abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_108214544
Waar? Maoz Vegetarian in Amsterdam

Wanneer? 20-02-12

Wat at je?
Pita met gefrituurde aubergine en falafel, véél salade en knoflooksaus/tomaat-uienchutney

Impressie?
Alles was vers, zag er prachtig uit in de saladebar (niets verlept) en er was veel keus. Alles was schoon en het broodje was écht heerlijk. Falafel warm en knapperig, smakelijke aubergine, de sauzen waren heerlijk, de groente was knapperig en vers en het broodje was ook goed.

Kosten? 7.50 voor broodje en blikje cola
Cijfer? 8,5

Voor een fastfoodketen is dit de beste die ik ooit ben tegengekomen. Zo kan je nog eens ergens gezond én lekker eten onderweg.
pi_108218738
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2012 05:52 schreef Selestha het volgende:
Waar? Maoz Vegetarian in Amsterdam

Wanneer? 20-02-12

Wat at je?
Pita met gefrituurde aubergine en falafel, véél salade en knoflooksaus/tomaat-uienchutney

Impressie?
Alles was vers, zag er prachtig uit in de saladebar (niets verlept) en er was veel keus. Alles was schoon en het broodje was écht heerlijk. Falafel warm en knapperig, smakelijke aubergine, de sauzen waren heerlijk, de groente was knapperig en vers en het broodje was ook goed.

Kosten? 7.50 voor broodje en blikje cola
Cijfer? 8,5

Voor een fastfoodketen is dit de beste die ik ooit ben tegengekomen. Zo kan je nog eens ergens gezond én lekker eten onderweg.
Is inderdaad heeeeeerlijk!
  woensdag 22 februari 2012 @ 12:50:42 #53
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_108258940
Wanneer? 21-02-2012
Waar? Restaurant Truffels in Haarlem.

Iedere maandag en dinsdag vóór het wisselen van het maandmenu houdt Restaurant Truffels een try-out. Dat wil zeggen dat je tegen een gereduceerd tarief als een van de eerste het maandmenu kan proeven, inclusief wijnarrangement.
Reden voor ons om voor de 3e keer bij één van onze favoriete restaurants te eten.
(foto's doen de gerechten geen eer aan, het zag er in werkelijkheid prachtig uit!)

Impressie:
Bij binnenkomst kregen we een glaasje prosecco, een chipje met ras el hanout kruiden, lekker donker, warm brood met druivenmost en een kommetje kerrie-popcorn.


De 1e gang: Gebakken coquille, tartaar van red meat radijs, geschaafde capucien knol, krokante kapperappel, crispy sjalot, frisse bulgur, gepofte zwarte wilde rijst en een mexicaanse shooter -zie het kleine glaasje- dit bestond uit onderin avocadopuree, maissoep en bier en werd aan tafel uitgeschonken uit een flesje Corona, leuk detail!


De 2e gang : Kabeljauw met gesmolten lardo, gesmoorde Tourteau (volgens ons zo juist geschreven) krab, komkommer en schuim van oester/crème fraiche.



De 3e gang:
Gestoofde runderkoon/sucade (wat een heerlijke zacht smakelijk vlees!), gepofte puntpaprika, puree van aubergine, krokante bosui, coulis van gele paprika, schuim van rode paprika en een krachtige eigen jus


De 4e gang : Op lage temperatuur gegaarde runder bavette, (wij vonden het mondgevoel/structuur van deze vinkenlap niet echt heel prettig) krokante serrano ham, gesmoorde knol en wortel, puree met knoflook, slowfoodnugget - werd apart uitgeserveerd vanaf een schaaltje met slakkenhuizen - jus van op houtskool geroosterde ui en gerookte hollandaise (deze rooksmaken in de jus en saus waren heel erg lekker!)


5e gang: Kaas van bourgondisch lifestyle (wordt vast een running gag, want vorige verslag stond het verkeerde kaasplankje in ons verslag en nu weer vergeten op de foto te zetten! )

6e gang: EIS (leuk woordgrapje want in de eierschaal rechtsboven zat groen bascilicumijs, frozen look bascilicum (die kok Mark niet heeft door laten gaan omdat hij niet goed gelukt was), yoghurt en limoen en witte bros chocolade.


Sommelier Edith kwam met het uitschenken van de rode wijnen met een decanteer apparaat wat we niet kenden. Bluezz was benieuwd naar het verschil in smaak, dus even vóór en na het decanteren een slokje geproefd. De wijn wordt er inderdaad zachter en lekkerder, minder wrang van.


Totaal waren we inclusief elk een glas prosecco, 4 glazen van het wijnarrangement, 2 flessen bruizend water en een glaasje port 115 euro kwijt.

Oordeel:
Restaurant Truffels zit qua koken wat ons betreft tegen een Michelinster aan, alleen de pijpenlade-achtige behuizing zal dan moeten worden ingewisseld voor een wat ruimere en meer comfortabele omgeving.

Eten:9
Bediening 8
Prijs/kwaliteit: 9


[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 22-02-2012 13:31:24 (typo verbeterd) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_108259241
Dan hier ook nog maar een keer: leuk verslag! *O* Haarlem is leuk, zijn er afgelopen zaterdag nog geweest. Gezellige stad!
Is dat zo?
pi_108565907
Hebben jullie Knallen in de horeca gezien? (Geen idee of er een topic over is. Niet gezocht.)
Ik vond het tof. Maar ik vind meneer Reimers ook O+.
  woensdag 29 februari 2012 @ 22:30:40 #56
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108566251
Echt waar? Ik kan die Reimers juist helemaal niet lijen. Ik zou daar geloof ik ook echt niks van kunnen/willen leren. Bij alles wat hij zegt of doet gaan mijn haren rechtovereind staan. Echt vre-se-lij-ke man. Brrrrrr
pi_108566407
O? Te bekakt voor je? Of iets anders?
  woensdag 29 februari 2012 @ 22:36:10 #58
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_108566627
quote:
0s.gif Op woensdag 29 februari 2012 22:26 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Hebben jullie Knallen in de horeca gezien? (Geen idee of er een topic over is. Niet gezocht.)
Ik vond het tof. Maar ik vind meneer Reimers ook O+.
Knallen in de Horeca met Meneer Reimers
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 29 februari 2012 @ 23:07:38 #59
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108568747
quote:
0s.gif Op woensdag 29 februari 2012 22:32 schreef Phoenixbirdy het volgende:
O? Te bekakt voor je? Of iets anders?
Ja, iets anders. (bekakt niet, met zijn leenbakkergordijntjes) Ingewikkeld om uit te leggen, dus laten we het er maar bij houden dat ik gewoon allergisch voor 'm ben. Geeft verder niks, maar ik ben dan oprecht verbaasd dat mensen hem wel leuk vinden om naar te kijken.

Vraag ik me opeens af, zouden er ook mensen zijn die Gordon leuk vinden? :o
pi_108569680
:Y

Overigens heb ik dhr Reimers gisteren pas voor het eerst gezien, kende em nog niet..
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_108572631
quote:
0s.gif Op woensdag 29 februari 2012 23:07 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, iets anders. (bekakt niet, met zijn leenbakkergordijntjes) Ingewikkeld om uit te leggen, dus laten we het er maar bij houden dat ik gewoon allergisch voor 'm ben. Geeft verder niks, maar ik ben dan oprecht verbaasd dat mensen hem wel leuk vinden om naar te kijken.

Vraag ik me opeens af, zouden er ook mensen zijn die Gordon leuk vinden? :o
Er zijn er zelfs die op hem geilen :P
SOL bijv. ;)
pi_108572796
Das lullig voor je als vrouw zijnde :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 1 maart 2012 @ 02:32:46 #63
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108574355
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 00:39 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Er zijn er zelfs die op hem geilen :P
SOL bijv. ;)
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, echt niet. Dat kan niet. NIET! Onmogelijk.
  donderdag 1 maart 2012 @ 02:39:17 #64
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108574397
Ik vind het een beetje vals om dit achter SOL's rug om te ouwehoeren ook.
Iemand waarderen is iets anders dan op iemand "geilen" natuurlijk.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 1 maart 2012 @ 06:21:12 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108574919
Knallen in de Horeca met Meneer Reimers, ik vind die vent niets en hou niet van dat soort rel tv. Waarom wordt de TV altijd volgegooid met pratende koppen, maak eens wat goed drama of wat echt moois
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108575022
quote:
15s.gif Op donderdag 1 maart 2012 02:39 schreef Staal het volgende:
Ik vind het een beetje vals om dit achter SOL's rug om te ouwehoeren ook.
Iemand waarderen is iets anders dan op iemand "geilen" natuurlijk.
Huh? Dat vind ze vast niet erg, ze postte het zó vreselijk vaak zelf, en dat bedoelde ze echt niet in alleen 'waarderen' :D
Wat een onzin om dat vals te noemen, zo bedoel ik het helemaal niet zeg, maar als ik Ramsey hoor moet ik aan haar denken! That's all :{w

[ Bericht 8% gewijzigd door Blues op 01-03-2012 07:09:03 ]
pi_108588156
Zei iemand Ramsex? O+

Wat een dorp is FOK! toch ook.
Van meerdere mensen berichtjes gekregen dat er over me gesproken wordt _O-

Staal is de enige die hier iets hardop over zei, en ik vind dat heel erg lief van haar, Staal is natuurlijk ook gewoon een lieverd *;

Maar in deze ben ik het helemaal eens met Bluezz, het was niet kwaad bedoeld van haar en ik vat haar comments ook niet zo op.
Ik zou Ramsex zo doen, volgens mij heeft hij een lul zo hard als STAAL en mag hij me daar altijd mee verrassen, zo out of the BLUEzz :7

ontopic:

Lunch: avec restaurant klodderzzz
zelfgemaakte erwtensoep
kosten??? ik had alles al in de vriezer liggen en de erwten in een zakje :7
pi_108592168
Kloddertje _O- :*
pi_108593320
quote:
1s.gif Op donderdag 1 maart 2012 00:45 schreef FutureFairytale het volgende:
Das lullig voor je als vrouw zijnde :P
Ik dacht dat het over een andere Gordon ging ;(
_O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 1 maart 2012 @ 18:10:19 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108593361
Ach Jamie Oliver zou ik ook mijn bed niet uitschoppen, mijn keuken trouwens wel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 maart 2012 @ 18:18:02 #71
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108593684
Ik bedoelde niet Gordon Ramsay. :o
Die vind ik soms best te pruimen. Ligt beetje aan zijn programma.

Maar bij Gordon & niet te harden personen dacht ik toch echt aan iemand anders.
  donderdag 1 maart 2012 @ 18:21:07 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108593822
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 18:18 schreef RobinOok het volgende:
Ik bedoelde niet Gordon Ramsay. :o
Die vind ik soms best te pruimen. Ligt beetje aan zijn programma.

Maar bij Gordon & niet te harden personen dacht ik toch echt aan iemand anders.
LOL
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108593953
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 18:18 schreef RobinOok het volgende:
Ik bedoelde niet Gordon Ramsay. :o
Die vind ik soms best te pruimen. Ligt beetje aan zijn programma.

Maar bij Gordon & niet te harden personen dacht ik toch echt aan iemand anders.
Dus toch *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_108594134
Maar die kookt toch niet? :D
Ik kan er geen touw meer aan vast knopen :')
pi_108594211
Ziet er leuk uit al die gerechten en lekker maar doe mij maar zoiets
Ik zwaai naar dieren.
  donderdag 1 maart 2012 @ 18:40:03 #76
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_108594529
Zullen we het weer hebben over waar je gegeten hebt en niet met wie je een beschuitje zou willen eten :?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 1 maart 2012 @ 18:41:19 #77
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108594587
Goed plan ja. :Y
  donderdag 1 maart 2012 @ 18:47:32 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108594869
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 18:40 schreef golfer het volgende:
Zullen we het weer hebben over waar je gegeten hebt en niet met wie je een beschuitje zou willen eten :?
Hier verder dan maar
Van Sterrenkok tot burgerflip, met wie heb je de bijslaap geconsumeerd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108597675
Ouders zijn afgelopen weekend bij Beluga geweest, voor hun het beste restaurant waar ze geweest zijn, alsmede door 1 amuse waar ze het al 6x over gehad hebben. (refentiekader: Da Vinci, Parkheuvel etc.)

Wel belachelijk duur, maar dan ook echt belachelijk.
pi_108597869
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 18:28 schreef Bluezz het volgende:
Maar die kookt toch niet? :D
Ik kan er geen touw meer aan vast knopen :')
ik ben de Gordon nu ook kwijtsiefoetsie, zijn er meerdere?
  donderdag 1 maart 2012 @ 19:55:16 #81
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_108597956
quote:
11s.gif Op donderdag 1 maart 2012 19:53 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

ik ben de Gordon nu ook kwijtsiefoetsie, zijn er meerdere?
Ze doelt op Cornelis Willem Heuckeroth. Nu ja, die coked.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
  donderdag 1 maart 2012 @ 19:58:33 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108598143
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 19:49 schreef Physics het volgende:
Ouders zijn afgelopen weekend bij Beluga geweest, voor hun het beste restaurant waar ze geweest zijn, alsmede door 1 amuse waar ze het al 6x over gehad hebben. (refentiekader: Da Vinci, Parkheuvel etc.)

Wel belachelijk duur, maar dan ook echt belachelijk.
Wat is belachelijk duur?
Vind de menuprijzen voor dit soort (twee sterren is het toch?) restaurants helemaal niet duur wat ik zo op de site zie
quote:
Bietjes / pitjes / ganzenlever pralines / kokos

Zoet-zoute karamel / krab / yoghurt / kaviaar / frisse ponzu / curry dressing

Wintertruffel / pistache / ansjovis / Limburgse grotchampignons / jacobsmossel

Beignets zwezerik / grapefruit / pompoen / appel / citroen / knoflook

Risotto oester / salade fruits de mer

'Black Angus' beef / tweemaal wortel / spruitjescouscous / schorseneer / selderij / aardappel

Seizoenskazen / kweepeer / huisgebakken brood

of

De passie van vanille

Het parfum van frisheid


Menu smaken, geuren en kleuren van de winter ¤ 160,-

Begeleidende wijnen ¤ 75,-

Eventuele uitbreiding: Tarte tatin van witlof / kreeft (specialiteit 2001)

¤ 20,- supplement
Dus, een 7 gangenmenu met bijpassende wijnen voor 235 pp

[ Bericht 9% gewijzigd door Pietverdriet op 01-03-2012 20:04:05 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108598693
quote:
7s.gif Op donderdag 1 maart 2012 19:55 schreef Staal het volgende:

[..]

Ze doelt op Cornelis Willem Heuckeroth. Nu ja, die coked.
Dat is toch die blonde krullebol?

Ik verhuis wel naar SHO

pleazzz doe mij niet meer noemen in CUL, beste lieverds O+
pi_108601751
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 19:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat is belachelijk duur?
Vind de menuprijzen voor dit soort (twee sterren is het toch?) restaurants helemaal niet duur wat ik zo op de site zie

[..]

Dus, een 7 gangenmenu met bijpassende wijnen voor 235 pp

300 pp betaald
pi_108602063
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 21:07 schreef Physics het volgende:

[..]

300 pp betaald
Veel geld maar als ik het zou hebben zou ik ook luxe restaurants bezoeken :Y
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 1 maart 2012 @ 21:19:37 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108602425
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 21:07 schreef Physics het volgende:

[..]

300 pp betaald
A la carte gegeten?
Met wijnen?
Als je bij een bistro een voorafje neemt, een steak en een toetje, wat wijnen en een digestief ben je al snel meer 100 Euro pp kwijt.
Het eten staat dan niet in vergelijking, de wijn ook niet, en de bediening al helemaal niet. Het vlees is niets bijzonders en de friet diepvries.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 1 maart 2012 @ 21:20:36 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108602483
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 21:12 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Veel geld maar als ik het zou hebben zou ik ook luxe restaurants bezoeken :Y
Geloof me, het is het waard
:)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108604829
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

A la carte gegeten?
Met wijnen?
Als je bij een bistro een voorafje neemt, een steak en een toetje, wat wijnen en een digestief ben je al snel meer 100 Euro pp kwijt.
Het eten staat dan niet in vergelijking, de wijn ook niet, en de bediening al helemaal niet. Het vlees is niets bijzonders en de friet diepvries.
Ze hadden geloof ik als aperitief champagne, het 7-gangen menu, een extra gang (waar ze ooit een prijs mee gewonnen hebben o.i.d.), het wijnarrangement en koffie met friandises achteraf. Oh, en water, dat schijnt ook geld te kosten.
  donderdag 1 maart 2012 @ 22:04:52 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108605069
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 22:00 schreef Physics het volgende:

[..]

Ze hadden geloof ik als aperitief champagne, het 7-gangen menu, een extra gang (waar ze ooit een prijs mee gewonnen hebben o.i.d.), het wijnarrangement en koffie met friandises achteraf. Oh, en water, dat schijnt ook geld te kosten.
Maar ze vonden het dus duidelijk het geld waard.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108623993
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 22:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maar ze vonden het dus duidelijk het geld waard.
Volgens mij wel :)

Alleen als student denk ik meer in de trant van, 300 euro is 1 maand eten of 300 biertjes in de studentenkroeg :p
pi_108741457
Waar? Burgerz in Delft (http://burgerz.nl/)

Wanneer? 4 maart 2012

Wat at je?
Smashing Pumpkin burger (pompoen en kikkererwten-burger met groente), met knoflookfriet en zoete-aardappelfriet. Als toetje een brownie en een cheesecake gedeeld.
De burger was superlekker, alles vers, en de patat was echt superheerlijk. De cheesecake was ook erg lekker; de brownie was helaas erg droog en er had veel meer chocolade in gemogen.

Impressie?
De tweede keer hier, en wederom erg tevreden. Lekker verse burgers, genoeg keuze, ook voor vegetariers, en erg gezellige sfeer (leuke bank waardoor je met z'n allen om de tafel heen kan zitten). De bediening was wel ok; ze namen niet zelf het initiatief om langs te komen, dus ik moest steeds zwaaien als ik wat wilde. Minpuntje was dat ik op mijn burger extra kaas gevraagd had, maar die zat er dus niet op - stond wel op de rekening, maar het was maar 70 cent. Gewoon minder fooi gegeven dus. En het is erg jammer dat ze na zulk lekker eten een jammerlijke brownie serveren.

Kosten? 25 pp, inclusief 3 drankjes.
Cijfer? 8
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_109033935
quote:
0s.gif Op donderdag 1 maart 2012 18:40 schreef golfer het volgende:
Zullen we het weer hebben over waar je gegeten hebt en niet met wie je een beschuitje zou willen eten :?
Nou ja zeg. Het begon net gezellig te worden. :( ;)
Ik vind Reimers trouwens op dezelfde manier O+ als ik Tim Gunn O+ vind. Het moge duidelijk zijn.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Waar? Lokaal 7 in Tilburg
Wanneer? Lunch op 26-2, met mijn ouders.

Wat at je?
Scampi's Tip: In knoflookolie gebakken met ui en een romige, pittige saus. Geserveerd met stokbrood
Het rook al lekker toen het eraan kwam. De scampi's waren goed gaar en mooi roze. Het was een bakje vol scampi's, gok ik. De saus was trouwens ook roze. En lekker pittig omdat er sambal was toegevoegd. Verder dreven er nog verschillende bijpassende groenten als ui in. Ik zeg dreven omdat de saus wel lekker was, maar ook een beetje teveel van het goede. Ik hou van saus, maar ik kreeg het met mijn gamba's niet op. Het was wel echt een zwembad. Less is more.
Het witte stokbrood heb ik apart met boter uit een pakje gegeten. Niet bijzonder vers brood, maar wel weer neutraliserend.

De thee had ik al helemaal op voor onze gerechten kwamen.

Impressie?
Het was druk zo rond 17:00. Uiteraard zaten er wat shoppers die nog even gingen eten voor ze naar huis gingen. We kregen netjes een plaatsje gewezen.
Toen ze de bestelling op had genomen liet nog iemand recht voor onze tafel een dienblad vallen. Uiteraard ben ik ook een mens, maar het is natuurlijk wel een fout. Het duurde behoorlijk lang (voor mijn gevoel, geen stopwatch aangezet) voor het was opgeruimd. De bediening was sowieso te chill voor alle mensen die ze moesten bedienen. Een beetje meer pit in de keuken en in de bediening had voor mij wel gemogen. Wel hadden ze natuurlijk dan wel echt tijd voor je.
De inrichting was wel grappig. Veel hout en een schoolbord met aap, noot, Mies of zoiets aan de muur. Je had even het idee op een oud schooltje te zitten. De toilet was trouwens ook wel geinig. Met zo'n draaibaar stalen haakje als slotje. Je kent het wel.

Kosten?
8,50 voor mijn gerecht. Ik geloof dat er 26 euro op de rekening voor ons 3en stond. Ik had het duurste gerecht.

Cijfer?
Ergens tussen matig en voldoende.
pi_109035228
Waar? Lunchroom La Plaza in Breda
Wanneer? 10 maart, lunch met mijn ouders.

Wat at je?
Tosti ham/kaas
Spannend, he? Er stond niets spannenders op de kaart. Dus maak je geen zorgen. Ik vond de tosti ook erg zielig. Het waren 2 van bijna de kleinste witte boterhammen die er te vinden zijn. Op elkaar gestapeld. Ham en kaas waren uiteraard aanwezig. Er werd ketchup uit van die kleine, plastic pakjes bij geserveerd. Het brood was helemaal 'dood'geroosterd. Niet pikzwart ofzo, het had een gewone kleur, maar het smaakte helaas naar een snelle werkkantine hap.

Ik dronk hier thee bij.

Impressie?
Dit is zo'n plek waar het lijkt of de tijd al tientallen jaren stilstaat. Het interieur is allemaal achterhaald, manier van bediening ook. Maar het zit vol met mensen van middelbare leeftijd die van het bekende houden. En dus blijft het werken. Zoiets. En uiteraard kunnen de kids pannekoeken en poffertjes bestellen.
De bediening was wel aardig. Het klopte vast precies met het minimumloon wat ze krijgen. Wel herhaalde ze nog even onze bestelling voor ze vertrok naar de keuken. Ik geloof dat ik dat in tijden niet heb gehoord. Wel handig als je een korte termijn geheugen hebt. Of als je de bediening niet vertrouwd. Maar zo ingewikkeld is de kaart niet, dus dat komt wel goed. Het eten was er verdomd snel. Bijna voor je met je ogen kon knipperen. Handig als je meer te doen hebt op de woonboulevard zoals wij of met ongeduldige kinders.
Toen we gingen (we moesten allemaal apart naar de wc, want er was er maar 1 voor dames en 1 voor heren. te klein voor deze zaak) kregen we nog een meisje aan tafel die dacht dat we nog niet besteld hadden en af wilde ruimen en vroeg of we wilde bestellen. We hebben netjes bedankt. Je zou dit kunnen zien als onoplettendheid maar ik zet hem nu even onder de positieve punten. Ze bedoelde het goed. De wc trok slecht door trouwens.

Kosten?
Mijn tosti koste ongeveer 3 euro geloof ik. Ik weet eerijk gezegd niet meer wat er op de rekening stond.

Cijfer?
Matig tot slecht.
pi_109037758
Waar? Grand Cafe Binnen te Scheveningen, met een vriendin.

Wanneer? Zondag 11 maart j.l.

Wat at je? Vooraf een breekbroodje met aioli, kruidenboter en tapenade want we vielen bijna om van de honger. De aioli was helaas niet zo scherp (we houden beide zeer veel van veel knoflook) maar het was gewoon lekker. Ook jammer dat het brood niet warm was, dat vind ik altijd wel erg lekker.
We namen alleen een hoofdgerecht. Vriendin de Surf & Turf en ze vroeg of de gamba's in knoflook gebakken konden worden. Daar hadden ze goed naar geluisterd volgens haar zeggen :). 2 ossenhaasmedaillons, 2 grote gamba's, een Japans sausje en roerbakgroenten. Daarbij kreeg ze een schaal patat met mayo. Nou ja, ze moest wel even haar hand opsteken om te vragen of dat nog kwam. Ik nam de spareribs want ik weet dat ze daar zo ontzettend lekker zijn! En dat waren ze weer :9. Ribbetjes waren al gebroken en de Shoyu marinade met bosuitjes en gebakken uitjes was erg jummie. Wel machtig. Kreeg het niet helemaal op. Mijn patatjes waren helaas wat te krokant, daar hou ik niet zo van maar is geen dik minpunt ofzo ;). Toe namen we een kopje thee want op de dessertkaart zagen we helaas niet iets wat eruit sprong.

Impressie? Mooi restaurant, heerlijke banken om op te zitten (met kachels) en het was gelukkig ook niet helemaal vol, ook al was het een prachtige dag. Het eten was heerlijk maar de bediening was om te huilen. Stond meerdere malen met beide armen hoog in de lucht te zwaaien en dan zagen ze me nog niet, ook al stonden ze op 4 meter afstand... Er was op zich genoeg personeel dus het was best jammer want ik schaamde me rot met dat zwaaien. Toen de jongen vroeg of we de dessertkaart wilden zien moesten we 15 min wachten (en had hij in de tussentijd de tafel naast ons van kaarten voorzien dus ons vergat hij gewoon). Ik ben toen naar de bar gelopen (moest toch naar het toilet) en gezegd 'een kwartier geleden vroeg je aan ons of we de dessertkaart wilden zien'. Hij reageerde alleen met 'oja, ik breng em zo'. Geen excuus, niks. Er kwam ook mooi geen fooi.

Kosten? EUR 57,80 en EUR 58,- neergelegd. Toen we weggingen hebben we nog een tijdje bij de deur gewacht tot iemand keek en ik kon wijzen dat het geld op onze tafel lag.

Cijfer? Omdat het eten lekker is een 6,5. Lekker eten is toch nog net wat belangrijker dan service vind ik ook al was dit wel een beetje jammer. Oja, het feit dat bijna alle gerechten een Oosters tintje hebben vind ik leuk.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_109038659
Zo te lezen werd de (ingehuurde-) bediening overvallen door de drukte. Zie je vaker, wel jammer :{
  donderdag 22 maart 2012 @ 08:25:00 #96
269 vats
Live life to the max!
pi_109376537
Waar? 63 Antipasto in "The Canton Place" in Guangzhou China

Waarneer Ongeveer een uurtje geleden

Wat at je?

We begonnen met een Ceaser Salad



Hierna kregen we toast met ei, bechamel saus, kaas en salami (was erg lekker)



Als 3e kregen we een kop lekkere verse tomatensoep, deze was zeer goed gevuld met groente
en tomaat.



Tegelijkertijd kregen we een kop super lekkere pompoensoep! Echt zalig!



Als hoofdgerecht hadden we kip met balsamico en gegrilde groenten, de kip was goed sappig met een knapperig velletje.



Tevens hadden we een heerlijke pasta met rundvlees en wat groente, de pasta was erg goed al dente!



Als dessert kregen we een kopje met creme brulee, deze was smakelijk maar de nepslagroom had er niet op gehoeven van me



Als laatse kwam er nog een bordje met een bol vanillie ijs, wat prima ijs was.



Kosten? De rekening was 88 RMB voor ons samen (10 euro)

Waardering Voor de prijs was het een super deal, dan geef ik het een 9 ivm prijs/kwaliteit, als we geen Chinese Groupon deal hadden was de rekening ongeveer 300RMB geweest voor 2 personen, dan had ik het een 7 gegeven.
pi_109377886
Vorige week bij Pasta e Fagioli (Nijmegen) gegeten. Super was het! Mijn gerechten:

Capesante con carciofi e prosecco
Gebakken jacobsmosselen met artisjok met vleugje saus van prosecco en roze peper

Stinco di agnello stufato in salsa chiantigiana con pure di patate e broccoletti
Lamsschenkel uit de oven, gearomatiseerd in chianti wijn, met puree van aardappel
en provolone kaas, geserveerd met broccoletti (jonge scheuten van broccoli)

Mousse di cioccolato con crema inglese profumato allo zafferano
Chocolade mousse met saffraan crème en emulsie van balsamico

Daarbij dronken we een best stevige witte wijn uit San Gimignano.

Ik was met name errug onder de indruk van de lamsschenkel, wat een mooi en mals stukje vlees was dat met perfecte garing!

Ik geloof dat we per persoon (inclusief watertjes en wijn) 5 tientjes kwijt waren, viel mij best mee!
Hoor ik die Griekse melodie...
  donderdag 22 maart 2012 @ 14:14:21 #98
269 vats
Live life to the max!
pi_109387130
Waar? Klein restaurantje onder ons appartmenten complex (Guangzhou - China)

Waarneer Zojuist

Wat at je?

Ik koos voor de Spicy Pork met groenten en rijst, Daarbij wat gestoomde Paksoi. Het was super lekker, lekker pittig!



Kosten Voor deze maaltijd met gratis water betaalde ik 15RMB = 1.80 Euro!

Waardering Krijgt van mij een dikke 8, smaak is goed, eten is vers en de prijs is laag.
pi_109533721
Waar? Het Boterhuis, Delft (http://www.boterhuis.nl/)

Wanneer? 22-3-2012

Wat at je?
High tea, bestaande uit appeltaart en brownies, plakjes vers fruit, bonbons (zeevruchten); snoepjes;
huisgemaakte scones en bananenflappen; geitenkaaskroketjes; brioche broodjes, deels met geitenkaas en tomaat, deels met roomkaas en komkommer; en natuurlijk onbeperkt thee drinken.

Impressie?

Erg lekker over het algemeen; het gebak was vers en de brownies niet te droog, wat wel eens voorkomt; de broodjes vers en lekker, de bananenflappen ook; de scones echt net gemaakt, superlekker. De geitenkaaskroketjes waren een beetje te vet en hadden meer smaak mogen hebben. De bonbons waren gewoon uit de supermarkt, dus die voegden niet veel toe, en de snoepjes ook niet. Er hadden meer smaakjes thee mogen zijn, nu was er niet al te veel keuze.
De bediening was aardig, kwam regelmatig (maar niet te vaak) vragen of er nog genoeg theewater was. We hadden bij het reserveren aangegeven dat we vegetarisch zijn en de broodjes waren daaraan aangepast, en het smaakte echt lekker, niet alsof ze geen idee hadden wat te doen met vegetariers.

Kosten? 12.50 ppp (dat is best goedkoop vergeleken met andere high teas!)
Cijfer? 8,5
Carpe diem, quam minimum credula postero.
  maandag 26 maart 2012 @ 16:39:57 #100
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_109534301
Waar? Indonesisch restaurant Blauw in Amsterdam.
Wanneer? 24 maart 2012
Wat aten we? We namen de Selera Blauw rijsttafel: vlees, vis en groente. Daarbij dronken we een paar Warsteiner biertjes van de tap.
Impressie: authentieke Indische smaken en kruiden, niet al te pedis. Goed verzorgde en uitgebreide rijsttafel.
Daarna nog een doppio en een café latte, waarbij spekkoek en speculaaslikeur werd geserveerd.
Kosten? Inclusief fooi 40 euro pp.
Cijfer: 8
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')