incidenten mogen ookquote:Op maandag 20 juni 2005 10:54 schreef habanero het volgende:
allemaal van die 'broodje aap verhalen' als 'zaad' in de knoflook saus en de kers in de appelmoes bij v.d. valk die steeds naar een nieuw bakje appelmoes gaat, zelf meegemaakt vegatarische burger bij de mac besteld en ipv een groenteburger was het een kroketmaar ik denk dat het incidenten zijn
de restjes in de bak? Daar is toch niks mis mee.quote:bij een ijswinkel werken en daar te horen krijgen dat restjes nooit weggegooid mogen worden, omdat deze verwerkt worden in het nieuwe/verse ijs
in de drie maanden dat ik er heb gewerkt is er nooit een restje weggegooid (en kan dus in vers ijs nog een restje zitten van 3 maanden oud) daarnaast werd het ook verwerkt als het ontooid was en zelfs een tijd buiten de koeling had gestaan.quote:Op maandag 20 juni 2005 10:58 schreef Mirel het volgende:
[..]
de restjes in de bak? Daar is toch niks mis mee.
Tenzij het op de grond viel ofzo, anders is het wel vies![]()
spoorpuntquote:Op maandag 20 juni 2005 11:04 schreef Mwanatabu het volgende:
In een koekjesfabriek he, daar worden alle ouwe koekresten opnieuw vermalen en verwerkt in het speculaas. Officieel is dit alleen de misbakken koek, maar het is eerder regel dan uitzondering dat restjes uit de van-de-grond-emmer er ook in terecht komen. Dank u Sinterklaahaasje!
XXXXX. Maar dat is inmiddels ook al 6 jaar geleden, dus ik weet niet of ze dat nog doenquote:
quote:Op maandag 20 juni 2005 11:09 schreef Kjew het volgende:
Niet culinair (tijdens eten nog nooit iets goors meegemaakt..), maar wel goor... :
Situatie: Shoarmatent naast een Cafetaria muur, in de buurt staat een container met vuilniszakken en het is een tropische dag...
Tijdens het uitgaan wat "uit de muur" willen eten, naar de grond kijken en denken: "Hoe komt al die rijst hier toch? (zo'n 5 m2" Dan beter kijken en zien dat het beweegt en dat je een patatje staat te eten omringd met maden, die als je naar de container met vuilniszakken (met restafval van de shoarmatent) kijkt gezellig met duizenden tegelijk uit de container komen kruipen...
quote:
quote:Op maandag 20 juni 2005 11:31 schreef boyv het volgende:
Gruwelverhalen schrijf je aan elkaar.
Overigens in een café hier in de buurt; ze gebruiken er in plaats van die onbreekbare plastic glazen gewone glazen. Naja, aan het eind van de avond is het daar dus altijd een teringzooi, vooral als je bedenkt dat er toen ook een groep boeren was. Valt ineens een vriendin van me, hoppa, snee in d'r hand. Vervolgens glijdt een maat van me ook op z'n bek en met z'n handen in het glas. Hij helemaal trippen (kan niet tegen bloed). Die apen gebruiken daar al jaren glazen van glas en elk weekend flikkeren er veel op de grond, dat ze niet snappen dat ze beter plastic glazen kunnen gebruiken.
Mja, ik snap niet dat mensen het erg vinden als er een muis langs ze loopt terwijl ze eten. Net alsof de wereld vergaat. Als er nou een muis of een haarbal in hun eten zat, oke, dan zou je recht hebben om te klagen.quote:Op maandag 20 juni 2005 11:36 schreef Kjew het volgende:
[..]
En wat een gruwelverhaal trouwens... wie gebruikt er nu bierglazen als het ook in plastic kan..
Dit hebben wij ook vrij vaak met het rampteam wat zich mijn vrienden noemt.quote:Op maandag 20 juni 2005 11:31 schreef boyv het volgende:
Gruwelverhalen schrijf je aan elkaar.
Overigens in een café hier in de buurt; ze gebruiken er in plaats van die onbreekbare plastic glazen gewone glazen. Naja, aan het eind van de avond is het daar dus altijd een teringzooi, vooral als je bedenkt dat er toen ook een groep boeren was. Valt ineens een vriendin van me, hoppa, snee in d'r hand. Vervolgens glijdt een maat van me ook op z'n bek en met z'n handen in het glas. Hij helemaal trippen (kan niet tegen bloed). Die apen gebruiken daar al jaren glazen van glas en elk weekend flikkeren er veel op de grond, dat ze niet snappen dat ze beter plastic glazen kunnen gebruiken.
Hahahahahahaquote:Op maandag 20 juni 2005 11:09 schreef Kjew het volgende:
Niet culinair (tijdens eten nog nooit iets goors meegemaakt..), maar wel goor... :
Situatie: Shoarmatent naast een Cafetaria muur, in de buurt staat een container met vuilniszakken en het is een tropische dag...
Tijdens het uitgaan wat "uit de muur" willen eten, naar de grond kijken en denken: "Hoe komt al die rijst hier toch? (zo'n 5 m2" Dan beter kijken en zien dat het beweegt en dat je een patatje staat te eten omringd met maden, die als je naar de container met vuilniszakken (met restafval van de shoarmatent) kijkt gezellig met duizenden tegelijk uit de container komen kruipen...
Gevolg: Kotsneigingen... dat was niet leuk...
Oh ja... een keer een "gekrulde" haar in een salade...
oh my god...quote:Op maandag 20 juni 2005 11:46 schreef LaZZ het volgende:
Dat van die sperma verwerkt in knoflooksaus of mayo gebeurt toch wel degelijk. Zo is er laatst in Almere (Haven als ik me niet vergis) nog een tent om gesloten.
In de koekjesfabriek waar ik ooit werkt werd die meuk verkocht aan varkensboeren. In die bak ging idd ook alles wat van de band afliep, maar ook alles van de grond en god weet wat voor meuk. Maar ja dat maakt voor de varkens niet uit.quote:Op maandag 20 juni 2005 11:04 schreef Mwanatabu het volgende:
In een koekjesfabriek he, daar worden alle ouwe koekresten opnieuw vermalen en verwerkt in het speculaas. Officieel is dit alleen de misbakken koek, maar het is eerder regel dan uitzondering dat restjes uit de van-de-grond-emmer er ook in terecht komen. Dank u Sinterklaahaasje!
Welke eetplaats was dit dan? Ik woon in Almere, maar ik heb er niets van gehoord.quote:Op maandag 20 juni 2005 11:46 schreef LaZZ het volgende:
Dat van die sperma verwerkt in knoflooksaus of mayo gebeurt toch wel degelijk. Zo is er laatst in Almere (Haven als ik me niet vergis) nog een tent om gesloten.
Yep. Wij hadden een systeem met witte emmers voor misbaksels of kapotte koekjes en gele voor koek van de grond en koek met metaal erin. Die laatste waren voor de varkens. Maar regelmatig werd dit per ongeluk omgewisseld door een nieuwe uitzendkracht ofzo.quote:Op maandag 20 juni 2005 11:49 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
In de koekjesfabriek waar ik ooit werkt werd die meuk verkocht aan varkensboeren. In die bak ging idd ook alles wat van de band afliep, maar ook alles van de grond en god weet wat voor meuk. Maar ja dat maakt voor de varkens niet uit.
quote:Op maandag 20 juni 2005 11:52 schreef vanderaalst het volgende:
Bij XXX (ook de laatste keer dat ik daar geweest ben) :
na afloop van het hoofdgerecht, de boontjes bestrooid met wat zout.
tijdens de koffie na horen we van een tafeltje of wat verder dat de boontjes wel heel zout zijn.
Dat kon ik er niet uit op maken... en trouwens het is allebei goor...quote:Op maandag 20 juni 2005 11:42 schreef zhe-devilll het volgende:
[..]
Hahahahahaha![]()
aaaah en die gekrulde haar wastie van onderen of van boven?
meer mensen die dat niet kennen (misschien iets typisch utrechts?)quote:Op maandag 20 juni 2005 11:34 schreef Mwanatabu het volgende:
[..]Is dat een naam van een fabriek?
Want neen, het was XXX.
Ah, een verrassingskoekquote:Op maandag 20 juni 2005 13:24 schreef goddess-in-heaven het volgende:
[..]
meer mensen die dat niet kennen (misschien iets typisch utrechts?)
een spoorpunt is ook een koek die bestaat uit resten koek (en daarvan is bekend dat het ook van de vloer wordt geschraapt) is een soort speculaas-actige cake die in een punt wordt verkocht. het lekkere daarvan is dat je nooit weet wat er precies in zit. smaakt soms sterk naar speculaas, dan weer naar kaneel.
Een kennis van mij deed dit idd. Hij werkte bij een shoarmazaak en werd regelmatig door de lokale boeren verbaal mishandeld ("hee, klotekankerasielzoeker.." en dan nog erger). Die gaf er idd wel eens speciale saus bij.quote:Op maandag 20 juni 2005 13:39 schreef longinus het volgende:
Sperma in de knoflooksaus komt nogal eens voor, voornamelijk bij tenten waarin moslims werken die totaal geen respect hebben voor christenhonden, maar wel hun geld willen hebben. Daarom zoekt de keuringstdienst van waren er standaad naar. Meestal zien die tenten er ook niet schoon uit, het intereseert ze geen barst en ik loop er dan ook hard voorbij. (heeft wel eens een spies showarmavlees op de grond zien stuiteren en die werdt gewoon teruggeplaatst.)
oke la maarquote:Op maandag 20 juni 2005 13:53 schreef Mwanatabu het volgende:
[..]
Een kennis van mij deed dit idd. Hij werkte bij een shoarmazaak en werd regelmatig door de lokale boeren verbaal mishandeld ("hee, klotekankerasielzoeker.." en dan nog erger). Die gaf er idd wel eens speciale saus bij.![]()
Nu moet ik er wel bijzeggen dat het laatste wat ik van deze figuur hoorde was dat hij met zijn auto een politiebureau (volgens mij Rijswijk of Zoetermeer) binnengereden was.
Ik hoorde dit pas onlangs, is al van een jaar of 5 geleden. Meneer zit nu vast wegens mentale onverkwikkelijkheden geloof ik. Hopelijk werkt-ie daar niet in de keukenquote:Op maandag 20 juni 2005 14:02 schreef zhe-devilll het volgende:
[..]
oke la maar![]()
ik hoef al geen shoarma meer![]()
ik slacht zelf wel in het vervolg en maak mijn eigen recept wel
Met botercupjes recyclen is niets mis. Die dingen zijn tenslotte niet open geweest. Maar dat niet gecontroleerd wordt of ze leeg zijn is wel raar.quote:Op maandag 20 juni 2005 13:35 schreef TheSilencer het volgende:
Ja, XXX! Die boter-cupjes netjes openmaken en leeg terugleggen op dat schaaltje... Regelmatig lege cupjes ontvangen ook. Het is dat er w.m.b. geen volgende keer komt anders ga'k ook de boontjes 'aanzouten'
ik vind het anders maar smerig.quote:Op maandag 20 juni 2005 14:18 schreef ChrisJX het volgende:
Op zich is het recyclen van ander voedsel ook niet zo vreemd, ware het niet dat je niet weet wat een andere tafel er mee gedaan heeft (zouten ofzo) en dat jouw boontjes al voor de tweede keer opgewarmd worden.
Dat bedoel ikquote:Op maandag 20 juni 2005 14:19 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik vind het anders maar smerig.
wie weet wat er mee gebeurd is. erover heen hoesten, niezen, iemand met een koortslip [die vork komt in je vreten hoor] zout eroverheen, of erger.
getverdemme, bah
allesquote:Op maandag 20 juni 2005 14:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Maden, ratten, kakkerlakken, Junkies, gekken, overstromende WC´s, hartinfarcten, kotsende klanten, echtscheidingen, welke wil je horen?
Doe de echtscheiding maar eerst. Om mee te nemen graagquote:Op maandag 20 juni 2005 14:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Maden, ratten, kakkerlakken, Junkies, gekken, overstromende WC´s, hartinfarcten, kotsende klanten, echtscheidingen, welke wil je horen?
En voor mij de gekken graag, extra pittigquote:Op maandag 20 juni 2005 14:50 schreef Mwanatabu het volgende:
[..]
Doe de echtscheiding maar eerst. Om mee te nemen graag![]()
En ik ga voor een hartinfarctje, mèt.quote:Op maandag 20 juni 2005 14:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Maden, ratten, kakkerlakken, Junkies, gekken, overstromende WC´s, hartinfarcten, kotsende klanten, echtscheidingen, welke wil je horen?
Gelukkig staat het topic al in m'n ATquote:Op maandag 20 juni 2005 14:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb nu geen tijd een uitgebreid verhaal te schrijven, kom daar vanavond op trug
Kers? Appelmoes? Nu ken ik veel broodje aap verhalen, maar daar heb ik nog nooit van gehoord. Vertel....quote:Op maandag 20 juni 2005 10:54 schreef habanero het volgende:
allemaal van die 'broodje aap verhalen' als 'zaad' in de knoflook saus en de kers in de appelmoes bij v.d. valk die steeds naar een nieuw bakje appelmoes gaat, zelf meegemaakt vegatarische burger bij de mac besteld en ipv een groenteburger was het een kroketmaar ik denk dat het incidenten zijn
Je kent die bakjes appelmoes met een kers er op toch wel?quote:Op maandag 20 juni 2005 15:08 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Kers? Appelmoes? Nu ken ik veel broodje aap verhalen, maar daar heb ik nog nooit van gehoord. Vertel....
Recept op herhaling: nooit van gehoord.quote:Op maandag 20 juni 2005 15:14 schreef TrenTs het volgende:
[..]
Je kent die bakjes appelmoes met een kers er op toch wel?
Sinds ik in een krokettenfabriek ben geweest (XXX) eet ik sowieso geen kroketten of frikandellen meer.quote:Op maandag 20 juni 2005 16:15 schreef mien-moeke het volgende:
Wou eens een vlugge hap halen, dus naar de snack-muur een een kroketje 'getrokken'.
Neem een lekkere, dikke hap, wil net gaan smullen, kijk ik in het stuk kroket wat ik nog in mijn hand heb en zie daar een behoorlijk groot gedeelte muis.
![]()
een half jaar geen kroketje meer gehad.
Omdat het toch een leuk topic is, doe ik het weer open (op verzoek). Maar wel met enkele kanttekeningen.quote:Op maandag 20 juni 2005 19:21 schreef Martijn_77 het volgende:
Een topic met veel niet te controleren wilde verhalen. Deze gaat dus dicht.
Is een jaar of 9 geleden gebeurd, ik woonde hier toen net...quote:Op maandag 20 juni 2005 11:51 schreef VeX- het volgende:
[..]
Welke eetplaats was dit dan? Ik woon in Almere, maar ik heb er niets van gehoord.
Dat verhaal ging ook over een Shoarma zaak in Arnhem, ik heb dat destijds samen met Peter Burger, Bekend debunker van broodje aap verhalen onderzocht, en het is een broodje aap verhaal.quote:Op donderdag 7 juli 2005 17:39 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Is een jaar of 9 geleden gebeurd, ik woonde hier toen net...
Het is ontdekt tijdens routine-controles van de Keuringsdienst n.a.v. hardnekkige geruchten en heeft destijds ook de media gehaald (hoewel je die ook niet klakkeloos moet geloven). Dus niet n.a.v. overgeven. Ze hebben bakken saus gecontroleerd en het toen aangetroffen.quote:Op donderdag 7 juli 2005 18:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat verhaal ging ook over een Shoarma zaak in Arnhem, ik heb dat destijds samen met Peter Burger, Bekend debunker van broodje aap verhalen onderzocht, en het is een broodje aap verhaal.
Je had dat ook zelf kunnen afleiden
Immers, waarom word je ziek van sperma in je saus?
Als je ziek wordt, kots je alles vanzelf al uit, en is er geen reden voor een maagpomp.
Als je maag leeggepomp wordt, en het wordt al onder een microscoop bekeken, dan zie je nog niet dat het sperma van meerdere personen is, dat zie je pas met een DNA test.
Keuringdienst maken kweekjes, en kweekjes daar groeit geen sperma op.quote:Op donderdag 7 juli 2005 18:38 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Het is ontdekt tijdens routine-controles van de Keuringsdienst n.a.v. hardnekkige geruchten en heeft destijds ook de media gehaald (hoewel je die ook niet klakkeloos moet geloven). Dus niet n.a.v. overgeven. Ze hebben bakken saus gecontroleerd en het toen aangetroffen.
De hálve made die mijn vriend aantrof in zijn half opgegeten aardbei was ook niet prettig. Ik heb nog nooit iemand zo snel naar de wc zien rennenquote:Op donderdag 7 juli 2005 18:59 schreef Lexie het volgende:
Die made die ik tegenkwam in een kers nadat ik a een halve kilo had weggeschrokt was ook minder prettig. Sindsdien eet ik geen kersen meer
.
Wat kan jij, eh... beeldend schrijven, zeg...!quote:Op donderdag 7 juli 2005 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Invasie van maden(...)
maar goed, dit was het verhaal van de maden, de andere volgen.
Hoor vaker van mensen dat ze mijn schrijfstijl erg leuk vinden, ga maar eens een boek schrijven over de keukenervaringen, als nederlandse Anthony Bourdain zeg maar..quote:Op donderdag 7 juli 2005 21:32 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Wat kan jij, eh... beeldend schrijven, zeg...!
Geweldig!
Alléén als het eerst hier is gepubliceerd!quote:Op donderdag 7 juli 2005 21:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoor vaker van mensen dat ze mijn schrijfstijl erg leuk vinden, ga maar eens een boek schrijven over de keukenervaringen, als nederlandse Anthony Bourdain zeg maar..
:-)
Doe nog eens een goed verhaal Pietquote:Op maandag 20 juni 2005 14:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Maden, ratten, kakkerlakken, Junkies, gekken, overstromende WC´s, hartinfarcten, kotsende klanten, echtscheidingen, welke wil je horen?
Succes!quote:Op donderdag 7 juli 2005 22:45 schreef Pietverdriet het volgende:
vanavond niet meer martijn, ik ga zo naar bed, morgen presentatie van een project, als dat goed gaat heb ik weer minstens 9 maanden werk.
Succes!quote:Op donderdag 7 juli 2005 22:45 schreef Pietverdriet het volgende:
vanavond niet meer martijn, ik ga zo naar bed, morgen presentatie van een project, als dat goed gaat heb ik weer minstens 9 maanden werk.
Arggghhh! Dan zou je toch met terugwerkende kracht alsnog over je nek gaan!quote:Op vrijdag 8 juli 2005 09:50 schreef Fratz het volgende:
een hele tijd geleden gingen wij uit eten in een bepaald restaurant. het eten was op zich wel ok, al vonden we dat het vlees een beetje een bijsmaak had, maar we konden het niet helemaal thuisbrengen wat het was (zat ook een lading saus halfoverheen). een maand later of zo waren we aan het zappen, de smaakpolitie kwam op tv. en het restaurant waar wij geweest waren werd aan een onderzoekje onderworpen. de keuken was echt goor! allemaal rotzooi, rommel, dingen over datum, aangekoekt eten op messen en zo. en de plaat waar ze het vlees op gooien, zelden zo'n slachtveld gezien van aangekoekte resten, stukjes verkoold vlees, het was een zwarte massa op die plaat. ik snapte meteen waar dat nasmaakje vandaan kwam! ik kreeg echt rare gevoelens bij.
O jammer, ik dacht een doos met pakken Gestamprte Muisjesquote:Op zaterdag 9 juli 2005 21:49 schreef Lllaura het volgende:
Geen restaurantverhaal, maar wel iets smerigs.
Op een feestje van één of andere tante dacht ik, dronk iemand de hele avond chocomel. Bij het laatste glaasje uit het pak viel er een half verteerde muis mee...![]()
De fabrikant stuurde na een een klacht hierover als goedmakertje een doos met pakken chocomel op...![]()
quote:Op maandag 11 juli 2005 13:22 schreef Pietverdriet het volgende:
@ dr Campbell: de afspraak was, GEEN Namen..
Ik ken meer mensen die zich een stuk in de kraag zuipen als de relatie strandt, maar met sake is toch minder gebruikelijk...quote:Op maandag 11 juli 2005 14:47 schreef Mwanatabu het volgende:
Zal ik anders vertellen hoe een lijmpoging in een relatie van mij uitmondde in een bacchanaal omdat ik me maar klemzoop aan sake toen het toch niet bleek te werken?
en het eten was ook nog eens slecht![]()
Okay, een rotvriendje van me boekt een (SLECHT) Chinees restaurant en zou mij wel eens even laten zien hoe leuk onze relatie kon zijn.quote:Op maandag 11 juli 2005 14:51 schreef dutch-mamma het volgende:
Ik ken meer mensen die zich een stuk in de kraag zuipen als de relatie strandt, maar met sake is toch minder gebruikelijk...
En vertel dan voorál (on topic en zo, LOL) tot in detail hoe slecht het eten was...!
Ieuw...dan betaal ik ook liever wat meer centjes!quote:Op maandag 11 juli 2005 15:10 schreef Marsepein het volgende:
Een snackbar waar we regelmatig wat haalden, heeft het bij mij verbruid toen ik zag wat er met de lege fritesaus emmer werd gedaan.
Het scenario ging als volgt:
- Vrouw x maakt asbakken schoon met kwast in afvalbak, en stapelt leeg asbakken in de gootsteen
- Vrouw x spoelt asbakken af in de gootsteen, en gebruikt daarvoor een afwasborstel die daar ligt
- Vrouw y merkt dat de fritsaus emmer leeg is, en zet deze naast de gootsteen
- Vrouw x wordt behulpzaam, en laat de afwasborstel in de gootsteen liggen![]()
- Vrouw x haalt de deksel met pomp van de emmer af
- Vrouw x legt deze in de gootsteen![]()
- Rest fritesaus wordt met een spatel die op dat vieze aanrecht ligt over geschept in de nieuw emmer![]()
- Pomp er weer op en klaar zijn de dames
- En beide pakken zoweer snacks uit de vitrine, en pakken weer geld aan.![]()
Toen ik ze vroeg of handen niet wassen en dat met die pomp onder de normale hygiene regels viel snapte ze er niets van.
Ik ben toen zonder bestelling weggelopen, en tegewoordig komen we bij een andere snackbar, iets duurder, maar veel netter.
Wat een verhaal...!quote:Op maandag 11 juli 2005 15:07 schreef Mwanatabu het volgende:
[..]
Okay, een rotvriendje van me boekt een (SLECHT) Chinees restaurant en zou mij wel eens even laten zien hoe leuk onze relatie kon zijn. (...) Heb hem nooit weergezien en ik durf nog steeds niet langs die Chinees te lopen![]()
Je ruikt het vaak al buitenquote:Op maandag 11 juli 2005 15:24 schreef Mwanatabu het volgende:
[..]
Ieuw...dan betaal ik ook liever wat meer centjes!
Wat mij ook ter plekke doet omkeren, is de geur van OUD bakvet. Dat ruik je meteen. En dan weet je ook meteen dat wát je er ook eet, het toch allemaal als een steen op je maag gaat liggen. Blerg.
Ik maak mijn patatjes dus altijd zelf tegenwoordig
Ja, het rook er inderdaad ook niet al te fris, en niet dat ik wil bagataliseren, maar de uitbater heeft ook een shoarma tent 50 meter verderop, en daar eet je ook liever niet. Dat heeft waarschijnlijk veel met elkaar te maken... (Bij die shoarma tent loopt bv een jong katje door de zaak, die 'hoort' daar). De kattenbak staat om de hoek, en de kat loopt vrolijk over de bar, en ligt op de servetten op de bar.quote:Op maandag 11 juli 2005 15:56 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Je ruikt het vaak al buitenDergelijke zaken worden vast gesponsord door Rennies!
Ja, zelf maken, dat is de ultieme oplossing!![]()
Die op het hoekje van de brug?quote:Op maandag 20 juni 2005 11:44 schreef Dr.Death het volgende:
In London eens bij een Thai gegeten waar je voer uit bakken kon scheppen. Het was 's avonds laat en die meuk stond er dan al de hele dag op de warmhoud. Zie ik daar een muis lopen. Ik dacht: ik hou ht bij groenten". Maat van mij probeerde toch het vlees en jawel hoor! Die kon 's nachts de porceleinen god omarmen.
Heb zelf lange tijd in een restaurant in Langbroek gewerkt. het vlees is uitstekend, maar alle groenten (uit blik) worden gerecycled op een avond. Hou het bij het vlees en gebakken aardappelen en je hebt een goede maaltijd. Maar blijf vd groentes af.
Groente is sowieso voor konijnen
Die dingen worden hier (Wijk bij Duurstede) ook verkocht met een hele lading poedersuiker erop. Het kan me verder niet schelen waar het vandaan komt, het is gewoon erg lekker.quote:Op maandag 20 juni 2005 13:24 schreef goddess-in-heaven het volgende:
[..]
meer mensen die dat niet kennen (misschien iets typisch utrechts?)
een spoorpunt is ook een koek die bestaat uit resten koek (en daarvan is bekend dat het ook van de vloer wordt geschraapt) is een soort speculaas-actige cake die in een punt wordt verkocht. het lekkere daarvan is dat je nooit weet wat er precies in zit. smaakt soms sterk naar speculaas, dan weer naar kaneel.
Omdat veel van die verhalen moeilijk te controleren zijn en we willen voorkomen dat er onterecht bepaalde restaurants de grond in geboord worden.quote:Op woensdag 13 juli 2005 12:39 schreef MissyMirjaM het volgende:
waarom mogen er geen namen genoemd worden?
Gatverquote:Op maandag 11 juli 2005 22:40 schreef Lllaura het volgende:
Een ex-vriendje van mij heeft een tijd een vakantiebaantje in de keuken van een sjiek hotel hotel gehad. Hij vertikte 't altijd om daar een keer gezellig met z'n tweeen te eten als ie vrij was, maar wilde in eerste instantie niet vertellen waarom. Pas toen ie daar weg was kwam het hoge woord eruit: ze stopten de wc-borstel in de afwasmachine...![]()
het zijn toch eigen ervaringen?quote:Op woensdag 13 juli 2005 19:53 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Omdat veel van die verhalen moeilijk te controleren zijn en we willen voorkomen dat er onterecht bepaalde restaurants de grond in geoord worden.
Tegenwoordig heb ik voor dat soort dingen een standaard klachtenbrief klaarliggen. Helaas heb ik sinds het opstellen daarvan geen haren meer gehadquote:Op donderdag 14 juli 2005 13:04 schreef Faithy het volgende:
ik heb een keer in 2 koekjes uit hetzelfde pak koekjes van de AH haren aan mogen treffen
verder zelf niet echt ranzige dingen meegemaakt...
inderdaad!quote:Op woensdag 13 juli 2005 12:38 schreef Rampestamper het volgende:
[..]
Die dingen worden hier (Wijk bij Duurstede) ook verkocht met een hele lading poedersuiker erop. Het kan me verder niet schelen waar het vandaan komt, het is gewoon erg lekker.![]()
gatver zeg. hoe vaak ik het trouwens al heb meegemaakt dat ik van die afbakstokbroodjes kocht die al beschimmeld waren..quote:Op zaterdag 16 juli 2005 22:09 schreef dutch-mamma het volgende:
Ik kocht gister 2 stokbroden bij de super, blijkt er van binnen iets blauws te zitten...
Nee, geen schimmel, al dacht ik eerst van wel. Het leek wel kleurstof, die, terwijl het deeg werd uitgerold of zo, werd "opgepikt".
Heb de stukjes apart gelegd om mee naar de buurtsuper te gaan, vandaag.
Blijkt dat de hond het inmiddels heeft opgegeten...!
Dit was een "vers" brood. En het was geen schimmel maar waarschijnlijk kleurstof... maar wel in een verdacht kleurtje.quote:Op zaterdag 16 juli 2005 22:13 schreef Fratz het volgende:
[..]
gatver zeg. hoe vaak ik het trouwens al heb meegemaakt dat ik van die afbakstokbroodjes kocht die al beschimmeld waren..![]()
Rattengif is ook vaak blauwquote:Op zaterdag 16 juli 2005 22:22 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Dit was een "vers" brood. En het was geen schimmel maar waarschijnlijk kleurstof... maar wel in een verdacht kleurtje.
Ja, die afbakkers moet je zo in de gaten houden... Houdbaar tot een bepaalde datum, maar voor die tijd geven ze al licht...
Goed mee oppassen inderdaad. Een klein gaatje in de sealingen ze zijn zo blauw.quote:Op zaterdag 16 juli 2005 22:13 schreef Fratz het volgende:
[..]
gatver zeg. hoe vaak ik het trouwens al heb meegemaakt dat ik van die afbakstokbroodjes kocht die al beschimmeld waren..![]()
Ik heb wel regelmatig gezien dat stokbroden groen waren uitgeslagen van de schimmel. Terwijl de houdbaarheidsdatum nog niet in zicht was en de verpakkingen zo te zien geen gaatje bevattenquote:Op zaterdag 16 juli 2005 22:09 schreef dutch-mamma het volgende:
Ik kocht gister 2 stokbroden bij de super, blijkt er van binnen iets blauws te zitten...
Nee, geen schimmel, al dacht ik eerst van wel. Het leek wel kleurstof, die, terwijl het deeg werd uitgerold of zo, werd "opgepikt".
Heb de stukjes apart gelegd om mee naar de buurtsuper te gaan, vandaag.
Blijkt dat de hond het inmiddels heeft opgegeten...!
Mijn hond leeft nogquote:
dat is zo. ik wel ranziger dingen meegemaakt toen ik nog in een supermarkt werkte. wat dacht je van zo'n bakje hondevoer (zo'n folieverpakking voor 1 keer, ceasar ofzo) waar een gaatje inzat? toen we die openmaakten (stonk!!) bleken er allemaal maden in te zitten!quote:Op zaterdag 16 juli 2005 23:24 schreef ChrisJX het volgende:
[..]
Ik heb wel regelmatig gezien dat stokbroden groen waren uitgeslagen van de schimmel. Terwijl de houdbaarheidsdatum nog niet in zicht was en de verpakkingen zo te zien geen gaatje bevattenKun je als supermarkt weinig tegen doen. Je kunt moeilijk elke dag ff al het afbakbrood nagaan
Je trekt daar opeens een laatje herinneringen open, zeg...!quote:Op zaterdag 16 juli 2005 23:53 schreef Fratz het volgende:
[..]
dat is zo. ik wel ranziger dingen meegemaakt toen ik nog in een supermarkt werkte. wat dacht je van zo'n bakje hondevoer (zo'n folieverpakking voor 1 keer, ceasar ofzo) waar een gaatje inzat? toen we die openmaakten (stonk!!) bleken er allemaal maden in te zitten!of de bak waar de derving in kwam, iemand had daar een doos eieren in gegooit, wederom, vol maden! echt vet smerig!
en nou weer on topic
is Piet al weer eens gesignaleerd? die kan zo mooi vertellen!
Bah Bah wat smerig!!! Jakkes jakkes nachtmerrie :Squote:Op maandag 18 juli 2005 17:00 schreef NT-T.BartMan het volgende:
vies verhaal
Was ie gaar en zonder vel?quote:Op dinsdag 19 juli 2005 11:16 schreef NT-T.BartMan het volgende:
Nog een gruwel, of wellicht een geval van onwetendheid...
Op Bali aten we 'Sup Bontut', dat op de menukaart vertaald was als 'Oxtail Soup'. We kregen een bord bouillon met wat groenten, en daar dobberde zo ongeveer een complete koeienstaart in met bot en al.
We hadden het idee dat we vanuit de keuken bespied werden door de kok toen dit opgediend werd... Weet nog steeds niet of dit nou een authentiek gerecht is of dat we in de maling genomen werden...
quote:Op donderdag 18 augustus 2005 11:27 schreef bonke het volgende:
wat dachten jullie van een huis tuin en keuken naaktslak in de salade
en er pas achterkomen nadat je toch iets vreemds proeft in de salade
maar de rest van het eten was gratis
Wees gerust; in een duur restaurant schrapen ze het ook van de grond als het valt hoor ( alleen weten de gasten dat niet en peuzelen hun heerlijke kreeftje op die even daarvoor in de keuken van het bord is gegleden, afgespoeld en afgedroogd en opnieuw overgoten is met wat olie of andersoortige saus....)quote:bij een goedkoop restaurant eten en een muis over de tafel zien lopen
bij hetzelfde restaurant zien hoe ze eten van het bord laten vallen en het vervolgens van de grond schrapen om het alsnog aan de klant te geven
Doet me denken aan mijn zwager, die was op Kreta in het hotel gaan eten, hij was alleen ziek, maar 1/3 van het restaurant lag in het ziekenhuis...quote:Op vrijdag 19 augustus 2005 16:58 schreef missDemeanor het volgende:
[..]
Wees gerust; in een duur restaurant schrapen ze het ook van de grond als het valt hoor ( alleen weten de gasten dat niet en peuzelen hun heerlijke kreeftje op die even daarvoor in de keuken van het bord is gegleden, afgespoeld en afgedroogd en opnieuw overgoten is met wat olie of andersoortige saus....)![]()
Het gruwelijkste wat ik gegeten heb was zogenaamde Stamna in Griekenland; het zag er heerlijk uit op het plaatje en in de omschrijving, maar er kwam een walgelijk riekende oven(?)schotel voor mijn neus met onverklaarbare etenssoorten...ik heb er welgeteld EEN hap van genomen, heb het in een servetje gespuugd en ben weggegaan![]()
Ik heb in een heel sjieke Gooische slagerij gewerkt (25 jaar geleden, bestaat volgens mij niet meer inmiddels) en daar viel ook wel eens wat op de grond...quote:Op vrijdag 19 augustus 2005 16:58 schreef missDemeanor het volgende:
[..]
Wees gerust; in een duur restaurant schrapen ze het ook van de grond als het valt hoor ( alleen weten de gasten dat niet en peuzelen hun heerlijke kreeftje op die even daarvoor in de keuken van het bord is gegleden, afgespoeld en afgedroogd en opnieuw overgoten is met wat olie of andersoortige saus....)(...)
Apart; ik heb in een cafetaria gewerkt en daar gooiden we spul dat op de grond gevallen was echt altijd wegquote:Op zaterdag 20 augustus 2005 19:25 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Ik heb in een heel sjieke Gooische slagerij gewerkt (25 jaar geleden, bestaat volgens mij niet meer inmiddels) en daar viel ook wel eens wat op de grond...![]()
Mooi dat het weer de vitrine in ging, hoor!
Als er klanten getuige van het vallen waren geweest, ging het in een speciale bak en zodra de klant weg was: hup de vitrine weer in!
zoiets heb ik ook een geer op tv gezien over Chinaquote:Op zaterdag 20 augustus 2005 19:43 schreef Sessy het volgende:
M'n oma uit Moldavie vertelde dit: In Moldavie was een restaurant dat een prijs had gewonnen voor het lekkerste dit-of-dat, dat toevallig een vleesschotel was, in de sovjetunie. Jaren later bleek dat het geheim van hun smaak was dat ze al de laatste 300 jaar dat vleesgerecht dagelijks in dezelfde pot kookten en nog nooit die pot hadden leeggemaakt en schoongemaakt. De restjes bleven er dus in zitten en ze deden er iedere dag gewoon nieuwe ingredienten bij. Er zaten dus waarschijnlijk beetjes vleesgerecht van 300 jaar geleden in...
De "masterstock" was dat, bouillon dus.quote:Op zaterdag 20 augustus 2005 19:57 schreef bonke het volgende:
[..]
zoiets heb ik ook een geer op tv gezien over China
daar was ook een restaurant dat een eeuwig soepje had
gewoon een grote pot elke dag weer volgooie met zooi en dat jaar in jaar uit laten koken
iets wat kookt bederft namelijk niet he
die soep scheen dus ook al een paar 100 jaar oud te zijn
Dat het in China gebeurt heb ik ook al eens gehoord. Maar een pan van een paar honderd jaar oud, dat moet wel kwaliteit zijn...!quote:Op zaterdag 20 augustus 2005 19:57 schreef bonke het volgende:
[..]
zoiets heb ik ook een geer op tv gezien over China
daar was ook een restaurant dat een eeuwig soepje had
gewoon een grote pot elke dag weer volgooie met zooi en dat jaar in jaar uit laten koken
iets wat kookt bederft namelijk niet he
die soep scheen dus ook al een paar 100 jaar oud te zijn
Kom daar maar es om tegenwoordig bij de Blokker!quote:Op zaterdag 20 augustus 2005 20:03 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Dat het in China gebeurt heb ik ook al eens gehoord. Maar een pan van een paar honderd jaar oud, dat moet wel kwaliteit zijn...!
voor een hele koeiepoot heb je trouwens een beste pot nodigquote:Op zondag 21 augustus 2005 15:42 schreef Mwanatabu het volgende:
[..]
Kom daar maar es om tegenwoordig bij de Blokker!![]()
Mijn Armeense vriend maakt soms wel eens gash trouwens, koeienpotensoep zeg maar. Dat is dus gewoon een complete poot die inclusief hoef een hele dag opstaat in kokend water tot er een geleiachtig soepje overblijft. Heeft een hele aparte smaak, en je eet het traditioneel ook nog eens als ontbijt met een hoop knoflook, wat brood, zout en een wodkaatje![]()
Normaal krijg ik het best weg, maar toen ik zwanger was rende ik gillend weg van de geur alleen al (en het is nog wel zo goed voor je dan, met al die kalk...)
Er kan overigens ook een schapenmaag in meekoken![]()
Yep, ik was eens in datzelfde restaurant. Het personeel deed alsof hun neus bloeddequote:Op zaterdag 20 augustus 2005 16:46 schreef Ewelina het volgende:
Bij een spare-rib tent in de reguliersdwarsstraat tegenover Tuschinski liepen er zo muizen door de tent
Hehe da's lekker, dat maken ze in Rusland ook en noemen het daar Kholodets, al gebruikt men daar vaker varkenspoten.quote:Op zondag 21 augustus 2005 15:42 schreef Mwanatabu het volgende:
Mijn Armeense vriend maakt soms wel eens gash trouwens, koeienpotensoep zeg maar. Dat is dus gewoon een complete poot die inclusief hoef een hele dag opstaat in kokend water tot er een geleiachtig soepje overblijft. Heeft een hele aparte smaak, en je eet het traditioneel ook nog eens als ontbijt met een hoop knoflook, wat brood, zout en een wodkaatje![]()
hehehe, dat zie ik wel meer. Ik moest een pot met pickled groenten hebben en die iki bij de turk yag waren een maand over datum. Maar goed, en beetje nadenken, en ik wilde perse dat hebben, want ik had falafel gemaakt, die groenten zitten volledig ondergedompeld in iets dat erg zuur is, merendeel azijn, dus ik denk dat moet makkelijk kunnen...geen probleem hoor, het ruikte zoals het moest ruiken en smaakte prima.quote:Op maandag 20 juni 2005 11:47 schreef zhe-devilll het volgende:
Kom in turkse winkel wat dingen halen, zeg tegen die vrouw in de winkel, eh kwenie maar dat blikje is al 4 maand over de datum, ze kijkt ernaar en zegt, Geff niks, nie erg nie!okeey dus loop verder en zie van die turkse yoghurtbekers denk hm lekker, kijk naar datum en ja hoor maand deroverheen.
Neem bekertje mee naar die vrouw en zeg kijk, alweer een over de datum!
*nou nou?*
Ach zegt ze en pakt het bekertje over maakt hem los, snie erg nie..
ze lurkt zo de hele inhoud op, isse goed zegt ze..
eg goed , nie vies!
Ik dacht la maar zittuh dan
Hehehe, ik heb heel lang geleden lopende band werk gedaan bij een vleesverwerkings en distributiebedrijf die voor de supermarkten hamburgers en slavinken maakt.quote:Op maandag 20 juni 2005 11:57 schreef Mwanatabu het volgende:
[..]
Yep. Wij hadden een systeem met witte emmers voor misbaksels of kapotte koekjes en gele voor koek van de grond en koek met metaal erin. Die laatste waren voor de varkens. Maar regelmatig werd dit per ongeluk omgewisseld door een nieuwe uitzendkracht ofzo.
En toch he, en toch vond ik de speculaas er het lekkerst!![]()
Gehakt is sowieso vrij dubieus...het is nooit te achterhalen welk stukje van welke (gekke) koe afkomt en wat er op het laatst nog van een varkensschedel gespoten is en roodgeverfd om het toch nog op vlees te laten lijken.quote:Op maandag 22 augustus 2005 15:12 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
Hehehe, ik heb heel lang geleden lopende band werk gedaan bij een vleesverwerkings en distributiebedrijf die voor de supermarkten hamburgers en slavinken maakt.
Nou als je weetwat daar gedaan wordt met dat spul....lamaar zitten. Daar is ook zo'n afvangbak voor het afgevallen gehakt, maar dat wordt gelukkig NIET hergebruikt, aan het eidne van de dag begint het nl. al echt behoorlijk te meuren, maar wat er wel wordt gedaan is als het op de grond valt, dan gaat het linea recta weer de trechter in om zo vermalen te worden voor de volgende.
hahaha, welkom in de indon. keuken. Sop buntut is inderdaad ossenstaartsoep, maar de indon. variant is ook zo dat het wel degelijk met een complete staart of althans stukken met bot eraan in de soep opgediend wordt.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 11:16 schreef NT-T.BartMan het volgende:
Nog een gruwel, of wellicht een geval van onwetendheid...
Op Bali aten we 'Sup Bontut', dat op de menukaart vertaald was als 'Oxtail Soup'. We kregen een bord bouillon met wat groenten, en daar dobberde zo ongeveer een complete koeienstaart in met bot en al.
We hadden het idee dat we vanuit de keuken bespied werden door de kok toen dit opgediend werd... Weet nog steeds niet of dit nou een authentiek gerecht is of dat we in de maling genomen werden...
Omdat ik vrijwel alles eet heb ik keurig mijn bordje leeggegeten. 't was niet vies, maar vergeleken met de overige Balinese gerechten wat saai. (Bali viel me eet-gewijze toch wat tegen, Lombok had in mijn smaak meer te bieden)
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |