FOK!forum / Culinesse à gogo / Hollandse nieuwe!
Dementorzondag 29 mei 2005 @ 16:17
Ik heb trek in haring en rond deze tijd is het altijd vlaggetjesdag.
Daarom deze brandende vraag.... waneer komen de hollandse nieuwe binnen?

Kapmeszondag 29 mei 2005 @ 16:21
In IJmuiden is ie al een paar dagen te koop, maar officieel op 1 juni in in heel Nederland
Euc-zondag 29 mei 2005 @ 17:05
met uitjes en zuur, jummie
Martijn_77zondag 29 mei 2005 @ 19:27
quote:
Op zondag 29 mei 2005 17:05 schreef Euc- het volgende:
met uitjes en zuur, jummie
Laat dat zuur maar zitten maar met uitjes en dan zo in je keel laten glijden

Kan niet wachten!!
LostFormatzondag 29 mei 2005 @ 19:29
Zaterdag aanstaande is het vlaggetjesdag.
Oblivionzondag 29 mei 2005 @ 19:59
Vind alleen die kleine graatjes zo... erg...
Bleh...
coolbabezondag 29 mei 2005 @ 20:08
hollandse nieuwe Ik kan niet wachten
LostFormatzondag 29 mei 2005 @ 20:16
Ik vind het best lekker maar ik wordt echt doodgegooid met die dingen. M'n pa haalt altijd emmertjes. Elke familie verjaardag staat er wel weer een schaal. Scheveninger in hart en nieren.
Blueszondag 29 mei 2005 @ 20:20
quote:
Waneer de haring op zijn vetst is (rond mei-juni) wordt de zgn. maatjesharing (hollandse nieuwe) gevangen.
De haring wordt gekaakt en vervolgens gepekeld. Door de gekaakte haringen in een pekelbad te leggen ontstaat er een rijpingsproces en krijgt de haring zijn specifieke zilte, zacht-romige smaak.

Zo rond half juni wordt meestal de koninginneharing gevangen. Deze haring bevat het optimale vetgehalte en is van een uitzonderlijke kwaliteit. In de zomermaanden is er voor de haring het meeste voedsel te vinden, vandaar dat de haring rond deze tijd ook het vetst is.

De maatjesharing die het hele jaar door wordt gegeten is haring die in de maanden mei, juni, juli is gevangen. Deze tijd mag het ook "Hollandse nieuwe" heten, als de haring in dezelfde maand wordt verkocht als dat hij is gevangen.
augustus, oktober begint haring met het vormen van hom en kuit en is hij niet meer geschikt als maatjesharing. De haring is nu minder vet maar zeer geschikt om te roken.
Ik lust het niet
Jordy-Bzondag 29 mei 2005 @ 20:27
Het ziet er onwijs goor uit... maar 't is zo lekker.
gimme.shelterzondag 29 mei 2005 @ 21:44
Heerlijk!! 1 juni is het weer zover!! Dan eet ik de hele week zeker twee haringen per dag! Maar zonder uitjes en zuur!!
kan niet wachten!!
JaWizondag 29 mei 2005 @ 21:46
Haring . Eet er als het even kan iedere dag wel een .
Joenezondag 29 mei 2005 @ 22:18
ik heb er al een paar gehad, vind ze dit jaar wat minder van kwaliteit niet zo mooi rood als andere jaren en ze zijn wwat mij betreft niet vet genoeg nog
coltje87maandag 30 mei 2005 @ 19:23
Ik heb er zaterdag eentje meegenomen van m'n werk, en hij was lekker! Had ook een "oude" haring meegenomen, maar je proeft het verschil echt
i-spy24donderdag 2 juni 2005 @ 20:56
* BLING BLING *



Ik heb er al een paar op zoals je kunt zien op bovenstaande foto.
(beetje aangekleed alles)

Nog meer liefhebbers die er al een paar van die gladde jongens
achterover hebben geslagen al of niet met een biertje.
Dementordonderdag 2 juni 2005 @ 20:57
Lekker hoor, morgen maar weer een paar broodjes halen!
popolondonderdag 2 juni 2005 @ 20:58
Jaloers is.

LostFormatdonderdag 2 juni 2005 @ 21:00
Beter is het om nog een paar weken te wachten. Wat je nu eet is of uit de diepvries of het zijn nog jonkies. Na een week of wat zijn ze vetter.
Pietverdrietdonderdag 2 juni 2005 @ 21:00
Heb er vanavond 3 op.
mmmmm
Zonder uitjes voor mij
popolondonderdag 2 juni 2005 @ 21:03
Zonder watdanook is inderdaad het lekkerst.

Gewoon helemaal rauw.
i-spy24donderdag 2 juni 2005 @ 21:04
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 21:00 schreef "LostFormat" het volgende:

Beter is het om nog een paar weken te wachten. Wat je nu eet is of uit de diepvries of het zijn nog jonkies. Na een week of wat zijn ze vetter.
Jah,ken dat verhaal. Maar! dat gaat alleen op voor de grote bedrijven en sommige! kraampjes in de steden.
Als je rechtsreeks naar Scheveningen rijdt en daar bij de vis-afslag bij de plaatselijke visboer Haringen bestelt dan zijn ze kakelvers en .....ontzettende lekker.
Dus ja! Niet bij de Bijenkorf of V&D de haring nu al eten.
LostFormatdonderdag 2 juni 2005 @ 21:08
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 21:04 schreef i-spy24 het volgende:

[..]

Jah,ken dat verhaal. Maar! dat gaat alleen op voor de grote bedrijven en sommige! kraampjes in de steden.
Als je rechtsreeks naar Scheveningen rijdt en daar bij de vis-afslag bij de plaatselijke visboer Haringen bestelt dan zijn ze kakelvers en .....ontzettende lekker.
Dus ja! Niet bij de Bijenkorf of V&D de haring nu al eten.
Ik ben een rasscheveninger. M'n ene opa teerde loggers en m'n andere opa rookte vis. Ik ken de haringen van daar. Als je een week of wat wacht dan zijn ze lekkerder.

-edit: niet dat ze nu niet lekker zijn maar jeproeft het verschil.

Liep vandaag overigens door de AH en zag van die netjes voorverpakte haringen liggen. Erg fout imo.
Pietverdrietdonderdag 2 juni 2005 @ 21:09
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 21:08 schreef LostFormat het volgende:

[..]

Ik ben een rasscheveninger. M'n ene opa teerde loggers en m'n andere opa rookte vis. Ik ken de haringen van daar. Als je een week of wat wacht dan zijn ze lekkerder.
De aardbeien zijn in ieder geval nog niet lekker
LostFormatdonderdag 2 juni 2005 @ 21:11
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 21:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De aardbeien zijn in ieder geval nog niet lekker
Daar heb ik dan weer geen verstand van Piet.
veldmuisdonderdag 2 juni 2005 @ 21:12
Bij een visboer op de markt maak je dus nog geen kans?
Maikuuuldonderdag 2 juni 2005 @ 21:12
Ik heb er daarstraks een gehad, smaakte toch goed!
Martijn_77donderdag 2 juni 2005 @ 22:26
Jammie, gisteren al weer de eerst op zijn echt lekker!!
Pietverdrietdonderdag 2 juni 2005 @ 22:39
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 21:12 schreef veldmuis het volgende:
Bij een visboer op de markt maak je dus nog geen kans?
Haring moet je eten daar waar iemand ze direct voor je neus schoon maakt, koop nooit haring waar grote bakken schoongemaakte haring klaar liggen.
veldmuisdonderdag 2 juni 2005 @ 22:41
Hmm, dan moet ik naar verweg ben ik bang. Waar vind je zoiets in Breda?
zoalshetisvrijdag 3 juni 2005 @ 01:25
al tijden weer niet gegeten, hoogste tijd om zo'n botermals visje (met slechts een weinig peper) naar binnen te laten glijden.
Bluesvrijdag 3 juni 2005 @ 02:10
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 22:39 schreef Pietverdriet het volgende:


Haring moet je eten daar waar iemand ze direct voor je neus schoon maakt, koop nooit haring waar grote bakken schoongemaakte haring klaar liggen.
Wrom Piet, ik kreeg vanmiddag de indruk dat het erg vers was wat er lag, en golfer heeft hem met smaak naar binnengewerkt.
Joenevrijdag 3 juni 2005 @ 09:44
quote:
Op donderdag 2 juni 2005 22:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Haring moet je eten daar waar iemand ze direct voor je neus schoon maakt, koop nooit haring waar grote bakken schoongemaakte haring klaar liggen.
Haring moet je kopen in een emmer en zelf schoonmaken
Dementorvrijdag 3 juni 2005 @ 09:45
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 09:44 schreef Joene het volgende:

[..]

Haring moet je kopen in een emmer en zelf schoonmaken
Dat doet mijn opa altijd
Joenevrijdag 3 juni 2005 @ 09:47
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 09:45 schreef Dementor het volgende:

[..]

Dat doet mijn opa altijd
wij ook vaak ... nadeel is dat je er dan 40 in plus minus 1,5 dag op moet eten of vacuumtrekken wat weer niet ten goede komt aan de smaak. Maar zoals met een verjaardag of feestje of iets is het gewoon een emmertje en normaal deel ik gewoon een emmertje met mn ouders enzo
Pietverdrietvrijdag 3 juni 2005 @ 10:06
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 02:10 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Wrom Piet, ik kreeg vanmiddag de indruk dat het erg vers was wat er lag, en golfer heeft hem met smaak naar binnengewerkt.
Omdat ie dan al ff ligt, en je geen idee hebt hoelang, en ranzig worden gaat heel erg snel, als het er een uur ligt kan het al fout zijn. Haring wordt erg snel ranzig, en dat komt de smaak niet ten goede.
Vaak is het industrieel schoongemaakte haring.
Pietverdrietvrijdag 3 juni 2005 @ 10:07
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 09:44 schreef Joene het volgende:

[..]

Haring moet je kopen in een emmer en zelf schoonmaken
Ik vind haring erg lekker, maar een hele emmer is mij teveel.
Puckzzzvrijdag 3 juni 2005 @ 10:18
Sommige mensen serveren stukjes haring op roggebrood ....brrrrrrr bah

doe mij maar een lekker vet harinkje met een paar uitjes, niet te veel want dan proef ik bijna alleen maar ui.
Fratzvrijdag 3 juni 2005 @ 10:40
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 10:18 schreef Puckzzz het volgende:
Sommige mensen serveren stukjes haring op roggebrood ....brrrrrrr bah

doe mij maar een lekker vet harinkje met een paar uitjes, niet te veel want dan proef ik bijna alleen maar ui.
dat vind ik juist lekker, haring op roggebrood! ik hou er juist niet zo van om de haring bij de staart te pakken en dan op te eten..
Pietverdrietvrijdag 3 juni 2005 @ 10:41
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 10:18 schreef Puckzzz het volgende:
Sommige mensen serveren stukjes haring op roggebrood ....brrrrrrr bah

doe mij maar een lekker vet harinkje met een paar uitjes, niet te veel want dan proef ik bijna alleen maar ui.
En ik wil juist weer geen ui. Ui (en zuur) erbij maskeerd de smaak van de haring.
Puckzzzvrijdag 3 juni 2005 @ 10:45
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 10:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En ik wil juist weer geen ui. Ui (en zuur) erbij maskeerd de smaak van de haring.
daarom dus maar een paar uitjes, en dan veeg ik er nog het meeste af.

Harinkje moet je bij de staart pakken! Lekkerrrrrr, ik ga morgen gelijk een paar halen.

en dan te bedenken dat mijn vriend bij 1 van de grootste verse visleveranciers van de regio werkt, en er kan niet eens een harinkje af voor het personeel
zoalshetisvrijdag 3 juni 2005 @ 12:59
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 10:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En ik wil juist weer geen ui. Ui (en zuur) erbij maskeerd de smaak van de haring.
precies, dat komt uit de tijd dat we nog geen koeling hadden en de rotte smaak gemaskeerd moest worden. een weinig peper brengt de smaak juist beter naar boven. en ik wil hem idd gekaakt zien worden waar ik bijsta.
Joenevrijdag 3 juni 2005 @ 13:00
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 10:45 schreef Puckzzz het volgende:


en dan te bedenken dat mijn vriend bij 1 van de grootste verse visleveranciers van de regio werkt, en er kan niet eens een harinkje af voor het personeel
Haring is dan ook geen VERSE vis
Puckzzzvrijdag 3 juni 2005 @ 13:15
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 13:00 schreef Joene het volgende:

[..]

Haring is dan ook geen VERSE vis
Joene

ze doen in alle vissoorten en schaaldieren
Joenevrijdag 3 juni 2005 @ 13:29
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 13:15 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Joene

ze doen in alle vissoorten en schaaldieren
eej Puckzzz
miss_dynastievrijdag 3 juni 2005 @ 14:25
De visboer staat er morgen weer
Heerlijk
yvonnevrijdag 3 juni 2005 @ 14:28
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 01:25 schreef zoalshetis het volgende:
al tijden weer niet gegeten, hoogste tijd om zo'n botermals visje (met slechts een weinig peper) naar binnen te laten glijden.
Hulde, JIJ weet hoe hij gegeten hoort te worden
#ANONIEMvrijdag 3 juni 2005 @ 14:30
Vandaag gehad: heerlijk! Sappig, vet, met zuur en ui, genieten ten top.
SevenWondersvrijdag 3 juni 2005 @ 18:29
Uitjes dienden er 'vroegah' toch voor om iets aan de smaak te doen en zijn er toch nu bijgebleven 'omdat het zo hoort'?? En er was ook iets met melk en haring, maar ik weet niet meer wat.
JaWivrijdag 3 juni 2005 @ 18:38
.
Dementorvrijdag 3 juni 2005 @ 19:29
Zojuist 4 broodjes haring gegeten met uitjes en een glas melk
Tussendoor aardbeien
BBQ-kipvrijdag 3 juni 2005 @ 19:54
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 18:29 schreef SevenWonders het volgende:
Uitjes dienden er 'vroegah' toch voor om iets aan de smaak te doen en zijn er toch nu bijgebleven 'omdat het zo hoort'?? En er was ook iets met melk en haring, maar ik weet niet meer wat.
Wittebrood met haring, in Leiden?

http://www.20eeuwennederl(...)ingsfeesten/774.html
nikkyvrijdag 3 juni 2005 @ 19:56
Mijn broertje werkt in het weekend op een viskar. En dan na afloop komtie wel eens langs met een lekkere haring. .
DaveMasteRvrijdag 3 juni 2005 @ 20:02
1.75 euro per stuk kosten ze bij ons.Elk jaar komt er wel 10 tot 20 cent bij.Geen wonder dat ze elk jaar onder het mom Nieuwe Haring worden verkocht.
zoalshetisvrijdag 3 juni 2005 @ 21:46
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 14:28 schreef yvonne het volgende:

[..]

Hulde, JIJ weet hoe hij gegeten hoort te worden

vanmiddag bij de vishandel (zijstraat a. kuyp, hoek groene vlinder) een haring gegeten en hij is idd heerlijk dit jaar! mmmmmm, lekker vet, met een weinig peper! (helaas kwam het uit een plastic busje en heb ik ze aangeraden dat ze beter een pepermolen konden aanschaffen)

wisten de mensen hier touwens dat je veel versgemalen peper gebruikt in een vetarm dieet? op een of andere manier is peper een perfecte vervanger van de overbrenger van smaakstoffen.

ot: gister nog geluisterd naar bram en zijn 'verdun'. een haring is bijna zo lekker, maar niet zo mooi.

edit: ik kreeg er ook een klein glaasje korenwijn bij. mmmm.

[ Bericht 4% gewijzigd door zoalshetis op 03-06-2005 22:10:14 ]
skiczukievrijdag 3 juni 2005 @ 21:52
Omg. Wat krijg ik een zin in een haring, helaas heb ik die niet. Ik gooi een kroket in de frituur.
zoalshetisvrijdag 3 juni 2005 @ 22:03
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 21:52 schreef skiczukie het volgende:
Omg. Wat krijg ik een zin in een haring, helaas heb ik die niet. Ik gooi een kroket in de frituur.
morgen ff gaan halen, hij is echt heel erg lekker namelijk dit jaar.
skiczukievrijdag 3 juni 2005 @ 22:21
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 22:03 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

morgen ff gaan halen, hij is echt heel erg lekker namelijk dit jaar.
Ga ik doen.
Charmianzaterdag 4 juni 2005 @ 23:20
Ik hou best wel van vis en schaaldieren, maar haring lust ik niet. Ik heb het geprobeerd maar de uitjes vond ik het lekkerst. Nu schijnen sommige mensen die geen haring lusten wel weer rolmopsen te lusten. Is dat dan het proberen waard?
Oblivionzaterdag 4 juni 2005 @ 23:23
Is ook erg lekker, Charmian...
Maar ja, of jij het dan lekker vind....
Gewoon proberen maar?
Sannezaterdag 4 juni 2005 @ 23:24
Er stond zo'n lange rij bij de haringkar datik er maar van af heb gezien.
Volgende week maar weer eens halen.
Charmianzaterdag 4 juni 2005 @ 23:28
quote:
Op zaterdag 4 juni 2005 23:23 schreef Oblivion het volgende:
Is ook erg lekker, Charmian...
Maar ja, of jij het dan lekker vind....
Gewoon proberen maar?
Tsja, die rauwe haring heb ik tenslotte ook geprobeerd. wat een held
Oblivionzaterdag 4 juni 2005 @ 23:29
Rolmopsen zijn heel anders van structuur...
Ik vind ze heerlijk, neem gerust een heel potje tot me...
Fratzzaterdag 4 juni 2005 @ 23:39
stond vandaag een stuk in de krant over haringvissers. en dat het rijpen van haring eigenlijk rotten is. mijn vriend moest er bijna van kokhalsen, ik dacht, boeie! waar is de haringkar!
Pietverdrietzondag 5 juni 2005 @ 00:17
quote:
Op zaterdag 4 juni 2005 23:39 schreef Fratz het volgende:
stond vandaag een stuk in de krant over haringvissers. en dat het rijpen van haring eigenlijk rotten is. mijn vriend moest er bijna van kokhalsen, ik dacht, boeie! waar is de haringkar!
Dan moet je je vriendje vertellen dat kaas en joghurt eigenlijk rotte melk is, wijn rot vruchtensap, bier verrotte tarwewater is, brood gebakken verrot deeg, en zo kan ik nog wel ff doorgaan...
Fratzzondag 5 juni 2005 @ 00:18
quote:
Op zondag 5 juni 2005 00:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan moet je je vriendje vertellen dat kaas en joghurt eigenlijk rotte melk is, wijn rot vruchtensap, bier verrotte tarwewater is, brood gebakken verrot deeg, en zo kan ik nog wel ff doorgaan...
haha! laat ik dat maar niet doen! dan eet hij nooit meer wat!
Pietverdrietzondag 5 juni 2005 @ 00:22
quote:
Op zondag 5 juni 2005 00:18 schreef Fratz het volgende:

[..]

haha! laat ik dat maar niet doen! dan eet hij nooit meer wat!

enne, een hemaworst, das ook door verzuring en roken op smaak gebracht.
Dat verzuren, das eigenlijk ook .....
dl3bzondag 5 juni 2005 @ 00:38
quote:
Op vrijdag 3 juni 2005 18:29 schreef SevenWonders het volgende:
Uitjes dienden er 'vroegah' toch voor om iets aan de smaak te doen en zijn er toch nu bijgebleven 'omdat het zo hoort'?? En er was ook iets met melk en haring, maar ik weet niet meer wat.
Vroeger thuis legde mijn moeder zoute haring een tijdje in de melk om de zoute smaak eruit te halen.
De haring smaakt dan wat zachter, wat minder naar ``de zee``.
Ikzelf doe dat niet, gaat gewoon, met ui, huppakee aan de staart naar binnen, als het kan met een diepgevroren glaasje aquavit uit de diepvries.

Dat zuur waar hier sprake van is ken ik weer niet.
Wat wordt hier bedoeld, augurk?

[ Bericht 4% gewijzigd door dl3b op 05-06-2005 00:47:38 ]
Martijn_77zondag 5 juni 2005 @ 00:49
quote:
Op zaterdag 4 juni 2005 23:39 schreef Fratz het volgende:
stond vandaag een stuk in de krant over haringvissers. en dat het rijpen van haring eigenlijk rotten is. mijn vriend moest er bijna van kokhalsen, ik dacht, boeie! waar is de haringkar!
Dat heb ik ook van iemand gehoord. Maar ik dacht dat dat niet waar was.
Oblivionzondag 5 juni 2005 @ 01:01
quote:
Op zondag 5 juni 2005 00:38 schreef dl3b het volgende:


Dat zuur waar hier sprake van is ken ik weer niet.
Wat wordt hier bedoeld, augurk?
Ja, mijn vent neemt geen haring zonder zijn zuur...
PdeHoogzondag 5 juni 2005 @ 16:36
Gisteren drie haringen gehaald na het boodschappen doen. Ze waren idd weer erg fijn nou moet ik helemaal wachten tot volgende week voordat ik ze weer kan halen
Puckzzzzondag 5 juni 2005 @ 21:32
Gisteren 4 harinkjes gehaald, ze waren verrukkelijk!! maar wel erg duur hoor. 7.50 voor vier harinkjes
Joenezondag 5 juni 2005 @ 21:39
quote:
Op zondag 5 juni 2005 21:32 schreef Puckzzz het volgende:
Gisteren 4 harinkjes gehaald, ze waren verrukkelijk!! maar wel erg duur hoor. 7.50 voor vier harinkjes
ik koop er 40 voor een 13 euro een emmer inkoopsprijs
Pietverdrietzondag 5 juni 2005 @ 22:00
quote:
Op zondag 5 juni 2005 21:39 schreef Joene het volgende:

[..]

ik koop er 40 voor een 13 euro een emmer inkoopsprijs
Zijn daar vast nog veel verschillen in prijs en kwaliteit,
zoalshetiszondag 5 juni 2005 @ 22:03
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zijn daar vast nog veel verschillen in prijs en kwaliteit,
hey en piet! wat zijn de voor je neus gekaakte vette visjes lekker dit jaar! bijna net zo lekker als in '91!!
Joenezondag 5 juni 2005 @ 22:09
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zijn daar vast nog veel verschillen in prijs en kwaliteit,
Piet , een emmer haring gaat gemiddeld met 300 /350 procent over de kop !

Oh en het is echt een goede haring
Pietverdrietzondag 5 juni 2005 @ 22:09
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:03 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

hey en piet! wat zijn de voor je neus gekaakte vette visjes lekker dit jaar! bijna net zo lekker als in '91!!
Heb ze nog niet veel mogen smaken (moet een stuk rijen daarvoor)
Die ik heb gegeten waren goed van smaak, maar nog wat te hard en te koud geserveerd.
Joenezondag 5 juni 2005 @ 22:10
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb ze nog niet veel mogen smaken (moet een stuk rijen daarvoor)
Die ik heb gegeten waren goed van smaak, maar nog wat te hard en te koud geserveerd.
wel mooi rood?
Pietverdrietzondag 5 juni 2005 @ 22:11
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:09 schreef Joene het volgende:

[..]

Piet , een emmer haring gaat gemiddeld met 300 /350 procent over de kop !

Oh en het is echt een goede haring
Das niet een helemaal eerlijk getal, de kosten zijn niet alleen de haring, maar ook het schoonmaken, koeling, kraam, etc etc etc.
zoalshetiszondag 5 juni 2005 @ 22:11
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb ze nog niet veel mogen smaken (moet een stuk rijen daarvoor)
Die ik heb gegeten waren goed van smaak, maar nog wat te hard en te koud geserveerd.
komt wel. ik rij ook kilometers om versgestoken asperges te krijgen of de lekkerste oester.
Joenezondag 5 juni 2005 @ 22:12
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Das niet een helemaal eerlijk getal, de kosten zijn niet alleen de haring, maar ook het schoonmaken, koeling, kraam, etc etc etc.
Klopt maar de kosten voor een haring zijn inkoop plus minus 60ct . iemand die goed haring kan schoonmaken doet 3 emmers in een uur.
Joenezondag 5 juni 2005 @ 22:13
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:11 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

komt wel. ik rij ook kilometers om versgestoken asperges te krijgen of de lekkerste oester.
Ik weet een mooi plekkie op het wad waar je ze los kan steken,
Pietverdrietzondag 5 juni 2005 @ 22:13
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:10 schreef Joene het volgende:

[..]

wel mooi rood?
Hij was prachtig van kleur, liet er 4 van naar binnenglijden en heb hem daarna geheel niet teruggeproeft. (een teken van mindere haring, je proeft hem terug na je hem gegeten hebt, met een boertje)
zoalshetiszondag 5 juni 2005 @ 22:13
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Das niet een helemaal eerlijk getal, de kosten zijn niet alleen de haring, maar ook het schoonmaken, koeling, kraam, etc etc etc.
bovendien, een emmer als consument dan moet je flink doorvreten.
zoalshetiszondag 5 juni 2005 @ 22:14
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:13 schreef Joene het volgende:

[..]

Ik weet een mooi plekkie op het wad waar je ze los kan steken,
oh! vertel!
Joenezondag 5 juni 2005 @ 22:14
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hij was prachtig van kleur, liet er 4 van naar binnenglijden en heb hem daarna geheel niet teruggeproeft. (een teken van mindere haring, je proeft hem terug na je hem gegeten hebt, met een boertje)
Klopt Opa/Oma hadden een viswinkel , mn pa was visserman enz enz.... (weet vrij veel van vis)
Pietverdrietzondag 5 juni 2005 @ 22:15
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:11 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

komt wel. ik rij ook kilometers om versgestoken asperges te krijgen of de lekkerste oester.
Ben een keer voor oesters te eten vanuit München naar Ston Gereden.
1100 Km!

(za heen, zo terug)
Joenezondag 5 juni 2005 @ 22:15
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:14 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

oh! vertel!
Als je bij den helder bij het Kuitje te water gaat en het tij af laat zakken loop je zo naar een hele bank toe...
zoalshetiszondag 5 juni 2005 @ 22:16
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:15 schreef Joene het volgende:

[..]

Als je bij den helder bij het Kuitje te water gaat en het tij af laat zakken loop je zo naar een hele bank toe...
is dat natuurlijk, of zijn die gekweekt?
Joenezondag 5 juni 2005 @ 22:16
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ben een keer voor oesters te eten vanuit München naar Ston Gereden.

(za heen, zo terug)
Dat heb ik er niet voor over ik vind het lekker ,maar niet zooooooooo lekker
Joenezondag 5 juni 2005 @ 22:16
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:16 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

is dat natuurlijk, of zijn die gekweekt?
Natuurlijk.
zoalshetiszondag 5 juni 2005 @ 22:17
oesters haal ik het liefst in zeeland. is wel van de kwekerij...
zoalshetiszondag 5 juni 2005 @ 22:18
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:16 schreef Joene het volgende:

[..]

Natuurlijk.
wow! welk formaat?
Pietverdrietzondag 5 juni 2005 @ 22:19
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:16 schreef Joene het volgende:

[..]

Dat heb ik er niet voor over ik vind het lekker ,maar niet zooooooooo lekker
Ik heb nooit lekkerder Oesters gegeten als die in Ston.
Zelfs die vers uit zee in Normandie, Bretange of zeeland zijn niet zo lekker.
Het heeft natuurlijk alles ook met de omgeving te maken, en de beleving.
Joenezondag 5 juni 2005 @ 22:19
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:18 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

wow! welk formaat?
Groot Klein , weinig / veel Hangt er een beetje vanaf soms he of veel mensen steken
Joenezondag 5 juni 2005 @ 22:20
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb nooit lekkerder Oesters gegeten als die in Ston.
Zelfs die vers uit zee in Normandie, Bretange of zeeland zijn niet zo lekker.
Het heeft natuurlijk alles ook met de omgeving te maken, en de beleving.
Maar het is wel een ontzettend pokke eind rijden voor een schelpje snot
Pietverdrietzondag 5 juni 2005 @ 22:20
Maar goed, ik ben dan ook een beetje gek als het om eten gaat.
Joenezondag 5 juni 2005 @ 22:21
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar goed, ik ben dan ook een beetje gek als het om eten gaat.
Ach je eet in elk geval met smaak en je hebt er veel verstand van of in elk geval doe je alsof maar ik zie je de meest lekkere recepten en dingen posten
Harry_Sackzondag 5 juni 2005 @ 22:26
het water loopt me al in de mond
Pietverdrietzondag 5 juni 2005 @ 22:27
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:20 schreef Joene het volgende:

[..]

Maar het is wel een ontzettend pokke eind rijden voor een schelpje snot
Ja.
Het was ook niet een verstandige aktie ofzo, maar wel heel leuk.
Pietverdrietzondag 5 juni 2005 @ 22:28
Godverdomme, ik rij morgen naar NL en ga me helemaal vol vreten aan haring.
Harry_Sackzondag 5 juni 2005 @ 22:29
De AD megatest is zeker nog niet geweest he?
Pietverdrietzondag 5 juni 2005 @ 22:34
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:29 schreef Harry_Sack het volgende:
De AD megatest is zeker nog niet geweest he?
vast niet, maar intresseert me ook maar matig, is leuk om te lachen ofzo, maar weet toch wel waar ik haring moet eten in het oosten van NL.
Gamba in Deventer bv, die is al jaaaren een topper.
Zit er ook een in Apeldoorn, kan ff niet op de naam komen, en die kar in Zutphen is ook erg goed, hoewel die ouwe vent (de eigenaar) er niet meer staat.
zoalshetiszondag 5 juni 2005 @ 22:39
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Godverdomme, ik rij morgen naar NL en ga me helemaal vol vreten aan haring.
zoalshetiszondag 5 juni 2005 @ 22:40
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

vast niet, maar intresseert me ook maar matig, is leuk om te lachen ofzo, maar weet toch wel waar ik haring moet eten in het oosten van NL.
Gamba in Deventer bv, die is al jaaaren een topper.
Zit er ook een in Apeldoorn, kan ff niet op de naam komen, en die kar in Zutphen is ook erg goed, hoewel die ouwe vent (de eigenaar) er niet meer staat.
gamba had vroeger de haring strippenkaart elke strip een haring. en gamba was toen nog heel goed. weet niet hoe het nu met die keten is.
Harry_Sackzondag 5 juni 2005 @ 22:44
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

vast niet, maar intresseert me ook maar matig, is leuk om te lachen ofzo, maar weet toch wel waar ik haring moet eten in het oosten van NL.
Gamba in Deventer bv, die is al jaaaren een topper.
Zit er ook een in Apeldoorn, kan ff niet op de naam komen, en die kar in Zutphen is ook erg goed, hoewel die ouwe vent (de eigenaar) er niet meer staat.
Wat is je reden voor die aanname? Ik denk altijd, hoe dichter bij zee hoe verser (is gelul natuurlijk, want haring wordt per definitie minstens een dag bevroren om de mogelijk aanwezige haringworm te doden).

Voor Amsterdam is het wel handig om te weten waar je het beste terecht kan en tegen welke prijs. Zo is er een kar die haring voor 3 euries verkoopt voor redelijke groene haring, maar er bijvoorbeeld een halve kilometer verder nog betere te krijgen is voor 1,50..
zoalshetiszondag 5 juni 2005 @ 22:47
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:44 schreef Harry_Sack het volgende:

[..]

Wat is je reden voor die aanname? Ik denk altijd, hoe dichter bij zee hoe verser (is gelul natuurlijk, want haring wordt per definitie minstens een dag bevroren om de mogelijk aanwezige haringworm te doden).

Voor Amsterdam is het wel handig om te weten waar je het beste terecht kan en tegen welke prijs. Zo is er een kar die haring voor 3 euries verkoopt voor redelijke groene haring, maar er bijvoorbeeld een halve kilometer verder nog betere te krijgen is voor 1,50..
als je via de stadhouderskade met de auto naar het museumplein gaat zit daar de meest norse man van amsterdam , genaamd altena, die heeft echt topper de top haringen. en als je om peper vraagt kijk ie heel erg boos, maar dat doet ie dus altijd.
Pietverdrietzondag 5 juni 2005 @ 22:47
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:44 schreef Harry_Sack het volgende:

[..]

Wat is je reden voor die aanname? Ik denk altijd, hoe dichter bij zee hoe verser (is gelul natuurlijk, want haring wordt per definitie minstens een dag bevroren om de mogelijk aanwezige haringworm te doden).

Voor Amsterdam is het wel handig om te weten waar je het beste terecht kan en tegen welke prijs. Zo is er een kar die haring voor 3 euries verkoopt voor redelijke groene haring, maar er bijvoorbeeld een halve kilometer verder nog betere te krijgen is voor 1,50..
Ik bedoelde, ik weet waar ik in het oosten een haring moet eten en waar niet, ik ken het westen niet goed en weet niet waar ik daar terecht kan.
Bad_Moon_Risingzondag 5 juni 2005 @ 22:53
Waar haal ik in Scheveningen de beste haring ?
Harry_Sackzondag 5 juni 2005 @ 22:58
quote:
Op zondag 5 juni 2005 22:47 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

als je via de stadhouderskade met de auto naar het museumplein gaat zit daar de meest norse man van amsterdam , genaamd altena, die heeft echt topper de top haringen. en als je om peper vraagt kijk ie heel erg boos, maar dat doet ie dus altijd.
peper Uitjes en zuur moeten er bij

Op het Haarlemmerplein schijnt vorig jaar de beste te zijn geweest, die stond in de landelijke top 10
Pietverdrietzondag 5 juni 2005 @ 23:03
Haring met peper ken ik ook niet, hopelijk wel versgemalen dan?
Maar ui en zuur moet ik niet bij de haring.
popolonzondag 5 juni 2005 @ 23:24
In Spakenburg zijn ze erg goed.
zoalshetiszondag 5 juni 2005 @ 23:55
quote:
Op zondag 5 juni 2005 23:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Haring met peper ken ik ook niet, hopelijk wel versgemalen dan?
Maar ui en zuur moet ik niet bij de haring.
peper is dé manier piet. versgemalen uiteraard, maar dat moet je sommige haringboeren nog ff leren. er staat natuurlijk wel altijd een vaatje readygrined peper. niet teveel, gewoon ff een paar korreltjes voor de smaakoverdracht.
i-spy24maandag 6 juni 2005 @ 13:15
Even maar weer omhoog halen

Talietjemaandag 6 juni 2005 @ 17:46
Haring met uitjes

altijd lekker biertje drbij
skiczukiemaandag 6 juni 2005 @ 18:42
Ik vind haring lekker. Waarom moeten die kleine kutvisjes zo fukking duur zijn!
Pietverdrietmaandag 6 juni 2005 @ 18:52
quote:
Op maandag 6 juni 2005 18:42 schreef skiczukie het volgende:
Ik vind haring lekker. Waarom moeten die kleine kutvisjes zo fukking duur zijn!
Ach, zie het eens zo.
Wat betaal je voor een frikandel? Of een Big Mac
En dan krijg je een vage hap die op iets van vlees lijkt, je kan het eten.
En een Haring is een goddelijke specialiteit, een verrukkelijk stukkie vis.
Joenemaandag 6 juni 2005 @ 18:54
quote:
Op maandag 6 juni 2005 18:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ach, zie het eens zo.
Wat betaal je voor een frikandel? Of een Big Mac
En dan krijg je een vage hap die op iets van vlees lijkt, je kan het eten.
En een Haring is een goddelijke specialiteit, een verrukkelijk stukkie vis.
Bijna net zo lekker als een gebakken stukkie schelvis
skiczukiemaandag 6 juni 2005 @ 18:55
quote:
Op maandag 6 juni 2005 18:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ach, zie het eens zo.
Wat betaal je voor een frikandel? Of een Big Mac
En dan krijg je een vage hap die op iets van vlees lijkt, je kan het eten.
En een Haring is een goddelijke specialiteit, een verrukkelijk stukkie vis.
Haring is duurder dan zalm nu.
Pietverdrietmaandag 6 juni 2005 @ 18:55
quote:
Op maandag 6 juni 2005 18:54 schreef Joene het volgende:

[..]

Bijna net zo lekker als een gebakken stukkie schelvis
Een lekkerbek?
Joenemaandag 6 juni 2005 @ 18:56
quote:
Op maandag 6 juni 2005 18:55 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Haring is duurder dan zalm nu.
Man zalm is toch ook niks bijzonders? zalm is alleen lekker als het gerookt is een losse moot zalm stelt niks voor tenzij je canadese wilde zalm hebt en dat kost weer een vermogen
Joenemaandag 6 juni 2005 @ 18:56
quote:
Op maandag 6 juni 2005 18:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een lekkerbek?
De originele lekkerbek ja . Niet zoals tegenwoordig met kabeljauw.
ymmemaandag 6 juni 2005 @ 18:57
Ze zijn heerlijk Ik heb er zaterdag zomaar ineens 6 tegelijk naar binnen gewerkt (oh foei)

JAMMIE
El_Rolandomaandag 6 juni 2005 @ 18:57
Na zalm is haring mijn favoriete vis.
Pietverdrietmaandag 6 juni 2005 @ 18:58
quote:
Op maandag 6 juni 2005 18:55 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Haring is duurder dan zalm nu.
Haring is een wilde vis
Zalm is een bioindustrie "plofkip" met schubben, en ook nog eens smerig.

Het is alsof je een Snip of Patrijs met een diepvrieskip vergelijkt
skiczukiemaandag 6 juni 2005 @ 18:58
quote:
Op maandag 6 juni 2005 18:56 schreef Joene het volgende:

[..]

Man zalm is toch ook niks bijzonders? zalm is alleen lekker als het gerookt is een losse moot zalm stelt niks voor tenzij je canadese wilde zalm hebt en dat kost weer een vermogen
Zalm is ook een delicatesse toch. Waar kun je in Europa erg goedkoop haring kopen?
Joenemaandag 6 juni 2005 @ 19:00
quote:
Op maandag 6 juni 2005 18:58 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Zalm is ook een delicatesse toch. Waar kun je in Europa erg goedkoop haring kopen?
Bij de groothandel
Joenemaandag 6 juni 2005 @ 19:00
quote:
Op maandag 6 juni 2005 18:58 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Zalm is ook een delicatesse toch.
Zou kunnen , ik vind het niet te vreten tenzij canadees .
Pietverdrietmaandag 6 juni 2005 @ 19:00
quote:
Op maandag 6 juni 2005 18:56 schreef Joene het volgende:

[..]

De originele lekkerbek ja . Niet zoals tegenwoordig met kabeljauw.
Lekkerbek kabeljauw? Met die kabeljauwprijzen van tegenwoordig?
Dat hou ik voor een gerucht, mischien koolvis, maar een lekkerbek is voor mij een gebakken schelvis. Schelvis is een ongelofelijk onderschat visje, omdat ie niet duur of chique is, maar wel geweldig lekker.
ymmemaandag 6 juni 2005 @ 19:01
de haring kost geloof ik iets van 1.40/1,60 de stuk

Ik had er zaterdag 4 voor 6 euro geloof ik. (was een dagje wezen stappen, dus erg goed was mijn geheugen toen niet meer)
Joenemaandag 6 juni 2005 @ 19:02
Hier krijg je bij de visboer kabeljauw in je lekkerbek , helaas geen schelvis. en inderdaad een gebakken schelvis is een lust voor de tong:)
Pietverdrietmaandag 6 juni 2005 @ 19:03
quote:
Op maandag 6 juni 2005 18:58 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Zalm is ook een delicatesse toch.
Nee, niet echt
skiczukiemaandag 6 juni 2005 @ 19:06
quote:
Op maandag 6 juni 2005 19:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, niet echt
Owww. Dacht ik altijd.
Dementormaandag 6 juni 2005 @ 19:27
Puntbroodje+ haring = 2,50 euro in Rotterdam (V&D Hoogstraat)

5 gulden kassa!
skiczukiemaandag 6 juni 2005 @ 21:30
Ik heb zo'n zin om zo'n ding te eten! Zo fukking geil. En nog een. En dan nog een. En dan weer een jaar wachten waarschijnlijk.
BBQ-kipdinsdag 7 juni 2005 @ 01:15
Waarom een jaar wachten???

Ik eet trouwens geen haring, brrr en ik zoen ook geen mensen die het gegeten hebben, wat een lucht...
Gelukkig zijn er genoeg andere dingen die ik wel lekker vind
Bluesdinsdag 7 juni 2005 @ 01:16
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 01:15 schreef BBQ-kip het volgende:
Waarom een jaar wachten???

Ik eet trouwens geen haring, brrr en ik zoen ook geen mensen die het gegeten hebben, wat een lucht...
Gelukkig zijn er genoeg andere dingen die ik wel lekker vind
GMTA
Het zal niet he
BBQ-kipdinsdag 7 juni 2005 @ 01:18
Lust jij het ook weer niet? Hahaha
Het is echt scary hoeveel we op elkaar lijken
Mr.Noodledinsdag 7 juni 2005 @ 01:21
... ik heb alleen deze week alleen geen tijd om te kopen
skiczukiedinsdag 7 juni 2005 @ 07:43
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 01:15 schreef BBQ-kip het volgende:
Waarom een jaar wachten???

Ik eet trouwens geen haring, brrr en ik zoen ook geen mensen die het gegeten hebben, wat een lucht...
Gelukkig zijn er genoeg andere dingen die ik wel lekker vind
Zodat het lekker blijft. Iets om naar uit te kijken. Ofzo.
Puckzzzdinsdag 7 juni 2005 @ 07:50
Ik zie jullie over van allerlei andere lekkere vissoorten praten, maar wat dachten jullie van een lekker gerookt palinkje (duimdik, absoluut niet dikker) mijn ex ving ze altijd zelf (foei, jah ik weet het) en rookte ze ook zelf.... maar dat is ook weer een vis waar je een godsvermogen voor neertelt om 1 minuutje lekker eten
skiczukiedinsdag 7 juni 2005 @ 07:53
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 07:50 schreef Puckzzz het volgende:
Ik zie jullie over van allerlei andere lekkere vissoorten praten, maar wat dachten jullie van een lekker gerookt palinkje (duimdik, absoluut niet dikker) mijn ex ving ze altijd zelf (foei, jah ik weet het) en rookte ze ook zelf.... maar dat is ook weer een vis waar je een godsvermogen voor neertelt om 1 minuutje lekker eten
Waar vang je die beesten? In een slootje?
Joenedinsdag 7 juni 2005 @ 09:06
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 07:50 schreef Puckzzz het volgende:
Ik zie jullie over van allerlei andere lekkere vissoorten praten, maar wat dachten jullie van een lekker gerookt palinkje (duimdik, absoluut niet dikker) mijn ex ving ze altijd zelf (foei, jah ik weet het) en rookte ze ook zelf.... maar dat is ook weer een vis waar je een godsvermogen voor neertelt om 1 minuutje lekker eten
Ik vang ook zelf mn ijsselmeer paling Heerlijk. ook zelf roken, of een volendams pannetje van maken.
Puckzzzdinsdag 7 juni 2005 @ 09:14
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 07:53 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Waar vang je die beesten? In een slootje?
ze zitten eigenlijk overal, maar wij woonden in Friesland en daar heb je een riviertje dat heet de Linde, een heel mooi natuurlijk riviertje, daar zette hij fuiken uit en dat is hartstikke illegaal! maar wel effectief al wat niet tot de palingfamilie behoorde ging keurig weer terug hoor

Joene, je zou eens naar de palingrook kampioenschappen moeten gaan in Friesland, dat is in een heel klein gehucht (ben de naam ff kwijt, vlakbij Heerenveen) het is een strook van zo'n kilometer lang langs een riviertje en daar staan allemaal mensen met verschillende methodes hun verse paling te roken. Zoooooo lekker!!! Ja mag dan zelf ook stemmen op de lekkerste paling enzo, heel leuk sfeertje met uiteraard een biertent en 'entertainment' lees: countrymuziek en linedancen
Joenedinsdag 7 juni 2005 @ 09:16
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 07:53 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Waar vang je die beesten? In een slootje?
ijsselmeer is het lekkerst, verder inderdaad in langzaam stromend water.
Joenedinsdag 7 juni 2005 @ 09:17
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 09:14 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

ze zitten eigenlijk overal, maar wij woonden in Friesland en daar heb je een riviertje dat heet de Linde, een heel mooi natuurlijk riviertje, daar zette hij fuiken uit en dat is hartstikke illegaal! maar wel effectief al wat niet tot de palingfamilie behoorde ging keurig weer terug hoor

Joene, je zou eens naar de palingrook kampioenschappen moeten gaan in Friesland, dat is in een heel klein gehucht (ben de naam ff kwijt, vlakbij Heerenveen) het is een strook van zo'n kilometer lang langs een riviertje en daar staan allemaal mensen met verschillende methodes hun verse paling te roken. Zoooooo lekker!!! Ja mag dan zelf ook stemmen op de lekkerste paling enzo, heel leuk sfeertje met uiteraard een biertent en 'entertainment' lees: countrymuziek en linedancen
Stropen is idd illegaal maar zo doe ik het dus ook met fuiken en kistjes.
Puckzzzdinsdag 7 juni 2005 @ 09:25
je kunt ook kleine piepschuimen blokjes snijden van zo'n 5 cm³ een lange lijn eraan met 1 (!) haak en een flinke tros dauwpieren( volgens mij hetten ze zo, van die hele grote die je 's nachts vangt)Maak heel veel van die blokjes en gooi ze vanuit een bootje overboord. Ga de volgende ochtend rond 5 uur je blokjes weer verzamelen. zit geheid paling aan
Joenedinsdag 7 juni 2005 @ 09:38
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 09:25 schreef Puckzzz het volgende:
je kunt ook kleine piepschuimen blokjes snijden van zo'n 5 cm³ een lange lijn eraan met 1 (!) haak en een flinke tros dauwpieren( volgens mij hetten ze zo, van die hele grote die je 's nachts vangt)Maak heel veel van die blokjes en gooi ze vanuit een bootje overboord. Ga de volgende ochtend rond 5 uur je blokjes weer verzamelen. zit geheid paling aan
ik ken het lijntjes princiepe
Orcaman1984dinsdag 7 juni 2005 @ 09:42
Damn krijg gelijk honger van deze topic
gekkehoedenmakerdinsdag 7 juni 2005 @ 09:45
Ik heb gisteren voor het eerst een haring gegeten! Zonder uitjes en ik vond het lekker !
Joenedinsdag 7 juni 2005 @ 09:47
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 09:45 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Ik heb gisteren voor het eerst een haring gegeten! Zonder uitjes en ik vond het lekker !
is lekkerder dan met idd.
Obliviondinsdag 7 juni 2005 @ 09:51
Okay, nu is het over met de illegale praktijken... Want illegaal blijft illegaal.
En het topic gaat volgens mij over haring....
Joenedinsdag 7 juni 2005 @ 09:53
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 09:51 schreef Oblivion het volgende:
Okay, nu is het over met de illegale praktijken... Want illegaal blijft illegaal.
En het topic gaat volgens mij over haring....
Tsss in je laatste dagjes als mod nog even moeilijk doen
Obliviondinsdag 7 juni 2005 @ 09:56
Tuurlijk...
Of jij doet nog even moeilijk in mijn laatst dagen als mod...
Verdere opmerkingen graag in foodback...

Ontopic: Heb alleen nog een broodje haring op...
Veel te weinig, van het weekend zal ik ze gaan halen.
Zal er 1 proberen met ui en zuur, en 1 met peper.
Wil het verschil wel eens proeven.
zoalshetisdinsdag 7 juni 2005 @ 12:58
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 09:56 schreef Oblivion het volgende:
Tuurlijk...
Of jij doet nog even moeilijk in mijn laatst dagen als mod...
Verdere opmerkingen graag in foodback...

Ontopic: Heb alleen nog een broodje haring op...
Veel te weinig, van het weekend zal ik ze gaan halen.
Zal er 1 proberen met ui en zuur, en 1 met peper.
Wil het verschil wel eens proeven.
niet teveel peper erop doen he? gewoon heel licht strooien/grinden.
Obliviondinsdag 7 juni 2005 @ 13:01
Yes, sir...
Vers gemalen peper.
zoalshetisdinsdag 7 juni 2005 @ 13:02
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 13:01 schreef Oblivion het volgende:
Yes, sir...
Vers gemalen peper.
goed zo!
Harry_Sackdinsdag 7 juni 2005 @ 13:10
peper op je haring, ik wist niet dat er zoveel culturen in Nederland waren. Het idee alleen al, peper
Pietverdrietdinsdag 7 juni 2005 @ 17:59
Heb net 4 haringen gehaald, die ga ik ff lekker smikkelen.
Pietverdrietdinsdag 7 juni 2005 @ 18:09
Goed de Haringkar te Zutphen kan je vergeten, smaak is goed, maar slecht schoongemaakt.
Je kan merken dat die ouwe baas er niet meer staat, de kwaliteit gaat achteruit.
Morgen naar Gamba in Deventer,
Harry_Sackdinsdag 7 juni 2005 @ 18:35
heb je ze alle vier binnen 10 minuten weggeschrokt, Piet?
Joenedinsdag 7 juni 2005 @ 18:36
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 18:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Goed de Haringkar te Zutphen kan je vergeten, smaak is goed, maar slecht schoongemaakt.
Je kan merken dat die ouwe baas er niet meer staat, de kwaliteit gaat achteruit.
Morgen naar Gamba in Deventer,
Het schoonmaken van een haring is een vakapart helaas
Joenedinsdag 7 juni 2005 @ 18:36
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 18:35 schreef Harry_Sack het volgende:
heb je ze alle vier binnen 10 minuten weggeschrokt, Piet?
Das toch niet zo snel ? ze glijden zo je keel in hoor.
Pietverdrietdinsdag 7 juni 2005 @ 18:40
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 18:35 schreef Harry_Sack het volgende:
heb je ze alle vier binnen 10 minuten weggeschrokt, Piet?
Ja
Maar met het nodige geetter van hele bosjes graten uit me bek trekken. Kijk, eentje laten zitten kan gebeuren, maar in die vier waren het er zeker 20, en dan ook nog van die, die meerdere aan elkaar zitten. Smerig gewoon, dat kan ik niet hebben.
Harry_Sackdinsdag 7 juni 2005 @ 18:47
ik zou echt supermisselijk zijn, 2 gaat nog net, maar bij meer dan komt het echt terug.
Pietverdrietdinsdag 7 juni 2005 @ 18:50
4 is bij mij ook de max.
Martijn_77dinsdag 7 juni 2005 @ 18:51
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 13:01 schreef Oblivion het volgende:
Yes, sir...
Vers gemalen peper.
Op je haring?

Is dat hoe ze hem in de randstad eten?
Harry_Sackdinsdag 7 juni 2005 @ 18:51
graten in je haring, dat zou niet moeten horen. Hmm
zoalshetisdinsdag 7 juni 2005 @ 22:11
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 18:51 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Op je haring?

Is dat hoe ze hem in de randstad eten?
nee, op de betere plekken waar liefhebbers en connaisseurs van de edele haring komen.

probeer het nou maar eens gewoon inplaats van als 8e te zeiken. en bovendien zag ik je kop ook staan in het topic waar het ging om de chemische manier van koken. derhalve kan ik je zeggen dat het gebruik van versgemalen zwarte peper bijna dezelfde smaakoverdracht en versterking heeft als vet.

graag in cul komen en eerst zeiken inplaats van proberen staat een kok heel erg slecht.
Obliviondinsdag 7 juni 2005 @ 22:17
*kuch* zoalshetis...
Als er iemand iets niet afzeikt is het Martijn_77 wel....
Hij is alleen nieuwsgierig!
zoalshetisdinsdag 7 juni 2005 @ 22:35
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 22:17 schreef Oblivion het volgende:
*kuch* zoalshetis...
Als er iemand iets niet afzeikt is het Martijn_77 wel....
Hij is alleen nieuwsgierig!
je hebt gelijk. ik bedoelde het niet zo lullig. maar hij kan het eerst een keer proberen, want het lukt nooit om de smaak te omschrijven. en zoveel mensen hebben al laten zien dat ze peper niet kennen en yuckie vinden. vandaar mijn opmerking als laatste zin. 'afzeiken', zo zag ik het ook niet. meer gewoon ...nou laat maar...
skiczukiedinsdag 7 juni 2005 @ 22:36
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 22:35 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

je hebt gelijk. ik bedoelde het niet zo lullig. maar hij kan het eerst een keer proberen, want het lukt nooit om de smaak te omschrijven. en zoveel mensen hebben al laten zien dat ze peper niet kennen en yuckie vinden. vandaar mijn opmerking als laatste zin. 'afzeiken', zo zag ik het ook niet. meer gewoon ...nou laat maar...
Het is goed zo.
zoalshetisdinsdag 7 juni 2005 @ 22:43
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 22:36 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Het is goed zo.
met de ontberende smile of gide line (omdat je 'out of the blue' binnen komt) zou men hem(*) zomaar als zwaar denigrerend kunnen uitleggen...

.*)soms is tekst lastig te interpreteren, wat bedoel je precies met die zin?
ondeugenddinsdag 7 juni 2005 @ 22:46
Ik lust het niet !!!

Of eigenlijk ik lust het wel maar graten verpesten mijn eetgenot. Net zoals een sinaasappel afpellen en een straal sap in je oog krijgen. Of op intiem gebied een haar tussen je tanden krijgen.
Obliviondinsdag 7 juni 2005 @ 22:52
Dat is ook voor mij een heet hangijzer, ondeugend!
Die kleine graatjes...

@ zoals het is... Het is goed zo, snapte al niet dat je zo uit je slof schoot...
Harry_Sackdinsdag 7 juni 2005 @ 23:15
graten horen niet in haring, haring hoort ter plekke voor je neus weg te rotten, anders smaakt het gewoon niet. Men snijdt de galblaas stuk, zodat het haringvlees zichzelf verteert
skiczukiedinsdag 7 juni 2005 @ 23:16
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 22:43 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

met de ontberende smile of gide line (omdat je 'out of the blue' binnen komt) zou men hem(*) zomaar als zwaar denigrerend kunnen uitleggen...

.*)soms is tekst lastig te interpreteren, wat bedoel je precies met die zin?
PI. Niks dus. Maar je lijkt, ook omdat je nu zo op mij reageerd een beetje geïrriteerd.
zoalshetisdinsdag 7 juni 2005 @ 23:18
ot: ik wil graag weten van oblivion hoe de haringen vandaag smaakten.
Ruisdinsdag 7 juni 2005 @ 23:20
oew, morgen ff kijken of ik er ééntje kan scoren
skiczukiedinsdag 7 juni 2005 @ 23:21
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 23:20 schreef Ruis het volgende:
oew, morgen ff kijken of ik er ééntje kan scoren
Éen maar?
Pietverdrietdinsdag 7 juni 2005 @ 23:21
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 23:15 schreef Harry_Sack het volgende:
graten horen niet in haring, haring hoort ter plekke voor je neus weg te rotten, anders smaakt het gewoon niet. Men snijdt de galblaas stuk, zodat het haringvlees zichzelf verteert
Nou, nee, niet de galblaas dan wordt ie bitter, das niet lekker.
De enzymen die samen met de pekel voor de goddelijke smaak zorgen komen dacht ik uit de alvleesklier.
zoalshetisdinsdag 7 juni 2005 @ 23:23
volgens mij laat een goede kaker bijna nooit graten in de haring achter.. voor de amsterdammers, doe maar altena. of anders de viswinkel naast de groene vlinder, zijstraat kyup.
Harry_Sackdinsdag 7 juni 2005 @ 23:24
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 23:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nou, nee, niet de galblaas dan wordt ie bitter, das niet lekker.
De enzymen die samen met de pekel voor de goddelijke smaak zorgen komen dacht ik uit de alvleesklier.
Ergens een of ander orgaan, zodat de spijsverteringssappen vrijkomen in elk geval. Ik dacht de galblaas, meen ik me te herinneren van Midas Dekker's verhaal. Alvleesklier zou ook goed kunnen inderdaad
zoalshetisdinsdag 7 juni 2005 @ 23:25
bij elke vis die je schoonmaakt moet je altijd vanaf zijn staart naar de kop toe opensnijden (oppervlakkig). de galblaas raken is idd funest voor de hele vis.
Obliviondinsdag 7 juni 2005 @ 23:26
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 23:18 schreef zoalshetis het volgende:
ot: ik wil graag weten van oblivion hoe de haringen vandaag smaakten.
Lieverd, ik ben vandaag geen haringen wezen halen...
Maar zodra ik dat gedaan heb, zet ik het hier neer...!
Obliviondinsdag 7 juni 2005 @ 23:27
Ik heb het trouwens niet over die grote dikke graten, maar die fijne...

*vies gezicht trekt....
zoalshetisdinsdag 7 juni 2005 @ 23:27
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 23:26 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Lieverd, ik ben vandaag geen haringen wezen halen...
Maar zodra ik dat gedaan heb, zet ik het hier neer...!
ow sorry, lees nu dat je ze van het weekend gaat halen. dacht vandaag.
Obliviondinsdag 7 juni 2005 @ 23:28
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 23:27 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ow sorry, lees nu dat je ze van het weekend ging halen. dacht vandaag.
Ik wil wel degelijk het verschil proeven.
Heb het altijd met ui gegeten.
ondeugenddinsdag 7 juni 2005 @ 23:28
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 23:27 schreef Oblivion het volgende:
Ik heb het trouwens niet over die grote dikke graten, maar die fijne...

*vies gezicht trekt....
Die bedoel ik ook...
Zal ik dan een dezer dagen toch maar weer eens proberen ?
Pietverdrietdinsdag 7 juni 2005 @ 23:29
overginds is kaken, niet wat ze aan de stand doen, kaken is het verwijderen van de ingewanden (behalve de alvleesklier) voor het inpekelen
Obliviondinsdag 7 juni 2005 @ 23:29
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 23:28 schreef ondeugend het volgende:

[..]

Die bedoel ik ook...
Zal ik dan een dezer dagen toch maar weer eens proberen ?
Doen we!

En nu aan zoalshet is en pietverdriet:

Horen die fijne graatjes erin te zitten of niet?
zoalshetisdinsdag 7 juni 2005 @ 23:30
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 23:29 schreef Pietverdriet het volgende:
overginds is kaken, niet wat ze aan de stand doen, kaken is het verwijderen van de ingewanden (behalve de alvleesklier) voor het inpekelen
hoe noem je het aan de kraam? schoonmaken?
Joenedinsdag 7 juni 2005 @ 23:30
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 23:29 schreef Pietverdriet het volgende:
overginds is kaken, niet wat ze aan de stand doen, kaken is het verwijderen van de ingewanden (behalve de alvleesklier) voor het inpekelen
Juist
Joenedinsdag 7 juni 2005 @ 23:31
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 23:30 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

hoe noem je het aan de kraam? schoonmaken?
schoonmaken idd
Pietverdrietdinsdag 7 juni 2005 @ 23:31
Die fijne graatjes horen eigenlijk niet, maar kan gebeuren en is niet zo erg, maar die van mij zaten dus vol met harde graten.
Bah.
Als ik er weer eens langskom ga ik mijn beklag wel doen.
skiczukiedinsdag 7 juni 2005 @ 23:32
Is haring alleen rauw te eten, of bestaan er ook gerechten met gekookte/gebakken haring? Kan het me haast niet voorstellen eigenlijk.
Obliviondinsdag 7 juni 2005 @ 23:32
Dus we moeten gewoon ZONDER fijne graatjes eisen!

Ik laat namelijk altijd de helft liggen, want dan begint het gesodemieter...
Joenedinsdag 7 juni 2005 @ 23:34
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 23:32 schreef skiczukie het volgende:
Is haring alleen rauw te eten, of bestaan er ook gerechten met gekookte/gebakken haring? Kan het me haast niet voorstellen eigenlijk.
Je kan ook "verse"haring kopen om te bakken (braad haring), je kan dat ook stoven maar is niet zo lekker. Verder heb je zure haring , en haring in slagroom enz enz
Pietverdrietdinsdag 7 juni 2005 @ 23:56
Gerookte haring is héérlijk, spekbokking.
Haring in blik, mosterd of tomatensaus is te eten, ben er niet echt gek op
Enne, die haring aan de stand, die is eigenlijk niet rauw, hij is gegaard in de pekel,
karperdinsdag 7 juni 2005 @ 23:58
ik ga morgen even langs smidt even een haringje happen!

of 2,3,4 we zien wel
Martijn_77woensdag 8 juni 2005 @ 19:22
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 22:11 schreef zoalshetis het volgende:
nee, op de betere plekken waar liefhebbers en connaisseurs van de edele haring komen.
Oke, ik kende het helemaal niet hier in de buurt wordt haring alleen met uitjes gegeten. Ik ken het met peper helemaal niet. Ga het zeker proberen wat voor peper zou je me aanraden alleen verse gemalen zwarte peper?

Maar ik sta altijd open om iets nieuws te proberen anders had ik bijvoor het genot van een kaasplankje en een goed glas port na een goede maaltijd nooit gekend.
LostFormatwoensdag 8 juni 2005 @ 19:53
Bradootjes zijn dat een soort gerookte haring?
skiczukiewoensdag 8 juni 2005 @ 19:55
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 19:53 schreef LostFormat het volgende:
Bradootjes zijn dat een soort gerookte haring?
Nee, volgens mij is dat een anderere vis.
DaveMasteRwoensdag 8 juni 2005 @ 20:36
Het is weldegelijk haring---http://www.ca-roeleveld.n(...)te%20haring%20filet)Het kan misschien ook met andere vissoorten.
karperwoensdag 8 juni 2005 @ 20:42
ik had vandaag 2 haringen...

goed vet.
lekker rood van binnen,
alleen niet super schoongemaakt.

een 7
dl3bwoensdag 8 juni 2005 @ 23:57
Of dat lekker is, haring met vers gemalen zwarte peper vraag je jezelf dan af.....
Nou dat is HEERLIJK, net 2 gehad, een openbaring.

Tot nu toe alleen met ui gegeten maar dat is nu voorgoed voorbij.



[ Bericht 3% gewijzigd door dl3b op 09-06-2005 00:03:44 ]
zoalshetisdonderdag 9 juni 2005 @ 00:02
quote:
Op woensdag 8 juni 2005 23:57 schreef dl3b het volgende:
Of dat lekker is, haring met vers gemalen zwarte peper vraag je jezelf dan af.....
Nou dat is HEERLIJK, net 2 gehad, een openbaring.

Tot nu toe alleen met ui gegeten maar dat is nu voorgoed voorbij.

weer een fan! en absoluut het liefst versgemalen, maar heel soms bij gebrek aan beter uit het vaatje (wel zwart). bij oesters is een weinig ook erg lekker.
dl3bdonderdag 9 juni 2005 @ 00:08
quote:
Op donderdag 9 juni 2005 00:02 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

weer een fan! en absoluut het liefst versgemalen, maar heel soms bij gebrek aan beter uit het vaatje (wel zwart). bij oesters is een weinig ook erg lekker.
Yeah, you bet.
Oesters zijn aan mij niet besteed, helaas...
Maar dank voor de tip, je wwet nooit wie je er blij mee maakt!
ondeugendvrijdag 10 juni 2005 @ 15:52
Net eentje gehad... met uitjes

En ik blijf bij mijn eerdere post. Het is inderdaad best lekker maar die haargraatjes uit mijn mond plukken bederft toch enigszins mijn plezier waardoor het voor mij geen feestmaal is zoals voor veel andere mensen.

De haring was wel zoals hij moet zijn begreep ik. Vet en rood van binnen.
Morgen ga ik de andere eten met vers gemalen peper.
Oblivionvrijdag 10 juni 2005 @ 15:59
quote:
Op vrijdag 10 juni 2005 15:52 schreef ondeugend het volgende:
Net eentje gehad... met uitjes

En ik blijf bij mijn eerdere post. Het is inderdaad best lekker maar die haargraatjes uit mijn mond plukken bederft toch enigszins mijn plezier waardoor het voor mij geen feestmaal is zoals voor veel andere mensen.

Ieeuwww krijg al de riebels van je post!
quote:
De haring was wel zoals hij moet zijn begreep ik. Vet en rood van binnen.
Morgen ga ik de andere eten met vers gemalen peper.
Ja, wij ook!

Manlief: GADVER, haring zonder uitjes en zuur???? Dat is geen haring!
Ik: Tja en toch ga je het proberen...
Hij: Oh...okay....
ondeugendvrijdag 10 juni 2005 @ 16:02
quote:
Op vrijdag 10 juni 2005 15:59 schreef Oblivion het volgende:

Ieeuwww krijg al de riebels van je post!

Manlief: GADVER, haring zonder uitjes en zuur???? Dat is geen haring!
Ik: Tja en toch ga je het proberen...
Hij: Oh...okay....

Ach je hebt het beste met hem voor toch? .... hij vertrouwt je !!
Oblivionvrijdag 10 juni 2005 @ 16:09
quote:
Op vrijdag 10 juni 2005 16:02 schreef ondeugend het volgende:

[..]


Ach je hebt het beste met hem voor toch? .... hij vertrouwt je !!
Ppff, beter dat ie dat doet!

Dat gaat lachen worden, alhoewel hij het wel kan toegeven als hij het lekker vind.
Ik ben ook benieuwd wat jij er van zal vinden.
ondeugendvrijdag 10 juni 2005 @ 16:14
quote:
Op vrijdag 10 juni 2005 16:09 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ppff, beter dat ie dat doet!

Dat gaat lachen worden, alhoewel hij het wel kan toegeven als hij het lekker vind.
Ik ben ook benieuwd wat jij er van zal vinden.
Misschien na morgen nooit weer !

Toegeven dat iets lekker is kan ik ook wel. En ik ben ook wel iemand die alles probeert.
Ik zal morgen mijn bevindingen hier weer posten.
skiczukievrijdag 10 juni 2005 @ 16:16
Ik heb net vier haringen gekocht. Wel uit de diepvries. Ben benieuwd hoe het smaakt. Of mag ik dit eigenlijk niet posten.
Oblivionvrijdag 10 juni 2005 @ 16:22
Tuurlijk wel!
Kan iedereen lekker over je heen vallen...
Hey, maar probeer er eens 1 met vers gemalen peper, wil je?
BBQ-kipvrijdag 10 juni 2005 @ 16:31
quote:
Op vrijdag 10 juni 2005 16:16 schreef skiczukie het volgende:
Ik heb net vier haringen gekocht. Wel uit de diepvries. Ben benieuwd hoe het smaakt. Of mag ik dit eigenlijk niet posten.
Tuurlijk mag je dit posten
Van mij wel hoor
skiczukievrijdag 10 juni 2005 @ 16:42
quote:
Op vrijdag 10 juni 2005 16:22 schreef Oblivion het volgende:
Tuurlijk wel!
Kan iedereen lekker over je heen vallen...
Hey, maar probeer er eens 1 met vers gemalen peper, wil je?
Ze moeten nog ontdooien.
Oblivionvrijdag 10 juni 2005 @ 16:45
quote:
Op vrijdag 10 juni 2005 16:42 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Ze moeten nog ontdooien.


Nou daarna dan...
Doe je het? GO GO GO GO
skiczukievrijdag 10 juni 2005 @ 16:50
quote:
Op vrijdag 10 juni 2005 16:45 schreef Oblivion het volgende:

[..]



Nou daarna dan...
Doe je het? GO GO GO GO
Tuurlijk doe ik dat.
skiczukievrijdag 10 juni 2005 @ 16:51
Diepvriesharing met niet-versgemalen zwarte peper. Klinkt wel nep.
skiczukievrijdag 10 juni 2005 @ 21:07
Wiieeehh! Het was fukking lekker! Met peper! Ik had ook zó zin in een haring.
Oblivionvrijdag 10 juni 2005 @ 21:09


Oeh oeh, dat klinkt bemoedigend voor morgen!
inkie1010vrijdag 10 juni 2005 @ 21:43
Morgen ga ik weer lekker een harinkje happen!!! Ze zijn trouwens errug lekker dit jaar
__Saviour__vrijdag 10 juni 2005 @ 21:47
Hmm, dat met peper moet ik ook maar eens gaan proberen. Ik heb er zin in
gimme.sheltervrijdag 10 juni 2005 @ 22:07
Heb er tot nu toe dit seizoen drie per dag op. Zonder uitjes uiteraard. Heerlijk!!
inkie1010vrijdag 10 juni 2005 @ 23:00
quote:
Op vrijdag 10 juni 2005 22:07 schreef gimme.shelter het volgende:
Heb er tot nu toe dit seizoen drie per dag op. Zonder uitjes uiteraard. Heerlijk!!
Ontbijt, lunch en avondeten?
PdeHoogzaterdag 11 juni 2005 @ 10:11
Jaaaaaaaaaa....vandaag weer boodschappen doen en dus haring halen
Eilandenzaterdag 11 juni 2005 @ 16:47
* Eilanden heeft het dus ook met peper geprobeerd

En moet zeggen .. verrassend lekker!
Nieuwe haring gewoon naturel of met uitjes blijft nog steeds mijn fav, maar zal het zeker binnenkort weer eens met peper proberen
Joenezaterdag 11 juni 2005 @ 16:49
Heb er net 5 stuks op , heerlijk , gewoon zonder ui , zonder peper, gewoon lekker aan het staartje.
gekkehoedenmakerzaterdag 11 juni 2005 @ 16:56
Vandaag weer

Een met uitjes en een zonder! (En de visboer herkende me )
ondeugendzaterdag 11 juni 2005 @ 17:09
quote:
Op zaterdag 11 juni 2005 16:49 schreef Joene het volgende:
Heb er net 5 stuks op , heerlijk , gewoon zonder ui , zonder peper, gewoon lekker aan het staartje.
5 !

Ik heb net een haring met versgemalen peper geprobeerd en ik kan het aanraden.
De graatjes blijven hinderlijk maar er valt best mee te leven. Ik ben om !

Obli ?
Vertel !!!
Oblivionzaterdag 11 juni 2005 @ 17:24
Zometeen he...
Ze liggen al klaar...
skiczukiezaterdag 11 juni 2005 @ 17:25
quote:
Op zaterdag 11 juni 2005 17:24 schreef Oblivion het volgende:
Zometeen he...
Ze liggen al klaar...
Spannend. Hahah.
Joenezaterdag 11 juni 2005 @ 17:48
quote:
Op zaterdag 11 juni 2005 17:09 schreef ondeugend het volgende:

[..]

5 !
wat is er mis mee?
ondeugendzaterdag 11 juni 2005 @ 18:02
quote:
Op zaterdag 11 juni 2005 17:48 schreef Joene het volgende:

[..]

wat is er mis mee?

Niks hoor... zelf weten natuurlijk
Maar 5 achter elkaar vind je dus niet een beetje veel van het goede ?
Of eet je ook 5 biefstukken achter elkaar? wat ik wel weer zou kunnen trouwens
Oblivionzaterdag 11 juni 2005 @ 18:24
Nou, na twee happen had ik het wel weer gehad met de graatjes...
Maar met peper is lekker! Heeft net iets anders.
Manlief vond er niet veel verschil in smaak zitten, met of zonder peper.
Joenezaterdag 11 juni 2005 @ 18:24
quote:
Op zaterdag 11 juni 2005 18:02 schreef ondeugend het volgende:

[..]


Niks hoor... zelf weten natuurlijk
Maar 5 achter elkaar vind je dus niet een beetje veel van het goede ?
Of eet je ook 5 biefstukken achter elkaar? wat ik wel weer zou kunnen trouwens
Nee maar ik vind 5 biefstukken ten eerste een beetje duur en ten 2e past dat niet in mn maag 5 haringen daar en tegen vind ik redelijk normaal overigens eet ik vrijwel dagelijks minimaal 2 haringen
Joenezaterdag 11 juni 2005 @ 18:25
quote:
Op zaterdag 11 juni 2005 18:24 schreef Oblivion het volgende:
Nou, na twee happen had ik het wel weer gehad met de graatjes...
Volgende keer vragen of ze 2 of 3 keer extra willen schrapen aan de binnenkant (kost ietjes vlees maar graat vrij
Oblivionzaterdag 11 juni 2005 @ 18:28
Nee, die graatjes zitten dieper...
ZIjn die kleine flexibele, en echt ik word er al beroerd van als ik er aan denk...
ondeugendzaterdag 11 juni 2005 @ 18:50
quote:
Op zaterdag 11 juni 2005 18:28 schreef Oblivion het volgende:
Nee, die graatjes zitten dieper...
ZIjn die kleine flexibele, en echt ik word er al beroerd van als ik er aan denk...
Klopt....
De meeste mensen slikken ze gewoon door zo klein en flexibel zijn ze. Ik kan dat dus niet en pluk ik ze weer tussen mijn lippen vandaan. Dan maar niet charmant.

Ik heb trouwens 4 euro betaald voor 2.
Volgende week toch maar even weer langs.
Joenezaterdag 11 juni 2005 @ 18:51
quote:
Op zaterdag 11 juni 2005 18:28 schreef Oblivion het volgende:
Nee, die graatjes zitten dieper...
ZIjn die kleine flexibele, en echt ik word er al beroerd van als ik er aan denk...
Oh die joh daar heb ik geen eens ergin
Harry_Sackzaterdag 11 juni 2005 @ 19:34
Kep er net 2 op
..alsof er een engeltje op je tong piest
Snakeyzaterdag 11 juni 2005 @ 19:39
Ik heb er ook net 1 op. Kan me niet herinneren dat ik ze ooit zo lekker gehad heb.
Harry_Sackzaterdag 11 juni 2005 @ 19:41
quote:
Op zaterdag 11 juni 2005 19:39 schreef Snakey het volgende:
Ik heb er ook net 1 op. Kan me niet herinneren dat ik ze ooit zo lekker gehad heb.
Dat vinden de katten ook, die beesten hebben zich nog nooit zo goed schoongelikt omdat er toevallig een stukje op hun rug viel in plaats van op de grond als nu
ondeugendzaterdag 11 juni 2005 @ 19:54
Mijn poezebeest moest er niets van hebben. Ik deed de staart met nog een heel klein beetje vlees er aan op een schoteltje, ze snuffelde even en ging weer verder slapen. En dat noemt zich poes.

Nee ... dan knoflooksaus.... ADHD aanvallen gegarandeerd.
Harry_Sackzaterdag 11 juni 2005 @ 20:00
Het schijnt trouwens dat er een heleboel verschillende haringsoorten zijn, de groene is volgens mij het populairst en ongetwijfelde het goedkoopst ingekocht.
Oblivionzaterdag 11 juni 2005 @ 23:33
quote:
Op zaterdag 11 juni 2005 18:50 schreef ondeugend het volgende:

[..]

Klopt....
De meeste mensen slikken ze gewoon door zo klein en flexibel zijn ze. Ik kan dat dus niet en pluk ik ze weer tussen mijn lippen vandaan. Dan maar niet charmant.

Ik heb trouwens 4 euro betaald voor 2.
Volgende week toch maar even weer langs.
Maar ik heb ontdekt dat als je je haring op een zacht wit broodje doet, je dat dus niet proeft...
Want ik ben gek van haringsmaak!
Strettomaandag 13 juni 2005 @ 00:42
Ik ga er eens voor de grap morgen haring halen.

Nog nooit van m'n leven op.........
ParanoidEvdonderdag 23 juni 2005 @ 15:26
Ik maakte de verpakking open (supermarkt ) en ze waren buinig en roken naar tonijn. Lijtk me dat dat niet goed is?
zoalshetisdonderdag 23 juni 2005 @ 15:30
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 15:26 schreef ParanoidEv het volgende:
Ik maakte de verpakking open (supermarkt ) en ze waren buinig en roken naar tonijn. Lijtk me dat dat niet goed is?
ik zou het risico met rauwe vis niet nemen idd.
ParanoidEvdonderdag 23 juni 2005 @ 15:35
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 15:30 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik zou het risico met rauwe vis niet nemen idd.
Nee het leek me al erg apart dat het goed zou zijn. Morgen even mee naar de supermarkt en dan ga ik lekker wel haring eten
DaveMasteRdonderdag 23 juni 2005 @ 15:35
quote:
Op maandag 13 juni 2005 00:42 schreef Stretto het volgende:
Ik ga er eens voor de grap morgen haring halen.

Nog nooit van m'n leven op.........
En......Smaakte die bakvis?
Joenedonderdag 23 juni 2005 @ 15:54
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 15:30 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik zou het risico met rauwe vis niet nemen idd.
Dat risico kan je rustig nemen ,je wordt namelijk niet ziek van bedorven rauwe vis .

Overigens het is idd niet de goede kleur en geur.
BBQ-kipdonderdag 23 juni 2005 @ 17:44
Van bedorven rauwe vis word je niet ziek???
Snakeydonderdag 23 juni 2005 @ 17:48
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 17:44 schreef BBQ-kip het volgende:
Van bedorven rauwe vis word je niet ziek???
Iiieeew...

Het stinkt in ieder geval zo enorm dat je het toch niet eet. Dus misschien word je er daarom niet ziek van.
Joenedonderdag 23 juni 2005 @ 21:10
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 17:44 schreef BBQ-kip het volgende:
Van bedorven rauwe vis word je niet ziek???
Nee dat schijnt zo te zijn , ik ga het ook niet testen hoor maar je schijnt het te kunnen eten zonder ziek te worden.
Trefdinsdag 21 februari 2006 @ 03:03


Gaat er iets boven de zachte ziltige smaak van een lekkere hollandse haring met uitjes ?
Helaas zijn ze nauwelijks meer te betalen, maar oh, oh, oh wat zijn die dingen lekker.



Voor de wannabe slimmerikken: ja, we weten nou wel dat uitjes eigenlijk niet horen.
NIels25dinsdag 21 februari 2006 @ 06:21
Zeker mega mega mega lekker! Maar wel in het seizoen. Rond deze tijd vind ik ze nog wel te eten, maar in mei smaken ze me toch beter! Anyway ik zat vorig jaar in London en heb toch een paar keer een paar Vaatjes over laten komen (en dan is het niet duur, had er telkens stuk of 20 voor iets van 10 euro ofzo)

-Marc-dinsdag 21 februari 2006 @ 08:09
Inderdaad,

Lekker, Lekker, Lekker, Lekker!
ikwilookwatzeggendinsdag 21 februari 2006 @ 08:12
Haring!

Dat is toch nog prima te betalen?
-Marc-dinsdag 21 februari 2006 @ 08:19
quote:
Op dinsdag 21 februari 2006 08:12 schreef ikwilookwatzeggen het volgende:
Haring!

Dat is toch nog prima te betalen?
In de supermarkt gaan ze volgens mij voor ¤2.40 per twee incl. uitjes!
katliefdinsdag 21 februari 2006 @ 08:23
Haring van de supermarkt???? Dat haal je toch bij de visboer waar ze ter plekke worden schoongemaakt?
-Marc-dinsdag 21 februari 2006 @ 08:28
quote:
Op dinsdag 21 februari 2006 08:23 schreef katlief het volgende:
Haring van de supermarkt???? Dat haal je toch bij de visboer waar ze ter plekke worden schoongemaakt?
Eigenlijk wel, maar was meer bedoelt als indicatie van de prijs!
Mwanatabudinsdag 21 februari 2006 @ 08:37
Oh maak me gek!
_Vulcanus_dinsdag 21 februari 2006 @ 09:09
*wannabe slimmerik*

Met of zonder uitjes?
De smaak van de Hollandse Nieuwe die wij nu waarderen - licht gezouten, zacht en romig - is een andere dan onze grootouders kenden. Haring werd eeuwenlang op een andere manier behandeld, met een afwijkende smaak als resultaat. De vissers gebruikten heel veel zout om de haring te kunnen conserveren. De sterk gezouten vis was enkele maanden houdbaar, maar niet direct eetbaar. Hij moest eerst worden 'teruggeweekt' in een mengsel van water en melk. Door dat terugweken kon de haring ook weer net te flauw van smaak worden. Vermoedelijk daardoor is de gewoonte ontstaan haring te eten met wat gesnipperde ui.

Bron: http://www.tijdvoorvis.nl/haring/hollandse_nieuwe.asp
katliefdinsdag 21 februari 2006 @ 09:21
Zucht, nu heb ik zin in haring.......
M.e.g.a.t.r.o.n.dinsdag 21 februari 2006 @ 09:26
ik eet hem met augurk, veel lekkerder dan uitjes.
_Vulcanus_dinsdag 21 februari 2006 @ 09:29
quote:
Op dinsdag 21 februari 2006 08:19 schreef -Marc- het volgende:

[..]

In de supermarkt gaan ze volgens mij voor ¤2.40 per twee incl. uitjes!
Haring uit de supermarkt?

Dit is de enige haring die je in de supermarkt koopt.



Rolmops.
Lestatdinsdag 21 februari 2006 @ 12:25
Niks mis met haring uit de supermarkt!
Salsagirldinsdag 21 februari 2006 @ 12:38
echt wel lekker..alleen dan zonder de uitjes
Helaazdinsdag 21 februari 2006 @ 12:40
Haring....
Muckdinsdag 21 februari 2006 @ 12:43
Ik kan er niks aan doen, maar ik vind haring toch wel zo vies
ik heb het heel vaak geprobeerd, maar ik krijg het echt niet weg
Camplodinsdag 21 februari 2006 @ 12:46
Hier zit ergens een viswinkel hebben ze zwaar de lekkerste haring.
skiczukiedinsdag 21 februari 2006 @ 12:50
Haring.
#ANONIEMdinsdag 21 februari 2006 @ 12:51
quote:
Op dinsdag 21 februari 2006 08:23 schreef katlief het volgende:
Haring van de supermarkt???? Dat haal je toch bij de visboer waar ze ter plekke worden schoongemaakt?
nixxxdinsdag 21 februari 2006 @ 12:51
heerlijk, zonder de uitjes graag.
zo uit het vuistje of op een geroosterd stukje witbrood
zoalshetisdinsdag 21 februari 2006 @ 12:51
quote:
Op dinsdag 21 februari 2006 09:09 schreef _Vulcanus_ het volgende:
*wannabe slimmerik*

Met of zonder uitjes?
De smaak van de Hollandse Nieuwe die wij nu waarderen - licht gezouten, zacht en romig - is een andere dan onze grootouders kenden. Haring werd eeuwenlang op een andere manier behandeld, met een afwijkende smaak als resultaat. De vissers gebruikten heel veel zout om de haring te kunnen conserveren. De sterk gezouten vis was enkele maanden houdbaar, maar niet direct eetbaar. Hij moest eerst worden 'teruggeweekt' in een mengsel van water en melk. Door dat terugweken kon de haring ook weer net te flauw van smaak worden. Vermoedelijk daardoor is de gewoonte ontstaan haring te eten met wat gesnipperde ui.

Bron: http://www.tijdvoorvis.nl/haring/hollandse_nieuwe.asp
het verhaal dat ik ken heeft te maken met het feit dat de uitjes de enigzins rotte haringsmaak destijds maskeerde.

voor mij is een beetje versgemalen peper voldoende.
Wolterdinsdag 21 februari 2006 @ 12:53
Zoute haring is ok, maar dan moet het idd niet uit de supermarkt komen. Weet niet wat ze er daar mee doen, maar dan koop ik altijd nog 10x liever een zure bij de supermarkt.

Bij kraampjes zijn ze meestal zeer goed te doen, alleen proef en zie je vaak wel het verschil bij de verschillende verkopers. Vooral bij het fileren zitten grote verschillen.
JacMardinsdag 21 februari 2006 @ 13:49
Lekker haring!!!
Bluesdinsdag 21 februari 2006 @ 18:18
2 haringen gemerged
Isabeaudinsdag 21 februari 2006 @ 18:39
Net een harinkje op de markt van mijn vader gekregen...oh, wat een verschil met de supermarktharing! Ik ga in het vervolg wel naar die marktkraam. Het duurde even, want de haring moest nog worden schoongemaakt, maar het was het dubbel en dwars waard
Bluesdinsdag 21 februari 2006 @ 19:25
Vis uit de supermarkt is sowieso niet best, las ik laatst in de consumentengids.
En de nieuwe is vangst van 2005 toch? Kan jammer genoeg ook heel tranig smaken.

Ik lust het niet, echt niet
Dementordinsdag 21 februari 2006 @ 19:26
Nog even geduld en we hebben weer Hollandsche nieuwe
Martijn_77dinsdag 21 februari 2006 @ 21:49
quote:
Op dinsdag 21 februari 2006 09:29 schreef _Vulcanus_ het volgende:

[..]

Haring uit de supermarkt?

Dit is de enige haring die je in de supermarkt koopt.

[afbeelding]

Rolmops.
Ja, nieuwe haring koop je niet inde supermarkt dan is hij echt niet lekker
veldmuisdinsdag 21 februari 2006 @ 21:52
quote:
Op dinsdag 21 februari 2006 19:26 schreef Dementor het volgende:
Nog even geduld en we hebben weer Hollandsche nieuwe
Wordt tijd. Verdomd lekker!
PdeHoogdinsdag 21 februari 2006 @ 22:12
quote:
Op dinsdag 21 februari 2006 21:52 schreef veldmuis het volgende:

[..]

Wordt tijd. Verdomd lekker!
Wat hij zegt Nou heb ik trek