Kan de visboer geen tips geven hoe de vis het beste te bereiden?quote:Op woensdag 21 maart 2007 12:59 schreef Pau100 het volgende:
Het is wel duur, maar onze visboer heeft weleens leuke aanbiedingen of op de markt. .. Alleen ik weet nooit wat ik met die vis moet doen en hoe ik dat dan moet klaarmaken..
Niet dat ik weet..quote:Op woensdag 21 maart 2007 13:15 schreef Pau100 het volgende:
Bedankt voor de tips! Ga er zeker eens wat proberen..
Zalm uit de grillpan eet ik ook. Maar is dat niet heel slehct met spinazie erbij??
Dat zeiden ze altijd, maar is voor zover mij bekend achterhaald. Er staan op de AH site bijvoorbeeld recepten met zalm en spinazie.quote:Op woensdag 21 maart 2007 13:15 schreef Pau100 het volgende:
Bedankt voor de tips! Ga er zeker eens wat proberen..
Zalm uit de grillpan eet ik ook. Maar is dat niet heel slehct met spinazie erbij??
Is nog veel lekkerder!quote:Op woensdag 21 maart 2007 13:18 schreef wijsneus het volgende:
Het meest eenvoudige recept dat ik ken:
pangasiusfilet + peper + zout
bakken in olijfolie Roomboter
Eten met groente naar keuze.
10 minuten is toch veel te lang? 4 minuten op een lage stand is al genoeg voor een zalmfiletquote:Op woensdag 21 maart 2007 13:02 schreef -_Tommy_- het volgende:
wat je ook kan doen is de vis bereiden in de magnetron (jah echt) minuutje of 10 en het is gaar! voordeel is het is niet doorgekookt zoals in een pan, het stinkt niet en het is in ons geval niet zo dat je dan 5 pannen moet gebruiken
Ja, dat is echt vis klaarmaken.quote:Op woensdag 21 maart 2007 19:15 schreef Martijn_77 het volgende:
Een Nieuwe Haring
In stukjes met uitjes door een salade
Afspoelen met water, droogdeppen en dan pas bakken. Raad ik sowieso aan voor alle zalm.quote:Op woensdag 21 maart 2007 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Vis is heerlijk, maar zalm, sorry, kweekzalm vind ik absoluut niet te vreten, die weeige smaak, gadver.
Omdat vis zoveel gezonder is dan vlees, zeker?quote:Op woensdag 21 maart 2007 12:37 schreef Jelski het volgende:
ik eet lekkerbekjes en kibbelingen van de vismarkt.. oja visfrietjes..
als ik het zelf maak, dan verfikt het!:P
Heeft niets met de bereidingswijze te maken, kweekzalm vind ik gewoon smerig.quote:Op donderdag 22 maart 2007 00:20 schreef Jeffo het volgende:
[..]
Afspoelen met water, droogdeppen en dan pas bakken. Raad ik sowieso aan voor alle zalm.
Dat is jouw persoonlijke mening waar natuurlijk niet iedereen mee akkoord hoeft te gaan! Ik hou wel van zalm (maar ook van andere vissoorten).quote:Op donderdag 22 maart 2007 09:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heeft niets met de bereidingswijze te maken, kweekzalm vind ik gewoon smerig.
Ik snap werkelijk niet waarom mensen zo gek zijn op zalm, eigenlijk smaakt alle andere vis beter.
das geen vis..... das vis met een zooi paneer er om heen... zonde van de vis!quote:Op woensdag 21 maart 2007 12:37 schreef Jelski het volgende:
ik eet lekkerbekjes en kibbelingen van de vismarkt.. oja visfrietjes..
als ik het zelf maak, dan verfikt het!:P
Paneer? Om een Lekkerbek?quote:Op donderdag 22 maart 2007 14:49 schreef vats het volgende:
[..]
das geen vis..... das vis met een zooi paneer er om heen... zonde van de vis!
Ja, je maakt met de vis een salade klaarquote:
quote:Sardines uit de oven
Benodigdheden
800 gram schoongemaakte sardines
1 grote ui
500 gram tomaten
4 el olijfolie
25 gram boter
zout
peper
1 el venkelzaadjes
50 gram paneermeel
Bereiding
Hak 1 grote ui fijn. Dompel 500 gram tomaten enkele tellen onder in kokend water en ontvel ze. Verwijder vervolgens de zaadlijsten en snijd de tomaten in stukjes. Smelt in een pan 4 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui op laag vuur in ca. 3 minuten glazig. Voeg de tomaat, zout en peper toe. Stoof alles op een laag vuur tot een dikke saus. Was ondertussen de sardines in koud water en dep ze droog. Bestrooi ze met zout en peper. Bedek de bodem van een met boter ingevette lage ovenschaal met de saus. Leg hierin de sardines. Kneus de venkelblaadjes en meng deze met paneermeel. Strooi dit over het geheel in de ovenschaal. Smelt 25 gram boter en sprenkel dit er tenslotte over. Laat de sardineschotel in een voorverwarmde oven van 175 graden in ca. 30 minuten goudbruin en gaar worden.
quote:Op donderdag 22 maart 2007 09:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heeft niets met de bereidingswijze te maken, kweekzalm vind ik gewoon smerig.
Ik snap werkelijk niet waarom mensen zo gek zijn op zalm, eigenlijk smaakt alle andere vis beter.
ROMIGE VIS MET TOMAAT UIT DE OVENquote:Op vrijdag 23 maart 2007 11:01 schreef Pau100 het volgende:
Lekkere recepten allemaal. Zo kunnen we even vooruit met z'n allen
@Curiosity: Hoe maak je kabeljouw met boursin uit de oven? KLinkt lekker!
Tilapiaquote:Op vrijdag 23 maart 2007 12:26 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik at vaak gerookte makreel, maar nu niet meer.
Kibbeling is ook lekker, op zijn tijd.
Gerookte paling is ook wel lekker![]()
Nu eten we regelmatig gekweekte tilapia filet.
Waarom denk je dat ik neerzet dat ik niet van kweekzalm houd?quote:Op vrijdag 23 maart 2007 05:57 schreef Leef het volgende:
[..]nog nooit wilde ierse (trim 6) geproefd zeker
smelt.. op.. je.. tong
Wat dan weer niets is , vergeleken met de canadese wildvangquote:Op vrijdag 23 maart 2007 05:57 schreef Leef het volgende:
[..]nog nooit wilde ierse (trim 6) geproefd zeker
smelt.. op.. je.. tong
De goorste 'vis' die ik ken.quote:
En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 16:39 schreef SHE het volgende:
[..]
De goorste 'vis' die ik ken.
Smakeloze rommel.
Zelfs op de markt geven ze het gratis weg.
Paupervis!
Qua vis liefst forel, of zelfs ordinaire snoek, verder idd zwaardvis, zeeduivel, of lekker gepaneerde rode poon van de grill
, met een knoflooksaus van geperste knof met olie en water
en daar een groot stuk duits brood bij
![]()
Sardines van de grill![]()
Tonijn van de grill![]()
Alles wat fatsoenlijk dik en smaakvol vlees heeft, en op de grill kan of in de oven vind ik fijn.
Nou dan weet ik niet waar jij je tilapia koopt, maar Kabeljauw ligt ver boven de prijs van tilapia.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 18:24 schreef Curiosity het volgende:
[..]
En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
pardon?quote:Op vrijdag 23 maart 2007 18:24 schreef Curiosity het volgende:
[..]
En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
Tiliapia is geen supermarkt vis, je komt zeker nooit op de vismarkt.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 18:40 schreef KritischeMassa het volgende:
[..]
pardon?
onlangs nog kabeljauw gekocht (verse?)
en voor de rest, paupervis is een groot woord, maar ik lust het ook niet, echt een supermarkt vis
duurder?quote:Op vrijdag 23 maart 2007 18:24 schreef Curiosity het volgende:
[..]
En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
Zelfs snoek uit de sloot kan echt heel lekker zijnquote:Op vrijdag 23 maart 2007 17:44 schreef Richie_Rich het volgende:
Kun je snoek ook eten?
Ik heb onlangs wel snoekbaars gegeten en dat is inderdaad erg lekker.
Zal de gekweekte versie zijn.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 18:45 schreef SHE het volgende:
[..]
duurder?
Hier op de markt krijg je er 4 voor 5 euro![]()
Overigens vind ik zelfs een flauwe vis als kabeljauw nog beter te pruimen dan dit mormel
ja of tja, in ieder geval de markt, waar ze ook vis verkopenquote:Op vrijdag 23 maart 2007 18:45 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Tiliapia is geen supermarkt vis, je komt zeker nooit op de vismarkt.
Het werd al in de koloniale tijd gegeten, het is al best een "oude" vissoort.
De tilipia wordt heel vaak gekweekt, daarom is het vaak een vaste prijs die er aan hangt, maar het is echt geen paupervis, volgens mij zijn jullie in de war met koolvis.
Precies.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 19:00 schreef Curiosity het volgende:
Maar wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik sowieso niet begrijp waarom sommige mensen hier moeten gaan roepen wat ze wel of niet te vreten vinden, en het maar gelijk een paupervis oid, moeten noemen.
Er zijn nu eenmaal mensen die het wel lusten, gelukkig zijn er genoeg vissoorten en is er keus voor iedereen.
Lust je een vissoort niet prima, maar houdt het lekker voor jezelf.
je hebt graag het laatste woord he?.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 19:04 schreef SHE het volgende:
dan wil ik dat je voor je houd dat je hem lekker vind. dat kwetst me namelijk!
Als het net als kabeljauw vers aangevoerd wordt is het net zo duur, maar ach, jij kent allen de kweekvariant.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 19:07 schreef KritischeMassa het volgende:
en vooral niet zeggen dat kabeljauw goedkoper is
sjees wat weet jij nu helemaal van mij, je denkt iniedergeval een hoop te wetenquote:Op vrijdag 23 maart 2007 19:14 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Als het net als kabeljauw vers aangevoerd wordt is het net zo duur, maar ach, jij kent allen de kweekvariant.
Ja, en die wordt in nl gekweekt, scheelt weer kosten.
Ga nou niet dapper doen.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 19:17 schreef KritischeMassa het volgende:
[..]
sjees wat weet jij nu helemaal van mij, je denkt iniedergeval een hoop te weten
ik kom niet op een vismarkt en ik eet alleen gekweekte kabeljauw
ga toch breien miep
Niets mis met koolvis. Het hangt er gewoon van af hoe je het bereidt. Het is typisch zo'n vis die ik in een curry zou gebruiken.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 18:52 schreef KritischeMassa het volgende:
en nee koolvis geef ik aan mijn katers
ja maar om die beesten stil te houden als ik mijn vissie maak moet ik welquote:Op vrijdag 23 maart 2007 20:35 schreef devzero het volgende:
[..]
Niets mis met koolvis. Het hangt er gewoon van af hoe je het bereidt. Het is typisch zo'n vis die ik in een curry zou gebruiken.
Overigens is koolvis familie van de kabeljauw
Nouja, om daar maar even op in te haken: vis is gewoon te duur voor mij. Ik eet eigenlijk altijd vegetarisch of iets met diepvrieszalm of diepvriestonijnsteaks omdat die nog wel enigszins te betalen zijn.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 20:35 schreef devzero het volgende:
[..]
Niets mis met koolvis. Het hangt er gewoon van af hoe je het bereidt. Het is typisch zo'n vis die ik in een curry zou gebruiken.
Overigens is koolvis familie van de kabeljauw
Heb je de mogelijkheid om bij de Makro in te kopen, dan moet je het daar (uit de diepvries) halenquote:Op maandag 26 maart 2007 21:43 schreef AudreyHepburn het volgende:
[..]
Nouja, om daar maar even op in te haken: vis is gewoon te duur voor mij. Ik eet eigenlijk altijd vegetarisch of iets met diepvrieszalm of diepvriestonijnsteaks omdat die nog wel enigszins te betalen zijn.
Hebben jullie nou leuke tips met goedkope vis uit de supermarkt (dus inderdaad de koolvis/diepvrieszalm) of tips qua welke vissen wanneer/waar nou goedkoop op de kop te tikken zijn ? Bijv. in het voorjaar is die-en-die vis goedkoop op de markt, want ik weet daar niks vanaf.
En a.j.b. geen gezeik zo van "Als je geen goeie vis kan betalen eet het dan niet". Sommige mensen hebben daar gewoon geen geld voor.
Wat een kut-kloon.quote:Op maandag 26 maart 2007 23:02 schreef Viswijfje het volgende:
-knip dus-
Makro heeft op het moment inderdaad veel vis in de aanbieding, als alles meezit ga ik zaterdag ook even daar shoppen.quote:Op dinsdag 27 maart 2007 00:23 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Heb je de mogelijkheid om bij de Makro in te kopen, dan moet je het daar (uit de diepvries) halen
Momentele in de folder (o.a.)
Vers:
Sardines ¤3.90 de kilo (complete vis)
Zeewolffilet ¤13.10 de kilo
Diepvries:
Rode Poon filet ¤6.60 kilo
Tropische(?) tongfilet ¤7.30 de kilo
Kabeljauwfilet ¤8 de kilo
Tonijnsteaks ¤6.30 de kilo
Lijken me prima prijzen. Anders naar de markt en kijken wat de aanbieding is. Succes in ieder geval.
Budgetair te vermijden vissen zijn bijvoorbeeld paling, zeetong, wilde zalm (Alaska), st. Jakobs dingen
Makreel is heel goedkoop, op de Albert Cuijp markt betaal ik minder dan 2 euro voor een hele makreel.quote:Op maandag 26 maart 2007 21:43 schreef AudreyHepburn het volgende:
Nouja, om daar maar even op in te haken: vis is gewoon te duur voor mij.
Tja, dan toch de markt. Gewoon kijken wat er ligt voor een mooie prijs. De prijs is nl. ook gewoon afhankelijk van wat er allemaal gevangen is. Soms is de slibtong spotgoedkoop, dan de schol weer etc. etc.quote:Op dinsdag 27 maart 2007 11:15 schreef AudreyHepburn het volgende:. Ik hou niet van makreel. En ik heb geen Makropas. Daar ga je al.
.
Bedankt voor het recept, gaan we volgende week meteen proberen!quote:Op vrijdag 23 maart 2007 11:41 schreef Curiosity het volgende:
[..]
ROMIGE VIS MET TOMAAT UIT DE OVEN
Benodigdheden:
1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden (ik gebruik de standaard boursin)
3 tomaten
500 gram kabeljauwfilet of tilapiafilet
1 eetlepel citroensap
zout, versgemalen peper
2 eetlepels bieslook
75 gram geraspte kaas
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in stukjes. Wrijf de visfilet in met citroensap, zout en peper en leg de filet in een lage ovenschaal. Strijk de Boursin Cuisine erover en verdeel de tomaat en bieslook erover. Strooi de kaas erover. Bak de visfilet in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Serveer tips:
Lekker met aardappelpuree en veldsla met wortel
Bron
Ik ga het vanavond zelf eten, als de foto's er een beetje uitzien, zal ik er 1 plaatsen.quote:Op woensdag 28 maart 2007 09:00 schreef Pau100 het volgende:
[..]
Bedankt voor het recept, gaan we volgende week meteen proberen!
MAAR???quote:Op vrijdag 23 maart 2007 19:39 schreef Isabeau het volgende:
Vis vind ik echt veel lekkerder dan vlees en toch eet ik het maar 2x in de week of zo.
quote:Op woensdag 21 maart 2007 12:37 schreef Jelski het volgende:
ik eet lekkerbekjes en kibbelingen van de vismarkt.. oja visfrietjes..
je hebt blikjes tonijn met groente en dan moet je die erwten eruit halen.quote:Op woensdag 28 maart 2007 16:35 schreef Innocence het volgende:
Wat voor groenten met erwten bedoel je?
nee hoor. erwtjes zijn lekker!quote:Op woensdag 28 maart 2007 18:20 schreef Popples het volgende:
[..]
je hebt blikjes tonijn met groente en dan moet je die erwten eruit halen.![]()
maar niet als je die prakt door je mengsel. maar toch zijn ze goor vind ik alleen verse zelf schoongemaakte erwten zijn lekker.quote:
Smerige Afrikaanse rotzooi is het, puur omdat er bijna nergens meer op gevist mag worden importeren ze deze rommel.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 18:24 schreef Curiosity het volgende:
[..]
En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
Tussendemiddag op brood is vis natuurlijk ook ontzettend lekker!quote:Op maandag 5 november 2007 23:22 schreef Weird- het volgende:
Ik heb de pech dat ik nog thuis woon en m'n familie niet van vis houdt :<
Ik vind alle vis heerlijk namelijk
je kunt het ook voor je zelf klaarmaken. gaat naar de viswinkel en haalt daar heerlijke salades of verse vis voor in de oven hoef je niks extra's te doen dan alleen wat kruiden en in een overschaal met wat vocht.quote:Op maandag 5 november 2007 23:22 schreef Weird- het volgende:
Ik heb de pech dat ik nog thuis woon en m'n familie niet van vis houdt :<
Ik vind alle vis heerlijk namelijk
Dat ken ik. Tot 18e alleen maar vissticks gegeten. Dat was het dan wel, qua vis.quote:Op maandag 5 november 2007 23:22 schreef Weird- het volgende:
Ik heb de pech dat ik nog thuis woon en m'n familie niet van vis houdt :<
Ik vind alle vis heerlijk namelijk
Als ik voor mezelf moet koken komt er ook vrijwel altijd vis op tafelquote:Op dinsdag 6 november 2007 13:18 schreef Popples het volgende:
je kunt het ook voor je zelf klaarmaken. gaat naar de viswinkel en haalt daar heerlijke salades of verse vis voor in de oven hoef je niks extra's te doen dan alleen wat kruiden en in een overschaal met wat vocht.
ik heb gemerkt dat de vis salades bij de viswinkel net zo duur zijn als in de supermarkt.
in de viswinkel is het veel lekkerder. dus elke zaterdag heerlijke verse vis![]()
En als je zeker wilt weten dat de zoutkorst hard wordt, kan je hem met ei maken in plaats van water.quote:Op maandag 5 november 2007 17:34 schreef Delicieux het volgende:
Tijd voor een schopje!
Gisteren heb ik bij de visboer twee dorades gehaald. En ik heb ze bereid in een zoutkorst. Erg lekkeren extreem makkelijk!
Vraag aan je visboer de dorade's leeg te halen, maar laat de schubben erop zitten.
Maak het zout een beetje vochtig, ongeveer zoals vochtig zand, dan blijft het mooi plakken.
Leg een dikke laag grof zout (ongeveer een centimeter) op de bakplaat. Stop in de buik van iedere Dorade een of meerdere schijven citroen. Leg de Dorade op de zoutlaag, en bedek de gehele Dorade weer met een laag van ongeveer 1 cm grof zout.
In een voor verwarmde oven (pak 'm beet gasstand 6 of 7) laat je 'm dan ongeveer 25-30 minuten garen.
Dan sloop je de zoutkorst eraf (die nu hard is), haal je de huid er vanaf en fileer je de vis. Reken op ongeveer een Dorade per twee personen.
Serveren met in boter gebakken paddestoelen, rijst en een groene salade.
![]()
Eigenlijk heb je heel erg gelijk met dat andere vissoorten beter smaken dan die Noorse zalm.quote:Op donderdag 22 maart 2007 17:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Paneer? Om een Lekkerbek?
LOL
Je gebruikt een (bier)beslag en ik vind er niets mis mee, een stukkie vis te frituren in een beslagje.
Liever een lekkerbek dan een stuk noorse zalm.
Ge zijt een schatteke!quote:Op zondag 4 mei 2008 13:12 schreef Leef het volgende:
Je zou hem in heet water kunnen gooien (hygiene freaks gaan me nu bashen)
En daarna zou je hem en papilotte in de oven kunnen bakken, met wat citroen, witte wijn, olie, kruidenboter, dille, knof enz. Zoek maar even naar een recept.
Als je het vuur maar hoog zet in de kachel (bv 225° voor 15 minuten) want vooral met vis moet je voorzichtig wezen wat bacterien betreft.
Toch wel lauw?quote:Op zondag 4 mei 2008 13:15 schreef Farenji het volgende:
In lauw water leggen schijnt de beste manier te zijn om iets veilig te ontdooien. Er is niet echt een shortcut. De magnetron heb je inderdaad niks aan.
Dat is een leuke site, heb em gebookmarked voor later.quote:Op zondag 4 mei 2008 13:20 schreef Popples het volgende:
in de oven klaar maken misschien een idee?
ik laat altijd de oven flink warm worden en dan gaat hij met citroen en kruiden de oven in.
ik ontdooi de zalm nooit.
misschien heb je hier wat aan
http://www.vistips.nl/zalmrecepten.htm
Ik zal dan eens eerlijk kleur bekennen.quote:Op zondag 4 mei 2008 14:56 schreef Leef het volgende:
graag gedaan.. ik hoor graag hoe het afgelopen is
( * Leef vindt het helemaal niet zo erg als vrouwen hem een schatteke noemen)
De enige plekken in amsterdam waar je dat goed kan doen is bij jan van as , of bij firma tel.quote:Op maandag 5 mei 2008 12:07 schreef Superprutser het volgende:
Ik heb het topic tot nu toe eens door gelezen en sta eigenlijk verbaasd dat veel mensen zoveel diepvries vis eten. Zelf ben ik echt een liefhebber van een heerlijk stukje vis, maar dan moet het wel vers zijn!
Als ik vis koop dan wil ik de hele vis zien liggen, ik wil het in de heldere glazen ogen kunnen kijken om er zeker van te zijn dat hij vers is. Daarnaast is het zo dat de meeste vis niet goed tegen de vriezer kunnen, de hele cel structuur gaat aan gort en wat er over blijft is een natte plak.
Voor de liefhebber van de BBQ hier een heerlijk simpel receptje om Zwaardvis te bereiden.
1 Citroen
Olijf Olie
Bosje Koriander
Teentje knoflook
Moot zwaardvis per persoon 1 - 1,5CM dik.
Pel de Knoflook en doe deze in de vijzel, pluk de koriander blaadjes en doe deze ook in de vijzel.
Doe de sap van de een halve citroen in de vijzel en doe hier 2 a 3 eetlepels olijf olie bij.
Vijzel de ingredienten tot er een mooie gladde emulsie is ontstaan. Maak op smaak met vers gemalen peper.
Smeer de Zwaardvis moten in met het mengsel en laat deze 15 - 20 minuten staan (buiten de koelkast).
Zorg dat de BBQ goed heet is, leg de moten zwaardvis op de BBQ en gril ze in 1,5 minuut per kant gaar.
Smeer bij het omdraaien de moten nogmaals in met de dressing.
Op het bord op smaak brengen met zeezout en vers gemalen peper.
Heerlijk met gepoft zoete aardappel en gestoomde wilde spinazie.
Volgens mij kan je op de Albert Cuyp ook nog wel een visje goed in de ogen kijken. Verder is Jan van As een horeca groothandel dus ik vraag me af hoe je hier als particulier terecht kan?quote:Op maandag 5 mei 2008 13:47 schreef Joene het volgende:
[..]
De enige plekken in amsterdam waar je dat goed kan doen is bij jan van as , of bij firma tel.
Goeie tip! Maar blijven de groenten en de vis op die manier echt lekker in de diepvries?quote:Op dinsdag 6 mei 2008 12:47 schreef punchdrunk het volgende:
maak het regelmatig. gezond en superlekker. wat ik vaak doe (wegens fuckin drukke baan) is het volgende:
als ik toevallig een vrijdag vrij ben, ga ik naar de markt, en koop ik een paar lekkere stukken zalm, kabeljauw, oid en wat grijze garnaaltjes.
thuisgekomen pak ik een stuk of 10 stukken alu folie, en doe op elk stuk een portie rauwe vis, wat garnaaltjes.
vervolgens snij ik een hoop groente: zongedroogde tomaatjes, venkel, rode ui, olijven, kappertjes, sugarsnaps, etc. en doe die (in verschillende combi's) bij de visjes. dan doe ik er een scheutje room, witte wijn, peper en zout of wat pesto bij, en maak de pakketjes dicht. die kieper ik zo de diepvries is. het enige wat je dan hoeft te doen na een dag lang werken is een pakkejte (of 2 ) in de oven gooien, wat pasta of rijst koken of een stukje brood erbij, en je hebt een super gezonde, verse en lekkere maaltijd, en zonder effort.
Albert Cuyp moet soms ook wel lukken ja , niet altijd imo.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 09:38 schreef Superprutser het volgende:
[..]
Volgens mij kan je op de Albert Cuyp ook nog wel een visje goed in de ogen kijken. Verder is Jan van As een horeca groothandel dus ik vraag me af hoe je hier als particulier terecht kan?
Rotterdam is bij mijn weten nog steeds geen zeehavenstad.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 22:04 schreef Farenji het volgende:
Voor vis moet je naar een havenstad, niet naar Amsterdam dus. Schmidt Zeevis in Rotterdam is wel okay. Daar heb je ook geen "connecties" nodig om daar te "mogen" kopen.
erm.. sinds wanneer is Amsterdam geen havenstadquote:Op dinsdag 6 mei 2008 22:04 schreef Farenji het volgende:
Voor vis moet je naar een havenstad, niet naar Amsterdam dus. Schmidt Zeevis in Rotterdam is wel okay. Daar heb je ook geen "connecties" nodig om daar te "mogen" kopen.
Geboren en getogen.quote:Op woensdag 7 mei 2008 09:43 schreef Leef het volgende:
erm.. sinds wanneer is Amsterdam geen havenstad![]()
Ben je er wel is eens geweest?
Begrijpend lezen is moeilijk, he?quote:Op woensdag 7 mei 2008 17:19 schreef Leef het volgende:
nee een vissershaven is geen haven natuurlijk
Joh.quote:En de havens van Amsterdam zijn meer voor industrie en binnenvaart dan vissershavens hoor.. behoorlijk meer zelfs
Vers is natuurlijk altijd het lekkerste, maar als je een goeie diepvries hebt (constante, zeer lage temperatuur) is het verschil nauwelijks te merken.quote:Op dinsdag 6 mei 2008 13:47 schreef David het volgende:
[..]
Goeie tip! Maar blijven de groenten en de vis op die manier echt lekker in de diepvries?
Echte vis , haal je bij noord/waddenzee havens idd : ijmuiden,den helder, den oever , harlingen , lauwersoog.quote:Op woensdag 7 mei 2008 01:09 schreef golfer het volgende:
[..]
Rotterdam is bij mijn weten nog steeds geen zeehavenstad.
Echt verse vis kan je o.a. vinden in Lauwersoog, Scheveningen en IJmuiden.
waren dat ook vissen uit dezelfde winkel? anders is het natuurlijk geen eerlijk vergelijk he...quote:Op woensdag 14 mei 2008 17:18 schreef Leef het volgende:
Ik heb wel is een tongetje dat bevroren was geweest gebakken samen met een vers tongetje.
Toen ze eruit kwamen was het verschil zo groot!
Het tongetje wat bevroren was geweest (een week ofzo) was flets van kleur en veel minder mals.
Vers is veel beter. Ik neem aan dat dit voor andere soorten vis net zo goed geldt.
Tegenwoordig zie en proef ik het gelijk als ik tong eet die uit de vriezer komt.
Winkelquote:Op donderdag 15 mei 2008 12:46 schreef punchdrunk het volgende:
waren dat ook vissen uit dezelfde winkel? anders is het natuurlijk geen eerlijk vergelijk he...
Bookmark hem dan?quote:Op vrijdag 5 februari 2010 15:28 schreef winka het volgende:
Nou ja ik zag wel dat het een oud topic is, maar er staat heel veel nuttige info in voor een beginnend viseter zoals ik
quote:Op vrijdag 5 februari 2010 15:28 schreef winka het volgende:
Nou ja ik zag wel dat het een oud topic is, maar er staat heel veel nuttige info in voor een beginnend viseter zoals ik
dat dus, of kick op z'n minst met een inhoudelijke postquote:
Waasdorp?quote:Op vrijdag 5 februari 2010 14:35 schreef winka het volgende:
Dinsdag ga ik eens rondneuzen in een viswinkel in IJmuiden![]()
Is echt een goede viszaak. Je zult je ogen uitkijken wat voor vele soorten verse vis ze daar hebben.quote:Op vrijdag 5 februari 2010 20:20 schreef winka het volgende:
Inderdaad!
Woon al sinds mijn geboorte in deze regio en ben er nog nooit geweest
Forellen schoonmaken (ingewanden uit de buikholte halen).quote:Op zondag 7 februari 2010 17:20 schreef Martijn_77 het volgende:
Iemand goede tips voor het klaar maken van hele forellen?
Forel schoonmaken.quote:Op zondag 7 februari 2010 17:20 schreef Martijn_77 het volgende:
Iemand goede tips voor het klaar maken van hele forellen?
peper bedoel ik natuurlijkquote:Op maandag 8 februari 2010 14:02 schreef wijsneus het volgende:
bah - forel met peter....
Dit.quote:Op woensdag 21 maart 2007 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Vis is heerlijk, maar zalm, sorry, kweekzalm vind ik absoluut niet te vreten, die weeige smaak, gadver.
Heel klassiek: Insmeren met honing en bloem, bakken in boter met amandelsnippers, niet te lang natuurlijk, citroenschil en peterselie er overheen en een schijfje erbij voor het sap.quote:Op zondag 7 februari 2010 17:20 schreef Martijn_77 het volgende:
Iemand goede tips voor het klaar maken van hele forellen?
En?quote:Op vrijdag 5 februari 2010 14:35 schreef winka het volgende:
Dinsdag ga ik eens rondneuzen in een viswinkel in IJmuiden![]()
Ik fileer de vis en maak hem met een pincet graatvrij voordat ik hem bereid of als het een in z'n geheel bereide vis is dan fileer ik hem op het bord.quote:Op woensdag 10 februari 2010 23:47 schreef deenigeechteTS het volgende:
hoe gaan jullie om met de graten in vis? meestal gaan die je tandvlees in en gaat het bloeden, vandaar dat ik vissticks eet. verwijderen jullie die graten voor het eten en hoe?
Ik heb de vis meteen ingevroren, ik dacht het op deze manier vers te houdenquote:Op woensdag 10 februari 2010 22:50 schreef golfer het volgende:
Leuk dat je het een mooie zaak vond, Winka.
Pangasiusfilet is inderdaad een goed begin om vis te leren ontdekken.
Kabeljauw is de volgende stap voor je. Jammer dat je die pas zaterdag gaat bereiden. Vis moet eigenlijk zo vers mogelijk zijn, dus op de dag dat je hem koopt bereiden.
Lekker even met een beetje limoensap besprenkelen, zout en peper erop, even door de bloem halen en dan in 5 minuten op een hoog vuur in een hete pan braden.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |