abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 5 februari 2010 @ 20:20:43 #151
279894 winka
There is no place like home..
pi_77681514
Inderdaad!
Woon al sinds mijn geboorte in deze regio en ben er nog nooit geweest
  vrijdag 5 februari 2010 @ 20:29:16 #152
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_77681947
quote:
Op vrijdag 5 februari 2010 20:20 schreef winka het volgende:
Inderdaad!
Woon al sinds mijn geboorte in deze regio en ben er nog nooit geweest
Is echt een goede viszaak. Je zult je ogen uitkijken wat voor vele soorten verse vis ze daar hebben.
Ben benieuwd waar je mee thuis komt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 6 februari 2010 @ 10:41:51 #153
279894 winka
There is no place like home..
pi_77696416
Van te voren ga ik in ieder geval een keuze maken en laat me ook ter plekke in de winkel verrassen
pi_77698181
Koop verse kabeljauw. Ene kant inwrijven met pittige peper, andere kant met gemalen knoflook. 4 minuten bakken, omdraaien, en weer 4 minuten bakken. Heerlijke kabeljauw heb je dan
pi_77702239
Kabeljauw uit de oven:

- bosuien
- knoflook gehakt
- theel. grove mosterd
- crême fraiche (125 ml)
- gemalen peper
- zout
- Kaas

Bosui, knoflook, mosterd een paar minuten in de pan bakken, daarna nog een halve minuut de crême fraiche erbij doorroeren.

Oven op 200 graden, filets op de bakplaat en de saus eroverheen gieten, peper erop. (evt zout niet perse nodig)
Na 15 minuten doe ik altijd een beetje geraspte kaas erop (niet te veel!!!) en daarna nog 10 minuten in de oven.
Kaas kan ook goed weggelaten worden.

Kan ook goed gebruikt worden voor bijv. pangasius, koolvis en tilapia
  zondag 7 februari 2010 @ 17:20:46 #156
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_77734655
Iemand goede tips voor het klaar maken van hele forellen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 7 februari 2010 @ 17:34:03 #157
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_77735125
quote:
Op zondag 7 februari 2010 17:20 schreef Martijn_77 het volgende:
Iemand goede tips voor het klaar maken van hele forellen?
Forellen schoonmaken (ingewanden uit de buikholte halen).
Bestrooien met rozemarijn of tijm
grote citroen, in gehalveerde dunne plakjes erop.
4 eetlepels olijfolie over de vissen besprekelen.
Dan 25 minuten in een voorverwarmde oven (175 graden).
Klaar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_77766817
quote:
Op zondag 7 februari 2010 17:20 schreef Martijn_77 het volgende:
Iemand goede tips voor het klaar maken van hele forellen?
Forel schoonmaken.
Bestrooien met snuf zeezout, peter, dille.
Citroen er op uitpersen.
alluminium folie scheuren
Bedje maken van aardappelschijfjes, prei. (evt wat plakken wortel)
folie dichtvouwen, niet te strak

20/25 min op 180 graden in de oven.

Vergeet het wangetje niet op te eten.

Indien in bezit van rookoven: marineren en roken, dat is m.i. het lekkerst
  maandag 8 februari 2010 @ 14:02:37 #159
26400 wijsneus
Radicaal Democraat
pi_77767330
bah - forel met peter....
Siamo Tutti Antifascisti!
pi_77771087
quote:
Op maandag 8 februari 2010 14:02 schreef wijsneus het volgende:
bah - forel met peter....
peper bedoel ik natuurlijk
  maandag 8 februari 2010 @ 15:57:03 #161
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_77771304
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Vis is heerlijk, maar zalm, sorry, kweekzalm vind ik absoluut niet te vreten, die weeige smaak, gadver.
Dit.
Ik ben door veelvuldig zalmconsumptie (lees mijn oppas maakte het vroeger altijd klaar en het was eten wat de pot schaft ) een tijd gestopt met helemaal vis eten, nu slechts nog bepaalde witvissen in lekker bierbeslag

Wat je overigens wel zou kunnen doen is een mengsel maken van fijne kruiden & specerijen samen met panneermeel en evt. geraspte kaas (Persoonlijk vind ik kaas+vis zum kotsen.) en hier een dikke laag van aanbrengen boven op de visfilet en dit in de oven, krijgt je vis een krokant laagje.

Verder kun je met vis niet heel veel speciaal, het zijn meer de andere ingredienten waar je het van hebben moet (citroen, dille etc).
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_77795389
ik vind zelf tonijn zo goddelijk lekker, maar het is geloof ik 2x zo duur als biefstuk dus vaak eet ik het niet.
pi_77795421
Kapitein Iglo weet altijd wel raad!
  dinsdag 9 februari 2010 @ 08:30:35 #164
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_77796650
Visjes roken vind ik erg lekker. Paling, makreel of poon. Nice!

Tong vind ik ook lekker. In de visbakpan of gewoon in de roomboter op het fornuis. Gestoomde schelvis en dergelijk krijg ik daarintegen weer niet weg.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_77801141
quote:
Op zondag 7 februari 2010 17:20 schreef Martijn_77 het volgende:
Iemand goede tips voor het klaar maken van hele forellen?
Heel klassiek: Insmeren met honing en bloem, bakken in boter met amandelsnippers, niet te lang natuurlijk, citroenschil en peterselie er overheen en een schijfje erbij voor het sap.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_77801197
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 9 februari 2010 @ 20:39:53 #167
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_77822259
quote:
Op vrijdag 5 februari 2010 14:35 schreef winka het volgende:


Dinsdag ga ik eens rondneuzen in een viswinkel in IJmuiden
En?
Wat vond je van Waasdorp en wat heb je er gekocht?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 10 februari 2010 @ 17:08:42 #168
279894 winka
There is no place like home..
pi_77850991
Leuk dat je er nog naar vraagt

Ik vond Waasdorp echt een fantastische winkel Wat een keuze, ik keek echt mijn ogen uit. Van veel vissoorten (zowel dood als lehad ik nog nooit gehoord. Ook hadden ze een grote keuze aan kruiden e.d. En de prijzen vielen ook nog eens reuze mee, veel lager dan in de Ik heb me trouwens niet laten verrassen, dat doe ik de volgende keer

Ik heb 2 kabeljauwfilets gekocht en 10 pangafilets (voor 10 euro ). Voor de katten heb ik wijting gekocht Die waren er heel blij mee

Wij eten zelf vaak pangafilet, het enige wat ik tot nu toe klaar kan maken op visgebied. We eten het dan met rijst, broccoli en een sausje Maar ik heb begrepen dat dit een 'supermarktvis' is dus er staat ons nog heel wat te wachten op visgebied.

Zaterdag ga ik met de kabeljauw aan de slag, ik zag hier al lekkere recepten staan
  woensdag 10 februari 2010 @ 22:50:54 #169
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_77866004
Leuk dat je het een mooie zaak vond, Winka.
Pangasiusfilet is inderdaad een goed begin om vis te leren ontdekken.

Kabeljauw is de volgende stap voor je. Jammer dat je die pas zaterdag gaat bereiden. Vis moet eigenlijk zo vers mogelijk zijn, dus op de dag dat je hem koopt bereiden.
Lekker even met een beetje limoensap besprenkelen, zout en peper erop, even door de bloem halen en dan in 5 minuten op een hoog vuur in een hete pan braden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_77868775
hoe gaan jullie om met de graten in vis? meestal gaan die je tandvlees in en gaat het bloeden, vandaar dat ik vissticks eet. verwijderen jullie die graten voor het eten en hoe?
  woensdag 10 februari 2010 @ 23:56:06 #171
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_77869160
quote:
Op woensdag 10 februari 2010 23:47 schreef deenigeechteTS het volgende:
hoe gaan jullie om met de graten in vis? meestal gaan die je tandvlees in en gaat het bloeden, vandaar dat ik vissticks eet. verwijderen jullie die graten voor het eten en hoe?
Ik fileer de vis en maak hem met een pincet graatvrij voordat ik hem bereid of als het een in z'n geheel bereide vis is dan fileer ik hem op het bord.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 10 februari 2010 @ 23:56:20 #172
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_77869168
Voorzichtig eten, zo geniet je er niet alleen meer van maar ontdek je ook tijdig graatjes...
  zondag 14 februari 2010 @ 08:38:13 #173
279894 winka
There is no place like home..
pi_77976238
quote:
Op woensdag 10 februari 2010 22:50 schreef golfer het volgende:
Leuk dat je het een mooie zaak vond, Winka.
Pangasiusfilet is inderdaad een goed begin om vis te leren ontdekken.

Kabeljauw is de volgende stap voor je. Jammer dat je die pas zaterdag gaat bereiden. Vis moet eigenlijk zo vers mogelijk zijn, dus op de dag dat je hem koopt bereiden.
Lekker even met een beetje limoensap besprenkelen, zout en peper erop, even door de bloem halen en dan in 5 minuten op een hoog vuur in een hete pan braden.
Ik heb de vis meteen ingevroren, ik dacht het op deze manier vers te houden Helaas heb ik de kabeljauw nog steeds niet klaargemaakt, want ik was een beetje ziekjes
Is het trouwens waar dat knoflook en vis trouwens niet zo goed samen gaan?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')