abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_47590295
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:24 schreef Curiosity het volgende:

[..]

En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
Nou dan weet ik niet waar jij je tilapia koopt, maar Kabeljauw ligt ver boven de prijs van tilapia.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_47590326
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:24 schreef Curiosity het volgende:

[..]

En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
pardon?

onlangs nog kabeljauw gekocht (verse?)

en voor de rest, paupervis is een groot woord, maar ik lust het ook niet, echt een supermarkt vis
  vrijdag 23 maart 2007 @ 18:45:01 #53
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47590441
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:40 schreef KritischeMassa het volgende:

[..]

pardon?

onlangs nog kabeljauw gekocht (verse?)

en voor de rest, paupervis is een groot woord, maar ik lust het ook niet, echt een supermarkt vis
Tiliapia is geen supermarkt vis, je komt zeker nooit op de vismarkt.
Het werd al in de koloniale tijd gegeten, het is al best een "oude" vissoort.

De tilipia wordt heel vaak gekweekt, daarom is het vaak een vaste prijs die er aan hangt, maar het is echt geen paupervis, volgens mij zijn jullie in de war met koolvis.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 23 maart 2007 @ 18:45:55 #54
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47590464
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:24 schreef Curiosity het volgende:

[..]

En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
duurder?
Hier op de markt krijg je er 4 voor 5 euro
Overigens vind ik zelfs een flauwe vis als kabeljauw nog beter te pruimen dan dit mormel
  vrijdag 23 maart 2007 @ 18:47:27 #55
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47590502
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 17:44 schreef Richie_Rich het volgende:
Kun je snoek ook eten?

Ik heb onlangs wel snoekbaars gegeten en dat is inderdaad erg lekker.
Zelfs snoek uit de sloot kan echt heel lekker zijn
  vrijdag 23 maart 2007 @ 18:51:15 #56
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47590603
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:45 schreef SHE het volgende:

[..]

duurder?
Hier op de markt krijg je er 4 voor 5 euro
Overigens vind ik zelfs een flauwe vis als kabeljauw nog beter te pruimen dan dit mormel
Zal de gekweekte versie zijn.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_47590646
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:45 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Tiliapia is geen supermarkt vis, je komt zeker nooit op de vismarkt.
Het werd al in de koloniale tijd gegeten, het is al best een "oude" vissoort.

De tilipia wordt heel vaak gekweekt, daarom is het vaak een vaste prijs die er aan hangt, maar het is echt geen paupervis, volgens mij zijn jullie in de war met koolvis.
ja of tja, in ieder geval de markt, waar ze ook vis verkopen

oud of niet, ik lust hem nog steeds niet

en nee koolvis geef ik aan mijn katers
  vrijdag 23 maart 2007 @ 19:00:34 #58
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47590869
Maar wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik sowieso niet begrijp waarom sommige mensen hier moeten gaan roepen wat ze wel of niet te vreten vinden, en het maar gelijk een paupervis oid, moeten noemen.
Er zijn nu eenmaal mensen die het wel lusten, gelukkig zijn er genoeg vissoorten en is er keus voor iedereen.
Lust je een vissoort niet prima, maar houdt het lekker voor jezelf.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 23 maart 2007 @ 19:04:47 #59
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47591005
dan wil ik dat je voor je houd dat je hem lekker vind. dat kwetst me namelijk!
pi_47591091
en vooral niet zeggen dat kabeljauw goedkoper is
  vrijdag 23 maart 2007 @ 19:11:41 #61
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_47591248
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:00 schreef Curiosity het volgende:
Maar wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik sowieso niet begrijp waarom sommige mensen hier moeten gaan roepen wat ze wel of niet te vreten vinden, en het maar gelijk een paupervis oid, moeten noemen.
Er zijn nu eenmaal mensen die het wel lusten, gelukkig zijn er genoeg vissoorten en is er keus voor iedereen.
Lust je een vissoort niet prima, maar houdt het lekker voor jezelf.
Precies.
Niet iedereen eet nou eenmaal elke keer zeewolf, tarbot, tong, heilbot of zeebaars.
Gewone supermarktvisjes als pangasius of tilapia kunnen soms ook best lekker klaargemaakt worden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 23 maart 2007 @ 19:12:31 #62
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47591279
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:04 schreef SHE het volgende:
dan wil ik dat je voor je houd dat je hem lekker vind. dat kwetst me namelijk!
je hebt graag het laatste woord he?.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 23 maart 2007 @ 19:14:10 #63
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47591334
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:07 schreef KritischeMassa het volgende:
en vooral niet zeggen dat kabeljauw goedkoper is
Als het net als kabeljauw vers aangevoerd wordt is het net zo duur, maar ach, jij kent allen de kweekvariant.
Ja, en die wordt in nl gekweekt, scheelt weer kosten.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_47591434
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:14 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Als het net als kabeljauw vers aangevoerd wordt is het net zo duur, maar ach, jij kent allen de kweekvariant.
Ja, en die wordt in nl gekweekt, scheelt weer kosten.
sjees wat weet jij nu helemaal van mij, je denkt iniedergeval een hoop te weten

ik kom niet op een vismarkt en ik eet alleen gekweekte kabeljauw

ga toch breien miep
  vrijdag 23 maart 2007 @ 19:22:28 #65
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47591636
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:17 schreef KritischeMassa het volgende:

[..]

sjees wat weet jij nu helemaal van mij, je denkt iniedergeval een hoop te weten

ik kom niet op een vismarkt en ik eet alleen gekweekte kabeljauw

ga toch breien miep
Ga nou niet dapper doen.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_47591747
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:22 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Ga nou niet dapper doen.
bwehehehehe jij bent echt een stumper he
pi_47592291
Kibbelen over vis

Alle vis is goddelijk, mits goed klaar gemaakt. Zeewolf is zalig, een stevige tonijn op de grill is echt lekker, botervis met chardonnay uit de oven is ook heerlijk, rode poon is verrukkelijk, haring ook niet te versmaden, grote stukken kabeljauw in de bouillabaise is yummie, gerookte zalm op een pistoletje, gebakken sliptong en scholletjes etc etc...Mmmmmmm.

Vis vind ik echt veel lekkerder dan vlees en toch eet ik het maar 2x in de week of zo.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_47592323
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:39 schreef Isabeau het volgende:
Kibbelen over vis
kibbeling is toch ook vis
pi_47594492
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:52 schreef KritischeMassa het volgende:
en nee koolvis geef ik aan mijn katers
Niets mis met koolvis. Het hangt er gewoon van af hoe je het bereidt. Het is typisch zo'n vis die ik in een curry zou gebruiken.

Overigens is koolvis familie van de kabeljauw
pi_47594870
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 20:35 schreef devzero het volgende:

[..]

Niets mis met koolvis. Het hangt er gewoon van af hoe je het bereidt. Het is typisch zo'n vis die ik in een curry zou gebruiken.

Overigens is koolvis familie van de kabeljauw
ja maar om die beesten stil te houden als ik mijn vissie maak moet ik wel

ik heb extreem onopgevoedde katers
  vrijdag 23 maart 2007 @ 20:45:09 #71
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47594878
Ook erg lekker is onderstaande.

Sint Pietersvis in pikante tomatensaus

Hoofdgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd ca. 25 minuten

stukje gemberwortel van ca. 1 cm
1 teentje knoflook
1 rode Spaanse peper
4 takjes verse koriander
200 g snijbonen
1 blik tomatenstukjes
1 pak Iglo Sint Pietersvis
(wok)olie
zout, peper

Bereiden

Schil de gember en rasp het fijn. Pel en snipper het teentje knoflook. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en hak het fijn. Hak de koriander fijn. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in reepjes. Verhit 2 eetlepels (wok)olie in een koekenpan of wok. Fruit de gember, knoflook en peper ca. 1 minuut. Voeg de tomatenstukjes toe en laat de saus ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg de Sint Pietersvis en reepjes snijboon toe en laat het geheel in ca. 15 minuten gaar sudderen. Bestrooi met de koriander.



Tips

Lekker met witte rijst.

Bron
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_47689444
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 20:35 schreef devzero het volgende:

[..]

Niets mis met koolvis. Het hangt er gewoon van af hoe je het bereidt. Het is typisch zo'n vis die ik in een curry zou gebruiken.

Overigens is koolvis familie van de kabeljauw
Nouja, om daar maar even op in te haken: vis is gewoon te duur voor mij. Ik eet eigenlijk altijd vegetarisch of iets met diepvrieszalm of diepvriestonijnsteaks omdat die nog wel enigszins te betalen zijn.

Hebben jullie nou leuke tips met goedkope vis uit de supermarkt (dus inderdaad de koolvis/diepvrieszalm) of tips qua welke vissen wanneer/waar nou goedkoop op de kop te tikken zijn ? Bijv. in het voorjaar is die-en-die vis goedkoop op de markt, want ik weet daar niks vanaf.

En a.j.b. geen gezeik zo van "Als je geen goeie vis kan betalen eet het dan niet". Sommige mensen hebben daar gewoon geen geld voor.
It's my party and I'll cry if I want to.
pi_47690626
Ik vind pangasius die je hier koopt niet zo lekker, behalve als je er een echt lekker pittige saus bij doet. Tilapia idem dito, ik ben toch meer van de zeevis. Best te eten maar het moet het van de saus en kruiden hebben. Maar ja dat geldt voor kip ook. Dat is zonder kruiden ook smakeloos.
Lekker vind ik gerookte zalm, haring, en lekker gegrilde vis (sardines, zeebaars, tonijn) en natuurlijk zeevruchten al weet ik niet in hoeverre dat als "vis" wordt gezien. Maar lekkere mosselen of st jacobsschelpen zijn niet te weerstaan maar dan moeten ze wel goed klaargemaakt zijn en dat soort dingen laat ik dan weer aan de vakmensen over, ik zal niet snel dat zelf klaar gaan maken.. Ik eet dit soort dingen vrijwel nooit in NL behalve soms mosselen. In Frankrijk of Belgie zijn ze vaak beter.
pi_47692142
. Bretagne. .

We waren op een gegeven moment in een of ander random Bretons dorp aan het kamperen, en het was zo ontzettend koud en klote in de zomer, met zoveel regen, dat we op een gegeven moment maar het dorp in waren gegaan om daar uit eten te gaan omdat we zo chaggrijnig waren dat het laatste waar we zin in hadden was het koken op zo'n eenpits gasje. En we kwamen toen terecht in het restaurant van een hotel daar, het enige wat er was in het dorp zo'n beetje. Ik had toen zeewolf besteld. En in de saus had ik toen zo achteloos 6(zegge "zes") coquilles St. Jacques.

En het was echt ONTZETTEND lekker.
It's my party and I'll cry if I want to.
  maandag 26 maart 2007 @ 23:02:57 #75
173558 Viswijfje
OF JE VIS LUST!!
pi_47693518
-knip-

[ Bericht 95% gewijzigd door Isabeau op 27-03-2007 11:01:30 (als je niets normaals kan zeggen zeg dan niets) ]
[b]ben jij die lekkere vent? bewijs me maar!!!![/b]
zaterdag [b]11 maart[/b] 2007 [b]13:22[/b] schreef BerenDD: Ik vind VW lief :Y Want ze vind mij lief!
woensdag [b]17 oktober[/b] 2006 [b]14:12[/b] schreef yvonne: viswijfje (L)
  Moderator maandag 26 maart 2007 @ 23:15:36 #76
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_47694202
quote:
Op maandag 26 maart 2007 23:02 schreef Viswijfje het volgende:
Ja ja jaaaaa
maak me klaaaaar!
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  dinsdag 27 maart 2007 @ 00:23:27 #77
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_47697277
quote:
Op maandag 26 maart 2007 21:43 schreef AudreyHepburn het volgende:

[..]

Nouja, om daar maar even op in te haken: vis is gewoon te duur voor mij. Ik eet eigenlijk altijd vegetarisch of iets met diepvrieszalm of diepvriestonijnsteaks omdat die nog wel enigszins te betalen zijn.

Hebben jullie nou leuke tips met goedkope vis uit de supermarkt (dus inderdaad de koolvis/diepvrieszalm) of tips qua welke vissen wanneer/waar nou goedkoop op de kop te tikken zijn ? Bijv. in het voorjaar is die-en-die vis goedkoop op de markt, want ik weet daar niks vanaf.

En a.j.b. geen gezeik zo van "Als je geen goeie vis kan betalen eet het dan niet". Sommige mensen hebben daar gewoon geen geld voor.
Heb je de mogelijkheid om bij de Makro in te kopen, dan moet je het daar (uit de diepvries) halen

Momentele in de folder (o.a.)

Vers:
Sardines ¤3.90 de kilo (complete vis)
Zeewolffilet ¤13.10 de kilo

Diepvries:
Rode Poon filet ¤6.60 kilo
Tropische(?) tongfilet ¤7.30 de kilo
Kabeljauwfilet ¤8 de kilo
Tonijnsteaks ¤6.30 de kilo

Lijken me prima prijzen. Anders naar de markt en kijken wat de aanbieding is. Succes in ieder geval.
Budgetair te vermijden vissen zijn bijvoorbeeld paling, zeetong, wilde zalm (Alaska), st. Jakobs dingen
  dinsdag 27 maart 2007 @ 02:54:30 #78
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_47699888
quote:
Op maandag 26 maart 2007 23:02 schreef Viswijfje het volgende:
-knip dus-
Wat een kut-kloon.

[ Bericht 16% gewijzigd door Isabeau op 27-03-2007 11:02:06 (Wat Golfer zegt.) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 27 maart 2007 @ 09:51:04 #79
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47702274
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 00:23 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Heb je de mogelijkheid om bij de Makro in te kopen, dan moet je het daar (uit de diepvries) halen

Momentele in de folder (o.a.)

Vers:
Sardines ¤3.90 de kilo (complete vis)
Zeewolffilet ¤13.10 de kilo

Diepvries:
Rode Poon filet ¤6.60 kilo
Tropische(?) tongfilet ¤7.30 de kilo
Kabeljauwfilet ¤8 de kilo
Tonijnsteaks ¤6.30 de kilo

Lijken me prima prijzen. Anders naar de markt en kijken wat de aanbieding is. Succes in ieder geval.
Budgetair te vermijden vissen zijn bijvoorbeeld paling, zeetong, wilde zalm (Alaska), st. Jakobs dingen
Makro heeft op het moment inderdaad veel vis in de aanbieding, als alles meezit ga ik zaterdag ook even daar shoppen.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 27 maart 2007 @ 09:52:51 #80
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47702325
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_47704254
quote:
Op maandag 26 maart 2007 21:43 schreef AudreyHepburn het volgende:

Nouja, om daar maar even op in te haken: vis is gewoon te duur voor mij.
Makreel is heel goedkoop, op de Albert Cuijp markt betaal ik minder dan 2 euro voor een hele makreel.
pi_47704815
. Ik hou niet van makreel. En ik heb geen Makropas. Daar ga je al. .
It's my party and I'll cry if I want to.
  dinsdag 27 maart 2007 @ 22:23:26 #83
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_47729986
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 11:15 schreef AudreyHepburn het volgende:
. Ik hou niet van makreel. En ik heb geen Makropas. Daar ga je al. .
Tja, dan toch de markt. Gewoon kijken wat er ligt voor een mooie prijs. De prijs is nl. ook gewoon afhankelijk van wat er allemaal gevangen is. Soms is de slibtong spotgoedkoop, dan de schol weer etc. etc.
  woensdag 28 maart 2007 @ 08:30:10 #84
111571 klaarover
klaar? over!
pi_47737699
Op de markt is de wijting nooit duur. En verse makreel (niet-gerookt) is ook niet duur.
Prima paupervissen dus, zo je wilt.
Zelf fileren, zelf bakken, dan kan je voor 50ct per visje klaar zijn!
pi_47738122
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 11:41 schreef Curiosity het volgende:

[..]

ROMIGE VIS MET TOMAAT UIT DE OVEN

Benodigdheden:
1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden (ik gebruik de standaard boursin)
3 tomaten
500 gram kabeljauwfilet of tilapiafilet
1 eetlepel citroensap
zout, versgemalen peper
2 eetlepels bieslook
75 gram geraspte kaas

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in stukjes. Wrijf de visfilet in met citroensap, zout en peper en leg de filet in een lage ovenschaal. Strijk de Boursin Cuisine erover en verdeel de tomaat en bieslook erover. Strooi de kaas erover. Bak de visfilet in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.


Serveer tips:
Lekker met aardappelpuree en veldsla met wortel


Bron
Bedankt voor het recept, gaan we volgende week meteen proberen!
  woensdag 28 maart 2007 @ 09:09:17 #86
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47738293
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 09:00 schreef Pau100 het volgende:

[..]

Bedankt voor het recept, gaan we volgende week meteen proberen!
Ik ga het vanavond zelf eten, als de foto's er een beetje uitzien, zal ik er 1 plaatsen.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_47740984
lekker zalm uit de oven.

men nemen een zalm. doe dat in een folie. doe daar flink wat citroensap over, basilicum, tijm, en peterselie, en paar witte peperballetjes over. dan foli dicht maken en in de oven. baktijd 30 min.

inplaats van citroensap kun je water en dan wat citroen schijfjes doen.
of de citroen vervangen door tomaatjes.
yum yum lekker geen vet alleen gezond.
water of citroen is om het aanfikken te voorkomen.
mama van 3 kids!
  woensdag 28 maart 2007 @ 12:38:00 #88
41885 kless
morgen? waarom niet overmorgen
pi_47744701
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:39 schreef Isabeau het volgende:
Vis vind ik echt veel lekkerder dan vlees en toch eet ik het maar 2x in de week of zo.
MAAR???

Ik ga maar weer es een blikje tonijn verdelen over brood, met drupjes mayo als boter en peper voor de power. op een grof bruin brood.

En dat geheel dan maar es buiten in de zon op peuzelen.
Vrouwen moeten niet zeiken over hun uiterlijk. Met hun innerlijk is veel meer mis.
iGEM
pi_47744805
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 12:37 schreef Jelski het volgende:
ik eet lekkerbekjes en kibbelingen van de vismarkt.. oja visfrietjes..
lekker...
pi_47745110
zelfgerookte paling en/of rode poon
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
pi_47747142
ow heerlijk tonijn.

tonijn met groenten(wel de erwtje uit halen) fijn prakken, met heel fijn gesneden uitje, wat slasaus en peterseli en dan op brood of toastje
mama van 3 kids!
pi_47754518
Wat voor groenten met erwten bedoel je?
Sweet and innocent...
pi_47758271
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 16:35 schreef Innocence het volgende:
Wat voor groenten met erwten bedoel je?
je hebt blikjes tonijn met groente en dan moet je die erwten eruit halen.
mama van 3 kids!
  woensdag 28 maart 2007 @ 19:02:51 #94
3869 David
Drum the drums
pi_47759726
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 18:20 schreef Popples het volgende:

[..]

je hebt blikjes tonijn met groente en dan moet je die erwten eruit halen.
nee hoor. erwtjes zijn lekker!
pi_47768981
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 19:02 schreef David het volgende:

[..]

nee hoor. erwtjes zijn lekker!
maar niet als je die prakt door je mengsel. maar toch zijn ze goor vind ik alleen verse zelf schoongemaakte erwten zijn lekker.
mama van 3 kids!
pi_47770869
Ik panneer regelmatig allerlei vissoorten met Ras EL-HANOUT, das een marokaans kruiden mengsel, is echt super lekker
Lekker om goedkope vis mee op te leuken kwa smaak, maar ook erg lekker op een dikke zalmmoot!
pi_47773793
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:24 schreef Curiosity het volgende:

[..]

En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
Smerige Afrikaanse rotzooi is het, puur omdat er bijna nergens meer op gevist mag worden importeren ze deze rommel.
Samen met Panga, de Vietnamese variant van commerciele viskweek

Doe mij maar een stukje seizoensvis!
  maandag 5 november 2007 @ 17:34:49 #98
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_54384380
Tijd voor een schopje!

Gisteren heb ik bij de visboer twee dorades gehaald. En ik heb ze bereid in een zoutkorst. Erg lekker en extreem makkelijk!

Vraag aan je visboer de dorade's leeg te halen, maar laat de schubben erop zitten.
Maak het zout een beetje vochtig, ongeveer zoals vochtig zand, dan blijft het mooi plakken.
Leg een dikke laag grof zout (ongeveer een centimeter) op de bakplaat. Stop in de buik van iedere Dorade een of meerdere schijven citroen. Leg de Dorade op de zoutlaag, en bedek de gehele Dorade weer met een laag van ongeveer 1 cm grof zout.

In een voor verwarmde oven (pak 'm beet gasstand 6 of 7) laat je 'm dan ongeveer 25-30 minuten garen.
Dan sloop je de zoutkorst eraf (die nu hard is), haal je de huid er vanaf en fileer je de vis. Reken op ongeveer een Dorade per twee personen.

Serveren met in boter gebakken paddestoelen, rijst en een groene salade.
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
pi_54391014
Ik vind vis lekker! Vooral zalm
Maar eigenlijk eet ik het alleen als ik uit eten ga.
Thuis kom ik niet verder dan een blikje tonijn aanmaken voor op brood of een bakje viscuisine de oven in schuiven
Ik ga eens een lekker recept zoeken met zalm en dat proberen te maken.
E.
pi_54391646
blikje tonijn, daar salade voor op brood of toast maken

De zalm van de aldi in roomsaus zelf wat spinazie erbij en smullen
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')