abonnement Unibet Coolblue
pi_162413850
Mijn curry heb ik er ook koud ingegooid, en die heeft ruim 6 uur opgestaan.
  zondag 22 mei 2016 @ 19:52:01 #102
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162413962
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2016 19:48 schreef Molo het volgende:

[..]

dat is gewoon heel kort dan. Vocht heeft erg lang nodig om warm te worden en slowcooker gaat dus echt heel slowwwww ;)
hoe snel hoort ie dan op werktemp te komen?
pi_162414235
Op low, toch wel een uur of 3 a 4 tot het warm is (50+). En dan nog garen.
Al stop ik er ook wel eens diepvries sperziebonen in met een karbonade erbovenop. En dat is dan op high in 2,5 uur klaar om te eten :P

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 22-05-2016 19:59:13 ]
  zondag 22 mei 2016 @ 20:03:00 #104
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_162414378
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2016 19:52 schreef THEFXR het volgende:

[..]

hoe snel hoort ie dan op werktemp te komen?
het apparaat zelf is denk ik in een kwartiertje wel warm, alleen de warmteoverdracht op het vocht in het apparaat gaat gewoon heel langzaam (denk er maar aan hoe lang het al duurt voor een pan koud water kookt als je het gas vol open draait).
Geen idee hoe lang het duurt, ikzelf gooi het apparaat vaak 's nachts aan dus dan staat het sowieso minimaal 8 uur
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 22 mei 2016 @ 20:03:50 #105
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_162414404
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2016 19:47 schreef THEFXR het volgende:

[..]

het zat er idd koud in
Misschien cooker voorverwarmen en eerste uur of twee uur op high?
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 22 mei 2016 @ 20:09:28 #106
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162414592
quote:
1s.gif Op zondag 22 mei 2016 20:03 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Misschien cooker voorverwarmen en eerste uur of twee uur op high?
de pot van keramiek is echt snel warm, zoals gezegd wordt max 15 min.
denk gewoon dat ik een verkeerde verwachting had. nu anderen ongeveer diezelfde ervaring hebben,kan ik er nu rekening mee houden. ;)
  zondag 22 mei 2016 @ 20:17:15 #107
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_162414856
Ik heb ook een 3,5 en ik heb hem soms echt helemaal volgestouwd en dat gaat prima, echt wel sneller warm dan in drie uur hoor ( geen idee hoe lang precies, de eerste paar uur kijk ik dr niet meer naar als het erin zit ).
Die braadworststewhype zit ik me ook al weken over te verbazen, het lijkt me echt meer dan goor :D
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_162415083
quote:
0s.gif Op zondag 22 mei 2016 20:17 schreef oh-oh het volgende:
Ik heb ook een 3,5 en ik heb hem soms echt helemaal volgestouwd en dat gaat prima, echt wel sneller warm dan in drie uur hoor
Ik doelde dan ook op de temperatuur van het voedsel erin eh. Niet zozeer op de buitentemperatuur van de pan. :P Dat komt pas na zo'n 3 tot 4 uur boven de 50 graden (vanaf koelkast temperatuur)

*Ik monitor hem met een infrarood thermometer. Want doordat de pan gesloten blijft en langzaam opwarmt, schelen de oppervlakte en kerntemperatuur van je voedsel erin niet zo gek veel.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 22-05-2016 20:25:51 ]
pi_162495467
http://www.deliciousmagaz(...)met-pompoen-en-prei/
Vandaag dit recept gemaakt, maar dan ongeveer de halve hoeveelheid en kipdijfilet ipv karbonades. Erg lekker! Na 2,5 uur op high was het goed gaar.
Blijft heerlijk, thuiskomen en gelijk kunnen eten. Op mijn vriend hoef ik daarvoor meestal niet te rekenen. Dan krijg ik een simpel avgtje.. Nu werk ik tegenwoordig meestal tot 6 uur en dan nog naar huis rijden, dus de crock gaat het druk krijgen de komende tijd! :P
pi_162495764
http://www.okokorecepten.(...)medanten-slow-cooker

Erg lekker , gaat goed in de slowcooker.
Zelf de gember en kaneel eruitgelaten en in plaats daarvan twee theelepeltjes ras el hanout gebruikt ( jonnie boer)
En ipv pruim, abrikozen gebruikt.
Was erg smakelijk met wat couscous.
pi_162702527
Babi Kong (varkensvlees in kruidige ketjap saus)

600 gr varkenslappen
2 tenen knoflook
1,5 cm djahe (gemberwortel)
1,5 tl zout
1 tl peper
1 tl chinese 5 kruiden poeder
1,5 el olie
0,5 kop water
1 kop ketjap manis
1 tl vetsin
0,5 tl goela djawa
azijn
Maizena of aardappel zetmeel

Bereidings wijze

Maak de knoflook schoon en snij deze fijn.
Schil de djahe en rasp deze fijn.
Snij het vlees in blokjes.
De knoflook, djahe, zout, peper en Chinese 5-kruiden fijnwrijven tot een pasta.
De olie verhitten en de pasta even roerbakken.
Het vlees toevoegen en goed met de kruiden mengen.
Doe in de cooker.
Voeg het water, de ketjap manis, ve-tsin en gula djawa toevoegen en op het laatst het scheutje azijn erbij.
Schep het geheel goed door. Ik heb het 7 uur op low gedaan en na 6 uur de maizena of aardappelzetmeel erbij gedaan om het wat in te dikken
Wel af en toe het geheel goed door scheppen.
Lekker met nasi en zoet/zure komkommer.

Komt volgens mij uit de moeson vandaan een indonesisch maandblad.
  donderdag 9 juni 2016 @ 12:46:14 #112
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_162863615
ik zie deze bij de action, 100 nieuwste artikelen.

voor dat geld kan je de gok wel wagen?

pi_162865209
Had laatst voor mijn verjaardag de pulled pork naar recept van Nombelina (zie OP) gemaakt. Groot succes!
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  donderdag 16 juni 2016 @ 13:38:25 #114
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_163059055
Fritel sc 2290 besteld.
Ben benieuwd, kan niet koken, kijken of ik hiermee lekker eten kan maken.
5,5l gekozen om zo voor meer dagen eten te kunnen maken.
  donderdag 16 juni 2016 @ 14:36:21 #115
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_163060128
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juni 2016 21:29 schreef Sorella het volgende:
Babi Kong (varkensvlees in kruidige ketjap saus)

600 gr varkenslappen
2 tenen knoflook
1,5 cm djahe (gemberwortel)
1,5 tl zout
1 tl peper
1 tl chinese 5 kruiden poeder
1,5 el olie
0,5 kop water
1 kop ketjap manis
1 tl vetsin
0,5 tl goela djawa
azijn
Maizena of aardappel zetmeel

Bereidings wijze

Maak de knoflook schoon en snij deze fijn.
Schil de djahe en rasp deze fijn.
Snij het vlees in blokjes.
De knoflook, djahe, zout, peper en Chinese 5-kruiden fijnwrijven tot een pasta.
De olie verhitten en de pasta even roerbakken.
Het vlees toevoegen en goed met de kruiden mengen.
Doe in de cooker.
Voeg het water, de ketjap manis, ve-tsin en gula djawa toevoegen en op het laatst het scheutje azijn erbij.
Schep het geheel goed door. Ik heb het 7 uur op low gedaan en na 6 uur de maizena of aardappelzetmeel erbij gedaan om het wat in te dikken
Wel af en toe het geheel goed door scheppen.
Lekker met nasi en zoet/zure komkommer.

Komt volgens mij uit de moeson vandaan een indonesisch maandblad.
^O^ Ga ik snel eens proberen!
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_163064110
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 14:36 schreef oh-oh het volgende:

[..]

