Wittebrood met haring, in Leiden?quote:Op vrijdag 3 juni 2005 18:29 schreef SevenWonders het volgende:
Uitjes dienden er 'vroegah' toch voor om iets aan de smaak te doen en zijn er toch nu bijgebleven 'omdat het zo hoort'?? En er was ook iets met melk en haring, maar ik weet niet meer wat.
quote:Op vrijdag 3 juni 2005 14:28 schreef yvonne het volgende:
[..]
Hulde, JIJ weet hoe hij gegeten hoort te worden
morgen ff gaan halen, hij is echt heel erg lekker namelijk dit jaar.quote:Op vrijdag 3 juni 2005 21:52 schreef skiczukie het volgende:
Omg. Wat krijg ik een zin in een haring, helaas heb ik die niet. Ik gooi een kroket in de frituur.![]()
Ga ik doen.quote:Op vrijdag 3 juni 2005 22:03 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
morgen ff gaan halen, hij is echt heel erg lekker namelijk dit jaar.
Tsja, die rauwe haring heb ik tenslotte ook geprobeerd. wat een heldquote:Op zaterdag 4 juni 2005 23:23 schreef Oblivion het volgende:
Is ook erg lekker, Charmian...
Maar ja, of jij het dan lekker vind....
Gewoon proberen maar?![]()
Dan moet je je vriendje vertellen dat kaas en joghurt eigenlijk rotte melk is, wijn rot vruchtensap, bier verrotte tarwewater is, brood gebakken verrot deeg, en zo kan ik nog wel ff doorgaan...quote:Op zaterdag 4 juni 2005 23:39 schreef Fratz het volgende:
stond vandaag een stuk in de krant over haringvissers. en dat het rijpen van haring eigenlijk rotten is. mijn vriend moest er bijna van kokhalsen, ik dacht, boeie! waar is de haringkar!
haha! laat ik dat maar niet doen! dan eet hij nooit meer wat!quote:Op zondag 5 juni 2005 00:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan moet je je vriendje vertellen dat kaas en joghurt eigenlijk rotte melk is, wijn rot vruchtensap, bier verrotte tarwewater is, brood gebakken verrot deeg, en zo kan ik nog wel ff doorgaan...
quote:Op zondag 5 juni 2005 00:18 schreef Fratz het volgende:
[..]
haha! laat ik dat maar niet doen! dan eet hij nooit meer wat!
Vroeger thuis legde mijn moeder zoute haring een tijdje in de melk om de zoute smaak eruit te halen.quote:Op vrijdag 3 juni 2005 18:29 schreef SevenWonders het volgende:
Uitjes dienden er 'vroegah' toch voor om iets aan de smaak te doen en zijn er toch nu bijgebleven 'omdat het zo hoort'?? En er was ook iets met melk en haring, maar ik weet niet meer wat.
Dat heb ik ook van iemand gehoord. Maar ik dacht dat dat niet waar was.quote:Op zaterdag 4 juni 2005 23:39 schreef Fratz het volgende:
stond vandaag een stuk in de krant over haringvissers. en dat het rijpen van haring eigenlijk rotten is. mijn vriend moest er bijna van kokhalsen, ik dacht, boeie! waar is de haringkar!
Ja, mijn vent neemt geen haring zonder zijn zuur...quote:Op zondag 5 juni 2005 00:38 schreef dl3b het volgende:
Dat zuur waar hier sprake van is ken ik weer niet.
Wat wordt hier bedoeld, augurk?
ik koop er 40 voor een 13 euroquote:Op zondag 5 juni 2005 21:32 schreef Puckzzz het volgende:
Gisteren 4 harinkjes gehaald, ze waren verrukkelijk!! maar wel erg duur hoor. 7.50 voor vier harinkjes
Zijn daar vast nog veel verschillen in prijs en kwaliteit,quote:Op zondag 5 juni 2005 21:39 schreef Joene het volgende:
[..]
ik koop er 40 voor een 13 euroeen emmer inkoopsprijs
hey en piet! wat zijn de voor je neus gekaakte vette visjes lekker dit jaar! bijna net zo lekker als in '91!!quote:Op zondag 5 juni 2005 22:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zijn daar vast nog veel verschillen in prijs en kwaliteit,
Piet , een emmer haring gaat gemiddeld met 300 /350 procent over de kop !quote:Op zondag 5 juni 2005 22:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zijn daar vast nog veel verschillen in prijs en kwaliteit,
Heb ze nog niet veel mogen smaken (moet een stuk rijen daarvoor)quote:Op zondag 5 juni 2005 22:03 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
hey en piet! wat zijn de voor je neus gekaakte vette visjes lekker dit jaar! bijna net zo lekker als in '91!!
wel mooi rood?quote:Op zondag 5 juni 2005 22:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb ze nog niet veel mogen smaken (moet een stuk rijen daarvoor)
Die ik heb gegeten waren goed van smaak, maar nog wat te hard en te koud geserveerd.
Das niet een helemaal eerlijk getal, de kosten zijn niet alleen de haring, maar ook het schoonmaken, koeling, kraam, etc etc etc.quote:Op zondag 5 juni 2005 22:09 schreef Joene het volgende:
[..]
Piet , een emmer haring gaat gemiddeld met 300 /350 procent over de kop !
Oh en het is echt een goede haring![]()
komt wel. ik rij ook kilometers om versgestoken asperges te krijgen of de lekkerste oester.quote:Op zondag 5 juni 2005 22:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb ze nog niet veel mogen smaken (moet een stuk rijen daarvoor)
Die ik heb gegeten waren goed van smaak, maar nog wat te hard en te koud geserveerd.
Klopt maar de kosten voor een haring zijn inkoop plus minus 60ct . iemand die goed haring kan schoonmaken doet 3 emmers in een uur.quote:Op zondag 5 juni 2005 22:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Das niet een helemaal eerlijk getal, de kosten zijn niet alleen de haring, maar ook het schoonmaken, koeling, kraam, etc etc etc.
Ik weet een mooi plekkie op het wad waar je ze los kan steken,quote:Op zondag 5 juni 2005 22:11 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
komt wel. ik rij ook kilometers om versgestoken asperges te krijgen of de lekkerste oester.
Hij was prachtig van kleur, liet er 4 van naar binnenglijden en heb hem daarna geheel niet teruggeproeft. (een teken van mindere haring, je proeft hem terug na je hem gegeten hebt, met een boertje)quote:
bovendien, een emmer als consument dan moet je flink doorvreten.quote:Op zondag 5 juni 2005 22:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Das niet een helemaal eerlijk getal, de kosten zijn niet alleen de haring, maar ook het schoonmaken, koeling, kraam, etc etc etc.
oh! vertel!quote:Op zondag 5 juni 2005 22:13 schreef Joene het volgende:
[..]
Ik weet een mooi plekkie op het wad waar je ze los kan steken,
Kloptquote:Op zondag 5 juni 2005 22:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hij was prachtig van kleur, liet er 4 van naar binnenglijden en heb hem daarna geheel niet teruggeproeft. (een teken van mindere haring, je proeft hem terug na je hem gegeten hebt, met een boertje)
Ben een keer voor oesters te eten vanuit München naar Ston Gereden.quote:Op zondag 5 juni 2005 22:11 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
komt wel. ik rij ook kilometers om versgestoken asperges te krijgen of de lekkerste oester.
Als je bij den helder bij het Kuitje te water gaat en het tij af laat zakken loop je zo naar een hele bank toe...quote:
is dat natuurlijk, of zijn die gekweekt?quote:Op zondag 5 juni 2005 22:15 schreef Joene het volgende:
[..]
Als je bij den helder bij het Kuitje te water gaat en het tij af laat zakken loop je zo naar een hele bank toe...
Dat heb ik er niet voor over ik vind het lekker ,maar niet zooooooooo lekkerquote:Op zondag 5 juni 2005 22:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ben een keer voor oesters te eten vanuit München naar Ston Gereden.
![]()
(za heen, zo terug)
Natuurlijk.quote:Op zondag 5 juni 2005 22:16 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
is dat natuurlijk, of zijn die gekweekt?![]()
wow! welk formaat?quote:
Ik heb nooit lekkerder Oesters gegeten als die in Ston.quote:Op zondag 5 juni 2005 22:16 schreef Joene het volgende:
[..]
Dat heb ik er niet voor over ik vind het lekker ,maar niet zooooooooo lekker
Groot Klein , weinig / veelquote:
Maar het is wel een ontzettend pokke eind rijden voor een schelpje snotquote:Op zondag 5 juni 2005 22:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb nooit lekkerder Oesters gegeten als die in Ston.
Zelfs die vers uit zee in Normandie, Bretange of zeeland zijn niet zo lekker.
Het heeft natuurlijk alles ook met de omgeving te maken, en de beleving.
Ach je eet in elk geval met smaakquote:Op zondag 5 juni 2005 22:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar goed, ik ben dan ook een beetje gek als het om eten gaat.
Ja.quote:Op zondag 5 juni 2005 22:20 schreef Joene het volgende:
[..]
Maar het is wel een ontzettend pokke eind rijden voor een schelpje snot
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |