Omdat vis zoveel gezonder is dan vlees, zeker?quote:Op woensdag 21 maart 2007 12:37 schreef Jelski het volgende:
ik eet lekkerbekjes en kibbelingen van de vismarkt.. oja visfrietjes..
als ik het zelf maak, dan verfikt het!:P
Heeft niets met de bereidingswijze te maken, kweekzalm vind ik gewoon smerig.quote:Op donderdag 22 maart 2007 00:20 schreef Jeffo het volgende:
[..]
Afspoelen met water, droogdeppen en dan pas bakken. Raad ik sowieso aan voor alle zalm.
Dat is jouw persoonlijke mening waar natuurlijk niet iedereen mee akkoord hoeft te gaan! Ik hou wel van zalm (maar ook van andere vissoorten).quote:Op donderdag 22 maart 2007 09:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heeft niets met de bereidingswijze te maken, kweekzalm vind ik gewoon smerig.
Ik snap werkelijk niet waarom mensen zo gek zijn op zalm, eigenlijk smaakt alle andere vis beter.
das geen vis..... das vis met een zooi paneer er om heen... zonde van de vis!quote:Op woensdag 21 maart 2007 12:37 schreef Jelski het volgende:
ik eet lekkerbekjes en kibbelingen van de vismarkt.. oja visfrietjes..
als ik het zelf maak, dan verfikt het!:P
Paneer? Om een Lekkerbek?quote:Op donderdag 22 maart 2007 14:49 schreef vats het volgende:
[..]
das geen vis..... das vis met een zooi paneer er om heen... zonde van de vis!
Ja, je maakt met de vis een salade klaarquote:
quote:Sardines uit de oven
Benodigdheden
800 gram schoongemaakte sardines
1 grote ui
500 gram tomaten
4 el olijfolie
25 gram boter
zout
peper
1 el venkelzaadjes
50 gram paneermeel
Bereiding
Hak 1 grote ui fijn. Dompel 500 gram tomaten enkele tellen onder in kokend water en ontvel ze. Verwijder vervolgens de zaadlijsten en snijd de tomaten in stukjes. Smelt in een pan 4 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui op laag vuur in ca. 3 minuten glazig. Voeg de tomaat, zout en peper toe. Stoof alles op een laag vuur tot een dikke saus. Was ondertussen de sardines in koud water en dep ze droog. Bestrooi ze met zout en peper. Bedek de bodem van een met boter ingevette lage ovenschaal met de saus. Leg hierin de sardines. Kneus de venkelblaadjes en meng deze met paneermeel. Strooi dit over het geheel in de ovenschaal. Smelt 25 gram boter en sprenkel dit er tenslotte over. Laat de sardineschotel in een voorverwarmde oven van 175 graden in ca. 30 minuten goudbruin en gaar worden.
quote:Op donderdag 22 maart 2007 09:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heeft niets met de bereidingswijze te maken, kweekzalm vind ik gewoon smerig.
Ik snap werkelijk niet waarom mensen zo gek zijn op zalm, eigenlijk smaakt alle andere vis beter.
ROMIGE VIS MET TOMAAT UIT DE OVENquote:Op vrijdag 23 maart 2007 11:01 schreef Pau100 het volgende:
Lekkere recepten allemaal. Zo kunnen we even vooruit met z'n allen
@Curiosity: Hoe maak je kabeljouw met boursin uit de oven? KLinkt lekker!
Tilapiaquote:Op vrijdag 23 maart 2007 12:26 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik at vaak gerookte makreel, maar nu niet meer.
Kibbeling is ook lekker, op zijn tijd.
Gerookte paling is ook wel lekker![]()
Nu eten we regelmatig gekweekte tilapia filet.
Waarom denk je dat ik neerzet dat ik niet van kweekzalm houd?quote:Op vrijdag 23 maart 2007 05:57 schreef Leef het volgende:
[..]nog nooit wilde ierse (trim 6) geproefd zeker
smelt.. op.. je.. tong
Wat dan weer niets is , vergeleken met de canadese wildvangquote:Op vrijdag 23 maart 2007 05:57 schreef Leef het volgende:
[..]nog nooit wilde ierse (trim 6) geproefd zeker
smelt.. op.. je.. tong
De goorste 'vis' die ik ken.quote:
En toch gek dat die paupervis duurder is als kabeljauw.quote:Op vrijdag 23 maart 2007 16:39 schreef SHE het volgende:
[..]
De goorste 'vis' die ik ken.
Smakeloze rommel.
Zelfs op de markt geven ze het gratis weg.
Paupervis!
Qua vis liefst forel, of zelfs ordinaire snoek, verder idd zwaardvis, zeeduivel, of lekker gepaneerde rode poon van de grill
, met een knoflooksaus van geperste knof met olie en water
en daar een groot stuk duits brood bij
![]()
Sardines van de grill![]()
Tonijn van de grill![]()
Alles wat fatsoenlijk dik en smaakvol vlees heeft, en op de grill kan of in de oven vind ik fijn.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |