abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_47534537
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 12:37 schreef Jelski het volgende:
ik eet lekkerbekjes en kibbelingen van de vismarkt.. oja visfrietjes..

als ik het zelf maak, dan verfikt het!:P
Omdat vis zoveel gezonder is dan vlees, zeker?

Wat ik weleens maak: zalmmoten in stukjes snijden en even bakken met een uitje en wat knoflook. Dan wat crème fraîche erbij, eventueel wat witte wijn, en dan over de pasta. Makkelijker kan niet.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_47537729
Vis a la meuniere is mijn favoriete bereidingswijze: door de bloem gehaald en in boter gebakken, meteen geserveerd met een citroenschijfje.
Hoewel gebarbequede forel of sardien ook niet te versmaden is...
  donderdag 22 maart 2007 @ 09:28:28 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_47538467
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 00:20 schreef Jeffo het volgende:

[..]

Afspoelen met water, droogdeppen en dan pas bakken. Raad ik sowieso aan voor alle zalm.
Heeft niets met de bereidingswijze te maken, kweekzalm vind ik gewoon smerig.
Ik snap werkelijk niet waarom mensen zo gek zijn op zalm, eigenlijk smaakt alle andere vis beter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 22 maart 2007 @ 13:44:34 #29
3869 David
Drum the drums
pi_47545863
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 09:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heeft niets met de bereidingswijze te maken, kweekzalm vind ik gewoon smerig.
Ik snap werkelijk niet waarom mensen zo gek zijn op zalm, eigenlijk smaakt alle andere vis beter.
Dat is jouw persoonlijke mening waar natuurlijk niet iedereen mee akkoord hoeft te gaan! Ik hou wel van zalm (maar ook van andere vissoorten).

Vis is niet altijd gemakkelijk te bereiden aangezien het nogal snel taai kan worden door te lang koken/braden, etc. Een beetje gevoel is dus nodig...

ik heb wel eens verse tagliatelle (jaja zelf uitgerold en gesneden) met een vissaus (mengeling van kabeljauw, pollak, zalm en garnalen) gemaakt.

ingrediënten (4-6 personen):

3 dl droge witte wijn
85 g bloem
halve liter room (of melk, of een mengeling. Hoe meer melk hoe meer bloem)
een grote ui
véél knoflook (naar smaak natuurlijk)
prei
dragon
peper, zout, etc.
kilo vis/zeevruchten
eventueel wat kerrie (altijd lekker bij vis)

Ui en knoflook even fruiten (in olijfolie of boter), daarna prei toevoegen en even fruiten. roer de bloem er door tot je een gladde massa krijgt, daarna wijn toevoegen, daarna de room/melk. Aan de kook brengen tot de saus gebonden is. Vis en dragon toevoegen, minuut laten doorwarmen en kruiden naar smaak.
  donderdag 22 maart 2007 @ 14:49:25 #30
269 vats
Live life to the max!
pi_47548129
quote:
Op woensdag 21 maart 2007 12:37 schreef Jelski het volgende:
ik eet lekkerbekjes en kibbelingen van de vismarkt.. oja visfrietjes..

als ik het zelf maak, dan verfikt het!:P
das geen vis..... das vis met een zooi paneer er om heen... zonde van de vis!
  donderdag 22 maart 2007 @ 16:34:18 #31
165237 Leef
Sunny side up!
pi_47551760
Schol en tong paar minuutjes frituren in soyaolie mmmmmm
(schol eerst in een melkpapje dopen voor je 'm in de frituur gooit)

Zalm en papillote

voorverwarm de oven 200 graden

maak een pakje van de zalm door een vierkant stuk alufolie te pakken
dat smeer je in met roomboter
daar strooi je verse dille op
daar leg je een moot zalm op
maal er peper en zout over
leg er een plak kruidenboter & een schijfje citroen op
maak het nu tot een pakketje wat alleen nog aan de bovenkant open is
giet er een scheutje droge witte wijn over
vouw het pakketje dicht

leg het pakje 12 min in een ovenschaal in de oven.
serveer het pakje in aluminiumfolie op het bord, als een cadeautje!
lekker met krieltjes en groente als: courgette of venkel

Zo makkelijk en zo lekker..

[ Bericht 0% gewijzigd door Leef op 23-03-2007 05:58:32 ]
pi_47552322
Farfalle met mediterrane kabeljauw uit de oven
Italiaans hoofdgerecht met Pasta

Bereidingstijd 30 minuten
Aantal personen 4 personen

Ingredienten

350 g Honig Farfalle
4 tomaten
4 zongedroogde tomaatjes op olie
100 g zwarte olijven zonder pit
400 g kabeljauwfilets
3 eetlepels verse Italiaanse kruiden of gedroogd kruiden
1 dl witte wijn
150 g geraspte kaas
peper en zout
Bereiding
1. Verwarm de oven op 180 °C.
Was de tomaten en snijd ze in parten. Hak de zongedroogde tomaatjes in stukjes en snijd de olijven in ringen.

2. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel de verse en de gedroogde tomaten, de olijven en de kruiden over de vis.

3. Schenk de witte wijn er overheen.
Strooi er peper en zout en de geraspte kaas over.

4. Plaats de schaal op een rooster in het midden van de oven en bak het gerecht in 25 minuten goudbruin en gaar.

5. Kook intussen de farfalle volgens de algemene bereidingswijze op het pak gaar.
Serveer de farfalle bij de vis.
Lekker bij
Een groene salade met een dressing met zonnebloempitten.


Ik heb dit laatst met een paar vriendinnen gegeten, wij hebben toen de olijven samen met de zongedroogde tomaatjes in de keukenmachine fijn gehakt, daarbij lekkere kruiden, tomaten puree en een beetje wijn (water kan ook). En dat door elkaar mengen.

Dat hebben wij over de vis gedaan, dan krijg je nl een lekker sausje voor bij de pasta, en dan de gewone tomaatje en geraspte kaas erover en in de oven.
pi_47552786
Ik gril veel visjes, lekker met een beetje grof zeezout erover.

Of witvis in wittewijnsaus, voor lekker met sliptong of schol.

Wijn met visboullion in een pan verwarmen, vis in ongeveer 5 minuutjes erin pocheren. Vis ergens in warmhouden. Eidooier loskloppen met wat slagroom en bij de wijn/boulion gieten, roeren en laten binden. Dat over de visjes heen. Heerlijk!
Sweet and innocent...
  donderdag 22 maart 2007 @ 17:14:06 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_47553342
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 14:49 schreef vats het volgende:

[..]

das geen vis..... das vis met een zooi paneer er om heen... zonde van de vis!
Paneer? Om een Lekkerbek?
LOL
Je gebruikt een (bier)beslag en ik vind er niets mis mee, een stukkie vis te frituren in een beslagje.
Liever een lekkerbek dan een stuk noorse zalm.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 22 maart 2007 @ 19:22:11 #35
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_47557431
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 00:16 schreef golfer het volgende:
Ja, dat is echt vis klaarmaken.
Ja, je maakt met de vis een salade klaar

Maar even nog een receptje dan
quote:
Sardines uit de oven

Benodigdheden
800 gram schoongemaakte sardines
1 grote ui
500 gram tomaten
4 el olijfolie
25 gram boter
zout
peper
1 el venkelzaadjes
50 gram paneermeel

Bereiding
Hak 1 grote ui fijn. Dompel 500 gram tomaten enkele tellen onder in kokend water en ontvel ze. Verwijder vervolgens de zaadlijsten en snijd de tomaten in stukjes. Smelt in een pan 4 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui op laag vuur in ca. 3 minuten glazig. Voeg de tomaat, zout en peper toe. Stoof alles op een laag vuur tot een dikke saus. Was ondertussen de sardines in koud water en dep ze droog. Bestrooi ze met zout en peper. Bedek de bodem van een met boter ingevette lage ovenschaal met de saus. Leg hierin de sardines. Kneus de venkelblaadjes en meng deze met paneermeel. Strooi dit over het geheel in de ovenschaal. Smelt 25 gram boter en sprenkel dit er tenslotte over. Laat de sardineschotel in een voorverwarmde oven van 175 graden in ca. 30 minuten goudbruin en gaar worden.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_47559638
Ik ben gek op stevige vis zoals zeewolf. Ook heb ik bijna altijd wel een zak met vis als wijting in de diepvries voor als ik geen zin heb om boodschappen te doen. Lokale vis (golf van mexico) die ik vaak eet is red snapper en grouper (geen idee wat de nederlandse naam daarvoor is). Meestal bak ik de vis, op de bbq of in zilverfolie in de oven. Maar ik gebruik ook wel wit vis in stukjen gesneden in curries.
  donderdag 22 maart 2007 @ 22:14:10 #37
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47563329
Kabeljauw uit de oven met boursin.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 23 maart 2007 @ 05:57:29 #38
165237 Leef
Sunny side up!
pi_47570416
quote:
Op donderdag 22 maart 2007 09:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heeft niets met de bereidingswijze te maken, kweekzalm vind ik gewoon smerig.
Ik snap werkelijk niet waarom mensen zo gek zijn op zalm, eigenlijk smaakt alle andere vis beter.
nog nooit wilde ierse (trim 6) geproefd zeker

smelt.. op.. je.. tong
pi_47574476
Lekkere recepten allemaal. Zo kunnen we even vooruit met z'n allen
@Curiosity: Hoe maak je kabeljouw met boursin uit de oven? KLinkt lekker!
  vrijdag 23 maart 2007 @ 11:41:52 #40
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47575920
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 11:01 schreef Pau100 het volgende:
Lekkere recepten allemaal. Zo kunnen we even vooruit met z'n allen
@Curiosity: Hoe maak je kabeljouw met boursin uit de oven? KLinkt lekker!
ROMIGE VIS MET TOMAAT UIT DE OVEN

Benodigdheden:
1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden (ik gebruik de standaard boursin)
3 tomaten
500 gram kabeljauwfilet of tilapiafilet
1 eetlepel citroensap
zout, versgemalen peper
2 eetlepels bieslook
75 gram geraspte kaas

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in stukjes. Wrijf de visfilet in met citroensap, zout en peper en leg de filet in een lage ovenschaal. Strijk de Boursin Cuisine erover en verdeel de tomaat en bieslook erover. Strooi de kaas erover. Bak de visfilet in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.


Serveer tips:
Lekker met aardappelpuree en veldsla met wortel


Bron
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_47575994
Doe mij maar gewoon een lekker gebakken schelvisje , lekker gebakken in de olie
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_47577298
Ik at vaak gerookte makreel, maar nu niet meer.

Kibbeling is ook lekker, op zijn tijd.

Gerookte paling is ook wel lekker

Nu eten we regelmatig gekweekte tilapia filet.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_47577385
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 12:26 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik at vaak gerookte makreel, maar nu niet meer.

Kibbeling is ook lekker, op zijn tijd.

Gerookte paling is ook wel lekker

Nu eten we regelmatig gekweekte tilapia filet.
Tilapia
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
pi_47577691
Scholfilet is ook heel lekker

Of slibtong.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
  vrijdag 23 maart 2007 @ 12:45:39 #45
173558 Viswijfje
OF JE VIS LUST!!
pi_47577828
Leuke topic
ik hou er wel van ja, vooral zalm

Vis het meest veelzijdige stukje vlees VIS!
[b]ben jij die lekkere vent? bewijs me maar!!!![/b]
zaterdag [b]11 maart[/b] 2007 [b]13:22[/b] schreef BerenDD: Ik vind VW lief :Y Want ze vind mij lief!
woensdag [b]17 oktober[/b] 2006 [b]14:12[/b] schreef yvonne: viswijfje (L)
  vrijdag 23 maart 2007 @ 13:07:41 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_47578508
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 05:57 schreef Leef het volgende:

[..]

nog nooit wilde ierse (trim 6) geproefd zeker

smelt.. op.. je.. tong
Waarom denk je dat ik neerzet dat ik niet van kweekzalm houd?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_47586259
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 05:57 schreef Leef het volgende:

[..]

nog nooit wilde ierse (trim 6) geproefd zeker

smelt.. op.. je.. tong
Wat dan weer niets is , vergeleken met de canadese wildvang

maar over het algemeen is zalm natuurlijk veels te overgewaardeerd voor wat je krijgt.

Doe mij een lekker schelvisje, een gulletje, een stukje Zwaardvis of Tonijn
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  vrijdag 23 maart 2007 @ 16:39:03 #48
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_47586729
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 12:29 schreef Joene het volgende:

[..]

Tilapia
De goorste 'vis' die ik ken.
Smakeloze rommel.
Zelfs op de markt geven ze het gratis weg.

Paupervis!

Qua vis liefst forel, of zelfs ordinaire snoek , verder idd zwaardvis, zeeduivel, of lekker gepaneerde rode poon van de grill , met een knoflooksaus van geperste knof met olie en water en daar een groot stuk duits brood bij
Sardines van de grill
Tonijn van de grill

Alles wat fatsoenlijk dik en smaakvol vlees heeft, en op de grill kan of in de oven vind ik fijn.
  vrijdag 23 maart 2007 @ 17:44:10 #49
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_47588888
Kun je snoek ook eten?

Ik heb onlangs wel snoekbaars gegeten en dat is inderdaad erg lekker.
  vrijdag 23 maart 2007 @ 18:24:00 #50
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_47589928
quote:
Op vrijdag 23 maart 2007 16:39 schreef SHE het volgende:

[..]

De goorste 'vis' die ik ken.
Smakeloze rommel.
Zelfs op de markt geven ze het gratis weg.

Paupervis!

Qua vis liefst forel, of zelfs ordinaire snoek , verder idd zwaardvis, zeeduivel, of lekker gepaneerde rode poon van de grill , met een knoflooksaus van geperste knof met olie en water en daar een groot stuk duits brood bij
Sardines van de grill
Tonijn van de grill

Alles wat fatsoenlijk dik en smaakvol vlees heeft, en op de grill kan of in de oven vind ik fijn.
En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.
Ik vind er niks smerigs aan.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')