FOK!forum / Klussen, Wonen en Huishouden / Verhuizen van A tot Z
Lucky_Strikewoensdag 24 juni 2015 @ 10:28
Wij willen eind van dit jaar ons huis in de verkoop zetten en op zoek te gaan naar een ander huis, heel anders dan we gewend zijn. Het leek mij leuk om in een topic bij te houden wat daar allemaal bij komt kijken.

Wat we hebben:
We wonen nu in een arbeiderswijk in Dordrecht. In een rijtjeshuis uit 1910, 85 m2 met een tuin op het noorden van 3 bij 4 incl. schuurtje. We zijn het hier zat. Ik kan dagelijks 5 verschillende honden horen blaffen, katers plassen tegen mijn slaapkamerraam, we horen 's nachts de zeehaven en het spoor, etc, etc.

Mijn vriend heeft een eenmanszaak. De eenmanszaak was tot 31-12-14 een vof samen met mijn zwager. Het bedrijf bestaat nu 10 jaar.
Samen zijn mijn vriend en ik in oktober een vof gestart die mondjesmaat begint te lopen. Beide bedrijven worden gerund vanuit ons woonhuis.

Wat we willen:
Buiten leven! Stilte! Geen buren binnen 50 meter!
We hebben grootse plannen. Of dat allemaal haalbaar is moeten we zien maar het dromen is al ontzettend leuk. De theorie is zoiets: een woonhuis met een slaapkamer of 3. We willen geen kinderen dus extra kamers zijn niet nodig. Het belangrijkste is voor ons een grote keuken met een grote bijkeuken.
We willen graag de bedrijven aan huis houden, eventueel met een paar personeelsleden in de toekomst. Het zou ideaal zijn als dit bedrijf een aparte ingang zou hebben.

We willen heel graag een grote tuin. Een deel om 2 varkens te houden, een deel om een stuk of 10 kippen te houden en een stuk moestuin met kas. Daarnaast wil ik een veranda. We zijn dol op barbecuen (het hele jaar rond) en mijn vriend wil het liefst 5 verschillende barbecues naast elkaar kwijt kunnen geloof ik, en een pizza/broodoven. Ik wil vooral buiten onder een afdak kunnen zitten, relaxen en het liefst mijn was ophangen.
De grote bijkeuken is omdat we jaarlijks 2 varkens willen slachten en veel vriezerruimte nodig hebben. En omdat mijn moestuinopbrengst opgeslagen moet worden. En omdat we een worstmaker, gehaktmolen en snijmachine voor vleeswaren nodig denken te hebben.
Het liefst doe ik ook de was in de bijkeuken zodat ik het gelijk onder de veranda op kan hangen. Maar goed, dat soort plannen gaan nog een beetje te ver.

Ons oorspronkelijke plan was om heel hard te sparen, de bedrijven te laten groeien en dan over een jaar of 5 te verhuizen naar een huis van een ton of 3-4. Maar we zijn het zo zat hier dat we veel sneller weg willen. Dus het huis wordt nu waarschijnlijk een stuk goedkoper. Ik wil wel iets kopen met groeimogelijkheden, dit moet wel ons droomhuis voor de rest van ons leven kunnen worden.

We zijn totaal geen klussers. Ik vind het heel leuk om er over te lezen en over na te denken. Maar ik ben meer een manager dan een uitvoerder ;) 95% van de zaken zal dus uitbesteed worden.

Het plan:
Vooralsnog bestaat het plan uit 2 delen.
1. Financiën uitzoeken:
- Alles over 2014 bij de boekhouder inleveren.
- Wanneer we duidelijkheid hebben over 2014, moeten we nog afrekenen met mijn zwager. We hebben eigenlijk niet echt een idee hoeveel hij nog krijgt. Ik schat zo'n 10.000 euro.
- Dan weten we eindelijk hoeveel geld we nou echt hebben op dit moment en kunnen we uit gaan zoeken hoeveel hypotheek we kunnen krijgen.
- Vanaf vandaag houden we een huishoudboekje bij. We geven niet heel veel uit, we denken niet dat er heel veel valt te besparen. Maar elke euro helpt natuurlijk, het kan helemaal geen kwaad om wat inzicht te krijgen.

2. Het huis verkoopklaar maken:
- Ik wil eerst de buitenkant en de tuin aanpakken. Hoe eerder dat klaar is, hoe zonniger het er op de foto's voor Funda uitziet. En dus aantrekkelijker.
We hebben een klein plaatsje met een gammele schuur, schots en scheve tegels en een buitengevel die geimpregneerd moet worden denk ik. We hebben last van doorslaand vocht en er begint wat schimmel te ontstaan. Ik word binnenkort teruggebeld door iemand die er verstand van zegt te hebben. Op de schuur moet een nieuw dak en de schuur zelf moet geverfd worden.
- Aan de binnenkant van het huis hoeft niet heel veel meer gedaan te worden. Er moet wel een nieuwe vloer in boven. Het is daar nogal scheef, we willen kijken of we het daar wat rechter kunnen krijgen zonder aan de verdiepingsbalken te komen. Ik wil ook de keuken wat opknappen.

Ik ben van plan om jullie over alles op de hoogte te houden. Zowel afspraken met mensen als hypotheekadvisuers, makelaars en aankoopmakelaars maar natuurlijk ook de klussen in en om het huis.

[ Bericht 2% gewijzigd door Lucky_Strike op 24-06-2015 10:54:44 ]
Lucky_Strikewoensdag 24 juni 2015 @ 10:51
We zijn vorige week langs een huis gereden wat ons echt perfect lijkt, we zijn redelijk verliefd O+

Het gaat om dit huis. Het is ideaal omdat het binnen 15 minuten van Dordrecht ligt. Dat is essentieel omdat daar onze klanten wonen. Ook mijn ouders en schoonmoeder zijn met 35 minuten bereikbaar. Het staat niet aan een drukke weg, onder een hoogspanningskabel, bij een spoorlijn, bij een basisschool of kerk in de buurt. Of erg dicht bij andere mensen :')

De aanbouw van dit huis heeft een aparte ingang. Het huis heeft links en rechts een flinke tuin. De beesten zouden aan de ene kant kunnen en het relax- en moesdeel aan de andere kant. Wel zo handig in verband met dierenstank.
Er moet wel veel gebeuren. Twee grote dakkapellen zodat de badkamer naar boven kan. De badkamer wordt dan een bijkeuken. De aanbouw moet veel groter, wellicht met een verdieping er op ivm de bedrijven. En als er grotere aanbouw komt, blijft er niet zo heel veel plaats over voor de beestjes. Nou ja, dit gaat het dus niet worden. Maar ik noem het huis even zodat jullie een idee krijgen van de droom.

SPOILER: Foto's
086_groot.jpg
087_groot.jpg
089_groot.jpg
088_groot.jpg
090_groot.jpg
092_groot.jpg
093_groot.jpg
094_groot.jpg
091_groot.jpg
095_groot.jpg
096_groot.jpg
097_groot.jpg
098_groot.jpg
100_groot.jpg
099_groot.jpg
101_groot.jpg
Tink89woensdag 24 juni 2015 @ 10:54
Oooooh lieverd, wat leuk! Ik volg en kom natuurlijk met liefde meedenken, plannen, klussen (alles wat kan met een herstellende hernia tenminste) en poetsen.

Ik ben nu al verliefd op jullie stekje. Mag ik niet een stukje weiland hebben om een paard in te zetten?
Thinkk-Pinkkwoensdag 24 juni 2015 @ 10:57
Wauw voor zoiets hier zou je er nog een ton bij mogen leggen. Wat een leuk huisje.
Lucky_Strikewoensdag 24 juni 2015 @ 11:01
Tinkje :W
Helaas, er is geen plek voor zelfs maar een shetlandpony :{

T-P, dit is toch echt midden in de randstad! Wij dachten ook dat zoiets nooit mogelijk zou zijn maar de Hoekse Waard is dus een gebied waar bijna niemand van onze leeftijd nog lijkt te willen wonen. Er staat ontzettend veel te koop. Vergrijzing ftw! Alleen als je kinderen hebt of wilt is het niet zo heel praktisch om daar te gaan wonen. Ideaal voor ons dus :7
Thinkk-Pinkkwoensdag 24 juni 2015 @ 11:06
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 11:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
Tinkje :W
Helaas, er is geen plek voor zelfs maar een shetlandpony :{

T-P, dit is toch echt midden in de randstad! Wij dachten ook dat zoiets nooit mogelijk zou zijn maar de Hoekse Waard is dus een gebied waar bijna niemand van onze leeftijd nog lijkt te willen wonen. Er staat ontzettend veel te koop. Vergrijzing ftw! Alleen als je kinderen hebt of wilt is het niet zo heel praktisch om daar te gaan wonen. Ideaal voor ons dus :7
Lijkt me heerlijk rustig idd.
Lucky_Strikedinsdag 7 juli 2015 @ 11:58
De cijfers van 2014 liggen eindelijk bij de boekhouder. Binnenkort weten we iets meer over onze financiën en dan kunnen we ook afrekenen met de ex-zakenpartner.

Ik heb me een beetje ingelezen over sparen, beleggen, etc. En ik ben tot de conclusie gekomen dat ik maar gewoon een spaarrekening met de minst lage rente moet openen. Dat ga ik binnenkort eens uitzoeken.

Verder gaat het goed met het huishoudboekje. Ik heb niet het idee dat we ontzettend kunnen bezuinigen. Ja, het kan wel maar ik ga niet voor 40 euro in de week boodschappen doen. Het leven moet wel leuk blijven.

Ik heb de komende weken onverwacht een leuke en grote klus gekregen die me een aardig bedrag gaat opleveren. Ik kan in ieder geval een nieuw bankstel kopen straks ;)

We hebben een kluslijst gemaakt. Naast de beslissing om een aantal dingen niet te doen (douchewand plaatsen bijvoorbeeld), zijn er vooral heel veel kleine dingetjes die wel moeten. Niet allemaal ter verkoopbaarheid van het huis maar ook omdat het kleine irritaties zijn of gewoon omdat het moet zoals een doucheputje kitten.

Gang:
Mat voordeur vastplakken
Lijmresten voordeur verwijderen
Gang plinten verwijderen
Gang korrelverf
Gang verven
Gang nieuwe plinten plakken
Gang lamp ophangen

Gangkast:
Kruipruimte gangkast leegpompen (elke maand)
*Gangkast trede verstevigen

Woonkamer:
Plint achter gangdeur kitten
Rookmelder ophangen
Plakplint verwijderen trede en boekenkast
Plakplintenlijm verwijderen trede en boekenkast
Plakplint bevestigen trede en boekenkast
Hoge plint kitten bovenkant
Viltjes salontafel vervangen

Keuken:
Plakplint verwijderen
Plakplintenlijm verwijderen
Plint werkblad verwijderen
Plint werkblad bevestigen
Deur keuken opvullen
Lampje koelkast kopen
Mechanisme glazen dak smeren
Glazen dak schoonmaken binnenkant
Kitten werkblad
Boiler keuken nakijken

Toilet:
*Iemand bellen t.b.v. lekke leiding
*Wellicht nieuw toilet als er gebroken moet worden :{

Buiten:
*Iemand bellen t.b.v. doorslaande buitenmuur
*Schuurdak vervangen
Schuur verven
Oplossing scheve schutting
Afdakje weghalen

Boven:
*Nieuwe vloer?
*Hotelschakeling trapgat
Nieuwe stekkerdoos wasmachine
Radiatorbuizen verven
Slaapkamer rolgordijn kitten
Afdeklatje badkamerdeur
Afplaktape badkamer verwijderen
*Tegel badkamer vervangen
Kitten badkamerafvoer

We gaan heel hard ons best doen om de komende maanden elk weekend een uurtje iets te doen. Dat kunnen we best :Y

Met de zaken waar een sterretje voor staat hebben we hulp nodig, ik ga er eens even over nadenken hoe ik dat aan ga pakken.

Verder hopen we heel had dat koelkast, vaatwasser, oven en bankstel het nog minimaal een jaar uithoudt. Die zijn eigenlijk wel aan vervanging toe.
miss_dynastiedinsdag 7 juli 2015 @ 12:07
Wat een plaaaaaaatje _O_
Ik duim voor jullie dat het lukt!
Tink89dinsdag 7 juli 2015 @ 12:38
Da's een flinke lijst Lucky. Weet je zeker dat je al die klussen gaat aanpakken? Ligt natuurlijk aan je portemonnee, maar kun je niet beter je huis incl. de gebreken/lelijke vloer/plakplintjes verkopen? Mensen slopen er vaak toch van alles uit om het naar hun zin te maken.

Idee: vraag een taxateur om een taxatierapport te maken op basis van hoe het nu is en op basis van alle klussen op je lijst. Dan krijg je een idee van de noodzaak.
Lucky_Strikedinsdag 7 juli 2015 @ 12:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 12:38 schreef Tink89 het volgende:
Da's een flinke lijst Lucky. Weet je zeker dat je al die klussen gaat aanpakken? Ligt natuurlijk aan je portemonnee, maar kun je niet beter je huis incl. de gebreken/lelijke vloer/plakplintjes verkopen? Mensen slopen er vaak toch van alles uit om het naar hun zin te maken.

Idee: vraag een taxateur om een taxatierapport te maken op basis van hoe het nu is en op basis van alle klussen op je lijst. Dan krijg je een idee van de noodzaak.
Ik heb eigenlijk alle materialen als plinten, verf, kitten, lijmen, etc al in huis. En dan kunnen we gelijk ook leren om met een verstekbak enzo om te gaan O-) Tuurlijk weet ik dat kijkers naar ons huis niet van de koop af zullen zien vanwege ongeverfde radiatorbuizen of een lelijke kitrand in de keuken. Maar ik wil mijn huis ook soort van "af" hebben op een of andere manier voor ik er weg ga. En ik kan echt niet veel langer naar die lelijke kitrand op het keukenblad kijken. Plus hij lekt door. Anyway, er is zeker wel een mogelijkheid dat we niet de hele lijst afwerken. We zien wel hoe ver we komen.

Verder wil ik sowieso over een tijdje een taxateur of bouwkundige langs laten komen :Y
Tink89dinsdag 7 juli 2015 @ 14:47
Ik wil best een klusdagje ruilen btw. Je roept maar :)
Lucky_Strikedinsdag 7 juli 2015 @ 16:26
Hmm geen slecht idee Tinkje ~O> We'll see!
miss_dynastiedinsdag 7 juli 2015 @ 16:28
Oh, wat k#t, het is verkocht onder voorbehoud zie ik nu? -O-
Lucky_Strikedinsdag 7 juli 2015 @ 16:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 16:28 schreef miss_dynastie het volgende:
Oh, wat k#t, het is verkocht onder voorbehoud zie ik nu? -O-
Oh echt -O- Dat is dan binnen 2 maanden tijd. Fijn voor de verkopers!

Wij gingen er niet vanuit dat we daar ooit echt zouden gaan wonen. Het huisje diende meer ter ondersteuning van 'de droom'. Maar ik had het niet erg gevonden als het over een jaar nog te koop had gestaan O-)
Tink89woensdag 8 juli 2015 @ 08:35
Dat is heel snel ja..

Achja, alle tijd om te zoeken naar iets waar wel een pony in de wei past })
derLudolfwoensdag 8 juli 2015 @ 18:55
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 10:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
Beide bedrijven worden gerund vanuit ons woonhuis.

Heel verstandig, kun je een deel van de hypotheek onbelast uit het bedrijf trekken :P
Lucky_Strikedonderdag 9 juli 2015 @ 09:47
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 18:55 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Heel verstandig, kun je een deel van de hypotheek onbelast uit het bedrijf trekken :P
Kan je me uitleggen hoe dat ongeveer werkt?

We hebben de cijfers van onze boekhouder terug en ook te horen gekregen hoeveel we nog moeten afrekenen met mijn zwager. Dat viel op zijn zachtst gezegd niet tegen *O*
miss_dynastiedonderdag 9 juli 2015 @ 09:58
Op de site van de belastingdienst staat een rekentool: http://www.belastingdiens(...)kruimte_in_de_woning
Lucky_Strikedonderdag 9 juli 2015 @ 10:16
Dank je, ik zal er binnenkort eens naar kijken.
Tink89donderdag 9 juli 2015 @ 10:33
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 09:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
r werkt?

We hebben de cijfers van onze boekhouder terug en ook te horen gekregen hoeveel we nog moeten afrekenen met mijn zwager. Dat viel op zijn zachtst gezegd niet tegen
*O* *O* *O* *O*
kingjottedonderdag 9 juli 2015 @ 16:42
Je schrijft dat je vriend een eenmanszaak heeft en dat jullie samen een vof hebben, mag dat wel? Ik dacht dat 1 persoon niet meer dan een eenmanszaak (wat een vof in feite ook is) tegelijk kon hebben?
miss_dynastiedonderdag 9 juli 2015 @ 16:46
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 16:42 schreef kingjotte het volgende:
Je schrijft dat je vriend een eenmanszaak heeft en dat jullie samen een vof hebben, mag dat wel? Ik dacht dat 1 persoon niet meer dan een eenmanszaak (wat een vof in feite ook is) tegelijk kon hebben?
Ja hoor, dat mag: http://www.mkbservicedesk(...)ere-eenmanszaken.htm
kingjottedonderdag 9 juli 2015 @ 16:54
quote:
Ohja, zo zat het. Thanks!
hans1985donderdag 9 juli 2015 @ 19:39
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 10:57 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Wauw voor zoiets hier zou je er nog een ton bij mogen leggen. Wat een leuk huisje.
een ton als je het zelf doet, als je laat uivoeren wel iets meer, althans als je aan de huidige normen wilt voldoen.
Lucky_Strikedinsdag 14 juli 2015 @ 14:03
Super weer. Lekkage onder de keukenvloer waar we niet bijkunnen. Met 90 liter per uur stroomt het ergens heen. We weten niet waar het blijft en we kunnen er niet bij zonder de keukenvloer open te breken.

Wordt vervolgd...
Thinkk-Pinkkdinsdag 14 juli 2015 @ 14:09
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 14:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
Super weer. Lekkage onder de keukenvloer waar we niet bijkunnen. Met 90 liter per uur stroomt het ergens heen. We weten niet waar het blijft en we kunnen er niet bij zonder de keukenvloer open te breken.

Wordt vervolgd...
Oh dat zijn ook geen fijne dingen
Tink89dinsdag 14 juli 2015 @ 14:12
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 14:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
Super weer. Lekkage onder de keukenvloer waar we niet bijkunnen. Met 90 liter per uur stroomt het ergens heen. We weten niet waar het blijft en we kunnen er niet bij zonder de keukenvloer open te breken.

Wordt vervolgd...
Jeetje wat klote zeg. Als ik iets kan doen, hoor ik het wel he?
Lucky_Strikedinsdag 14 juli 2015 @ 15:05
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 14:09 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Oh dat zijn ook geen fijne dingen
Niet echt nee :D

quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 14:12 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Jeetje wat klote zeg. Als ik iets kan doen, hoor ik het wel he?
Thanks schat, dat gaat volgens mij tot nu toe niet nodig zijn.

We hoorden al een week of 2 water stromen in het toilet. Maar door tijdgebrek hadden we het niet onderzocht. Tot het geluid afgelopen weekend luider werd. Alle kranen in huis uit en de watermeter tikte vrolijk verder.
Gisteren heeft J een paar tegels uit de ombouw in het toilet gebikt. Rip toilet :( Het water stroomt in ieder geval niet die ombouw in. De leiding die lawaai maakt loopt van het toilet de keuken in, slecht nieuws dus. Een nieuw toilet is een ding maar een nieuwe vloer in de keuken en dus de rest van de benedenverdieping is echt een minder goed plan. Onze keuken is een aanbouw en er zit geen kruipruimte onder, in ieder geval is er nergens een luik.

We konden gelukkig de plint onder de keukenkasten makkelijk verwijderen en zo het laminaat een paar banen weghalen. Daaronder lag een parketvloer en daaronder.... tegels. We konden dus niet verder.

Net is er een loodgieter langsgekomen om te onderzoeken hoe en wat. 1,5 Uur en een gat in de keukenvloer (niet ten koste van het laminaat, jeuj) verder bleek dat het makkelijkste plan is om de hele waterleiding vanaf de meter opnieuw te leggen. En dat zijn ze nu aan het doen.

Zo denk je een dagje te kunnen herstellen van een wortelkanaalbehandeling en zo is je hele huis getrasht en ben je een kleine 1000 euro armer :{ Nu eerst maar eens de verzekering bellen om te kijken of daar nog wat te halen valt.

Foto's volgen natuurlijk.
Tink89dinsdag 14 juli 2015 @ 15:21
Gevolgschade zou de verzekering moeten dekken. Zorg dat je een duidelijke factuur krijgt met een specificatie van de werkzaamheden enzo, dat helpt een hoop.

Succes!
Lucky_Strikedinsdag 14 juli 2015 @ 16:10
Yep, het ziet er naar uit dat we materiaal en uren voor het maken van een luik in de keukenvloer en tegels in het toilet als zijnde gevolgschade vergoed krijgen. En ook de uren (2 uur, 2 man) voor het opsporen van het lek vergoed gaan krijgen. Ik jompel alvast even heel voorzichtig *O*

Vanavond komt er iemand een offerte maken voor het toilet. Die laten we ook gelijk kijken naar onze scheve verdiepingsvloer en het optrekkend vocht in de achtermuur.
Lucky_Strikedinsdag 14 juli 2015 @ 16:49
Kijk eens aan, ze hebben in 3,5 uur tijd onderzocht, materiaal gehaald en de leiding opnieuw aangelegd. Valt helemaal niet tegen, die jongens mogen vaker komen!
Thinkk-Pinkkdinsdag 14 juli 2015 @ 16:56
Fijn dat de verzekering iig nog betaald. En dat ze de lekkage gemaakt hebben
Tink89woensdag 15 juli 2015 @ 09:18
Tof! Fijn dat het zo goed.

En wist je trouwens dat het huis vlakbij het huisje dat jullie op het oog hadden ook te koop staat? Zelfde dijk, maar 9 huizen verder :)

http://www.funda.nl/koop/(...)onaventurasedijk-57/
ufopilootwoensdag 15 juli 2015 @ 09:28
Leuk zeg! Kan een heel mooi huis worden. Heb je ook een rapport laten opstellen? Ik ben benieuwd wat daar uitkomt. Als ik zo de foto's bekijk kan je er wel minimaal een ton bijleggen om alles in orde te maken :P
Lucky_Strikewoensdag 15 juli 2015 @ 09:55
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2015 09:18 schreef Tink89 het volgende:
Tof! Fijn dat het zo goed.

En wist je trouwens dat het huis vlakbij het huisje dat jullie op het oog hadden ook te koop staat? Zelfde dijk, maar 9 huizen verder :)

http://www.funda.nl/koop/(...)onaventurasedijk-57/
Veel te klein perceeloppervlak helaas. We willen minimaal 500 vierkante meter. liefst meer.
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2015 09:28 schreef ufopiloot het volgende:
Leuk zeg! Kan een heel mooi huis worden. Heb je ook een rapport laten opstellen? Ik ben benieuwd wat daar uitkomt. Als ik zo de foto's bekijk kan je er wel minimaal een ton bijleggen om alles in orde te maken :P
Nou, het huis uit de tweede post is meer een voorbeeld van wat we willen. Het is inmiddels verkocht maar niet door ons. Wij zijn eerst nog bezig om ons huidige huis verkoopklaar te maken, daarna gaan we pas kijken voor een volgend huis. En daar wordt zeker een bouwkundig rapport bij opgesteld ja.

Nieuw op de kluslijst na gisteren:
- Schimmel achter vriezer verwijderen
- Tegels voor het toilet uitkiezen

Wachten op klusser 1:
- Offerte tegels zetten toilet tbv verzekeraar
- Offerte ombouw, toiletpot, reservoir
- Rekening onderzoekskosten lekkage tbv verzekeraar
- Rekening materiaal en uren waterleiding vervangen

Wachten op klusser 2
- Offerte tegels zetten toilet tbv verzekeraar
- Offerte kruipluik in de keuken maken tbv verzekeraar

Een offerte voor de rest van de toiletkosten, het maken van een geïsoleerde voorzetwand achter een keukenkastje en het recht leggen van de vloer boven hebben we al gekregen van klusser 2.
Lucky_Strikemaandag 20 juli 2015 @ 16:32
Nog een kleine update over ons grapje van vorige week, de waterleiding. We hebben al snel een factuur gekregen van de loodgieter, die viel alles mee.

Foto's
Eerst dus in het toilet wat tegels weggehaald, niets kunnen vinden. Dan de keukenvloer maar openmaken. Verder dan dit kwamen we niet, na een paar lagen vloer lag er een tegel.
2015-07-13%2019.26.31.jpg

Volgende dag had de loodgieter natuurlijk zo die tegel uitgebikt. Ik heb genoteerd dat ik een beitel moet kopen, altijd handig natuurlijk.
We kwamen twee leidingen tegen, een naar de gootsteen en een met een enorme omweg naar de wc. En water, maar nog niet eens zoveel als we gedacht hadden.
2015-07-14%2014.07.40.jpg

Het bleek makkelijker en sneller om de oude leidingen af te doppen en een nieuwe leiding aan te leggen. Dit keer wel met rechtstreekse route naar het toilet natuurlijk.
2015-07-14%2017.28.21.jpg

De rechtstreekse route naar het toilet is wel heel rechtstreeks. Maar in september doen we een nieuw toilet dus dan kan die leiding verplaatst worden zonder dat het me een kapot keukenkastje kost.
2015-07-14%2017.27.31.jpg

Bonusfoto
2015-07-15%2017.47.04.jpg

Nu ligt de vloer er zo bij. We wachten op de Klussenier die de vloer komt fixen. Hij gaat dan een kruipluik onder de bovenste laminaatlaag leggen. Dan kunnen we het vocht in de gaten houden.
2015-07-20%2011.30.34.jpg
Lucky_Strikemaandag 20 juli 2015 @ 17:46
We hebben al twee weekenden achter elkaar allebei een uur aan ons huis gewerkt *O* :')
Komend weekend tegels voor de wc uitzoeken en dan een paar weken op vakantie.

Gang:
Mat voordeur vastplakken
Lijmresten voordeur verwijderen
Gang plinten verwijderen

Gang korrelverf
Gang verven
Gang nieuwe plinten plakken
Gang lamp ophangen

Gangkast:
Kruipruimte gangkast leegpompen (elke maand)
*Gangkast trede verstevigen

Woonkamer:
Plint achter gangdeur kitten
Rookmelder ophangen
Plakplint verwijderen trede en boekenkast
Plakplintenlijm verwijderen trede en boekenkast
Plakplint bevestigen trede en boekenkast
Hoge plint kitten bovenkant
Viltjes salontafel vervangen

Keuken:
Plakplint verwijderen
Plakplintenlijm verwijderen
Plint werkblad verwijderen
Plint werkblad bevestigen
Deur keuken opvullen
Lampje koelkast kopen
Mechanisme glazen dak smeren
Glazen dak schoonmaken binnenkant
Kitten werkblad
Boiler keuken nakijken

Toilet:
*Iemand bellen t.b.v. lekke leiding
*Wellicht nieuw toilet als er gebroken moet worden :{

Buiten:
*Iemand bellen t.b.v. doorslaande buitenmuur
*Schuurdak vervangen
Schuur verven
Oplossing scheve schutting
Afdakje weghalen

Boven:
*Nieuwe vloer?
*Hotelschakeling trapgat
Nieuwe stekkerdoos wasmachine
Radiatorbuizen verven
Slaapkamer rolgordijn kitten kit gedaan, houdt niet dus ander plan verzinnen
Afdeklatje badkamerdeur
Afplaktape badkamer verwijderen
*Tegel badkamer vervangen
Kitten badkamerafvoer
Tink89maandag 20 juli 2015 @ 19:23
Goed bezig!!
Vonkenboermaandag 20 juli 2015 @ 20:38
En zo word het lijstje langzaam steeds een stukje kleiner ;) ^O^
Lucky_Strikemaandag 20 juli 2015 @ 21:00
Ik heb overigens een plannetje bedacht: een geveltuintje!

Hier in de straat hebben we geen voortuinen en omdat het zo'n pauperbuurt is, kan je van de gemeente gratis een geveltuintje krijgen. Dat leggen ze dan voor je aan. Je moet dan wel een contractje tekenen waarin je belooft dat je er goed voor zult zorgen.

Ik had er eigenlijk nooit zin in, al het groen verandert hier binnen no time in een grote kattenbak en ik ga dat dus niet opruimen. Maar om het huis wat aantrekkelijker te maken wil ik graag een uitzondering maken. :Y
R2Rmaandag 20 juli 2015 @ 21:02
Je bent niet echt reclame aan het maken voor wanneer je huis te koop komt te staan. :+
Lucky_Strikemaandag 20 juli 2015 @ 21:43
quote:
0s.gif Op maandag 20 juli 2015 21:02 schreef R2R het volgende:
Je bent niet echt reclame aan het maken voor wanneer je huis te koop komt te staan. :+
:D

Tja, het is geen echt slechte buurt qua criminaliteit ofzo maar het is een echt volksbuurt met heel veel mensen op weinig ruimte. En dan heb je dus veel mensen waar je mogelijk last van kunt hebben. En ik heb heel snel last van anderen, ik ben erg moeilijk met geluid en geur.

Het huis is eigenlijk prima verder. Een nieuwe keuken zou leuk zijn en de vloer is aan vervanging toe. Maar verder valt het allemaal best mee qua huis. Alleen niet qua buitenruimte.

Het lijkt me heerlijk om te keutelen in mijn tuin. Om naar de kipjes te kijken. Om trots te zijn op mijn katten als die met een jachttroffee aankomen. Om vrienden uit te kunnen nodigen voor een bbq in de tuin...
Tink89dinsdag 21 juli 2015 @ 08:25
Te keutelen? _O-
Lucky_Strikedinsdag 21 juli 2015 @ 09:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2015 08:25 schreef Tink89 het volgende:
Te keutelen? _O-
Oh, dat is vast geen gebruikelijk woord :D Mijn vader doet dat altijd volgens mijn moeder, lekker op zijn gemak aanrommelen.
Pualadinsdag 21 juli 2015 @ 09:41
Ik ken het woord ook op die manier hoor ;)
Tink89dinsdag 21 juli 2015 @ 10:07
Zitten jullie in dezelfde regio? Nee toch...?
Lucky_Strikedinsdag 21 juli 2015 @ 10:19
Volgens mij niet, Dordrecht hier. Jij bent gewoon een rare Brabo Tinkje!
Tink89dinsdag 21 juli 2015 @ 11:25
Ik ben ook geen Brabo hoor... ik ben stiekem een Limburgse he? :P
Lucky_Strikedinsdag 21 juli 2015 @ 11:26
Oh ja -O- ;)
Pualadinsdag 21 juli 2015 @ 11:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2015 10:07 schreef Tink89 het volgende:
Zitten jullie in dezelfde regio? Nee toch...?
Nee kom uit de Betuwe ;)
R2Rwoensdag 22 juli 2015 @ 16:24
quote:
1s.gif Op maandag 20 juli 2015 21:43 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

:D

Tja, het is geen echt slechte buurt qua criminaliteit ofzo maar het is een echt volksbuurt met heel veel mensen op weinig ruimte. En dan heb je dus veel mensen waar je mogelijk last van kunt hebben. En ik heb heel snel last van anderen, ik ben erg moeilijk met geluid en geur.

Het huis is eigenlijk prima verder. Een nieuwe keuken zou leuk zijn en de vloer is aan vervanging toe. Maar verder valt het allemaal best mee qua huis. Alleen niet qua buitenruimte.

Het lijkt me heerlijk om te keutelen in mijn tuin. Om naar de kipjes te kijken. Om trots te zijn op mijn katten als die met een jachttroffee aankomen. Om vrienden uit te kunnen nodigen voor een bbq in de tuin...
Volgens mij weet ik wel waar je woont ja. En ik woon daar zelf niet. En ging daar ook al niet wonen toen ik nog niks over jouw huis wist. :+
Lucky_Strikemaandag 27 juli 2015 @ 16:30
:D R2R

Tja, weinig vorderingen hier. Mijn werkster kwam vorige week trots vertellen dat ze iets heel geks had weggeschrobd rond het doucheputje. Dat was dus de kit :(

Geek weekend gehad dus geen activiteiten behalve wat onkruidverwijdering aan de voorkant. Bizar spul, dat onkruid. Binnen 3 weken staat onze soort ineens tot net onder het raam :D
2015-07-21%2011.48.27.jpg

En nu niet meer.
2015-07-21%2012.09.09.jpg

Nou, dat was het weer met deze waanzinnig interessante vooruitgang ;) O, ik word wel vandaag of morgen gebeld door iemand van de gemeente die me alles kan vertellen over geveltuintjes.

Over een paar dagen eerst op vakantie en daarna maar eens in actie komen om inzicht te krijgen in de financiën. Allemaal leuk en aardig met die plannen maar het moet wel wat concreter worden. Ik heb afgelopen nacht 2 uur wakker gelegen omdat ik in mijn hoofd een huis aan het ontwerpen was.
Lucky_Strikedinsdag 28 juli 2015 @ 12:41
Oh ja, gisteren nog vergeten te melden dat we niets hebben gehoord van de twee heren klussers die twee weken geleden langs zijn gekomen voor diverse offertes, vooral voor de wc.
Tink89dinsdag 28 juli 2015 @ 12:49
Haha, dat wakker liggen met ontwerpen in je hoofd ken ik... frustrerend en heerlijk tegelijk!

En nice hoor, zo zonder onkruid. Stom van de heren klussers, heb je werkspot al eens geprobeerd?
Lucky_Strikedinsdag 28 juli 2015 @ 13:05
Na de vakantie ga ik inderdaad maar aan Werkspot of iets dergelijks. Het meest irritante is dat er nog steeds een gat in de keukenvloer, schuin voor mijn kookplaat zit. Nou ja, er ligt provisorisch laminaat over maar je kunt er beter niet te lang op staan.
Barreltjedinsdag 28 juli 2015 @ 13:31
L_S!
bij gebrek aan eigen realistische dromen ga ik met je mee dromen :@

( en stiekem bekijken wat jij opknapt om je huis verkoop klaar te maken en mental notes te maken voor mijn eigen huis ;) )

Dordt is wel een heel leuke stad! O+ en in de omgeving is vast iets ontzettend mooist te vinden.

met de nieuwe cijfers van de accountant, kan je je daarmee een iets duurder huis permiteren?
Lucky_Strikedinsdag 28 juli 2015 @ 14:28
quote:
7s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 13:31 schreef Barreltje het volgende:
L_S!
bij gebrek aan eigen realistische dromen ga ik met je mee dromen :@

( en stiekem bekijken wat jij opknapt om je huis verkoop klaar te maken en mental notes te maken voor mijn eigen huis ;) )

Dordt is wel een heel leuke stad! O+ en in de omgeving is vast iets ontzettend mooist te vinden.

met de nieuwe cijfers van de accountant, kan je je daarmee een iets duurder huis permiteren?
We hebben op dit moment geen idee wat we kunnen krijgen qua hypotheek eigenlijk.

Toen mijn zwager nog bij de zaak zat, hadden ze een 50/50 winstverdeling. Mijn vriend verdiende ongeveer 70% daarvan dus dat was niet zo gunstig voor ons ;) Uiteindelijk zijn ze uit elkaar gegaan en daarbij is ook besproken dat de winst over 2013 en 2014 wel eerlijk verdeeld zou worden. De laatste twee jaar is ons inkomen dus een stuk gegroeid. En daarbij komt dat we nu vanuit huis werken en dus geen 1000 euro per maand aan een bedrijfspand uitgeven.

Het is dus een beetje de vraag waar een hypotheekverstrekker naar kijkt qua inkomenshistorie. 2011 Was trouwens op papier ook een heel slecht jaar omdat toen 2 nieuwe stationwagens te laste van de winst zijn gebracht.

Maar we willen hoe dan ook verhuizen, of we nou 1 of 3 ton kunnen lenen.
Lucky_Strikezondag 25 oktober 2015 @ 11:35
Na een paar maanden van drukte en ziekte, schop ik toch dit topic maar weer eens omhoog. Er is niet heel veel gebeurd maar toch wel iets.

We hebben nog niet afgerekend met mijn zwager, ik ga daar deze week een vaststellingsovereenkomst voor opstellen.

We zijn ook niet naar een hypotheekadvisuer geweest. In eerste instantie dachten we dat het geen zin zou hebben omdat we maximaal 4,6 keer ons inkomen konden lenen en dat is op dit moment nog even niet genoeg. Nu zijn er toch wat vragen opgekomen over mijn studieschuld, de restschuld op ons huidige huis, etc. Ik denk dat we toch maar eens gaan praten.

Qua huishoudboekje heb ik geleerd dat we erg veel geld uitgeven aan boodschappen elke week en dat er daarnaast eigenlijk niets valt te besparen behalve op elektra voor onze bedrijven. Mijn vriend is met de elektronische zaken bezig, virtualiseren van servers en ander ingewikkeld gedoe. Ik probeer wat zuiniger te zijn met de boodschappen. Ik kook nu met wat minder ingrediënten dan eerst en probeer minder vaak dingen weg te gooien.

We hebben een soort kastendoorschuifplan gemaakt voor de eerste verdieping. Een kast gaat weg en verder wordt er een en ander verplaatst waardoor twee kamers een stuk ruimtelijker ogen. Dit gaat gepaard met het opruimen van mijn vriends werkruimte beneden en het opruimen van onze Shurgardbox. Veel werk, we vorderen elke week een klein beetje. Uiteindelijk moet alles toch ingepakt en uitgezocht worden dus dan kunnen we het net zo goed nu al doen.
In het kader van de grote opruiming ben ik maar begonnen met het gereedschap:
2015-09-30%2017.32.03.jpg

En als het boven zoveel mogelijk leeg is, kunnen we makkelijker een nieuwe vloer laten leggen. We hebben iemand gevonden die dat voor ons kan regelen. Voordat dat kan gebeuren komt een vriend van ons de hotelschakeling in ons trapgat fixen. Dan kan er wat bedrading nog onder de vloer gestopt worden.

Qua toiletverbouwing zijn we een minuscuul stapje verder. We hebben nooit meer iets gehoord van de twee offertemakers die langs zijn geweest. Mijn vriend was bang dat we via Werkspot een beun in huis zouden halen dus we hebben er een eeuw over gedaan om iemand te vinden. Dat is hopelijk gelukt, ik heb vrijdag iemand gemaild die een offerte uit wilde brengen. Maandag bel ik er nog twee.

Qua vocht is er in de achtermuur niets veranderd, dat zit er uiteraard nog steeds. Ik wil het laten impregneren maar de persoon die mij daarover zou terugbellen heeft niets van zich laten horen...
We hebben inmiddels ook vocht in de voorgevel, geen idee hoe dat er is gekomen. Ineens ging het in de hal erg stinken en toen hadden we nog een muur met vocht. Dat zijn er nu drie, zucht.

Ik had voor we op vakantie gingen de gemeente gebeld met de vraag of we een geveltuintje konden krijgen. Dat kon blijkbaar want toen we terugkwamen van vakantie lag er ineens een kattenbak voor mijn deur :o :
2015-08-22%2012.14.31.jpg

Uurtje tuincentrum met een stapel Irischeques leverde dit op. Nu nog even met kippengaas maar ik heb boogjesgaas en hout in huis voor een wat mooier antihuisdierhek om mijn 'voortuin'.
2015-08-22%2012.48.07.jpg

Daarnaast hebben we een nieuw dak op de schuur. Ik heb geen foto's van de oude situatie vanwege een kapotte telefoon. Maar geloof me, het dak vervangen was nodig. Het was beschimmeld, doorgezakt, het lekte en stonk naar kattenurine en katten krabbelden de bovenlaag er vanaf. Nu is het zo. Een verflaagje gaat zeker nog gebeuren.
2015-10-25%2011.18.44.jpg
We hebben 4 vuilniszakken met klimop die vanaf de buren naar ons groeit verwijderd. En een grote tak van de boom links. Ik wilde met de buren overleggen maar die waren steeds niet thuis. Dan maar de zaag er in.

SPOILER: kluslijstupdate
Gang:
Mat voordeur vastplakken
Lijmresten voordeur verwijderen
Gang plinten verwijderen

Gang korrelverf
Gang verven
Gang nieuwe plinten plakken
Gang lamp ophangen

Gangkast:
Kruipruimte gangkast leegpompen (elke maand)
*Gangkast trede verstevigen

Woonkamer:
Plint achter gangdeur kitten
Rookmelder ophangen
Plakplint verwijderen trede en boekenkast
Plakplintenlijm verwijderen trede en boekenkast
Plakplint bevestigen trede en boekenkast
Hoge plint kitten bovenkant
Viltjes salontafel vervangen

Keuken:
Plakplint verwijderen
Plakplintenlijm verwijderen
Plint werkblad verwijderen
Plint werkblad bevestigen
Deur keuken opvullen
Lampje koelkast kopen
Mechanisme glazen dak smeren
Glazen dak schoonmaken binnenkant
Kitten werkblad
Boiler keuken nakijken
Scharnieren keukenkastje vervangen


Toilet:
*Iemand bellen t.b.v. lekke leiding
*Wellicht nieuw toilet als er gebroken moet worden :{

Buiten:
*Iemand bellen t.b.v. doorslaande buitenmuur
*Schuurdak vervangen
Schuur verven
Oplossing scheve schutting
Afdakje weghalen

Boven:
*Nieuwe vloer?
*Hotelschakeling trapgat
Nieuwe stekkerdoos wasmachine
Radiatorbuizen verven
Slaapkamer rolgordijn kitten kit gedaan, houdt niet dus ander plan verzinnen
Afdeklatje badkamerdeur
Afplaktape badkamer verwijderen
*Tegel badkamer vervangen
Kitten badkamerafvoer
Straks kit vervangen in de keuken. Is maar een klein beetje nodig :@ :|W
2015-10-25%2011.18.06.jpg
2015-10-25%2011.19.31.jpg

We hebben trouwens ook een muis in de keuken, ik kwam ineens een aangevreten pak bloem tegen. Gaf een rommel maar we zijn toch blij dat de muis daar zit. Eerst zat hij op het plafond en daar konden we er niet bij. Ik ga dus even mijn muizenval zoeken en in de keukenkast zetten. Dan heeft de kat ook wat meer rust.

We hebben weer eens ons droomhuis gevonden. Ik ben bang dat het niet beter wordt dan dit en ik hoop dat het nog even te koop staat.


Edit: nog twee probleempjes: de douchekophouder was afgebroken, ik heb een nieuwe gekregen van de leveranciers.
En twee pitten van de kookplaat doen het niet meer. Hard zoeken naar de bon of hopen op coulance van Ikea.

[ Bericht 3% gewijzigd door Lucky_Strike op 25-10-2015 11:53:55 ]
Lucky_Strikezondag 25 oktober 2015 @ 12:12
Shit, geen transparante sanitairkit in huis voor de keuken -O-
Tink89maandag 26 oktober 2015 @ 10:45
Gaat goed meissie! Ik ben trots op je :)

En die kit, tjah... er zijn genoeg bouwmarkten open op zondag, toch? Is het nog gelukt?

Edit: leuk huisje, maar ik snap geen hol van de inrichting...
Lucky_Strikedinsdag 27 oktober 2015 @ 10:02
Het is zeker nog gelukt met de kit. Eerst HG kitverwijderaar gekocht want J kreeg het er echt niet vanaf geschraapt. Best goed spul.

Maar wat is Bison sanitairkit een rommel zeg, veel te stroef en het smeert daardoor heel moeilijk uit. Daarbij komt dat de groef tussen het werkblad en de muur heel diep is. Ik doe het nu maar in 3 keer ofzo met telkens tussendoor drogen en hoop uiteindelijk een acceptabel randje over te houden.

Ik ga binnenkort echt een bestelling doen van onder andere Den Braven kit. Gewoon om een en ander op voorraad te hebben. Ik heb toch ook een beitelset en puinzakken nodig, dan kan ik die ook mooi bestellen.
Pualadinsdag 27 oktober 2015 @ 10:06
Puinzakken is action :Y Veel betere kwaliteit dan de bouwmarkt zelfs. Dat zijn net vuilniszakken en die van de action zijn tenminste stug plastic. En dat nog super goedkoop ook _O_
Lucky_Strikedinsdag 27 oktober 2015 @ 10:10
Staat genoteerd ^O^
Pualadinsdag 27 oktober 2015 @ 10:12
Als je 3x kit heb je wel kans op sneller los laten van de kit trouwens. Die laagjes hechten vaak niet lekker op elkaar. Zeker niet als je tussendoor gaat koken.
Tink89dinsdag 27 oktober 2015 @ 11:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 10:06 schreef Puala het volgende:
Puinzakken is action :Y Veel betere kwaliteit dan de bouwmarkt zelfs. Dat zijn net vuilniszakken en die van de action zijn tenminste stug plastic. En dat nog super goedkoop ook _O_
Jups, net bij de Action hier in de buurt de laatste vijf rollen gekocht. Ze kwamen voorlopig niet terug, aldus de mevrouw van de winkel.
usernaamvergetendinsdag 27 oktober 2015 @ 11:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 10:02 schreef Lucky_Strike het volgende:
Maar wat is Bison sanitairkit een rommel zeg, veel te stroef en het smeert daardoor heel moeilijk uit. Daarbij komt dat de groef tussen het werkblad en de muur heel diep is. Ik doe het nu maar in 3 keer ofzo met telkens tussendoor drogen en hoop uiteindelijk een acceptabel randje over te houden.

Ik vind het erg vervelend om dit te moeten mededelen na alle moeite, maar je kan opnieuw beginnen. Silliconenkit moet in één keer worden aangebracht, nieuwe kit hecht namelijk niet op uitgedroogde kit. Nu komt er vroeg of laat vocht tussen de kit, en dat gaat schimmelen.

Volgende keer de tuit groter afsnijden (opening van minstens 8mm), in een keer aanbrengen en dan afstrijken.
Lucky_Strikedinsdag 27 oktober 2015 @ 13:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 11:37 schreef usernaamvergeten het volgende:

[..]

Ik vind het erg vervelend om dit te moeten mededelen na alle moeite, maar je kan opnieuw beginnen. Silliconenkit moet in één keer worden aangebracht, nieuwe kit hecht namelijk niet op uitgedroogde kit. Nu komt er vroeg of laat vocht tussen de kit, en dat gaat schimmelen.

Volgende keer de tuit groter afsnijden (opening van minstens 8mm), in een keer aanbrengen en dan afstrijken.
-O-

Jammer voor de volgende bewoners, ik blijf niet bezig ;)

Wel handig om te weten trouwens.

Ik had al een grote opening in de tuit maar de kit bleef naar wegzakken achter het werkblad. Even een randje kitten denk je dan...
BEdinsdag 27 oktober 2015 @ 13:09
Vlgde keer die kier opvullen met kranten, dan blijft de kit daarop rusten. ;)
But hey, who cares! ;) Not your problem anymore!

*volgt!
usernaamvergetenvrijdag 30 oktober 2015 @ 16:23
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 13:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
Jammer voor de volgende bewoners, ik blijf niet bezig ;)
Scheelt weer dat je gaat verhuizen dan ;)
Lucky_Strikedinsdag 3 november 2015 @ 17:49
Ik heb niet alleen geleerd dat je kit niet laag voor laag mag doen maar ook dat sanitairkit het beste verspreid met zo'n oranje blokje. Dit in tegenstelling tot schikderskit dat het beste verspreidt met een sopvinger.

Bij een helft van mijn keuken is het blad nu gekit. Als je er boven hangt zie je wel dat de onderste laag lelijk is maar het ziet er veel beter uit dan eerst. Het blad aan de andere kant zal ik in een keer kitten en dan met Den Bravenkit.

Vrijdag komt er iemand een prijsopgave doen voor het toilet. Iemand anders beloofde te bellen. En de persoon die ik 1,5 week geleden aan de lijn had heeft niets van zich laten horen.

We zijn verder druk aan het puinruimen. Zaterdag hebben we een stationcar vol troep uit huis gehaald en verspreid over de milieustraat en onze opslagbox. Uit de box ging ook nog een en ander weg.

In die box staat een serverkast van 135 kilo dus ik mailde ons IT-recyclingbedrijf met de vraag wanneer ze hem op konden halen. Ik ga hem namelijk niet weer verhuizen. Maar zij vertelden ons dat onze vorige ladingen te weinig opbrachten en dat ze geen zaken meer met ons willen doen. Bummer. Op zoek naar iemand die wel 135 kilo staal gratis wil hebben dus.

Ik ben wel zo'n beetje klaar met opruimen hier in huis voorlopig. Het is verder bijna allemaal IT gerelateerde troep die mijn vriend moet opruimen.
Ik ben wel begonnen aan zijn administratieve stapel. Daar vis ik in ieder geval de spullen uit die we nodig hebben voor de financieel adviseur. En ik kwam nog ons energielabel tegen, ik moet eens uitzoeken hoe ik dat ding hoger dan G krijg.
Lucky_Strikedinsdag 3 november 2015 @ 18:02
Oh ja, ik heb ook maar alvast 40 puinzakken bij de Action gekocht. Die gaan vast niet allemaal op bij het slopen van het toilet maar je kunt ze maar alvast hebben. Ik heb namelijk uit betrouwbare bron vernomen dat ze voorlopig uit het assortiment gaan.

En ik heb nu ook een set houtbeitels. En een gatenboorset voor o.a. hout. Als onze vriend nou binnenkort eens de elektra in het trapgat komt fixen, komt die ook mooi van pas.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 03-11-2015 19:34:35 ]
derLudolfdinsdag 3 november 2015 @ 18:06
Bij de puinbreker in Emmen kun je die zakken gratis ophalen :P
Maar ach meestal breng ik gewoon een hele kar weg
Lucky_Strikedinsdag 3 november 2015 @ 18:22
Enmen is dik 2 uur rijden. Ben er toevallig pas nog geweest. En het toilet is achter in ons huis, het puin moet eerst nog door de woonkamer dus dan is een puinzak wel handig.
Kruiwagen gaat niet vanwege lastige draai in de gang en twee opstapjes.
Tink89dinsdag 3 november 2015 @ 19:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 november 2015 18:02 schreef Lucky_Strike het volgende:
Oh ja, ik heb ook maar alvast 40 puinzakken bij de Action gekocht. Die gaan vast niet allemaal op bij het slopen van het toilet maar je kunt ze maar alvast hebben. Ik heb namelijk uit betrouwbare bron vernomen dat ze voorlopig uit het assortiment gaan.

En ik heb nu ook een set houtbeitels. En een gatenboorset voor o.a. hout. Als onze vrirnd nku binnenkort eens dr elektra in het trapgat komt fixen, komt die ook mooi van pas.
Goede betrouwbare bron heb jij ;) goed bezig meisje! Ik ben trots op je.
Lucky_Strikevrijdag 6 november 2015 @ 11:04
Aanstaande maandag komt iemand het toilet verbouwen *O*
Kosten: 1650 euro exclusief pot en tegels, inclusief sloopwerk.

Ik moet alleen wel even tegels gaan regelen, even plannen wanneer dat kan.

Edit: ah, zondag is Hornbach open. Bouwmarktspul is wat mij betreft in dit geval goed genoeg.
Lucky_Strikemaandag 9 november 2015 @ 10:06
De badkamerklusmeneer is op komen dagen *O* As we speak hoor ik de tegels vallen. En ik hoor hem steeds vegen dus hij lijkt netjes te werken.

Tegels zoeken is gisteren ook gelukt, we waren voor 180 euro klaar bij de Hornbach. Ik wilde heel graag geen grijswitzwartgebeuren want die stijl begin ik goed zat te worden. Maar ze hadden alleen de keuze uit 50 tinten grijswitzwartgebeuren of lelijk of duur. Dus grijswitzwartgebeuren it is.

Ik heb matjes met tegens van 4x4 voor de ombouw, horizontale witte tegels van 10x30 voor op de wanden en antraciet met korreltjes van 30x30 voor op de vloer. Alles in matte uitvoering.
Lucky_Strikemaandag 9 november 2015 @ 10:40
*O* De ene buitenmuur is helemaal niet zo vochtig als ik dacht *O*

Ik was een beetje bang wat er tevoorschijn zou komen als de tegels er af waren. Nu de andere buitenmuur nog.
Tink89maandag 9 november 2015 @ 11:06
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 10:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
*O* De ene buitenmuur is helemaal niet zo vochtig als ik dacht *O*

Ik was een beetje bang wat er tevoorschijn zou komen als de tegels er af waren. Nu de andere buitenmuur nog.
Woehoej! *O* *O* *O*
Lucky_Strikemaandag 9 november 2015 @ 11:51
De andere buitenmuur is 10 vierkante centimeter vochtig dus dat valt ook mee. Wat een pak van mijn hart.
Lucky_Strikedonderdag 12 november 2015 @ 12:48
We vorderen gestaag.

We hebben geloof ik de langzaamste toiletverbouwer ooit over de vloer. Hij werkt 3x 1,5 uur per dag (2 pauzes tussendoor). Maandag slopen, dinsdag voorstrijk, woensdag inbouwreservoir, vandaag stucen, morgen drogen. Dus maandag pas de tegels en dan nog afwerken. Maar goed, hij is aardig en komt op mij over alsof hij weet waar hij over praat. En hij werkt ontzettend netjes.

Toen hij dinsdag alleen maar voorstrijk smeerde heb ik de klusser ovegehaald om de kapotte tegel op de badkamermuur te vervangen. Die moet nu nog gevoegd worden en dan kan het handdoekrek weer opgehangen worden. De klusser zal ook maandag het kitwerk rond de vloer van de badkamer vervangen. Dan moeten we even douchen bij mijn schoonmoeder aan de overkant.
Ik heb hem ook het gat in de vloer van de keuken laten maken, ik kan nu eindelijk weer recht voor mijn fornuis staan *O* Dat gat was daar gemaakt toen we een lekkende waterleiding hadden.
2015-11-10%2013.55.58.jpg

2015-11-10%2015.30.04.jpg
Nog een plakplintje erop en dit is ook weer klaar.

Een vriend van ons zal de naam doorgeven van een bedrijf dat optrekkend vocht bestrijdt. Na het toilet kan dat wat mij betreft ook asap gebeuren.

Qua dingen die we zelf kunnen doen maken we ook wat vorderingen. Ik heb alle papieren bij elkaar gezocht die mee moeten naar de financieel adviseur. Als mijn vriend niet snel een afspraak maakt met hem, bel ik zelf wel ;)

Ik ben de afgelopen weken zo af en toe bezig geweest om alle dozen/bakjes/etc met boutjes, moertjes, schroeven, IT-gerelateerde kleine dingetjes, etc, etc uit te zoeken en te sorteren. Dat ruimt op en ik weet nu wat we in huis hebben. Dat scheelt vast weer dingen kopen die eigenlijk niet nodig zijn. Ik moet alles nog labelen en van sommige dingen uitzoeken hoe ze in vredesnaam heten :')

Ik ben gisteren de bouwkundige keuring van ons huis tegen gekomen. Wel grappig om eens te lezen. Er was toch best veel nodig als ik het zo allemaal onder elkaar zie. Nieuwe loodslabben op de aanbouw, een nieuwe dakgoot, nieuwe kozijnen, nieuwe vloerbalken, aardlekschakelaar, etc. Ik had altijd het idee dat er niet zo veel aan het huis is gedaan maar alles bij elkaar is er toch aardig wat geklust aan dit huis.
Lucky_Strikemaandag 16 november 2015 @ 10:41
Poe, na 4 dagen drogen is het stucwerk in de badkamer maar net droog genoeg om tegels tegenaan te plakken. We zijn wel erg blij want we beginnen het een beetje zat te worden om steeds naar boven te gaan voor het toilet.

Verder heb ik zaterdag de radiator uit het toilet gespoten met radiatorlak. Maar aangezien de hele tuin vol ligt met puin, planten, dozen, etc had ik niet zoveel ruimte. Ik zat half onder de tafel op de tegels. En natuurlijk waait er zand over de radiator net nadat ik hem had gespoten. En toen waaide een flap krant er op. En toen ging het regenen. Echt een succesverhaal :X
Hij ziet er nog niet zo erg uit als ik had gedacht echter, dus ik ga hem zo nog even schuren en nog eens spuiten. Dit keer wel met een roller erbij zodat ik eventueel kan corrigeren.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 16-11-2015 12:03:28 ]
Tink89maandag 16 november 2015 @ 11:26
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 10:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Poe, na 4 dagen drogen is het stucwerk in de badkamer maar net droog genoeg om tegels tegenaan te plakken. We zijn wel erg blij want we beginnen het een beetje zat te worden om steeds naar boven te gaan voor het toilet.

Verder heb ik zaterdag de radiator uit het toilet gespoten met radiatorlak. Maar aangezien de hele tuin vol ligt met puin, planten, dozen, etc had ik niet zoveel ruimte. Ik zat half onder de tafel op de tegels. En natuurlijk waait er zant over de radiator net nadat ik hem had gespoten. En toen waaide een flap krant er op. En toen ging het regenen. Echt een succesverhaal :X
Hij ziet er nog niet zo erg uit als ik had gedacht echter, dus ik ga hem zo nog even schuren en nog eens spuiten. Dit keer wel met een roller erbij zodat ik eventueel kan corrigeren.
Txs voor het delen van die ervaring. Ik plak wel gewoon binnen goed af.
Lucky_Strikemaandag 16 november 2015 @ 12:02
Ik geloof dat ik dat ook zou doen in het vervolg. Ik hoop dat er nog wat van de radiator te maken is bij ons. Zo niet, dan toch hoor.

Er zijn twee wanden getegeld *O*
Tink89maandag 16 november 2015 @ 12:41
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 12:02 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik geloof dat ik dat ook zou doen in het vervolg. Ik hoop dat er nog wat van de radiator te maken is bij ons. Zo niet, dan toch hoor.

Er zijn twee wanden getegeld *O*
Tja, ik weet ook niet of ik ga spuiten. Zie een kwast en een pot verf ook prima zitten, eigenlijk. Die moet trouwens wel nog op het boodschappenlijst, de radiatorlak :s)
Pualamaandag 16 november 2015 @ 13:01
4 dagen droogtijd voor stucwerk is ook wel wat kort in deze periode.. Niet gek dat t maar nét droog genoeg was.
Lucky_Strikemaandag 16 november 2015 @ 18:30
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 12:41 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Tja, ik weet ook niet of ik ga spuiten. Zie een kwast en een pot verf ook prima zitten, eigenlijk. Die moet trouwens wel nog op het boodschappenlijst, de radiatorlak :s)
Ik heb Hammerite lak bij Toolstation gekocht. Het stuift minder dan ik dacht dus misschien doe ik er mijn radiatorbuizen in huis ook wel mee. Eerst morgen die radiator maar even mooier maken, dat heeft het meeste haast.

quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 13:01 schreef Puala het volgende:
4 dagen droogtijd voor stucwerk is ook wel wat kort in deze periode.. Niet gek dat t maar nét droog genoeg was.
Gisteren hebben er de hele dag elektrische kachels aangestaan in het toilet en vanochtend ook nog :o

De tegels zitten op de wanden. Niet helemaal zoals gepland en van die mozaiekmatjes zijn kutdingen blijkt nu. Ze zijn eigenlijk alleen leuk als je je ombouw aan kunt passen qua formaat aan je tegelmatjes :')

Maar goed, we hopen zo kort mogelijk van ons nieuwe toilet te kunnen genieten ;)
Randy_Smaandag 16 november 2015 @ 20:09
Klinkt goed! Heb je foto's? :P
Lucky_Strikemaandag 16 november 2015 @ 21:28
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 20:09 schreef Randy_S het volgende:
Klinkt goed! Heb je foto's? :P
Jawel maar ook tijdgebrek ;)
Pualadinsdag 17 november 2015 @ 10:32
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 18:30 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Gisteren hebben er de hele dag elektrische kachels aangestaan in het toilet en vanochtend ook nog :o

De tegels zitten op de wanden. Niet helemaal zoals gepland en van die mozaiekmatjes zijn kutdingen blijkt nu. Ze zijn eigenlijk alleen leuk als je je ombouw aan kunt passen qua formaat aan je tegelmatjes :')

Maar goed, we hopen zo kort mogelijk van ons nieuwe toilet te kunnen genieten ;)
Handig als je scheuren wilt. Te snel drogen is niet slim ;)
En als je een vochtige omgeving hebt kan je nog zo snel willen drogen, maar als het niet weg kan blijft het vochtig ;)

Maar fijn dat het toch nét droog genoeg was.
Lucky_Strikedinsdag 17 november 2015 @ 10:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 10:32 schreef Puala het volgende:

[..]

Handig als je scheuren wilt. Te snel drogen is niet slim ;)
En als je een vochtige omgeving hebt kan je nog zo snel willen drogen, maar als het niet weg kan blijft het vochtig ;)

Maar fijn dat het toch nét droog genoeg was.
De klusser had ook gezegd dat elektrische kachels alleen konden op de laatste dag, De eerste drie dagen heeft de deur van het toilet gewoon opengestaan. Het raampje stond trouwens wel open tijdens de kachels. En ik had ook nog maar een vochtvreter neergezet. Tja, of het verstandig was weet ik niet, we zullen het zien ;)
Pualadinsdag 17 november 2015 @ 10:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 10:35 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

De klusser had ook gezegd dat elektrische kachels alleen konden op de laatste dag, De eerste drie dagen heeft de deur van het toilet gewoon opengestaan. Het raampje stond trouwens wel open tijdens de kachels. En ik had ook nog maar een vochtvreter neergezet. Tja, of het verstandig was weet ik niet, we zullen het zien ;)
Och, als t maar verkoopbaar word ;)
Lucky_Strikedinsdag 17 november 2015 @ 10:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 10:40 schreef Puala het volgende:

[..]

Och, als t maar verkoopbaar word ;)
Jij snapt het ;)
Lucky_Strikedinsdag 17 november 2015 @ 16:41
De vloer van onze badkamer is gaan werken waardoor de kit na krap 2 jaar al loslaat van de vloer en/of muur. Morgen wordt er opnieuw gekit, dan kan dat ook van de to do lijst af. Wel jammer dat ik morgen en donderdag elders moet douchen maar dat heb ik er wel voor over :Y
Lucky_Strikezondag 22 november 2015 @ 14:11
Zo, tijd voor een update. De klusser is klaar en we zijn bijna helemaal tevreden. De wc pot hangt helaas wat lager dan voorheen, we weten nu dat we zoiets in de toekomst dus moeten bespreken met de klusser in kwestie.
Verder beek het niet zo makkelijk om de matjes op de ombouw te plaatsen als ze niet exact passen.

De klusser heeft ervoor gezorgd dat er aardig wat van de kluslijst af gehaald kan worden. Zoals verteld is de kit in de badkamer vervangen. Eerst hadden we Pattex grijze sanitairkit en nu Zwaluw grijze sanitairkit. De Zwaluw kit glimt meer en is ook donkerder grijs en past iets minder goed bij de badkamertegels. Maar goed, er zit nu een flinke kitrand goede kit op en de kans op lekkage is flink verminderd. Op de foto lijken mijn voegen groenig, dat zijn ze dus niet! Ze moeten wel goed schoongemaakt worden.
Voor:
2015-11-17%2016.45.41.jpg

Na:
2015-11-21%2012.49.40.jpg

Toen een kennis van ons ons handdoekenrek op wilde hangen gebeurde er dit:
2015-11-10%2012.18.10.jpg

Dat is nu ook gefikst:
2015-11-21%2012.52.25.jpg

Tijd voor het toilet. Allereerst mijn radiatorfaalactie supreme :')
Voor:
2015-11-14%2012.08.33.jpg

Na het incident met zand,regen en krantenpapier tijdens en na het spuiten:
2015-11-18%2014.15.26.jpg

Na de tweede keer spuiten :') :') :')
2015-11-19%2009.17.50.jpg
Ik wil binnenkort nog radiatorbuizen verven binnen, eens kijken of ik de radiator nog wat kan corrigeren.

Het toilet zelf dan eindelijk. Zoals hier is de situatie maanden geweest. Een kapotte knop dus we moesten altijd in het reservoir rijken om die witte pin omhoog te trekken. En toen trok mijn vriend de tegels kapot om de lekkage te onderzoeken. Echt een prachtig gezicht :D
2015-11-08%2016.19.38.jpg

Na het slopen:
2015-11-09%2012.48.26.jpg

Na het stucen en het plaatsen van het reservoir en de ombouw. De afvoer is ook wat naar achteren verplaatst zodat de ombouw 8 centimeter naar achteren verplaatst kon worden:
2015-11-16%2009.30.36.jpg

Resultaat *O* *O*
2015-11-21%2011.40.43.jpg
Het werd niet mooi om de matjes bovenop de ombouw te plaatsen dus daar zijn muurtegels op geplaatst. Maar toen kwamen we weer niet goed uit met de muurtegels dus op de achterwand zijn bovenaan de resterende matjes geplaatst.

Nu wil ik wel weer even rust wat klussers betreft. Ik denk/hoop dat we de vloer boven in januari laten leggen. In de tussentijd moet de kruipruimte leeggeschept worden, alle bakjes met schroefjes gelabeld worden, ordners reorganiseren, etc. En nog steeds de tweede helft van de keuken kitten. In een keer, met Den Braven kit ;)

To be continued!

Oh, en als iemand me kan vertellen hoe ik de foto's ook alweer kleiner maak zou dat ook handig zijn ;)
Lucky_Strikezondag 22 november 2015 @ 19:52
-O- Er lekt water daar waar de pot aan de muur is bevestigd. Morgen even bellen maar.
Tink89zondag 22 november 2015 @ 21:49
quote:
9s.gif Op zondag 22 november 2015 19:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
-O- Er lekt water daar waar de pot aan de muur is bevestigd. Morgen even bellen maar.
Ah, wat balen zeg! En het was net zo netjes geworden allemaal.
Lucky_Strikedinsdag 24 november 2015 @ 13:13
Nou, er zit een haarscheurtje in de pot dus er is een nieuwe pot nodig. Dat wordt waarschijnlijk volgende week.

Verder heb ik toch nog de foto's van mijn schuurtje gevonden voor het nieuwe dak er op ging.
2015-10-03%2009.52.06.jpg
2015-10-03%2009.52.27_1.jpg
Lucky_Strikedinsdag 24 november 2015 @ 13:30
Zo, ik heb mijn claim bij de verzekering ingediend. Van de 2741,62 die het ons gekost heeft om een nieuwe waterleiding te leggen en een nieuw toilet te plaatsen hoop ik 1586,12 vergoed te krijgen.
Lucky_Strikedonderdag 26 november 2015 @ 10:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2015 13:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
Zo, ik heb mijn claim bij de verzekering ingediend. Van de 2741,62 die het ons gekost heeft om een nieuwe waterleiding te leggen en een nieuw toilet te plaatsen hoop ik 1586,12 vergoed te krijgen.
De verzekering gaat een schadeexpert langssturen :D Ik ben benieuwd hoe dit af gaat lopen.
Tink89donderdag 26 november 2015 @ 18:27
Ik ook! Je moet dingen ook niet verkeerd om doen ;)
Lucky_Strikewoensdag 16 december 2015 @ 15:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2015 13:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
Zo, ik heb mijn claim bij de verzekering ingediend. Van de 2741,62 die het ons gekost heeft om een nieuwe waterleiding te leggen en een nieuw toilet te plaatsen hoop ik 1586,12 vergoed te krijgen.
En we krijgen meer dan 2000 :o

We waren best gestresst vanwege die schadeexpert. Mijn vriend, de doemdenker, was al blij als we 200 euro zouden krijgen want die experts zijn toch niet onafhankelijk. Ik wilde vooral dat de expert een net en schoon huis zou zien. En ik bereidde mijn verhaal goed voor. We hebben een aantal dingen niet opgegeven, we heben tegels bij Hornbach vandaan wat aantoont dat we de verzekering geen poot uit willen draaien, we hebben nooit iets gedeclareerd bij een verzekering en dat is de reden waarom we het per ongeluk eerst hadden laten maken voor we toestemming hadden.

Goed, expert was een aardige man. Wij vertelden over het verloop van de lekkage en vooral over de volgorde waarin de dingen zijn aangepakt en dat we daardoor geen nieuwe vloer en nieuwe keuken nodig hadden. Hij liet merken dat hij de aanpak prima vond. Hij ging zitten, wilde alle bonnetjes en prijzen weten. Toen vroeg hij waarom we de arbeid en het materiaal van de nieuwe waterleiding niet hadden gedeclareerd. Dit was omdat ik dacht dat alleen gevolgschade gedekt was. Expert schreef het toch maar op "voor de zekerheid" en vertrok. En net kreeg ik dus al een mail over de afhandeling.

*O* *O*
Tink89woensdag 16 december 2015 @ 15:31
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 15:24 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

En we krijgen meer dan 2000 :o

We waren best gestresst vanwege die schadeexpert. Mijn vriend, de doemdenker, was al blij als we 200 euro zouden krijgen want die experts zijn toch niet onafhankelijk. Ik wilde vooral dat de expert een net en schoon huis zou zien. En ik bereidde mijn verhaal goed voor. We hebben een aantal dingen niet opgegeven, we heben tegels bij Hornbach vandaan wat aantoont dat we de verzekering geen poot uit willen draaien, we hebben nooit iets gedeclareerd bij een verzekering en dat is de reden waarom we het per ongeluk eerst hadden laten maken voor we toestemming hadden.

Goed, expert was een aardige man. Wij vertelden over het verloop van de lekkage en vooral over de volgorde waarin de dingen zijn aangepakt en dat we daardoor geen nieuwe vloer en nieuwe keuken nodig hadden. Hij liet merken dat hij de aanpak prima vond. Hij ging zitten, wilde alle bonnetjes en prijzen weten. Toen vroeg hij waarom we de arbeid en het materiaal van de nieuwe waterleiding niet hadden gedeclareerd. Dit was omdat ik dacht dat alleen gevolgschade gedekt was. Expert schreef het toch maar op "voor de zekerheid" en vertrok. En net kreeg ik dus al een mail over de afhandeling.

*O* *O*
*O* *O* *O* *O* *O* *O*
Tink89maandag 11 januari 2016 @ 13:38
Hoe is het met de klusjes?
Lucky_Strikemaandag 11 januari 2016 @ 14:28
Er is eigenlijk niet zo heel veel gebeurd de laatste twee maanden. Ik ben weer 1,5 maand ziek geweest. Inmiddels wel weer beter maar vooral druk met werk.

Op 13 februari komt mijn vader me helpen om het laminaat van de bovenverdieping te halen. De week daarna komt de klusser kijken hoe we een zo recht mogelijke vloer kunnen krijgen boven zonder al te veel kunst- en vliegwerk. De klusser gaat ook nog naar wat andere dingen kijken, al weet hij dat nog niet ;)
- natte plek rond broekstuk van CV. Of de pijp op het dak lekt wat of het is recirculatie en dat laatste schijn ik niet te willen. Eerst maar eens iemand het dak op sturen.
- het afstapje naar de trapkast verstevigen.
- uitzoeken waarom het vochtig voelt onder de deurmat

Een vriend van ons zou nieuwe draden trekken tussen de hotelschakelingen in het trapgat. Het duurde een jaar voor hij kwam en het is nog niet af. Hij is 6 uur bezig geweest, hij bleef maar kroonsteentjes en lussen en verkeerde kleuren draad tegenkomen. Na 6 uur kou en donker was hij het zat. Binnenkort wordt het afgemaakt hopelijk.

Ondertussen zijn wij nog steeds veel aan het opruimen. Tussen kerst en nieuwjaar heeft mijn vriend zijn kasten boven opgeruimd. Hij heeft minder bewaard dan ik hoopte dus ik heb extra veel ruimte over. Ik kan dus deze of volgende week de grote oude kast leegruimen en in de kleinere kasten stoppen.
Tink89maandag 11 januari 2016 @ 15:03
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 14:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
Er is eigenlijk niet zo heel veel gebeurd de laatste twee maanden. Ik ben weer 1,5 maand ziek geweest. Inmiddels wel weer beter maar vooral druk met werk.

Op 13 februari komt mijn vader me helpen om het laminaat van de bovenverdieping te halen. De week daarna komt de klusser kijken hoe we een zo recht mogelijke vloer kunnen krijgen boven zonder al te veel kunst- en vliegwerk. De klusser gaat ook nog naar wat andere dingen kijken, al weet hij dat nog niet ;)
- natte plek rond broekstuk van CV. Of de pijp op het dak lekt wat of het is recirculatie en dat laatste schijn ik niet te willen. Eerst maar eens iemand het dak op sturen.
- het afstapje naar de trapkast verstevigen.
- uitzoeken waarom het vochtig voelt onder de deurmat

Een vriend van ons zou nieuwe draden trekken tussen de hotelschakelingen in het trapgat. Het duurde een jaar voor hij kwam en het is nog niet af. Hij is 6 uur bezig geweest, hij bleef maar kroonsteentjes en lussen en verkeerde kleuren draad tegenkomen. Na 6 uur kou en donker was hij het zat. Binnenkort wordt het afgemaakt hopelijk.

Ondertussen zijn wij nog steeds veel aan het opruimen. Tussen kerst en nieuwjaar heeft mijn vriend zijn kasten boven opgeruimd. Hij heeft minder bewaard dan ik hoopte dus ik heb extra veel ruimte over. Ik kan dus deze of volgende week de grote oude kast leegruimen en in de kleinere kasten stoppen.
Niet veel gebeurd? Dat klinkt zo tussen de feestdagen door best druk hoor!
Lucky_Strikemaandag 11 januari 2016 @ 15:25
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 15:03 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Niet veel gebeurd? Dat klinkt zo tussen de feestdagen door best druk hoor!
Mwah, beetje opruimen en bibberen van de kou (geen stroom dus geen cv) terwijl onze vriend in het trapgat staat te vloeken ;)

Ik heb ontzettend veel zin om die kasten te reorganiseren maar ik heb telkens geen tijd. Ik hoop dat het deze week nog lukt.
Tink89woensdag 27 januari 2016 @ 09:33
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 15:25 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Mwah, beetje opruimen en bibberen van de kou (geen stroom dus geen cv) terwijl onze vriend in het trapgat staat te vloeken ;)

Ik heb ontzettend veel zin om die kasten te reorganiseren maar ik heb telkens geen tijd. Ik hoop dat het deze week nog lukt.
Gelukt?
Lucky_Strikewoensdag 27 januari 2016 @ 10:14
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2016 09:33 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Gelukt?
Nee, ziek. En dat gaat nog wel even duren ook.

Ik heb wel eem Funda account gemaakt dus we blijven lekker dromen ;)
Lucky_Strikedonderdag 18 februari 2016 @ 19:00
Tijd voor een update *O*

We hebben afgelopen zaterdag het laminaat boven verwijderd en kasten verplaatst. Er is weer een berg zooi weggegooid, het huis wordt steeds leger.

We zijn er achter gekomen waarom we ene kuil in het laminaat hadden in de middelste kamer:
IMG_0718.jpg

IMG_0721.jpg

IMG_0722.jpg

Toen zeker 15 jaar geleden door vorige bewoners de trap werd verplaatst, is er niet heel veel aandacht besteedt aan het vakkundig dichtmaken van de vloer boven :') Er is een kozijn als vloerbalk gebruikt en hier en daar lijkt een balkje vergeten. Vloerplanken waren ook niet nodig, een stuk spaanplaat dat niet goed vastlag waar bijna een centimeter speling op zat zou vast genoeg zijn. Precies in het gangpad natuurlijk.
In de slaapkamer en de kleine kamer ligt de vloer redelijk vlak.

Maandag komt de klusser de vloer repareren en laminaat leggen *O*
Verder gaat hij een stukje muur onder het keukenraam stuccen aan de binnen en de buitenkant, een traptede/afstapje verstevigen en deze situatie verbeteren (opvullen en stopcontact rechts maken):
IMG_0731.jpg

Nog even over het opruimen en kasten verplaatsen. Niet heel boeiend maar ik ben er wel heel blij mee:
Before
IMG_0709.jpg
After: geen kasten meer tegen het traphek op de overloop en een minder belemmerd zicht in de kleine slaapkamer
IMG_0734.jpg

Kleine slaapkamer before:
IMG_0708.jpg
IMG_0707.jpg
IMG_0706.jpg

Kleine slaapkamer after. De kast tegen de korte muur is weg, daar staat nu een iets smallere kast die tegen de lange muur stond. De lage kastjes van de overloop staan nu tegen de lange muur. De kamer lijkt een stuk groter en zo is het een stuk prettiger binnenkomen. Het hoge witte kastje gaat binnenkort nog in onze opslagbox.
IMG_0729.jpg
IMG_0730.jpg

Dit weekend gaan we alles van boven in dozen stoppen en beneden zetten zo lang de klusser boven is.

En nog een bonusje, het resultaat van afgelopen weekend. Geen kast meer, geen laminaat meer, geen papierversnipperaar (en 6 zakken papiersnippers) meer, geen kapotte bureaustoel meer *O*
IMG_0725.jpg
Vonkenboerdonderdag 18 februari 2016 @ 20:16
Poeh, dat is een fikse opruim ronde ! Dat schept weer de broodnodige ruimte in huize Lucky_Strike *O*
Lucky_Strikedonderdag 18 februari 2016 @ 20:46
quote:
0s.gif Op donderdag 18 februari 2016 20:16 schreef Vonkenboer het volgende:
Poeh, dat is een fikse opruim ronde ! Dat schept weer de broodnodige ruimte in huize Lucky_Strike *O*
:D Ik zag dat jij gereageerd had dus ik verwachtte een opmerking over de profi elektrasituatie 8-)

Hier heb je er nog een
IMG_0705.jpg
Lucky_Strikewoensdag 24 februari 2016 @ 16:02
Er kan eindelijk weer flink van de lijst gestreept worden.

Ons IT bedrijf is sinds een jaar in onze woonkamer gevestigd zodat we harder kunnen sparen. Er werd de afgelopen maanden al flink opgeruimd en afgelopen zaterdag begonnen we zo:
SPOILER
2016-02-20%2011.59.35.jpg
En we eindigden zo:
SPOILER
2016-02-20%2014.21.37.jpg
Alles op de kasten links van de plastic boxen kan weggegooid worden. De hoge en lage kast die niet tegen de muur staan kunnen nu weg.
Zondag hebben we alle spullen uit de drie kamers boven ingepakt en naar beneden verhuisd. Een flink karwei als je ook nog een beetje wilt kunnen lopen :Y
's Middags kwam onze vriend de elektraklus nog afmaken. Dat duurde geen 6 uur zoals de laatste keer maar slechts 45 minuten.

Maandag is de klusser begonnen aan het egaliseren van de vloer. Er zijn geen vloerbalken ofzo gesteld dus het is nog steeds scheef, maar nu is het wel egaal scheef zonder butsen, knikken en kuilen. Hij heeft die dag ook het laminaat in de slaapkamer gelegd zodat we 's avonds ons bed weer in elkaar konden zetten.

Dinsdag is het laminaat op de overloop gelegd. Vandaag het laminaat op de kleine slaapkamer:
2016-02-24%2014.46.39.jpg

Ook heeft hij het gat in de gipsplaat opgevuld:
2016-02-24%2014.46.52.jpg

De afstap in de gangkast verstevigd:
2016-02-24%2014.45.52.jpg

De Nest rookmelder opgehangen:
2016-02-24%2014.45.11.jpg

De keuken lade gerepareerd, een stukje muur achter de vriezer gestuct en een latje voor mij gezaagd :+ En dat allemaal in 19,5 uur en dat is onder de schatting :s)
Volgende week komt hij een hoekstrip op de trap maken, plakplinten boven en beneden leggen
en boven een Nest rookmelder ophangen.

Dat maakt de kluslijst nu als volgt, ik heb de klussen van volgende week er alvast afgehaald:
SPOILER
Voor:
Nummerbordje bestellen
Hekje rond geveltuin maken

Gang:
Mat voordeur vastplakken
Lijmresten voordeur verwijderen
Gang plinten verwijderen

Gang korrelverf
Gang verven
Gang nieuwe plinten plakken
Gang lamp ophangen
Lijmresten plinten verwijderen

Gangkast:
Kruipruimte gangkast leegpompen (elke maand)
Schelpen bestellen en in kruipruimten scheppen
Gangkast trede verstevigen

Woonkamer:
Plint achter gangdeur kitten
Rookmelder ophangen
Plakplint verwijderen trede en boekenkast
Plakplintenlijm verwijderen trede en boekenkast
Plakplint bevestigen trede en boekenkast
Hoge plint kitten bovenkant
Viltjes salontafel vervangen


Keuken:
Plakplint verwijderen
Plakplintenlijm verwijderen
Plint werkblad verwijderen
Plint werkblad bevestigen

Deur keuken opvullen
Lampje koelkast kopen
Mechanisme glazen dak smeren
Glazen dak schoonmaken binnenkant
Glazen dak schoonmaken buitenkant
Koelkast verplaatsen
Kit verwijderen werkblad
Kitten werkblad
Boiler keuken nakijken
Korrelverf naast koelkast
Keukenlade maken
Scharnieren keukenkastje vervangen
Fatsoeneren achter vriezer

Sauzen achter vriezer
Keukenkastje afwerkstrip

Toilet:
Iemand bellen t.b.v. lekke leiding
Nieuw toilet
Tegels uitkiezen

Kozijn verven
Sauzen

Buiten:
Iemand bellen t.b.v. stucen buitenmuur
Schuurdak vervangen

Schuur verven
Oplossing scheve schutting
Afdakje weghalen
Buitenmuur verven
Plantenplank ophangen

Boven:
Nieuwe vloer
Hotelschakeling trapgat
Nieuwe stekkerdoos wasmachine

Radiatorbuizen verven schuimisolatie
Slaapkamer rolgordijn kitten
Afdeklatje badkamerdeur maken

Afdeklastje badkamerdeur verven
Afplaktape badkamer verwijderen
Tegel badkamer vervangen
Kitten badkamerafvoer

Tink89woensdag 24 februari 2016 @ 16:11
Wat ga je goed!
Lucky_Strikewoensdag 24 februari 2016 @ 20:37
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2016 16:11 schreef Tink89 het volgende:
Wat ga je goed!
We zijn ineens een stuk opgeschoten ja. Wij hebben voor veel dingen een lange aanloop nodig naar uiteindelijk lukt het wel ;)

Volgende klus is schelpen laten bezorgen voor in de kruipruimten. We zien er erg tegen op om 800 kilo met een schep te verplaatsen :{
Vonkenboerwoensdag 24 februari 2016 @ 20:48
quote:
1s.gif Op woensdag 24 februari 2016 20:37 schreef Lucky_Strike het volgende:
We zijn ineens een stuk opgeschoten ja. Wij hebben voor veel dingen een lange aanloop nodig naar uiteindelijk lukt het wel ;)
Zo lang de resultaten na tevredenheid zijn maakt het toch weinig uit hoelang je er over doet ? :) ;)
Lucky_Strikewoensdag 24 februari 2016 @ 20:56
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2016 20:48 schreef Vonkenboer het volgende:

[..]

Zo lang de resultaten na tevredenheid zijn maakt het toch weinig uit hoelang je er over doet ? :) ;)
Op dit moment is dat zeker waar. Maar ik ben erg benieuwd hoe het zal gaan met tempo, tijd en energie als we een ander huis kopen :+
bsurewoensdag 24 februari 2016 @ 21:21
Zojuist je hele topic gelezen van AtotZ. Leuk om te lezen, want leuke plannen. Maar de energie en tijd die je steekt in je oude huis, dat vind ik nog best veel. Waarom nog steeds geen taxatie laten doen? Je moet toch weten waar je aan toe bent? En hoeveel hyp je kan krijgen? Dan weet je waar je naar kan kijken. Ook al duurt het nog even voordat je echt gaat kopen, dan weet je wel waarover je kan dromen.
Lucky_Strikewoensdag 24 februari 2016 @ 21:59
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2016 21:21 schreef bsure het volgende:
Zojuist je hele topic gelezen van AtotZ. Leuk om te lezen, want leuke plannen. Maar de energie en tijd die je steekt in je oude huis, dat vind ik nog best veel. Waarom nog steeds geen taxatie laten doen? Je moet toch weten waar je aan toe bent? En hoeveel hyp je kan krijgen? Dan weet je waar je naar kan kijken. Ook al duurt het nog even voordat je echt gaat kopen, dan weet je wel waarover je kan dromen.
Ik zal eens tegen mijn vriend zeggen dat er nu ook andere mensen zeggen dat we eens naar een financieel adviseur moeten gaan ;) Serieus, ik zeg wekelijks dat hij een afspraak moet maken.
Ik weet wel ongeveer wat we kunnen lenen trouwens maar ik zie dat graag bevestigd. Het uitstellen van de afspraak heeft trouwens ook te maken met het feit dat we de financiele voorspelling van 2016 ook willen meenemen in het gemiddelde dat gebruikt wordt voor het berekenen van een te lenen bedrag. 2014-2016 is gemiddeld stukken beter dan 2013-2015 ;)

Op zich valt het mee wat we doen aan het huis. We pakken de belangrijkste dingen aan zodat mensen niet gillend wegrennen als ze bij ons binnenkomen. De belangrijkste dingen zijn in dat kader de stank/vochtlucht bij binnenkomst en de gare vloer boven.
En op een goede derde plaats komt de tuin. Die is niet alleen klein en op het noorden maar ziet er echt onaantrekkelijk uit. Nieuwe schutting en tegels komen er niet maar wel een likje verf en vrolijke bloemen.

Er staan in deze prijsklasse heel veel huizen te koop. Wij badden destijds de keuze uit 4 huizen. Nu zijn er misschien wel 40. Ik probeer met zo min mogelijk tijd en moeite het huis zo aantrekkelijk te maken. En heel veel moeite is er van mijn kant nog niet in gaan zitten behalve veel, heel veel opruimen.

En als laatste zijn sommige dingen ook gewoon nodig, met of zonder verkoop. Zoals het kitten van de keuken en de badkamer, het repareren van de keukenla en het ophangen van de rookmelders.
bsurewoensdag 24 februari 2016 @ 22:22
Waarom hij afspraak maken met fin adviseur, kan jij toch ook? Moet je vriend er per se bij zijn? Wel logisch dat je financiele stukken van vorig jaar nodig hebt. Maar misschien kan je fin adviseur ook een snelle inschatting maken. Misschien in eerste instantie niet persoonlijk gesprek maar dat hij op de mail zet want ongeveer de mogelijkheden zijn? Ik heb het gevoel dat dit anders never ending story wordt.

Probeer echt zo budgetmatig mogelijk je huis goed tentoon te kunnen stellen. Misschien foto's maken en tips vragen hier? Opruimen is zeker echt heeeeel belangrijk. Hoe minder spullen hoe beter. Beter zoveel mogelijk in de opslag, bij je schoonouders stallen. Laten zien hoe je de ruimte kan gebruiken. Wij hebben ook geen kinderen, maar toen wij ons huis wilden verkopen, toch de tweede slaapkamer als slaapkamer ingericht. Bedenk je doelgroep en richt je ruimtes in zodat zij kunnen zien wat de mogelijkheden zijn.
Thinkk-Pinkkwoensdag 24 februari 2016 @ 22:29
Eerste gesprek is meestal ook gratis. Ik zou het gewoon eens doen. Bracht voor ons iig erg veel duidelijkheid
Lucky_Strikewoensdag 24 februari 2016 @ 22:36
quote:
0s.gif Op woensdag 24 februari 2016 22:22 schreef bsure het volgende:
Waarom hij afspraak maken met fin adviseur, kan jij toch ook? Moet je vriend er per se bij zijn? Wel logisch dat je financiele stukken van vorig jaar nodig hebt. Maar misschien kan je fin adviseur ook een snelle inschatting maken. Misschien in eerste instantie niet persoonlijk gesprek maar dat hij op de mail zet want ongeveer de mogelijkheden zijn? Ik heb het gevoel dat dit anders never ending story wordt.

Probeer echt zo budgetmatig mogelijk je huis goed tentoon te kunnen stellen. Misschien foto's maken en tips vragen hier? Opruimen is zeker echt heeeeel belangrijk. Hoe minder spullen hoe beter. Beter zoveel mogelijk in de opslag, bij je schoonouders stallen. Laten zien hoe je de ruimte kan gebruiken. Wij hebben ook geen kinderen, maar toen wij ons huis wilden verkopen, toch de tweede slaapkamer als slaapkamer ingericht. Bedenk je doelgroep en richt je ruimtes in zodat zij kunnen zien wat de mogelijkheden zijn.
Omdat het een kennis en klant van mijn vriend is. Maar die kan ik ook bellen ja.

Zo min mogelijk zooi in huis is zeker de bedoeling.
Lucky_Strikemaandag 28 maart 2016 @ 11:12
Afgelopen vrijdag hebben we een gesprek gehad met de makelaar die ons huis gaat verkopen. Het lijkt me een fijne partner om mee samen te werken. Hij heeft veel ervaring met het verkopen van huizen in buurten als de onze.

De enige opmerking die hij over de staat van ons huis maakte is dat we beter onze oude bruine keuken wit kunnen verven -O- Hij heeft wel gelijk dus dat doen we dan maar. Ik was er al bang voor eigenlijk.
De makelaar kent iemand die voor 15 euro per uur verft. Hij is snel en goedkoop maar dan zit het er niet heel netjes op. Nou is het eigenlijk alleen voor de foto's, kopers zullen waarschijnlijk de keuken vervangen. Maar stel nou dat het huis een jaar te koop staat, dan moet ik een jaar naar lelijk geverfde kastjes kijken.

SPOILER
We hebben een hypotheek van 140.000, het huis gaat de markt op voor 125.000. We hopen er tussen de 110.000 en 115.000 voor te krijgen. De restschuld is niet leuk, wel verwacht, acceptabel en realistisch.
Wanneer we klaar zijn met klussen over een paar weken, bellen we de makelaar en dan worden er foto's gemaakt.

Qua klussen gaat het wel zijn gangetje. Ik heb maar weer eens de kluslijst aangepast en nu kleurcoderingen aangebracht voor soortgelijke werkzaamheden. Zo kon ik afgelopen week makkelijk met alleslijm, houtlijm, kitverwijderaar en stickerverwijderaar door het huis en is dat allemaal geregeld. Hetzelfde ga ik doen met stucmortel, hoogglans en latex.

We wilden eigenlijk dit weekend de achtermuur van het huis afsteken, vullen en sauzen en de schuur schuren en beitsen. Maar gezien het slechte weer verplaatsen we dat een week.
Voor vandaag op de lijst:
- opmeten hoeveel schelpen in de kruipruimte moet
- kabelgootje maken
- stopcontact maken
- gat in keukendeur repareren
- muurvuller op diverse plaatsen toepassen

And last but not least: papieren bij elkaar zoeken omdat we morgen naar de financieel adviseur gaan *O*
Loopfietsmaandag 28 maart 2016 @ 11:25
Eindelijk :D

Wij gaan van huur naar koop enger vrijblijvende gesprek met de adviseur leverde werkelijk nul info op, dus dat geld hebben we bespaard.
Maar met koophuis en bedrijf zal dat wel wat ingewikkelder zijn.
Lucky_Strikemaandag 28 maart 2016 @ 11:30
quote:
1s.gif Op maandag 28 maart 2016 11:25 schreef Loopfiets het volgende:
Eindelijk :D

Wij gaan van huur naar koop enger vrijblijvende gesprek met de adviseur leverde werkelijk nul info op, dus dat geld hebben we bespaard.
Maar met koophuis en bedrijf zal dat wel wat ingewikkelder zijn.
Nul info van een adviseur? Hoe kan dat nou?
Loopfietsmaandag 28 maart 2016 @ 13:03
Nouja, hij zei wel vanalles, maar niets wat we nog niet zelf online hadden gevonden over hypotheken.
Zelf afsluiten kostte 485. Dat bedrag vs 2000 aan hem plus afsluitkosten plus hogere rente (want hij kon geen moneyou regelen) maakte voor ons de keus vrij simpel.
Lucky_Strikewoensdag 30 maart 2016 @ 11:09
Het was een leerzame afspraak gisteren bij de financieel adviseur.

Tot voor kort was het zo dat je als ondernemer cijfers van de afgelopen 3 jaar moest aanleveren, men dat middelde en dat bedrag ging maal 4,5 om tot een max hypotheekbedrag te komen. Niet heel handig voor ons want in 2013 en 2014 was onze winst niet hoog omdat mijn zwager toen nog bij de zaak zat en we een duur kantoorpand huurden. 2015 Was ons beste jaar ooit. En 2016 lijkt nog spectaculairder te worden.

Banken worden inmiddels wat coulanter. Onze huidige hyoptheekverstrekker, Woonfonds, heeft onlangs een nieuwe berekenmethode ingevoerd: 2013 telt 1x, 2014 2x en 2015 3x. Dat bedrag wordt door 6 gedeeld en maal 4.5 gedaan. Dat pakt voor ons een stuk voordeliger uit.
Wij hebben de cijfers nog niet van 2015 dus we hebben een heel voorzichtige schatting gegeven. Er kwam een acceptabel bedrag uit dat waarschijnlijk nog wat omhoog gaat als we de goede cijfers aan kunnen tonen.

Ik had ergens gelezen dat je als ondernemer een prognose mocht doen van je huidige jaar. Dit blijkt helaas alleen voor nieuwe ondernemers te zijn die nog maar cijfers hebben van 1 jaar. Erg jammer want ik heb veel liever dat ze rekenen met 2015 en 2016.
Echter, omdat mijn zwager per 01-01-2015 uit de zaak is gegaan, is het bedrijf in plaats van een vof een eenmanszaak geworden. Daardoor hebben we een nieuw KvK nummer gekregen. In feite was het een nieuwe inschrijving van een bedrijf uit 2004. De hypotheekadviseur gaat uitzoeken bij diverse banken of dit nog gevolgen heeft voor onze aanvraag.

We hebben verder een globaal plaatje van alle kosten gekregen:
- NHG: 1%
- Notaris: 1000 euro
- Overdrachtsbelasting: 2%
- Taxatie: 400 euro
- Financieel advies: 2000-2500 euro
- Onze makelaar kost 1,5% incl. btw en 350 euro

Over de aftrekbaarheid van de rente: op dit moment hebben we al 15 jaar rente af kunnen trekken. Renteaftrek mag 30 jaar. Het is niet zo dat we nu nog maar 15 jaar rente af kunnen trekken. Alles boven de hoogte van onze huidige hypotheek mag nog 30 jaar afgetrokken worden. Alles daaronder nog 15 jaar.

Omdat we nu een gedeeltelijk aflossingsvrije hypotheek hebben, mogen we maximaal de helft van ons nieuwe hypotheekbedrag weer aflossingsvrij doen. Het is niet gezegd dat we dat doen maar het mag. Zo lang het maar niet meer is totaal dan wat we nu al aflossingsvrij hebben.

Limieten op roodstaan op betaalrekeningen en creditcards tellen als schuld mee voor het maximale hypotheekbedrag. Ook als je er geen gebruik van maakt. Zakelijke creditcards tellen ook mee. Ze nemen het maximale bedrag, vermenigvuldigen dat met de 30 jaar dat de hypotheek zal lopen, nemen een rente van 2% en dat gaat dan van je max te lenen bedrag af.
Echter, er is geen termijn waar je je aan moet houden om niet zo'n limiet te hebben. Dat hoeven we niet ver van te voren te regelen. En je kunt prima de dag na de overdracht je limiet weer vol aan zetten. Wat een nonsens. Maar goed, we staan niet rood en onze 3 creditcards worden nauwelijks gebruikt.

Wij dachten dat het niet meer mogelijk was om alvast een huis te kopen als je oude huis nog te koop stond. Dit blijkt wel zo te zijn. Het enige dat je moet doen om dat voor elkaar te krijgen, is aantonen dat je 1 tot 1,5 jaar aan hypotheektermijnen op je spaarrekening hebt staan. Onze hypotheek is maar 6000 euro per jaar dus als we ons droomhuis tegenkomen, zouden we er theoretisch voor kunnen gaan. Ik vind dit wel een heel fijn idee :s)
We zouden zelfs die 6000-10.000 euro gewoon kunnen gebruiken want het hoeft niet eens in een deposito gezet te worden.

Als laatste een heel verhelderend gegeven.
Mijn vriend en ik hebben na 13 jaar nog steeds geen samenlevingscontract en testament. Ontzettend stom maar dit blijkt nu toch de juiste keuze te zijn. Ik heb een studieschuld van 10.000 euro. Als we een samenlevingscontract hadden, zou die schuld mee gaan tellen, ook al komt de hypotheek op naam van mijn vriend te staan.
Wij dachten twee vliegen in een klap te kunnen slaan bij de notaris. Overdracht van het huis met hypotheek op 1 naam maar het huis op 2 namen en gelijk een samenlevingscontract/testament. Maar niet alleen met een samenlevingscontract maar ook als het huis op 2 namen komt te staan levert dat een fors lagere hypotheek op. We moeten dus gewoon zonder samenlevingscontract het huis in eerste instantie op 1 naam laten zetten en een maand later de rest regelen.

Verder wordt er vrijdag een kuub schelpen geleverd dat mijn vader en ik in de kleine kruipruimten onder de gang en trapkast gaan scheppen. 700 Kilo, ik heb er zin in...

En zaterdag gaan we 2 huizen bekijken op de NVM Open Huizendag.

Ons toekomstplan lijkt nu begonnen *O*
Nico987woensdag 30 maart 2016 @ 11:28
Als je met de winst van 2015 het huis waar je blij van wordt kan kopen. Dan maakt de winst van 2016 toch niet uit? Kan je alleen naar buffer geven om een evt tegenvallend 2017 op te vangen. Wat als je straks in verbouwingen zit misschien niet eens ondenkbaar is.
Tink89woensdag 30 maart 2016 @ 11:41
We hebben verder een globaal plaatje van alle kosten gekregen:
- NHG: 1%
- Notaris: 1000 euro
- Overdrachtsbelasting: 2%
- Taxatie: 400 euro
- Financieel advies: 2000-2500 euro
- Onze makelaar kost 1,5% incl. btw en 350 euro

Da's wel veul hoor. Taxatie was hier ¤ 250 incl. btw, notaris ¤ 900, we hadden geen aankoopmakelaar en het financieel advies van ¤ 1.500. Maar goed, beter ruim rekenen dan dat het straks tegenvalt.

En wat ontzettend fijn dat het allemaal gaat opschieten! Krijg ik een appje met de huisjes die je gaat bekijken van je? O-) O-)
Loopfietswoensdag 30 maart 2016 @ 11:48
Voor mij zijn juist die bedragen wel herkenbaar. 395 taxatie, ruim 1200 notaris.
Onze aankoopmakelaar had een vaste prijs (1750) en het afsluiten was maar 485 wegens geen advies.
Maar dit zijn grotendeels aftrekbare kosten, dus niet zo'n ramp allemaal.
Pualawoensdag 30 maart 2016 @ 11:49
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 11:09 schreef Lucky_Strike het volgende:
We hebben verder een globaal plaatje van alle kosten gekregen:
- NHG: 1%
- Notaris: 1000 euro
- Overdrachtsbelasting: 2%
- Taxatie: 400 euro
- Financieel advies: 2000-2500 euro
- Onze makelaar kost 1,5% incl. btw en 350 euro
Notaris is goedkoper te vinden als je gaat shoppen tegen die tijd, maar daar kom je zelf wel achter. Ik heb 700 betaald geloof ik.

Overdrachtsbelasting is als je een huis koopt wat binnen 2 jaar van eigenaar wisselt enkel over het verschil tussen bedrag a en bedrag b, mocht dat ooit van toepassing zijn ;)

Taxatie via vereniging eigen huis is 250 ;)

financieel advies lijkt hoog, maar is aftrekbaar dus krijg je een deel van terug.

quote:
Ons toekomstplan lijkt nu begonnen *O*
Heerlijk O+
Thinkk-Pinkkwoensdag 30 maart 2016 @ 12:00
Mwa financieel advies is maar net waar je zit. Die van ons was 2750 euro maar was ons iedere cent waard.
Lucky_Strikewoensdag 30 maart 2016 @ 12:10
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 11:28 schreef Nico987 het volgende:
Als je met de winst van 2015 het huis waar je blij van wordt kan kopen. Dan maakt de winst van 2016 toch niet uit? Kan je alleen naar buffer geven om een evt tegenvallend 2017 op te vangen. Wat als je straks in verbouwingen zit misschien niet eens ondenkbaar is.
Dat is zeker waar :Y

Wat de kosten betreft, dit zijn globale bedragen. We houden er 10.000 euro voor apart en daar moet het zeker mee lukken. Ik ben wel lid geworden van Vereniging Eigen Huis dus daar regel ik denk ik wel een taxatie. En een bouwkundige keuring, die wil ik ook zeker.

quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 12:00 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Mwa financieel advies is maar net waar je zit. Die van ons was 2750 euro maar was ons iedere cent waard.
Ik vond het gesprek van gisteren al zo ontzettend waardevol :Y Dat geintje met het huis op 2 namen en mijn studielening scheelt zomaar 25.000 euro aan hypotheek.

SPOILER
We gaan zaterdag ons nieuwe huis bekijken
Ik heb geen idee wat ik van dat huis moet verwachten maar het intrigeert me ontzettend. De enorme schuur is een groot pluspunt in het kader van toekomstige bedrijfsruimte, de locatie is ook heel goed en doordat het huis in de hoek van de kavel staat kan je de rest van de buitenruimte optimaal benutten. Ik ben benieuwd.
Het andere huis is bij nader inzien niets dus daar gaan we onze en de verkopers tijd maar niet aan verspillen.


[ Bericht 10% gewijzigd door cvboer2 op 13-04-2016 20:12:40 ]
Thinkk-Pinkkwoensdag 30 maart 2016 @ 12:11
Ah de fendert dat kennen we wel.

Ik woon echt in het verkeerde deel van Brabant als ik die prijzen eens bekijk :')
Lucky_Strikewoensdag 30 maart 2016 @ 12:12
Fendert?
Thinkk-Pinkkwoensdag 30 maart 2016 @ 12:13
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 12:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
Fendert?
Zo wordt fijnaart ook wel genoemd
Lucky_Strikewoensdag 30 maart 2016 @ 12:14
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2016 12:13 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Zo wordt fijnaart ook wel genoemd
Ah, inside info. Handig :P
Tink89woensdag 30 maart 2016 @ 12:16
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 12:10 schreef Lucky_Strike het volgende:

SPOILER
We gaan zaterdag ons nieuwe huis bekijken.
Ik heb geen idee wat ik van dat huis moet verwachten maar het intrigeert me ontzettend. De enorme schuur is een groot pluspunt in het kader van toekomstige bedrijfsruimte, de locatie is ook heel goed en doordat het huis in de hoek van de kavel staat kan je de rest van de buitenruimte optimaal benutten. Ik ben benieuwd.
Het andere huis is bij nader inzien niets dus daar gaan we onze en de verkopers tijd maar niet aan verspillen.
Oh wow, da's wel echt een opknapper zeg :| Wel tof.

Koop je die extra grond even bij? Stal ik daar een paard of twee, krijg jij wel een lesje voeren en mestscheppen van me ;)

[ Bericht 6% gewijzigd door cvboer2 op 13-04-2016 20:11:49 ]
Lucky_Strikewoensdag 30 maart 2016 @ 12:20
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 12:16 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Oh wow, da's wel echt een opknapper zeg :| Wel tof.

Koop je die extra grond even bij? Stal ik daar een paard of twee, krijg jij wel een lesje voeren en mestscheppen van me ;)
Wat een lief aanbod _O-
Nee, ik denk niet dat dat we een ton overhebben. Geen idee wat de grond kost trouwens maar dat zal het al snel zijn. Het kavel bij het huis is groot genoeg denk ik.
Tink89woensdag 30 maart 2016 @ 12:27
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 12:20 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Wat een lief aanbod _O-
Nee, ik denk niet dat dat we een ton overhebben. Geen idee wat de grond kost trouwens maar dat zal het al snel zijn. Het kavel bij het huis is groot genoeg denk ik.
Niet voor mijn paardjes hoor -O-

Maaruhm, ik snap echt niks van de indeling van dat huis... Wat zit nou waar?
Lucky_Strikewoensdag 30 maart 2016 @ 12:43
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 12:27 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Niet voor mijn paardjes hoor -O-

Maaruhm, ik snap echt niks van de indeling van dat huis... Wat zit nou waar?
Ik snap het ook niet helemaal. Het lijkt er op dat er een voorhuis en een achterhuis is. Het achterhuis is in het souterrain. In het voorhuis is een woonkamer met bedstedes en een heel kleine slaapkamer. In het souterrain is nog een woonkamer en ook keukentje, badkamer, toilet en bijkeuken. Volgens mij is een deel daarvan doorgetrokken in de schuur, anders zou dat nooit allemaal passen. Ik snap vooral niet waar die trap naar het souterrain nou vandaan komt.
Tink89woensdag 30 maart 2016 @ 12:46
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 12:43 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik snap het ook niet helemaal. Het lijkt er op dat er een voorhuis en een achterhuis is. Het achterhuis is in het souterrain. In het voorhuis is een woonkamer met bedstedes en een heel kleine slaapkamer. In het souterrain is nog een woonkamer en ook keukentje, badkamer, toilet en bijkeuken. Volgens mij is een deel daarvan doorgetrokken in de schuur, anders zou dat nooit allemaal passen. Ik snap vooral niet waar die trap naar het souterrain nou vandaan komt.
We verwachten nu een fantastische plattegrond na de bezichtiging, dat snap je he? :P
Lucky_Strikewoensdag 30 maart 2016 @ 12:48
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 12:46 schreef Tink89 het volgende:

[..]

We verwachten nu een fantastische plattegrond na de bezichtiging, dat snap je he? :P
Alleen als het een leuk huis is ;)

Het zou echt verboden moeten worden om bij huizen geen plattegrond op Funda te zetten :N En het liefst ook een plattegrond van het kavel want ik snap er niets van zo.
Nico987woensdag 30 maart 2016 @ 15:05
Kijk uit he in Fijnaart. De inwoners klagen dat Frans gewoon is gebleven. Dus dan weet je wie er niet meer weggaat na de house warming.
Pualawoensdag 30 maart 2016 @ 15:36
Misschien als je gaat kijken naar de vorm/grootte van ramen dat je er uit gaat komen? 2 schermpjes naast elkaar open en puzzelen maar? :)

En de potentie in dit huis zie ik niet :@ Maar misschien als alles samen valt qua ruimtes dat jullie het wel zien :Y
Loopfietswoensdag 30 maart 2016 @ 16:11
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2016 12:11 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ah de fendert dat kennen we wel.

Ik woon echt in het verkeerde deel van Brabant Utrecht als ik die prijzen eens bekijk :')
:Y
Lucky_Strikewoensdag 30 maart 2016 @ 17:59
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2016 15:05 schreef Nico987 het volgende:
Kijk uit he in Fijnaart. De inwoners klagen dat Frans gewoon is gebleven. Dus dan weet je wie er niet meer weggaat na de house warming.
:D
quote:
0s.gif Op woensdag 30 maart 2016 15:36 schreef Puala het volgende:
Misschien als je gaat kijken naar de vorm/grootte van ramen dat je er uit gaat komen? 2 schermpjes naast elkaar open en puzzelen maar? :)

En de potentie in dit huis zie ik niet :@ Maar misschien als alles samen valt qua ruimtes dat jullie het wel zien :Y
Ik zie het zaterdag wel hoe het huis in elkaar zit. Ik laat me verrassen ;)

Qua potentie weet ik het niet. Het kavel en de locatie hebben zeker potentie. De enorme schuur ook in het kader van onze bedrijven en toekomstig personeel. Het type huis spreekt me wel aan, al zou het binnen volledig gestript moeten worden om aan onze eisen te voldoen.

Het punt is, ik ben redelijk veeleisend. Dit moet wel ons droomhuis voor de rest van ons leven worden. Ook als we een huis van een halve ton meer kopen, zal bijna alles verbouwd moeten worden. Dan zitten we alleen 10 jaar in de rommel omdat er dan niet veel geld meer voor is.
Lucky_Strikevrijdag 1 april 2016 @ 17:04
Pff, 700 kilo schelpen ligt in de kruipruimte.

Morgen beginnn we met het voorbereiden van de achtermuur, die kan dan hopelijk zondag geverfd worden.
Tink89maandag 4 april 2016 @ 08:27
En, en, en? Hoe was de bezichtiging?
Lucky_Strikemaandag 4 april 2016 @ 09:05
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 08:27 schreef Tink89 het volgende:
En, en, en? Hoe was de bezichtiging?
Helemaal fantastisch O+ We hebben net, zodra de makelaar open was, een afspraak gemaakt voor een bezichtiging aanstaande vrijdag.

Hellup, dit gaat veel te snel ineens :D
Dit huis staat 2 weken te koop en ze hebben inmiddels 4 bezichtigingen gehad. Op de Open Huizendag kwamen 14 bezoekers af, waarvan 8 serieus dachten de eigenaren. Dit huis gaat vast niet van ons worden maar we willen het wel proberen.
Tink89maandag 4 april 2016 @ 09:13
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2016 09:05 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Helemaal fantastisch O+ We hebben net, zodra de makelaar open was, een afspraak gemaakt voor een bezichtiging aanstaande vrijdag.

Hellup, dit gaat veel te snel ineens :D
Dit huis staat 2 weken te koop en ze hebben inmiddels 4 bezichtigingen gehad. Op de Open Huizendag kwamen 14 bezoekers af, waarvan 8 serieus dachten de eigenaren. Dit huis gaat vast niet van ons worden maar we willen het wel proberen.
Hoe zit het nou met de indeling?
Lucky_Strikemaandag 4 april 2016 @ 10:02
De indeling is bijzonder... Ik heb geen tijd om een plattegrond te tekenen dus ik omschrijf het wel.

Je hebt een voorhuis en een achterhuis. Je komt binnen in het voorhuis op dijkniveau. Rechts is er een kamertje van 1.60*4.00 ongeveer. Links is de voorwoonkamer met 3 ramen en twee bedstedes. Tussen de bedstedes in zit een inbouwkast en een kast met een luik naar een kelder van het formaat van de bedstedes, 4,5 breed en 1.30 diep ofzo.
De plafonds in dit voorhuis zijn hoog. Als je door de gang loopt ga je rechtdoor naar een trapje naar het achterhuis en rechts om het kleine kamertje naar de trap naar zolder. De zolder beslaat het hele voorhuis, een flink oppervlakte dus. De balken zijn echter zo laag dat je er niet kunt lopen.

Het trapje uit naar het achterhuis dan. Helemaal aan de linkerkant van dit achterhuis is een washok van 2,5 bij 4,5. Hier is een toilet en een douche. Het hele huis is aangesloten op het gasnet behalve de douche, daar moet je een gasfles opendraaien voor warm water :')
De onderwoonkamer beslaat de rest van het achterhuis. Hier kunnen we net lopen. Hierboven zit ook een zolder die het hele achterhuis beslaat, daar kan je net staan in het hoogste gedeelte. Aan de linkerkant is de keuken maar die is in de schuur gebouwd. De keuken is minuscuul en achter die keuken is een portaal van 3*3. Geen idee waarom dat niet ook een keuken is :?
Via dat portaal loop je rechts door een deur naar de serre die op de foto staat. Via de serre loop je de aanbouw van de schuur in. Hier zijn een drietal stallen in gebouwd, deze aanbouw is zeker 25 m2. Via die aanbouw loop je links de hoek om de schuur in.
In de schuur zijn twee gedeeltes gemaakt. Een met drie stallen maar het overgrote deel bestaat uit open ruimte. Het is echt veel ruimte en het is zo hoog dat er makkelijk een verdiepingsvloer in kan.
De tuin is achter het huis helemaal betegeld en er staan een schuurtje en wat bomen op. Rechts van de inrit is een klein veldje van 3*5 ofzo met wat bomen en gras/onkruid. Daar weer rechts naast is een groot overwoekerd veld van 10*15 of iets dergelijks.

Bouwkundig:
- we hebben geen scheefstand ontdekt
- alle kozijnen zien er acceptabel uit, wel met enkel glas en overal rolluiken
- alle vloeren behalve de voorste woonkamer zijn van beton
- we zijn nergens vocht of schimmel tegengekomen
- de daken van het huis en de schuur zijn 20 jaar oud
- volgens de eigenaar is er nergens asbest
- Geen CV
- De meterkast heeft 2 groepen, door het hele huis is de elektra zichtbaar
- Er is kabel tv en -internet beschikbaar

3 Breekpunten voor ons:
Plafond/balken boven de achterwoonkamer moet omhoog
De balken op zolder boven het voorhuis moeten omhoog
De schuur moet een kantoorbestemming kunnen krijgen
Tink89maandag 4 april 2016 @ 11:14
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 10:02 schreef Lucky_Strike het volgende:
De indeling is bijzonder... Ik heb geen tijd om een plattegrond te tekenen dus ik omschrijf het wel.

Je hebt een voorhuis en een achterhuis. Je komt binnen in het voorhuis op dijkniveau. Rechts is er een kamertje van 1.60*4.00 ongeveer. Links is de voorwoonkamer met 3 ramen en twee bedstedes. Tussen de bedstedes in zit een inbouwkast en een kast met een luik naar een kelder van het formaat van de bedstedes, 4,5 breed en 1.30 diep ofzo.
De plafonds in dit voorhuis zijn hoog. Als je door de gang loopt ga je rechtdoor naar een trapje naar het achterhuis en rechts om het kleine kamertje naar de trap naar zolder. De zolder beslaat het hele voorhuis, een flink oppervlakte dus. De balken zijn echter zo laag dat je er niet kunt lopen.

Het trapje uit naar het achterhuis dan. Helemaal aan de linkerkant van dit achterhuis is een washok van 2,5 bij 4,5. Hier is een toilet en een douche. Het hele huis is aangesloten op het gasnet behalve de douche, daar moet je een gasfles opendraaien voor warm water :')
De onderwoonkamer beslaat de rest van het achterhuis. Hier kunnen we net lopen. Hierboven zit ook een zolder die het hele achterhuis beslaat, daar kan je net staan in het hoogste gedeelte. Aan de linkerkant is de keuken maar die is in de schuur gebouwd. De keuken is minuscuul en achter die keuken is een portaal van 3*3. Geen idee waarom dat niet ook een keuken is :?
Via dat portaal loop je rechts door een deur naar de serre die op de foto staat. Via de serre loop je de aanbouw van de schuur in. Hier zijn een drietal stallen in gebouwd, deze aanbouw is zeker 25 m2. Via die aanbouw loop je links de hoek om de schuur in.
In de schuur zijn twee gedeeltes gemaakt. Een met drie stallen maar het overgrote deel bestaat uit open ruimte. Het is echt veel ruimte en het is zo hoog dat er makkelijk een verdiepingsvloer in kan.
De tuin is achter het huis helemaal betegeld en er staan een schuurtje en wat bomen op. Rechts van de inrit is een klein veldje van 3*5 ofzo met wat bomen en gras/onkruid. Daar weer rechts naast is een groot overwoekerd veld van 10*15 of iets dergelijks.

Bouwkundig:
- we hebben geen scheefstand ontdekt
- alle kozijnen zien er acceptabel uit, wel met enkel glas en overal rolluiken
- alle vloeren behalve de voorste woonkamer zijn van beton
- we zijn nergens vocht of schimmel tegengekomen
- de daken van het huis en de schuur zijn 20 jaar oud
- volgens de eigenaar is er nergens asbest
- Geen CV
- De meterkast heeft 2 groepen, door het hele huis is de elektra zichtbaar
- Er is kabel tv en -internet beschikbaar

3 Breekpunten voor ons:
Plafond/balken boven de achterwoonkamer moet omhoog
De balken op zolder boven het voorhuis moeten omhoog
De schuur moet een kantoorbestemming kunnen krijgen
Tof, maar dat wordt dan dus met een aannemer kijken en dan kijken of de financiering incl. verbouwing haalbaar is enzo? Da's nog heul spannend.
bsuremaandag 4 april 2016 @ 16:01
Wat een animo zeg!
Lucky_Strikemaandag 4 april 2016 @ 17:14
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 16:01 schreef bsure het volgende:
Wat een animo zeg!
Ja inderdaad -O-
Loopfietsmaandag 4 april 2016 @ 23:12
Bang dat t m niet wordt?
Lucky_Strikewoensdag 13 april 2016 @ 22:06
Ons bod is geaccepteerd dus we krijgen hopelijk op 15 juli de sleutel van het huis in Fijnaart dat ik hier eerder poste *O*

Snel gegaan allemaal maar er was nog een bod gedaan en veel animo dus we moesten snel beslissen. Toen we afgelopen maandag een tweede bezichtiging deden met een constructeur bleken onze plannen prima mogelijk te zijn.

Dus nu gaan we 3 maanden stressen, 3 maanden (?) verbouwen en 10 jaar sparen voor steeds weer eens stukje verbouwing. Heftig en nogal out of our comfort zone maar we hebben er zin in :Y
Loopfietswoensdag 13 april 2016 @ 22:17
^O^
Pualawoensdag 13 april 2016 @ 22:34
Gaaf zeg!
derLudolfwoensdag 13 april 2016 @ 22:39
*O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G* *O* *G*
derLudolfwoensdag 13 april 2016 @ 22:40
Ik denk dat ik trouwens al es voor jou nieuwe huis ben langs gereden :)
Lucky_Strikewoensdag 13 april 2016 @ 22:44
Ik jompel ook nog even voor mezelf :@

*O* *O* *O* *O*
Tink89donderdag 14 april 2016 @ 07:29
O+ *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O*
lazinessdonderdag 14 april 2016 @ 17:14
Hoezee *O* *O* *O*
usernaamvergetendonderdag 14 april 2016 @ 17:53
Gefeliciteerd!! :)
Lucky_Strikevrijdag 15 april 2016 @ 11:15
Bedankt allemaal!

Even een samenvatting van al ons gestress de afgelopen 1,5 week.

Op zaterdag 2 april was het Open Huizendag. Het huis stond toen twee weken in de verkoop. We bleken de 13e bezoekers te zijn die dag en er waren al 4 officiele bezichtigingen geweest. We zijn 1,5 uur binnen geweest en waren op slag verliefd. Niet blind van verliefdheid natuurlijk, een huis koop je niet in een impuls.

We hebben op maandagochtend om 8.30 gelijk de verkopende makelaar gebeld voor een afspraak. Dat kon pas vrijdag 8 april. Daar kregen we te horen dat ze de vorige dag 5 bezichtigingen hadden gehad waarvan een paar voor de tweede keer. We hebben aan het eind van de bezichtiging heel duidelijk gemaakt dat we serieuze interesse hadden en dat het verkrijgen van een hypotheek geen probleem zal zijn.

Die middag is er direct een vervolgafspraak gemaakt voor maandagavond met een vriend van ons die constructeur is. Op zondag kregen we een mail dat er een bod was gedaan door iemand anders. De makelaar wilde ons, gezien de al bestaande afspraak, wel de kans geven om ook een bod te formuleren.
Op afgelopen maandagavond bleek de constructeur geen problemen te hebben met de constructie van het huis. Op diverse plaatsen willen we plafondbalken verhogen en daar voorzag hij geen problemen of hoge kosten.

Dinsdagochtend is de verkopende makelaar gebeld met de mededeling dat we een bod gingen formuleren met onze aankoopmakelaar. Eind van de middag is dat bod gedaan, 1 euro boven de vraagprijs.
Woensdagochtend heeft de verkopende makelaar onze makelaar gebeld met de vraag of hij onderhandelingsruimte had gekregen van ons. De andere partij had exact hetzelfde bod gedaan :o Onze makelaar had wat ruimte gekregen en ze zijn 1000 euro boven de vraagprijs uitgekomen.

Er heeft een kolenhandel in de schuur gezeten dus we zijn aan het oriënteren voor een bodemonderzoek.

We hebben onze boekhouder heel lief aan moeten kijken, maar hij heeft vliegensvlug onze jaarrekening gemaakt. De cijfers van 2013-2015 zijn vanochtend naar een hypotheekverstrekker gegaan. De cijfers vielen mee dus als het goed is kan de hypotheek ook nog een tikje hoger ;)

En ik zie hier dat er wellicht allerlei financiële opties zijn bij het energiezuinig maken van het huis. De helft van het woonhuis heeft een luchtspouw en verder is het allemaal enkel glas en nul isolatiemateriaal. Ik zag ook dat op het aanbrengen van isolatiemateriaal 6% btw zit dus dat klinkt alvast goed.

De eerste prioriteiten zullen deze zijn, daarna wordt isolatie belangrijk:
- volledig aanleggen elektra
- aanleggen nieuwe cv (met in gedachten toekomstige vloerverwarming en zonnepanelen)
- aanleggen badkamer
- verhogen balken slaapkamer
- verhogen balken woonkamer

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 15-04-2016 11:28:22 ]
Lucky_Strikevrijdag 15 april 2016 @ 11:40
Het is overigens wel de bedoeling dat het huis op termijn heel energiezuinig worden. En als het even kan met een tikje domotica hier en daar. Of het heel veel verder gaat dan via een app aansturen van de garagedeur, zonneschermen, rolluiken, airco en verwarming weet ik niet, de tijd zal dat leren.

Ik heb alleen geen idee hoe we dat moeten aanpakken qua planning. Zonnepanelen en vloerverwarming zullen in eerste instantie nog niet aangelegd worden, hopelijk met uitzondering van de vloerverwarming in de badkamer. Maar hoe bereid je nu alvast je installatie op die maatregelen voor?
FranticDJvrijdag 15 april 2016 @ 12:04
Loze leidingen :Y
Lucky_Strikevrijdag 15 april 2016 @ 12:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2016 12:04 schreef FranticDJ het volgende:
Loze leidingen :Y
Dat zeker. En we moeten er rekening mee houden met de keuze voor een cv kan ik me voorstellen. En ergens moet een kastje voor de vloerverwarming komen ofzo, weet niet precies hoe dat werkt. Maar daar komt dan eerst 1 aansluitingen van alleen de badkamer op en later aansluitingen naar andere vertrekken. Ik neem dan voor het gemak even aan dat je de vloerverwarming per ruimte in kunt stellen maar dat zal wel anno 2016.
FranticDJvrijdag 15 april 2016 @ 12:33
Voor zonnepanelen ook een aparte groep in de meterkast voorbereiden trouwens :Y
Lucky_Strikevrijdag 15 april 2016 @ 12:41
Ja, zeker.

Ik kan echt vele beter gaan werken dan me inlezen of allerlei energiebesparende maatregelen maar ik kan het niet laten...

Kan je een buitenmuur waar spouwmuurisolatie in aan is gebracht opnieuw voegen na een aantal jaar?
Symphoniczondag 17 april 2016 @ 16:28
Als die vazen nog in de vensterbank staan, weet ik wel een goed nieuw huisje voor ze O-)
lazinesszondag 17 april 2016 @ 16:53
Vloerverwarming in de trapkast weg werken wordt vaak bij nieuwbouw gedaan. Maar dat is meer dan een klein kastje. Dat zijn flink wat leidingen die bij elkaar komen.
Pualazondag 17 april 2016 @ 16:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 april 2016 12:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ja, zeker.

Ik kan echt vele beter gaan werken dan me inlezen of allerlei energiebesparende maatregelen maar ik kan het niet laten...

Kan je een buitenmuur waar spouwmuurisolatie in aan is gebracht opnieuw voegen na een aantal jaar?
Verdiep je goed in spouwmuurisolatie. Er zijn echt zo veel verhalen over vochtproblemen ed te vinden. Dus vraag je af of je dat wel wilt ;)
Pualazondag 17 april 2016 @ 16:57
Vloerverwarming werkt net als stroom met groepen. Je kan maximaal 120 meter buis aansluiten op 1 groep en je hebt afhankelijk van hoe breed je ze legt zoveel meter nodig. Dus je kan zelf kijken of je met eventueel meerdere kleine kasten in huis hebben (apart in te regelen voor die ruimtes) of 1 hele grote.

Ik kwam net deze pagina tegen met een fijne uitleg: http://www.verwarmingswinkel.nl/cnVloerverwarming
Lucky_Strikezondag 19 juni 2016 @ 12:38
Zo, maar weer eens een update.

Ik heb even geen zin om over het nieuwe huis te praten. Het komt waarschijnlijk/hopelijk wel goed maar het is zo veel gedoe dat ik het niet heel tof meer vind om er te veel over na te denken. Hopelijk is er deze week meer duidelijkheid en dan zal ik een update plaatsen.

Dus even over het huidige huis dan maar.

Het huis is inmiddels in goede staat. Of in ieder geval in zo'n goede staat als mogelijk. Het gaat bijzonder goed met de luchtvochtigheid en er is geen rare lucht meer sinds we de schelpen in de kruipruimten hebben geschept.

Naast talloze kleine dingetjes die moesten gebeuren zijn dit de laatste grote zaken die we aan hebben gepakt.

De tuin. Het verven van de schuur en het fatsoeneren van de achtermuur. Vooral de muren heeft heel wat uren gekost.
2016-04-02%2010.54.22.jpg

2016-04-09%2014.56.16.jpg

2016-04-02%2009.21.02.jpg

293_1440.jpg

De makelaar kwam met het fantastische idee om onze keuken te verven. Wel een serieus goed plan van hem, vooral op de foto's ziet het er echt wel goed uit maar wat een ontzettende kloteklus. Als je tijd, goed materiaal, ruimte om te drogen en fatsoenlijk weer hebt is het vast niet zo erg maar zoals ik het met veel gehaast op een paar vierkante meter, in de regen, onder de parasol, met gewaaid zand op de deurtjes, etc, etc moest doen was niet leuk. Maar goed, goed doel enzo. En het is af uiteindelijk dus vooruit maar weer ;)

2016-04-09%2013.44.43.jpg

258_1440.jpg

De 4 dagen voor de Fundafoto's waren heel, heel zwaar. Op vrijdag heb ik met een vriendin de tuin aangepakt, plank opgehangen, tegels schoongemaakt, tuincentrum geweest.
Op zaterdag en zondag hebben mijn vriend en ik veel schoongemaakt en opgeruimd in huis. Toen waren er nog steeds plintjes, keukendeurtjes, tegels in de keuken, en nog 1001 dingen die moesten gebeuren.
Maar de grootste klus was voor mijn vriend zijn werkplaats ontmantelen. Sinds 1,5 jaar heeft hij met zijn werkplaats de helft van onze woonkamer in gebruik genomen. We hebben dat afgezet met twee vitrinekasten zodat we een soort afgesloten zitgedeelte hebben. Heel fotogeniek is deze situatie niet, en dan staat de werkbank nog niet eens op de foto:
2016-02-20%2011.59.35.jpg

Er werd al maanden heel hard in die werkplaats opgeruimd. Op de maandag van de foto's werd ons masterplan uitgevoerd. De fotograaf zou om 17.30 komen. Om 8.00 is J naar Boels gereden voor een bus van 11 kuub. Daarna naar onze opslagbox voor onze eettafel en 6 stoelen. Die zijn het huis in gedragen en daarna is alles in de werkplaats de bus in gedragen. De werkbank is door het raam getild en op de stoep bij de buren voor de deur gezet. Vitrinekasten zijn weer op hun plaats gezet, tafel en stoelen op hun oude plaats. Foto's maken:

252_1440.jpg

Toen alles weer in omgekeerde volgorde. De zooi uit de bus is bijna naar binnen gesmeten, we waren bekaf. Toen moest nog 1 van de vitrinekasten, de stoelen en de tafel terug naar de opslagbox en de bus moest terug. Patatje gehaald. Dat was een dag van 13,5 uur en de volgende dag liepen we als een stel pinguïns. Victorie!

De werkplaats is natuurlijk weer opgetuigd nu. Mijn vriend kan niet niet werken tot het huis is verkocht. Maar omdat de diepte van ons huis toch wel uniek is in vergelijking met de meeste andere huizen in de straat, willen we dat al vanaf de straat en bij binnenkomst in het huis laten zien. Dus er is geen afscheiding meer tussen werkplaats en zithoek. Het is 1 ruimte geworden en in de werkplaats staan nog maar 3 stellingkasten en 1 vitrinekasten, allen tegen de muur. Voorheen 3 stellingkasten tegen de muur en 2 vitrinekasten en 1 stellingkast als afscheiding. Ik probeer ook de vitrage open te houden zodat mensen door het raam kunnen kijken :X

Raar hoor, die Fundafoto's. Het huis ziet er helemaal niet uit als mijn huis. Helemaal kaal en wit. Geen magnetron enzo op het aanrecht, de keuken wit, geen werkplaats. En op een of andere manier is mijn huis helemaal wit met grijs en paars geworden. Ik heb geen idee hoe, ik vind er geen bal aan :P

Uiteindelijk is het huis 5 weken geleden op Funda gekomen. Inmiddels hebben we 3 bezichtigingen gehad. De eerste zocht bevestiging dat een andere huis de juiste keuze voor hem was, de tweede kon het niet betalen, de derde twijfelde en dinsdag komt er weer iemand kijken. We hebben er wel vertrouwen in dat het goed komt vroeg of laat :Y
Thinkk-Pinkkzondag 19 juni 2016 @ 12:53
Niet bang dat de terug gekeerde werkplaats in de woonkamer kopers afschrikt?
Lucky_Strikezondag 19 juni 2016 @ 13:28
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 12:53 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Niet bang dat de terug gekeerde werkplaats in de woonkamer kopers afschrikt?
Niet zoals het er nu uit ziet, alles staat gewoon netjes in kratten in de kast tegen de muur. En we hebben niet echt een andere optie. Mensen kunnen op de foto's zien hoe het uit zou kunnen zien. We hebben nog niet van de makelaar gehoord dat mensen er niet doorheen kunnen kijken. Het ziet er gewoon ruimtelijk uit nu gelukkig.
Lucky_Strikezondag 19 juni 2016 @ 14:41
Op dit moment ziet de werkplaats er zo uit.

SPOILER
2016-06-19%2014.29.22.jpg
Tink89zondag 19 juni 2016 @ 16:23
Komt wel goed schatje!

Jullie huis ziet er btw wel echt bizar veel groter uit zonder de werkplek. Of vertekent de foto zo ontzettend? Ik heb het in het echt incl. complete werkplek gezien natuurlijk....
lazinesszondag 19 juni 2016 @ 19:48
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 16:23 schreef Tink89 het volgende:
Komt wel goed schatje!

Jullie huis ziet er btw wel echt bizar veel groter uit zonder de werkplek. Of vertekent de foto zo ontzettend? Ik heb het in het echt incl. complete werkplek gezien natuurlijk....
Lijkt me de lens van de fotograaf want op de foto van LS zelf oogt het ook niet zo groot en die is vanaf dezelfde plek genomen.
Pualazondag 19 juni 2016 @ 20:06
quote:
1s.gif Op zondag 19 juni 2016 19:48 schreef laziness het volgende:

[..]

Lijkt me de lens van de fotograaf want op de foto van LS zelf oogt het ook niet zo groot en die is vanaf dezelfde plek genomen.
De lens inderdaad. De deur is ook raar breed naar wat hij hoog is.
Lucky_Strikezondag 19 juni 2016 @ 21:52
quote:
1s.gif Op zondag 19 juni 2016 19:48 schreef laziness het volgende:

[..]

Lijkt me de lens van de fotograaf want op de foto van LS zelf oogt het ook niet zo groot en die is vanaf dezelfde plek genomen.
Klopt. Verder zijn er trouwens weinig foto's genomen waarop zulke vertekeningen te zien zijn. We hadden een prima fotograaf.
Lucky_Strikemaandag 20 juni 2016 @ 09:04
quote:
0s.gif Op zondag 19 juni 2016 16:23 schreef Tink89 het volgende:
Komt wel goed schatje!

Jullie huis ziet er btw wel echt bizar veel groter uit zonder de werkplek. Of vertekent de foto zo ontzettend? Ik heb het in het echt incl. complete werkplek gezien natuurlijk....
We hebben trouwens ook helemaal geen kleine woonkamer. Hij stond alleen heel, heel vol met zooi van J. Vooral toen jij hier was volgens mij.
bsuremaandag 20 juni 2016 @ 10:12
Ik vind het altijd supertof om te zien hoe mooie foto's er gemaakt kunnen worden! Top werk trouwens ook van jullie!
Tink89maandag 20 juni 2016 @ 10:47
quote:
1s.gif Op maandag 20 juni 2016 09:04 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

We hebben trouwens ook helemaal geen kleine woonkamer. Hij stond alleen heel, heel vol met zooi van J. Vooral toen jij hier was volgens mij.
Dat klopt wel ja :) Toen hadden jullie net het bedrijf verhuisd.
Lucky_Strikemaandag 20 juni 2016 @ 10:56
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 10:12 schreef bsure het volgende:
Ik vind het altijd supertof om te zien hoe mooie foto's er gemaakt kunnen worden! Top werk trouwens ook van jullie!
Ik hoop werkelijk nooit zoiets meer mee te hoeven maken. Al dat achterstallig onderhoud is natuurlijk allemaal onze eigen schuld (en deels omstandigheden) maar wat een enorme klus. En dat allemaal voor een ander ;)
bsuremaandag 20 juni 2016 @ 19:44
quote:
0s.gif Op maandag 20 juni 2016 10:56 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik hoop werkelijk nooit zoiets meer mee te hoeven maken. Al dat achterstallig onderhoud is natuurlijk allemaal onze eigen schuld (en deels omstandigheden) maar wat een enorme klus. En dat allemaal voor een ander ;)
eerste indruk is zo belangrijk, foto's maken het of kraken het. Dus uiteindelijk allemaal de moeite waard. En als het goed is, hoef je het voorlopig niet nog eens te doen.
Lucky_Strikemaandag 20 juni 2016 @ 20:24
Ja, inderdaad. Bij dit huis is het ook extra belangrijk dat het er goed uit ziet omdat er zo veel soortgelijks te koop staat.
Lucky_Strikewoensdag 22 juni 2016 @ 10:16
Gisteren hebben we weer een bezichtiging gehad. Een jong stel. Ze denken er over na.
Maandag is er nog een andere bezichtiging gepland.

Het huis van onze buren 2 huizen verder is verkocht onder voorbehoud. De huizen hier in de straat zijn allemaal heel verschillend aan de binnenkant maar dit huis is ongeveer gelijk aan dat van ons. Het stond wel voor 10.000 euro meer te koop dan dat van ons. Eens kijken of we kunnen vissen naar de verkoopprijs. We zagen pas dat er een bouwkundig onderzoek werd uitgevoerd dus we hadden dit vermoeden al.
Tink89woensdag 22 juni 2016 @ 10:24
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2016 10:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
Gisteren hebben we weer een bezichtiging gehad. Een jong stel. Ze denken er over na.
Maandag is er nog een andere bezichtiging gepland.

Het huis van onze buren 2 huizen verder is verkocht onder voorbehoud. De huizen hier in de straat zijn allemaal heel verschillend aan de binnenkant maar dit huis is ongeveer gelijk aan dat van ons. Het stond wel voor 10.000 euro meer te koop dan dat van ons. Eens kijken of we kunnen vissen naar de verkoopprijs. We zagen pas dat er een bouwkundig onderzoek werd uitgevoerd dus we hadden dit vermoeden al.
Als de overdracht geweest is, kun je de verkoopprijs bij het Kadaster opvragen.
Lucky_Strikezondag 3 juli 2016 @ 11:49
Samenvatting: het gaat allemaal door met het huis *O* *O*

Ik had de laatste tijd even geen zin om dit allemaal te posten. Veel onduidelijkheden. En we gingen steeds meer twijfelen of dit uberhaupt wel doorging allemaal... Wat een stress :X

Lang verhaal:
Omdat de eigenaar had gezegd dat er een kolen- en petroleumhandel had gezeten in de schuur wilden we een bodemonderzoek. Achteraf bleek dat dat bedrijf helemaal niet op ons terrein zat maar op het terrein van de de achterburen. Dit is ook geërfd door de huidige eigenaar, beide kavels waren van zijn ooms en tantes. Dus als hij duidelijk was geweest hadden we helemaal geen bodemonderzoek uit laten voeren :D

Bij een bodemonderzoek wordt de bodem onderzocht op verontreiniging. Verontreiniging is ernstig wanneer er meer dan 25m3 zwaar is verontreinigd, dan geldt er saneringsplicht. Dat was dus ook de grens voor de ontbindende voorwaarden voor beide partijen in het voorlopig koopcontract.

Goed, zo'n bodemonderzoek dus. Dat begon op 21 april met een verkennend onderzoek van 8 boringen op diverse plaatsen op het terrein (diepte tussen 0,5m en 1,5m). Op 1 plaats is ook het grondwater gepeild tot 3,7 meter onder maaiveld. Resultaat: niets aan de hand met het grondwater maar de boringen zagen er allemaal 'zwak puinhoudend' uit. Nader onderzoek is nodig, de boel moet naar een lab gestuurd worden.

Na zo'n labanalyse krijg je zulke teksten:
- In het grondwater is een licht verhoogde concentratie aan barium aangetroffen. Aangenomen
wordt dat de licht verhoogde concentratie aan barium een natuurlijk verhoogde achtergrondwaarde
betreft.
- In de bovengrond, ter plaatse van boring 5, zijn sterk verhoogde gehalten aan lood en zink
aangetroffen; evenals een matig verhoogd gehalte aan PAK en licht verhoogde gehalten aan
cadmium, kobalt, koper, kwik en nikkel.
- In de bovengrond, ter plaatse van boring 6, is een matig verhoogd gehalte aan PAK aangetroffen; evenals licht verhoogde gehalten aan cadmium, kobalt, koper, kwik, lood en zink.

Etc. Dat ging per boorpunt zo nog even door. Conclusie: boorpunt 5 lijkt problematisch op gebied van lood en zink. Er is aanvullend onderzoek nodig.

Er zijn toen rond boorput 5 nog 11 boringen op 1 meter diepte gedaan. Die zijn geanalyseerd. Er volgde weer een heel verhaal met scheikundige termen en interventiewaarden en zulks. Naar aanleiding van de analyses van die 11 boringen, heeft men kunnen bepalen waar en hoe groot het verontreinigde gebied is:
Het totale volume sterk verontreinigde grond bedraagt circa 80 m2 x 0,5 m = circa 40 m3. Een
situatieschets met de grondverontreiniging is opgenomen in bijlage 4. Redelijkerwijs kan gesteld
worden dat de grondverontreiniging voor 1987 veroorzaakt is. Op basis van de aangetroffen mate en
omvang van de grondverontreiniging kan worden gesteld dat er sprake is van een ‘ernstig geval van
bodemverontreiniging (het geval indien een interventiewaarde overschreden wordt in minimaal 25
m3 grond of 100 m3 grondwater). Derhalve is er sprake van saneringsplicht.


Op 24 juni kregen we het uiteindelijke rapport. Dit alles heeft dus ruim 2 maanden geduurd. En meer dan 3000 euro gekost, dat wordt gedeeld met de verkoper.
De offerte voor de saneringswerkzaamheden die bij het rapport zat, bedraagt 16.000 euro... De meeste kosten bedragen allerlei milieukundige aspecten. Want in principe komt het neer op 1 dag afgraven en 1 dag zand neergooien. Voor zover ik kon zien, kwam de offerte trouwens niet onnodig hoog uit ofzo. De kosten zagen er wel plausibel uit.

Maar leuk, zo'n saneringsplicht. Want wat betekent dat nou? Voor zover wij begrepen moet de eigenaar van het huis het melden aan de gemeente als er meer dan 25 kuub ernstige verontreiniging is. Maar wat dan? Is er een termijn ofzo?
We hebben gebeld met het saneringsbedrijf en die kon ons het volgende vertellen: er is in ons geval geen verspreidingsgevaar. De verontreiniging zit in het slib en blijft daar gewoon zitten. Er is geen gevaar voor mens, dier of plant. We blijven onder een bepaalde kritieke waarde en daardoor is er geen urgentie. Bij urgentie is er saneringsplicht binnen 4 jaar, nu is er voor ons geen termijn.
Daarbij komt, we hoeven helemaal niet alles af te laten graven. We kunnen best een deel afgraven. Of op een deel een pad aanleggen. Of een fundering maken voor een dierenverblijf. Dat is allemaal geen enkel probleem. Het enige is, zodra we iets gaan doen met dat stuk grond, krijgen we met milieurapportages en -keuringen te maken.

Wat ons betreft blijft die grond daar nog wel even liggen. Eerst maken we het huis bewoonbaar en dan pakken we de tuin in een keer aan. We kijken eens een paar seizoenen hoeveel last/profijt we van de diverse bomen hebben. Waar we een terras willen enzo. Dan maken we een groot tuinplan, sparen ons het ongans en laten delen saneren die gesaneerd moeten worden. Op dit moment is het hele terrein schots en scheef. Het is vrij nutteloos om 80 vierkante meter die we toch niet gaan gebruiken aan te pakken en de rest niet.

Maar goed, dit was allemaal vooruitlopend op alles want we hadden nog niets van de verkoper gehoord. En zijn kavel is nu minder waard, die kosten gaan wij natuurlijk niet dragen. Mijn vriend wilde dat er 16.000 van de prijs af ging. Ik vond dat niet zo realistisch aangezien die kosten niet perse gemaakt hoeven te worden. Nou ja, we zouden wel zien waar de onderhandelingen zouden eindigen.

Afgelopen donderdagavond, na een week wachten :X , het verlossende telefoontje van de aankoopmakelaar: de verkoper wil verkopen voor 16.000 minder als wij de sanering al dan niet voor onze rekening nemen *O* Gelijk akkoord gegeven. Dus zoals het er nu uitziet kunnen we nog steeds op 15 juli tekenen!

*O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O* *O*
Lucky_Strikezondag 3 juli 2016 @ 11:50
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2016 10:24 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Als de overdracht geweest is, kun je de verkoopprijs bij het Kadaster opvragen.
We hebben het gewoon gevraagd ;) Huis stond te koop voor 135.000, koper bood 130.000. Hij wilde er op 1 augustus al in dus de buren moeten huren. Verkoopprijs is 132.000 geworden. Heel hoopvol voor ons :Y

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 03-07-2016 12:21:46 ]
Lucky_Strikezondag 3 juli 2016 @ 12:16
Het hele hypothecaire gebeuren verdient ook nog wel een update.

We zouden mee kunnen draaien in een pilot voor ondernemers van Woonfonds waarbij de afgelopen jaren niet gemiddeld zouden worden maar gewogen gemiddeld. Zo zou 2013 1x tellen, 2014 2x en 2015 3x. Interessant, want doordat we afscheid hebben genomen van onze zakenpartner en kantoorpand is 2015 (en 2016) een topjaar.

Bij de hypotheekadviseur bleek dat bij deze pilot een rente van 4.3% gold bij 10 jaar vast en het was standaard zonder NHG. Het huis dat we willen is spotgoedkoop dus we kunnen het ook wel met een normaal gemiddelde qua jaarcijfers af. Laat maar zitten Woonfonds :')

Uiteindelijk zijn we bij Florius uitgekomen. Een groot deel lineair voor 1.98% en een kleiner deel aflossingsvrij tegen 2,08%, beide 10 jaar vast. Een bouwdepot van 30.000 euro.

Nou ja, de stukken aanleveren. Hele lijst natuurlijk. Ineens bleken we een BKR-registratie te hebben :? Natuurlijk kan je daar niet inloggen met DigID ofzo maar moet je het ophalen bij het postkantoor na 10 dagen. Het bleek de zakelijke lease-auto te zijn. Die is in september afbetaald dus dat is geen probleem.
We hebben 2 zakelijke en 1 privé creditcards, alleen de privékaart was een probleem. Niet zo logisch wat mij betreft maar wel makkelijk.

Toen de taxatie. 2 Stuks, 1 voor en 1 na verbouwing. Allebei geen probleem. De taxateuse heeft op papier netjes de gewenste waarden aangehouden maar gaf aan de telefoon aan de adviseur door dat het huis na onze verbouwingsplannen heel wat meer waard gaat worden.

Na een paar weken leek alles rond. Maar blijkbaar zijn er twee beoordelaars van zo'n hypotheekaanvraag. De eerste had het goedgekeurd maar de tweede besloot om 13.000 euro minder te willen verstrekken vanwege de bijtelling van de leaseauto. Kut. Geen ramp maar niet leuk natuurlijk.
De tweede beoordelaar wilde ook wachten op de uitslag van het bodemonderzoek want daar had de taxateuse melding van gemaakt in haar rapport.

Goed. Inmiddels wordt de koopprijs dus 16.000 minder. Wat ons betreft gaat het bouwdepot dan met 16.000 omhoog. Maar dan willen we die 16.000 niet aan de sanering besteden maar aan andere werkzaamheden. De werkzaamheden die al gepland waren in het originele bouwdepot, voor zij dat verlaagden.
Volgens onze adviseur gaat Florius daar gegarandeerd niet mee akkoord, zij zullen willen dat dat deel van het bouwdepot wel naar de sanering gaat omdat het rapport van het bodemonderzoeksbureau natuurlijk enger klinkt dan het daadwerkelijk is.
Dus we hebben dat bureau opdracht gegeven om een nieuw rapportje op te maken voor ons waarin staat dat er helemaal geen haast is. Dat wordt morgen verwacht.
AnneXzondag 3 juli 2016 @ 13:04
Helder _O_

Uit ervaring weet ik, dat na 10 jaar een dergelijk topic verhelderend "werkt" bij teruglezen.
Er zijn zo veel details, die blijkbaar vervagen...
Lucky_Strikezondag 3 juli 2016 @ 13:17
quote:
1s.gif Op zondag 3 juli 2016 13:04 schreef AnneX het volgende:
Helder _O_

Uit ervaring weet ik, dat na 10 jaar een dergelijk topic verhelderend "werkt" bij teruglezen.
Er zijn zo veel details, die blijkbaar vervagen...
Ik schrijf dit ook zeker niet alleen op ter vermaak van anderen AX ;)

Toch, ondanks al het gedoe vind ik het wel heel erg leerzaam allemaal. Ik geniet er daardoor wel van.
cvboer2zondag 3 juli 2016 @ 13:26
quote:
0s.gif Op zondag 3 juli 2016 13:17 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik schrijf dit ook zeker niet alleen op ter vermaak van anderen AX ;)

Toch, ondanks al het gedoe vind ik het wel heel erg leerzaam allemaal. Ik geniet er daardoor wel van.
Soms kan internetgeschiedenis wel mooi zijn. :)
Pualazondag 3 juli 2016 @ 13:50
quote:
1s.gif Op zondag 3 juli 2016 13:04 schreef AnneX het volgende:
Helder _O_

Uit ervaring weet ik, dat na 10 jaar een dergelijk topic verhelderend "werkt" bij teruglezen.
Er zijn zo veel details, die blijkbaar vervagen...
10 jaar? Zelfs na 2 jaar al :@
Lucky_Strikevrijdag 8 juli 2016 @ 10:49
Even wat crossposts:

quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 10:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik zit helemaal te trillen....

Gisterenavond kregen we een telefoontje van de financieel adviseur. De hypotheekverstrekker had het dossier ingetrokken, ze wilden dat er eerst gesaneerd werd voor de overdracht. Dus het hele feest ging in eens niet door :'( :'( :'( :'( :'(

Vanochtend heeft de financieel adviseur nog eens gebeld en uitleg gegeven bij de bodemproblemen. Nu willen ze de hypotheek wel verstrekken maar alleen als we het geld daarvoor in depot zetten. Niet ideaal want dan moeten we binnen 1,5 jaar saneren en dat past niet binnen ons plan maar vooruit dan maar. Het is niet anders. Beter wel een droomhuis dan geen droomhuis tenslotte!

Shakerdeshake....
Lucky_Strikevrijdag 8 juli 2016 @ 10:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 10:31 schreef minilot het volgende:

[..]

Woah! Waaróm ging de hypotheekverstrekker niet akkoord met het plan dat jullie voor ogen hadden, weet je dat?
-O-
Het rapport van het bodemonderzoek sprak van ernstige verontreiniging en een saneringsplicht. Daar schrok de hypotheekbank blijkbaar zo van dat ze het dossier gelijk introkken.
Dat er geen enkel gevaar is voor mens, dier of plant en dat het niet zo erg is dat er uberhaupt geen termijn is voor de sanering, gingen ze even aan voorbij. Nou, dat is ze dus vanochtend duidelijk gemaakt.

Echter, het kavel is natuurlijk met vervuilde grond wel minder waard. Dat we er ook minder voor betalen is voor hen niet genoeg. Zij willen zeker weten dat het gesaneerd gaat worden. En dat garanderen ze door deze bouwdepoconstructie.

Ons plan was om de hele tuin over een paar jaar aan te pakken. Alles is verzakt, het gaat om ongeveer 1000-1100 vierkante meter, terwijl de vervuiling maar op 80 vierkante meter zit. Wij wilden het dus allemaal in 1 keer laten doen. Tegen die tijd weten we ook gelijk welke bomen we willen behouden of laten verwijderen. En waarom zou je in vredesnaam 80 m2 laten opknappen terwijl je het helemaal nog niet gaat gebruiken omdat je nog 1000 m2 ook onder handen moet nemen? Nou ja, dat moet nu dus wel gaan gebeuren, want dat bouwdepot is maar 1,5 jaar geldig. Maar goed, het is beter dan niets. We zien het volgend jaar wel hoor.

quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 10:31 schreef fietsie het volgende:

[..]

En mag dat saneren in eigen beheer? Of moet daar een bedrijf voor worden aangetrokken die niet-realistische prijzen in rekening kan brengen?
Nee, zo iets mag zeker niet in eigen beheer. Deze vervuiling moet gemeld worden aan de gemeente en er moeten bergen met rapportages enzo gemaakt worden. Het moet begeleid worden door een milieudeskundige, en het afval moet op een speciale manier afgevoerd en verwerkt worden.

Echter, de offerte die er ligt is 15.600 euro. Volgens de bodemsaneerder is dat een worst case scenario. Dat is wel het bedrag van het depot en ook het bedrag dat in mindering gebracht is op de koopprijs. Er is zeker wel een kans dat we dat bedrag wat lager kunnen krijgen door de werkzaamheden anders uit te laten voeren. En we laten anderen ook offertes uitbrengen natuurlijk. Maar dat zien we dus volgend jaar wel weer.

Voorlopig gaan we morgen nog steeds klusbier kopen *O*
Lucky_Strikevrijdag 8 juli 2016 @ 10:51
De hypotheekverstrekker heeft nu 3 dingen nodig: de offerte voor de bodemsanering, een verklaring van de verkopend makelaar dat de verkoopprijs met de offerteprijs verlaagd wordt en een aanpassing van de planning voor het bouwdepot. Als het goed is, is dat binnen een uur geregeld en kunnen we vanmiddag bij de adviseur zitten om opnieuw te tekenen. Er wordt dan nog steeds volgende week vrijdag gepasseerd.
Tink89vrijdag 8 juli 2016 @ 11:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 10:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
De hypotheekverstrekker heeft nu 3 dingen nodig: de offerte voor de bodemsanering, een verklaring van de verkopend makelaar dat de verkoopprijs met de offerteprijs verlaagd wordt en een aanpassing van de planning voor het bouwdepot. Als het goed is, is dat binnen een uur geregeld en kunnen we vanmiddag bij de adviseur zitten om opnieuw te tekenen. Er wordt dan nog steeds volgende week vrijdag gepasseerd.
Pfft, stress is ook een kunst zeg. Wat een gedoe. Ik duim gewoon voor je dat het alsnog allemaal goed komt. Blijven ademen he meissie!
Lucky_Strikevrijdag 8 juli 2016 @ 11:39
Het komt vast goed :Y

Voor morgen staat er een ritje naar Duitsland gepland voor klusbier en klusfrisdrank. En schoonmaakmiddel want ik heb me laten vertellen dat Duitse schoonmaakmiddelen per definitie geschikt moeten zijn voor septic tanks.

Verder ontdek ik bij mezelf een soort pre-verhuis-nesteldrang :? Ik denk dat het deels komt doordat het pas zo laat duidelijk is of het allemaal door gaat dat ik weinig klusgerelateerds kan voorbereiden en deels omdat ons huidige huis natuurlijk in topconditie moet zijn voor kopers. Maar ik ben echt douchegordijnen, kussenhoesjes en dekbedden aan het wassen, .de Nespresso, douchekop, strijkijzer en waterkoker aan het ontkalken, vriezers aan het ontdooien, recepten aan het reorganiseren en nog veel, veel meer de afgelopen weken. Allemaal voor 15 juli want dan kan er helemaal niets meer volgens mijn brein. Dan houdt de wereld op te bestaan en is nergens anders tijd voor dan voor het nieuwe huis. Neurotisch? Neuh :')
Loopfietsvrijdag 8 juli 2016 @ 12:56
*O* voor toch die hypotheek!
Lucky_Strikevrijdag 8 juli 2016 @ 16:05
Zojuist kregen we een telefoontje van de financieel adviseur, alles is rond. J is onderweg om te tekenen *O*

En onze verkoopmakelaar belde, we hebben een bod op ons huis. Het staat te koop voor 125.000 en er is 105.000 geboden en men wil er 1 september in. In geen 105.000 jaar _O-
Pualavrijdag 8 juli 2016 @ 16:08
Je kan toch terug bieden en kijken wat er mogelijk is? :)
Lucky_Strikevrijdag 8 juli 2016 @ 18:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 16:08 schreef Puala het volgende:
Je kan toch terug bieden en kijken wat er mogelijk is? :)
We hebben gezegd dat we een serieuzer bod afwachten.
Lucky_Strikevrijdag 8 juli 2016 @ 18:27
J heeft dus de nieuwe hypotheekofferte vanmiddag getekend en we hebben de definitieve bevestiging van Florius een uurtje geleden ontvangen. Nu is het echt definitief allemaal.
Tink89vrijdag 8 juli 2016 @ 19:24
quote:
99s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 18:27 schreef Lucky_Strike het volgende:
J heeft dus de nieuwe hypotheekofferte vanmiddag getekend en we hebben de definitieve bevestiging van Florius een uurtje geleden ontvangen. Nu is het echt definitief allemaal.
*O* *O* *O* *O* *O* *O* *O*

Ik ben echt zo ontzettend blij voor jullie!
Lucky_Strikewoensdag 13 juli 2016 @ 11:22
Nog 2 nachtjes slapen :o

Er begint een eind te komen aan mijn to do lijst. Vanaf zaterdag beginnen we een nieuwe en die duurt dan minimaal 5 jaar :P

Nu is dit geregeld/aangeschaft:
- Bieden op een koelvriescombi op Marktplaats
- Inboedel/opstalverzekering
- Koffiezetapparaat/waterkoker
- Informatie ingewonnen over de septictank
- Septictankproof schoonmaakmiddelen (zonder chloor)
- 2 kratten frisdrank en 2 kratten bier voor klussers
- 2 afspraken met aannemers voor maandag en dinsdag
- afspraak voor een bouwkundig onderzoek voor maandag

Zaterdag regelen we een busje. Dan gaan we spullen thuis en in de opslagbox ophalen. Wellicht ergens een koelkast ophalen. En naar Van Cranenbroek voor werkschoenen, werkkleding, een toolbelt en een kruiwagen. 's Middags komt een handige vriend van ons meedenken over een plan de campagne voor de komende weken.

Nu ga ik een puincontainer regelen. Wat klusspullen. Nog wat laatste dingen voor ons bedrijf afhandelen. En dan ben ik er volgens mij wel bijna.
lazinesswoensdag 13 juli 2016 @ 11:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 16:08 schreef Puala het volgende:
Je kan toch terug bieden en kijken wat er mogelijk is? :)
Dat is wat ik ook gedaan zou hebben ja. Terug bieden met maar een mini beetje er af en dan zien wat men doet.
Nu ben je deze bieder sowieso kwijt.
Wij zijn er ook uitgekomen met iemand die een extreem laag bod deed.
Lucky_Strikewoensdag 13 juli 2016 @ 11:31
We zijn nog steeds in een biedproces voor ons huidige huis, al verwachten we niet dat er iets uitkomt.

We hebben wel vast een plan gemaakt voor het geval we uit dit huis moeten en we kunnen nog niet in het nieuwe huis wonen. Een huurwoning kost tussen de 850 en 1000 euro. Dan moeten we 2 keer verhuizen.
Een woonunit laten plaatsen bij ons nieuwe huis kost ongeveer 600 euro plus 440 euro per maand. Ophalen kost trouwens ook 600 euro. De voordelen zijn groot. 1 x Verhuizen, dichtbij om de aannemer in de gaten te houden, de kat hoeft maar 1 keer te wennen, mijn vriend kan dan voor werktijd nog wat klussen want hij is altijd vroeg op.

We denken aan model A2.

[ Bericht 7% gewijzigd door Lucky_Strike op 13-07-2016 11:51:43 ]
derLudolfwoensdag 13 juli 2016 @ 11:36
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 11:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
We zijn nog steeds in eenhttp://www.ggunitservices.nl/wonen/ biedproces voor ons huidige huis, al verwachten we niet dat er iets uitkomt.

We hebben wel vast een plan gemaakt voor het geval we uit dit huis moeten en we kunnen nog niet in het nieuwe huis wonen. Een huurwoning kost tussen de 850 en 1000 euro. Dan moeten we 2 keer verhuizen.
Een woonunit laten plaatsen bij ons nieuwe huis kost ongeveer 600 euro plus 440 euro per maand. Ophalen kost trouwens ook 600 euro. De voordelen zijn groot. 1 x Verhuizen, dichtbij om de aannemer in de gaten te houden, de kat hoeft maar 1 keer te wennen, mijn vriend kan dan voor werktijd nog wat klussen want hij is altijd vroeg op.

We denken aan model A2.
Dat zou ik ook doen... Elke keer snel eten en richting het nieuwe huis rijden gaat je ook wel de neus uitkomen...
Lucky_Strikewoensdag 13 juli 2016 @ 11:38
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 11:30 schreef laziness het volgende:

[..]

Dat is wat ik ook gedaan zou hebben ja. Terug bieden met maar een mini beetje er af en dan zien wat men doet.
Nu ben je deze bieder sowieso kwijt.
Wij zijn er ook uitgekomen met iemand die een extreem laag bod deed.
We zijn hem niet kwijt want de volgende dag deed hij een hoger bod ;) Toen hebben wij een beetje er af gedaan en gezegd dat als hij er met een paar weken in wil, hij toch echt heel dicht bij de vraagprijs moet gaan zitten. Nu wachten we op antwoord.
Tink89woensdag 13 juli 2016 @ 11:40
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 11:38 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

We zijn hem niet kwijt want de volgende dag deed hij een hoger bod ;) Toen hebben wij een beetje er af gedaan en gezegd dat als hij er met een paar weken in wil, hij toch echt heel dicht bij de vraagprijs moet gaan zitten. Nu wachten we op antwoord.
Spannend! Ik duim voor jullie.

En je belt als je hulp nodig hebt he? Ben zo nieuwsgierig!
Lucky_Strikewoensdag 13 juli 2016 @ 11:40
quote:
1s.gif Op woensdag 13 juli 2016 11:36 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Dat zou ik ook doen... Elke keer snel eten en richting het nieuwe huis rijden gaat je ook wel de neus uitkomen...
Precies. Het lijkt me wel wat eigenlijk in zo'n container :) Wel leuk om mee te maken.
Lucky_Strikewoensdag 13 juli 2016 @ 11:40
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 11:40 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Spannend! Ik duim voor jullie.

En je belt als je hulp nodig hebt he? Ben zo nieuwsgierig!
Komt goed!
yinuwoensdag 13 juli 2016 @ 13:32
Ik kom even uit de lurkmodus om te zeggen dat ik dit echt een leuk en leerzaam topic vind om te volgen. Wij zijn zelf ook bezig om een pand te kopen voor ons bedrijf waar we misschien ook bij willen wonen. Met alle ingewikkelde dingen qua financiering en regelgeving van dien. De tijdelijke woonunit was voor mij wel een eye-opener, dus ik wilde je bij deze even bedanken voor die tip! Dat zou ons mogelijk wat ruimte geven in tijd en daardoor ook in de financiering...
Lucky_Strikewoensdag 13 juli 2016 @ 14:42
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 13:32 schreef yinu het volgende:
Ik kom even uit de lurkmodus om te zeggen dat ik dit echt een leuk en leerzaam topic vind om te volgen. Wij zijn zelf ook bezig om een pand te kopen voor ons bedrijf waar we misschien ook bij willen wonen. Met alle ingewikkelde dingen qua financiering en regelgeving van dien. De tijdelijke woonunit was voor mij wel een eye-opener, dus ik wilde je bij deze even bedanken voor die tip! Dat zou ons mogelijk wat ruimte geven in tijd en daardoor ook in de financiering...
^O^

Wij overwegen een klein beetje om zo'n ding aan te schaffen en hem dan te laten staan als bedrijfruimte voor een paar jaar. Maar ja, dan hebben we dat geld niet meer voor een nieuwe badkamer enzo en dat heeft toch wat prioriteit nu. Het zou echt een leuke zakelijke aanschaf kunnen zijn.
Lucky_Strikedonderdag 14 juli 2016 @ 19:15
Nog één nachtje slapen :o

Gisteren heb ik een berg klusspullen besteld bij diverse webshops: haspel, handzaag, stofmaskers, koffieapparaat, etc, etc.

Vandaag nog wat boodschapjes. Ik ben aan het eind van mijn to do list gekomen.

Vrijdag, morgen dus, hebben we om 11.00 een afspraak bij het huis. Dan om 12.00 moeten we bij de notaris zijn. Dan halen we mijn schoonmoeder op om haar het huis te laten zien en gaan we bij een café in het dorp koffie drinken. Dan nog even naar de Action en 's avonds samen uit eten.

Zaterdag vroeg een bus huren, spullen uit de opslag halen. Dan werkschoenen enzo kopen bij Van Cranenbroek. Naar Oudenbosch voor een tweedehands koelkast. Naar de Gamma voor een Altrextrap van 6 treden. En dan eindelijk echt naar het huis om eens wat schrootjes van de wand te trekken.
Lucky_Strikedonderdag 14 juli 2016 @ 19:18
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 11:38 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

We zijn hem niet kwijt want de volgende dag deed hij een hoger bod ;) Toen hebben wij een beetje er af gedaan en gezegd dat als hij er met een paar weken in wil, hij toch echt heel dicht bij de vraagprijs moet gaan zitten. Nu wachten we op antwoord.
Hij bood dus eerst 105.000, daar gingen we niet op in. Toen 110.000 en hij wilde er 1 september in. Ons tegenbod was 122.500 (staat te koop voor 125.000) als hij er 1 september in wilde. Dat was maandagochtend.
Net hoorden we dat er voor maandag een afspraak voor een taxatie is. Het zal wel dan.
hidditdonderdag 14 juli 2016 @ 19:18
Dat is een mooie planning enjoy it *O*
Lucky_Strikevrijdag 15 juli 2016 @ 08:58
Today is the first day of the rest of our lives.

Dit is aan het gebeuren. Zomaar ineens. Ik vind het hartstikke eng ineens, zo'n huis waar ontzettend veel aan moet gebeuren :X
Tink89vrijdag 15 juli 2016 @ 09:12
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juli 2016 08:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
Today is the first day of the rest of our lives.

Dit is aan het gebeuren. Zomaar ineens. Ik vind het hartstikke eng ineens, zo'n huis waar ontzettend veel aan moet gebeuren :X
Blijven ademen, het komt allemaal goed. Geniet vooral van vandaag meissie!
Loopfietszaterdag 16 juli 2016 @ 09:30
Al verdwaasd en ongelovig door je allereigenste huis en tuin gelopen, terwijl je je nauwelijks voor kon stellen dat dit nu echt allemaal van jou was?
Lucky_Strikezaterdag 16 juli 2016 @ 09:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juli 2016 09:30 schreef Loopfiets het volgende:
Al verdwaasd en ongelovig door je allereigenste huis en tuin gelopen, terwijl je je nauwelijks voor kon stellen dat dit nu echt allemaal van jou was?
Yep...

Gisterenavond zijn we uit eten geweest en toen hebben we heel goede plannen gemaakt over de indeling en dat geeft toch wat meer overzicht. Het kan een fantastisch huis worden maar zonder tekening of echt plan is het lastig visualiseren.

De vorige eigenaren hebben het heel fijn opgeruimd achtergelaten dus we hoeven ook niet meer door de zooi heen te kijken, dat scheelt ook veel.
Loopfietszaterdag 16 juli 2016 @ 09:43
Scheelt enorm, wij hebben daar 2 mmaanden over gedaan oid.
Maar wij weten nu, 3 mnd na overdracht, nog steeds niet exact hoe we alles willen.
Lucky_Strikedonderdag 4 augustus 2016 @ 12:56
Zo, maar eens tijd voor een update :s)

Allereerst ons huis in Dordrecht. Dat is verkocht aan de persoon die met het belachelijk lage openingsbod kwam *O* Hij heeft het laten taxeren toen we helemaal nog niet dicht bij elkaar zaten qua prijs en hij ook niet wist wat onze speelruimte was. Wij vonden het wat vreemd, maar als hij geld uit wil geven aan een taxatie, moet hij dat vooral doen.
Goed, aardige taxateur die helemaal onder de indruk was van ons huis. En al snel begon de potentiële koper hoger te bieden. Maar hij wilde er toch nog steeds 1 september in en dat is voor ons praktisch onmogelijk. Uiteindelijk zijn we op 118.500 uitgekomen met de overdracht op 3 oktober.

Wellicht hadden we er een paar duizend euro meer uit kunnen slepen aan het eind van het jaar, per 1 januari veranderen de hypotheekregels weer en mensen schijnen toch haast te krijgen op zulke momenten. Maar dit geeft ons wel veel rust nu en dat is toch prettig. Telkens die kijkers in het huis levert toch veel gedoe op qua opruimen en schoonhouden. Vooral nu we hele dagen in het nieuwe huis zijn en bekaf thuiskomen. Dus we zijn erg blij met de verkoop.

Wij zijn nu hard aan het nadenken over vervangende woonruimte. Een gehuurde woonunit is vaak voor minimaal 6 maanden. Het voordeel is weer dat er dan geen kantoor gehuurd hoeft te worden voor mijn vriend. Maar de kosten zijn wel hoog natuurlijk. Een stacaravan is ook een optie. We zoeken nog even door.
Kaatje1donderdag 4 augustus 2016 @ 12:58
Jeuhhh...huis verkocht, wat een goed nieuws *O* *O*
Lucky_Strikedonderdag 4 augustus 2016 @ 13:30
Ik geef uitdrukkelijk geen toestemming om mijn foto's elders te gebruiken.

Maar voor K&W is het nieuwe huis natuurlijk veel interessanter. Dus foto's! De eerste week vielen we van de ene verbazing in de andere. Je kunt eigenlijk precies het karakter van iemand aflezen aan het huis, grappig wel. Deze mensen waren zuinig en bang voor verandering en modernisering :P
Overal zat behang, en dan bedoel ik echt overal. Op de plafondbalken, in de bedstede. Soms 11 lagen dik. Vaak meerdere soorten naast elkaar in totaal niet bijpassende patronen. We hebben ook stapels en stapels zeil en vloerbedekking verwijderd, ook dat lag tot 4 lagen dik.

Goed, foto's dus. Ik ga denk ik maar even voor een update per kamer/onderdeel, dat is wat overzichtelijker.

Zoals een goed Brabants huis betaamt hebben we overal rolluiken. Er zijn er geloof ik 15 en we hebben 2 keer 2 dezelfde. Zelfs in dezelfde kamer kan er 1 elektrisch zijn en 1 handmatig. Aan de voorkant hebben we zowel houten als kunststof rolluiken.

2016-07-20%2010.54.37.jpg

2016-07-20%2011.07.06.jpg

Van binnen naar buiten: kozijn, houten rolluik met sleuven in het kozijn, spouwmuur, kunststof rolluik. Hoe het binnen afgewerkt is, is bouwfoutjeswaardig :')
2016-07-20%2011.08.23.jpg

De houten rolluiken doen het nog steeds.
2016-07-20%2011.10.46.jpg

Goed, naar binnen. Van boven naar beneden werkt het best.
We hebben dringend een nieuwe trap nodig, dit is geen doen. Vooral niet als ik 's nachts naar de wc moet :P
2016-07-19%2012.55.38.jpg

Dit gaat de slaapkamer worden. De twee horizontale balken gaan omhoog, er komt een nieuwe trap, een wastafel, twee radiatoren en het dak wordt geïsoleerd. Verder komt er een grote inbouwkast met tv.
2016-07-19%2012.37.59.jpg

Dit zijn de kasten van de houten rolluiken
2016-07-19%2012.40.55.jpg

2016-07-19%2012.41.27.jpg

Platen van het plafond en behang van de muren. Het grootste deel van de vloerbedekking is ook weg.
2016-07-25%2012.29.20.jpg
Loopfietsdonderdag 4 augustus 2016 @ 13:37
Spannend!

Wat een verstandige eerste zin in je post. Die ga ik er bij mij volgende keer ook maar bij plakken.
Hoewel ik me niet kan voorstellen dat iemand dat zou willen doen, maar toch.
Lucky_Strikedonderdag 4 augustus 2016 @ 13:41
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 13:37 schreef Loopfiets het volgende:
Spannend!

Wat een verstandige eerste zin in je post. Die ga ik er bij mij volgende keer ook maar bij plakken.
Hoewel ik me niet kan voorstellen dat iemand dat zou willen doen, maar toch.
Geen idee of het helpt. Er bestaat een Facebookpagina genaamd Bouwfoutjes waar (zogenaamd) kundige klussers lachen om anderen. Ik heb geen zin om daar tussen te eindigen. Mijn foto's, mijn huis maar niet mijn bouwfoutjes ;)
Lucky_Strikedonderdag 4 augustus 2016 @ 13:50
De oh zo schattige voordeur. Die er toch echt aan moet geloven over een tijdje maar dat zien we dan wel weer.
2016-07-19%2012.57.30.jpg

In dit huis waren ze gek op nutteloze deuren, hoekjes, verlagingen, verhogingen. Zodra je een stuk behang of stuk hout over hebt, moet dat ergens tegenaan geplakt worden. Ik snap het nut van deze deur niet, hij mag dan ook niet blijven. Achter de deur naar links is de trap naar de slaapkamer.
2016-07-19%2012.57.07.jpg

Iemand nog een stel mooie deuren kopen? Dit wordt de badkamer.
2016-07-19%2012.35.09.jpg

Hier zie je een stuk van de trap. Dit wordt nog breder en dieper. Geen probleem want er komt een hoekbad onder.
2016-07-19%2012.34.16.jpg

Links zit de meterkast, die kan natuurlijk ook niet zo in de badkamer blijven. Hij wordt vergroot, met een nieuwe groepenkast en de deur komt in de hal.
Voor het raam komt de douche, aan de straatkant. Overal op het terrein, binnen en buiten, komen we bakstenen en dakpannen in alle soorten en maten tegen. En gelukkig ook een vierkante meter die hetzelfde is als de voorgevel. Het raam wordt dichtgemetseld met precies zoveel stenen als we hebben en dan komt er een klapraampje in.
2016-07-19%2012.34.49.jpg

Vonkenboerfoto:
2016-07-19%2012.35.31.jpg
Tink89donderdag 4 augustus 2016 @ 13:55
Jeeeeej een update! Goed bezig hoor :) en wat een stel zuunige mallooten ;)
AnneXdonderdag 4 augustus 2016 @ 13:59
Sjonge Lucky...een lekkere klus in het vooruitzicht.
Succes!

Trouwens...zorg echt voor een eigen (rust) plek als caravan of bouwunit.
Het is wel héel prettig om even weg te lopen...en te zijn.
En te merken, dat je eigenlijk maar heel weinig nodig hebt...

*got the tshirt.
Lucky_Strikedonderdag 4 augustus 2016 @ 14:04
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 13:55 schreef Tink89 het volgende:
Jeeeeej een update! Goed bezig hoor :) en wat een stel zuunige mallooten ;)
quote:
1s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 13:59 schreef AnneX het volgende:
Sjonge Lucky...een lekkere klus in het vooruitzicht.
Succes!

*got the tshirt.
Goed he, de eerste dagen wist ik vaak niet of ik moest lachen of moest huilen. Een beetje van beiden. Inmiddels hebben we besloten dat we gewoon niet meer terug kunnen en dat we er voor gaan :P

Ik was de klusfoto's bij gang en badkamer vergeten.

Zelfs de plafondbalken en de raggels van de tussenwand naar de badkamer is behangen _O-
2016-07-25%2016.03.42.jpg

Laagjes behang van voor en van na de aanleg van de telefoon
2016-07-25%2014.43.05.jpg

In de badkamer (voorheen slaapkamer) vloerbedekking, vloerbedekking, zeil, zeil, kranten, zeil, tegels, zand. Nee, geen beton natuurlijk. Prachtige tegels, niets meer te redden... Later meer over de krant.
2016-07-22%2014.18.45.jpg

Alles is nu gesloopt daar. Gisteren gehoord van de aannemer dat we 40 centimeter zand moeten uitgraven *O*
2016-08-03%2009.48.55.jpg

Rechtsonder is nog een stukje van een betonnen plaat te zien. Die ligt op een stenen muurtje, zo lijkt het vooralsnog. Die moet er dus ook uit. Ben benieuwd wat we daar tegen gaan komen. En of we er achter kunnen komen waar het toe dient.
AnneXdonderdag 4 augustus 2016 @ 14:09
Ach, wij kwamen de aardappelkelder tegen onder de verrotte vloerbalken, onder de gewezen bedstee.
Leuke plek om puin te storten w/

Tja, nostalgie.

Om topicvervuiling te voorkomen, een pm.
Pualadonderdag 4 augustus 2016 @ 14:59
Wauw wat een huis _O_
usernaamvergetendonderdag 4 augustus 2016 @ 20:54
Leuk pand, jammer dat ze er een nieuwe muur omheen hebben gemetseld aan de buitenkant.


:6
Geraltdonderdag 4 augustus 2016 @ 21:15
Respect. Ik moest er niet aan denken om zo een huis te kopen :X :D :@
Lucky_Strikedonderdag 4 augustus 2016 @ 22:01
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 20:54 schreef usernaamvergeten het volgende:
Leuk pand, jammer dat ze er een nieuwe muur omheen hebben gemetseld aan de buitenkant.


:6
Mijn vriend was vroeger fervent Van Duin playbacker, hij kon het nog meezingen _O-

Die spouwmuur staat alleen aan de voorkant en aan een stuk van de zijkant. Dat is ook gelijk alle isolatie in het huis. We laten die muur nog wel een keer opknappen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Lucky_Strike op 04-08-2016 22:07:43 ]
Lucky_Strikedonderdag 4 augustus 2016 @ 22:07
quote:
14s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 21:15 schreef Geralt het volgende:
Respect. Ik moest er niet aan denken om zo een huis te kopen :X :D :@
Tja. Wij hebben een droom. Dat is niet een huis verbouwen maar dat hoort wel bij de weg naar die droom. We gaan dus maar het beste maken van dat proces. We willen graag nieuwe dingen leren en ons leven omgooien. Mission accomplished :P
lazinessdonderdag 4 augustus 2016 @ 22:08
Oh my :X Respect voor deze flinke klus.
Zo gek als 11 lagen behang en 7 lagen vloerbedekking heb ik ze in K&W nog niet gezien volgens mij.
Maar jullie gaan er vast iets prachtigs van maken.

Wat gaan jullie met alle rolluiken doen?
Heb je ook een totaalplaatje van de buitenkant?
En what's the deal met die kranten? ;)
Lucky_Strikedonderdag 4 augustus 2016 @ 22:35
quote:
1s.gif Op donderdag 4 augustus 2016 22:08 schreef laziness het volgende:
Oh my :X Respect voor deze flinke klus.
Zo gek als 11 lagen behang en 7 lagen vloerbedekking heb ik ze in K&W nog niet gezien volgens mij.
Maar jullie gaan er vast iets prachtigs van maken.

Wat gaan jullie met alle rolluiken doen?
Heb je ook een totaalplaatje van de buitenkant?
En what's the deal met die kranten? ;)
Hoe en wat met de rolluiken is nog niet bekend. We weten namelijk nog niet welke ramen we nu vervangen en welke later. We gaan wel kijken of die houten rolluiken voor weg kunnen, dan kunnen de bakken daarvan alvast uit de slaapkamer.

Totaalplaatje ga ik regelen. Het viel mij ook al op dat ik inmiddels 350 foto's heb maar dat dus ben vergeten.

We hebben een aantal kranten uit 1960 gevonden tussen het zeil. Ik heb er wat foto's van genomen voor ze desintegreerden, ik zal ze binnenkort eens posten als ik weer een vrij uurtje heb.
usernaamvergetendonderdag 4 augustus 2016 @ 23:19
Ramen zijn ook om te bouwen naar varianten geschikt voor dubbelglas, hier in de buurt doen ze niet anders. Hoeft het kozijn niet vervangen te worden, scheelt veel tijd, geld en moeite.
Duderinnetjedonderdag 4 augustus 2016 @ 23:36
Oh L_S, ik dacht toch werkelijk dat ik al eens had gereageerd hier! Maar alsnog: wat heerlijk dat jullie droom uit is gekomen. Een boel werk, maar je kan het dan ook wel helemaal naar jullie hand zetten. Ik volg het topic met plezier. O+
Blueszaterdag 6 augustus 2016 @ 23:46
/volgt *O*
Lucky_Strikezaterdag 13 augustus 2016 @ 16:54
En weer verder met de rondleiding. Op naar de woonkamer. Dit is een van twee woonkamers in dit huis. In deze woonkamer werden alleen zeer speciale gasten ontvangen door de vrouw des huizes. Ze sliep er ook, tot 5 dagen voor haar dood in de bedstede.
Dit wordt ook onze woonkamer. Boven de bedstedes komt een vloer, er gaat alleen een hoek van de kamer af vanwege het toilet.

2016-07-19%2013.02.37.jpg

Onder de bedstedes zit een keldertje van 1x4.5. Hierin maken wij het cv-hok, van de andere kant toegankelijk.

2016-07-19%2013.04.47.jpg

Beetje behang krabban naast de schoorsteen en ja hoor, asbest :(
2016-07-25%2012.27.10.jpg

Vloertje er uit. Inmiddels is al het hout en puin weg en is er 40 centimeter onder de dorpel afgegraven, dat was hier niet zo heel veel gelukkig.
2016-08-03%2009.45.24.jpg

Goed, asbest. Na veel mitsen en maren gaan we de gok niet nemen wat betreft het afvoeren hiervan. We gaan het via de officiële weg doen. We hebben 10,5 vierkante meter gespijkerde asbestplaten. De kosten om dat te laten verwijderen zijn 2750 euro :%
Het duurt 1,5 dag. De platen zelf zijn er binnen een half uur van af. Echter, eerst komt er een lab langs om te kijken of het wel asbest is. Dan moet er een vergunning aangevraagd worden. Wij moeten platen leggen op onze afgegraven vloer. De asbestsaneerder gaat tot 1 a 1,5 vierkante meter voor de muur afplakken met plastic van vloer tot plafond. Er wordt een douche geplaatst. Alle gaten en kieren worden afgeplakt. Er wordt een druk van 20 millibar (volgens mij) gecreëerd, dan mag men pas aan het werk. Dan rammen ze het asbest er af. Maken het schoon, pakken het in. Dan worden er apparaatjes geplaatst die de ruimte op aanwezige vezels controleren. Als dat beneden een bepaalde waarde is wordt de ruimte vrijgegeven worden en kan de boel vrijgegeven worden. Volgens mij komt het lab dan ook nog een nacontrole uitvoeren.
AnneXzaterdag 13 augustus 2016 @ 17:08
Jasses...asbest.
Goede beslissing om het zg. profi te laten verwijderen.

Men zegt, dat je op ongeveer 10% van het budget kan rekenen voor niet begrote / voorziene kosten. -O-
Lucky_Strikezaterdag 13 augustus 2016 @ 17:32
Op naar de volgende woonkamer, die onder dijkniveau. Dit gaat voor ons een woonkeuken worden met openslaande deuren. Links van deze woonkamer is een portaaltje met een douche en toilet, dit wordt uiteindelijk bij de woonkeuken getrokken zodat deze 4,5*8,5 wordt :Y)
Helaas zijn daar nog even de financiën niet naar dus hier gaat een tijdelijke keuken geplaatst worden. Het portaal blijft ook voorlopig, daar komt de wasmachine voor nu.

Er staat een trap midden in de woonkamer, deze wordt verplaatst naar de hoek waar de schouw staat. Dan kan je in een keer doorlopen naar de slaapkamer uiteindelijk.

Via deze deur loop je naar de keuken, daarover later meer.
2016-07-19%2013.41.02.jpg

En deze deur leidt naar het portaal met douche en toilet.
2016-07-19%2013.42.07.jpg

IMG_0766_1.jpg

IMG_0765_1.jpg

Boven deze woonkamer zijn twee vlieringen. Een is bereikbaar door via de trap een vreemde klim te maken en een is bereikbaar via het portaal waar een luik zit. Omdat de woonkamer net 2 meter hoog is, zullen die vlieringen er aan moeten geloven. We willen het plafond helemaal open laten zodat het schuine dak zichtbaar is in de keuken. Echter, er zit een stalen bint in de weg en er moeten twee dakspanten ivm houtworm vervangen worden. Dat is wat het aanpassen van deze ruimte duur maakt.

Naast de schouw zit een spekkast. Daar liet men vroeger spek, worst, ham en wellicht nog meer roken en drogen. Helaas zit deze kast precies op de plaats waar de trap moet komen, we kunnen hem dus niet bewaren. Maar de deur gooien we niet weg, daar doen we ooit nog wel eens iets mee.
2016-07-19%2013.39.35.jpg

De vliering vanaf bovenaan de trap gezien. Je moest jezelf dus schuin op de vliering werpen ofzo, geen idee hoe die oude besjes dat deden of waarom dit ooit zo bedacht is. Links dus de spekkast.
2016-08-03%2009.49.18.jpg

Overblijfsel van de vliering, met nu de spekkast en schouw helemaal rechts.
2016-08-03%2009.49.40.jpg

Niet handig om een miljoen schrootjes voor de deur die naar binnen open gaat te leggen |:(
2016-07-21%2015.48.33.jpg
Spockjuh_zaterdag 13 augustus 2016 @ 17:35
die laatste foto, redelijk herkenbaar _O-
AnneXzaterdag 13 augustus 2016 @ 17:53
:D @ het behang naast de voordeur.

De erfgenamen zullen toch opgelucht zijn dat ze deze keet konden verkopen >:)
FranticDJzaterdag 13 augustus 2016 @ 18:02
Mooi project, ben benieuwd naar het resultaat :Y
Lucky_Strikezondag 14 augustus 2016 @ 11:39
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 17:53 schreef AnneX het volgende:
:D @ het behang naast de voordeur.

De erfgenamen zullen toch opgelucht zijn dat ze deze keet konden verkopen >:)
Dat behang zit op de enige muur waar maar 1 laag op zit. Er is geen muur in huis waar het zo lastig af komt :{ Is de achterdeur trouwens. Behang met baksteenprint op een witgeverfde baksteenmuur |:(
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2016 18:02 schreef FranticDJ het volgende:
Mooi project, ben benieuwd naar het resultaat :Y
Wij zijn ook heel benieuwd ;)
Pualazondag 14 augustus 2016 @ 11:47
Je weet zeker dat t niet van die plak baksteentjes zijn die je er ook nog af kan tikken?
Lucky_Strikezondag 14 augustus 2016 @ 11:49
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 11:47 schreef Puala het volgende:
Je weet zeker dat t niet van die plak baksteentjes zijn die je er ook nog af kan tikken?
Zeker weten ja. Dit is echt een muurtje. Dat muurtje gaat wel sneuvelen over een tijdje maar nu even niet.
Ik heb in het huis waar in we nu nog wonen van die baksteenstrips of hoe ze ook heten. Spuuglelijk.
Lucky_Strikezondag 14 augustus 2016 @ 11:50
Ik ben nu de bouwtekeningen en vergunningsaanvragen van het nieuwe huis aan het bekijken. De stal had als doel koeien te herbergen en is in 1924 aangevraagd, grappig wel.
Lucky_Strikezondag 14 augustus 2016 @ 11:53
In 1929 kostte het aanvragen van een vergunning voor een lichtkozijn 1 gulden :D

Goed, ik heb de tekeningen eens bekeken en er is me iets duidelijk geworden maar niet heel veel.

In 1924 is er een stal gebouwd waar een paar koeien in konden staan. Toen stonden er twee huizen waar nu ons huis staat. In 1930 zijn die twee huizen samengevoegd tot 1 huis. Daar is een bouwtekening van. Dat komt alleen slechts deels overeen met ons huis. Het huis op deze tekening is breder maar een stuk minder diep. Ik gok dat ze het huis minder breed dan gepland hebben gebouwd en er later een stuk aan hebben gebouwd.

En op onze koopakte staat dat ons huis uit 1941 is :?

[ Bericht 33% gewijzigd door Lucky_Strike op 14-08-2016 12:19:00 ]
Blueszondag 14 augustus 2016 @ 12:26
Met verbazing en ontzag volg ik deze verbouwing Lucky, als je dat maar weet :o _O_
Al die details, geweldig, maar ook 'monnikenwerk'. Voorwaarts Monniken! Veel succes!!
En wat &^^%$ van het asbest.
Lucky_Strikezondag 14 augustus 2016 @ 13:08
Ik had dus gehoopt om uit de bouwtekeningen wat te kunnen begrijpen over de volgende situatie maar helaas.

Naast ons huis staat een grote schuur. In die schuur staat een stuk muur en een lager stuk muur:
2016-07-20%2015.41.45.jpg

Als je vanuit de achterste woonkamer de keuken in gaat, loop je eigenlijk de schuur in. Naast de keuken is een kamer die ongebruikt lijkt. En daarnaast een of ander Dutrouxhok. We gokken dat alle drie deze kamertjes overblijfsels zijn van de allerorigineelste huizen die nooit zijn afgebroken. De schuur is er gewoon overheen gebouwd. En die schuur is zeker niet de laatst nieuwe meer zoals jullie later zullen zien dus hoe oud die huizen zijn geweest? In 1924 werden ze volgens de bouwvergunning al als onbewoonbaar beschouwd.

Goed, de drie kamers binnen de schuur, keuken, bestemmingloze ruimte en Dutrouxhok:
2016-08-05%2012.03.47.jpg

2016-08-05%2015.18.26.jpg

2016-08-05%2015.20.14.jpg

Met deze ruimters doen we voorlopig even niets. Ons ontbreekt inspiratie, geld en we hebben ze gewoon niet nodig vooralsnog. Wellicht worden ze bijkeuken. Ze lijken makkelijk op te metselen tot normale mensenhoogte.

Goed, wij zijn weer weg, op naar het huis met de offertes van de aannemers om eens wat beslissingen te nemen.
Blueszondag 14 augustus 2016 @ 13:10
Dutrouxhok _O- :'(
Lot_1zondag 14 augustus 2016 @ 15:55
Wát een huis L_S! Wat lijkt het me fantastisch om het uiteindelijk naar je eigen hand weer in te kunnen richten!
Kaatje1dinsdag 16 augustus 2016 @ 09:54
Mijn hemel L_S. Ik ben zo benieuwd naar wat het gaat worden. En wat een bewondering voor jullie dat jullie hier doorheen kunnen kijken.
Lucky_Strikedinsdag 16 augustus 2016 @ 10:52
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2016 15:55 schreef Lot_1 het volgende:
Wát een huis L_S! Wat lijkt het me fantastisch om het uiteindelijk naar je eigen hand weer in te kunnen richten!
Het begint in mijn hoofd een steeds completer plaatje te worden. Ik heb bijvoorbeeld gisteren de badkamer min of meer ontworpen. En bedacht hoe de deuren in de gang moeten komen. Dat scheelt ineens al heel veel.

Maar in eerste instantie richten we ons op slaapkamer, woonkamer, toilet, badkamer. En we richten een tijdelijk keuken in. De rest van het huis blijft een oude bende. Ik ben benieuwd of ik daar mee kan leven. Het zal wel moeten natuurlijk ;)

Ik denk ook dat het niet echt mogelijk is om in één keer alles aan te pakken. Het is gewoon te veel, er is zo veel om aan te denken en er zijn heel veel communicerende vaten. Dan neem ik liever voor sommige dingen wat langer de tijd. En sommige dingen kan je denk ik beter beslissen als je ergens woont, de keuken is zoiets. Dat gaat voor mij de belangrijkste ruimte in het huis worden. Ik neem daar nog wel even de tijd voor.
Lucky_Strikedinsdag 16 augustus 2016 @ 12:06
Goed, tijd voor de laatste fase van de rondleiding binnen: serre, stal en schuur.

Zoals ik al schreef, is de keuken en de ruimte ernaast een overblijfsel uit oude tijden en is daar een schuur van 12*8 overheen gebouwd. Aan die schuur staat een stal van 7*5.5. Om van de ruimte naast de keuken naar de stal de komen heeft men een serre gebouwd over het dak van de schuur. Snapt u het nog? Nee? Wij ook niet _O-

De serre is het groenwitgestreepte geval hier. De roze aanbouw is de stal.
IMG_0789.jpg

De hebben dit dus echt over de schuur gebouwd. Vroeger waren die pannen dus zwart.
IMG_0771.jpg

Hier het raampje in de keuken. En die kabouters staan op een heuse waterput.
IMG_0773.jpg

Goed, de stal.
2016-07-20%2013.16.59.jpg

Met diverse troggen, daar kunnen vast leuke plantjes in volgend jaar :s)
2016-07-20%2013.23.36.jpg

Achter die witte paal zit een deur, die leidt naar de schuur.
2016-07-20%2013.22.30.jpg

De schuur bestaat uit twee delen. Een deel voor dieren. Die stonden hier rechts langs het pad naar boven (foto is van boven naar beneden). Eerst een melkplaats. En dan de stal van het paard van de kolenkar.
2016-07-25%2013.03.51.jpg

IMG_0782.jpg

2016-07-25%2013.04.10.jpg

Het is lastig te zien hoe groot de schuur is op de foto's. Helaas weten we ook niet hoe oud hij is. Maar aan de constructie te zien erg oud. Hij schijnt het nog wel even uit te houden volgens een constructeursvriend van ons. Daar moeten we maar een beetje op vertrouwen dan. Het dak ligt er in ieder geval heel strak op dus het zal allemaal wel meevallen.
2016-07-25%2013.00.02.jpg

2016-07-25%2013.00.57.jpg

2016-07-25%2013.01.49.jpg

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 16-08-2016 12:14:52 ]
AnneXdinsdag 16 augustus 2016 @ 12:16
Dit wordt een BBach projekt.

Hullie hebben het nog netjes achtergelaten zo te zien, gezien sprake is van stallen en vee en kolen.
But van de asbest.
Lucky_Strikedinsdag 16 augustus 2016 @ 12:20
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 12:16 schreef AnneX het volgende:
Dit wordt een BBach projekt.

Hullie hebben het nog netjes achtergelaten zo te zien, gezien sprake is van stallen en vee en kolen.
But van de asbest.
BBach mag best komen helpen :7 Alle andere klusgoden hier ook trouwens O-)

Die beesten zijn al vele jaren dood. We komen her en der nog wel kolen tegen. En de erfgenamen hebben het heel netjes achtergelaten, de oude hooibalen die er tijdens onze bezichtigingen lagen zijn zelfs weg. Hun tante was een ontzettende verzamelaar en bijna alle troep is weg. Daar zijn ze maanden lang mee bezig geweest. Je moet iets overhebben voor je erfenis ;)

Dat van die asbest wisten ze echt niet trouwens, dat geloof ik wel. De week voor de overdracht hebben ze nog twee losse pijpen in de schuur gevonden, die hadden ze nog netjes weggehaald.
Pualadinsdag 16 augustus 2016 @ 13:04
Wow. Petje af nog steeds. Ik geloof niet dat ik aan zo'n immens project zou beginnen.
Lot_1dinsdag 16 augustus 2016 @ 16:55
Ik snap niets van de indeling van je huis _O- Heb je ook plattegronden misschien?
Lucky_Strikedinsdag 13 september 2016 @ 13:46
Poeh, druk hier. Het kost me veel moeite om het topic up to date te houden. Maar ik blijf stug volhouden, ook al zitten er telkens wat weken tussen. De camera van mijn telefoon heeft het ook nog opgegeven dus ik maak nu foto's met mijn normale camera.

De verhuizing staat inmiddels gepland op 30 september, we hebben een verhuisbedrijf ingeschakeld voor de grote stukken en de rest doen we zelf in die week. We hebben ook een kantoorpandje gehuurd, we verwachten een dezer dagen de sleutel te krijgen dus dan kunnen we die spullen vast verhuizen. Zo stukje bij beetje wordt het steeds wat overzichtelijker.

Wat betreft tijdelijke woonruimte is de kogel door de kerk: via via hebben we een stacaravan gekregen, deze wordt morgen achter ons nieuwe huis geplaatst. Het is 95% zeker dat hij op de oprit past dus het wordt nog even spannend :o

We hebben ook een vergunning gekregen van de gemeente voor de asbestsanering dus we wachten nu even wanneer dat plaats gaat vinden.

We hebben de afgelopen weken van alles gesloopt en buiten zaken voorbereid op de komst van de caravan. We zijn 3 houtcontainers en een puincontainer van elk 10 kuub verder inmiddels. In verband met de plaatsing van de caravan kan er nu even geen nieuwe container neergezet worden.

Gesloopt in de eerste drie weken en daarna de weekenden: alle plafonds, de kleine slaapkamer, de betimmering tegen het dak, al het behang, alle vloeren, de houten rolluiken, de schoorsteen benedendijks met spekkast, schrootjees, de badkamer, de asbestschuur, konijnenhokken, waslijnpalen, 8 bomen gekapt, de tussenschotten zijn uit de stal, etc, etc, etc. Er is 40 centimeter zand uit de dijkniveauverdieping gegraven tbv de betonvloer. Er zijn nog wat dakpannen en een nokvorst gerepareerd. En het hek kan weer normaal open.

Beetje asbest van het schuurtje buiten opgeruimd, dat mocht gelukkig vergunningsvrij.
2016-08-05%2010.06.00.jpg

Er hing een heus urinoir aan de schuur _O- Mrt een goot die nergens op uitkwam.
2016-08-05%2014.39.35.jpg

Er viel een vogelnestje op de houtcontainer :O Gelukkig was hij leeg
2016-08-03%2010.07.10.jpg

Schootsteen slopen
IMG_0810.jpg

Ruimt lekker op
IMG_0826.jpg

Tussen de 6 lagen vloerbedekking in de kleine slaapkamer kwamen we nog een krant uit 1960 tegen
2016-07-29%2016.00.58.jpg

Mijn vriend kreeg bijna deze vriend op zijn hoofd bij het slopen van het plafond
IMG_20160725_174736884.jpg

Straks weer even verder met de update! En dan ook plattegronden.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 13-09-2016 14:02:02 ]
AnneXdinsdag 13 september 2016 @ 13:48
Yeah...update (8>
Lucky_Strikedinsdag 13 september 2016 @ 16:39
In de woonkamer is de vloer er uit en het zand afgegraven zodat de betonvloer gestort kan worden maar de asbestmeneren moeten ook fatsoenlijk kunnen werken dus we hebben maar een vloertje getimmerd.
IMG_0904.jpg

In de kelder onder de vroegere bedstedes zat nog een koelkast. We hadden nog wat plaats over in de puincontainer dus mijn vriend ging de koelkast slopen. Waar het halve huis bijna uit elkaar valt na een klap met de hamer, is hier 1,5 uur op gebeiteld en ge sloophamerd, toen was het genoeg.
IMG_0914.jpg

Alle tussenschotten zijn uit de stal. Nu kunnen we daar de huisraad opslaan terwijl we in de caravan wonen en er in het huis gebouwd wordt.
IMG_0921.jpg

Buiten moesten er bomen gekapt worden omdat het anders net wat krap zou worden om de stacaravan er langs te loodsen
IMG_0850.jpg

8 Bomen later:
IMG_0913.jpg

In de tuin staan nog wat in beton gegoten palen in de weg voor e caravan -O- De achterste paal was niet kapot te krijgen en de betonnen basis van de lantaarnpaal zit minstens een halve meter in de grond :|W
IMG_0836.jpg
IMG_0864.jpg

En bonuspoes helpt met inpakken
IMG_0919.jpg
Lot_1dinsdag 13 september 2016 @ 16:53
Wat een werk hebben jullie verzet ^O^

bonuspoes O+
FranticDJdinsdag 13 september 2016 @ 16:57
Damn wat een project *O*
_midodinsdag 13 september 2016 @ 17:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 augustus 2016 16:55 schreef Lot_1 het volgende:
Ik snap niets van de indeling van je huis _O- Heb je ook plattegronden misschien?
Ik dacht ook een redelijk ruimtelijk inzicht te hebben maar hier kan ik kop nog kont aan ontdekken Plattegronden zouden enorm helpen.
Voor de rest heb ik een reuze-ontzag voor het avontuur waar jullie je instorten en wil ik je heel veel succes wensen!
Lucky_Strikedinsdag 13 september 2016 @ 17:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2016 16:53 schreef Lot_1 het volgende:
Wat een werk hebben jullie verzet ^O^

bonuspoes O+
Oh ja, jij krijgt nog een plattegronden. Bijna nog vergeten.
Lucky_Strikedinsdag 13 september 2016 @ 17:23
Ik heb geprobeerd om het te tekenen op de pc maar ik kan dat dus echt niet. Good oldfashioned pen and paper it was.

Zo was het:
Tekening%20A.jpg

Zo wordt het voorlopig:
Tekening%20C.jpg

De focus ligt nu dus echt op het woonhuis. En dan in het bijzonder op de woonkamer, badkamer, het toilet, de trap en de slaapkamer, die is net zo groot als de kamers op dijkniveau. In de benedendijkse kamer komt een tijdelijke keuken.

Later zal deze keuken, samen met het washok, een grote woonkeuken met openslaande deuren worden. Het verdere plan is om een bijkeuken te maken van de oude keuken en de ruimte daarnaast. De serre zal een veranda worden. Misschien breken we de muur in de hal naast de trap door om in de schuur verder te bouwen. Of zoiets O-) Meerjarenplan dus.
Lucky_Strikedinsdag 13 september 2016 @ 17:25
quote:
14s.gif Op dinsdag 13 september 2016 17:10 schreef _mido het volgende:

[..]

Ik dacht ook een redelijk ruimtelijk inzicht te hebben maar hier kan ik kop nog kont aan ontdekken Plattegronden zouden enorm helpen.
Voor de rest heb ik een reuze-ontzag voor het avontuur waar jullie je instorten en wil ik je heel veel succes wensen!
Dank je ^O^
Tink89dinsdag 13 september 2016 @ 21:13
Helden!

We komen snel kijken 😊😊
faptistdinsdag 13 september 2016 @ 22:04
Wow, wat een gaaf project. Ik kijk met ontzag naar jullie vorderingen.
Heel veel succes!
derLudolfwoensdag 14 september 2016 @ 09:05
Wil je in de toekomst en verbinding tussen keuken/washok en woonkamer of alleen een grote keuken door washok en keuken? Want in dat eerste geval zit de CV niet praktisch. Kan die niet achter de oude keuken ofzo in zo'n hokje?

En als je de wc in een hoek van de woonkamer hebt een CV in de andere houd je een gek nisje over, dat lijkt niet zo mooi denk ik.
Lucky_Strikewoensdag 14 september 2016 @ 11:53
De stacaravan staat op het terrein *O*
Lucky_Strikewoensdag 14 september 2016 @ 12:12
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2016 09:05 schreef derLudolf het volgende:
Wil je in de toekomst en verbinding tussen keuken/washok en woonkamer of alleen een grote keuken door washok en keuken? Want in dat eerste geval zit de CV niet praktisch. Kan die niet achter de oude keuken ofzo in zo'n hokje?

En als je de wc in een hoek van de woonkamer hebt een CV in de andere houd je een gek nisje over, dat lijkt niet zo mooi denk ik.
We lopen van de keuken naar de woonkamer via de gang, niet rechtstreeks. Niet over nagedacht eigenlijk, goeie vraag wel.

Maar de cv komt in de kelder onder de woonkamer, in de woonkamer hebben we dus alleen het toilet dat uitsteekt.
Keuken en washok worden later een grote woonkeuken. Dit ligt 1,5 meter lager dan de woonkamer. In het washok wordt een deur gemaakt naar de kelder onder de woonkamer en dus het cv-hok.
LievePoetinwoensdag 14 september 2016 @ 14:46
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2016 11:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
De stacaravan staat op het terrein *O*
Foto's ;) Wat een karwei ik was er niet aan begonnen.
Blueswoensdag 14 september 2016 @ 17:24
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2016 11:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
De stacaravan staat op het terrein *O*
*O*
yinuwoensdag 14 september 2016 @ 17:46
Leuke update! Ik vind de plan-fase echt zo cool. Lekker fantaseren over hoe het kan worden... en dat dat dan ook echt uitgevoerd kan gaan worden!
Lucky_Strikewoensdag 14 september 2016 @ 18:45
Mogen foto's mensen. Ik lig uitgeteld doch gelukkig op de bank op de bezorggriek te wachten :P

We hebben vandaag ook nog even in wat badkuipen gelegen ter orientatie. En twee kozijnleveranciers bezocht.

Raar hoor, zo maar op de door de weekse woensdag een dagje spijbelen.
ueberduitserdonderdag 15 september 2016 @ 08:08
Waarom heb ik dit topic gemist? :?
Wat een project zeg en ik heb respect voor jullie! Nu ik dit zo zie ben ik blij dat wij toch niet het oude boerderijtje in Scheerhorn gekocht hebben, dat was in vergelijkbare staat.
Tink89donderdag 15 september 2016 @ 09:15
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2016 18:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mogen foto's mensen. Ik lig uitgeteld doch gelukkig op de bank op de bezorggriek te wachten :P

We hebben vandaag ook nog even in wat badkuipen gelegen ter orientatie. En twee kozijnleveranciers bezocht.

Raar hoor, zo maar op de door de weekse woensdag een dagje spijbelen.
Heb je onze badkuip gezien bij de housewarming? Die is echt ultiem...
RB42donderdag 15 september 2016 @ 12:43
quote:
1s.gif Op woensdag 14 september 2016 18:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mogen foto's
Ja, die mogen zeker ;)

Leuk topic zeg, en best leerzaam. Veel succes met dit flinke meerjarenproject!
Lucky_Strikedonderdag 15 september 2016 @ 15:13
Het was een spannende dag gisteren met die caravan maar het is allemaal goedgekomen *O* En dat ruim, ruim binnen de begroting. Het plaatsen was veel sneller gebeurd dan we dachten en dus een stuk goedkoper. Alle lof voor Heurkens Schoones Caravantransport, we zijn echt perfect geholpen. We twijfelden of het wel zou lukken om de caravan op het terrein te krijgen. Dan zouden we twee problemen hebben. Niet alleen geen woonruimte, maar ook zou er een caravan midden op de dijk staan en dat is ook niet de bedoeling natuurlijk :P

Dus we hadden gevraagd of het transportbedrijf wilde komen kijken. Dat wilden ze wel maar dat zou toch al snel 1,5-2 uur kosten en dat zou zonde van het geld zijn. Het was een beter idee om een van hun transporteurs langs te laten komen als hij in de buurt was. Dat was toevallig de volgende dag. De chauffeur in kwestie zei dat het voor 90% zeker wel zou lukken, het lastigste was om de draai de oprit op te maken. Dat hing ook af van de tractor die de chauffeur bij zich zo hebben, die zijn nogal speciaal.
Na veel wikken en wegen bleek dat we geen andere keuze hadden om toch maar de gok te nemen en deze caravan te laten plaatsen. Begroting: 1500-1700 euro transportkosten. Bij de opdrachtbevestiging hebben we gevraagd om dezelfde chauffeur die onze situatie al kende.

Waarschuwing: veel foto's :P

Gisteren om 8.30 was het dus zo ver. Toen we aankwamen op de camping waren ze al een kwartier bezig:
IMG_0926.jpg

Na 45 minuten konden we rijden naar de dieplader
IMG_0929.jpg
IMG_0930.jpg
IMG_0933.jpg
IMG_0936.jpg

Tractor werd weer op de truck gereden, tof gezicht wel. De hele dag was trouwens gaaf met die machines :Y
IMG_0937.jpg

Het duurde in totaal 30 minuten om de caravan op de trailer te krijgen. Hij werd er op getrokken met een lier.
IMG_0941.jpg

IMG_0943.jpg
IMG_0947.jpg

En toen was ons eigen convoi exeptionnel onderweg *O*
IMG_0948.jpg

Onderweg kwamen we ze tegen bij een tankstation
IMG_0950.jpg

Heelhuids aangekomen *O*

Zien jullie die twee witte paaltjes? Daar moet het gevaarte tussendoor _O-
IMG_0951.jpg

Gelukkig heeft de chauffeur een enorm talent voor het besturen van zijn superieure tractor
IMG_0958.jpg

IMG_0959.jpg

IMG_0960.jpg

IMG_0962.jpg

Pfiew, het past! Nu de bocht om het huis nog...
IMG_0964.jpg
IMG_0968.jpg

IMG_0967.jpg

IMG_0966.jpg

De draai is ook gemaakt. Bij het op de juiste plaats zetten krijgt de caravan een lekke band, hij staat een halve meter te ver van de muur. Jammer dan :P
IMG_0978.jpg

Nu nog even waterpas zetten. De tractor brengt bielzen en er wordt een luchtkussen gebruikt om de caravan op te tillen.
IMG_0979.jpg
IMG_0984.jpg

*O* Hij staat *O* We noemen hem Epkerevan.
IMG_0985.jpg

Nog even over de tractor. Die had aan de voorkant een hydraulisch systeem dat gebruikt werd bij het verplaatsen van caravans en aan de achterkant ook een systeem dat gebruikt werd bij het stellen van de caravan:
SPOILER
IMG_0973.jpg

IMG_0972.jpg
IMG_0975.jpg
IMG_0976.jpg
IMG_0977.jpg

Achterkant:
IMG_0982.jpg


[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 15-09-2016 15:20:52 ]
Lot_1donderdag 15 september 2016 @ 15:19
Wow, wat past dat precies! Die gordijntjes/vitrage ook :D
AnneXdonderdag 15 september 2016 @ 15:31
Wow _O_ piest pesas :D

en bijna net zo groot als mijn huis.

Foto's van binnen volgen toch ook wel?
Heb je energie en water?
Lucky_Strikedonderdag 15 september 2016 @ 15:32
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 15:31 schreef AnneX het volgende:
Wow _O_ piest pesas :D

en bijna net zo groot als mijn huis.

Foto's van binnen volgen toch ook wel?
Heb je energie en water?
Die foto's volgen ook nog hoor. Nog geen energie en water, dat komt binnenkort. Over 2,5 week gaan we er pas in wonen.

Prachtige gordijnen inderdaad _O-
Kaatje1donderdag 15 september 2016 @ 15:37
WAUW WAUW WAUW......da's krap an, maar wat goed dat het past en staat! _O_
FranticDJdonderdag 15 september 2016 @ 15:37
Dat scheelde idd niet veel :o!
derLudolfdonderdag 15 september 2016 @ 15:52
Dat past als Piet in Griet :D
Dat systeem op de achterkant noemen ze als het op een machine zit 'side shift' Grappig systeem wel met die cilinder, dat je het laatste beetje kunt manoeuvreren zonder daadwerkelijk te rijden :Y
derLudolfdonderdag 15 september 2016 @ 15:56
Was ie op die camping ook al verzakt, omdat ze daar ook met een luchtbalg bezig waren. Hoe breed is die caravan trouwens?
Lucky_Strikedonderdag 15 september 2016 @ 16:03
quote:
1s.gif Op donderdag 15 september 2016 15:56 schreef derLudolf het volgende:
Was ie op die camping ook al verzakt, omdat ze daar ook met een luchtbalg bezig waren. Hoe breed is die caravan trouwens?
Nee, hij was niet verzakt. Ze waren op de camping bezig met rijplaten neerleggen en de blokken weghalen waar de caravan op stond.
Tink89donderdag 15 september 2016 @ 16:12
*O* _O_ :*
RB42donderdag 15 september 2016 @ 16:55
Tof dit!
Lucky_Strikedonderdag 15 september 2016 @ 17:48
Even een nieuwe OP maken