quote:Op vrijdag 17 juli 2015 07:24 schreef Isegrim het volgende:
DP ik wil best eens per jaar met je mee hoor!LHO is niet zo'n fan van Floris, maar ik wel.
Ik weet ze hier anders niet te vinden.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 08:36 schreef Isegrim het volgende:
Moeilijk te vinden?In Rotterdam op elke straathoek tegenwoordig zo'n beetje.
Ik wil.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 07:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Maar ja dat is het dus een beetje. Je kunt altijd wel mensen vinden, maar ik wil dan natuurlijk weer graag met MIJN mensen. En die willen niet. Met niet-mijn-lieffies zo'n avond delen is toch anders dan met mijn-lieffies..
Laatst zijn we naar ramen gaan eten (ook daar bij de wallen waar je laatst een review over had geschreven) en bedankt voor het tippen van deze tentquote:Op vrijdag 17 juli 2015 08:33 schreef Aurelius het volgende:
Ik ben gek op de Aziatische keuken, ik kook het vaak zelf en het is langzaam een soort persoonlijke queeste geworden om in Nederland restaurants vinden die de kwaliteit, sfeer en prijs evenaren van degene die ik in Japan, China, Hong Kong, India en Thailand heb mogen ervaren.
Ik kan genieten van een mooie restaurant als Yamazoto in het Okura die een fantastisch Keiseki menu aanbieden, maar meestal ga niet voor de meest verfijnde keuken maar voor eerlijke, klassieke gerechten, streetfood en "B-level gourmet".
Ik was al een tijdje op zoek naar een goed Sichuan restaurant. De Sichuankeuken komt uit de provincie Sichuan in Zuidwest-China. De keuken staat bekend om zijn doordringende, sterke smaken, voornamelijk door het gebruik van knoflook, chilipepers en (gedroogde) szechuanpepers. Deze peper is heet, maar niet te heet. Het is lastig uit te leggen. Maar deze pepers geven, in tegenstelling tot degene die bijvoorbeeld in de Indonesische keuken gebruikt worden, geen hitte af die je hele mond overneemt en lang blijft hangen. De hitte komt snel, maar zakt ook weer snel weg, waarbij wordt je mond telkens een beetje wordt verdoofd.
Door vrienden werd on Sichuan Restaurant aan de Warmoesstraat in Amsterdam aangeraden. Dit is de Chinatown van Amsterdam en een van mijn favoriete plekken om op zoek te gaan naar de authentieke Aziatische keuken, maar er zitten ook tal van “ tourist traps”. Oppassen dus.
Sichuan Restaurant is typisch zo’n restaurant waar je zeker een dozijn keer kunt langsgelopen zonder dat het je opvalt. Smal, donker en met een kitscherig Chinees decor dat sinds de jaren ’80 onveranderd lijkt te zijn. Bij binnenkomst bleek ik een van de weinige niet-Aziaten te zijn. Zowel het keukenpersoneel, de bediening als de meeste klanten waren Chinees. Dit is altijd een goed teken!
[ afbeelding ]
We waren op dat moment niet echt avontuurlijk ingesteld, dus besloten we om na wat dumplings als voorgerecht voor twee klassieke, beroemde gerechten uit de Sichuankeuken te gaan: Ma Po Tofu (geroerbakte tofu met gehakt in een pittige bonensaus) en Gong Bao Ji Ding (kip met pinda’s). Qua drank bestelde we een fles water om te blussen en voor mij een biertje. Dit bleek later een halve liter blik Heineken te zijn!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik ben erg verwend met mijn laatste twee ervaringen met gerechten uit de Sichuankeuken: Joe's Shanghai in Tokyo en Hutong in Hong Kong. Maar ook al was het decor in Amsterdam minder stijlvol, en het uitzicht niet spectaculair, het eten was heerlijk, de bediening vriendelijk en de prijzen meer dan redelijk!
Na het eten hadden we eigenlijk iets nodig om onze mond verder te blussen. Een van de beste manieren om dit te doen is met Honk Kong milk tea. Zoals de naam al zegt, is dit koude gezoete thee met melk. Bijzonder is dat er kleine zwarte ballen tapioca in zitten die een beetje hetzelfde gevoel in je mond geven als bubbel-inpakpapier met je vingers kapot knijpen, maar dan veel verfrissender. Moeilijk te vinden in Nederland, al verkopen yoghurt ijs tentjes het meestal wel. Vlakbij, aan de Zeedijk is er echter een filiaal van YoYo! Fresh Tea Bar, een tentje die erin gespecialiseerd is!
[ afbeelding ]
Met een voldaan gevoel zijn we hierna teruggelopen richting station. Ik ben blij te zeggen dat ik er weer een adresje bij hebt voor goed Chinees eten, en de volgende keer ben ik zeker voornemens om andere gerechten te proberen.
8/10 voor Sichuan Restaurant
9/10 voor YoYo!
Zeer herkenbaar DPquote:Op vrijdag 17 juli 2015 07:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Maar ja dat is het dus een beetje. Je kunt altijd wel mensen vinden, maar ik wil dan natuurlijk weer graag met MIJN mensen. En die willen niet. Met niet-mijn-lieffies zo'n avond delen is toch anders dan met mijn-lieffies..
Oke, wist ik niet want ik ging als vanouds er gewoon heen en "hallo, hier ben ik en geef mij een tafel ongeacht of je nu wel of niet vol zit."quote:Op vrijdag 17 juli 2015 05:40 schreef DancingPhoebe het volgende:
Jammer van de omschrijvingen! Geen mailadres achtergelaten zeker? Wanneer je reserveert krijg je volgens mij na afloop een mailtje wat je nou allemaal hebt gegeten en gedronken.
Is de "ChinaTown"van Amsterdam dan zo anders (gelegen) dan die van Rotterdam?quote:
Waarom doe je dat?quote:Op vrijdag 17 juli 2015 10:29 schreef Iwanius het volgende:
Oke, wist ik niet want ik ging als vanouds er gewoon heen en "hallo, hier ben ik en geef mij een tafel ongeacht of je nu wel of niet vol zit."Dat is trouwens het grootse verwijt wat ik altijd krijg van de chef-koks: Ik reserveer nooit en duik dan altijd zo plotseling op en wat dan weer tot consternatie lijdt bij sommige personeelsleden die mij niet kennen en dan niet weet hoe te anticiperen,gewoon omdat ik meestal laat merken dat ik hoe dan ook een tafeltje/barkruk ( al is het bij de wc) wil en niet van plan ben weg te gaan. Gelukkig is er dan altijd of de eigenaar of de maitre die dan de plooien glad strijkt en wel iets verzint dat ik niet hoef te worden weggestuurd.
Nou ja, als een gast die 500/1000 euro komt uitgeven, dan zou ik ook wel even een tafeltje regelenquote:Op vrijdag 17 juli 2015 10:37 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Waarom doe je dat?
En ook: waarom kun je dat kennelijk maken?
Gewoon omdat ik een hekel aan vooraf vastleggen heb (reserveren) tenzij ik met meerdere mensen ben en daarbij weet ik dat als ik alleen kom het in de horeca zo is dat er altijd wel een plek vrij is,zeker als het goede gasten betreft +.het gegeven dat alles om geld draait en men liever toch plek creeert dan dat men geld laat wegslippen. Zeker in deze economische tijden en de hoeveelheid aan keuzes als het eettoko's betreft die je als gast kan aandoen.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 10:37 schreef Isegrim het volgende:
Waarom doe je dat?
En ook: waarom kun je dat kennelijk maken?
Ja, vanuit het restaurant gezien wel. Maar als gast vind ik het behoorlijk onbeschoft eerlijk gezegd. Ik zou het zelf in elk geval nooit op die manier willen doen. Ook tegenover andere gasten niet prettig.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 10:40 schreef PaarsBeestje het volgende:
[..]
Nou ja, als een gast die 500/1000 euro komt uitgeven, dan zou ik ook wel even een tafeltje regelen![]()
Thanks voor de tip. Misschien heb ik er overheen gekeken. Maar in Amsterdam (Chinatown rond de Nieuwmarkt) ben ik ze nog niet echt tegengekomen.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 10:29 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Oke, wist ik niet want ik ging als vanouds er gewoon heen en "hallo, hier ben ik en geef mij een tafel ongeacht of je nu wel of niet vol zit."Dat is trouwens het grootse verwijt wat ik altijd krijg van de chef-koks: Ik reserveer nooit en duik dan altijd zo plotseling op en wat dan weer tot consternatie lijdt bij sommige personeelsleden die mij niet kennen en dan niet weet hoe te anticiperen,gewoon omdat ik meestal laat merken dat ik hoe dan ook een tafeltje/barkruk ( al is het bij de wc) wil en niet van plan ben weg te gaan. Gelukkig is er dan altijd of de eigenaar of de maitre die dan de plooien glad strijkt en wel iets verzint dat ik niet hoef te worden weggestuurd.
Is de "ChinaTown"van Amsterdam dan zo anders (gelegen) dan die van Rotterdam?
Volgens mij heb je daar op de Geldersekade waar al die Chinese deli's zijn gelegen een zee aan mogelijkheden om 'bubbel'drankjes e.d. te bestellen als je binnenkomt. En als het niet daar is, dan is het volgens mij wel bij de Amsterdamse Nieuwmarkt omgeving en de rest van het toeristencentrum.
I.i.g.kun je in Rotterdam-centrum je kont niet keren om dit soort popualire Chinese (uit HK overgewaaide) bubbeldrankjes te bestellen.Wat zeg: Zelfs de grote supermarkt Amazing Oriental aan het begin van de West-Kruiskade (Chinatown) verkoopt ze gewoon standaard, om maar te zwijgen in 1 van mijn favoriete HK deli's.
[ afbeelding ]
Je kijk écht teveel films. Begin me een beetje zorgen te maken.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 10:29 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Oke, wist ik niet want ik ging als vanouds er gewoon heen en "hallo, hier ben ik en geef mij een tafel ongeacht of je nu wel of niet vol zit."Dat is trouwens het grootse verwijt wat ik altijd krijg van de chef-koks: Ik reserveer nooit en duik dan altijd zo plotseling op en wat dan weer tot consternatie lijdt bij sommige personeelsleden die mij niet kennen en dan niet weten hoe te anticiperen,gewoon omdat ik meestal laat merken dat ik, hoe dan ook, een tafeltje/barkruk ( al is het bij de wc) wil en niet van plan ben weg te gaan. Gelukkig is er dan altijd of de eigenaar of de maitre die dan de plooien glad strijkt en wel iets verzint zodat ik niet hoef te worden weggestuurd.
Thanks! Goede tip! Koreansquote:Op vrijdag 17 juli 2015 09:43 schreef megamandy het volgende:
Laatst zijn we naar ramen gaan eten (ook daar bij de wallen waar je laatst een review over had geschreven) en bedankt voor het tippen van deze tent![]()
Zoooo lekker! De afgelopen maand zijn we er al 2x gaan etenecht super!
Afgelopen week naar Yokiyo (Koreaans) geweest en voor het Chefs Menu gekozen. Om te BBQen moet je per persoon rond de ¤25,- betalen en je mag maar 1 keuze maken voor je vlees/vis. Omdat we de kwaliteit niet kenden en normaal voor datzelfde bedrag all you can eat bestellen wilde ik voor "veilig" gaan.
Helaas ben ik vergeten foto's te maken maar het was echt heel lekker! De pork belly dit bij de eerste ronde hapjes xat was heerlijk, 2e gang was ook super lekker met 5 verschillende banchan. Het vlees was echt lekker gemarineerd (als ik thuis ben zal ik op het menu uitzoeken wat het precies was).
Als dessert kregen we een pannacotta met oa limoen, gegrilde ananas eronder en kokosrasp. De pannacotta was echt heerlijk fris met verschillende smaken
Daarna kregen we nog een peer gecaramellisseerd in miso en een bolletje zwart sesamijs. Woooooow! Topper van alles! Heerlijke smaakcombinatie die een beetje richting pindakaas ging om een of andere reden![]()
Hier gaan we nog eens heen
Ja,dat het zomer is. Jij kijkt echt te weinig in het reguliere eettopic waar dit wel vaker voorkomt.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 11:05 schreef Isegrim het volgende:
Heb je iets te vieren deze hele week ofzo?
Daar heb ik helemaal geen tijd voor joh.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 11:09 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ja,dat het zomer is. Jij kijkt echt te weinig in het reguliere eettopic waar dit wel vaker voorkomt.
Heerlijkquote:Op vrijdag 17 juli 2015 10:40 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Gewoon omdat ik een hekel aan vooraf vastleggen heb (reserveren) tenzij ik met meerdere mensen ben en daarbij weet ik dat als ik alleen kom het in de horeca zo is dat er altijd wel een plek vrij is,zeker als het goede gasten betreft +.het gegeven dat alles om geld draait en men liever toch plek creeert dan dat men geld laat wegslippen. Zeker in deze economische tijden en de hoeveelheid aan keuzes als het eettoko's betreft die je als gast kan aandoen.
En een goed uitbater/maitre kijkt altijd naar zijn portemonnee en wat een 'goede'klant voor zijn zaak oplevert. Hij wordt niet rijk van die actie-maaltijden die je eens in de zoveel tijd hebt en dan gasten krijgt die dan alleen maar langskomen om de grote jongen uit te hangen( zijn vaak ook de grootste zeikerts qua eten en zeiken vaak over wat wel en niet in de actie zit,zodat ze echt niks hoeven uit te geven),of incidentele gasten die eens in de 6 maanden langskomen. Wel van gasten die bijna elke week zijn toko aandoen en goed spenderen en goed tippen. Dat is voor hem interessant. En voor dat soort gasten is er altijd ruimte!
Daarom onderga ik ook altijd het welbekende verwijt(gekakel/gesputter) met een glimlach omdat ik dan weet dat er alleen maar voor de buitenwereld een beetje "kijk mij de gast even de les lezen" act wordt opgevoerd maar onderwijl er gewoon een plek voor mij wordt gecreeerd. Meest recente voorbeeld was dus bij FG FoodLabs waar ik ook onaangekondigd voor de deur stond,het stampvol en volledige gerserveerd was ( waren al mensen weggestuurd) volgens de maitre die mij niet kende, maar toen Francois aan kwam lopen ( zwaaide al naar mij vanuit de keuken) toen kon alles en werd ik gelijk ook aan de maitre voorgesteld voor toekomstige bezoeken.
Nou, dat zou ik dus echt helemaal fantastisch vinden, als ik voor jou in de rij sta en zuinig wordt aangekeken en ze zeggen "nee sorry hoor, we zitten helemaal vol vanavond" en ze verwelkomen jou dan wel met een diepe buiging.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 10:40 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Meest recente voorbeeld was dus bij FG FoodLabs waar ik ook onaangekondigd voor de deur stond,het stampvol en volledige gerserveerd was ( waren al mensen weggestuurd) volgens de maitre die mij niet kende, maar toen Francois aan kwam lopen ( zwaaide al naar mij vanuit de keuken) toen kon alles en werd ik gelijk ook aan de maitre voorgesteld voor toekomstige bezoeken.
Een wedstrijdje financieel ver-pissen verlies je geheid, knul, begin daar maar niet aan.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 11:04 schreef Iwanius het volgende:
En...geen company expenses (bedrijf betaalt) gewoon alles uit eigen particuliere zak
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |