Kan je morgen toevallig?quote:
Ik kom een paar eurootjes te kortquote:
Zet je beeldscherm dan wat lichter? En de foto's in het verslag zijn vrijwel allemaal door Bluezz genomen, ik heb me meer bezig gehouden met het entertainment.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 19:20 schreef tong80 het volgende:
Jammer dat de foto's zo donker zijn. De enige die wel helder is is van de borsten. Maar dat zal wel toeval zijn.
Dat is inderdaad wel vreemd ja... nu je het zegtquote:Op zaterdag 15 juli 2006 19:22 schreef Isabeau het volgende:
Is het trouwens heel gewoon in wat meer chiquere restaurants dat je niet iets anders krijgt als je geen wijn drinkt?
Het water was erg lekker hoorquote:Op zaterdag 15 juli 2006 19:25 schreef Duderinnetje het volgende:
Dat is inderdaad wel vreemd ja... nu je het zegt![]()
Vermoedelijk had je het wel gekregen als je het besteld had denk dat ze dachten dat je blij met het water was. Wat overigens ook heerlijk was.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 19:25 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Dat is inderdaad wel vreemd ja... nu je het zegt![]()
Ach ja, 3 sterren en dus weet ik wel zeker dat ik het wel had gekregenquote:Op zaterdag 15 juli 2006 19:30 schreef TinyPet het volgende:
Vermoedelijk had je het wel gekregen als je het besteld had denk dat ze dachten dat je blij met het water was. Wat overigens ook heerlijk was.
Wat mij betreft was echt alles heerlijk, maar ik ben een alleseter.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 19:32 schreef MUUS het volgende:
Maar vertel, wat was er niet lekker? Er zat vast iets tussen wat jullie niet zo vonden.
....er was ook een mini bolletje met maanzaadachtige zaadjes (denk eerder basilicumzaadjes trouwens) en die vond ik niet zo lekker. That's it.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 19:32 schreef MUUS het volgende:
Maar vertel, wat was er niet lekker? Er zat vast iets tussen wat jullie niet zo vonden.
Ik werd van te voren gewaarschuwd door ene golfer, dat dit met haringkuit écht naar haring smaakte, dus ik niet lekker zou vinden.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 19:32 schreef MUUS het volgende:
Inderdaad, maar 'Mag ik een Cola Light' is dan ook weer zo... euh... nou ja..
Maar vertel, wat was er niet lekker? Er zat vast iets tussen wat jullie niet zo vonden.
Dat is zo, en ook het boodschappen doen herkende ik net.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 19:41 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het zoals het op de menukaart staat niet echt heel erg smakelijk klinken: allerlei gerechten die ik echt nooit zou bestellen in een restaurant. Maar het was allemaal hemels![]()
Dat heb ik dus ook. Voornamelijk gaat het dan om bepaalde combinaties die 'raar' klinken. Blijkbaar moet je dus gewoon niet miepen en het proberen.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 19:41 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het zoals het op de menukaart staat niet echt heel erg smakelijk klinken: allerlei gerechten die ik echt nooit zou bestellen in een restaurant. Maar het was allemaal hemels![]()
Ik vond het 'hutspotje' het minst lekker. Maar ik ben ook geen fan van echte hutspot, dus dat zal het zijn. Verder heb ik van alles eigenlijk erg genotenquote:Op zaterdag 15 juli 2006 19:32 schreef MUUS het volgende:
Inderdaad, maar 'Mag ik een Cola Light' is dan ook weer zo... euh... nou ja..
Maar vertel, wat was er niet lekker? Er zat vast iets tussen wat jullie niet zo vonden.
Nee want we zaten niet in een chic restaurant vol gastenquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:03 schreef fratsman het volgende:
Voel je je nou niet ongemakkelijk om in zo´n chique restaurant vol gasten, gewoon foto´s te zitten maken?
Je hebt het niet helemaal begrepenquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:03 schreef fratsman het volgende:
Voel je je nou niet ongemakkelijk om in zo´n chique restaurant vol gasten, gewoon foto´s te zitten maken?
Er was door gimme.shelter ruim een half jaar van te voren gereserveerd.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 19:58 schreef PirE het volgende:
Ziet er behoorlijk smakelijk uit allemaal.
*jaloers is*
Hoe lang van te voren moesten jullie reserveren?
Ik vond het hutspotje erg lekker, maar wel minder lekker dan de rest.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:03 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik vond het 'hutspotje' het minst lekker. Maar ik ben ook geen fan van echte hutspot, dus dat zal het zijn. Verder heb ik van alles eigenlijk erg genoten
Maakt het ook uit of je al eerder bent geweest of niet dan?quote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:05 schreef TinyPet het volgende:
Denk dat het best lang van te voren vooral als je voor het eerst gaat![]()
Volgende keer zijn we natuurlijk oude bekenden van Sjonnie en Trees![]()
![]()
Denk het niet.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:06 schreef Isabeau het volgende:
Maakt het ook uit of je al eerder bent geweest of niet dan?
Overigens toen ik eenmaal het restaurent gezien had was ik helemaal blij dat we in de keuken gegeten hadden ik vond het interieur van het restaurent absoluut niet mooi (lees niet mijn smaak) en dat zou kwa eet experience zeker een minpuntje voor mijn eet experience zijn geweest (ambiance is ook belangrijk).quote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:05 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Je hebt het niet helemaal begrepenWe hebban na afloop een kijkje in het restaurant genomen en voor de rest hadden we niets met het restaurant te maken. De keuken zit onder het restaurant en het was daar niet echt chicque
Ergens waar ze kreeft serveren, is voor mij al vrij chique. Ik ben iemand van de brasserie'tjes en Lunchroomsquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:13 schreef Isabeau het volgende:
Chique? Ik vond het helemaal niet echt chique! Boven in het restaurant had ik me misschien niet op mijn gemak gevoeld, maar in de keuken voelde ik me al na een paar seconden helemaal thuis en op mijn gemak
Voor niemand van ons is dit dagelijkse kost hoorquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:15 schreef NanKing het volgende:
Ergens waar ze kreeft serveren, is voor mij al vrij chique. Ik ben iemand van de brasserie'tjes en Lunchrooms.
Tuurlijk niet was een geintje, we mogen zelfs misschien niet meer komen als ze erachter komt dat we haar Trees noemenquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:06 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Maakt het ook uit of je al eerder bent geweest of niet dan?
Ja, daar heb je natuurlijk wel gelijk inquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:16 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Voor niemand van ons is dit dagelijkse kost hoorMaar dat is de kunst van een goed restaurant: ervoor zorgen dat iedereen zich prettig voelt
![]()
We hebben niet gezocht hoor, we wilden gewoon alleen naar De Librije en nergens anders heenquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:17 schreef NanKing het volgende:
Ja, daar heb je natuurlijk wel gelijk in.
Hoe lang zijn jullie bezig geweest om een restaurant te vinden, als ik vragen mag?
Hoi Benny, als je meeleestquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:16 schreef TinyPet het volgende:
[..]
Tuurlijk niet was een geintje, we mogen zelfs misschien niet meer komen als ze erachter komt dat we haar Trees noemen![]()
Ons nieuw te openen restaurant noemen we natuuuuuurlijk El Bennyquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:19 schreef Isabeau het volgende:
We hebben niet gezocht hoor, we wilden gewoon alleen naar De Librije en nergens anders heen
(ja, el torro(
voor Bluezz) )
Ja, kijk, dát is ook wel heel speciaalquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:20 schreef MaLo het volgende:
Heeeeel gaaf, jullie avond! Leuk verslag en leuke foto's.
Ik ben jaloers op de mooie gerechten! Ik vond het al heel wat dat ik vorige week voor het eerst in mijn leven truffel had gegeten.
Golfer vroeg nog op het terras ( en ik ookquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:25 schreef Isabeau het volgende:
Er is geen foto van Derrick gemaakt hè
[afbeelding][afbeelding]
Ik kan me niet voorstellen dat dat origineel was. Dat wordt vast veel vaker gedaanquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:26 schreef TinyPet het volgende:
Hoi Bennie![]()
Overigens wat het zo leuk maakte was het ongedwongene in combinatie met het zalige eten. En word gewoon gelachen als iemand bij het hoofdgerecht voor de grap mayonaise besteld en niet beledigd gereageerd o.i.d.![]()
Er ist totquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:26 schreef Bluezz het volgende:
Golfer vroeg nog op het terras ( en ik ook) Derk?
Ohhhh aus der reihe
Ja, wie sagt man das...quote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:25 schreef Isabeau het volgende:
Er is geen foto van Derrick gemaakt hè
[afbeelding][afbeelding]
Dat heb ik gelukkig gemist danquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:26 schreef TinyPet het volgende:
Overigens wat het zo leuk maakte was het ongedwongene in combinatie met het zalige eten. En word gewoon gelachen als iemand bij het hoofdgerecht voor de grap mayonaise besteld en niet beledigd gereageerd o.i.d.![]()
Ze vragen van te voren keurig of er bepaalde zaken zijn die je liever niet wilt hebben en vervangen dat dan door andere gerechten.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:26 schreef Erosjuhhh het volgende:
zou er ook graag een keer heen willen gaan, helaas houd ik totaal niet van vis en wil ik er pas heen als ik vis ook kan waarderen en ik geld er voor heb
Nee das waar maar je hoort ook wel eens verhalen dat op zo'n grapje schamper gereageerd word.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:27 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik kan me niet voorstellen dat dat origineel was. Dat wordt vast veel vaker gedaan![]()
Ik had die 4 dubbele expresso trouwens achteraf beter niet kunnen nemen, want ik lag tot vanmorgen 06:30 nog na te stuiteren van de caffeïne in ons hotelbedje.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:31 schreef MUUS het volgende:
Ik word zo blij van deze foto.
Wil ik ook nu..
ik weet het. maar het lijkt mij zonde om een hele avond vleesgerechten te eten en zou het zelf graag afwisselen met visgerechten. en ik denk dat je op je 30ste je er beter thuisvoelt dan op je 20ste (zoals ik)quote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:30 schreef golfer het volgende:
[..]
Ze vragen van te voren keurig of er bepaalde zaken zijn die je liever niet wilt hebben en vervangen dat dan door andere gerechten.
Als jij geen vis lust, krijg je gewoon geen vis maar iets anders lekkers daar.
Gastvrijheid en de klant een plezierige avond bezorgen staan hoog in het vaandel van de Librije en dat is te merken aan de atmosfeer en iedereen, keukenpersoneel en bediening, is daarvan doordrongen.
Het zijn geen stijve knipmessen daar gelukkig.
Ik denk juist dat een bezoekje aan de Librije je wel eens van je afkeer van vis zou kunnen afhelpenquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:26 schreef Erosjuhhh het volgende:
impressive dit. ik hoor op school natuurlijk veel verhalen over dit restaurant (hotelschool) maar tis altijd leuk om zoiets te zien op foto met verhalen erbij!
het ziet er allemaal mooi en heel lekker uit.
zou er ook graag een keer heen willen gaan, helaas houd ik totaal niet van vis en wil ik er pas heen als ik vis ook kan waarderen en ik geld er voor heb
Ja MUUS! Volgend jaar! Gaan we weer!quote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:31 schreef MUUS het volgende:
Ik word zo blij van deze foto.
Wil ik ook nu..
Want.... wie zegt dat ie niet van haring houd en het sneller op had dan de restquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:36 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik denk weet wel zeker dat juist een bezoekje aan de Librije je wel eens van je afkeer van vis zou kunnen afhelpen![]()
zit er dik in, maar de eerste paar gerechten zal ik dan niet veel van genieten, kan ik beter thuis paar jaar vis eten (leren waarderen) en t dan doen.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:36 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Ik denk juist dat een bezoekje aan de Librije je wel eens van je afkeer van vis zou kunnen afhelpen![]()
Of met dezelfde ,maar dat zal daar wel niet het geval zijnquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:40 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
zit er dik in, maar de eerste paar gerechten zal ik dan niet veel van genieten, kan ik beter thuis paar jaar vis eten (leren waarderen) en t dan doen.
wat ik trouwens zo zie.. jullie tafel was niet ingedekt helemaal of wel? met 3x een mes en vork etc? kregen jullie gewoon een mes en vork bij elk gerecht nieuw?
Klopt elke keer een bijpassend gereedschapje per gang, en elke keer nieuw glazen voor de nieuwe wijnen.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:40 schreef Erosjuhhh het volgende:
wat ik trouwens zo zie.. jullie tafel was niet ingedekt helemaal of wel? met 3x een mes en vork etc? kregen jullie gewoon een mes en vork bij elk gerecht nieuw?
En Dude houdt niet van zoet, yeah right. Alle mierzoete toetjes waren ook bij haar allemaal snel op.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:38 schreef Bluezz het volgende:
Want.... wie zegt dat ie niet van haring houd en het sneller op had dan de rest
Meer dan genoeg en het was geen geintje.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:43 schreef TerroRobbie het volgende:
En hoeveel kost zo'n geintje nou?
Als al het bestek er al van te voren had gelegen dan was er geen plaats meer geweest op de tafelquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:40 schreef Erosjuhhh het volgende:
wat ik trouwens zo zie.. jullie tafel was niet ingedekt helemaal of wel? met 3x een mes en vork etc? kregen jullie gewoon een mes en vork bij elk gerecht nieuw?
En daarna wilde ze steeds ook nog even haar bord aflikken.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:44 schreef Isabeau het volgende:
En Dude houdt niet van zoet, yeah right. Alle mierzoete toetjes waren ook bij haar allemaal snel op.
En golfer met zijn venkel-afkeer.....quote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:44 schreef Isabeau het volgende:
[..]
En Dude houdt niet van zoet, yeah right. Alle mierzoete toetjes waren ook bij haar allemaal snel op.
Jaquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:40 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
zit er dik in, maar de eerste paar gerechten zal ik dan niet veel van genieten, kan ik beter thuis paar jaar vis eten (leren waarderen) en t dan doen.
wat ik trouwens zo zie.. jullie tafel was niet ingedekt helemaal of wel? met 3x een mes en vork etc? kregen jullie gewoon een mes en vork bij elk gerecht nieuw?
Ik lust ook geen venkelquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:50 schreef Duderinnetje het volgende:
En golfer met zijn venkel-afkeer.....
Het express niet noemen van de prijs kun je ook vrij kinderachtig noemen.... Hoe was de prijskwaliteit verhouding? Of mag ik dat ook niet vragen?quote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Meer dan genoeg en het was geen geintje.
Juist om kinderachtige opmerkingen over de prijs te voorkomen hebben we besloten het bedrag niet te vermelden in dit topic.
We wisten van te voren met z'n allen dat het niet goedkoop zou zijn.
dat is wel heerlijk ja.en ook niet steeds 1 ongebruikt wijnglas op tafel(het rode wijnglas tot bijna einde in dit geval)quote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:51 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Ja
Geen gemier met tig soorten bestek![]()
die is prima kan ik je ook wel vertellen, anders zou een restaurant geen 3 michelin sterren hebben. hierbij wordt namelijk niet alleen gelet op de smaak en het eten maar het hele gebeuren. zou het te duur zijn voor wat je krijgt zou het een ster minder hebben.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:56 schreef TerroRobbie het volgende:
[..]
Het express niet noemen van de prijs kun je ook vrij kinderachtig noemen.... Hoe was de prijskwaliteit verhouding? Of mag ik dat ook niet vragen?
Da's mooi want de mister zat hier te miepen over eerst oppoetsen van tafelmanieren, kennis en etiquetten en zo, maar met één vork, één mes en een bord kan er weinig mis gaanquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:51 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Ja
Geen gemier met tig soorten bestek![]()
Hoezo? Gaat je toch eigenlijk ook geen bal aanquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:56 schreef TerroRobbie het volgende:
[..]
Het express niet noemen van de prijs kun je ook vrij kinderachtig noemen....
Die verhouding was prima Terroquote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:56 schreef TerroRobbie het volgende:
[..]
Het express niet noemen van de prijs kun je ook vrij kinderachtig noemen.... Hoe was de prijskwaliteit verhouding? Of mag ik dat ook niet vragen?
Ik wil graag eigen ervaringen horen. Dat sterren verhaal geloof ik wel... Voor de een is het meer geld dan voor de ander. De een ervaart een bepaalde verleende service als prettig de ander als irritant... etc.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 20:58 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
die is prima kan ik je ook wel vertellen, anders zou een restaurant geen 3 michelin sterren hebben. hierbij wordt namelijk niet alleen gelet op de smaak en het eten maar het hele gebeuren. zou het te duur zijn voor wat je krijgt zou het een ster minder hebben.
als je beetje googled kun je overigens ook de prijs wel ongeveer berekenen die ze kwijt waren in totaal.
Het verslag staat aan het begin van dit topic.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 21:02 schreef TerroRobbie het volgende:
[..]
Ik wil graag eigen ervaringen horen. Dat sterren verhaal geloof ik wel... Voor de een is het meer geld dan voor de ander. De een ervaart een bepaalde verleende service als prettig de ander als irritant... etc.
Ja raar, viel mij ook op. Over eten praten na een culinair hoogstandje.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 21:09 schreef TerroRobbie het volgende:
Verslag gelezen inderdaad, maar daarin staat vooral veel over het eten zelf.
quote:Op zaterdag 15 juli 2006 21:11 schreef tong80 het volgende:
[..]
Ja raar, viel mij ook op. Over eten praten na een culinair hoogstandje.
ziet er inderdaad 'hemels' uit op die leuke foto's, geweldig zoals ze dat eten presenteren (al ben ikzelf meer een 'pannekoeken-eten-in de-keuken-type, maar every once in a while naar zo'n top restaurant, ah, hemels inderdaad!) Vraagje, is het restaurant in zo'n oude catacombe, zoals bijvoorbeeld de oude werfkelders in Utrecht? Ziet er gigantisch gezellig uit. had graag erbij geweest.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 19:41 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het zoals het op de menukaart staat niet echt heel erg smakelijk klinken: allerlei gerechten die ik echt nooit zou bestellen in een restaurant. Maar het was allemaal hemels![]()
Als ze nou zeggen ok, we hebben al geboekt ?quote:Op zaterdag 15 juli 2006 21:29 schreef Walrik het volgende:
(Als jullie nou allemaal een keer naar San Francisco komen maak ik een reservering bij Chez Panisse, het beroemde restaurant van Alice Waters, de vrouw die de 'organic cooking' op de kaart heeft gezet
Next year, same place?quote:Op zaterdag 15 juli 2006 22:38 schreef QTPi het volgende:
Zow, ik ben er ook weer
Even over het eten qua smaak...
Ik zei vandaag tegen iemand: 'Ken je het gevoel dat er een engeltje over je tong piest?'. Nou gisteren smaakte het eten alsof de hemel over je tong pieste!![]()
Werkelijk waar heel byzonder en alles even smaakvol.![]()
Het geld dat er aan uitgegeven is door ons, is het ten zeerste waard. De aandacht, de kwaliteit, alles klopte.![]()
Er rest mij maar 1 vraag....
Wanneer gaan we weer??????????????![]()
Ik doe mee!quote:Op zaterdag 15 juli 2006 22:41 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Next year, same place?![]()
reserveren we rond december gewoon weer voor juli.
Tering, robbie, het wil er maar niet in bij je hequote:Op zaterdag 15 juli 2006 21:09 schreef TerroRobbie het volgende:
Verslag gelezen inderdaad, maar daarin staat vooral veel over het eten zelf.
Die zijn ietsjes duurder dan wanneer je het zelf thuis zetquote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:15 schreef Isabeau het volgende:
Hoofdgerechten zijn vanaf 45 euro (goedkoopste). Het vegetarische menu was 99 euro. En er zijn menu's tot 140 euro of zo. Dat is uiteraard excl. wijn a 11 euro per gang.
Om een indruk te krijgen(ik zou niet weten waarom we geen prijzen kunnen vermelden namelijk) Ik vond het elke euro die ik heb uitgegeven waard.
ps: ik heb de rekening trouwens niet geziendus ik weet bijv. niet wat de koffie, cappucino en het water hebben gekost.
Die fooiquote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:20 schreef Bluezz het volgende:
Rekening : 1153,70
Fooi : 120,00
6 personen.![]()
Wij zijn intimiquote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:24 schreef Duderinnetje het volgende:
Zien jullie dat nonchalante 'J&T' ?
waarom zoveel fooi?quote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:20 schreef Bluezz het volgende:
Rekening : 1153,70
Fooi : 120,00
6 personen.![]()
Shoot maar mensen
10 tot 15 % van een rekening in een goed restaurant is normaal hoor. 20 euro pp fooi dus.quote:
Precies goed gezegd!quote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:37 schreef TinyPet het volgende:
Omdat we in de watten zijn gelegd en niemand van ons zit er mee waarom jij wel?
TP, dat is altijd een rode draad.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:39 schreef TinyPet het volgende:
Sorry als mijn laatste post een beetje pissig klonk maar wij zessen hebben net een ervaring achter de rug die voor ons tien keer opwoog tegen een midweek centerparcs en waarom nou dit miereneuken![]()
We zaten dan ook niet in het iets formelere restaurant-gedeelte, maar lekker ongedwongen in de keuken.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:37 schreef fee-tje het volgende:
* fee-tje is al 4 topics lang aan het lurken.
Ik zou het doodeng vinden om in zo'n restaurant te eten, maar na die foto's...
Al wil je 1000 euro neerleggen voor een gekookt ei, dat moet jij toch lekker weten? Jouw centen, jouw zaak. Al veeg je je gat ermee af.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:39 schreef TinyPet het volgende:
Sorry als mijn laatste post een beetje pissig klonk maar wij zessen hebben net een ervaring achter de rug die voor ons tien keer opwoog tegen een midweek centerparcs en waarom nou dit miereneuken![]()
Ja neem aan dat ik nu officieel uit lurker mode ben ik heb dit ook op andere plekken meegemaakt Oh wellquote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:41 schreef Bluezz het volgende:
[..]
TP, dat is altijd een rode draad.
Ook al tijdens onze recensies, en vooral als het wat veel geld kost.
Ik ga me niet meer verdedigen tegenover mensen die het NIET begrijpen![]()
Kzou het gewoon wat engig vindenquote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:44 schreef golfer het volgende:
[..]
We zaten dan ook niet in het iets formelere restaurant-gedeelte, maar lekker ongedwongen in de keuken.
Bluezz en ik zijn ook bij diverse andere sterrenrestaurants geweest en bij De Bokkendoorns (2-sterren) hier in Overveen voelen we ons ook wat minder op ons gemak omdat het allemaal zo formeel en afstandelijk er aan toe gaat en bijna iedereen in pak en jurk daar zit te eten.
Dat soort types zijn wij nou eenmaal niet en hoewel we natuurlijk daar ook voortreffelijk gegeten hebben, voelen we ons, als we gewoon lekker onzelf in (nette) vrijetijdskleding zijn soms een beetje bekeken.
alsof ons dure uitgegeven geld voor de maaltijd minder waard zou zijn dan dat van die opgedirkte types
Diskrimminaasiequote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:45 schreef ElizabethR het volgende:
Zonde dat ik zover weg woon, had graag meegewild. Prima verslag, deed me watertanden!
Als tegenhanger is het misschien leuk dat jullie, Golfert en Bloes natuurlijk, de rest niet hoor, naar Ierland komen en dan gaan we middeleeuws eten in de ridderzaal van kasteel Kinvarra. Dat is mét enorme speenvarkens en vermaak. Kluiven mogen op de grond en je krijgt géén bestek! Wél veel Guinness en whiskey.
Oh, en er is een 'bard' à la Julien Clerc in zijn goede jaren Bluezz!!!!
Die durf ik wel.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:50 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Ik stel voor dat wij de Vier Balken doen!
...wist je dat die ook bruiloften en partijen doen?quote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:50 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik stel voor dat wij de Vier Balken doen!
Net wat we zoekenquote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:51 schreef Isabeau het volgende:
[..]
...wist je dat die ook bruiloften en partijen doen?
Ja sorry, heb P+T al eerder uitgenodigd, en die is nog steeds van kracht. Maar als jij naar Eire op vakantie wilt en richting westkust gaat kun je ook bij ons logeren hoor, plek zat.quote:
Ik zat al te denken.. eik is een eurootje of 200 niet eens zo idioot veel voor zoiets. Maar ik heb echt geen ervaring met sjieke dure restaurants en ik heb geen mooie jurken en en en ... [/mietje]. Dalijk lust ik het nietquote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:49 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik stel voor dat iedereen die nu denkt: 'o shit, eigenlijk best gaaf' gewoon eens nadenkt of het een optie is volgend jaar mee te gaan. Echt, het is niet eng of opgeprikt, het is een leuke ervaring en iets dat je niet licht vergeet.
Het kaaskoekje ansich is denk ik niet zo moeilijk al moet je wet de perfecte kaas hebben (zit te denken aan old Amsterdam) dat geraspt op een anti aanbaaklaag en je krijgt een vergelijkbaar resultaat (maar wat was dat groenige dressingtje er bovenop.\quote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:45 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik heb steeds dat mondvermaakje met dat eierdopje in mijn hoofd... met die oude kaas. Ik zit daar al de hele avond aan te denken. O wat zou ik graag leren hoe je die maakt
Het lijkt me daar zo verschrikkelijk mooiquote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:52 schreef ElizabethR het volgende:
Ja sorry, heb P+T al eerder uitgenodigd, en die is nog steeds van kracht. Maar als jij naar Eire op vakantie wilt en richting westkust gaat kun je ook bij ons logeren hoor, plek zat.
En ik heb natuurlijk nog dat kookboek van hem. Ergens.quote:Kikkerhammetjes met een salade van paddenstoeltjes en kalfsmerg, kalfsjus met knoflook
2 dl room
1 dl kalfsfond
3 teentjes knoflook
1 thee lepel kerrie
2 st sjalot
50 gr katespek
Katespek aanzweten en alles toevoegen aan de kook brengen en inkoken tot de helft,zeven door fijnen zeef opsmaak brengen en met staafmixer opschuimen voor gebruik
40 st enkele kikkerbillen
400 gr paddenstoelen naar keuze
200 gr kalfsmerg
300 gr wit broodkruim ( panko)
1/2 bos fijn gesneden peterselie
1 teen knoflook
kerrie
olijf olie
peper en zout
De kikkerbillen inwrijven / marineren met de fijngesneden sjalotje, klein beetje knoflook, kerrie, olijf olie peper en zout. Ongeveer 15 minuten
Kalfsmerg uit merg pijp drukken en laten opstijven in de koelkast en daarna in blokjes snijden.
In een droge koekenpan met antiaanbaklaag het merg bakken zodat het vet eruit bakt en het merg goudgeel kleurt.
Daarna de paddenstoelen gesneden kort met het merg meebakken en op smaak brengen met peper, zout, citroensap en fijn gesneden peterselie.
Kikkerbillen paneren door ze eerst door het eiwit te halen en daarna door het witbrood kruim.
Daarna frituren in zonnebloemolie en de salade van merg warm in een kalfspijp serveren met de gefrituurde kikkerbillen er omheen.
Tong gegaard in gerookte boter, zoet zure prei, iets oester en saus van citroengras
1 tong filet p.p
1 hele stronk prei
1 dl azijn
55 gr suiker
2 laurierbladen
100 gr boter
1 dl room
30 gr citroengras
1 dl mosselvocht
2 wilde oesters
De boter smelten in een lage pan en rookoventje met rookmat klaarmaken. De boter in het oventjes roken met het deksel op een kier laten staan.
De citroengras fijnsnipperen en in iets boter aanfruiten, afblussen met mosselvocht ( verkregen door 1 kilo mossels te koken met ? witte wijn)Room toevoegen en op laag vuur 30 minuten laten trekken.
Geheel blenderen en zeven
De azijnen suiker met laurier opkoken en hier de prei rauwe prei in leggen en aflaten koelen
Tongfilet licht zouten en in warme gerookte boter garen( moet eigenlijk net niet gaar zijn)
De prei tot kleine stammetjes snijden twee cm hoog en vullen met een halve oester en evt hierop iets hete aardappel mousseline.
Tong filet hier overheen leggen en de saus van citroengras op monteren met boter of gelagen room
Aardbeien met zwarte peper en het uitlekvocht van tomaat.
150 gr mascarpone
250 gr aardbeien
1 dl citroen/suikerwater
1 dl olijfolie
vers gemalen zwarte peper
10 stuk tomaten
2 dl witte wijn
snuf zout
molen peper
1 takje basilicum
1 takje dragon
1 stuk sjalotten
1/2 teen knoflook
cayenne peper
De tomaten in de blender kort blenderen. Tomaten samen met de daaronder staande ingrediënten gedurende 24 uur gekoeld laten marineren. De tomaten massa uithangen in een kaasdoek. Het opgevangen vocht binden met gelatine en op smaak brengen met zout. Tomatenbouillon in de koelkast laten geleren.
Mascarpone op smaak brengen met wat poedersuiker en citroensap en een eidooier.
De aardbeien ontkronen en in vieren snijden. De aardbeien met wat citroen/suikerwater en olijfolie. In een diep bord wat crème van mascarpone spuiten en daar omheen de aardbeien dresseren. Wat vers gemalen zwarte peper er over strooien en als laatste het uitlekvocht van tomaat eroverheen scheppen.
Bericht van juni 2005quote:Jonnie Boer en Cas Spijkers in nieuwe film
Jonnie Boer van De Librije in Zwolle en topkok Cas Spijkers gaan binnenkort naast kooksterren ook door het leven als filmsterren. De culinaire helden spelen in de nieuwe film En Cas het verhaal van zes ambitieuze koks, die in het voorjaar een weekend doorbrengen in een champagnehuis in het Franse Reims.
In En Cas spelen meer culinaire toppers een rol. Zoals Nico Boreas, Edwin Kats, Robert van Beckhoven, Ronald Tausch en Alwin Houwing. De laatste twee zijn van Restaurant Linnen, de initiatiefnemer van het project, waarvoor een speciale bv is opgericht.
De film gaat over een weekendje weg van een vriendenploeg. Aangekomen in Reims merken de culinaire vrienden dat ze Spijkers zijn vergeten. Spijkers wordt vervolgens met een grote auto uit Nederland opgehaald, terwijl de koks een maaltijd voorbereiden. Zo gaat Boer op jacht naar ree, pakt Boreas de racefiets om geitenkaas te halen en snelt Tausch naar de visboer. Uiteindelijk arriveert Spijkers in het champagnehuis en genieten de vrienden van een tiengangenmenu met acht Michelinsterren aan tafel.
Restaurant Linnen in Oisterwijk is momenteel in onderhandeling met een omroepstation om de vijftig minuten durende documentaire in oktober op televisie te laten verschijnen. Aan de film, gemaakt door cameramensen van het NOB, is ook een kookboek gekoppeld. Dit boek bevat onder meer recepten van de kooksterren en verschijnt in december. In de voorverkoop zijn al 1500 boeken verkocht. Ook verschijnt de ‘culi-docu’ op dvd. Boek en dvd zijn verkrijgbaar voor 49,95 euro.
Dat is het ook, en daar hou ik je aan!! En zoals gezegd, slaapkamers zat hoor.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:54 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het lijkt me daar zo verschrikkelijk mooiAl sik er ooit naar toe ga kom ik op z'n minst een biertje drinken
Jij gaat gewoon mee dusquote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:52 schreef fee-tje het volgende:
[..]
Ik zat al te denken.. eik is een eurootje of 200 niet eens zo idioot veel voor zoiets. Maar ik heb echt geen ervaring met sjieke dure restaurants en ik heb geen mooie jurken en en en ... [/mietje]. Dalijk lust ik het niet.
Top!quote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:45 schreef ElizabethR het volgende:
Zonde dat ik zover weg woon, had graag meegewild. Prima verslag, deed me watertanden!
Als tegenhanger is het misschien leuk dat jullie, Golfert en Bloes natuurlijk, de rest niet hoor, naar Ierland komen en dan gaan we middeleeuws eten in de ridderzaal van kasteel Kinvarra. Dat is mét enorme speenvarkens en vermaak. Kluiven mogen op de grond en je krijgt géén bestek! Wél veel Guinness en whiskey.
Oh, en er is een 'bard' à la Julien Clerc in zijn goede jaren Bluezz!!!!
Goh Die Cas blijft toch maar door koken had jullie al verteld tijdens het diner dat ie ooit in een ver verleden voor me 10 gangen diner gekookt diner gekookt had (met Nestle produkten overigens hij blijft commercieel) maar wel in restaurent Vermeer. Helaas kwam toen de gevogelde gang (die ochtend was mijn parkiet gestorven.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:55 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Bericht van juni 2005
bron
Hier had ik hem nog naar willen vragen!![]()
10 tot 15% is geen regel hoor, ik zou het gewoon hebben afgerond tot 1200quote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:37 schreef golfer het volgende:
[..]
10 tot 15 % van een rekening in een goed restaurant is normaal hoor. 20 euro pp fooi dus.
En blijft het nu verder hier over geld gaan of kan er weer gewoon over de belevening, de ambiance en het eten worden gesproken?
precies de reden waarom ik liever niet het bedrag wilde zeggen, omdat er altijd weer over geld verder wordt gezeverd
Ik zit helemaal nergens mee, je moet zelf weten waar je je geld aan verspiltquote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:37 schreef TinyPet het volgende:
Omdat we in de watten zijn gelegd en niemand van ons zit er mee waarom jij wel?
Dit is een openbaar forum, als ik een normale vraag stel nav jullie 'ervaring'quote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:39 schreef TinyPet het volgende:
Sorry als mijn laatste post een beetje pissig klonk maar wij zessen hebben net een ervaring achter de rug die voor ons tien keer opwoog tegen een midweek centerparcs en waarom nou dit miereneuken![]()
Precies, maar als anderen dan iets vragen dan aub niet zo gepikeerd reagerenquote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:45 schreef MUUS het volgende:
[..]
Al wil je 1000 euro neerleggen voor een gekookt ei, dat moet jij toch lekker weten? Jouw centen, jouw zaak. Al veeg je je gat ermee af.
Nee hoor, je hebt alle recht kritisch te zijn. Waren wij ook.quote:Op zondag 16 juli 2006 00:18 schreef MortChill het volgende:
[..]
10 tot 15% is geen regel hoor, ik zou het gewoon hebben afgerond tot 1200![]()
[..]
Ik zit helemaal nergens mee, je moet zelf weten waar je je geld aan verspiltIk vroeg het alleen.
[..]
Dit is een openbaar forum, als ik een normale vraag stel nav jullie 'ervaring'dan lijkt me dat vrij normaal.
Overigens vind ik centerparcs behoorlijk zielig dit terzijde
[..]
Precies, maar als anderen dan iets vragen dan aub niet zo gepikeerd reageren
Ontopic:
Het ziet er wel lekker uit, maar ik zou nooit zoveel geld uitgeven aan eten/drinken. Zeker niet bij Jonnie. Ik hou niet van al die kleine hapjes en mondvermaakjes, en dat soort benamingen. Snapje? Dat hele gedoe erom heen. Het is me net allemaal een beetje te gemaakt.
Bovendien vind ik dat jullie Jonnie verafgoden en doen alsof jullie in Disneyland zijn geweest.
Maargoed, ik wil de sfeer niet bederven hoor. Ik zie dat een enkele 'kritische' vraag hier al met veel boze blikken wordt bekeken
Als jullie het maar gezellie hebben gehad![]()
Jij blijft doorzanikenquote:Op zondag 16 juli 2006 00:29 schreef TinyPet het volgende:
Vraagje trouwens kunnen we nu gewoon de mensen die zin hebben om met onze ervaring mee te genieten mee laten genieten ipv dit gezanik?
Hehhe ook waar misschien heb ik rood (of Red Bulli) te snel gezien het zal het weer wezen.quote:Op zondag 16 juli 2006 00:32 schreef golfer het volgende:
Ik zie weinig gezanik. En mensen mogen best kritische vragen stellen, wat mij betreft.
Ik zit, als ik nu weer naar een stel foto's kijk, weer helemaal te genieten en wij weten met z'n zessen hoezeer het allemaal de moeite waard was en hoeveel we ook gelachen en 'gekeet' hebben.
Dat nemen ze ons nooit meer af.
quote:Op zondag 16 juli 2006 00:37 schreef Isabeau het volgende:
Nu weer over De Librije en de heerlijke hapjes en kijkjes in de keuken en de zalige geuren die er hingen en de wc die altijd op slot was en Benny![]()
Of iemand met een redelijk semi-professionele camera, maar die daarvan de gebruiksaanwijzing wel gelezen heeft.quote:Op zondag 16 juli 2006 00:39 schreef Isabeau het volgende:
Volgende keer trouwens iemand van het FOT-forum meeslepen![]()
Voor mij: De sfeer. Precies wat ik hoop dat mensen echt aannemen van ons: dat de sfeer zo ongedwongen was. Wij gingen er allemaal met onze eigen vooroordelen en verwachtingen (net als sommigen hier nu hebben - heel begrijpelijk) naartoe. Voor geen van ons was dit dagelijkse kost (letterlijk en figuurlijkquote:Op zondag 16 juli 2006 00:41 schreef Tinkepink het volgende:
Wat heeft eigenlijk het meeste indruk op jullie gemaakt? Het eten op zich, de manier waarop het klaargemaakt wordt, de atmosfeer, de combinaties.....
Er waren wel een aantal gerechten die ik als hobby-kok net zo had kunnen laten smaken, maar ja....die presentatie en creativiteit van het bedenken ervan, die ontbreken nou eenmaal bij simpele zielen als ik.quote:Op zondag 16 juli 2006 00:45 schreef Isabeau het volgende:
Tinkepink: de wijze van bereiden en dat veel eten totaal anders in je mond smaakte dan dat het eruit zag bijvoorbeeld. Het was gewoon allemaal een kunst! Ik hou er bijv. echt niet van als ik in een restaurant denk 'dat kan ik beter' (en dat komt helaas nog wel eens voor). Maar tsja, dat heb ik dus echt geen enkele keer kunnen denken gisteravond. Ik kom niet eens in de buurt met mijn 'kooktalentje'![]()
Dat bedoel ik ook met 'kunst'. Alles klopte! De smaak, de presentatie, de combinatie van smaken (en waarschijnlijk ook de wijnquote:Op zondag 16 juli 2006 00:52 schreef golfer het volgende:
Er waren wel een aantal gerechten die ik als hobby-kok net zo had kunnen laten smaken, maar ja....die presentatie en creativiteit van het bedenken ervan, die ontbreken nou eenmaal bij simpele zielen als ik.
Dat is ook denk ik vooral het verschil tussen een normale (hobby)kok en types als Jonnie Boer en Moshik Roth, om maar te zwijgen over de kok van The fat duck of El Bulli's (torro voor jou en Bluezz)..
Dat had ik ook niet verwacht idd!quote:Op zondag 16 juli 2006 00:48 schreef Duderinnetje het volgende:
Voor mij: De sfeer. Precies wat ik hoop dat mensen echt aannemen van ons: dat de sfeer zo ongedwongen was. Wij gingen er allemaal met onze eigen vooroordelen en verwachtingen (net als sommigen hier nu hebben - heel begrijpelijk) naartoe. Voor geen van ons was dit dagelijkse kost (letterlijk en figuurlijk).
En dat het dan zo hartelijk, down to earth en dus laagdrempelig is, dat maakte op mij de meeste indruk. Ik heb van de gerechtjes an sich daardoor minder meegekregenIk heb heel erg met grote blije ogen om me heen gekeken en zou bijvoorbeeld echt geen gedetailleerde recensie kunnen schrijven over het eten. Hoewel het heerlijk was.
quote:Op zondag 16 juli 2006 00:50 schreef Bluezz het volgende:
Wanneer opent de librije zijn WC eigenlijk?
Ik wilde de Slijter al gaan vragen of hij die heeft of kan bestellenquote:
Kijk eens een paar posts boven je.quote:Op zondag 16 juli 2006 00:59 schreef daeri het volgende:
Wat kost zon geintje nou? bij de Librije? vraag ik mij dan af
Heb je alweer een wijnarrangementje opquote:Op zondag 16 juli 2006 01:03 schreef TinyPet het volgende:
OK what abt eten bij de Librije en slapen in bungelow tents iets geks als dats?
Foto's in de keuken is onbeperkt.quote:Op zondag 16 juli 2006 01:10 schreef TerroRobbie het volgende:
Ik snap eigenlijk ook niet echt hoe die tent nou werkt. Is het dan druk? Hoe groot is het? Is dat normaal dat jullie "zomaar" in de keuken kunnen komen, fotos maken e.d.?
Het is er altijd druk. Maar bij 'druk' moet je je voorstellen dat het vol zit op de 'sterren-restaurant-manier' van vol. Je struikelt niet over elkaar heen hoorquote:Op zondag 16 juli 2006 01:10 schreef TerroRobbie het volgende:
Ik snap eigenlijk ook niet echt hoe die tent nou werkt. Is het dan druk? Hoe groot is het? Is dat normaal dat jullie "zomaar" in de keuken kunnen komen, fotos maken e.d.?
Librije is een 3-Michelinsterrenretaurant en die zijn over het algemeen ongeveer een hlaf jaar van te voren elke avond al volgeboekt.quote:Op zondag 16 juli 2006 01:10 schreef TerroRobbie het volgende:
Ik snap eigenlijk ook niet echt hoe die tent nou werkt. Is het dan druk? Hoe groot is het? Is dat normaal dat jullie "zomaar" in de keuken kunnen komen, fotos maken e.d.?
Nog een vrouw aan z'n harem toevoegd.quote:
Hoezo, zijn die bewogen of donker of zoquote:Op zondag 16 juli 2006 01:21 schreef fotoloog het volgende:
Zal ik de foto's doen dan ?
Mwaah, kan betervoorzichtig uitgedruktquote:Op zondag 16 juli 2006 01:22 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Hoezo, zijn die bewogen of donker of zo![]()
Altijd welkom
Zelfkennis is me niet vreemd.quote:
Die zit natuurlijk op dat eeuwig gesloten toiletquote:Op zondag 16 juli 2006 01:23 schreef TinyPet het volgende:
Waar is Benny nou?
Ze staan daar nergens van te kijken.quote:Op zondag 16 juli 2006 01:27 schreef navvy het volgende:
Ik weet niet of er al op gereageerd is op de opmerking dat als je geen wijnarrangement was dat je dan water of niks kreeg, mijn ervaring daar is dat je maar met je wenkbrauwen hoeft te knipperen en ze staan bij je om te vragen wat je wilt drinken. Vooraf neem ik altijd een biertje of een cola, staan ze niet van te kijken hoor.
Mooi toch? kan alleen maar beter worden.....Zelfkennis is okéquote:Op zondag 16 juli 2006 01:26 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Zelfkennis is me niet vreemd.
Weet je het was al super dat er niet raar opgekeken werd met foto's maken.
Zie je hoe ik geen flauwe grap maak over je post?quote:Op zondag 16 juli 2006 01:31 schreef Martijn_77 het volgende:
Leuk om te zien dat jullie het zo naar jullie zin gehad hebben en dat het zo goed bevallen is
6 verschillende soorten wijn, die ruimschoots werden bijgeschonken.quote:Op zondag 16 juli 2006 01:41 schreef k_man het volgende:
Maar zes glazen wijn bij het diner? Tjee, dan ben je behoorlijk aangeschoten.
Mhehehehheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.quote:Op zondag 16 juli 2006 01:35 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Zie je hoe ik geen flauwe grap maak over je post?![]()
![]()
Jemig man.quote:Op zondag 16 juli 2006 01:44 schreef golfer het volgende:
[..]
6 verschillende soorten wijn, die ruimschoots werden bijgeschonken.
Ik denk per persoon van het wijnarrangement zeker wel 12 glazen in het totaal en bij sommigen die geen wijnarrangement hadden ging er toch ook al gauw een glas of 3 doorheen, qua meedrinken uit andermans glazen.![]()
Hoewel dit natuurlijk eten is voor fijnproevers, zal ik toch liever aanschuiven aan de bar van Castell Barbeque in Amsterdam en een heerlijke Surf 'n Turf a 70 euro opsmikkelen met een paar Bushmills.quote:Op zaterdag 15 juli 2006 23:20 schreef Bluezz het volgende:
Rekening : 1153,70
Fooi : 120,00
6 personen.![]()
Shoot maar mensen
quote:Op zondag 16 juli 2006 01:35 schreef Duderinnetje het volgende:
Zie je hoe ik geen flauwe grap maak over je post?![]()
![]()
Kwestie van training.quote:Op zondag 16 juli 2006 01:51 schreef k_man het volgende:
Jemig man.Kon je je nog wel concentreren op je bord?
![]()
We kunnen je ook noteren voor volgend jaar dus?quote:Op zondag 16 juli 2006 01:53 schreef KonnieKipke het volgende:
Lijkt me zoals eerder gezegd wel eens leuk om te doen. Prijzen vallen me alleszins mee.
`quote:Op zondag 16 juli 2006 01:53 schreef KonnieKipke het volgende:
[..]
Hoewel dit natuurlijk eten is voor fijnproevers, zal ik toch liever aanschuiven aan de bar van Castell Barbeque in Amsterdam en een heerlijke Surf 'n Turf a 70 euro opsmikkelen met een paar Bushmills.
Lijkt me zoals eerder gezegd wel eens leuk om te doen. Prijzen vallen me alleszins mee.
Wou je nu al reserveren dan? Ik moet even kijken hoe de pet staat aan het einde van het jaar, maar zoals ik nu bekijk ga ik mee.quote:Op zondag 16 juli 2006 01:58 schreef golfer het volgende:
[..]
We kunnen je ook noteren voor volgend jaar dus?
gelukkig nog een paar mannen erbij, want dat eeuwige geklep over maandverbanden en inlegkruisjes begon mij op een gegeven moment toch wel te vervelen.![]()
In december reserveren voor een etentje rond zomer 2007, is het ideequote:Op zondag 16 juli 2006 02:00 schreef KonnieKipke het volgende:
[..]
Wou je nu al reserveren dan? Ik moet even kijken hoe de pet staat aan het einde van het jaar, maar zoals ik nu bekijk ga ik mee.
Alsof de Librije dan nog bestaat.quote:Op zondag 16 juli 2006 02:04 schreef Duderinnetje het volgende:
In december reserveren voor een etentje rond zomer 2007, is het idee
Tzt. openen we wel weer een wie-wil-er-mee-topic in CUL. Lijkt me erg leuk als er dan wat twijfelaars over de streep zijn. De recensies worden dan almaar kritischer en interessanter.
Nee, eens per jaar de Librije lijkt mij meer dan voldoende en tussendoor gaan we nog met een select gezelschap eens wat andere, minder exclusieve, maar culinair spannende zaken proberen, hebben we gisteren afgesproken.quote:Op zondag 16 juli 2006 02:10 schreef Euc- het volgende:
Wat dacht je van nu reserveren voor rond december? Kun je direct weer beginnen met sparen (Y)
Dan ga ik iig wel mee
Ja, dat had ik wel verwacht, maar ik vond het wel apart dat niemand je vroeg of je nu wel iets wilde drinken, bijv. een glas wijn oid. In veel restaurants halen ze een groot deel van de omzet uit het drinken en blijven ze vragenquote:Op zondag 16 juli 2006 01:27 schreef navvy het volgende:
Ik weet niet of er al op gereageerd is op de opmerking dat als je geen wijnarrangement was dat je dan water of niks kreeg, mijn ervaring daar is dat je maar met je wenkbrauwen hoeft te knipperen en ze staan bij je om te vragen wat je wilt drinken. Vooraf neem ik altijd een biertje of een cola, staan ze niet van te kijken hoor.
We hadden in de keuken onze eigen 'gerant' de reeds zeer vaak in het topic genoemde Bern(h)ard aka Bennyquote:Op zondag 16 juli 2006 11:16 schreef tajine het volgende:
waarom hoor ik zo weinig over de bediening??
quote:Op zondag 16 juli 2006 11:40 schreef tajine het volgende:
boter bij vullen is trouwens de normaalste zaak van de wereld,net als brood en water
Tsja, dat vind ik dan weer niet kunnen in zo'n restaurantquote:Op zondag 16 juli 2006 12:01 schreef tajine het volgende:
als ze het aan mij vragen,dan zet ik gewoon de hele grote emmer mayo van remia op tafel neer!!
Vandaar ook mijn vraag hierboven of iemand zonder vis besteld heeft.quote:Op zondag 16 juli 2006 12:38 schreef Troel het volgende:
Het lijkt mij ook wel wat, maar ik vind het ook wel behoorlijk prijzig nog. Plus dat ik eigenlijk een veel te veel "wat de boerin niet kent dat vret ze niet-persoon" ben, ik eet al geen vis en geen geitenkaas, dus voor mij was er al heel veel afgevallen
Nee, 10 uur is geen schoonmaak, 10 uur krijgt iedereen een flesje bier! Schoonmaken begint voor de Garde wanneer de laatste voorgerechten weg zijn, voor de Entremetier en de Roti wanneer de laatste hoofdgerechten mee zijn, en de patisserie en garde worden schoongemaakt wanneer de laatste nagerechten weg zijn. (Garde wordt 2 keer gepoetst, omdat daar ook nagerechten gedresseerd worden)quote:Op zondag 16 juli 2006 13:15 schreef Mariposa het volgende:
Wat gaaf zeg! Ziet erg allemaal mooi en leuk en heel lekker uit!Aan de ene kant zou ik het graag een keer meemaken, maar goed de centenkwestie is niet onoverkomelijk maar toch ook wel weer veel voor ons. Misschien over een paar jaar
Maar toch even een vraagje. Jullie hadden het erover dat om 10 uur de schoonmaak in de keuken begonnen werd, maar dat jullie zelf om 12 uur pas klaar waren. Hoe doen ze dat? Hebben ze die borden dan al afgemaakt, of zijn het dan alleen nog de desserts die ze dan uit de koeling trekken?
Duidelijk. Ik heb het flesje bier meteen aan schoonmaken gekopppeld, zoiets van als het werk gedaan is mag je van ene biertje genietenquote:Op zondag 16 juli 2006 13:41 schreef Euc- het volgende:
Nee, 10 uur is geen schoonmaak, 10 uur krijgt iedereen een flesje bier! Schoonmaken begint voor de Garde wanneer de laatste voorgerechten weg zijn, voor de Entremetier en de Roti wanneer de laatste hoofdgerechten mee zijn, en de patisserie en garde worden schoongemaakt wanneer de laatste nagerechten weg zijn. (Garde wordt 2 keer gepoetst, omdat daar ook nagerechten gedresseerd worden)
quote:Thank you for your recent email. My inbox is protected by ChoiceMail One, the leader in anti-spam technology. ChoiceMail is holding the message you sent because your email address is not on my list of approved senders.
Please click on the link below. This will take you to a sender verification page. Sender verification is a one-time process which takes only a few seconds. This will let me add you to my list of approved senders and receive your original email.
ChoiceMail sender verification: Verify your identity here
Please be aware that if you do not complete sender verification within 4 days, ChoiceMail will automatically delete your original message.
Ik lust geen haring, golfer griezelt van geitenkaas, maar het is allemaal zo anders dan je verwacht, en zo in combinatie met andere smaakjes, dat je echt alles lust.quote:Op zondag 16 juli 2006 12:38 schreef Troel het volgende:
Het lijkt mij ook wel wat, maar ik vind het ook wel behoorlijk prijzig nog. Plus dat ik eigenlijk een veel te veel "wat de boerin niet kent dat vret ze niet-persoon" ben, ik eet al geen vis en geen geitenkaas, dus voor mij was er al heel veel afgevallen
Benny pleet gewoon hart toe ket!!quote:Op zondag 16 juli 2006 14:41 schreef Bluezz het volgende:
Goedemiddag
Ik heb Benny gemaild met deze link en een klein verhaaltje erbij, maar dat gaat zomaar niet
[..]
Volgend jaar weer?
Ik meld me meteen aan
Over die schoonmaak, het viel me wel op dat terwijl de laatste hand werd gelegd aan de dingetjes bij de koffie,trouwens, er wel tussendoor werd schoongemaakt al
Maar ja, je moet toch een keer beginnen, maar ik heb geen moment het gevoel gehad dat we weg 'moesten'
quote:
Als je es wist wat ik als reden heb getyptquote:Nou, nu maar hopen dat je door de ballotage komt![]()
Op zondag en maandag is De Librije gesloten, dus misschien is Benny dan wel vrij en leest ie snel al zijn fanmail!quote:Op zondag 16 juli 2006 14:48 schreef Bluezz het volgende:
[..]
[..]
Als je es wist wat ik als reden heb getyptkomt dat helemaal goed.
Moet ie wel binnen 4 dagen zijn mail lezen, anders gaat het mis![]()
Dan bellen we hem!quote:Op zondag 16 juli 2006 14:48 schreef Bluezz het volgende:
[..]
[..]
Als je es wist wat ik als reden heb getyptkomt dat helemaal goed.
Moet ie wel binnen 4 dagen zijn mail lezen, anders gaat het mis![]()
quote:Op zondag 16 juli 2006 14:52 schreef QTPi het volgende:
Op zondag en maandag is De Librije gesloten, dus misschien is Benny dan wel vrij en leest ie snel al zijn fanmail!
Toen wij er waren, waren er in totaal 10 stoelen bezet. Wij me ons 6-en een een tafel van 4 dus.quote:Op zondag 16 juli 2006 16:05 schreef danosa het volgende:
De 14e is dan eindelijk geweest en zo te lezen zijn jullie een super ervaring rijker.
Alles ziet er zo lekker uit, bij ieder gerecht een broodje dus verder geen bijgerechten? Heerlijk verslag om te lezen en óók leuk om te weten wat het heeft gekost.
Er is plaats voor 15 personen in de keuken, is er een minimum aan stoelen welke bezet moeten worden? Ik wil ook zo graag een keer
oh nee dat bedoelde ik nietquote:
Ga buiten spelen, kleuter, en vervuil dit topic verder niet.quote:Op zondag 16 juli 2006 16:33 schreef tajine het volgende:
ga wel zonder jullie
mooiquote:Op zondag 16 juli 2006 16:33 schreef tajine het volgende:
ga wel zonder jullie
Overigens, in tegenstelling tot wat er eerder beweerd werd, maakte ik dat 'grapje' niet, maar kwam die van een op dat moment naast mij zittende tafeldame, wiens username mert een Q begint.quote:Op zondag 16 juli 2006 17:22 schreef Gert het volgende:
En wat een dijk van een bediening, dat hij het op kon brengen "spontaan" te moeten lachen om dat vreselijke mayonaise-grapje.![]()
quote:Op zondag 16 juli 2006 17:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Overigens, in tegenstelling tot wat er eerder beweerd werd, maakte ik dat 'grapje' niet, maar kwam die van een op dat moment naast mij zittende tafeldame, wiens username mert een Q begint.![]()
Oh. Ik vond het al niet iets voor een ervaren restaurantganger.quote:Op zondag 16 juli 2006 17:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Overigens, in tegenstelling tot wat er eerder beweerd werd, maakte ik dat 'grapje' niet, maar kwam die van een op dat moment naast mij zittende tafeldame, wiens username mert een Q begint.![]()
Dat was dan een piepklein restaurantjequote:Op zondag 16 juli 2006 17:49 schreef Gert het volgende:
Oh. Ik vond het al niet iets voor een ervaren restaurantganger.
Misschien ook nog leuk om te vermelden -hoewel waarschijnlijk al bekend- dat de keuken waarin jullie hebben gezeten (en waar ik begin jaren 90 bij wijze van studentenbaantje heb afgewassen) vroeger het hele restaurant was. Wel grappig om te lezen dat er nog steeds Febo-kroketten worden gehaald. Dat was toen ook al zo (kalfsvlees).
Superplan!quote:Op zondag 16 juli 2006 21:02 schreef gimme.shelter het volgende:
Jongens, zit mijn vakantiedagboekje in mijn agenda bij te werken en ik zie dat wij 26 oktober al weer bij J&T mogen aanschuiven. Dan zou ik natuurlijk fijn een datum in de zomer voor de keuken kunnen reserveren. En dan zijn we er zo vroeg bij dat een zaterdag natuurlijk tot de opties behoort!
Plan, of geen plan??![]()
En wie weet krijgen we dan de hele keuken wel vol met FOKmensjes!!![]()
Ja ik ben voor hoor!quote:Op zondag 16 juli 2006 21:02 schreef gimme.shelter het volgende:
Jongens, zit mijn vakantiedagboekje in mijn agenda bij te werken en ik zie dat wij 26 oktober al weer bij J&T mogen aanschuiven. Dan zou ik natuurlijk fijn een datum in de zomer voor de keuken kunnen reserveren. En dan zijn we er zo vroeg bij dat een zaterdag natuurlijk tot de opties behoort!
Plan, of geen plan??![]()
En wie weet krijgen we dan de hele keuken wel vol met FOKmensjes!!![]()
Lieve Euc,quote:Op zondag 16 juli 2006 21:20 schreef Euc- het volgende:
top! Hoewel ik in de zomer waarschijnlijk daar werk, dus ik zal niet aan kunnen schuiven![]()
Liever niet, inderdaad.quote:Op zondag 16 juli 2006 22:46 schreef Fogel het volgende:
Mag er eigenlijk in de Librije gerookt worden?
Mij lijkt het logisch van niet, want het verpest de smaak van zowel de roker als de niet-rokers.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |