quote:Op woensdag 26 oktober 2005 20:08 schreef TrenTs het volgende:
Ik heb vorige week een electrische gitaar gekocht en ik heb een klein probleempje. Als ik bepaalde snaren aansla dan krijg ik een soort van resonantie, het klinkt eigenlijk alsof de snaren tegen de fret aan klapperen. Mocht iemand het willen, ik heb het geluid opgenomen van de 6e snaar.
Dit hoor je als je 'm bespeelt terwijl-ie niet is aangesloten, ik weet niet echt of je het hoort als je 'm echt hard aanzet, maar het kan niet echt de bedoeling zijn...
Er zat zo'n hendeltje bij maar ik heb niet exact een idee wat ik er mee moet en aangezien ik hier ooit es gelezen heb dat je daarmee de snaren kan mollen besloot ik maar te wachten tot ik er wat meer van wist.
Wie oh wie!
E en -> laagste snaarquote:Op woensdag 26 oktober 2005 23:00 schreef TrenTs het volgende:
Dankje Muck
Burbo: 6e is toch ook een E?Of ben ik nou echt zo noob?
Ah, dan zat het toch goed in m'n hoofd.quote:Op woensdag 26 oktober 2005 23:03 schreef LordOfTheBoard het volgende:
[..]
E en -> laagste snaar
A ap
D ie
G een
B ananen
E et -> hoogste snaar
Kan ik je toevoegen op MSN en een opname sturen van de resonantie? Dat je een idee hebt hoe erg het is en wat ik er eventueel aan kan doen en of er wel wat aan te doen is...?quote:Op woensdag 26 oktober 2005 22:59 schreef LordOfTheBoard het volgende:
TrenTs en Burbo, dat klopt. Het heet inderdaad resonantie en de bedoeling is dat je er zo weinig mogelijk last van hebt
. Over het algemeen komt het bij goedkope gitaren ook meer voor dan bij duurdere modellen, maar het hangt ook voor een groot deel van de afstelling van de gitaar af. Hoe dichter de snaar op de frets zit; hoe sneller je last hebt van resonantie. Maarrrr... hoe dichter je snaar op de frets zit, hoe lekkerder je gitaar ook speelt. Het is dus zaak een beetje de juiste balans te vinden.
Nee, met die hendel kan je het niet oplossen; daarmee kan je de toon van je gitaar laten vibreren terwijl je één noot speelt. Zo'n ding heet een tremolo (google er eens op). In moderne popmuziek wordt ie eigenlijk nooit gebruikt, maar vroeger was dat wel anders.
Is die resonantie nou erg? Ja en nee. Het is niet de bedoeling, maar op een elektrische gitaar is het niet zo erg; het wordt namelijk niet doorversterkt. Bij een akoestische gitaar is het desastreus voor het geluid, en aangezien je zon ding juist hebt om mooi in kleine omgeving te gebruiken, wil je dat absoluut niet. Bij je hogere snaren wil je het echter zeker niet, ook niet op de elektrische gitaar, want het solowerk wordt er erg door vertraagd. Mijn fender heeft bijvoorbeeld lichte resonantie op de bovenste twee snaren, maar daaronder niet. Ik laat het lekker zo, want lekker laag op de frets speelt ook een stuk makkelijker.
Hoe kan je resonantie voorkomen? 1. Goede afstelling van je gitaar (dat kan een gitaarwinkel of een gitaarliefhebber; zeker bij een elektrisch is dat niet zo lastig als je het eenmaal weet.) 2. niet te hard je snaren aanslaan; als je keihard ramt heeft zelfs de beste gitaar er last van.
De actie (verschil tussen fretboard en snaar) vergroten. Maar doe dit niet zelf, hiermee verziek je zo je gitaar als je het fout doet.quote:Op woensdag 26 oktober 2005 23:10 schreef TrenTs het volgende:
[..]
Kan ik je toevoegen op MSN en een opname sturen van de resonantie? Dat je een idee hebt hoe erg het is en wat ik er eventueel aan kan doen en of er wel wat aan te doen is...?
Resonantie? Dat is BBKLZBZLBZKLZBLZKZZZ... dat geluidjequote:Op donderdag 27 oktober 2005 00:34 schreef DuranK het volgende:
Wat moet ik met resonantie voorstellen? Wel vaak zat gehad dat de snaar zeg maar meerdere frets aanraakt en daardoor dus geen klank krijgt. Alleen maar een KRETSJ. Das verekte irritant, dan kun je die fret niet meer spelen.
wat voor soort muziek wil je gaan spelen, beetje pop achtig of toch meer rock/punkrock ?quote:Op donderdag 27 oktober 2005 00:56 schreef Soul_Survivor het volgende:
Ik wil dus eigenlijk een keer proberen om te beginnen met gitaar spelen.. Niet echt via lessen ofzo, maar gewoon zelf, met een notenboek bijvoorbeeld. Wat kan ik nou als beste voor een gitaar kopen? Heb verder totaal geen vrstand van merken, soorten of wat dan ook.
Ik heb geen msn (hoe vreemd dat ook klinken magquote:Op woensdag 26 oktober 2005 23:10 schreef TrenTs het volgende:
Kan ik je toevoegen op MSN en een opname sturen van de resonantie? Dat je een idee hebt hoe erg het is en wat ik er eventueel aan kan doen en of er wel wat aan te doen is...?
Ja blues eigenlijk.quote:Op donderdag 27 oktober 2005 01:55 schreef Dribbel_ het volgende:
[..]
wat voor soort muziek wil je gaan spelen, beetje pop achtig of toch meer rock/punkrock ?
Greenday - Holiday is niet moeilijkquote:Op donderdag 27 oktober 2005 17:34 schreef demichiel het volgende:
Overmorgen gitaar kopenik kom hier dus nog terug, ik kan echter wel pas vanaf zondag beginnen leren.
eerst nog een feestje bij de scouts.
Hebben jullie misschien nog absolute beginliedjes? Come as you are & seven nation army (gemakkelijke manier) kan ik al maar dit stelt natuurlijk niets voor.
Probeer House of the rising sun eens. Hier zitten een paar basic grepen en en dit kan je combineren met het leren van tokkelen.quote:Op donderdag 27 oktober 2005 17:34 schreef demichiel het volgende:
Overmorgen gitaar kopenik kom hier dus nog terug, ik kan echter wel pas vanaf zondag beginnen leren.
eerst nog een feestje bij de scouts.
Hebben jullie misschien nog absolute beginliedjes? Come as you are & seven nation army (gemakkelijke manier) kan ik al maar dit stelt natuurlijk niets voor.
Tokkelen?quote:Op vrijdag 28 oktober 2005 14:04 schreef willemspruijt84 het volgende:
[..]
Probeer House of the rising sun eens. Hier zitten een paar basic grepen en en dit kan je combineren met het leren van tokkelen.
geen flauw idee wat dat is..quote:
Een bierflesje werkt ook wel, gewoon in plaats van je linkerhand het glas gebruiken om de snaren te fretten. Je moet de snaren dan niet indrukken, maar gewoon het glas erop laten rusten. Zo kan je heel leuk slide solo's spelenquote:Op vrijdag 28 oktober 2005 14:10 schreef Soul_Survivor het volgende:
[..]
geen flauw idee wat dat is..
Dribbel je bent een diarreehondquote:Op donderdag 27 oktober 2005 21:00 schreef Dribbel_ het volgende:
[..]
Greenday - Holiday is niet moeilijk![]()
En vanwaar deze reactiequote:Op vrijdag 28 oktober 2005 14:22 schreef Sammy_Klebold het volgende:
[..]
Dribbel je bent een diarreehond
quote:
Klopt. Resoneren is iets heel anders. Hoewel ik hier allemaal materiele oplossingen zie, is het beginners vaak zo dat de vingers niet sterk genoeg of niet op de juist positie achter de fretten staan. Als de vingers te ver naar de fret toe staan ontstaat er eenzelfde effect.quote:Op vrijdag 28 oktober 2005 00:06 schreef Hammet het volgende:
@Lordoftheboard
Resonantie? Hebben we het hier niet gewoon over fret-buzz?
hoogst onrealistischquote:Op woensdag 26 oktober 2005 23:03 schreef LordOfTheBoard het volgende:
[..]
E en -> laagste snaar
A ap
D ie
G een
B ananen
E et -> hoogste snaar
Ja, dat noem je dus fingerpicken. Tokkelen is wel een erg stomme benaming. Je gebruikt namelijk ook het engelse woord strummen.quote:Op vrijdag 28 oktober 2005 15:40 schreef willemspruijt84 het volgende:
[..]![]()
Tokkelen is de snaren een voor een aanslaan, waardoor er een 'riedeltje' ontstaat. In tegenstelling tot het 'strummen' van akkoorden, waarbij je (evt met plectrum) 4, 5 of 6 snaren (afhankelijk van het akkoord) aanslaat. Andere tokkelnummers zijn bijvoorbeeld Beatles en de buren en Summer of '69 (acoustic)
Ligt eraan. Akoestisch of elektrisch?quote:Op zondag 30 oktober 2005 01:45 schreef Boschjesman het volgende:
Ik wil zelf ook eens gitaar leren spelen. Al heel lang trouwens.
Maar hoe veel ben je kwijt voor een beginnerssetje?
Voor een beginner wel ja. Westerns vallen over het algemeen duurder uit geloof ik. Ik begon met een klassieke juist omdat me dit in principe meer kracht en moeite zou gaan kostenquote:Op zondag 30 oktober 2005 02:12 schreef Boschjesman het volgende:
50/60 euro is best te doen.
Heb je dan een beetje kwaliteit, en bij voorkeur metalen snaren?
Je hebt echte troep bij de grootgrutters/action e.d. voor rond de twintig euro. Beter is het om bijv. op www.feedback.nl (erg goedkope gitaarzaak) of bij de lokale gitaarboer voor een euro of veertig/vijftig een instapgitaartje te kopen die zijn kwalitatief een stuk beter.quote:Op zondag 30 oktober 2005 11:19 schreef Boschjesman het volgende:
Waar kan je het beste goedkoop een gitaar aanschaffen? Gewoon in een gespecialiseerde gitaarzaak?
bij veel brugmodellen is het wel degelijk mogelijk om het zadeltje omhoog of omlaag te schroeven. ..niet iedereen heeft een gibson modelquote:Op vrijdag 28 oktober 2005 00:06 schreef Hammet het volgende:
@Lordoftheboard
Resonantie? Hebben we het hier niet gewoon over fret-buzz?
Wat trouwens ook bij elektrische gitaar erg vervelend is hoor, je sustain lijdt er aanzienlijk onder, ook op de lagere snaren.
En wat bedoel je in godsnaam met vertraagd??
En het voetje op de kam waar jij het over hebt...?? Het verstellen van mijn actie doe ik door mijn brug omhoog danwel omlaag te schroeven. En niet het brugzadeltje, aangezien die enkel naar voren of naar achteren kan, en niet omhoog of omlaag. Als je hiermee bezig gaat verneuk je je intonatie. Het is dus ook per gitaar verschillend.
quote:Op zondag 30 oktober 2005 14:56 schreef mando_diao het volgende:
[..]
bij veel brugmodellen is het wel degelijk mogelijk om het zadeltje omhoog of omlaag te schroeven. ..niet iedereen heeft een gibson model![]()
^^ Dus.quote:Op vrijdag 28 oktober 2005 00:06 schreef Hammet het volgende:
[...]
Het is dus ook per gitaar verschillend.
het doet me pijn om dit te toe te geven...maar ok, ok...je bent een betere zeikerd dan ikquote:Op zondag 30 oktober 2005 22:00 schreef Hammet het volgende:
[..]
[..]
^^ Dus.
Mijn punt was dus dat juist hij enkel van zijn gitaar uitging, wat dus nogal verwarrend kan zijn voor een gitaarnewbie, en problemen op kan leveren bij bij iemand met een tune-o-matic brug (Gibson bijv.) of de wrap-around bruggen die je ook bijvoorbeeld tegenkomt op veel PRS-SE gitaren.
En ik vond het ook wel even de moeite waard de juiste termen te noemen.
Geloof me, zo bereik je de top niet. Je moet de akkoordenbasis goed kennen, en dat hoeft ook niet eens saai te zijn. Kies een simpel nummer uit (bijvoorbeeld Bye Bye Love ofzo) dat ook herkenbaar is en ga eerst leren die akkoorden over te pakken. Begin met het C, D en E akkoord ofzo, en als je tussen die drie goed kan overpakken steeds een akkoord erbij geplakt (G, A, en als laatste F en B, want die zijn van de basisakkoorden het lastigst te leren.)quote:Op zondag 30 oktober 2005 22:47 schreef Elektra het volgende:
Ja, was ik eigenlijk ook al de hele tijd aan het denken toen geen enkel liedje me lukte. Maar onlogisch zoals ik ben wil ik altijd al van aan de top beginnen. Laten we het een slechte eigenschap noemen waar we deze keer maar eens niet aan zullen toegeven
amenquote:Op maandag 31 oktober 2005 10:30 schreef Jorikjet het volgende:
gitaar spelen leer je niet door een topic maar is gewoon veel oefenen!
quote:Op zondag 30 oktober 2005 22:52 schreef mando_diao het volgende:
[..]
het doet me pijn om dit te toe te geven...maar ok, ok...je bent een betere zeikerd dan ik![]()
House of the rising sunquote:Op zaterdag 5 november 2005 22:51 schreef mirelia het volgende:
Ik begin ook net
Am en E kan ik nu snel achter elkaar wisselen dus benh ook benieuwd in welke nummers deze veelvuldig voorkomen
REM - Losing my religionquote:Op zaterdag 5 november 2005 22:51 schreef mirelia het volgende:
Ik begin ook net
Am en E kan ik nu snel achter elkaar wisselen dus benh ook benieuwd in welke nummers deze veelvuldig voorkomen
Niet de gewone C maar Cadd9quote:Op zondag 6 november 2005 14:48 schreef LordOfTheBoard het volgende:
Een gegarandeerde instapgitaarhit is Guus Meeuwis - Het is een nacht
Em- C- G - D moet je daarvoor kennen
quote:Op maandag 7 november 2005 22:52 schreef Dribbel_ het volgende:
www.powertabs.net
Ik weet niet of deze al voorbij is gekomen, maar het is echt een heel erg handig programma, met behulp van dit programma kan je namelijk je tabs afspelen![]()
Inderdaad, ik gebruik het al jaren, en heb zelf ook al een aantal tabs gesubmitquote:Op maandag 7 november 2005 22:52 schreef Dribbel_ het volgende:
www.powertabs.net
Ik weet niet of deze al voorbij is gekomen, maar het is echt een heel erg handig programma, met behulp van dit programma kan je namelijk je tabs afspelen![]()
Dat zelf componeren is voor mij nog niet weggelegdquote:Op dinsdag 8 november 2005 16:29 schreef Hammet het volgende:
[..]
Inderdaad, ik gebruik het al jaren, en heb zelf ook al een aantal tabs gesubmit.
Het is ook erg handig om een beetje te componeren.
Ik vind 'm veel beter dan Powertabquote:Op woensdag 9 november 2005 08:20 schreef Hammet het volgende:
Inderdaad, maar GuitarPro vind ik niet zo'n fijn programma
terwijl ik 1 keer de aansla of moet dat dan 2 keer?quote:Op maandag 14 november 2005 10:35 schreef Jorikjet het volgende:
dat je van de 0de fret naar de 2e schuift
Oh jaquote:Op woensdag 16 november 2005 21:39 schreef Jorikjet het volgende:
akkoorden staan er boven!
Als je vertelt wat voor gitaar je hebt zou het wel handig zijn..quote:Op vrijdag 18 november 2005 12:25 schreef _Arual_ het volgende:
Ik plaat hier even een tvp. Een paar jaar terug heb ik een gitaar gekocht. klasgenoten hadden zichzelf gitaat leren spelen, en ik dacht dat ik dat ook wel kon.... Nou ja, laat ik daar verder geen woorden aan vuil maken. Het ding ligt nu onder het stof.
Ik wil het nu weer oppikken, maar ik loop al vast omdat de snaren inmiddels zo dood als een pier zijn, en ik geen flauw idee heb hoe die zooi te vervangen.
Lach me maar uit.
Een zwartequote:Op vrijdag 18 november 2005 22:41 schreef Fentoozler het volgende:
[..]
Als je vertelt wat voor gitaar je hebt zou het wel handig zijn..
- Akoestisch / Electrisch
- Merk en type?
(Bijna) Elke maloot kan snaren vervangen, dus geen groot probleem..
a) dat is geen acoustische (zoals in de beschrijving staat) maar een Spaanse gitaar*quote:Op maandag 21 november 2005 16:16 schreef furanku het volgende:
Gitaar bij de Lidl
Vanaf donderdag is er een gitaartje te koop bij de lidl ;') Was wel benieuwd of dit iets wasLijkt mij een beetje klein denk ik.
ja, daardoor slaat ie bij meestal meteen stil en heeft het geen zin meer om door te schuiven naar 2.quote:Op maandag 14 november 2005 18:03 schreef NiteSpeed het volgende:
Het is een slide... Die sla je één keer aan en schuif je naar de 2. Probeer eerst eens een slide van 1-3 of 2-4 ofzo.. Om het gevoel te krijgen. Ik kan me voorstellen dat een slide van 0-2 moeilijk is, omdat je de snaar nog moet indrukken.
Ga eens een snaar lager maar dan 5 frets hoger nog een keer proberen. Stel je hebt:quote:Op donderdag 24 november 2005 20:47 schreef Prego het volgende:
[..]
ja, daardoor slaat ie bij meestal meteen stil en heeft het geen zin meer om door te schuiven naar 2.
maar goed ik geef er wel een eigen swing aan
probeer dan dit te spelen:quote:E -
B -
G -
D 0s2
A -
E -
quote:E -
B -
G -
D -
A 5s7
E -
Voor zover ik me herinner is Under the Bridge gewoon akkoorden (geen fingerpicking), toch?quote:Op zaterdag 26 november 2005 13:02 schreef GF het volgende:
Ik heb redelijk wat moeite met het spelen van Under the Bridge (RHCP)Intro is geen probleem, maar daarna wel
Hammer on's, Pull off's, slides.. Akkoorden die ik niet gewend ben om te pakkenquote:Op zaterdag 26 november 2005 13:22 schreef m021 het volgende:
[..]
Voor zover ik me herinner is Under the Bridge gewoon akkoorden (geen fingerpicking), toch?
En dat vind je moeilijker dan die intro?
Hmm...quote:Op zaterdag 26 november 2005 13:25 schreef GF het volgende:
Hammer on's, Pull off's, slides.. Akkoorden die ik niet gewend ben om te pakken
1 2 3 4 5 6 | |---9---7--------9x--4---5---|---9---7--------9----5----| |---9---8--------9x--4---6---|---9---8--------9----6----| |---9---9---9/11-----6---7---|---9---9--------11---7----| |---7---9------------6---7---|---7---9--------11---7----| |-----------7/9--------------|--------------------------| |
*vinger verekt.quote:Op zaterdag 26 november 2005 13:32 schreef GF het volgende:
[ code verwijderd ]
Dat krijg ik er gewoon niet zomaar vloeiend even uit.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 | -12-12-12-12-12-12-12--- -11-11--9-11--9-11--9--- --9--9--9--9--9--9--9--- ------------------------ X ------------------------ X (2x) --9--9--9--9--9--9--9--- X -10-10--9-10--9-10--9--- --9--9--9--9--9--9--9--- --9--9--9--9--9--9--9--- ------------------------ X ------------------------ X (2x) X = do not play this string |
Plectrum?quote:Op zaterdag 26 november 2005 14:48 schreef m021 het volgende:
Een soortgelijk probleem heb ik met de intro van Pride (U2).
[ code verwijderd ]
Ik krijg het niet voor elkaar die 1ste en 5de snaar niet te spelen of te dempen. Tips?
Ik zie niet in wat er moeilijk is aan het pakken van die akkoorden. Kan toch gewoon met barré?quote:Op zaterdag 26 november 2005 14:51 schreef GF het volgende:
Het niet spelen is niet zo zeer het probleem bij mij. Meer het pakken van de akkoorden in het voorbeeld zoals ik eerder gaf.
1 2 3 4 5 6 | |--7- |--8- |--9- |--9- |---- |
1 2 3 4 5 | 7 7 7 7 7 7 8 9 9 |
Sorry maar je hoeft in principe hier nix te dempen. Als dat niet lukt, wrom sla je dan niet alleen de 2e t/m de 5e snaar aanquote:Op zaterdag 26 november 2005 14:07 schreef m021 het volgende:
Oei, dat is inderdaad redelijk lastig. Akkoorden waarbij je snaren (in dit geval de 1ste en 6de) niet mag raken of moet dempen zijn aan beginners (zoals ik) niet besteed.
Eh misschien kwam het niet helemaal over hoe ik het zei, maar ik bedoel precies hetzelfde wat jij hier beschrijft.quote:Op zaterdag 26 november 2005 18:44 schreef NiteSpeed het volgende:
NEe, Halldar lult gewoon enorm uit zijn nek qua hammer-ons en pullofs. Hij snapt totaal niet wat het wel en niet inhoudt.
Maar om het jou even snel te leren:
Hammeron:
A - 5h6
Fret met je wijsvinger de vijfde fret, sla de snaar aan en sla met je middelvinger de 6 aan. Daar heb je een hammer-on. Zo simpel is het.
Pull-off is precies tegenovergesteld. 6p5 = middelvinger op 6, aanslaan en dan je wijsvinger al klaar hebben liggen op de 5. Wanneer je wel en niet precies moet aanslaan verschilt per nummer, je kan ook hammerons hebben waarna je meteen weer een pulloff verricht, en opnieuw aanslaan geen nut heeft. (5h6p5)
Ja, dat nummer van GF was een beetje een slecht voorbeeld. Maar met Pride wordt het al een stuk lastiger.quote:Op zondag 27 november 2005 01:12 schreef DuranK het volgende:
[..]
Sorry maar je hoeft in principe hier nix te dempen. Als dat niet lukt, wrom sla je dan niet alleen de 2e t/m de 5e snaar aanEen beetje beheersing heb je toch wel? Anders kan je niet eens smoke on the water spelen, dan speel je de d en de g snaar, moet je die andere 4 dempen
![]()
Hoe doe je dat dan eigenlijk met bijvoorbeeld het A- accoord, waar je 3 snaren op de 2de fret moet dempen. Ik krijg daar met geen mogelijkheid 3 vingers bij de 2de fret.quote:Op dinsdag 29 november 2005 15:17 schreef m021 het volgende:
Vingers goed rechtop, als je ze te vlak houdt raak je andere snaren en dat dempt inderdaad.
Zet je vingers op de goede plaats: tegen de fret aan. Dus niet op de fret of midden in het vakje.
Tegelijk kost het pakken van een barre wel veel meer kracht en moeite. Ik speel dan persoonlijk liever op een western of elektrische.quote:Op zondag 4 december 2005 12:30 schreef Boschjesman het volgende:
Bij een gitaar-zaak heb je voor 50 á 60 euro een goedkope instapgitaar. Dat is dan wel met nylon snaren, maar ik denk dat dat om te beginnen een stukje makkelijker is omdat je de snaren niet zo hard in hoeft te duwen als een gitaar met stalen snaren en de hals is een stuk breder, zodat je niet zo snel meer snaren indrukt dan je eigenlijk zelf wilt.
3 snaren moet dempen?quote:Op zondag 4 december 2005 12:32 schreef Boschjesman het volgende:
[..]
Hoe doe je dat dan eigenlijk met bijvoorbeeld het A- accoord, waar je 3 snaren op de 2de fret moet dempen. Ik krijg daar met geen mogelijkheid 3 vingers bij de 2de fret.
tis een dragonfly van 2,5 jaar oud, en kan hem voor 17,50 ophalen, volgens mij kan ik daar haast geen miskoop aan doenquote:Op zondag 4 december 2005 12:20 schreef m021 het volgende:
Dude.Alsof Internet de enige manier is om iets tweedehands te kopen.
Kom eens van die luie computerstoel van je, en plak een briefje op het prikbord van de muziekschool in de buurt.
Ik ben zelf begonnen op een Spaanse gitaar (nylon snaren dus), totdat ik een paar maanden later een westerngitaar (stalen snaren) in m'n handen gedrukt kreeg.quote:Op zondag 4 december 2005 12:49 schreef GF het volgende:
Tegelijk kost het pakken van een barre wel veel meer kracht en moeite. Ik speel dan persoonlijk liever op een western of elektrische.
De 'tegen de fret aan' regel is een goed uitgangspunt, maar inderdaad werkt het niet bij alle akkoorden.quote:Op zondag 4 december 2005 12:32 schreef Boschjesman het volgende:
Hoe doe je dat dan eigenlijk met bijvoorbeeld het A- accoord, waar je 3 snaren op de 2de fret moet dempen. Ik krijg daar met geen mogelijkheid 3 vingers bij de 2de fret.
Dat lijkt me voor een beginner lastiger dan gewoon 3 vingers gebruiken.quote:Op zondag 4 december 2005 13:32 schreef DuranK het volgende:
Dat akkoord kan in principe ook met alleen de wijsvinger, voor als je snel akkoorden moet wisselen is dat erg handig. Alleen dan krijg je de hoge e-snaar er niet bij dus moet je die dempen met je wijsvinger. Of je moet een rare hoek met je wijsvinger kunnen maken![]()
Ik speel de A zelf met mijn middelvinger in de rare hoekquote:Op zondag 4 december 2005 13:32 schreef DuranK het volgende:
Dat akkoord kan in principe ook met alleen de wijsvinger, voor als je snel akkoorden moet wisselen is dat erg handig. Alleen dan krijg je de hoge e-snaar er niet bij dus moet je die dempen met je wijsvinger. Of je moet een rare hoek met je wijsvinger kunnen maken![]()
Ik betwijfel of gitaarspelen je gaat lukken, in lezen ben je ook al niet al te goed.quote:Op zondag 4 december 2005 18:01 schreef greatgonzo het volgende:
Ondanks dat m021 me aanrade geen tweedehandse te kopen, heb ik het toch gedaan, voor 18 euri kan ik niet veel miskopen.
Je hebt post!quote:Op zondag 4 december 2005 19:59 schreef Boschjesman het volgende:
http://www.jamorama.com/ (je kunt 6 gratis lessen krijgen)
Is best wel aardig om een beetje gitaar te leren, ik heb toevallig ook de .pdf-bestanden van de hele boeken op mijn pc staan, mocht je die willen hebben mail maar even naar [afbeelding].
thnx, ik zal het eens proberen. maar moet ik meteen de 5e fret 'indrukken' wanneer ik hem aansla? of eerst aanslaan en dan pas indrukken?quote:Op donderdag 24 november 2005 21:36 schreef NiteSpeed het volgende:
[..]
Ga eens een snaar lager maar dan 5 frets hoger nog een keer proberen. Stel je hebt:
[..]
probeer dan dit te spelen:
[..]
Ja, is daar iets mis mee?quote:
Zo, weten we ook meteen weer op welk niveau jij je bevindt.quote:
Keb er niets op tegen dat jij het speelt, maar tis gewoon niet mijn smaak...quote:Op maandag 5 december 2005 16:13 schreef m021 het volgende:
[..]
Zo, weten we ook meteen weer op welk niveau jij je bevindt.
Klassiek niet leuk vinden kan de beste overkomen, maar echte musici zullen er niet openlijk iets op tegen hebben dat anderen het wel spelen. Dus haal dat 'musicus' maar uit je profiel.
Waarom moet je klassiek verdedigen door te zeggen dat andere dingen geen diepgang hebben?quote:Op maandag 5 december 2005 16:02 schreef inkie1010 het volgende:
Ik vind klassiek gitaar echt prachtig tenminste ook veel diepgaander dan een beetje akkoorden geklooi..
Het devies luidt hier helaas 'oefenen, oefenen, oefenen'. Wel kan je het t best leren op een akoestisch gitaar want die heeft een veel dikkere hals. Uiteindelijk lukt het gewoon!quote:Op dinsdag 6 december 2005 22:08 schreef greatgonzo het volgende:
Kan het zijn dat mijn vingers te dik zijn of zo?
Ik krijg ze niet fatsoenlijk binnen één fret, bijv A major. Als ik die plaats doof ik steeds de hoogste (E) snaar. Iemand tips hoe ik dit kan aanpakken?
http://www.guitaretab.com/j/johnson-robert/9400.htmlquote:Op dinsdag 6 december 2005 22:17 schreef hendrixfan het volgende:
speelt er iemand hier ook blues?
want hoe speel je die basloopjes die bijv. robert johnson deed bij bijv. sweet home chicago en rambling on my mind?
tofquote:Op vrijdag 9 december 2005 14:29 schreef kleinstofzuigertje het volgende:
Wat is een goed merk acoestische gitaar voor een beginner, heb er nu een van 60 tientjes maar merkte laatst dat een wat duurdere toch wel effe wat lekkerder speelt
voor de hobbyist
Sja kijk beginnergitaren zijn beginnersgitaren maar inderdaad de 60 euro dingetjes zijn nog net niks. Voor tussen de 100 tot 150 euro vind ik de gitaren het kopen waard als instappers maarja het is natuurlijk relatief; op elke gitaar kan je het leren. Een 60 euro gitaar vervang je weer sneller voor een middenmotor (200-500eu) als je eenmaal de grens van zo'n ding hebt bereikt en dat speelt en klinkt dan weer stukken beter dan een 129 eu dingetje.quote:Op vrijdag 9 december 2005 14:29 schreef kleinstofzuigertje het volgende:
Wat is een goed merk acoestische gitaar voor een beginner, heb er nu een van 60 tientjes maar merkte laatst dat een wat duurdere toch wel effe wat lekkerder speelt
voor de hobbyist
60 tientjes? dat is 600 euro man!quote:Op vrijdag 9 december 2005 14:29 schreef kleinstofzuigertje het volgende:
Wat is een goed merk acoestische gitaar voor een beginner, heb er nu een van 60 tientjes maar merkte laatst dat een wat duurdere toch wel effe wat lekkerder speelt
voor de hobbyist
Een goed distortionpedaaltje betaal je ¤70 en dan heb je één analoog effect. De echte liefhebbers zijn van mening dat dit het vetste geluid geeft.quote:Op dinsdag 13 december 2005 21:45 schreef -_Guitarist_- het volgende:
... iemand enig idee wat een beetje distortionpedal (Multi-effect mag ook ) kost?
Wil m'n gear lekker uitbreiden
Als jij met 2 pedaaltjes slechts 2 verschillende geluiden uit je gitaar haalt, weet je niet echt waar je mee bezig bent. Menig pedaaltje heeft meer dan enkel de aan- en uitknop weet je.quote:Op woensdag 14 december 2005 09:53 schreef LordOfTheBoard het volgende:
[..]
Een goed distortionpedaaltje betaal je ¤70 en dan heb je één analoog effect. De echte liefhebbers zijn van mening dat dit het vetste geluid geeft.
Je kan ook voor een digitaal multi-effectpedaal gaan dan zit je vanaf ongeveer 200 euro goed (ik heb zelf bijvoorbeeld de Korg AX1500G staan). Daar zitten dan meteen wel 64 effecten op (in mijn geval) die je kan mixen, zodat je je nooit meer verveeld. Nadeel: het geluid is minder mooi.
Toch vind ik zelf dat iedere gitarist moet beginnen met een multi-effectenbak en later als het professioneler wordt er nog wat losse extra effectjes bij kopen. Dit is puur omdat je dan op het podium al zo veel meer kan dan de 3-4 analoge effecten die je voor hetzelfde bedrag kopen kan. Ik heb genoeg vrienden gezien die voor het analoge werk kozen en dan na twee effecten was het geld op en zaten ze vast aan twee dikke distortion effecten die ze allebei nooit gebruikten want ze vonden het geluid op termijn zo 'saai' worden. Nogal logisch als je je gitaar maar op 2 verschillende geluiden kan instellen!
Oke, thanks. heb afgelopen weekend nieuwe snaren (soft tension) erop gelegd, dat scheelt ook al wat. Zal na december eens op zoek gaan naar vervangingquote:
Je snapt heus wel wat ik bedoel. Je kan het effect wel wat modden en anders laten klinken maar de basis blijft hetzelfde: één bepaald specifiek geluid. Dat is het principe van zo'n ding. En ga nou niet weer zo'n welles nietes discussie beginnen dat in 0,4233% van de gevallen het effect pedaal toch echt 2,8564% anders ingesteld kan worden want dat snapt mijn neus ook allemaal wel maar die mensen die hier zitten willen simpel de basis van het gitaarspelen uitgelegd krijgen en ontvangen graag simpele, duidelijke informatie.quote:Op woensdag 14 december 2005 11:04 schreef Hammet het volgende:
Als jij met 2 pedaaltjes slechts 2 verschillende geluiden uit je gitaar haalt, weet je niet echt waar je mee bezig bent. Menig pedaaltje heeft meer dan enkel de aan- en uitknop weet je.
Gebruik ik ook! Echt goed is die!!quote:Op woensdag 14 december 2005 23:21 schreef JedaiNait het volgende:
ik kwam deze site tegen, handig om te leren waar alle noten zitten!
http://www.musictheory.net/trainers/html/id81_en.html
nummers van je favoriete band, die ken je al goed, en is leuk als je ze kunt spelen. destijds was dit bij mij radiohead, en veel van geleerdquote:Op donderdag 15 december 2005 07:13 schreef Boschjesman het volgende:
Wat zijn eigenlijk liedjes die in het begin makkelijk te spelen zijn?
Met welke RH songs ben jij begonnen dan?quote:Op donderdag 15 december 2005 10:30 schreef Jorikjet het volgende:
[..]
nummers van je favoriete band, die ken je al goed, en is leuk als je ze kunt spelen. destijds was dit bij mij radiohead, en veel van geleerd
Denk dat het gewoon een F#-barré accoord is met ontbrekende kwint op A-snaar. En dat EADGBE dus verkeerd om staatquote:Op vrijdag 23 december 2005 23:24 schreef JeroenV het volgende:
Ik had het van een tab van internet. Dan zal die het ook wel verkeerd hebben gedaan.
Is wel logischerquote:Op vrijdag 23 december 2005 23:28 schreef Litpho het volgende:
[..]
Denk dat het gewoon een F#-barré accoord is met ontbrekende kwint op A-snaar. En dat EADGBE dus verkeerd om staat.
Daar was ik dan ook gelijk vanuit gegaan...quote:
Scherpquote:Op vrijdag 23 december 2005 23:21 schreef DuranK het volgende:
Is dat akkoord trouwens wel goed? Op de D snaar speel je een F en op de E snaar een F#. Dat klinkt niet zo lekker samen
Thanks. Het pakken lukt wel aardig, nu nog het snel overpakkenquote:Op vrijdag 23 december 2005 23:46 schreef Jordy-B het volgende:
http://dusan.pc-slany.cz/hudba/akordy_fotky/fisdur_f.jpg
http://www.feedback.nl/?id=55&b=GSA60JSUBKquote:De zeer fraai gevormde Ibanez GSA 60 is de basis voor dit starterpack. De gitaar heeft een tremolo en een humbucker bij de brug. Verder bestaat het pack uit een versterker, een gigbag, een tuner en meer.
Gefeliciteerd, wat heb je gekocht?quote:Op dinsdag 3 januari 2006 20:30 schreef SouthernSun het volgende:
zo, gitaartje gekocht
ligt het nou aan mij of is het A majeur akkoord niet te doenkrijg t niet voor mekaar om de laatste 2 snaren niet dubbel aan te raken
deze van house of bluesquote:Op dinsdag 3 januari 2006 22:32 schreef Gitarist het volgende:
[..]
Gefeliciteerd, wat heb je gekocht?
Indien je het "kleine" A majeur akkoord bedoelt ((0) 0 2 2 2 0 ) is deze vrij pittig in het begin, omdat je 3 vingers in dezelfde positie op naast elkaar liggende snaren moet pakken. Veel mensen kiezen er daarom voor om het met één vinger te doen, en dan de hoge E-snaar qua geluid een beetje weg te moffelen.
Toch kan ik je aanraden om het met 3 vingers te doen, en wel je middelvinger, ringvinger en pink (te beginnen met de middelvinger op de D-snaar).
De positie van de duim is ook heel belangrijk, die moet ongeveer achter het tweede vakje, in het midden op de hals zitten.
ik wilde onlangs die house of blues gitaar kopen (washburn, niet?), maar bleek dat ik die gitaar al had. Hij was gruwelijk naar de tering gegaan en vond hem eigenlijk nooit echt goed klinken. Toen ik er achterkwam in de winkel dat het dezelfde was ben ik even verder gaan kijken, en nu heb ik een hardtop semi-acoustische gitaar van tanglewood gekocht. Was een paar tientjes duurder, maar veel beter van kwaliteit, omdat deze 'hardtop' is, en die jij nu hebt laminaat.quote:Op dinsdag 3 januari 2006 23:49 schreef SouthernSun het volgende:
[..]
deze van house of blues![]()
[afbeelding]
vond ik het beste klinken van degene waar ik tussen zat te twijfelen.
bedoel idd het 0 0 2 2 2 0 ja. krijg het nog niet voor elkaar om de e-snaar niet aan te raken.
ook s een poging gedaan om de intro van landing in london van 3 doors down te spelenlukt wel n btje maar moet eerst maar eens van voren af aan beginnen en leren om mn vingers snel (en vooral ook goed ) te kunnen verplaatsen
*edit: oh zoals jij t zegt lukt al beter![]()
Kopen dat ding, erg fijne gitaar, een kameraad van mij speelt er ook op.quote:Op maandag 2 januari 2006 04:30 schreef Arsenius het volgende:
Ik ben zelf beginner qua elektrische gitaren maar ik wil er graag eentje.. Ik speel al een tijdje accoustic dus ja. Wat denken jullie van deze?
[afbeelding]
Het is een Ibanez gsa 60, ik wil graag zo een jumpstartpakket nemen dus dat is deze gitaar icm met een versterkertje enzo. dus ditte..
[afbeelding]
[..]
http://www.feedback.nl/?id=55&b=GSA60JSUBK
Jammer dat ze weinig specificaties op die site geven, ik vind ook op google vrij weinig over dit pakket enzo. Wat denken jullie??
Beter te beginnen bij de gewone, zoals: Em, E, A, G, D, C Amquote:Op donderdag 5 januari 2006 12:37 schreef sound-storm het volgende:
Ik heb zelf ook een gitaar, een goedkope akoustische. welke akoorden zijn het beste om als 1e te leren? en zijn er nog tips hoe je over moet schakelen tussen akkoorden ? en hoe kun je ze het beste leren ?
Of je neemt gewoon lesquote:Op donderdag 5 januari 2006 13:25 schreef SouthernSun het volgende:
hehe duurt wel ff voor die akkoorden willen lukken. en dan nog het wisselen ertussen![]()
ben nu deze cursus aan het volgen. staat alles wel goed uitgelegd vind k
Noten lezen is absoluut niet nodig bij gitaar spelen, maar geloof me, dat leer je uiteindelijk vanzelf wel omdat je de theorie achter muziek begint te snappen. En daar hoef je echt niet speciaal voor te lerenquote:Op donderdag 5 januari 2006 23:20 schreef paradisac het volgende:
ik wil lessen gaan volgen bij een privé-leraar
kan dat gewoon zonder enige voorkennis? kan ook geen noten lezen![]()
maar hoe duur is een leraar dan ongeveer? zit sowieso met een eh....mindere hoeveelheid geldquote:Op donderdag 5 januari 2006 14:46 schreef Viper2k1 het volgende:
Ik kan les ook aanraden. Ik ben ook begonnen met het proberen van akkoorden die ik van het internet had geplukt. Probleem dat ik tegenkwam was dat je toch niet precies doorkreeg hoe de stand van je linker en rechter hand is, maar vooral dat het heel langzaam ging (en langzaam wordt snel boring en dus hou je op en dat terwijl de fun dan net begint). De gitaarleraar die ik heb gevonden begon spelenderwijs met akkoorden door er meteen liedjes bij te zoeken. Daardoor is je motivatie veel hoger om door te gaan, want je merkt progressie.
Geef jezelf in elk geval een jaar de tijd om te leren. Het maken van vloeiende overgangen tussen akkoorden zonder te kijken is een langzaam proces. Na een jaar (zal voor de een veel minder voor de ander meer zijn) zit het maken van vloeiende overgangen bij basisakkoorden er wel in. Dus dan maakt de volgorde ook niet meer uit. Of het nu F, D, E of D, E, F is maakt dan niet meer uit.
zit ook bij een muziek leraar, ken ook geen noten lezen, nog niet gehad ookquote:Op donderdag 5 januari 2006 23:20 schreef paradisac het volgende:
ik wil lessen gaan volgen bij een privé-leraar
kan dat gewoon zonder enige voorkennis? kan ook geen noten lezen![]()
Noten leren is eigenlijk alleen voor als je klassiek wilt spelen. Als je dat niet wilt spelen (wat ik kan begrijpenquote:Op donderdag 5 januari 2006 23:20 schreef paradisac het volgende:
ik wil lessen gaan volgen bij een privé-leraar
kan dat gewoon zonder enige voorkennis? kan ook geen noten lezen![]()
Mijn leraar kost 85 euro in 2 maanden. Dat zijn dan 8 lessen van 20 minutenquote:Op vrijdag 6 januari 2006 10:52 schreef SouthernSun het volgende:
[..]
maar hoe duur is een leraar dan ongeveer? zit sowieso met een eh....mindere hoeveelheid gelddus mss eerst maar ff zelf aanklooien en sparen en alsnog les
Is 20 minuten niet érg kort?quote:Op vrijdag 6 januari 2006 12:41 schreef DuranK het volgende:
[..]
Mijn leraar kost 85 euro in 2 maanden. Dat zijn dan 8 lessen van 20 minuten. Maar hij is de moeite waard. Maar er zullen ook wel goedkopere leraren zijn misschien. Geen idee.
Je moet er wat voor over hebben en leren gaat zo het makkelijkst. Is toch wel handig iemand die verteld wat je fout doet en wat je er aan kan doen.quote:
Werkt misschien wel in je voordeel. Als je jonger bent kun je het misschien makkelijker oppakken en misschien zijn die jonkies dan iets sneller dan jij bent (ben zelf begonnen toen ik 24 was btw), maar daar kan jij je voordeel mee doen! Het moedigt je aan om ook sneller en beter te willen spelen, zo zou het mij afgaan in elk geval!quote:Op vrijdag 6 januari 2006 14:53 schreef StephanL het volgende:
[..]
Je moet er wat voor over hebben en leren gaat zo het makkelijkst. Is toch wel handig iemand die verteld wat je fout doet en wat je er aan kan doen.
Ik ben wel één van de oudste geloof ik![]()
ben 20 en na mijn komt een gast van een jaar of 9/10
Is ook wel gezelliger voor de leraarheb meer ervaring met het leven
Ja dat is zo. Maarjaik heb er veel plezier inquote:Op vrijdag 6 januari 2006 18:38 schreef Viper2k1 het volgende:
[..]
Werkt misschien wel in je voordeel. Als je jonger bent kun je het misschien makkelijker oppakken en misschien zijn die jonkies dan iets sneller dan jij bent (ben zelf begonnen toen ik 24 was btw), maar daar kan jij je voordeel mee doen! Het moedigt je aan om ook sneller en beter te willen spelen, zo zou het mij afgaan in elk geval!
Dacht ik in het begin ook maar de les wordt gewoon erg nuttig besteedt. Behalve als je heel de les blijft lullenquote:
Handig zijn de meningen ernstig over verdeeld. Leuk is het wat mij betreft zekerquote:Op zondag 22 januari 2006 15:17 schreef Verenjano het volgende:
Hebben de ervaren gitaristen trouwens een mening of het handig is om nu nog eens een spaanse gitaar aan te schaffen? Gewoon voor ernaast/de leuk en om eens wat anders aan je vingers te hebben dat stalen snaren.
Lijkt mij wel handig. Niet om persee nylon snaren te hebben maar sowieso omdat de nek van een Spaanse gitaar toch breder is en je vingerzetting dus verder uiteen moet zijn voor sommige akkoorden. Dat is altijd handig.quote:Op zondag 22 januari 2006 15:17 schreef Verenjano het volgende:
Ik ga me hier eens mee bemoeien (schoptvp)Ben in september vorig jaar begonnen (elektrisch). Net een blok klaar en superenthousiast! Nu nog op tijd zijn met opnieuw inschrijven bij Parnassos (Utrecht).
Edit:
Hebben de ervaren gitaristen trouwens een mening of het handig is om nu nog eens een spaanse gitaar aan te schaffen? Gewoon voor ernaast/de leuk en om eens wat anders aan je vingers te hebben dat stalen snaren.
quote:Op vrijdag 6 januari 2006 11:39 schreef -Dries- het volgende:
[..]
Noten leren is eigenlijk alleen voor als je klassiek wilt spelen. Als je dat niet wilt spelen (wat ik kan begrijpen) kun je dat gewoon overslaan. Das het voordeel van een privé leraar
Nou, puur toevallig hoorde ik een paar weken geleden nog ongeveer het verhaal dat ik in mijn vorige post schetste. Niet dat diegene er toen uit gekickt is, maar de anderen vonden het wel een tegenvaller dat hij geen notenschrift kon lezen.quote:Op dinsdag 7 februari 2006 19:11 schreef Tfz het volgende:
m021, ik geloof niet dat er veel bandjes met notenschrift aankomen.
Ja, dat, en o.a. ook bij klassiek, maar ik denk dat dat wel een minderheid is kijkend naar het geheel.quote:Op dinsdag 7 februari 2006 19:50 schreef m021 het volgende:
Bovendien hangt het helemaal van het soort bandje af. In jazzbandjes b.v. is het vrijwel zeker dat je met notenschrift te maken krijgt.
Ja, en? Iemand die nog nooit met notenschrift heeft gewerkt kan daar ook niks mee. In mijn ogen worden tabs vele malen vaker gebruikt dan notenschrift.quote:Op dinsdag 7 februari 2006 20:18 schreef DuranK het volgende:
Tjah, het kan toch handig zijn. Geef maar es een tab van een nummer dat jij geschreven hebt aan iemand die het nog nooit gehoord heeft. Die kan er geen fuck mee![]()
Cool, lotgenoot, ik ook les 3.quote:Op dinsdag 7 februari 2006 20:26 schreef mrkanarie het volgende:
ik heb nu les en dat kan ik wel aanraden! Hij kan je goed begeleiden en dr zit ook een beetje druk achter.Ben nu bij de 3e les en we zijn bezig met akkoorden, vet werk allemaal.
Dat is het punt niet. Ookal worden tabs dan vaker gebruikt bij populaire gitaarnummers, ze missen iets dat notenschrift wel heeft: ritmeaanduiding.quote:Op dinsdag 7 februari 2006 20:43 schreef Tfz het volgende:
Ja, en? Iemand die nog nooit met notenschrift heeft gewerkt kan daar ook niks mee. In mijn ogen worden tabs vele malen vaker gebruikt dan notenschrift.
Daarin heb je volledig gelijk, maar dat was niet het punt waar het om ging. Je kwam aan met je "cool bandje" dat met notenschrift werkte en het enige punt dat ik maakte, was dat dat niet zo vaak voor zal komen.quote:Op dinsdag 7 februari 2006 21:15 schreef m021 het volgende:
[..]
Dat is het punt niet. Ookal worden tabs dan vaker gebruikt bij populaire gitaarnummers, ze missen iets dat notenschrift wel heeft: ritmeaanduiding.
Uit een tab kan je niet of nauwelijks ritme lezen. Dus als je in tabs een stuk voor je neus krijgt dat je nog nooit gehoord hebt, kan je er niks mee. Echter, een notenschrift is een handleiding voor het spelen van het stuk. Vandaar ook de uitdrukking 'van papier spelen', van notenschrift kan je een stuk spelen zonder het ooit eerder gehoord te hebben.
Met tabs kan dat niet.
Het is niet duur, maar de gitaar zal ook wel niet alles zijn. Goed genoeg om het te leren en er mee te oefenenquote:Op woensdag 8 februari 2006 18:16 schreef The_Lizard_King het volgende:
Hallo,
Ik ben van plan binnenkort te starten met het leren van gitaarspelen.
Ik kwam op internet een aanbieding van een gitaar tegen.
Nu vraag ik mij af, of dit een goede gitaar is om het op te leren.
Nashville westerngitaar met:
- Stalen snaren en oliebad stemmechanieken
- Verkrijgbaar in zwart, naturel, rood of blauw
- Incl. bevestiging voor gitaar draagband
- Naast de fabrieksgarantie van 1 jaar krijg je ook onze unieke 2 jaar inruilgarantie (lees meer op onze website)
van 109,00 NU VOOR 59,00
http://www.thehouseofmusic.nl/hoofdeindejaars2005.htm#3
Alle reacties zijn welkom
bij voorbaat dank
nou, eigenlijk heet dat ding geen tremelo, maar een vibrato. een tremelo is het "dick dale" effect en werd vroeger als built-in effect gebruikt in met name oude fender buizenversterkers. tegenwoordig koop je vaak losse tremelo pedalen. elk merk heeft ze, maar erg goeie worden gemaakt door o.a. fulltone en carl martin. een tremelo varieert het volume van je toon in een bepaald tempo.quote:Op woensdag 26 oktober 2005 22:59 schreef LordOfTheBoard het volgende:
Nee, met die hendel kan je het niet oplossen; daarmee kan je de toon van je gitaar laten vibreren terwijl je één noot speelt. Zo'n ding heet een tremolo (google er eens op). In moderne popmuziek wordt ie eigenlijk nooit gebruikt, maar vroeger was dat wel anders.
dan mag je ff wikipedia aanpassen, check hierquote:nou, eigenlijk heet dat ding geen tremelo, maar een vibrato. een tremelo is het "dick dale" effect en werd vroeger als built-in effect gebruikt in met name oude fender buizenversterkers. tegenwoordig koop je vaak losse tremelo pedalen. elk merk heeft ze, maar erg goeie worden gemaakt door o.a. fulltone en carl martin. een tremelo varieert het volume van je toon in een bepaald tempo.
De arm zelf wordt dan bij mijn weten ook al jaren een tremolo genoemd, alhoewel het inderdaad correct is dat het een vibrato-effect oplevert (en geen tremolo). Volgt u het nog achterin de klas?quote:Op donderdag 9 februari 2006 14:44 schreef Tha_Butcha het volgende:
[..]
dan mag je ff wikipedia aanpassen, check hier
het wordt al beter (ja niks was het al). En die gitaar die ik gebruik (onbekend merk) is echt zo'n oud op zolder ding. Opnieuw laten stemmen door mijn vriendin (die wel muzikaal is), en ik zat er niet zo ver naast, ding was dus gewoon verrot. Ben nog steeds niet supermuzikaal, maar met een hoop oefening, kan ik iig al meer toonhoogtes inschatten enzo. Tis alleen niet zo goed voor je ego als iedereen om je heen gewoon zonder slag of stoot het conservatorium doet, en jij niet eens normaal kan zingen.quote:Op donderdag 9 februari 2006 00:11 schreef GF het volgende:
Maar om jezelf te trainen kan je beter iets anders doen lijkt me. Voor je ritme een metronoom. En dat toon herkennen, tja dat kan ik ook niet echt op gehoor. Online zal daar vast wel oefenmateriaal voor zijn. Ik denk dat je vooral ervaring nodig hebt om het goed op gehoor te kunnen.
1 2 | E --4-6-- |
Is het niet zo dat de meeste muzikaliteit die je kunt hebben aangeboren is?quote:Op vrijdag 10 februari 2006 11:15 schreef Tha_Butcha het volgende:
[..]
het wordt al beter (ja niks was het al). En die gitaar die ik gebruik (onbekend merk) is echt zo'n oud op zolder ding. Opnieuw laten stemmen door mijn vriendin (die wel muzikaal is), en ik zat er niet zo ver naast, ding was dus gewoon verrot. Ben nog steeds niet supermuzikaal, maar met een hoop oefening, kan ik iig al meer toonhoogtes inschatten enzo. Tis alleen niet zo goed voor je ego als iedereen om je heen gewoon zonder slag of stoot het conservatorium doet, en jij niet eens normaal kan zingen.
Anywayz, aangezien ik het toch wel leuk vind, dat pingelen, en dat ding verrot vind, dacht ik, misschien dan es kijken voor een leuk starter ding. En na wat surfen kwam ik deze (Ibanez starter, staal) tegen op feedback.nl, nou is dus de hamvraag: is da wa?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |