abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 20 oktober 2016 @ 20:41:24 #226
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_166090358
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 19:27 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Doet mij denken dat ik daar geweest ben maar het idd niet op de kaart zag staan of op heb :?.
Als je in ItaliŽ Bolognese op een kaart ziet staan zit je in een toeristenval.

Dit is Pasta al Ragu ... Meest bekend vanuit de streek van Bologna. Vandaar in het buitenland: Bolognese ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Eindredactie Games donderdag 20 oktober 2016 @ 20:54:27 #227
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_166090750
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 20:41 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Als je in ItaliŽ Bolognese op een kaart ziet staan zit je in een toeristenval.

Dit is Pasta al Ragu ... Meest bekend vanuit de streek van Bologna. Vandaar in het buitenland: Bolognese ...
ja, maar chinees eten heet in china ook eten.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 20 oktober 2016 @ 23:35:23 #228
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166096691
Zin om a.s. zondag maar weer eens een echte ragu Bolognese te maken. :9

http://keuringsdienstvanw(...)-ragu-alla-bolognese

[ Bericht 40% gewijzigd door golfer op 21-10-2016 00:58:49 ]
Poef.....gone! ©golfer
pi_166098413
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 23:35 schreef golfer het volgende:
Zin om a.s. zondag maar weer eens een echte ragu Bolognese te maken. :9
indeed, zonde dat onze eet cultuur zo verpest is met al die rotzooi in de supermarkt.
pi_166100477
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 23:35 schreef golfer het volgende:
Zin om a.s. zondag maar weer eens een echte ragu Bolognese te maken. :9

http://keuringsdienstvanw(...)-ragu-alla-bolognese
Alleen raar dat er in het recept witte wijn staat, terwijl die man er duidelijk rode bij deed.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 08:37:51 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166100553
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 08:28 schreef rene90 het volgende:

[..]

Alleen raar dat er in het recept witte wijn staat, terwijl die man er duidelijk rode bij deed.
1 kopje vloeistof (halfje witte wijn en halfje melk) lijkt mij ook veel te weinig voor drie uur sudderen. Dat kookt droog in een uurtje en daarna brand het aan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_166101266
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 08:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

1 kopje vloeistof (halfje witte wijn en halfje melk) lijkt mij ook veel te weinig voor drie uur sudderen. Dat kookt droog in een uurtje en daarna brand het aan.
Vandaar "een beetje" bouillon. :+
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 13:20:35 #233
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_166104905
Volgens Giorgio Locatelli ( in Italy unpacked) horen er geen eigenlijk tomaten in de ragu. Maar toen hij het maakte ging er wel tomaat doorheen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 13:31:40 #234
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166105064
In alle Italiaanse recepten die ik tot nu toe tegen kwam werd er wel tomaat of tomatenpuree gebruikt.
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator vrijdag 21 oktober 2016 @ 13:48:47 #235
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_166105337
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 09:44 schreef Felagund het volgende:

[..]

Vandaar "een beetje" bouillon. :+
Dat lijkt mij ook, dat is een vrij ruim begrip :)
Kranplštze mŁssen verdichtet sein
  vrijdag 21 oktober 2016 @ 17:53:45 #236
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_166109148
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2016 08:28 schreef rene90 het volgende:

[..]

Alleen raar dat er in het recept witte wijn staat, terwijl die man er duidelijk rode bij deed.
Toch is het het "officiele" recept zoals hier:

http://www.accademiaitalianacucina.it./it/content/rag%C3%B9-alla-bolognese

Typisch gerecht dat iedereen lekker ander maakt.
Siesta & Fiesta!
pi_166172488
Ik vond het wel een leuke aflevering. Vooral het gedeelte in ItaliŽ. Die quasi-verbaasde Italianen. :D
gr gr
pi_166173473
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 13:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zie je het verschil tussen volkoren en bruin gekleurd?
[ afbeelding ]
AH heeft nu ook glutenvrij brood en het ziet eruit als echt brood met sneden die niet in dorre kruimels uit elkaar vallen. Het is er in wit, met zaden en met vruchten. De witte is hagelwit en zoetig, hoofdzakelijk zetmeel. Heeft geen beet en vult totaal niet. De andere twee hebben een zweem van bruin brood, dat is te danken aan de zaden en de caramel. De middelste is wel eetbaar, maar is vooral beleg met zetmeel. Het vruchtenbrood heb ik niet geprobeerd, want dat gedroogde fruit erdoor geeft een extra overdosis aan suikers.
pi_166173702
quote:
11s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 15:19 schreef FANN het volgende:

[..]

Bestaat er ook al boteraroma?

ze worden verkocht als roombotercroissantjes :D
Als de keuken naar boter ruikt, dan heb je boteraroma. Als je het de volgende dag nog steeds ruikt, dan weet je dat je hardnekkige boteraroma in je keuken hebt hangen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 15 oktober 2016 15:25 schreef djkoelkast het volgende: [..]

Ik vind alles waar aroma in zit vaak veel en veel te sterk naar dat aroma smaken (of ruiken!)

Zoals van die koffiebroodjes bij de lidl, zeer sterk vanillevla-aroma (maar lijkt niet op vanille)
Van die wafels die mensen op braderieŽn bakken, dat is een soort wafelaroma, echt niet te doen, blijft een week in mijn neus zitten
Oliebollenaroma in de olie die ze gebruiken om oliebollen in te bakken (ik bak in arachideolie zonder aroma's en je ruikt dat echt niet hoor, bak ze altijd gewoon binnen)
Poffertjesaroma (poffertjes maak ik van spelt en boekweit en met gist, niks geen aroma en bakpoeder, die stinken ook niet zo zoals bij de poffertjeskraam).

Als er aroma op een product staat laat ik het sowieso liggen. Dan maak ik het zelf wel.
Ja, die "vanille" is onprettig. Kwam jarenlang door de omgeving van een koekjesfabriek en af en toe schoot de vanilline uit en hingen er extra walmen.

Heb buren gehad die wel op balkon leken te koken als ze "Indisch" kookten, dus een lepel geconcentreerde pasta door de saus deden. Net of ze een eetlepel gebruikten waar het recept over theelepel sprak.
  maandag 24 oktober 2016 @ 17:27:35 #240
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166174541
quote:
0s.gif Op donderdag 20 oktober 2016 23:35 schreef golfer het volgende:
Zin om a.s. zondag maar weer eens een echte ragu Bolognese te maken. :9

Gisteren gemaakt, maar dan volgens dit recept:
http://www.culy.nl/recepten/culy-italia-5/

en de rauwe ham vervangen door pancetta.

Was heerlijk. :9
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 27 oktober 2016 @ 16:58:14 #241
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_166243525
Vanavond:

Bekend van de Chinees of thuis op de boterham met pindakaas. Sambal oelek. Van oorsprong Indonesisch. Maar wat is toch die hete rode saus uit het glazen potje of dichtgeknoopte boterhamzakje? En waar komt ie vandaan? De Keuringsdienst start een pittige zoektocht naar de herkomst van de vermalen Spaanse pepers en komt totaal onverwachts in ItaliŽ terecht.
Poef.....gone! ©golfer
pi_166244059
Sambal oeloek en pittig in 1 zin :') . Behalve zout en zout met zout heeft dat spul amper smaak.
pi_166244124
quote:
99s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 17:37 schreef CrashO het volgende:
Sambal oeloek en pittig in 1 zin :') . Behalve zout en zout met zout heeft dat spul amper smaak.
Dit. De meest vieze sambal die er is ongeveer.
pi_166247467
Begint al goed. Met looie pepel. :')
gr gr
pi_166247567
Alles wordt tegenwoordig in China gemaakt, behalve ons Chinees voer. _O-
gr gr
pi_166247694
Prachtig Engels van die Italiaan :D
De nazi's van de NVU kondigen pro-zwarte pietmanifestatie aan. Wanneer je merkt dat je aan de kant van de nazi's staat, is het tijd om te pauzeren en na te denken. #wegmetzwartepiet
pi_166247696
Die Italiaan. _O_ Dat accentje uit Napels is fantastisch.
gr gr
pi_166247727
de Jopen van Marijn liegen er ook niet om vanavond.
Hoogstaande flauwekul, voor de intelligente onbenul.
pi_166247749
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 20:42 schreef TUFKAL het volgende:
de Jopen van Marijn liegen er ook niet om vanavond.
De zwangerschap legt haar geen windeieren
De nazi's van de NVU kondigen pro-zwarte pietmanifestatie aan. Wanneer je merkt dat je aan de kant van de nazi's staat, is het tijd om te pauzeren en na te denken. #wegmetzwartepiet
pi_166247771
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2016 20:42 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

De zwangerschap legt haar geen windeieren
Heb het idee dat ze constant zwanger is :')
Hoogstaande flauwekul, voor de intelligente onbenul.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')