hoe snel hoort ie dan op werktemp te komen?quote:Op zondag 22 mei 2016 19:48 schreef Molo het volgende:
[..]
dat is gewoon heel kort dan. Vocht heeft erg lang nodig om warm te worden en slowcooker gaat dus echt heel slowwwww
het apparaat zelf is denk ik in een kwartiertje wel warm, alleen de warmteoverdracht op het vocht in het apparaat gaat gewoon heel langzaam (denk er maar aan hoe lang het al duurt voor een pan koud water kookt als je het gas vol open draait).quote:Op zondag 22 mei 2016 19:52 schreef THEFXR het volgende:
[..]
hoe snel hoort ie dan op werktemp te komen?
Misschien cooker voorverwarmen en eerste uur of twee uur op high?quote:
de pot van keramiek is echt snel warm, zoals gezegd wordt max 15 min.quote:Op zondag 22 mei 2016 20:03 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Misschien cooker voorverwarmen en eerste uur of twee uur op high?
Ik doelde dan ook op de temperatuur van het voedsel erin eh. Niet zozeer op de buitentemperatuur van de pan. Dat komt pas na zo'n 3 tot 4 uur boven de 50 graden (vanaf koelkast temperatuur)quote:Op zondag 22 mei 2016 20:17 schreef oh-oh het volgende:
Ik heb ook een 3,5 en ik heb hem soms echt helemaal volgestouwd en dat gaat prima, echt wel sneller warm dan in drie uur hoor
Ga ik snel eens proberen!quote:Op donderdag 2 juni 2016 21:29 schreef Sorella het volgende:
Babi Kong (varkensvlees in kruidige ketjap saus)
600 gr varkenslappen
2 tenen knoflook
1,5 cm djahe (gemberwortel)
1,5 tl zout
1 tl peper
1 tl chinese 5 kruiden poeder
1,5 el olie
0,5 kop water
1 kop ketjap manis
1 tl vetsin
0,5 tl goela djawa
azijn
Maizena of aardappel zetmeel
Bereidings wijze
Maak de knoflook schoon en snij deze fijn.
Schil de djahe en rasp deze fijn.
Snij het vlees in blokjes.
De knoflook, djahe, zout, peper en Chinese 5-kruiden fijnwrijven tot een pasta.
De olie verhitten en de pasta even roerbakken.
Het vlees toevoegen en goed met de kruiden mengen.
Doe in de cooker.
Voeg het water, de ketjap manis, ve-tsin en gula djawa toevoegen en op het laatst het scheutje azijn erbij.
Schep het geheel goed door. Ik heb het 7 uur op low gedaan en na 6 uur de maizena of aardappelzetmeel erbij gedaan om het wat in te dikken
Wel af en toe het geheel goed door scheppen.
Lekker met nasi en zoet/zure komkommer.
Komt volgens mij uit de moeson vandaan een indonesisch maandblad.
Als je geen gula djawa hebt kan je ook lichtbruine basterdsuiker gebruiken.quote:
Ik heb zelf de minibijbel slowcooker en 500 slowcooker gerechten en je kan op printerest kijken of op de fb groep slowcookers.quote:
Die vetsin eruit laten!quote:
Klinkt goed! Misschien ook eens proberenquote:Op dinsdag 28 juni 2016 11:24 schreef Kaatje1 het volgende:
Afgelopen vrijdag deze schotel gemaakt...
Heet stemgember, dar zijn die stukjes gember die heel vroeger op kaasblokjes geprikt werden op een feestje Naast de rolletjes boterhamworst met een augurkje erin en 2 dunne asperges uit een pot in ham gewikkeld. Later kwam er, zeer exotisch ook nog plakjes salami bijquote:Op dinsdag 28 juni 2016 18:13 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Klinkt goed! Misschien ook eens proberen
Weer wat geleerd, ik wist niet af van het bestaan van gember bolletjes in pot .
quote:Op dinsdag 28 juni 2016 19:16 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Heet stemgember, dar zijn die stukjes gember die heel vroeger op kaasblokjes geprikt werden op een feestje Naast de rolletjes boterhamworst met een augurkje erin en 2 dunne asperges uit een pot in ham gewikkeld. Later kwam er, zeer exotisch ook nog plakjes salami bij
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |