abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_153798117
registreer om deze reclame te verbergen
Wij willen eind van dit jaar ons huis in de verkoop zetten en op zoek te gaan naar een ander huis, heel anders dan we gewend zijn. Het leek mij leuk om in een topic bij te houden wat daar allemaal bij komt kijken.

Wat we hebben:
We wonen nu in een arbeiderswijk in Dordrecht. In een rijtjeshuis uit 1910, 85 m2 met een tuin op het noorden van 3 bij 4 incl. schuurtje. We zijn het hier zat. Ik kan dagelijks 5 verschillende honden horen blaffen, katers plassen tegen mijn slaapkamerraam, we horen 's nachts de zeehaven en het spoor, etc, etc.

Mijn vriend heeft een eenmanszaak. De eenmanszaak was tot 31-12-14 een vof samen met mijn zwager. Het bedrijf bestaat nu 10 jaar.
Samen zijn mijn vriend en ik in oktober een vof gestart die mondjesmaat begint te lopen. Beide bedrijven worden gerund vanuit ons woonhuis.

Wat we willen:
Buiten leven! Stilte! Geen buren binnen 50 meter!
We hebben grootse plannen. Of dat allemaal haalbaar is moeten we zien maar het dromen is al ontzettend leuk. De theorie is zoiets: een woonhuis met een slaapkamer of 3. We willen geen kinderen dus extra kamers zijn niet nodig. Het belangrijkste is voor ons een grote keuken met een grote bijkeuken.
We willen graag de bedrijven aan huis houden, eventueel met een paar personeelsleden in de toekomst. Het zou ideaal zijn als dit bedrijf een aparte ingang zou hebben.

We willen heel graag een grote tuin. Een deel om 2 varkens te houden, een deel om een stuk of 10 kippen te houden en een stuk moestuin met kas. Daarnaast wil ik een veranda. We zijn dol op barbecuen (het hele jaar rond) en mijn vriend wil het liefst 5 verschillende barbecues naast elkaar kwijt kunnen geloof ik, en een pizza/broodoven. Ik wil vooral buiten onder een afdak kunnen zitten, relaxen en het liefst mijn was ophangen.
De grote bijkeuken is omdat we jaarlijks 2 varkens willen slachten en veel vriezerruimte nodig hebben. En omdat mijn moestuinopbrengst opgeslagen moet worden. En omdat we een worstmaker, gehaktmolen en snijmachine voor vleeswaren nodig denken te hebben.
Het liefst doe ik ook de was in de bijkeuken zodat ik het gelijk onder de veranda op kan hangen. Maar goed, dat soort plannen gaan nog een beetje te ver.

Ons oorspronkelijke plan was om heel hard te sparen, de bedrijven te laten groeien en dan over een jaar of 5 te verhuizen naar een huis van een ton of 3-4. Maar we zijn het zo zat hier dat we veel sneller weg willen. Dus het huis wordt nu waarschijnlijk een stuk goedkoper. Ik wil wel iets kopen met groeimogelijkheden, dit moet wel ons droomhuis voor de rest van ons leven kunnen worden.

We zijn totaal geen klussers. Ik vind het heel leuk om er over te lezen en over na te denken. Maar ik ben meer een manager dan een uitvoerder ;) 95% van de zaken zal dus uitbesteed worden.

Het plan:
Vooralsnog bestaat het plan uit 2 delen.
1. FinanciŽn uitzoeken:
- Alles over 2014 bij de boekhouder inleveren.
- Wanneer we duidelijkheid hebben over 2014, moeten we nog afrekenen met mijn zwager. We hebben eigenlijk niet echt een idee hoeveel hij nog krijgt. Ik schat zo'n 10.000 euro.
- Dan weten we eindelijk hoeveel geld we nou echt hebben op dit moment en kunnen we uit gaan zoeken hoeveel hypotheek we kunnen krijgen.
- Vanaf vandaag houden we een huishoudboekje bij. We geven niet heel veel uit, we denken niet dat er heel veel valt te besparen. Maar elke euro helpt natuurlijk, het kan helemaal geen kwaad om wat inzicht te krijgen.

2. Het huis verkoopklaar maken:
- Ik wil eerst de buitenkant en de tuin aanpakken. Hoe eerder dat klaar is, hoe zonniger het er op de foto's voor Funda uitziet. En dus aantrekkelijker.
We hebben een klein plaatsje met een gammele schuur, schots en scheve tegels en een buitengevel die geimpregneerd moet worden denk ik. We hebben last van doorslaand vocht en er begint wat schimmel te ontstaan. Ik word binnenkort teruggebeld door iemand die er verstand van zegt te hebben. Op de schuur moet een nieuw dak en de schuur zelf moet geverfd worden.
- Aan de binnenkant van het huis hoeft niet heel veel meer gedaan te worden. Er moet wel een nieuwe vloer in boven. Het is daar nogal scheef, we willen kijken of we het daar wat rechter kunnen krijgen zonder aan de verdiepingsbalken te komen. Ik wil ook de keuken wat opknappen.

Ik ben van plan om jullie over alles op de hoogte te houden. Zowel afspraken met mensen als hypotheekadvisuers, makelaars en aankoopmakelaars maar natuurlijk ook de klussen in en om het huis.

[ Bericht 2% gewijzigd door Lucky_Strike op 24-06-2015 10:54:44 ]
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_153798597
We zijn vorige week langs een huis gereden wat ons echt perfect lijkt, we zijn redelijk verliefd O+

Het gaat om dit huis. Het is ideaal omdat het binnen 15 minuten van Dordrecht ligt. Dat is essentieel omdat daar onze klanten wonen. Ook mijn ouders en schoonmoeder zijn met 35 minuten bereikbaar. Het staat niet aan een drukke weg, onder een hoogspanningskabel, bij een spoorlijn, bij een basisschool of kerk in de buurt. Of erg dicht bij andere mensen :')

De aanbouw van dit huis heeft een aparte ingang. Het huis heeft links en rechts een flinke tuin. De beesten zouden aan de ene kant kunnen en het relax- en moesdeel aan de andere kant. Wel zo handig in verband met dierenstank.
Er moet wel veel gebeuren. Twee grote dakkapellen zodat de badkamer naar boven kan. De badkamer wordt dan een bijkeuken. De aanbouw moet veel groter, wellicht met een verdieping er op ivm de bedrijven. En als er grotere aanbouw komt, blijft er niet zo heel veel plaats over voor de beestjes. Nou ja, dit gaat het dus niet worden. Maar ik noem het huis even zodat jullie een idee krijgen van de droom.

SPOILER: Foto's
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  woensdag 24 juni 2015 @ 10:54:06 #3
319308 Tink89
To live is to dance
pi_153798645
Oooooh lieverd, wat leuk! Ik volg en kom natuurlijk met liefde meedenken, plannen, klussen (alles wat kan met een herstellende hernia tenminste) en poetsen.

Ik ben nu al verliefd op jullie stekje. Mag ik niet een stukje weiland hebben om een paard in te zetten?
Gelukkig getrouwd sinds 29 april 2017
K&W / Tink en de lelijke Tegels - Deel 3
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_153798747
registreer om deze reclame te verbergen
Wauw voor zoiets hier zou je er nog een ton bij mogen leggen. Wat een leuk huisje.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_153798850
Tinkje :W
Helaas, er is geen plek voor zelfs maar een shetlandpony :{

T-P, dit is toch echt midden in de randstad! Wij dachten ook dat zoiets nooit mogelijk zou zijn maar de Hoekse Waard is dus een gebied waar bijna niemand van onze leeftijd nog lijkt te willen wonen. Er staat ontzettend veel te koop. Vergrijzing ftw! Alleen als je kinderen hebt of wilt is het niet zo heel praktisch om daar te gaan wonen. Ideaal voor ons dus :7
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_153798984
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 11:01 schreef Lucky_Strike het volgende:
Tinkje :W
Helaas, er is geen plek voor zelfs maar een shetlandpony :{

T-P, dit is toch echt midden in de randstad! Wij dachten ook dat zoiets nooit mogelijk zou zijn maar de Hoekse Waard is dus een gebied waar bijna niemand van onze leeftijd nog lijkt te willen wonen. Er staat ontzettend veel te koop. Vergrijzing ftw! Alleen als je kinderen hebt of wilt is het niet zo heel praktisch om daar te gaan wonen. Ideaal voor ons dus :7
Lijkt me heerlijk rustig idd.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_154138397
registreer om deze reclame te verbergen
De cijfers van 2014 liggen eindelijk bij de boekhouder. Binnenkort weten we iets meer over onze financiŽn en dan kunnen we ook afrekenen met de ex-zakenpartner.

Ik heb me een beetje ingelezen over sparen, beleggen, etc. En ik ben tot de conclusie gekomen dat ik maar gewoon een spaarrekening met de minst lage rente moet openen. Dat ga ik binnenkort eens uitzoeken.

Verder gaat het goed met het huishoudboekje. Ik heb niet het idee dat we ontzettend kunnen bezuinigen. Ja, het kan wel maar ik ga niet voor 40 euro in de week boodschappen doen. Het leven moet wel leuk blijven.

Ik heb de komende weken onverwacht een leuke en grote klus gekregen die me een aardig bedrag gaat opleveren. Ik kan in ieder geval een nieuw bankstel kopen straks ;)

We hebben een kluslijst gemaakt. Naast de beslissing om een aantal dingen niet te doen (douchewand plaatsen bijvoorbeeld), zijn er vooral heel veel kleine dingetjes die wel moeten. Niet allemaal ter verkoopbaarheid van het huis maar ook omdat het kleine irritaties zijn of gewoon omdat het moet zoals een doucheputje kitten.

Gang:
Mat voordeur vastplakken
Lijmresten voordeur verwijderen
Gang plinten verwijderen
Gang korrelverf
Gang verven
Gang nieuwe plinten plakken
Gang lamp ophangen

Gangkast:
Kruipruimte gangkast leegpompen (elke maand)
*Gangkast trede verstevigen

Woonkamer:
Plint achter gangdeur kitten
Rookmelder ophangen
Plakplint verwijderen trede en boekenkast
Plakplintenlijm verwijderen trede en boekenkast
Plakplint bevestigen trede en boekenkast
Hoge plint kitten bovenkant
Viltjes salontafel vervangen

Keuken:
Plakplint verwijderen
Plakplintenlijm verwijderen
Plint werkblad verwijderen
Plint werkblad bevestigen
Deur keuken opvullen
Lampje koelkast kopen
Mechanisme glazen dak smeren
Glazen dak schoonmaken binnenkant
Kitten werkblad
Boiler keuken nakijken

Toilet:
*Iemand bellen t.b.v. lekke leiding
*Wellicht nieuw toilet als er gebroken moet worden :{

Buiten:
*Iemand bellen t.b.v. doorslaande buitenmuur
*Schuurdak vervangen
Schuur verven
Oplossing scheve schutting
Afdakje weghalen

Boven:
*Nieuwe vloer?
*Hotelschakeling trapgat
Nieuwe stekkerdoos wasmachine
Radiatorbuizen verven
Slaapkamer rolgordijn kitten
Afdeklatje badkamerdeur
Afplaktape badkamer verwijderen
*Tegel badkamer vervangen
Kitten badkamerafvoer

We gaan heel hard ons best doen om de komende maanden elk weekend een uurtje iets te doen. Dat kunnen we best :Y

Met de zaken waar een sterretje voor staat hebben we hulp nodig, ik ga er eens even over nadenken hoe ik dat aan ga pakken.

Verder hopen we heel had dat koelkast, vaatwasser, oven en bankstel het nog minimaal een jaar uithoudt. Die zijn eigenlijk wel aan vervanging toe.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  dinsdag 7 juli 2015 @ 12:07:28 #8
43556 miss_dynastie
Met vlag en Wayple #ESF2018
pi_154138658
Wat een plaaaaaaatje _O_
Ik duim voor jullie dat het lukt!
So let me clue you in... I'm not in danger. I am the danger.
  dinsdag 7 juli 2015 @ 12:38:24 #9
319308 Tink89
To live is to dance
pi_154139455
Da's een flinke lijst Lucky. Weet je zeker dat je al die klussen gaat aanpakken? Ligt natuurlijk aan je portemonnee, maar kun je niet beter je huis incl. de gebreken/lelijke vloer/plakplintjes verkopen? Mensen slopen er vaak toch van alles uit om het naar hun zin te maken.

Idee: vraag een taxateur om een taxatierapport te maken op basis van hoe het nu is en op basis van alle klussen op je lijst. Dan krijg je een idee van de noodzaak.
Gelukkig getrouwd sinds 29 april 2017
K&W / Tink en de lelijke Tegels - Deel 3
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_154139721
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 12:38 schreef Tink89 het volgende:
Da's een flinke lijst Lucky. Weet je zeker dat je al die klussen gaat aanpakken? Ligt natuurlijk aan je portemonnee, maar kun je niet beter je huis incl. de gebreken/lelijke vloer/plakplintjes verkopen? Mensen slopen er vaak toch van alles uit om het naar hun zin te maken.

Idee: vraag een taxateur om een taxatierapport te maken op basis van hoe het nu is en op basis van alle klussen op je lijst. Dan krijg je een idee van de noodzaak.
Ik heb eigenlijk alle materialen als plinten, verf, kitten, lijmen, etc al in huis. En dan kunnen we gelijk ook leren om met een verstekbak enzo om te gaan O-) Tuurlijk weet ik dat kijkers naar ons huis niet van de koop af zullen zien vanwege ongeverfde radiatorbuizen of een lelijke kitrand in de keuken. Maar ik wil mijn huis ook soort van "af" hebben op een of andere manier voor ik er weg ga. En ik kan echt niet veel langer naar die lelijke kitrand op het keukenblad kijken. Plus hij lekt door. Anyway, er is zeker wel een mogelijkheid dat we niet de hele lijst afwerken. We zien wel hoe ver we komen.

Verder wil ik sowieso over een tijdje een taxateur of bouwkundige langs laten komen :Y
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  dinsdag 7 juli 2015 @ 14:47:13 #11
319308 Tink89
To live is to dance
pi_154142369
Ik wil best een klusdagje ruilen btw. Je roept maar :)
Gelukkig getrouwd sinds 29 april 2017
K&W / Tink en de lelijke Tegels - Deel 3
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_154144790
Hmm geen slecht idee Tinkje ~O> We'll see!
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  dinsdag 7 juli 2015 @ 16:28:40 #13
43556 miss_dynastie
Met vlag en Wayple #ESF2018
pi_154144872
Oh, wat k#t, het is verkocht onder voorbehoud zie ik nu? -O-
So let me clue you in... I'm not in danger. I am the danger.
pi_154144959
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 16:28 schreef miss_dynastie het volgende:
Oh, wat k#t, het is verkocht onder voorbehoud zie ik nu? -O-
Oh echt -O- Dat is dan binnen 2 maanden tijd. Fijn voor de verkopers!

Wij gingen er niet vanuit dat we daar ooit echt zouden gaan wonen. Het huisje diende meer ter ondersteuning van 'de droom'. Maar ik had het niet erg gevonden als het over een jaar nog te koop had gestaan O-)
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  woensdag 8 juli 2015 @ 08:35:14 #15
319308 Tink89
To live is to dance
pi_154163084
Dat is heel snel ja..

Achja, alle tijd om te zoeken naar iets waar wel een pony in de wei past })
Gelukkig getrouwd sinds 29 april 2017
K&W / Tink en de lelijke Tegels - Deel 3
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  Moderator woensdag 8 juli 2015 @ 18:55:22 #16
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_154177791
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 10:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
Beide bedrijven worden gerund vanuit ons woonhuis.

Heel verstandig, kun je een deel van de hypotheek onbelast uit het bedrijf trekken :P
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_154192289
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 18:55 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Heel verstandig, kun je een deel van de hypotheek onbelast uit het bedrijf trekken :P
Kan je me uitleggen hoe dat ongeveer werkt?

We hebben de cijfers van onze boekhouder terug en ook te horen gekregen hoeveel we nog moeten afrekenen met mijn zwager. Dat viel op zijn zachtst gezegd niet tegen *O*
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  donderdag 9 juli 2015 @ 09:58:26 #18
43556 miss_dynastie
Met vlag en Wayple #ESF2018
pi_154192472
Op de site van de belastingdienst staat een rekentool: http://www.belastingdiens(...)kruimte_in_de_woning
So let me clue you in... I'm not in danger. I am the danger.
pi_154192725
Dank je, ik zal er binnenkort eens naar kijken.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  donderdag 9 juli 2015 @ 10:33:42 #20
319308 Tink89
To live is to dance
pi_154192957
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 09:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
r werkt?

We hebben de cijfers van onze boekhouder terug en ook te horen gekregen hoeveel we nog moeten afrekenen met mijn zwager. Dat viel op zijn zachtst gezegd niet tegen
*O* *O* *O* *O*
Gelukkig getrouwd sinds 29 april 2017
K&W / Tink en de lelijke Tegels - Deel 3
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_154200557
Je schrijft dat je vriend een eenmanszaak heeft en dat jullie samen een vof hebben, mag dat wel? Ik dacht dat 1 persoon niet meer dan een eenmanszaak (wat een vof in feite ook is) tegelijk kon hebben?
  donderdag 9 juli 2015 @ 16:46:53 #22
43556 miss_dynastie
Met vlag en Wayple #ESF2018
pi_154200677
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 16:42 schreef kingjotte het volgende:
Je schrijft dat je vriend een eenmanszaak heeft en dat jullie samen een vof hebben, mag dat wel? Ik dacht dat 1 persoon niet meer dan een eenmanszaak (wat een vof in feite ook is) tegelijk kon hebben?
Ja hoor, dat mag: http://www.mkbservicedesk(...)ere-eenmanszaken.htm
So let me clue you in... I'm not in danger. I am the danger.
pi_154200852
quote:
Ohja, zo zat het. Thanks!
pi_154204036
quote:
0s.gif Op woensdag 24 juni 2015 10:57 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Wauw voor zoiets hier zou je er nog een ton bij mogen leggen. Wat een leuk huisje.
een ton als je het zelf doet, als je laat uivoeren wel iets meer, althans als je aan de huidige normen wilt voldoen.
pi_154327974
Super weer. Lekkage onder de keukenvloer waar we niet bijkunnen. Met 90 liter per uur stroomt het ergens heen. We weten niet waar het blijft en we kunnen er niet bij zonder de keukenvloer open te breken.

Wordt vervolgd...
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_154328129
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 14:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
Super weer. Lekkage onder de keukenvloer waar we niet bijkunnen. Met 90 liter per uur stroomt het ergens heen. We weten niet waar het blijft en we kunnen er niet bij zonder de keukenvloer open te breken.

Wordt vervolgd...
Oh dat zijn ook geen fijne dingen
I solemnly swear i'm up to no good
  dinsdag 14 juli 2015 @ 14:12:43 #27
319308 Tink89
To live is to dance
pi_154328192
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 14:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
Super weer. Lekkage onder de keukenvloer waar we niet bijkunnen. Met 90 liter per uur stroomt het ergens heen. We weten niet waar het blijft en we kunnen er niet bij zonder de keukenvloer open te breken.

Wordt vervolgd...
Jeetje wat klote zeg. Als ik iets kan doen, hoor ik het wel he?
Gelukkig getrouwd sinds 29 april 2017
K&W / Tink en de lelijke Tegels - Deel 3
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_154329873
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 14:09 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Oh dat zijn ook geen fijne dingen
Niet echt nee :D

quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juli 2015 14:12 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Jeetje wat klote zeg. Als ik iets kan doen, hoor ik het wel he?
Thanks schat, dat gaat volgens mij tot nu toe niet nodig zijn.

We hoorden al een week of 2 water stromen in het toilet. Maar door tijdgebrek hadden we het niet onderzocht. Tot het geluid afgelopen weekend luider werd. Alle kranen in huis uit en de watermeter tikte vrolijk verder.
Gisteren heeft J een paar tegels uit de ombouw in het toilet gebikt. Rip toilet :( Het water stroomt in ieder geval niet die ombouw in. De leiding die lawaai maakt loopt van het toilet de keuken in, slecht nieuws dus. Een nieuw toilet is een ding maar een nieuwe vloer in de keuken en dus de rest van de benedenverdieping is echt een minder goed plan. Onze keuken is een aanbouw en er zit geen kruipruimte onder, in ieder geval is er nergens een luik.

We konden gelukkig de plint onder de keukenkasten makkelijk verwijderen en zo het laminaat een paar banen weghalen. Daaronder lag een parketvloer en daaronder.... tegels. We konden dus niet verder.

Net is er een loodgieter langsgekomen om te onderzoeken hoe en wat. 1,5 Uur en een gat in de keukenvloer (niet ten koste van het laminaat, jeuj) verder bleek dat het makkelijkste plan is om de hele waterleiding vanaf de meter opnieuw te leggen. En dat zijn ze nu aan het doen.

Zo denk je een dagje te kunnen herstellen van een wortelkanaalbehandeling en zo is je hele huis getrasht en ben je een kleine 1000 euro armer :{ Nu eerst maar eens de verzekering bellen om te kijken of daar nog wat te halen valt.

Foto's volgen natuurlijk.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  dinsdag 14 juli 2015 @ 15:21:51 #29
319308 Tink89
To live is to dance
pi_154330423
Gevolgschade zou de verzekering moeten dekken. Zorg dat je een duidelijke factuur krijgt met een specificatie van de werkzaamheden enzo, dat helpt een hoop.

Succes!
Gelukkig getrouwd sinds 29 april 2017
K&W / Tink en de lelijke Tegels - Deel 3
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_154331824
Yep, het ziet er naar uit dat we materiaal en uren voor het maken van een luik in de keukenvloer en tegels in het toilet als zijnde gevolgschade vergoed krijgen. En ook de uren (2 uur, 2 man) voor het opsporen van het lek vergoed gaan krijgen. Ik jompel alvast even heel voorzichtig *O*

Vanavond komt er iemand een offerte maken voor het toilet. Die laten we ook gelijk kijken naar onze scheve verdiepingsvloer en het optrekkend vocht in de achtermuur.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_154333717
Kijk eens aan, ze hebben in 3,5 uur tijd onderzocht, materiaal gehaald en de leiding opnieuw aangelegd. Valt helemaal niet tegen, die jongens mogen vaker komen!
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_154334016
Fijn dat de verzekering iig nog betaald. En dat ze de lekkage gemaakt hebben
I solemnly swear i'm up to no good
  woensdag 15 juli 2015 @ 09:18:44 #33
319308 Tink89
To live is to dance
pi_154352147
Tof! Fijn dat het zo goed.

En wist je trouwens dat het huis vlakbij het huisje dat jullie op het oog hadden ook te koop staat? Zelfde dijk, maar 9 huizen verder :)

http://www.funda.nl/koop/(...)onaventurasedijk-57/
Gelukkig getrouwd sinds 29 april 2017
K&W / Tink en de lelijke Tegels - Deel 3
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_154352274
Leuk zeg! Kan een heel mooi huis worden. Heb je ook een rapport laten opstellen? Ik ben benieuwd wat daar uitkomt. Als ik zo de foto's bekijk kan je er wel minimaal een ton bijleggen om alles in orde te maken :P
pi_154352602
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2015 09:18 schreef Tink89 het volgende:
Tof! Fijn dat het zo goed.

En wist je trouwens dat het huis vlakbij het huisje dat jullie op het oog hadden ook te koop staat? Zelfde dijk, maar 9 huizen verder :)

http://www.funda.nl/koop/(...)onaventurasedijk-57/
Veel te klein perceeloppervlak helaas. We willen minimaal 500 vierkante meter. liefst meer.
quote:
0s.gif Op woensdag 15 juli 2015 09:28 schreef ufopiloot het volgende:
Leuk zeg! Kan een heel mooi huis worden. Heb je ook een rapport laten opstellen? Ik ben benieuwd wat daar uitkomt. Als ik zo de foto's bekijk kan je er wel minimaal een ton bijleggen om alles in orde te maken :P
Nou, het huis uit de tweede post is meer een voorbeeld van wat we willen. Het is inmiddels verkocht maar niet door ons. Wij zijn eerst nog bezig om ons huidige huis verkoopklaar te maken, daarna gaan we pas kijken voor een volgend huis. En daar wordt zeker een bouwkundig rapport bij opgesteld ja.

Nieuw op de kluslijst na gisteren:
- Schimmel achter vriezer verwijderen
- Tegels voor het toilet uitkiezen

Wachten op klusser 1:
- Offerte tegels zetten toilet tbv verzekeraar
- Offerte ombouw, toiletpot, reservoir
- Rekening onderzoekskosten lekkage tbv verzekeraar
- Rekening materiaal en uren waterleiding vervangen

Wachten op klusser 2
- Offerte tegels zetten toilet tbv verzekeraar
- Offerte kruipluik in de keuken maken tbv verzekeraar

Een offerte voor de rest van de toiletkosten, het maken van een geÔsoleerde voorzetwand achter een keukenkastje en het recht leggen van de vloer boven hebben we al gekregen van klusser 2.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_154490314
Nog een kleine update over ons grapje van vorige week, de waterleiding. We hebben al snel een factuur gekregen van de loodgieter, die viel alles mee.

Foto's
Eerst dus in het toilet wat tegels weggehaald, niets kunnen vinden. Dan de keukenvloer maar openmaken. Verder dan dit kwamen we niet, na een paar lagen vloer lag er een tegel.
2015-07-13%2019.26.31.jpg

Volgende dag had de loodgieter natuurlijk zo die tegel uitgebikt. Ik heb genoteerd dat ik een beitel moet kopen, altijd handig natuurlijk.
We kwamen twee leidingen tegen, een naar de gootsteen en een met een enorme omweg naar de wc. En water, maar nog niet eens zoveel als we gedacht hadden.
2015-07-14%2014.07.40.jpg

Het bleek makkelijker en sneller om de oude leidingen af te doppen en een nieuwe leiding aan te leggen. Dit keer wel met rechtstreekse route naar het toilet natuurlijk.
2015-07-14%2017.28.21.jpg

De rechtstreekse route naar het toilet is wel heel rechtstreeks. Maar in september doen we een nieuw toilet dus dan kan die leiding verplaatst worden zonder dat het me een kapot keukenkastje kost.
2015-07-14%2017.27.31.jpg

Bonusfoto
2015-07-15%2017.47.04.jpg

Nu ligt de vloer er zo bij. We wachten op de Klussenier die de vloer komt fixen. Hij gaat dan een kruipluik onder de bovenste laminaatlaag leggen. Dan kunnen we het vocht in de gaten houden.
2015-07-20%2011.30.34.jpg
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_154492399
We hebben al twee weekenden achter elkaar allebei een uur aan ons huis gewerkt *O* :')
Komend weekend tegels voor de wc uitzoeken en dan een paar weken op vakantie.

Gang:
Mat voordeur vastplakken
Lijmresten voordeur verwijderen
Gang plinten verwijderen

Gang korrelverf
Gang verven
Gang nieuwe plinten plakken
Gang lamp ophangen

Gangkast:
Kruipruimte gangkast leegpompen (elke maand)
*Gangkast trede verstevigen

Woonkamer:
Plint achter gangdeur kitten
Rookmelder ophangen
Plakplint verwijderen trede en boekenkast
Plakplintenlijm verwijderen trede en boekenkast
Plakplint bevestigen trede en boekenkast
Hoge plint kitten bovenkant
Viltjes salontafel vervangen

Keuken:
Plakplint verwijderen
Plakplintenlijm verwijderen
Plint werkblad verwijderen
Plint werkblad bevestigen
Deur keuken opvullen
Lampje koelkast kopen
Mechanisme glazen dak smeren
Glazen dak schoonmaken binnenkant
Kitten werkblad
Boiler keuken nakijken

Toilet:
*Iemand bellen t.b.v. lekke leiding
*Wellicht nieuw toilet als er gebroken moet worden :{

Buiten:
*Iemand bellen t.b.v. doorslaande buitenmuur
*Schuurdak vervangen
Schuur verven
Oplossing scheve schutting
Afdakje weghalen

Boven:
*Nieuwe vloer?
*Hotelschakeling trapgat
Nieuwe stekkerdoos wasmachine
Radiatorbuizen verven
Slaapkamer rolgordijn kitten kit gedaan, houdt niet dus ander plan verzinnen
Afdeklatje badkamerdeur
Afplaktape badkamer verwijderen
*Tegel badkamer vervangen
Kitten badkamerafvoer
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  maandag 20 juli 2015 @ 19:23:31 #38
319308 Tink89
To live is to dance
pi_154495058
Goed bezig!!
Gelukkig getrouwd sinds 29 april 2017
K&W / Tink en de lelijke Tegels - Deel 3
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  Moderator maandag 20 juli 2015 @ 20:38:00 #39
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_154498089
Ik heb overigens een plannetje bedacht: een geveltuintje!

Hier in de straat hebben we geen voortuinen en omdat het zo'n pauperbuurt is, kan je van de gemeente gratis een geveltuintje krijgen. Dat leggen ze dan voor je aan. Je moet dan wel een contractje tekenen waarin je belooft dat je er goed voor zult zorgen.

Ik had er eigenlijk nooit zin in, al het groen verandert hier binnen no time in een grote kattenbak en ik ga dat dus niet opruimen. Maar om het huis wat aantrekkelijker te maken wil ik graag een uitzondering maken. :Y
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_154498180
Je bent niet echt reclame aan het maken voor wanneer je huis te koop komt te staan. :+
pi_154499606
quote:
0s.gif Op maandag 20 juli 2015 21:02 schreef R2R het volgende:
Je bent niet echt reclame aan het maken voor wanneer je huis te koop komt te staan. :+
:D

Tja, het is geen echt slechte buurt qua criminaliteit ofzo maar het is een echt volksbuurt met heel veel mensen op weinig ruimte. En dan heb je dus veel mensen waar je mogelijk last van kunt hebben. En ik heb heel snel last van anderen, ik ben erg moeilijk met geluid en geur.

Het huis is eigenlijk prima verder. Een nieuwe keuken zou leuk zijn en de vloer is aan vervanging toe. Maar verder valt het allemaal best mee qua huis. Alleen niet qua buitenruimte.

Het lijkt me heerlijk om te keutelen in mijn tuin. Om naar de kipjes te kijken. Om trots te zijn op mijn katten als die met een jachttroffee aankomen. Om vrienden uit te kunnen nodigen voor een bbq in de tuin...
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  dinsdag 21 juli 2015 @ 08:25:37 #43
319308 Tink89
To live is to dance
pi_154506604
Te keutelen? _O-
Gelukkig getrouwd sinds 29 april 2017
K&W / Tink en de lelijke Tegels - Deel 3
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_154507097
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2015 08:25 schreef Tink89 het volgende:
Te keutelen? _O-
Oh, dat is vast geen gebruikelijk woord :D Mijn vader doet dat altijd volgens mijn moeder, lekker op zijn gemak aanrommelen.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_154507281
Ik ken het woord ook op die manier hoor ;)
  dinsdag 21 juli 2015 @ 10:07:49 #46
319308 Tink89
To live is to dance
pi_154507622
Zitten jullie in dezelfde regio? Nee toch...?
Gelukkig getrouwd sinds 29 april 2017
K&W / Tink en de lelijke Tegels - Deel 3
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_154507827
Volgens mij niet, Dordrecht hier. Jij bent gewoon een rare Brabo Tinkje!
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  dinsdag 21 juli 2015 @ 11:25:22 #48
319308 Tink89
To live is to dance
pi_154508950
Ik ben ook geen Brabo hoor... ik ben stiekem een Limburgse he? :P
Gelukkig getrouwd sinds 29 april 2017
K&W / Tink en de lelijke Tegels - Deel 3
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_154508957
Oh ja -O- ;)
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_154509020
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 juli 2015 10:07 schreef Tink89 het volgende:
Zitten jullie in dezelfde regio? Nee toch...?
Nee kom uit de Betuwe ;)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')