abonnement Unibet Coolblue
pi_122362134

Welkom in de Grote C&H Kennisquiz!
We nodigen iedereen graag uit om mee te doen, maar lees dan wel eerst deze openingspost een keer goed door.



Geef slechts één antwoord per keer. Pas wanneer de vraagsteller aangeeft dat het niet juist is, mag je opnieuw een antwoord geven. Wanneer je een ingeving krijgt en toch een nieuw antwoord wilt geven, geef dan duidelijk aan dat je eerdere post niet meer geldt. Als er meerdere antwoorden op een vraag zijn, dan mag je er net zoveel, en dus niet één meer, geven als dat de vraagsteller aangeeft te willen horen.

Bewerk je antwoord nooit. Spelfouten, toevoegingen of verbeteringen zijn geen geldige redenen om je antwoord te editten. Wanneer je iets op je antwoord hebt aan te merken, post dat dan in een nieuw bericht. Wanneer een post bewerkt blijkt te zijn, is deze per direct ongeldig.

Opzoeken is verboden. Het gebruik van internetpagina's, encyclopedieën, platenhoezen, boeken en elke andere bron is absoluut niet toegestaan. Ook vragen aan huisgenoten, een moeder die meeleest en haar mond niet kan houden of geflashed worden bij het chatten wordt als opzoeken beschouwd. Wanneer blijkt dat je je hier toch schuldig aan hebt gemaakt, krijg je minpunten en word je mogelijk voor een paar delen uitgesloten.


Je krijgt 15 minuten om een nieuwe vraag te stellen, vanaf het moment dat jouw antwoord is goedgekeurd. Na 15 minuten mag iemand anders een nieuwe vraag stellen en wordt jouw punt ingetrokken. Mooie boel! Een uitzondering wordt gemaakt wanneer de goedkeuring langer dan 15 minuten op zich laat wachten (tussen 23:00 uur en 07:00 uur wordt 5 minuten wachttijd op goedkeuring aangehouden, daarna mag je gaan slapen). Er is verder niet één geldige reden om geen nieuwe vraag te stellen.

Formuleer je vraag duidelijk. Wanneer een vraag meerdere antwoorden heeft, geef dan duidelijk aan hoeveel je er wilt horen en of ze in één post moeten staan. Wanneer je dit niet aangeeft, gaat het punt naar degene die als laatste het antwoord compleet maakt. Geef specifiek aan wat voor antwoord je verwacht (dus bijvoorbeeld niet Waarvandaan .. ?, maar Uit welk continent/land/dorp .. ?). Vermijd verder het gebruik van een schuine streep (bijv. Welk lied / van wie?), omdat het niet duidelijk maakt of je beide vragen (lied en artiest) beantwoord wilt hebben, of slechts één van de vragen (lied of artiest). Tot slot het verzoek om je vragen dikgedrukt te stellen, zodat iedereen kan zien dat het een quizvraag betreft.

Wissel het onderwerp zoveel mogelijk af. Stel niet vaker dan drie keer een vraag over hetzelfde onderwerp, maar nog beter is om voor elke nieuwe vraag een ander onderwerp te kiezen. Zo blijven deelnemers gemotiveerder dan wanneer er telkens een vraag komt over een onderwerp waar ze minder van weten.

Vermijd ordinaire gokvragen. Vragen die beginnen met wanneer, welk jaar, hoeveel, etc. hebben vaak weinig met algemene kennis te maken en een hoop gegok is dan ook het gevolg.

Houd het topic actief. Geef tijdig aan of een antwoord fout is en plaats hints wanneer een vraag lastig blijkt te zijn. Als het juiste antwoord maar niet komt, dan mag je een nieuwe vraag stellen. Je mag zelf kiezen of je het antwoord op jouw vorige vraag geeft, of dat je die vraag open laat staan. In dat laatste geval mag men de vorige vraag nog beantwoorden voordat het topic gesloten is.


Als vraagsteller ben jij degene die een antwoord goedkeurt. Het punt geven doe je door de actuele stand van het topic te kopiëren en bij de juiste gebruiker een punt op te tellen. Doe dit dikgedrukt voor de duidelijkheid. Wanneer een gebruiker nog niet in de lijst staat, voeg hem of haar dan gewoon toe.

Probeer binnen 15 minuten een antwoord goed of af te keuren. Wanneer je 15 minuten niks van je laat horen, mag een andere deelnemer een antwoord controleren en eventueel goedkeuren. Als het juiste antwoord dan nog niet gegeven is, mag iemand anders een nieuwe vraag stellen en blijft jouw vraag open staan.

Een juist antwoord is een juist antwoord. Wanneer iemand een goed antwoord geeft dat je eigenlijk niet wilde horen, dan is dat jammer voor jou en dien je het alsnog goed te keuren. Voorkom zulke situaties door je vraag dus duidelijk te formuleren.

Wees soepel met spellingsfouten. Door het soms hoge tempo worden letters nog wel eens vergeten of omgedraaid. Ook bij (buitenlandse) namen mag je niet verwachten dat ze foutloos gespeld worden. Afkortingen zullen ook regelmatig als antwoord gegeven worden, als vraagsteller mag je zelf beslissen of je daar genoegen mee neemt.


Probeer slowchatten enigszins te beperken. Het is niet verboden, maar het is niet de bedoeling dat vragen en antwoorden worden bedolven onder offtopic geneuzel.
Discussies over vragen, antwoorden of andere dingen waar je het niet mee eens bent of gewoon iets over kwijt wilt, mogen in de C&H SC. Bedankt MaJo voor de originele OP! De vorige delen zijn hier terug te lezen.

De huidige stand (graag bij het openen van een nieuw deel de score bijwerken):

10 Doler12
9 Ser_Ciappelletto
8 De_Kardinaal
6 Woestijnvos
5 DeParo
4 Polacco
4 Nibb-it
3 Iblardi
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Rave_NL
2 Rm-rf
1 LompeHork
1 Cobra4
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar

Tenslotte wensen we nog veel succes en plezier in deze reeks!

verantwoording:
Jacob Adriaensz. Backer, 'Officieren en andere schutters van wijk V in Amsterdam onder leiding van kaptein Cornelis de Graeff en luitenant Hendrick Lauwrensz', 1642, Collectie Rijksmuseum Amsterdam SK-C-1174
Willem Willemsz. van de Velde, 'Windstilte', ca. 1700, Collectie Rijksmuseum Amsterdam SK-A-436


[ Bericht 0% gewijzigd door Nibb-it op 01-02-2013 23:12:41 ]
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
pi_122362210
De huidige vraag:

quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 14:25 schreef DeParo het volgende:
Bijna iedereen is bekend met het vliegavontuur van Rudolf Hess wat eindigde met zijn arrestatie in Groot-Brittannië. Welke andere hoge Nazi ontsnapte in Oost-Europa, weliswaar onder iets andere omstandigheden, aan een zelfde lot en verklaar hoe hij wist te ontkomen toentertijd?
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
pi_122362321
Je hebt 2 punten te weinig opgeteld bij mij :?
Ура для россии
pi_122362380
Oeps oude stand, ff corrigeren :P
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
pi_122362426
- verkeerde knop -
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
pi_122362484
Is het niet makelijker om je eerste post te editen.
Ура для россии
  † In Memoriam † vrijdag 1 februari 2013 @ 22:46:11 #7
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122362510
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 15:25 schreef DeParo het volgende:
Overigens was er geen sprake van een vrijwillige landing bij de persoon die we zoeken, hij wist simpelweg aan arrestatie of anders te voorkomen, en het vond plaatst in het Oosten van Europa.
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 17:08 schreef DeParo het volgende:
We hebben hier niet te maken met een militair, althans zoiets was hij wel ooit en dat probeerde hij zeker met zn domme acties te bewijzen, maar wat betreft wo2 ligt zn bekendheid elders.
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 19:57 schreef DeParo het volgende:
Himmler heeft hem direct verboden ooit nog in zijn positie in een vliegtuig te stappen.
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 21:45 schreef DeParo het volgende:
Nog steeds incorrect, de persoon die we zoeken betreft echt een van de meest gevreesde Nazi's, zoals gezegd wilde hij zich bewijzen door met een vliegtuig de Russen aan te vallen maar dat liep voor hem niet al te goed af (vergeet niet te vermelden hoe hij wist te ontkomen).
Alle tips vd huidige vraag.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122370950
Andere hint?
Ура для россии
  zaterdag 2 februari 2013 @ 11:20:41 #9
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_122371584
Andere vraag?
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_122374074
Hij overleefde de oorlog niet trouwens.
pi_122374231
Was het een Duitser of een Oostenrijker?
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † zaterdag 2 februari 2013 @ 13:38:36 #12
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122375403
Vraag voor tussendoor: Benoem de wapens die vaak door de war gehaald worden.

1) Een ronde houten staf, manshoog, waaraan het einde een lange metalen punt omheen was geklemd. Het maakte het wapen daarom zowel geschikt om gebruikt te worden als zowel speer als knuppel. Voornamelijk gebruikt door Vlamingen.

2) Een knots die aan het einde voorzien werd van punten. Dit werd gedaan door spijkers te slaan door de kop van de knots of er de knots werd voorzien van een metalen omhulsel waar de punten vast zaten aan dit omhulsel.

3) Een knots die aan het einde voorzien werd van een zware metalen kop. Een slag met dit wapen genereerde genoeg slagkracht om letsel toe te brengen aan geharnaste vijanden.

4) Een ronde houten staf die aan het einde voorzien was van een ketting. Aan deze ketting was aan het einde een korte metalen staf of een metalen bol (al dan niet voorzien van metalen punten). Vanwege de ketting was het mogelijk om een vijand te treffen die een schild hanteerde.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  zaterdag 2 februari 2013 @ 13:46:42 #13
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_122375688
1. Goedendag,
2. Morgenster.
3.
4. Strijdvlegel.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  zaterdag 2 februari 2013 @ 13:48:15 #14
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_122375749
3. Mace? In het Engels...


Strijdknots?
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  † In Memoriam † zaterdag 2 februari 2013 @ 14:17:28 #15
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122376882
10 Doler12
9 Ser_Ciappelletto
8 De_Kardinaal
6 Woestijnvos
5 DeParo
4 Polacco
4 Nibb-it
3 Iblardi
3 Rave_NL
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Rm-rf
1 LompeHork
1 Cobra4
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  zaterdag 2 februari 2013 @ 14:36:52 #16
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_122377584
We houden het makkelijk.

Door welke slag werd de goedendag berucht, en wat voor belangrijke primeur had deze slag?
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  † In Memoriam † zaterdag 2 februari 2013 @ 14:59:12 #17
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122378425
Guldensporenslag

edit: de primeur was dat het voetvolk het kon winnen van mannen te paard.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122378550
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2013 12:56 schreef Polacco het volgende:
Was het een Duitser of een Oostenrijker?
Duitser.
pi_122379172
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 februari 2013 15:02 schreef DeParo het volgende:

[..]

Duitser.
Nog een hintje anders?
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † zaterdag 2 februari 2013 @ 15:22:26 #20
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122379227
Hoe lang mag een vraag meegaan? Na een bepaalde periode moet het toch wel duidelijk zijn dat niemand het kan raden?
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  zaterdag 2 februari 2013 @ 15:27:58 #21
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_122379425
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 februari 2013 14:59 schreef De_Kardinaal het volgende:
Guldensporenslag

edit: de primeur was dat het voetvolk het kon winnen van mannen te paard.
10 Doler12
9 Ser_Ciappelletto
9 De_Kardinaal
6 Woestijnvos
5 DeParo
4 Polacco
4 Nibb-it
3 Iblardi
3 Rave_NL
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Rm-rf
1 LompeHork
1 Cobra4
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar


Simpel voetvolk uitgerust met bogen, speren en goedendagen slaagden erin om een adellijke riddermacht uit te schakelen. Waardoor de suprematie van de cavalerie niet langer vanzelfsprekend was.

Het wordt informeel ook gezien als het begin van het einde van de ridderlijke (chivalry) oorlogsvoering. Het was de gewoonte als adel om ten strijde te trekken, en mocht je overmeesterd werden dan werd je gewoon weer vrijgekocht.

Hier werden ze afgeslacht als ze ten val werden gebracht. Weinig ridderlijks aan.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  † In Memoriam † zaterdag 2 februari 2013 @ 15:29:33 #22
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122379497
Eerst de vraag van DeParo maar afhandelen voordat er een nieuwe vraag gesteld wordt?
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122379924
quote:
5s.gif Op zaterdag 2 februari 2013 15:21 schreef Polacco het volgende:

[..]

Nog een hintje anders?
Tijdens zn marinedagen mocht hij geregeld bij Canaris thuis mee muziek komen spelen.
pi_122381662
Reinhard Heydrich
Ура для россии
pi_122382998
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2013 16:35 schreef Woestijnvos het volgende:
Reinhard Heydrich
Correct, eigenlijk ook nog hoe hij wist te ontsnappen maar vrees dat we volgende week dan nog bezig zijn, de competitie gedreven Heydrich liet zich tijdens een luchtgevecht eenvoudig in de val lokken door een Russisch vliegtuig en werd neergehaald. Hij kwam terecht achter de Russisische linies waar hij zich in een boerderij schuilhield. Na enkeke dagen werd hij gevonden door Duitse troepen (of liep ze tegemoet). Himmler was laaiend want als hij gepakt was hadden de Russen toegang tot gevoelige informatie. En dit is niet het enige verhaal van dit kaliber wat betreft Heydrich dus.

Ik kan je geen punt geven want zit op mijn telefoon dus als jij of iemand anders dat kan doen dank dat zou zeer prettig zijn.
  † In Memoriam † zaterdag 2 februari 2013 @ 17:15:06 #26
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122383057
10 Doler12
9 Ser_Ciappelletto
9 De_Kardinaal
7 Woestijnvos
5 DeParo
4 Polacco
4 Nibb-it
3 Iblardi
3 Rave_NL
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Rm-rf
1 LompeHork
1 Cobra4
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122385134
Zes foto's op een rij, welke hoort er niet bij? Met een toelichting waarom natuurlijk.

A.



B.



C.



D.



E.



F.

Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † zaterdag 2 februari 2013 @ 18:35:23 #28
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122385682
A.

C. Inval Polen?

De rest is de Anschluss?
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122385937
ik vermoed dat 5 van de 6 foto´s de 'anschluss' van sudetenland betreffen, enkel is C. volgens mij de inval in Polen
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
  † In Memoriam † zaterdag 2 februari 2013 @ 18:49:59 #30
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122386218
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2013 18:42 schreef RM-rf het volgende:
ik vermoed dat 5 van de 6 foto´s de 'anschluss' van sudetenland betreffen, enkel is C. volgens mij de inval in Polen
D lijkt mij eerder de aansluiting van Oostenrijk gezien de borden op de gevels.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122386352
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2013 18:49 schreef De_Kardinaal het volgende:

[..]

D lijkt mij eerder de aansluiting van Oostenrijk gezien de borden op de gevels.
sudetenland (Böhmen) kende een duits-talige bevolking, pas na 1945 is die verdreven
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_122386528
Klopt. Foto C hoort er niet bij. Dat is de Duitse inval in Polen waarbij je Wehrmachtsoldaten ziet die een grensslagboom slopen.

De andere foto's slaan op de anschluss van Oostenrijk, Sudetenland en Tsjechië.

A. is het door Duitsers en Oostenrijkers verwijderen van een grensslagboom.

B. zijn Duitse Wehrmacht soldaten die door Praag paraderen.

D. is de ontvangst van Duitse soldaten in Wenen.

E. is een Tsjechisch overheidsbord uit Teplice Sanov wat besmeurd is door Sudetenduitsers.

F. is een uitzinnige Oostenrijkse menigte die de anschluss toejuicht.

De Kardinaal + 1

10 Doler12
10 De_Kardinaal
9 Ser_Ciappelletto
7 Woestijnvos
5 DeParo
4 Polacco
4 Nibb-it
3 Iblardi
3 Rave_NL
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Rm-rf
1 LompeHork
1 Cobra4
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † zaterdag 2 februari 2013 @ 19:02:36 #33
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122386719
Ik herkende je ui aan de slagboom!
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122386797
quote:
14s.gif Op zaterdag 2 februari 2013 19:02 schreef De_Kardinaal het volgende:
Ik herkende je ui aan de slagboom!
:D
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † zaterdag 2 februari 2013 @ 19:24:21 #35
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122387743
Even een makkelijke tussendoor:

Deze term werd gebruikt voor de volgende twee groepen.

1) Edelen die langs de Rijn woonden en hun macht misbruikten. Zij hielden schepen tegen en hieven tol zonder hiervoor bevoegd te zijn of vroegen meer tol dan was vastgesteld.

2) Amerikaanse zaken lieden die enorme fortuinen verdienen door genadeloos zaken te doen. Doorgaans door het uitbuiten van bepaalde mogelijkheden die bestonden. Denk daarbij aan het verkrijgen van monopolies op bepaalde materialen, goederen of diensten.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  zondag 3 februari 2013 @ 00:27:41 #36
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_122402462
Robber barons, maar ik kan momenteel geen nieuwe vraag stellen. De eerste die 'm heeft mag 'm stellen.

[ Bericht 17% gewijzigd door Ser_Ciappelletto op 03-02-2013 10:27:36 (Niet meer dronken FOK!ken dus) ]
pi_122402562
Robber barons in het Engels? En misschien roofridders in het Nederlands, maar dat weet ik niet zeker.
anonieme razernist
pi_122402632
quote:
2s.gif Op zondag 3 februari 2013 00:30 schreef NoCigar het volgende:
Robber barons in het Engels? En misschien roofridders in het Nederlands, maar dat weet ik niet zeker.
O, er was al een antwoord.
anonieme razernist
  zondag 3 februari 2013 @ 00:36:18 #39
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_122402752
-

[ Bericht 100% gewijzigd door Ser_Ciappelletto op 03-02-2013 10:26:55 (Niet meer dronken FOK!ken dus.) ]
pi_122403504
Robber Barons dus. Ik stel wel alvast een nieuwe vraag.

Voor de volgende vraag moet je een bestand downloaden met een muziek stuk.

http://www.mijnbestand.nl/Bestand-37IMMINDEFC6.wma

Vraag: In welke stad is dit stuk oorspronkelijk live opgenomen?
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
pi_122410228
Seoul
pi_122410478
Nope.
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † zondag 3 februari 2013 @ 12:15:22 #43
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122412045
10 Doler12
10 De_Kardinaal
10 Ser_Ciappelletto
7 Woestijnvos
5 DeParo
4 Polacco
4 Nibb-it
3 Iblardi
3 Rave_NL
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Rm-rf
1 LompeHork
1 Cobra4
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  † In Memoriam † zondag 3 februari 2013 @ 12:16:21 #44
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122412080
Dat was nog voor mijn vraag. Ga maar verder met de vraag van pollaco.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  zondag 3 februari 2013 @ 16:08:06 #45
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122421467
Parijs?
pi_122423157
Nee.

Aan het begin van het stuk hoor je een kenmerkende fluit. Als je weet wat dat voor fluit is dan weet je ook wel waar het stuk oorspronkelijk is opgenomen.
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
pi_122431741
Tokyo
pi_122431853
Bijna :P
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
pi_122432043
Kyoto
pi_122434347
Nee, niet Japan. Dat andere grote land in Azië.
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
pi_122434683
Shanghai :p :p
pi_122434923
Laatste tip:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
pi_122435071
Beijing.
pi_122435598
Yes.


De kenmerkende fluit was een Chinese fluit. Artiest is Yanni, het stuk zelf heet Nightingale.

+ 1 DeParo

10 Doler12
10 De_Kardinaal
10 Ser_Ciappelletto
7 Woestijnvos
6 DeParo
4 Polacco
4 Nibb-it
3 Iblardi
3 Rave_NL
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Rm-rf
1 LompeHork
1 Cobra4
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  zondag 3 februari 2013 @ 23:53:29 #55
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122448321
Nieuwe vraag?
  † In Memoriam † zondag 3 februari 2013 @ 23:57:05 #56
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122448518
quote:
7s.gif Op zondag 3 februari 2013 23:53 schreef Nibb-it het volgende:
Nieuwe vraag?
Ga je gang.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  maandag 4 februari 2013 @ 00:00:17 #57
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122448698
Oké, even een makkelijke dan om de snelheid erin te houden.

Wat werd overeengekomen in de Verklaring van Pillnitz?
pi_122449286
Dat de Europese machten zullen ingrijpen als de Franse koning Lodewijk XVI bedreigd zal worden.
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 00:13:01 #59
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122449316
quote:
7s.gif Op maandag 4 februari 2013 00:00 schreef Nibb-it het volgende:
Oké, even een makkelijke dan om de snelheid erin te houden.

Wat werd overeengekomen in de Verklaring van Pillnitz?
Dat pils verboden werd in Brabant & Limburg door de keizer en de koning. Hertog (Jan) vroeg om steun bij de andere koning. Deze greep niet in. Het volk werd woedend en kwam in verzet. Het verzet werd een revolutie en het begin van de eerste grote Bieroorlog.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122449377
quote:
19s.gif Op maandag 4 februari 2013 00:13 schreef De_Kardinaal het volgende:

[..]

Dat pils verboden werd in Brabant & Limburg door de keizer en de koning. Hertog (Jan) vroeg om steun bij de andere koning. Deze greep niet in. Het volk werd woedend en kwam in verzet. Het verzet werd een revolutie en het begin van de eerste grote Bieroorlog.
  maandag 4 februari 2013 @ 00:15:11 #61
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122449400
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 00:13 schreef De_Kardinaal het volgende:

[..]

Dat pils verboden werd in Brabant & Limburg door de keizer en de koning. Hertog (Jan) vroeg om steun bij de andere koning. Deze greep niet in. Het volk werd woedend en kwam in verzet. Het verzet werd een revolutie en het begin van de eerste grote Bieroolog.
Warm, maar Doler had meer gelijk.

quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 00:12 schreef Doler12 het volgende:
Dat de Europese machten zullen ingrijpen als de Franse koning Lodewijk XVI bedreigd zal worden.
Jazeker. Zal ze leren, vuige revolutionairen.

11 Doler12
10 De_Kardinaal
10 Ser_Ciappelletto
7 Woestijnvos
6 DeParo
4 Polacco
4 Nibb-it
3 Iblardi
3 Rave_NL
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Rm-rf
1 LompeHork
1 Cobra4
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 00:17:23 #62
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122449498
quote:
14s.gif Op maandag 4 februari 2013 00:15 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

Warm, maar Doler had meer gelijk.

[..]

Jazeker. Zal ze leren, vuige revolutionairen.

11 Doler12
10 De_Kardinaal
10 Ser_Ciappelletto
7 Woestijnvos
6 DeParo
4 Polacco
4 Nibb-it
3 Iblardi
3 Rave_NL
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Rm-rf
1 LompeHork
1 Cobra4
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
Tja, ik wist het antwoord wel. Maar dat betekende de puntentelling bij werken en een nieuwe vraag stellen. Lastig met 2% accu op een ipad. Succes iedereen!
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  maandag 4 februari 2013 @ 00:33:19 #63
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122450266
Superbowl, toedels :W
pi_122451257
Wat is dit voor tafereel op deze foto? Wat is dit voor soldaat en om welke gebeurtenis gaat het?

Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  maandag 4 februari 2013 @ 01:15:33 #65
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122451511
Zal wel de Saarlandmissie van 1935 zijn? Een internationale troepenmacht van de Volkerenbond zag toe op het referendum in de Saar. Dit lijkt me een Fransman, aan de helm te zien.
  maandag 4 februari 2013 @ 01:17:49 #66
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122451555
Of het is het Saaroffensief van 1939. Dat zou de Fransman ook verklaren. :P
pi_122451641
quote:
8s.gif Op maandag 4 februari 2013 01:17 schreef Nibb-it het volgende:
Of het is het Saaroffensief van 1939. Dat zou de Fransman ook verklaren. :P
Het is inderdaad een Franse soldaat tijdens het Saaroffensief van 1939. :)

+ 1 Nibb-it

11 Doler12
10 De_Kardinaal
10 Ser_Ciappelletto
7 Woestijnvos
6 DeParo
5 Nibb-it
4 Polacco
3 Iblardi
3 Rave_NL
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Rm-rf
1 LompeHork
1 Cobra4
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  maandag 4 februari 2013 @ 01:24:54 #68
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122451690
Nog een snelle: Wie is dit en waar kennen we hem van?



quote:
6s.gif Op maandag 4 februari 2013 00:33 schreef Nibb-it het volgende:
Superbowl, toedels :W
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 4 februari 2013 @ 01:35:15 #69
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122451864
Generaal Winkelman. Bevelhebber van de NL krijgsmacht tijdens het uitbreken van WO2.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 4 februari 2013 @ 01:36:26 #70
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122451891
Hoppa.

11 Doler12
10 De_Kardinaal
10 Ser_Ciappelletto
7 Woestijnvos
6 DeParo
5 Nibb-it
4 Polacco
3 Iblardi
3 Rave_NL
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Rm-rf
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 4 februari 2013 @ 01:49:20 #71
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122452125
Wiens hoofd is er te zien op het schilderij en wie is de schilder?

"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_122452174
Hoofd van Medusa?
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 4 februari 2013 @ 02:00:37 #73
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122452308
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 01:51 schreef Polacco het volgende:
Hoofd van Medusa?
Dat is correct. :)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 03:19:29 #74
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122453358
Schilder Rubens.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 4 februari 2013 @ 03:33:50 #75
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122453479
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 03:19 schreef De_Kardinaal het volgende:
Schilder Rubens.
11 Doler12
11 De_Kardinaal
10 Ser_Ciappelletto
7 Woestijnvos
6 DeParo
5 Nibb-it
4 Polacco
3 Iblardi
3 Rave_NL
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Rm-rf
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 12:02:46 #76
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122459102
O, nog steeds geen nieuwe vraag?

Een makkelijke:

Deze paus had altijd ruzie met de koning. Uiteindelijk wist de paus de koning op zijn knieën te dwingen. Maar deze koning stond snel weer. Hij viel Rome aan, verdreef de paus en liet een tegenpaus benoemen. Deze tegenpaus benoemde de koning tot Keizer.

1) Wie was deze paus?
2) Wie was deze koning/keizer?
3) Waar ging de ruzie over?
4) Wanneer gebeurde dit?
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 4 februari 2013 @ 12:04:37 #77
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122459156
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 12:02 schreef De_Kardinaal het volgende:
O, nog steeds geen nieuwe vraag?
Nee, jij was het vergeten. :P
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 12:06:43 #78
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122459249
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 12:04 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Nee, jij was het vergeten. :P
Kijk dat tijdstip. Ik was gewoon even naar de plee :P Ik wist niet eens dat het antwoord goed was :)
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122461632
Keizer Hendrik IV
Ура для россии
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 13:30:20 #80
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122461809
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 13:25 schreef Woestijnvos het volgende:
Keizer Hendrik IV
2) Keizer Hendrik IV

nog 3 te gaan.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  maandag 4 februari 2013 @ 13:32:49 #81
302898 RockNijntje
Je dagelijkse dosis Zillennial
pi_122461882
Oh, nach Canossa gehen wir nicht natuurlijk :P. Antwoorden op de 3 nog open vragen weet ik echter niet :').
Als je mij ziet posten ben ik verdwaald in het verleden of mis ik jullie
pi_122461920
paus Gregorius VII en het jaar 1084. Geen idee waarover die ruzie ging.
Ура для россии
  maandag 4 februari 2013 @ 13:44:42 #83
302898 RockNijntje
Je dagelijkse dosis Zillennial
pi_122462224
Gokje dan, over de wereldlijke macht van de paus en de geestelijke macht van de keizer/koning? Dat de keizer/koning weer alleen wereldlijke macht moest krijgen en de paus weer alleen geestelijke.
Als je mij ziet posten ben ik verdwaald in het verleden of mis ik jullie
  maandag 4 februari 2013 @ 13:54:19 #84
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_122462536
Het benoemen van bisschoppen binnen het Heilige Romeinse Rijk.
De keizer kon daarna de facto benoemen, de paus de juro.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 17:56:00 #85
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122471621
quote:
14s.gif Op maandag 4 februari 2013 13:32 schreef RockNijntje het volgende:
Oh, nach Canossa gehen wir nicht natuurlijk :P. Antwoorden op de 3 nog open vragen weet ik echter niet :').
Dat is inderdaad de knieval te Canossa (1077). Had de datum maar gezegd dan had je één vraag goed. Alles tussen 1073 - 1085 had ik goed gerekend qua periode. Dat is ongeveer de periode dat Gregorius VII paus was.

quote:
9s.gif Op maandag 4 februari 2013 13:34 schreef Woestijnvos het volgende:
paus Gregorius VII en het jaar 1084. Geen idee waarover die ruzie ging.
En daar is de naam van de paus en de datum.

quote:
11s.gif Op maandag 4 februari 2013 13:44 schreef RockNijntje het volgende:
Gokje dan, over de wereldlijke macht van de paus en de geestelijke macht van de keizer/koning? Dat de keizer/koning weer alleen wereldlijke macht moest krijgen en de paus weer alleen geestelijke.
Je zoekt het wel in de goede richting.

quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 13:54 schreef Rave_NL het volgende:
Het benoemen van bisschoppen binnen het Heilige Romeinse Rijk.
De keizer kon daarna de facto benoemen, de paus de juro.
1) Gregorius VII
2) Koning/keizer Hendrik IV
3) Het benoemen van bisschoppen binnen het Heilige Romeinse Rijk.
4) In de periode van het pausschap van GVII.

Punt voor Rave
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 17:57:08 #86
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122471659
11 Doler12
11 De_Kardinaal
10 Ser_Ciappelletto
7 Woestijnvos
6 DeParo
5 Nibb-it
4 Polacco
4 Rave_NL
3 Iblardi
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Rm-rf
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  maandag 4 februari 2013 @ 17:57:26 #87
302898 RockNijntje
Je dagelijkse dosis Zillennial
pi_122471668
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 17:56 schreef De_Kardinaal het volgende:

[..]

Dat is inderdaad de knieval te Canossa (1077). Had de datum maar gezegd dan had je één vraag goed. Alles tussen 1073 - 1085 had ik goed gerekend qua periode. Dat is ongeveer de periode dat Gregorius VII paus was.

[..]

En daar is de naam van de paus en de datum.

[..]

Je zoekt het wel in de goede richting.

[..]

1) Gregorius VII
2) Koning/keizer Hendrik IV
3) Het benoemen van bisschoppen binnen het Heilige Romeinse Rijk.
4) In de periode van het pausschap van GVII.

Punt voor Rave
Ik wist dat het Gregorius en Hendrik waren, niet welke :'). Over drie twijfelde ik inderdaad, konden die twee zijn :P. En de periode, tsja, het jaar wist ik niet en dan moest ik dus weten welke Gregorius het was.
Als je mij ziet posten ben ik verdwaald in het verleden of mis ik jullie
pi_122473985
Nog een fotoserie dan maar. Welke foto hoort er niet bij en waarom?

A.



B.



C.



D.



E.



F.



G.

Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 19:15:24 #89
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122474901
G.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  maandag 4 februari 2013 @ 19:44:21 #90
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122476856
Maar waarom? :P
pi_122477108
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 19:44 schreef Nibb-it het volgende:
Maar waarom? :P
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 19:49:34 #92
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122477219
Je moet wat gokken dacht ik. Volgende ronde beter.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122477404
G is de invasie van Rusland en de rest Polen?
Ура для россии
  maandag 4 februari 2013 @ 19:52:44 #94
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122477470
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 19:49 schreef De_Kardinaal het volgende:
Je moet wat gokken dacht ik. Volgende ronde beter.
Het zullen wel geen Polen zijn, aangezien ze zo gezellig met Fritz op de foto staan. Verder dan dat ga ik niet komen _O-
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 19:53:43 #95
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122477556
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 19:51 schreef Woestijnvos het volgende:
G is de invasie van Rusland en de rest Polen?
G is de invasie in Polen. Het zijn Slowaken en Duitsers aan de uniformen te zien.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122477687
E is de opstand in ghetto Warschau. De rest betreft de invasie van Polen.
pi_122479485
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 19:55 schreef DeParo het volgende:
E is de opstand in ghetto Warschau. De rest betreft de invasie van Polen.
Mis, E betreft niet de opstand in het ghetto van Warschau.
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
pi_122483612
E. is dan de opstand in Warschau in 1944 en dus niet de opstand van 1943.

Denk ik.
"Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
"You knew damn well I was a snake before you took me in."
pi_122484981
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 21:19 schreef Serieus_Persoon het volgende:
E. is dan de opstand in Warschau in 1944 en dus niet de opstand van 1943.

Denk ik.
Ja, E betreft de opstand van 1944. Je ziet een Duitse soldaat die met een vlammenwerper een huis plat brandt. Het maakte deel uit van het plan om Warschau als wraakactie helemaal te vernietigen.

A is het overleg tussen Duitse en Sovjet officieren omtrent de verloop van de september campagne van '39.

B is de Schleswig-Holstein die de haven van Gdynia onder vuur neemt.

C zijn inwonners van Warschau voor de ambassade van Groot-Brittanië in het begin van september '39. Op het spandoek valt te lezen ''Lang leven Engeland''.

D is de mobilisatie van de Poolse 7TP Tanks.

F is Joachim von Ribbentrop tijdens een bezoek in Warschau in januari '39.

G zijn inderdaad Duitse en Slowaakse soldaten.

+ 1 Serieus_Persoon

11 Doler12
11 De_Kardinaal
10 Ser_Ciappelletto
7 Woestijnvos
6 DeParo
5 Nibb-it
4 Polacco
4 Rave_NL
3 Iblardi
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Rm-rf
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
1 Serieus_Persoon
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
pi_122486656
Wat hebben onderstaande mensen met elkaar gemeen??

De heren in kwestie:


A.



B.



C.



D.



E.



F.

[ Bericht 3% gewijzigd door Serieus_Persoon op 04-02-2013 22:15:03 ]
"Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
"You knew damn well I was a snake before you took me in."
pi_122486828
Heb er maar wat van gemaakt :')
"Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
"You knew damn well I was a snake before you took me in."
  maandag 4 februari 2013 @ 22:02:24 #102
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122487004
Ze zijn allemaal al dood?
pi_122487347
Ze zijn inderdaad niet meer onder de levenden maar dat is niet de overeenkomst die ik bedoelde.
"Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
"You knew damn well I was a snake before you took me in."
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 22:20:23 #104
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122488079
Tannenberg?
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 22:25:35 #105
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122488449
A. Hindenburg
D. Vlametsaus van Polen.
E. ulrich von jungingen (dat staat er fijn naast)
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122489114
Het zijn allemaal volkshelden.
Incelfrikandel
pi_122489743
Allemaal hebben ze een connectie met veldslagen rond Tannenberg (Grunwald)?

De eerste 3 vochten bij de veldslagen om Tannenberg in de eerste wereldoorlog, Wladislaw Jagiello van Polen tegen Ulrich von Jungingen (Duitse Orde) in 1410.
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 22:52:18 #108
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122489971
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 22:46 schreef Polacco het volgende:
Allemaal hebben ze een connectie met veldslagen rond Tannenberg (Grunwald)?

De eerste 3 vochten bij de veldslagen om Tannenberg in de eerste wereldoorlog, Wladislaw Jagiello van Polen tegen Ulrich von Jungingen (Duitse Orde) in 1410.
Tannenberg dat wist ik. Maar alleen dat A daar gevochten had. Die onderste twee dat wist ik ook, maar die naam van die Van Polen. Zover kwam ik niet :P
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 22:58:45 #109
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122490253
Tussenvraag:

UNESCO heeft een lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid.
Noem drie dingen op van de lijst. Een keer cultuur ipv historie.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122493802
Je bedoelt werelderfgoed?

Auschwitz.
Stary Rynek in Krakau.
Grachtengordel in Amsterdam.
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  dinsdag 5 februari 2013 @ 00:29:38 #111
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_122494115
Is dat niet uit de categorie van het klompendansen en de bloemencorso? :')
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  dinsdag 5 februari 2013 @ 00:30:51 #112
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122494150
De kris.
pi_122494527
Sinterklaas, Carnaval in Rio, de Hadj ?
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_122494528
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 22:58 schreef De_Kardinaal het volgende:
Tussenvraag:

UNESCO heeft een lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid.
Noem drie dingen op van de lijst. Een keer cultuur ipv historie.

Het driekoningenfeest in een oostenrijks dal
De hop-processie van Echternach

En de derde weet ik niet, hooguit meen ik wel dat er een hoop lokale belgische feesten op staan, maar zou er geen specifieke van kunnen noemen
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_122495800
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 20:19 schreef Polacco het volgende:

[..]

Mis, E betreft niet de opstand in het ghetto van Warschau.
Bijna goed :P :P alleen de andere opstand te pakken.
pi_122497215
quote:
0s.gif Op maandag 4 februari 2013 22:20 schreef De_Kardinaal het volgende:
Tannenberg?
Klopt..

Ze hebben allemaal een verband met veldslagen rond Tannenberg/ Grunwald, namelijk in 1410 en 1914.

Von Hindenburg (A.) en Ludendorff (C.) waren in 1914 de bevelhebbers aan Duitse kant en Samsonov (B.) hun Russische tegenstander.

Ulrich von Jungingen (F.) was de Grootmeester van de Duitse orde in 1410 en Vytautas (E.) en Władysław II Jagiełło (D.) zijn Pools-Litouwse tegenstanders.

Puntje voor De_Kardinaal
"Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
"You knew damn well I was a snake before you took me in."
pi_122499261
+ 1 De_Kardinaal

12 De_Kardinaal
11 Doler12
10 Ser_Ciappelletto
7 Woestijnvos
6 DeParo
5 Nibb-it
4 Polacco
4 Rave_NL
3 Iblardi
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Rm-rf
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
1 Serieus_Persoon
"Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
"You knew damn well I was a snake before you took me in."
  † In Memoriam † dinsdag 5 februari 2013 @ 11:37:55 #118
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122501356
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 00:47 schreef komrad het volgende:
Sinterklaas, Carnaval* in Rio, de Hadj ?
quote:
6s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 00:30 schreef Nibb-it het volgende:
De kris. 1/1
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 00:47 schreef RM-rf het volgende:

[..]

Het driekoningenfeest in een oostenrijks dal - Kan ik nergens vinden althans,
De hop-processie van Echternach 2/3

En de derde weet ik niet, hooguit meen ik wel dat er een hoop lokale belgische feesten* op staan, maar zou er geen specifieke van kunnen noemen 3/3
1) Kris
2) processie van Echternach.
3) Carnaval en feesten in België* Combinatie van twee antwoorden maar RF zat meer in de richting.

Ik vind het prima. Ik weet hier zelf ook niets van.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  † In Memoriam † dinsdag 5 februari 2013 @ 11:42:56 #119
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122501527
12 De_Kardinaal
11 Doler12
10 Ser_Ciappelletto
7 Woestijnvos
6 DeParo
5 Nibb-it
4 Polacco
4 Rave_NL
3 Iblardi
3 Rm-rf
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
1 Serieus_Persoon
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122502424
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 11:37 schreef De_Kardinaal het volgende:

Het driekoningenfeest in een oostenrijks dal - Kan ik nergens vinden althans,
was in het Villgratental (nav een fok-discussie vorige maand: NWS / Na Zwarte Piet ligt nu Driekoningen onder vuur. )

mijn vraag:

Zijn vader was een romeinse Godheid, zijn moeder een rooms-katholieke heilige en hijzelf is heilig verklaart in de oosters orthodoxe kerk, al kan betwijfelt worden of hij ooit tot het christendom bekeerd is.
Wie bedoel ik?
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_122503259
Constantijn de Grote
"Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
"You knew damn well I was a snake before you took me in."
pi_122505375
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 12:37 schreef Serieus_Persoon het volgende:
Constantijn de Grote
correct

12 De_Kardinaal
11 Doler12
10 Ser_Ciappelletto
7 Woestijnvos
6 DeParo
5 Nibb-it
4 Polacco
4 Rave_NL
3 Iblardi
3 Rm-rf
2 Serieus_Persoon
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_122505486
Ik ben berucht om mijn prikkelbaarheid, autocratische neigingen en onredelijke straffen.

Ik ben opgepakt wegens potloodventerij en naaktlopen in het openbaar.

Mijn uitvaart was erg ongeorganiseerd.

Wie ben ik??


[ Bericht 1% gewijzigd door Serieus_Persoon op 05-02-2013 13:45:31 ]
"Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
"You knew damn well I was a snake before you took me in."
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 5 februari 2013 @ 13:40:52 #124
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122505527
Zet de vraag aub even in bold. :)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_122505879
Koning Willem III van Nederland, ook wel Koning Gorilla.
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
pi_122506117
Goed ;)

+ 1 Polacco

12 De_Kardinaal
11 Doler12
10 Ser_Ciappelletto
7 Woestijnvos
6 DeParo
5 Nibb-it
5 Polacco
4 Rave_NL
3 Iblardi
3 Rm-rf
2 Serieus_Persoon
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
"Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
"You knew damn well I was a snake before you took me in."
pi_122511884
Wie was "Belaya Smert"?
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  dinsdag 5 februari 2013 @ 16:16:41 #128
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_122512100
Is dat "Witte Dood"?
De winter, tijdens de Russische veldtocht van Napoleon/Hitler?
  dinsdag 5 februari 2013 @ 16:37:13 #129
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122513098
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 16:16 schreef Iblardi het volgende:
Is dat "Witte Dood"?
De winter, tijdens de Russische veldtocht van Napoleon/Hitler?
Volgens mij die Finse scherpschutter.
pi_122515079
quote:
7s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 16:37 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

Volgens mij die Finse scherpschutter.
Dat denk ik ook ja.
Ура для россии
pi_122516060
Belaya smert is inderdaad Russisch voor witte dood. De persoon die ik bedoel was echter geen scherpschutter.
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † dinsdag 5 februari 2013 @ 18:54:11 #132
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122518579
Mannerheim?
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122528060
Nee.
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † dinsdag 5 februari 2013 @ 23:01:40 #134
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122533978
Geen idee verder. Iets met Polen?
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  dinsdag 5 februari 2013 @ 23:04:29 #135
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_122534119
Is het niet gewoon Zhukov?
pi_122535687
Nee, het heeft nu niks met Polen te maken. Wel met Rusland, of eerder de Sovjet unie maar niet Zhukov.
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † dinsdag 5 februari 2013 @ 23:36:42 #137
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122535765
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 23:34 schreef Polacco het volgende:
Nee, het heeft nu niks met Polen te maken. Wel met Rusland, of eerder de Sovjet unie maar niet Zhukov.
Ook met Finland of helemaal niet?
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122535809
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 23:36 schreef De_Kardinaal het volgende:

[..]

Ook met Finland of helemaal niet?
Dat is wel het goede spoor :)
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † dinsdag 5 februari 2013 @ 23:38:37 #139
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122535860
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 februari 2013 23:37 schreef Polacco het volgende:

[..]

Dat is wel het goede spoor :)
Winteroorlog? Vervolgoorlog?
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122536762
De Finse winter?
Ура для россии
pi_122536968
Winteroorlog.
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † woensdag 6 februari 2013 @ 00:01:32 #142
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122537018
Ja daar heb ik mijn beste gok al neergezet. Ik probeer het bij de volgende vraag nog een keer.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122537629
Jullie waren anders gevaarlijk dicht bij het antwoord.
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  woensdag 6 februari 2013 @ 01:06:40 #144
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_122538951
Een generaal aan de Russische kant? :?

Zijn er soms meerderen met de bijnaam? Want die Finse sluipschutter (Sami Haya ofzo) werd ook zo genoemd.
pi_122539313
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2013 01:06 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Een generaal aan de Russische kant? :?

Zijn er soms meerderen met de bijnaam? Want die Finse sluipschutter (Sami Haya ofzo) werd ook zo genoemd.
Yes, onbedoeld heb je het antwoord gegeven.

Inderdaad, Simo Häyhä staat bekend als Belaya Smert, oftewel witte dood. Als sluipschutter, en niet scherpschutter (welke vaak door elkaar worden gehaald maar niet hetzelfde zijn gezien een sluipschutter alleen opereert), heeft hij 505 Sovjet soldaten gedood. In zijn witte camouflagepak, een aangepaste Mossin-Nagant en bij temperaturen van -20 tot -40 groeide hij waarschijnlijk uit tot de meest succesvolle sluipschutter (sniper) ooit.

+1 Ser Ciappelletto

12 De_Kardinaal
11 Doler12
11 Ser_Ciappelletto
7 Woestijnvos
6 DeParo
5 Nibb-it
5 Polacco
4 Rave_NL
3 Iblardi
3 Rm-rf
2 Serieus_Persoon
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar

[ Bericht 0% gewijzigd door Polacco op 06-02-2013 01:37:28 ]
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  woensdag 6 februari 2013 @ 09:51:33 #146
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_122542558
En ook nog eens een stuk of 200 met een mitrailleur.

Complete kaartvierkanten zijn door artillerie met de grond gelijk gemaakt om die vent te stoppen. _O_
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  woensdag 6 februari 2013 @ 12:26:40 #147
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_122547110
Nieuwe vraag:

Welke stroming, ontstaan als reactie op het Franse neoclassicisme, wordt gezien als de voorloper van de Romantiek?

Ik wil trouwens de naam zoals die gewoonlijk, in een vreemde taal, wordt gebruikt. Geen leenvertaling dus!
  † In Memoriam † woensdag 6 februari 2013 @ 12:49:50 #148
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122547725
Ik vermoed Sturm und Drang maar dat is niet de enige voorloper.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  woensdag 6 februari 2013 @ 12:52:25 #149
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_122547797
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2013 12:49 schreef De_Kardinaal het volgende:
Ik vermoed Sturm und Drang maar dat is niet de enige voorloper.
Dat was wel degene die ik bedoel.

13 De_Kardinaal
11 Doler12
11 Ser_Ciappelletto
7 Woestijnvos
6 DeParo
5 Nibb-it
5 Polacco
4 Rave_NL
3 Iblardi
3 Rm-rf
2 Serieus_Persoon
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
  † In Memoriam † woensdag 6 februari 2013 @ 12:56:18 #150
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122547935
Deze man werd maar liefst drie keer in zijn leven paus!

Wie zoek ik?
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122549283
Paus Benedictus IX
Ура для россии
  † In Memoriam † woensdag 6 februari 2013 @ 18:36:14 #152
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122560828
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2013 13:32 schreef Woestijnvos het volgende:
Paus Benedictus IX
13 De_Kardinaal
11 Doler12
11 Ser_Ciappelletto
8 Woestijnvos
6 DeParo
5 Nibb-it
5 Polacco
4 Rave_NL
3 Iblardi
3 Rm-rf
2 Serieus_Persoon
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122563430
Wat werd er op de Vrede van Utrecht overeengekomen.
Ура для россии
pi_122563878
Einde 80 jarige oorlog en het ontstaan van de Republiek?
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † woensdag 6 februari 2013 @ 19:48:36 #155
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122564217
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2013 19:41 schreef Polacco het volgende:
Einde 80 jarige oorlog en het ontstaan van de Republiek?
Republiek, dat was Unie van Utrecht en einde 80 jarige oorlog was de vrede van Munster.

Alles wat er op de Vrede van Utrecht werd overeengekomen weet ik niet.

Einde aan de Spaanse Successie oorlog
Einde Frans - Engelse strijd om Noord-Amerika.
Herindeling van Europa - schuiven met grenzen en met kronen.

Hoe die herindeling zat weet ik niet.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122564372
Simpelweg het einde van de Spaanse Successieoorlog lijkt me voldoende, eitje, eerste jaar Geschiedenis ;) :D.
pi_122564460
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2013 19:48 schreef De_Kardinaal het volgende:

[..]

Republiek, dat was Unie van Utrecht en einde 80 jarige oorlog was de vrede van Munster.

Alles wat er op de Vrede van Utrecht werd overeengekomen weet ik niet.

Einde aan de Spaanse Successie oorlog
Einde Frans - Engelse strijd om Noord-Amerika.
Herindeling van Europa - schuiven met grenzen en met kronen.

Hoe die herindeling zat weet ik niet.
Oh ja einde van de 80 jarige oorlog is natuurlijk de vrede van Munster. Ik was in de war met het verdrag van Utrecht van 1579.
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
pi_122564639
Vrede van utrecht was 1713...
Chez vous, de vous, sans vous... bij U, over U en zonder U.... De opmerking van de franse gezant over de bijrol die de Nederlanders vanaf dat moment moesten spelen, al behoorden ze ot het kamp van de overwinnaars


Er werden inderdaad belangrijke continentale invloedssferen vastgelegd en de troonopvolging van de Spaanse troon bepaald, een Bourbon werd spaanse koning, (frans koningsgeslacht) .. Maar de franse koning mocht nooit tegelijkertijd ook spaanse konng zijn
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_122566485
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2013 19:56 schreef RM-rf het volgende:
Vrede van utrecht was 1713...
Chez vous, de vous, sans vous... bij U, over U en zonder U.... De opmerking van de franse gezant over de bijrol die de Nederlanders vanaf dat moment moesten spelen, al behoorden ze ot het kamp van de overwinnaars

Er werden inderdaad belangrijke continentale invloedssferen vastgelegd en de troonopvolging van de Spaanse troon bepaald, een Bourbon werd spaanse koning, (frans koningsgeslacht) .. Maar de franse koning mocht nooit tegelijkertijd ook spaanse konng zijn
Klopt Filips V werd koning van Spanje

Karel VI van Oostenrijk kreeg Spanje niet, maar ontving ter compensatie de Zuidelijke Nederlanden, Milaan, Napels en Sardinië.
Het koninkrijk Groot-Brittannië kreeg uitbreiding van het koloniaal gebied in de vorm van Gibraltar en Minorca, waarmee het de toegang tot de Middellandse Zee beheerste. Ook kwam een aantal Franse koloniën in Noord-Amerika aan het Koninkrijk Groot-Brittannië, met name Newfoundland, Acadië en het gebied van de Hudsonbaai. Het Asiento, ofwel het monopolie op de slavenhandel in Zuid-Amerika en de Caraïbische eilanden, werd ook toegewezen aan het koninkrijk Groot-Brittannië.
De Verenigde Provinciën, alhoewel aan de kant van de overwinnaars, verloren hun overwicht op zee en mochten de Zuidelijke Nederlanden niet behouden. Ze kregen wel meer veiligheid. Zo behielden ze de in de Vrede van Rijswijk overeengekomen Barrièresteden met garnizoenen (legers in versterkte plaatsen) in een aantal steden van de Zuidelijke Nederlanden als bescherming tegen de Fransen. Bij het in 1709 gesloten Tweede Barrièretractaat werd dat aantal uitgebreid tot negentien steden. Dit aantal werd nu teruggebracht naar twaalf. In het Barrièretractaat van 1714 en 1715 (getekend op 15 november 1715, maar pas geratificeerd in januari 1716) zouden er nog meer veranderingen plaatsvinden in de samenstelling. Er kwamen steden bij en er vielen er af. Uiteindelijk waren het Namen, Doornik, Menen, Waasten, Ieper, Fort Knokke (gelegen aan de samenloop van de IJzer en de Ieperlee), en Veurne, terwijl in Dendermonde een half Staats- en half Oostenrijks garnizoen kwam. De Zuidelijke Nederlanden werden militair gezien zo in zekere zin een condominium tussen de keizer en de Republiek. De Republiek kreeg wel beperkte gebiedsuitbreiding doordat haar de stad Venlo werd toegewezen (zie Staats Opper-Gelre). Ook bekrachtigde de vrede van Utrecht de soevereiniteit van Frankrijk over het prinsdom Oranje.[3]
De Zuidelijke Nederlanden (sindsdien Oostenrijkse Nederlanden genoemd), Milaan en het Koninkrijk Napels en Sardinië kwamen toe aan de Oostenrijkse Habsburgers.
Savoye kreeg het Koninkrijk Sicilië en werd een koninkrijk.

13 De_Kardinaal
11 Doler12
11 Ser_Ciappelletto
8 Woestijnvos
6 DeParo
5 Nibb-it
5 Polacco
4 Rave_NL
3 Iblardi
4 Rm-rf
2 Serieus_Persoon
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
Ура для россии
  † In Memoriam † woensdag 6 februari 2013 @ 21:18:51 #160
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122570316
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2013 19:51 schreef DeParo het volgende:
Simpelweg het einde van de Spaanse Successieoorlog lijkt me voldoende, eitje, eerste jaar Geschiedenis ;) :D.
Dat eitje was niet goed genoeg. Je moest blijkbaar alle eitjes in de mand hebben. :)
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122572698
Het Britse Rijk was qua oppervlakte het grootste imperium allerijden met 33 miljoen vierkante kilometers.

Welk rijk staat qua oppervlakte op de tweede plaats? Wat was het op één na grootste rijk in de geschiedenis?
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † woensdag 6 februari 2013 @ 21:50:49 #162
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122572898
Het Mongools Rijk.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122574742
Goed :)

+1 De Kardinaal

14 De_Kardinaal
11 Doler12
11 Ser_Ciappelletto
8 Woestijnvos
6 DeParo
5 Nibb-it
5 Polacco
4 Rave_NL
3 Iblardi
4 Rm-rf
2 Serieus_Persoon
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † woensdag 6 februari 2013 @ 22:19:25 #164
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122575698
Welke afstammeling van Dzjengis Khan was grootkan van het Mongoolse Rijk en tevens keizer van China?

Zelfs Marco Polo kwam een keertje op visite.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122577022
Kublai Khan.
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † woensdag 6 februari 2013 @ 22:36:23 #166
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122577085
14 De_Kardinaal
11 Ser_Ciappelletto
11 Doler12
8 Woestijnvos
6 Polacco
6 DeParo
5 Nibb-it
4 Rave_NL
4 Rm-rf
3 Iblardi
2 Serieus_Persoon
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122578583
Maar eens iets cultureels proberen:



In welk Europees land worden deze handgebaren gezien als een zware belediging?
En wat betekent het ongeveer?
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
pi_122582158
Polen?
Ура для россии
pi_122582205
Nee geen Polen :P
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
pi_122582876
quote:
5s.gif Op woensdag 6 februari 2013 22:59 schreef Polacco het volgende:
Maar eens iets cultureels proberen:

[ afbeelding ]

In welk Europees land worden deze handgebaren gezien als een zware belediging?
En wat betekent het ongeveer?

Griekenland iets van bijt op dat ofzo of hier je kan het krijgen soort van directe belediging of dreiging. Dacht dat er daar wel eens aandacht werd besteed met die protesten.
  † In Memoriam † donderdag 7 februari 2013 @ 00:39:19 #171
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122582906
Lijkt op de Griekse mountza, maar dan zouden de pols meer gebogen zijn, want je ziet de palmen niet. Een mountza met twee handen voer je ander uit. Handpalmen voor elkaar.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122582993
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 00:39 schreef De_Kardinaal het volgende:
Lijkt op de Griekse mountza, maar dan zouden de pols meer gebogen zijn, want je ziet de palmen niet. Een mountza met twee handen voer je ander uit. Handpalmen voor elkaar.
Wellicht dat wij hetzelfde bedoelen mogelijkerwijs.
  † In Memoriam † donderdag 7 februari 2013 @ 00:43:26 #173
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122583007
Makkelijker gezegd een mountza ziet eruit als ons stopteken maar dan met de vingers gespreid. De andere hand daarachter met hetzelfde handgebaar is een dubbele. Hier zie je twee handen naast elkaar dus dat gebaar kan het niet zijn.

Het lijkt eerder op de Italiaanse basta, maar dat is zonder beweging lastig te zeggen.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  † In Memoriam † donderdag 7 februari 2013 @ 00:44:53 #174
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122583043
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 00:42 schreef DeParo het volgende:

[..]

Wellicht dat wij hetzelfde bedoelen mogelijkerwijs.
Nee, ik zeg juist dat het dat gebaar onmogelijk kan zijn. Dat gebaar ziet er heel anders uit wanneer het wordt gedaan met twee handen.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122583069
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 00:44 schreef De_Kardinaal het volgende:

[..]

Nee, ik zeg juist dat het dat gebaar onmogelijk kan zijn. Dat gebaar ziet er heel anders uit wanneer het wordt gedaan met twee handen.
Kunnen we nog wel hetzelfde bedoelen.
  † In Memoriam † donderdag 7 februari 2013 @ 00:54:19 #176
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122583212
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 00:45 schreef DeParo het volgende:

[..]

Kunnen we nog wel hetzelfde bedoelen.
Nee, jij zegt dat dat het dat gebaar is, ik niet ik beweer juist dat het dat niet kan zijn omdat het anders wordt uitgevoerd. Als Polacco uiteindelijk antwoord heeft gegeven wat goed is dan kan ik daarna wel een plaatje zoeken van hoe dat gebaar met twee handen wordt gedaan.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122583314
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 00:54 schreef De_Kardinaal het volgende:

[..]

Nee, jij zegt dat dat het dat gebaar is, ik niet ik beweer juist dat het dat niet kan zijn omdat het anders wordt uitgevoerd. Als Polacco uiteindelijk antwoord heeft gegeven wat goed is dan kan ik daarna wel een plaatje zoeken van hoe dat gebaar met twee handen wordt gedaan.
Ik zag niet dat het een reactie was op mij, dacht een losstaande reactie van je, maar in beide gevallen hebben we het dan nog steeds mogelijkerwijs over hetzelfde gebaar :P :P.
  † In Memoriam † donderdag 7 februari 2013 @ 01:04:54 #178
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122583402
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 00:59 schreef DeParo het volgende:

[..]

Ik zag niet dat het een reactie was op mij, dacht een losstaande reactie van je, maar in beide gevallen hebben we het dan nog steeds mogelijkerwijs over hetzelfde gebaar :P :P.
Yep, maar dat gebaar kan hier volgens mij nooit goed zijn. :P
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122583981
Ik doelde inderdaad op de Griekse Moutza. Misschien had ik een beter plaatje moeten nemen maar ik vond deze wel leuk aangezien het Chirac betrof :P

Een dubbele Moutza wordt zo inderdaad niet uitgevoerd maar zijn twee handpalmen op elkaar.

Het ging mij puur om de gespreide handpalm, misschien had ik het erbij moeten zetten. In ieder geval een punt voor DeParo aangezien hij het eerste was.

+1 DeParo

14 De_Kardinaal
11 Ser_Ciappelletto
11 Doler12
8 Woestijnvos
7 DeParo
6 Polacco
5 Nibb-it
4 Rave_NL
4 Rm-rf
3 Iblardi
2 Serieus_Persoon
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † donderdag 7 februari 2013 @ 01:56:31 #180
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122584001
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 01:53 schreef Polacco het volgende:
Ik doelde inderdaad op de Griekse Moutza. Misschien had ik een beter plaatje moeten nemen maar ik vond deze wel leuk aangezien het Chirac betrof :P

Een dubbele Moutza wordt zo inderdaad niet uitgevoerd maar zijn twee handpalmen op elkaar.
[ afbeelding ]
Het ging mij puur om de gespreide handpalm, misschien had ik het erbij moeten zetten. In ieder geval een punt voor DeParo aangezien hij het eerste was.

+1 DeParo

14 De_Kardinaal
11 Ser_Ciappelletto
11 Doler12
8 Woestijnvos
7 DeParo
6 Polacco
5 Nibb-it
4 Rave_NL
4 Rm-rf
3 Iblardi
2 Serieus_Persoon
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
Handgebaar lijkt voor geen meter op die op de foto bij de vraag. :')
Not even close :P
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122584022
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 01:56 schreef De_Kardinaal het volgende:

[..]

Handgebaar lijkt voor geen meter op die op de foto bij de vraag. :')
Not even close :P
Ja, kleine faal :') :'( :P
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † donderdag 7 februari 2013 @ 02:01:43 #182
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122584053
quote:
1s.gif Op donderdag 7 februari 2013 01:58 schreef Polacco het volgende:

[..]

Ja, kleine faal :') :'( :P
Je vraag faalt, het antwoord pas niet bij dat gebaar en toch goedkeuren? Das een grote faal. :s)
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  donderdag 7 februari 2013 @ 10:38:11 #183
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_122587988
Ach, het gaat om het gebaar.. :s)
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  donderdag 7 februari 2013 @ 10:44:09 #184
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122588112
Even een kort vraagje om de snelheid erin te houden.

Willem V was Erfstadhouder tot 1795. Waarom juist tot dit jaar?
pi_122588162
1795 werd de Bataafse Republiek opgericht, en werd de nedrlandse staatsinrichting volledig veranderd en verloren de Gewesten veel macht en werd ook de functie van Stadhouder voor deze gewesten afgeschaft en vervangen door een regeringsmacht door de Staten-Generaal, die voorheen eerder weinig macht had.
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
  donderdag 7 februari 2013 @ 10:54:05 #186
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122588348
Juist. Willem vluchtte naar Engeland waarna de republiek werd uitgeroepen. Dekselse Fransen.

14 De_Kardinaal
11 Ser_Ciappelletto
11 Doler12
8 Woestijnvos
7 DeParo
6 Polacco
5 Nibb-it
5 Rm-rf
4 Rave_NL
3 Iblardi
2 Serieus_Persoon
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
pi_122590495
In de jaren zestig was er een "ruimte-race" tussen amerikanen en russen.

Er deed echter ook een derde land een poging zich hiertussen te mengen, in dit land werd een ruimteprogramma opgezet en een trainingsprogramma voor toekomstige ruimtereizigers ..
een reis naar de maan was een doelstelling maar men keek zelfs verder en ontwikkelde een streven de eerste kolonisator van Mars te worden, inclusief een belofte geen christelijke missionarissen mee te nemen die een mogelijke marspopulatie hun geloof zou opleggen...

welke land had, naast russen en amerikanen in de jaren zestig een ruimtevaart-programma
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_122591015
Frankrijk?
  † In Memoriam † donderdag 7 februari 2013 @ 12:20:37 #189
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122591030
India
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122591159
nee, die beide landen hadden wel ruimtevaartinstituten opgericht, maar die hadden geen programma gericht op een ruimtereis door mensen...

Het land dat ik bedoeld trainde daadwerkelijk mensen die deze ruimtereis zouden gaan maken.
het vond plaats begin jaren zestig.
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_122591346
Nog een gok dan, een mooie obscure, afvallige republiek als Joegoslavië?
  † In Memoriam † donderdag 7 februari 2013 @ 12:35:53 #192
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122591492
quote:
2s.gif Op donderdag 7 februari 2013 12:31 schreef 99.999 het volgende:
Nog een gok dan, een mooie obscure, afvallige republiek als Joegoslavië?
Dan hebben die kosmonauten inmiddels wel 50 jaar training gehad en zijn ze nu in de 80. Nog steeds wachtende op de voltooiing van de raket. _O-
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122591590
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 12:35 schreef De_Kardinaal het volgende:

[..]

Dan hebben die kosmonauten inmiddels wel 50 jaar training gehad en zijn ze nu in de 80. Nog steeds wachtende op de voltooiing van de raket. _O-
In de jaren '60 had men wel meer vreemde ideeën :+
  donderdag 7 februari 2013 @ 12:47:46 #194
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_122591948
Was dat niet een of andere kansloos straatarm land als Nigeria?
  † In Memoriam † donderdag 7 februari 2013 @ 12:51:10 #195
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122592076
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 12:47 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Was dat niet een of andere kansloos straatarm land als Nigeria?
En dan andere vragen om geld als hulp? Tegenwoordig doen ze dat soort dingen via internet. :')
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  donderdag 7 februari 2013 @ 12:52:53 #196
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_122592132
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 12:51 schreef De_Kardinaal het volgende:

[..]

En dan andere vragen om geld als hulp? Tegenwoordig doen ze dat soort dingen via internet. :')
Hoe denk je dat ze ooit internet hebben gekregen? Dankzij dat ruimtevaartprogramma natuurlijk!

Dat programma was wel in de hoop al die Nigeriaanse prinsen een nieuwe markt te geven op Mars.
  † In Memoriam † donderdag 7 februari 2013 @ 12:53:20 #197
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122592149
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 12:52 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

Hoe denk je dat ze ooit internet hebben gekregen? Dankzij dat ruimtevaartprogramma natuurlijk!

Dat programma was wel in de hoop al die Nigeriaanse prinsen een nieuwe markt te geven op Mars.
Of om te zorgen voor een goede vluchtroute :P
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122593103
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 01:04 schreef De_Kardinaal het volgende:

[..]

Yep, maar dat gebaar kan hier volgens mij nooit goed zijn. :P
Ik heb het voor je opgezocht maar het kan ook met een hand.
Met twee handen is inderdaad wel op de manier die jij bedoelt.
pi_122593169
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 12:04 schreef RM-rf het volgende:
In de jaren zestig was er een "ruimte-race" tussen amerikanen en russen.

Er deed echter ook een derde land een poging zich hiertussen te mengen, in dit land werd een ruimteprogramma opgezet en een trainingsprogramma voor toekomstige ruimtereizigers ..
een reis naar de maan was een doelstelling maar men keek zelfs verder en ontwikkelde een streven de eerste kolonisator van Mars te worden, inclusief een belofte geen christelijke missionarissen mee te nemen die een mogelijke marspopulatie hun geloof zou opleggen...

welke land had, naast russen en amerikanen in de jaren zestig een ruimtevaart-programma
China.
pi_122593236
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 12:47 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Was dat niet een of andere kansloos straatarm land als Nigeria?
je zit een heel eind in de juiste richting

quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 12:51 schreef De_Kardinaal het volgende:

[..]

En dan andere vragen om geld als hulp? Tegenwoordig doen ze dat soort dingen via internet. :')
De UNESCO werd inderdaad om een bijdrage gevraagd en de amerikanen of ze brandstof konden leveren
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
  donderdag 7 februari 2013 @ 13:37:39 #201
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122593699
Zuid-Afrika?
  donderdag 7 februari 2013 @ 13:38:16 #202
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_122593717
Tsjaad!
pi_122593761
Congo.
pi_122594105
het betrof een voormalige britse kolonie die in 1964 onafhankelijk werd op een relatief vreedzame wijze, maar waar de voormalige arme zwarte bevolking inderdaad het probleem had van het ontbreken van een goed geschoolde elite, om de verdere ontwikkeling van het land op te nemen, in dat licht kan je de ontwikkeling van dat project ook zien
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_122594298
Kenia.
pi_122594471
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 13:58 schreef DeParo het volgende:
Kenia.
je zat er de vorige keer dichterbij, (net zoals Nibb-it)
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_122594607
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 14:04 schreef RM-rf het volgende:

[..]

je zat er de vorige keer dichterbij, (net zoals Nibb-it)
Meer richting het Zuiden dus zeg maar Zambia dan.
pi_122594630
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 14:08 schreef DeParo het volgende:

[..]

Meer richting het Zuiden dus zeg maar Zambia dan.
juist :)


kostelijk hoe ze astronauten trainen door deze in oliedrums van een heuvel af te laten rollen.
de raket die de Zambianen ontwikkeld hadden zou ook gebouwd zijn uit oliedrums en zou gelanceerd worden door een katapult-systeem ;)
het programma werd gecancelled nadat het zeventienjarige meisje dat als astronaute getrained werd naar Mars te reizen zwanger werd, vermoedelijk van de projectleider.


14 De_Kardinaal
11 Ser_Ciappelletto
11 Doler12
8 DeParo
8 Woestijnvos
6 Polacco
5 Nibb-it
5 Rm-rf
4 Rave_NL
3 Iblardi
2 Serieus_Persoon
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_122594676
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 14:09 schreef RM-rf het volgende:

[..]

gegokt, maar wel juist :)

Dacht het al die tijd al 8-) 8-) 8-) 8-) .
Ga eens zoeken want ben nu wel nieuwsgierig haha, en dat filmpje kijken, inderdaad.
pi_122594843
Ik ga er ook een met foto's doen dus kan heel even duren :P :P.
pi_122595329
Er zijn verschillende overeenkomsten wat betreft de onderstaande heren maar....
Wie hoort er 'niet' bij en waarom?

1)


2)


3)


4)


5)


6)


[ Bericht 5% gewijzigd door DeParo op 07-02-2013 16:13:47 ]
pi_122598542
Allen zijn joods of van joodse afkomst op 1 na?
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
pi_122598778
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 15:56 schreef Polacco het volgende:
Allen zijn joods of van joodse afkomst op 1 na?
Volgens mij zijn ze allemaal Joods.
pi_122599338
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 16:02 schreef DeParo het volgende:

[..]

Volgens mij zijn ze allemaal Joods.
Shit, dat zou te makkelijk zijn haha :P
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
pi_122602413
Hint: Ze waren dus allemaal Joods maar er is nog iets wat ze verbindt en wat zeer relevant is voor het oplossen van deze puzzel.
pi_122607683
3 is in de US geboren of in ieder geval daarnaartoe geëmigreerd, de rest zijn naar Israël vertrokken?
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † donderdag 7 februari 2013 @ 19:50:48 #217
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122608234
Ook 3. Die was wel lid van een zionistisch organisatie, maar die was voorstander van pluralisme in de maatschappij (in Amerika) waar Joden ook een plaats in hadden i.p.v. een puur Joodse staat voor en door Joden?
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122608294
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 19:40 schreef Polacco het volgende:
3 is in de US geboren of in ieder geval daarnaartoe geëmigreerd, de rest zijn naar Israël vertrokken?
Lees het verkeerd.
Drie is er niet geboren maar wel naar toe vertrokken.
Twee van hen zijn in het huidige Israel terecht gekomen.
Dus dit is niet voor allemaal het geval.
pi_122608552
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 19:50 schreef De_Kardinaal het volgende:
Ook 3. Die was wel lid van een zionistisch organisatie, maar die was voorstander van pluralisme in de maatschappij (in Amerika) waar Joden ook een plaats in hadden i.p.v. een puur Joodse staat voor en door Joden?
Drie is niet naar Israel vertrokken, drie was wel degelijk voorstander van een Joodse staat wat hij verdedigde met pluralistische argumenten, daarmee heeft hij overigens drie anderen op de bovenstaande lijst sterk mee beïnvloed zelfs.
  † In Memoriam † donderdag 7 februari 2013 @ 20:01:27 #220
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122608851
Ik dacht als Polacco zegt dat het 3 is dan ga ik daar gewoon in mee. Ik weet alleen dat ie van het cultureel pluralisme was en je moet een motivatie hebben :P

Ik heb naar de anderen niet eens gekeken. _O-
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  donderdag 7 februari 2013 @ 22:56:08 #221
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122619767
Hintje dan maar weer? :P
  donderdag 7 februari 2013 @ 22:58:49 #222
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122619956
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 17:24 schreef DeParo het volgende:
Hint: Ze waren dus allemaal Joods maar er is nog iets wat ze verbindt en wat zeer relevant is voor het oplossen van deze puzzel.
Het zijn wel alle zes zionisten?

[ Bericht 0% gewijzigd door Nibb-it op 07-02-2013 23:04:39 ]
pi_122621009
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 22:58 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

Het zijn wel alle zes zionisten?
Correct dat is de belangrijke overeenkomst waar ik op doelde.
  vrijdag 8 februari 2013 @ 06:34:49 #224
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_122627249
14 De_Kardinaal
11 Ser_Ciappelletto
11 Doler12
8 DeParo
8 Woestijnvos
6 Polacco
6 Nibb-it
5 Rm-rf
4 Rave_NL
3 Iblardi
2 Serieus_Persoon
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar


Om de vaart erin te houden:

Na mijn nederlaag was ik bereid om tot een bestand te komen, ware het niet dat ik tijdens mijn onderhandelingen vermoord werd, en ze daarna gesmolten goud via mijn keel naar binnen lieten stromen om mijn hebzucht te symboliseren.

Wie ben ik?
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_122630117
De vraag is nog helemaal niet opgelost.......
  vrijdag 8 februari 2013 @ 10:37:32 #226
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_122630674
Op de vraag van Rave_NL: Dikke Mark.

Op de vraag van DeParo: no. 3 dacht het beloofde land elders te stichten dan in het Midden-Oosten. Hij was er voorstander van om de zionistische staat in Rusland dan wel Suriname te stichten.
pi_122631062
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 februari 2013 10:37 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Op de vraag van Rave_NL: Dikke Mark.

Op de vraag van DeParo: no. 3 dacht het beloofde land elders te stichten dan in het Midden-Oosten. Hij was er voorstander van om de zionistische staat in Rusland dan wel Suriname te stichten.
Volgens mij nr 6 dacht ook aan Suriname, nr 3 zou kunnen misschien, maar niet waar ik op doel. Het anywoord is ook herl makkelijk en ligt verscholen in wat ze probeerden te bereiken.
  † In Memoriam † vrijdag 8 februari 2013 @ 11:28:05 #228
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122632131
Op de vraag van Rave: Crassus
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  vrijdag 8 februari 2013 @ 11:38:45 #229
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_122632489
Volgens mij had Ser_Ciappelletto die al beantwoord. ;)
  † In Memoriam † vrijdag 8 februari 2013 @ 14:05:22 #230
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122637435
Volgens mij is het ergens mis gegaan. Rave heeft punten toegekend terwijl de vraag niet goed was beantwoord volgens DeParo? En wel een nieuwe gesteld?
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  vrijdag 8 februari 2013 @ 21:28:24 #231
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_122655349
Mijn fout, ik las over het "wie hoort er niet bij" heen...
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  vrijdag 8 februari 2013 @ 22:54:47 #232
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122660256
DeParo een hint of een nieuwe vraag?
pi_122661769
Ik weet het niet.
Ура для россии
  vrijdag 8 februari 2013 @ 23:58:33 #234
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122663238
Even een tussendoortje dan: Vanaf wanneer kende het Habsburgse rijk godsdienstvrijheid?
  † In Memoriam † zaterdag 9 februari 2013 @ 00:02:47 #235
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122663420
Keizer Jozef II, die zo verlicht was dat hij zelf niets meer zag.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  zaterdag 9 februari 2013 @ 00:04:38 #236
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122663502
Juist. 1781/2 als ik het goed heb. U is.

15 De_Kardinaal
11 Ser_Ciappelletto
11 Doler12
8 DeParo
8 Woestijnvos
6 Polacco
6 Nibb-it
5 Rm-rf
4 Rave_NL
3 Iblardi
2 Serieus_Persoon
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
  † In Memoriam † zaterdag 9 februari 2013 @ 00:10:04 #237
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122663731
Beneden zijn of haar stand trouwen. Dat was niet de bedoeling. Hoe neemt men een dergelijk huwelijk? Wat waren de consequenties van een dergelijk huwelijk op de echtelieden en de eventuele kinderen uit zo'n huwelijk?
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  zaterdag 9 februari 2013 @ 15:49:18 #238
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122677904
Goeie vraag :P
pi_122678500
Het lijkt me dat men met argwaan en minderwaardig werd behandeld, hetzelfde geldt natuurlijk voor de kinderen. Ik kan mij ook indenken dat deze mensen werden uitgesloten van bepaalde rechten.
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
pi_122680819
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2013 00:10 schreef De_Kardinaal het volgende:
Beneden zijn of haar stand trouwen. Dat was niet de bedoeling. Hoe neemt men een dergelijk huwelijk? Wat waren de consequenties van een dergelijk huwelijk op de echtelieden en de eventuele kinderen uit zo'n huwelijk?
ik ken het enkel uit het duits met 'Ebenbürtigkeit' en 'Nicht-ebenbürtigkeit' als betiteling van een sociaal standsverschil tussen mensen.
(gelijk geboren-heid)

In de pruisische wetgeving had dat ook een sterke invloed op het vermogensrecht, welke enkel overging op 'ebenbürtigen', en hierdoor konden kinderen uit een huwelijk met een lagere stand hun erfrecht verliezen.
Dat had geldigheid over de hele Duitse Bond, mogelijk dat het ook in nederlandse wetgevng doorgevoerd was, al ontbrak volgens mij daar juist een centrale regeling van zulke zaken, tot 1800
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
  zaterdag 9 februari 2013 @ 18:09:31 #241
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_122682088
Over welke periode hebben we het nou? Want hoe dat opgepakt werd, verschilde nogal doorheen de historie.

Zo mochten Romeinse patriciërs in den beginne niet eens huwen met plebejers. Pas vanaf de 5e eeuw v.C. (Lex Canuleia) mochten ze trouwen. Voor de echtelieden had dat geen (officiële) gevolgen, zij bleven bij de stand horen waar ze al toe behoorden. De kinderen namen de stand van de vader over, ongeacht de stand van hun moeder.
pi_122683883
De term was iets als montagistisch huwelijk oid meen ik.
  † In Memoriam † zondag 10 februari 2013 @ 00:19:21 #243
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122697773
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2013 16:09 schreef Polacco het volgende:
Het lijkt me dat men met argwaan en minderwaardig werd behandeld, hetzelfde geldt natuurlijk voor de kinderen. Ik kan mij ook indenken dat deze mensen werden uitgesloten van bepaalde rechten.
Te summier.

quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2013 17:23 schreef RM-rf het volgende:

[..]

ik ken het enkel uit het duits met 'Ebenbürtigkeit' en 'Nicht-ebenbürtigkeit' als betiteling van een sociaal standsverschil tussen mensen.
(gelijk geboren-heid)

In de pruisische wetgeving had dat ook een sterke invloed op het vermogensrecht, welke enkel overging op 'ebenbürtigen', en hierdoor konden kinderen uit een huwelijk met een lagere stand hun erfrecht verliezen.
Dat had geldigheid over de hele Duitse Bond, mogelijk dat het ook in nederlandse wetgevng doorgevoerd was, al ontbrak volgens mij daar juist een centrale regeling van zulke zaken, tot 1800
1) Nicht-ebenbürtigkeit, dat is goed.
2) uitleg is meer dan voldoende en concreet.

quote:
0s.gif Op zaterdag 9 februari 2013 18:09 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Over welke periode hebben we het nou? Want hoe dat opgepakt werd, verschilde nogal doorheen de historie.

Zo mochten Romeinse patriciërs in den beginne niet eens huwen met plebejers. Pas vanaf de 5e eeuw v.C. (Lex Canuleia) mochten ze trouwen. Voor de echtelieden had dat geen (officiële) gevolgen, zij bleven bij de stand horen waar ze al toe behoorden. De kinderen namen de stand van de vader over, ongeacht de stand van hun moeder.
Tijdperk was niet belangrijk. Bovenstaande vind ik ook een prima antwoord. RM-rf was echter eerder.

quote:
2s.gif Op zaterdag 9 februari 2013 19:05 schreef 99.999 het volgende:
De term was iets als montagistisch huwelijk oid meen ik.
Je doelt op morganatisch huwelijk. Dat was inderdaad juist geweest als term.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  † In Memoriam † zondag 10 februari 2013 @ 00:20:44 #244
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122697834
15 De_Kardinaal
11 Ser_Ciappelletto
11 Doler12
8 DeParo
8 Woestijnvos
6 Polacco
6 Nibb-it
6 Rm-rf
4 Rave_NL
3 Iblardi
2 Serieus_Persoon
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122707713
Nog geen nieuwe vraag blijkbaar.



Welke stad gebruikt deze zegel?
Verklaar de symboliek achter deze zegel. Ik zoek de verklaring achter 6 onderdelen.
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  zondag 10 februari 2013 @ 12:58:56 #246
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_122708201
Dat is de stad Novum Ebocarum. Dat staat erop...

Molen: Gesticht door Nederlands als Novum Amstelodamum.
Indiaan en settler: Gesticht op de Terra Nova.
Bevers: er zijn daar nogal veel bevers te vinden.
Verder kom ik niet...
pi_122708375
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2013 12:58 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Dat is de stad Novum Ebocarum. Dat staat erop...

Molen: Gesticht door Nederlands als Novum Amstelodamum.
Indiaan en settler: Gesticht op de Terra Nova.
Bevers: er zijn daar nogal veel bevers te vinden.
Verder kom ik niet...
En wat is de huidige naam van ''Novum Eboracum''?
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  zondag 10 februari 2013 @ 13:04:56 #248
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_122708410
quote:
7s.gif Op zondag 10 februari 2013 13:03 schreef Polacco het volgende:

[..]

En wat is de huidige naam van ''Novum Eboracum''?
De huidige naam is nog steeds Novum Eboracum. Ik heb een paar recente boeken liggen die daar gedrukt zijn.

Maar ik neem aan dat je de endoniem van Novum Eboracum bedoelt, en dat is New York.
pi_122708435
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2013 13:04 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:

[..]

De huidige naam is nog steeds Novum Eboracum. Ik heb een paar recente boeken liggen die daar gedrukt zijn.

Maar ik neem aan dat je de endoniem van Novum Eboracum bedoelt, en dat is New York.
Ja ik bedoelde in het huidige taalgebruik :P
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
pi_122708562
Het gaat mijn om de tekst, het jaartal, de twee figuren, de bevers en de tonnen, de molen en de adelaar.
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † zondag 10 februari 2013 @ 13:19:31 #251
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122708907
"De zegel van de stad New York."
1625 stichting.
De linker figuur is een kolonist, de rechter een indiaan. Staat voor de verbintenis tussen de kolonisten en indianen.
De bevers staan voor de handel in bever-vachten die belangrijk waren voor de stad.
De tonnen staan voor de bloem die belangrijk waren voor de handel. De molens geven aan dat de stad het recht had om met de molens zelf te malen.
De adelaar is het symbool voor de verbintenis met de Amerikanen zelf, niet die tegen opzichten van de Britten aldaar.
De lauwerkrans staat voor overwinning.

Dit zegel staat nog steeds op de huidige vlag van New York.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122709117
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2013 13:19 schreef De_Kardinaal het volgende:
"De zegel van de stad New York."
1625 stichting.
De linker figuur is een kolonist, de rechter een indiaan. Staat voor de verbintenis tussen de kolonisten en indianen.
De bevers staan voor de handel in bever-vachten die belangrijk waren voor de stad.
De tonnen staan voor de bloem die belangrijk waren voor de handel. De molens geven aan dat de stad het recht had om met de molens zelf te malen.
De adelaar is het symbool voor de verbintenis met de Amerikanen zelf, niet die tegen opzichten van de Britten aldaar.
De lauwerkrans staat voor overwinning.

Dit zegel staat nog steeds op de huidige vlag van New York.
Allen goed, op de molen na, die is niet helemaal compleet. Er ontbreekt nog iets...
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † zondag 10 februari 2013 @ 13:30:20 #253
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122709226
quote:
7s.gif Op zondag 10 februari 2013 13:27 schreef Polacco het volgende:

[..]

Allen goed, op de molen na, die is niet helemaal compleet. Er ontbreekt nog iets...
Da's toch al genoemd? De band met Nederland?
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122709410
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2013 13:30 schreef De_Kardinaal het volgende:

[..]

Da's toch al genoemd? De band met Nederland?
Ja maar ik miste het in jouw antwoord ;)

In ieder geval heb je nu alle elementen genoemd en toegelicht

+1 De Kardinaal

16 De_Kardinaal
11 Ser_Ciappelletto
11 Doler12
8 DeParo
8 Woestijnvos
6 Polacco
6 Nibb-it
6 Rm-rf
4 Rave_NL
3 Iblardi
2 Serieus_Persoon
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † zondag 10 februari 2013 @ 13:48:08 #255
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122709877
Van wie waren onderstaande schilden? Waarom staat er op het onderste schild meer afgebeeld dan alleen leeuwen?

______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  zondag 10 februari 2013 @ 14:06:08 #256
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_122710640
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2013 13:48 schreef De_Kardinaal het volgende:
Van wie waren onderstaande schilden? Waarom staat er op het onderste schild meer afgebeeld dan alleen leeuwen?

[ afbeelding ]
Engelse koningen van Plantagenet, het laatste wapenschild is van de eerste koning van het opvolgende huis, vandaar een mengeling tussen Plantagenet en Tudor(?)
pi_122710979
De eerste is volgens mij van Willem de Veroveraar.
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † zondag 10 februari 2013 @ 14:46:48 #258
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122712379
Dat klopt. Het is chronologisch dus vul maar aan.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  zondag 10 februari 2013 @ 14:57:36 #259
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_122712898
Je wilt een naam bij ieder wapenschild?
  † In Memoriam † zondag 10 februari 2013 @ 19:35:30 #260
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122724286
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2013 14:57 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Je wilt een naam bij ieder wapenschild?
Yep, één drager per schild. Dat maakt de vraag een stuk gemakkelijker dan alle dragers per schild op te noemen.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122725201
Schild 3 is van Richard Lionheart?
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † zondag 10 februari 2013 @ 21:57:10 #262
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122732093
Speciaal voor carnaval:

1) Willemke den Bastaard.
2)
3) Richard dun uurste van Engeland.
4)
5)
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  † In Memoriam † zondag 10 februari 2013 @ 22:19:23 #263
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122733374
1) Willem de Veroveraar
2) De eerste koning uit het huis Plantagenet
3) Richard I van Engeland.
4) Richard I van Engeland.
5) Werd koning van Engeland in 1327.


bonus informatie

[ Bericht 72% gewijzigd door De_Kardinaal op 10-02-2013 22:30:30 ]
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122734023
5 is vast een vorst die zowel aanspraak maakte op de Engelse als de Franse troon. Vandaar zowel de Engelse als Franse symboliek. Nu nog een naam :P
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † zondag 10 februari 2013 @ 22:31:40 #265
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122734067
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2013 22:30 schreef Polacco het volgende:
5 is vast een vorst die zowel aanspraak maakte op de Engelse als de Franse troon. Vandaar zowel de Engelse als Franse symboliek. Nu nog een naam :P
Dat is goed. Zie nieuwe informatie voor de naam.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122739326
1)Jan zonder Land?
2)Hendrik II ?
3 Eduard I?
4)Richard I?
5) Edward III of England?
Ура для россии
  † In Memoriam † maandag 11 februari 2013 @ 06:56:32 #267
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122740751
1) Willem de Veroveraar
2) Hendrik II van Engeland
3) Richard I van Engeland.
4) Richard I van Engeland.
5) Eduard III van Engeland

Alleen 2 en 5 moesten nog ingevuld worden.


quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2013 22:30 schreef Polacco het volgende:
5 is vast een vorst die zowel aanspraak maakte op de Engelse als de Franse troon. Vandaar zowel de Engelse als Franse symboliek. Nu nog een naam :P
Polacco deed het zware werk, maar Woestijnvos maakte het rijtje af.

Punt voor Woestijnvos. (Kan iemand even de punten doen? Moet nu zelf weg!)
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122742955


Wat is er te zien op deze spotprent en wat wordt er mee bedoeld?
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † maandag 11 februari 2013 @ 11:22:31 #269
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122744418
De linker is een Duitse soldaat, gezien de punt, uit de eerste Wereldoorlog. De tweede is duidelijk een schot.

De spotprent zal er waarschijnlijk mee te maken hebben dat de er vrij veel Schotse eenheden waren bij de Britten. Die Schotten hebben meerdere malen onderdelen verloren, omdat alle mannen vochten tot de dood. Die onderdelen die wel overbleven hadden weinig overlevenden en werden aangevuld met nieuwe rekruten. Blijkbaar werd de schot zo bevreest door de Duitser, dat de Schot maar hoefde te blazen en de Duitser schrok al en ging al liggen.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  maandag 11 februari 2013 @ 11:53:56 #270
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_122745197
Zijn die klokjes een verwijzing naar het tijdsschema van het Schlieffenplan? Dat de Duitsers alles tot in detail hadden geregeld maar dat de meer ad hoc opererende Engelsen en Schotten er even een stokje voor staken?
pi_122745202
Klopt, de prent verwijst inderdaad naar het beeld dat de Duitse soldaten grote angst zouden hebben voor de Schotse soldaat.

Duitse moderne historici als Benjamin Ziemann en Gerhard Hirschfeld betwisten dit beeld en beschouwen het als geallieerde propaganda. Bij bestudering van de Duitse oorlogsarchieven vonden ze niets dat er op wees dat de Duitse soldaten de Highlanders bovenal vreesden.

De Duitsers hadden wel schrik van de Franse koloniale troepen vooral door het gerucht dat die gevangenen mishandelden en doden. En ze waren natuurlijk uiterst nieuwsgierig of de Schotten inderdaad niets onder hun kilt aan hadden. Het spreekt eigenlijk vanzelf dat de Schotten deze recente Duitse visie tegenspreken; de mythe van Scotland the Brave moet natuurlijk vooral blijven bestaan.

http://www.wereldoorlog1418.nl/schotten/

+1 De Kardinaal

17 De_Kardinaal
11 Ser_Ciappelletto
11 Doler12
8 DeParo
9 Woestijnvos
6 Polacco
6 Nibb-it
6 Rm-rf
4 Rave_NL
3 Iblardi
2 Serieus_Persoon
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  maandag 11 februari 2013 @ 11:54:33 #272
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_122745214
O, laat maar.
  † In Memoriam † maandag 11 februari 2013 @ 15:02:21 #273
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122751484


Waar gaat dit gedicht over?
Wanneer vond dit plaats?
Omschrijf kort de achtergrond hiervan
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122751601
begin 14e eeuw was volgens mij een tijd dat de zwarte dood door europa raasde en gezien het gedicht gaat over de hoge voedselprijzen kan het wel de hongersnood erna betreffen..

doordat tijdens de zwarte dood er geen arbeidskrachten beschikbaar waren om de oogsten binnen te halen was een groot deel van het graan op de velden verrot en hierdoor ontstond erna een groot tekort aan graan.
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
  † In Memoriam † maandag 11 februari 2013 @ 15:52:38 #275
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122753449
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 15:05 schreef RM-rf het volgende:
begin 14e eeuw was volgens mij een tijd dat de zwarte dood door europa raasde en gezien het gedicht gaat over de hoge voedselprijzen kan het wel de hongersnood erna betreffen..

doordat tijdens de zwarte dood er geen arbeidskrachten beschikbaar waren om de oogsten binnen te halen was een groot deel van het graan op de velden verrot en hierdoor ontstond erna een groot tekort aan graan.
De zwarte dood deed pas intrede in Europa in 1347. Het gedicht is ouder. (het jaartal staat er bij)
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122756223
De honderdjarige oorlog tussen Engeland en Frankrijk?
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  maandag 11 februari 2013 @ 17:05:11 #277
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_122756328
Gaat dit niet over de tactiek van de verschroeide aarde die de koning van Engeland toepaste in Noord-Engeland tijdens de opstand, waardoor er een gigantische hongersnood kwam en de bevolking daar gedecimeerd werd?

Naam weer ik niet meer, maar volgens mij die daarna de Magna Carta had getekend.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  † In Memoriam † maandag 11 februari 2013 @ 17:16:44 #278
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122756694
Het gedicht zelf gaat inderdaad over hongersnood. De plaats is heel Noord-Europa.
Nu nog wanneer en de achtergrond van deze hongersnood.

quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 17:02 schreef Polacco het volgende:
De honderdjarige oorlog tussen Engeland en Frankrijk?
Nope.

quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2013 17:05 schreef Rave_NL het volgende:
Gaat dit niet over de tactiek van de verschroeide aarde die de koning van Engeland toepaste in Noord-Engeland tijdens de opstand, waardoor er een gigantische hongersnood kwam en de bevolking daar gedecimeerd werd?

Naam weer ik niet meer, maar volgens mij die daarna de Magna Carta had getekend.
Nope.

[ Bericht 4% gewijzigd door De_Kardinaal op 11-02-2013 17:22:07 ]
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122761243
Nog een keer proberen dan maar:

1) een hongersnood blijkbaar
2) jaartal staat erbij. Laten we zeggen de jaren '10 van de 14de eeuw.
3) nu de moeilijkste: wat was de oorzaak van de hongersnood? Bij oorzaken van hongersnood denk ik aan slechte weersomstandigheden zoals zware regenval en overstromingen of strenge winters, ziektes onder het vee of vanwege oorlog dat land wordt vernietigd. Oorlog is al afgekeurd in een eerder antwoord dus ik hou het maar op slechte weersomstandigheden zoals zware regenval/overstromingen en/of strenge winters. :)
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † maandag 11 februari 2013 @ 20:03:46 #280
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122763449
quote:
7s.gif Op maandag 11 februari 2013 19:23 schreef Polacco het volgende:
Nog een keer proberen dan maar:

1) een hongersnood blijkbaar
2) jaartal staat erbij. Laten we zeggen de jaren '10 van de 14de eeuw.
3) nu de moeilijkste: wat was de oorzaak van de hongersnood? Bij oorzaken van hongersnood denk ik aan slechte weersomstandigheden zoals zware regenval en overstromingen of strenge winters, ziektes onder het vee of vanwege oorlog dat land wordt vernietigd. Oorlog is al afgekeurd in een eerder antwoord dus ik hou het maar op slechte weersomstandigheden zoals zware regenval/overstromingen en/of strenge winters. :)
1) Het gaat over hongersnood, de Grote Hongersnood of Great Famine
2) 1315-1317
3) Het was inderdaad periodes van langdurige regenval het gehele jaar. Hierdoor mislukte de oogsten, had men geen hooi en stro meer voor het vee enzovoorts. De prijzen van voedingsgewassen liepen steeds verder op naarmate de vraag steeds groter werd. Hetzelfde gold voor de prijs van zout dat gebruikt werd om te pekelen zodat vlees en vis langer bewaard kon blijven. Op een gegeven moment was men door de voorraad heen. Het volk probeerde de honger te stillen met behulp van wortels (niet die oranje maar die onder een plant), planten, alle vormen van noten (zoals eikels), boombast en indien echt niets voor handen was elkaar (inclusief kinderen). Mensen vielen ten prooi aan allerlei ziekten omdat ze door de honger verzwakt waren enzovoorts. In de zomer van 1317 trok het weer (als in klimaat) bij en toen kon men werken aan herstel van alle schade. Het duurde jaren en jaren voordat de situatie weer was zoals voor deze periode. Niet veel jaren erna klopte de pest op de deur..
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  † In Memoriam † maandag 11 februari 2013 @ 20:04:20 #281
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122763490
17 De_Kardinaal
11 Ser_Ciappelletto
11 Doler12
8 DeParo
9 Woestijnvos
7 Polacco
6 Nibb-it
6 Rm-rf
4 Rave_NL
3 Iblardi
2 Serieus_Persoon
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122772072


Wat is het opmerkelijke overlevingsverhaal van dit jongetje?
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † maandag 11 februari 2013 @ 23:49:13 #283
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122775524
Mooie vraag. Goed bedacht.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  † In Memoriam † maandag 11 februari 2013 @ 23:50:07 #284
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122775556
Ipad fok op.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  † In Memoriam † maandag 11 februari 2013 @ 23:50:31 #285
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122775570
quote:
14s.gif Op maandag 11 februari 2013 23:50 schreef De_Kardinaal het volgende:
1 hint: Polacco stelt de vraag, het jongetje is dus Pools
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122777130
Mis, het jongetje was niet Pools :)
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
pi_122777495
De ss gebruikte hem als mascotte in Buchenwald zo heeft hij de oorlog overleeft.
Ура для россии
pi_122777533
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2013 01:05 schreef Woestijnvos het volgende:
De ss gebruikte hem als mascotte in Buchenwald zo heeft hij de oorlog overleeft.
Exact.

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Joseph_Schleifstein#section_1

+1 Woestijnvos

17 De_Kardinaal
11 Ser_Ciappelletto
11 Doler12
10 Woestijnvos
8 DeParo
7 Polacco
6 Nibb-it
6 Rm-rf
4 Rave_NL
3 Iblardi
2 Serieus_Persoon
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  † In Memoriam † dinsdag 12 februari 2013 @ 01:47:45 #289
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122777737
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2013 00:41 schreef Polacco het volgende:
Mis, het jongetje was niet Pools :)
quote:
Schleifstein, was born Josef (Janek) Szlajfsztajn to Israel and Esther Szlajfsztajn in the Jewish ghetto outside Sandomierz, Poland during the German occupation.
http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Schleifstein
Je wist dat niet eens? :P
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  † In Memoriam † dinsdag 12 februari 2013 @ 12:34:29 #290
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122784744
Waar is woestijnvos? Heeft hij zijn pieper weer uitstaan?
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
pi_122789884
Hij maakt er maar een rommeltje van op deze manier :P
"Oh shut up, silly woman," said the reptile with a grin
"You knew damn well I was a snake before you took me in."
  dinsdag 12 februari 2013 @ 19:03:33 #292
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122798621
Beethoven droeg zijn derde symfonie op aan Napoleon Bonaparte. Kort na de voltooiing van het stuk kraste Beethoven echter Napoleon's naam van het titelblad.

Wat was de oorzaak van Beethovens woedeaanval?
  dinsdag 12 februari 2013 @ 19:12:28 #293
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_122798987
De aanval op Brandenburg.
  dinsdag 12 februari 2013 @ 19:16:48 #294
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122799164
Neen.
  dinsdag 12 februari 2013 @ 19:22:18 #295
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_122799442
Een ander deel van Duitsland dan. Pruissen?
  dinsdag 12 februari 2013 @ 19:32:25 #296
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122799871
Ook niet. Het heeft niks te maken met Napoleon's militaire offensieven. :P
  dinsdag 12 februari 2013 @ 19:32:31 #297
137134 Iblardi
Non semper idem
pi_122799874
Keizerskroning?
pi_122799991
Een persoonlijke belediging van Napoleone aan het adres van Beethoven? Of hij vond zijn muziek niet mooi :P
Grzegorz Brzęczyszczykiewicz - Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
  dinsdag 12 februari 2013 @ 19:37:47 #299
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122800148
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2013 19:32 schreef Iblardi het volgende:
Keizerskroning?
Jazeker.

17 De_Kardinaal
11 Ser_Ciappelletto
11 Doler12
10 Woestijnvos
8 DeParo
7 Polacco
6 Nibb-it
6 Rm-rf
4 Rave_NL
4 Iblardi
2 Serieus_Persoon
2 _dodecahedron_
2 Timwonnacott
2 Cobra4
1 LompeHork
1 Moin
1 Poespas
1 motorbloempje
1 NoCigar
  † In Memoriam † dinsdag 12 februari 2013 @ 19:45:48 #300
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122800606
Ik maal hem even vol. Nu eindigt het draadje ongeveer meteen na de vraag.
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
  † In Memoriam † dinsdag 12 februari 2013 @ 19:46:00 #301
220133 De_Kardinaal
sapiens sine operibus
pi_122800617
!
______________________________________
Hier tekenen:
.......................De_Kardinaal......................
______________________________________
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')