Hier gaan er binnenkort weer 2 lammeren en een kalf hun laatste ritje maken. Wij zijn allemaal geen enorm boudin fans, nemen soms wel een stukje boudin blanc mee uit het zuiden, maar ik zal het niet snel zelf maken. Zult maken is wel leuk, maar we hebben dus geen varkens, ik haal soms wat bij de slager nadat hij slacht (doet ie nog zelf). Verder kan ik bij de slager zelf worsten en dergelijke maken, dus ik maak vaak aardig wat kleine lamsworstjes met verschillende ingredienten, heerlijk om 's zomers te grillen.quote:Op zaterdag 12 november 2005 15:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
zelf boudin maken, verse metworsten om te roken of te drogen, zult, hammen om te roken, oh boy, een grote keuken en de ruimte om zelf te slachten, mmmmm, geweldig.
Ik zou wat dat betrefd graag twee varkentjes houden voor de slacht, nu, deze tijd de beesten paar weken voeren met eikels en tamme kastanjes, en dan eind november slachten.
Yes, dat zou een feest zijn!
quote:Op maandag 14 november 2005 19:44 schreef Euc- het volgende:
poepoe, volgende week al naar parkheuvel, spannend
Hehe dat heb ik al een paar keer gemaaktquote:
Ik heb al zo'n gesprek proberen aan te knopen met een collega van me, maar hij geeft me altijd veelste simpele instructies die dan ook mislukkenquote:Op dinsdag 15 november 2005 23:55 schreef Euc- het volgende:
psssttt, zoek in een willekeurig (bij voorkeur rotterdams) telefoonboek naar de naam "Hassan" of "Ali", bel, en vraag!
'speciale saus'...dat weet iedereen tochquote:Op dinsdag 15 november 2005 23:31 schreef rashudo het volgende:
[..]
Hehe dat heb ik al een paar keer gemaakt
Er is gewoon iets ondefinieerbaars wat ik bijvoorbeeld in bijna alle turkse gerechten proef, en nee het is geen knoflookMaar ik vind het wel erg lekker. Ben gewoon nieuwsgierig of ik dat ook uit m'n eigen vingers kan laten onstaan
Ik hoor het 'm zó zeggenquote:Op woensdag 16 november 2005 00:30 schreef rashudo het volgende:
"Hey lekker achmed, hoe maak je dat nou?"
"Ja beetje paprika, beetje zout, beetje peper, is heel simpel!"
"Oh ja ok nou dan zal ik het ook maar eens proberen!"
Een erg leuk overzicht!!!quote:Op vrijdag 18 november 2005 19:18 schreef Arcee het volgende:Wie hebben 't vaakst in het Culinesse à gogo-forum gepost?
001. 5824 Pietverdriet
002. 4786 Martijn_77
003. 4223 Oblivion
004. 3328 BBQ-kip
005. 2354 MissyMirjaM
006. 1638 krakkemieke
007. 1469 Euc-
008. 1251 dutch-mamma
009. 1231 shmoopy
010. 1179 zoalshetis
He je bent weer terug!!quote:Op vrijdag 18 november 2005 20:39 schreef krakkemieke het volgende:
Ik ben er weer, had problemen met m'n computer....
Maar nu wel zo te zienquote:Op zaterdag 19 november 2005 08:41 schreef krakkemieke het volgende:
Sterker nog Martijn, ik kan ook nog posten!![]()
(Krakje kon eerst niet inloggen)
quote:Op vrijdag 18 november 2005 19:18 schreef Arcee het volgende:Wie hebben 't vaakst in het Culinesse à gogo-forum gepost?
001. 5824 Pietverdriet
Ja Piet je bent onverslaanbaar!!quote:
Krijgt hij nu een prijsbeker?quote:Op zaterdag 19 november 2005 10:38 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Ja Piet je bent onverslaanbaar!!![]()
quote:
Huh? Hè? Wat?quote:Op zondag 20 november 2005 02:18 schreef krakkemieke het volgende:
mag ik posten ik geef om nikse post?
Dus ga maarweg met je posten weet ik veel...
Nee, ben nu wel wakker!quote:Op zondag 20 november 2005 03:40 schreef Euc- het volgende:
Nog iemand op?
Je maakt evenveel kans als i-spy24 de vorige keerquote:Op dinsdag 22 november 2005 01:13 schreef karper het volgende:
i be back!
en me aanmelden voor mod? altijd leuk maar ik moet gevraagd worden![]()
@ Piet. Is het een Nederlands of een Duits consultants bureau?quote:Op donderdag 24 november 2005 00:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Telecommunicatie specialist bij een toonaangevend consultants bureau
quote:Op woensdag 30 november 2005 18:45 schreef Troel het volgende:
Ja, maar als ik telkens een kwart van de ingredienten af moet halen en ik begin met 1000 gram bloem, dan heb ik 2 cm kleiner 750 gram, 4 cm kleiner 500, 6 cm 250, 8 cm niks meer, 10 cm -250.
Gelukkig, ik wilde je al bijna een Troela gaan noemenquote:Of zou ik dan met kwarten van het overgebleven iets moeten rekenen? Klinkt op zich wel logischer.
Niet met kwarten, je moet telkens opnieuw de verhouding uitrekenen tussen oude en nieuwe lengte en daar de ingrediënten mee verrekenen...quote:Op woensdag 30 november 2005 18:45 schreef Troel het volgende:
Ja, maar als ik telkens een kwart van de ingredienten af moet halen en ik begin met 1000 gram bloem, dan heb ik 2 cm kleiner 750 gram, 4 cm kleiner 500, 6 cm 250, 8 cm niks meer, 10 cm -250.
Of zou ik dan met kwarten van het overgebleven iets moeten rekenen? Klinkt op zich wel logischer.
Het niveau van de PABO's is bedroevend slecht. Toch zit ik op een van de beste PABO's. Het is toch wat.quote:Op woensdag 30 november 2005 18:55 schreef BBQ-kip het volgende:
[..]
![]()
[..]
Gelukkig, ik wilde je al bijna een Troela gaan noemen![]()
Ik moet zeker wel mijn mond houden over het niveau van de PABO's tegenwoordig he![]()
met sinterklaas zondag snert van moeder.quote:Op vrijdag 2 december 2005 02:07 schreef Bluezz het volgende:
En toch doe je het nog ff Chielus
Zoals, ja, ik hou van chinees, leuke tip, en we zitten niet ver van Amstelveen, grappig in een winkelcentrum eten
De plannen voor december qua eten zijn : zaterdag a.s. eten bij vrienden.
Maar let op : Zij kan zo souschef worden wat mij betreft, dus dat belooft wat culineeeers te worden
En jij?
zie kersttopic in culquote:
ik zal eens kijken. ach lekker achterover zitten en genieten is ook leuk. doet mijn moeder ook altijd met kerst.quote:Op vrijdag 2 december 2005 02:24 schreef Bluezz het volgende:
Klinkt leuk, ik ga het topic ff zoeken (en verder inlezen...)
hoe culinair ik ben is dus zeker niet af te lezen aan mijn kerstdiners, ik heb namelijk helemaal niets met kerst
heb ik nog voor jou en je mannetje, dat graag wil dat je naar bed komt, ff een leuke kerstkaart tip als je ze zelf wil maken. zet erop: "prettig weekend!"quote:Op vrijdag 2 december 2005 02:34 schreef Bluezz het volgende:
Ze heeft gelijk.
Ik zorgde ervoor toen de kids klein waren, dat ik gewoon werkte(verpleeghuiswerk)
Nu zie ik het als extra vrije dagen, alhoewel het nu in een weekend valt
slaap goed!quote:Op vrijdag 2 december 2005 02:44 schreef Bluezz het volgende:
Mijn mannetje zit hier nog naast me
enneh no christmastkaarten zeg... brrr![]()
Ga lekker naar Fee zeg met je rare ideeen
Truste
Ach ja Golfer je bent getrouwd en dan gebeuren dat soort dingenquote:Op vrijdag 2 december 2005 02:34 schreef golfer het volgende:
Zit mijn vrouw tegenwoordig hier te slowen i.p.v. naar bed te gaan.
Mmmm, klint niet goed Karper. Beterschapquote:Op vrijdag 2 december 2005 14:28 schreef karper het volgende:
hier en berichtje van karper ik kom net uit het ziekenhuis zondag opgenomen met hoofdpijn en verdwaald
maar ben over paar daagjes weer terug
Wordt maar weer snel beter. En verdwaald, dat klinkt eng.quote:Op vrijdag 2 december 2005 14:28 schreef karper het volgende:
hier en berichtje van karper ik kom net uit het ziekenhuis zondag opgenomen met hoofdpijn en verdwaald
maar ben over paar daagjes weer terug
wat mag ie niet eten dan?quote:Op vrijdag 2 december 2005 23:52 schreef krakkemieke het volgende:
Beterschap Karper!
Ja, ik ben er weer Bluezz.
En ik hink op 2 gedachten voor het kerstdiner, Italiaans of Indisch.
Ik moet dus niks, patat of een tosti is ook goed. Maar m'n pa heeft een dieet, dus ik wil hem iets lekkers voorzetten.
je schaamt je toch niet he? ik vind vrijheid heerlijk. kom net terug van een gesprek tussen een paar criminelen, dat is na een paar uur ook wel leuk geweest. en dan verlang je gewoon naar een portie cocos/knoflookrijst, heerlijke kipfilet en wat gestoomde kool. wat ik dus nu eet.quote:Op zaterdag 3 december 2005 00:31 schreef Chielus het volgende:
Oke, ben ik eindelijk eens een x een vrijdagavond vrij. Zit ik alleen thuis, ergens is er dus iets geheel iets verkeerd gegaan.
Brrr, sterkte.quote:Op vrijdag 2 december 2005 14:28 schreef karper het volgende:
hier en berichtje van karper ik kom net uit het ziekenhuis zondag opgenomen met hoofdpijn en verdwaald
maar ben over paar daagjes weer terug
een fijne bloemkoolsoep? of een goede groente-tosti met reepjes courgette, tomaat, augurk en hütenkase?quote:Op zaterdag 3 december 2005 00:48 schreef krakkemieke het volgende:
@Zoalshetis: M'n pa heeft colitis ulcerosa, chronische dikke-darm ontsteking.
Hij kan niet tegen uien, knoflook ed, geen kool, niet teveel vet, geen peulvruchten....
Ik vind het geen probleem, vaak kan ik de ui gewoon weglaten en dan smaakt het prima. Maar het is gewoon een puzzle.
Eeh nee, zat me te vervelen op mijn werk heb namelijk 3 weken de tijd om 8 maanden werk te archieveren.quote:Op vrijdag 2 december 2005 17:10 schreef Bluezz het volgende:
Ben je lekker vrij geweest vanmiddag Martijn?
ban of baan?quote:Op zaterdag 3 december 2005 01:12 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Eeh nee, zat me te vervelen op mijn werk heb namelijk 3 weken de tijd om 8 maanden werk te archieveren.
Bij mij vorige ban had ik ongeveer 1,5 week de tijd om 4,5 jaar te archieveren plus moest er toen ook nog een project af.....
Baan!!quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |