quote:Culinair journalist Wouter Klootwijk vaart in een nieuwe televisieserie met zijn kotter langs Nederlandse visserhavens op zoek naar vis en verhalen.
Hij kust een kabeljauw, verleidt een jonge zeetong, loopt over de bodem van de zee zonder dat zijn haar nat wordt en ontdekt het nut van een schaar als je een vis klein wil krijgen.
Andere verbazende waarnemingen: Italianen eten inktvis uit Scheveningen, de Noren noemen sprot sardine, de beste gerookte visjes komen uit Monnickendam en de grootste zeedelicatesse komt niet uit zee maar uit het IJsselmeer.
Klootwijk aan Zee is een dromerig visconsumentenprogramma met goed nieuws. Niet met alle vissen gaat het beroerd. Er is hoop, er is haring. Klootwijk aan Zee – een lekker programma over vis, schaal- en schelpdieren en schelvispekel.
quote:Op dinsdag 25 april 2006 20:28 schreef Pilootje het volgende:
Ook hier de harde schijf van de dvd recorder weer eens vrij gemaakt, dom zeg 2 gelijkwaardige programma's op de zelfde tijd.
De blijker heeft teveel naar die hufterige brit gekeken volgens mij, net zoals braakhekke altijd probeerde Keith Floyd te immiteren.quote:
Denk dat het voor de serie is, maar het zou me bij Klootwijk ook niet verbazen, ik vind dat een geweldige vent, lekker droog.quote:Op dinsdag 25 april 2006 23:31 schreef Bluezz het volgende:
Zou ie zelf zo'n bootje hebben, of zou het voor de serie zijn?
Ik vind het leuk
Wouter Klootwijk, van kinderboekenschrijver tot culinair journalist en vis-specialist.quote:Op dinsdag 25 april 2006 23:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Denk dat het voor de serie is, maar het zou me bij Klootwijk ook niet verbazen, ik vind dat een geweldige vent, lekker droog.
Hij schreef kinderboeken? Welke? Wat lief!quote:Op dinsdag 25 april 2006 23:47 schreef golfer het volgende:
[..]
Wouter Klootwijk, van kinderboekenschrijver tot culinair journalist en vis-specialist.![]()
http://home.wanadoo.nl/richard.thiel/auteurs/wklootwi.htmquote:Op dinsdag 25 april 2006 23:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Hij schreef kinderboeken? Welke? Wat lief!
Even een linkje naar de stream van de eerste uitzendingquote:Op dinsdag 25 april 2006 20:30 schreef Bluezz het volgende:
RVU programma's kan je natuurlijk ook altijd online terugkijken
Nog makkelijker dan een HD recorder, zo'n linkquote:Op woensdag 26 april 2006 22:58 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Even een linkje naar de stream van de eerste uitzending
http://cgi.omroep.nl/cgi-(...)anzee/bb.20060425.rm
Had je dat niet eerder kunnen zeggen dan had ik de video in kunnen stellen. Toch maar uitzending gemist dan.quote:Op woensdag 10 mei 2006 09:11 schreef kabouter.muts het volgende:
Ik heb het gisteravond niet gezien maar zag tot mijn vreugde dat het straks herhaalt wordt.
Ned 1 11:30 uur.
Beter dan zo'n piepklein schermpje bij uitzending gemist.
Maat niet uit was met eenquote:Op woensdag 10 mei 2006 17:01 schreef kabouter.muts het volgende:
OOh sorry maar het is wel weer de moeite waard.
kabeljauwen, heel veel kabeljauwen.
Bijmij staat er toch echt de optie "full screen" bij. Is bij mij niet veel kleiner als mn tvquote:Op woensdag 10 mei 2006 09:11 schreef kabouter.muts het volgende:
Beter dan zo'n piepklein schermpje bij uitzending gemist.
Ja maar daar wordt het beeld niet echt beter van (tenminste bij ons maar dat kan komen omdat wij hele hoge resolutie hebben)quote:Op woensdag 10 mei 2006 19:09 schreef reclamedoos het volgende:
[..]
Bijmij staat er toch echt de optie "full screen" bij. Is bij mij niet veel kleiner als mn tv
Ja, daarom ben ik ook zo blij met mijn HD recorder.quote:Op woensdag 10 mei 2006 22:00 schreef kabouter.muts het volgende:
[..]
Ja maar daar wordt het beeld niet echt beter van (tenminste bij ons maar dat kan komen omdat wij hele hoge resolutie hebben)
Tegelijk met [CUL-TV] Herman zoekt chefquote:Op dinsdag 16 mei 2006 13:17 schreef kabouter.muts het volgende:
Jongens niet vergeten.
Vanavond weer.
Joepieieieie
Bah wat eng!!quote:Op dinsdag 23 mei 2006 17:24 schreef Bluezz het volgende:
Video draait, want Blijkert moeten we ook zien.
Die reed hier in het dorp trouwens vanmiddag, in een knaloranje cabrio
Ja vond ik nou ook!quote:Op woensdag 24 mei 2006 01:12 schreef golfer het volgende:
Vond het verder iets mindere aflevering dan de voorgaanden.
Humbugquote:Op woensdag 24 mei 2006 19:21 schreef DIJK het volgende:
Die dingen worden loeitaai als je ze laat sudderen. Gewoon kort op de BBQ of grill.
Nee, het zijn recepten die ik zelf vaak heb klaargemaakt, zijn geen vertalingen, zijn recepten die ik heb geschreven naar hoe de moeder van een tunesische vriend van mij, en mijn Tante mara ze klaar maakten.quote:Pietverdriet, ik denk dat die recepten van jou met octopus zijn. (slechte vertaling waarschijnlijk?!) .
Gewoon een kwestie van wat langer laten stoven.quote:Octopus werkt wel goed in stoofpotten (wordt lekker zacht) enzo. Pijlinktvis wordt gewoon taai.
Ik heb het zelf wel eens geprobeerd piet. Het werd gewoon taai. Ook na een hele poos op een zacht vuurtje. Misschien als je hem van tevoren marineert met iets van kiwi of papaya, of als je hem eerst tot moes slaat op de snijplank dat het goed komt. Maar zoals jij het hierboven beschrijft heb ik het wel eens geprobeerd, en dan wordt het gewoon taai.quote:Op woensdag 24 mei 2006 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Humbug
Waarom gebeurt dat bij mij dan nooit?quote:Op donderdag 25 mei 2006 11:06 schreef DIJK het volgende:
[..]
Ik heb het zelf wel eens geprobeerd piet. Het werd gewoon taai. Ook na een hele poos op een zacht vuurtje.
Dat vraag ik me ook af. Met Zeekat zou ik het me nog voor kunnen stellen, maar pijlinktvis wordt gewoon taaier hoe langer je hem bakt, kookt, braadt of wat dan ook. Vandaar ook dat ze hem die in landen als bijvoorbeeld spanje italie of portugal waar pijlinktvis erg populair is het liefste alleen even aan het vuur laten ruiken.quote:Op donderdag 25 mei 2006 11:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom gebeurt dat bij mij dan nooit?
Je kan dat wel bllijven beweren, maar daardoor wordt het nog niet waar.quote:Op donderdag 25 mei 2006 11:18 schreef DIJK het volgende:
[..]
Dat vraag ik me ook af. Met Zeekat zou ik het me nog voor kunnen stellen, maar pijlinktvis wordt gewoon taaier hoe langer je hem bakt, kookt, braadt of wat dan ook. Vandaar ook dat ze hem die in landen als bijvoorbeeld spanje italie of portugal waar pijlinktvis erg populair is het liefste alleen even aan het vuur laten ruiken.
Is echt een op de onbekende consument gericht programma, dat zal wel door het productschap zo bedacht zijn. Maar de stijl van Klootwijk maakt dat het toch mooie tv is. En je krijgt er trek vanquote:Op woensdag 3 mei 2006 21:32 schreef DIJK het volgende:
Het valt mij een beetje tegen tot nu toe. De opzet is aardig, maar er zit weinig interessante informatie in imho. In ieder geval niks wat ik nog niet wist. Allemaal een beetje basic.
Eigenlijk een beetje de kipfinger uit zee. Wil ik ook wel eens proeven.quote:Op woensdag 31 mei 2006 14:00 schreef kabouter.muts het volgende:
ja spiering, ben benieuwd hoe dat is.
Camera:quote:Op donderdag 1 juni 2006 17:47 schreef okee6 het volgende:
Is echt een op de onbekende consument gericht programma, dat zal wel door het productschap zo bedacht zijn. Maar de stijl van Klootwijk maakt dat het toch mooie tv is. En je krijgt er trek vanDoen ze goed.
Ja, die meneer Davidson, iddquote:Op donderdag 1 juni 2006 17:59 schreef okee6 het volgende:
Dat is deze Davidson toch? Citeerde hij hem ook niet in de aflevering op de Lofoten?
Ik betwijfel dat zeer, en je kan dit niet zomaar lopen beweren als je daar geen duidelijke reden voor hebt. Het is hooguit eens een reden een en ander uit te zoeken. Verder valt het me wel op dat het programma niet kritisch is, wat KVW wel heel duidelijk was.quote:Verder maak je mij niet wijs dat ze niet gebruik maken van een potje van de vissector. Zo'n schip huren is ook niet goedkoop. Dit is precies een programma zoals de sector dat nodig heeft. Wel mooi trouwens dat Klootwijk bij ieder adresje ook weer wat bij elkaar scharrelt, nu niet voor de varkens, maar voor zijn vriend de bioloog
Kijk je hebt platte formats (tv-issued) zoals ze bijvoorbeeld bij SBS uitzenden, Smaakpolitie etcetera. Het ingredient voor de kijker is daar sensatie plus amusement. Bij KvW is er duidelijk een kritische onafhankelijke toon, het gaat over het product, tevens wordt om de situatie te kunnen schetsen feitelijke informatie gegeven. Nu echter, in KaZ legt hij een serie bedrijfsbezoeken af. Het kan best zijn dat Klootwijk als visliefhebber dacht "laat ik nu eindelijk eens dat programma over vis maken". Ik denk dat als je dat wilt, je ten eerste bij het productschap informeert wat de mogelijkheden zijn. Het productschap ontbeert de tv-kennis, maar heeft wel een omvangrijk netwerk. De bioloog heb ik op weinig linkjes, vooral kennis, kunnen betrappen. Kortom, je bespaart gigantisch veel kosten als je het via het productschap speelt. Research moet ook betaald. Verder interesseert mij het eigenlijk niet zo wie nu precies de eer voor het format krijgt. De lijn in het verhaal is duidelijk uitgezet door Klootwijk en zijn producer(s), maar nergens wordt duidelijk wie de behandelde soorten heeft uitgekozen. En echt kritisch, klopt, daar is men voorzichtig over. Hierop baseer ik het.quote:Op donderdag 1 juni 2006 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik betwijfel dat zeer, en je kan dit niet zomaar lopen beweren als je daar geen duidelijke reden voor hebt. Het is hooguit eens een reden een en ander uit te zoeken. Verder valt het me wel op dat het programma niet kritisch is, wat KVW wel heel duidelijk was.
De visserij die gebruik maakt van netten die over de bodem schrapen richten bv nogal wat schade aan.
Ik heb het nog nooit gehad, maar voel je niet dat je het graat en de schedel in je mond hebt en kapot kauwt?quote:Op dinsdag 6 juni 2006 20:05 schreef DIJK het volgende:
Toch wel jammer dat de meeste nederlanders geen vis met kop en al willen. Ik ben dol op gefrituurde spiering, sprot of ansjovis. Maar vaak lastig verkrijgbaar.
Dat valt nogal mee. Hoogstens een beetje knapperig.quote:Op dinsdag 6 juni 2006 20:39 schreef Gesloten het volgende:
Ik heb het nog nooit gehad, maar voel je niet dat je het graat en de schedel in je mond hebt en kapot kauwt?
Nou ze kennen daar geen heer Klootwijk hoorquote:Op donderdag 1 juni 2006 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Productschap voor vis gebruiken als bron of als hulp okay, maar je wekt de sugestie (en dan druk ik het zacht uit) dat het productschap heeft (mee)betaald voor het programma en redactioneel invloed heeft gehad. Dat betwijfel ik. Het is de RVU, niet een van de omroepverenigingen waar opdrachten met Nepotisme verdeelt worden (Ik doel op die serie artikelen in het NRC over de publieke omroep)
nee volgens mij de aardbeving in indonesie...quote:
Dus de opnames die ik op de HD heb staan moet ik wissen?quote:Op woensdag 7 juni 2006 15:11 schreef tinny het volgende:
[..]
nee volgens mij de aardbeving in indonesie...
Voor de rest weer een machtige uitzending gisteren over haring.
Op de één of andere manier krijgt die Klootwijk het voor elkaar met minimale middelen (geen poeha, geen dure shots, geen overdreven muziek, geen gadgets en gimmicks, niet teveel praten niet teveel vragen stellen) een rete-interessant programma te maken.
Een televizier-ring is misschien niet op zijn plaats maar ik vind wel dat hij een soort van prijs moet winnen. Het is nu nog 2 keer!(D'n Oever en Het Wad) daarna komt de hele serie ook uit op DVD (ondanks dat je hem helemaal kunt downloaden zou je hem eigenlijk moeten kopen om een statement te maken)...
Nou ja... dat misschien niet maar op de één of andere manier gun ik het die Klootwijk... dat hij erkenning krijgt voor zijn werk. Ik weet ook niet of zo'n kapitalistische daad als het massaal inkopen van die DVD het beoogd effect gaat hebben maar ik weet zo 1,2,3 niet hoe je anders zijn werk kunt honoreren.quote:Op woensdag 7 juni 2006 15:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dus de opnames die ik op de HD heb staan moet ik wissen?
![]()
Niet alleen in die krant staat de column, maar in veel GPD-bladen is 'ie te vinden. (Een groot deel van de artikelen in je krant wordt ingekocht of onderling geruild.)quote:Op donderdag 8 juni 2006 09:27 schreef tinny het volgende:
Voor de echte Klootwijk-fan in het Brabantsdagblad Weekend Katern heeft hij altijd een column...
Leuk!quote:Op dinsdag 20 juni 2006 21:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Zondag begint trouwens koken op zee weer, op NL3
volgende vakantie naar de eilanden en dan zelf de oesters, mosselen en kokkels uit het wad halen?quote:Op woensdag 21 juni 2006 10:39 schreef tinny het volgende:
Inderdaad gisteren weer een schitterende aflevering van Klootwijk.
Ik stel ook bij deze voor om subiet een lobby te starten voor de kokkels!
Ik wil die dingen bij mijn visboer zien! en het liefst zsm!!
NEEE er is iets anders.quote:Op woensdag 21 juni 2006 11:25 schreef kabouter.muts het volgende:
NU ned 1 het begint
De mechanische kokkelvisserij is juist uitgekocht met behulp van aardgasbaten. En ik denk niet dat de handvisserij zowel export als binnenland kan voorzien. Laat de vogels toch eens genieten johquote:Op woensdag 21 juni 2006 10:39 schreef tinny het volgende:
Inderdaad gisteren weer een schitterende aflevering van Klootwijk.
Ik stel ook bij deze voor om subiet een lobby te starten voor de kokkels!
Ik wil die dingen bij mijn visboer zien! en het liefst zsm!!
Da's natuurlijk onzin. Als er in Nederland een markt zou zijn, dan verkochten ze die dingen liever hier. Met minder vervoerskosten is een hogere marge haalbaar. De vogels hoeven er toch niet onder te lijden, mechanisch kokkelvissen is tenslotten niet alleen uitgekocht, maar vervolgens ook verboden...quote:Op woensdag 28 juni 2006 19:22 schreef okee6 het volgende:
[..]
De mechanische kokkelvisserij is juist uitgekocht met behulp van aardgasbaten. En ik denk niet dat de handvisserij zowel export als binnenland kan voorzien. Laat de vogels toch eens genieten johEn anders, in Spanje kan je er eten zoveel je wilt, kwestie van vakantie afstemmen.
Om de mechanische kokkelvisserij weer mogelijk te maken, opnieuw investeringen te doen en handelsrelaties te wijzigen, is allemaal een beetje veel moeite. Dan moet je al een binnenlandse afzetmarkt hebben, en die heb je niet zonder grote investeringen, bijvoorbeeld van Aholdquote:Op woensdag 28 juni 2006 19:55 schreef Drive-r het volgende:
[..]
Da's natuurlijk onzin. Als er in Nederland een markt zou zijn, dan verkochten ze die dingen liever hier. Met minder vervoerskosten is een hogere marge haalbaar. De vogels hoeven er toch niet onder te lijden, mechanisch kokkelvissen is tenslotten niet alleen uitgekocht, maar vervolgens ook verboden...
Mocht je ooit in het noorden van het land zijn dan kun je een paar kilometer ten westen van de Eemshaven bij laag water een paar kilometer het wad oplopen. Die donkere plekjes die je in het zand ziet, daar zitten de kokkels onder, je kunt je eigen maaltje zo opgraven.quote:Op woensdag 21 juni 2006 10:39 schreef tinny het volgende:
Inderdaad gisteren weer een schitterende aflevering van Klootwijk.
Ik stel ook bij deze voor om subiet een lobby te starten voor de kokkels!
Ik wil die dingen bij mijn visboer zien! en het liefst zsm!!
En dan bij eb het wad op, ik weet het,quote:Op vrijdag 29 juni 2007 20:45 schreef Tel_R het volgende:
Piet, gewoon ff richting Eemshaven. Verser dan dat bestaat niet
Ja, en dan door iemand anders voor je neus er uit zien vissen.quote:Op donderdag 5 juli 2007 22:14 schreef Pietverdriet het volgende:
2 Forellen kopen, die ze je de vijver inmieteren.
LOL
Misschien als je ze anders bereidt ipv het stomen wat Niels deed.quote:Op donderdag 19 juli 2007 23:54 schreef JaFFe het volgende:
Die pikschelp lijkt me niet echt prettig wat ik er van zag. Het idee alleen laat mij dat niet eten.
En Wouter die alles op de fiets doet zeker.quote:Op donderdag 19 juli 2007 23:57 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Misschien als je ze anders bereidt ipv het stomen wat Niels deed.
Ik vraag me steeds maar af of ze het in scène zetten, of dat die Niels Daan echt woont in dat krotje met ouderwetse spulletjes
De zogenaamde Wilders-garnalenquote:Op donderdag 26 juli 2007 22:55 schreef Bluezz het volgende:
Ik zal je dan ook maar niet verklappen over de hollandse garnalen die zo versch kunnen zijn maar dat ze ze eerst naar Marokko sturen om gepeld te laten worden
Die zeeduivel zag er anders ook ontzettend goed uit..quote:Op donderdag 26 juli 2007 22:09 schreef golfer het volgende:
Was weer leuk vandaag.
Over echte dagverse garnalen en dagverse vis.
Vooral die garnalen deden mij het water in de mond lopen.![]()
Trouwens dat begin op de boot naar Texel met die heel aparte meeuwensoort: de patatmeeuw.![]()
Dezelfde.quote:Op vrijdag 27 juli 2007 17:39 schreef Freak187 het volgende:
Je gaat je toch wel afvragen waar je die garnalen vandaan kan halen. Want ik geloof dat de gemiddelde Volendammer vishandel bij het winkelcentrum alleen maar van die garnalen met conserveringsmiddelen heeft... En wat hebben restaurants bijvoorbeeld?
Thanks voor de tip, ik had het anders zeker gemist!quote:Op maandag 30 juli 2007 19:41 schreef Pietverdriet het volgende:
vanavond komt de KVW weer, NL 3. over vitamine
AFAIK, Jaquote:Op maandag 30 juli 2007 19:48 schreef Frollo het volgende:
[..]
Thanks voor de tip, ik had het anders zeker gemist!
't Is wel een herhaling, toch?
Ongepelde garnalen kopen. En een goede vishandelaar opzoeken.quote:Op maandag 30 juli 2007 17:25 schreef tinny het volgende:
N.a.v de laatste uitzending afgelopen donderdag...
waar kan ik die Garnalen dan kopen!!!?!?!?!?!?!?!!?!?
Zelfs mijn allerliefste en beste visboer in Tilburg krijgt ze volgens mij niet!>!>1
Hmm, ik denk dat in Cul dit topic meer op zijn plaats is. Discussie zal in TV wel niet ontstaan. Maar het blijft geniale tv.quote:Op zaterdag 12 juli 2008 09:55 schreef Frollo het volgende:
Hier gaan we verder geloof ik.
Klootwijk aan Zee - Verder in 2008
nee toch? allemaal herhalingen geen nieuwe? als ik me niet vergisquote:Op zaterdag 12 juli 2008 10:43 schreef kabouter.muts het volgende:
Joepie joepie daar kan ik echt naar uitkijken.
Heeeeele nieuwe uitzendingen?? In de zomer?
Wel allemaal nieuwe.quote:Op zaterdag 12 juli 2008 12:56 schreef tinny het volgende:
nee toch? allemaal herhalingen geen nieuwe? als ik me niet vergis
ai ai!! hoeveel heb ik er dan al gemist..!?!?!?!?!quote:
In 2010 verse afleveringen van Klootwijk. Deze herfst, voor wie iets gemist heeft, nogmaals de laatste reeks van Klootwijk aan Zee.quote:
Heb de DVD Boxen besteld van KVW en Klootwijk aan Zeequote:Op vrijdag 9 oktober 2009 17:34 schreef Thorical het volgende:
Ik krijg het zelfs voor elkaar om de herhalingen van de reruns te missen,
Lang leve uitzending gemist en de binaries.
quote:Op woensdag 6 januari 2010 03:58 schreef dvr het volgende:
Ook hier een kickje voor de Klootwijk-fans!
Deze woensdag 6 januari 2010 barst Wouter Klootwijk eindelijk los met een nieuwe serie programma's, "De Wilde Keuken". Kijkt allen om 20:50u naar Nederland 2. De eerste aflevering gaat ons alles leren over de appel.
Zie en discussieer liefst hier verder: [CUL TV tip] De wilde keuken
Heb het even nagekeken en dit is inderdaad een andere dan op de DVD.quote:Op zondag 12 juni 2011 21:55 schreef golfer het volgende:
Volgens mij was dit dus niet echt een herhaling.
Dit was een eenmalige, begreep ik.quote:Op zondag 12 juni 2011 22:05 schreef dvr het volgende:
Was dit echt eenmalig, of misschien toch het begin van een nieuwe reeks?
Jaaa Niels Daanquote:Op zondag 12 juni 2011 22:05 schreef dvr het volgende:
Wat een heerlijke uitzending weer! Ik krijg meteen zin om weer eens een paar bakharingen in de pan te leggen (met de afzuigkap op 12..).
Leuk ook om Visserijbioloog Niels weer te zien. Toen ik zijn persoonlijke herkenningstune hoorde wist ik al wie daar aan de einder aan kwam lopen..
Was dit echt eenmalig, of misschien toch het begin van een nieuwe reeks?
Waar die veiling werd gehouden of die plek in Noord-Noorwegen waar die grote haring werd verwerkt en waar visolie werd gemaakt?quote:Op zondag 12 juni 2011 22:18 schreef PLAE@ het volgende:
Welke haven in Noorwegen was dat vroeg ik me af
Tja, zalm is 'hipper' dan haring blijkbaar. Spekbokking heb ik volgens mij nog nooit gehad, eens proberen als ik het tegenkom.quote:Op maandag 13 juni 2011 13:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Net zitten kijken (gisteravond avatar gekeken) mooie docu. Haring is veeeeel lekkerder dan zalm, toch krijg je overal slechte goedkope gerookte zalm, die snotterig is, maar voor een bokking moet je naar de markt.
Hier in de buurt zit een vis winkeltje bij een supermarkt in. Altijd vers, kopjes er nog aan. Echt blij mee want anders is het idd markt voor goede betaalbare vis.quote:Op maandag 13 juni 2011 13:46 schreef Pietverdriet het volgende:
Net zitten kijken (gisteravond avatar gekeken) mooie docu. Haring is veeeeel lekkerder dan zalm, toch krijg je overal slechte goedkope gerookte zalm, die snotterig is, maar voor een bokking moet je naar de markt.
Veeeeeel lekkerder, heerlijke rooksmaakquote:Op maandag 13 juni 2011 13:50 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Tja, zalm is 'hipper' dan haring blijkbaar. Spekbokking heb ik volgens mij nog nooit gehad, eens proberen als ik het tegenkom.
Heerlijk visje, vooral als ze vol zitten met kuit.quote:Op maandag 13 juni 2011 13:50 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Tja, zalm is 'hipper' dan haring blijkbaar. Spekbokking heb ik volgens mij nog nooit gehad, eens proberen als ik het tegenkom.
Die uit de NRC? Die vind ik helaas niet zo vaak op internet terug en om nou een krant te kopen om één columnquote:Op maandag 13 juni 2011 13:55 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Wouter heeft ook veel leue columns geschreven trouwens makkelijk te vinden via google en goed voor een paar uur leesplezier
quote:Op maandag 13 juni 2011 15:26 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
http://www.gelderlander.nl/geniet/culinair/wouterklootwijk/
Wat schrijft ie leuk!quote:Op maandag 13 juni 2011 15:26 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
http://www.gelderlander.nl/geniet/culinair/wouterklootwijk/
Hé, ook kinderboekenquote:Op dinsdag 14 juni 2011 09:50 schreef Isegrim het volgende:
Hij schrijft ook kinderboeken.En hij schrijft zoals hij praat.
quote:
You just failed at failingquote:
Over falen gesproken: lees eerst eens even het topic terug!quote:Op woensdag 15 juni 2011 16:13 schreef Captain_Fabulous het volgende:
You just failed at failing
was echt leuk namelijk
You failed at failing a failing failerquote:Op woensdag 15 juni 2011 16:18 schreef Captain_Fabulous het volgende:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Dat stuk helemaal over het hoofd gezien...
Hier, nog meer haring om je op te vrolijken, en een kabeljauwquote:
quote:Op woensdag 15 juni 2011 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hier, nog meer haring om je op te vrolijken, en een kabeljauw
Vooropgesteld dat ik niet geneigd ben iets van Oliver aan te nemen: De sardine, koolvis en haring zijn sowieso aanraders, en het zijn vissen die best wat smaak kunnen hebben. Met de steenbolk ben ik niet zo vertrouwd.quote:Op dinsdag 25 juni 2013 00:10 schreef dvr het volgende:
Aan bod komen o.a. de steenbolk, de sardine, de koolvis en de haring, die hij onder onstuimige begeleiding van drums en gitaren en met gebruik van te veel citroen en te grof gemalen zout verwerkt tot curry- en pastagerechten, die hij met allerlei exotische sausjes overgiet zodat je de vis niet meer proeft.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |