quote:Op zaterdag 8 oktober 2016 12:06 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Niet per se uitgebakken; het is gewoon buikspek, that's all
Dat Henri dat zo noemt is wat anders, streaky bacon is gewoon buikspekquote:Op zaterdag 8 oktober 2016 14:03 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Streaky Bacon is lekker krokant gebakken mager ontbijtspek.
http://www.henrivandebilt.nl/nl/streaky-bacon-52.html
Hebben ze het daar al niet eens over gehad? Dat het chocoladebruine bruinbrood met moutcaramel gekleurd is, en niet veel vezels bevat?quote:Op donderdag 13 oktober 2016 15:36 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
De Keuringsdienst duikt in brood. Niet in witte, maar in bruine boterhammen. Volkoren om precies te zijn. Donker en gezond. Maar wat is volkoren? En wat is bruin dan precies? Wat blijkt, het ene bruine brood is het andere niet. Broodnodig om eindelijk eens helder te krijgen wat er wel en niet in onze boterhammen zit.
diverse consumentenprogramma's volgens mij al keer keer of tien, maar ze moeten zendtijd vullen en heel veel mensen weten het nog steeds nietquote:Op donderdag 13 oktober 2016 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hebben ze het daar al niet eens over gehad? Dat het chocoladebruine bruinbrood met moutcaramel gekleurd is, en niet veel vezels bevat?
Ja, zie collegas die op de gezonde toer zijn nog steeds hun becel op dit soort brood smerenquote:Op donderdag 13 oktober 2016 17:40 schreef computergirl het volgende:
[..]
diverse consumentenprogramma's volgens mij al keer keer of tien, maar ze moeten zendtijd vullen en heel veel mensen weten het nog steeds niet
Ze hebben laatst in zo'n programma ook weer die larie lopen ophangen dat alles in vloeibare bakproducten bakken beter is dan in vaste vetten, dat verzadigd vet slecht is en die hele cholesterolkolder.quote:Op donderdag 13 oktober 2016 17:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, zie collegas die op de gezonde toer zijn nog steeds hun becel op dit soort brood smeren
Volkoren brood (fijn/grof) is toch niet chocoladebruin?quote:Op donderdag 13 oktober 2016 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hebben ze het daar al niet eens over gehad? Dat het chocoladebruine bruinbrood met moutcaramel gekleurd is, en niet veel vezels bevat?
De invloed van unilever is grootquote:Op donderdag 13 oktober 2016 18:20 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ze hebben laatst in zo'n programma ook weer die larie lopen ophangen dat alles in vloeibare bakproducten bakken beter is dan in vaste vetten, dat verzadigd vet slecht is en die hele cholesterolkolder.
Leek me ook al een herhaling, bijna exact hetzelfde als bij het oorspronkelijke team.quote:Op donderdag 13 oktober 2016 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hebben ze het daar al niet eens over gehad? Dat het chocoladebruine bruinbrood met moutcaramel gekleurd is, en niet veel vezels bevat?
Die bakker probeerde het nog een paar keer uit te leggen maar zij kwam niet verder dan "wel verwarrend voor een gewoon persoon"quote:Op donderdag 13 oktober 2016 21:06 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
En ook vervelend dat ze 'volkoren brood is gezonder dan wit brood' heel gemakkelijk omdraaien naar 'wit brood is ongezond' om hun punt te benadrukken.
Ja, verschrikkelijk is het. Volgens mij sponsorden ze ook die cholesterolprikken in de supermarkt.quote:Op donderdag 13 oktober 2016 18:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De invloed van unilever is groot
Onder hun kloten cq muts wil ik ze schoppen voor zulke onzinquote:Op donderdag 13 oktober 2016 21:06 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
En ook vervelend dat ze 'volkoren brood is gezonder dan wit brood' heel gemakkelijk omdraaien naar 'wit brood is ongezond' om hun punt te benadrukken.
Complete idioot dus.quote:Op donderdag 13 oktober 2016 22:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Thomas Allinson, de grote pleitbezorger van het zogenaamde gezonder zijn van volkoren was ook een groot tegenstander van vaccinatie tegen de pokken btw
Ligt volgens mij aan het graan wat je gebruikt. Afaik moet een volkorenbrood gewoon van gemalen graan zijn zonder extra bloem van andere malingen. Je maalt 100 kilo tarwe tot meel en bakt daar brood meequote:Op donderdag 13 oktober 2016 22:14 schreef derLudolf het volgende:
Uit hoeveel procent bloem zal echt volkorenmeel bestaan? Bloem maakt daar ook deel vanuit natuurlijk.
En vegetarier, tegenstander van alcohol, tabak, koffie en thee, tegen het gebruik van medicijnenquote:
Ik merk wel dat mijn lichaam zo gewend is aan een ruime hoeveelheid vezels dagelijks (ik eet en bak zowat alles volkoren en zo weinig mogelijk bewerkt) dat als ik op vakantie eens een dag of 2 moet uit eten dat mijn darmen daar niet heel blij van wordenquote:Op donderdag 13 oktober 2016 22:20 schreef Pietverdriet het volgende:
En ja, volkoren brood bevat meer vezels wat goed is voor de stoelgang.
Klopt. Op een gegeven moment had Sophie een brood te pakken en vroeg ze 'dit is dus eigenlijk voor 90% een witbrood?'quote:Op donderdag 13 oktober 2016 22:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ligt volgens mij aan het graan wat je gebruikt. Afaik moet een volkorenbrood gewoon van gemalen graan zijn zonder extra bloem van andere malingen. Je maalt 100 kilo tarwe tot meel en bakt daar brood mee
De vraag is natuurlijk belachelijk, een brood dat 0% witbrood is volgens deze redenatie heeft nul voedingswaarde, is alleen maar zemelen.quote:Op donderdag 13 oktober 2016 22:25 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Klopt. Op een gegeven moment had Sophie een brood te pakken en vroeg ze 'dit is dus eigenlijk voor 90% een witbrood?'
Stel 100kg tarwe geeft 45kg bloem, dan is een volkorenbrood ook voor 45% witbrood
Eet je verder geen groente, fruit etc? Voedingsvezels zitten natuurlijk niet alleen in brood. Verder ben ik het met je eens dat in de vakantielanden in zuid europa het brood niet bepaald geweldig is. Ik vind het schuimbrood in NL al kut met perenquote:Op donderdag 13 oktober 2016 22:25 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik merk wel dat mijn lichaam zo gewend is aan een ruime hoeveelheid vezels dagelijks (ik eet en bak zowat alles volkoren en zo weinig mogelijk bewerkt) dat als ik op vakantie eens een dag of 2 moet uit eten dat mijn darmen daar niet heel blij van worden(mijn vrouw ervaart hetzelfde trouwens)
Dus kook ik op vakantie tegenwoordig de meeste dagen zelf.
Ik wou zeggen, wij aten als kind in Frankrijk altijd een paar pruimen per dag als tegenhanger van al dat stokbrood, dan rende je wel naar wc hoorquote:Op donderdag 13 oktober 2016 22:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eet je verder geen groente, fruit etc? Voedingsvezels zitten natuurlijk niet alleen in brood. Verder ben ik het met je eens dat in de vakantielanden in zuid europa het brood niet bepaald geweldig is. Ik vind het schuimbrood in NL al kut met peren
Ik heb dit ook. Met zo'n beetje alles wat prefab is. Wij maken vrijwel alles zelf normaal gesproken. Ik denk echt dat er een verschil is in hoe dat verteert. Jammer dat er weinig onderzoek naar lijkt te zijn gedaan.quote:Op donderdag 13 oktober 2016 22:25 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik merk wel dat mijn lichaam zo gewend is aan een ruime hoeveelheid vezels dagelijks (ik eet en bak zowat alles volkoren en zo weinig mogelijk bewerkt) dat als ik op vakantie eens een dag of 2 moet uit eten dat mijn darmen daar niet heel blij van worden(mijn vrouw ervaart hetzelfde trouwens)
Dus kook ik op vakantie tegenwoordig de meeste dagen zelf.
Alisson is een volkoren dat gemaakt is met weinig gist, veel water, volkoren tarwemeel en geen vet. Persoonlijk vind ik het niet echt een geweldig. Heb liever een brood met een hoog rogge aandeel en met desemsquote:Op vrijdag 14 oktober 2016 03:13 schreef praadje het volgende:
Ik heb met een schuin ook gekeken maar begreep ik nu goed dat Alisson een van de weinige echte volkorenbroden zijn?
En welke zou jij dan aanraden? Het liefst zo donker mogelijk met veel pitten en zaden.quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 08:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Alisson is een volkoren dat gemaakt is met weinig gist, veel water, volkoren tarwemeel en geen vet. Persoonlijk vind ik het niet echt een geweldig. Heb liever een brood met een hoog rogge aandeel en met desems
Hmm ja dat is ook weer waar. Zal wel eens een rondje langs de bakker doen.quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 09:06 schreef Isegrim het volgende:
'Zo donker mogelijk' -> ook nep hè? Hele donkere broden zijn kunstmatig gekleurd. Een echt volkorenbrood is helemaal niet zo donker.
Als je in Rotjeknor woont, ga bij LHO zijn en Isegrim haar bakkerij langs. Voor de rest weet ik natuurlijk niet wat jouw bakker er van bakt.quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 08:59 schreef praadje het volgende:
[..]
En welke zou jij dan aanraden? Het liefst zo donker mogelijk met veel pitten en zaden.
Ik heb het niet over alleen brood, maar ga maar eens uit eten, dan moet je echt zoeken naar een vezeltje. En dan maakt het niet veel uit waar in Europa je zit. Ja, of ik ga naar de verkeerde plaatsenquote:Op donderdag 13 oktober 2016 22:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eet je verder geen groente, fruit etc? Voedingsvezels zitten natuurlijk niet alleen in brood. Verder ben ik het met je eens dat in de vakantielanden in zuid europa het brood niet bepaald geweldig is. Ik vind het schuimbrood in NL al kut met peren
Dan zit je in Duitsland wel goed, daar vind je amper brood zonder roggequote:Op vrijdag 14 oktober 2016 08:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Alisson is een volkoren dat gemaakt is met weinig gist, veel water, volkoren tarwemeel en geen vet. Persoonlijk vind ik het niet echt een geweldig. Heb liever een brood met een hoog rogge aandeel en met desems
Beetje ver vanuit Belgie anders was ik er allang geweestquote:Op vrijdag 14 oktober 2016 09:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je in Rotjeknor woont, ga bij LHO zijn en Isegrim haar bakkerij langs. Voor de rest weet ik natuurlijk niet wat jouw bakker er van bakt.
Hoe zit het dan bij Waldkorn en vergelijkbare varianten? Helemaal geen volkoren?quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 09:06 schreef Isegrim het volgende:
'Zo donker mogelijk' -> ook nep hè? Hele donkere broden zijn kunstmatig gekleurd. Een echt volkorenbrood is helemaal niet zo donker.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Waldkornquote:Op vrijdag 14 oktober 2016 09:59 schreef showtimer het volgende:
[..]
Hoe zit het dan bij Waldkorn en vergelijkbare varianten? Helemaal geen volkoren?
Snap ik, maar waar bevindt zich dat dan in de klassieke scheiding volkoren-tarwe/bruin-wit?quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 10:02 schreef computergirl het volgende:
[..]
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Waldkorn
Het eerste ingrediënt is tarwebloem. Nuff said...quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 10:12 schreef showtimer het volgende:
[..]
Snap ik, maar waar bevindt zich dat dan in de klassieke scheiding volkoren-tarwe/bruin-wit?
Een bakker!!quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 09:49 schreef Isegrim het volgende:
Roggebrood versturen we ook per post eventueel.Geen idee wat dat kost, naar België.
Weet ik veel!quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 10:17 schreef Tyr80 het volgende:
[..]
Een bakker!!
Ik heb een vraag als dat mag: waarom stinkt al het bruin brood tegenwoordig? En wit brood niet. Zo'n muffe lucht komt er dan uit, ook bij brood van de bakker hier. Die speciale broden van de AH roken een jaar of 5 geleden nog goed, maar nu ook niet meer.
Waar vind ik bruin brood dat niet muf ruikt?
Ok...kun je me wel vertellen hoe ik aan jouw brood kom dan..? Keertje proberen dan maar...quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 10:19 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Weet ik veel!Ik heb echt geen idee wat 'ze' tegenwoordig allemaal doen. Wij bakken gewoon brood. Meel, water, zout desem, that's it. Ons brood stinkt niet.
