Pau100 | woensdag 21 maart 2007 @ 12:35 |
Eten jullie veel vis?? Is toc hwel erg gezond en we willen het wat vaker eten. maar als je zo rondspeurt naar recepten vind je vaak gekookte vis (vind ik dus echt niks). Gebakken vis.. dat soort dingen. Hoe eten jullie de vis? Zelf ben ik dol op zalm uit de oven. Zalm gevuld met kruidenroomkaas, wat zongedroogde tomaatjes. Heerlijk. Maar daar blijft het dan ook wel bij qua visideeen. Vaak recepten geprobeerd maar dan zijn ze weer zo ingewikkeld dat het of te veel werk is of mislukt ![]() | |
Jelski | woensdag 21 maart 2007 @ 12:37 |
ik eet lekkerbekjes en kibbelingen van de vismarkt.. oja visfrietjes.. als ik het zelf maak, dan verfikt het!:P | |
kless | woensdag 21 maart 2007 @ 12:57 |
Broodje met tonijn uit blik, drupje mayo er bij, wat peper er over. visticks kibbeling. soms haring of paling zelden zalm dat vind ik een vissig stukkie vlees of een vlesig stukkie vis ofzo...(te overheersend ofzo?) Veel nee, 't is te duur... | |
Pau100 | woensdag 21 maart 2007 @ 12:59 |
Ja vissticks, kibbeling, haring, tonijnsalade dat soort dingen eet ik wel. Maar dan verder.. Als avondmaaltijd zeg maar.. Het is wel duur, maar onze visboer heeft weleens leuke aanbiedingen of op de markt. .. Alleen ik weet nooit wat ik met die vis moet doen en hoe ik dat dan moet klaarmaken.. | |
#ANONIEM | woensdag 21 maart 2007 @ 13:01 |
zalm gebakken in roomboter is ook lekker, iets pittiger dan gestoomd Boter heet laten worden, zalm filets in de pan paar keer keren 10 minuten na laten garen Kabeljauw in de oven: ovenschaal, half pakje roomboter verdelen, afdekken met folie rijst erbij mosterdsaus maken (roux maken, visboullion erbij en afmaken met mosterd) Gebakken tong met mierikswortel saus (mierikswortel schaafsel koop je in potjes, saus maken als mosterdsaus, alleen ipv mosterd mierikswortel) idd zalm inpakken met folie roomkaas erop en in de oven gefrituurde scholletjes, tongetjes, scharretjes of poon | |
Weird- | woensdag 21 maart 2007 @ 13:01 |
quote:Kan de visboer geen tips geven hoe de vis het beste te bereiden? | |
-_Tommy_- | woensdag 21 maart 2007 @ 13:02 |
ik eet het zelf niet (allergie) maar maak het wel klaar voor mijn vriendin enzo ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 21 maart 2007 @ 13:07 |
ow deze vergat ik 2 pakjes kabeljauw uit de diepvries, 1 liter water, peterselie, garnalen, roux, visbouillon, dijon mosterd gooi de kabeljauw in het water , breng aan de kook, doe visbouillonblokjes erbij als de kabeljauw is ontdooit en in fijn stukjes in het water drijft garnalen en roux erbij tot het een mooi gladde ragout is. Doe nu de fijngesneden verse peterselie erdoor en een eetlepel (of 2) mosterd, even roeren en schep het in vuurvaste soepkommetjes/schaaltjes doe nu over elk kommetje geraspte kaas en zet het een mniuut of 10 onder de grill tot de kaas is gesmolten en bruin ziet soort jacobsschelp | |
Tally | woensdag 21 maart 2007 @ 13:10 |
Ik ben gek op gegrilde zalm.. Gewoon zalm uit de grillpan.. Lekker laagje komt er dan op te zitten.. Met een beetje spinazie en pasta.. | |
Pau100 | woensdag 21 maart 2007 @ 13:15 |
Bedankt voor de tips! Ga er zeker eens wat proberen.. Zalm uit de grillpan eet ik ook. Maar is dat niet heel slehct met spinazie erbij?? | |
Skv | woensdag 21 maart 2007 @ 13:18 |
Zalmmoten, daar créme fraiche overheen smeren, daarop wat citroensap en tot slot een dikke laag geraspte kaas. Afmaken met wat van die groene troep een half uurtje de oven in op 160 graden. Heerlijk! | |
wijsneus | woensdag 21 maart 2007 @ 13:18 |
Het meest eenvoudige recept dat ik ken: pangasiusfilet + peper + zout bakken in olijfolie Eten met groente naar keuze. | |
Tally | woensdag 21 maart 2007 @ 13:20 |
quote:Niet dat ik weet.. Ik heb een recepten boek van gezond eten en daar staan zulke recepten in.. Misschien een slecht boek was wel erg goedkoop ![]() | |
Ole | woensdag 21 maart 2007 @ 13:22 |
quote:Dat zeiden ze altijd, maar is voor zover mij bekend achterhaald. Er staan op de AH site bijvoorbeeld recepten met zalm en spinazie. Is gebakken tonijnsteak al genoemd? ![]() ![]() Beetje tussen vis en biefstuk in.. | |
boku | woensdag 21 maart 2007 @ 13:26 |
Ik ben ook gek op vis vandaar even snel een terug-vindt-pangafilettje. | |
Nordic_Blue | woensdag 21 maart 2007 @ 13:53 |
Ik maak zalm of visfilet vaak klaar in de grill pan, gaat erg goed. Mijn moeder doet visfilets ook geregeld in folie in de oven, dan wordt het ook gaar, maar totaal niet krokant (minder lekker) | |
RodenCity | woensdag 21 maart 2007 @ 13:58 |
quote:Is nog veel lekkerder! | |
Batsies | woensdag 21 maart 2007 @ 14:04 |
Knorr had ooit is een recept staan op de verpakking Zalmmoot in de oven, met daaroverhee gesneden lentenui, (4)kazen saus en dille. Heel simpel, maar ontiechelijk lekker | |
HeatWave | woensdag 21 maart 2007 @ 14:07 |
Moten zalm, insnijden met kleine groefjes, zeezout+citroensap+dille+knoflook erop smeren. In alu folie doen en in de oven voor 20 min ![]() Simpel en heel erg lekker. Zal vast een bestaand recept zijn, maar heb het ooit eens bedacht bij een BBQ ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 21 maart 2007 @ 14:09 |
Vis is heerlijk, maar zalm, sorry, kweekzalm vind ik absoluut niet te vreten, die weeige smaak, gadver. | |
HaverMoutKoekje | woensdag 21 maart 2007 @ 14:18 |
quote:10 minuten is toch veel te lang? 4 minuten op een lage stand is al genoeg voor een zalmfilet | |
Rixie | woensdag 21 maart 2007 @ 17:26 |
Ik haal altijd zalm uit de diepvries bij de aldi echt heerlijk. ![]() Je doet in een kommetje een bekertje creme fraiche waar je peterselie en bieslook doorheen gooit en dit zet je daarna even in de koelkast. Dan kun je de zalm insmeren met citroensap en dit ongeveer 10 minuutjes in laten trekken. Ovenschaal invetten. Zalm erin. Creme fraiche mengsel er overheen. Zakje gerapste kaas er overheen. 30 minuten op 180 graden en smullen maar!! ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 21 maart 2007 @ 19:15 |
Een Nieuwe Haring ![]() In stukjes met uitjes door een salade | |
golfer | donderdag 22 maart 2007 @ 00:16 |
quote:Ja, dat is echt vis klaarmaken. ![]() | |
Jeffo | donderdag 22 maart 2007 @ 00:20 |
quote:Afspoelen met water, droogdeppen en dan pas bakken. Raad ik sowieso aan voor alle zalm. | |
Mini_rulez | donderdag 22 maart 2007 @ 00:35 |
quote:Omdat vis zoveel gezonder is dan vlees, zeker? ![]() Wat ik weleens maak: zalmmoten in stukjes snijden en even bakken met een uitje en wat knoflook. Dan wat crème fraîche erbij, eventueel wat witte wijn, en dan over de pasta. Makkelijker kan niet. | |
klaarover | donderdag 22 maart 2007 @ 08:56 |
Vis a la meuniere is mijn favoriete bereidingswijze: door de bloem gehaald en in boter gebakken, meteen geserveerd met een citroenschijfje. Hoewel gebarbequede forel of sardien ook niet te versmaden is... | |
Pietverdriet | donderdag 22 maart 2007 @ 09:28 |
quote:Heeft niets met de bereidingswijze te maken, kweekzalm vind ik gewoon smerig. Ik snap werkelijk niet waarom mensen zo gek zijn op zalm, eigenlijk smaakt alle andere vis beter. | |
David | donderdag 22 maart 2007 @ 13:44 |
quote:Dat is jouw persoonlijke mening waar natuurlijk niet iedereen mee akkoord hoeft te gaan! Ik hou wel van zalm (maar ook van andere vissoorten). Vis is niet altijd gemakkelijk te bereiden aangezien het nogal snel taai kan worden door te lang koken/braden, etc. Een beetje gevoel is dus nodig... ik heb wel eens verse tagliatelle (jaja zelf uitgerold en gesneden) met een vissaus (mengeling van kabeljauw, pollak, zalm en garnalen) gemaakt. ingrediënten (4-6 personen): 3 dl droge witte wijn 85 g bloem halve liter room (of melk, of een mengeling. Hoe meer melk hoe meer bloem) een grote ui véél knoflook (naar smaak natuurlijk) prei dragon peper, zout, etc. kilo vis/zeevruchten eventueel wat kerrie (altijd lekker bij vis) Ui en knoflook even fruiten (in olijfolie of boter), daarna prei toevoegen en even fruiten. roer de bloem er door tot je een gladde massa krijgt, daarna wijn toevoegen, daarna de room/melk. Aan de kook brengen tot de saus gebonden is. Vis en dragon toevoegen, minuut laten doorwarmen en kruiden naar smaak. ![]() | |
vats | donderdag 22 maart 2007 @ 14:49 |
quote:das geen vis..... das vis met een zooi paneer er om heen... zonde van de vis! | |
Leef | donderdag 22 maart 2007 @ 16:34 |
Schol en tong paar minuutjes frituren in soyaolie mmmmmm (schol eerst in een melkpapje dopen voor je 'm in de frituur gooit) Zalm en papillote voorverwarm de oven 200 graden maak een pakje van de zalm door een vierkant stuk alufolie te pakken dat smeer je in met roomboter daar strooi je verse dille op daar leg je een moot zalm op maal er peper en zout over leg er een plak kruidenboter & een schijfje citroen op maak het nu tot een pakketje wat alleen nog aan de bovenkant open is giet er een scheutje droge witte wijn over vouw het pakketje dicht leg het pakje 12 min in een ovenschaal in de oven. serveer het pakje in aluminiumfolie op het bord, als een cadeautje! lekker met krieltjes en groente als: courgette of venkel Zo makkelijk en zo lekker.. [ Bericht 0% gewijzigd door Leef op 23-03-2007 05:58:32 ] | |
moryana | donderdag 22 maart 2007 @ 16:48 |
Farfalle met mediterrane kabeljauw uit de oven Italiaans hoofdgerecht met Pasta Bereidingstijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Ingredienten 350 g Honig Farfalle 4 tomaten 4 zongedroogde tomaatjes op olie 100 g zwarte olijven zonder pit 400 g kabeljauwfilets 3 eetlepels verse Italiaanse kruiden of gedroogd kruiden 1 dl witte wijn 150 g geraspte kaas peper en zout Bereiding 1. Verwarm de oven op 180 °C. Was de tomaten en snijd ze in parten. Hak de zongedroogde tomaatjes in stukjes en snijd de olijven in ringen. 2. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel de verse en de gedroogde tomaten, de olijven en de kruiden over de vis. 3. Schenk de witte wijn er overheen. Strooi er peper en zout en de geraspte kaas over. 4. Plaats de schaal op een rooster in het midden van de oven en bak het gerecht in 25 minuten goudbruin en gaar. 5. Kook intussen de farfalle volgens de algemene bereidingswijze op het pak gaar. Serveer de farfalle bij de vis. Lekker bij Een groene salade met een dressing met zonnebloempitten. Ik heb dit laatst met een paar vriendinnen gegeten, wij hebben toen de olijven samen met de zongedroogde tomaatjes in de keukenmachine fijn gehakt, daarbij lekkere kruiden, tomaten puree en een beetje wijn (water kan ook). En dat door elkaar mengen. Dat hebben wij over de vis gedaan, dan krijg je nl een lekker sausje voor bij de pasta, en dan de gewone tomaatje en geraspte kaas erover en in de oven. | |
Innocence | donderdag 22 maart 2007 @ 16:58 |
Ik gril veel visjes, lekker met een beetje grof zeezout erover. Of witvis in wittewijnsaus, voor lekker met sliptong of schol. Wijn met visboullion in een pan verwarmen, vis in ongeveer 5 minuutjes erin pocheren. Vis ergens in warmhouden. Eidooier loskloppen met wat slagroom en bij de wijn/boulion gieten, roeren en laten binden. Dat over de visjes heen. Heerlijk! | |
Pietverdriet | donderdag 22 maart 2007 @ 17:14 |
quote:Paneer? Om een Lekkerbek? LOL Je gebruikt een (bier)beslag en ik vind er niets mis mee, een stukkie vis te frituren in een beslagje. Liever een lekkerbek dan een stuk noorse zalm. | |
Martijn_77 | donderdag 22 maart 2007 @ 19:22 |
quote:Ja, je maakt met de vis een salade klaar ![]() Maar even nog een receptje dan quote: | |
devzero | donderdag 22 maart 2007 @ 20:26 |
Ik ben gek op stevige vis zoals zeewolf. Ook heb ik bijna altijd wel een zak met vis als wijting in de diepvries voor als ik geen zin heb om boodschappen te doen. Lokale vis (golf van mexico) die ik vaak eet is red snapper en grouper (geen idee wat de nederlandse naam daarvoor is). Meestal bak ik de vis, op de bbq of in zilverfolie in de oven. Maar ik gebruik ook wel wit vis in stukjen gesneden in curries. | |
Curiosity | donderdag 22 maart 2007 @ 22:14 |
Kabeljauw uit de oven met boursin. | |
Leef | vrijdag 23 maart 2007 @ 05:57 |
quote: ![]() ![]() smelt.. op.. je.. tong | |
Pau100 | vrijdag 23 maart 2007 @ 11:01 |
Lekkere recepten allemaal. Zo kunnen we even vooruit met z'n allen ![]() @Curiosity: Hoe maak je kabeljouw met boursin uit de oven? KLinkt lekker! | |
Curiosity | vrijdag 23 maart 2007 @ 11:41 |
quote:ROMIGE VIS MET TOMAAT UIT DE OVEN Benodigdheden: 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden (ik gebruik de standaard boursin) 3 tomaten 500 gram kabeljauwfilet of tilapiafilet 1 eetlepel citroensap zout, versgemalen peper 2 eetlepels bieslook 75 gram geraspte kaas Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in stukjes. Wrijf de visfilet in met citroensap, zout en peper en leg de filet in een lage ovenschaal. Strijk de Boursin Cuisine erover en verdeel de tomaat en bieslook erover. Strooi de kaas erover. Bak de visfilet in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer tips: Lekker met aardappelpuree en veldsla met wortel Bron | |
Joene | vrijdag 23 maart 2007 @ 11:43 |
Doe mij maar gewoon een lekker gebakken schelvisje , lekker gebakken in de olie ![]() | |
4EverBlackEyed | vrijdag 23 maart 2007 @ 12:26 |
Ik at vaak gerookte makreel, maar nu niet meer. Kibbeling is ook lekker, op zijn tijd. Gerookte paling is ook wel lekker ![]() Nu eten we regelmatig gekweekte tilapia filet. | |
Joene | vrijdag 23 maart 2007 @ 12:29 |
quote:Tilapia ![]() | |
4EverBlackEyed | vrijdag 23 maart 2007 @ 12:41 |
Scholfilet is ook heel lekker ![]() Of slibtong. | |
Viswijfje | vrijdag 23 maart 2007 @ 12:45 |
Leuke topic ![]() ik hou er wel van ja, vooral zalm ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 23 maart 2007 @ 13:07 |
quote:Waarom denk je dat ik neerzet dat ik niet van kweekzalm houd? | |
Joene | vrijdag 23 maart 2007 @ 16:27 |
quote:Wat dan weer niets is , vergeleken met de canadese wildvang ![]() maar over het algemeen is zalm natuurlijk veels te overgewaardeerd voor wat je krijgt. Doe mij een lekker schelvisje, een gulletje, een stukje Zwaardvis of Tonijn ![]() | |
SHE | vrijdag 23 maart 2007 @ 16:39 |
quote:De goorste 'vis' die ik ken. Smakeloze rommel. Zelfs op de markt geven ze het gratis weg. Paupervis! Qua vis liefst forel, of zelfs ordinaire snoek ![]() ![]() ![]() ![]() Sardines van de grill ![]() Tonijn van de grill ![]() Alles wat fatsoenlijk dik en smaakvol vlees heeft, en op de grill kan of in de oven vind ik fijn. | |
Richie_Rich | vrijdag 23 maart 2007 @ 17:44 |
Kun je snoek ook eten? Ik heb onlangs wel snoekbaars gegeten en dat is inderdaad erg lekker. | |
Curiosity | vrijdag 23 maart 2007 @ 18:24 |
quote:En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw. Ik vind er niks smerigs aan. | |
Joene | vrijdag 23 maart 2007 @ 18:38 |
quote:Nou dan weet ik niet waar jij je tilapia koopt, maar Kabeljauw ligt ver boven de prijs van tilapia. | |
#ANONIEM | vrijdag 23 maart 2007 @ 18:40 |
quote:pardon? onlangs nog kabeljauw gekocht (verse?) en voor de rest, paupervis is een groot woord, maar ik lust het ook niet, echt een supermarkt vis | |
Curiosity | vrijdag 23 maart 2007 @ 18:45 |
quote:Tiliapia is geen supermarkt vis, je komt zeker nooit op de vismarkt. Het werd al in de koloniale tijd gegeten, het is al best een "oude" vissoort. De tilipia wordt heel vaak gekweekt, daarom is het vaak een vaste prijs die er aan hangt, maar het is echt geen paupervis, volgens mij zijn jullie in de war met koolvis. | |
SHE | vrijdag 23 maart 2007 @ 18:45 |
quote:duurder? Hier op de markt krijg je er 4 voor 5 euro ![]() Overigens vind ik zelfs een flauwe vis als kabeljauw nog beter te pruimen dan dit mormel | |
SHE | vrijdag 23 maart 2007 @ 18:47 |
quote:Zelfs snoek uit de sloot kan echt heel lekker zijn ![]() | |
Curiosity | vrijdag 23 maart 2007 @ 18:51 |
quote:Zal de gekweekte versie zijn. | |
#ANONIEM | vrijdag 23 maart 2007 @ 18:52 |
quote:ja of tja, in ieder geval de markt, waar ze ook vis verkopen oud of niet, ik lust hem nog steeds niet en nee koolvis geef ik aan mijn katers | |
Curiosity | vrijdag 23 maart 2007 @ 19:00 |
Maar wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik sowieso niet begrijp waarom sommige mensen hier moeten gaan roepen wat ze wel of niet te vreten vinden, en het maar gelijk een paupervis oid, moeten noemen. Er zijn nu eenmaal mensen die het wel lusten, gelukkig zijn er genoeg vissoorten en is er keus voor iedereen. Lust je een vissoort niet prima, maar houdt het lekker voor jezelf. | |
SHE | vrijdag 23 maart 2007 @ 19:04 |
dan wil ik dat je voor je houd dat je hem lekker vind. dat kwetst me namelijk! | |
#ANONIEM | vrijdag 23 maart 2007 @ 19:07 |
en vooral niet zeggen dat kabeljauw goedkoper is | |
golfer | vrijdag 23 maart 2007 @ 19:11 |
quote:Precies. Niet iedereen eet nou eenmaal elke keer zeewolf, tarbot, tong, heilbot of zeebaars. Gewone supermarktvisjes als pangasius of tilapia kunnen soms ook best lekker klaargemaakt worden. | |
Curiosity | vrijdag 23 maart 2007 @ 19:12 |
quote:je hebt graag het laatste woord he?. | |
Curiosity | vrijdag 23 maart 2007 @ 19:14 |
quote:Als het net als kabeljauw vers aangevoerd wordt is het net zo duur, maar ach, jij kent allen de kweekvariant. Ja, en die wordt in nl gekweekt, scheelt weer kosten. | |
#ANONIEM | vrijdag 23 maart 2007 @ 19:17 |
quote:sjees wat weet jij nu helemaal van mij, je denkt iniedergeval een hoop te weten ik kom niet op een vismarkt en ik eet alleen gekweekte kabeljauw ga toch breien miep | |
Curiosity | vrijdag 23 maart 2007 @ 19:22 |
quote:Ga nou niet dapper doen. | |
#ANONIEM | vrijdag 23 maart 2007 @ 19:25 |
quote:bwehehehehe jij bent echt een stumper he | |
Isabeau | vrijdag 23 maart 2007 @ 19:39 |
Kibbelen over vis ![]() Alle vis is goddelijk, mits goed klaar gemaakt. Zeewolf is zalig, een stevige tonijn op de grill is echt lekker, botervis met chardonnay uit de oven is ook heerlijk, rode poon is verrukkelijk, haring ook niet te versmaden, grote stukken kabeljauw in de bouillabaise is yummie, gerookte zalm op een pistoletje, gebakken sliptong en scholletjes etc etc...Mmmmmmm. Vis vind ik echt veel lekkerder dan vlees en toch eet ik het maar 2x in de week of zo. | |
#ANONIEM | vrijdag 23 maart 2007 @ 19:39 |
quote:kibbeling is toch ook vis | |
devzero | vrijdag 23 maart 2007 @ 20:35 |
quote:Niets mis met koolvis. Het hangt er gewoon van af hoe je het bereidt. Het is typisch zo'n vis die ik in een curry zou gebruiken. Overigens is koolvis familie van de kabeljauw ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 23 maart 2007 @ 20:45 |
quote:ja maar om die beesten stil te houden als ik mijn vissie maak moet ik wel ik heb extreem onopgevoedde katers | |
Curiosity | vrijdag 23 maart 2007 @ 20:45 |
Ook erg lekker is onderstaande. Sint Pietersvis in pikante tomatensaus Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd ca. 25 minuten stukje gemberwortel van ca. 1 cm 1 teentje knoflook 1 rode Spaanse peper 4 takjes verse koriander 200 g snijbonen 1 blik tomatenstukjes 1 pak Iglo Sint Pietersvis (wok)olie zout, peper Bereiden Schil de gember en rasp het fijn. Pel en snipper het teentje knoflook. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en hak het fijn. Hak de koriander fijn. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in reepjes. Verhit 2 eetlepels (wok)olie in een koekenpan of wok. Fruit de gember, knoflook en peper ca. 1 minuut. Voeg de tomatenstukjes toe en laat de saus ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg de Sint Pietersvis en reepjes snijboon toe en laat het geheel in ca. 15 minuten gaar sudderen. Bestrooi met de koriander. Tips Lekker met witte rijst. Bron | |
AudreyHepburn | maandag 26 maart 2007 @ 21:43 |
quote:Nouja, om daar maar even op in te haken: vis is gewoon te duur voor mij. Ik eet eigenlijk altijd vegetarisch of iets met diepvrieszalm of diepvriestonijnsteaks omdat die nog wel enigszins te betalen zijn. Hebben jullie nou leuke tips met goedkope vis uit de supermarkt (dus inderdaad de koolvis/diepvrieszalm) of tips qua welke vissen wanneer/waar nou goedkoop op de kop te tikken zijn ? Bijv. in het voorjaar is die-en-die vis goedkoop op de markt, want ik weet daar niks vanaf. En a.j.b. geen gezeik zo van "Als je geen goeie vis kan betalen eet het dan niet". Sommige mensen hebben daar gewoon geen geld voor. | |
Farenji | maandag 26 maart 2007 @ 22:05 |
Ik vind pangasius die je hier koopt niet zo lekker, behalve als je er een echt lekker pittige saus bij doet. Tilapia idem dito, ik ben toch meer van de zeevis. Best te eten maar het moet het van de saus en kruiden hebben. Maar ja dat geldt voor kip ook. Dat is zonder kruiden ook smakeloos. Lekker vind ik gerookte zalm, haring, en lekker gegrilde vis (sardines, zeebaars, tonijn) en natuurlijk zeevruchten al weet ik niet in hoeverre dat als "vis" wordt gezien. Maar lekkere mosselen of st jacobsschelpen zijn niet te weerstaan maar dan moeten ze wel goed klaargemaakt zijn en dat soort dingen laat ik dan weer aan de vakmensen over, ik zal niet snel dat zelf klaar gaan maken.. Ik eet dit soort dingen vrijwel nooit in NL behalve soms mosselen. In Frankrijk of Belgie zijn ze vaak beter. | |
AudreyHepburn | maandag 26 maart 2007 @ 22:35 |
![]() ![]() We waren op een gegeven moment in een of ander random Bretons dorp aan het kamperen, en het was zo ontzettend koud en klote in de zomer, met zoveel regen, dat we op een gegeven moment maar het dorp in waren gegaan om daar uit eten te gaan omdat we zo chaggrijnig waren dat het laatste waar we zin in hadden was het koken op zo'n eenpits gasje. En we kwamen toen terecht in het restaurant van een hotel daar, het enige wat er was in het dorp zo'n beetje. Ik had toen zeewolf besteld. En in de saus had ik toen zo achteloos 6(zegge "zes") coquilles St. Jacques. En het was echt ONTZETTEND lekker. | |
Viswijfje | maandag 26 maart 2007 @ 23:02 |
-knip- [ Bericht 95% gewijzigd door Isabeau op 27-03-2007 11:01:30 (als je niets normaals kan zeggen zeg dan niets) ] | |
Rene | maandag 26 maart 2007 @ 23:15 |
quote:HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA | |
Richie_Rich | dinsdag 27 maart 2007 @ 00:23 |
quote:Heb je de mogelijkheid om bij de Makro in te kopen, dan moet je het daar (uit de diepvries) halen Momentele in de folder (o.a.) Vers: Sardines ¤3.90 de kilo (complete vis) Zeewolffilet ¤13.10 de kilo Diepvries: Rode Poon filet ¤6.60 kilo Tropische(?) tongfilet ¤7.30 de kilo Kabeljauwfilet ¤8 de kilo Tonijnsteaks ¤6.30 de kilo Lijken me prima prijzen. Anders naar de markt en kijken wat de aanbieding is. Succes in ieder geval. Budgetair te vermijden vissen zijn bijvoorbeeld paling, zeetong, wilde zalm (Alaska), st. Jakobs dingen | |
golfer | dinsdag 27 maart 2007 @ 02:54 |
quote:Wat een kut-kloon. ![]() [ Bericht 16% gewijzigd door Isabeau op 27-03-2007 11:02:06 (Wat Golfer zegt.) ] | |
Curiosity | dinsdag 27 maart 2007 @ 09:51 |
quote:Makro heeft op het moment inderdaad veel vis in de aanbieding, als alles meezit ga ik zaterdag ook even daar shoppen. | |
Curiosity | dinsdag 27 maart 2007 @ 09:52 |
Kwam vandaag binnen als recept van de week | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 27 maart 2007 @ 10:57 |
quote:Makreel is heel goedkoop, op de Albert Cuijp markt betaal ik minder dan 2 euro voor een hele makreel. | |
AudreyHepburn | dinsdag 27 maart 2007 @ 11:15 |
![]() ![]() | |
Richie_Rich | dinsdag 27 maart 2007 @ 22:23 |
quote:Tja, dan toch de markt. Gewoon kijken wat er ligt voor een mooie prijs. De prijs is nl. ook gewoon afhankelijk van wat er allemaal gevangen is. Soms is de slibtong spotgoedkoop, dan de schol weer etc. etc. | |
klaarover | woensdag 28 maart 2007 @ 08:30 |
Op de markt is de wijting nooit duur. En verse makreel (niet-gerookt) is ook niet duur. Prima paupervissen dus, zo je wilt. Zelf fileren, zelf bakken, dan kan je voor 50ct per visje klaar zijn! | |
Pau100 | woensdag 28 maart 2007 @ 09:00 |
quote:Bedankt voor het recept, gaan we volgende week meteen proberen! | |
Curiosity | woensdag 28 maart 2007 @ 09:09 |
quote:Ik ga het vanavond zelf eten, als de foto's er een beetje uitzien, zal ik er 1 plaatsen. | |
Popples | woensdag 28 maart 2007 @ 10:42 |
lekker zalm uit de oven. men nemen een zalm. doe dat in een folie. doe daar flink wat citroensap over, basilicum, tijm, en peterselie, en paar witte peperballetjes over. dan foli dicht maken en in de oven. baktijd 30 min. inplaats van citroensap kun je water en dan wat citroen schijfjes doen. of de citroen vervangen door tomaatjes. yum yum lekker geen vet alleen gezond. water of citroen is om het aanfikken te voorkomen. | |
kless | woensdag 28 maart 2007 @ 12:38 |
quote:MAAR??? Ik ga maar weer es een blikje tonijn verdelen over brood, met drupjes mayo als boter en peper voor de power. op een grof bruin brood. En dat geheel dan maar es buiten in de zon op peuzelen. | |
Stark | woensdag 28 maart 2007 @ 12:40 |
quote: ![]() ![]() | |
justmattie | woensdag 28 maart 2007 @ 12:47 |
zelfgerookte paling en/of rode poon ![]() | |
Popples | woensdag 28 maart 2007 @ 13:38 |
ow heerlijk tonijn. tonijn met groenten(wel de erwtje uit halen) fijn prakken, met heel fijn gesneden uitje, wat slasaus en peterseli en dan op brood of toastje ![]() | |
Innocence | woensdag 28 maart 2007 @ 16:35 |
Wat voor groenten met erwten bedoel je? | |
Popples | woensdag 28 maart 2007 @ 18:20 |
quote:je hebt blikjes tonijn met groente en dan moet je die erwten eruit halen. ![]() | |
David | woensdag 28 maart 2007 @ 19:02 |
quote:nee hoor. erwtjes zijn lekker! ![]() | |
Popples | woensdag 28 maart 2007 @ 22:14 |
quote:maar niet als je die prakt door je mengsel. maar toch zijn ze goor vind ik alleen verse zelf schoongemaakte erwten zijn lekker. ![]() | |
Nytro | woensdag 28 maart 2007 @ 22:47 |
Ik panneer regelmatig allerlei vissoorten met Ras EL-HANOUT, das een marokaans kruiden mengsel, is echt super lekker ![]() Lekker om goedkope vis mee op te leuken kwa smaak, maar ook erg lekker op een dikke zalmmoot! | |
Emoticon | woensdag 28 maart 2007 @ 23:42 |
quote:Smerige Afrikaanse rotzooi is het, puur omdat er bijna nergens meer op gevist mag worden importeren ze deze rommel. Samen met Panga, de Vietnamese variant van commerciele viskweek ![]() Doe mij maar een stukje seizoensvis! | |
Delicieux | maandag 5 november 2007 @ 17:34 |
Tijd voor een schopje! Gisteren heb ik bij de visboer twee dorades gehaald. En ik heb ze bereid in een zoutkorst. Erg lekker ![]() Vraag aan je visboer de dorade's leeg te halen, maar laat de schubben erop zitten. Maak het zout een beetje vochtig, ongeveer zoals vochtig zand, dan blijft het mooi plakken. Leg een dikke laag grof zout (ongeveer een centimeter) op de bakplaat. Stop in de buik van iedere Dorade een of meerdere schijven citroen. Leg de Dorade op de zoutlaag, en bedek de gehele Dorade weer met een laag van ongeveer 1 cm grof zout. In een voor verwarmde oven (pak 'm beet gasstand 6 of 7) laat je 'm dan ongeveer 25-30 minuten garen. Dan sloop je de zoutkorst eraf (die nu hard is), haal je de huid er vanaf en fileer je de vis. Reken op ongeveer een Dorade per twee personen. Serveren met in boter gebakken paddestoelen, rijst en een groene salade. ![]() | |
.Sparkling. | maandag 5 november 2007 @ 22:07 |
Ik vind vis lekker! Vooral zalm Maar eigenlijk eet ik het alleen als ik uit eten ga. Thuis kom ik niet verder dan een blikje tonijn aanmaken voor op brood of een bakje viscuisine de oven in schuiven ![]() Ik ga eens een lekker recept zoeken met zalm en dat proberen te maken. | |
theKiD | maandag 5 november 2007 @ 22:25 |
blikje tonijn, daar salade voor op brood of toast maken ![]() De zalm van de aldi in roomsaus ![]() ![]() ![]() | |
Weird- | maandag 5 november 2007 @ 23:22 |
Ik heb de pech dat ik nog thuis woon en m'n familie niet van vis houdt :< Ik vind alle vis heerlijk namelijk | |
Innocence | dinsdag 6 november 2007 @ 12:53 |
quote:Tussendemiddag op brood is vis natuurlijk ook ontzettend lekker! Dat met die zoutkorst ga ik ook eens proberen! | |
Popples | dinsdag 6 november 2007 @ 13:18 |
quote:je kunt het ook voor je zelf klaarmaken. gaat naar de viswinkel en haalt daar heerlijke salades of verse vis voor in de oven hoef je niks extra's te doen dan alleen wat kruiden en in een overschaal met wat vocht. ik heb gemerkt dat de vis salades bij de viswinkel net zo duur zijn als in de supermarkt. in de viswinkel is het veel lekkerder. dus elke zaterdag heerlijke verse vis ![]() | |
_Arual_ | dinsdag 6 november 2007 @ 13:19 |
quote:Dat ken ik. Tot 18e alleen maar vissticks gegeten. Dat was het dan wel, qua vis. | |
Weird- | dinsdag 6 november 2007 @ 14:06 |
quote:Als ik voor mezelf moet koken komt er ook vrijwel altijd vis op tafel ![]() Maar als de rest thuis is is het wel zo gemakkelijk/gezellig om samen te eten. Wat overigens helemaal geen straf is hoor, m'n vader kan prima koken. | |
piepster | dinsdag 6 november 2007 @ 17:09 |
quote:En als je zeker wilt weten dat de zoutkorst hard wordt, kan je hem met ei maken in plaats van water. | |
Stali | zondag 4 mei 2008 @ 12:55 |
quote:Eigenlijk heb je heel erg gelijk met dat andere vissoorten beter smaken dan die Noorse zalm. Ik koop die dingen zonder er over na te denken, men eet nu eenmaal zalm. Verder hoop ik dat iemand van jullie viskenners mij alsjeblieft kan helpen. Het is zondag en omdat het gisteren eindelijk prachtig weer was had ik geen zin om boodschappen te doen en dacht, och, ik maak wel wat uit de vriezer. Enfin, ik heb niets ontdooid en nu blijkt de inhoud van de vriezer niet erg over te houden. Maar ik heb een diep ingevroren zalmfilet (612 gram) gevonden. Hoe krijg ik dat vredesnaam ontdooid en klaargemaakt voor vanavond?! Ontdooien in de magnetron lukt me nooit goed, dan zijn de randen helemaal gaar, de rest nog bevroren en dan mik ik het maar weg. Dat ontdooiprogramma werkt gewoon niet goed. Hoop op jullie hulp. ![]() | |
Leef | zondag 4 mei 2008 @ 13:12 |
Je zou hem in heet water kunnen gooien (hygiene freaks gaan me nu bashen) En daarna zou je hem en papilotte in de oven kunnen bakken, met wat citroen, witte wijn, olie, kruidenboter, dille, knof enz. Zoek maar even naar een recept. Als je het vuur maar hoog zet in de kachel (bv 225° voor 15 minuten) want vooral met vis moet je voorzichtig wezen wat bacterien betreft. | |
Farenji | zondag 4 mei 2008 @ 13:15 |
In lauw water leggen schijnt de beste manier te zijn om iets veilig te ontdooien. Er is niet echt een shortcut. De magnetron heb je inderdaad niks aan. | |
Stali | zondag 4 mei 2008 @ 13:17 |
quote:Ge zijt een schatteke! ![]() Toevallig heb ik juist jouw recept ergens op de derde pagina gevonden. Zodoende kwam ik ook via google in dit topc. Heb de vis nu in koud water in de bak van het aanrecht gelegd. De lap vis is gelukkig niet zo enorm dik. Hoop dat het lukt maar anders doe ik het later op de middag in heet water. Bedankt! | |
Popples | zondag 4 mei 2008 @ 13:20 |
in de oven klaar maken misschien een idee? ik laat altijd de oven flink warm worden en dan gaat hij met citroen en kruiden de oven in. ik ontdooi de zalm nooit. misschien heb je hier wat aan http://www.vistips.nl/zalmrecepten.htm | |
Stali | zondag 4 mei 2008 @ 13:22 |
quote:Toch wel lauw? Aan Google heb je ook niks want de één zweert bij koud water en een ander zegt dat lauw ook kan maar kamertemp weer niet. Dan toch maar iets tussen lauw en koud in dan. ![]() | |
TeleluvR | zondag 4 mei 2008 @ 13:26 |
Iemand een lekker recept om hypergoedkope witvis op te leuken? | |
Stali | zondag 4 mei 2008 @ 13:30 |
quote:Dat is een leuke site, heb em gebookmarked voor later. Blijf nu nog even bij het recept van Leef, omdat ik net al die ingredienten wel in huis heb. In ieder geval nu wel goeie hoop, dat ik de luitjes hier vanavond wel wat kan voorzetten. Laat de vis gewoon in het water nu, af en toe water verversen en dan hup, vanavond, bevroren of niet, de oven in. Bedankt voor jullie hulp! | |
Leef | zondag 4 mei 2008 @ 14:56 |
graag gedaan.. ik hoor graag hoe het afgelopen is ( * Leef vindt het helemaal niet zo erg als vrouwen hem een schatteke noemen ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Leef op 04-05-2008 15:41:56 ] | |
Stali | zondag 4 mei 2008 @ 19:14 |
quote:Ik zal dan eens eerlijk kleur bekennen. ![]() Uw zalmrecept heb ik maar zo goed als mogelijk kunnen volgen, door vakantie heb ik geen verse citroen en ook niet anders dan gedroogde dille in huis. Deze ingredienten heb ik vervangen door op de bodem verse provence kruidentakjes neer te leggen en op de top kappertjes. Heb door bevriezing de vis ook wat langer in de oven gelaten. Maar het resultaat was werkelijk om te smullen. De citroen mis je dan toch wel en omdat ik natuurlijk geen groenten meer had, behalve een bak tros cherry tomaatjes heb ik deze doormidden gehakt en daar een fijn gesnipperd sjalotje doorheen geroerd en in de dressing iets meer azijn gebruikt. En bij het geheel heb ik frietjes geserveerd. Iedere chef gaat nu wellicht over de rooie vanwege zo'n foute combinatie maar men heeft het hier met smaak gegeten he en ik heb het met de minste middelen toch maar weer gered en niemand is nog ziek. ![]() | |
Stali | zondag 4 mei 2008 @ 19:15 |
Nu afwassen. ![]() | |
Leef | maandag 5 mei 2008 @ 02:36 |
Gaat er toch om dat iedereen geniet?! Ik ben blij om te horen dat het lekker was! Spannend doen met exact het recept volgen en dat het dan pas echt goed is, is alleen maar een jongetjesspel.. Improviseren hoort erbij. En soms ontdek je dan juist hoe het nog beter kan. | |
Superprutser | maandag 5 mei 2008 @ 12:07 |
Ik heb het topic tot nu toe eens door gelezen en sta eigenlijk verbaasd dat veel mensen zoveel diepvries vis eten. Zelf ben ik echt een liefhebber van een heerlijk stukje vis, maar dan moet het wel vers zijn! Als ik vis koop dan wil ik de hele vis zien liggen, ik wil het in de heldere glazen ogen kunnen kijken om er zeker van te zijn dat hij vers is. Daarnaast is het zo dat de meeste vis niet goed tegen de vriezer kunnen, de hele cel structuur gaat aan gort en wat er over blijft is een natte plak. Voor de liefhebber van de BBQ hier een heerlijk simpel receptje om Zwaardvis te bereiden. 1 Citroen Olijf Olie Bosje Koriander Teentje knoflook Moot zwaardvis per persoon 1 - 1,5CM dik. Pel de Knoflook en doe deze in de vijzel, pluk de koriander blaadjes en doe deze ook in de vijzel. Doe de sap van de een halve citroen in de vijzel en doe hier 2 a 3 eetlepels olijf olie bij. Vijzel de ingredienten tot er een mooie gladde emulsie is ontstaan. Maak op smaak met vers gemalen peper. Smeer de Zwaardvis moten in met het mengsel en laat deze 15 - 20 minuten staan (buiten de koelkast). Zorg dat de BBQ goed heet is, leg de moten zwaardvis op de BBQ en gril ze in 1,5 minuut per kant gaar. Smeer bij het omdraaien de moten nogmaals in met de dressing. Op het bord op smaak brengen met zeezout en vers gemalen peper. Heerlijk met gepoft zoete aardappel en gestoomde wilde spinazie. | |
Joene | maandag 5 mei 2008 @ 13:47 |
quote:De enige plekken in amsterdam waar je dat goed kan doen is bij jan van as , of bij firma tel. | |
Leef | maandag 5 mei 2008 @ 13:57 |
ja zwaardvis, lekker natuurlijk, maar dan moet je wel de centen hebben... Op de markt kan je vaak ook goeie krijgen trouwens. | |
Vandaag... | maandag 5 mei 2008 @ 14:10 |
De aziatische visvariant vind ik heel lekker. Gebakkken zalm met op het laatst wat soyasaus en een beetje honing toegevoegd. | |
Superprutser | dinsdag 6 mei 2008 @ 09:38 |
quote:Volgens mij kan je op de Albert Cuyp ook nog wel een visje goed in de ogen kijken. Verder is Jan van As een horeca groothandel dus ik vraag me af hoe je hier als particulier terecht kan? | |
punchdrunk | dinsdag 6 mei 2008 @ 12:47 |
maak het regelmatig. gezond en superlekker. wat ik vaak doe (wegens fuckin drukke baan) is het volgende: als ik toevallig een vrijdag vrij ben, ga ik naar de markt, en koop ik een paar lekkere stukken zalm, kabeljauw, oid en wat grijze garnaaltjes. thuisgekomen pak ik een stuk of 10 stukken alu folie, en doe op elk stuk een portie rauwe vis, wat garnaaltjes. vervolgens snij ik een hoop groente: zongedroogde tomaatjes, venkel, rode ui, olijven, kappertjes, sugarsnaps, etc. en doe die (in verschillende combi's) bij de visjes. dan doe ik er een scheutje room, witte wijn, peper en zout of wat pesto bij, en maak de pakketjes dicht. die kieper ik zo de diepvries is. het enige wat je dan hoeft te doen na een dag lang werken is een pakkejte (of 2 ) in de oven gooien, wat pasta of rijst koken of een stukje brood erbij, en je hebt een super gezonde, verse en lekkere maaltijd, en zonder effort. | |
David | dinsdag 6 mei 2008 @ 13:47 |
quote:Goeie tip! Maar blijven de groenten en de vis op die manier echt lekker in de diepvries? | |
Leef | dinsdag 6 mei 2008 @ 13:56 |
iets minder dan vers (de kleur verschiet en het is wat minder sappig,) maar nog steeds acceptabel ![]() Vitamines verliest het niet bijvoorbeeld. | |
Joene | dinsdag 6 mei 2008 @ 19:04 |
quote:Albert Cuyp moet soms ook wel lukken ja , niet altijd imo. Jan van as , is idd horeca groothandel via connecties kan ik er als particulier ook kopen. | |
Farenji | dinsdag 6 mei 2008 @ 22:04 |
Voor vis moet je naar een havenstad, niet naar Amsterdam dus. Schmidt Zeevis in Rotterdam is wel okay. Daar heb je ook geen "connecties" nodig om daar te "mogen" kopen. ![]() | |
golfer | woensdag 7 mei 2008 @ 01:09 |
quote:Rotterdam is bij mijn weten nog steeds geen zeehavenstad. Echt verse vis kan je o.a. vinden in Lauwersoog, Scheveningen en IJmuiden. | |
SHE | woensdag 7 mei 2008 @ 08:24 |
We wonen in NL; niet in de States. De afstanden zijn niet zodanig dat je moet zoeken naar verse producten. Echt verse vis kun je dus ook prima in niet havensteden kopen. Nu ben ik wel fan van de vis afslag, maar dat heeft meer met prijs en aanbod te maken. In HC in Utrecht zit echter ook een viswinkel die krankzinnig goede en verse vis verkoopt. Nergens zee bij Utrecht. Alleen het prijskaartje is anders. | |
Leef | woensdag 7 mei 2008 @ 09:43 |
quote:erm.. sinds wanneer is Amsterdam geen havenstad ![]() Ben je er wel is geweest? | |
golfer | woensdag 7 mei 2008 @ 17:07 |
quote:Geboren en getogen. Ik bedoel met geen havenstad geen vissershaven. ![]() | |
Leef | woensdag 7 mei 2008 @ 17:19 |
nee een vissershaven is geen haven natuurlijk ![]() En de havens van Amsterdam zijn meer voor industrie en binnenvaart dan vissershavens hoor.. behoorlijk meer zelfs | |
golfer | woensdag 7 mei 2008 @ 17:23 |
quote:Begrijpend lezen is moeilijk, he? quote:Joh. ![]() | |
Leef | woensdag 7 mei 2008 @ 17:47 |
quote:ik zal je een geheimpje verklappen begrijpelijk schrijven is nog moeilijker | |
punchdrunk | woensdag 14 mei 2008 @ 17:10 |
quote:Vers is natuurlijk altijd het lekkerste, maar als je een goeie diepvries hebt (constante, zeer lage temperatuur) is het verschil nauwelijks te merken. | |
Leef | woensdag 14 mei 2008 @ 17:18 |
Ik heb wel is een tongetje dat bevroren was geweest gebakken samen met een vers tongetje. Toen ze eruit kwamen was het verschil zo groot! Het tongetje wat bevroren was geweest (een week ofzo) was flets van kleur en veel minder mals. Vers is veel beter. Ik neem aan dat dit voor andere soorten vis net zo goed geldt. Tegenwoordig zie en proef ik het gelijk als ik tong eet die uit de vriezer komt. | |
EricT | woensdag 14 mei 2008 @ 18:53 |
Makreel (ofzo): -ingewanden eruit -Beetje schubben -In 3 stukken hakken -Frituren ![]() Makreel (ofzo) -Fileren -paneren -Frituren -Dippen in sausje ![]() | |
Joene | donderdag 15 mei 2008 @ 08:04 |
quote:Echte vis , haal je bij noord/waddenzee havens idd : ijmuiden,den helder, den oever , harlingen , lauwersoog. Of kom op zaterdagochtend naar de vismarkt op wieringen : www.versevis.nl | |
Leef | donderdag 15 mei 2008 @ 09:43 |
Of bij de viswinkels op Urk, het wordt vanuit de zeevishavens in Lauwersoog en de Eemshaven enz. direct daar naartoe gebracht met de vrachtwagen. Een paar uur later ligt het op Urk in de vitrines ![]() Dit is een erge goeie (luxe) winkel: http://www.visspecialiteitenbaarssen.nl/ zaterdag as (17 mei) is er open huis. Maar wie voor een prikkie superverse vis wil, moet natuurlijk naar het industrieterrein gaan, naar de geimproviseerde viswinkeltjes bij de visverwerkende bedrijven. Ziet er minder gelikt uit, maar je betaalt ook een heel stuk minder.. [ Bericht 44% gewijzigd door Leef op 15-05-2008 13:34:15 ] | |
punchdrunk | donderdag 15 mei 2008 @ 12:46 |
quote:waren dat ook vissen uit dezelfde winkel? anders is het natuurlijk geen eerlijk vergelijk he... het ligt ook erg aan het gerecht. bij de gerechten die ik beschreef is het de bedoeling dat de vis gaart in de sappen van de groente,m de wijn en de room. als het goed is valt hij dan deels in vlokken uit elkaar, en kun je het lekker door de pasta hussen. tuurlijk, vers is altijd lekkerder, ben ik met je eens. maar ja, wat ik beschreef is een goed alternatief voor pizza halen of shoarma bellen, gezien de inspanning en tijd, en dan is mijn optie toch lekkerder, gezonder en goedkoper denk ik. | |
Leef | donderdag 15 mei 2008 @ 13:36 |
quote:Winkel ![]() Waar ik toen woonde kocht geen mens ooit vis. Je ving het zelf of je kreeg het van je vrienden die het vingen ![]() | |
winka | vrijdag 5 februari 2010 @ 14:35 |
Ben nog niet zo bekend met visgerechten, alleen met pangafilet. Dat eten wij altijd met broccoli, rijst en een sausje ![]() ![]() Dinsdag ga ik eens rondneuzen in een viswinkel in IJmuiden ![]() [ Bericht 98% gewijzigd door winka op 05-02-2010 19:51:15 ] | |
theKiD | vrijdag 5 februari 2010 @ 14:50 |
Wat een kick ![]() | |
Kimbell | vrijdag 5 februari 2010 @ 14:54 |
Ik maak graag gebakken zalm met pest-roomsaus of witte wijnsaus, of een stoofpotje van witvis, prei, wortel, olijven, tomaat. Of een ovenschotel. OOk tof: zelfgemaakte visnuggets. Maak je zelfs kinderen gelukkig mee en je wilt nooit meer kant en klare lekkerbekjes of kibbeling. Witvis (ik gebruik roodbaars) in flinke stukken snijden en droogdeppen. In kommetje wat bloem mengen met zout, peper en gedroogde dille. In tweede kommetje ei loskloppen. In derde kommetje panko (Japans broodkruim) of gewoon broodkruim of desnoods grof paneermeel mengen met geraspte citroenschil. Vis door bloem, afschudden, door ei, door broodkruim, in koekepan met laagje olie. Bruin en gaar bakken en favoriete sausje erbij serveren (ik ga voor zoetzure saus). | |
winka | vrijdag 5 februari 2010 @ 15:28 |
Nou ja ik zag wel dat het een oud topic is, maar er staat heel veel nuttige info in voor een beginnend viseter zoals ik ![]() | |
vaagsel | vrijdag 5 februari 2010 @ 15:33 |
quote:Bookmark hem dan? | |
Mirjam | vrijdag 5 februari 2010 @ 16:52 |
quote: quote:dat dus, of kick op z'n minst met een inhoudelijke post ![]() | |
winka | vrijdag 5 februari 2010 @ 19:52 |
Jullie hebben gelijk, helemaal niet aan gedacht ![]() ![]() | |
golfer | vrijdag 5 februari 2010 @ 20:17 |
quote:Waasdorp? | |
winka | vrijdag 5 februari 2010 @ 20:20 |
Inderdaad! Woon al sinds mijn geboorte in deze regio en ben er nog nooit geweest ![]() | |
golfer | vrijdag 5 februari 2010 @ 20:29 |
quote:Is echt een goede viszaak. Je zult je ogen uitkijken wat voor vele soorten verse vis ze daar hebben. Ben benieuwd waar je mee thuis komt. | |
winka | zaterdag 6 februari 2010 @ 10:41 |
Van te voren ga ik in ieder geval een keuze maken en laat me ook ter plekke in de winkel verrassen ![]() | |
Dennis.1 | zaterdag 6 februari 2010 @ 12:04 |
Koop verse kabeljauw. Ene kant inwrijven met pittige peper, andere kant met gemalen knoflook. 4 minuten bakken, omdraaien, en weer 4 minuten bakken. Heerlijke kabeljauw heb je dan ![]() | |
covie | zaterdag 6 februari 2010 @ 14:23 |
Kabeljauw uit de oven: - bosuien - knoflook gehakt - theel. grove mosterd - crême fraiche (125 ml) - gemalen peper - zout - Kaas Bosui, knoflook, mosterd een paar minuten in de pan bakken, daarna nog een halve minuut de crême fraiche erbij doorroeren. Oven op 200 graden, filets op de bakplaat en de saus eroverheen gieten, peper erop. (evt zout niet perse nodig) Na 15 minuten doe ik altijd een beetje geraspte kaas erop (niet te veel!!!) en daarna nog 10 minuten in de oven. Kaas kan ook goed weggelaten worden. Kan ook goed gebruikt worden voor bijv. pangasius, koolvis en tilapia | |
Martijn_77 | zondag 7 februari 2010 @ 17:20 |
Iemand goede tips voor het klaar maken van hele forellen? | |
golfer | zondag 7 februari 2010 @ 17:34 |
quote:Forellen schoonmaken (ingewanden uit de buikholte halen). Bestrooien met rozemarijn of tijm grote citroen, in gehalveerde dunne plakjes erop. 4 eetlepels olijfolie over de vissen besprekelen. Dan 25 minuten in een voorverwarmde oven (175 graden). Klaar. | |
covie | maandag 8 februari 2010 @ 13:48 |
quote:Forel schoonmaken. Bestrooien met snuf zeezout, peter, dille. Citroen er op uitpersen. alluminium folie scheuren Bedje maken van aardappelschijfjes, prei. (evt wat plakken wortel) folie dichtvouwen, niet te strak 20/25 min op 180 graden in de oven. Vergeet het wangetje niet op te eten. Indien in bezit van rookoven: marineren en roken, dat is m.i. het lekkerst ![]() | |
wijsneus | maandag 8 februari 2010 @ 14:02 |
bah - forel met peter.... | |
covie | maandag 8 februari 2010 @ 15:52 |
quote:peper bedoel ik natuurlijk ![]() | |
Erosjuhhh | maandag 8 februari 2010 @ 15:57 |
quote:Dit. Ik ben door veelvuldig zalmconsumptie (lees mijn oppas maakte het vroeger altijd klaar en het was eten wat de pot schaft ![]() ![]() Wat je overigens wel zou kunnen doen is een mengsel maken van fijne kruiden & specerijen samen met panneermeel en evt. geraspte kaas (Persoonlijk vind ik kaas+vis zum kotsen.) en hier een dikke laag van aanbrengen boven op de visfilet en dit in de oven, krijgt je vis een krokant laagje. Verder kun je met vis niet heel veel speciaal, het zijn meer de andere ingredienten waar je het van hebben moet (citroen, dille etc). | |
sexymofo | dinsdag 9 februari 2010 @ 02:29 |
ik vind zelf tonijn zo goddelijk lekker, maar het is geloof ik 2x zo duur als biefstuk ![]() | |
fredjanssen | dinsdag 9 februari 2010 @ 02:38 |
Kapitein Iglo weet altijd wel raad! | |
Schranseman | dinsdag 9 februari 2010 @ 08:30 |
Visjes roken vind ik erg lekker. Paling, makreel of poon. Nice! Tong vind ik ook lekker. In de visbakpan of gewoon in de roomboter op het fornuis. Gestoomde schelvis en dergelijk krijg ik daarintegen weer niet weg. | |
Weltschmerz | dinsdag 9 februari 2010 @ 11:31 |
quote:Heel klassiek: Insmeren met honing en bloem, bakken in boter met amandelsnippers, niet te lang natuurlijk, citroenschil en peterselie er overheen en een schijfje erbij voor het sap. | |
Weltschmerz | dinsdag 9 februari 2010 @ 11:33 |
Handig linkje in het algemeen: http://www.visfileren.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=85 | |
golfer | dinsdag 9 februari 2010 @ 20:39 |
quote:En? Wat vond je van Waasdorp en wat heb je er gekocht? | |
winka | woensdag 10 februari 2010 @ 17:08 |
Leuk dat je er nog naar vraagt ![]() Ik vond Waasdorp echt een fantastische winkel ![]() ![]() Ik heb 2 kabeljauwfilets gekocht en 10 pangafilets (voor 10 euro ![]() ![]() ![]() Wij eten zelf vaak pangafilet, het enige wat ik tot nu toe klaar kan maken op visgebied. We eten het dan met rijst, broccoli en een sausje ![]() Zaterdag ga ik met de kabeljauw aan de slag, ik zag hier al lekkere recepten staan ![]() | |
golfer | woensdag 10 februari 2010 @ 22:50 |
Leuk dat je het een mooie zaak vond, Winka. Pangasiusfilet is inderdaad een goed begin om vis te leren ontdekken. Kabeljauw is de volgende stap voor je. Jammer dat je die pas zaterdag gaat bereiden. Vis moet eigenlijk zo vers mogelijk zijn, dus op de dag dat je hem koopt bereiden. Lekker even met een beetje limoensap besprenkelen, zout en peper erop, even door de bloem halen en dan in 5 minuten op een hoog vuur in een hete pan braden. ![]() | |
deenigeechteTS | woensdag 10 februari 2010 @ 23:47 |
hoe gaan jullie om met de graten in vis? meestal gaan die je tandvlees in en gaat het bloeden, vandaar dat ik vissticks eet. verwijderen jullie die graten voor het eten en hoe? | |
golfer | woensdag 10 februari 2010 @ 23:56 |
quote:Ik fileer de vis en maak hem met een pincet graatvrij voordat ik hem bereid of als het een in z'n geheel bereide vis is dan fileer ik hem op het bord. | |
Erasmo | woensdag 10 februari 2010 @ 23:56 |
Voorzichtig eten, zo geniet je er niet alleen meer van maar ontdek je ook tijdig graatjes... | |
winka | zondag 14 februari 2010 @ 08:38 |
quote:Ik heb de vis meteen ingevroren, ik dacht het op deze manier vers te houden ![]() ![]() Is het trouwens waar dat knoflook en vis trouwens niet zo goed samen gaan? |