Sjalotjes zijn net als angus, nooit gesnapt waarom mensen daar zo moeilijk over doen.quote:Op dinsdag 27 september 2016 19:14 schreef golfer het volgende:
A.s. donderdag:
Kook je culinair, dan is een ui te ordinair. Sjalotten moet je hebben. Verfijnd en vol aroma. Maar wat is een sjalot precies? Daar blijkt grote ruzie over te zijn. De sjalot uit Bretagne is de enige echte sjalot, zeggen ze in Frankrijk. Nederland teelt namaak. Uien vermomd als sjalot, aldus de Fransen. De Keuringsdienst doet verslag van de sjalottenstrijd en gaat langs bij boze Fransozen en slimme zaadknutselaars.
Is toch gewoon een soort ui? Ik proef zelden verschil tussen de soorten behalve dat rode ui zoeter smaakt.quote:Op dinsdag 27 september 2016 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sjalotjes zijn net als angus, nooit gesnapt waarom mensen daar zo moeilijk over doen.
Heb je dit ook even aan de redactie van het programma doorgegeven?quote:Op vrijdag 30 september 2016 00:23 schreef djkoelkast het volgende:
Wat een waardeloos gefilmde aflevering weer. Constant onscherp, of eerst inzoomen, dan scherpstellen. Vaak niet scherp wat scherp moet zijn, ongelooflijk schokkerig beeld.
Als je niet kunt filmen doe het dan niet. Huur echte cameramensen in met echte camera's. Dit is allemaal supergoedkoop met spiegelreflexcamera's gemaakt. Daar kun je leuke dingen mee, maar dit werkt niet, het ziet er niet uit.
Ik heb alleen de laatste 5 minuten gezien... Maar als je die Franse laat bloeien en het zaad wint krijg je idd hetzelfde product.quote:Op donderdag 29 september 2016 21:39 schreef golfer het volgende:
Verschil zit hem in de plant- en oogstmethode. Een Franse sjalot is een bolproduct, een Nederlandse sjalot is een zaadproduct. Franse worden handmatig gepoot en geoogst, Nederlandse machinaal.
Verder zijn ze qua smaak vrijwel identiek.
Die kunnen het hier toch lezen Het is al een paar seizoenen mis en dit was weer een heel erg slechte aflevering.quote:Op vrijdag 30 september 2016 00:25 schreef golfer het volgende:
[..]
Heb je dit ook even aan de redactie van het programma doorgegeven?
Mijn knoflookjes zijn à la France: handmatig bolletjes gepoot en geoogst. De supermarkt meldt nooit welke soort je daar koopt, dus origineel of kruising is niet bekend.quote:Op donderdag 29 september 2016 21:39 schreef golfer het volgende:
Verschil zit hem in de plant- en oogstmethode. Een Franse sjalot is een bolproduct, een Nederlandse sjalot is een zaadproduct. Franse worden handmatig gepoot en geoogst, Nederlandse machinaal.
Verder zijn ze qua smaak vrijwel identiek.
Dan werkt je broer bij Henri van de Bilt zeker?quote:Op donderdag 6 oktober 2016 15:10 schreef fotostarter het volgende:
Ze zijn deze week komen filmen bij mijn broer.
Wanneer het uitgezonden gaat worden is niet bekend.
Het ging over Streaky Bacon zei hij. Dus dan weten we dat vast
Veganisten mogen misschien nog net ademenquote:Op donderdag 6 oktober 2016 21:40 schreef golfer het volgende:
Veganist mogen dus eigenlijk geen kaarsen gemaakt van stearine branden.
Gewoon dierenvet is het.quote:Op donderdag 6 oktober 2016 21:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Talg als materiaal voor kaarsen is al millennia oud
Jepquote:Op donderdag 6 oktober 2016 18:05 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dan werkt je broer bij Henri van de Bilt zeker?
Dat is niets anders plakjes dan uitgebakken spek
Nee, ik ben er es op een excursie geweestquote:
Ok, in Beuningen of destijds nog in Weurt? Er is in de tussentijd een hoop veranderd daar. Mooi bedrijf welquote:Op zaterdag 8 oktober 2016 09:05 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Nee, ik ben er es op een excursie geweest
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |