abonnement Unibet Coolblue
pi_88405137
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


De laatste culinaire 'topper' die geplaatst werd was:

quote:
14s.gif Op zaterdag 6 november 2010 16:39 schreef k_man het volgende:
Waar? De Zwethheul te Schipluiden (twee Michelinsterren)
Wanneer? Afgelopen donderdagavond
Gezelschap? Vriendin

Wat?
Wij hadden het 5-gangen menu, in het kader van Dining with the Stars. Dat betekent dus een vastgesteld menu voor een gunstige prijs. Tijdens het aperitief werd wel gevraagd of we akkoord waren met het menu. Dat was zo; we hebben geen dieetwensen, zijn geen vegetariërs en lusten (bijna) alles.

Het kaartje met de vijf gerechten heb ik meegevraagd. Voor de amuses, tussengerechten, drank e.d. moet ik een beroep doen op m'n geheugen. Drank was er trouwens nauwelijks; we moesten nog rijden (waarom zit er geen hotelletje op kruipafstand?). Het bebrek aan wijnen maakt én dat ik minder hoef te onthouden én dat hetgeen ik wel moet onthouden makkelijker lukt.

Aperitief
In een sjieke zaak kan het leuk zijn te vragen wat ze zelf aanraden. Hebben ze een bepaald huis-aperitief? Zo drink je nog wel eens iets nieuws en verrassends. Afijn, hier niet: het antwoord was champagne, in drie varianten te bestellen. Dat werd het dus niet. In plaats daarvan een glas witte wijn: Walnut Block Sauvignon Blanc.

De eerste serie van drie amuses bestond uit een marshmellow van mosterd (lekker, maar lastig te eten - glibberig, plakkerig ding, dat je geacht werd met je vingers op te pakken), een lepeltje met een mousse van ganzenlever en popcorn (mwah, was ik niet erg van onder de indruk, weinig smaak), en chips met kummel (lekker, maar erg wisselend van smaak - het ene chipje veel zouter dan het andere).

Aan tafel!
Van de aperitiefruimte verhuisd naar de tafel. Hier de tweede serie van drie amuses. Een zachtgegaard eitje met hollandse garnaaltjes (smaakte goed, maar niet super bijzonder), een soepje van :? en een mosseltje in een laagje van :?

Eerste gerecht
Ha, hier kan ik citeren vanaf de kaart: "KAVIAAR ZWETHHEUL - Gel van kreeft, krab, avocado, haring kaviaar". Geserveerd in een kaviaarblikje, gevuld met (onderin) een groen laagje, daarboven een roze laagje en bovenop het zwart. Héérlijk!

Dit is het enige gerecht dat we gehad hebben, dat ook op de à la cartekaart staat. Het is veruit het duurste voorgerecht op de kaart en benadert haast het bedrag dat wij moesten afrekenen voor het hele menu. Erg tof dat je dus voor de budgetprijs zeker geen uitgekleed budgetmenuutje krijgt. Dat blijkt overigens ook wel uit de zes amuses en het tussengerechtje. :)

Tweede gerecht
"NOORDZEETONG - Gepocheerd, bâtonets van paling, groene tomaat, saus van gerookte knoflook". Dit is het gerecht dat de kandidaten bij Topchef een aantal weken geleden moesten nakoken en dat Mario Ridder toen aanduidde als signature dish. Het enige nadeel hiervan is dat het maar een klein gerechtje is. Het is véél te snel op. Ik hou eigenlijk helemaal niet zo van paling, maar dit was super.

Derde gerecht
"KALFSHAAS - Gepocheerd, gebakken spek, linzen Du Puy en schuimige saus van kalf". Heerlijk stukje vlees. Van linzen ben ik niet zo'n fan (smaakt zo gronderige), nu ook niet. Verder ook weer erg lekker. Hierbij een goed glas pinot noir uit het noorden van Chili (de naam is me ontschoten).

Vierde gerecht
"CRÈME BRÛLEE - Van boerenkaas, ganzenlever en abrikoos". Een hartige crème brûlee, wie bedenkt dat? Lekker én origineel.

Tussengerechtje
Een klein bolletje ijs op basis van basmatirijst, met een prutje van appel, limoen en :? (het tussengerechtje stond niet omschreven op het menu). Lekker, fris, origineel - vooral het ijs.

Vijfde gerecht
"PASSIE EN KOKOS - Als taart, chocolade sorbet, kokos mousse". Geserveerd als een rechthoekig, laag stukje taart van passievrucht, met daarop enkele bolletjes. Een bolletje kokosmousse, een bolletje chocoladesorbet en een krokant passievruchtkoekje. Vooral de chocoladesorbet was goddelijk - de smaak zó intens. Ik geloof niet dat ik ooit een lekkerder chocoladebereiding heb mogen proeven. Puntje van kritiek: ik wil er meer, meer, meer van!

Tenslotte
Een espresso en een thee voor mijn tafeldame. Voor de thee kan een keuze gemaakt worden uit de thee, waar bij elke thee een omschrijving staat van herkomst, smaak en andere wetenswaardigheden - doet niet onder voor een wijnkaart. Bij de koffie en thee elk een viertal zoetigheden (andere bij de thee dan bij de koffie).

Entourage?
Het pand ligt mooi, aan het water, in een klein dorpje, bij een ophaalbrug. Binnen is er eerst de strakke, moderne aperitiefruimte. Het restaurantgedeelte is niet heel bijzonder ingericht. Wel leuk is het uitzicht op de voorbij varende binnenvaartschepen. Die varen zo dicht langs dat je mee kunt kijken op de TV in de hut. In de zomer is het waarschijnlijk leuker; nu keken we uit op een donker kanaal.

Bediening?
Professioneel, klantvriendelijk en gastvrij. Wel een klein beetje stijf en soms de indruk gevend dat ze meer handelen uit routine dan uit oprechte gastvrijheid. De uitleg bij de gerechten werd bijvoorbeeld vrij snel en staccato afgeraffeld "op uw bord vindt u van links naar rechts ratatatata, alstublieft."

We hadden ook het idee dat de gerechten elkaar behoorlijk snel opvolgden, dat ze er een beetje tempo in wilden houden - overigens zonder dat we ons opgejaagd voelden ofzo. Uiteindelijk bleek dat ook erg mee te vallen. We waren er om 19:45 en vertrokken om 23:00.

Verder de kleine dingen die maken dat je voelt dat ze je het naar de zin willen maken. De voordeur die al open gedaan wordt voor je zelf naar de klink kunt reiken. De bediening die je in de aperitiefruimte een krant aanreikt (nou ja krant... de Telegraaf) als je even op je tafeldame moet wachten.

Conclusie?
Het was fantastisch. Ik heb niet zo heel veel ervaring met eten op dit niveau. Ik heb één keer eerder bij een sterrenzaak gegeten (Calla's, één ster) en twee keer bij restaurants die kort daarna een ster kregen, maar dit was toch wel echt een stapje hoger. Ik snap die tweede ster wel.

Schade?
De menuprijs was 65 euro. Alles bij elkaar kwamen we, inclusief fooi, uit op 180 euro voor twee personen. Nog steeds duur natuurlijk, maar het was het waard.
pi_88405172
En mijn laatste post uit het vorige topic (@k_man):

quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 17:08 schreef LieLie het volgende:

[..]



Leuke uitgebreide review!
En het klinkt heerlijk!
pi_88405370
Tvp voor later
  zaterdag 6 november 2010 @ 17:25:48 #4
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_88405708
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 17:16 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Tvp voor later
daar heb je een ' volg topic' knop voor :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_88405949
Die was ik aan het zoeken, maar ik zie hem niet.
pi_88406030
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 17:32 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Die was ik aan het zoeken, maar ik zie hem niet.
Naast de knop voor een nieuw topic. Hij is nu waarschijnlijk licht groen.
pi_88406063
Ik zie naast 'nieuw topic' alleen 'reageer'.
pi_88406127
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 17:36 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Ik zie naast 'nieuw topic' alleen 'reageer'.
Omdat je het topic al volgt nu.
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
pi_88406188
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 17:36 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Ik zie naast 'nieuw topic' alleen 'reageer'.
Reageer? Dat staat bij mijn nergens :?

quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 17:37 schreef 08gnoT. het volgende:

[..]

Omdat je het topic al volgt nu.
Oja, dan is ie licht rood.
pi_88406251
Als ik de topic hieronder pak, zie ik hetzelfde. Had ik ook al bedacht.
Kan de culi mod me misschien even een pm sturen? Zo wordt dit topic zo saai.

Edit: Laat maar, al gevonden. :P
  zondag 7 november 2010 @ 07:19:28 #11
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_88424675
Waar:
Buster Crabb, Invercargill Nieuw Zeeland
Buster Crabb is vernoemt naar de beroemde spion Lionel Crabb en eigendom van de zelfde man die van Cafe-Restaurant Ziffs een van de meest popualire eetgelegenheden in invercargill heeft gemaakt...Ziffs is ook populair bij mijn vrouw en ik dus we waagden ons er aan Buster eens te proberen voor lunch.
Buster is nu ongeveer 1.5 jaar open en profileert zich iets meer up market dan Ziffs en ik heb wisselende reacties gehoord over dit restaurant...dus vol verwachting gingen we er op af.

Wanneer:
zondagmiddag voor lunch samen met mijn vrouw

Wat:
lunch was redelijk laat en beiden hadden we flinke trek dus we begonnen met garlic bread, heerlijk licht en luchtig brood met niet te veel knoflookboter zodat het overwelmend is.

Vrouwlief had een seafood salade en ik een Ceasar salade.
Seafood salade had met name zalm, battered calamari, garnaaltjes en gerookte mosselen. Vooral de calamari was boterzacht (kan m.i. vaak snel tot rubber gekookt worden) en de zalm was prima van smaak. Kortom, een tevreden tafelgenote.

Ikzelf bestelde een Ceasar salade met grookte kip, dit oude werkpaard op culinair gebied is voor mij nog vaak een favoriet, maar....hoe vaak kan zo iets eenvoudigs geruineerd worden? als je de poched eggs open snij dan moet het geel er zacht romig uitdruipen en moet je geen stuiterbal te hoeven doorboren...maar jawel hoor, de poched eggs were cooked to perfection verder was de salade goed gevuld met parmasaanse kaas, ansjovis, en uitgebakken spek overgoten met een zachte home made dressing

Verder hadden we een schaaltje home made chuncky chips, goudgeel en prima van smaak.

als drankje had ik een central Otago Pinot Gris (Three Miners) gekozen (ben niet echt een Pinot Gris fan maar onder het nom van laten we eens heerlijk gewaagd doen op de zondagmiddag en dit pakte goed uit..) en de overkant een glas ananassap (sober driver)

Impressie
het eten was goed, niet overweldigend maar verder niets te klagen, beide lekker gegeten.
De wijn werd (zoals m.i. in vele restaurants) te koud geserveerd., maar kwam later prima tot zijn recht.
Ook enigzins storend was het feit er bij binnenkomst niemand ons begroette zodat je daar als een dork midden in de zaak sta te wachten.
Het was niet echt druk, een ongeveer 50% bezetting en daardoor niet te luid (alhoewel ik kan genieten van het geroesemoes in een restaurant, net luid genoeg om aan te tonen dat alle gasten zich vermaken) en er trad een acoestisch duo op welke een genre bracht wat prima bij de zondagmiddag paste.
Lekker gegeten maar ik zou niet zo snel terug gaan voor diner, daarvoor dan toch maar naar grote broer Ziffs.
Met name de prijs/kwaliteit verhouding lag iets te ver uit elkaar om het echt een goede review te geven.
Goed te doen maar zeker niet het omrijden waard.

Kosten:
$78.- (37 euro) wat voor NZ'se begrippen niet goedkoop is

Cijfer: 7-

[ Bericht 0% gewijzigd door rechtsedirecte op 07-11-2010 07:29:11 ]
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_88424692
Alhoewel k_man al een prachtige review had geschreven ga ik er ook nog een plaatsen aangezien ik beloofd had dat hij er zou komen.

Waar? (Ook) De Zwethheul te Schipluiden (twee Michelinsterren)
Wanneer? Afgelopen zaterdagavond
Gezelschap? Vriend (partner)

Wat?
Wij hadden ook het 5-gangen menu, in het kader van Dining with the Stars. Tijdens het aperitief werd wel gevraagd of we akkoord waren met het menu. Dat was zo; het menu zag er interessant uit en tafelgenoot had beloofd om alles te proberen i.p.v. te roepen dat hij geen vis lust en de hele reutemeteut aan andere dingen die hij niet lekker vindt.

Dit was zijn eerste ster-restaurant ervaring en ik vertelde hem dat het anders klaargemaakt wordt dan dat hij gewend was en dat ik het anders wel zou opeten als hij het niet lekker vond ;)

Kleding, Trip & Binnenkomst:
Tafelgenoot was in pak en ik was ook netjes gekleed in mijn paars zijden corset met bijpassende gouden rok. Onze afspraak was heen met de bus, terug met de taxi, zodat wij beiden konden genieten van het wijnarrangement. Bus vond tafelgenoot niet zo'n succes. Hij komt 1x in het uur dus ik wilde op tijd bij de halte staan en de route was ook nog half opgebroken inclusief andere tijdelijke haltes. De trip is slechts en ruim kwartier, maar tafelgenoot stond te kleumen. Je kan wel echter precies voor de deur bijna uitstappen.

De deur werd netjes voor ons opengehouden en de gastvrouw vroeg of ze onze jassen kon aannemen. Daarna ging tafelgenoot z'n neus snuiten op het toilet en ging ik op de loungebank zitten om te overleggen wat het huisaperitief was. Er zijn zowel loungebanken met tafels, als een hoge bar achtige tafel als normale tafels om in de hal te zitten. Ik was erg gecharmeerd van deze combinatie.

Aperitief & knabbels
In tegenstelling tot k_man was er bij ons wel een huis-aperitief toen ik er naar vroeg. Een whisky sour. Normaal drink ik mijn whisky zelfs nog zonder ijs om de smaak niet te bederven, maar ik was wel benieuwd naar wat ze er van zouden maken. Het was een whisky waar ik de naam helaas niet van kon lezen (glen .... maar ik zou de fles nog wel herkennen). Er zou whisky, ginger ale en limoen in zitten. Het werd geserveerd in een whisky glas, met een schotel en een rietje erin. De ijsklontjes waren helemaal kleingeslagen en ik vond hem heerlijk! Tafelgenoot nam de brut champagne, die lekker rook, maar absoluut niet aan mij besteed was. Hij vond hem heerlijk.

Bij ons aperitief kregen ook wij 3 kabbeltjes: een marshmellow van mosterd (lekker, maar tafelgenoot kreeg hem niet netjes van het papieren onderzettertje, iets te kleverig), een lepeltje met een mousse van ganzenlever en popcorn (romig en zeer mild van smaak, onze eerste ganzenlever ervaring), en chips die nagezouten was met zeezout. (heel heeel heeeeel erg zout, maar wel lekker. Bij ons was de smaakervaring wel goed verdeeld over alle chipjes i.t.t. bij k_man). Combinaties vond ik goed gekozen voor een aperitief: vanwege de zuur/zout pit ben je gelijk wakker!

Om ons heen zagen we dat andere mensen al de signature dish amuse kregen in de hal, dus ik vroeg me af of wij dat ook zouden krijgen of dat ze het voor ons aangepast zouden hebben. Ons werd netjes gevraagd of we al aan tafel wilden. (Hiervoor was al geinformeerd of wij een fles mineraal water wilden dan konden ze dat neerzetten)

Aan tafel & amuses
Fles water was nergens te bekennen, maar werd later gebracht. Wij hadden al eerder aangegeven elk voor het wijnarrangement te gaan met de optie naar 5 gangen. Beiden houden wij niet van dessertwijn (te zoet!) en daar zou naar gekeken worden.

De witte wijn van de eerste gang werd ingeschonken en de nieuwste drie amuses werden gebracht: een gefrituurd mosseltje (met een spinaziedipje denk ik), een zachtgegaard eitje met spek en daarboven op komkommerschuim en een soepje van linzen met slagroom en amandel.

Wij waren erg gecharmeerd van deze amuses (meer nog dan van de knabbels). Apart om eens mossel zo te eten (prima, maar niet mijn favo) en het soepje was in tegen stelling tot het normale gronderige linzengevoel heel erg prettig, met slechts een licht tipje daarvan aangezien de slagroom/amandel dit ophaalde. Het eitje was mijn favoriet: vooral omdat ei/spek heel erg normaal is als combinatie, maar zo langzaam gegaard (yum yum) en met een fris schuim wordt het toch heel bijzonder. Tafelgenoot houdt niet van komkommer maar vond dit wel 'ok', beetje zurig mompelde hij.

Eerste gerecht: "KAVIAAR ZWETHHEUL - Gel van kreeft, krab, avocado, haring kaviaar".
Geserveerd in een kaviaarblikje, gevuld met (onderin) een groen laagje, daarboven een roze laagje en bovenop het zwart. Erg mooi en origineel geserveerd en prachtig van smaak en textuur. Zeker wel een 8 of zelfs 9 als je van deze smaakcombinatie houdt. Ik ben niet zo'n fan van de melige smaak van avocado (sorry!) dus voor mij was het slechts een 7, maar in combinatie met de wijn, zeker wel een 8 of anders natuurlijk 10 ;).

Helaas moet ik k_man uit de droom helpen: ja, dit gerecht staat voor een flinke prijs op de a-la-carte kaart, maar dan krijgen mensen andere kaviaar (geen haring, maar steur). (Wij hebben nogal wat aan de sommelier gevraagd over de gerechten en dit heeft hij aangegeven)

De bijpassende wijn had een mineraal-achtige tint met een licht zurige afdronk. Een erg zware wijn qua smaakgevoel die je echt niet overal bij kan serveren maar dit gerecht erg ophaalt zodat het frisser en prettiger smaakt.

Tweede gerecht
"NOORDZEETONG - Gepocheerd, bâtonets van paling, groene tomaat, saus van gerookte knoflook".


Dit gerecht heeft op de oude kaart gestaan, maar staat helaas niet op de nieuwe. Heeerlijk gerecht, waarin de zachte noordzeetong prachtig combineert met de gerookte smaak van de paling en daarin een frisje van de tomaat. Overgoten met ook een vorm van 'hollandaise saus' dus ook voor de niet visliefhebber prachtig.

Tafelgenoot moest *eindelijk* beamen dat dit heerlijk was en dat hij dus toch wel visgerechten lust.

Bijpassende witte wijn was fris en fruitig waardoor het romige smaak opgehaald werd en rijker van textuur werd. Dit was zeker mijn favoriet van de avond en een flinke 10 krijg hij dus ook van mij, zeker in combinatie met de wijn.

De opmaak van het bord was iets minder: een diep bord gevuld met de vis en daarop de saus.

Gesprek met de kok
Mario komt nog even kijken bij ons om zich voor te stellen en te vragen of wij het naar ons zin hebben. Ik vind het zeer persoonlijk en hij is ook oprecht geinteresseerd. Ik bedank hem voor de heerlijke gerechten en het feit dat tafelgenoot toe heeft gegeven dat hij vis best lust :D

Mario moet lachen en zegt: als je vis slecht klaargemaakt hebt gegeten kom je daar (bijna) nooit meer vanaf. Net zoals verkeerd klaargemaakte duif (heb ik nooit op, dus geen flauw idee van, maar ik geloof hem graag)

Derde gerecht
"KALFSHAAS - Gepocheerd, gebakken spek, linzen Du Puy en schuimige saus van kalf".


Grappige combinatie: linzen & spek is natuurlijk erg bekend, maar dan als armeluisvoedsel, maar Mario maakt hier echt iets bijzonders van. Het is ook gelijk duidelijk dat Mario niet van misselijke kleine porties houdt: wij krijgen zeker wel een stuk van 80-120 gram vlees schat ik zo en dan is enkel het geporceerde stukje kalfshaas, daarnaast krijgen wij nog een stuk merg met daarin sjalotten en een stukje kalfswang met daarop het spekje.

De schuimige saus van Kalf vind ik helaas weinig toevoegen, al is het gerecht echt ontzettend lekker en goed gemaakt. Het spekje is prachtig en lekker (niet te zout), de textuur en smaak van het kalf is prachtig (echte kalfssmaak maar zeker niet overheersend, mooie rose kleur) en de gevulde merg is heerlijk. Dit is tafelgenoots favoriet, en hij krijgt bij mij zeker vanwege de subtiele smaken en het harmonieuze geheel een 8+

Samen met een pinot noir is dit absoluut ook een toppertje, al vind ik de wijn zelf deze keer minder toevoegen. Onze glazen worden nog extra afgetopt en wij genieten ervan.

Het bord is mooi opgemaakt met 3 verschillende porties (merg/kalfshaas/kalfswang) en het schuim wordt aan tafel over je merg gegoten.

Ook dit gerecht heeft op de oude ala-carte kaart gestaan.

Vierde gerecht
"CRÈME BRÛLEE - Van boerenkaas, ganzenlever en abrikoos".

Ook dit gerecht heeft op de oude kaart gestaan en is veelvuldig gemaakt en dat proef je. Het eerste wat je ruikt is de koffie, want zij hebben arabica koffie er over heen gestrooid. De combinatie van de pittige kaas, de romige hartige ganzenlever en de zoete abrikoos en daarna bij nog de koffie is mij teveel!

Alhoewel het heerlijk is, zeker met de Portugeese wijn die we er bij krijgen (zoet zoet zoet, maar wel lekker, ruikt bijna als port!) krijg ik het echt niet op. Mijn maag protesteert van al dit geweld. Hij wordt ook geserveerd in een whisky glas met een flinke laag. Heel mooi opgemaakt dus.

Ik kies ervoor om het gerecht verder te laten voor wat het is en tafelgenoot krijgt het nipt op. De sommelier geeft aan dat er meer mensen moeite hebben gehad met dit gerecht, vanwege de zwaarte van de smakencombinatie. Ik ben blij dat ik niet de enige ben! :@

Voor mij is dit gerecht qua smaak toch echt wel een 8 of 9, maar in deze hoeveelheid zou ik het nooit opkunnen. Dit is voor mij meer een amuse gerecht qua hoeveelheid, alhoewel het daar te zwaar voor is qua smakensensatie (vind ik).

Vervolgens krijgen wij een smaakverfrissertje
Heerlijk om even voor het zoet de mond weer te spoelen met iets wat zuurder is en dus onze tong weer opfrist. Een klein bolletje ijs op basis van basmatirijst, met schuim van basilicum en daarbij stukjes granny smith appel en limoen.

Heel fris met daarbij het romige van de basmati. Heel goed en origineel en mooi opgemaakt en dit blijkt het gerecht te zijn van Mario's protege. Wij geven aan dat wij het fantastisch vinden en dat onze complimenten zeker door gegeven moeten worden.

Vijfde gerecht
"PASSIE EN KOKOS - Als taart, chocolade sorbet, kokos mousse".

Geserveerd als een rechthoekig, laag stukje taart van passievrucht, met daarop enkele bolletjes. Een bolletje kokosmousse, een bolletje chocoladesorbet van vahrona chocolade (spelling?) en een passievrucht schuimpje dat knapperig is.

Mee geserveerd werd inderdaad mierzoete dessert-wijn wat er uitstekend bij past maar zeker niet mijn smaak is. Wij mochten even proeven en kijken of wij dat wilde ontvangen. Beiden kiezen wij voor even niets erbij. Je doet ons geen plezier met dessert wijn.

Ik vind dit niet echt een origineel gerecht, hoewel het erg lekker smaakt en fantastisch is opgemaakt. Iemand is met een kwast tot de rand van het bord gegaan, daarbij ligt van buiten naar binnen: chocoladepoeder/korrels, kokosschaafsel met dotjes passievruchtjam en in het midden dan de taart van passievrucht.

Tafelgenoot krijgt de chocoladesorbet, want die is er net zoals k_man gek van, terwijl ik niet zo van de pure chocolade smaak hou (sorry, slechte vrouw, eet zelf nauwelijks chocolade en dan liever nootachtige romige varianten of met noga)

Dit gerecht krijgt ook zeker een 8+ alhoewel ik liever een spannender toetje had gekregen, want tja, ik ben een toetjes mens en ik vind kokos/chocolade/passievrucht en bekende combinatie.

Koffie met friandises
Na gevraagd te hebben welke espresso zij serveren (ooit slechte ervaring gehad), blijkt dit Ily te zijn. Nou, geef ons dan maar een dubbele! Wij krijgen daarbij een glaasje cappucino met daarin roomijs, een aantal friandises en een hoog cocktailglas vol met gesuikerde gechocolateerde macadamia's.

Deze keer loopt de bediening al weg en wij vragen of we ook nog even uitleg kunnen krijgen ;) Dat mag natuurlijk, al geeft de sommelier aan dat de informatie ook onder de friandises beschreven is, al vond ik die informatie summier. (Bijv. "noot").

Er blijkt chocolade ganache, een franse madaleine met vanille en noot, een spekje met amandel en een kletskopje.

Bediening
Amicaal, professioneel, super klantvriendelijk en gastvrij. Heerlijk met verschillende mensen gekletst, informatie uitgewisseld en gevraagd naar bepaalde gerechten. Het was best druk (zaak zat vol al hadden ze 1 annulering gehad). Wij zaten op het rechte stuk zodat je het kanaal kon zien en dan heb je ook nog een rond voorstuk (waar volgens mij de ala-carte klanten zaten).

Grote complimenten voor de sommelier die alles wel wilde uitleggen, de rest van de bediening die de gangen prima op elkaar lieten overlopen. Genoeg tijd om te kletsen, niet teveel om honger te lijden of je onprettig te voelen. Wij hebben van 19.00 tot iets van 22.45 gegeten. 3 uur over 5 gangen is echt prima.

Zwethheul hoeft niet mee te doen aan zoiets, maar ze doen het wel! En dan eet je dus eigenlijk 2 voor de prijs van 1. Zij hebben gekozen voor maar liefst 4! gerechten van de 5 gangen die ook op de ala-carte kaart hebben gestaan of staan, waarvan 3 in dezelfde vorm en 1 iets aangepast. In tegenstelling tot andere restaurants in de restaurantweken vind ik dit echt *top* en grote klasse. Je wordt niet afgescheept met iets goedkopers, maar merkt echt hoe Mario kan koken!

Bovendien hoorde wij dat vanwege problemen met de reserveringen Zwethheul sommige mensen zelfs volgende week dit menu nog gaat aanbieden! Grote Grote klasse!

Afloop
Onze taxi was besteld en wij zijn uiteindelijk even in de lounge gaan zitten. Daar kon je ook de keuken zien toen de deur open ging en dus kon ik even spieken. Mario zag me turen en heeft me uitgenodigd om even te kijken! Harstikke lief! Keuken is prachtig en heel mooi roestvrij staal, prachtige ovens en ze koken op volgens mij inductie (kookplaten dus kan ook wat anders zijn, maar geen gas) en een enooooorm espresso apparaat.

Conclusie
Het was werkelijk fantastisch. Als ik hiervoor de normale prijs had moeten betalen (200 euro p.p.) dan had ik dit het absoluut waard gevonden.

Mario kookt op de manier waar ik van hou: harmonieus, maar toch verassend. Goede porties en niet altijd maar kleine liflafjes. Pit in de gerechten door een zuurtje (limoen e.d.) of een zoutje (sjalotjes, linzen) of een zoetje (chocolade, passievrucht, romige saus). Absoluut duidelijk waarom deze man 2 sterren verdient! En hij is ook nog harstikke lief!

De bediening is heel erg lief en bereid alles uit te leggen en je op je gemak te laten voelen. Soms ratelen ze dingen iets te snel, maar als je vraagt of ze het opnieuw willen zeggen dan wordt er in een wat langzaam tempo netjes verteld wat het is :)

De zaak is prachtig ingericht met voldoende ruimte tussen de tafels en een mooi uitzicht en vlakbij mij. De taxi-chauffeur zei dat we vast wel ontzettend verwend waren bij de Zwethheul en dat is echt helemaal waar! Ik hoef niet meer naar Niven of Paul van Waarden (sorry jongens!), maar spaar wel door voor Zwethheul!

Schade
De menuprijs was 65 euro. Het wijnarrangement was 28 euro voor 4 wijnen of 35 euro voor 5. Harstikke netjes binnen budget gehouden van mensen die wat minder te besteden hebben en toch zo ontzettend passend bij de gerechten! Ook de champagne viel mij mee (13,50) en de whisky sour (9,50). Totale schade zonder fooi 228 euro. Zij hebben van mij 10% fooi gekregen omdat ze het absoluut hebben verdiend, dus mooi afgerond op 250 euro. Wat een heerlijke manier om mijn jubileum te vieren! En wat een koopje!

Cijfer
8,5 neigend naar 9

[ Bericht 0% gewijzigd door kahlie op 07-11-2010 08:55:11 ]
pi_88425028
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 08:54 schreef rechtsedirecte het volgende:

[..]


dacht ik al, heb ik ook wel eens.
Vroeg he?
Voor mij niet, ik was al sinds 6.00 wakker. Tafelgenoot zei: "Ik pas wel even de review aan met de 4de Friandise". Ik: "OK". Tafelgenoot: "OOPS, ging iets mis" 3x Ik: "Wil ik weten wat je hebt lopen kloten onder mijn account?" ;)
pi_88425434
Ah, leuk. Dank ook voor het invullen van de vraagtekens. Weet ik ook weer wat meer. :)
pi_88425997
Leuke review, Kahlie :9 Ik zou er spontaan zin van krijgen om een keer te gaan eten daar :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 november 2010 @ 11:10:19 #16
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88426695
Post mag u als niet gepost beschouwen :+

[ Bericht 19% gewijzigd door borisz op 07-11-2010 17:07:17 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_88428506
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 11:10 schreef borisz het volgende:
Alle verslagjes van deel 1 :P

Abrikoos, Utrecht
Abrikoos, Utrecht
Asian Taste, Amsterdam
Argentina, Hilversum
Armade, Valkenswaard
Lauberge, Illhaeusern
Basso Rotterdam
Bazar Rotterdam
Bella, Regina, Amsterdam
BIHP, Amsterdam
Blauw, Amsterdam
Bloom, Rotterdam
Bouchon du Centre
De Brasserie, Groningen
Broadway, Utrecht
Broadway, Utrecht
Burgers Sandwiches & Pastas te Groningen
Cafe Crash, Enschede
Cest Ca, Utrecht
Cest Ca, Utrecht
Cazuela, Rotterdam
Capri, Almelo
Chez Willy, Utrecht
Ciel Blue, Amsterdam
Chinatuin, Hengelo
Combuijs, Zwartsluis
Connaisseur, Utrecht
Dal Baffo, Emmen
De Dam, Nieuwpoort
Le Defi, Sprang Capelle
Het Dijkhuis, Ophemert
Deltion, Zwolle
El Popo, Deventer
Fandango, Leiden
La Forca, Haarlem
Fifteen, Amsterdam
Cafe Floor, Rotterdam
Fire Restaurant, Dublin
The Fox, Voorburg
FRED, Rotterdam
Fugu Rotterdam
Gauchos, Rotterdam
Genki Tei, Den Haag
Heerlijkheid, Zeist
Humphreys Venlo
Huys van Benne, Benne
The Ivy, Rotterdam
Jozuas, Hoorn
Kittys Bistro, Dublin
Kiwi, Maastricht
In de klaver, Niebert
Kleine Griek, Delft
Koeien & Kreeften, Rotterdam
Kohimoor of India, Arnhem
Kop van de haven, Ijmuiden
Kreta, IJmuiden
De Kroon, Assen
Lambermons, Haarlem
Las Palmas, Rotterdam
De Lelie, Emmen
Limoen, Utrecht
Little Asia
De Loft Rotterdam
Lokanta, Den Haag
Lunetta, Maastricht
Ma Brown, Haarlem
Meadows. Nijkerk
Meierij de Bokkesteeg, Santpoort-Noord
Merlijn, Veldhoven
Miso, Rotterdam
New King, Amsterdam
Nul10, Rotterdam
Olijfboom, Barendracht
Osteria Da Vinci (Groningen)
Oud Sluis, Sluis
De oude brandweer, Groningen
De Open Keuken, Hilversum
De Oude Societeit, Almelo
Pampus, Zwolle
popocatepetl
De Plantage
Pollevie, Den Bosch
El Popo, Deventer
Portofino, Venlo
Cafe de Plak
Proto, Alphen ad Rijn
Sense of Asia, Haarlem
Smaak, Rotterdam
La Stanza, Leuven
Stravinsky, Hengelo
Sultan Lounge, Rotterdam
Sumo, Rotterdam
Reddelicious, Almere Centrum
Recko, Maastricht
Roode Hert, Velsen Zuid
Ribhouse Texas Zeegse
Sui Sha Ya, Scheveningen
Steakhouse Tennessee te Harderwijk
Tapas enzo, Leiden
Terra Cotta, Bloemendaal
Twee Heren, Maastircht
Torbijn, Langebroek
Koreaans Restaurant U-Ri Kang San, Nieuw-Vennep
Vapiano, Keulen
De Vestibule, Groningen
La Vilette, Rotterdam
De drie vrienden, Bussum
Wokcentre Almelo
Wolfselaar, Breda
Respect!!
Quinn Dexter
  zondag 7 november 2010 @ 14:06:09 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88431837
Mooi recensies van Zwetheul. Lijkt mij zeker de moeite waard om eens te proberen.

Ben benieuwd wat je vandaag van de Bokkedoorns vindt, k_man.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88431961
Allereerst Boris, wat goed ^O^

En heel fijn al die uitgebreide verslagen, erg leuk om te lezen *O* :9
pi_88432033
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 11:10 schreef borisz het volgende:
Alle verslagjes van deel 1 :P

Abrikoos, Utrecht
Abrikoos, Utrecht
Asian Taste, Amsterdam
Argentina, Hilversum
Armade, Valkenswaard
Lauberge, Illhaeusern
Basso Rotterdam
Bazar Rotterdam
Bella, Regina, Amsterdam
BIHP, Amsterdam
Blauw, Amsterdam
Bloom, Rotterdam
Bouchon du Centre
De Brasserie, Groningen
Broadway, Utrecht
Broadway, Utrecht
Burgers Sandwiches & Pastas te Groningen
Cafe Crash, Enschede
Cest Ca, Utrecht
Cest Ca, Utrecht
Cazuela, Rotterdam
Capri, Almelo
Chez Willy, Utrecht
Ciel Blue, Amsterdam
Chinatuin, Hengelo
Combuijs, Zwartsluis
Connaisseur, Utrecht
Dal Baffo, Emmen
De Dam, Nieuwpoort
Le Defi, Sprang Capelle
Het Dijkhuis, Ophemert
Deltion, Zwolle
El Popo, Deventer
Fandango, Leiden
La Forca, Haarlem
Fifteen, Amsterdam
Cafe Floor, Rotterdam
Fire Restaurant, Dublin
The Fox, Voorburg
FRED, Rotterdam
Fugu Rotterdam
Gauchos, Rotterdam
Genki Tei, Den Haag
Heerlijkheid, Zeist
Humphreys Venlo
Huys van Benne, Benne
The Ivy, Rotterdam
Jozuas, Hoorn
Kittys Bistro, Dublin
Kiwi, Maastricht
In de klaver, Niebert
Kleine Griek, Delft
Koeien & Kreeften, Rotterdam
Kohimoor of India, Arnhem
Kop van de haven, Ijmuiden
Kreta, IJmuiden
De Kroon, Assen
Lambermons, Haarlem
Las Palmas, Rotterdam
De Lelie, Emmen
Limoen, Utrecht
Little Asia
De Loft Rotterdam
Lokanta, Den Haag
Lunetta, Maastricht
Ma Brown, Haarlem
Meadows. Nijkerk
Meierij de Bokkesteeg, Santpoort-Noord
Merlijn, Veldhoven
Miso, Rotterdam
New King, Amsterdam
Nul10, Rotterdam
Olijfboom, Barendracht
Osteria Da Vinci (Groningen)
Oud Sluis, Sluis
De oude brandweer, Groningen
De Open Keuken, Hilversum
De Oude Societeit, Almelo
Pampus, Zwolle
popocatepetl
De Plantage
Pollevie, Den Bosch
El Popo, Deventer
Portofino, Venlo
Cafe de Plak
Proto, Alphen ad Rijn
Sense of Asia, Haarlem
Smaak, Rotterdam
La Stanza, Leuven
Stravinsky, Hengelo
Sultan Lounge, Rotterdam
Sumo, Rotterdam
Reddelicious, Almere Centrum
Recko, Maastricht
Roode Hert, Velsen Zuid
Ribhouse Texas Zeegse
Sui Sha Ya, Scheveningen
Steakhouse Tennessee te Harderwijk
Tapas enzo, Leiden
Terra Cotta, Bloemendaal
Twee Heren, Maastircht
Torbijn, Langebroek
Koreaans Restaurant U-Ri Kang San, Nieuw-Vennep
Vapiano, Keulen
De Vestibule, Groningen
La Vilette, Rotterdam
De drie vrienden, Bussum
Wokcentre Almelo
Wolfselaar, Breda
Mooi overzicht B! Maar ik kom wel steeds bij de OP uit? Terwijl je linkjes wel steeds anders zijn?
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 november 2010 @ 14:19:13 #21
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88432214
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 14:13 schreef LieLie het volgende:

[..]



Mooi overzicht B! Maar ik kom wel steeds bij de OP uit? Terwijl je linkjes wel steeds anders zijn?
In Chrome gaat hij bij mij rechtstreeks naar de juiste post.

Ben van plan #2 & 3 ook uit te zoeken :).
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_88432318
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 14:19 schreef borisz het volgende:

[..]


In Chrome gaat hij bij mij rechtstreeks naar de juiste post.

Ben van plan #2 & 3 ook uit te zoeken :).
Gek, hier doet ie het niet..
Zal wel aan mij liggen ;)

Is wel een goeie voor naast het Kookboek eigenlijk, of niet?
Een vast topic met reviews?
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 november 2010 @ 15:44:58 #23
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88435197
Deze post kan men als niet gepsot beschouwen :+

[ Bericht 99% gewijzigd door borisz op 07-11-2010 17:39:31 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 7 november 2010 @ 16:09:45 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88436277
Borisz, je doet erg veel moeite, maar in FF werken de linkjes niet en kom je steevast uit bij de eerste post van het topic.
Misschien dat Danny je een tip kan geven hoe het wel werkend te krijgen in de nieuwe lay-out?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88436318
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 16:09 schreef golfer het volgende:
Borisz, je doet erg veel moeite, maar in FF werken de linkjes niet en kom je steevast uit bij de eerste post van het topic.
Misschien dat Danny je een tip kan geven hoe het wel werkend te krijgen in de nieuwe lay-out?
Ik gebruik Chrome, maar bij mij werkt het ook niet...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')