abonnement Unibet Coolblue
pi_154544629
quote:
1s.gif Op maandag 20 juli 2015 21:43 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

:D

Tja, het is geen echt slechte buurt qua criminaliteit ofzo maar het is een echt volksbuurt met heel veel mensen op weinig ruimte. En dan heb je dus veel mensen waar je mogelijk last van kunt hebben. En ik heb heel snel last van anderen, ik ben erg moeilijk met geluid en geur.

Het huis is eigenlijk prima verder. Een nieuwe keuken zou leuk zijn en de vloer is aan vervanging toe. Maar verder valt het allemaal best mee qua huis. Alleen niet qua buitenruimte.

Het lijkt me heerlijk om te keutelen in mijn tuin. Om naar de kipjes te kijken. Om trots te zijn op mijn katten als die met een jachttroffee aankomen. Om vrienden uit te kunnen nodigen voor een bbq in de tuin...
Volgens mij weet ik wel waar je woont ja. En ik woon daar zelf niet. En ging daar ook al niet wonen toen ik nog niks over jouw huis wist. :+
  maandag 27 juli 2015 @ 16:30:54 #52
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_154677379
:D R2R

Tja, weinig vorderingen hier. Mijn werkster kwam vorige week trots vertellen dat ze iets heel geks had weggeschrobd rond het doucheputje. Dat was dus de kit :(

Geek weekend gehad dus geen activiteiten behalve wat onkruidverwijdering aan de voorkant. Bizar spul, dat onkruid. Binnen 3 weken staat onze soort ineens tot net onder het raam :D


En nu niet meer.


Nou, dat was het weer met deze waanzinnig interessante vooruitgang ;) O, ik word wel vandaag of morgen gebeld door iemand van de gemeente die me alles kan vertellen over geveltuintjes.

Over een paar dagen eerst op vakantie en daarna maar eens in actie komen om inzicht te krijgen in de financiën. Allemaal leuk en aardig met die plannen maar het moet wel wat concreter worden. Ik heb afgelopen nacht 2 uur wakker gelegen omdat ik in mijn hoofd een huis aan het ontwerpen was.
Spoilers!
  dinsdag 28 juli 2015 @ 12:41:51 #53
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_154700602
Oh ja, gisteren nog vergeten te melden dat we niets hebben gehoord van de twee heren klussers die twee weken geleden langs zijn gekomen voor diverse offertes, vooral voor de wc.
Spoilers!
  dinsdag 28 juli 2015 @ 12:49:16 #54
319308 Tink89
To live is to dance
pi_154700773
Haha, dat wakker liggen met ontwerpen in je hoofd ken ik... frustrerend en heerlijk tegelijk!

En nice hoor, zo zonder onkruid. Stom van de heren klussers, heb je werkspot al eens geprobeerd?
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  dinsdag 28 juli 2015 @ 13:05:56 #55
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_154701098
Na de vakantie ga ik inderdaad maar aan Werkspot of iets dergelijks. Het meest irritante is dat er nog steeds een gat in de keukenvloer, schuin voor mijn kookplaat zit. Nou ja, er ligt provisorisch laminaat over maar je kunt er beter niet te lang op staan.
Spoilers!
  dinsdag 28 juli 2015 @ 13:31:00 #56
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_154701672
L_S!
bij gebrek aan eigen realistische dromen ga ik met je mee dromen :@

( en stiekem bekijken wat jij opknapt om je huis verkoop klaar te maken en mental notes te maken voor mijn eigen huis ;) )

Dordt is wel een heel leuke stad! O+ en in de omgeving is vast iets ontzettend mooist te vinden.

met de nieuwe cijfers van de accountant, kan je je daarmee een iets duurder huis permiteren?
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  dinsdag 28 juli 2015 @ 14:28:47 #57
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_154703192
quote:
7s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 13:31 schreef Barreltje het volgende:
L_S!
bij gebrek aan eigen realistische dromen ga ik met je mee dromen :@

( en stiekem bekijken wat jij opknapt om je huis verkoop klaar te maken en mental notes te maken voor mijn eigen huis ;) )

Dordt is wel een heel leuke stad! O+ en in de omgeving is vast iets ontzettend mooist te vinden.

met de nieuwe cijfers van de accountant, kan je je daarmee een iets duurder huis permiteren?
We hebben op dit moment geen idee wat we kunnen krijgen qua hypotheek eigenlijk.

Toen mijn zwager nog bij de zaak zat, hadden ze een 50/50 winstverdeling. Mijn vriend verdiende ongeveer 70% daarvan dus dat was niet zo gunstig voor ons ;) Uiteindelijk zijn ze uit elkaar gegaan en daarbij is ook besproken dat de winst over 2013 en 2014 wel eerlijk verdeeld zou worden. De laatste twee jaar is ons inkomen dus een stuk gegroeid. En daarbij komt dat we nu vanuit huis werken en dus geen 1000 euro per maand aan een bedrijfspand uitgeven.

Het is dus een beetje de vraag waar een hypotheekverstrekker naar kijkt qua inkomenshistorie. 2011 Was trouwens op papier ook een heel slecht jaar omdat toen 2 nieuwe stationwagens te laste van de winst zijn gebracht.

Maar we willen hoe dan ook verhuizen, of we nou 1 of 3 ton kunnen lenen.
Spoilers!
pi_157080407
Na een paar maanden van drukte en ziekte, schop ik toch dit topic maar weer eens omhoog. Er is niet heel veel gebeurd maar toch wel iets.

We hebben nog niet afgerekend met mijn zwager, ik ga daar deze week een vaststellingsovereenkomst voor opstellen.

We zijn ook niet naar een hypotheekadvisuer geweest. In eerste instantie dachten we dat het geen zin zou hebben omdat we maximaal 4,6 keer ons inkomen konden lenen en dat is op dit moment nog even niet genoeg. Nu zijn er toch wat vragen opgekomen over mijn studieschuld, de restschuld op ons huidige huis, etc. Ik denk dat we toch maar eens gaan praten.

Qua huishoudboekje heb ik geleerd dat we erg veel geld uitgeven aan boodschappen elke week en dat er daarnaast eigenlijk niets valt te besparen behalve op elektra voor onze bedrijven. Mijn vriend is met de elektronische zaken bezig, virtualiseren van servers en ander ingewikkeld gedoe. Ik probeer wat zuiniger te zijn met de boodschappen. Ik kook nu met wat minder ingrediënten dan eerst en probeer minder vaak dingen weg te gooien.

We hebben een soort kastendoorschuifplan gemaakt voor de eerste verdieping. Een kast gaat weg en verder wordt er een en ander verplaatst waardoor twee kamers een stuk ruimtelijker ogen. Dit gaat gepaard met het opruimen van mijn vriends werkruimte beneden en het opruimen van onze Shurgardbox. Veel werk, we vorderen elke week een klein beetje. Uiteindelijk moet alles toch ingepakt en uitgezocht worden dus dan kunnen we het net zo goed nu al doen.
In het kader van de grote opruiming ben ik maar begonnen met het gereedschap:


En als het boven zoveel mogelijk leeg is, kunnen we makkelijker een nieuwe vloer laten leggen. We hebben iemand gevonden die dat voor ons kan regelen. Voordat dat kan gebeuren komt een vriend van ons de hotelschakeling in ons trapgat fixen. Dan kan er wat bedrading nog onder de vloer gestopt worden.

Qua toiletverbouwing zijn we een minuscuul stapje verder. We hebben nooit meer iets gehoord van de twee offertemakers die langs zijn geweest. Mijn vriend was bang dat we via Werkspot een beun in huis zouden halen dus we hebben er een eeuw over gedaan om iemand te vinden. Dat is hopelijk gelukt, ik heb vrijdag iemand gemaild die een offerte uit wilde brengen. Maandag bel ik er nog twee.

Qua vocht is er in de achtermuur niets veranderd, dat zit er uiteraard nog steeds. Ik wil het laten impregneren maar de persoon die mij daarover zou terugbellen heeft niets van zich laten horen...
We hebben inmiddels ook vocht in de voorgevel, geen idee hoe dat er is gekomen. Ineens ging het in de hal erg stinken en toen hadden we nog een muur met vocht. Dat zijn er nu drie, zucht.

Ik had voor we op vakantie gingen de gemeente gebeld met de vraag of we een geveltuintje konden krijgen. Dat kon blijkbaar want toen we terugkwamen van vakantie lag er ineens een kattenbak voor mijn deur :o :


Uurtje tuincentrum met een stapel Irischeques leverde dit op. Nu nog even met kippengaas maar ik heb boogjesgaas en hout in huis voor een wat mooier antihuisdierhek om mijn 'voortuin'.


Daarnaast hebben we een nieuw dak op de schuur. Ik heb geen foto's van de oude situatie vanwege een kapotte telefoon. Maar geloof me, het dak vervangen was nodig. Het was beschimmeld, doorgezakt, het lekte en stonk naar kattenurine en katten krabbelden de bovenlaag er vanaf. Nu is het zo. Een verflaagje gaat zeker nog gebeuren.

We hebben 4 vuilniszakken met klimop die vanaf de buren naar ons groeit verwijderd. En een grote tak van de boom links. Ik wilde met de buren overleggen maar die waren steeds niet thuis. Dan maar de zaag er in.

SPOILER: kluslijstupdate
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Straks kit vervangen in de keuken. Is maar een klein beetje nodig :@ :|W



We hebben trouwens ook een muis in de keuken, ik kwam ineens een aangevreten pak bloem tegen. Gaf een rommel maar we zijn toch blij dat de muis daar zit. Eerst zat hij op het plafond en daar konden we er niet bij. Ik ga dus even mijn muizenval zoeken en in de keukenkast zetten. Dan heeft de kat ook wat meer rust.

We hebben weer eens ons droomhuis gevonden. Ik ben bang dat het niet beter wordt dan dit en ik hoop dat het nog even te koop staat.


Edit: nog twee probleempjes: de douchekophouder was afgebroken, ik heb een nieuwe gekregen van de leveranciers.
En twee pitten van de kookplaat doen het niet meer. Hard zoeken naar de bon of hopen op coulance van Ikea.

[ Bericht 3% gewijzigd door Lucky_Strike op 25-10-2015 11:53:55 ]
Spoilers!
pi_157081294
Shit, geen transparante sanitairkit in huis voor de keuken -O-
Spoilers!
  maandag 26 oktober 2015 @ 10:45:57 #60
319308 Tink89
To live is to dance
pi_157107264
Gaat goed meissie! Ik ben trots op je :)

En die kit, tjah... er zijn genoeg bouwmarkten open op zondag, toch? Is het nog gelukt?

Edit: leuk huisje, maar ik snap geen hol van de inrichting...
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_157129715
Het is zeker nog gelukt met de kit. Eerst HG kitverwijderaar gekocht want J kreeg het er echt niet vanaf geschraapt. Best goed spul.

Maar wat is Bison sanitairkit een rommel zeg, veel te stroef en het smeert daardoor heel moeilijk uit. Daarbij komt dat de groef tussen het werkblad en de muur heel diep is. Ik doe het nu maar in 3 keer ofzo met telkens tussendoor drogen en hoop uiteindelijk een acceptabel randje over te houden.

Ik ga binnenkort echt een bestelling doen van onder andere Den Braven kit. Gewoon om een en ander op voorraad te hebben. Ik heb toch ook een beitelset en puinzakken nodig, dan kan ik die ook mooi bestellen.
Spoilers!
pi_157129770
Puinzakken is action :Y Veel betere kwaliteit dan de bouwmarkt zelfs. Dat zijn net vuilniszakken en die van de action zijn tenminste stug plastic. En dat nog super goedkoop ook _O_
pi_157129827
Staat genoteerd ^O^
Spoilers!
pi_157129862
Als je 3x kit heb je wel kans op sneller los laten van de kit trouwens. Die laagjes hechten vaak niet lekker op elkaar. Zeker niet als je tussendoor gaat koken.
  dinsdag 27 oktober 2015 @ 11:22:44 #65
319308 Tink89
To live is to dance
pi_157131079
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 10:06 schreef Puala het volgende:
Puinzakken is action :Y Veel betere kwaliteit dan de bouwmarkt zelfs. Dat zijn net vuilniszakken en die van de action zijn tenminste stug plastic. En dat nog super goedkoop ook _O_
Jups, net bij de Action hier in de buurt de laatste vijf rollen gekocht. Ze kwamen voorlopig niet terug, aldus de mevrouw van de winkel.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_157131318
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 10:02 schreef Lucky_Strike het volgende:
Maar wat is Bison sanitairkit een rommel zeg, veel te stroef en het smeert daardoor heel moeilijk uit. Daarbij komt dat de groef tussen het werkblad en de muur heel diep is. Ik doe het nu maar in 3 keer ofzo met telkens tussendoor drogen en hoop uiteindelijk een acceptabel randje over te houden.

Ik vind het erg vervelend om dit te moeten mededelen na alle moeite, maar je kan opnieuw beginnen. Silliconenkit moet in één keer worden aangebracht, nieuwe kit hecht namelijk niet op uitgedroogde kit. Nu komt er vroeg of laat vocht tussen de kit, en dat gaat schimmelen.

Volgende keer de tuit groter afsnijden (opening van minstens 8mm), in een keer aanbrengen en dan afstrijken.
pi_157132914
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 11:37 schreef usernaamvergeten het volgende:

[..]

Ik vind het erg vervelend om dit te moeten mededelen na alle moeite, maar je kan opnieuw beginnen. Silliconenkit moet in één keer worden aangebracht, nieuwe kit hecht namelijk niet op uitgedroogde kit. Nu komt er vroeg of laat vocht tussen de kit, en dat gaat schimmelen.

Volgende keer de tuit groter afsnijden (opening van minstens 8mm), in een keer aanbrengen en dan afstrijken.
-O-

Jammer voor de volgende bewoners, ik blijf niet bezig ;)

Wel handig om te weten trouwens.

Ik had al een grote opening in de tuit maar de kit bleef naar wegzakken achter het werkblad. Even een randje kitten denk je dan...
Spoilers!
  dinsdag 27 oktober 2015 @ 13:09:58 #68
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_157132982
Vlgde keer die kier opvullen met kranten, dan blijft de kit daarop rusten. ;)
But hey, who cares! ;) Not your problem anymore!

*volgt!
***
pi_157206064
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 oktober 2015 13:07 schreef Lucky_Strike het volgende:
Jammer voor de volgende bewoners, ik blijf niet bezig ;)
Scheelt weer dat je gaat verhuizen dan ;)
pi_157295814
Ik heb niet alleen geleerd dat je kit niet laag voor laag mag doen maar ook dat sanitairkit het beste verspreid met zo'n oranje blokje. Dit in tegenstelling tot schikderskit dat het beste verspreidt met een sopvinger.

Bij een helft van mijn keuken is het blad nu gekit. Als je er boven hangt zie je wel dat de onderste laag lelijk is maar het ziet er veel beter uit dan eerst. Het blad aan de andere kant zal ik in een keer kitten en dan met Den Bravenkit.

Vrijdag komt er iemand een prijsopgave doen voor het toilet. Iemand anders beloofde te bellen. En de persoon die ik 1,5 week geleden aan de lijn had heeft niets van zich laten horen.

We zijn verder druk aan het puinruimen. Zaterdag hebben we een stationcar vol troep uit huis gehaald en verspreid over de milieustraat en onze opslagbox. Uit de box ging ook nog een en ander weg.

In die box staat een serverkast van 135 kilo dus ik mailde ons IT-recyclingbedrijf met de vraag wanneer ze hem op konden halen. Ik ga hem namelijk niet weer verhuizen. Maar zij vertelden ons dat onze vorige ladingen te weinig opbrachten en dat ze geen zaken meer met ons willen doen. Bummer. Op zoek naar iemand die wel 135 kilo staal gratis wil hebben dus.

Ik ben wel zo'n beetje klaar met opruimen hier in huis voorlopig. Het is verder bijna allemaal IT gerelateerde troep die mijn vriend moet opruimen.
Ik ben wel begonnen aan zijn administratieve stapel. Daar vis ik in ieder geval de spullen uit die we nodig hebben voor de financieel adviseur. En ik kwam nog ons energielabel tegen, ik moet eens uitzoeken hoe ik dat ding hoger dan G krijg.
Spoilers!
pi_157296042
Oh ja, ik heb ook maar alvast 40 puinzakken bij de Action gekocht. Die gaan vast niet allemaal op bij het slopen van het toilet maar je kunt ze maar alvast hebben. Ik heb namelijk uit betrouwbare bron vernomen dat ze voorlopig uit het assortiment gaan.

En ik heb nu ook een set houtbeitels. En een gatenboorset voor o.a. hout. Als onze vriend nou binnenkort eens de elektra in het trapgat komt fixen, komt die ook mooi van pas.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 03-11-2015 19:34:35 ]
Spoilers!
  Moderator dinsdag 3 november 2015 @ 18:06:09 #72
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_157296109
Bij de puinbreker in Emmen kun je die zakken gratis ophalen :P
Maar ach meestal breng ik gewoon een hele kar weg
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_157296336
Enmen is dik 2 uur rijden. Ben er toevallig pas nog geweest. En het toilet is achter in ons huis, het puin moet eerst nog door de woonkamer dus dan is een puinzak wel handig.
Kruiwagen gaat niet vanwege lastige draai in de gang en twee opstapjes.
Spoilers!
  dinsdag 3 november 2015 @ 19:15:30 #74
319308 Tink89
To live is to dance
pi_157297369
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 november 2015 18:02 schreef Lucky_Strike het volgende:
Oh ja, ik heb ook maar alvast 40 puinzakken bij de Action gekocht. Die gaan vast niet allemaal op bij het slopen van het toilet maar je kunt ze maar alvast hebben. Ik heb namelijk uit betrouwbare bron vernomen dat ze voorlopig uit het assortiment gaan.

En ik heb nu ook een set houtbeitels. En een gatenboorset voor o.a. hout. Als onze vrirnd nku binnenkort eens dr elektra in het trapgat komt fixen, komt die ook mooi van pas.
Goede betrouwbare bron heb jij ;) goed bezig meisje! Ik ben trots op je.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_157355512
Aanstaande maandag komt iemand het toilet verbouwen *O*
Kosten: 1650 euro exclusief pot en tegels, inclusief sloopwerk.

Ik moet alleen wel even tegels gaan regelen, even plannen wanneer dat kan.

Edit: ah, zondag is Hornbach open. Bouwmarktspul is wat mij betreft in dit geval goed genoeg.
Spoilers!
pi_157420111
De badkamerklusmeneer is op komen dagen *O* As we speak hoor ik de tegels vallen. En ik hoor hem steeds vegen dus hij lijkt netjes te werken.

Tegels zoeken is gisteren ook gelukt, we waren voor 180 euro klaar bij de Hornbach. Ik wilde heel graag geen grijswitzwartgebeuren want die stijl begin ik goed zat te worden. Maar ze hadden alleen de keuze uit 50 tinten grijswitzwartgebeuren of lelijk of duur. Dus grijswitzwartgebeuren it is.

Ik heb matjes met tegens van 4x4 voor de ombouw, horizontale witte tegels van 10x30 voor op de wanden en antraciet met korreltjes van 30x30 voor op de vloer. Alles in matte uitvoering.
Spoilers!
pi_157420657
*O* De ene buitenmuur is helemaal niet zo vochtig als ik dacht *O*

Ik was een beetje bang wat er tevoorschijn zou komen als de tegels er af waren. Nu de andere buitenmuur nog.
Spoilers!
  maandag 9 november 2015 @ 11:06:19 #78
319308 Tink89
To live is to dance
pi_157421119
quote:
0s.gif Op maandag 9 november 2015 10:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
*O* De ene buitenmuur is helemaal niet zo vochtig als ik dacht *O*

Ik was een beetje bang wat er tevoorschijn zou komen als de tegels er af waren. Nu de andere buitenmuur nog.
Woehoej! *O* *O* *O*
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_157421855
De andere buitenmuur is 10 vierkante centimeter vochtig dus dat valt ook mee. Wat een pak van mijn hart.
Spoilers!
pi_157489941
We vorderen gestaag.

We hebben geloof ik de langzaamste toiletverbouwer ooit over de vloer. Hij werkt 3x 1,5 uur per dag (2 pauzes tussendoor). Maandag slopen, dinsdag voorstrijk, woensdag inbouwreservoir, vandaag stucen, morgen drogen. Dus maandag pas de tegels en dan nog afwerken. Maar goed, hij is aardig en komt op mij over alsof hij weet waar hij over praat. En hij werkt ontzettend netjes.

Toen hij dinsdag alleen maar voorstrijk smeerde heb ik de klusser ovegehaald om de kapotte tegel op de badkamermuur te vervangen. Die moet nu nog gevoegd worden en dan kan het handdoekrek weer opgehangen worden. De klusser zal ook maandag het kitwerk rond de vloer van de badkamer vervangen. Dan moeten we even douchen bij mijn schoonmoeder aan de overkant.
Ik heb hem ook het gat in de vloer van de keuken laten maken, ik kan nu eindelijk weer recht voor mijn fornuis staan *O* Dat gat was daar gemaakt toen we een lekkende waterleiding hadden.



Nog een plakplintje erop en dit is ook weer klaar.

Een vriend van ons zal de naam doorgeven van een bedrijf dat optrekkend vocht bestrijdt. Na het toilet kan dat wat mij betreft ook asap gebeuren.

Qua dingen die we zelf kunnen doen maken we ook wat vorderingen. Ik heb alle papieren bij elkaar gezocht die mee moeten naar de financieel adviseur. Als mijn vriend niet snel een afspraak maakt met hem, bel ik zelf wel ;)

Ik ben de afgelopen weken zo af en toe bezig geweest om alle dozen/bakjes/etc met boutjes, moertjes, schroeven, IT-gerelateerde kleine dingetjes, etc, etc uit te zoeken en te sorteren. Dat ruimt op en ik weet nu wat we in huis hebben. Dat scheelt vast weer dingen kopen die eigenlijk niet nodig zijn. Ik moet alles nog labelen en van sommige dingen uitzoeken hoe ze in vredesnaam heten :')

Ik ben gisteren de bouwkundige keuring van ons huis tegen gekomen. Wel grappig om eens te lezen. Er was toch best veel nodig als ik het zo allemaal onder elkaar zie. Nieuwe loodslabben op de aanbouw, een nieuwe dakgoot, nieuwe kozijnen, nieuwe vloerbalken, aardlekschakelaar, etc. Ik had altijd het idee dat er niet zo veel aan het huis is gedaan maar alles bij elkaar is er toch aardig wat geklust aan dit huis.
Spoilers!
pi_157594253
Poe, na 4 dagen drogen is het stucwerk in de badkamer maar net droog genoeg om tegels tegenaan te plakken. We zijn wel erg blij want we beginnen het een beetje zat te worden om steeds naar boven te gaan voor het toilet.

Verder heb ik zaterdag de radiator uit het toilet gespoten met radiatorlak. Maar aangezien de hele tuin vol ligt met puin, planten, dozen, etc had ik niet zoveel ruimte. Ik zat half onder de tafel op de tegels. En natuurlijk waait er zand over de radiator net nadat ik hem had gespoten. En toen waaide een flap krant er op. En toen ging het regenen. Echt een succesverhaal :X
Hij ziet er nog niet zo erg uit als ik had gedacht echter, dus ik ga hem zo nog even schuren en nog eens spuiten. Dit keer wel met een roller erbij zodat ik eventueel kan corrigeren.

[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 16-11-2015 12:03:28 ]
Spoilers!
  maandag 16 november 2015 @ 11:26:17 #82
319308 Tink89
To live is to dance
pi_157594942
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 10:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Poe, na 4 dagen drogen is het stucwerk in de badkamer maar net droog genoeg om tegels tegenaan te plakken. We zijn wel erg blij want we beginnen het een beetje zat te worden om steeds naar boven te gaan voor het toilet.

Verder heb ik zaterdag de radiator uit het toilet gespoten met radiatorlak. Maar aangezien de hele tuin vol ligt met puin, planten, dozen, etc had ik niet zoveel ruimte. Ik zat half onder de tafel op de tegels. En natuurlijk waait er zant over de radiator net nadat ik hem had gespoten. En toen waaide een flap krant er op. En toen ging het regenen. Echt een succesverhaal :X
Hij ziet er nog niet zo erg uit als ik had gedacht echter, dus ik ga hem zo nog even schuren en nog eens spuiten. Dit keer wel met een roller erbij zodat ik eventueel kan corrigeren.
Txs voor het delen van die ervaring. Ik plak wel gewoon binnen goed af.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_157595666
Ik geloof dat ik dat ook zou doen in het vervolg. Ik hoop dat er nog wat van de radiator te maken is bij ons. Zo niet, dan toch hoor.

Er zijn twee wanden getegeld *O*
Spoilers!
  maandag 16 november 2015 @ 12:41:11 #84
319308 Tink89
To live is to dance
pi_157596498
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 12:02 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik geloof dat ik dat ook zou doen in het vervolg. Ik hoop dat er nog wat van de radiator te maken is bij ons. Zo niet, dan toch hoor.

Er zijn twee wanden getegeld *O*
Tja, ik weet ook niet of ik ga spuiten. Zie een kwast en een pot verf ook prima zitten, eigenlijk. Die moet trouwens wel nog op het boodschappenlijst, de radiatorlak :s)
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_157596860
4 dagen droogtijd voor stucwerk is ook wel wat kort in deze periode.. Niet gek dat t maar nét droog genoeg was.
pi_157604661
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 12:41 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Tja, ik weet ook niet of ik ga spuiten. Zie een kwast en een pot verf ook prima zitten, eigenlijk. Die moet trouwens wel nog op het boodschappenlijst, de radiatorlak :s)
Ik heb Hammerite lak bij Toolstation gekocht. Het stuift minder dan ik dacht dus misschien doe ik er mijn radiatorbuizen in huis ook wel mee. Eerst morgen die radiator maar even mooier maken, dat heeft het meeste haast.

quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 13:01 schreef Puala het volgende:
4 dagen droogtijd voor stucwerk is ook wel wat kort in deze periode.. Niet gek dat t maar nét droog genoeg was.
Gisteren hebben er de hele dag elektrische kachels aangestaan in het toilet en vanochtend ook nog :o

De tegels zitten op de wanden. Niet helemaal zoals gepland en van die mozaiekmatjes zijn kutdingen blijkt nu. Ze zijn eigenlijk alleen leuk als je je ombouw aan kunt passen qua formaat aan je tegelmatjes :')

Maar goed, we hopen zo kort mogelijk van ons nieuwe toilet te kunnen genieten ;)
Spoilers!
pi_157607350
Klinkt goed! Heb je foto's? :P
pi_157610023
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 20:09 schreef Randy_S het volgende:
Klinkt goed! Heb je foto's? :P
Jawel maar ook tijdgebrek ;)
Spoilers!
pi_157618670
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2015 18:30 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Gisteren hebben er de hele dag elektrische kachels aangestaan in het toilet en vanochtend ook nog :o

De tegels zitten op de wanden. Niet helemaal zoals gepland en van die mozaiekmatjes zijn kutdingen blijkt nu. Ze zijn eigenlijk alleen leuk als je je ombouw aan kunt passen qua formaat aan je tegelmatjes :')

Maar goed, we hopen zo kort mogelijk van ons nieuwe toilet te kunnen genieten ;)
Handig als je scheuren wilt. Te snel drogen is niet slim ;)
En als je een vochtige omgeving hebt kan je nog zo snel willen drogen, maar als het niet weg kan blijft het vochtig ;)

Maar fijn dat het toch nét droog genoeg was.
pi_157618726
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 10:32 schreef Puala het volgende:

[..]

Handig als je scheuren wilt. Te snel drogen is niet slim ;)
En als je een vochtige omgeving hebt kan je nog zo snel willen drogen, maar als het niet weg kan blijft het vochtig ;)

Maar fijn dat het toch nét droog genoeg was.
De klusser had ook gezegd dat elektrische kachels alleen konden op de laatste dag, De eerste drie dagen heeft de deur van het toilet gewoon opengestaan. Het raampje stond trouwens wel open tijdens de kachels. En ik had ook nog maar een vochtvreter neergezet. Tja, of het verstandig was weet ik niet, we zullen het zien ;)
Spoilers!
pi_157618813
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 10:35 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

De klusser had ook gezegd dat elektrische kachels alleen konden op de laatste dag, De eerste drie dagen heeft de deur van het toilet gewoon opengestaan. Het raampje stond trouwens wel open tijdens de kachels. En ik had ook nog maar een vochtvreter neergezet. Tja, of het verstandig was weet ik niet, we zullen het zien ;)
Och, als t maar verkoopbaar word ;)
pi_157618822
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 10:40 schreef Puala het volgende:

[..]

Och, als t maar verkoopbaar word ;)
Jij snapt het ;)
Spoilers!
pi_157625980
De vloer van onze badkamer is gaan werken waardoor de kit na krap 2 jaar al loslaat van de vloer en/of muur. Morgen wordt er opnieuw gekit, dan kan dat ook van de to do lijst af. Wel jammer dat ik morgen en donderdag elders moet douchen maar dat heb ik er wel voor over :Y
Spoilers!
pi_157738078
Zo, tijd voor een update. De klusser is klaar en we zijn bijna helemaal tevreden. De wc pot hangt helaas wat lager dan voorheen, we weten nu dat we zoiets in de toekomst dus moeten bespreken met de klusser in kwestie.
Verder beek het niet zo makkelijk om de matjes op de ombouw te plaatsen als ze niet exact passen.

De klusser heeft ervoor gezorgd dat er aardig wat van de kluslijst af gehaald kan worden. Zoals verteld is de kit in de badkamer vervangen. Eerst hadden we Pattex grijze sanitairkit en nu Zwaluw grijze sanitairkit. De Zwaluw kit glimt meer en is ook donkerder grijs en past iets minder goed bij de badkamertegels. Maar goed, er zit nu een flinke kitrand goede kit op en de kans op lekkage is flink verminderd. Op de foto lijken mijn voegen groenig, dat zijn ze dus niet! Ze moeten wel goed schoongemaakt worden.
Voor:


Na:


Toen een kennis van ons ons handdoekenrek op wilde hangen gebeurde er dit:


Dat is nu ook gefikst:


Tijd voor het toilet. Allereerst mijn radiatorfaalactie supreme :')
Voor:


Na het incident met zand,regen en krantenpapier tijdens en na het spuiten:


Na de tweede keer spuiten :') :') :')

Ik wil binnenkort nog radiatorbuizen verven binnen, eens kijken of ik de radiator nog wat kan corrigeren.

Het toilet zelf dan eindelijk. Zoals hier is de situatie maanden geweest. Een kapotte knop dus we moesten altijd in het reservoir rijken om die witte pin omhoog te trekken. En toen trok mijn vriend de tegels kapot om de lekkage te onderzoeken. Echt een prachtig gezicht :D


Na het slopen:


Na het stucen en het plaatsen van het reservoir en de ombouw. De afvoer is ook wat naar achteren verplaatst zodat de ombouw 8 centimeter naar achteren verplaatst kon worden:


Resultaat *O* *O*

Het werd niet mooi om de matjes bovenop de ombouw te plaatsen dus daar zijn muurtegels op geplaatst. Maar toen kwamen we weer niet goed uit met de muurtegels dus op de achterwand zijn bovenaan de resterende matjes geplaatst.

Nu wil ik wel weer even rust wat klussers betreft. Ik denk/hoop dat we de vloer boven in januari laten leggen. In de tussentijd moet de kruipruimte leeggeschept worden, alle bakjes met schroefjes gelabeld worden, ordners reorganiseren, etc. En nog steeds de tweede helft van de keuken kitten. In een keer, met Den Braven kit ;)

To be continued!

Oh, en als iemand me kan vertellen hoe ik de foto's ook alweer kleiner maak zou dat ook handig zijn ;)
Spoilers!
pi_157746317
-O- Er lekt water daar waar de pot aan de muur is bevestigd. Morgen even bellen maar.
Spoilers!
  zondag 22 november 2015 @ 21:49:20 #96
319308 Tink89
To live is to dance
pi_157751623
quote:
9s.gif Op zondag 22 november 2015 19:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
-O- Er lekt water daar waar de pot aan de muur is bevestigd. Morgen even bellen maar.
Ah, wat balen zeg! En het was net zo netjes geworden allemaal.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_157783762
Nou, er zit een haarscheurtje in de pot dus er is een nieuwe pot nodig. Dat wordt waarschijnlijk volgende week.

Verder heb ik toch nog de foto's van mijn schuurtje gevonden voor het nieuwe dak er op ging.

Spoilers!
pi_157784143
Zo, ik heb mijn claim bij de verzekering ingediend. Van de 2741,62 die het ons gekost heeft om een nieuwe waterleiding te leggen en een nieuw toilet te plaatsen hoop ik 1586,12 vergoed te krijgen.
Spoilers!
pi_157829830
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2015 13:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
Zo, ik heb mijn claim bij de verzekering ingediend. Van de 2741,62 die het ons gekost heeft om een nieuwe waterleiding te leggen en een nieuw toilet te plaatsen hoop ik 1586,12 vergoed te krijgen.
De verzekering gaat een schadeexpert langssturen :D Ik ben benieuwd hoe dit af gaat lopen.
Spoilers!
  donderdag 26 november 2015 @ 18:27:24 #100
319308 Tink89
To live is to dance
pi_157839452
Ik ook! Je moet dingen ook niet verkeerd om doen ;)
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')