Sterker nog, mensen melden regelmatig dat ze door de straat liepen en de geur volgden en bij onze winkel uitkwamen.
quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 10:13 schreef Isegrim het volgende:
'Waldkorn' is gewoon een concept. Als je bakker bent, kun je concepten kopen. Je betaalt voor het mogen gebruiken van die naam en je krijgt dan gewoon premix aangeleverd. Alle zooi zit er al in. Er staat zelfs op zo'n zak hoeveel water en hoeveel zout erbij moet, hoe lang je het moet kneden en op welke wijze je het moet bakken.
Wij zijn een keer op de Bakkersvak geweest. Man, man, man, wat een droefenis...
Naam wel eens gehoord, zal soortgelijk concept zijn. Klinkt natuurlijk reuze-ambachtelijk met dat 'gilde' erin.quote:
Ik wil hier geen reclametopic van maken, maar zie mijn post history.quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 10:24 schreef Tyr80 het volgende:
[..]
Ok...kun je me wel vertellen hoe ik aan jouw brood kom dan..? Keertje proberen dan maar...
Ik zou elk brood met meer dan pakweg vijf of zes ingrediënten lekker laten liggen.quote:tarwemeel, water, gist, tarwegluten, sesamzaad, roggevlokken, lijnzaad, zonnebloempitten, gist, tarwebloem, havervlokken, roggebloem, maisgries (geëxtrudeerd), bakkerszout, tarwegries, roggemoutmeel, tarwemoutvlokken, plantaardige olie, gierst, gerstemoutmeel, dextrose, zuurdesempoeder, gistextract, enzymen, gerstemoutextract, enzym, tarwemoutmeel, gist (geïnactiveerd), Emulgator(E482), Meelverbeteraar(E300)
quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 10:24 schreef Tyr80 het volgende:
Ok...kun je me wel vertellen hoe ik aan jouw brood kom dan..? Keertje proberen dan maar...
Duwtje naar een topicreeks over het bakken van echt brood is toch geen reclame plug?quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 10:39 schreef Isegrim het volgende:
Ik wil hier geen reclametopic van maken, maar zie mijn post history.
Dank, PM was ook prima hoorquote:Op vrijdag 14 oktober 2016 10:48 schreef Isegrim het volgende:
Als iemand anders het doet, vind ik het best.
Ingrediënten lezen.quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 09:59 schreef showtimer het volgende:
[..]
Hoe zit het dan bij Waldkorn en vergelijkbare varianten? Helemaal geen volkoren?
Dat betekent dat er een héél klein deel volkoren in zit, want het staat op volgorde. Als je weet dat water iets meer dan de helft van het bloemgewicht is (meestal 500 meel, 300 water) dan kun je wel nagaan dat er niet meer dan een paar korrels volkorenmeel in zit.quote:Ingrediënten zijn: tarwebloem, water, haver, soja, tarwegluten, roggebloem, gerstemeel, lijnzaad, volkoren tarwemeel, zonnebloemzaad, gist, zout, mout, sesamzaad, sojabloem, natriumstearoyl-2-lactylaat en broodverbeteraar (ascorbinezuur)
Echt niet?quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 10:56 schreef djkoelkast het volgende:
natriumstearoyl-2-lactylaat is o.a. een zuur uit stearinezuur, je weet wel, van die kaarsen gemaakt uit varkensvetIk heb het nog nooit in mijn brood gestopt.
Ik heb de aflevering niet gezien, maar in bruinbrood zit geen bloem maar alleen meel?quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 10:56 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ingrediënten lezen.
(Tarwe)bloem is altijd wit
(Tarwe)meel is meestal deels volkoren
Volkorenmeel is volkoren
[..]
Dat betekent dat er een héél klein deel volkoren in zit, want het staat op volgorde. Als je weet dat water iets meer dan de helft van het bloemgewicht is (meestal 500 meel, 300 water) dan kun je wel nagaan dat er niet meer dan een paar korrels volkorenmeel in zit.
natriumstearoyl-2-lactylaat is o.a. een zuur uit stearinezuur, je weet wel, van die kaarsen gemaakt uit varkensvetIk heb het nog nooit in mijn brood gestopt.
En wtf is geïnactiveerde gist? Gist dat niet meer werkt? Waarom moet het er dan in?quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 10:43 schreef Isegrim het volgende:
Oh ja, 'zuurdesempoeder', a.k.a. 'dikke vette bullshit'.
Vier op een rij.
Ik heb de aflevering ook nog niet gezien, maar veel echt donker brood is witbrood, bruingekleurd, meestal met gebrande mout. Dat is algemeen bekend.quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 10:59 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Ik heb de aflevering niet gezien, maar in bruinbrood zit geen bloem maar alleen meel?
Ahh wat lief, ik hou het in gedachtenquote:Op vrijdag 14 oktober 2016 09:49 schreef Isegrim het volgende:
Roggebrood versturen we ook per post eventueel.Geen idee wat dat kost, naar België.
Geïnactiveerde gist is gewoon gistextract van biologische oorsprong, ofwel ook smaakversterkerquote:Op vrijdag 14 oktober 2016 11:00 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
En wtf is geïnactiveerde gist? Gist dat niet meer werkt? Waarom moet het er dan in?
En gistextract is een smaakversterker, in brood, really? Zijn we zo dom geworden?
Ik snap het niet meer, net zoals al die mensen die gewoon spullen in hun mandje stoppen in winkels zonder maar te kijken (of zich af te vragen) wat er in zit.
Vind maar eens mayonaise zonder aroma's en conserveermiddel. Kun je bijna niet vinden, dan moet je al bio gaan (zelf maken is nog veel lekkerder natuurlijk en helemaal niet zo moeilijk).
In Duitsland heb je zo een tube prima mayonaise zonder aroma's en conserveermiddel voor 80 cent. Rare wereld.
quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 08:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Alisson is een volkoren dat gemaakt is met weinig gist, veel water, volkoren tarwemeel en geen vet. Persoonlijk vind ik het niet echt een geweldig. Heb liever een brood met een hoog rogge aandeel en met desems
Maar Allison is toch best donker brood?quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 09:06 schreef Isegrim het volgende:
'Zo donker mogelijk' -> ook nep hè? Hele donkere broden zijn kunstmatig gekleurd. Een echt volkorenbrood is helemaal niet zo donker.
Gistextract is niet hetzelfde als smaakversterker (die we kennen als E621), maar het is wel een smaakversterker (die ook van nature een deel glutamaat bevat, maar niet zo geconcentreerd als ve-tsin).quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 13:10 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Geïnactiveerde gist is gewoon gistextract van biologische oorsprong, ofwel ook smaakversterkerGeen idee waarom ze het er dan beiden ingooien, misschien doet geïnactiveerde gist het beter op het etiket..
Zie je het verschil tussen volkoren en bruin gekleurd?quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 13:24 schreef FANN het volgende:
[..]
[..]
Maar Allison is toch best donker brood?
Is dat gewoon één van de uitzonderingen dan?
[ afbeelding ]
Ik hoop het want dat is het enige volkorenbrood dat ik nog wel te hachelen vind als ik op
de supermarkt ben aangewezen![]()
En AH heeft heel lekker brood, maar daar kom ik niet zo vaak en van te veel wit brood
raak ik verstopt
Gistextract wordt gebruikt als smaakversterker en is dus onderdeel van de smaakversterkers, dat zeg ik, niet dat smaakversterker per definitie gistextract isquote:Op vrijdag 14 oktober 2016 13:38 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gistextract is niet hetzelfde als smaakversterker (die we kennen als E621), maar het is wel een smaakversterker (die ook van nature een deel glutamaat bevat, maar niet zo geconcentreerd als ve-tsin).
Dus dan is geïnactiveerde gist ook "een" smaakversterker, dat wist ik nog niet.
Ik vind het nog steeds eng dat men "proceshulpstoffen" niet hoeft te noemen op etiketten, er kan dus nog veel meer in dat brood zitten (of in je meel) als het maar een "proceshulpstof" is.
Daarom zo veel mogelijk kleinschalig inkopen doen (bij kleinschalige zelfstandigen), dan heb je het minste kans op zooi. Al zijn er zat mensen die bang zijn voor beestjes in hun eten dan. "liever landbouwgif dan een worm in mijn appel". Geef mij die worm maar
En als je je zorgen maakt over glutamaat kan je beter ook geen oude kaas of gerijpte salami op je brood doen, gedroogde ham of garneren met rijpe tomaat. Deze, en heel veel andere levensmiddelen staan stijf van de glutamaten die zijn ontstaan tijdens het rijpen.quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 13:47 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Gistextract wordt gebruikt als smaakversterker en is dus onderdeel van de smaakversterkers, dat zeg ik, niet dat smaakversterker per definitie gistextract isMaargoed, er zit ook gist in je brood, die ook geïnactiveerd is na het bakken, dus ik zou me nou niet zo'n zorgen maken over geïnactiveerde gist
Los van dat het inderdaad vrij weinig toevoegt in dit geval ja.
Exact. Een wereld zonder glutamaat, brrrr.quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 13:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En als je je zorgen maakt over glutamaat kan je beter ook geen oude kaas of gerijpte salami op je brood doen, gedroogde ham of garneren met rijpe tomaat. Deze, en heel veel andere levensmiddelen staan stijf van de glutamaten die zijn ontstaan tijdens het rijpen.
Lijkt me trouwens technisch onmogelijk, ze ontstaan bij het afbreken van eiwittenquote:Op vrijdag 14 oktober 2016 13:56 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Exact. Een wereld zonder glutamaat, brrrr.
In het geval van mandarijntjes uit blik zou dan op het etiket staan "zoutzuur en kaliloog". Dat klinkt eng en van beide zou ik niet aanraden een eetlepel 1 molair te nemen. Maar flikker je het bij elkaar houdt je kaliumchloride over, een soort keukenzout. (Die groene busjes van jozo bevat 80% KCl en 20% NaCl ofzo)quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 13:38 schreef djkoelkast het volgende:
Ik vind het nog steeds eng dat men "proceshulpstoffen" niet hoeft te noemen op etiketten
Mja, de zoutzuur en natronloog gaan niet het blik in. Als je processtoffen zou moeten declareren, dan alleen als ze het blik ingaan. Moet je anders het water waar ze in gewassen zijn ook declareren?quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 14:01 schreef derLudolf het volgende:
[..]
In het geval van mandarijntjes uit blik zou dan op het etiket staan "zoutzuur en kaliloog". Dat klinkt eng en van beide zou ik niet aanraden een eetlepel 1 molair te nemen. Maar flikker je het bij elkaar houdt je kaliumchloride over, een soort keukenzout. (Die groene busjes van jozo bevat 80% KCl en 20% NaCl ofzo)
eh... die is niet goed?quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 13:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zie je het verschil tussen volkoren en bruin gekleurd?
[ afbeelding ]
Chocoladebruin gekleurd. Ik zeg niet dat hij niet goed is, ik zeg dat er gecarameliseerde mout in zit als kleurstof.quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 14:59 schreef FANN het volgende:
[..]
eh... die is niet goed?![]()
en er staat nog wel bij ''Kenmerk: Ambachtelijk, Verantwoord''![]()
http://webshop.lunchtafel(...)-brood/hollands-grof
i know...quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Chocoladebruin gekleurd. Ik zeg niet dat hij niet goed is, ik zeg dat er gecarameliseerde mout in zit als kleurstof.
Nee, maar wel het vet of losmiddel waar de broodpan mee ingespoten wordt of de hulpstoffen in het meel die dus ook in het eindproduct terechtkomen.quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 14:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mja, de zoutzuur en natronloog gaan niet het blik in. Als je processtoffen zou moeten declareren, dan alleen als ze het blik ingaan. Moet je anders het water waar ze in gewassen zijn ook declareren?
Eens, sowieso zou ik graag bij bakkers zien wat er in het brood zit.quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 19:40 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Nee, maar wel het vet of losmiddel waar de broodpan mee ingespoten wordt of de hulpstoffen in het meel die dus ook in het eindproduct terechtkomen.
De bakker om de hoek heeft het online staan. Dit is hun standaard "witbrood"quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eens, sowieso zou ik graag bij bakkers zien wat er in het brood zit.
Je begrijpt dat ik daar nooit iets koop.quote:Ingrediënten: TARWEBLOEM, Water, gist, bakkerszout, plantaardig vet (palm), veldbonenmeel, dextrose, wei-eiwit (concentraat) (MELK), emulgator(E482, E481, E471), glucosestroop, gehard plataardige vet (palm), plantaardige olie (raapzaad), aroma (MELK), MELKEIWIT.
Ze gebruiken ook vloeibare gist.quote:Op vrijdag 14 oktober 2016 20:39 schreef Isegrim het volgende:
M.a.w.: hij gebruikt premixen. Er is er 1 met een eigen desemtank die 2 broden zelf maakt, de rest is volgens mij ook rommel.
Ik snap dat niet zo goed. Wat is daar nog leuk aan? Dan ben je geen bakker.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |