abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_54393554
Ik heb de pech dat ik nog thuis woon en m'n familie niet van vis houdt :<

Ik vind alle vis heerlijk namelijk
pi_54402918
quote:
Op maandag 5 november 2007 23:22 schreef Weird- het volgende:
Ik heb de pech dat ik nog thuis woon en m'n familie niet van vis houdt :<

Ik vind alle vis heerlijk namelijk
Tussendemiddag op brood is vis natuurlijk ook ontzettend lekker!


Dat met die zoutkorst ga ik ook eens proberen!
Sweet and innocent...
pi_54403476
quote:
Op maandag 5 november 2007 23:22 schreef Weird- het volgende:
Ik heb de pech dat ik nog thuis woon en m'n familie niet van vis houdt :<

Ik vind alle vis heerlijk namelijk
je kunt het ook voor je zelf klaarmaken. gaat naar de viswinkel en haalt daar heerlijke salades of verse vis voor in de oven hoef je niks extra's te doen dan alleen wat kruiden en in een overschaal met wat vocht.

ik heb gemerkt dat de vis salades bij de viswinkel net zo duur zijn als in de supermarkt.
in de viswinkel is het veel lekkerder. dus elke zaterdag heerlijke verse vis
mama van 3 kids!
pi_54403492
quote:
Op maandag 5 november 2007 23:22 schreef Weird- het volgende:
Ik heb de pech dat ik nog thuis woon en m'n familie niet van vis houdt :<

Ik vind alle vis heerlijk namelijk
Dat ken ik. Tot 18e alleen maar vissticks gegeten. Dat was het dan wel, qua vis.
pi_54404610
quote:
Op dinsdag 6 november 2007 13:18 schreef Popples het volgende:
je kunt het ook voor je zelf klaarmaken. gaat naar de viswinkel en haalt daar heerlijke salades of verse vis voor in de oven hoef je niks extra's te doen dan alleen wat kruiden en in een overschaal met wat vocht.

ik heb gemerkt dat de vis salades bij de viswinkel net zo duur zijn als in de supermarkt.
in de viswinkel is het veel lekkerder. dus elke zaterdag heerlijke verse vis
Als ik voor mezelf moet koken komt er ook vrijwel altijd vis op tafel
Maar als de rest thuis is is het wel zo gemakkelijk/gezellig om samen te eten. Wat overigens helemaal geen straf is hoor, m'n vader kan prima koken.
pi_54408628
quote:
Op maandag 5 november 2007 17:34 schreef Delicieux het volgende:
Tijd voor een schopje!

Gisteren heb ik bij de visboer twee dorades gehaald. En ik heb ze bereid in een zoutkorst. Erg lekker en extreem makkelijk!

Vraag aan je visboer de dorade's leeg te halen, maar laat de schubben erop zitten.
Maak het zout een beetje vochtig, ongeveer zoals vochtig zand, dan blijft het mooi plakken.
Leg een dikke laag grof zout (ongeveer een centimeter) op de bakplaat. Stop in de buik van iedere Dorade een of meerdere schijven citroen. Leg de Dorade op de zoutlaag, en bedek de gehele Dorade weer met een laag van ongeveer 1 cm grof zout.

In een voor verwarmde oven (pak 'm beet gasstand 6 of 7) laat je 'm dan ongeveer 25-30 minuten garen.
Dan sloop je de zoutkorst eraf (die nu hard is), haal je de huid er vanaf en fileer je de vis. Reken op ongeveer een Dorade per twee personen.

Serveren met in boter gebakken paddestoelen, rijst en een groene salade.
En als je zeker wilt weten dat de zoutkorst hard wordt, kan je hem met ei maken in plaats van water.
pi_58469703
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 17:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Paneer? Om een Lekkerbek?
LOL
Je gebruikt een (bier)beslag en ik vind er niets mis mee, een stukkie vis te frituren in een beslagje.
Liever een lekkerbek dan een stuk noorse zalm.
Eigenlijk heb je heel erg gelijk met dat andere vissoorten beter smaken dan die Noorse zalm.
Ik koop die dingen zonder er over na te denken, men eet nu eenmaal zalm.

Verder hoop ik dat iemand van jullie viskenners mij alsjeblieft kan helpen.
Het is zondag en omdat het gisteren eindelijk prachtig weer was had ik geen zin om boodschappen te doen en dacht, och, ik maak wel wat uit de vriezer.

Enfin, ik heb niets ontdooid en nu blijkt de inhoud van de vriezer niet erg over te houden. Maar ik heb een diep ingevroren zalmfilet (612 gram) gevonden. Hoe krijg ik dat vredesnaam ontdooid en klaargemaakt voor vanavond?!

Ontdooien in de magnetron lukt me nooit goed, dan zijn de randen helemaal gaar, de rest nog bevroren en dan mik ik het maar weg. Dat ontdooiprogramma werkt gewoon niet goed.

Hoop op jullie hulp. .
  zondag 4 mei 2008 @ 13:12:29 #108
165237 Leef
Sunny side up!
pi_58470043
Je zou hem in heet water kunnen gooien (hygiene freaks gaan me nu bashen)

En daarna zou je hem en papilotte in de oven kunnen bakken, met wat citroen, witte wijn, olie, kruidenboter, dille, knof enz. Zoek maar even naar een recept.

Als je het vuur maar hoog zet in de kachel (bv 225° voor 15 minuten) want vooral met vis moet je voorzichtig wezen wat bacterien betreft.
pi_58470127
In lauw water leggen schijnt de beste manier te zijn om iets veilig te ontdooien. Er is niet echt een shortcut. De magnetron heb je inderdaad niks aan.
pi_58470181
quote:
Op zondag 4 mei 2008 13:12 schreef Leef het volgende:
Je zou hem in heet water kunnen gooien (hygiene freaks gaan me nu bashen)

En daarna zou je hem en papilotte in de oven kunnen bakken, met wat citroen, witte wijn, olie, kruidenboter, dille, knof enz. Zoek maar even naar een recept.

Als je het vuur maar hoog zet in de kachel (bv 225° voor 15 minuten) want vooral met vis moet je voorzichtig wezen wat bacterien betreft.
Ge zijt een schatteke! .

Toevallig heb ik juist jouw recept ergens op de derde pagina gevonden. Zodoende kwam ik ook via google in dit topc.

Heb de vis nu in koud water in de bak van het aanrecht gelegd. De lap vis is gelukkig niet zo enorm dik. Hoop dat het lukt maar anders doe ik het later op de middag in heet water.

Bedankt!
pi_58470227
in de oven klaar maken misschien een idee?
ik laat altijd de oven flink warm worden en dan gaat hij met citroen en kruiden de oven in.
ik ontdooi de zalm nooit.

misschien heb je hier wat aan
http://www.vistips.nl/zalmrecepten.htm
mama van 3 kids!
pi_58470276
quote:
Op zondag 4 mei 2008 13:15 schreef Farenji het volgende:
In lauw water leggen schijnt de beste manier te zijn om iets veilig te ontdooien. Er is niet echt een shortcut. De magnetron heb je inderdaad niks aan.
Toch wel lauw?
Aan Google heb je ook niks want de één zweert bij koud water en een ander zegt dat lauw ook kan maar kamertemp weer niet.

Dan toch maar iets tussen lauw en koud in dan. .
  zondag 4 mei 2008 @ 13:26:51 #113
98135 TeleluvR
Maar een Gretsch is ook goed!
pi_58470353
Iemand een lekker recept om hypergoedkope witvis op te leuken?
pi_58470412
quote:
Op zondag 4 mei 2008 13:20 schreef Popples het volgende:
in de oven klaar maken misschien een idee?
ik laat altijd de oven flink warm worden en dan gaat hij met citroen en kruiden de oven in.
ik ontdooi de zalm nooit.

misschien heb je hier wat aan
http://www.vistips.nl/zalmrecepten.htm
Dat is een leuke site, heb em gebookmarked voor later.
Blijf nu nog even bij het recept van Leef, omdat ik net al die ingredienten wel in huis heb.

In ieder geval nu wel goeie hoop, dat ik de luitjes hier vanavond wel wat kan voorzetten.
Laat de vis gewoon in het water nu, af en toe water verversen en dan hup, vanavond, bevroren of niet, de oven in.

Bedankt voor jullie hulp!
  zondag 4 mei 2008 @ 14:56:01 #115
165237 Leef
Sunny side up!
pi_58472105
graag gedaan.. ik hoor graag hoe het afgelopen is

( * Leef vindt het helemaal niet zo erg als vrouwen hem een schatteke noemen )

[ Bericht 1% gewijzigd door Leef op 04-05-2008 15:41:56 ]
pi_58476469
quote:
Op zondag 4 mei 2008 14:56 schreef Leef het volgende:
graag gedaan.. ik hoor graag hoe het afgelopen is

( * Leef vindt het helemaal niet zo erg als vrouwen hem een schatteke noemen )
Ik zal dan eens eerlijk kleur bekennen. .

Uw zalmrecept heb ik maar zo goed als mogelijk kunnen volgen, door vakantie heb ik geen verse citroen en ook niet anders dan gedroogde dille in huis. Deze ingredienten heb ik vervangen door op de bodem verse provence kruidentakjes neer te leggen en op de top kappertjes. Heb door bevriezing de vis ook wat langer in de oven gelaten. Maar het resultaat was werkelijk om te smullen. De citroen mis je dan toch wel en omdat ik natuurlijk geen groenten meer had, behalve een bak tros cherry tomaatjes heb ik deze doormidden gehakt en daar een fijn gesnipperd sjalotje doorheen geroerd en in de dressing iets meer azijn gebruikt. En bij het geheel heb ik frietjes geserveerd.

Iedere chef gaat nu wellicht over de rooie vanwege zo'n foute combinatie maar men heeft het hier met smaak gegeten he en ik heb het met de minste middelen toch maar weer gered en niemand is nog ziek. .
pi_58476500
Nu afwassen. .
  maandag 5 mei 2008 @ 02:36:02 #118
165237 Leef
Sunny side up!
pi_58484769
Gaat er toch om dat iedereen geniet?! Ik ben blij om te horen dat het lekker was!

Spannend doen met exact het recept volgen en dat het dan pas echt goed is, is alleen maar een jongetjesspel..
Improviseren hoort erbij. En soms ontdek je dan juist hoe het nog beter kan.
pi_58488514
Ik heb het topic tot nu toe eens door gelezen en sta eigenlijk verbaasd dat veel mensen zoveel diepvries vis eten. Zelf ben ik echt een liefhebber van een heerlijk stukje vis, maar dan moet het wel vers zijn!

Als ik vis koop dan wil ik de hele vis zien liggen, ik wil het in de heldere glazen ogen kunnen kijken om er zeker van te zijn dat hij vers is. Daarnaast is het zo dat de meeste vis niet goed tegen de vriezer kunnen, de hele cel structuur gaat aan gort en wat er over blijft is een natte plak.

Voor de liefhebber van de BBQ hier een heerlijk simpel receptje om Zwaardvis te bereiden.

1 Citroen
Olijf Olie
Bosje Koriander
Teentje knoflook
Moot zwaardvis per persoon 1 - 1,5CM dik.

Pel de Knoflook en doe deze in de vijzel, pluk de koriander blaadjes en doe deze ook in de vijzel.
Doe de sap van de een halve citroen in de vijzel en doe hier 2 a 3 eetlepels olijf olie bij.

Vijzel de ingredienten tot er een mooie gladde emulsie is ontstaan. Maak op smaak met vers gemalen peper.
Smeer de Zwaardvis moten in met het mengsel en laat deze 15 - 20 minuten staan (buiten de koelkast).

Zorg dat de BBQ goed heet is, leg de moten zwaardvis op de BBQ en gril ze in 1,5 minuut per kant gaar.
Smeer bij het omdraaien de moten nogmaals in met de dressing.

Op het bord op smaak brengen met zeezout en vers gemalen peper.
Heerlijk met gepoft zoete aardappel en gestoomde wilde spinazie.
Geniet maar ........... met mate (zelf in te vullen :))
pi_58490399
quote:
Op maandag 5 mei 2008 12:07 schreef Superprutser het volgende:
Ik heb het topic tot nu toe eens door gelezen en sta eigenlijk verbaasd dat veel mensen zoveel diepvries vis eten. Zelf ben ik echt een liefhebber van een heerlijk stukje vis, maar dan moet het wel vers zijn!

Als ik vis koop dan wil ik de hele vis zien liggen, ik wil het in de heldere glazen ogen kunnen kijken om er zeker van te zijn dat hij vers is. Daarnaast is het zo dat de meeste vis niet goed tegen de vriezer kunnen, de hele cel structuur gaat aan gort en wat er over blijft is een natte plak.

Voor de liefhebber van de BBQ hier een heerlijk simpel receptje om Zwaardvis te bereiden.

1 Citroen
Olijf Olie
Bosje Koriander
Teentje knoflook
Moot zwaardvis per persoon 1 - 1,5CM dik.

Pel de Knoflook en doe deze in de vijzel, pluk de koriander blaadjes en doe deze ook in de vijzel.
Doe de sap van de een halve citroen in de vijzel en doe hier 2 a 3 eetlepels olijf olie bij.

Vijzel de ingredienten tot er een mooie gladde emulsie is ontstaan. Maak op smaak met vers gemalen peper.
Smeer de Zwaardvis moten in met het mengsel en laat deze 15 - 20 minuten staan (buiten de koelkast).

Zorg dat de BBQ goed heet is, leg de moten zwaardvis op de BBQ en gril ze in 1,5 minuut per kant gaar.
Smeer bij het omdraaien de moten nogmaals in met de dressing.

Op het bord op smaak brengen met zeezout en vers gemalen peper.
Heerlijk met gepoft zoete aardappel en gestoomde wilde spinazie.
De enige plekken in amsterdam waar je dat goed kan doen is bij jan van as , of bij firma tel.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  maandag 5 mei 2008 @ 13:57:17 #121
165237 Leef
Sunny side up!
pi_58490612
ja zwaardvis, lekker natuurlijk, maar dan moet je wel de centen hebben...
Op de markt kan je vaak ook goeie krijgen trouwens.
  maandag 5 mei 2008 @ 14:10:56 #122
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_58490849
De aziatische visvariant vind ik heel lekker. Gebakkken zalm met op het laatst wat soyasaus en een beetje honing toegevoegd.
pi_58506596
quote:
Op maandag 5 mei 2008 13:47 schreef Joene het volgende:

[..]

De enige plekken in amsterdam waar je dat goed kan doen is bij jan van as , of bij firma tel.
Volgens mij kan je op de Albert Cuyp ook nog wel een visje goed in de ogen kijken. Verder is Jan van As een horeca groothandel dus ik vraag me af hoe je hier als particulier terecht kan?
Geniet maar ........... met mate (zelf in te vullen :))
  dinsdag 6 mei 2008 @ 12:47:21 #124
7091 punchdrunk
The occasional acid flashback.
pi_58510073
maak het regelmatig. gezond en superlekker. wat ik vaak doe (wegens fuckin drukke baan) is het volgende:

als ik toevallig een vrijdag vrij ben, ga ik naar de markt, en koop ik een paar lekkere stukken zalm, kabeljauw, oid en wat grijze garnaaltjes.

thuisgekomen pak ik een stuk of 10 stukken alu folie, en doe op elk stuk een portie rauwe vis, wat garnaaltjes.

vervolgens snij ik een hoop groente: zongedroogde tomaatjes, venkel, rode ui, olijven, kappertjes, sugarsnaps, etc. en doe die (in verschillende combi's) bij de visjes. dan doe ik er een scheutje room, witte wijn, peper en zout of wat pesto bij, en maak de pakketjes dicht. die kieper ik zo de diepvries is. het enige wat je dan hoeft te doen na een dag lang werken is een pakkejte (of 2 ) in de oven gooien, wat pasta of rijst koken of een stukje brood erbij, en je hebt een super gezonde, verse en lekkere maaltijd, en zonder effort.
If you can lie on the floor without holding on, you're not really drunk
  dinsdag 6 mei 2008 @ 13:47:55 #125
3869 David
Drum the drums
pi_58511372
quote:
Op dinsdag 6 mei 2008 12:47 schreef punchdrunk het volgende:
maak het regelmatig. gezond en superlekker. wat ik vaak doe (wegens fuckin drukke baan) is het volgende:

als ik toevallig een vrijdag vrij ben, ga ik naar de markt, en koop ik een paar lekkere stukken zalm, kabeljauw, oid en wat grijze garnaaltjes.

thuisgekomen pak ik een stuk of 10 stukken alu folie, en doe op elk stuk een portie rauwe vis, wat garnaaltjes.

vervolgens snij ik een hoop groente: zongedroogde tomaatjes, venkel, rode ui, olijven, kappertjes, sugarsnaps, etc. en doe die (in verschillende combi's) bij de visjes. dan doe ik er een scheutje room, witte wijn, peper en zout of wat pesto bij, en maak de pakketjes dicht. die kieper ik zo de diepvries is. het enige wat je dan hoeft te doen na een dag lang werken is een pakkejte (of 2 ) in de oven gooien, wat pasta of rijst koken of een stukje brood erbij, en je hebt een super gezonde, verse en lekkere maaltijd, en zonder effort.
Goeie tip! Maar blijven de groenten en de vis op die manier echt lekker in de diepvries?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')