quote:Op dinsdag 14 juli 2015 14:58 schreef Prego het volgende:
[..]
dan had je een salade moeten bestellen en geen charcuterie.
De borden zien er smakelijk uit, de wijn naar mijn smaak een overdaad aan bubbels. Maar als je hem zo goed kent, waarom noem je hem dan consequent Francoise?quote:Op woensdag 15 juli 2015 02:12 schreef Iwanius het volgende:
Francoise dacht dat de naam van de wijnboer niet genoeg was......
Tja..als je Wagyu A5 beef net bestelt hebt en Francoise toch al de vrije hand heeft gekregen m.b.t. mijn avondeten bij hem
...
aangezien wij elkaar vanaf dag 1 dat hij in Rotterdam zijn toko opende (Ivy) al kende.
...
Hoeveel was je kwijt voor dit avondje en ben je weer vaste klant van Francoise Geurds?
Volgens mij zit dat voor 75% in de drank.quote:Op woensdag 15 juli 2015 10:22 schreef FutureFairytale het volgende:
1000 euro
Gewoon ff een avondje eten en drinken voor 1000 euro
Ja, maar dan heb je wel je buikje heel vol, zo te zienquote:Op woensdag 15 juli 2015 10:22 schreef FutureFairytale het volgende:
1000 euro
Gewoon ff een avondje eten en drinken voor 1000 euro
Dat vind ik goed om te horen!quote:Op woensdag 15 juli 2015 02:12 schreef Iwanius het volgende:
[ afbeelding ]
maar er is in de tussentijd vrij veel gebeurd te meer je elkaar soms nog weleens ergens tegenkomt en dan worden er altijd vragen gesteld en gevraagd of de problemen kunnen worden opgelost aangezien wij elkaar vanaf dag 1 dat hij in Rotterdam zijn toko opende (Ivy) al kende. En daar ik altijd iemand ben die in het goede van iemand blijf geloven,zaken waren uitgesproken en opgelost,ben ik dus weer langs geweest en ik heb er geen moment spijt
Leuk dat jullie dat kregen. Doet hij trouwens wel vaker hoor dit soort 'gerechtjes' als het promo o.i.d. betreft, gratis weggeven. (niet helemaal want hij weet dat hij zo ook weer gratis reclame krijgt) Maar wat jullie kregen had ik niet omdat Francois zelf aanbood mij te gaan verwennen op culinair gebied.quote:Op woensdag 15 juli 2015 07:53 schreef Isegrim het volgende:
Wat wij er kregen was gratis. Diezelfde crackertjes als jij, olijven, heerlijke droge worst, bitterballen, vlammetjes (maar dan zelfgemaakt), brie, toast met rillettes, toast met pâté de foie gras.. Allemaal helemaal niet verkeerd!
Wijn was net in geschonken,maar begrijp wat je bedoelt. Oh.. ik heb nog wel meer bijnamen voor bepaalde chef-koks als we elkaar zien. Maar Francois noem ik van "Francoise" omdat hij altijd met die voor mij hoge stem praat i.c.m. dat Brabants? accent. Vind het dan net een 'wijf'...en met die omvang "Bessie Turf". Maar is altijd mijn favoriete kok geweest.quote:Op woensdag 15 juli 2015 08:44 schreef ..-._---_-.- het volgende:
De borden zien er smakelijk uit, de wijn naar mijn smaak een overdaad aan bubbels. Maar als je hem zo goed kent, waarom noem je hem dan consequent Francoise?
Het is heel simpel i.t.t voorheen( = het eerste jaar van de opening)quote:Op woensdag 15 juli 2015 09:54 schreef Gripper het volgende:
Ziet er allemaal goed uit Iwanius!
Jij kent ze nu allebei, is er veel verschil tussen FG en FG foodlabs? En waaraan merk je dat?
Iets lager. Het was +/- 65%. Ik zat trouwens ook weer te laag met mijn melding van het 'dubbele' want het was zelfs er over heen als ik de tip niet mee reken. Maar goed,klein detail.quote:Op woensdag 15 juli 2015 10:48 schreef Isegrim het volgende:
Volgens mij zit dat voor 75% in de drank.
Maffiaquote:Op woensdag 15 juli 2015 23:31 schreef Fietsertje70 het volgende:
misschien een beetje rare vraag, maar hoe kan je al die dagen avondjes uit eten financieren? Ik ben al blij als ik 1x per jaar in een sterrentoko kan gaan eten.
Damnquote:Op woensdag 15 juli 2015 10:22 schreef FutureFairytale het volgende:
1000 euro
Gewoon ff een avondje eten en drinken voor 1000 euro
Een héle goede baan en geen kinderen lijkt me, al ben ik ook benieuwd wat voor type baan.quote:Op woensdag 15 juli 2015 23:31 schreef Fietsertje70 het volgende:
misschien een beetje rare vraag, maar hoe kan je al die avondjes uit eten financieren? Ik ben al blij als ik 1x per jaar in een sterrentoko kan gaan eten.
Geen vriendin scheelt ook.quote:Op donderdag 16 juli 2015 00:58 schreef MacorgaZ het volgende:
[..]
Een héle goede baan en geen kinderen lijkt me, al ben ik ook benieuwd wat voor type baan.
Voor ons of voor jou?quote:Op donderdag 16 juli 2015 11:06 schreef motorbloempje het volgende:
Wij gaan voor ons 5-jarig jubileum ook ergens uit eten, maar het is een verrassing
Voor iedereen, behalve voor m'n man. Die weet waar we heen gaanquote:
Ja modquote:Op donderdag 16 juli 2015 11:15 schreef Isegrim het volgende:
Ja, klaar weer. Over tot de orde van de dag!
Nou...ik zat vanmorgen in onze hoofstad in weer zo een sterren-toko even een glaasje te doen en nee,ik heb er niet gelunched omdat ik weer terug naar Roterdam moest en al besloten had daar te gaan lunchen zoals je hier kunt zien.quote:Op woensdag 15 juli 2015 23:05 schreef Myraela het volgende:
Het ziet er niet echt spectaculair uit. Maar jeetje, pak je morgen ook weer een sterrenrestaurant?
Ik zit op zo'n 800m er vandaan.quote:Op donderdag 16 juli 2015 18:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik zeg: allemaal op de fiets naar Amarone en Iwanius photobomben
Ik zo'n 10 minutenquote:
Je kunt in de spiegeling een glimps van hem zien, genoeg voor herkenning in ieder gevalquote:
Wij zaten daar verdomme rond vijven een ijsje te eten bij de ijssalon Dit was de kans.quote:Op donderdag 16 juli 2015 18:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik zeg: allemaal op de fiets naar Amarone en Iwanius photobomben
Nou..niks omdat ik echt geen flauw idee had wat of waar nu weer te gaan eten. Dus ik stond voor echt alles open....op de Mc Donalds na...quote:Op donderdag 16 juli 2015 18:26 schreef Isegrim het volgende:
Mogen we stemmen? Waar twijfel je tussen?
Had je gelijk kunnen aanschuiven voor een glaasje bubbels. Zo gastvrij ben ik dan ook wel weer..quote:Op donderdag 16 juli 2015 18:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik zeg: allemaal op de fiets naar Amarone en Iwanius photobomben
Nou he... weer een kans vergaan maar troost je: Ik ben er niet gebleven omdat ik niet buiten kon eten ondanks de tafels op de stoep. Men wilde wel mij tot dienst zijn maar het schijnt een gemeentelijke verordening te zijn dat men geen eten mag uitserveren bij Amarone op de stoep op De Meent. Raar...want bij het tegenover gelegen Napoli? wordt wel buiten gegeten.quote:Op donderdag 16 juli 2015 20:33 schreef Tem het volgende:
Wij zaten daar verdomme rond vijven een ijsje te eten bij de ijssalon Dit was de kans.
quote:Op vrijdag 17 juli 2015 02:36 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Had je gelijk kunnen aanschuiven voor een glaasje bubbels. Zo gastvrij ben ik dan ook wel weer..
gedaan, want dat is maar 5 minuten fietsenquote:
quote:Op vrijdag 17 juli 2015 07:24 schreef Isegrim het volgende:
DP ik wil best eens per jaar met je mee hoor! LHO is niet zo'n fan van Floris, maar ik wel.
Ik weet ze hier anders niet te vinden.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 08:36 schreef Isegrim het volgende:
Moeilijk te vinden? In Rotterdam op elke straathoek tegenwoordig zo'n beetje.
Ik wil.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 07:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Maar ja dat is het dus een beetje. Je kunt altijd wel mensen vinden, maar ik wil dan natuurlijk weer graag met MIJN mensen. En die willen niet. Met niet-mijn-lieffies zo'n avond delen is toch anders dan met mijn-lieffies..
Laatst zijn we naar ramen gaan eten (ook daar bij de wallen waar je laatst een review over had geschreven) en bedankt voor het tippen van deze tentquote:Op vrijdag 17 juli 2015 08:33 schreef Aurelius het volgende:
Ik ben gek op de Aziatische keuken, ik kook het vaak zelf en het is langzaam een soort persoonlijke queeste geworden om in Nederland restaurants vinden die de kwaliteit, sfeer en prijs evenaren van degene die ik in Japan, China, Hong Kong, India en Thailand heb mogen ervaren.
Ik kan genieten van een mooie restaurant als Yamazoto in het Okura die een fantastisch Keiseki menu aanbieden, maar meestal ga niet voor de meest verfijnde keuken maar voor eerlijke, klassieke gerechten, streetfood en "B-level gourmet".
Ik was al een tijdje op zoek naar een goed Sichuan restaurant. De Sichuankeuken komt uit de provincie Sichuan in Zuidwest-China. De keuken staat bekend om zijn doordringende, sterke smaken, voornamelijk door het gebruik van knoflook, chilipepers en (gedroogde) szechuanpepers. Deze peper is heet, maar niet te heet. Het is lastig uit te leggen. Maar deze pepers geven, in tegenstelling tot degene die bijvoorbeeld in de Indonesische keuken gebruikt worden, geen hitte af die je hele mond overneemt en lang blijft hangen. De hitte komt snel, maar zakt ook weer snel weg, waarbij wordt je mond telkens een beetje wordt verdoofd.
Door vrienden werd on Sichuan Restaurant aan de Warmoesstraat in Amsterdam aangeraden. Dit is de Chinatown van Amsterdam en een van mijn favoriete plekken om op zoek te gaan naar de authentieke Aziatische keuken, maar er zitten ook tal van “ tourist traps”. Oppassen dus.
Sichuan Restaurant is typisch zo’n restaurant waar je zeker een dozijn keer kunt langsgelopen zonder dat het je opvalt. Smal, donker en met een kitscherig Chinees decor dat sinds de jaren ’80 onveranderd lijkt te zijn. Bij binnenkomst bleek ik een van de weinige niet-Aziaten te zijn. Zowel het keukenpersoneel, de bediening als de meeste klanten waren Chinees. Dit is altijd een goed teken!
[ afbeelding ]
We waren op dat moment niet echt avontuurlijk ingesteld, dus besloten we om na wat dumplings als voorgerecht voor twee klassieke, beroemde gerechten uit de Sichuankeuken te gaan: Ma Po Tofu (geroerbakte tofu met gehakt in een pittige bonensaus) en Gong Bao Ji Ding (kip met pinda’s). Qua drank bestelde we een fles water om te blussen en voor mij een biertje. Dit bleek later een halve liter blik Heineken te zijn!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik ben erg verwend met mijn laatste twee ervaringen met gerechten uit de Sichuankeuken: Joe's Shanghai in Tokyo en Hutong in Hong Kong. Maar ook al was het decor in Amsterdam minder stijlvol, en het uitzicht niet spectaculair, het eten was heerlijk, de bediening vriendelijk en de prijzen meer dan redelijk!
Na het eten hadden we eigenlijk iets nodig om onze mond verder te blussen. Een van de beste manieren om dit te doen is met Honk Kong milk tea. Zoals de naam al zegt, is dit koude gezoete thee met melk. Bijzonder is dat er kleine zwarte ballen tapioca in zitten die een beetje hetzelfde gevoel in je mond geven als bubbel-inpakpapier met je vingers kapot knijpen, maar dan veel verfrissender. Moeilijk te vinden in Nederland, al verkopen yoghurt ijs tentjes het meestal wel. Vlakbij, aan de Zeedijk is er echter een filiaal van YoYo! Fresh Tea Bar, een tentje die erin gespecialiseerd is!
[ afbeelding ]
Met een voldaan gevoel zijn we hierna teruggelopen richting station. Ik ben blij te zeggen dat ik er weer een adresje bij hebt voor goed Chinees eten, en de volgende keer ben ik zeker voornemens om andere gerechten te proberen.
8/10 voor Sichuan Restaurant
9/10 voor YoYo!
Zeer herkenbaar DPquote:Op vrijdag 17 juli 2015 07:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Maar ja dat is het dus een beetje. Je kunt altijd wel mensen vinden, maar ik wil dan natuurlijk weer graag met MIJN mensen. En die willen niet. Met niet-mijn-lieffies zo'n avond delen is toch anders dan met mijn-lieffies..
Oke, wist ik niet want ik ging als vanouds er gewoon heen en "hallo, hier ben ik en geef mij een tafel ongeacht of je nu wel of niet vol zit." Dat is trouwens het grootse verwijt wat ik altijd krijg van de chef-koks: Ik reserveer nooit en duik dan altijd zo plotseling op en wat dan weer tot consternatie lijdt bij sommige personeelsleden die mij niet kennen en dan niet weten hoe te anticiperen,gewoon omdat ik meestal laat merken dat ik, hoe dan ook, een tafeltje/barkruk ( al is het bij de wc) wil en niet van plan ben weg te gaan. Gelukkig is er dan altijd of de eigenaar of de maitre die dan de plooien glad strijkt en wel iets verzint zodat ik niet hoef te worden weggestuurd.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 05:40 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jammer van de omschrijvingen! Geen mailadres achtergelaten zeker? Wanneer je reserveert krijg je volgens mij na afloop een mailtje wat je nou allemaal hebt gegeten en gedronken.
Is de "ChinaTown"van Amsterdam dan zo anders (gelegen) dan die van Rotterdam?quote:
Waarom doe je dat?quote:Op vrijdag 17 juli 2015 10:29 schreef Iwanius het volgende:
Oke, wist ik niet want ik ging als vanouds er gewoon heen en "hallo, hier ben ik en geef mij een tafel ongeacht of je nu wel of niet vol zit." Dat is trouwens het grootse verwijt wat ik altijd krijg van de chef-koks: Ik reserveer nooit en duik dan altijd zo plotseling op en wat dan weer tot consternatie lijdt bij sommige personeelsleden die mij niet kennen en dan niet weet hoe te anticiperen,gewoon omdat ik meestal laat merken dat ik hoe dan ook een tafeltje/barkruk ( al is het bij de wc) wil en niet van plan ben weg te gaan. Gelukkig is er dan altijd of de eigenaar of de maitre die dan de plooien glad strijkt en wel iets verzint dat ik niet hoef te worden weggestuurd.
Nou ja, als een gast die 500/1000 euro komt uitgeven, dan zou ik ook wel even een tafeltje regelenquote:Op vrijdag 17 juli 2015 10:37 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Waarom doe je dat?
En ook: waarom kun je dat kennelijk maken?
Gewoon omdat ik een hekel aan vooraf vastleggen heb (reserveren) tenzij ik met meerdere mensen ben en daarbij weet ik dat als ik alleen kom het in de horeca zo is dat er altijd wel een plek vrij is,zeker als het goede gasten betreft +.het gegeven dat alles om geld draait en men liever toch plek creeert dan dat men geld laat wegslippen. Zeker in deze economische tijden en de hoeveelheid aan keuzes als het eettoko's betreft die je als gast kan aandoen.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 10:37 schreef Isegrim het volgende:
Waarom doe je dat?
En ook: waarom kun je dat kennelijk maken?
Ja, vanuit het restaurant gezien wel. Maar als gast vind ik het behoorlijk onbeschoft eerlijk gezegd. Ik zou het zelf in elk geval nooit op die manier willen doen. Ook tegenover andere gasten niet prettig.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 10:40 schreef PaarsBeestje het volgende:
[..]
Nou ja, als een gast die 500/1000 euro komt uitgeven, dan zou ik ook wel even een tafeltje regelen
Thanks voor de tip. Misschien heb ik er overheen gekeken. Maar in Amsterdam (Chinatown rond de Nieuwmarkt) ben ik ze nog niet echt tegengekomen.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 10:29 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Oke, wist ik niet want ik ging als vanouds er gewoon heen en "hallo, hier ben ik en geef mij een tafel ongeacht of je nu wel of niet vol zit." Dat is trouwens het grootse verwijt wat ik altijd krijg van de chef-koks: Ik reserveer nooit en duik dan altijd zo plotseling op en wat dan weer tot consternatie lijdt bij sommige personeelsleden die mij niet kennen en dan niet weet hoe te anticiperen,gewoon omdat ik meestal laat merken dat ik hoe dan ook een tafeltje/barkruk ( al is het bij de wc) wil en niet van plan ben weg te gaan. Gelukkig is er dan altijd of de eigenaar of de maitre die dan de plooien glad strijkt en wel iets verzint dat ik niet hoef te worden weggestuurd.
Is de "ChinaTown"van Amsterdam dan zo anders (gelegen) dan die van Rotterdam?
Volgens mij heb je daar op de Geldersekade waar al die Chinese deli's zijn gelegen een zee aan mogelijkheden om 'bubbel'drankjes e.d. te bestellen als je binnenkomt. En als het niet daar is, dan is het volgens mij wel bij de Amsterdamse Nieuwmarkt omgeving en de rest van het toeristencentrum.
I.i.g.kun je in Rotterdam-centrum je kont niet keren om dit soort popualire Chinese (uit HK overgewaaide) bubbeldrankjes te bestellen.Wat zeg: Zelfs de grote supermarkt Amazing Oriental aan het begin van de West-Kruiskade (Chinatown) verkoopt ze gewoon standaard, om maar te zwijgen in 1 van mijn favoriete HK deli's.
[ afbeelding ]
Je kijk écht teveel films. Begin me een beetje zorgen te maken.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 10:29 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Oke, wist ik niet want ik ging als vanouds er gewoon heen en "hallo, hier ben ik en geef mij een tafel ongeacht of je nu wel of niet vol zit." Dat is trouwens het grootse verwijt wat ik altijd krijg van de chef-koks: Ik reserveer nooit en duik dan altijd zo plotseling op en wat dan weer tot consternatie lijdt bij sommige personeelsleden die mij niet kennen en dan niet weten hoe te anticiperen,gewoon omdat ik meestal laat merken dat ik, hoe dan ook, een tafeltje/barkruk ( al is het bij de wc) wil en niet van plan ben weg te gaan. Gelukkig is er dan altijd of de eigenaar of de maitre die dan de plooien glad strijkt en wel iets verzint zodat ik niet hoef te worden weggestuurd.
Thanks! Goede tip! Koreansquote:Op vrijdag 17 juli 2015 09:43 schreef megamandy het volgende:
Laatst zijn we naar ramen gaan eten (ook daar bij de wallen waar je laatst een review over had geschreven) en bedankt voor het tippen van deze tent
Zoooo lekker! De afgelopen maand zijn we er al 2x gaan eten echt super!
Afgelopen week naar Yokiyo (Koreaans) geweest en voor het Chefs Menu gekozen. Om te BBQen moet je per persoon rond de ¤25,- betalen en je mag maar 1 keuze maken voor je vlees/vis. Omdat we de kwaliteit niet kenden en normaal voor datzelfde bedrag all you can eat bestellen wilde ik voor "veilig" gaan.
Helaas ben ik vergeten foto's te maken maar het was echt heel lekker! De pork belly dit bij de eerste ronde hapjes xat was heerlijk, 2e gang was ook super lekker met 5 verschillende banchan. Het vlees was echt lekker gemarineerd (als ik thuis ben zal ik op het menu uitzoeken wat het precies was).
Als dessert kregen we een pannacotta met oa limoen, gegrilde ananas eronder en kokosrasp. De pannacotta was echt heerlijk fris met verschillende smaken
Daarna kregen we nog een peer gecaramellisseerd in miso en een bolletje zwart sesamijs. Woooooow! Topper van alles! Heerlijke smaakcombinatie die een beetje richting pindakaas ging om een of andere reden
Hier gaan we nog eens heen
Ja,dat het zomer is. Jij kijkt echt te weinig in het reguliere eettopic waar dit wel vaker voorkomt.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 11:05 schreef Isegrim het volgende:
Heb je iets te vieren deze hele week ofzo?
Daar heb ik helemaal geen tijd voor joh.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 11:09 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ja,dat het zomer is. Jij kijkt echt te weinig in het reguliere eettopic waar dit wel vaker voorkomt.
Heerlijkquote:Op vrijdag 17 juli 2015 10:40 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Gewoon omdat ik een hekel aan vooraf vastleggen heb (reserveren) tenzij ik met meerdere mensen ben en daarbij weet ik dat als ik alleen kom het in de horeca zo is dat er altijd wel een plek vrij is,zeker als het goede gasten betreft +.het gegeven dat alles om geld draait en men liever toch plek creeert dan dat men geld laat wegslippen. Zeker in deze economische tijden en de hoeveelheid aan keuzes als het eettoko's betreft die je als gast kan aandoen.
En een goed uitbater/maitre kijkt altijd naar zijn portemonnee en wat een 'goede'klant voor zijn zaak oplevert. Hij wordt niet rijk van die actie-maaltijden die je eens in de zoveel tijd hebt en dan gasten krijgt die dan alleen maar langskomen om de grote jongen uit te hangen( zijn vaak ook de grootste zeikerts qua eten en zeiken vaak over wat wel en niet in de actie zit,zodat ze echt niks hoeven uit te geven),of incidentele gasten die eens in de 6 maanden langskomen. Wel van gasten die bijna elke week zijn toko aandoen en goed spenderen en goed tippen. Dat is voor hem interessant. En voor dat soort gasten is er altijd ruimte!
Daarom onderga ik ook altijd het welbekende verwijt(gekakel/gesputter) met een glimlach omdat ik dan weet dat er alleen maar voor de buitenwereld een beetje "kijk mij de gast even de les lezen" act wordt opgevoerd maar onderwijl er gewoon een plek voor mij wordt gecreeerd. Meest recente voorbeeld was dus bij FG FoodLabs waar ik ook onaangekondigd voor de deur stond,het stampvol en volledige gerserveerd was ( waren al mensen weggestuurd) volgens de maitre die mij niet kende, maar toen Francois aan kwam lopen ( zwaaide al naar mij vanuit de keuken) toen kon alles en werd ik gelijk ook aan de maitre voorgesteld voor toekomstige bezoeken.
Nou, dat zou ik dus echt helemaal fantastisch vinden, als ik voor jou in de rij sta en zuinig wordt aangekeken en ze zeggen "nee sorry hoor, we zitten helemaal vol vanavond" en ze verwelkomen jou dan wel met een diepe buiging.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 10:40 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Meest recente voorbeeld was dus bij FG FoodLabs waar ik ook onaangekondigd voor de deur stond,het stampvol en volledige gerserveerd was ( waren al mensen weggestuurd) volgens de maitre die mij niet kende, maar toen Francois aan kwam lopen ( zwaaide al naar mij vanuit de keuken) toen kon alles en werd ik gelijk ook aan de maitre voorgesteld voor toekomstige bezoeken.
Een wedstrijdje financieel ver-pissen verlies je geheid, knul, begin daar maar niet aan.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 11:04 schreef Iwanius het volgende:
En...geen company expenses (bedrijf betaalt) gewoon alles uit eigen particuliere zak
zeker als diegene van een andere tent schrijft dat ze bocht serveren?!quote:Op vrijdag 17 juli 2015 12:36 schreef Gripper het volgende:
[..]
Nou, dat zou ik dus echt helemaal fantastisch vinden, als ik voor jou in de rij sta en zuinig wordt aangekeken en ze zeggen "nee sorry hoor, we zitten helemaal vol vanavond" en ze verwelkomen jou dan wel met een diepe buiging.
Hoe kunnen ze aan mijn neus zien dat ik niet van plan was om 500 ¤ uit te geven? Of gaan ze dan op zeker en laten ze jou daarom wel binnen?
Ik vind het zo benauwd daar. Je zit echt bijna bij je buren op schoot en als die een gesprek hebben voelt het niet prettig, omdat je echt letterlijk alles kunt volgen. Terwijl ik halfdoof ben en normaal al moeite heb mijn tafelgenoot te verstaan....quote:Op vrijdag 17 juli 2015 05:58 schreef Isegrim het volgende:
Floris is heerlijk ja. Jammer dat zijn eerste sommelier weg is gegaan, die was ook erg lekker.
Ik las halfdood.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 16:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik vind het zo benauwd daar. Je zit echt bijna bij je buren op schoot en als die een gesprek hebben voelt het niet prettig, omdat je echt letterlijk alles kunt volgen. Terwijl ik halfdoof ben en normaal al moeite heb mijn tafelgenoot te verstaan....
Ga vnaav mee. Gratis wijnquote:
Rookte een van de twee sigaren?quote:Op vrijdag 17 juli 2015 16:47 schreef RobinOok het volgende:
Wij hadden toen ook hele rare buren, herinner ik me opeens. Hele enge, rare, nare, psychisch gestoorde mensen. Een stel. Brrr, ik weet het niet meer precies maar dat is niet fijn als je daar naast zit dan.... dan wil je liever bij de Jong zitten. Lekker fris en ruim.
Je bent gewoon bevooroordeelt m.b.t Jonge de Jong. Niet erg hoor, maar ik vind het bij de Jonge de Jong een soort Dudok inrichting en ik ben daar nooit fan van geweest. Fabriekshol noem ik het altijd. Leuke van Floris vind ik de setting en ja,je zit nogal dicht op elkaar maar op een terras zit je dat ook,dus...what's the problem...quote:Op vrijdag 17 juli 2015 16:47 schreef RobinOok het volgende:
Wij hadden toen ook hele rare buren, herinner ik me opeens. Hele enge, rare, nare, psychisch gestoorde mensen. Een stel. Brrr, ik weet het niet meer precies maar dat is niet fijn als je daar naast zit dan.... dan wil je liever bij de Jong zitten. Lekker fris en ruim.
Voel jij je plotseling bedreigt als 'de rijkste' fokker? Ik heb zeker een snaar geraakt bij je dat jij ineens genoodzaak bent zo te reageren. Past niet echt bij iemand die altijd beweert zo welgesteld te zijn. ( ach ja,zolang the company betaalt en vergoed kun je van alles doen niet waar?) Maar 1: Ben je knul niet, had je Pa kunnen zijn loonslaaf, 2: Een Dan Bilzerian ben je 100% niet! en 3: Mijn aanbod geldt nog steeds. Is je oude rolex? btw al gemaakt of heb je inmiddels een nieuwe?quote:Op vrijdag 17 juli 2015 12:42 schreef static het volgende:
Een wedstrijdje financieel ver-pissen verlies je geheid, knul, begin daar maar niet aan.
Daar kan het restaurant toch niets aan doen, dat je buren eng en raar waren?quote:Op vrijdag 17 juli 2015 16:47 schreef RobinOok het volgende:
Wij hadden toen ook hele rare buren, herinner ik me opeens. Hele enge, rare, nare, psychisch gestoorde mensen. Een stel. Brrr, ik weet het niet meer precies maar dat is niet fijn als je daar naast zit dan.... dan wil je liever bij de Jong zitten. Lekker fris en ruim.
Dat is inderdaad ongemakkelijk en eigenlijk gewoon gênant.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 17:07 schreef RobinOok het volgende:
Nee, maar wel dat ze heel dichtbij zaten en je het gevoel had dat je meedeed in het gesprek.
Nou, nee hoor, de trigger was een post die je in een ander topic geplaatst hebt:quote:Op vrijdag 17 juli 2015 16:53 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[..]
Voel jij je plotseling bedreigt als 'de rijkste' fokker? Ik heb zeker een snaar geraakt bij je dat jij ineens genoodzaak bent zo te reageren. Past niet echt bij iemand die altijd beweert zo welgesteld te zijn. ( ach ja,zolang the company betaalt en vergoed kun je van alles doen niet waar?) Maar 1: Ben je knul niet, had je Pa kunnen zijn loonslaaf, 2: Een Dan Bilzerian ben je 100% niet! en 3: Mijn aanbod geldt nog steeds. Is je oude rolex? btw al gemaakt of heb je inmiddels een nieuwe?
Wat etaleert dat je geen idee hebt waar je over praat, al helemaal niet over expense-accounts e.d.quote:Op donderdag 16 juli 2015 15:13 schreef Iwanius het volgende:
[..]
En wat ik doe is vind ik verre van bijzonder aangezien het niet elke dag of week is dat ik zoiets doe. We hebben tenslotte op FOK! nog iemand die dit volgens mij elke dag dit soort bedragen aan 'genot' ervaart daar in het verre Oosten ondanks dat het natuurlijk allemaal company expenses zijn (bedrijf betaalt)
quote:Op vrijdag 17 juli 2015 17:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
Doe even allebei een piemolpic naast een pakje marlborro... hebben we dat gehad.
Misschien kun je me wijzen op de post waar ik over de rooie ga? Dan weet iedereen waar we het over hebben, wel zo handig.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 17:22 schreef Iwanius het volgende:
Als je daar al over de rooie gaat,komop zeg
Jij en ik horloges uitwisselen? Of je bent krankjorum of ik ben gewoon vergeetachtig (wat best het geval zou kunnen zijn).quote:Op vrijdag 17 juli 2015 17:22 schreef Iwanius het volgende:
orig jaar toen wij horloges zouden uitwisselen toonde jij een 'rolex'uitziend klokkie die in de reparatie was en je zou laten repareren o.i.d. En als het geen rolex was,wat dan wel?
Samen boos.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 17:59 schreef Isabeau het volgende:
Heren, het mag wel even hier (want in DM kunnen we niet meelezen): CUL / [FB] Voor alle opmerkingen, tips en klachten!
Maar zullen we dit topic verder vrij houden van een gezellig praatje onderling? Want anders word ik inderdaad boos.
quote:Op vrijdag 17 juli 2015 17:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
Doe even allebei een piemolpic naast een pakje marlborro... hebben we dat gehad.
Lekker eten prachtige plek wat wil een mensch nog meerquote:Op vrijdag 17 juli 2015 19:42 schreef habitue het volgende:
Zal ik dan maar wat recensies plaatsen.
Weet niet of lurkers hier weleens op Ibiza te vinden zijn maar ik heb vorige week een aantal toko's bezocht:
Cotton Beach Club:
Waar: Aan de westkant van het eiland, een stijlvol restaurant met mooi uitzicht over de zee en zonsondergang.
[ afbeelding ]
Wat at je:
[ afbeelding ]
Tonijn tartaar, avocado, mango en wasabi ijs.
[ afbeelding ]
Kabeljauw met garnaal
Impressie:
Voorgerecht was heerlijk, wasabi-ijs gaf het gerecht een lekkere kick. Het hoofdgerecht daarentegen. Zag er niet uit, de smaken waren te zwaar voor kabeljauw, saus was niet lekker. Wel was de vis perfect gegaard. Mijn buren hadden een zeebaars gebakken in een zoutkorst. Die smaakte wel erg goed.
Kosten: Weet niet meer precies maar het was flink aan de prijs. Geloof 30 euro per gerecht ongeveer. Te duur als je het mij vraagt.
Cijfer: Eten, een 8 voor het voorgerecht en een 4 voor het hoofdgerecht. Al met al een 7, service was netjes en atmosfeer heel goed.
Ow ze maken wel killer cocktails.
[ afbeelding ]
La Bodega
Waar: Ibiza-stad
Wat at je:
[ afbeelding ]
Verschillende tapas.
Impressie:
Eten was erg simpel, maar vers en goed op smaak. Helaas was het er veel te druk en zo warm dat ik af en toe naar buiten moest om af te koelen. Er waren ook te weinig serveersters. Cocktails zijn hier ook erg goed.
Kosten: Spotgoedkoop, 29 euro pp afgerekend en iedereen had zich ook aardig volgegoten met cocktails. Denk dat ze dingen waren vergeten aan te slaan.
Cijfer: 7.5
Klein strandtentje
Waar: het cala olivera strand
[ afbeelding ]
Wat at je:
[ afbeelding ]
Verse sardientjes van de gril met een simpele salade. En heerlijke sangria.
Impressie: Gewoon een simpel strandtentje, plastic stoelen, een grappige spanjaard, maar echt overheerlijke sardientjes gegeten.
Kosten: 9 euro voor een bord verse gegrilde sardientjes en een salade.
Cijfer: 9/10 Sardientjes
Thuis
Waar: Onze villa, waar we een kok hadden ingehuurd.
[ afbeelding ]
Wat at je:
[ afbeelding ]
Tartare van biet, paling, appel, balsamico
[ afbeelding ]
Kabeljauw, aardappelpuree, olijven
[ afbeelding ]
Tournedos, kalf jus, truffel, eendenlever
[ afbeelding ]
Ijs.
Impressie:
Goed gegeten, smaken klopten, garing was goed. Geen wow-factor maar gewoon erg lekker gegeten. Het bijpassende wijnarrangement liet wel te wensen over.
Kosten: Ik geloof iets van 100e pp incl wijnen.
Cijfer: 7.5 (+1 voor de setting )
Langer blijven. Maar heerlijke week gehad ja.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 20:24 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Lekker eten prachtige plek wat wil een mensch nog meer
Uiteraard.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 23:05 schreef MissLuna het volgende:
Mag ik ook een recensie plaatsen zonder foto's en zonder eten? In dit geval dus The Suicide Club.
Hoe heet die ramentent?quote:Op vrijdag 17 juli 2015 11:06 schreef Aurelius het volgende:
[..]
Thanks! Goede tip! Koreans
Laatst een goede authentieke Ramentent ontdekt in Oegstgeest, zal er binnenkort een review over schrijven.
Qua Koreaans kan ik Namu in Amstelveen aanraden. Eenvoudig, goedkoop, lekker.
Kijk! dat is nog eens een recensie van de andere kant van het spectrum. Post gerust meer van dit soort 'buitenlandse'recensies. Alles is welkom en hebben we te weinig van hier.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 19:42 schreef habitue het volgende:
Zal ik dan maar wat recensies plaatsen.
Weet niet of lurkers hier weleens op Ibiza te vinden zijn maar ik heb vorige week een aantal toko's bezocht:
Cotton Beach Club:
Waar: Aan de westkant van het eiland, een stijlvol restaurant met mooi uitzicht over de zee en zonsondergang.
[ afbeelding ]
Wat at je:
[ afbeelding ]
Tonijn tartaar, avocado, mango en wasabi ijs.
[ afbeelding ]
Kabeljauw met garnaal
Impressie:
Voorgerecht was heerlijk, wasabi-ijs gaf het gerecht een lekkere kick. Het hoofdgerecht daarentegen. Zag er niet uit, de smaken waren te zwaar voor kabeljauw, saus was niet lekker. Wel was de vis perfect gegaard. Mijn buren hadden een zeebaars gebakken in een zoutkorst. Die smaakte wel erg goed.
Kosten: Weet niet meer precies maar het was flink aan de prijs. Geloof 30 euro per gerecht ongeveer. Te duur als je het mij vraagt.
Cijfer: Eten, een 8 voor het voorgerecht en een 4 voor het hoofdgerecht. Al met al een 7, service was netjes en atmosfeer heel goed.
Ow ze maken wel killer cocktails.
[ afbeelding ]
La Bodega
Waar: Ibiza-stad
Wat at je:
[ afbeelding ]
Verschillende tapas.
Impressie:
Eten was erg simpel, maar vers en goed op smaak. Helaas was het er veel te druk en zo warm dat ik af en toe naar buiten moest om af te koelen. Er waren ook te weinig serveersters. Cocktails zijn hier ook erg goed.
Kosten: Spotgoedkoop, 29 euro pp afgerekend en iedereen had zich ook aardig volgegoten met cocktails. Denk dat ze dingen waren vergeten aan te slaan.
Cijfer: 7.5
Klein strandtentje
Waar: het cala olivera strand
[ afbeelding ]
Wat at je:
[ afbeelding ]
Verse sardientjes van de gril met een simpele salade. En heerlijke sangria.
Impressie: Gewoon een simpel strandtentje, plastic stoelen, een grappige spanjaard, maar echt overheerlijke sardientjes gegeten.
Kosten: 9 euro voor een bord verse gegrilde sardientjes en een salade.
Cijfer: 9/10 Sardientjes
Thuis
Waar: Onze villa, waar we een kok hadden ingehuurd.
[ afbeelding ]
Wat at je:
[ afbeelding ]
Tartare van biet, paling, appel, balsamico
[ afbeelding ]
Kabeljauw, aardappelpuree, olijven
[ afbeelding ]
Tournedos, kalf jus, truffel, eendenlever
[ afbeelding ]
Ijs.
Impressie:
Goed gegeten, smaken klopten, garing was goed. Geen wow-factor maar gewoon erg lekker gegeten. Het bijpassende wijnarrangement liet wel te wensen over.
Kosten: Ik geloof iets van 100e pp incl wijnen.
Cijfer: 7.5 (+1 voor de setting )
Tuurlijk,graag zelf want mijn ervaring is dat die çlub' heel veel gemaakte (voor de buitenwereld) hype is (terwijl als je er bent,je zoiets hebt van : "is dat het nou?"quote:Op vrijdag 17 juli 2015 23:05 schreef MissLuna het volgende:
Mag ik ook een recensie plaatsen zonder foto's en zonder eten? In dit geval dus The Suicide Club.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |