abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  donderdag 13 oktober 2016 @ 22:19:59 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165943039
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
10s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:16 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Complete idioot dus.
En vegetarier, tegenstander van alcohol, tabak, koffie en thee, tegen het gebruik van medicijnen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 13 oktober 2016 @ 22:20:56 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165943064
En ja, volkoren brood bevat meer vezels wat goed is voor de stoelgang.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 13 oktober 2016 @ 22:25:50 #103
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165943210
quote:
1s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:20 schreef Pietverdriet het volgende:
En ja, volkoren brood bevat meer vezels wat goed is voor de stoelgang.
Ik merk wel dat mijn lichaam zo gewend is aan een ruime hoeveelheid vezels dagelijks (ik eet en bak zowat alles volkoren en zo weinig mogelijk bewerkt) dat als ik op vakantie eens een dag of 2 moet uit eten dat mijn darmen daar niet heel blij van worden :P (mijn vrouw ervaart hetzelfde trouwens)
Dus kook ik op vakantie tegenwoordig de meeste dagen zelf.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator donderdag 13 oktober 2016 @ 22:25:55 #104
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_165943214
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ligt volgens mij aan het graan wat je gebruikt. Afaik moet een volkorenbrood gewoon van gemalen graan zijn zonder extra bloem van andere malingen. Je maalt 100 kilo tarwe tot meel en bakt daar brood mee
Klopt. Op een gegeven moment had Sophie een brood te pakken en vroeg ze 'dit is dus eigenlijk voor 90% een witbrood?'

Stel 100kg tarwe geeft 45kg bloem, dan is een volkorenbrood ook voor 45% witbrood ;)
Kranpltze mssen verdichtet sein
  donderdag 13 oktober 2016 @ 22:31:37 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165943370
quote:
1s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:25 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Klopt. Op een gegeven moment had Sophie een brood te pakken en vroeg ze 'dit is dus eigenlijk voor 90% een witbrood?'

Stel 100kg tarwe geeft 45kg bloem, dan is een volkorenbrood ook voor 45% witbrood ;)
De vraag is natuurlijk belachelijk, een brood dat 0% witbrood is volgens deze redenatie heeft nul voedingswaarde, is alleen maar zemelen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 13 oktober 2016 @ 22:34:31 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165943454
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:25 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik merk wel dat mijn lichaam zo gewend is aan een ruime hoeveelheid vezels dagelijks (ik eet en bak zowat alles volkoren en zo weinig mogelijk bewerkt) dat als ik op vakantie eens een dag of 2 moet uit eten dat mijn darmen daar niet heel blij van worden :P (mijn vrouw ervaart hetzelfde trouwens)
Dus kook ik op vakantie tegenwoordig de meeste dagen zelf.
Eet je verder geen groente, fruit etc? Voedingsvezels zitten natuurlijk niet alleen in brood. Verder ben ik het met je eens dat in de vakantielanden in zuid europa het brood niet bepaald geweldig is. Ik vind het schuimbrood in NL al kut met peren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 00:14:24 #107
122648 Bravebart
Kbenhavn er p plads ja
pi_165945605
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eet je verder geen groente, fruit etc? Voedingsvezels zitten natuurlijk niet alleen in brood. Verder ben ik het met je eens dat in de vakantielanden in zuid europa het brood niet bepaald geweldig is. Ik vind het schuimbrood in NL al kut met peren
Ik wou zeggen, wij aten als kind in Frankrijk altijd een paar pruimen per dag als tegenhanger van al dat stokbrood, dan rende je wel naar wc hoor :P
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_165946261
Ik heb met een schuin ook gekeken maar begreep ik nu goed dat Alisson een van de weinige echte volkorenbroden zijn?
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 08:05:26 #109
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165946709
quote:
0s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:25 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik merk wel dat mijn lichaam zo gewend is aan een ruime hoeveelheid vezels dagelijks (ik eet en bak zowat alles volkoren en zo weinig mogelijk bewerkt) dat als ik op vakantie eens een dag of 2 moet uit eten dat mijn darmen daar niet heel blij van worden :P (mijn vrouw ervaart hetzelfde trouwens)
Dus kook ik op vakantie tegenwoordig de meeste dagen zelf.
Ik heb dit ook. Met zo'n beetje alles wat prefab is. Wij maken vrijwel alles zelf normaal gesproken. Ik denk echt dat er een verschil is in hoe dat verteert. Jammer dat er weinig onderzoek naar lijkt te zijn gedaan.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 08:38:14 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165946930
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 03:13 schreef praadje het volgende:
Ik heb met een schuin ook gekeken maar begreep ik nu goed dat Alisson een van de weinige echte volkorenbroden zijn?
Alisson is een volkoren dat gemaakt is met weinig gist, veel water, volkoren tarwemeel en geen vet. Persoonlijk vind ik het niet echt een geweldig. Heb liever een brood met een hoog rogge aandeel en met desems
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_165947123
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 08:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Alisson is een volkoren dat gemaakt is met weinig gist, veel water, volkoren tarwemeel en geen vet. Persoonlijk vind ik het niet echt een geweldig. Heb liever een brood met een hoog rogge aandeel en met desems
En welke zou jij dan aanraden? Het liefst zo donker mogelijk met veel pitten en zaden.
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 09:06:10 #112
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165947197
'Zo donker mogelijk' -> ook nep h? Hele donkere broden zijn kunstmatig gekleurd. Een echt volkorenbrood is helemaal niet zo donker.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_165947207
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 09:06 schreef Isegrim het volgende:
'Zo donker mogelijk' -> ook nep h? Hele donkere broden zijn kunstmatig gekleurd. Een echt volkorenbrood is helemaal niet zo donker.
Hmm ja dat is ook weer waar. Zal wel eens een rondje langs de bakker doen.
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 09:10:58 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_165947249
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 08:59 schreef praadje het volgende:

[..]

En welke zou jij dan aanraden? Het liefst zo donker mogelijk met veel pitten en zaden.
Als je in Rotjeknor woont, ga bij LHO zijn en Isegrim haar bakkerij langs. Voor de rest weet ik natuurlijk niet wat jouw bakker er van bakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 14 oktober 2016 @ 09:33:24 #115
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165947485
quote:
1s.gif Op donderdag 13 oktober 2016 22:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eet je verder geen groente, fruit etc? Voedingsvezels zitten natuurlijk niet alleen in brood. Verder ben ik het met je eens dat in de vakantielanden in zuid europa het brood niet bepaald geweldig is. Ik vind het schuimbrood in NL al kut met peren
Ik heb het niet over alleen brood, maar ga maar eens uit eten, dan moet je echt zoeken naar een vezeltje. En dan maakt het niet veel uit waar in Europa je zit. Ja, of ik ga naar de verkeerde plaatsen ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator vrijdag 14 oktober 2016 @ 09:35:18 #116
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_165947505
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 08:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Alisson is een volkoren dat gemaakt is met weinig gist, veel water, volkoren tarwemeel en geen vet. Persoonlijk vind ik het niet echt een geweldig. Heb liever een brood met een hoog rogge aandeel en met desems
Dan zit je in Duitsland wel goed, daar vind je amper brood zonder rogge :P
Ik vind dat wel lekker, maar ik heb toch liever een brood met 100% volkoren speltmeel. Die zijn hier wel te krijgen, als ik ze ergens bestel.
Hier in de omgeving wil "men" alleen sponsbrood en heb je sponsbakkers die fabrieksbrood met toegevoegd gehard vet verkopen. "blijft zo lekker lang vers" :')
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_165947601
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 09:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je in Rotjeknor woont, ga bij LHO zijn en Isegrim haar bakkerij langs. Voor de rest weet ik natuurlijk niet wat jouw bakker er van bakt.
Beetje ver vanuit Belgie anders was ik er allang geweest :9
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 09:49:25 #118
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165947708
Roggebrood versturen we ook per post eventueel. :D Geen idee wat dat kost, naar Belgi.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_165947838
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 09:06 schreef Isegrim het volgende:
'Zo donker mogelijk' -> ook nep h? Hele donkere broden zijn kunstmatig gekleurd. Een echt volkorenbrood is helemaal niet zo donker.
Hoe zit het dan bij Waldkorn en vergelijkbare varianten? Helemaal geen volkoren?
pi_165947894
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 09:59 schreef showtimer het volgende:

[..]

Hoe zit het dan bij Waldkorn en vergelijkbare varianten? Helemaal geen volkoren?
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Waldkorn
pi_165948057
quote:
Snap ik, maar waar bevindt zich dat dan in de klassieke scheiding volkoren-tarwe/bruin-wit?
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:13:11 #122
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165948062
'Waldkorn' is gewoon een concept. Als je bakker bent, kun je concepten kopen. Je betaalt voor het mogen gebruiken van die naam en je krijgt dan gewoon premix aangeleverd. Alle zooi zit er al in. Er staat zelfs op zo'n zak hoeveel water en hoeveel zout erbij moet, hoe lang je het moet kneden en op welke wijze je het moet bakken.

Wij zijn een keer op de Bakkersvak geweest. Man, man, man, wat een droefenis...
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:13:53 #123
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165948071
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 10:12 schreef showtimer het volgende:

[..]

Snap ik, maar waar bevindt zich dat dan in de klassieke scheiding volkoren-tarwe/bruin-wit?
Het eerste ingredint is tarwebloem. Nuff said...
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:17:03 #124
159092 Tyr80
Nani ka hoka ni?
pi_165948100
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 09:49 schreef Isegrim het volgende:
Roggebrood versturen we ook per post eventueel. :D Geen idee wat dat kost, naar Belgi.
Een bakker!!

Ik heb een vraag als dat mag: waarom stinkt al het bruin brood tegenwoordig? En wit brood niet. Zo'n muffe lucht komt er dan uit, ook bij brood van de bakker hier. Die speciale broden van de AH roken een jaar of 5 geleden nog goed, maar nu ook niet meer.

Waar vind ik bruin brood dat niet muf ruikt?
"We aren't people, we are text."
- Japanman Sakyusan -
  vrijdag 14 oktober 2016 @ 10:19:32 #125
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_165948123
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 oktober 2016 10:17 schreef Tyr80 het volgende:

[..]

Een bakker!!

Ik heb een vraag als dat mag: waarom stinkt al het bruin brood tegenwoordig? En wit brood niet. Zo'n muffe lucht komt er dan uit, ook bij brood van de bakker hier. Die speciale broden van de AH roken een jaar of 5 geleden nog goed, maar nu ook niet meer.

Waar vind ik bruin brood dat niet muf ruikt?
Weet ik veel! :D Ik heb echt geen idee wat 'ze' tegenwoordig allemaal doen. Wij bakken gewoon brood. Meel, water, zout desem, that's it. Ons brood stinkt niet. :') Sterker nog, mensen melden regelmatig dat ze door de straat liepen en de geur volgden en bij onze winkel uitkwamen. _O-
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')