Ja, vanuit het restaurant gezien wel. Maar als gast vind ik het behoorlijk onbeschoft eerlijk gezegd. Ik zou het zelf in elk geval nooit op die manier willen doen. Ook tegenover andere gasten niet prettig.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 10:40 schreef PaarsBeestje het volgende:
[..]
Nou ja, als een gast die 500/1000 euro komt uitgeven, dan zou ik ook wel even een tafeltje regelen![]()
Thanks voor de tip. Misschien heb ik er overheen gekeken. Maar in Amsterdam (Chinatown rond de Nieuwmarkt) ben ik ze nog niet echt tegengekomen.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 10:29 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Oke, wist ik niet want ik ging als vanouds er gewoon heen en "hallo, hier ben ik en geef mij een tafel ongeacht of je nu wel of niet vol zit."Dat is trouwens het grootse verwijt wat ik altijd krijg van de chef-koks: Ik reserveer nooit en duik dan altijd zo plotseling op en wat dan weer tot consternatie lijdt bij sommige personeelsleden die mij niet kennen en dan niet weet hoe te anticiperen,gewoon omdat ik meestal laat merken dat ik hoe dan ook een tafeltje/barkruk ( al is het bij de wc) wil en niet van plan ben weg te gaan. Gelukkig is er dan altijd of de eigenaar of de maitre die dan de plooien glad strijkt en wel iets verzint dat ik niet hoef te worden weggestuurd.
Is de "ChinaTown"van Amsterdam dan zo anders (gelegen) dan die van Rotterdam?
Volgens mij heb je daar op de Geldersekade waar al die Chinese deli's zijn gelegen een zee aan mogelijkheden om 'bubbel'drankjes e.d. te bestellen als je binnenkomt. En als het niet daar is, dan is het volgens mij wel bij de Amsterdamse Nieuwmarkt omgeving en de rest van het toeristencentrum.
I.i.g.kun je in Rotterdam-centrum je kont niet keren om dit soort popualire Chinese (uit HK overgewaaide) bubbeldrankjes te bestellen.Wat zeg: Zelfs de grote supermarkt Amazing Oriental aan het begin van de West-Kruiskade (Chinatown) verkoopt ze gewoon standaard, om maar te zwijgen in 1 van mijn favoriete HK deli's.
[ afbeelding ]
Je kijk écht teveel films. Begin me een beetje zorgen te maken.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 10:29 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Oke, wist ik niet want ik ging als vanouds er gewoon heen en "hallo, hier ben ik en geef mij een tafel ongeacht of je nu wel of niet vol zit."Dat is trouwens het grootse verwijt wat ik altijd krijg van de chef-koks: Ik reserveer nooit en duik dan altijd zo plotseling op en wat dan weer tot consternatie lijdt bij sommige personeelsleden die mij niet kennen en dan niet weten hoe te anticiperen,gewoon omdat ik meestal laat merken dat ik, hoe dan ook, een tafeltje/barkruk ( al is het bij de wc) wil en niet van plan ben weg te gaan. Gelukkig is er dan altijd of de eigenaar of de maitre die dan de plooien glad strijkt en wel iets verzint zodat ik niet hoef te worden weggestuurd.
Thanks! Goede tip! Koreansquote:Op vrijdag 17 juli 2015 09:43 schreef megamandy het volgende:
Laatst zijn we naar ramen gaan eten (ook daar bij de wallen waar je laatst een review over had geschreven) en bedankt voor het tippen van deze tent![]()
Zoooo lekker! De afgelopen maand zijn we er al 2x gaan etenecht super!
Afgelopen week naar Yokiyo (Koreaans) geweest en voor het Chefs Menu gekozen. Om te BBQen moet je per persoon rond de ¤25,- betalen en je mag maar 1 keuze maken voor je vlees/vis. Omdat we de kwaliteit niet kenden en normaal voor datzelfde bedrag all you can eat bestellen wilde ik voor "veilig" gaan.
Helaas ben ik vergeten foto's te maken maar het was echt heel lekker! De pork belly dit bij de eerste ronde hapjes xat was heerlijk, 2e gang was ook super lekker met 5 verschillende banchan. Het vlees was echt lekker gemarineerd (als ik thuis ben zal ik op het menu uitzoeken wat het precies was).
Als dessert kregen we een pannacotta met oa limoen, gegrilde ananas eronder en kokosrasp. De pannacotta was echt heerlijk fris met verschillende smaken
Daarna kregen we nog een peer gecaramellisseerd in miso en een bolletje zwart sesamijs. Woooooow! Topper van alles! Heerlijke smaakcombinatie die een beetje richting pindakaas ging om een of andere reden![]()
Hier gaan we nog eens heen
Ja,dat het zomer is. Jij kijkt echt te weinig in het reguliere eettopic waar dit wel vaker voorkomt.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 11:05 schreef Isegrim het volgende:
Heb je iets te vieren deze hele week ofzo?
Daar heb ik helemaal geen tijd voor joh.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 11:09 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Ja,dat het zomer is. Jij kijkt echt te weinig in het reguliere eettopic waar dit wel vaker voorkomt.
Heerlijkquote:Op vrijdag 17 juli 2015 10:40 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Gewoon omdat ik een hekel aan vooraf vastleggen heb (reserveren) tenzij ik met meerdere mensen ben en daarbij weet ik dat als ik alleen kom het in de horeca zo is dat er altijd wel een plek vrij is,zeker als het goede gasten betreft +.het gegeven dat alles om geld draait en men liever toch plek creeert dan dat men geld laat wegslippen. Zeker in deze economische tijden en de hoeveelheid aan keuzes als het eettoko's betreft die je als gast kan aandoen.
En een goed uitbater/maitre kijkt altijd naar zijn portemonnee en wat een 'goede'klant voor zijn zaak oplevert. Hij wordt niet rijk van die actie-maaltijden die je eens in de zoveel tijd hebt en dan gasten krijgt die dan alleen maar langskomen om de grote jongen uit te hangen( zijn vaak ook de grootste zeikerts qua eten en zeiken vaak over wat wel en niet in de actie zit,zodat ze echt niks hoeven uit te geven),of incidentele gasten die eens in de 6 maanden langskomen. Wel van gasten die bijna elke week zijn toko aandoen en goed spenderen en goed tippen. Dat is voor hem interessant. En voor dat soort gasten is er altijd ruimte!
Daarom onderga ik ook altijd het welbekende verwijt(gekakel/gesputter) met een glimlach omdat ik dan weet dat er alleen maar voor de buitenwereld een beetje "kijk mij de gast even de les lezen" act wordt opgevoerd maar onderwijl er gewoon een plek voor mij wordt gecreeerd. Meest recente voorbeeld was dus bij FG FoodLabs waar ik ook onaangekondigd voor de deur stond,het stampvol en volledige gerserveerd was ( waren al mensen weggestuurd) volgens de maitre die mij niet kende, maar toen Francois aan kwam lopen ( zwaaide al naar mij vanuit de keuken) toen kon alles en werd ik gelijk ook aan de maitre voorgesteld voor toekomstige bezoeken.
Nou, dat zou ik dus echt helemaal fantastisch vinden, als ik voor jou in de rij sta en zuinig wordt aangekeken en ze zeggen "nee sorry hoor, we zitten helemaal vol vanavond" en ze verwelkomen jou dan wel met een diepe buiging.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 10:40 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Meest recente voorbeeld was dus bij FG FoodLabs waar ik ook onaangekondigd voor de deur stond,het stampvol en volledige gerserveerd was ( waren al mensen weggestuurd) volgens de maitre die mij niet kende, maar toen Francois aan kwam lopen ( zwaaide al naar mij vanuit de keuken) toen kon alles en werd ik gelijk ook aan de maitre voorgesteld voor toekomstige bezoeken.
Een wedstrijdje financieel ver-pissen verlies je geheid, knul, begin daar maar niet aan.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 11:04 schreef Iwanius het volgende:
En...geen company expenses (bedrijf betaalt) gewoon alles uit eigen particuliere zak
zeker als diegene van een andere tent schrijft dat ze bocht serveren?!quote:Op vrijdag 17 juli 2015 12:36 schreef Gripper het volgende:
[..]
Nou, dat zou ik dus echt helemaal fantastisch vinden, als ik voor jou in de rij sta en zuinig wordt aangekeken en ze zeggen "nee sorry hoor, we zitten helemaal vol vanavond" en ze verwelkomen jou dan wel met een diepe buiging.
Hoe kunnen ze aan mijn neus zien dat ik niet van plan was om 500 ¤ uit te geven? Of gaan ze dan op zeker en laten ze jou daarom wel binnen?
Ik vind het zo benauwd daar. Je zit echt bijna bij je buren op schoot en als die een gesprek hebben voelt het niet prettig, omdat je echt letterlijk alles kunt volgen. Terwijl ik halfdoof ben en normaal al moeite heb mijn tafelgenoot te verstaan....quote:Op vrijdag 17 juli 2015 05:58 schreef Isegrim het volgende:
Floris is heerlijk ja.Jammer dat zijn eerste sommelier weg is gegaan, die was ook erg lekker.
Ik las halfdood.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 16:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik vind het zo benauwd daar. Je zit echt bijna bij je buren op schoot en als die een gesprek hebben voelt het niet prettig, omdat je echt letterlijk alles kunt volgen. Terwijl ik halfdoof ben en normaal al moeite heb mijn tafelgenoot te verstaan....
Ga vnaav mee. Gratis wijnquote:
Rookte een van de twee sigaren?quote:Op vrijdag 17 juli 2015 16:47 schreef RobinOok het volgende:
Wij hadden toen ook hele rare buren, herinner ik me opeens. Hele enge, rare, nare, psychisch gestoorde mensen. Een stel. Brrr, ik weet het niet meer precies maar dat is niet fijn als je daar naast zit dan.... dan wil je liever bij de Jong zitten. Lekker fris en ruim.
Je bent gewoon bevooroordeelt m.b.t Jonge de Jong. Niet erg hoor, maar ik vind het bij de Jonge de Jong een soort Dudok inrichting en ik ben daar nooit fan van geweest. Fabriekshol noem ik het altijd. Leuke van Floris vind ik de setting en ja,je zit nogal dicht op elkaar maar op een terras zit je dat ook,dus...what's the problem...quote:Op vrijdag 17 juli 2015 16:47 schreef RobinOok het volgende:
Wij hadden toen ook hele rare buren, herinner ik me opeens. Hele enge, rare, nare, psychisch gestoorde mensen. Een stel. Brrr, ik weet het niet meer precies maar dat is niet fijn als je daar naast zit dan.... dan wil je liever bij de Jong zitten. Lekker fris en ruim.
quote:Op vrijdag 17 juli 2015 12:42 schreef static het volgende:
Een wedstrijdje financieel ver-pissen verlies je geheid, knul, begin daar maar niet aan.
Daar kan het restaurant toch niets aan doen, dat je buren eng en raar waren?quote:Op vrijdag 17 juli 2015 16:47 schreef RobinOok het volgende:
Wij hadden toen ook hele rare buren, herinner ik me opeens. Hele enge, rare, nare, psychisch gestoorde mensen. Een stel. Brrr, ik weet het niet meer precies maar dat is niet fijn als je daar naast zit dan.... dan wil je liever bij de Jong zitten. Lekker fris en ruim.
Dat is inderdaad ongemakkelijk en eigenlijk gewoon gênant.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 17:07 schreef RobinOok het volgende:
Nee, maar wel dat ze heel dichtbij zaten en je het gevoel had dat je meedeed in het gesprek.
Nou, nee hoor, de trigger was een post die je in een ander topic geplaatst hebt:quote:Op vrijdag 17 juli 2015 16:53 schreef Iwanius het volgende:
[..]
[..]![]()
Voel jij je plotseling bedreigt als 'de rijkste' fokker? Ik heb zeker een snaar geraakt bij je dat jij ineens genoodzaak bent zo te reageren. Past niet echt bij iemand die altijd beweert zo welgesteld te zijn. ( ach ja,zolang the company betaalt en vergoed kun je van alles doen niet waar?) Maar 1: Ben je knul niet, had je Pa kunnen zijn loonslaaf, 2: Een Dan Bilzerian ben je 100% niet! en 3: Mijn aanbod geldt nog steeds. Is je oude rolex? btw al gemaakt of heb je inmiddels een nieuwe?
Wat etaleert dat je geen idee hebt waar je over praat, al helemaal niet over expense-accounts e.d.quote:Op donderdag 16 juli 2015 15:13 schreef Iwanius het volgende:
[..]
En wat ik doe is vind ik verre van bijzonder aangezien het niet elke dag of week is dat ik zoiets doe. We hebben tenslotte op FOK! nog iemand die dit volgens mij elke dag dit soort bedragen aan 'genot' ervaart daar in het verre Oosten ondanks dat het natuurlijk allemaal company expenses zijn (bedrijf betaalt)
quote:Op vrijdag 17 juli 2015 17:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
Doe even allebei een piemolpic naast een pakje marlborro... hebben we dat gehad.
Misschien kun je me wijzen op de post waar ik over de rooie ga? Dan weet iedereen waar we het over hebben, wel zo handig.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 17:22 schreef Iwanius het volgende:
Als je daar al over de rooie gaat,komop zeg
Jij en ik horloges uitwisselen? Of je bent krankjorum of ik ben gewoon vergeetachtig (wat best het geval zou kunnen zijn).quote:Op vrijdag 17 juli 2015 17:22 schreef Iwanius het volgende:
orig jaar toen wij horloges zouden uitwisselen toonde jij een 'rolex'uitziend klokkie die in de reparatie was en je zou laten repareren o.i.d. En als het geen rolex was,wat dan wel?
Samen boos.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 17:59 schreef Isabeau het volgende:
Heren, het mag wel even hier (want in DM kunnen we niet meelezen): CUL / [FB] Voor alle opmerkingen, tips en klachten!
Maar zullen we dit topic verder vrij houden van een gezellig praatje onderling? Want anders word ik inderdaad boos.
quote:Op vrijdag 17 juli 2015 17:28 schreef DancingPhoebe het volgende:
Doe even allebei een piemolpic naast een pakje marlborro... hebben we dat gehad.
Lekker eten prachtige plek wat wil een mensch nog meerquote:Op vrijdag 17 juli 2015 19:42 schreef habitue het volgende:
Zal ik dan maar wat recensies plaatsen.![]()
Weet niet of lurkers hier weleens op Ibiza te vinden zijn maar ik heb vorige week een aantal toko's bezocht:
Cotton Beach Club:
Waar: Aan de westkant van het eiland, een stijlvol restaurant met mooi uitzicht over de zee en zonsondergang.
[ afbeelding ]
Wat at je:
[ afbeelding ]
Tonijn tartaar, avocado, mango en wasabi ijs.
[ afbeelding ]
Kabeljauw met garnaal
Impressie:
Voorgerecht was heerlijk, wasabi-ijs gaf het gerecht een lekkere kick. Het hoofdgerecht daarentegen.Zag er niet uit, de smaken waren te zwaar voor kabeljauw, saus was niet lekker. Wel was de vis perfect gegaard. Mijn buren hadden een zeebaars gebakken in een zoutkorst. Die smaakte wel erg goed.
Kosten: Weet niet meer precies maar het was flink aan de prijs. Geloof 30 euro per gerecht ongeveer. Te duur als je het mij vraagt.
Cijfer: Eten, een 8 voor het voorgerecht en een 4 voor het hoofdgerecht. Al met al een 7, service was netjes en atmosfeer heel goed.
Ow ze maken wel killer cocktails.![]()
[ afbeelding ]
La Bodega
Waar: Ibiza-stad
Wat at je:
[ afbeelding ]
Verschillende tapas.
Impressie:
Eten was erg simpel, maar vers en goed op smaak. Helaas was het er veel te druk en zo warm dat ik af en toe naar buiten moest om af te koelen. Er waren ook te weinig serveersters. Cocktails zijn hier ook erg goed.
Kosten: Spotgoedkoop, 29 euro pp afgerekend en iedereen had zich ook aardig volgegoten met cocktails. Denk dat ze dingen waren vergeten aan te slaan.
Cijfer: 7.5
Klein strandtentje
Waar: het cala olivera strand
[ afbeelding ]
Wat at je:
[ afbeelding ]
Verse sardientjes van de grilmet een simpele salade. En heerlijke sangria.
Impressie: Gewoon een simpel strandtentje, plastic stoelen, een grappige spanjaard, maar echt overheerlijke sardientjes gegeten.
Kosten: 9 euro voor een bord verse gegrilde sardientjes en een salade.
Cijfer: 9/10 Sardientjes![]()
Thuis
Waar: Onze villa, waar we een kok hadden ingehuurd.
[ afbeelding ]
Wat at je:
[ afbeelding ]
Tartare van biet, paling, appel, balsamico
[ afbeelding ]
Kabeljauw, aardappelpuree, olijven
[ afbeelding ]
Tournedos, kalf jus, truffel, eendenlever
[ afbeelding ]
Ijs.
Impressie:
Goed gegeten, smaken klopten, garing was goed. Geen wow-factor maar gewoon erg lekker gegeten. Het bijpassende wijnarrangement liet wel te wensen over.
Kosten: Ik geloof iets van 100e pp incl wijnen.
Cijfer: 7.5 (+1 voor de setting)
Langer blijven.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 20:24 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Lekker eten prachtige plek wat wil een mensch nog meer
Uiteraard.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 23:05 schreef MissLuna het volgende:
Mag ik ook een recensie plaatsen zonder foto's en zonder eten? In dit geval dus The Suicide Club.
Hoe heet die ramentent?quote:Op vrijdag 17 juli 2015 11:06 schreef Aurelius het volgende:
[..]
Thanks! Goede tip! Koreans![]()
Laatst een goede authentieke Ramentent ontdekt in Oegstgeest, zal er binnenkort een review over schrijven.
Qua Koreaans kan ik Namu in Amstelveen aanraden. Eenvoudig, goedkoop, lekker.
Kijk! dat is nog eens een recensie van de andere kant van het spectrum. Post gerust meer van dit soort 'buitenlandse'recensies. Alles is welkom en hebben we te weinig van hier.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 19:42 schreef habitue het volgende:
Zal ik dan maar wat recensies plaatsen.![]()
Weet niet of lurkers hier weleens op Ibiza te vinden zijn maar ik heb vorige week een aantal toko's bezocht:
Cotton Beach Club:
Waar: Aan de westkant van het eiland, een stijlvol restaurant met mooi uitzicht over de zee en zonsondergang.
[ afbeelding ]
Wat at je:
[ afbeelding ]
Tonijn tartaar, avocado, mango en wasabi ijs.
[ afbeelding ]
Kabeljauw met garnaal
Impressie:
Voorgerecht was heerlijk, wasabi-ijs gaf het gerecht een lekkere kick. Het hoofdgerecht daarentegen.Zag er niet uit, de smaken waren te zwaar voor kabeljauw, saus was niet lekker. Wel was de vis perfect gegaard. Mijn buren hadden een zeebaars gebakken in een zoutkorst. Die smaakte wel erg goed.
Kosten: Weet niet meer precies maar het was flink aan de prijs. Geloof 30 euro per gerecht ongeveer. Te duur als je het mij vraagt.
Cijfer: Eten, een 8 voor het voorgerecht en een 4 voor het hoofdgerecht. Al met al een 7, service was netjes en atmosfeer heel goed.
Ow ze maken wel killer cocktails.![]()
[ afbeelding ]
La Bodega
Waar: Ibiza-stad
Wat at je:
[ afbeelding ]
Verschillende tapas.
Impressie:
Eten was erg simpel, maar vers en goed op smaak. Helaas was het er veel te druk en zo warm dat ik af en toe naar buiten moest om af te koelen. Er waren ook te weinig serveersters. Cocktails zijn hier ook erg goed.
Kosten: Spotgoedkoop, 29 euro pp afgerekend en iedereen had zich ook aardig volgegoten met cocktails. Denk dat ze dingen waren vergeten aan te slaan.
Cijfer: 7.5
Klein strandtentje
Waar: het cala olivera strand
[ afbeelding ]
Wat at je:
[ afbeelding ]
Verse sardientjes van de grilmet een simpele salade. En heerlijke sangria.
Impressie: Gewoon een simpel strandtentje, plastic stoelen, een grappige spanjaard, maar echt overheerlijke sardientjes gegeten.
Kosten: 9 euro voor een bord verse gegrilde sardientjes en een salade.
Cijfer: 9/10 Sardientjes![]()
Thuis
Waar: Onze villa, waar we een kok hadden ingehuurd.
[ afbeelding ]
Wat at je:
[ afbeelding ]
Tartare van biet, paling, appel, balsamico
[ afbeelding ]
Kabeljauw, aardappelpuree, olijven
[ afbeelding ]
Tournedos, kalf jus, truffel, eendenlever
[ afbeelding ]
Ijs.
Impressie:
Goed gegeten, smaken klopten, garing was goed. Geen wow-factor maar gewoon erg lekker gegeten. Het bijpassende wijnarrangement liet wel te wensen over.
Kosten: Ik geloof iets van 100e pp incl wijnen.
Cijfer: 7.5 (+1 voor de setting)
Tuurlijk,graag zelf want mijn ervaring is dat die çlub' heel veel gemaakte (voor de buitenwereld) hype is (terwijl als je er bent,je zoiets hebt van : "is dat het nou?"quote:Op vrijdag 17 juli 2015 23:05 schreef MissLuna het volgende:
Mag ik ook een recensie plaatsen zonder foto's en zonder eten? In dit geval dus The Suicide Club.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |