roos85 | zondag 10 april 2016 @ 12:28 |
Welkom in het grote FOK! slowcooker topic Websites voor aanschaf slowcooker: www.fonq.nl www.amazon.de www.amazon.co.uk Recepten: Algemene sites: https://twitter.com/fitslowcooker (EN) https://twitter.com/SlowcookCentral (EN) https://twitter.com/SassySlowcooker (EN)[/url] slowcooker society (EN) http://www.slowkoken.nl/ (NL) http://www.crockpoteurope.com/Index.aspx (EN) http://www.slowcookerclub.com/ (EN) http://www.ayearofslowcooking.com/ (EN) http://www.slowcookersociety.com/ (EN) http://fitslowcookerqueen.com/(EN) Recepten index De Slowcookers Facebook groep De Slowcookers: https://www.facebook.com/groups/1390777021151739/ Gepost in deze reeks: Pulled Pork (blog Nombelina) Roti kip (blog Nombelina) Stoofpeertjes van RobinOok (EN) Chili con carne (allrecipes) Vegetarische curry (slowkoken) Erwtensoep (Marks&Marks blogspot) Turkse linzensoep met paprika en yoghurt (slowkoken) Chinese Pulled Beef (supergoldenbakes) Texas-style pulled pork (blijzondersuiker) Oma`s Hachee (smulweb) Rendang (Indonesisch stoofvlees) (RobinOok) Stoofvlees a la Bart2002 Easy Slow Cooker Pulled Pork (chowhound) Pittige indische rundvleesstoofpot (smulweb) Slow cooker butter chicken (allrecipes) Marokkaanse kip (allrecipes) Kip met satesaus a la Sorella Slow Cooker Hoisin Chicken Recipe (cookincanuck) 3 Ingredients Easy Slow Cooker Sweet & Sour Chicken Recipe (slowcookersociety) Mashed Potatoes(slowcookersociety) Indo pulled pork (eetinspiratie) Kip Dhansak a la Sorella Easy Italian Chicken (fitslowcookerqueen) Kip Marrakesh uit de slowcooker Smeuiig varkensvlees met zoete/pittige saus Heerlijke pittige kippensoep (smulweb) Indische kip: Ajam Smoor Djawa (koksinfrankijk) Slow Cooker Lasagna a la Sorella Thai Chicken Lentil Curry (mjandhungryman) cheesy bacon ranch potatoes (damndelicious) Mostersoep met spekjes Kippensoepje a la PdeHoog Foto's van gerechten: Fudge van oh-oh [ Bericht 53% gewijzigd door roos85 op 11-04-2016 18:47:07 ] | |
Lienekien | zondag 10 april 2016 @ 12:54 |
Dat is natuurlijk een OP van niks. Zet er dan iets neer als 'deel hier je recepten voor in de slowcooker'. | |
Sorella | zondag 10 april 2016 @ 14:22 |
Lol en ik heb al bijna 3 maanden twee slowcookers | |
oh-oh | zondag 10 april 2016 @ 14:37 |
Ik heb er net ingredienten voor fudge in gegooid, eerste keer, zal me benieuwen | |
THEFXR | zondag 10 april 2016 @ 15:23 |
gisteren een beenham gekocht, zal ik hem eerst aanbraden of op groente leggen in de slowcooker?, laatst zo in de cooker gedaan, het was echt niks. | |
oh-oh | zondag 10 april 2016 @ 15:31 |
Die zou ik dan weer gewoon in de oven mikken hoor. | |
#ANONIEM | zondag 10 april 2016 @ 15:43 |
Beenham heb ik het liefst een beetje rose, niet echt slowcook materiaal imo En als ik het dan wel in de cooker zou proberen, zou ik er eerst wat proppen alu-folie ingooien zodat hij van de grond ligt. Bedje van groente kan ook wel, maar wordt ook vrij snel zompig lijkt me. [ Bericht 18% gewijzigd door #ANONIEM op 10-04-2016 15:45:31 ] | |
roos85 | zondag 10 april 2016 @ 16:14 |
Zo ga je lekker? OP wordt heus wel aangepast. Maar niet nu. | |
Lienekien | zondag 10 april 2016 @ 16:39 |
In plaats van deze reactie had je ook gewoon voorlopig even de voorgestelde zin even in de OP kunnen zetten. | |
roos85 | zondag 10 april 2016 @ 17:09 |
En jij moet gewoon eens niet zo lopen hakken. Is gewoon zeuren om het zeuren wat je nu doet. | |
KillerBee4ever | zondag 10 april 2016 @ 18:39 |
Niet om olie op het vuur te gooien, maar waarom dan wél de moeite nemen om een laatste post in het vorige topic te plaatsen en een nieuw topic te starten, waarbij ik me afvraag waarom in hemelsnaam de topicstart van het vorige topic gekopieerd is (notabene een ervaring van een ander) . Niet om lullig te doen, maar het komt gewoon wat vreemd over | |
roos85 | zondag 10 april 2016 @ 19:00 |
De OP kopieert ie automatisch als je een nieuw deel openent. Ik moest vanmiddag onverwacht weg, anders had ik het dan aangepast. Maar eigenlijk triest dat ik me nog loop te verantwoorden dat ik hem niet gelijk heb aangepast. | |
SnoepTomaatje | zondag 10 april 2016 @ 19:01 |
Toptopic wel. | |
THEFXR | zondag 10 april 2016 @ 19:07 |
dat klopt idd bij een reeks. Het lijkt mij leuk en beter om tot een goede OP te komen met links,testen en foto's van slowcookers. Iedereen op fok aan de slowcooker | |
Buurpoes | zondag 10 april 2016 @ 20:58 |
En? | |
oh-oh | zondag 10 april 2016 @ 21:08 |
| |
roos85 | zondag 10 april 2016 @ 21:21 |
Ziet er erg yum uit! | |
PdeHoog | zondag 10 april 2016 @ 23:31 |
Kippesoepje gemaakt in de SC vandaag 4 kippepoten, 700 gr soepgroenten, 2,5 liter kippebouillon in de SC en 6 uur op laag aangezet. Daarna poten eruit en ontdaan van botten. Vlees weer terug in de pan en 250 gram vermicelli toegevoegd. Top soepje Dit was voor de 5.6 liter SC en leverde 9 kommen soep op | |
Kaatje1 | maandag 11 april 2016 @ 18:51 |
Klinkt erg lekker, maar werd de groente niet snotterig? Ik doe altijd een paar kippepoten, (thee) zakje met kruiden, een ui met schil en stukken prei erin, 6 uur of zo laten trekken, dan alles eruit, vlees er weer in, en dan op smaak maken en groenten erin. | |
PdeHoog | maandag 11 april 2016 @ 19:18 |
Viel wel mee. Maar de volgende keer zou ik dat wel veranderen idd. De soepgroenten erin als de vermicelli erin gaat | |
Kaatje1 | maandag 11 april 2016 @ 19:38 |
Jij had laatst kip in mosterdsaus gemaakt, heel veel toch? Heb je dat in de vriezer gedaan en zo ja, al weer gegeten? Hoe was dat? | |
roos85 | zondag 17 april 2016 @ 18:26 |
Van het weekend deze gemaakt: http://www.ohmyfoodness.n(...)ff-uit-de-slowcooker erg yum! | |
Kaatje1 | zondag 17 april 2016 @ 20:01 |
Die zet ik ook op mijn lijst. Ik heb deze http://www.cookincanuck.c(...)ken-recipe-crockpot/ gemaakt, gasten morgenavond komen niet, dus t hele spul in de vriezer gedaan. Dit is echt zo'n succesrecept, moet het vaak opsturen of nog eens maken. | |
Sorella | donderdag 21 april 2016 @ 07:27 |
Nieuwe cooker gekregen, de mijne kwam op low tot 100 graden. | |
Lienekien | donderdag 21 april 2016 @ 07:37 |
Wat voor chili-knoflooksaus heb je gebruikt? | |
Kaatje1 | donderdag 21 april 2016 @ 08:53 |
Ik heb 'm uiteindelijk gevonden in een toko. Eerst chiliflakes en knoflook gebruikt. Ik zag laatst bij de AH ook chili-knoflook saus. Geen idee meer wel merk. T is wel verhipte scherp. Ik had de eerste keer, onder het motto, ik hou wel van pittig, 1 theelepel gedaan. De saus heb ik weggegooid voordat ik het in de cooker deed. Laatst ook een beetje aan een collega mee gegeven, omdat je maar zo weinig nodig hebt. Zijn vrouw wist het niet, nam een likje, t was heel heel zielig zei hij | |
Lienekien | donderdag 21 april 2016 @ 08:59 |
Ik duik de aziatische supermarkt weer eens in! Kip met hoisin vind ik wel een succes, dus ben hier ook wel benieuwd naar. | |
Kaatje1 | donderdag 21 april 2016 @ 09:03 |
Deze is echt nog zoveel lekkerder. Ik eet het altijd met miniwraps ipv rijst of zo. Lekkere salade erbij. Paar weken geleden had ik 'm gemaakt voor een afscheidsetentje van een vrijwilligers groep. Iedereen had wat gemaakt en dit was als eerste maar ook als enige schoon op en iedereen wilde het recept. Het is ook makkelijk dat je de saus vooraf kunt maken en dat het ook op low, maar 4 uur duurt. Als het klaar is haal ik meestal de kip uit elkaar, bind de saus een beetje en doe dan een deel van de saus bij de kip. En als ik het dan eet, meestal de volgende dag, opwarmen en klaar is kaatje | |
PdeHoog | donderdag 21 april 2016 @ 09:54 |
Yup. Dat is de vriezer in gegaan en daarna weer opgewarmd. Ging gewoon goed Wel goed door laten warmen elke keer. | |
Kaatje1 | donderdag 21 april 2016 @ 11:21 |
Dank, dank ga ik 'm ook een keer maken. Want zoveel krijg ik niet in 1x op. | |
Kaatje1 | donderdag 21 april 2016 @ 20:23 |
Net even bij de AH gekeken, daar is het merk lee kum kee, maar staat er niet op dat het heet is. Op mijn potje nog wel extra erop sambal thailand heet (understatement) | |
Lienekien | donderdag 21 april 2016 @ 20:25 |
Ik ben gewaarschuwd. | |
THEFXR | maandag 2 mei 2016 @ 23:54 |
weten jullie of er gerechten zijn die alleen op stand 1 mogen? stand 2 is altijd sneller, dus waarom zou je 1 nog gebruiken? | |
Molo | maandag 2 mei 2016 @ 23:57 |
Omdat je soms juist hele langzame garing wilt hebben zoals bij rundvlees. | |
#ANONIEM | maandag 2 mei 2016 @ 23:58 |
Precies. Als je altijd op standje "turbo" slowcookt kan je net zo goed een pan pakken | |
oh-oh | dinsdag 3 mei 2016 @ 00:00 |
Dus dat, als ik denk dat ik in tijdnood ga komen zet ik het eerst ff een of twee uur op high, maar liever alles gewoon lekker op low en lang. | |
THEFXR | dinsdag 3 mei 2016 @ 00:10 |
wattage verbruik kan toch ook een reden voor stand 2 zijn, bij 1 verbruik je meer | |
Lienekien | dinsdag 3 mei 2016 @ 00:21 |
Stand 1 is low of high? Low verbruikt toch minder? | |
THEFXR | dinsdag 3 mei 2016 @ 00:37 |
dat zou kunnen, maar die staat dan ook dubbele uren aan tov 2 | |
Molo | dinsdag 3 mei 2016 @ 00:41 |
Ik heb me echt nog noooooit druk gemaakt om het verbruik van mijn slowcooker... dan ben je écht een schraper hoor | |
Lienekien | dinsdag 3 mei 2016 @ 00:42 |
Hier een berekening. http://benopweg.blogspot.(...)-behulp-van-een.html | |
THEFXR | dinsdag 3 mei 2016 @ 00:43 |
mmm, zeer verrassend | |
roos85 | dinsdag 10 mei 2016 @ 22:01 |
Vorige week deze gemaakt en ze nadat ze uit de cooker kwamen een tikkie op de barbecue gegeven: http://www.kayotic.nl/blog/slow-cooked-apricot-ribs Groot succes | |
THEFXR | dinsdag 10 mei 2016 @ 22:05 |
lol, ik maak me ook niet druk erom, wilde gewoon de wattages weten. | |
roos85 | dinsdag 10 mei 2016 @ 22:52 |
Heeft jullie cooker een bijnaam? | |
THEFXR | dinsdag 10 mei 2016 @ 23:00 |
die van mij heet "Lotte" | |
-Peach | woensdag 11 mei 2016 @ 10:35 |
'D'n koekert' | |
Kaatje1 | woensdag 11 mei 2016 @ 11:58 |
De russel of de crock, afhankelijk welke ik gebruik | |
Sorella | woensdag 11 mei 2016 @ 13:58 |
Slowie | |
Lienekien | woensdag 11 mei 2016 @ 14:13 |
Nee, natuurlijk niet. | |
soapie | woensdag 11 mei 2016 @ 15:38 |
Dit | |
KillerBee4ever | woensdag 11 mei 2016 @ 17:40 |
Zodra ik het ding 'Beppie' of 'Slowie' (no offence!) ga noemen, mag mijn man me een spuitje geven... . Om exact deze reden kijk ik ook zo min mogelijk in de FB groep, soms alleen even vlug er doorheen voor evt. nieuwe recepten. | |
soapie | woensdag 11 mei 2016 @ 18:06 |
Daar wordt alleen nog maar om recepten gezeurd,als iemand iets post.... | |
roos85 | woensdag 11 mei 2016 @ 18:08 |
Of de heksenketel *gruwel | |
Lienekien | woensdag 11 mei 2016 @ 18:09 |
Dat is toch niet zo raar? Ik kan niet zo goed tegen de foto's die mensen posten als de slowcooker net gevuld is. Ik vind dat er vaak heel onsmakelijk uitzien. De (eet)lust vergaat me dan. | |
soapie | woensdag 11 mei 2016 @ 18:12 |
Ik vind het heel storend dat gebedel om recepten.... | |
Lienekien | woensdag 11 mei 2016 @ 18:13 |
Het is toch een fb-groep om recepten uit te wisselen? | |
Kaatje1 | woensdag 11 mei 2016 @ 18:17 |
d Ik noem de ene russel net zoals ik de koekepan zo noem omdat die dat is. Hexenketel waar zou dat toch vandaan komen. Zou ik met kunnen voorstellen bij een zuidafrkaanse poike pot, da's zwart en staat op vuur. Ik heb het idee dat ze meer van dat ding houden dan van man en kinderen (die zijn er alleen om de creaties op te eten). De airfryer groep is ook een beetje zo. Heeft iemand hier wel een die romige braadworstenstew gemaakt? Lijkt me zo totaal niet lekker, een braadworst is juist lekker met een knapperig korstje. | |
Lienekien | woensdag 11 mei 2016 @ 18:18 |
Die ziet er zo smérig uit. | |
roos85 | woensdag 11 mei 2016 @ 18:19 |
Vooral rauw. | |
Molo | woensdag 11 mei 2016 @ 18:21 |
Doe eens een pic | |
Sorella | woensdag 11 mei 2016 @ 18:44 |
Ik heb de braadworst stew 1 x gemaakt en dat was 1 x een nooit meer.. | |
KillerBee4ever | woensdag 11 mei 2016 @ 18:49 |
Vorig weekend voor het eerst de braadworst stew gemaakt, was wel lekker. Ik heb 'm niet helemaal volgens het originele recept gemaakt, ik heb er maar een klein bekertje (200ml) room in gedaan, dit was echt voldoende (ik denk dat als ik het recept had gevolgd, en 450ml room erin had gedaan, dat ik het ws. ook afschuwelijk had gevonden). | |
Lienekien | woensdag 11 mei 2016 @ 18:54 |
| |
Kaatje1 | woensdag 11 mei 2016 @ 18:55 |
Ik krijg t niet voor elkaar via de ipad, maar als je zoekt via google afbeeldingen en dan de derde foto ( en die ziet er dan, in vergelijk met veel facebook foto's er nog goed uit) | |
THEFXR | woensdag 11 mei 2016 @ 19:02 |
afgehakte vingers | |
Kaatje1 | woensdag 11 mei 2016 @ 19:03 |
Iew.....maar nu zit de room er nog niet bij, dat geeft zo slobberig plaatje | |
Molo | woensdag 11 mei 2016 @ 19:07 |
Ik het nut van de slowcookwr erbij niet zo, maar het valt me mee. Al snap ik niet dat je daar room bij mikt. Wellicht Nederlandse equivalent van de blikken champignon roomsoep die ze in de VS overal doorheen kijken | |
Lienekien | woensdag 11 mei 2016 @ 19:09 |
Het idee om ergens room bij te doen en dat dan uren te laten pruttelen. Dat staat me om een of andere reden tegen. | |
Molo | woensdag 11 mei 2016 @ 19:09 |
En dan een laag worstvet die er op drijft | |
KillerBee4ever | woensdag 11 mei 2016 @ 19:11 |
De room gaat er pas het laatste halfuur bij . | |
Kaatje1 | woensdag 11 mei 2016 @ 19:25 |
Oh bah zeg, ik zie t voor me | |
Molo | woensdag 11 mei 2016 @ 19:27 |
Zo'n grijs grauw kleurtje, half doorzichtig | |
Kaatje1 | woensdag 11 mei 2016 @ 19:40 |
En dat druipt dan eraf als het op het bord heb..zo'n plasje met onbestemde kleur | |
soapie | woensdag 11 mei 2016 @ 19:42 |
Klopt inderdaad, maar 99 van de 100 keer staat het al gewoon tussen de recepten en lopen ze te schreeuwen zonder zelf even te zoeken..... | |
soapie | woensdag 11 mei 2016 @ 19:44 |
Gadverdamme | |
SnoepTomaatje | woensdag 11 mei 2016 @ 20:04 |
Ik zat juist te twijfelen om het te gaan proberen, omdat iedereen er zo lyrisch over was | |
Kaatje1 | woensdag 11 mei 2016 @ 20:10 |
Maak een fotoverslag voor ons en als het lekker is gaan we het ook allemaal maken | |
Lienekien | woensdag 11 mei 2016 @ 20:12 |
Ik zou gewoon direct de naam van het gerecht/recept erbij vermelden. | |
SnoepTomaatje | woensdag 11 mei 2016 @ 20:13 |
Ik denk er nog even over na denk ik. | |
roos85 | woensdag 11 mei 2016 @ 20:14 |
In schreeuwen zijn een aantal erg goed ja | |
roos85 | vrijdag 13 mei 2016 @ 20:21 |
Hebben jullie nog tips voor een lekker gerecht wat ik kan serveren bij een verjaardag? Zullen vast een aantal mee eten (hoeveel geen idee). | |
Molo | vrijdag 13 mei 2016 @ 20:21 |
Rendang volgens recept van Robinook | |
Lienekien | vrijdag 13 mei 2016 @ 20:21 |
De rendang volgens recept van RobinOok. | |
Lienekien | vrijdag 13 mei 2016 @ 20:22 |
| |
Molo | vrijdag 13 mei 2016 @ 20:23 |
| |
roos85 | vrijdag 13 mei 2016 @ 20:23 |
Duidelijk | |
RobinOok | vrijdag 13 mei 2016 @ 21:15 |
Wow!!! Hoe cool is dat! | |
Japie77 | zaterdag 14 mei 2016 @ 13:06 |
Je kunt vandaag nog een "Slow Down Cooker" winnen hier: https://www.facebook.com/(...)5479/?type=3&theater | |
THEFXR | zondag 22 mei 2016 @ 19:27 |
Hoe vol kun je eigenlijk je slowcooker doen, zodat hij nog 100% werkt? ik had die van mij 3.5 Ltr vol gedaan, maar de temp kwam er niet in, het was gewoon teveel om het goed te verwarmen | |
SnoepTomaatje | zondag 22 mei 2016 @ 19:27 |
Ik heb toevallig gisteren een curry gemaakt, hij zat tot het randje vol en is zelfs flink overgekookt, maar ik merkte helemaal geen nadelige effecten. Ik heb ook een 3,5 liter. | |
THEFXR | zondag 22 mei 2016 @ 19:28 |
mm, zou die van mij niet goed zijn? | |
SnoepTomaatje | zondag 22 mei 2016 @ 19:29 |
Dat durf ik je natuurlijk niet te zeggen. Wat wilde je klaarmaken? | |
THEFXR | zondag 22 mei 2016 @ 19:34 |
vorige week, kip zoetzuur groenten,maar ben er maar mee gestopt | |
SnoepTomaatje | zondag 22 mei 2016 @ 19:35 |
Hoe lang zat het er al in dan? | |
Molo | zondag 22 mei 2016 @ 19:39 |
Ik prop het ding vaak goed vol en nooit problemen mee gehad qua temperatuur | |
Lienekien | zondag 22 mei 2016 @ 19:42 |
Officieel helft tot driekwart vol. Ik weet dat er mensen zijn die alles er koud in doen. Dat doe ik eigenlijk nooit. | |
THEFXR | zondag 22 mei 2016 @ 19:47 |
3 uur en nog lauw | |
THEFXR | zondag 22 mei 2016 @ 19:47 |
het zat er idd koud in | |
Molo | zondag 22 mei 2016 @ 19:48 |
dat is gewoon heel kort dan. Vocht heeft erg lang nodig om warm te worden en slowcooker gaat dus echt heel slowwwww | |
SnoepTomaatje | zondag 22 mei 2016 @ 19:49 |
Mijn curry heb ik er ook koud ingegooid, en die heeft ruim 6 uur opgestaan. | |
THEFXR | zondag 22 mei 2016 @ 19:52 |
hoe snel hoort ie dan op werktemp te komen? | |
#ANONIEM | zondag 22 mei 2016 @ 19:59 |
Op low, toch wel een uur of 3 a 4 tot het warm is (50+). En dan nog garen. Al stop ik er ook wel eens diepvries sperziebonen in met een karbonade erbovenop. En dat is dan op high in 2,5 uur klaar om te eten [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 22-05-2016 19:59:13 ] | |
Molo | zondag 22 mei 2016 @ 20:03 |
het apparaat zelf is denk ik in een kwartiertje wel warm, alleen de warmteoverdracht op het vocht in het apparaat gaat gewoon heel langzaam (denk er maar aan hoe lang het al duurt voor een pan koud water kookt als je het gas vol open draait). Geen idee hoe lang het duurt, ikzelf gooi het apparaat vaak 's nachts aan dus dan staat het sowieso minimaal 8 uur | |
Lienekien | zondag 22 mei 2016 @ 20:03 |
Misschien cooker voorverwarmen en eerste uur of twee uur op high? | |
THEFXR | zondag 22 mei 2016 @ 20:09 |
de pot van keramiek is echt snel warm, zoals gezegd wordt max 15 min. denk gewoon dat ik een verkeerde verwachting had. nu anderen ongeveer diezelfde ervaring hebben,kan ik er nu rekening mee houden. | |
oh-oh | zondag 22 mei 2016 @ 20:17 |
Ik heb ook een 3,5 en ik heb hem soms echt helemaal volgestouwd en dat gaat prima, echt wel sneller warm dan in drie uur hoor ( geen idee hoe lang precies, de eerste paar uur kijk ik dr niet meer naar als het erin zit ). Die braadworststewhype zit ik me ook al weken over te verbazen, het lijkt me echt meer dan goor | |
#ANONIEM | zondag 22 mei 2016 @ 20:23 |
Ik doelde dan ook op de temperatuur van het voedsel erin eh. Niet zozeer op de buitentemperatuur van de pan. Dat komt pas na zo'n 3 tot 4 uur boven de 50 graden (vanaf koelkast temperatuur) *Ik monitor hem met een infrarood thermometer. Want doordat de pan gesloten blijft en langzaam opwarmt, schelen de oppervlakte en kerntemperatuur van je voedsel erin niet zo gek veel. [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 22-05-2016 20:25:51 ] | |
Dragonberry | woensdag 25 mei 2016 @ 19:12 |
http://www.deliciousmagaz(...)met-pompoen-en-prei/ Vandaag dit recept gemaakt, maar dan ongeveer de halve hoeveelheid en kipdijfilet ipv karbonades. Erg lekker! Na 2,5 uur op high was het goed gaar. Blijft heerlijk, thuiskomen en gelijk kunnen eten. Op mijn vriend hoef ik daarvoor meestal niet te rekenen. Dan krijg ik een simpel avgtje.. Nu werk ik tegenwoordig meestal tot 6 uur en dan nog naar huis rijden, dus de crock gaat het druk krijgen de komende tijd! | |
quirina | woensdag 25 mei 2016 @ 19:24 |
http://www.okokorecepten.(...)medanten-slow-cooker Erg lekker , gaat goed in de slowcooker. Zelf de gember en kaneel eruitgelaten en in plaats daarvan twee theelepeltjes ras el hanout gebruikt ( jonnie boer) En ipv pruim, abrikozen gebruikt. Was erg smakelijk met wat couscous. | |
Sorella | donderdag 2 juni 2016 @ 21:29 |
Babi Kong (varkensvlees in kruidige ketjap saus) 600 gr varkenslappen 2 tenen knoflook 1,5 cm djahe (gemberwortel) 1,5 tl zout 1 tl peper 1 tl chinese 5 kruiden poeder 1,5 el olie 0,5 kop water 1 kop ketjap manis 1 tl vetsin 0,5 tl goela djawa azijn Maizena of aardappel zetmeel Bereidings wijze Maak de knoflook schoon en snij deze fijn. Schil de djahe en rasp deze fijn. Snij het vlees in blokjes. De knoflook, djahe, zout, peper en Chinese 5-kruiden fijnwrijven tot een pasta. De olie verhitten en de pasta even roerbakken. Het vlees toevoegen en goed met de kruiden mengen. Doe in de cooker. Voeg het water, de ketjap manis, ve-tsin en gula djawa toevoegen en op het laatst het scheutje azijn erbij. Schep het geheel goed door. Ik heb het 7 uur op low gedaan en na 6 uur de maizena of aardappelzetmeel erbij gedaan om het wat in te dikken Wel af en toe het geheel goed door scheppen. Lekker met nasi en zoet/zure komkommer. Komt volgens mij uit de moeson vandaan een indonesisch maandblad. | |
THEFXR | donderdag 9 juni 2016 @ 12:46 |
ik zie deze bij de action, 100 nieuwste artikelen. voor dat geld kan je de gok wel wagen? | |
roos85 | donderdag 9 juni 2016 @ 14:04 |
Had laatst voor mijn verjaardag de pulled pork naar recept van Nombelina (zie OP) gemaakt. Groot succes! | |
Manke | donderdag 16 juni 2016 @ 13:38 |
Fritel sc 2290 besteld. Ben benieuwd, kan niet koken, kijken of ik hiermee lekker eten kan maken. 5,5l gekozen om zo voor meer dagen eten te kunnen maken. | |
oh-oh | donderdag 16 juni 2016 @ 14:36 |
Ga ik snel eens proberen! | |
Sorella | donderdag 16 juni 2016 @ 16:52 |
Als je geen gula djawa hebt kan je ook lichtbruine basterdsuiker gebruiken. [ Bericht 0% gewijzigd door Sorella op 16-06-2016 20:08:56 ] | |
Lienekien | donderdag 16 juni 2016 @ 17:17 |
Ook wel donkerbruine, volgens mij. | |
Manke | zondag 19 juni 2016 @ 14:22 |
Spareribs met koreaanse saus die er nog was is goed gelukt. Nu varkenspoten gedaan, maar niet echt veel ingrediënten gebruikt, ook goed te eten Volgende poging: soep, cassave soep ws. http://mytaste.nl/r/-37936205.html IWeten jullie een goedreceptenboek? | |
oh-oh | zondag 19 juni 2016 @ 14:27 |
Ik heb altijd gula djawa in huis ( Molukse roots ) | |
Sorella | zondag 19 juni 2016 @ 15:40 |
Ik heb zelf de minibijbel slowcooker en 500 slowcooker gerechten en je kan op printerest kijken of op de fb groep slowcookers. | |
quirina | vrijdag 24 juni 2016 @ 03:29 |
Die vetsin eruit laten! Btw zowieso erg zout gerecht. | |
Kaatje1 | dinsdag 28 juni 2016 @ 11:24 |
Afgelopen vrijdag deze schotel gemaakt. Ik had 'm eerder gemaakt, gewoon in een pan, maar nu een keer in de SC (durf ik 's nachts wel aan te laten, gas niet), Het was echt heerlijk. Dit is voor 4 personen. Deze keer had ik er libanees platbrood en een salade erbij. Maar ook wel eens rijst bij gegeven (ik hou niet zo van couscous) Exotisch stoofvlees 750 gram riblappen of sucadelappen 2 el olie 1 flinke ui 5 dadels 5 bolletjes gember 4 tenen knoflook 1 klein blikje tomatenpuree 3 maggiblokjes 1 tl chilivlokken halve tl komijn halve tl kaneel 2 1/2 dl heet water peper en zout uit de molen Voorbereiding Snijd het vlees in stukjes, ontpit de dadels en snijd ze klein. Ook de gemberbolletjes en de knoflook snijd je in kleine stukjes. Schil de ui en snijd hem in halve ringen. Bereidingswijze Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom aan. Voeg de ui toe en laat deze enkele minuten kleuren. Bak de tomatenpuree even mee en voeg het hete water, de kaneel, komijn, chili, gember, knoflook, dadels en maggiblokjes toe. Laat het vlees, minimaal 2 uur, heel zacht sudderen (ik heb t bijna 8 uur in de sc op slow gedaan) Breng je stoofvlees voor het serveren op smaak met peper en zout uit de molen (dat was niet nodig, ik had bouillonblokjes van de turkse winkel meegenomen, bremzout, dat nooit meer dus) | |
KillerBee4ever | dinsdag 28 juni 2016 @ 18:13 |
Klinkt goed! Misschien ook eens proberen Weer wat geleerd, ik wist niet af van het bestaan van gember bolletjes in pot . | |
Kaatje1 | dinsdag 28 juni 2016 @ 19:16 |
Heet stemgember, dar zijn die stukjes gember die heel vroeger op kaasblokjes geprikt werden op een feestje Naast de rolletjes boterhamworst met een augurkje erin en 2 dunne asperges uit een pot in ham gewikkeld. Later kwam er, zeer exotisch ook nog plakjes salami bij | |
KillerBee4ever | dinsdag 28 juni 2016 @ 19:23 |
Ik zal er eens op letten in de supermarkt, die bolletjes lijken me sowieso handiger dan gewone gember (want: hekel aan snijden ). | |
Kaatje1 | dinsdag 28 juni 2016 @ 19:32 |
d Eh, deze bolletjes zitten in een hele zoete siroop. Je kunt volgens mij niet de stemgember gebruiken ipv normale gember. Het staat in ieder geval bij de bakproducten. ( ik heb me ook rot gezocht) | |
KillerBee4ever | dinsdag 28 juni 2016 @ 19:42 |
Goed dat je dit zegt Kaatje1! Hier zou ik niet op hebben gelet. Zo te zien zijn de gemberbolletjes van Toko Lien wel geschikt voor bereiding in (rund)vleesgerechten. | |
Manke | dinsdag 28 juni 2016 @ 20:47 |
nog bedankt, binnenkort ff kopen | |
Manke | dinsdag 28 juni 2016 @ 20:50 |
over die varkenspoten slowcooken: ik denk dat niemand het kent, maar het is echt een aanradre (het smaakt ook niet naar varken) je toko heeft het ws, en het is een delicatesse in oa korea en japan. de gelatine is ook nog goerd voor je. | |
oh-oh | dinsdag 28 juni 2016 @ 21:17 |
Ik hak grote gemberstukken altijd in gebruiksklare stukken en gooi de hele handel dan in een zak in de vriezer, als ik het nodig heb haal ik er een stukje uit en snij ik dat bevroren, dat gaat veel fijner vind ik | |
KillerBee4ever | dinsdag 28 juni 2016 @ 22:06 |
@oh-oh: da's zeker ook een goede tip, thanks! | |
golfer | donderdag 28 juli 2016 @ 20:42 |
Sinds vandaag mag/kan ik hier meeposten. Deze multikoker is afgeleverd: | |
Kaatje1 | donderdag 28 juli 2016 @ 22:54 |
Welkom | |
Lienekien | zaterdag 6 augustus 2016 @ 19:24 |
Pulled beef gemaakt, van een dikke riblap (slager had geen brisket) en een Gordon Rhodesmix die ik uit Engeland heb meegenomen (heb nog geen site gevonden waar die een beetje betaalbaar te bestellen zijn). Verschrikkelijk simpel dus: vlees in de cooker, mix aanmaken met water en eroverheen gieten, 8 uur op laag. Op het eind nog wat maple syrup naar smaak erdoorheen. Heerlijk in wraps met guacamole, cheddar en tomaat. | |
Vanyel | zaterdag 6 augustus 2016 @ 19:51 |
Bevroren raspen, nog makkelijker! | |
_Dizzy_ | donderdag 11 augustus 2016 @ 17:01 |
God... er zijn zo veel verschillende slow cookers, waar hebben jullie goede ervaringen mee? Een bepaald merk? | |
Lienekien | donderdag 11 augustus 2016 @ 17:26 |
Ik heb een goedkope Russel Hobbs van 3,5 liter. Drie standen: low, high en warmhoud, geen uitgestelde start of automatisch schakelen naar warmhoud, pan kan niet op het vuur. Voldoet hier prima (tweepersoons huishouden). Deze: https://www.bol.com/nl/p/(...)884-9200000011028686 Maar ik had hem voor 35 euro bij de Kijkshop. Op amazon.de is véél keuze, btw. | |
THEFXR | donderdag 11 augustus 2016 @ 17:38 |
Ik heb een Russel Hobbs van 3,5 liter, waar ik van baal is dat er geen hele kip in kan, dus ga voor de 6 liter of hoger. ik zou met wat ik nu weet voor deze gaan. https://www.amazon.de/And(...)rds=slowcooker+james | |
_Dizzy_ | donderdag 11 augustus 2016 @ 17:46 |
Goeie tip! Bedankt, een hele kip erin kunnen doen is inderdaad beter ! | |
PdeHoog | donderdag 11 augustus 2016 @ 18:49 |
Dat klinkt best ok moet over een paar weken naar de UK. Eens kijken wat ik daar kan vinden | |
Lienekien | donderdag 11 augustus 2016 @ 19:10 |
Lakeland! Zag ze later ook bij een slager staan, die mixen, maar de Lakeland heeft ze volgens mij altijd wel. | |
THEFXR | maandag 15 augustus 2016 @ 10:28 |
40 maaltijden bereiden in 4 uur voor in de diepvries en daarna de slowcooker in.(engels) http://whoneedsacape.com/2012/11/crockpot-freezer-cooking/ | |
miss_dynastie | maandag 15 augustus 2016 @ 10:30 |
Lijkt me een briljant idee voor Amerikanen die drie kwartier bij de dichtstbijzijnde supermarkt vandaan wonen, maar voor de gemiddelde Nederlander is dit wat overkill | |
THEFXR | maandag 15 augustus 2016 @ 10:33 |
ze zijn met ze vijven. er staan ook 30 in 3 uur en 20 in 2 uur beschreven. | |
Negentiendertig | zondag 21 augustus 2016 @ 19:15 |
Hoi, Ik ben ook aan het kijken naar een crockpot. Huishouden van 2 personen, hoef er geen hele kip in kwijt, koop 'm voornamelijk voor het maken van pastasauzen en stoofpotten. Is dit model daar goed genoeg voor? Of zijn er bepaalde features die dit apparaat mist die evt wel handig zijn? | |
Lienekien | zondag 21 augustus 2016 @ 19:24 |
Ja, dat is die ik heb, zie een aantal posts hierboven. | |
soapie | zondag 21 augustus 2016 @ 19:31 |
Ik heb m ook, ben er zeer blij mee!! | |
Negentiendertig | zondag 21 augustus 2016 @ 20:21 |
Oja, had ik gemist. Top, thanks! Stomme vraag misschien, maar gaat 'ie na bijv. 10 uur cooken automatisch op de warmhoudstand? Want het kan best zo zijn dat ik dat ding om 7 uur 's ochtends aangooi en pas om 8 uur 's avonds kan eten.. | |
Lienekien | zondag 21 augustus 2016 @ 20:24 |
Nee, die functie zit er niet op. | |
THEFXR | zondag 21 augustus 2016 @ 20:29 |
nee, dat gaat bij dat model niet, kan je beter een met een timer functie nemen. | |
THEFXR | woensdag 24 augustus 2016 @ 18:08 |
ik zie toevallig een slowcooker in de folder van de Aldi staan. . | |
Lienekien | woensdag 31 augustus 2016 @ 07:11 |
En? Nog iets voor de slowcooker kunnen vinden? | |
PdeHoog | woensdag 31 augustus 2016 @ 12:19 |
Vergeten Zoals zoveel dingen | |
soapie | woensdag 31 augustus 2016 @ 12:56 |
Ik ga volgende week dagje naar Duitsland. Hebben ze daar nog wat leuks voor de sc? | |
Lienekien | woensdag 31 augustus 2016 @ 13:01 |
What a shame! Ken de de FB-groep van slowcookers? Daar zag ik wel eens tips voorbij komen. Ben zelf ex-lid, dus kan het niet voor je opzoeken. | |
Jinkx | woensdag 31 augustus 2016 @ 13:56 |
Ik heb een bon over en ik denk er al tijden over een slowcooker te halen. Wat is een geschikte inhoudsmaat voor 1-2 personen? 3,5 liter? | |
roos85 | woensdag 31 augustus 2016 @ 14:06 |
Ja. 3,5 liter is een prima formaat. | |
Lienekien | woensdag 31 augustus 2016 @ 14:08 |
Ja,,is mijn ervaring ook. Vaak kun je dan de helft nog wel invriezen voor een andere keer (ligt ook wel aan wat het is, natuurlijk). Ik las van iemand anders in dit topic wel het bezwaar dat je in een 3,5 geen hele kip kwijt kunt. Zelf maak ik nooit hele kippen klaar, dus wij kunnen prima toe met 3,5 liter. | |
soapie | woensdag 31 augustus 2016 @ 14:13 |
Ik ga daar even kijken, thnx!! | |
Manke | woensdag 31 augustus 2016 @ 14:13 |
Ik las dat de fabrikanten (waaronder crockpot) wettelijk verplicht zijn geworden om de temperatuur boven de 100 graden te laten komen, omdat mensen in de VS ziek zijn geworden door er bevroren kip in te doen. Misschien iets om op te letten. In de handleiding die je kan downloaden staat het temperatuurbereik vaak wel. | |
Negentiendertig | woensdag 31 augustus 2016 @ 15:10 |
Thanks nog, dan zoek ik even verder naar een andere. | |
roos85 | woensdag 31 augustus 2016 @ 15:13 |
Ik heb deze: https://www.amazon.de/gp/(...)s_a_1_24?__mk_de_DE=ÅMÅZÕÑ&qid=1472649183&sr=8-24&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=slowcooker Geweldig ding! | |
Lienekien | woensdag 31 augustus 2016 @ 15:52 |
Het is sowieso een slecht idee om bevroren spul in de slowcooker te doen! De site die hier al voorbij kwam met voorbereide maaltijden die je kunt invriezen: daar staat ook bij dat je die éérst weer in de koelkast moet laten ontdooien voordat je het in de slowcooker doet. Als de temperatuur boven de 100 graden komt, is het trouwens nog nauwelijks een slowcooker te noemen. Dat wil je echt niet. | |
oh-oh | woensdag 31 augustus 2016 @ 15:58 |
In mijn 3.5 liter past echt prima een hele kip | |
oh-oh | woensdag 31 augustus 2016 @ 15:59 |
Sligro heeft zo een dubbele pan in de aanbieding zag ik, helaas echt geen plek voor, lijkt me zo fijn! | |
Lienekien | woensdag 31 augustus 2016 @ 16:02 |
Een krielkip? | |
Sorella | woensdag 31 augustus 2016 @ 20:10 |
Of haantje | |
THEFXR | woensdag 31 augustus 2016 @ 20:45 |
waar haal je die kleine kip dan? | |
THEFXR | woensdag 31 augustus 2016 @ 20:46 |
de lidl had zo'n haantje in de diepvries, maar zijn ze mee gestopt | |
Sorella | donderdag 1 september 2016 @ 07:26 |
Deka markt wil ze nog wel eens verkopen | |
Negentiendertig | donderdag 1 september 2016 @ 08:37 |
Thanks, zal eens kijken | |
THEFXR | donderdag 1 september 2016 @ 12:35 |
helaas, die zitten niet in mijn provincie. | |
Sorella | donderdag 1 september 2016 @ 13:12 |
Anders een kippenboer op de markt die verkopen misschien ook kleine kippen of een poelier ? | |
THEFXR | donderdag 1 september 2016 @ 17:44 |
ik probeer dit eens in de cooker eens kijken hoe het eruit komt | |
#ANONIEM | donderdag 1 september 2016 @ 17:46 |
Koolvis met paneermeel in de slowcooker? Lijkt mij niet lekker.... Ik verwacht een zompige meuk maar laat het vooral weten hier hoe het uitpakt [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 01-09-2016 17:48:58 ] | |
Lienekien | donderdag 1 september 2016 @ 17:52 |
Ik twijfel tussen 'waarom?' en 'slecht idee!'. | |
THEFXR | donderdag 1 september 2016 @ 17:57 |
in het begin wel, maar ik denk dat het een uurtje zonder deksel moet om het vocht wat te verdampen. | |
THEFXR | donderdag 1 september 2016 @ 21:55 |
eerst 24 uur ontdooien in de koelkast en dan met het aluminium bakje 4 uur op high. komt er perfect uit. | |
Lienekien | donderdag 1 september 2016 @ 21:58 |
Je hebt geen oven, hè. | |
THEFXR | donderdag 1 september 2016 @ 22:10 |
jawel, maar in de oven verbrand de toplaag bij 175 nog. denk probeer het eens zo. het bevalt iig beter onverbrand eten. en het is veel goedkoper dan de airgrill a 1300 watt. | |
Lienekien | donderdag 1 september 2016 @ 22:11 |
Rare oven, dan. | |
THEFXR | donderdag 1 september 2016 @ 22:16 |
je kan het ook positief zien ipv de zure tante uit te hangen, ik heb iets geprobeerd en het werkt! | |
Lienekien | donderdag 1 september 2016 @ 22:40 |
Gaan we schelden? | |
MutedFaith | donderdag 1 september 2016 @ 23:38 |
Ik heb sinds kort ook een slowcookert. Vandaag voor t eerst gebruikt en spare ribs gemaakt. Mijn marinade was iets te tomaterig, maar na 7 uur op low viel het vlees al van t bot als je er naar keek. Dat maakte veel goed. Iemand een goeie marinade die ik volgende keer kan proberen? | |
oh-oh | donderdag 1 september 2016 @ 23:56 |
Ik zweer echt bij deze: http://watikgegetenheb.bl(...)-ketjapmarinade.html Nog even over die kip, ik neem meestal een braadkuiken moet ik eerlijk toegeven, ik haal mijn kips altijd bij de poulier op de markt | |
THEFXR | vrijdag 2 september 2016 @ 00:13 |
gaan we constant anderen afzeiken? | |
tralalala | vrijdag 2 september 2016 @ 01:27 |
Bakken jullie de spareribs nog af in de oven? Ik vind een beetje bite aan de buitenkant wel lekker. Ik verbaas mij altijd over hoe Amerikanen die dingen klaarmaken, daar gaan hele flessen Cola, zakken bruine suiker en weet ik veel wat in. Binnenkort maar eens een doos spareribs halen bij de Makro en wat proberen. | |
#ANONIEM | vrijdag 2 september 2016 @ 03:22 |
Doe ik erg regelmatig eigenlijk. Maar nooit bevroren (rauw) vlees. En ook niet zonder kookvocht. Eigenlijk alleen diepvriesgroenten. Zoals vandaag, kruiden (boemboe), tomatenpuree, kokosmelk en een zak bevroren soepgroenten. En ik had een geweldige curry na 4 uur op high. Waarbij die groenten nog een bite hadden. Met vers zou het net zo zompig als blikvoer geworden zijn. [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 02-09-2016 03:23:50 ] | |
Vanyel | vrijdag 2 september 2016 @ 07:14 |
Precieze hoeveelheden weet ik niet, maar ik doe als basis altijd sojasaus, gember, citroensap, Spaanse peper, knoflook en chillisaus, evt met een beetje zelfgetrokken bouillon. Soms een citroengrasje erbij. Evt een drupje honing, maar daar ben ik zelf niet weg van. En daarna liefst op de bbq, anders in de oven. | |
Lienekien | vrijdag 2 september 2016 @ 08:45 |
Zeik ik jou af? Ik vind dit soort experimenten een beetje niveau eieren koken in een waterkoker. Ja, het kan, maar daar is het apparaat niet voor bedoeld. Maar die kritiek is toch niet op jouw persoonlijk gericht? | |
PdeHoog | vrijdag 2 september 2016 @ 08:58 |
Als ik bezoek heb, gaan ze nog een kwartiertje onder de grill. Is het puur voor mij, dan niet. Daar ben ik te lui voor | |
pandora54 | vrijdag 2 september 2016 @ 11:26 |
Over een poosje weer erwtensoep uit de sc. Ik verheug me nu al | |
Manke | vrijdag 2 september 2016 @ 11:29 |
Uit een andere topic bewaard voor later, ingrediënten zullen ook wel in de sc kunnen. http://www.bbq-nl.com/2009/11/chinatown-ribs.html | |
THEFXR | vrijdag 2 september 2016 @ 11:58 |
dat is wat jij vind, ik doe geen eieren in de waterkoker. het was een experiment en misschien hebben meerdere mensen hier iets aan. ik zie je gewoon vaak kritiek hebben in dit topic, mensen wonen niet met je samen ofzo. | |
Lienekien | vrijdag 2 september 2016 @ 12:22 |
Gast. Doe niet zo op je pik getrapt. | |
THEFXR | vrijdag 2 september 2016 @ 16:57 |
okay, doe je best. we gaan nu weer ontopic | |
oh-oh | vrijdag 2 september 2016 @ 17:03 |
Mwah ik ben het wel met Lienekien eens hoor, tis een beetje als die broodbakhype ineens, in die sc, doe het lekker in je oven, sneller klaar en brood zoals brood moet zijn. Bevroren witvis is toch al amper wat, als je het in de sc mikt blijft er toch echt alleen maar vocht over? | |
Kaatje1 | vrijdag 2 september 2016 @ 17:05 |
Ook als je soms op de fb pagina van slowcookers kijkt. Willen mensen appelmoes maken in de sc. Da's helemaal zo raar. 15 min in een pan en het is ook klaar, heeft nul toegevoegde waarde. | |
oh-oh | vrijdag 2 september 2016 @ 17:18 |
Ja precies, ik maak er gewoon stoofgerechten in | |
THEFXR | vrijdag 2 september 2016 @ 17:19 |
het zit toch in een aluminium bakje, net zoals je het in de grill zet, bij mij in de airgrill verbrandde het van boven bij 175 graden, ontdooid. dus heb ik het eens zo geprobeerd, wat mij beter beviel, gewoon gaar en niet verbrand. [ Bericht 0% gewijzigd door THEFXR op 02-09-2016 17:47:33 ] | |
Lienekien | vrijdag 2 september 2016 @ 17:21 |
Wat maak je gewoonlijk klaar in die air grill? | |
oh-oh | vrijdag 2 september 2016 @ 17:40 |
Is dat zo een airfryer? Daar maken mensen elke dag patat en snacks in en dan is het in ene wel gezond toch? | |
Lienekien | vrijdag 2 september 2016 @ 17:41 |
Nee, zo een: | |
THEFXR | vrijdag 2 september 2016 @ 17:46 |
ooh, vanalles, vlees, kip, stokbrood, vis, frieten | |
PdeHoog | vrijdag 2 september 2016 @ 18:00 |
Goed plan | |
Lienekien | vrijdag 2 september 2016 @ 18:14 |
Afdekken met aluminiumfolie helpt meestal wel tegen verbranden van de bovenkant. | |
THEFXR | vrijdag 2 september 2016 @ 18:18 |
dat probeer ik de volgende keer eens, kan ik ook de temp wat hoger zetten | |
Sorella | vrijdag 2 september 2016 @ 20:20 |
Wat maakt het nu uit of iemand een alu bakje vis, fudge, brood, appelmoes of lasagna in de cooker wil maken om het uit te proberen. Met uitproberen zijn de raarste, lekkerste, vieste, beste etc. dingen uitgevonden P.s. 1 keer erwtensoep in de slowcooker gemaakt en dat was ook meteen de laatste keer niet omdat het vies was maar meer omdat die stomme erwten niet gaar werden en ja meer als 8 uur geslowcooked. | |
roos85 | vrijdag 2 september 2016 @ 20:27 |
Het is volgens die mensen wel vetvrij ja | |
Lienekien | vrijdag 2 september 2016 @ 20:28 |
Ik zou de spliterwten er ook niet zo gauw weer rauw in doen. Voordeel van in de slowcooker maken vind ik wel dat het niet aankoekt als je er erwtensoep in maakt. Lasagne uit de sc was vies. Ik mis die FB-groep echt niet. | |
roos85 | vrijdag 2 september 2016 @ 20:30 |
Wat mij betreft moet iedereen zelf weten wat ze in de koekert gooien. Moet altijd zo lachen om de reacties in die FB groep dat dingen weer sneller gaar/klaar zijn op fornuis | |
THEFXR | zaterdag 3 september 2016 @ 01:39 |
ben je eruit gegooid? | |
Lienekien | zaterdag 3 september 2016 @ 07:30 |
Nee, zelf eruit gestapt. Ik trok al die flauwekul niet meer. | |
oh-oh | zaterdag 3 september 2016 @ 10:50 |
Deze er net in gegooid! | |
Cici | zaterdag 3 september 2016 @ 11:48 |
Wat een stom dik gedrukt stuk. Manis betekend zoet, asin zout. Dus ja, manis is zoeter dan asin Hoop dat het smaakt, ziet er wel goed uit! | |
Manke | zaterdag 3 september 2016 @ 12:03 |
welke stand en hoe lang? | |
oh-oh | zaterdag 3 september 2016 @ 12:34 |
Op low en ik zie wel wanneer het klaar is, ik eet meestal wat aan de late kant. | |
oh-oh | zaterdag 3 september 2016 @ 12:35 |
Ik heb er overigens geen water bij gedaan, mss dat ik er straks wat bij doe maar ik denk dat het niet nodig is. | |
Manke | zaterdag 3 september 2016 @ 12:36 |
Ok Bedankt voor de tip, ga ik ook proberen. Kan dat wel, slowcooken zonder water? | |
Dragonberry | zaterdag 3 september 2016 @ 16:39 |
de ketjap en tomaat geven in dit geval al wat vocht. Een klein scheutje water of vocht is al genoeg. Met meer word het vaak snel waterig in de slowcooker. Er verdampt bijna niets. | |
PdeHoog | zaterdag 3 september 2016 @ 17:08 |
Ik snap je | |
Kaatje1 | zaterdag 3 september 2016 @ 17:57 |
Ik negeer dat maar zoveel mogelijk. Heel soms komt er een leuk recept langs, en dat print ik dan uit, maar al dat lange tenen gebeuren, daar begin ik niet aan. | |
Molo | zaterdag 3 september 2016 @ 20:34 |
Gewoon zulke mensen langzaam in hun eigen sop laten gaar koken | |
Kaatje1 | zaterdag 3 september 2016 @ 20:41 |
heeeel slow | |
Molo | zaterdag 3 september 2016 @ 21:10 |
uhuh | |
oh-oh | zaterdag 3 september 2016 @ 21:11 |
Mijn stoof was erg lekker! | |
Kaatje1 | zaterdag 3 september 2016 @ 21:20 |
Geprint :-) komt op de lijst om te maken | |
oh-oh | zaterdag 3 september 2016 @ 21:24 |
Ik had er dus geen extra vocht bij en ik had gewoon een lap rund erin gemikt die ik gepulled heb toen ie gaar was | |
Kaatje1 | zaterdag 3 september 2016 @ 21:27 |
Enig idee nog hoeveel uur? | |
Lienekien | zaterdag 3 september 2016 @ 21:28 |
Maar is het vocht er wel volgens recept bij doen nou echt een bezwaar in de sc? Ik doe bijv. de rendang in de sc zoals ik in de pan zou doen. Ja, je hebt een hoop 'saus' over, maar dat vries ik in en dan doe ik er later iets leuks mee. | |
oh-oh | zaterdag 3 september 2016 @ 22:11 |
Ik doe sowieso altijd veel en veel minder vocht in de sc dan in de pan, smaak blijft ook geconcentreerder als je er minder vocht bij doet vind ik. Bij rendang gebruik ik de helft aan kokosmelk. | |
roos85 | zaterdag 3 september 2016 @ 23:33 |
Als je een pan/oven gerecht omzet naar de SC, is het toch de helft van het vocht gebruiken? | |
Lienekien | zondag 4 september 2016 @ 06:45 |
Ik lees toch tegenstrijdige berichten: dat je groente en/ of vlees ten minste onder moet staan tot aan praktisch geen vocht toevoegen. Nou ja. | |
roos85 | zondag 4 september 2016 @ 08:43 |
Ja, ik ook. Dus vandaar mijn vraag. | |
Sorella | zondag 4 september 2016 @ 08:53 |
Ik weet het ook niet, de ene zegt voeg vocht toe tot het vlees/groente/aardappels onderstaat dus heb je een hele sloot saus wat voor een hachee wel lekker is maar voor bv een goulash weer niet. De ander zegt weer van voeg een klein beetje vocht toe maar mijn ervaring is dan dat bv vlees toch uitgedroogde randjes krijgt dus moet je het regelmatig roeren waardoor de slowcook tijd weer vermeerdert wordt met minimaal 15 minuten per omroer. | |
roos85 | zondag 4 september 2016 @ 09:30 |
Voor vandaag staan er spareribs op het menu. Afgeleid van het pulled pork recept van Nombelina. Dus met de rub uit dat recept en cola. | |
oh-oh | zondag 4 september 2016 @ 13:02 |
Nou dat vocht wordt alleen maar meer, niet minder, dus tot je gerecht onderstaat, dan wordt het dan altijd soep dus dat doe ik echt niet. Roeren doe ik altijd wel vanaf dat het goed warm is, en ik doe nooit extra kooktijd eigenlijk. | |
THEFXR | vrijdag 9 september 2016 @ 17:54 |
ik heb het zo geprobeerd, maar het was een zompige zooi, dat is het niet. | |
het-is-mij | dinsdag 13 september 2016 @ 13:10 |
Na veel gelezen te hebben over de slowcooker en er van het voorjaar al over te hebben getwijfeld net toch eindelijk een crockpot besteld, ben benieuwd. Bedoeling is om volgende week met een etentje pulled pork te gaan maken Ik ga me dus voorlopig nog meer inlezen en tips zijn welkom. Alvast dank voor de recepten in de op! | |
Lienekien | dinsdag 13 september 2016 @ 13:12 |
Het is wel het idee dat je de folie de laatste tien minuten weghaalt zodat het laagje nog krokant kan worden. Werd het wel krokant na vier uur in de slowcooker? | |
THEFXR | dinsdag 13 september 2016 @ 14:19 |
ja, na 4 uur is het wel krokant | |
het-is-mij | woensdag 14 september 2016 @ 16:40 |
Zojuist is deze afgeleverd. Weekend uitproberen | |
Rijst | donderdag 15 september 2016 @ 17:34 |
Zit er aan te denken om er 1 aan te schaffen. Hoevaak gebruiken jullie het? | |
SnoepTomaatje | donderdag 15 september 2016 @ 17:35 |
Zeker niet dagelijks, maar er zijn mensen die rustig hun aardappelen, groenten en vlees er in 1 keer in kwakken.( ) | |
MutedFaith | donderdag 15 september 2016 @ 17:41 |
Deze komen over een half uur uit de slowcooker. Als ze smaken zoals ze ruiken ben ik een tevreden mens. | |
het-is-mij | zaterdag 17 september 2016 @ 19:08 |
Vandaag de Indo pulled pork gemaakt. Super goed gelukt en lekker! En wat een heerlijke geuren in je keuken en wat een mals vlees. Deze serveren we volgende week met het etentje | |
oh-oh | zaterdag 17 september 2016 @ 19:50 |
En??? Indo pulled pork is hier ook bij mijn favo's. Morgen maak ik iets tajine achtigs met kip voor bij couscous, verheug me er al op | |
het-is-mij | zondag 18 september 2016 @ 10:48 |
We koken volgende week voor 10 personen. Wat eet jij de pulled pork? we hebben een standaard fornuis ter beschikking en combi magnetron. Zaten zelf aan iets van pita broodjes of stukjes ciabatta te denken met een aantal salades erbij en event. wat aardappeltjes. Maar misschien heb jij nog andere tips? | |
MutedFaith | zondag 18 september 2016 @ 14:55 |
Die houden we erin! | |
agter | zondag 25 september 2016 @ 22:49 |
Eerlijke vraag: gaat niet alles naar elkaar smaken? | |
THEFXR | zondag 25 september 2016 @ 22:56 |
ik heb dat nog niet meegemaakt, kan duidelijk het vlees, groenten onderscheiden. | |
Vanyel | maandag 26 september 2016 @ 06:42 |
Ik maak er eigenlijk alleen soepen, stoof, curry en dat soort dingen in. Dan smaakt het natuurlijk wel naar elkaar, maar minder dan in een pan. | |
wootahH | maandag 26 september 2016 @ 12:29 |
is er nog een supermarkt met goed (rund) soepvlees, of halen jullie alles bij de slager? maken julie de bouillon die vaak nodig is zelf m.b.v blokjes of koop je dit in een pot? | |
oh-oh | maandag 26 september 2016 @ 15:24 |
Dit ,ik maak nooit hele maaltijden in de sc hoor, gewoon vlees of soep idd. Oh ja roti maar dat moet ook naar elkaar smaken allemaal | |
Sorella | maandag 26 september 2016 @ 16:40 |
1 pans maaltijden, soep en stoofvlees maak ik erin. Bouillon uit een potje en als ik dat vergeten ben te kopen dan een blokje. | |
Vanyel | maandag 26 september 2016 @ 16:51 |
Ik maak bouillon zelf m.b.v. vlees en groente. | |
Sorella | maandag 26 september 2016 @ 16:55 |
Gooi jij er dan nooit een bouillonblokje o.i.d. bij ?, ik krijg het nooit echt op smaak als ik het zelf maak en gooi er toch in wat er in het recept staat | |
Vanyel | dinsdag 27 september 2016 @ 12:51 |
Waar 'er' bij? Bij bouillon? Ik gebruik geen recept voor bouillon, gebruik wat ik in huis heb/ in de winkel toevallig tegenkom waarvan ik vind dat het past. | |
oh-oh | dinsdag 27 september 2016 @ 13:03 |
Ik gebruik zelden zout, ik maak bouillon met vlees, water en kruiden? | |
Kaatje1 | dinsdag 27 september 2016 @ 13:20 |
Ik varieer meestal. Soms maak ik veel bouillon en dan vries ik een deel in voor later gebruik en soms gebruik ik een blokje. Ligt er ook vaak aan wat ik maak. Is het erwtensoep dan gebruik ik vaak een blokje met "sterke" bouillon, maar is het groentensoep of zo dan eigen bouillon. | |
donappel | vrijdag 9 december 2016 @ 16:05 |
Ik ben al een tijdje op zoek naar een slowcooker, heeft er iemand ervaring met deze: http://www.pannenstore.nl(...)oren-keizerrood.html | |
#ANONIEM | vrijdag 9 december 2016 @ 16:24 |
329 euro voor een slowcooker met aanklik-mixer? | |
THEFXR | vrijdag 9 december 2016 @ 18:04 |
dat is een te dure multicooker, slowcooker is vanaf 30 euro op amazon.de. | |
kvd | woensdag 28 december 2016 @ 21:08 |
Het weekend m'n slowcooker gekregen. Vandaag voor het eerst gebruikt, pulled chicken bbq. Heerlijk. Wat een fijn apparaat! | |
Kaatje1 | vrijdag 30 december 2016 @ 18:13 |
Ik maak dit regelmatig in de slowcooker. Zo'n 6-8 uur op low. Erg lekker. http://www.smulweb.nl/recepten/1139661/Exotisch-stoofvlees | |
tralalala | vrijdag 30 december 2016 @ 18:36 |
Indo Pulled Pork blijft toch wel mijn favoriet (minus de steranijs). Vanavond weer aanzetten. | |
Aphrodyte | vrijdag 30 december 2016 @ 20:52 |
Vandaag weer lekker appel peren compote gemaakt in de cooker. Ruikt altijd zo fijn | |
tralalala | zaterdag 31 december 2016 @ 01:51 |
http://allrecipes.com/rec(...)er-chicken-barbecue/ Is er iets te vergelijken met Italiaanse saladedressing in Nederland? Vies ongezond recept, maar wel veel positieve reacties, Jumbo schijnt Sweet Baby Ray's bbq sauce te hebben. De Heinz/eigenmerk/Calve bbq-sauzen zijn maar smerig. | |
#ANONIEM | zaterdag 31 december 2016 @ 02:57 |
Je zou nog even bij de Lidl kunnen kijken. Heb hier BBQ saus flessen staan van Kania die best lekker zijn. (smaken maar zoet rokerige Amerikaanse saus, niet zoals Nederlandse naar "zigeunersaus"). Kwa structuur behoorlijk stroperig en heeft meer weg van de MC donalds bbq saus dan van die Calve meuk. Maar lijkt mij onderdeel van het zomer/grill assortiment, dus geen idee of ze het nog steeds verkopen in de winter. | |
tralalala | zaterdag 31 december 2016 @ 08:19 |
Klinkt goed, zal eens kijken. | |
Dragonberry | zaterdag 31 december 2016 @ 20:53 |
Ik heb een extra slowcooker gekocht 3,5 liter Russel Hobbs voor naast mijn 4,7 liter Crockpot. Super blij mee Makkelijker voor iets kleinere hoeveelheden. Vandaag heeft hij pulled pork voor me gemaakt. Eerste keer voor mij in de slowcooker en dit ga ik zeker vaker doen! Bij Hoogvliet hebben ze procureur in de aanbieding, dus ik haal er denk ik nog een paar voor in de vriezer | |
RandomMoron | zondag 1 januari 2017 @ 00:37 |
Ik begin 2017 in dit topic! Vriendlief heeft een Slowcooker gewonnen en daarom kom ik mee lezen in dit topic. Als we hem binnen hebben zal ik ook posten. | |
AwayTL | vrijdag 3 maart 2017 @ 19:29 |
Kick, na een jaar lang twijfelen wil ik nu een slowcooker bestellen. Het liefst ga ik voor de instantpot, nu alleen de grootte nog bepalen. Het liefst zou ik een 8 L doen met oog op de toekomst, maar dat is voor nu echt nog te groot. Is het ook te doen om veel minder in een 8L pan te bereiden? Ergens heb ik het idee dat het dan al snel te hard zou gaan, omdat het ingesteld is op een behoorlijke hoeveelheid. Het verschil tussen 6 en 8 L is ook maar ¤10. Jullie als gebruikers ideeën hierover? | |
Inbox4me | vrijdag 3 maart 2017 @ 20:07 |
Ik heb een 4,7 liter pan, maar ik overweeg een maatje groter. Voor mij is de reden daarvoor een praktische: ik ga voor meer porties per keer als ik de slowcooker aanzet en vries vaak maaltijden in. Ik heb even kort gegoogled hoe het ook alweer zat met grootte, en dit is de uitkomst die ik zo snel vond: "Bedenk daarbij dat het eten in een gevulde slowcooker sneller gaart dan in een slowcooker die voor minder dan de helft vol is." "The key to size is that slow cookers need to be at least half full to get good results." Mijn interpretatie: je zou dus een 8 L kunnen kopen en die minstens altijd voor de helft voldoen. Enige nadeel van een grote slowcooker: die moet je wel ergens stallen als je hem niet gebruikt, en misschien past hij niet in de vaatwasser | |
AwayTL | vrijdag 3 maart 2017 @ 20:21 |
Hm, thnx. Dat had ik nog niet gevonden (zit nu wel op het viva forum te lezen ). Zou het half full voor of na bereiding zijn? en ik kan echt niet inschatten hoeveel porties je uit 8L kan halen. Ik ben bang dat 8 L echt te veel zou zijn (mijn innerlijke dagobert kan het niet goed aan 2L extra voor maar ¤10 ). Hoeveel porties haal jij uit de 4.7L? Waar ik het voor zou gebruiken is het koken voor 4p en 1p porties invriezen voor als er iemand wat later is. Als ik veel extra porties nodig heb kan ik het altijd een extra dagje vol voor de vriezer aanzetten. | |
oh-oh | vrijdag 3 maart 2017 @ 20:28 |
Het hangt er ook echt vanaf wat je erin gaat maken. Ben je van plan eenpansgerechten te maken ( ik ben daar echt geen fan van ) of vleesgerechten en dat je er wel aardappels/rijst/pasta en groenten nog bij wil maken? Als ik geen tijd heb maak ik meestal iets met rauwkost en zet ik de rijstkoker aan en dan maak ik vlees in de sc. Eerlijk gezegd lijkt 8 liter me gewoon echt veel te veel, ook niet handig qua ruimte en veel te zwaar om te tillen en zo. | |
Inbox4me | vrijdag 3 maart 2017 @ 20:32 |
Ik denk na bereiding, ivm warmtegeleiding etc. Wat oh-oh zegt is ook een goede: wat ga je maken? Is het één component van je maaltijd, of 1pansgerechten. Ik doe vaak dat laatste, soms het 1e. Hoeveel porties hangt een beetje af van het gerecht, maar vaak wel een maaltijd of 4 a 5 (grote borden, iig in mijn beleving ) | |
AwayTL | vrijdag 3 maart 2017 @ 20:44 |
Eigenlijk wilde ik er alles mee maken. Wel voornamelijk eenpansgerechten, dan zijn we ook echt klaar als we vanuit het werk komen en de kinderen hebben opgehaald. Heb me nog niet heel erg verdiept in de recepten. 4 a 5 borden uit 4.7 L maakt wel dat ik ook denk dat 8L echt te veel is. Ik ga voor de 6L. Bedankt voor de tips! | |
Inbox4me | vrijdag 3 maart 2017 @ 21:58 |
Ik hoop dat je keuze gaat bevallen! | |
AwayTL | vrijdag 17 maart 2017 @ 07:11 |
De slowcooker is gearriveerd . Dit weekend start ik met de eerste probeersels. Nu heb ik nog heel veel van die gratis probeerblikjes bier en dacht ik dat ik beer can chicken wilde maken. De cooker is groot genoeg om er een heel blikje en kip in te doen, maar ergens zegt mijn hoofd dat een blikje 7-8 uur in een apparaat met druk er op niet een heel slim idee is. Ik zou alleen niet precies weten waarom dan niet. Vandaar de vraag: kan ik het hele blikje er in doen of toch wat bier onderin gooien? (Het blikje zou op een rekje komen te staan waardoor het geen contact maakt met de onderkant) | |
MutedFaith | vrijdag 17 maart 2017 @ 07:50 |
Slowcooker staat niet onder druk, toch? | |
SnoepTomaatje | vrijdag 17 maart 2017 @ 07:58 |
Nee, een slowcooker staat niet onder druk. | |
MutedFaith | vrijdag 17 maart 2017 @ 08:21 |
Maar ik weet niet of t een goed idee is om een blikje een paar uur in t vocht van je eten te verwarmen. | |
Lienekien | vrijdag 17 maart 2017 @ 08:54 |
https://growingupgabel.com/slow-cooker-beer-can-chicken-recipe/ In dit recept gieten ze bier onderin. | |
AwayTL | vrijdag 17 maart 2017 @ 13:26 |
Oh. Ik voel mij nu dom . Die van mij heeft wel een pressure stand, vandaar. Het recept van growingupgabel had ik inderdaad ook gevonden. Dan neem ik het zekere voor het onzekere en giet ik het wel gewoon onderin. | |
Lienekien | vrijdag 17 maart 2017 @ 13:28 |
Welke slowcooker heb je dan? Vast een met meer mogelijkheden, neem ik aan. | |
-Bubseltje- | vrijdag 17 maart 2017 @ 13:38 |
Away jij hebt toch een Instant Pot? De kan slowcooken en hoge druk koken. Die komt hier ook zo binnen. | |
AwayTL | vrijdag 17 maart 2017 @ 14:03 |
Ja, klopt , die is het geworden uiteindelijk. | |
Stokken_en_stenen | vrijdag 17 maart 2017 @ 16:39 |
Ik heb ook een slow cooker recent in huis gehaald Terug Vind Post | |
tralalala | vrijdag 17 maart 2017 @ 16:42 |
Paar dagen terug gemaakt. Aanradertje dit heb Sweet baby ray's gebruikt. | |
oh-oh | donderdag 6 april 2017 @ 11:46 |
https://snapguide.com/gui(...)-in-the-slow-cooker/ Dit er net ingegooid, heel erg benieuwd of dat iets wordt met die tofu. | |
Stokken_en_stenen | donderdag 6 april 2017 @ 11:51 |
Ook nagegrilled ? voor de knapperige korst? | |
Adnap | vrijdag 7 april 2017 @ 18:39 |
Sinds een week een slowcooker, ideaal. Inmiddels boef bourginon, karbonades en Chili gemaakt. Volgende plan is een hele kip.. Iemand nog tips? | |
quirina | vrijdag 7 april 2017 @ 18:53 |
Ik heb ook nog een kip in de vriezer.. weet niet eens of hij in de crockpot past maar tips zijn welkom! | |
Stokken_en_stenen | zondag 9 april 2017 @ 11:42 |
In ieder geval een vleesthermometer in huis halen om de kerntemperatuur te meten dan weet je dat de kip gaar is. | |
oh-oh | zondag 9 april 2017 @ 12:23 |
Ik heb mijn favo weer eens aan staan vandaag http://watikgegetenheb.bl(...)-ketjapmarinade.html | |
Adnap | zondag 9 april 2017 @ 13:08 |
Die is hier al jaren mijn beste vriend. | |
royjn | woensdag 12 april 2017 @ 10:47 |
zondag deze gemaakt, deze maakt ik wel vaker en is heerlijk :-) http://www.mjandhungryman(...)hicken-lentil-curry/ | |
THEFXR | woensdag 12 april 2017 @ 11:00 |
Aldi heeft er zatdag een. | |
Stokken_en_stenen | woensdag 12 april 2017 @ 12:30 |
Ziet er goed uit heb 'm gebookmarked en ga 'm eens proberen | |
Stokken_en_stenen | woensdag 12 april 2017 @ 18:14 |
Vol! |