toe schoot de vanilline uit en hingen er extra walmen. Heb buren gehad die wel op balkon leken te koken als ze "Indisch" kookten, dus een lepel geconcentreerde pasta door de saus deden. Net of ze een eetlepel gebruikten waar het recept over theelepel sprak. | |
golfer | maandag 24 oktober 2016 @ 17:27 |
Gisteren gemaakt, maar dan volgens dit recept: http://www.culy.nl/recepten/culy-italia-5/ en de rauwe ham vervangen door pancetta. Was heerlijk. | |
golfer | donderdag 27 oktober 2016 @ 16:58 |
Vanavond: Bekend van de Chinees of thuis op de boterham met pindakaas. Sambal oelek. Van oorsprong Indonesisch. Maar wat is toch die hete rode saus uit het glazen potje of dichtgeknoopte boterhamzakje? En waar komt ie vandaan? De Keuringsdienst start een pittige zoektocht naar de herkomst van de vermalen Spaanse pepers en komt totaal onverwachts in Italië terecht. | |
#ANONIEM | donderdag 27 oktober 2016 @ 17:37 |
Sambal oeloek en pittig in 1 zin . Behalve zout en zout met zout heeft dat spul amper smaak. | |
qajariaq | donderdag 27 oktober 2016 @ 17:41 |
Dit. De meest vieze sambal die er is ongeveer. | |
Quyxz_ | donderdag 27 oktober 2016 @ 20:34 |
Begint al goed. Met looie pepel. | |
Quyxz_ | donderdag 27 oktober 2016 @ 20:37 |
Alles wordt tegenwoordig in China gemaakt, behalve ons Chinees voer. | |
Littlerabbit | donderdag 27 oktober 2016 @ 20:41 |
Prachtig Engels van die Italiaan | |
Quyxz_ | donderdag 27 oktober 2016 @ 20:41 |
Die Italiaan. Dat accentje uit Napels is fantastisch. | |
#ANONIEM | donderdag 27 oktober 2016 @ 20:42 |
de Jopen van Marijn liegen er ook niet om vanavond. | |
Littlerabbit | donderdag 27 oktober 2016 @ 20:42 |
De zwangerschap legt haar geen windeieren | |
#ANONIEM | donderdag 27 oktober 2016 @ 20:43 |
Heb het idee dat ze constant zwanger is | |
yosander | donderdag 27 oktober 2016 @ 20:43 |
En je plassertje | |
Quyxz_ | donderdag 27 oktober 2016 @ 20:43 |
Ik ook | |
Littlerabbit | donderdag 27 oktober 2016 @ 20:44 |
Wellicht voor een item over paar seizoen over condooms en meer | |
yosander | donderdag 27 oktober 2016 @ 20:44 |
Tering, ben gelukkig niet de enige die dat dacht | |
#ANONIEM | donderdag 27 oktober 2016 @ 20:44 |
"na jaren van testen en zeven kinderen verder kan ik zeggen..." | |
#ANONIEM | donderdag 27 oktober 2016 @ 20:45 |
Elke gezonde, oplettende, kerel had dat al lang gezien | |
yosander | donderdag 27 oktober 2016 @ 20:46 |
Klopt. Zit met een half oog te kijken, maar dit trok wel de aandacht | |
Curiosity | donderdag 27 oktober 2016 @ 20:48 |
Ga jij even achter de glazen deur ruiken hahaha | |
dexamfetamine | donderdag 27 oktober 2016 @ 22:21 |
Lekkere tieten idd. Ze heeft best een goed lichaam voor iemand die 2 (3) kinderen heeft. | |
golfer | donderdag 27 oktober 2016 @ 23:26 |
Nu 1, tweede is op komst. | |
djkoelkast | donderdag 27 oktober 2016 @ 23:44 |
Ze ziet er niet uit en is in die paar jaar er echt 15 jaar ouder uit gaan zien. | |
icecreamfarmer_NL | vrijdag 28 oktober 2016 @ 11:10 |
Viel mij idd ook al op. | |
jcdragon | vrijdag 28 oktober 2016 @ 11:12 |
Toch maar gekeken. Maar wel | |
djkoelkast | vrijdag 28 oktober 2016 @ 12:09 |
En ze kappen maar overal weer conserveermiddel in alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Bah. | |
derLudolf | vrijdag 28 oktober 2016 @ 12:55 |
In Marijn? | |
djkoelkast | vrijdag 28 oktober 2016 @ 13:00 |
Die is al heel lang niet meer houdbaar. In de sambal natuurlijk. | |
jcdragon | vrijdag 28 oktober 2016 @ 18:45 |
Ik had het overigens over sambal | |
#ANONIEM | vrijdag 28 oktober 2016 @ 19:10 |
maar zou je Marijn raken? | |
yosander | zaterdag 29 oktober 2016 @ 04:53 |
Ja ja... | |
yosander | zaterdag 29 oktober 2016 @ 04:53 |
Marijn niet raken | |
#ANONIEM | zaterdag 29 oktober 2016 @ 08:45 |
En dan haar meloenen keuren? | |
Curiosity | zaterdag 29 oktober 2016 @ 10:34 |
Oké, genoeg nu over de tieten van Marijn. Jezus zeg, zijn jullie niks gewend ofzo? | |
FANN | zaterdag 29 oktober 2016 @ 10:36 |
ik kwam hier ook even om te kijken hoe het met de sambal ging want ik had het programma gemis maar ik les alleenmaar tetten tetten en nog eens tetten | |
Bravebart | zaterdag 29 oktober 2016 @ 11:09 |
Nou niet altijd zo huilie huilie hoor, volgens mij gebruikt elke fabrikant gewoon azijnzuur om de pH een beetje omlaag te brengen, daar kan je glazen per dag van drinken | |
djkoelkast | zaterdag 29 oktober 2016 @ 11:19 |
Ik heb het over kaliumsorbaat, niet over azijnzuur. | |
Bravebart | zaterdag 29 oktober 2016 @ 12:09 |
Ah, ik had even random 5 sambals opgezocht en daar zat louter azijnzuur in Maargoed, kaliumsorbaat mag je echt veel van hebben, daar kom je heel moeilijk aan als je gewoon normaal eet. | |
Pietverdriet | zaterdag 29 oktober 2016 @ 12:17 |
Enummers zijn vreselijk eng natuurlijk | |
djkoelkast | zaterdag 29 oktober 2016 @ 12:38 |
In de sambal die ik heb zit geen 'azijnzuur' (wel biologisch natuurazijn) èn geen kaliumsorbaat. Daar gaat het niet om, het is een additief dat totaal niet nodig is, waarom zou je niet gewoon een kleiner potje sambal halen wat gewoon in de koelkast bewaard kan worden. Dan heeft het geen 18 maanden houdbaarheid nee, maar dat moet je eigenlijk ook helemaal niet willen. Kaliumsorbaat wordt door de een als onschuldig gezien, door de ander als puur gif. Als de waarheid in het midden ligt dan is het voor mij voldoende reden om geen producten met kaliumsorbaat te kopen. | |
Pietverdriet | zaterdag 29 oktober 2016 @ 15:34 |
Koop dan sambal bij de biowinkel Je had het eerder over kleurstoffen en zoetstoffen die niet meer goedgekeurd zouden worden, toen ik je vroeg welke kwam je niet met een antwoord. De waarheid is dat bederf veel ongezonder is dan conserveermiddelen. | |
djkoelkast | zaterdag 29 oktober 2016 @ 16:00 |
Ik koop mijn sambal ook in de biowinkel. Aspartaam zou nu nooit worden goedgekeurd. Tartrazine is een voorbeeld van een kleurstof die nu niet zou worden toegelaten. Bedorven sambal heb je niet zo snel, het gaat hooguit schimmelen als je het te lang laat staan. Kan ook vrij weinig kwaad trouwens. | |
Pietverdriet | zaterdag 29 oktober 2016 @ 17:23 |
Waarom zouden aspertaam en tartazine niet worden goedgekeurd? | |
McNulty | zaterdag 29 oktober 2016 @ 18:09 |
Aspartaam is al meerdere keren veilig bevonden in wetenschappelijke studies. Het "voelt" goed om tegen bepaalde stoffen te zijn, maar zeker bij aspartaam ontbreekt een wetenschappelijke grondslag. | |
PandaDrop | zaterdag 29 oktober 2016 @ 18:16 |
Zulke voorgevels noem je smaballen. Haha, ik ga kapot. ONZ / Smabal bij? | |
golfer | zaterdag 29 oktober 2016 @ 18:17 |
Ja, laat de jouwe eens zien ter vergelijking met die van Marijn? | |
FANN | zaterdag 29 oktober 2016 @ 18:21 |
daar maak ik geen vrienden mee hoor | |
Weltschmerz | zaterdag 29 oktober 2016 @ 19:01 |
Ik vermoed van niet nee. Een boel eenzame jongetjes hier hoor. | |
Pietverdriet | zaterdag 29 oktober 2016 @ 19:03 |
Ach Marijn doet zo haar best met haar fake kinderstemmetje | |
djkoelkast | zaterdag 29 oktober 2016 @ 19:11 |
Wetenschap is alles natuurlijk. | |
McNulty | zaterdag 29 oktober 2016 @ 19:13 |
Het weegt wel zwaarder dan je onderbuikgevoelens. | |
Weltschmerz | zaterdag 29 oktober 2016 @ 19:15 |
Bij voedingswetenschap vraag ik me dat weleens af. | |
djkoelkast | zaterdag 29 oktober 2016 @ 19:17 |
+1 | |
djkoelkast | zaterdag 29 oktober 2016 @ 19:19 |
Maar ik ga er verder niet op in, Piet weet het toch altijd zijn straatje in te draaien (en gaat dit zien als een gebrek aan argumenten, prima). Ontopic over de tieten van Marijn directe onderwerpen in de uitzending maar weer. | |
McNulty | zaterdag 29 oktober 2016 @ 19:29 |
Klopt. Daarom laat ik het weerleggen van wetenschappelijke onderzoeken liever over aan mensen die zelf een wetenschappelijk basis hebben en de literatuur bijhouden. Maar dat wil niet zeggen dat jij het automatisch bij het rechte eind hebt. Aspartaam is één van de meest onderzochte voedingsstoffen.[4] In 2002, 2009 en 2013 evalueerde de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) alle tot op dat moment verrichte wetenschappelijke onderzoeken.[3] Zij zag daarbij geen reden om haar aanbeveling van een toelaatbare dagelijkse inname van maximaal 40 mg per kilogram lichaamsgewicht te wijzigen. Tijdens een herevaluatie van honderden studies naar aspartaam, oordeelde een wetenschappelijk panel van EFSA dat de geldende ADI-norm veilig is, met uitzondering van mensen die lijden aan de stofwisselingsziekte fenylketonurie.[5][6][7] | |
Weltschmerz | zaterdag 29 oktober 2016 @ 19:37 |
Een wetenschappelijke basis is een onafhankelijjke basis, die vind je bijna niet meer als het om voeding gaat. Ook niet bij de EU. | |
McNulty | zaterdag 29 oktober 2016 @ 19:44 |
Ik heb het over hoog opgeleide individuen met een opleiding met verwante opleidingen, die beter een mening kunnen vormen vanwege hun kennis die verder gaat dan oppervlakkigheden zoals synthetisch=slecht. Deze kunnen gewoon onafhankelijk zijn. | |
Weltschmerz | zaterdag 29 oktober 2016 @ 20:27 |
Ik kan zelf ook wel een onderzoek lezen en tot op zekere hoogte beoordelen wat het nou eigenlijk zegt, maar als de onderzoeksopzet niet onafhankelijk is wordt dat lastig. Studies naar bestaande onderzoeken zijn ook lastig, als je niet weet welke onderzoeken er waarom niet worden meegenomen. | |
Pietverdriet | zaterdag 29 oktober 2016 @ 20:37 |
Wetenschap poogt het komen tot zo objectief mogelijke kennis. Als jij een een betere methode weet om tot objectieve kennis te komen hoor ik het graag. Heb dit soort discussies vaker gehad met mensen die glutamaat als de duivel zien, of homeopatie liepen te verdedigen, die kwamen nooit met enige inhoudelijke kennis van zaken. | |
Bravebart | zondag 30 oktober 2016 @ 02:05 |
Nou dan toch liever azijnzuur; natuurazijn kan allemaal meuk in zitten wat niet gedeclareerd wordt op het etiket. | |
golfer | donderdag 3 november 2016 @ 16:50 |
Vanavond: Het is vet en zit aan een varken. Bacon, ontbijtspek of pancetta. Het ene kost een schijntje, de ander is weer schreeuwend duur. Maar wat is het verschil? De Keuringsdienst vraagt naar vlees dat in elk land weer anders heet. Ja, het komt uit een varken, daar is iedereen het over eens. Maar waar uit het varken precies? De Keuringsdienst wast het varkentje en gaat op zoek naar het verhaal achter de plakjes spek. | |
FANN | donderdag 3 november 2016 @ 18:45 |
nah.. zat ik nou écht op te wachten | |
golfer | donderdag 3 november 2016 @ 18:57 |
Echt eentje voor jouw, hè? |