^O^ Ga ik snel eens proberen!
Als je geen gula djawa hebt kan je ook lichtbruine basterdsuiker gebruiken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sorella op 16-06-2016 20:08:56 ]
  donderdag 16 juni 2016 @ 17:17:41 #117
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_163064674
Ook wel donkerbruine, volgens mij.
The love you take is equal to the love you make.
  zondag 19 juni 2016 @ 14:22:25 #118
40150 Manke
'tis but a scratch
pi_163137153
Spareribs met koreaanse saus die er nog was is goed gelukt.
Nu varkenspoten gedaan, maar niet echt veel ingrediënten gebruikt, ook goed te eten :)

Volgende poging: soep, cassave soep ws. http://mytaste.nl/r/-37936205.html

IWeten jullie een goedreceptenboek?
  zondag 19 juni 2016 @ 14:27:55 #119
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_163137300
:D Ik heb altijd gula djawa in huis ( Molukse roots :P )
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_163139122
quote:
1s.gif Op zondag 19 juni 2016 14:22 schreef Manke het volgende:

IWeten jullie een goed receptenboek?
Ik heb zelf de minibijbel slowcooker en 500 slowcooker gerechten en je kan op printerest kijken of op de fb groep slowcookers.
pi_163257236
quote:
0s.gif Op donderdag 16 juni 2016 14:36 schreef oh-oh het volgende:

[..]

^O^ Ga ik snel eens proberen!
Die vetsin eruit laten!
Btw zowieso erg zout gerecht.
pi_163364160
Afgelopen vrijdag deze schotel gemaakt. Ik had 'm eerder gemaakt, gewoon in een pan, maar nu een keer in de SC (durf ik 's nachts wel aan te laten, gas niet), Het was echt heerlijk. Dit is voor 4 personen. Deze keer had ik er libanees platbrood en een salade erbij. Maar ook wel eens rijst bij gegeven (ik hou niet zo van couscous)

Exotisch stoofvlees
750 gram riblappen of sucadelappen
2 el olie
1 flinke ui
5 dadels
5 bolletjes gember
4 tenen knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
3 maggiblokjes
1 tl chilivlokken
halve tl komijn
halve tl kaneel
2 1/2 dl heet water
peper en zout uit de molen

Voorbereiding
Snijd het vlees in stukjes, ontpit de dadels en snijd ze klein. Ook de gemberbolletjes en de knoflook snijd je in kleine stukjes. Schil de ui en snijd hem in halve ringen.

Bereidingswijze
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom aan. Voeg de ui toe en laat deze enkele minuten kleuren. Bak de tomatenpuree even mee en voeg het hete water, de kaneel, komijn, chili, gember, knoflook, dadels en maggiblokjes toe. Laat het vlees, minimaal 2 uur, heel zacht sudderen (ik heb t bijna 8 uur in de sc op slow gedaan)
Breng je stoofvlees voor het serveren op smaak met peper en zout uit de molen (dat was niet nodig, ik had bouillonblokjes van de turkse winkel meegenomen, bremzout, dat nooit meer dus)
We have far more in common than that which devides us..
pi_163372506
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 11:24 schreef Kaatje1 het volgende:
Afgelopen vrijdag deze schotel gemaakt...
Klinkt goed! Misschien ook eens proberen :)
Weer wat geleerd, ik wist niet af van het bestaan van gember bolletjes in pot :D .
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_163374056
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 18:13 schreef KillerBee4ever het volgende:

[..]

Klinkt goed! Misschien ook eens proberen :)
Weer wat geleerd, ik wist niet af van het bestaan van gember bolletjes in pot :D .
Heet stemgember, dar zijn die stukjes gember die heel vroeger op kaasblokjes geprikt werden op een feestje Naast de rolletjes boterhamworst met een augurkje erin en 2 dunne asperges uit een pot in ham gewikkeld. Later kwam er, zeer exotisch ook nog plakjes salami bij _O-
We have far more in common than that which devides us..
pi_163374300
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 19:16 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Heet stemgember, dar zijn die stukjes gember die heel vroeger op kaasblokjes geprikt werden op een feestje Naast de rolletjes boterhamworst met een augurkje erin en 2 dunne asperges uit een pot in ham gewikkeld. Later kwam er, zeer exotisch ook nog plakjes salami bij _O-
:D
Ik zal er eens op letten in de supermarkt, die bolletjes lijken me sowieso handiger dan gewone gember (want: hekel aan snijden :P ).
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')