abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_107218691
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


Alle verslagen in een overzicht:

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

Delen 5 en 6 moeten nog even bijgewerkt worden voor in de OP.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_107218774
Ik heb ook bij popocatepetl gegeten, in Rotterdam. Ik vind het eerlijk gezegd niet zo bijzonder. Sterker nog, het was niet eens zo heel lekker. Echt niet meer dan een 6.5 waard. Ja als je thuis vooral knorr maaltijdgerechten maakt zul je het speciaal vinden, maar anders niet.
pi_107219017
Gerrit en Marijke, Beestenmarkt, Deventer. Na 4 jaar doet het nog steeds pijn dat hij weg is.

Football. Glorious football. Dont care what it looks like.
  woensdag 25 januari 2012 @ 15:29:46 #4
98593 KlappernootatWork
Tot mijn strot in het genot..
pi_107219508
Ik heb een bak onionrings gegeten in de Cheesecake factory.
afgelopen zomer
kosten 2 dollar
ik zat op een terras in Sawgrass Mills (een enorm winkelcentrum nabij Miami)
cijfer: een dikke 8 :9



met een teil bier er naast. :9~

helaas hebben ze die kwaliteit hier niet.. -O-
Shit! werken zuigt...
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
pi_107219593
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2012 15:29 schreef KlappernootatWork het volgende:
Ik heb een bak onionrings gegeten in de Cheesecake factory.
afgelopen zomer

En sinds die tijd nooit meer buiten de deur gegeten :? :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_107219802
Heb even een reeks van deze reeks gemaakt :)

Prima SOG.
Ja doei.
pi_107219832
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2012 15:38 schreef motorbloempje het volgende:
Heb even een reeks van deze reeks gemaakt :)

Prima SOG.
^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 25 januari 2012 @ 15:47:06 #8
98593 KlappernootatWork
Tot mijn strot in het genot..
pi_107220104
quote:
11s.gif Op woensdag 25 januari 2012 15:32 schreef golfer het volgende:

[..]

En sinds die tijd nooit meer buiten de deur gegeten :? :')
ja, maar ik mis die dingen nu.. -O-
Shit! werken zuigt...
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
  donderdag 26 januari 2012 @ 08:35:58 #9
22794 Enchanter
Right you are Ken!!!
pi_107247375
quote:
0s.gif Op woensdag 25 januari 2012 15:47 schreef KlappernootatWork het volgende:

[..]

ja, maar ik mis die dingen nu.. -O-
Volgende keer een Blooming onion bestellen bij Outback steakhouse
Ik ben inmiddels overleden
  vrijdag 27 januari 2012 @ 21:30:44 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107310076
We waren eten bij het Residenz Hotel in Bocholt
Kregen alle eerst een klein rolletje van flammkuchen op een tomaten/geitenkaas met honing. Hier zitten uien in dus Teigutjuh kreeg een aardappelsoepje
Ik had vooraf een halve gebraden wilde duif op aardappel puree en lebkuchen met en rode wijnsaus, met daarbij een salade met een mosterd dressing.
Manlief had een carpaccio met een rocola salade en flinterdun gesneden parmazaan
Tussendoor een citroensorbet
Daarna een ossehaasfilet met een barolosaus en voor mij speenvarkenruggetje

Hier dronken we Rioja en mineraalwater

Cijfer 8,5
Prijs, 99,70
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 januari 2012 @ 09:56:18 #11
98593 KlappernootatWork
Tot mijn strot in het genot..
pi_107393247
:9 van het weekend sushi gehad bij zushi in Amsterdam.

zo vers als het maar kan, grappig is de lopende band.

De bakjes hebben verschillende kleuren, dus je kunt je eigen prijs bepalen..
Shit! werken zuigt...
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
pi_107393938
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 09:56 schreef KlappernootatWork het volgende:
:9 van het weekend sushi gehad bij zushi in Amsterdam.

zo vers als het maar kan, grappig is de lopende band.

De bakjes hebben verschillende kleuren, dus je kunt je eigen prijs bepalen..
Vers? Ik vond het een dikke tegenvaller. Veels te duur en een vaag aanbod van california rolls, eigen verzinsels en nigiri sushi. En die laatste is niet vers maar wordt direct uit de koeling geserveerd waardoor deze koud en dus smaakloos is.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
  maandag 30 januari 2012 @ 11:17:22 #13
98593 KlappernootatWork
Tot mijn strot in het genot..
pi_107395080
quote:
0s.gif Op maandag 30 januari 2012 10:28 schreef Strolie75 het volgende:

[..]

Vers? Ik vond het een dikke tegenvaller. Veels te duur en een vaag aanbod van california rolls, eigen verzinsels en nigiri sushi. En die laatste is niet vers maar wordt direct uit de koeling geserveerd waardoor deze koud en dus smaakloos is.
ik heb blijkbaar een goede keuze in bakjes.
Shit! werken zuigt...
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
  dinsdag 31 januari 2012 @ 23:58:11 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107464565
Waar: 1 Michelinsterrestaurant De Vrienden van Jacob in Santpoort.
Wanneer: 31-01-2012

Impressie:
Met 25 % korting van de Dinerjaarkaart vandaag gegeten bij 1 Michelinsterrestaurant de Vrienden van Jacob op het landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort.


Na ontvangst mochten we in de serre met uitzicht op de bijna bevroren vijver plaatsnemen en nadat we eerst een glaasje Macon-Chardonnay van de Bret Brothers als aperitief genomen hadden werden we al snel door de SVH-meesterchefkok Alain Alders persoonlijk begroet met een uitleg over de diverse menu-mogelijkheden en eventueel bijpassende wijn-arrangementen.

We besloten te gaan voor een 5 gangen Menu Dégustation met bijpassend wijnarrangement.

Al snel kwamen er diverse amuses op tafel, te beginnen met een bouillon die vanuit een theepot geschonken werd op een capsule van (naar keuze) spek, tomaat of mosterd. Wij kozen beiden voor de mosterd.

Vervolgens bracht Alain een aperitiefbox op tafel die bij opening bestond uit een gepofte Opperdoezeraardappeltje verpakt in eetbare klei, popcorn in een krokantje van parmezaan, een kletskop met sesam en een sable koekje met vadouvan.




Vervolgens volgden nog 2 amuses.:een spiegeleitje met roquet, truffel en marscapone en daarna een escargot met schuim van melk en waterkers.



Het eerste echte voorgerecht bestond uit een heerlijke salade van kreeft met crème van bloedworst en bundelzwam vergezeld door een chip van bloedworst en appel.
Bij dit gerecht dronken wij een Theo Migus "Von Muschelkalk' Grauburgunder,2009 uit de Pfalz, Duitsland.


Daarna volgde nog een soort voorgerecht, namelijk flan van bloemkool en truffel met zachtgegaarde coquille, rammenas en notenboter.
Hierbij dronken we een witte The Ladybird Laibach, 2010 van de Coastal region uit Zuid-Afrika.


Het tussengerecht bestond uit een lekker krokant op de huid gebakken stuk Skrei (kabeljauw uit het seizoen vanaf het hoge Noorden) met haringkuit en een overheerlijke hollandaise, met radijs en augurk en een stukje kabeljauwwang als een soort kibbeling.
Daarbij dronken we een witte Domaine Cauhapé "Geyser' uit 2009 uit de Jurancon, Frankrijk.


Het hoofdgerecht bestond uit een botermalse op het karkas gebraden Anjouduif met een crème van mais, cranberry en een crunch van chorizo met een jus van chorizo.
Als wijn daarbij een rode Valpolicella "Camporenzo' Momte Dall'Ora 2008 uit Veneto, Italië.


Vervolgens kregen we nog een pré-dessert bestaande uit sinasappel, quinoagraan, ananas-ijs en een (ja daar is ie weer) getourneerd worteltje.


We sloten de maaltijd af met het dessert van verschillende structuren van mokka, rots van muscavado, crème suisse en roomijs van Southern Comfort Whisky.
Daarbij een dessertwijn: Chamvers muscat ´Rosewood vineyards S.A. uit Rhuterglen, Australië.


Met een bijzonder voldaan gevoel besloten we dit keer de espresso en friandises aan ons voorbij te laten gaan.

De Vrienden van Jacob is z'n ene Michelinster meer dan waard met een kok die hoog op smaak kookt en een brigade die vakkundig de gerechten van commentaar en uitleg voorziet.
Maitre sommelier Sietse kan leuk en boeiend over de diverse wijnen vertellen.

Al met al een bijzonder geslaagde en vooral heel lekkere avond doorgebracht in het prachtig ingerichte restaurant op dit mooie landgoed.

Eten: 9,5
Bediening: 9
Prijs-kwaliteit: 9


[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 01-02-2012 12:16:22 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_107466572
Zowel de locatie als al het eten ziet er prachtig uit. Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben gehad.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_107471036
Chique de friemel :D
Kan me met al die dure termen nooit zo goed voorstellen hoe het dan smaakt, maar het klinkt prachtig en ziet er goed verzorgt en aantrekkelijk uit :Y
pi_107471830
Geen kritiek, maar gewoon een vraagje: vinden ze het nooit vervelend als je (met flits zo te zien) van alle gerechten een foto maakt? Ik probeer het meestal nog onopvallend met de iPhone te doen.
"Ik heb geen tijd voor leuk,... ik maak alleen tijd voor episch! - Chocobo
pi_107472253
wow, ziet er goed uit golfer!
  woensdag 1 februari 2012 @ 12:09:46 #19
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107473816
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 11:07 schreef Strolie75 het volgende:
Geen kritiek, maar gewoon een vraagje: vinden ze het nooit vervelend als je (met flits zo te zien) van alle gerechten een foto maakt? Ik probeer het meestal nog onopvallend met de iPhone te doen.
Nee hoor, dat vinden ze helemaal niet erg en steeds meer mensen doen dat. Daarbij komt dat ze van ons tegenwoordig ook vaak al wel weten dat we recensies schrijven en de restaurateurs zijn daar over het algemeen alleen maar enthousiast over.
Gisteravond werd ons na afloop zelfs uitdrukkelijk door de maitre gevraagd naar onze eigen recensie-site en het is ons al een keer overkomen dat we in een ander restaurant etend opeens onverwachts begroet en bedankt werden door ook daar etende de eigenaren van een andere zaak waar we eerder een goede recensie over hadden geschreven.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 1 februari 2012 @ 15:01:05 #20
340838 VakantieNancy
Altijd op Vakantie
pi_107479509
Jullie fotos hangen in de keuken natuurlijk
Zonnenschijn en Champagne, van Spanje tot Rockanje
pi_107479670
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2012 23:58 schreef golfer het volgende:
Waar: 1 Michelinsterrestaurant De Vrienden van Jacob in Santpoort.
Wanneer: 31-01-2012

Impressie:
Met 25 % korting van de Dinerjaarkaart vandaag gegeten bij 1 Michelinsterrestaurant de Vrienden van Jacob op het landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort.
[ afbeelding ]

Na ontvangst mochten we in de serre met uitzicht op de bijna bevroren vijver plaatsnemen en nadat we eerst een glaasje Macon-Chardonnay van de Bret Brothers als aperitief genomen hadden werden we al snel door de SVH-meesterchefkok Alain Alders persoonlijk begroet met een uitleg over de diverse menu-mogelijkheden en eventueel bijpassende wijn-arrangementen.

We besloten te gaan voor een 5 gangen Menu Dégustation met bijpassend wijnarrangement.

Al snel kwamen er diverse amuses op tafel, te beginnen met een bouillon die vanuit een theepot geschonken werd op een capsule van (naar keuze) spek, tomaat of mosterd. Wij kozen beiden voor de mosterd.

Vervolgens bracht Alain een aperitiefbox op tafel die bij opening bestond uit een gepofte Opperdoezeraardappeltje verpakt in eetbare klei, popcorn in een krokantje van parmezaan, een kletskop met sesam en een sable koekje met vadouvan.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Vervolgens volgden nog 2 amuses.:een spiegeleitje met roquet, truffel en marscapone en daarna een escargot met schuim van melk en waterkers.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Het eerste echte voorgerecht bestond uit een heerlijke salade van kreeft met crème van bloedworst en bundelzwam vergezeld door een chip van bloedworst en appel.
Bij dit gerecht dronken wij een Theo Migus "Von Muschelkalk' Grauburgunder,2009 uit de Pfalz, Duitsland.
[ afbeelding ]

Daarna volgde nog een soort voorgerecht, namelijk flan van bloemkool en truffel met zachtgegaarde coquille, rammenas en notenboter.
Hierbij dronken we een witte The Ladybird Laibach, 2010 van de Coastal region uit Zuid-Afrika.
[ afbeelding ]

Het tussengerecht bestond uit een lekker krokant op de huid gebakken stuk Skrei (kabeljauw uit het seizoen vanaf het hoge Noorden) met haringkuit en een overheerlijke hollandaise, met radijs en augurk en een stukje kabeljauwwang als een soort kibbeling.
Daarbij dronken we een witte Domaine Cauhapé "Geyser' uit 2009 uit de Jurancon, Frankrijk.
[ afbeelding ]

Het hoofdgerecht bestond uit een botermalse op het karkas gebraden Anjouduif met een crème van mais, cranberry en een crunch van chorizo met een jus van chorizo.
Als wijn daarbij een rode Valpolicella "Camporenzo' Momte Dall'Ora 2008 uit Veneto, Italië.
[ afbeelding ]

Vervolgens kregen we nog een pré-dessert bestaande uit sinasappel, quinoagraan, ananas-ijs en een (ja daar is ie weer) getourneerd worteltje.
[ afbeelding ]

We sloten de maaltijd af met het dessert van verschillende structuren van mokka, rots van muscavado, crème suisse en roomijs van Southern Comfort Whisky.
Daarbij een dessertwijn: Chamvers muscat ´Rosewood vineyards S.A. uit Rhuterglen, Australië.
[ afbeelding ]

Met een bijzonder voldaan gevoel besloten we dit keer de espresso en friandises aan ons voorbij te laten gaan.

De Vrienden van Jacob is z'n ene Michelinster meer dan waard met een kok die hoog op smaak kookt en een brigade die vakkundig de gerechten van commentaar en uitleg voorziet.
Maitre sommelier Sietse kan leuk en boeiend over de diverse wijnen vertellen.

Al met al een bijzonder geslaagde en vooral heel lekkere avond doorgebracht in het prachtig ingerichte restaurant op dit mooie landgoed.

Eten: 9,5
Bediening: 9
Prijs-kwaliteit: 9

Even een serieus vraagje hoor, ik lees zo nu en dan weleens je ervaringen in al die dure restaurants maar is het nu alleen om de smaak te doen en ga je wel met een volle maag naar huis? Het lijkt altijd zo weinig wat er op die borden ligt.
pi_107484537
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 15:06 schreef PKRChamp het volgende:

[..]

Even een serieus vraagje hoor, ik lees zo nu en dan weleens je ervaringen in al die dure restaurants maar is het nu alleen om de smaak te doen en ga je wel met een volle maag naar huis? Het lijkt altijd zo weinig wat er op die borden ligt.
Je krijgt dan ook achterlijk veel gangen. Keren dat ik zoiets heb gegeten zat ik aan het eind van de avond toch echt wel nokkie vol, en ik kan veel eten.
  woensdag 1 februari 2012 @ 19:49:12 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107490847
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 15:06 schreef PKRChamp het volgende:

Even een serieus vraagje hoor, ik lees zo nu en dan weleens je ervaringen in al die dure restaurants maar is het nu alleen om de smaak te doen en ga je wel met een volle maag naar huis? Het lijkt altijd zo weinig wat er op die borden ligt.
Na een aantal amuses en daarna nog 6 gangen zit je echt wel vol hoor. Maar het gaat in eerste instantie natuurlijk wel om de smaak.
Als het alleen gaat om vol te zitten ga ik wel naar de lokale all-you-can-eat vreetJapanner ofzo.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_107499928
Bovendien krijg je als je wilt genoeg broodjes geserveerd om de maag te vullen... en idd als je zo'n 3 uur zit en elk kwartier of zo een gerechtje krijgt heb je genoeg volume om lekker gevuld naar huis te gaan.

En zijn wij geen grote eters.
  woensdag 1 februari 2012 @ 23:59:48 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107503694
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 22:31 schreef Bluezz het volgende:
Bovendien krijg je als je wilt genoeg broodjes geserveerd om de maag te vullen...
Keuze uit 5 verschillende soorten zelfgemaakte broodjes die steeds werden aangevuld en te eten waren met gezouten boter en gecentrifugeerde olijfolie.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_107503878
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 15:01 schreef VakantieNancy het volgende:
Jullie fotos hangen in de keuken natuurlijk
Nee _O- waarom denk je dat?
pi_107503913
Ik heb eens een keer een dinershow meegemaakt en ik moet eerlijk toegeven het was niet echt aan mij besteed. De vele gangen waren wel leuk, maar ik ben best een grote eter en wat ik dan bij jullie op die borden zie dan bekruipt mij toch wel het gevoel dat ik niet geheel voldaan naar huis zou zijn gegaan. Mischien een slechte ervaring aan mijn kant, maar dat eten op niveau wil ik toch wel een kans geven aangezien ik het wel heb gehad met die vreetschuren waar elk restaurant bijna hetzelfde verkoopt.
pi_107503942
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 23:59 schreef golfer het volgende:

[..]

Keuze uit 5 verschillende soorten zelfgemaakte broodjes die steeds werden aangevuld en te eten waren met gezouten boter en gecentrifugeerde olijfolie.
[ afbeelding ]
Die broodjes zijn inderdaad heerlijk met olijfolie en een klein kneepje citroen erbij.
pi_107504214
Mijn vraag is : ga je voor de smaak of ga je om naar huis te rollen ;)
  donderdag 2 februari 2012 @ 00:25:50 #30
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107504302
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2012 00:08 schreef PKRChamp het volgende:
Ik heb eens een keer een dinershow meegemaakt en ik moet eerlijk toegeven het was niet echt aan mij besteed. De vele gangen waren wel leuk, maar ik ben best een grote eter en wat ik dan bij jullie op die borden zie dan bekruipt mij toch wel het gevoel dat ik niet geheel voldaan naar huis zou zijn gegaan. Mischien een slechte ervaring aan mijn kant, maar dat eten op niveau wil ik toch wel een kans geven aangezien ik het wel heb gehad met die vreetschuren waar elk restaurant bijna hetzelfde verkoopt.
Ga inderdaad eens naar een sterrenrestaurant en laat je dan verwennen. Dat je daarna nog honger hebt lijkt mij sterk. Mocht dat het geval zijn, dan kan je dus bij zo'n restaurant altijd aangeven nog behoefte aan iets te hebben en gegarandeerd dat ze het dan voor je gaan regelen.

Gisteravond zat er een stel gasten van een ander restaurant een werketentje te houden bij waar wij waren en die vroegen aan 1 van de jongens van de bediening wat hij zelf absoluut niet lustte. Rauwe oester zei hij. Dus die gasten gelijk om hem te pesten en te plagen dat bestellen.
En ja hoor...5 minuten later stond er een stond er een schaal Zeeuwse creuses op ijs op hun tafel. ;)
In een sterrentent kan je dus nooit te veel vragen. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_107504310
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2012 00:21 schreef Bluezz het volgende:
Mijn vraag is : ga je voor de smaak of ga je om naar huis te rollen ;)
Rollen hoeft ook weer niet, maar ik ga naar een combinatie van beiden. Als ik geld uitgeef voor een etentje wil ik culinair verwend worden en met een voldaan gevoel naar huis gaan.
De simpele Chinees, Griek of andere vreetschuren ken ik onderhand wel en kan er eerlijk gezegd niet meer van genieten. Ik wil echt nieuwe dingen proeven en had er over nagedacht om naar zo`n duur restaurant te gaan, maar ik kreeg echt het idee dat het niet zoveel is.
pi_107504341
Voldaan, dat waren we :Y
pi_107504490
Weten jullie niets in de regio Tilburg/Eindhoven/den Bosch?
pi_107504824
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 22:31 schreef Bluezz het volgende:
Bovendien krijg je als je wilt genoeg broodjes geserveerd om de maag te vullen... en idd als je zo'n 3 uur zit en elk kwartier of zo een gerechtje krijgt heb je genoeg volume om lekker gevuld naar huis te gaan.

En zijn wij geen grote eters.
Ik kreeg er 1 ;( en had een 3-gangenlunch waarbij de porties ook niks waren (bij Niven). In de auto kregen zus en ik onwijze trek in een stevige lunch -O-.
Sindsdien niet meer in een sterrentent geweest.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 2 februari 2012 @ 01:23:40 #35
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107505166
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2012 00:59 schreef FutureFairytale het volgende:

Ik kreeg er 1 ;( en had een 3-gangenlunch waarbij de porties ook niks waren (bij Niven). In de auto kregen zus en ik onwijze trek in een stevige lunch -O-.
Sindsdien niet meer in een sterrentent geweest.
Je moet ook niet aan die Diningcity-restaurantweekmeuk meedoen. Gewoon los van die weken eens proberen een arrangement te krijgen. :)

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 02-02-2012 01:28:45 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 2 februari 2012 @ 01:29:36 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107505225
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2012 00:36 schreef PKRChamp het volgende:
Weten jullie niets in de regio Tilburg/Eindhoven/den Bosch?
Vast wel iets in de buurt te vinden?
http://www.dinnersite.nl/toprestaurants/michelin
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_107657281
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 januari 2012 23:51 schreef Phoenixbirdy het volgende:

[..]

[..]

Done. Ik laat jullie nog weten wat ik van ze hoor. Als ik al iets van ze hoor.

Overigens voelde ik me al wat zwakker bij het verlaten van het restaurant. Ik dacht dat dit door mijn drankje kwam (vrouw, klein, drink weinig, bla bla bla), maar dit heb ik nog nooit gehad.
Update: Ik heb nog steeds niets van Rodizio in Scheveningen gehoord. Ik verwacht dit dus ook niet meer.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Waar? Van Buuren in Utrecht
Wanneer? 3 februari, met mijn moeder

Wat at je?
Het Samsam menu. Dit zijn halve porties, waardoor je voor hetzelfde geld meer variatie hebt.

Voor:

Links: Eendenborst, tomaat, salade
Rechts: Witvis, kwarteleitje, mango, salade

Sorry, de samsam kaart staat niet op de site.
Zoooo lekker. :9 De eendenborst was een taartje van bijna draadjesvlees. Geen vet in te vinden. Goed in combinatie met de tomaat en salade. Daar kon ik nog wel wat porties van eten.
De witviscombi was ook een fijn palet van smaken. Van de ene kant passen ze op papier voor geen meter bij elkaar, maar je hebt zo wel het gevoel lekkere hapjes gegeten te hebben. De witvis was trouwens warm.

Hoofdgerecht:

Zeebaars, broccoli, peultjes, boontjes, witlofstamp, schelp (?), saus (?)
Sorry, de samsam kaart staat niet op de site.
Ik heb de zeebaars met vel gegeten. Het was zacht genoeg en de vis lekker en neutraal op smaak. De saus was ook lekker en heb ik gebruikt bij de friet. Verder heb ik prima gegeten van de groente en stamp. Dit gerecht is door mij goedgekeurd.

Hoofdgerecht van mijn ma:


Voor ons samen:
Frites met mayonaise
Salade met een dressing van tuinkruiden

Frietjes kwamen iets later. Over deze bijgerechten heb ik weinig bijzonders te vermelden. Gewoon lekker.

Na:

Witte chocolademouse
Sorry, de samsam kaart staat niet op de site.
Men blijft aandacht besteden aan de opmaak. Ik vind dat prettig. Het oog wil ook wat. De mouse was in eivorm in het bord gelegd, met daarnaast een bol ijs (zachte versie kersensmaak) en wat fruit. Het was zeker niet te machtig en zo dus ook goed af te wisselen met een beetje ijs of fruit. Slim gedaan. En weer erg lekker.

Ik heb 2x een zoete witte wijn gedronken. Dit was een Duitse, merk stond op de bon, maar die heeft ma.

Impressie?
Wij voelden ons meteen thuis. We waren vrij vroeg en alles was gereserveerd. De eigenaar liep heen en weer en regelde voor ons nog een tafeltje van vier personen, voor die groep om acht uur kwam. Dat redden wij mooi met onze musical. Het tafeltje stond in het midden van de zaak (het is grofweg in te delen in 3 ongeveer gelijke ruimten).
Langs ons zagen we een groep meiden die net terug waren van het shoppen. Verder ook allemaal dames in dit knusse restaurantje (later overigens ook wat mannen, die gedeeltelijk gay zouden kunnen zijn). Ik heb nog met de mobiel van een van onze 'buurmeisjes' een foto van hun groep gemaakt.
De inrichting was ook lekker vrouwelijk knus. Flinke kroonluchters aan de plafonds, wit en bordeauxrood aan de muren en donkerbruine meubels. De tafels stonden ver genoeg van elkaar om elkaar niet in de weg te zitten of totaal mee te kunnen genieten van het gesprek van de buren. Weinig herrie, ook bij op normaal volume praten van verschillende andere groepen.

Ik vond de bediening zo lief. We werden het meeste geholpen door een blond meisje, die zo zorgzaam en oprecht was dat we er fijne kriebels van kregen. Later kwam er ook nog een jonge student die ook al zo oprecht voor iedereen aan het zorgen was. Ook liep er 'het lekkere ding van Utrecht' rond (altijd handig in zo'n vrouwenrestaurant) die ook wat moeite deed om in zijn beste Frans een andere groep te helpen. Toen we een grapje met deze drie hierom maakten liep dit uit op een gezellig gesprekje zonder hysterisch gedoe. Daar hou ik van.

Kosten?
12,20 Euro voor mijn menu. Mijn wijn koste 2 euro nog iets per glas.

Cijfer?
Voor dit geld, in deze sfeer (inrichting en bediening) met dit lekkere en leuk opgemaakte eten met de samsam kaart (leuk concept!) verdient Van Buuren zeker een dikke goed. Als ik nog eens in Utrecht ben wil ik er zeker terug.
pi_107657823
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2012 23:53 schreef Phoenixbirdy het volgende:

[..]

Update: Ik heb nog steeds niets van Rodizio in Scheveningen gehoord. Ik verwacht dit dus ook niet meer.
Heel erg slecht :o
quote:
Men blijft aandacht besteden aan de opmaak.
Oh ik wilde juist zeggen dat ze niet echt aan de opmaak hebben gedacht :X. Vooral die 'salade' bij het voorgerecht!
quote:
Kosten?
12,20 Euro voor mijn menu. Mijn wijn koste 2 euro nog iets per glas.
Wow, zo weinig. Das wel heel goedkoop!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_107657922
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 00:08 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Heel erg slecht :o
Tja, wat doe je eraan. Ik had het van dit restaurant ook niet anders verwacht.

quote:
[..]

Oh ik wilde juist zeggen dat ze niet echt aan de opmaak hebben gedacht :X. Vooral die 'salade' bij het voorgerecht!
Misschien voel ik me vat dat betreft nu even wel snel verwend in vergelijking met Rodizio.

quote:
[..]

Wow, zo weinig. Das wel heel goedkoop!
:Y
pi_107658196
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 00:11 schreef Phoenixbirdy het volgende:

Tja, wat doe je eraan. Ik had het van dit restaurant ook niet anders verwacht.
Zelfs McDonald's heeft een (veel) betere klachtenservice... echt te gek dit.
quote:
Misschien voel ik me vat dat betreft nu even wel snel verwend in vergelijking met Rodizio.
Ik heb het idee dat Van Buuren een beetje luxe wil doen met de namen, inrichting van het restaurant etc. maar dat zie je niet terug in de borden. Ze hoeven niet zo luxe te doen gezien de prijzen nog lager zijn dan een gemiddeld eetcafé.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_107786835
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2012 23:58 schreef golfer het volgende:
Waar: 1 Michelinsterrestaurant De Vrienden van Jacob in Santpoort.
Wanneer: 31-01-2012

Impressie:
Met 25 % korting van de Dinerjaarkaart vandaag gegeten bij 1 Michelinsterrestaurant de Vrienden van Jacob op het landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort.
[ afbeelding ]

Vervolgens bracht Alain een aperitiefbox op tafel die bij opening bestond uit een gepofte Opperdoezeraardappeltje verpakt in eetbare klei, popcorn in een krokantje van parmezaan, een kletskop met sesam en een sable koekje met vadouvan.

Eetbare klei? Is dat lekker, en waar smaakt het naar? Het klinkt me nogal vreemd in de oren ;)
pi_107786967
Het smaakte gewoon naar aardappel, mss iets meer grondachtig. Om nou te zeggen tjonge jonge wat heerlijk, nee :)
  donderdag 9 februari 2012 @ 12:34:23 #43
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107787026
Bestaat ook voor kinderen, als speelgoed:
http://www.trendyspeelgoe(...)ulklei--p-16623.html
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 15 februari 2012 @ 21:27:56 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108023734
Gaan van het weekend hier eten
http://www.sportschlossvelen.de/de/restaurant-querbeet
ben benieuwd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108032907
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2012 21:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Gaan van het weekend hier eten
http://www.sportschlossvelen.de/de/restaurant-querbeet
ben benieuwd.
Ik vind het er allemaal wat oubollig uitzien. :@
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_108170993
quote:
11s.gif Op donderdag 16 februari 2012 00:24 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik vind het er allemaal wat oubollig uitzien. :@
Dass ist Deutsche gründlichkeit. :P
Als het eten ook degelijk is, is het prima.
  zondag 19 februari 2012 @ 23:24:34 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108171190
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 23:19 schreef Phoenixbirdy het volgende:

[..]

Dass ist Deutsche gründlichkeit. :P
Als het eten ook degelijk is, is het prima.
Nee, helaas niet, het was niet al te best. Zal morgen een review schrijven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108178204
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 23:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, helaas niet, het was niet al te best. Zal morgen een review schrijven.
Echt duur was het niet toch? (zo aan de kaart te zien)
  maandag 20 februari 2012 @ 10:08:45 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108178239
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2012 10:07 schreef DonJames het volgende:

[..]

Echt duur was het niet toch? (zo aan de kaart te zien)
Het was het niet waard,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108205405
Waar?
Ellens' Restaurant in Zelhem

Wanneer?
Afgelopen zaterdag om 18:30

Wat at je?
Het restaurant heeft elk seizoen een 'smakelijk genieten menu'. Wij aten echter a la carte.

Na het opnemen van onze keuzes werd een mandje versgebakken Italiaans brood met kruidenboter en basilicummayonaise op tafel gezet.

Voorgerecht
Als voorgerecht koos ik voor de zalmproeverij. Deze bestond uit een drietal gerechtjes; Gemarineerde zalm met chuka wakame, een terrine van zalm, aardappel, geitenkaas en pancetta en het laatste gerechtje was een mosterdsoep met zalmsnippers. De eerste twee waren prima op smaak en zagen er goed uit. De mosterdsoep had wat mij betreft meer naar mosterd mogen smaken, daarnaast had ik zelf voor gerookte zalmsnippers gekozen in plaats van 'naturel' zalm.

Hoofdgerecht
Ik had zaterdag zin in vis en koos daarom ook vis als hoofdgerecht. Het betrof een op de huid gebakken skreifilet, op inktvisrisotto en begeleid door een saus van witte wijn en dragon. De filet was perfect gebakken en nog mooi glazig.

Ook de gerechten van mijn tafelgenoten zagen er goed uit. Zij aten een varkenshaas gevuld met salami, champignons en sjalotjes met daarbij een grove mosterdsaus (vriendin en vader) en kalfsoesters met noten-kruidenkorst op pastinaakpuree, met een saus van rode port en sjalot (moeder).

Als bijgerechten werden geserveerd: huisgemaakte waldorfsalade; spitskool met een beetje room, shi-take en parmezaanse kaas; spruiten met ui en spek, gebakken aardappeltjes en een rauwkostsalade.

Vooral de spitskool was erg lekker, daar hebben we dan ook meer van besteld. Dit gold ook voor de aardappeltjes.

Dessert
Om het diner te beëindigen bestelde ik crème brulee van roomboterbabbelaars met hazelnoten ijs. De crème brulee was voorzien van een goede knapperige suikertopping en smaakte inderdaad erg naar roomboterbabbelaars. Het ijs had een heerlijk volle smaak en fijne structuur, geen supermarkt ijs dus. De dames kozen zoals verwacht voor een drieluik van chocolade en mijn vader koos voor gemarineerde en gegrilde peer met vanille hangop en kaneel-roomijs.

Voordat we we weer in de auto naar Winterswijk stapten namen we nog een kop koffie/thee (Beukenhorst koffie uit ons eigen Winterswijk). Deze warme dranken werden vergezeld door friandises, lekker!

Impressie?

Leuk aangekleed restaurant waar een gemoedelijke sfeer hing. De zaak zat helemaal vol, we hebben echter geen moment het gevoel gehad te moeten wachten op de volgende gang. De stoelen zaten goed, ook niet onbelangrijk natuurlijk. We werden bediend door jong personeel. Zij kwamen echter totaal niet onervaren over deden hun werk goed. De kok, uitgeroepen tot Achterhoeks Talent, en zijn brigade hebben goed werk geleverd. Alle gerechten waren op goede temperatuur, de warme bijgerechten werden op een rechaud geserveerd om deze temperatuur ook langer te behouden.

Kosten?

Tegen de ¤50,00 per persoon, inclusief 3 (fris)drankjes p.p. (los van de koffie/thee)

Cijfer?

We hebben allemaal erg lekker gegeten en gaan zeker nog een keer eten bij dit restaurant dat in 2010 overigens de Gouden Jachthoorn (beste wildrestaurant) in ontvangst mocht nemen.

Bijgerechten die we bijbestelden stonden niet op de rekening.

Er stond echter wel een glas wijn op de rekening zonder dat deze besteld/genuttigd was. Helaas kwamen we hier pas bij thuiskomst achter.

Dit kleine minpuntje weegt echter niet op tegen de lekkere gerechten. Ik waardeer Ellens dan ook, net als de culinaire recensenten van de Gelderlander, met een dikke 8! Chapeau
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')