En sinds die tijd nooit meer buiten de deur gegetenquote:Op woensdag 25 januari 2012 15:29 schreef KlappernootatWork het volgende:
Ik heb een bak onionrings gegeten in de Cheesecake factory.
afgelopen zomer
quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:38 schreef motorbloempje het volgende:
Heb even een reeks van deze reeks gemaakt
Prima SOG.
ja, maar ik mis die dingen nu..quote:Op woensdag 25 januari 2012 15:32 schreef golfer het volgende:
[..]
En sinds die tijd nooit meer buiten de deur gegeten
Volgende keer een Blooming onion bestellen bij Outback steakhousequote:Op woensdag 25 januari 2012 15:47 schreef KlappernootatWork het volgende:
[..]
ja, maar ik mis die dingen nu..
Vers? Ik vond het een dikke tegenvaller. Veels te duur en een vaag aanbod van california rolls, eigen verzinsels en nigiri sushi. En die laatste is niet vers maar wordt direct uit de koeling geserveerd waardoor deze koud en dus smaakloos is.quote:Op maandag 30 januari 2012 09:56 schreef KlappernootatWork het volgende:
van het weekend sushi gehad bij zushi in Amsterdam.
zo vers als het maar kan, grappig is de lopende band.
De bakjes hebben verschillende kleuren, dus je kunt je eigen prijs bepalen..
ik heb blijkbaar een goede keuze in bakjes.quote:Op maandag 30 januari 2012 10:28 schreef Strolie75 het volgende:
[..]
Vers? Ik vond het een dikke tegenvaller. Veels te duur en een vaag aanbod van california rolls, eigen verzinsels en nigiri sushi. En die laatste is niet vers maar wordt direct uit de koeling geserveerd waardoor deze koud en dus smaakloos is.
Nee hoor, dat vinden ze helemaal niet erg en steeds meer mensen doen dat. Daarbij komt dat ze van ons tegenwoordig ook vaak al wel weten dat we recensies schrijven en de restaurateurs zijn daar over het algemeen alleen maar enthousiast over.quote:Op woensdag 1 februari 2012 11:07 schreef Strolie75 het volgende:
Geen kritiek, maar gewoon een vraagje: vinden ze het nooit vervelend als je (met flits zo te zien) van alle gerechten een foto maakt? Ik probeer het meestal nog onopvallend met de iPhone te doen.
Even een serieus vraagje hoor, ik lees zo nu en dan weleens je ervaringen in al die dure restaurants maar is het nu alleen om de smaak te doen en ga je wel met een volle maag naar huis? Het lijkt altijd zo weinig wat er op die borden ligt.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 23:58 schreef golfer het volgende:
Waar: 1 Michelinsterrestaurant De Vrienden van Jacob in Santpoort.
Wanneer: 31-01-2012
Impressie:
Met 25 % korting van de Dinerjaarkaart vandaag gegeten bij 1 Michelinsterrestaurant de Vrienden van Jacob op het landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort.
[ afbeelding ]
Na ontvangst mochten we in de serre met uitzicht op de bijna bevroren vijver plaatsnemen en nadat we eerst een glaasje Macon-Chardonnay van de Bret Brothers als aperitief genomen hadden werden we al snel door de SVH-meesterchefkok Alain Alders persoonlijk begroet met een uitleg over de diverse menu-mogelijkheden en eventueel bijpassende wijn-arrangementen.
We besloten te gaan voor een 5 gangen Menu Dégustation met bijpassend wijnarrangement.
Al snel kwamen er diverse amuses op tafel, te beginnen met een bouillon die vanuit een theepot geschonken werd op een capsule van (naar keuze) spek, tomaat of mosterd. Wij kozen beiden voor de mosterd.
Vervolgens bracht Alain een aperitiefbox op tafel die bij opening bestond uit een gepofte Opperdoezeraardappeltje verpakt in eetbare klei, popcorn in een krokantje van parmezaan, een kletskop met sesam en een sable koekje met vadouvan.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Vervolgens volgden nog 2 amuses.:een spiegeleitje met roquet, truffel en marscapone en daarna een escargot met schuim van melk en waterkers.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het eerste echte voorgerecht bestond uit een heerlijke salade van kreeft met crème van bloedworst en bundelzwam vergezeld door een chip van bloedworst en appel.
Bij dit gerecht dronken wij een Theo Migus "Von Muschelkalk' Grauburgunder,2009 uit de Pfalz, Duitsland.
[ afbeelding ]
Daarna volgde nog een soort voorgerecht, namelijk flan van bloemkool en truffel met zachtgegaarde coquille, rammenas en notenboter.
Hierbij dronken we een witte The Ladybird Laibach, 2010 van de Coastal region uit Zuid-Afrika.
[ afbeelding ]
Het tussengerecht bestond uit een lekker krokant op de huid gebakken stuk Skrei (kabeljauw uit het seizoen vanaf het hoge Noorden) met haringkuit en een overheerlijke hollandaise, met radijs en augurk en een stukje kabeljauwwang als een soort kibbeling.
Daarbij dronken we een witte Domaine Cauhapé "Geyser' uit 2009 uit de Jurancon, Frankrijk.
[ afbeelding ]
Het hoofdgerecht bestond uit een botermalse op het karkas gebraden Anjouduif met een crème van mais, cranberry en een crunch van chorizo met een jus van chorizo.
Als wijn daarbij een rode Valpolicella "Camporenzo' Momte Dall'Ora 2008 uit Veneto, Italië.
[ afbeelding ]
Vervolgens kregen we nog een pré-dessert bestaande uit sinasappel, quinoagraan, ananas-ijs en een (ja daar is ie weer) getourneerd worteltje.
[ afbeelding ]
We sloten de maaltijd af met het dessert van verschillende structuren van mokka, rots van muscavado, crème suisse en roomijs van Southern Comfort Whisky.
Daarbij een dessertwijn: Chamvers muscat ´Rosewood vineyards S.A. uit Rhuterglen, Australië.
[ afbeelding ]
Met een bijzonder voldaan gevoel besloten we dit keer de espresso en friandises aan ons voorbij te laten gaan.
De Vrienden van Jacob is z'n ene Michelinster meer dan waard met een kok die hoog op smaak kookt en een brigade die vakkundig de gerechten van commentaar en uitleg voorziet.
Maitre sommelier Sietse kan leuk en boeiend over de diverse wijnen vertellen.
Al met al een bijzonder geslaagde en vooral heel lekkere avond doorgebracht in het prachtig ingerichte restaurant op dit mooie landgoed.
Eten: 9,5
Bediening: 9
Prijs-kwaliteit: 9
Je krijgt dan ook achterlijk veel gangen. Keren dat ik zoiets heb gegeten zat ik aan het eind van de avond toch echt wel nokkie vol, en ik kan veel eten.quote:Op woensdag 1 februari 2012 15:06 schreef PKRChamp het volgende:
[..]
Even een serieus vraagje hoor, ik lees zo nu en dan weleens je ervaringen in al die dure restaurants maar is het nu alleen om de smaak te doen en ga je wel met een volle maag naar huis? Het lijkt altijd zo weinig wat er op die borden ligt.
Na een aantal amuses en daarna nog 6 gangen zit je echt wel vol hoor. Maar het gaat in eerste instantie natuurlijk wel om de smaak.quote:Op woensdag 1 februari 2012 15:06 schreef PKRChamp het volgende:
Even een serieus vraagje hoor, ik lees zo nu en dan weleens je ervaringen in al die dure restaurants maar is het nu alleen om de smaak te doen en ga je wel met een volle maag naar huis? Het lijkt altijd zo weinig wat er op die borden ligt.
Keuze uit 5 verschillende soorten zelfgemaakte broodjes die steeds werden aangevuld en te eten waren met gezouten boter en gecentrifugeerde olijfolie.quote:Op woensdag 1 februari 2012 22:31 schreef Bluezz het volgende:
Bovendien krijg je als je wilt genoeg broodjes geserveerd om de maag te vullen...
Nee waarom denk je dat?quote:Op woensdag 1 februari 2012 15:01 schreef VakantieNancy het volgende:
Jullie fotos hangen in de keuken natuurlijk
Die broodjes zijn inderdaad heerlijk met olijfolie en een klein kneepje citroen erbij.quote:Op woensdag 1 februari 2012 23:59 schreef golfer het volgende:
[..]
Keuze uit 5 verschillende soorten zelfgemaakte broodjes die steeds werden aangevuld en te eten waren met gezouten boter en gecentrifugeerde olijfolie.
[ afbeelding ]
Ga inderdaad eens naar een sterrenrestaurant en laat je dan verwennen. Dat je daarna nog honger hebt lijkt mij sterk. Mocht dat het geval zijn, dan kan je dus bij zo'n restaurant altijd aangeven nog behoefte aan iets te hebben en gegarandeerd dat ze het dan voor je gaan regelen.quote:Op donderdag 2 februari 2012 00:08 schreef PKRChamp het volgende:
Ik heb eens een keer een dinershow meegemaakt en ik moet eerlijk toegeven het was niet echt aan mij besteed. De vele gangen waren wel leuk, maar ik ben best een grote eter en wat ik dan bij jullie op die borden zie dan bekruipt mij toch wel het gevoel dat ik niet geheel voldaan naar huis zou zijn gegaan. Mischien een slechte ervaring aan mijn kant, maar dat eten op niveau wil ik toch wel een kans geven aangezien ik het wel heb gehad met die vreetschuren waar elk restaurant bijna hetzelfde verkoopt.
Rollen hoeft ook weer niet, maar ik ga naar een combinatie van beiden. Als ik geld uitgeef voor een etentje wil ik culinair verwend worden en met een voldaan gevoel naar huis gaan.quote:Op donderdag 2 februari 2012 00:21 schreef Bluezz het volgende:
Mijn vraag is : ga je voor de smaak of ga je om naar huis te rollen
Ik kreeg er 1 en had een 3-gangenlunch waarbij de porties ook niks waren (bij Niven). In de auto kregen zus en ik onwijze trek in een stevige lunch .quote:Op woensdag 1 februari 2012 22:31 schreef Bluezz het volgende:
Bovendien krijg je als je wilt genoeg broodjes geserveerd om de maag te vullen... en idd als je zo'n 3 uur zit en elk kwartier of zo een gerechtje krijgt heb je genoeg volume om lekker gevuld naar huis te gaan.
En zijn wij geen grote eters.
Je moet ook niet aan die Diningcity-restaurantweekmeuk meedoen. Gewoon los van die weken eens proberen een arrangement te krijgen.quote:Op donderdag 2 februari 2012 00:59 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik kreeg er 1 en had een 3-gangenlunch waarbij de porties ook niks waren (bij Niven). In de auto kregen zus en ik onwijze trek in een stevige lunch .
Sindsdien niet meer in een sterrentent geweest.
Vast wel iets in de buurt te vinden?quote:Op donderdag 2 februari 2012 00:36 schreef PKRChamp het volgende:
Weten jullie niets in de regio Tilburg/Eindhoven/den Bosch?
Update: Ik heb nog steeds niets van Rodizio in Scheveningen gehoord. Ik verwacht dit dus ook niet meer.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 23:51 schreef Phoenixbirdy het volgende:
[..]
[..]
Done. Ik laat jullie nog weten wat ik van ze hoor. Als ik al iets van ze hoor.
Overigens voelde ik me al wat zwakker bij het verlaten van het restaurant. Ik dacht dat dit door mijn drankje kwam (vrouw, klein, drink weinig, bla bla bla), maar dit heb ik nog nooit gehad.
Heel erg slechtquote:Op zondag 5 februari 2012 23:53 schreef Phoenixbirdy het volgende:
[..]
Update: Ik heb nog steeds niets van Rodizio in Scheveningen gehoord. Ik verwacht dit dus ook niet meer.
Oh ik wilde juist zeggen dat ze niet echt aan de opmaak hebben gedacht . Vooral die 'salade' bij het voorgerecht!quote:Men blijft aandacht besteden aan de opmaak.
Wow, zo weinig. Das wel heel goedkoop!quote:Kosten?
12,20 Euro voor mijn menu. Mijn wijn koste 2 euro nog iets per glas.
Tja, wat doe je eraan. Ik had het van dit restaurant ook niet anders verwacht.quote:
Misschien voel ik me vat dat betreft nu even wel snel verwend in vergelijking met Rodizio.quote:[..]
Oh ik wilde juist zeggen dat ze niet echt aan de opmaak hebben gedacht . Vooral die 'salade' bij het voorgerecht!
quote:[..]
Wow, zo weinig. Das wel heel goedkoop!
Zelfs McDonald's heeft een (veel) betere klachtenservice... echt te gek dit.quote:Op maandag 6 februari 2012 00:11 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Tja, wat doe je eraan. Ik had het van dit restaurant ook niet anders verwacht.
Ik heb het idee dat Van Buuren een beetje luxe wil doen met de namen, inrichting van het restaurant etc. maar dat zie je niet terug in de borden. Ze hoeven niet zo luxe te doen gezien de prijzen nog lager zijn dan een gemiddeld eetcafé.quote:Misschien voel ik me vat dat betreft nu even wel snel verwend in vergelijking met Rodizio.
Eetbare klei? Is dat lekker, en waar smaakt het naar? Het klinkt me nogal vreemd in de orenquote:Op dinsdag 31 januari 2012 23:58 schreef golfer het volgende:
Waar: 1 Michelinsterrestaurant De Vrienden van Jacob in Santpoort.
Wanneer: 31-01-2012
Impressie:
Met 25 % korting van de Dinerjaarkaart vandaag gegeten bij 1 Michelinsterrestaurant de Vrienden van Jacob op het landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort.
[ afbeelding ]
Vervolgens bracht Alain een aperitiefbox op tafel die bij opening bestond uit een gepofte Opperdoezeraardappeltje verpakt in eetbare klei, popcorn in een krokantje van parmezaan, een kletskop met sesam en een sable koekje met vadouvan.
Ik vind het er allemaal wat oubollig uitzien.quote:Op woensdag 15 februari 2012 21:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Gaan van het weekend hier eten
http://www.sportschlossvelen.de/de/restaurant-querbeet
ben benieuwd.
Dass ist Deutsche gründlichkeit.quote:Op donderdag 16 februari 2012 00:24 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik vind het er allemaal wat oubollig uitzien.
Nee, helaas niet, het was niet al te best. Zal morgen een review schrijven.quote:Op zondag 19 februari 2012 23:19 schreef Phoenixbirdy het volgende:
[..]
Dass ist Deutsche gründlichkeit.
Als het eten ook degelijk is, is het prima.
Echt duur was het niet toch? (zo aan de kaart te zien)quote:Op zondag 19 februari 2012 23:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, helaas niet, het was niet al te best. Zal morgen een review schrijven.
Het was het niet waard,quote:Op maandag 20 februari 2012 10:07 schreef DonJames het volgende:
[..]
Echt duur was het niet toch? (zo aan de kaart te zien)
Is inderdaad heeeeeerlijk!quote:Op dinsdag 21 februari 2012 05:52 schreef Selestha het volgende:
Waar? Maoz Vegetarian in Amsterdam
Wanneer? 20-02-12
Wat at je?
Pita met gefrituurde aubergine en falafel, véél salade en knoflooksaus/tomaat-uienchutney
Impressie?
Alles was vers, zag er prachtig uit in de saladebar (niets verlept) en er was veel keus. Alles was schoon en het broodje was écht heerlijk. Falafel warm en knapperig, smakelijke aubergine, de sauzen waren heerlijk, de groente was knapperig en vers en het broodje was ook goed.
Kosten? 7.50 voor broodje en blikje cola
Cijfer? 8,5
Voor een fastfoodketen is dit de beste die ik ooit ben tegengekomen. Zo kan je nog eens ergens gezond én lekker eten onderweg.
Knallen in de Horeca met Meneer Reimersquote:Op woensdag 29 februari 2012 22:26 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Hebben jullie Knallen in de horeca gezien? (Geen idee of er een topic over is. Niet gezocht.)
Ik vond het tof. Maar ik vind meneer Reimers ook .
Ja, iets anders. (bekakt niet, met zijn leenbakkergordijntjes) Ingewikkeld om uit te leggen, dus laten we het er maar bij houden dat ik gewoon allergisch voor 'm ben. Geeft verder niks, maar ik ben dan oprecht verbaasd dat mensen hem wel leuk vinden om naar te kijken.quote:Op woensdag 29 februari 2012 22:32 schreef Phoenixbirdy het volgende:
O? Te bekakt voor je? Of iets anders?
Er zijn er zelfs die op hem geilenquote:Op woensdag 29 februari 2012 23:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, iets anders. (bekakt niet, met zijn leenbakkergordijntjes) Ingewikkeld om uit te leggen, dus laten we het er maar bij houden dat ik gewoon allergisch voor 'm ben. Geeft verder niks, maar ik ben dan oprecht verbaasd dat mensen hem wel leuk vinden om naar te kijken.
Vraag ik me opeens af, zouden er ook mensen zijn die Gordon leuk vinden?
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, echt niet. Dat kan niet. NIET! Onmogelijk.quote:Op donderdag 1 maart 2012 00:39 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Er zijn er zelfs die op hem geilen
SOL bijv.
Huh? Dat vind ze vast niet erg, ze postte het zó vreselijk vaak zelf, en dat bedoelde ze echt niet in alleen 'waarderen'quote:Op donderdag 1 maart 2012 02:39 schreef Staal het volgende:
Ik vind het een beetje vals om dit achter SOL's rug om te ouwehoeren ook.
Iemand waarderen is iets anders dan op iemand "geilen" natuurlijk.
Ik dacht dat het over een andere Gordon gingquote:Op donderdag 1 maart 2012 00:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Das lullig voor je als vrouw zijnde
LOLquote:Op donderdag 1 maart 2012 18:18 schreef RobinOok het volgende:
Ik bedoelde niet Gordon Ramsay.
Die vind ik soms best te pruimen. Ligt beetje aan zijn programma.
Maar bij Gordon & niet te harden personen dacht ik toch echt aan iemand anders.
Dus tochquote:Op donderdag 1 maart 2012 18:18 schreef RobinOok het volgende:
Ik bedoelde niet Gordon Ramsay.
Die vind ik soms best te pruimen. Ligt beetje aan zijn programma.
Maar bij Gordon & niet te harden personen dacht ik toch echt aan iemand anders.
Hier verder dan maarquote:Op donderdag 1 maart 2012 18:40 schreef golfer het volgende:
Zullen we het weer hebben over waar je gegeten hebt en niet met wie je een beschuitje zou willen eten
ik ben de Gordon nu ook kwijtsiefoetsie, zijn er meerdere?quote:Op donderdag 1 maart 2012 18:28 schreef Bluezz het volgende:
Maar die kookt toch niet?
Ik kan er geen touw meer aan vast knopen
Ze doelt op Cornelis Willem Heuckeroth. Nu ja, die coked.quote:Op donderdag 1 maart 2012 19:53 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
ik ben de Gordon nu ook kwijtsiefoetsie, zijn er meerdere?
Wat is belachelijk duur?quote:Op donderdag 1 maart 2012 19:49 schreef Physics het volgende:
Ouders zijn afgelopen weekend bij Beluga geweest, voor hun het beste restaurant waar ze geweest zijn, alsmede door 1 amuse waar ze het al 6x over gehad hebben. (refentiekader: Da Vinci, Parkheuvel etc.)
Wel belachelijk duur, maar dan ook echt belachelijk.
Dus, een 7 gangenmenu met bijpassende wijnen voor 235 ppquote:Bietjes / pitjes / ganzenlever pralines / kokos
Zoet-zoute karamel / krab / yoghurt / kaviaar / frisse ponzu / curry dressing
Wintertruffel / pistache / ansjovis / Limburgse grotchampignons / jacobsmossel
Beignets zwezerik / grapefruit / pompoen / appel / citroen / knoflook
Risotto oester / salade fruits de mer
'Black Angus' beef / tweemaal wortel / spruitjescouscous / schorseneer / selderij / aardappel
Seizoenskazen / kweepeer / huisgebakken brood
of
De passie van vanille
Het parfum van frisheid
Menu smaken, geuren en kleuren van de winter ¤ 160,-
Begeleidende wijnen ¤ 75,-
Eventuele uitbreiding: Tarte tatin van witlof / kreeft (specialiteit 2001)
¤ 20,- supplement
Dat is toch die blonde krullebol?quote:Op donderdag 1 maart 2012 19:55 schreef Staal het volgende:
[..]
Ze doelt op Cornelis Willem Heuckeroth. Nu ja, die coked.
300 pp betaaldquote:Op donderdag 1 maart 2012 19:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat is belachelijk duur?
Vind de menuprijzen voor dit soort (twee sterren is het toch?) restaurants helemaal niet duur wat ik zo op de site zie
[..]
Dus, een 7 gangenmenu met bijpassende wijnen voor 235 pp
Veel geld maar als ik het zou hebben zou ik ook luxe restaurants bezoekenquote:
A la carte gegeten?quote:
Geloof me, het is het waardquote:Op donderdag 1 maart 2012 21:12 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Veel geld maar als ik het zou hebben zou ik ook luxe restaurants bezoeken
Ze hadden geloof ik als aperitief champagne, het 7-gangen menu, een extra gang (waar ze ooit een prijs mee gewonnen hebben o.i.d.), het wijnarrangement en koffie met friandises achteraf. Oh, en water, dat schijnt ook geld te kosten.quote:Op donderdag 1 maart 2012 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
A la carte gegeten?
Met wijnen?
Als je bij een bistro een voorafje neemt, een steak en een toetje, wat wijnen en een digestief ben je al snel meer 100 Euro pp kwijt.
Het eten staat dan niet in vergelijking, de wijn ook niet, en de bediening al helemaal niet. Het vlees is niets bijzonders en de friet diepvries.
Maar ze vonden het dus duidelijk het geld waard.quote:Op donderdag 1 maart 2012 22:00 schreef Physics het volgende:
[..]
Ze hadden geloof ik als aperitief champagne, het 7-gangen menu, een extra gang (waar ze ooit een prijs mee gewonnen hebben o.i.d.), het wijnarrangement en koffie met friandises achteraf. Oh, en water, dat schijnt ook geld te kosten.
Volgens mij welquote:Op donderdag 1 maart 2012 22:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maar ze vonden het dus duidelijk het geld waard.
Nou ja zeg. Het begon net gezellig te worden.quote:Op donderdag 1 maart 2012 18:40 schreef golfer het volgende:
Zullen we het weer hebben over waar je gegeten hebt en niet met wie je een beschuitje zou willen eten
Oh dit ziet er lekker uit!quote:Op donderdag 22 maart 2012 14:14 schreef vats het volgende:
Waar? Klein restaurantje onder ons appartmenten complex (Guangzhou - China)
Waarneer Zojuist
Wat at je?
Ik koos voor de Spicy Pork met groenten en rijst, Daarbij wat gestoomde Paksoi. Het was super lekker, lekker pittig!
[ afbeelding ]
Kosten Voor deze maaltijd met gratis water betaalde ik 15RMB = 1.80 Euro!
Waardering Krijgt van mij een dikke 8, smaak is goed, eten is vers en de prijs is laag.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |