FOK!forum / Culinesse à gogo / Vis klaarmaken
Pau100woensdag 21 maart 2007 @ 12:35
Eten jullie veel vis??
Is toc hwel erg gezond en we willen het wat vaker eten. maar als je zo rondspeurt naar recepten vind je vaak gekookte vis (vind ik dus echt niks). Gebakken vis.. dat soort dingen.
Hoe eten jullie de vis?

Zelf ben ik dol op zalm uit de oven. Zalm gevuld met kruidenroomkaas, wat zongedroogde tomaatjes. Heerlijk. Maar daar blijft het dan ook wel bij qua visideeen.
Vaak recepten geprobeerd maar dan zijn ze weer zo ingewikkeld dat het of te veel werk is of mislukt
Jelskiwoensdag 21 maart 2007 @ 12:37
ik eet lekkerbekjes en kibbelingen van de vismarkt.. oja visfrietjes..

als ik het zelf maak, dan verfikt het!:P
klesswoensdag 21 maart 2007 @ 12:57
Broodje met tonijn uit blik, drupje mayo er bij, wat peper er over.

visticks kibbeling.

soms haring of paling

zelden zalm dat vind ik een vissig stukkie vlees of een vlesig stukkie vis ofzo...(te overheersend ofzo?)

Veel nee, 't is te duur...
Pau100woensdag 21 maart 2007 @ 12:59
Ja vissticks, kibbeling, haring, tonijnsalade dat soort dingen eet ik wel. Maar dan verder.. Als avondmaaltijd zeg maar..
Het is wel duur, maar onze visboer heeft weleens leuke aanbiedingen of op de markt. .. Alleen ik weet nooit wat ik met die vis moet doen en hoe ik dat dan moet klaarmaken..
#ANONIEMwoensdag 21 maart 2007 @ 13:01
zalm gebakken in roomboter is ook lekker, iets pittiger dan gestoomd
Boter heet laten worden, zalm filets in de pan
paar keer keren
10 minuten na laten garen


Kabeljauw in de oven:
ovenschaal, half pakje roomboter verdelen, afdekken met folie
rijst erbij
mosterdsaus maken (roux maken, visboullion erbij en afmaken met mosterd)

Gebakken tong met mierikswortel saus
(mierikswortel schaafsel koop je in potjes, saus maken als mosterdsaus, alleen ipv mosterd mierikswortel)

idd zalm inpakken met folie roomkaas erop en in de oven

gefrituurde scholletjes, tongetjes, scharretjes of poon
Weird-woensdag 21 maart 2007 @ 13:01
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 12:59 schreef Pau100 het volgende:
Het is wel duur, maar onze visboer heeft weleens leuke aanbiedingen of op de markt. .. Alleen ik weet nooit wat ik met die vis moet doen en hoe ik dat dan moet klaarmaken..
Kan de visboer geen tips geven hoe de vis het beste te bereiden?
-_Tommy_-woensdag 21 maart 2007 @ 13:02
ik eet het zelf niet (allergie) maar maak het wel klaar voor mijn vriendin enzo nadeel van vis bakken is dat het zo ontzettend gaat stinken! wat je ook kan doen is de vis bereiden in de magnetron (jah echt) minuutje of 10 en het is gaar! voordeel is het is niet doorgekookt zoals in een pan, het stinkt niet en het is in ons geval niet zo dat je dan 5 pannen moet gebruiken
#ANONIEMwoensdag 21 maart 2007 @ 13:07
ow deze vergat ik

2 pakjes kabeljauw uit de diepvries, 1 liter water, peterselie, garnalen, roux, visbouillon, dijon mosterd

gooi de kabeljauw in het water , breng aan de kook, doe visbouillonblokjes erbij

als de kabeljauw is ontdooit en in fijn stukjes in het water drijft garnalen en roux erbij tot het een mooi gladde ragout is. Doe nu de fijngesneden verse peterselie erdoor en een eetlepel (of 2) mosterd, even roeren en schep het in vuurvaste soepkommetjes/schaaltjes

doe nu over elk kommetje geraspte kaas en zet het een mniuut of 10 onder de grill tot de kaas is gesmolten en bruin ziet

soort jacobsschelp
Tallywoensdag 21 maart 2007 @ 13:10
Ik ben gek op gegrilde zalm..
Gewoon zalm uit de grillpan.. Lekker laagje komt er dan op te zitten..
Met een beetje spinazie en pasta..
Pau100woensdag 21 maart 2007 @ 13:15
Bedankt voor de tips! Ga er zeker eens wat proberen..

Zalm uit de grillpan eet ik ook. Maar is dat niet heel slehct met spinazie erbij??
Skvwoensdag 21 maart 2007 @ 13:18
Zalmmoten, daar créme fraiche overheen smeren, daarop wat citroensap en tot slot een dikke laag geraspte kaas. Afmaken met wat van die groene troep een half uurtje de oven in op 160 graden.
Heerlijk!
wijsneuswoensdag 21 maart 2007 @ 13:18
Het meest eenvoudige recept dat ik ken:

pangasiusfilet + peper + zout
bakken in olijfolie

Eten met groente naar keuze.
Tallywoensdag 21 maart 2007 @ 13:20
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 13:15 schreef Pau100 het volgende:
Bedankt voor de tips! Ga er zeker eens wat proberen..

Zalm uit de grillpan eet ik ook. Maar is dat niet heel slehct met spinazie erbij??
Niet dat ik weet..
Ik heb een recepten boek van gezond eten en daar staan zulke recepten in..
Misschien een slecht boek was wel erg goedkoop
Olewoensdag 21 maart 2007 @ 13:22
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 13:15 schreef Pau100 het volgende:
Bedankt voor de tips! Ga er zeker eens wat proberen..

Zalm uit de grillpan eet ik ook. Maar is dat niet heel slehct met spinazie erbij??
Dat zeiden ze altijd, maar is voor zover mij bekend achterhaald. Er staan op de AH site bijvoorbeeld recepten met zalm en spinazie.

Is gebakken tonijnsteak al genoemd?
Beetje tussen vis en biefstuk in..
bokuwoensdag 21 maart 2007 @ 13:26
Ik ben ook gek op vis vandaar even snel een terug-vindt-pangafilettje.
Nordic_Bluewoensdag 21 maart 2007 @ 13:53
Ik maak zalm of visfilet vaak klaar in de grill pan, gaat erg goed.

Mijn moeder doet visfilets ook geregeld in folie in de oven, dan wordt het ook gaar, maar totaal niet krokant (minder lekker)
RodenCitywoensdag 21 maart 2007 @ 13:58
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 13:18 schreef wijsneus het volgende:
Het meest eenvoudige recept dat ik ken:

pangasiusfilet + peper + zout
bakken in olijfolie Roomboter

Eten met groente naar keuze.
Is nog veel lekkerder!
Batsieswoensdag 21 maart 2007 @ 14:04
Knorr had ooit is een recept staan op de verpakking

Zalmmoot in de oven, met daaroverhee gesneden lentenui, (4)kazen saus en dille. Heel simpel, maar ontiechelijk lekker
HeatWavewoensdag 21 maart 2007 @ 14:07
Moten zalm, insnijden met kleine groefjes, zeezout+citroensap+dille+knoflook erop smeren. In alu folie doen en in de oven voor 20 min .

Simpel en heel erg lekker. Zal vast een bestaand recept zijn, maar heb het ooit eens bedacht bij een BBQ .
Pietverdrietwoensdag 21 maart 2007 @ 14:09
Vis is heerlijk, maar zalm, sorry, kweekzalm vind ik absoluut niet te vreten, die weeige smaak, gadver.
HaverMoutKoekjewoensdag 21 maart 2007 @ 14:18
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 13:02 schreef -_Tommy_- het volgende:
wat je ook kan doen is de vis bereiden in de magnetron (jah echt) minuutje of 10 en het is gaar! voordeel is het is niet doorgekookt zoals in een pan, het stinkt niet en het is in ons geval niet zo dat je dan 5 pannen moet gebruiken
10 minuten is toch veel te lang? 4 minuten op een lage stand is al genoeg voor een zalmfilet
Rixiewoensdag 21 maart 2007 @ 17:26
Ik haal altijd zalm uit de diepvries bij de aldi echt heerlijk.

Je doet in een kommetje een bekertje creme fraiche waar je peterselie en bieslook doorheen gooit en dit zet je daarna even in de koelkast.

Dan kun je de zalm insmeren met citroensap en dit ongeveer 10 minuutjes in laten trekken.

Ovenschaal invetten. Zalm erin. Creme fraiche mengsel er overheen. Zakje gerapste kaas er overheen.

30 minuten op 180 graden en smullen maar!!
Martijn_77woensdag 21 maart 2007 @ 19:15
Een Nieuwe Haring

In stukjes met uitjes door een salade
golferdonderdag 22 maart 2007 @ 00:16
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 19:15 schreef Martijn_77 het volgende:
Een Nieuwe Haring

In stukjes met uitjes door een salade
Ja, dat is echt vis klaarmaken.
Jeffodonderdag 22 maart 2007 @ 00:20
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Vis is heerlijk, maar zalm, sorry, kweekzalm vind ik absoluut niet te vreten, die weeige smaak, gadver.
Afspoelen met water, droogdeppen en dan pas bakken. Raad ik sowieso aan voor alle zalm.
Mini_rulezdonderdag 22 maart 2007 @ 00:35
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 12:37 schreef Jelski het volgende:
ik eet lekkerbekjes en kibbelingen van de vismarkt.. oja visfrietjes..

als ik het zelf maak, dan verfikt het!:P
Omdat vis zoveel gezonder is dan vlees, zeker?

Wat ik weleens maak: zalmmoten in stukjes snijden en even bakken met een uitje en wat knoflook. Dan wat crème fraîche erbij, eventueel wat witte wijn, en dan over de pasta. Makkelijker kan niet.
klaaroverdonderdag 22 maart 2007 @ 08:56
Vis a la meuniere is mijn favoriete bereidingswijze: door de bloem gehaald en in boter gebakken, meteen geserveerd met een citroenschijfje.
Hoewel gebarbequede forel of sardien ook niet te versmaden is...
Pietverdrietdonderdag 22 maart 2007 @ 09:28
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 00:20 schreef Jeffo het volgende:

[..]

Afspoelen met water, droogdeppen en dan pas bakken. Raad ik sowieso aan voor alle zalm.
Heeft niets met de bereidingswijze te maken, kweekzalm vind ik gewoon smerig.
Ik snap werkelijk niet waarom mensen zo gek zijn op zalm, eigenlijk smaakt alle andere vis beter.
Daviddonderdag 22 maart 2007 @ 13:44
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 09:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heeft niets met de bereidingswijze te maken, kweekzalm vind ik gewoon smerig.
Ik snap werkelijk niet waarom mensen zo gek zijn op zalm, eigenlijk smaakt alle andere vis beter.
Dat is jouw persoonlijke mening waar natuurlijk niet iedereen mee akkoord hoeft te gaan! Ik hou wel van zalm (maar ook van andere vissoorten).

Vis is niet altijd gemakkelijk te bereiden aangezien het nogal snel taai kan worden door te lang koken/braden, etc. Een beetje gevoel is dus nodig...

ik heb wel eens verse tagliatelle (jaja zelf uitgerold en gesneden) met een vissaus (mengeling van kabeljauw, pollak, zalm en garnalen) gemaakt.

ingrediënten (4-6 personen):

3 dl droge witte wijn
85 g bloem
halve liter room (of melk, of een mengeling. Hoe meer melk hoe meer bloem)
een grote ui
véél knoflook (naar smaak natuurlijk)
prei
dragon
peper, zout, etc.
kilo vis/zeevruchten
eventueel wat kerrie (altijd lekker bij vis)

Ui en knoflook even fruiten (in olijfolie of boter), daarna prei toevoegen en even fruiten. roer de bloem er door tot je een gladde massa krijgt, daarna wijn toevoegen, daarna de room/melk. Aan de kook brengen tot de saus gebonden is. Vis en dragon toevoegen, minuut laten doorwarmen en kruiden naar smaak.
vatsdonderdag 22 maart 2007 @ 14:49
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 12:37 schreef Jelski het volgende:
ik eet lekkerbekjes en kibbelingen van de vismarkt.. oja visfrietjes..

als ik het zelf maak, dan verfikt het!:P
das geen vis..... das vis met een zooi paneer er om heen... zonde van de vis!
Leefdonderdag 22 maart 2007 @ 16:34
Schol en tong paar minuutjes frituren in soyaolie mmmmmm
(schol eerst in een melkpapje dopen voor je 'm in de frituur gooit)

Zalm en papillote

voorverwarm de oven 200 graden

maak een pakje van de zalm door een vierkant stuk alufolie te pakken
dat smeer je in met roomboter
daar strooi je verse dille op
daar leg je een moot zalm op
maal er peper en zout over
leg er een plak kruidenboter & een schijfje citroen op
maak het nu tot een pakketje wat alleen nog aan de bovenkant open is
giet er een scheutje droge witte wijn over
vouw het pakketje dicht

leg het pakje 12 min in een ovenschaal in de oven.
serveer het pakje in aluminiumfolie op het bord, als een cadeautje!
lekker met krieltjes en groente als: courgette of venkel

Zo makkelijk en zo lekker..

[ Bericht 0% gewijzigd door Leef op 23-03-2007 05:58:32 ]
moryanadonderdag 22 maart 2007 @ 16:48
Farfalle met mediterrane kabeljauw uit de oven
Italiaans hoofdgerecht met Pasta

Bereidingstijd 30 minuten
Aantal personen 4 personen

Ingredienten

350 g Honig Farfalle
4 tomaten
4 zongedroogde tomaatjes op olie
100 g zwarte olijven zonder pit
400 g kabeljauwfilets
3 eetlepels verse Italiaanse kruiden of gedroogd kruiden
1 dl witte wijn
150 g geraspte kaas
peper en zout
Bereiding
1. Verwarm de oven op 180 °C.
Was de tomaten en snijd ze in parten. Hak de zongedroogde tomaatjes in stukjes en snijd de olijven in ringen.

2. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel de verse en de gedroogde tomaten, de olijven en de kruiden over de vis.

3. Schenk de witte wijn er overheen.
Strooi er peper en zout en de geraspte kaas over.

4. Plaats de schaal op een rooster in het midden van de oven en bak het gerecht in 25 minuten goudbruin en gaar.

5. Kook intussen de farfalle volgens de algemene bereidingswijze op het pak gaar.
Serveer de farfalle bij de vis.
Lekker bij
Een groene salade met een dressing met zonnebloempitten.


Ik heb dit laatst met een paar vriendinnen gegeten, wij hebben toen de olijven samen met de zongedroogde tomaatjes in de keukenmachine fijn gehakt, daarbij lekkere kruiden, tomaten puree en een beetje wijn (water kan ook). En dat door elkaar mengen.

Dat hebben wij over de vis gedaan, dan krijg je nl een lekker sausje voor bij de pasta, en dan de gewone tomaatje en geraspte kaas erover en in de oven.
Innocencedonderdag 22 maart 2007 @ 16:58
Ik gril veel visjes, lekker met een beetje grof zeezout erover.

Of witvis in wittewijnsaus, voor lekker met sliptong of schol.

Wijn met visboullion in een pan verwarmen, vis in ongeveer 5 minuutjes erin pocheren. Vis ergens in warmhouden. Eidooier loskloppen met wat slagroom en bij de wijn/boulion gieten, roeren en laten binden. Dat over de visjes heen. Heerlijk!
Pietverdrietdonderdag 22 maart 2007 @ 17:14
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 14:49 schreef vats het volgende:

[..]

das geen vis..... das vis met een zooi paneer er om heen... zonde van de vis!
Paneer? Om een Lekkerbek?
LOL
Je gebruikt een (bier)beslag en ik vind er niets mis mee, een stukkie vis te frituren in een beslagje.
Liever een lekkerbek dan een stuk noorse zalm.
Martijn_77donderdag 22 maart 2007 @ 19:22
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 00:16 schreef golfer het volgende:
Ja, dat is echt vis klaarmaken.
Ja, je maakt met de vis een salade klaar

Maar even nog een receptje dan
quote:
Sardines uit de oven

Benodigdheden
800 gram schoongemaakte sardines
1 grote ui
500 gram tomaten
4 el olijfolie
25 gram boter
zout
peper
1 el venkelzaadjes
50 gram paneermeel

Bereiding
Hak 1 grote ui fijn. Dompel 500 gram tomaten enkele tellen onder in kokend water en ontvel ze. Verwijder vervolgens de zaadlijsten en snijd de tomaten in stukjes. Smelt in een pan 4 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui op laag vuur in ca. 3 minuten glazig. Voeg de tomaat, zout en peper toe. Stoof alles op een laag vuur tot een dikke saus. Was ondertussen de sardines in koud water en dep ze droog. Bestrooi ze met zout en peper. Bedek de bodem van een met boter ingevette lage ovenschaal met de saus. Leg hierin de sardines. Kneus de venkelblaadjes en meng deze met paneermeel. Strooi dit over het geheel in de ovenschaal. Smelt 25 gram boter en sprenkel dit er tenslotte over. Laat de sardineschotel in een voorverwarmde oven van 175 graden in ca. 30 minuten goudbruin en gaar worden.
devzerodonderdag 22 maart 2007 @ 20:26
Ik ben gek op stevige vis zoals zeewolf. Ook heb ik bijna altijd wel een zak met vis als wijting in de diepvries voor als ik geen zin heb om boodschappen te doen. Lokale vis (golf van mexico) die ik vaak eet is red snapper en grouper (geen idee wat de nederlandse naam daarvoor is). Meestal bak ik de vis, op de bbq of in zilverfolie in de oven. Maar ik gebruik ook wel wit vis in stukjen gesneden in curries.
Curiositydonderdag 22 maart 2007 @ 22:14
Kabeljauw uit de oven met boursin.
Leefvrijdag 23 maart 2007 @ 05:57
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 09:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heeft niets met de bereidingswijze te maken, kweekzalm vind ik gewoon smerig.
Ik snap werkelijk niet waarom mensen zo gek zijn op zalm, eigenlijk smaakt alle andere vis beter.
nog nooit wilde ierse (trim 6) geproefd zeker

smelt.. op.. je.. tong
Pau100vrijdag 23 maart 2007 @ 11:01
Lekkere recepten allemaal. Zo kunnen we even vooruit met z'n allen
@Curiosity: Hoe maak je kabeljouw met boursin uit de oven? KLinkt lekker!
Curiosityvrijdag 23 maart 2007 @ 11:41
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 11:01 schreef Pau100 het volgende:
Lekkere recepten allemaal. Zo kunnen we even vooruit met z'n allen
@Curiosity: Hoe maak je kabeljouw met boursin uit de oven? KLinkt lekker!
ROMIGE VIS MET TOMAAT UIT DE OVEN

Benodigdheden:
1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden (ik gebruik de standaard boursin)
3 tomaten
500 gram kabeljauwfilet of tilapiafilet
1 eetlepel citroensap
zout, versgemalen peper
2 eetlepels bieslook
75 gram geraspte kaas

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in stukjes. Wrijf de visfilet in met citroensap, zout en peper en leg de filet in een lage ovenschaal. Strijk de Boursin Cuisine erover en verdeel de tomaat en bieslook erover. Strooi de kaas erover. Bak de visfilet in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.


Serveer tips:
Lekker met aardappelpuree en veldsla met wortel


Bron
Joenevrijdag 23 maart 2007 @ 11:43
Doe mij maar gewoon een lekker gebakken schelvisje , lekker gebakken in de olie
4EverBlackEyedvrijdag 23 maart 2007 @ 12:26
Ik at vaak gerookte makreel, maar nu niet meer.

Kibbeling is ook lekker, op zijn tijd.

Gerookte paling is ook wel lekker

Nu eten we regelmatig gekweekte tilapia filet.
Joenevrijdag 23 maart 2007 @ 12:29
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 12:26 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik at vaak gerookte makreel, maar nu niet meer.

Kibbeling is ook lekker, op zijn tijd.

Gerookte paling is ook wel lekker

Nu eten we regelmatig gekweekte tilapia filet.
Tilapia
4EverBlackEyedvrijdag 23 maart 2007 @ 12:41
Scholfilet is ook heel lekker

Of slibtong.
Viswijfjevrijdag 23 maart 2007 @ 12:45
Leuke topic
ik hou er wel van ja, vooral zalm

Vis het meest veelzijdige stukje vlees VIS!
Pietverdrietvrijdag 23 maart 2007 @ 13:07
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 05:57 schreef Leef het volgende:

[..]

nog nooit wilde ierse (trim 6) geproefd zeker

smelt.. op.. je.. tong
Waarom denk je dat ik neerzet dat ik niet van kweekzalm houd?
Joenevrijdag 23 maart 2007 @ 16:27
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 05:57 schreef Leef het volgende:

[..]

nog nooit wilde ierse (trim 6) geproefd zeker

smelt.. op.. je.. tong
Wat dan weer niets is , vergeleken met de canadese wildvang

maar over het algemeen is zalm natuurlijk veels te overgewaardeerd voor wat je krijgt.

Doe mij een lekker schelvisje, een gulletje, een stukje Zwaardvis of Tonijn
SHEvrijdag 23 maart 2007 @ 16:39
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 12:29 schreef Joene het volgende:

[..]

Tilapia
De goorste 'vis' die ik ken.
Smakeloze rommel.
Zelfs op de markt geven ze het gratis weg.

Paupervis!

Qua vis liefst forel, of zelfs ordinaire snoek , verder idd zwaardvis, zeeduivel, of lekker gepaneerde rode poon van de grill , met een knoflooksaus van geperste knof met olie en water en daar een groot stuk duits brood bij
Sardines van de grill
Tonijn van de grill

Alles wat fatsoenlijk dik en smaakvol vlees heeft, en op de grill kan of in de oven vind ik fijn.
Richie_Richvrijdag 23 maart 2007 @ 17:44
Kun je snoek ook eten?

Ik heb onlangs wel snoekbaars gegeten en dat is inderdaad erg lekker.
Curiosityvrijdag 23 maart 2007 @ 18:24
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 16:39 schreef SHE het volgende:

[..]

De goorste 'vis' die ik ken.
Smakeloze rommel.
Zelfs op de markt geven ze het gratis weg.

Paupervis!

Qua vis liefst forel, of zelfs ordinaire snoek , verder idd zwaardvis, zeeduivel, of lekker gepaneerde rode poon van de grill , met een knoflooksaus van geperste knof met olie en water en daar een groot stuk duits brood bij
Sardines van de grill
Tonijn van de grill

Alles wat fatsoenlijk dik en smaakvol vlees heeft, en op de grill kan of in de oven vind ik fijn.
En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
Joenevrijdag 23 maart 2007 @ 18:38
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:24 schreef Curiosity het volgende:

[..]

En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
Nou dan weet ik niet waar jij je tilapia koopt, maar Kabeljauw ligt ver boven de prijs van tilapia.
#ANONIEMvrijdag 23 maart 2007 @ 18:40
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:24 schreef Curiosity het volgende:

[..]

En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
pardon?

onlangs nog kabeljauw gekocht (verse?)

en voor de rest, paupervis is een groot woord, maar ik lust het ook niet, echt een supermarkt vis
Curiosityvrijdag 23 maart 2007 @ 18:45
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:40 schreef KritischeMassa het volgende:

[..]

pardon?

onlangs nog kabeljauw gekocht (verse?)

en voor de rest, paupervis is een groot woord, maar ik lust het ook niet, echt een supermarkt vis
Tiliapia is geen supermarkt vis, je komt zeker nooit op de vismarkt.
Het werd al in de koloniale tijd gegeten, het is al best een "oude" vissoort.

De tilipia wordt heel vaak gekweekt, daarom is het vaak een vaste prijs die er aan hangt, maar het is echt geen paupervis, volgens mij zijn jullie in de war met koolvis.
SHEvrijdag 23 maart 2007 @ 18:45
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:24 schreef Curiosity het volgende:

[..]

En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
duurder?
Hier op de markt krijg je er 4 voor 5 euro
Overigens vind ik zelfs een flauwe vis als kabeljauw nog beter te pruimen dan dit mormel
SHEvrijdag 23 maart 2007 @ 18:47
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 17:44 schreef Richie_Rich het volgende:
Kun je snoek ook eten?

Ik heb onlangs wel snoekbaars gegeten en dat is inderdaad erg lekker.
Zelfs snoek uit de sloot kan echt heel lekker zijn
Curiosityvrijdag 23 maart 2007 @ 18:51
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:45 schreef SHE het volgende:

[..]

duurder?
Hier op de markt krijg je er 4 voor 5 euro
Overigens vind ik zelfs een flauwe vis als kabeljauw nog beter te pruimen dan dit mormel
Zal de gekweekte versie zijn.
#ANONIEMvrijdag 23 maart 2007 @ 18:52
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:45 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Tiliapia is geen supermarkt vis, je komt zeker nooit op de vismarkt.
Het werd al in de koloniale tijd gegeten, het is al best een "oude" vissoort.

De tilipia wordt heel vaak gekweekt, daarom is het vaak een vaste prijs die er aan hangt, maar het is echt geen paupervis, volgens mij zijn jullie in de war met koolvis.
ja of tja, in ieder geval de markt, waar ze ook vis verkopen

oud of niet, ik lust hem nog steeds niet

en nee koolvis geef ik aan mijn katers
Curiosityvrijdag 23 maart 2007 @ 19:00
Maar wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik sowieso niet begrijp waarom sommige mensen hier moeten gaan roepen wat ze wel of niet te vreten vinden, en het maar gelijk een paupervis oid, moeten noemen.
Er zijn nu eenmaal mensen die het wel lusten, gelukkig zijn er genoeg vissoorten en is er keus voor iedereen.
Lust je een vissoort niet prima, maar houdt het lekker voor jezelf.
SHEvrijdag 23 maart 2007 @ 19:04
dan wil ik dat je voor je houd dat je hem lekker vind. dat kwetst me namelijk!
#ANONIEMvrijdag 23 maart 2007 @ 19:07
en vooral niet zeggen dat kabeljauw goedkoper is
golfervrijdag 23 maart 2007 @ 19:11
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:00 schreef Curiosity het volgende:
Maar wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik sowieso niet begrijp waarom sommige mensen hier moeten gaan roepen wat ze wel of niet te vreten vinden, en het maar gelijk een paupervis oid, moeten noemen.
Er zijn nu eenmaal mensen die het wel lusten, gelukkig zijn er genoeg vissoorten en is er keus voor iedereen.
Lust je een vissoort niet prima, maar houdt het lekker voor jezelf.
Precies.
Niet iedereen eet nou eenmaal elke keer zeewolf, tarbot, tong, heilbot of zeebaars.
Gewone supermarktvisjes als pangasius of tilapia kunnen soms ook best lekker klaargemaakt worden.
Curiosityvrijdag 23 maart 2007 @ 19:12
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:04 schreef SHE het volgende:
dan wil ik dat je voor je houd dat je hem lekker vind. dat kwetst me namelijk!
je hebt graag het laatste woord he?.
Curiosityvrijdag 23 maart 2007 @ 19:14
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:07 schreef KritischeMassa het volgende:
en vooral niet zeggen dat kabeljauw goedkoper is
Als het net als kabeljauw vers aangevoerd wordt is het net zo duur, maar ach, jij kent allen de kweekvariant.
Ja, en die wordt in nl gekweekt, scheelt weer kosten.
#ANONIEMvrijdag 23 maart 2007 @ 19:17
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:14 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Als het net als kabeljauw vers aangevoerd wordt is het net zo duur, maar ach, jij kent allen de kweekvariant.
Ja, en die wordt in nl gekweekt, scheelt weer kosten.
sjees wat weet jij nu helemaal van mij, je denkt iniedergeval een hoop te weten

ik kom niet op een vismarkt en ik eet alleen gekweekte kabeljauw

ga toch breien miep
Curiosityvrijdag 23 maart 2007 @ 19:22
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:17 schreef KritischeMassa het volgende:

[..]

sjees wat weet jij nu helemaal van mij, je denkt iniedergeval een hoop te weten

ik kom niet op een vismarkt en ik eet alleen gekweekte kabeljauw

ga toch breien miep
Ga nou niet dapper doen.
#ANONIEMvrijdag 23 maart 2007 @ 19:25
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:22 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Ga nou niet dapper doen.
bwehehehehe jij bent echt een stumper he
Isabeauvrijdag 23 maart 2007 @ 19:39
Kibbelen over vis

Alle vis is goddelijk, mits goed klaar gemaakt. Zeewolf is zalig, een stevige tonijn op de grill is echt lekker, botervis met chardonnay uit de oven is ook heerlijk, rode poon is verrukkelijk, haring ook niet te versmaden, grote stukken kabeljauw in de bouillabaise is yummie, gerookte zalm op een pistoletje, gebakken sliptong en scholletjes etc etc...Mmmmmmm.

Vis vind ik echt veel lekkerder dan vlees en toch eet ik het maar 2x in de week of zo.
#ANONIEMvrijdag 23 maart 2007 @ 19:39
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:39 schreef Isabeau het volgende:
Kibbelen over vis
kibbeling is toch ook vis
devzerovrijdag 23 maart 2007 @ 20:35
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:52 schreef KritischeMassa het volgende:
en nee koolvis geef ik aan mijn katers
Niets mis met koolvis. Het hangt er gewoon van af hoe je het bereidt. Het is typisch zo'n vis die ik in een curry zou gebruiken.

Overigens is koolvis familie van de kabeljauw
#ANONIEMvrijdag 23 maart 2007 @ 20:45
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 20:35 schreef devzero het volgende:

[..]

Niets mis met koolvis. Het hangt er gewoon van af hoe je het bereidt. Het is typisch zo'n vis die ik in een curry zou gebruiken.

Overigens is koolvis familie van de kabeljauw
ja maar om die beesten stil te houden als ik mijn vissie maak moet ik wel

ik heb extreem onopgevoedde katers
Curiosityvrijdag 23 maart 2007 @ 20:45
Ook erg lekker is onderstaande.

Sint Pietersvis in pikante tomatensaus

Hoofdgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd ca. 25 minuten

stukje gemberwortel van ca. 1 cm
1 teentje knoflook
1 rode Spaanse peper
4 takjes verse koriander
200 g snijbonen
1 blik tomatenstukjes
1 pak Iglo Sint Pietersvis
(wok)olie
zout, peper

Bereiden

Schil de gember en rasp het fijn. Pel en snipper het teentje knoflook. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en hak het fijn. Hak de koriander fijn. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in reepjes. Verhit 2 eetlepels (wok)olie in een koekenpan of wok. Fruit de gember, knoflook en peper ca. 1 minuut. Voeg de tomatenstukjes toe en laat de saus ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg de Sint Pietersvis en reepjes snijboon toe en laat het geheel in ca. 15 minuten gaar sudderen. Bestrooi met de koriander.



Tips

Lekker met witte rijst.

Bron
AudreyHepburnmaandag 26 maart 2007 @ 21:43
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 20:35 schreef devzero het volgende:

[..]

Niets mis met koolvis. Het hangt er gewoon van af hoe je het bereidt. Het is typisch zo'n vis die ik in een curry zou gebruiken.

Overigens is koolvis familie van de kabeljauw
Nouja, om daar maar even op in te haken: vis is gewoon te duur voor mij. Ik eet eigenlijk altijd vegetarisch of iets met diepvrieszalm of diepvriestonijnsteaks omdat die nog wel enigszins te betalen zijn.

Hebben jullie nou leuke tips met goedkope vis uit de supermarkt (dus inderdaad de koolvis/diepvrieszalm) of tips qua welke vissen wanneer/waar nou goedkoop op de kop te tikken zijn ? Bijv. in het voorjaar is die-en-die vis goedkoop op de markt, want ik weet daar niks vanaf.

En a.j.b. geen gezeik zo van "Als je geen goeie vis kan betalen eet het dan niet". Sommige mensen hebben daar gewoon geen geld voor.
Farenjimaandag 26 maart 2007 @ 22:05
Ik vind pangasius die je hier koopt niet zo lekker, behalve als je er een echt lekker pittige saus bij doet. Tilapia idem dito, ik ben toch meer van de zeevis. Best te eten maar het moet het van de saus en kruiden hebben. Maar ja dat geldt voor kip ook. Dat is zonder kruiden ook smakeloos.
Lekker vind ik gerookte zalm, haring, en lekker gegrilde vis (sardines, zeebaars, tonijn) en natuurlijk zeevruchten al weet ik niet in hoeverre dat als "vis" wordt gezien. Maar lekkere mosselen of st jacobsschelpen zijn niet te weerstaan maar dan moeten ze wel goed klaargemaakt zijn en dat soort dingen laat ik dan weer aan de vakmensen over, ik zal niet snel dat zelf klaar gaan maken.. Ik eet dit soort dingen vrijwel nooit in NL behalve soms mosselen. In Frankrijk of Belgie zijn ze vaak beter.
AudreyHepburnmaandag 26 maart 2007 @ 22:35
. Bretagne. .

We waren op een gegeven moment in een of ander random Bretons dorp aan het kamperen, en het was zo ontzettend koud en klote in de zomer, met zoveel regen, dat we op een gegeven moment maar het dorp in waren gegaan om daar uit eten te gaan omdat we zo chaggrijnig waren dat het laatste waar we zin in hadden was het koken op zo'n eenpits gasje. En we kwamen toen terecht in het restaurant van een hotel daar, het enige wat er was in het dorp zo'n beetje. Ik had toen zeewolf besteld. En in de saus had ik toen zo achteloos 6(zegge "zes") coquilles St. Jacques.

En het was echt ONTZETTEND lekker.
Viswijfjemaandag 26 maart 2007 @ 23:02
-knip-

[ Bericht 95% gewijzigd door Isabeau op 27-03-2007 11:01:30 (als je niets normaals kan zeggen zeg dan niets) ]
Renemaandag 26 maart 2007 @ 23:15
quote:
Op maandag 26 maart 2007 23:02 schreef Viswijfje het volgende:
Ja ja jaaaaa
maak me klaaaaar!
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Richie_Richdinsdag 27 maart 2007 @ 00:23
quote:
Op maandag 26 maart 2007 21:43 schreef AudreyHepburn het volgende:

[..]

Nouja, om daar maar even op in te haken: vis is gewoon te duur voor mij. Ik eet eigenlijk altijd vegetarisch of iets met diepvrieszalm of diepvriestonijnsteaks omdat die nog wel enigszins te betalen zijn.

Hebben jullie nou leuke tips met goedkope vis uit de supermarkt (dus inderdaad de koolvis/diepvrieszalm) of tips qua welke vissen wanneer/waar nou goedkoop op de kop te tikken zijn ? Bijv. in het voorjaar is die-en-die vis goedkoop op de markt, want ik weet daar niks vanaf.

En a.j.b. geen gezeik zo van "Als je geen goeie vis kan betalen eet het dan niet". Sommige mensen hebben daar gewoon geen geld voor.
Heb je de mogelijkheid om bij de Makro in te kopen, dan moet je het daar (uit de diepvries) halen

Momentele in de folder (o.a.)

Vers:
Sardines ¤3.90 de kilo (complete vis)
Zeewolffilet ¤13.10 de kilo

Diepvries:
Rode Poon filet ¤6.60 kilo
Tropische(?) tongfilet ¤7.30 de kilo
Kabeljauwfilet ¤8 de kilo
Tonijnsteaks ¤6.30 de kilo

Lijken me prima prijzen. Anders naar de markt en kijken wat de aanbieding is. Succes in ieder geval.
Budgetair te vermijden vissen zijn bijvoorbeeld paling, zeetong, wilde zalm (Alaska), st. Jakobs dingen
golferdinsdag 27 maart 2007 @ 02:54
quote:
Op maandag 26 maart 2007 23:02 schreef Viswijfje het volgende:
-knip dus-
Wat een kut-kloon.

[ Bericht 16% gewijzigd door Isabeau op 27-03-2007 11:02:06 (Wat Golfer zegt.) ]
Curiositydinsdag 27 maart 2007 @ 09:51
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 00:23 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Heb je de mogelijkheid om bij de Makro in te kopen, dan moet je het daar (uit de diepvries) halen

Momentele in de folder (o.a.)

Vers:
Sardines ¤3.90 de kilo (complete vis)
Zeewolffilet ¤13.10 de kilo

Diepvries:
Rode Poon filet ¤6.60 kilo
Tropische(?) tongfilet ¤7.30 de kilo
Kabeljauwfilet ¤8 de kilo
Tonijnsteaks ¤6.30 de kilo

Lijken me prima prijzen. Anders naar de markt en kijken wat de aanbieding is. Succes in ieder geval.
Budgetair te vermijden vissen zijn bijvoorbeeld paling, zeetong, wilde zalm (Alaska), st. Jakobs dingen
Makro heeft op het moment inderdaad veel vis in de aanbieding, als alles meezit ga ik zaterdag ook even daar shoppen.
Curiositydinsdag 27 maart 2007 @ 09:52
Kwam vandaag binnen als recept van de week
HaverMoutKoekjedinsdag 27 maart 2007 @ 10:57
quote:
Op maandag 26 maart 2007 21:43 schreef AudreyHepburn het volgende:

Nouja, om daar maar even op in te haken: vis is gewoon te duur voor mij.
Makreel is heel goedkoop, op de Albert Cuijp markt betaal ik minder dan 2 euro voor een hele makreel.
AudreyHepburndinsdag 27 maart 2007 @ 11:15
. Ik hou niet van makreel. En ik heb geen Makropas. Daar ga je al. .
Richie_Richdinsdag 27 maart 2007 @ 22:23
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 11:15 schreef AudreyHepburn het volgende:
. Ik hou niet van makreel. En ik heb geen Makropas. Daar ga je al. .
Tja, dan toch de markt. Gewoon kijken wat er ligt voor een mooie prijs. De prijs is nl. ook gewoon afhankelijk van wat er allemaal gevangen is. Soms is de slibtong spotgoedkoop, dan de schol weer etc. etc.
klaaroverwoensdag 28 maart 2007 @ 08:30
Op de markt is de wijting nooit duur. En verse makreel (niet-gerookt) is ook niet duur.
Prima paupervissen dus, zo je wilt.
Zelf fileren, zelf bakken, dan kan je voor 50ct per visje klaar zijn!
Pau100woensdag 28 maart 2007 @ 09:00
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 11:41 schreef Curiosity het volgende:

[..]

ROMIGE VIS MET TOMAAT UIT DE OVEN

Benodigdheden:
1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden (ik gebruik de standaard boursin)
3 tomaten
500 gram kabeljauwfilet of tilapiafilet
1 eetlepel citroensap
zout, versgemalen peper
2 eetlepels bieslook
75 gram geraspte kaas

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in stukjes. Wrijf de visfilet in met citroensap, zout en peper en leg de filet in een lage ovenschaal. Strijk de Boursin Cuisine erover en verdeel de tomaat en bieslook erover. Strooi de kaas erover. Bak de visfilet in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.


Serveer tips:
Lekker met aardappelpuree en veldsla met wortel


Bron
Bedankt voor het recept, gaan we volgende week meteen proberen!
Curiositywoensdag 28 maart 2007 @ 09:09
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 09:00 schreef Pau100 het volgende:

[..]

Bedankt voor het recept, gaan we volgende week meteen proberen!
Ik ga het vanavond zelf eten, als de foto's er een beetje uitzien, zal ik er 1 plaatsen.
Poppleswoensdag 28 maart 2007 @ 10:42
lekker zalm uit de oven.

men nemen een zalm. doe dat in een folie. doe daar flink wat citroensap over, basilicum, tijm, en peterselie, en paar witte peperballetjes over. dan foli dicht maken en in de oven. baktijd 30 min.

inplaats van citroensap kun je water en dan wat citroen schijfjes doen.
of de citroen vervangen door tomaatjes.
yum yum lekker geen vet alleen gezond.
water of citroen is om het aanfikken te voorkomen.
klesswoensdag 28 maart 2007 @ 12:38
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:39 schreef Isabeau het volgende:
Vis vind ik echt veel lekkerder dan vlees en toch eet ik het maar 2x in de week of zo.
MAAR???

Ik ga maar weer es een blikje tonijn verdelen over brood, met drupjes mayo als boter en peper voor de power. op een grof bruin brood.

En dat geheel dan maar es buiten in de zon op peuzelen.
Starkwoensdag 28 maart 2007 @ 12:40
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 12:37 schreef Jelski het volgende:
ik eet lekkerbekjes en kibbelingen van de vismarkt.. oja visfrietjes..
lekker...
justmattiewoensdag 28 maart 2007 @ 12:47
zelfgerookte paling en/of rode poon
Poppleswoensdag 28 maart 2007 @ 13:38
ow heerlijk tonijn.

tonijn met groenten(wel de erwtje uit halen) fijn prakken, met heel fijn gesneden uitje, wat slasaus en peterseli en dan op brood of toastje
Innocencewoensdag 28 maart 2007 @ 16:35
Wat voor groenten met erwten bedoel je?
Poppleswoensdag 28 maart 2007 @ 18:20
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 16:35 schreef Innocence het volgende:
Wat voor groenten met erwten bedoel je?
je hebt blikjes tonijn met groente en dan moet je die erwten eruit halen.
Davidwoensdag 28 maart 2007 @ 19:02
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 18:20 schreef Popples het volgende:

[..]

je hebt blikjes tonijn met groente en dan moet je die erwten eruit halen.
nee hoor. erwtjes zijn lekker!
Poppleswoensdag 28 maart 2007 @ 22:14
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 19:02 schreef David het volgende:

[..]

nee hoor. erwtjes zijn lekker!
maar niet als je die prakt door je mengsel. maar toch zijn ze goor vind ik alleen verse zelf schoongemaakte erwten zijn lekker.
Nytrowoensdag 28 maart 2007 @ 22:47
Ik panneer regelmatig allerlei vissoorten met Ras EL-HANOUT, das een marokaans kruiden mengsel, is echt super lekker
Lekker om goedkope vis mee op te leuken kwa smaak, maar ook erg lekker op een dikke zalmmoot!
Emoticonwoensdag 28 maart 2007 @ 23:42
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:24 schreef Curiosity het volgende:

[..]

En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
Smerige Afrikaanse rotzooi is het, puur omdat er bijna nergens meer op gevist mag worden importeren ze deze rommel.
Samen met Panga, de Vietnamese variant van commerciele viskweek

Doe mij maar een stukje seizoensvis!
Delicieuxmaandag 5 november 2007 @ 17:34
Tijd voor een schopje!

Gisteren heb ik bij de visboer twee dorades gehaald. En ik heb ze bereid in een zoutkorst. Erg lekker en extreem makkelijk!

Vraag aan je visboer de dorade's leeg te halen, maar laat de schubben erop zitten.
Maak het zout een beetje vochtig, ongeveer zoals vochtig zand, dan blijft het mooi plakken.
Leg een dikke laag grof zout (ongeveer een centimeter) op de bakplaat. Stop in de buik van iedere Dorade een of meerdere schijven citroen. Leg de Dorade op de zoutlaag, en bedek de gehele Dorade weer met een laag van ongeveer 1 cm grof zout.

In een voor verwarmde oven (pak 'm beet gasstand 6 of 7) laat je 'm dan ongeveer 25-30 minuten garen.
Dan sloop je de zoutkorst eraf (die nu hard is), haal je de huid er vanaf en fileer je de vis. Reken op ongeveer een Dorade per twee personen.

Serveren met in boter gebakken paddestoelen, rijst en een groene salade.
.Sparkling.maandag 5 november 2007 @ 22:07
Ik vind vis lekker! Vooral zalm
Maar eigenlijk eet ik het alleen als ik uit eten ga.
Thuis kom ik niet verder dan een blikje tonijn aanmaken voor op brood of een bakje viscuisine de oven in schuiven
Ik ga eens een lekker recept zoeken met zalm en dat proberen te maken.
theKiDmaandag 5 november 2007 @ 22:25
blikje tonijn, daar salade voor op brood of toast maken

De zalm van de aldi in roomsaus zelf wat spinazie erbij en smullen
Weird-maandag 5 november 2007 @ 23:22
Ik heb de pech dat ik nog thuis woon en m'n familie niet van vis houdt :<

Ik vind alle vis heerlijk namelijk
Innocencedinsdag 6 november 2007 @ 12:53
quote:
Op maandag 5 november 2007 23:22 schreef Weird- het volgende:
Ik heb de pech dat ik nog thuis woon en m'n familie niet van vis houdt :<

Ik vind alle vis heerlijk namelijk
Tussendemiddag op brood is vis natuurlijk ook ontzettend lekker!


Dat met die zoutkorst ga ik ook eens proberen!
Popplesdinsdag 6 november 2007 @ 13:18
quote:
Op maandag 5 november 2007 23:22 schreef Weird- het volgende:
Ik heb de pech dat ik nog thuis woon en m'n familie niet van vis houdt :<

Ik vind alle vis heerlijk namelijk
je kunt het ook voor je zelf klaarmaken. gaat naar de viswinkel en haalt daar heerlijke salades of verse vis voor in de oven hoef je niks extra's te doen dan alleen wat kruiden en in een overschaal met wat vocht.

ik heb gemerkt dat de vis salades bij de viswinkel net zo duur zijn als in de supermarkt.
in de viswinkel is het veel lekkerder. dus elke zaterdag heerlijke verse vis
_Arual_dinsdag 6 november 2007 @ 13:19
quote:
Op maandag 5 november 2007 23:22 schreef Weird- het volgende:
Ik heb de pech dat ik nog thuis woon en m'n familie niet van vis houdt :<

Ik vind alle vis heerlijk namelijk
Dat ken ik. Tot 18e alleen maar vissticks gegeten. Dat was het dan wel, qua vis.
Weird-dinsdag 6 november 2007 @ 14:06
quote:
Op dinsdag 6 november 2007 13:18 schreef Popples het volgende:
je kunt het ook voor je zelf klaarmaken. gaat naar de viswinkel en haalt daar heerlijke salades of verse vis voor in de oven hoef je niks extra's te doen dan alleen wat kruiden en in een overschaal met wat vocht.

ik heb gemerkt dat de vis salades bij de viswinkel net zo duur zijn als in de supermarkt.
in de viswinkel is het veel lekkerder. dus elke zaterdag heerlijke verse vis
Als ik voor mezelf moet koken komt er ook vrijwel altijd vis op tafel
Maar als de rest thuis is is het wel zo gemakkelijk/gezellig om samen te eten. Wat overigens helemaal geen straf is hoor, m'n vader kan prima koken.
piepsterdinsdag 6 november 2007 @ 17:09
quote:
Op maandag 5 november 2007 17:34 schreef Delicieux het volgende:
Tijd voor een schopje!

Gisteren heb ik bij de visboer twee dorades gehaald. En ik heb ze bereid in een zoutkorst. Erg lekker en extreem makkelijk!

Vraag aan je visboer de dorade's leeg te halen, maar laat de schubben erop zitten.
Maak het zout een beetje vochtig, ongeveer zoals vochtig zand, dan blijft het mooi plakken.
Leg een dikke laag grof zout (ongeveer een centimeter) op de bakplaat. Stop in de buik van iedere Dorade een of meerdere schijven citroen. Leg de Dorade op de zoutlaag, en bedek de gehele Dorade weer met een laag van ongeveer 1 cm grof zout.

In een voor verwarmde oven (pak 'm beet gasstand 6 of 7) laat je 'm dan ongeveer 25-30 minuten garen.
Dan sloop je de zoutkorst eraf (die nu hard is), haal je de huid er vanaf en fileer je de vis. Reken op ongeveer een Dorade per twee personen.

Serveren met in boter gebakken paddestoelen, rijst en een groene salade.
En als je zeker wilt weten dat de zoutkorst hard wordt, kan je hem met ei maken in plaats van water.
Stalizondag 4 mei 2008 @ 12:55
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 17:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Paneer? Om een Lekkerbek?
LOL
Je gebruikt een (bier)beslag en ik vind er niets mis mee, een stukkie vis te frituren in een beslagje.
Liever een lekkerbek dan een stuk noorse zalm.
Eigenlijk heb je heel erg gelijk met dat andere vissoorten beter smaken dan die Noorse zalm.
Ik koop die dingen zonder er over na te denken, men eet nu eenmaal zalm.

Verder hoop ik dat iemand van jullie viskenners mij alsjeblieft kan helpen.
Het is zondag en omdat het gisteren eindelijk prachtig weer was had ik geen zin om boodschappen te doen en dacht, och, ik maak wel wat uit de vriezer.

Enfin, ik heb niets ontdooid en nu blijkt de inhoud van de vriezer niet erg over te houden. Maar ik heb een diep ingevroren zalmfilet (612 gram) gevonden. Hoe krijg ik dat vredesnaam ontdooid en klaargemaakt voor vanavond?!

Ontdooien in de magnetron lukt me nooit goed, dan zijn de randen helemaal gaar, de rest nog bevroren en dan mik ik het maar weg. Dat ontdooiprogramma werkt gewoon niet goed.

Hoop op jullie hulp. .
Leefzondag 4 mei 2008 @ 13:12
Je zou hem in heet water kunnen gooien (hygiene freaks gaan me nu bashen)

En daarna zou je hem en papilotte in de oven kunnen bakken, met wat citroen, witte wijn, olie, kruidenboter, dille, knof enz. Zoek maar even naar een recept.

Als je het vuur maar hoog zet in de kachel (bv 225° voor 15 minuten) want vooral met vis moet je voorzichtig wezen wat bacterien betreft.
Farenjizondag 4 mei 2008 @ 13:15
In lauw water leggen schijnt de beste manier te zijn om iets veilig te ontdooien. Er is niet echt een shortcut. De magnetron heb je inderdaad niks aan.
Stalizondag 4 mei 2008 @ 13:17
quote:
Op zondag 4 mei 2008 13:12 schreef Leef het volgende:
Je zou hem in heet water kunnen gooien (hygiene freaks gaan me nu bashen)

En daarna zou je hem en papilotte in de oven kunnen bakken, met wat citroen, witte wijn, olie, kruidenboter, dille, knof enz. Zoek maar even naar een recept.

Als je het vuur maar hoog zet in de kachel (bv 225° voor 15 minuten) want vooral met vis moet je voorzichtig wezen wat bacterien betreft.
Ge zijt een schatteke! .

Toevallig heb ik juist jouw recept ergens op de derde pagina gevonden. Zodoende kwam ik ook via google in dit topc.

Heb de vis nu in koud water in de bak van het aanrecht gelegd. De lap vis is gelukkig niet zo enorm dik. Hoop dat het lukt maar anders doe ik het later op de middag in heet water.

Bedankt!
Poppleszondag 4 mei 2008 @ 13:20
in de oven klaar maken misschien een idee?
ik laat altijd de oven flink warm worden en dan gaat hij met citroen en kruiden de oven in.
ik ontdooi de zalm nooit.

misschien heb je hier wat aan
http://www.vistips.nl/zalmrecepten.htm
Stalizondag 4 mei 2008 @ 13:22
quote:
Op zondag 4 mei 2008 13:15 schreef Farenji het volgende:
In lauw water leggen schijnt de beste manier te zijn om iets veilig te ontdooien. Er is niet echt een shortcut. De magnetron heb je inderdaad niks aan.
Toch wel lauw?
Aan Google heb je ook niks want de één zweert bij koud water en een ander zegt dat lauw ook kan maar kamertemp weer niet.

Dan toch maar iets tussen lauw en koud in dan. .
TeleluvRzondag 4 mei 2008 @ 13:26
Iemand een lekker recept om hypergoedkope witvis op te leuken?
Stalizondag 4 mei 2008 @ 13:30
quote:
Op zondag 4 mei 2008 13:20 schreef Popples het volgende:
in de oven klaar maken misschien een idee?
ik laat altijd de oven flink warm worden en dan gaat hij met citroen en kruiden de oven in.
ik ontdooi de zalm nooit.

misschien heb je hier wat aan
http://www.vistips.nl/zalmrecepten.htm
Dat is een leuke site, heb em gebookmarked voor later.
Blijf nu nog even bij het recept van Leef, omdat ik net al die ingredienten wel in huis heb.

In ieder geval nu wel goeie hoop, dat ik de luitjes hier vanavond wel wat kan voorzetten.
Laat de vis gewoon in het water nu, af en toe water verversen en dan hup, vanavond, bevroren of niet, de oven in.

Bedankt voor jullie hulp!
Leefzondag 4 mei 2008 @ 14:56
graag gedaan.. ik hoor graag hoe het afgelopen is

( * Leef vindt het helemaal niet zo erg als vrouwen hem een schatteke noemen )

[ Bericht 1% gewijzigd door Leef op 04-05-2008 15:41:56 ]
Stalizondag 4 mei 2008 @ 19:14
quote:
Op zondag 4 mei 2008 14:56 schreef Leef het volgende:
graag gedaan.. ik hoor graag hoe het afgelopen is

( * Leef vindt het helemaal niet zo erg als vrouwen hem een schatteke noemen )
Ik zal dan eens eerlijk kleur bekennen. .

Uw zalmrecept heb ik maar zo goed als mogelijk kunnen volgen, door vakantie heb ik geen verse citroen en ook niet anders dan gedroogde dille in huis. Deze ingredienten heb ik vervangen door op de bodem verse provence kruidentakjes neer te leggen en op de top kappertjes. Heb door bevriezing de vis ook wat langer in de oven gelaten. Maar het resultaat was werkelijk om te smullen. De citroen mis je dan toch wel en omdat ik natuurlijk geen groenten meer had, behalve een bak tros cherry tomaatjes heb ik deze doormidden gehakt en daar een fijn gesnipperd sjalotje doorheen geroerd en in de dressing iets meer azijn gebruikt. En bij het geheel heb ik frietjes geserveerd.

Iedere chef gaat nu wellicht over de rooie vanwege zo'n foute combinatie maar men heeft het hier met smaak gegeten he en ik heb het met de minste middelen toch maar weer gered en niemand is nog ziek. .
Stalizondag 4 mei 2008 @ 19:15
Nu afwassen. .
Leefmaandag 5 mei 2008 @ 02:36
Gaat er toch om dat iedereen geniet?! Ik ben blij om te horen dat het lekker was!

Spannend doen met exact het recept volgen en dat het dan pas echt goed is, is alleen maar een jongetjesspel..
Improviseren hoort erbij. En soms ontdek je dan juist hoe het nog beter kan.
Superprutsermaandag 5 mei 2008 @ 12:07
Ik heb het topic tot nu toe eens door gelezen en sta eigenlijk verbaasd dat veel mensen zoveel diepvries vis eten. Zelf ben ik echt een liefhebber van een heerlijk stukje vis, maar dan moet het wel vers zijn!

Als ik vis koop dan wil ik de hele vis zien liggen, ik wil het in de heldere glazen ogen kunnen kijken om er zeker van te zijn dat hij vers is. Daarnaast is het zo dat de meeste vis niet goed tegen de vriezer kunnen, de hele cel structuur gaat aan gort en wat er over blijft is een natte plak.

Voor de liefhebber van de BBQ hier een heerlijk simpel receptje om Zwaardvis te bereiden.

1 Citroen
Olijf Olie
Bosje Koriander
Teentje knoflook
Moot zwaardvis per persoon 1 - 1,5CM dik.

Pel de Knoflook en doe deze in de vijzel, pluk de koriander blaadjes en doe deze ook in de vijzel.
Doe de sap van de een halve citroen in de vijzel en doe hier 2 a 3 eetlepels olijf olie bij.

Vijzel de ingredienten tot er een mooie gladde emulsie is ontstaan. Maak op smaak met vers gemalen peper.
Smeer de Zwaardvis moten in met het mengsel en laat deze 15 - 20 minuten staan (buiten de koelkast).

Zorg dat de BBQ goed heet is, leg de moten zwaardvis op de BBQ en gril ze in 1,5 minuut per kant gaar.
Smeer bij het omdraaien de moten nogmaals in met de dressing.

Op het bord op smaak brengen met zeezout en vers gemalen peper.
Heerlijk met gepoft zoete aardappel en gestoomde wilde spinazie.
Joenemaandag 5 mei 2008 @ 13:47
quote:
Op maandag 5 mei 2008 12:07 schreef Superprutser het volgende:
Ik heb het topic tot nu toe eens door gelezen en sta eigenlijk verbaasd dat veel mensen zoveel diepvries vis eten. Zelf ben ik echt een liefhebber van een heerlijk stukje vis, maar dan moet het wel vers zijn!

Als ik vis koop dan wil ik de hele vis zien liggen, ik wil het in de heldere glazen ogen kunnen kijken om er zeker van te zijn dat hij vers is. Daarnaast is het zo dat de meeste vis niet goed tegen de vriezer kunnen, de hele cel structuur gaat aan gort en wat er over blijft is een natte plak.

Voor de liefhebber van de BBQ hier een heerlijk simpel receptje om Zwaardvis te bereiden.

1 Citroen
Olijf Olie
Bosje Koriander
Teentje knoflook
Moot zwaardvis per persoon 1 - 1,5CM dik.

Pel de Knoflook en doe deze in de vijzel, pluk de koriander blaadjes en doe deze ook in de vijzel.
Doe de sap van de een halve citroen in de vijzel en doe hier 2 a 3 eetlepels olijf olie bij.

Vijzel de ingredienten tot er een mooie gladde emulsie is ontstaan. Maak op smaak met vers gemalen peper.
Smeer de Zwaardvis moten in met het mengsel en laat deze 15 - 20 minuten staan (buiten de koelkast).

Zorg dat de BBQ goed heet is, leg de moten zwaardvis op de BBQ en gril ze in 1,5 minuut per kant gaar.
Smeer bij het omdraaien de moten nogmaals in met de dressing.

Op het bord op smaak brengen met zeezout en vers gemalen peper.
Heerlijk met gepoft zoete aardappel en gestoomde wilde spinazie.
De enige plekken in amsterdam waar je dat goed kan doen is bij jan van as , of bij firma tel.
Leefmaandag 5 mei 2008 @ 13:57
ja zwaardvis, lekker natuurlijk, maar dan moet je wel de centen hebben...
Op de markt kan je vaak ook goeie krijgen trouwens.
Vandaag...maandag 5 mei 2008 @ 14:10
De aziatische visvariant vind ik heel lekker. Gebakkken zalm met op het laatst wat soyasaus en een beetje honing toegevoegd.
Superprutserdinsdag 6 mei 2008 @ 09:38
quote:
Op maandag 5 mei 2008 13:47 schreef Joene het volgende:

[..]

De enige plekken in amsterdam waar je dat goed kan doen is bij jan van as , of bij firma tel.
Volgens mij kan je op de Albert Cuyp ook nog wel een visje goed in de ogen kijken. Verder is Jan van As een horeca groothandel dus ik vraag me af hoe je hier als particulier terecht kan?
punchdrunkdinsdag 6 mei 2008 @ 12:47
maak het regelmatig. gezond en superlekker. wat ik vaak doe (wegens fuckin drukke baan) is het volgende:

als ik toevallig een vrijdag vrij ben, ga ik naar de markt, en koop ik een paar lekkere stukken zalm, kabeljauw, oid en wat grijze garnaaltjes.

thuisgekomen pak ik een stuk of 10 stukken alu folie, en doe op elk stuk een portie rauwe vis, wat garnaaltjes.

vervolgens snij ik een hoop groente: zongedroogde tomaatjes, venkel, rode ui, olijven, kappertjes, sugarsnaps, etc. en doe die (in verschillende combi's) bij de visjes. dan doe ik er een scheutje room, witte wijn, peper en zout of wat pesto bij, en maak de pakketjes dicht. die kieper ik zo de diepvries is. het enige wat je dan hoeft te doen na een dag lang werken is een pakkejte (of 2 ) in de oven gooien, wat pasta of rijst koken of een stukje brood erbij, en je hebt een super gezonde, verse en lekkere maaltijd, en zonder effort.
Daviddinsdag 6 mei 2008 @ 13:47
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 12:47 schreef punchdrunk het volgende:
maak het regelmatig. gezond en superlekker. wat ik vaak doe (wegens fuckin drukke baan) is het volgende:

als ik toevallig een vrijdag vrij ben, ga ik naar de markt, en koop ik een paar lekkere stukken zalm, kabeljauw, oid en wat grijze garnaaltjes.

thuisgekomen pak ik een stuk of 10 stukken alu folie, en doe op elk stuk een portie rauwe vis, wat garnaaltjes.

vervolgens snij ik een hoop groente: zongedroogde tomaatjes, venkel, rode ui, olijven, kappertjes, sugarsnaps, etc. en doe die (in verschillende combi's) bij de visjes. dan doe ik er een scheutje room, witte wijn, peper en zout of wat pesto bij, en maak de pakketjes dicht. die kieper ik zo de diepvries is. het enige wat je dan hoeft te doen na een dag lang werken is een pakkejte (of 2 ) in de oven gooien, wat pasta of rijst koken of een stukje brood erbij, en je hebt een super gezonde, verse en lekkere maaltijd, en zonder effort.
Goeie tip! Maar blijven de groenten en de vis op die manier echt lekker in de diepvries?
Leefdinsdag 6 mei 2008 @ 13:56
iets minder dan vers (de kleur verschiet en het is wat minder sappig,) maar nog steeds acceptabel
Vitamines verliest het niet bijvoorbeeld.
Joenedinsdag 6 mei 2008 @ 19:04
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 09:38 schreef Superprutser het volgende:

[..]

Volgens mij kan je op de Albert Cuyp ook nog wel een visje goed in de ogen kijken. Verder is Jan van As een horeca groothandel dus ik vraag me af hoe je hier als particulier terecht kan?
Albert Cuyp moet soms ook wel lukken ja , niet altijd imo.

Jan van as , is idd horeca groothandel via connecties kan ik er als particulier ook kopen.
Farenjidinsdag 6 mei 2008 @ 22:04
Voor vis moet je naar een havenstad, niet naar Amsterdam dus. Schmidt Zeevis in Rotterdam is wel okay. Daar heb je ook geen "connecties" nodig om daar te "mogen" kopen.
golferwoensdag 7 mei 2008 @ 01:09
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 22:04 schreef Farenji het volgende:
Voor vis moet je naar een havenstad, niet naar Amsterdam dus. Schmidt Zeevis in Rotterdam is wel okay. Daar heb je ook geen "connecties" nodig om daar te "mogen" kopen.
Rotterdam is bij mijn weten nog steeds geen zeehavenstad.
Echt verse vis kan je o.a. vinden in Lauwersoog, Scheveningen en IJmuiden.
SHEwoensdag 7 mei 2008 @ 08:24
We wonen in NL; niet in de States. De afstanden zijn niet zodanig dat je moet zoeken naar verse producten. Echt verse vis kun je dus ook prima in niet havensteden kopen.
Nu ben ik wel fan van de vis afslag, maar dat heeft meer met prijs en aanbod te maken.
In HC in Utrecht zit echter ook een viswinkel die krankzinnig goede en verse vis verkoopt. Nergens zee bij Utrecht. Alleen het prijskaartje is anders.
Leefwoensdag 7 mei 2008 @ 09:43
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 22:04 schreef Farenji het volgende:
Voor vis moet je naar een havenstad, niet naar Amsterdam dus. Schmidt Zeevis in Rotterdam is wel okay. Daar heb je ook geen "connecties" nodig om daar te "mogen" kopen.
erm.. sinds wanneer is Amsterdam geen havenstad
Ben je er wel is geweest?
golferwoensdag 7 mei 2008 @ 17:07
quote:
Op woensdag 7 mei 2008 09:43 schreef Leef het volgende:


erm.. sinds wanneer is Amsterdam geen havenstad
Ben je er wel is eens geweest?
Geboren en getogen.
Ik bedoel met geen havenstad geen vissershaven.
Leefwoensdag 7 mei 2008 @ 17:19
nee een vissershaven is geen haven natuurlijk
En de havens van Amsterdam zijn meer voor industrie en binnenvaart dan vissershavens hoor.. behoorlijk meer zelfs
golferwoensdag 7 mei 2008 @ 17:23
quote:
Op woensdag 7 mei 2008 17:19 schreef Leef het volgende:
nee een vissershaven is geen haven natuurlijk
Begrijpend lezen is moeilijk, he?
quote:
En de havens van Amsterdam zijn meer voor industrie en binnenvaart dan vissershavens hoor.. behoorlijk meer zelfs
Joh.
Leefwoensdag 7 mei 2008 @ 17:47
quote:
Op woensdag 7 mei 2008 17:23 schreef golfer het volgende:
Begrijpend lezen is moeilijk, he?
ik zal je een geheimpje verklappen
begrijpelijk schrijven is nog moeilijker
punchdrunkwoensdag 14 mei 2008 @ 17:10
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 13:47 schreef David het volgende:

[..]

Goeie tip! Maar blijven de groenten en de vis op die manier echt lekker in de diepvries?
Vers is natuurlijk altijd het lekkerste, maar als je een goeie diepvries hebt (constante, zeer lage temperatuur) is het verschil nauwelijks te merken.
Leefwoensdag 14 mei 2008 @ 17:18
Ik heb wel is een tongetje dat bevroren was geweest gebakken samen met een vers tongetje.
Toen ze eruit kwamen was het verschil zo groot!
Het tongetje wat bevroren was geweest (een week ofzo) was flets van kleur en veel minder mals.

Vers is veel beter. Ik neem aan dat dit voor andere soorten vis net zo goed geldt.
Tegenwoordig zie en proef ik het gelijk als ik tong eet die uit de vriezer komt.
EricTwoensdag 14 mei 2008 @ 18:53
Makreel (ofzo):
-ingewanden eruit
-Beetje schubben
-In 3 stukken hakken
-Frituren



Makreel (ofzo)
-Fileren
-paneren
-Frituren
-Dippen in sausje

Joenedonderdag 15 mei 2008 @ 08:04
quote:
Op woensdag 7 mei 2008 01:09 schreef golfer het volgende:

[..]

Rotterdam is bij mijn weten nog steeds geen zeehavenstad.
Echt verse vis kan je o.a. vinden in Lauwersoog, Scheveningen en IJmuiden.
Echte vis , haal je bij noord/waddenzee havens idd : ijmuiden,den helder, den oever , harlingen , lauwersoog.

Of kom op zaterdagochtend naar de vismarkt op wieringen : www.versevis.nl
Leefdonderdag 15 mei 2008 @ 09:43
Of bij de viswinkels op Urk, het wordt vanuit de zeevishavens in Lauwersoog en de Eemshaven enz. direct daar naartoe gebracht met de vrachtwagen. Een paar uur later ligt het op Urk in de vitrines

Dit is een erge goeie (luxe) winkel:

http://www.visspecialiteitenbaarssen.nl/

zaterdag as (17 mei) is er open huis.

Maar wie voor een prikkie superverse vis wil, moet natuurlijk naar het industrieterrein gaan, naar de geimproviseerde viswinkeltjes bij de visverwerkende bedrijven. Ziet er minder gelikt uit, maar je betaalt ook een heel stuk minder..

[ Bericht 44% gewijzigd door Leef op 15-05-2008 13:34:15 ]
punchdrunkdonderdag 15 mei 2008 @ 12:46
quote:
Op woensdag 14 mei 2008 17:18 schreef Leef het volgende:
Ik heb wel is een tongetje dat bevroren was geweest gebakken samen met een vers tongetje.
Toen ze eruit kwamen was het verschil zo groot!
Het tongetje wat bevroren was geweest (een week ofzo) was flets van kleur en veel minder mals.

Vers is veel beter. Ik neem aan dat dit voor andere soorten vis net zo goed geldt.
Tegenwoordig zie en proef ik het gelijk als ik tong eet die uit de vriezer komt.
waren dat ook vissen uit dezelfde winkel? anders is het natuurlijk geen eerlijk vergelijk he...

het ligt ook erg aan het gerecht. bij de gerechten die ik beschreef is het de bedoeling dat de vis gaart in de sappen van de groente,m de wijn en de room. als het goed is valt hij dan deels in vlokken uit elkaar, en kun je het lekker door de pasta hussen.


tuurlijk, vers is altijd lekkerder, ben ik met je eens. maar ja, wat ik beschreef is een goed alternatief voor pizza halen of shoarma bellen, gezien de inspanning en tijd, en dan is mijn optie toch lekkerder, gezonder en goedkoper denk ik.
Leefdonderdag 15 mei 2008 @ 13:36
quote:
Op donderdag 15 mei 2008 12:46 schreef punchdrunk het volgende:
waren dat ook vissen uit dezelfde winkel? anders is het natuurlijk geen eerlijk vergelijk he...
Winkel uit dezelfde trek zal je bedoelen
Waar ik toen woonde kocht geen mens ooit vis.
Je ving het zelf of je kreeg het van je vrienden die het vingen
winkavrijdag 5 februari 2010 @ 14:35
Ben nog niet zo bekend met visgerechten, alleen met pangafilet. Dat eten wij altijd met broccoli, rijst en een sausje Dus als we dat al lekker vinden dan staat ons nog heel wat te wachten

Dinsdag ga ik eens rondneuzen in een viswinkel in IJmuiden

[ Bericht 98% gewijzigd door winka op 05-02-2010 19:51:15 ]
theKiDvrijdag 5 februari 2010 @ 14:50
Wat een kick
Kimbellvrijdag 5 februari 2010 @ 14:54
Ik maak graag gebakken zalm met pest-roomsaus of witte wijnsaus, of een stoofpotje van witvis, prei, wortel, olijven, tomaat. Of een ovenschotel. OOk tof: zelfgemaakte visnuggets. Maak je zelfs kinderen gelukkig mee en je wilt nooit meer kant en klare lekkerbekjes of kibbeling.

Witvis (ik gebruik roodbaars) in flinke stukken snijden en droogdeppen. In kommetje wat bloem mengen met zout, peper en gedroogde dille. In tweede kommetje ei loskloppen. In derde kommetje panko (Japans broodkruim) of gewoon broodkruim of desnoods grof paneermeel mengen met geraspte citroenschil. Vis door bloem, afschudden, door ei, door broodkruim, in koekepan met laagje olie. Bruin en gaar bakken en favoriete sausje erbij serveren (ik ga voor zoetzure saus).
winkavrijdag 5 februari 2010 @ 15:28
Nou ja ik zag wel dat het een oud topic is, maar er staat heel veel nuttige info in voor een beginnend viseter zoals ik
vaagselvrijdag 5 februari 2010 @ 15:33
quote:
Op vrijdag 5 februari 2010 15:28 schreef winka het volgende:
Nou ja ik zag wel dat het een oud topic is, maar er staat heel veel nuttige info in voor een beginnend viseter zoals ik
Bookmark hem dan?
Mirjamvrijdag 5 februari 2010 @ 16:52
quote:
Op vrijdag 5 februari 2010 15:28 schreef winka het volgende:
Nou ja ik zag wel dat het een oud topic is, maar er staat heel veel nuttige info in voor een beginnend viseter zoals ik
quote:
Op vrijdag 5 februari 2010 15:33 schreef vaagsel het volgende:

[..]

Bookmark hem dan?
dat dus, of kick op z'n minst met een inhoudelijke post
winkavrijdag 5 februari 2010 @ 19:52
Jullie hebben gelijk, helemaal niet aan gedacht Ik heb mijn post in ieder geval inhoudelijk gemaakt
golfervrijdag 5 februari 2010 @ 20:17
quote:
Op vrijdag 5 februari 2010 14:35 schreef winka het volgende:


Dinsdag ga ik eens rondneuzen in een viswinkel in IJmuiden
Waasdorp?
winkavrijdag 5 februari 2010 @ 20:20
Inderdaad!
Woon al sinds mijn geboorte in deze regio en ben er nog nooit geweest
golfervrijdag 5 februari 2010 @ 20:29
quote:
Op vrijdag 5 februari 2010 20:20 schreef winka het volgende:
Inderdaad!
Woon al sinds mijn geboorte in deze regio en ben er nog nooit geweest
Is echt een goede viszaak. Je zult je ogen uitkijken wat voor vele soorten verse vis ze daar hebben.
Ben benieuwd waar je mee thuis komt.
winkazaterdag 6 februari 2010 @ 10:41
Van te voren ga ik in ieder geval een keuze maken en laat me ook ter plekke in de winkel verrassen
Dennis.1zaterdag 6 februari 2010 @ 12:04
Koop verse kabeljauw. Ene kant inwrijven met pittige peper, andere kant met gemalen knoflook. 4 minuten bakken, omdraaien, en weer 4 minuten bakken. Heerlijke kabeljauw heb je dan
coviezaterdag 6 februari 2010 @ 14:23
Kabeljauw uit de oven:

- bosuien
- knoflook gehakt
- theel. grove mosterd
- crême fraiche (125 ml)
- gemalen peper
- zout
- Kaas

Bosui, knoflook, mosterd een paar minuten in de pan bakken, daarna nog een halve minuut de crême fraiche erbij doorroeren.

Oven op 200 graden, filets op de bakplaat en de saus eroverheen gieten, peper erop. (evt zout niet perse nodig)
Na 15 minuten doe ik altijd een beetje geraspte kaas erop (niet te veel!!!) en daarna nog 10 minuten in de oven.
Kaas kan ook goed weggelaten worden.

Kan ook goed gebruikt worden voor bijv. pangasius, koolvis en tilapia
Martijn_77zondag 7 februari 2010 @ 17:20
Iemand goede tips voor het klaar maken van hele forellen?
golferzondag 7 februari 2010 @ 17:34
quote:
Op zondag 7 februari 2010 17:20 schreef Martijn_77 het volgende:
Iemand goede tips voor het klaar maken van hele forellen?
Forellen schoonmaken (ingewanden uit de buikholte halen).
Bestrooien met rozemarijn of tijm
grote citroen, in gehalveerde dunne plakjes erop.
4 eetlepels olijfolie over de vissen besprekelen.
Dan 25 minuten in een voorverwarmde oven (175 graden).
Klaar.
coviemaandag 8 februari 2010 @ 13:48
quote:
Op zondag 7 februari 2010 17:20 schreef Martijn_77 het volgende:
Iemand goede tips voor het klaar maken van hele forellen?
Forel schoonmaken.
Bestrooien met snuf zeezout, peter, dille.
Citroen er op uitpersen.
alluminium folie scheuren
Bedje maken van aardappelschijfjes, prei. (evt wat plakken wortel)
folie dichtvouwen, niet te strak

20/25 min op 180 graden in de oven.

Vergeet het wangetje niet op te eten.

Indien in bezit van rookoven: marineren en roken, dat is m.i. het lekkerst
wijsneusmaandag 8 februari 2010 @ 14:02
bah - forel met peter....
coviemaandag 8 februari 2010 @ 15:52
quote:
Op maandag 8 februari 2010 14:02 schreef wijsneus het volgende:
bah - forel met peter....
peper bedoel ik natuurlijk
Erosjuhhhmaandag 8 februari 2010 @ 15:57
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Vis is heerlijk, maar zalm, sorry, kweekzalm vind ik absoluut niet te vreten, die weeige smaak, gadver.
Dit.
Ik ben door veelvuldig zalmconsumptie (lees mijn oppas maakte het vroeger altijd klaar en het was eten wat de pot schaft ) een tijd gestopt met helemaal vis eten, nu slechts nog bepaalde witvissen in lekker bierbeslag

Wat je overigens wel zou kunnen doen is een mengsel maken van fijne kruiden & specerijen samen met panneermeel en evt. geraspte kaas (Persoonlijk vind ik kaas+vis zum kotsen.) en hier een dikke laag van aanbrengen boven op de visfilet en dit in de oven, krijgt je vis een krokant laagje.

Verder kun je met vis niet heel veel speciaal, het zijn meer de andere ingredienten waar je het van hebben moet (citroen, dille etc).
sexymofodinsdag 9 februari 2010 @ 02:29
ik vind zelf tonijn zo goddelijk lekker, maar het is geloof ik 2x zo duur als biefstuk dus vaak eet ik het niet.
fredjanssendinsdag 9 februari 2010 @ 02:38
Kapitein Iglo weet altijd wel raad!
Schransemandinsdag 9 februari 2010 @ 08:30
Visjes roken vind ik erg lekker. Paling, makreel of poon. Nice!

Tong vind ik ook lekker. In de visbakpan of gewoon in de roomboter op het fornuis. Gestoomde schelvis en dergelijk krijg ik daarintegen weer niet weg.
Weltschmerzdinsdag 9 februari 2010 @ 11:31
quote:
Op zondag 7 februari 2010 17:20 schreef Martijn_77 het volgende:
Iemand goede tips voor het klaar maken van hele forellen?
Heel klassiek: Insmeren met honing en bloem, bakken in boter met amandelsnippers, niet te lang natuurlijk, citroenschil en peterselie er overheen en een schijfje erbij voor het sap.
Weltschmerzdinsdag 9 februari 2010 @ 11:33
Handig linkje in het algemeen:
http://www.visfileren.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=85
golferdinsdag 9 februari 2010 @ 20:39
quote:
Op vrijdag 5 februari 2010 14:35 schreef winka het volgende:


Dinsdag ga ik eens rondneuzen in een viswinkel in IJmuiden
En?
Wat vond je van Waasdorp en wat heb je er gekocht?
winkawoensdag 10 februari 2010 @ 17:08
Leuk dat je er nog naar vraagt

Ik vond Waasdorp echt een fantastische winkel Wat een keuze, ik keek echt mijn ogen uit. Van veel vissoorten (zowel dood als lehad ik nog nooit gehoord. Ook hadden ze een grote keuze aan kruiden e.d. En de prijzen vielen ook nog eens reuze mee, veel lager dan in de Ik heb me trouwens niet laten verrassen, dat doe ik de volgende keer

Ik heb 2 kabeljauwfilets gekocht en 10 pangafilets (voor 10 euro ). Voor de katten heb ik wijting gekocht Die waren er heel blij mee

Wij eten zelf vaak pangafilet, het enige wat ik tot nu toe klaar kan maken op visgebied. We eten het dan met rijst, broccoli en een sausje Maar ik heb begrepen dat dit een 'supermarktvis' is dus er staat ons nog heel wat te wachten op visgebied.

Zaterdag ga ik met de kabeljauw aan de slag, ik zag hier al lekkere recepten staan
golferwoensdag 10 februari 2010 @ 22:50
Leuk dat je het een mooie zaak vond, Winka.
Pangasiusfilet is inderdaad een goed begin om vis te leren ontdekken.

Kabeljauw is de volgende stap voor je. Jammer dat je die pas zaterdag gaat bereiden. Vis moet eigenlijk zo vers mogelijk zijn, dus op de dag dat je hem koopt bereiden.
Lekker even met een beetje limoensap besprenkelen, zout en peper erop, even door de bloem halen en dan in 5 minuten op een hoog vuur in een hete pan braden.
deenigeechteTSwoensdag 10 februari 2010 @ 23:47
hoe gaan jullie om met de graten in vis? meestal gaan die je tandvlees in en gaat het bloeden, vandaar dat ik vissticks eet. verwijderen jullie die graten voor het eten en hoe?
golferwoensdag 10 februari 2010 @ 23:56
quote:
Op woensdag 10 februari 2010 23:47 schreef deenigeechteTS het volgende:
hoe gaan jullie om met de graten in vis? meestal gaan die je tandvlees in en gaat het bloeden, vandaar dat ik vissticks eet. verwijderen jullie die graten voor het eten en hoe?
Ik fileer de vis en maak hem met een pincet graatvrij voordat ik hem bereid of als het een in z'n geheel bereide vis is dan fileer ik hem op het bord.
Erasmowoensdag 10 februari 2010 @ 23:56
Voorzichtig eten, zo geniet je er niet alleen meer van maar ontdek je ook tijdig graatjes...
winkazondag 14 februari 2010 @ 08:38
quote:
Op woensdag 10 februari 2010 22:50 schreef golfer het volgende:
Leuk dat je het een mooie zaak vond, Winka.
Pangasiusfilet is inderdaad een goed begin om vis te leren ontdekken.

Kabeljauw is de volgende stap voor je. Jammer dat je die pas zaterdag gaat bereiden. Vis moet eigenlijk zo vers mogelijk zijn, dus op de dag dat je hem koopt bereiden.
Lekker even met een beetje limoensap besprenkelen, zout en peper erop, even door de bloem halen en dan in 5 minuten op een hoog vuur in een hete pan braden.
Ik heb de vis meteen ingevroren, ik dacht het op deze manier vers te houden Helaas heb ik de kabeljauw nog steeds niet klaargemaakt, want ik was een beetje ziekjes
Is het trouwens waar dat knoflook en vis trouwens niet zo goed samen gaan?