Kan de visboer geen tips geven hoe de vis het beste te bereiden?quote:Op woensdag 21 maart 2007 12:59 schreef Pau100 het volgende:
Het is wel duur, maar onze visboer heeft weleens leuke aanbiedingen of op de markt. .. Alleen ik weet nooit wat ik met die vis moet doen en hoe ik dat dan moet klaarmaken..
Niet dat ik weet..quote:Op woensdag 21 maart 2007 13:15 schreef Pau100 het volgende:
Bedankt voor de tips! Ga er zeker eens wat proberen..
Zalm uit de grillpan eet ik ook. Maar is dat niet heel slehct met spinazie erbij??
Dat zeiden ze altijd, maar is voor zover mij bekend achterhaald. Er staan op de AH site bijvoorbeeld recepten met zalm en spinazie.quote:Op woensdag 21 maart 2007 13:15 schreef Pau100 het volgende:
Bedankt voor de tips! Ga er zeker eens wat proberen..
Zalm uit de grillpan eet ik ook. Maar is dat niet heel slehct met spinazie erbij??
Is nog veel lekkerder!quote:Op woensdag 21 maart 2007 13:18 schreef wijsneus het volgende:
Het meest eenvoudige recept dat ik ken:
pangasiusfilet + peper + zout
bakken in olijfolie Roomboter
Eten met groente naar keuze.
10 minuten is toch veel te lang? 4 minuten op een lage stand is al genoeg voor een zalmfiletquote:Op woensdag 21 maart 2007 13:02 schreef -_Tommy_- het volgende:
wat je ook kan doen is de vis bereiden in de magnetron (jah echt) minuutje of 10 en het is gaar! voordeel is het is niet doorgekookt zoals in een pan, het stinkt niet en het is in ons geval niet zo dat je dan 5 pannen moet gebruiken
Ja, dat is echt vis klaarmaken.quote:Op woensdag 21 maart 2007 19:15 schreef Martijn_77 het volgende:
Een Nieuwe Haring
In stukjes met uitjes door een salade
Afspoelen met water, droogdeppen en dan pas bakken. Raad ik sowieso aan voor alle zalm.quote:Op woensdag 21 maart 2007 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Vis is heerlijk, maar zalm, sorry, kweekzalm vind ik absoluut niet te vreten, die weeige smaak, gadver.
Omdat vis zoveel gezonder is dan vlees, zeker?quote:Op woensdag 21 maart 2007 12:37 schreef Jelski het volgende:
ik eet lekkerbekjes en kibbelingen van de vismarkt.. oja visfrietjes..
als ik het zelf maak, dan verfikt het!:P
Heeft niets met de bereidingswijze te maken, kweekzalm vind ik gewoon smerig.quote:Op donderdag 22 maart 2007 00:20 schreef Jeffo het volgende:
[..]
Afspoelen met water, droogdeppen en dan pas bakken. Raad ik sowieso aan voor alle zalm.
Dat is jouw persoonlijke mening waar natuurlijk niet iedereen mee akkoord hoeft te gaan! Ik hou wel van zalm (maar ook van andere vissoorten).quote:Op donderdag 22 maart 2007 09:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heeft niets met de bereidingswijze te maken, kweekzalm vind ik gewoon smerig.
Ik snap werkelijk niet waarom mensen zo gek zijn op zalm, eigenlijk smaakt alle andere vis beter.
das geen vis..... das vis met een zooi paneer er om heen... zonde van de vis!quote:Op woensdag 21 maart 2007 12:37 schreef Jelski het volgende:
ik eet lekkerbekjes en kibbelingen van de vismarkt.. oja visfrietjes..
als ik het zelf maak, dan verfikt het!:P
Paneer? Om een Lekkerbek?quote:Op donderdag 22 maart 2007 14:49 schreef vats het volgende:
[..]
das geen vis..... das vis met een zooi paneer er om heen... zonde van de vis!
Ja, je maakt met de vis een salade klaarquote:
quote:Sardines uit de oven
Benodigdheden
800 gram schoongemaakte sardines
1 grote ui
500 gram tomaten
4 el olijfolie
25 gram boter
zout
peper
1 el venkelzaadjes
50 gram paneermeel
Bereiding
Hak 1 grote ui fijn. Dompel 500 gram tomaten enkele tellen onder in kokend water en ontvel ze. Verwijder vervolgens de zaadlijsten en snijd de tomaten in stukjes. Smelt in een pan 4 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui op laag vuur in ca. 3 minuten glazig. Voeg de tomaat, zout en peper toe. Stoof alles op een laag vuur tot een dikke saus. Was ondertussen de sardines in koud water en dep ze droog. Bestrooi ze met zout en peper. Bedek de bodem van een met boter ingevette lage ovenschaal met de saus. Leg hierin de sardines. Kneus de venkelblaadjes en meng deze met paneermeel. Strooi dit over het geheel in de ovenschaal. Smelt 25 gram boter en sprenkel dit er tenslotte over. Laat de sardineschotel in een voorverwarmde oven van 175 graden in ca. 30 minuten goudbruin en gaar worden.
quote:Op donderdag 22 maart 2007 09:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heeft niets met de bereidingswijze te maken, kweekzalm vind ik gewoon smerig.
Ik snap werkelijk niet waarom mensen zo gek zijn op zalm, eigenlijk smaakt alle andere vis beter.
ROMIGE VIS MET TOMAAT UIT DE OVENquote:Op vrijdag 23 maart 2007 11:01 schreef Pau100 het volgende:
Lekkere recepten allemaal. Zo kunnen we even vooruit met z'n allen
@Curiosity: Hoe maak je kabeljouw met boursin uit de oven? KLinkt lekker!
Tilapiaquote:Op vrijdag 23 maart 2007 12:26 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik at vaak gerookte makreel, maar nu niet meer.
Kibbeling is ook lekker, op zijn tijd.
Gerookte paling is ook wel lekker![]()
Nu eten we regelmatig gekweekte tilapia filet.
Waarom denk je dat ik neerzet dat ik niet van kweekzalm houd?quote:Op vrijdag 23 maart 2007 05:57 schreef Leef het volgende:
[..]nog nooit wilde ierse (trim 6) geproefd zeker
smelt.. op.. je.. tong
Wat dan weer niets is , vergeleken met de canadese wildvangquote:Op vrijdag 23 maart 2007 05:57 schreef Leef het volgende:
[..]nog nooit wilde ierse (trim 6) geproefd zeker
smelt.. op.. je.. tong
De goorste 'vis' die ik ken.quote:
En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 16:39 schreef SHE het volgende:
[..]
De goorste 'vis' die ik ken.
Smakeloze rommel.
Zelfs op de markt geven ze het gratis weg.
Paupervis!
Qua vis liefst forel, of zelfs ordinaire snoek, verder idd zwaardvis, zeeduivel, of lekker gepaneerde rode poon van de grill
, met een knoflooksaus van geperste knof met olie en water
en daar een groot stuk duits brood bij
![]()
Sardines van de grill![]()
Tonijn van de grill![]()
Alles wat fatsoenlijk dik en smaakvol vlees heeft, en op de grill kan of in de oven vind ik fijn.
Nou dan weet ik niet waar jij je tilapia koopt, maar Kabeljauw ligt ver boven de prijs van tilapia.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 18:24 schreef Curiosity het volgende:
[..]
En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
pardon?quote:Op vrijdag 23 maart 2007 18:24 schreef Curiosity het volgende:
[..]
En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
Tiliapia is geen supermarkt vis, je komt zeker nooit op de vismarkt.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 18:40 schreef KritischeMassa het volgende:
[..]
pardon?
onlangs nog kabeljauw gekocht (verse?)
en voor de rest, paupervis is een groot woord, maar ik lust het ook niet, echt een supermarkt vis
duurder?quote:Op vrijdag 23 maart 2007 18:24 schreef Curiosity het volgende:
[..]
En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
Zelfs snoek uit de sloot kan echt heel lekker zijnquote:Op vrijdag 23 maart 2007 17:44 schreef Richie_Rich het volgende:
Kun je snoek ook eten?
Ik heb onlangs wel snoekbaars gegeten en dat is inderdaad erg lekker.
Zal de gekweekte versie zijn.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 18:45 schreef SHE het volgende:
[..]
duurder?
Hier op de markt krijg je er 4 voor 5 euro![]()
Overigens vind ik zelfs een flauwe vis als kabeljauw nog beter te pruimen dan dit mormel
ja of tja, in ieder geval de markt, waar ze ook vis verkopenquote:Op vrijdag 23 maart 2007 18:45 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Tiliapia is geen supermarkt vis, je komt zeker nooit op de vismarkt.
Het werd al in de koloniale tijd gegeten, het is al best een "oude" vissoort.
De tilipia wordt heel vaak gekweekt, daarom is het vaak een vaste prijs die er aan hangt, maar het is echt geen paupervis, volgens mij zijn jullie in de war met koolvis.
Precies.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 19:00 schreef Curiosity het volgende:
Maar wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik sowieso niet begrijp waarom sommige mensen hier moeten gaan roepen wat ze wel of niet te vreten vinden, en het maar gelijk een paupervis oid, moeten noemen.
Er zijn nu eenmaal mensen die het wel lusten, gelukkig zijn er genoeg vissoorten en is er keus voor iedereen.
Lust je een vissoort niet prima, maar houdt het lekker voor jezelf.
je hebt graag het laatste woord he?.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 19:04 schreef SHE het volgende:
dan wil ik dat je voor je houd dat je hem lekker vind. dat kwetst me namelijk!
Als het net als kabeljauw vers aangevoerd wordt is het net zo duur, maar ach, jij kent allen de kweekvariant.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 19:07 schreef KritischeMassa het volgende:
en vooral niet zeggen dat kabeljauw goedkoper is
sjees wat weet jij nu helemaal van mij, je denkt iniedergeval een hoop te wetenquote:Op vrijdag 23 maart 2007 19:14 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Als het net als kabeljauw vers aangevoerd wordt is het net zo duur, maar ach, jij kent allen de kweekvariant.
Ja, en die wordt in nl gekweekt, scheelt weer kosten.
Ga nou niet dapper doen.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 19:17 schreef KritischeMassa het volgende:
[..]
sjees wat weet jij nu helemaal van mij, je denkt iniedergeval een hoop te weten
ik kom niet op een vismarkt en ik eet alleen gekweekte kabeljauw
ga toch breien miep
Niets mis met koolvis. Het hangt er gewoon van af hoe je het bereidt. Het is typisch zo'n vis die ik in een curry zou gebruiken.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 18:52 schreef KritischeMassa het volgende:
en nee koolvis geef ik aan mijn katers
ja maar om die beesten stil te houden als ik mijn vissie maak moet ik welquote:Op vrijdag 23 maart 2007 20:35 schreef devzero het volgende:
[..]
Niets mis met koolvis. Het hangt er gewoon van af hoe je het bereidt. Het is typisch zo'n vis die ik in een curry zou gebruiken.
Overigens is koolvis familie van de kabeljauw
Nouja, om daar maar even op in te haken: vis is gewoon te duur voor mij. Ik eet eigenlijk altijd vegetarisch of iets met diepvrieszalm of diepvriestonijnsteaks omdat die nog wel enigszins te betalen zijn.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 20:35 schreef devzero het volgende:
[..]
Niets mis met koolvis. Het hangt er gewoon van af hoe je het bereidt. Het is typisch zo'n vis die ik in een curry zou gebruiken.
Overigens is koolvis familie van de kabeljauw
Heb je de mogelijkheid om bij de Makro in te kopen, dan moet je het daar (uit de diepvries) halenquote:Op maandag 26 maart 2007 21:43 schreef AudreyHepburn het volgende:
[..]
Nouja, om daar maar even op in te haken: vis is gewoon te duur voor mij. Ik eet eigenlijk altijd vegetarisch of iets met diepvrieszalm of diepvriestonijnsteaks omdat die nog wel enigszins te betalen zijn.
Hebben jullie nou leuke tips met goedkope vis uit de supermarkt (dus inderdaad de koolvis/diepvrieszalm) of tips qua welke vissen wanneer/waar nou goedkoop op de kop te tikken zijn ? Bijv. in het voorjaar is die-en-die vis goedkoop op de markt, want ik weet daar niks vanaf.
En a.j.b. geen gezeik zo van "Als je geen goeie vis kan betalen eet het dan niet". Sommige mensen hebben daar gewoon geen geld voor.
Wat een kut-kloon.quote:Op maandag 26 maart 2007 23:02 schreef Viswijfje het volgende:
-knip dus-
Makro heeft op het moment inderdaad veel vis in de aanbieding, als alles meezit ga ik zaterdag ook even daar shoppen.quote:Op dinsdag 27 maart 2007 00:23 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Heb je de mogelijkheid om bij de Makro in te kopen, dan moet je het daar (uit de diepvries) halen
Momentele in de folder (o.a.)
Vers:
Sardines ¤3.90 de kilo (complete vis)
Zeewolffilet ¤13.10 de kilo
Diepvries:
Rode Poon filet ¤6.60 kilo
Tropische(?) tongfilet ¤7.30 de kilo
Kabeljauwfilet ¤8 de kilo
Tonijnsteaks ¤6.30 de kilo
Lijken me prima prijzen. Anders naar de markt en kijken wat de aanbieding is. Succes in ieder geval.
Budgetair te vermijden vissen zijn bijvoorbeeld paling, zeetong, wilde zalm (Alaska), st. Jakobs dingen
Makreel is heel goedkoop, op de Albert Cuijp markt betaal ik minder dan 2 euro voor een hele makreel.quote:Op maandag 26 maart 2007 21:43 schreef AudreyHepburn het volgende:
Nouja, om daar maar even op in te haken: vis is gewoon te duur voor mij.
Tja, dan toch de markt. Gewoon kijken wat er ligt voor een mooie prijs. De prijs is nl. ook gewoon afhankelijk van wat er allemaal gevangen is. Soms is de slibtong spotgoedkoop, dan de schol weer etc. etc.quote:Op dinsdag 27 maart 2007 11:15 schreef AudreyHepburn het volgende:. Ik hou niet van makreel. En ik heb geen Makropas. Daar ga je al.
.
Bedankt voor het recept, gaan we volgende week meteen proberen!quote:Op vrijdag 23 maart 2007 11:41 schreef Curiosity het volgende:
[..]
ROMIGE VIS MET TOMAAT UIT DE OVEN
Benodigdheden:
1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden (ik gebruik de standaard boursin)
3 tomaten
500 gram kabeljauwfilet of tilapiafilet
1 eetlepel citroensap
zout, versgemalen peper
2 eetlepels bieslook
75 gram geraspte kaas
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in stukjes. Wrijf de visfilet in met citroensap, zout en peper en leg de filet in een lage ovenschaal. Strijk de Boursin Cuisine erover en verdeel de tomaat en bieslook erover. Strooi de kaas erover. Bak de visfilet in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Serveer tips:
Lekker met aardappelpuree en veldsla met wortel
Bron
Ik ga het vanavond zelf eten, als de foto's er een beetje uitzien, zal ik er 1 plaatsen.quote:Op woensdag 28 maart 2007 09:00 schreef Pau100 het volgende:
[..]
Bedankt voor het recept, gaan we volgende week meteen proberen!
MAAR???quote:Op vrijdag 23 maart 2007 19:39 schreef Isabeau het volgende:
Vis vind ik echt veel lekkerder dan vlees en toch eet ik het maar 2x in de week of zo.
quote:Op woensdag 21 maart 2007 12:37 schreef Jelski het volgende:
ik eet lekkerbekjes en kibbelingen van de vismarkt.. oja visfrietjes..
je hebt blikjes tonijn met groente en dan moet je die erwten eruit halen.quote:Op woensdag 28 maart 2007 16:35 schreef Innocence het volgende:
Wat voor groenten met erwten bedoel je?
nee hoor. erwtjes zijn lekker!quote:Op woensdag 28 maart 2007 18:20 schreef Popples het volgende:
[..]
je hebt blikjes tonijn met groente en dan moet je die erwten eruit halen.![]()
maar niet als je die prakt door je mengsel. maar toch zijn ze goor vind ik alleen verse zelf schoongemaakte erwten zijn lekker.quote:
Smerige Afrikaanse rotzooi is het, puur omdat er bijna nergens meer op gevist mag worden importeren ze deze rommel.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 18:24 schreef Curiosity het volgende:
[..]
En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |