abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_165516301
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 15:25 schreef Joezi het volgende:

[..]

Je lichaam kan niet eens zoveel eiwit opnemen is de clou, succes met je poeders :W
Vertel dat dan in die uitzending, ipv een beetje verbaasd naar wei zitten kijken.
  zaterdag 24 september 2016 @ 16:49:33 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165536882
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 11:19 schreef Walter81 het volgende:
Wat was nou de conclusie ?
Dat je ook 2 glazen chocolademelk kan drinken ipv zo'n shake? (ze zeggen er niet bij dat er dan tig suikerklontjes inzitten, maar goed)
Je kan ook gewone melk drinken natuurlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 24 september 2016 @ 16:51:47 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165536912
Net de aflevering over Angus gekeken, begrijp nu waarom ik die steaks nooit als echt bijzonder waarnam. Het is niets bijzonders. Vet in het vlees is belangrijk, goed afhangen is belangrijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165537316
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2016 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Net de aflevering over Angus gekeken, begrijp nu waarom ik die steaks nooit als echt bijzonder waarnam. Het is niets bijzonders. Vet in het vlees is belangrijk, goed afhangen is belangrijk.
Ik denk dat mensen het concept van een hamburger ook niet helemaal snappen. Dat is een ronde schijf gehakt, gehakt is manier van verwerken van waarbij je de structuur breekt zodat je het niet uren hoeft te sudderen en het toch niet taai is. Daarvoor neem je dan een stuk van de voorpoot zodat het lekker vet is en de hamburger smeuiig en smaakvol wordt. Bij vlees in lappen komt het veel preciezer, want dan moet je vlees hebben dat al mals is, en aangezien het vet het meest smaakvol is, goed gemarmerd is. Bij gehakt maakt dat niet uit want dan komt dat vet vanzelf in elke hap, dus daar hoef je dan geen koe voor te nemen die goed is in marmering. .

Maar de keuringsdienst trapt wel vaker open deuren in die je al lang zelf had kunnen proeven of zien. Ik wist al dat gewone wodka nergens naar smaakt en het dus niet uitmaakt of je dure koopt, ik wist dat al dat er een laagje op citroenen zit wat je er vanaf moet halen als je de schil gebruikt, en dat eiwitten in gewone voeding zitten wist ik ook al heel lang. Dat maakt het geen oninteressant programma, maar als je gewoon proeft, kijkt wat je in handen hebt en nadenkt is niet elke aflevering een enorme eye-opener.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 24 september 2016 @ 17:33:11 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165537479
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2016 17:22 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik denk dat mensen het concept van een hamburger ook niet helemaal snappen. Dat is een ronde schijf gehakt, gehakt is manier van verwerken van waarbij je de structuur breekt zodat je het niet uren hoeft te sudderen en het toch niet taai is. Daarvoor neem je dan een stuk van de voorpoot zodat het lekker vet is en de hamburger smeuiig en smaakvol wordt. Bij vlees in lappen komt het veel preciezer, want dan moet je vlees hebben dat al mals is, en aangezien het vet het meest smaakvol is, goed gemarmerd is. Bij gehakt maakt dat niet uit want dan komt dat vet vanzelf in elke hap, dus daar hoef je dan geen koe voor te nemen die goed is in marmering. .

Maar de keuringsdienst trapt wel vaker open deuren in die je al lang zelf had kunnen proeven of zien. Ik wist al dat gewone wodka nergens naar smaakt en het dus niet uitmaakt of je dure koopt, ik wist dat al dat er een laagje op citroenen zit wat je er vanaf moet halen als je de schil gebruikt, en dat eiwitten in gewone voeding zitten wist ik ook al heel lang. Dat maakt het geen oninteressant programma, maar als je gewoon proeft, kijkt wat je in handen hebt en nadenkt is niet elke aflevering een enorme eye-opener.
Ze hadden een paar jaar geleden al moeten stoppen, nu schrapen ze echt onderin het vat.
Mbt vlees van de voorpoot, hoe meer een stuk vlees heeft bewogen, hoe krachtiger het smaakt.

[ Bericht 2% gewijzigd door Pietverdriet op 25-09-2016 08:45:09 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zaterdag 24 september 2016 @ 20:34:58 #36
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165540587
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2016 17:22 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
ik wist dat al dat er een laagje op citroenen zit wat je er vanaf moet halen als je de schil gebruikt
Dat laagje krijg je er dus nooit helemaal af en het is nog zo giftig als de pest ook. Beter gebruik je ongewaxte citroenen als je de schil nodig hebt.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  maandag 26 september 2016 @ 14:21:09 #37
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_165576231
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 15:25 schreef Joezi het volgende:

[..]

Je lichaam kan niet eens zoveel eiwit opnemen is de clou, succes met je poeders :W
Je kan 1,5kg eiwit per kg lichaamsgewicht nemen geloof ik. Das nog best veel hoor
pi_165576517
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 14:21 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Je kan 1,5kg eiwit per kg lichaamsgewicht nemen geloof ik. Das nog best veel hoor
1,5 kilogram per 1 kilogram :?
  maandag 26 september 2016 @ 14:35:13 #39
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_165576646
quote:
11s.gif Op maandag 26 september 2016 14:31 schreef Joezi het volgende:

[..]

1,5 kilogram per 1 kilogram :?
Doet me denken aan een medestudente die ooit berekende 15 kilo suiker in een kilo water op te kunnen lossen :')
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_165576963
quote:
10s.gif Op maandag 26 september 2016 14:35 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Doet me denken aan een medestudente die ooit berekende 15 kilo suiker in een kilo water op te kunnen lossen :')
Was ie zijn binas vergeten
  maandag 26 september 2016 @ 15:05:12 #41
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_165577524
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 14:21 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Je kan 1,5kg eiwit per kg lichaamsgewicht nemen geloof ik. Das nog best veel hoor
;)

Nee bedoelde natuurlijk 1,5gram maar het is makkelijker om niet op de inhoud in te gaan maar op een typefout
pi_165580184
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2016 20:34 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dat laagje krijg je er dus nooit helemaal af en het is nog zo giftig als de pest ook. Beter gebruik je ongewaxte citroenen als je de schil nodig hebt.
Daar heb ik interesse in. Ik doe namelijk schijfjes citroen in mijn water.
Hoe moet je dat wassen. Ik doe dat nu met water maar dat is meer voor de vorm en de pesticiden.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  Moderator maandag 26 september 2016 @ 16:58:45 #43
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165580297
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2016 16:52 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Daar heb ik interesse in. Ik doe namelijk schijfjes citroen in mijn water.
Hoe moet je dat wassen. Ik doe dat nu met water maar dat is meer voor de vorm en de pesticiden.
Pesticiden kun je niet van je citroenen "afwassen", die zitten er helemaal doorheen.
Waxlaagje is ook amper te doen, dan moet je ze echt met warm water en zeep en een borstel boenen.
Best ga je naar een boerderijwinkel/ekowinkel en haal je daar niet-gewaxte biologische citroenen, dan heb je ook het minste kans op pesticiden (100% uitsluiten is lastig, want het gaat gewoon door de lucht en ook een biologische citroen kan zoiets opvangen van een ander, niet-biologisch gewas in de omgeving, al zal het percentage met een enorme factor lager zijn).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_165580802
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 september 2016 15:25 schreef Joezi het volgende:

[..]

Je lichaam kan niet eens zoveel eiwit opnemen is de clou, succes met je poeders :W
Dit is onzin
pi_165580884
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 17:23 schreef Ties02 het volgende:

[..]

Dit is onzin
Ah deze man brengt de echte feiten, eindelijk duidelijkheid, dank voor alles. Topic kan dicht.
pi_165580980
quote:
14s.gif Op maandag 26 september 2016 17:26 schreef Joezi het volgende:

[..]

Ah deze man brengt de echte feiten, eindelijk duidelijkheid, dank voor alles. Topic kan dicht.
Geen dank
pi_165581268
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 15:05 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

;)

Nee bedoelde natuurlijk 1,5gram maar het is makkelijker om niet op de inhoud in te gaan maar op een typefout
Voor de fanatieke sporter factcheck ik een max van 1,7 grammers wat nut kan hebben, dan is er nog discussie op lichaamsgewicht of lichaamsgewicht - vetpercentage.

De discussie is denk ik dat ze het voor doen komen dat een normale sporter dit nodig heeft. Tevens is het alleen nuttig voor spierherstel, waarbij gewoon rust houden beter werkt.

Dat het extra of sneller spieren kweekt is onzin.
  maandag 26 september 2016 @ 18:15:32 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165581691
quote:
10s.gif Op maandag 26 september 2016 14:35 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Doet me denken aan een medestudente die ooit berekende 15 kilo suiker in een kilo water op te kunnen lossen :')
Als je het aan de kook brengt zou dat best eens kunnen lukken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 26 september 2016 @ 19:47:34 #49
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_165583669
quote:
1s.gif Op maandag 26 september 2016 18:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je het aan de kook brengt zou dat best eens kunnen lukken.
Dan blijf je nog hangen op 5 kg/l, maar het ging over kamertemperatuur in dit geval ;)
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_165590977
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2016 17:22 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Maar de keuringsdienst trapt wel vaker open deuren in die je al lang zelf had kunnen proeven of zien.
Dat besefte ik me laatst ook. Ik kijk het programma al jaren trouw, maar voor mij is de reden dat ik kijk niet per se meer dat ik iets nieuws te weten wil komen. Vaak is het open deuren intrappen: de tonijn wordt gekleurd, keratine doet vrijwel niks voor je haar en Angus is gewoon een koe. De bottom-line van het programma is vooral ofwel de markt doet vreemde dingen met producten om meer geld te kunnen verdienen, ofwel de markt verkoopt achterlijke leugens om ons die producten te verkopen. De kinderlijke toon die in de telefoongesprekken wordt gehanteerd vond ik eerst vervelend worden, maar het is de goede manier om uit de door de markt verziekte consumentengeest te stappen en tegen de poort van de ivoren toren van nare bedrijven te bonken.

Vooral bij de bedrijfsbezoekjes is het elke keer weer genieten als ze zo'n stumper die bij het bedrijf werkt zo ver te krijgen om toe te geven dat het eigenlijk toch allemaal best wel onzin is wat ze verkopen. Die manager van de McDonalds uit de Angus beef aflevering was daar weer een mooi voorbeeld van. Die zal nog wel een telefoontje hebben gekregen van het McDonalds HQ.
  dinsdag 27 september 2016 @ 19:11:09 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165607330
Denk dat McDonalds heel blij is met de uitzending, een half uur een semikritische infomercial met iedere keer de naam McDonalds
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 september 2016 @ 19:14:17 #52
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_165607398
A.s. donderdag:

Kook je culinair, dan is een ui te ordinair. Sjalotten moet je hebben. Verfijnd en vol aroma. Maar wat is een sjalot precies? Daar blijkt grote ruzie over te zijn. De sjalot uit Bretagne is de enige echte sjalot, zeggen ze in Frankrijk. Nederland teelt namaak. Uien vermomd als sjalot, aldus de Fransen. De Keuringsdienst doet verslag van de sjalottenstrijd en gaat langs bij boze Fransozen en slimme zaadknutselaars.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 27 september 2016 @ 20:20:12 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165609165
quote:
3s.gif Op dinsdag 27 september 2016 19:14 schreef golfer het volgende:
A.s. donderdag:

Kook je culinair, dan is een ui te ordinair. Sjalotten moet je hebben. Verfijnd en vol aroma. Maar wat is een sjalot precies? Daar blijkt grote ruzie over te zijn. De sjalot uit Bretagne is de enige echte sjalot, zeggen ze in Frankrijk. Nederland teelt namaak. Uien vermomd als sjalot, aldus de Fransen. De Keuringsdienst doet verslag van de sjalottenstrijd en gaat langs bij boze Fransozen en slimme zaadknutselaars.
Sjalotjes zijn net als angus, nooit gesnapt waarom mensen daar zo moeilijk over doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165626360
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 september 2016 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sjalotjes zijn net als angus, nooit gesnapt waarom mensen daar zo moeilijk over doen.
Is toch gewoon een soort ui? Ik proef zelden verschil tussen de soorten behalve dat rode ui zoeter smaakt.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_165657172
Verschil zit hem in de plant- en oogstmethode. Een Franse sjalot is een bolproduct, een Nederlandse sjalot is een zaadproduct. Franse worden handmatig gepoot en geoogst, Nederlandse machinaal.
Verder zijn ze qua smaak vrijwel identiek.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator vrijdag 30 september 2016 @ 00:23:25 #56
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165662388
Wat een waardeloos gefilmde aflevering weer. Constant onscherp, of eerst inzoomen, dan scherpstellen. Vaak niet scherp wat scherp moet zijn, ongelooflijk schokkerig beeld.
Als je niet kunt filmen doe het dan niet. Huur echte cameramensen in met echte camera's. Dit is allemaal supergoedkoop met spiegelreflexcamera's gemaakt. Daar kun je leuke dingen mee, maar dit werkt niet, het ziet er niet uit.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 30 september 2016 @ 00:25:40 #57
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_165662415
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 00:23 schreef djkoelkast het volgende:
Wat een waardeloos gefilmde aflevering weer. Constant onscherp, of eerst inzoomen, dan scherpstellen. Vaak niet scherp wat scherp moet zijn, ongelooflijk schokkerig beeld.
Als je niet kunt filmen doe het dan niet. Huur echte cameramensen in met echte camera's. Dit is allemaal supergoedkoop met spiegelreflexcamera's gemaakt. Daar kun je leuke dingen mee, maar dit werkt niet, het ziet er niet uit.
Heb je dit ook even aan de redactie van het programma doorgegeven?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator vrijdag 30 september 2016 @ 00:33:06 #58
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165662459
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 21:39 schreef golfer het volgende:
Verschil zit hem in de plant- en oogstmethode. Een Franse sjalot is een bolproduct, een Nederlandse sjalot is een zaadproduct. Franse worden handmatig gepoot en geoogst, Nederlandse machinaal.
Verder zijn ze qua smaak vrijwel identiek.
Ik heb alleen de laatste 5 minuten gezien... Maar als je die Franse laat bloeien en het zaad wint krijg je idd hetzelfde product.

Wat ik wel weet, over gele uien is dat de zogenaamde plantuien vaak een stuk groter zijn en droger. Daarom worden deze vaak gebruikt als gesneden uien. Ook zijn deze volgens mij minder goed houdbaar.

De uien die je in de netjes koopt bij de super zijn zaaiuien.

Genetisch dezelfde plant en weinig smaakverschil
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator vrijdag 30 september 2016 @ 00:48:25 #59
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165662543
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2016 00:25 schreef golfer het volgende:

[..]

Heb je dit ook even aan de redactie van het programma doorgegeven?
Die kunnen het hier toch lezen ;) Het is al een paar seizoenen mis en dit was weer een heel erg slechte aflevering.
Maar het is net als met eten in Nederland, men vindt het wel best zo "het is toch te kijken".
Net als eten vol met aroma's en conserveerrommel; "het is toch lekker".
Kwaliteit is niet meer belangrijk, niet in eten (McD), niet in kleding (Primark) en ook niet meer in tv-land.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_165666853
Ik geef die Fransen op zich wel gelijk, als het een kruising is, is het geen sjalot. Of er dan smaakverschil is, is niet zo belangrijk. Een andere gewas is een ander gewas en de burger heeft recht op een correcte aanduiding voor het geval hij het onderscheid zou willen maken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')