abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_47506236
Eten jullie veel vis??
Is toc hwel erg gezond en we willen het wat vaker eten. maar als je zo rondspeurt naar recepten vind je vaak gekookte vis (vind ik dus echt niks). Gebakken vis.. dat soort dingen.
Hoe eten jullie de vis?

Zelf ben ik dol op zalm uit de oven. Zalm gevuld met kruidenroomkaas, wat zongedroogde tomaatjes. Heerlijk. Maar daar blijft het dan ook wel bij qua visideeen.
Vaak recepten geprobeerd maar dan zijn ze weer zo ingewikkeld dat het of te veel werk is of mislukt
  woensdag 21 maart 2007 @ 12:37:29 #2
147315 Jelski
Addicted | Brand Intelligence
pi_47506325
ik eet lekkerbekjes en kibbelingen van de vismarkt.. oja visfrietjes..

als ik het zelf maak, dan verfikt het!:P
..Mess with the best, and die like the rest.. ^^
  woensdag 21 maart 2007 @ 12:57:35 #3
41885 kless
morgen? waarom niet overmorgen
pi_47507072
Broodje met tonijn uit blik, drupje mayo er bij, wat peper er over.

visticks kibbeling.

soms haring of paling

zelden zalm dat vind ik een vissig stukkie vlees of een vlesig stukkie vis ofzo...(te overheersend ofzo?)

Veel nee, 't is te duur...
Vrouwen moeten niet zeiken over hun uiterlijk. Met hun innerlijk is veel meer mis.
iGEM
pi_47507116
Ja vissticks, kibbeling, haring, tonijnsalade dat soort dingen eet ik wel. Maar dan verder.. Als avondmaaltijd zeg maar..
Het is wel duur, maar onze visboer heeft weleens leuke aanbiedingen of op de markt. .. Alleen ik weet nooit wat ik met die vis moet doen en hoe ik dat dan moet klaarmaken..
pi_47507198
zalm gebakken in roomboter is ook lekker, iets pittiger dan gestoomd
Boter heet laten worden, zalm filets in de pan
paar keer keren
10 minuten na laten garen


Kabeljauw in de oven:
ovenschaal, half pakje roomboter verdelen, afdekken met folie
rijst erbij
mosterdsaus maken (roux maken, visboullion erbij en afmaken met mosterd)

Gebakken tong met mierikswortel saus
(mierikswortel schaafsel koop je in potjes, saus maken als mosterdsaus, alleen ipv mosterd mierikswortel)

idd zalm inpakken met folie roomkaas erop en in de oven

gefrituurde scholletjes, tongetjes, scharretjes of poon
pi_47507207
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 12:59 schreef Pau100 het volgende:
Het is wel duur, maar onze visboer heeft weleens leuke aanbiedingen of op de markt. .. Alleen ik weet nooit wat ik met die vis moet doen en hoe ik dat dan moet klaarmaken..
Kan de visboer geen tips geven hoe de vis het beste te bereiden?
pi_47507232
ik eet het zelf niet (allergie) maar maak het wel klaar voor mijn vriendin enzo nadeel van vis bakken is dat het zo ontzettend gaat stinken! wat je ook kan doen is de vis bereiden in de magnetron (jah echt) minuutje of 10 en het is gaar! voordeel is het is niet doorgekookt zoals in een pan, het stinkt niet en het is in ons geval niet zo dat je dan 5 pannen moet gebruiken
pi_47507399
ow deze vergat ik

2 pakjes kabeljauw uit de diepvries, 1 liter water, peterselie, garnalen, roux, visbouillon, dijon mosterd

gooi de kabeljauw in het water , breng aan de kook, doe visbouillonblokjes erbij

als de kabeljauw is ontdooit en in fijn stukjes in het water drijft garnalen en roux erbij tot het een mooi gladde ragout is. Doe nu de fijngesneden verse peterselie erdoor en een eetlepel (of 2) mosterd, even roeren en schep het in vuurvaste soepkommetjes/schaaltjes

doe nu over elk kommetje geraspte kaas en zet het een mniuut of 10 onder de grill tot de kaas is gesmolten en bruin ziet

soort jacobsschelp
pi_47507513
Ik ben gek op gegrilde zalm..
Gewoon zalm uit de grillpan.. Lekker laagje komt er dan op te zitten..
Met een beetje spinazie en pasta..
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
pi_47507668
Bedankt voor de tips! Ga er zeker eens wat proberen..

Zalm uit de grillpan eet ik ook. Maar is dat niet heel slehct met spinazie erbij??
pi_47507769
Zalmmoten, daar créme fraiche overheen smeren, daarop wat citroensap en tot slot een dikke laag geraspte kaas. Afmaken met wat van die groene troep een half uurtje de oven in op 160 graden.
Heerlijk!
Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
  woensdag 21 maart 2007 @ 13:18:45 #12
26400 wijsneus
Radicaal Democraat
pi_47507798
Het meest eenvoudige recept dat ik ken:

pangasiusfilet + peper + zout
bakken in olijfolie

Eten met groente naar keuze.
Siamo Tutti Antifascisti!
pi_47507896
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 13:15 schreef Pau100 het volgende:
Bedankt voor de tips! Ga er zeker eens wat proberen..

Zalm uit de grillpan eet ik ook. Maar is dat niet heel slehct met spinazie erbij??
Niet dat ik weet..
Ik heb een recepten boek van gezond eten en daar staan zulke recepten in..
Misschien een slecht boek was wel erg goedkoop
Wipkip met prachtige Wipkuikentjes O+
Try to be a rainbow in someone's cloud.
  Moderator / Miss SHO woensdag 21 maart 2007 @ 13:22:16 #14
22592 crew  Ole
pi_47507940
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 13:15 schreef Pau100 het volgende:
Bedankt voor de tips! Ga er zeker eens wat proberen..

Zalm uit de grillpan eet ik ook. Maar is dat niet heel slehct met spinazie erbij??
Dat zeiden ze altijd, maar is voor zover mij bekend achterhaald. Er staan op de AH site bijvoorbeeld recepten met zalm en spinazie.

Is gebakken tonijnsteak al genoemd?
Beetje tussen vis en biefstuk in..
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  woensdag 21 maart 2007 @ 13:26:59 #15
22389 boku
Oppermoppermidget
pi_47508111
Ik ben ook gek op vis vandaar even snel een terug-vindt-pangafilettje.
“Do nothing which is of no use.” - Miyamoto Musashi
pi_47509030
Ik maak zalm of visfilet vaak klaar in de grill pan, gaat erg goed.

Mijn moeder doet visfilets ook geregeld in folie in de oven, dan wordt het ook gaar, maar totaal niet krokant (minder lekker)
  woensdag 21 maart 2007 @ 13:58:01 #17
146003 RodenCity
Professioneel Proefdier
pi_47509189
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 13:18 schreef wijsneus het volgende:
Het meest eenvoudige recept dat ik ken:

pangasiusfilet + peper + zout
bakken in olijfolie Roomboter

Eten met groente naar keuze.
Is nog veel lekkerder!
The Admirals......1995-2007
pi_47509397
Knorr had ooit is een recept staan op de verpakking

Zalmmoot in de oven, met daaroverhee gesneden lentenui, (4)kazen saus en dille. Heel simpel, maar ontiechelijk lekker
E-?
  woensdag 21 maart 2007 @ 14:07:19 #19
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_47509502
Moten zalm, insnijden met kleine groefjes, zeezout+citroensap+dille+knoflook erop smeren. In alu folie doen en in de oven voor 20 min .

Simpel en heel erg lekker. Zal vast een bestaand recept zijn, maar heb het ooit eens bedacht bij een BBQ .
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  woensdag 21 maart 2007 @ 14:09:52 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_47509598
Vis is heerlijk, maar zalm, sorry, kweekzalm vind ik absoluut niet te vreten, die weeige smaak, gadver.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_47509889
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 13:02 schreef -_Tommy_- het volgende:
wat je ook kan doen is de vis bereiden in de magnetron (jah echt) minuutje of 10 en het is gaar! voordeel is het is niet doorgekookt zoals in een pan, het stinkt niet en het is in ons geval niet zo dat je dan 5 pannen moet gebruiken
10 minuten is toch veel te lang? 4 minuten op een lage stand is al genoeg voor een zalmfilet
  woensdag 21 maart 2007 @ 17:26:16 #22
140262 Rixie
28 juli 2006 was onze dag!
pi_47517429
Ik haal altijd zalm uit de diepvries bij de aldi echt heerlijk.

Je doet in een kommetje een bekertje creme fraiche waar je peterselie en bieslook doorheen gooit en dit zet je daarna even in de koelkast.

Dan kun je de zalm insmeren met citroensap en dit ongeveer 10 minuutjes in laten trekken.

Ovenschaal invetten. Zalm erin. Creme fraiche mengsel er overheen. Zakje gerapste kaas er overheen.

30 minuten op 180 graden en smullen maar!!
Als lelijk zijn pijn deed, zou jij de hele dag huilen!
  woensdag 21 maart 2007 @ 19:15:23 #23
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_47521587
Een Nieuwe Haring

In stukjes met uitjes door een salade
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 22 maart 2007 @ 00:16:10 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_47534061
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 19:15 schreef Martijn_77 het volgende:
Een Nieuwe Haring

In stukjes met uitjes door een salade
Ja, dat is echt vis klaarmaken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_47534188
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Vis is heerlijk, maar zalm, sorry, kweekzalm vind ik absoluut niet te vreten, die weeige smaak, gadver.
Afspoelen met water, droogdeppen en dan pas bakken. Raad ik sowieso aan voor alle zalm.
pi_47534537
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 12:37 schreef Jelski het volgende:
ik eet lekkerbekjes en kibbelingen van de vismarkt.. oja visfrietjes..

als ik het zelf maak, dan verfikt het!:P
Omdat vis zoveel gezonder is dan vlees, zeker?

Wat ik weleens maak: zalmmoten in stukjes snijden en even bakken met een uitje en wat knoflook. Dan wat crème fraîche erbij, eventueel wat witte wijn, en dan over de pasta. Makkelijker kan niet.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_47537729
Vis a la meuniere is mijn favoriete bereidingswijze: door de bloem gehaald en in boter gebakken, meteen geserveerd met een citroenschijfje.
Hoewel gebarbequede forel of sardien ook niet te versmaden is...
  donderdag 22 maart 2007 @ 09:28:28 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_47538467
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 00:20 schreef Jeffo het volgende:

[..]

Afspoelen met water, droogdeppen en dan pas bakken. Raad ik sowieso aan voor alle zalm.
Heeft niets met de bereidingswijze te maken, kweekzalm vind ik gewoon smerig.
Ik snap werkelijk niet waarom mensen zo gek zijn op zalm, eigenlijk smaakt alle andere vis beter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 22 maart 2007 @ 13:44:34 #29
3869 David
Drum the drums
pi_47545863
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 09:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heeft niets met de bereidingswijze te maken, kweekzalm vind ik gewoon smerig.
Ik snap werkelijk niet waarom mensen zo gek zijn op zalm, eigenlijk smaakt alle andere vis beter.
Dat is jouw persoonlijke mening waar natuurlijk niet iedereen mee akkoord hoeft te gaan! Ik hou wel van zalm (maar ook van andere vissoorten).

Vis is niet altijd gemakkelijk te bereiden aangezien het nogal snel taai kan worden door te lang koken/braden, etc. Een beetje gevoel is dus nodig...

ik heb wel eens verse tagliatelle (jaja zelf uitgerold en gesneden) met een vissaus (mengeling van kabeljauw, pollak, zalm en garnalen) gemaakt.

ingrediënten (4-6 personen):

3 dl droge witte wijn
85 g bloem
halve liter room (of melk, of een mengeling. Hoe meer melk hoe meer bloem)
een grote ui
véél knoflook (naar smaak natuurlijk)
prei
dragon
peper, zout, etc.
kilo vis/zeevruchten
eventueel wat kerrie (altijd lekker bij vis)

Ui en knoflook even fruiten (in olijfolie of boter), daarna prei toevoegen en even fruiten. roer de bloem er door tot je een gladde massa krijgt, daarna wijn toevoegen, daarna de room/melk. Aan de kook brengen tot de saus gebonden is. Vis en dragon toevoegen, minuut laten doorwarmen en kruiden naar smaak.
  donderdag 22 maart 2007 @ 14:49:25 #30
269 vats
Live life to the max!
pi_47548129
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 12:37 schreef Jelski het volgende:
ik eet lekkerbekjes en kibbelingen van de vismarkt.. oja visfrietjes..

als ik het zelf maak, dan verfikt het!:P
das geen vis..... das vis met een zooi paneer er om heen... zonde van de vis!
  donderdag 22 maart 2007 @ 16:34:18 #31
165237 Leef
Sunny side up!
pi_47551760
Schol en tong paar minuutjes frituren in soyaolie mmmmmm
(schol eerst in een melkpapje dopen voor je 'm in de frituur gooit)

Zalm en papillote

voorverwarm de oven 200 graden

maak een pakje van de zalm door een vierkant stuk alufolie te pakken
dat smeer je in met roomboter
daar strooi je verse dille op
daar leg je een moot zalm op
maal er peper en zout over
leg er een plak kruidenboter & een schijfje citroen op
maak het nu tot een pakketje wat alleen nog aan de bovenkant open is
giet er een scheutje droge witte wijn over
vouw het pakketje dicht

leg het pakje 12 min in een ovenschaal in de oven.
serveer het pakje in aluminiumfolie op het bord, als een cadeautje!
lekker met krieltjes en groente als: courgette of venkel

Zo makkelijk en zo lekker..

[ Bericht 0% gewijzigd door Leef op 23-03-2007 05:58:32 ]
pi_47552322
Farfalle met mediterrane kabeljauw uit de oven
Italiaans hoofdgerecht met Pasta

Bereidingstijd 30 minuten
Aantal personen 4 personen

Ingredienten

350 g Honig Farfalle
4 tomaten
4 zongedroogde tomaatjes op olie
100 g zwarte olijven zonder pit
400 g kabeljauwfilets
3 eetlepels verse Italiaanse kruiden of gedroogd kruiden
1 dl witte wijn
150 g geraspte kaas
peper en zout
Bereiding
1. Verwarm de oven op 180 °C.
Was de tomaten en snijd ze in parten. Hak de zongedroogde tomaatjes in stukjes en snijd de olijven in ringen.

2. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel de verse en de gedroogde tomaten, de olijven en de kruiden over de vis.

3. Schenk de witte wijn er overheen.
Strooi er peper en zout en de geraspte kaas over.

4. Plaats de schaal op een rooster in het midden van de oven en bak het gerecht in 25 minuten goudbruin en gaar.

5. Kook intussen de farfalle volgens de algemene bereidingswijze op het pak gaar.
Serveer de farfalle bij de vis.
Lekker bij
Een groene salade met een dressing met zonnebloempitten.


Ik heb dit laatst met een paar vriendinnen gegeten, wij hebben toen de olijven samen met de zongedroogde tomaatjes in de keukenmachine fijn gehakt, daarbij lekkere kruiden, tomaten puree en een beetje wijn (water kan ook). En dat door elkaar mengen.

Dat hebben wij over de vis gedaan, dan krijg je nl een lekker sausje voor bij de pasta, en dan de gewone tomaatje en geraspte kaas erover en in de oven.
pi_47552786
Ik gril veel visjes, lekker met een beetje grof zeezout erover.

Of witvis in wittewijnsaus, voor lekker met sliptong of schol.

Wijn met visboullion in een pan verwarmen, vis in ongeveer 5 minuutjes erin pocheren. Vis ergens in warmhouden. Eidooier loskloppen met wat slagroom en bij de wijn/boulion gieten, roeren en laten binden. Dat over de visjes heen. Heerlijk!
Sweet and innocent...
  donderdag 22 maart 2007 @ 17:14:06 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_47553342
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 14:49 schreef vats het volgende:

[..]

das geen vis..... das vis met een zooi paneer er om heen... zonde van de vis!
Paneer? Om een Lekkerbek?
LOL
Je gebruikt een (bier)beslag en ik vind er niets mis mee, een stukkie vis te frituren in een beslagje.
Liever een lekkerbek dan een stuk noorse zalm.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 22 maart 2007 @ 19:22:11 #35
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_47557431
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 00:16 schreef golfer het volgende:
Ja, dat is echt vis klaarmaken.
Ja, je maakt met de vis een salade klaar

Maar even nog een receptje dan
quote:
Sardines uit de oven

Benodigdheden
800 gram schoongemaakte sardines
1 grote ui
500 gram tomaten
4 el olijfolie
25 gram boter
zout
peper
1 el venkelzaadjes
50 gram paneermeel

Bereiding
Hak 1 grote ui fijn. Dompel 500 gram tomaten enkele tellen onder in kokend water en ontvel ze. Verwijder vervolgens de zaadlijsten en snijd de tomaten in stukjes. Smelt in een pan 4 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui op laag vuur in ca. 3 minuten glazig. Voeg de tomaat, zout en peper toe. Stoof alles op een laag vuur tot een dikke saus. Was ondertussen de sardines in koud water en dep ze droog. Bestrooi ze met zout en peper. Bedek de bodem van een met boter ingevette lage ovenschaal met de saus. Leg hierin de sardines. Kneus de venkelblaadjes en meng deze met paneermeel. Strooi dit over het geheel in de ovenschaal. Smelt 25 gram boter en sprenkel dit er tenslotte over. Laat de sardineschotel in een voorverwarmde oven van 175 graden in ca. 30 minuten goudbruin en gaar worden.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_47559638
Ik ben gek op stevige vis zoals zeewolf. Ook heb ik bijna altijd wel een zak met vis als wijting in de diepvries voor als ik geen zin heb om boodschappen te doen. Lokale vis (golf van mexico) die ik vaak eet is red snapper en grouper (geen idee wat de nederlandse naam daarvoor is). Meestal bak ik de vis, op de bbq of in zilverfolie in de oven. Maar ik gebruik ook wel wit vis in stukjen gesneden in curries.
  donderdag 22 maart 2007 @ 22:14:10 #37
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47563329
Kabeljauw uit de oven met boursin.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 23 maart 2007 @ 05:57:29 #38
165237 Leef
Sunny side up!
pi_47570416
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 09:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heeft niets met de bereidingswijze te maken, kweekzalm vind ik gewoon smerig.
Ik snap werkelijk niet waarom mensen zo gek zijn op zalm, eigenlijk smaakt alle andere vis beter.
nog nooit wilde ierse (trim 6) geproefd zeker

smelt.. op.. je.. tong
pi_47574476
Lekkere recepten allemaal. Zo kunnen we even vooruit met z'n allen
@Curiosity: Hoe maak je kabeljouw met boursin uit de oven? KLinkt lekker!
  vrijdag 23 maart 2007 @ 11:41:52 #40
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47575920
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 11:01 schreef Pau100 het volgende:
Lekkere recepten allemaal. Zo kunnen we even vooruit met z'n allen
@Curiosity: Hoe maak je kabeljouw met boursin uit de oven? KLinkt lekker!
ROMIGE VIS MET TOMAAT UIT DE OVEN

Benodigdheden:
1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden (ik gebruik de standaard boursin)
3 tomaten
500 gram kabeljauwfilet of tilapiafilet
1 eetlepel citroensap
zout, versgemalen peper
2 eetlepels bieslook
75 gram geraspte kaas

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in stukjes. Wrijf de visfilet in met citroensap, zout en peper en leg de filet in een lage ovenschaal. Strijk de Boursin Cuisine erover en verdeel de tomaat en bieslook erover. Strooi de kaas erover. Bak de visfilet in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.


Serveer tips:
Lekker met aardappelpuree en veldsla met wortel


Bron
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_47575994
Doe mij maar gewoon een lekker gebakken schelvisje , lekker gebakken in de olie
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_47577298
Ik at vaak gerookte makreel, maar nu niet meer.

Kibbeling is ook lekker, op zijn tijd.

Gerookte paling is ook wel lekker

Nu eten we regelmatig gekweekte tilapia filet.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_47577385
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 12:26 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik at vaak gerookte makreel, maar nu niet meer.

Kibbeling is ook lekker, op zijn tijd.

Gerookte paling is ook wel lekker

Nu eten we regelmatig gekweekte tilapia filet.
Tilapia
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_47577691
Scholfilet is ook heel lekker

Of slibtong.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
  vrijdag 23 maart 2007 @ 12:45:39 #45
173558 Viswijfje
OF JE VIS LUST!!
pi_47577828
Leuke topic
ik hou er wel van ja, vooral zalm

Vis het meest veelzijdige stukje vlees VIS!
[b]ben jij die lekkere vent? bewijs me maar!!!![/b]
zaterdag [b]11 maart[/b] 2007 [b]13:22[/b] schreef BerenDD: Ik vind VW lief :Y Want ze vind mij lief!
woensdag [b]17 oktober[/b] 2006 [b]14:12[/b] schreef yvonne: viswijfje (L)
  vrijdag 23 maart 2007 @ 13:07:41 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_47578508
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 05:57 schreef Leef het volgende:

[..]

nog nooit wilde ierse (trim 6) geproefd zeker

smelt.. op.. je.. tong
Waarom denk je dat ik neerzet dat ik niet van kweekzalm houd?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_47586259
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 05:57 schreef Leef het volgende:

[..]

nog nooit wilde ierse (trim 6) geproefd zeker

smelt.. op.. je.. tong
Wat dan weer niets is , vergeleken met de canadese wildvang

maar over het algemeen is zalm natuurlijk veels te overgewaardeerd voor wat je krijgt.

Doe mij een lekker schelvisje, een gulletje, een stukje Zwaardvis of Tonijn
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  vrijdag 23 maart 2007 @ 16:39:03 #48
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47586729
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 12:29 schreef Joene het volgende:

[..]

Tilapia
De goorste 'vis' die ik ken.
Smakeloze rommel.
Zelfs op de markt geven ze het gratis weg.

Paupervis!

Qua vis liefst forel, of zelfs ordinaire snoek , verder idd zwaardvis, zeeduivel, of lekker gepaneerde rode poon van de grill , met een knoflooksaus van geperste knof met olie en water en daar een groot stuk duits brood bij
Sardines van de grill
Tonijn van de grill

Alles wat fatsoenlijk dik en smaakvol vlees heeft, en op de grill kan of in de oven vind ik fijn.
  vrijdag 23 maart 2007 @ 17:44:10 #49
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_47588888
Kun je snoek ook eten?

Ik heb onlangs wel snoekbaars gegeten en dat is inderdaad erg lekker.
  vrijdag 23 maart 2007 @ 18:24:00 #50
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47589928
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 16:39 schreef SHE het volgende:

[..]

De goorste 'vis' die ik ken.
Smakeloze rommel.
Zelfs op de markt geven ze het gratis weg.

Paupervis!

Qua vis liefst forel, of zelfs ordinaire snoek , verder idd zwaardvis, zeeduivel, of lekker gepaneerde rode poon van de grill , met een knoflooksaus van geperste knof met olie en water en daar een groot stuk duits brood bij
Sardines van de grill
Tonijn van de grill

Alles wat fatsoenlijk dik en smaakvol vlees heeft, en op de grill kan of in de oven vind ik fijn.
En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_47590295
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:24 schreef Curiosity het volgende:

[..]

En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
Nou dan weet ik niet waar jij je tilapia koopt, maar Kabeljauw ligt ver boven de prijs van tilapia.
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_47590326
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:24 schreef Curiosity het volgende:

[..]

En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
pardon?

onlangs nog kabeljauw gekocht (verse?)

en voor de rest, paupervis is een groot woord, maar ik lust het ook niet, echt een supermarkt vis
  vrijdag 23 maart 2007 @ 18:45:01 #53
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47590441
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:40 schreef KritischeMassa het volgende:

[..]

pardon?

onlangs nog kabeljauw gekocht (verse?)

en voor de rest, paupervis is een groot woord, maar ik lust het ook niet, echt een supermarkt vis
Tiliapia is geen supermarkt vis, je komt zeker nooit op de vismarkt.
Het werd al in de koloniale tijd gegeten, het is al best een "oude" vissoort.

De tilipia wordt heel vaak gekweekt, daarom is het vaak een vaste prijs die er aan hangt, maar het is echt geen paupervis, volgens mij zijn jullie in de war met koolvis.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 23 maart 2007 @ 18:45:55 #54
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47590464
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:24 schreef Curiosity het volgende:

[..]

En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
duurder?
Hier op de markt krijg je er 4 voor 5 euro
Overigens vind ik zelfs een flauwe vis als kabeljauw nog beter te pruimen dan dit mormel
  vrijdag 23 maart 2007 @ 18:47:27 #55
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47590502
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 17:44 schreef Richie_Rich het volgende:
Kun je snoek ook eten?

Ik heb onlangs wel snoekbaars gegeten en dat is inderdaad erg lekker.
Zelfs snoek uit de sloot kan echt heel lekker zijn
  vrijdag 23 maart 2007 @ 18:51:15 #56
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47590603
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:45 schreef SHE het volgende:

[..]

duurder?
Hier op de markt krijg je er 4 voor 5 euro
Overigens vind ik zelfs een flauwe vis als kabeljauw nog beter te pruimen dan dit mormel
Zal de gekweekte versie zijn.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_47590646
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:45 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Tiliapia is geen supermarkt vis, je komt zeker nooit op de vismarkt.
Het werd al in de koloniale tijd gegeten, het is al best een "oude" vissoort.

De tilipia wordt heel vaak gekweekt, daarom is het vaak een vaste prijs die er aan hangt, maar het is echt geen paupervis, volgens mij zijn jullie in de war met koolvis.
ja of tja, in ieder geval de markt, waar ze ook vis verkopen

oud of niet, ik lust hem nog steeds niet

en nee koolvis geef ik aan mijn katers
  vrijdag 23 maart 2007 @ 19:00:34 #58
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47590869
Maar wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik sowieso niet begrijp waarom sommige mensen hier moeten gaan roepen wat ze wel of niet te vreten vinden, en het maar gelijk een paupervis oid, moeten noemen.
Er zijn nu eenmaal mensen die het wel lusten, gelukkig zijn er genoeg vissoorten en is er keus voor iedereen.
Lust je een vissoort niet prima, maar houdt het lekker voor jezelf.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 23 maart 2007 @ 19:04:47 #59
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47591005
dan wil ik dat je voor je houd dat je hem lekker vind. dat kwetst me namelijk!
pi_47591091
en vooral niet zeggen dat kabeljauw goedkoper is
  vrijdag 23 maart 2007 @ 19:11:41 #61
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_47591248
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:00 schreef Curiosity het volgende:
Maar wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik sowieso niet begrijp waarom sommige mensen hier moeten gaan roepen wat ze wel of niet te vreten vinden, en het maar gelijk een paupervis oid, moeten noemen.
Er zijn nu eenmaal mensen die het wel lusten, gelukkig zijn er genoeg vissoorten en is er keus voor iedereen.
Lust je een vissoort niet prima, maar houdt het lekker voor jezelf.
Precies.
Niet iedereen eet nou eenmaal elke keer zeewolf, tarbot, tong, heilbot of zeebaars.
Gewone supermarktvisjes als pangasius of tilapia kunnen soms ook best lekker klaargemaakt worden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 23 maart 2007 @ 19:12:31 #62
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47591279
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:04 schreef SHE het volgende:
dan wil ik dat je voor je houd dat je hem lekker vind. dat kwetst me namelijk!
je hebt graag het laatste woord he?.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 23 maart 2007 @ 19:14:10 #63
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47591334
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:07 schreef KritischeMassa het volgende:
en vooral niet zeggen dat kabeljauw goedkoper is
Als het net als kabeljauw vers aangevoerd wordt is het net zo duur, maar ach, jij kent allen de kweekvariant.
Ja, en die wordt in nl gekweekt, scheelt weer kosten.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_47591434
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:14 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Als het net als kabeljauw vers aangevoerd wordt is het net zo duur, maar ach, jij kent allen de kweekvariant.
Ja, en die wordt in nl gekweekt, scheelt weer kosten.
sjees wat weet jij nu helemaal van mij, je denkt iniedergeval een hoop te weten

ik kom niet op een vismarkt en ik eet alleen gekweekte kabeljauw

ga toch breien miep
  vrijdag 23 maart 2007 @ 19:22:28 #65
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47591636
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:17 schreef KritischeMassa het volgende:

[..]

sjees wat weet jij nu helemaal van mij, je denkt iniedergeval een hoop te weten

ik kom niet op een vismarkt en ik eet alleen gekweekte kabeljauw

ga toch breien miep
Ga nou niet dapper doen.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_47591747
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:22 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Ga nou niet dapper doen.
bwehehehehe jij bent echt een stumper he
pi_47592291
Kibbelen over vis

Alle vis is goddelijk, mits goed klaar gemaakt. Zeewolf is zalig, een stevige tonijn op de grill is echt lekker, botervis met chardonnay uit de oven is ook heerlijk, rode poon is verrukkelijk, haring ook niet te versmaden, grote stukken kabeljauw in de bouillabaise is yummie, gerookte zalm op een pistoletje, gebakken sliptong en scholletjes etc etc...Mmmmmmm.

Vis vind ik echt veel lekkerder dan vlees en toch eet ik het maar 2x in de week of zo.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_47592323
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:39 schreef Isabeau het volgende:
Kibbelen over vis
kibbeling is toch ook vis
pi_47594492
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:52 schreef KritischeMassa het volgende:
en nee koolvis geef ik aan mijn katers
Niets mis met koolvis. Het hangt er gewoon van af hoe je het bereidt. Het is typisch zo'n vis die ik in een curry zou gebruiken.

Overigens is koolvis familie van de kabeljauw
pi_47594870
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 20:35 schreef devzero het volgende:

[..]

Niets mis met koolvis. Het hangt er gewoon van af hoe je het bereidt. Het is typisch zo'n vis die ik in een curry zou gebruiken.

Overigens is koolvis familie van de kabeljauw
ja maar om die beesten stil te houden als ik mijn vissie maak moet ik wel

ik heb extreem onopgevoedde katers
  vrijdag 23 maart 2007 @ 20:45:09 #71
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47594878
Ook erg lekker is onderstaande.

Sint Pietersvis in pikante tomatensaus

Hoofdgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd ca. 25 minuten

stukje gemberwortel van ca. 1 cm
1 teentje knoflook
1 rode Spaanse peper
4 takjes verse koriander
200 g snijbonen
1 blik tomatenstukjes
1 pak Iglo Sint Pietersvis
(wok)olie
zout, peper

Bereiden

Schil de gember en rasp het fijn. Pel en snipper het teentje knoflook. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en hak het fijn. Hak de koriander fijn. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in reepjes. Verhit 2 eetlepels (wok)olie in een koekenpan of wok. Fruit de gember, knoflook en peper ca. 1 minuut. Voeg de tomatenstukjes toe en laat de saus ca. 5 minuten zachtjes sudderen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Voeg de Sint Pietersvis en reepjes snijboon toe en laat het geheel in ca. 15 minuten gaar sudderen. Bestrooi met de koriander.



Tips

Lekker met witte rijst.

Bron
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_47689444
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 20:35 schreef devzero het volgende:

[..]

Niets mis met koolvis. Het hangt er gewoon van af hoe je het bereidt. Het is typisch zo'n vis die ik in een curry zou gebruiken.

Overigens is koolvis familie van de kabeljauw
Nouja, om daar maar even op in te haken: vis is gewoon te duur voor mij. Ik eet eigenlijk altijd vegetarisch of iets met diepvrieszalm of diepvriestonijnsteaks omdat die nog wel enigszins te betalen zijn.

Hebben jullie nou leuke tips met goedkope vis uit de supermarkt (dus inderdaad de koolvis/diepvrieszalm) of tips qua welke vissen wanneer/waar nou goedkoop op de kop te tikken zijn ? Bijv. in het voorjaar is die-en-die vis goedkoop op de markt, want ik weet daar niks vanaf.

En a.j.b. geen gezeik zo van "Als je geen goeie vis kan betalen eet het dan niet". Sommige mensen hebben daar gewoon geen geld voor.
It's my party and I'll cry if I want to.
pi_47690626
Ik vind pangasius die je hier koopt niet zo lekker, behalve als je er een echt lekker pittige saus bij doet. Tilapia idem dito, ik ben toch meer van de zeevis. Best te eten maar het moet het van de saus en kruiden hebben. Maar ja dat geldt voor kip ook. Dat is zonder kruiden ook smakeloos.
Lekker vind ik gerookte zalm, haring, en lekker gegrilde vis (sardines, zeebaars, tonijn) en natuurlijk zeevruchten al weet ik niet in hoeverre dat als "vis" wordt gezien. Maar lekkere mosselen of st jacobsschelpen zijn niet te weerstaan maar dan moeten ze wel goed klaargemaakt zijn en dat soort dingen laat ik dan weer aan de vakmensen over, ik zal niet snel dat zelf klaar gaan maken.. Ik eet dit soort dingen vrijwel nooit in NL behalve soms mosselen. In Frankrijk of Belgie zijn ze vaak beter.
pi_47692142
. Bretagne. .

We waren op een gegeven moment in een of ander random Bretons dorp aan het kamperen, en het was zo ontzettend koud en klote in de zomer, met zoveel regen, dat we op een gegeven moment maar het dorp in waren gegaan om daar uit eten te gaan omdat we zo chaggrijnig waren dat het laatste waar we zin in hadden was het koken op zo'n eenpits gasje. En we kwamen toen terecht in het restaurant van een hotel daar, het enige wat er was in het dorp zo'n beetje. Ik had toen zeewolf besteld. En in de saus had ik toen zo achteloos 6(zegge "zes") coquilles St. Jacques.

En het was echt ONTZETTEND lekker.
It's my party and I'll cry if I want to.
  maandag 26 maart 2007 @ 23:02:57 #75
173558 Viswijfje
OF JE VIS LUST!!
pi_47693518
-knip-

[ Bericht 95% gewijzigd door Isabeau op 27-03-2007 11:01:30 (als je niets normaals kan zeggen zeg dan niets) ]
[b]ben jij die lekkere vent? bewijs me maar!!!![/b]
zaterdag [b]11 maart[/b] 2007 [b]13:22[/b] schreef BerenDD: Ik vind VW lief :Y Want ze vind mij lief!
woensdag [b]17 oktober[/b] 2006 [b]14:12[/b] schreef yvonne: viswijfje (L)
  Moderator maandag 26 maart 2007 @ 23:15:36 #76
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_47694202
quote:
Op maandag 26 maart 2007 23:02 schreef Viswijfje het volgende:
Ja ja jaaaaa
maak me klaaaaar!
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
  dinsdag 27 maart 2007 @ 00:23:27 #77
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_47697277
quote:
Op maandag 26 maart 2007 21:43 schreef AudreyHepburn het volgende:

[..]

Nouja, om daar maar even op in te haken: vis is gewoon te duur voor mij. Ik eet eigenlijk altijd vegetarisch of iets met diepvrieszalm of diepvriestonijnsteaks omdat die nog wel enigszins te betalen zijn.

Hebben jullie nou leuke tips met goedkope vis uit de supermarkt (dus inderdaad de koolvis/diepvrieszalm) of tips qua welke vissen wanneer/waar nou goedkoop op de kop te tikken zijn ? Bijv. in het voorjaar is die-en-die vis goedkoop op de markt, want ik weet daar niks vanaf.

En a.j.b. geen gezeik zo van "Als je geen goeie vis kan betalen eet het dan niet". Sommige mensen hebben daar gewoon geen geld voor.
Heb je de mogelijkheid om bij de Makro in te kopen, dan moet je het daar (uit de diepvries) halen

Momentele in de folder (o.a.)

Vers:
Sardines ¤3.90 de kilo (complete vis)
Zeewolffilet ¤13.10 de kilo

Diepvries:
Rode Poon filet ¤6.60 kilo
Tropische(?) tongfilet ¤7.30 de kilo
Kabeljauwfilet ¤8 de kilo
Tonijnsteaks ¤6.30 de kilo

Lijken me prima prijzen. Anders naar de markt en kijken wat de aanbieding is. Succes in ieder geval.
Budgetair te vermijden vissen zijn bijvoorbeeld paling, zeetong, wilde zalm (Alaska), st. Jakobs dingen
  dinsdag 27 maart 2007 @ 02:54:30 #78
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_47699888
quote:
Op maandag 26 maart 2007 23:02 schreef Viswijfje het volgende:
-knip dus-
Wat een kut-kloon.

[ Bericht 16% gewijzigd door Isabeau op 27-03-2007 11:02:06 (Wat Golfer zegt.) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 27 maart 2007 @ 09:51:04 #79
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47702274
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 00:23 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Heb je de mogelijkheid om bij de Makro in te kopen, dan moet je het daar (uit de diepvries) halen

Momentele in de folder (o.a.)

Vers:
Sardines ¤3.90 de kilo (complete vis)
Zeewolffilet ¤13.10 de kilo

Diepvries:
Rode Poon filet ¤6.60 kilo
Tropische(?) tongfilet ¤7.30 de kilo
Kabeljauwfilet ¤8 de kilo
Tonijnsteaks ¤6.30 de kilo

Lijken me prima prijzen. Anders naar de markt en kijken wat de aanbieding is. Succes in ieder geval.
Budgetair te vermijden vissen zijn bijvoorbeeld paling, zeetong, wilde zalm (Alaska), st. Jakobs dingen
Makro heeft op het moment inderdaad veel vis in de aanbieding, als alles meezit ga ik zaterdag ook even daar shoppen.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  dinsdag 27 maart 2007 @ 09:52:51 #80
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47702325
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_47704254
quote:
Op maandag 26 maart 2007 21:43 schreef AudreyHepburn het volgende:

Nouja, om daar maar even op in te haken: vis is gewoon te duur voor mij.
Makreel is heel goedkoop, op de Albert Cuijp markt betaal ik minder dan 2 euro voor een hele makreel.
pi_47704815
. Ik hou niet van makreel. En ik heb geen Makropas. Daar ga je al. .
It's my party and I'll cry if I want to.
  dinsdag 27 maart 2007 @ 22:23:26 #83
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_47729986
quote:
Op dinsdag 27 maart 2007 11:15 schreef AudreyHepburn het volgende:
. Ik hou niet van makreel. En ik heb geen Makropas. Daar ga je al. .
Tja, dan toch de markt. Gewoon kijken wat er ligt voor een mooie prijs. De prijs is nl. ook gewoon afhankelijk van wat er allemaal gevangen is. Soms is de slibtong spotgoedkoop, dan de schol weer etc. etc.
  woensdag 28 maart 2007 @ 08:30:10 #84
111571 klaarover
klaar? over!
pi_47737699
Op de markt is de wijting nooit duur. En verse makreel (niet-gerookt) is ook niet duur.
Prima paupervissen dus, zo je wilt.
Zelf fileren, zelf bakken, dan kan je voor 50ct per visje klaar zijn!
pi_47738122
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 11:41 schreef Curiosity het volgende:

[..]

ROMIGE VIS MET TOMAAT UIT DE OVEN

Benodigdheden:
1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden (ik gebruik de standaard boursin)
3 tomaten
500 gram kabeljauwfilet of tilapiafilet
1 eetlepel citroensap
zout, versgemalen peper
2 eetlepels bieslook
75 gram geraspte kaas

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in stukjes. Wrijf de visfilet in met citroensap, zout en peper en leg de filet in een lage ovenschaal. Strijk de Boursin Cuisine erover en verdeel de tomaat en bieslook erover. Strooi de kaas erover. Bak de visfilet in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.


Serveer tips:
Lekker met aardappelpuree en veldsla met wortel


Bron
Bedankt voor het recept, gaan we volgende week meteen proberen!
  woensdag 28 maart 2007 @ 09:09:17 #86
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47738293
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 09:00 schreef Pau100 het volgende:

[..]

Bedankt voor het recept, gaan we volgende week meteen proberen!
Ik ga het vanavond zelf eten, als de foto's er een beetje uitzien, zal ik er 1 plaatsen.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_47740984
lekker zalm uit de oven.

men nemen een zalm. doe dat in een folie. doe daar flink wat citroensap over, basilicum, tijm, en peterselie, en paar witte peperballetjes over. dan foli dicht maken en in de oven. baktijd 30 min.

inplaats van citroensap kun je water en dan wat citroen schijfjes doen.
of de citroen vervangen door tomaatjes.
yum yum lekker geen vet alleen gezond.
water of citroen is om het aanfikken te voorkomen.
mama van 3 kids!
  woensdag 28 maart 2007 @ 12:38:00 #88
41885 kless
morgen? waarom niet overmorgen
pi_47744701
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 19:39 schreef Isabeau het volgende:
Vis vind ik echt veel lekkerder dan vlees en toch eet ik het maar 2x in de week of zo.
MAAR???

Ik ga maar weer es een blikje tonijn verdelen over brood, met drupjes mayo als boter en peper voor de power. op een grof bruin brood.

En dat geheel dan maar es buiten in de zon op peuzelen.
Vrouwen moeten niet zeiken over hun uiterlijk. Met hun innerlijk is veel meer mis.
iGEM
pi_47744805
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 12:37 schreef Jelski het volgende:
ik eet lekkerbekjes en kibbelingen van de vismarkt.. oja visfrietjes..
lekker...
pi_47745110
zelfgerookte paling en/of rode poon
Je moet je het leven niet moeilijker maken dan strikt noodzakelijk
pi_47747142
ow heerlijk tonijn.

tonijn met groenten(wel de erwtje uit halen) fijn prakken, met heel fijn gesneden uitje, wat slasaus en peterseli en dan op brood of toastje
mama van 3 kids!
pi_47754518
Wat voor groenten met erwten bedoel je?
Sweet and innocent...
pi_47758271
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 16:35 schreef Innocence het volgende:
Wat voor groenten met erwten bedoel je?
je hebt blikjes tonijn met groente en dan moet je die erwten eruit halen.
mama van 3 kids!
  woensdag 28 maart 2007 @ 19:02:51 #94
3869 David
Drum the drums
pi_47759726
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 18:20 schreef Popples het volgende:

[..]

je hebt blikjes tonijn met groente en dan moet je die erwten eruit halen.
nee hoor. erwtjes zijn lekker!
pi_47768981
quote:
Op woensdag 28 maart 2007 19:02 schreef David het volgende:

[..]

nee hoor. erwtjes zijn lekker!
maar niet als je die prakt door je mengsel. maar toch zijn ze goor vind ik alleen verse zelf schoongemaakte erwten zijn lekker.
mama van 3 kids!
pi_47770869
Ik panneer regelmatig allerlei vissoorten met Ras EL-HANOUT, das een marokaans kruiden mengsel, is echt super lekker
Lekker om goedkope vis mee op te leuken kwa smaak, maar ook erg lekker op een dikke zalmmoot!
pi_47773793
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 18:24 schreef Curiosity het volgende:

[..]

En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
Smerige Afrikaanse rotzooi is het, puur omdat er bijna nergens meer op gevist mag worden importeren ze deze rommel.
Samen met Panga, de Vietnamese variant van commerciele viskweek

Doe mij maar een stukje seizoensvis!
  maandag 5 november 2007 @ 17:34:49 #98
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_54384380
Tijd voor een schopje!

Gisteren heb ik bij de visboer twee dorades gehaald. En ik heb ze bereid in een zoutkorst. Erg lekker en extreem makkelijk!

Vraag aan je visboer de dorade's leeg te halen, maar laat de schubben erop zitten.
Maak het zout een beetje vochtig, ongeveer zoals vochtig zand, dan blijft het mooi plakken.
Leg een dikke laag grof zout (ongeveer een centimeter) op de bakplaat. Stop in de buik van iedere Dorade een of meerdere schijven citroen. Leg de Dorade op de zoutlaag, en bedek de gehele Dorade weer met een laag van ongeveer 1 cm grof zout.

In een voor verwarmde oven (pak 'm beet gasstand 6 of 7) laat je 'm dan ongeveer 25-30 minuten garen.
Dan sloop je de zoutkorst eraf (die nu hard is), haal je de huid er vanaf en fileer je de vis. Reken op ongeveer een Dorade per twee personen.

Serveren met in boter gebakken paddestoelen, rijst en een groene salade.
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
pi_54391014
Ik vind vis lekker! Vooral zalm
Maar eigenlijk eet ik het alleen als ik uit eten ga.
Thuis kom ik niet verder dan een blikje tonijn aanmaken voor op brood of een bakje viscuisine de oven in schuiven
Ik ga eens een lekker recept zoeken met zalm en dat proberen te maken.
E.
pi_54391646
blikje tonijn, daar salade voor op brood of toast maken

De zalm van de aldi in roomsaus zelf wat spinazie erbij en smullen
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')