Als je in Italië Bolognese op een kaart ziet staan zit je in een toeristenval.quote:Op donderdag 20 oktober 2016 19:27 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Doet mij denken dat ik daar geweest ben maar het idd niet op de kaart zag staan of op heb.
ja, maar chinees eten heet in china ook eten.quote:Op donderdag 20 oktober 2016 20:41 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
[..]
Als je in Italië Bolognese op een kaart ziet staan zit je in een toeristenval.
Dit is Pasta al Ragu ... Meest bekend vanuit de streek van Bologna. Vandaar in het buitenland: Bolognese ...
indeed, zonde dat onze eet cultuur zo verpest is met al die rotzooi in de supermarkt.quote:Op donderdag 20 oktober 2016 23:35 schreef golfer het volgende:
Zin om a.s. zondag maar weer eens een echte ragu Bolognese te maken.
Alleen raar dat er in het recept witte wijn staat, terwijl die man er duidelijk rode bij deed.quote:Op donderdag 20 oktober 2016 23:35 schreef golfer het volgende:
Zin om a.s. zondag maar weer eens een echte ragu Bolognese te maken.
http://keuringsdienstvanw(...)-ragu-alla-bolognese
1 kopje vloeistof (halfje witte wijn en halfje melk) lijkt mij ook veel te weinig voor drie uur sudderen. Dat kookt droog in een uurtje en daarna brand het aan.quote:Op vrijdag 21 oktober 2016 08:28 schreef rene90 het volgende:
[..]
Alleen raar dat er in het recept witte wijn staat, terwijl die man er duidelijk rode bij deed.
Vandaar "een beetje" bouillon.quote:Op vrijdag 21 oktober 2016 08:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
1 kopje vloeistof (halfje witte wijn en halfje melk) lijkt mij ook veel te weinig voor drie uur sudderen. Dat kookt droog in een uurtje en daarna brand het aan.
Toch is het het "officiele" recept zoals hier:quote:Op vrijdag 21 oktober 2016 08:28 schreef rene90 het volgende:
[..]
Alleen raar dat er in het recept witte wijn staat, terwijl die man er duidelijk rode bij deed.
AH heeft nu ook glutenvrij brood en het ziet eruit als echt brood met sneden die niet in dorre kruimels uit elkaar vallen. Het is er in wit, met zaden en met vruchten. De witte is hagelwit en zoetig, hoofdzakelijk zetmeel. Heeft geen beet en vult totaal niet. De andere twee hebben een zweem van bruin brood, dat is te danken aan de zaden en de caramel. De middelste is wel eetbaar, maar is vooral beleg met zetmeel. Het vruchtenbrood heb ik niet geprobeerd, want dat gedroogde fruit erdoor geeft een extra overdosis aan suikers.quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 13:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zie je het verschil tussen volkoren en bruin gekleurd?
[ afbeelding ]
Als de keuken naar boter ruikt, dan heb je boteraroma. Als je het de volgende dag nog steeds ruikt, dan weet je dat je hardnekkige boteraroma in je keuken hebt hangen.quote:Op zaterdag 15 oktober 2016 15:19 schreef FANN het volgende:
[..]
Bestaat er ook al boteraroma?
ze worden verkocht als roombotercroissantjes![]()
Ja, die "vanille" is onprettig. Kwam jarenlang door de omgeving van een koekjesfabriek en af en toe schoot de vanilline uit en hingen er extra walmen.quote:Op zaterdag 15 oktober 2016 15:25 schreef djkoelkast het volgende: [..]
Ik vind alles waar aroma in zit vaak veel en veel te sterk naar dat aroma smaken (of ruiken!)
Zoals van die koffiebroodjes bij de lidl, zeer sterk vanillevla-aroma (maar lijkt niet op vanille)
Van die wafels die mensen op braderieën bakken, dat is een soort wafelaroma, echt niet te doen, blijft een week in mijn neus zitten
Oliebollenaroma in de olie die ze gebruiken om oliebollen in te bakken (ik bak in arachideolie zonder aroma's en je ruikt dat echt niet hoor, bak ze altijd gewoon binnen)
Poffertjesaroma (poffertjes maak ik van spelt en boekweit en met gist, niks geen aroma en bakpoeder, die stinken ook niet zo zoals bij de poffertjeskraam).
Als er aroma op een product staat laat ik het sowieso liggen. Dan maak ik het zelf wel.
Gisteren gemaakt, maar dan volgens dit recept:quote:Op donderdag 20 oktober 2016 23:35 schreef golfer het volgende:
Zin om a.s. zondag maar weer eens een echte ragu Bolognese te maken.
Dit. De meest vieze sambal die er is ongeveer.quote:Op donderdag 27 oktober 2016 17:37 schreef CrashO het volgende:
Sambal oeloek en pittig in 1 zin. Behalve zout en zout met zout heeft dat spul amper smaak.
De zwangerschap legt haar geen windeierenquote:Op donderdag 27 oktober 2016 20:42 schreef TUFKAL het volgende:
de Jopen van Marijn liegen er ook niet om vanavond.
Heb het idee dat ze constant zwanger isquote:Op donderdag 27 oktober 2016 20:42 schreef Littlerabbit het volgende:
[..]
De zwangerschap legt haar geen windeieren
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |