Vertel dat dan in die uitzending, ipv een beetje verbaasd naar wei zitten kijken.quote:Op vrijdag 23 september 2016 15:25 schreef Joezi het volgende:
[..]
Je lichaam kan niet eens zoveel eiwit opnemen is de clou, succes met je poeders
Je kan ook gewone melk drinken natuurlijkquote:Op vrijdag 23 september 2016 11:19 schreef Walter81 het volgende:
Wat was nou de conclusie ?
Dat je ook 2 glazen chocolademelk kan drinken ipv zo'n shake? (ze zeggen er niet bij dat er dan tig suikerklontjes inzitten, maar goed)
Ik denk dat mensen het concept van een hamburger ook niet helemaal snappen. Dat is een ronde schijf gehakt, gehakt is manier van verwerken van waarbij je de structuur breekt zodat je het niet uren hoeft te sudderen en het toch niet taai is. Daarvoor neem je dan een stuk van de voorpoot zodat het lekker vet is en de hamburger smeuiig en smaakvol wordt. Bij vlees in lappen komt het veel preciezer, want dan moet je vlees hebben dat al mals is, en aangezien het vet het meest smaakvol is, goed gemarmerd is. Bij gehakt maakt dat niet uit want dan komt dat vet vanzelf in elke hap, dus daar hoef je dan geen koe voor te nemen die goed is in marmering. .quote:Op zaterdag 24 september 2016 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Net de aflevering over Angus gekeken, begrijp nu waarom ik die steaks nooit als echt bijzonder waarnam. Het is niets bijzonders. Vet in het vlees is belangrijk, goed afhangen is belangrijk.
Ze hadden een paar jaar geleden al moeten stoppen, nu schrapen ze echt onderin het vat.quote:Op zaterdag 24 september 2016 17:22 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik denk dat mensen het concept van een hamburger ook niet helemaal snappen. Dat is een ronde schijf gehakt, gehakt is manier van verwerken van waarbij je de structuur breekt zodat je het niet uren hoeft te sudderen en het toch niet taai is. Daarvoor neem je dan een stuk van de voorpoot zodat het lekker vet is en de hamburger smeuiig en smaakvol wordt. Bij vlees in lappen komt het veel preciezer, want dan moet je vlees hebben dat al mals is, en aangezien het vet het meest smaakvol is, goed gemarmerd is. Bij gehakt maakt dat niet uit want dan komt dat vet vanzelf in elke hap, dus daar hoef je dan geen koe voor te nemen die goed is in marmering. .
Maar de keuringsdienst trapt wel vaker open deuren in die je al lang zelf had kunnen proeven of zien. Ik wist al dat gewone wodka nergens naar smaakt en het dus niet uitmaakt of je dure koopt, ik wist dat al dat er een laagje op citroenen zit wat je er vanaf moet halen als je de schil gebruikt, en dat eiwitten in gewone voeding zitten wist ik ook al heel lang. Dat maakt het geen oninteressant programma, maar als je gewoon proeft, kijkt wat je in handen hebt en nadenkt is niet elke aflevering een enorme eye-opener.
Dat laagje krijg je er dus nooit helemaal af en het is nog zo giftig als de pest ook. Beter gebruik je ongewaxte citroenen als je de schil nodig hebt.quote:Op zaterdag 24 september 2016 17:22 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
ik wist dat al dat er een laagje op citroenen zit wat je er vanaf moet halen als je de schil gebruikt
Je kan 1,5kg eiwit per kg lichaamsgewicht nemen geloof ik. Das nog best veel hoorquote:Op vrijdag 23 september 2016 15:25 schreef Joezi het volgende:
[..]
Je lichaam kan niet eens zoveel eiwit opnemen is de clou, succes met je poeders
1,5 kilogram per 1 kilogramquote:Op maandag 26 september 2016 14:21 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Je kan 1,5kg eiwit per kg lichaamsgewicht nemen geloof ik. Das nog best veel hoor
Doet me denken aan een medestudente die ooit berekende 15 kilo suiker in een kilo water op te kunnen lossenquote:
Was ie zijn binas vergetenquote:Op maandag 26 september 2016 14:35 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Doet me denken aan een medestudente die ooit berekende 15 kilo suiker in een kilo water op te kunnen lossen
quote:Op maandag 26 september 2016 14:21 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Je kan 1,5kg eiwit per kg lichaamsgewicht nemen geloof ik. Das nog best veel hoor
Daar heb ik interesse in. Ik doe namelijk schijfjes citroen in mijn water.quote:Op zaterdag 24 september 2016 20:34 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat laagje krijg je er dus nooit helemaal af en het is nog zo giftig als de pest ook. Beter gebruik je ongewaxte citroenen als je de schil nodig hebt.
Pesticiden kun je niet van je citroenen "afwassen", die zitten er helemaal doorheen.quote:Op maandag 26 september 2016 16:52 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Daar heb ik interesse in. Ik doe namelijk schijfjes citroen in mijn water.
Hoe moet je dat wassen. Ik doe dat nu met water maar dat is meer voor de vorm en de pesticiden.
Dit is onzinquote:Op vrijdag 23 september 2016 15:25 schreef Joezi het volgende:
[..]
Je lichaam kan niet eens zoveel eiwit opnemen is de clou, succes met je poeders
Ah deze man brengt de echte feiten, eindelijk duidelijkheid, dank voor alles. Topic kan dicht.quote:
Geen dankquote:Op maandag 26 september 2016 17:26 schreef Joezi het volgende:
[..]
Ah deze man brengt de echte feiten, eindelijk duidelijkheid, dank voor alles. Topic kan dicht.
Voor de fanatieke sporter factcheck ik een max van 1,7 grammers wat nut kan hebben, dan is er nog discussie op lichaamsgewicht of lichaamsgewicht - vetpercentage.quote:Op maandag 26 september 2016 15:05 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]![]()
Nee bedoelde natuurlijk 1,5gram maar het is makkelijker om niet op de inhoud in te gaan maar op een typefout
Als je het aan de kook brengt zou dat best eens kunnen lukken.quote:Op maandag 26 september 2016 14:35 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Doet me denken aan een medestudente die ooit berekende 15 kilo suiker in een kilo water op te kunnen lossen
Dan blijf je nog hangen op 5 kg/l, maar het ging over kamertemperatuur in dit gevalquote:Op maandag 26 september 2016 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je het aan de kook brengt zou dat best eens kunnen lukken.
Dat besefte ik me laatst ook. Ik kijk het programma al jaren trouw, maar voor mij is de reden dat ik kijk niet per se meer dat ik iets nieuws te weten wil komen. Vaak is het open deuren intrappen: de tonijn wordt gekleurd, keratine doet vrijwel niks voor je haar en Angus is gewoon een koe. De bottom-line van het programma is vooral ofwel de markt doet vreemde dingen met producten om meer geld te kunnen verdienen, ofwel de markt verkoopt achterlijke leugens om ons die producten te verkopen. De kinderlijke toon die in de telefoongesprekken wordt gehanteerd vond ik eerst vervelend worden, maar het is de goede manier om uit de door de markt verziekte consumentengeest te stappen en tegen de poort van de ivoren toren van nare bedrijven te bonken.quote:Op zaterdag 24 september 2016 17:22 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Maar de keuringsdienst trapt wel vaker open deuren in die je al lang zelf had kunnen proeven of zien.
Sjalotjes zijn net als angus, nooit gesnapt waarom mensen daar zo moeilijk over doen.quote:Op dinsdag 27 september 2016 19:14 schreef golfer het volgende:
A.s. donderdag:
Kook je culinair, dan is een ui te ordinair. Sjalotten moet je hebben. Verfijnd en vol aroma. Maar wat is een sjalot precies? Daar blijkt grote ruzie over te zijn. De sjalot uit Bretagne is de enige echte sjalot, zeggen ze in Frankrijk. Nederland teelt namaak. Uien vermomd als sjalot, aldus de Fransen. De Keuringsdienst doet verslag van de sjalottenstrijd en gaat langs bij boze Fransozen en slimme zaadknutselaars.
Is toch gewoon een soort ui? Ik proef zelden verschil tussen de soorten behalve dat rode ui zoeter smaakt.quote:Op dinsdag 27 september 2016 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sjalotjes zijn net als angus, nooit gesnapt waarom mensen daar zo moeilijk over doen.
Heb je dit ook even aan de redactie van het programma doorgegeven?quote:Op vrijdag 30 september 2016 00:23 schreef djkoelkast het volgende:
Wat een waardeloos gefilmde aflevering weer. Constant onscherp, of eerst inzoomen, dan scherpstellen. Vaak niet scherp wat scherp moet zijn, ongelooflijk schokkerig beeld.
Als je niet kunt filmen doe het dan niet. Huur echte cameramensen in met echte camera's. Dit is allemaal supergoedkoop met spiegelreflexcamera's gemaakt. Daar kun je leuke dingen mee, maar dit werkt niet, het ziet er niet uit.
Ik heb alleen de laatste 5 minuten gezien... Maar als je die Franse laat bloeien en het zaad wint krijg je idd hetzelfde product.quote:Op donderdag 29 september 2016 21:39 schreef golfer het volgende:
Verschil zit hem in de plant- en oogstmethode. Een Franse sjalot is een bolproduct, een Nederlandse sjalot is een zaadproduct. Franse worden handmatig gepoot en geoogst, Nederlandse machinaal.
Verder zijn ze qua smaak vrijwel identiek.
Die kunnen het hier toch lezenquote:Op vrijdag 30 september 2016 00:25 schreef golfer het volgende:
[..]
Heb je dit ook even aan de redactie van het programma doorgegeven?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |