Pietverdriet | woensdag 29 december 2004 @ 22:00 |
Keuringdienst van Waarde Hier verder # | |
Mylene | woensdag 29 december 2004 @ 22:07 |
Pietverdriet, ik heb ook niet alles gezien. Ik schakelde in toen die gehaktdraaier aan het woord was. Daarna kwam die man van Bonduelle. quote:bron | |
Martijn_77 | woensdag 29 december 2004 @ 23:08 |
Wanneer komt de nieuwe utizending heb deze van vanavond gemist. | |
Axioma | woensdag 29 december 2004 @ 23:24 |
tvp-tje | |
Pietverdriet | woensdag 29 december 2004 @ 23:27 |
quote:morgen of overmorgen te zien op www.kvw.tv | |
Chielus | woensdag 29 december 2004 @ 23:50 |
tvp | |
Gert | donderdag 30 december 2004 @ 16:01 |
Pff het nieuwe topic is zes posts oud en er staan alweer 2 "tvp-tjes" in. Waarom gebruiken zoveel users de bookmark-functie niet? Da's toch gewoon een kwestie van forum-etiquette? On topic: ik vond het heel vreemd hoe ze die Bonduelle-directeur lieten glippen. Hij zat gewoon keihard te liegen over concurrent HAK. Daar werd hij aanvankelijk op aangesproken en toen ging ik er eens goed voor zitten. Hoe lult die vent zich hier nog uit, dacht ik. Nou, niet dus. Kwam er een vreselijk vaag verhaal, waarin meneer het presteerde om nog wél even reclame te maken voor Bonduelle maar géén antwoord op de vraag te geven. En toen.... lieten de heren van KvW het er bij zitten. Waarom? Ik denk omdat-ie nog een liedje moest spelen op de klarinet en het anders zo'n ongezellige boel werd? ![]() | |
Cosma-Shiva | zondag 2 januari 2005 @ 04:39 |
Leuk programma ![]() | |
hassanjassan | zondag 2 januari 2005 @ 10:51 |
Ik heb er nu een paar gezien en ik vind het een superprogramma, beetje zoals willibrord qua confrontatie, maar dan vooral met de achtergrond en juiste argumenten. Vooral de montage is top, zoals je een uitspraak van de een, ontkracht ziet worden met hun onderzoek. Vooral die pizza aflevering is te gek !! | |
Pietverdriet | zondag 2 januari 2005 @ 10:58 |
Heb net de einde jaars aflevering gezien, en heb erg moeten lachen. Respect voor de man van het seperator vlees, die staat gewoon voor zijn product, niets mis mee. En hoedje af voor de man van Bonduelle, die ondanks dat ie geweldig gepakt was, gewoon komt, en het dan ook nog voor elkaar krijgt met zijn bandje op te treden. Kijk, zo moet je met de media omgaan, zoals deze twee dat doen. De laffe hondenhouding van de rest is dom. Geweldig de vrachtwagen op kippevet! Jammer dat het Ve Tsin verhaal niet verder gevolgt werd, vooral dat er geen overhead stem was die uitlegt dat rode wijn zo smaakvol is door glutamaten, de man die beweerd dat hij er zo gevoelig voor is, heeft met wijn drinken zo te zien geen probleem | |
Gert | zondag 2 januari 2005 @ 21:21 |
quote:Ik vond het maar een rare kwibus anders, die Bonduelle-dude. Heeft een hele vreemde indruk achtergelaten. Maar goed, het was blijkbaar een uitzending waarbij de gezelligheid voorop stond. | |
pikwik | maandag 3 januari 2005 @ 13:52 |
Heb ik wat gemist of is er nog niet aangekondigd wanneer de volgende aflevering is? | |
Pietverdriet | woensdag 15 juni 2005 @ 14:11 |
Ja, een rotschop, ik weet het, maar binnenkort weer op TV Nieuwe KvW reeks in zicht Op 5 juli om 21.30 op Net3 start het nieuwe seizoen van de Keuringsdienst van Waarde. | |
zoalshetis | woensdag 15 juni 2005 @ 14:12 |
jippie. ![]() | |
Frollo | woensdag 15 juni 2005 @ 14:14 |
Ik ga er vast klaar voor zitten! ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 15 juni 2005 @ 14:15 |
Kijk, ik dacht wel dat ik hier mensen mee blij zou maken :-) | |
Oscar. | woensdag 15 juni 2005 @ 14:15 |
vetjes ![]() | |
Rio | woensdag 15 juni 2005 @ 14:38 |
Leuk! edit: hier overigens de link: http://www.rvu.nl/kvw/ | |
Chielus | woensdag 15 juni 2005 @ 16:10 |
quote:toch nog iets leuks deze zomer op tv | |
Pietverdriet | vrijdag 24 juni 2005 @ 15:52 |
Nog 11 nachtjes slapen! Ik kan nauwelijks wachten, ik ben zo opgewonden dat ik nauwelijks de controle over mijn lichaamsfuncties kan houden :-) | |
Drive-r | vrijdag 24 juni 2005 @ 17:43 |
quote:Blijf alsjeblieft van die Teddybeer af... ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 24 juni 2005 @ 17:47 |
quote:Hij is lief, die kleine ijsbeer. Als ik in bed lees, kijkt ie altijd over mijn schouder mee in het boek en tikt op mijn schouder als ie de pagina ook uit heeft. | |
Scrutinizer | dinsdag 5 juli 2005 @ 18:37 |
Vanavond weerquote: | |
Gert | dinsdag 5 juli 2005 @ 18:39 |
Jezus wéér dat gezeur over die chocola? ![]() | |
Markster | dinsdag 5 juli 2005 @ 18:43 |
Het is toch 'keuringdienst van waren' ? | |
BBQ-kip | dinsdag 5 juli 2005 @ 19:03 |
quote:Nee dus... Tip: lees deel 1 eens van dit topic ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 5 juli 2005 @ 19:06 |
Toch tof zo een topique, ik was het alweer vergeten. Video op scherp gezet. | |
tong80 | dinsdag 5 juli 2005 @ 19:07 |
Ok bedankt voor de tip![]() | |
Markster | dinsdag 5 juli 2005 @ 19:08 |
Ah het gaat over het programma ![]() sorry ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 5 juli 2005 @ 19:14 |
quote:Dat andere heet de voedsel en waren authoriteit trouwens. | |
Mylene | dinsdag 5 juli 2005 @ 19:28 |
quote:Precies, trek ik ook niet echt ![]() In augustus komen er pas nieuwe afleveringen. Na de 2 speciale afleveringen van ‘Tony and the Chocolate Factory’ worden er compilaties van hoogtepunten uitgezonden. | |
tong80 | dinsdag 5 juli 2005 @ 19:49 |
Zit nu al drie kwartier te luisteren naar Kunsstof op Radio-1. Daar wordt de programmamaker geïnterviewd. Zo leuk als het programma is, zo'n schrikbarend gebrek aan humor heeft deze geitenwollensokker. ![]() ![]() | |
Asskicker14 | dinsdag 5 juli 2005 @ 21:18 |
Wat zijn jullie top 5 wat favoriete uitzendingen betreft? Dit is mijn top 5: 1. Water (Bar-le-Duc is gewoon Utrechts kraanwater, kraanwater en mineraal/bron-water zijn exact hetzelfde) 2. Plofkippen (McNuggets en andere kipproducten worden onder de loep genomen, keek deze aflevering voor het eerst na de nieuwsberichten over de video van de mishandelde kippen) 3. Speelgoed (Roland reist af naar China om de herkomst te achterhalen van een goedkope doll set + de speelgoedhelicopter wordt getest) 4. E621 (Ook wel MSG genoemd, het zit in veel producten, maar wat is het nou precies?) 5. Biefstuk & Bertolli (KvW reist af naar Italië om na te vragen of het daadwerkelijk zo aan toe gaat als in de reclame) | |
tong80 | dinsdag 5 juli 2005 @ 21:31 |
Begint al leuk ![]() ![]() | |
Asskicker14 | dinsdag 5 juli 2005 @ 21:49 |
Geweldige aflevering weer ![]() | |
Tristessa | dinsdag 5 juli 2005 @ 21:51 |
quote:Het is al bijna afgelopen zeker? Nou dan morgen maar online die aflevering bekijken... | |
tong80 | dinsdag 5 juli 2005 @ 21:52 |
Er is geen reet aan. Ik kon niet lachen ![]() ![]() | |
zoalshetis | dinsdag 5 juli 2005 @ 22:01 |
wat komt er volgende week? iets minder sp-achtig graag. ik ken die choco-onrecht nu wel. zo gaat het ook met sportschoenen, auto's, knuffelbeesten, leren tassen, afrodisiac, etc. kinderen worden ingezet in landen waar anders prostitutie, met alle onbesneden gevolgen van dien, hoogtij viert. in landen waar mijn eten (vaak nog lekkerder ook) 3 cent kost. laat kvw zich vooral bezig houden met smaakversterkers zoals ve-tsin, helicopters die als het cadeau van het jaar niet te besturen zijn, biefstukken van appie en het onderzoek naar nederlands onrecht in de supermarkten. dat gekut over die derde wereldlanden is prima, maar maak daar een ander programma over. | |
NewOrder | dinsdag 5 juli 2005 @ 22:04 |
quote:Het is juist goed dat ze hier aandacht aan besteden. Dat de mensen maar eens bewust worden van het feit dat er achter de mooie verpakkingen vaak minder mooie verhalen schuil gaan. | |
zoalshetis | dinsdag 5 juli 2005 @ 22:07 |
quote:dat zeg ik ook niet. maar maak daar dan een ander programma over. nationaal is er al genoeg onrecht in de supermarkten. | |
SuperRembo | dinsdag 5 juli 2005 @ 22:49 |
quote:Precies. Dat een houtoven-pizza niet echt uit een houtoven komt is vele malen erger dan die 200.000 slaven in Ivoorkust. | |
zoalshetis | dinsdag 5 juli 2005 @ 23:12 |
quote:dat jij, ik, de kvw en de wereld op dit moment niks kunnen doen aan het slavendom, in plaats van de prostitutie zegt idd genoeg. schoenmaker hou je bij je leest. ik weet waar alles vandaan komt en ik betaal een hogere prijs voor mijn vlees en groenten omdat ik weet dat ik onmogelijk de meest dier- en mensvriendelijke producten voor nop kan krijgen. langsgaan in china omdat mensen daar minder betaald krijgen is niks voor hen. ze geven namelijk ook niet aan wat de levensstandaard is. ik wil dingen horen die voor de nederlander bedreigend zijn. de rest is een mondiaal (a-sociaal) probleem en niet interessant voor kvw. | |
Pietverdriet | dinsdag 5 juli 2005 @ 23:33 |
* Pietverdriet pinkt een traantje weg en werkt een stuk sjokkola naar binnen | |
Mirjam | dinsdag 5 juli 2005 @ 23:34 |
ik kon 't niet kijken ![]() was dit weer de choco aflevering van teun? i heb zijn shirt, draag ''m regelmatig ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 6 juli 2005 @ 00:10 |
Ja, teun die naar Ophra schrijft, en naar de weduwe van R Dahl gaat, en naar afrika. Maar de aflevering zal de komende dag wel op de website komen. | |
Mirjam | woensdag 6 juli 2005 @ 00:11 |
zpou dat shirt nog te bestellen zijn ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 6 juli 2005 @ 00:19 |
quote:http://www.rvu.nl/kvw/index.php?n=332 Binnenkort hier te koop: KvW merchandise. | |
golfer | woensdag 6 juli 2005 @ 00:35 |
quote:Het was ook bepaald niet bedoeld om te lachen, deze aflevering. Mooi dat Teun zich blijft inzetten voor die kind-slaven. ![]() | |
oZner | woensdag 6 juli 2005 @ 11:02 |
Fijn programma. Best wel gek dat het niet zo'n impact heeft... Ik vind sommige dingen best wel schokkend... Het enige nadeel is dat er veel dingen herhaald wordt. Een beetje TROS principe, herhaling van een compilatie die al eens herhaald is... Dan kijk je iets nieuws, maar dat is half oud.... Hopen op nieuwe interessante reportages! | |
Pietverdriet | woensdag 6 juli 2005 @ 11:07 |
quote:Als precies het zelfde programma door de tros op NL2 of op RTL4 werd uitgezonden keken er 10 keer zoveel mensen. | |
Ingrid19 | woensdag 6 juli 2005 @ 11:58 |
Erg jammer dat ik nu pas achter dit programma kom en het ook nog gemist heb. Zal eens op de site gaan kijken. | |
veldmuis | woensdag 6 juli 2005 @ 12:02 |
Wat een stomme aflevering gister zeg, hebben ze eindelijk een onderwerp gevonden wat boeiend kan zijn, krijgen ze het voor elkaar om het zo zaaddodend te brengen dat er geen hol aan is, en dat het goed is om weg te zappen. | |
NewOrder | woensdag 6 juli 2005 @ 13:00 |
quote:Wij kunnen er juist alles aan doen. Als consumenten zouden weigeren om chocola te kopen zolang er niets verandert aan kinderslavernij in de cacoateelt, dan reken er maar op dat fabrikanten vandaag nog in actie komen. Maar het punt is dat het de meeste consumenten koud laat wat er nodig is om chocola of andere artikelen te produceren. Zij willen daar helemaal niets weten van en kopen de gedachte dat ze mogelijk meewerken aan misstanden in de wereld af door zo nu en dan wat bij te dragen aan giro 555. | |
Pietverdriet | woensdag 6 juli 2005 @ 13:14 |
Ik denk dat de KVW het verkeerd aanpakt. Als ik http://www.r-en-d.demon.nl/kees/chocola.htm mag geloven zijn vooral vrouwen consumenten van chocolade. IPV op nieuws programma´s en actualiteit in te spelen, zou het slimmer zijn op vrouw gerichte media met een vrouw gerichte campagne te werken. Het Oprah idee was zo slecht nog niet, maar ook dat pakte ze niet echt goed aan. Oprah wil geen droge feitjes, weetjes en cijfers. Oprah wil emoties, menselijk leed en diep persoonlijke verhalen. Hun aanpak is mischien wel oprecht, maar niet gespekt met media kennis. IPV een Advokaat en wat hoogleraren (allemaal mannen trouwens) hadden ze beter een PR bureau in de hand kunnen nemen. Nu blijven ze een dood paard met de zwepen, ipv dat de campagne kritische massa bereikt en uit zichzelf verder gaat. De aandacht in de media was voornamelijk in Opinie programma´s, en die worden slechts door een relatief kleine minderheid van de bevolking gekeken. | |
Rio | maandag 11 juli 2005 @ 14:46 |
En toch zal ik nooit meer op dezelfde manier chocolade kunnen eten. Ze hebben dus wel degelijk iets bereikt. | |
du_ke | maandag 11 juli 2005 @ 18:10 |
Boeiend programma ![]() | |
rubbereend | dinsdag 12 juli 2005 @ 21:28 |
dadelijk weer ![]() | |
tong80 | dinsdag 12 juli 2005 @ 21:54 |
Was aardig. Zie ze liever meer ironisch. Hier viel geen eer te behalen en dat wisten ze.![]() | |
rubbereend | dinsdag 12 juli 2005 @ 22:03 |
quote:prachtig om de bureaucratie van bedrijven te zien, in belgie naar zwitserland bellen voor info over het bedrijf in belgie waar je net een afspraak had maar nu voor staat te wachten en je mag niet 1 mm op de parkeerplaatsstaan. En dat allemaal omdat ze blijkbaar bang zijn dat ze ergens door de mand vallen ![]() | |
golfer | woensdag 13 juli 2005 @ 01:03 |
Net pas gelegenheid gehad om de video van vanavond te bekijken. Prachtig gemaakt en die zeepbel van FairTrade werd ook weer eens even doorgeprikt op deze manier. We worden als consumenten belazert waar we bij staan. ![]() | |
du_ke | woensdag 13 juli 2005 @ 11:11 |
Helaas deze aflevering gemist. Binnenkort maar eens via de site bekijken. | |
Frollo | woensdag 13 juli 2005 @ 12:49 |
Waarom 'Dahl TV' trouwens? Betekent dit dat de weduwe Dahl het initiatief in principe steunt maar niet méér kan doen vanwege haar contract met Nestlé? | |
NewOrder | woensdag 13 juli 2005 @ 13:08 |
quote:Dahl TV is gewoon een Nederlandse productiemaatschappij. ![]() | |
Frollo | woensdag 13 juli 2005 @ 13:18 |
quote:Ófwel het is stom toeval dat een productiemaatschappij met de naam 'Dahl' een documentaire maakt met 'Chocolate Factory' in de titel, ófwel de maatschappij is speciaal voor deze documentaire opgericht en inderdaad naar Roald vernoemd. Maar dan vind ik het weer vreemd dat de weduwe dat zomaar goed vindt. | |
NewOrder | woensdag 13 juli 2005 @ 18:09 |
quote:Dahl TV bestaat al wat langer, maar dat sluit niet uit dat de naam is afgeleid van Roald Dahl. Daar hoeft overigens geen toestemming voor gegeven te worden aangezien Dahl op zich geen beschermde naam is. | |
zoalshetis | woensdag 13 juli 2005 @ 18:11 |
zijn ze nu al klaar met die chocolade? begint een soort runnin' gag te worden (waar peter r de vries nog een puntje aan kan zuigen, kwa irriterende herhalingsgraad) wat hen afhoudt van mijn belangen te behartigen. dat ik sinds hen weet dat ik dus altijd islamitisch gezegend vlees eet, of ik nou wil of niet. | |
Oblivion | dinsdag 19 juli 2005 @ 21:55 |
Is net geweest.... ![]() Wel een eye-opener... Ging vandaag over gehakt en het biefstukje. | |
tong80 | dinsdag 19 juli 2005 @ 22:05 |
Was dit geen herhaling het kwam me zo bekend voor. En gelukkig eet ik nooit biefstuk, die gaan bij Tong altijd stuk. Maar die gehaktbal uit Botswana laat ik echt niet liggen.![]() | |
Oblivion | dinsdag 19 juli 2005 @ 22:07 |
Zou best kunnen tong, zovaak kijk ik geen tv... ![]() Maar vond het wel interessant om te zien en te horen. | |
Asskicker14 | dinsdag 19 juli 2005 @ 22:07 |
Kut gemist, ik zat Mean Machine met Vinnie Jones aan het kijken ![]() | |
tong80 | dinsdag 19 juli 2005 @ 22:08 |
quote:Wij keken Meat machine ![]() | |
Oblivion | dinsdag 19 juli 2005 @ 22:10 |
Uitzending gemist Staat ie tussen. ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 19 juli 2005 @ 22:15 |
quote:Dank je ik had hem ook gemist | |
MissHobje | dinsdag 19 juli 2005 @ 22:16 |
quote: Jups herhalingen.. | |
NewOrder | woensdag 20 juli 2005 @ 13:26 |
quote:Als ik me niet vergis heeft Kassa ook ooit aandacht geschonken aan de miserabele kwaliteit van biefstuk. Toch zonde dat vlees zo wordt verprutst | |
Gstyles | woensdag 20 juli 2005 @ 14:11 |
Ja tis idd letterlijk dood en dood zonde!!! | |
Pietverdriet | woensdag 20 juli 2005 @ 14:47 |
quote:Het zijn niet de slagers die het verpesten, ik ken een paar slagers, en die hebben allemaal het zelfde, als die mooi vlees in de toonbank leggen, dan wordt het niet verkocht, omdat libelle huisvrouwtjes lopen te miepen dat het vet is, of niet brandweerwagen rood. | |
Rio | woensdag 20 juli 2005 @ 14:55 |
Je kunt er wel om vragen bij de meeste slagers. Kunnen ze het desnoods voor je bestellen. | |
Oblivion | woensdag 20 juli 2005 @ 15:02 |
quote:Wat zou je dan precies moeten vragen? Ik heb gisteren met 1 oog en 1 oor zitten kijken, dus niet alles is doorgekomen... ![]() | |
NewOrder | woensdag 20 juli 2005 @ 18:09 |
quote:Hoe dan ook kon je gisteren duidelijk zien hoe een niet-Libelle-huisvrouw tig biefstukken kocht, keer op keer verkeerd werd voorgelicht, en uiteindelijk aan kwam zetten met vlees dat de naam biefstuk geen eer aan deed. Ik begrijp niet waarom bieflappen onder de naam biefstuk mogen worden verkocht en waarom het wordt toegestaan dat een biefstuk wordt ingesneden of ingeprikt. | |
At_Fundum | woensdag 20 juli 2005 @ 18:16 |
quote:Je hebt tegenwoordig "extra mager" gehakt bij de AH, dus dat zal dan wel een zuiver ongemengde Botswana-bal kunnen opleveren. ![]() Overigens wacht ik op de nieuwe afleveringen, want de oudjes heb ik allemaal wel gezien. Ik vond de Bonduelle / bruine bonen aflevering eigenlijk de leukste van het vorige seizoen. | |
tong80 | woensdag 20 juli 2005 @ 20:12 |
Ja gingen ze de lengte van de bruine bonen meten ![]() ![]() | |
armpitje_ | vrijdag 22 juli 2005 @ 10:30 |
quote:tsja, niet iedereen heeft een neus voor een mooi product | |
Eightball | dinsdag 26 juli 2005 @ 21:27 |
Zo weer die belachelijke, overbodige kutaflevering over Chinees speelgoed. ![]() Reisje voor de crew zullen we maar zeggen. ![]() | |
Asskicker14 | dinsdag 26 juli 2005 @ 21:28 |
Wanneer worden er weer nieuwe afleveringen uitgezonden? ![]() | |
Eightball | dinsdag 26 juli 2005 @ 21:39 |
Dat suggestieuze gelul ook: De directeur van Intertoys heeft geen tijd voor ons.. ![]() ![]() ![]() Nee, 's-avonds laat, die man wil eten. ![]() Slap scoren dit.. ![]() | |
Eightball | dinsdag 26 juli 2005 @ 21:41 |
"Het Nederlandse volk heeft toch het recht te weten waar haar speelgoed vandaan komt! ![]() | |
BloodhoundFromHell | dinsdag 26 juli 2005 @ 22:02 |
zeer goed programma! | |
BloodhoundFromHell | dinsdag 26 juli 2005 @ 22:03 |
de presentator van deze aflevering was wel een irritante zuiger ovevrigens, als hij zich anders had opgesteld was hij meer te weten gekomen. | |
Pietverdriet | dinsdag 26 juli 2005 @ 22:07 |
quote:Zoals ik al vaker heb gepost, het gaat er niet in de eerste plaats om wat te weten te komen, maar om geweldige tv te maken. En amusant is het zeker. | |
Eightball | dinsdag 26 juli 2005 @ 22:12 |
quote:Mjah, en zoals ík al vaker heb gepost, aan de biefstuk-aflevering kan je pas echt zien hoe hoog hun niveau is. Dit was een niveau'tje of vier te laag voor hun doen. Dit was kut. ![]() | |
BloodhoundFromHell | dinsdag 26 juli 2005 @ 22:19 |
die biefstuk aflevering was zeer goed ja, deze aflevering had gewoon meer ingezeten denk ik, al is het natuurlijk wel zo dat erg duidelijk is dat ook bij bedrijven als intertoys en organisaties als het WNF prijs prevaleert boven alles. Dat de arbeidsomstandigheden in de Chinese fabrieken zeer slecht zijn is wel duidelijk, het niet geven van enige openheid bevestigt dit alleen al. Maargoed ik snap ook wel dat intertoys het zich niet kan permitteren speelgoed 4x zo duur aan te bieden als de concurrent. Van het WNF zou je wel een andere instelling verwachten. | |
Eightball | dinsdag 26 juli 2005 @ 22:42 |
Ik vond die Nederlandse KvK-vent wel sterk eigenlijk. | |
Pietverdriet | woensdag 27 juli 2005 @ 09:25 |
Heb gisteravond aflevering 2 van de chocolade serie van dit seizoen eens bekeken. Vind het erg grappig om te zien hoe fair trade ineens in paniek raakt als je echt vragen gaat stellen. Triest, maar ook grappig. Ik ruik wat, maar is het chocolade? | |
armpitje_ | woensdag 27 juli 2005 @ 10:46 |
die aflevering over chocola was toch wel het dieptepunt van kvw ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 27 juli 2005 @ 11:13 |
Echt scherp was het niet, idd, hadden beter eens kritischer over fair trade kunnen gaan ofzo. | |
Pietverdriet | dinsdag 23 augustus 2005 @ 21:12 |
20 minuutjes, NL 3, nieuwe afleveringen. Dacht dat meld ik ff | |
veldmuis | dinsdag 23 augustus 2005 @ 21:13 |
Gaat het weer over eddo met zn choco? | |
Pietverdriet | dinsdag 23 augustus 2005 @ 21:19 |
Nee, gaat over varkentjes http://www.rvu.nl/kvw/index.php?i=8&r=60&n=897 | |
veldmuis | dinsdag 23 augustus 2005 @ 21:34 |
Geouwehoerprogramma, dat ik eerst wel aardig vond om te zien. | |
At_Fundum | dinsdag 23 augustus 2005 @ 23:15 |
Ik vond de aflevering weer leuk hoor, hoewel het onderwerp (genetisch gemodificeerde soja in varkensvoer en de varkenshouderij) me niet echt aanspreekt, wel weer mooi hoe de woordvoerders van de verschillende bedrijven schutteren aan de telefoon en meneer Klootwijk zijn slimme gevlekte biggetje het weiland uit ziet zwemmen ![]() | |
golfer | woensdag 24 augustus 2005 @ 01:40 |
quote: ![]() was leuk inderdaad. ![]() | |
tong80 | woensdag 24 augustus 2005 @ 01:49 |
Shit was het geen herhaling ?![]() | |
golfer | woensdag 24 augustus 2005 @ 01:51 |
quote:Nope. Nieuwe serie, zie ook dubbeltopic hierover in TV: Keuringsdienst van waarden [deel4] | |
tong80 | woensdag 24 augustus 2005 @ 01:53 |
Klote ik dacht dat het een herhaling was ![]() ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 30 augustus 2005 @ 15:08 |
Vanavond weer. Over Soja | |
Pietverdriet | dinsdag 30 augustus 2005 @ 21:55 |
Intressant om te zien waar soja vandaan komt, maar voor de rest tamelijk saai. Vind die varkentjes leuker. | |
du_ke | dinsdag 30 augustus 2005 @ 21:57 |
Tja op een gegeven moment wordt het ook moeilijk om elke keer wat nieuws te verzinnen. | |
golfer | dinsdag 30 augustus 2005 @ 21:57 |
quote:Ongelovelijk, die enorme velden waar het verbouwd wordt en die gigantische hoeveelheden die ze vanuit Argentinië exporteren. | |
turnpike | dinsdag 30 augustus 2005 @ 22:04 |
Toen ik mij om 21.30 achter de pc nestelde wist ik dat ik eigenlijk iets op tv wilde zien maar ik wist niet meer wat precies. Voor liefhebbers van deze serie is ook het nieuwe programma van Arjen Ederveen aan te raden "Wroeten" over het wel en wee van zijn biologische moestuintje. | |
Pietverdriet | dinsdag 30 augustus 2005 @ 22:25 |
Vond het trouwens erg grappig dat die argentijnen zeggen, Soja als varkensvoer, gatver, das niet lekker. Nee, varkens die met mais gevoerd zijn, zijn veel lekkerder. Moest gelijk aan Cornfed denken, die assistent van Duckman | |
TheTh1ng | dinsdag 30 augustus 2005 @ 23:02 |
quote:Details? ![]() Waar wordt dat uitgezonden? | |
Euc- | dinsdag 30 augustus 2005 @ 23:51 |
Weer vergeten ![]() (Heb na gorden ramsay the contender zitten kijken ![]() | |
At_Fundum | woensdag 31 augustus 2005 @ 01:23 |
Was zeker weer de moeite waard om te kijken ![]() Hoewel dat van de ruiten zonder vliegjes erop niet helemaal waar was, zag toch duidelijk wat geplette beestjes op het ruit zitten. | |
turnpike | woensdag 31 augustus 2005 @ 09:33 |
quote:Dagelijks, ned 3 19.00u a votre service ![]() | |
okkith | woensdag 31 augustus 2005 @ 11:13 |
quote:ja en hoe ze erbij stond te lachen hehe | |
du_ke | woensdag 31 augustus 2005 @ 20:40 |
Heb vandaag de laatste 2 afleveringen even bekeken en die biggetjes zijn erg stoer ![]() | |
TechXP | vrijdag 2 september 2005 @ 10:39 |
Interessante aflevering idd. | |
Pietverdriet | dinsdag 13 september 2005 @ 20:50 |
Vanavond weer, ik denk, ik remind ff, en nu is er andere tijden, ook leuk. | |
Pietverdriet | dinsdag 13 september 2005 @ 21:53 |
Ik heb me kostelijk vermaakt![]() | |
SuperRembo | dinsdag 13 september 2005 @ 21:53 |
Het maken van spaghetti kost meer handwerk ![]() Schaamteloos liegen ![]() | |
veldmuis | dinsdag 13 september 2005 @ 21:58 |
Honig. Van de vieze poeders om vreten mee te maken. Geen een product van hun waarvan ik zeg "DAT vind ik nou echt lekker." Dus dat beetje liegen erbij mag ook wel. ![]() Groetjes, veldmuis | |
NewOrder | dinsdag 13 september 2005 @ 22:12 |
Ik koop nooit pasta in zo'n kartonnen doos, die smaakt inderdaad naar karton. En als ik me niet vergis kosten de verschillende pasta's in plastic zakken van AH huismerk en Grand Italia gewoon hetzelfde (per merk), op de tagliatelle na dan. Overigens een leuke uitzending. ![]() | |
At_Fundum | woensdag 14 september 2005 @ 01:28 |
Dit was weer een heerlijk ouderwetse aflevering. Wat staat er op het pakje en waarom staat dat daar, want het is niet waar! ![]() | |
TechXP | woensdag 14 september 2005 @ 01:39 |
Vond het leuke aflevering. | |
okee6 | woensdag 14 september 2005 @ 23:46 |
quote:Inderdaad, de vertrouwde praktijk weer. Het smaakt naar karton ![]() quote:Ja he, die auto komt natuurlijk uit de stad, de vuilnisbelt daar biedt wel vliegjes. | |
Pietverdriet | dinsdag 20 september 2005 @ 21:22 |
nu, na de reclame, NL 3 | |
golfer | dinsdag 20 september 2005 @ 21:24 |
Over maandverband. Dat moet ik natuurlijk zien. ![]() | |
tong80 | dinsdag 20 september 2005 @ 21:49 |
Ik zit smakelijk te genieten. Vrouwen worden bedonderd bij het leven. Een inlegkruisje is te vergelijken met een dot watten in je mond waardoor je een droge bek krijgt ![]() ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 20 september 2005 @ 21:54 |
Blijft toch een soort programma met de muis voor volwassenen. | |
golfer | dinsdag 20 september 2005 @ 21:55 |
Ik heb me rot gelachen om die beurs waar alleen maar mannen rondliepen. ![]() | |
du_ke | dinsdag 20 september 2005 @ 22:00 |
Die van vandaag bekijk ik volgende week wel ![]() ![]() | |
rubbereend | zondag 2 oktober 2005 @ 04:58 |
![]() ![]() | |
tong80 | dinsdag 4 oktober 2005 @ 14:03 |
Vanavond over achterham.![]() | |
Black-Hole | dinsdag 4 oktober 2005 @ 14:08 |
quote:Ik ga zeker kijken, ![]() ![]() | |
tong80 | dinsdag 4 oktober 2005 @ 14:13 |
Black-Hole het gaat idd over het toevoegen van water ![]() ![]() | |
Black-Hole | dinsdag 4 oktober 2005 @ 14:20 |
Toch wel, de meeste ham smaakt ook naar niks en is ook altijd zo mooi rond en vierkant ![]() | |
tong80 | dinsdag 4 oktober 2005 @ 14:25 |
Als ik ham ontdooi uit de vriezer is het inderdaad kledder nat. Nooit bij stil gestaan hoe dat komt.![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 4 oktober 2005 @ 14:30 |
quote:Bij het bevriezen kristaliseerd water en zet uit, dit maakt de celwanden van het vlees kapot, en lekt de celinhoud uit de cellen. Dat ontdooit vlees dus vocht verliest zegt niet zoveel over het toevoegen van water. | |
tong80 | dinsdag 4 oktober 2005 @ 14:34 |
Ja maar bij andere vleeswaren is het lang niet zo erg. Rosbief bijvoorbeeld is gewoon droog.![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 4 oktober 2005 @ 14:45 |
quote:Jij vriest vleeswaren in? Ik dacht dat je het over rauw vlees had | |
tong80 | dinsdag 4 oktober 2005 @ 14:47 |
quote:Sorry dan begrepen we elkaar verkeerd. Is dat raar dan ? Om vleeswaren in te vriezen ? Ik koop altijd veel tegerlijk. Vooral rosbief. ![]() | |
SuperRembo | dinsdag 4 oktober 2005 @ 21:54 |
Waar vind je nou zo'n goede slager? (Ik zou bijna ambachtelijke slager zeggen ![]() | |
golfer | dinsdag 4 oktober 2005 @ 21:56 |
Voor mij dus nooit ham. Sowieso geen varkensvlees. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 4 oktober 2005 @ 21:56 |
Lekker, zo een waterhammetje Heb hier een pakje Delicatesse Achterham Gekookt van de Aldi Bevat Varkensvlees, zout, specerijen, suiker, conserveermiddel, nitrietpekelzout en antioxidant. Maar geen water. | |
Black-Hole | dinsdag 4 oktober 2005 @ 21:57 |
Hele mooie aflevering weer, vooral die echte slager die even laat zien hoe het wel moet. Echt vakwerk dus. | |
Pietverdriet | dinsdag 4 oktober 2005 @ 21:58 |
quote:Met een lantaarntje, helaas | |
Black-Hole | dinsdag 4 oktober 2005 @ 21:59 |
quote:Je weet nu hoe echte ham eruit ziet, de meeste ambachtelijke slagers hebben deze hammen wel. | |
Pietverdriet | dinsdag 4 oktober 2005 @ 21:59 |
quote:Ik vind het altijd knap van de keuringsdienst dat ze deze vakmensen weten te vinden, das best lastig. | |
Black-Hole | dinsdag 4 oktober 2005 @ 22:05 |
Dit verwateren is volgens mij alleen maar bij gekookte ham, bij rauwe ham lijkt me dit niet mogelijk omdat deze gedroogd wordt. Toch? | |
golfer | dinsdag 4 oktober 2005 @ 22:11 |
Ook bij Ganda-ham gebruikt men geen water: Voor de productie van de natuurlijk gedroogde Ganda Ham, gebruikt men slechts drie ingrediënten: varkensvlees, zeezout en... de tijd. Er worden geen nitriet, smaak- of kleurstoffen toegevoegd. Het ambachtelijk proces van het droogzouten en de natuurlijke rijping hebben een specifiek en rijk aroma als resultaat. Volgens de overlevering Het productieproces is volledig geënt op de traditionele methode van de varkenshouders. De uitgeselecteerde achterhammen worden aangeleverd en stuk voor stuk geïnspecteerd op hun kwaliteit. Elke ham wordt gewogen en gelabeld om de traceerbaarheid te verzekeren. Om de verse hammen na het transport op gelijke kerntemperatuur te brengen, worden ze een tot twee dagen geacclimatiseerd in de koelkamer. Eerste zouting De hammen worden uitsluitend ingewreven met zeezout. Nadat het resterende bloed uit de aderen werd geperst, wrijft men het zwoerd (het vel van de ham) en het vlees in met zout. De zoutmachine strooit een extra laagje droog (zee)zout op de hammen, die nogmaals manueel worden bijgezouten. Dan verdwijnen ze voor een week in de zoutkamers bij een temperatuur van 2 tot 4 °C. Het zout onttrekt vocht uit het vlees, lost op en dringt in het vlees. Het onttrokken water verdampt. Tweede zouting Na een week wordt het resterende zout weggeblazen. Het vlees wordt door masseren opnieuw soepel gemaakt, waardoor het gemakkelijker zout opneemt. De varkenshouders van weleer deden dit door de hammen te rollen. Zo rusten ze gedurende twee weken. Ontzouten, wassen en rijpen Vroeger werden de hammen vervolgens schoongeborsteld. Bij de Ganda Ham blaast men de drooggezouten hammen schoon. Nu worden ze opgehangen aan kaders, dus niet gestapeld zoals bij het industriële pekelproces. Het vlees rijpt twee maanden lang in gekoelde rijpkamers. Ondertussen dringt het zout tot diep in de ham. Tijdens het rijpen verdampt het water aan de oppervlakte, zodat zich zeer fijne zoutkristallen vormen aan de buitenzijde. Daarom krijgen de hammen op het einde van het rijpingsproces een douchebeurt. Drogen Vroeger lieten de boeren de hammen verder drogen in de schuur, waar het verfijnde aroma zich optimaal kon ontwikkelen. De Ganda Ham wordt opgehangen in licht geventileerde droogkamers bij een temperatuur van ongeveer 17 °C. De combinatie van koelelementen, ventilatie en constante temperatuur laat de hammen verder uitdrogen. In deze droogkamers bereikt men na jaren een optimaal bacteriologisch evenwicht. Zo kunnen de natuurlijke fermenten hun werk doen en een traag, enzymatisch proces op gang brengen. Smouten Na tien weken drogen, vormt zich een droge korst op de snijkant van de ham. Daarom wrijft men de snijkant bij het been in met een mengsel van smout (reuzel), bloem, peper en zout. De Ganda Ham wordt verder gedroogd tot hij minimum 9 maanden oud is. Tijdens het drogen wordt de kwaliteit van de hammen continu gecontroleerd. De rijpingsmeester prikt met een priemvormig paardenbeen in het vlees. Wanneer hij het puntige bot uit het vlees trekt en onder de neus houdt, vertelt het rijke aroma de staat van rijping. Afwassen en ontbenen Na 9 maanden worden de kleinere hammen opnieuw gewassen om het smoutlaagje te verwijderen. Grotere hammen rijpen verder tot ze 12 à 14 maanden oud zijn. De hammen zijn nu klaar om, met of zonder been, verkocht te worden. Het ontbenen van de hammen gebeurt in de ‘uitbeenzaal’. Hier worden de hammen achtereenvolgens ontdaan van het been, opgekuist (om de ranzige bijsmaak van geoxideerd vet tijdens het droogproces te verwijderen), dichtgenaaid, in een vorm geperst, voorzien van het brandmerk GANDA en vacuüm verpakt. Hierbij krijgt elke ham nogmaals een rigoureuze kwaliteitscontrole. Hammen die niet voldoen worden onherroepelijk verwijderd. | |
Black-Hole | dinsdag 4 oktober 2005 @ 22:14 |
Ganda ham is zo lekker, toen ik nog in de horeca werkte werd deze ham aan tafel gesneden. Erg mooi gezicht om zo'n hele ham te zien. | |
At_Fundum | dinsdag 4 oktober 2005 @ 22:17 |
Niet zo'n heel schokkende aflevering wat mij betreft, hebben ze in het begin ook niet een vrijwel identieke aflevering gemaakt over kipfilets? Verder keek het wel weer lekker weg als een soort van Klokhuis, altijd interessant om de productieprocessen te bekijken en natuurlijk hulde voor de vakslager. En ergens blijft het pesten van de klantenservice met vervelende doorvraagvragen ook wel vermakelijk. | |
golfer | dinsdag 4 oktober 2005 @ 22:37 |
quote:Die muts van klantenservice die als antwoord op de vraag wat het verschil tussen schouder- en achterham als antwoord en oplossing gaf: "Achterham wordt gemaakt van de achterham en schouderham van de schouderham" ![]() | |
kippenek | woensdag 5 oktober 2005 @ 11:08 |
quote:Niet schokkend? Ik moet zeggen dat ik er best van stond te kijken wat onze toekomstige slagers wordt geleerd op een vakschool notabene. Nu kun je wel zeggen, de markt vraagt en krijgt, maar de beste mensen hebben dus, als ze van school komen, geen flauw benul hoe je een échte ham maakt - misschien dat er een paragraaf in een boek aan gewijd wordt als we geluk hebben. De opmerking van de échte slager dat het verboden zou moeten worden het product wat als 'ham' verkocht werd onder die naam aan de man te brengen vond ik dan ook geheel terecht. Maar goed, de consument koopt toch wel, of het nou plofkippen, waterfilets of ingespoten ham is. | |
Rio | woensdag 5 oktober 2005 @ 12:02 |
Ik had al veel respect voor slagers ,maar dat is nu alleen nog maar gegroeid. Ik ga na het zien van deze aflevering proberen helemaal nooit meer vlees uit de supermarkt te kopen; ik zet nu mijn principes nog wel eens aan de kant voor gehakt of heel soms een schnitzel. | |
Pietverdriet | woensdag 5 oktober 2005 @ 12:26 |
quote:jammer alleen dat slagers als deze man echt uitzondering zijn | |
Rio | woensdag 5 oktober 2005 @ 12:28 |
quote:Eens. Is kwestie van goede slager selecteren door vragen te stellen en je gevoel te laten spreken. Maar naar welke slager je ook gaat: je wordt niet zo keihard voor de gek gehouden als bij vlees uit de supermarkt het geval is. | |
Drive-r | woensdag 5 oktober 2005 @ 12:35 |
quote:De vakschool waar je het over hebt was, als ik goed opgelet heb, geen slagers opleiding. Het was een of andere opleiding voedseltechnologie en dan vind ik het niet heel vreemd dat ze die arme kinderen dit soort zaken leren, het is tenslotte voedseltechnologie. Niet dat ik het er mee eens ben, maar goed. Mochten mensen in omgeving bollenstreek nog een echte slager zoeken, in Noordwijkerhout zit mijn held in ieder geval. Ik slacht bij hem ook eigen vee en die kerel weet nog hoe het moet. Verder maakt hij bijna alles zelf, van ham tot droge worst. | |
Rio | woensdag 5 oktober 2005 @ 12:54 |
Was het Van Hall Instituut | |
Pietverdriet | woensdag 5 oktober 2005 @ 12:59 |
quote:Bij verpakte vleeswaren staat er op wat er in zit. Maar je wordt idd bij veel supermarkten beflikkerd met het vlees, AH vind ik echt heel slecht met het vlees bijvoorbeeld. | |
tong80 | woensdag 5 oktober 2005 @ 17:08 |
Albert Hein is vreselijk inderdaad. Leuke aflevering weer, groot respect voor die slager. ![]() | |
Arcee | woensdag 5 oktober 2005 @ 18:03 |
Geweldig, wat een vakman, die slager. ![]() | |
Mini_rulez | woensdag 5 oktober 2005 @ 19:48 |
quote:Vreemd, mijn AH heeft juist beter vlees dan de meeste andere supermarkten waar ik geweest ben. Krijgen die het vanuit een centraal punt aangeleverd? ![]() | |
Solitarias | vrijdag 7 oktober 2005 @ 15:37 |
quote:Adres? | |
zoalshetis | vrijdag 7 oktober 2005 @ 15:41 |
quote:hij noemde ook een voorbeeld. slagers, daar moet je heen. | |
Pietverdriet | vrijdag 7 oktober 2005 @ 16:10 |
quote:AFAIK ja, uit Groenlo. | |
kippenek | vrijdag 7 oktober 2005 @ 18:01 |
Hahahaha, die maandverbandaflevering zeg! ![]() En die beurs! ![]() ![]() | |
Drive-r | vrijdag 7 oktober 2005 @ 18:17 |
quote:Slager Klein vd Weydenln 1 2211JK Noordwijkerhout Twee broers en allebei gewoon super met vlees! | |
Rapaille | vrijdag 7 oktober 2005 @ 19:31 |
http://www.slagerijklein.nl ![]() ![]() | |
Drive-r | zaterdag 8 oktober 2005 @ 07:07 |
quote:Grappig, nooit geweten dat ze die site hadden. Ik ben gewoon blij dat ik er terecht kan. Met name voor grotere diners ideaal als ik op zoek ben naar een mooi stuk vlees. Met een telefoontje kan ik alles krijgen op mijn manier, sommige hele stukken worden nu eenmaal standaard niet meer zo geslacht! | |
Rapaille | zaterdag 8 oktober 2005 @ 18:26 |
quote:haha heb een beetje lopen googlen ![]() ![]() | |
Drive-r | zaterdag 8 oktober 2005 @ 22:57 |
quote:Ik kom zelf ook uit Noordwijk, maar in Noordwijk is simpelweg geen enkele normale slager meer, ze zijn allemaal van een bedenkelijk niveau... | |
Setambre | zaterdag 8 oktober 2005 @ 23:28 |
Heeerlijk programma om naar te kijken ![]() | |
Solitarias | zondag 9 oktober 2005 @ 01:57 |
quote:Ik ga er heen binnenkort... wil zelf nog een keer een hele achterpoot pekelen etc... | |
DIGGER | zondag 9 oktober 2005 @ 21:35 |
quote:Enige echt goeie pasta die je in NL redelijk goed kunt krijgen is van Barilla, wat betreft pasta is de plusmarkt trouwens de beste NL supermarkt qua kwaliteit in het assortiment. Gebruik zelf altijd Barilla (Komt allemaal mee uit Italie, soms Frankrijk) of Divella (Italiaanse Groothandel in Hedel http://www.silletti.nl/ voor particulieren alleen zaterdag 10-16 uur) en soms De Cecco. Dat hele honig gebeuren heeft gewoon niks met pasta te maken, die Italianen die hun neus ervoor ophaalden waren nog mild. En als je dan een goeie pasta gekocht hebt, is het bereiden de volgende stap, want dat kunnen ze hier in NL ook zelden. | |
DIGGER | maandag 10 oktober 2005 @ 23:35 |
Morgen:quote: | |
tong80 | dinsdag 11 oktober 2005 @ 17:17 |
Lijkt me weer interessant.![]() | |
zoalshetis | dinsdag 11 oktober 2005 @ 17:29 |
ik hoop dat ze ook het verhaal behandelen waar sprake is van bietenpulp als 'vruchtvlees'. kan ik eindelijk zien of het een broodje aap is. | |
Damzzz | dinsdag 11 oktober 2005 @ 17:38 |
Ik dacht dat ze kokos gebruikten als vruchtvlees? | |
Black-Hole | dinsdag 11 oktober 2005 @ 18:54 |
quote:Dat verhaal ken ik ook, misschien onthullen ze het vanavond. Ben benieuwd. | |
golfer | dinsdag 11 oktober 2005 @ 21:54 |
Volgende week dus de ontknoping van het 'Geheim van Tropicana' ![]() | |
NewOrder | dinsdag 11 oktober 2005 @ 21:55 |
quote:En van Coolbest... die mag je voortaan uit de koelkast laten. | |
tong80 | dinsdag 11 oktober 2005 @ 21:56 |
Niks aan vandaag. Volgende week verder.![]() | |
Rapaille | dinsdag 11 oktober 2005 @ 22:46 |
quote:Precies, is voornamelijk marketing. Wat wel waar is dat Coolbest in blinde smaaktests beter in de smaak valt bij mensen. Ik dacht dat dit te maken heeft met de kwaliteit van de sinaasappels maar zeker weten doe ik het niet | |
zoalshetis | woensdag 12 oktober 2005 @ 01:51 |
quote:zoetigheid (langer laten rijpen) en smaak zal best een belangrijk punt zijn bij smaaktests. het zal wel te maken hebben met de mate van verdunning nadat het als 'geconcentreerd' weer wordt verdunt. beetje zoals de ham dus. de een heeft 60 % water en smaakt nog steeds een beetje naar ham, terwijl de 0% waterham beter smaakt en de prijs daardoor hoger ligt. | |
SuperRembo | woensdag 12 oktober 2005 @ 20:57 |
quote:Noordwijk is niet echt in de buurt voor mij, maar gelukkig staat er op die website een lijst met leden van dezelfde "ambachtelijke" slagers en worstmakers vereniging. In ben bij Slagerij Mulder in Wijk bij Duurstede geweest. De ham is in ieder geval erg lekker ![]() | |
Drive-r | woensdag 12 oktober 2005 @ 21:09 |
quote:Haha, steun de ambachtelijke slager!!! Maar serieus, was het een beetje een goeie zaak? | |
SuperRembo | woensdag 12 oktober 2005 @ 21:34 |
quote:Ja, voor zover je in 1 bezoek kan beoordelen. De ham is smaakvol, maar ik weet eigenlijk niet zeker of ze die daar zelf gemaakt hadden. Niet eens duur trouwens. Ik had ook een droge worst die ze daar zelf gemaakt hadden (smaakte ook goed) en een rookworst (nog niet geproefd). | |
BBQ-kip | donderdag 13 oktober 2005 @ 11:48 |
Ik ga een keer per week naar deze slager: http://www.slagerij-scholtes.nl/over%20scholtes.htm En afgelopen zaterdag zag ik net Erica Terpstra weggaan met haar chauffeur toen ik er naar binnen ging ![]() | |
Drive-r | donderdag 13 oktober 2005 @ 12:30 |
quote:Ha, die ken ik ook! Daar gingen we vroeger heen, tegenwoordig dus meer naar slager Klein. Goed dat je hem even hierop zet, ik zit tegenwoordig vaak in de buurt en dan is het makkelijk! | |
BBQ-kip | donderdag 13 oktober 2005 @ 12:45 |
Ik woon zelf aan de hele andere kant van Rijswijk, maar op zaterdag ga ik vaak naar de markt in Oud-Rijswijk en dan natuurlijk ook even daar langs ![]() Bij mij in de buurt zit er alleen zo'n prutslager met aanbiedingen van 3 kilo gehakt voor 5 euro enzo ![]() 1 keer vlees daar gehaald, was het bedorven ![]() Dan maar een stukkie rijden voor een echte slager ![]() Mijn opa (paardenslager en later ook rundvleesslager) maakte natuurlijk de beste vleeswaren (rookvlees, worsten, ham etc etc) klaar, maar ja, die beste man is er al eventjes niet meer, dus dat gaat niet ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 13 oktober 2005 @ 12:53 |
Deze slagerij is trouwens ook erg goed (helaas geen website): Specialiteitslagerij Dick Vrijenhoek Herenstr 59 2282BR Ryswyk ZH Tel: 070-3992409 Fax: 070-3992409 Scharrelslagerij O.a. paardenvlees Maar helaas wel heel erg duur, paardenbiefstuk voor 25 euro per kilo vind ik niet echt leuk meer. Erg lekker vlees, maar erg duur en dan ga ik dus liever naar Scholtes toe, waar ze ook veel meer soorten vlees hebben ![]() | |
Tamagotchi | donderdag 13 oktober 2005 @ 12:59 |
[Hamtip:] Slagerij de Rode Os Rijperweg 54 Middenbeemster [/Hamtip] ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 18 oktober 2005 @ 19:11 |
*kick* Vanavond weer, over sjokkola en sinasssapppelsap | |
Black-Hole | dinsdag 18 oktober 2005 @ 19:35 |
quote:Ging toch alleen maar over sinaasappelsap? Hoe dan ook, ik kijk vanavond weer ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 18 oktober 2005 @ 21:53 |
Wie koopt er nog 'koelverse' vruchtensappen...? ![]() | |
Black-Hole | dinsdag 18 oktober 2005 @ 22:06 |
quote:Die reactie van Coolbest: het kan prima buiten de koeling ![]() Toch blijft zelfgeperst sap nog altijd het lekkerst ![]() | |
klaarover | woensdag 19 oktober 2005 @ 13:46 |
"Gekoelde sinaasappelsap is toch een stukje vers-beleving." Haha! Prachtig detail trouwens: toen Maurice in de fabriek zn oordoppen indeed, dempte de heldere achtergrondmuziek, en hoorde je alleen nog onduidelijke saxofoonklanken. Filmisch. | |
FloggingMolly | dinsdag 25 oktober 2005 @ 21:27 |
Nu op nl 3 | |
du_ke | dinsdag 25 oktober 2005 @ 21:53 |
Leuke aflevering ![]() | |
NewOrder | dinsdag 25 oktober 2005 @ 21:56 |
Net even nagekeken... die blikjes van AH komen inderdaad van Petti. ![]() | |
Elgigante | donderdag 27 oktober 2005 @ 22:57 |
Leuk dat die reporter meneer Petti aan de lijn kreeg en zo vriendelijk werd rondgeleid door dat bedrijf. Mooie aflevering weer en as usual komische antwoorden van de helpdesk van een steengoed programma. Dit programma mag van mij een prijs ontvangen. | |
rubbereend | donderdag 27 oktober 2005 @ 22:59 |
prachtig ja daar in Italië | |
Elgigante | donderdag 27 oktober 2005 @ 23:03 |
quote:Viel me alleen op hoe fel rood dat spul was en hoe rood de tomaten daar waren (en wat voor snelle ogen die dames aan de band moesten hebben), kun je nagaan wat een rommel wij hier voorgeschoteld krijgen, al zijn de Roma's van Appie Heijn redelijk. Vond ik op zich wel een leuke stelling: Hoe komt het dat 1 tomaat in de winkel duurder is dan dit blikje waar 420 gram tomaten in zit? | |
Elgigante | donderdag 27 oktober 2005 @ 23:04 |
"Hoeveel tomaten zitten er nu eigenlijk in 1 zo'n blikje?" "Heeft U een momentje, ik zal even kijken of ik wat kan vinden..... ehhh, op voorleestoon, 100% tomaten meneer". Werkelijk geweldig! | |
rubbereend | donderdag 27 oktober 2005 @ 23:05 |
quote:je moet gewoon je eigen tomaten verbouwen ![]() quote:heerlijk hoe ze altijd de kromme dingen naar voren halen bij KVW | |
Elgigante | donderdag 27 oktober 2005 @ 23:06 |
quote:Vind ik ook, gewon af en toe iets bestellen uit een stuk vlees dat niet al voorgesneden is en dan kijken hoe hij het behandeld en hoe het vlees er uitziet wat ie heeft. Maar een goede slager is schaars tegenwoordig. | |
Elgigante | donderdag 27 oktober 2005 @ 23:10 |
quote:Ik heb momenteel weinig plaats voor een groentetuintje, dus ik hou het even bij de kruiden.. Ze stellen ontzettend simpele en logische vragen, maar krijgen inderdaad de meest kromme antwoorden van officials etc te horen. Ik vond dat hij bij Petti heel openlijk te woord werd gestaan, die man vertelde eerlijk dat Albert Heijn een afnemer is, wat de kosten van een blikje precies zijn en voor welke prijs Albert Heijn het inkoopt. Maar er werd wel pijnlijk duidelijk wat de mondialisering met tradities in Europa doet. | |
rubbereend | donderdag 27 oktober 2005 @ 23:12 |
t valt me sowieso altijd op dat ze in t buitenland veel vaker mogen komen kijken dan in Nederland. | |
Elgigante | donderdag 27 oktober 2005 @ 23:15 |
quote:ik vind het ook hoogst merkwaardig dat een simpel programma met gezond verstand als dit de kinderarbeid die met chocolade gepaard gaat moet aankaarten. Ik hoop dat ze nog lang doorgaan met deze tv in elk geval. | |
okee6 | dinsdag 1 november 2005 @ 20:12 |
Vanavond over paneermeel (wederom in Duitsland gefilmd) en wat er op de schnitzel zit ![]() | |
Black-Hole | dinsdag 1 november 2005 @ 20:25 |
quote:Lijkt me weer een bijzonder informatieve uitzending te worden ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 1 november 2005 @ 21:50 |
Whehehe Iemand nog verbaasd waarom ik altijd hamer op zelfmaken? ![]() | |
Arcee | dinsdag 1 november 2005 @ 21:57 |
quote:Zelf even ei klutsen, vlees erdoor en paneren. ![]() ![]() | |
BBQ-kip | dinsdag 1 november 2005 @ 21:57 |
Die kabouter van Dumeco was er echt trots op, ook wel weer mooi om te zien ![]() Je hebt gelijk Piet, as always, maar ik vind toch soms zo'n structuurloze persschnitzel heel lekker ![]() ![]() | |
Arcee | dinsdag 1 november 2005 @ 21:58 |
Die Wouter doet me altijd aan Wim de Bie denken, trouwens. ![]() | |
sampoo | woensdag 2 november 2005 @ 02:54 |
Duitsers! ![]() Wordt een beetje ziek van die Nederlandse bedrijven die de consument bewust proberen te misleiden want dat is het als je niet in de keuken laat kijken. ![]() | |
sampoo | woensdag 2 november 2005 @ 02:57 |
De helpdesk. ![]() De varkens eten ook alles. ![]() | |
monnes | woensdag 2 november 2005 @ 09:50 |
quote:Die 'kabouter' was heerlijke tv om te zien, ik heb erg gelachen om deze aflevering. Maar ik denk dat ik de schnitzel voortaan zelf maar weer paneer ![]() | |
rashudo | woensdag 2 november 2005 @ 10:53 |
Ik vind het toch heerlijk om te zien dat sommige mensen gewoon trots zijn op hun werk. En wat een ontzettende domme mensen werken er toch bij die callcenters. Ja een wienerschnitzel dat is een schnitzel zonder paneermeel, en een schnitzel ja dat is gewoon een gepaneerde schnitzel. Nee meneer, ik weet dat wij er voor zijn om u te woord te staan, maar u heeft nu wel heel vervelende vragen, ga nu maar weg zodat ik weer verder uit m'n neus kan eten. Het is ook wel logisch dat Dumeco meerdere stukjes vlees aan elkaar plakt, anders krijg je nooit 100% dezelfde vorm, en dat is blijkbaar wat de consument wil. Dat het er zonder laagje totaal niet uitziet, daar komen ze niet achter. | |
Pietverdriet | woensdag 2 november 2005 @ 11:08 |
Er is ook in principe niet mis met een vormvleesschnitzel. Wat imho niet deugt is dat men het niet gewoon op de verpakking zegt, en je dus eigenlijk iets anders laat kopen dan dat je gedacht wordt te kopen. In iedere Duitse pizzaria staat keurig op het menu dat de ham vormvlees is, in snackbar dat er nitraatpekelzout in de worst zit. Als je een goed product maakt uit vormvlees, zeg dan gewoon dat het een goed product uit vormvlees is. De voedingsindustrie in NL schijnt liever gebakken onzin te verkopen dan gewoon eerlijk te zijn en trots op een goed product. Geen wonder dat mensen achterdochtig worden. Als Riedel een prima en lekker sapje maakt uit concentraat, zeg dat dan gewoon, laat de KVW of het publiek naar de fabriek komen en laat zien dat je uit verschillende concentraten het sap maakt dat de juiste zuurgraad en zoetheid bezit. Nee, liever willen de mensen laten geloven dat de fabriek volstaat met oma´s die je saus vers staan te maken. Een brouwerij is ook gewoon een fabriek, dat weet iedereen en daar is toch ook geen probleem mee? | |
kippenek | woensdag 2 november 2005 @ 11:36 |
![]() Mensen willen gewoon zo graag voor de gek gehouden worden, lijkt het. | |
rashudo | woensdag 2 november 2005 @ 11:40 |
Ze helpen inderdaad zelf mooi mee met het maken van sprookjes. Vervolgens is het ook erg als de consument achter de waarheid komt. Dus willen ze dat niet laten zien. Net zoals Jantje die te horen krijgt dat Sinterklaas niet bestaat. En dan krijg je weer mensen die denken dat alles wat verborgen wordt, automatisch slecht is, en spontaan koppijn krijgen als ze een E-nummer op een verpakking zien staan. | |
Pietverdriet | woensdag 2 november 2005 @ 11:41 |
quote:Lijkt me een korte termijn planning van de levensmiddelenindustrie. Ze vallen er mee door de mand. | |
Jordy-B | woensdag 2 november 2005 @ 11:49 |
quote:Hmmm... Op vakantie in Oostenrijk (in een gewoon woonhuis bij een vriendin) hebben we regelmatig zelf schnitzels gemaakt. 't schijnt normaal te zijn om daar een bak paneermeel gereed te hebben staan in de keuken... En zelfs in de kleine buurtsuper lagen geweldige stukken schnitzelvlees van anderhalf à twee kilo, ofzo, aan één stuk... Gewoon bij het voorverpakte vlees. Da's wel het betere werk. ![]() | |
kippenek | woensdag 2 november 2005 @ 12:12 |
quote:Over dat eerlijk zijn: moest denken aan die kipgehakt fabriek aflevering. Geeen hoogstaand culinair product maar ze waren er tenminste wel eerlijk en open over! | |
Pietverdriet | woensdag 2 november 2005 @ 12:14 |
quote:Precies, het is gewoon een basisproduct voor de levensmiddelen industrie die er bv worst mee maakt. Niets mis mee, zonde om weg te gooien. In de ouderwetse keuken maakte je van de karkassen soep. | |
zoalshetis | woensdag 2 november 2005 @ 12:21 |
quote:of fond en bouillon | |
okee6 | woensdag 2 november 2005 @ 12:48 |
Die koker van Dumeco ![]() quote:Nou inderdaad, een schnitzeltje van 100 gram mag geen schnitzel heten ![]() | |
Jordy-B | woensdag 2 november 2005 @ 13:09 |
je moet er dan dus zelf plakjes van snijden, die platbeuken en door de paneer halen, hè... | |
Solitarias | woensdag 2 november 2005 @ 14:19 |
quote: | |
Elgigante | dinsdag 8 november 2005 @ 15:45 |
Vanavond worden de bedden getest, ik ben benieuwd.. | |
rubbereend | dinsdag 8 november 2005 @ 15:50 |
dat wordt lachen als al die verkopers gaan uileggen wat welk bed doet ![]() | |
du_ke | dinsdag 8 november 2005 @ 21:53 |
Hij heeft voor volgende week 150 karbonades in de wei lopen ![]() | |
du_ke | dinsdag 15 november 2005 @ 21:22 |
Na de ster ![]() | |
0 | dinsdag 15 november 2005 @ 21:38 |
zodadelijk laten ze het slachten niet door gaan ![]() | |
0 | dinsdag 15 november 2005 @ 21:43 |
wat ze die beesten allemaal gegeven hebben ![]() | |
0 | dinsdag 15 november 2005 @ 21:51 |
volgende week ![]() | |
du_ke | dinsdag 15 november 2005 @ 21:57 |
quote:Baalde ik ook een beetje van ![]() | |
tong80 | dinsdag 15 november 2005 @ 22:02 |
Geweldige aflevering ![]() ![]() | |
Jordy-B | dinsdag 15 november 2005 @ 23:10 |
Zat heel veel humor in deze aflevering... geweldig ![]() | |
Arcee | dinsdag 15 november 2005 @ 23:14 |
Kut, gemist. ![]() | |
Jordy-B | dinsdag 15 november 2005 @ 23:16 |
ze zullen binnen-zeer-kort wel via uitzending gemist te zien zijn... Is goed te doen (en je kan 't eventueel downloaden met een programma als WMRecorder, zodat je ook geen last van lag, enzo, hebt) | |
Arcee | dinsdag 15 november 2005 @ 23:17 |
Klopt, heb ik al 'es gedaan. ![]() | |
Jordy-B | dinsdag 15 november 2005 @ 23:19 |
'k ben blij dat ze bij de publieken (en talpa) die dienst aanbieden... ![]() | |
golfer | woensdag 16 november 2005 @ 00:22 |
Video net bekeken, top aflevering. Erg veel humor ook. ![]() | |
Lempicka | woensdag 16 november 2005 @ 14:40 |
Ik zal Ot en Sien wel missen natuurlijk.. maar dat ze geslacht moeten worden ind ik wel. Mensen zijn tegenwoordig namelijk bijna vergeten waar vlees vandaan komt. | |
Pietverdriet | woensdag 16 november 2005 @ 14:53 |
Snap alleen niet waarom ze nu de hoeveelheid vlees kochten bij AH die gelijk staat aan 1 varken. Gaan ze daarmee lopen miepen dat het varken in stukjes duurder is dan het te slachte varken opbrengt? | |
zoalshetis | woensdag 16 november 2005 @ 14:54 |
quote:of dat hun varkens lekkerder zijn. ja logisch. trouwens ik zie bij uitzending gemist nog steeds die uitzending over bedden, heb het varken programma gemist... ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 16 november 2005 @ 15:59 |
Dag Ot, dag Sien 1/2 Herhaling: donderdag 17 november 13.20-13.43, Nederland 1 | |
NewOrder | woensdag 16 november 2005 @ 17:15 |
quote:De enige die behoorlijk aan het vlees verdient is de supermarkt. Ik vermoed dat ze daar aandacht aan gaan besteden. | |
BoomBoom | dinsdag 29 november 2005 @ 17:02 |
Vanavond weer: ![]() Van katoen kun je geen chocolade maken 21.30-22.00, Nederland 3 | |
the_disheaver | dinsdag 29 november 2005 @ 21:55 |
Welke Shakies was dat? De site www.chocolonely.nl ligt plat ![]() super uitzending overigens ![]() | |
the_disheaver | dinsdag 29 november 2005 @ 21:57 |
Elke shakies ![]() Op de volgende adressen wordt Tony's Chocolonely® los verkocht: Shakie's NS Station Amsterdam Amstel (naast C'est du Pain) Shakie's NS Station Amsterdam Centraal (in de westtunnel aan de IJ-zijde naast de trappen naar perron 10 en 11) Shakie's NS Station Leiden Centraal (naast de roltrappen naar perron 8b) Shakie's NS Station Utrecht Centraal (in de stationshal, in het ronde paviljoen achter de roltrappen naar perron 8 en 9) Shakie's NS Station Eindhoven Centraal (tegenover de trappen naar perron 3 en 4) | |
TheTh1ng | dinsdag 29 november 2005 @ 22:00 |
![]() ![]() Ik hoop dat ze niet zijn uitverkocht... | |
the_disheaver | dinsdag 29 november 2005 @ 22:04 |
quote:Ik moet 'pas' donderdag naar het westen (woon in groningen). Om nou daarvoor al morgen heen te gaan....Nee... Zal niet te hard lopen, hopelijk... | |
golfer | woensdag 30 november 2005 @ 00:34 |
Grappige aflevering weer. Moest vooral lachen om die familie van Marktplaats.nl die probeerde een stokje te steken voor de productie van die brandnetel T-shirts. ![]() | |
Blues | woensdag 30 november 2005 @ 00:41 |
Als ik tijd heb morgen tussen bus en trein (NS ![]() En dat liedje krijg ik dus ook niet meer uit mijn hoofd ![]() | |
Kimsomnia | woensdag 30 november 2005 @ 00:44 |
Teun was zo trots... ![]() Ik hoop echt dat er een run op die chocolade komt. | |
bibi | donderdag 1 december 2005 @ 09:46 |
Wat is er dan met die shakie's? Wanneer is de herhaling? | |
Pietverdriet | donderdag 1 december 2005 @ 10:00 |
quote:Die verkopen de slaafvrije tony's sjokkoloonly quote:www.kvw.tv staat ie online | |
Chielus | donderdag 1 december 2005 @ 14:14 |
leuk dat het ze gelukt is. wel mooi om te zien dat ze ipv het alleen maar aan de kaak te zetten er ook iets mee doen. | |
Asskicker14 | donderdag 1 december 2005 @ 14:21 |
Teun van der Keuken ![]() Tony's Chocolonely's. ![]() | |
du_ke | donderdag 1 december 2005 @ 15:17 |
quote:Geweldig inderdaad! alleen is zijn de verkooppunten me wat te ver van Groningen af ![]() | |
rubbereend | donderdag 1 december 2005 @ 15:17 |
quote:nou aj tis natuurlijk wel een beetje een rare zaak als je afspreekt de hele partij te kopen en vervolgens komt er een Nederlander een flink stuk van je aankoop weghalen en er shirts voor in Nederland van maken ![]() | |
okee6 | zondag 4 december 2005 @ 19:43 |
quote:Beetje Bros-smaak qua chocolade, wel lekker ![]() | |
#ANONIEM | zondag 4 december 2005 @ 19:49 |
quote:Er zit weinig cacao in, begreep ik. Net zoiets als koetjesrepen. | |
okee6 | zondag 4 december 2005 @ 19:57 |
quote:Kan ook, die heb ik al een tijd niet meer gegeten. Wel in de richting ![]() | |
NoSigar | donderdag 8 december 2005 @ 02:02 |
En? Allemaal weer aan de legbatterij-eieren? |Mij leek er in die uitzending althans niks mis mee, dus waarom niet. | |
Blues | donderdag 8 december 2005 @ 02:23 |
Die fiets ![]() ![]() En die bio-kippen... wat was er nou zo bio aan ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 8 december 2005 @ 07:08 |
Ik vond het een stuk rustiger in die "flat" dan in die scharrelschuur... Beestjes waren volgens mij prima op hun gemak en zagen er een stuk beter uit ook. Niet te vergeten dat die man van "de flat" ook gewoon zijn verhaal eerlijk deed en trots was op zijn werk, niet dat gedraai van bio-dit en eko-dat... * BBQ-kip legbatterij-eitjes gaat halen ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 8 december 2005 @ 13:06 |
quote:Goed opletten, die man had het over de ophokplicht, normaal liepen de beesten allemaal buiten. | |
Jordy-B | donderdag 8 december 2005 @ 13:21 |
quote:Is er geen rietsuiker gebruikt in de chocola? Da's wel echt iets voor Max Havelaar... En dat geeft er een typische smaak aan... | |
Jordy-B | donderdag 8 december 2005 @ 13:27 |
quote:Je kunt je afvragen of productiviteit daadwerkelijk een goede graadmeter is voor het welzijn van de kippen... Dat van die kleurstoffen wist ik niet, trouwens... Ik dacht dat ze dat gewoon met een aparte samenstelling van het voer konden doen, ipv met een synthetisch stofje (wat van nature wel in het voedsel voorkomt, maar niet in dergelijke hoeveelheden)... Het gesjoemel met de legbatterij-eieren had ik stiekem wel verwacht, eigenlijk... Neemt niet weg dat het niet door de beugel kan om een goedkoop product op zo'n manier duur te verkopen. Da's net zoiets als etiketten van dure wijnen op flessen goedkope tafelwijn plakken en ze voor ¤50 de fles verkopen aan nietsvermoedende klanten... | |
Blues | donderdag 8 december 2005 @ 15:08 |
quote:Ja ok, das waar. Ik heb verder bij hem niets gehoord over ander voer e.d. ![]() (ik heb online met grote buffering zitten kijken... ![]() | |
Jordy-B | donderdag 8 december 2005 @ 15:13 |
quote:'k gebruik daar WM-recorder voor... Kan je de aflevering in alle rust downloaden (dus ook de breedband-versie als je eigenlijk niet zo'n goeie verbinding hebt) en vervolgens vanaf je harde schijf gaan kijken. | |
Pietverdriet | donderdag 8 december 2005 @ 15:18 |
Hebben Golfer en jij een tuin, Bluezz? Neem dan zelf een paar kipjes, die zijn heel gezellig, leggen de lekkerste eieren, en kan je voeren met etensresten, granen, mais en peulvruchten. | |
Blues | donderdag 8 december 2005 @ 15:21 |
Ja piet wij hebben een (redelijk grote) tuin en heb het al wel eens voorgesteld zelfs ![]() Maar hij is nog niet zover ![]() Dán heb je bio-kippen, dat wil je er mee zeggen he ![]() Tnx Jordy, via WMP gaat het redelijk, maar af en toe... ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 8 december 2005 @ 15:24 |
Dat bio intresseerd me niet zo, je hebt gezellige huisdieren, en erg lekkere eieren. Ik ben geen eiereter, behalve van onze kipjes. | |
WAT | donderdag 8 december 2005 @ 15:24 |
quote:Het is hun programma, niet die van jou. En als zij ook thema's vanuit de Derde Wereld er in willen hebben, is dat hun een goed recht, want dat soort dingen zijn er veel te weinig in de media tegenwoordig. | |
Pietverdriet | donderdag 8 december 2005 @ 15:46 |
Als alle of zelfs maar een kwart van de programma´s op de Publieke omroep zo goed waren als KVW, dan zou ik de PO veel meer recht van bestaan geven. | |
NoSigar | donderdag 8 december 2005 @ 16:04 |
quote:Klopt, maar het lijkt me voor de hand liggendend dat elkaar doodpikken en kannibalisme wel een graadmeter is. En als je dan deze wetenschap combineerd met het feit dat er minder ziekten en infecties in een legbatterij voorkomen en de eieren veiliger zijn, dan lijkt me veel voor de kippenflat pleiten. | |
Pietverdriet | donderdag 8 december 2005 @ 16:07 |
Ziektes en pikken hoort nu eenmaal bij kippen, de kip die het laagste in de groep staat is de lul en wordt gepakt, dat zit in de natuur van het beestje. | |
NoSigar | donderdag 8 december 2005 @ 16:12 |
Daar dacht de kippenexpert dus anders over volgens mij. | |
Pietverdriet | donderdag 8 december 2005 @ 16:18 |
quote:die "kippenexpert" was bioindustrie pur sang, die had het over het zo optimaal houden van kippen met zo steriel mogelijke eieren. Dat heeft niets maar dan ook niets met natuur te maken, maar is puur kunstmatig. Een kip die lekker in de tuin of wei kan lopen en veel verschillende dingen kan eten, beestjes, plantjes, etensresten, graantjes en erwtjes leveren veel lekkerder eieren. Ik had een tijdje terug scharreleieren gekocht, met allerlei natuur predicaten erop, die smaakten heel erg naar vismeel. Nee dank je, voor mij alleen maar eieren van eigen kip. | |
BBQ-kip | donderdag 8 december 2005 @ 16:54 |
quote:Wat ik begreep uit de aflevering vond die man, van de eieren die verkrijgbaar zijn voor de consument, de legbatterij-eieren het lekkerst en ook het veiligst om aan zijn kleinkinderen te geven met het oog op bacteriën, virussen en verontreinigingen enzo. Natuurlijk zijn kipjes die je zelf houdt of een boer kleinschalig houdt, met veel liefde behandeld en gevoerd met lekker voer het lekkerst, maar zo kunnen niet alle eieren geproduceerd worden natuurlijk he... | |
Pietverdriet | donderdag 8 december 2005 @ 16:58 |
Kan me niet herinneren dat de man het over lekker had. Wel over veiligheid, het zelfde soort denken dat ons kaas van gepasteuriseerde melk heeft opgedwongen. En nee, de eierproductie kan niet door kippen in tuintjes worden gemaakt, maar zelf kippen houden heeft veel voordelen, je eieren zijn lekkerder, de kippen hebben een beter leven en de afvalberg wordt kleiner. | |
BBQ-kip | donderdag 8 december 2005 @ 17:02 |
Oh ja klopt, hij had het niet over lekker, maar over "de beste eieren" naar zijn mening. Herinner het me nu weer (dat geheugen van mij ![]() * BBQ-kip net een stuk toast met rauwmelkse kaas wegwerkt ![]() Eigen kipjes houden lijkt me wel erg leuk, maar ja, ik mag al niet eens BBQ-en of frituren op het balkon volgens het huishoudvoorschrift ( ![]() ![]() | |
Marsepein | vrijdag 9 december 2005 @ 18:10 |
Ik heb net even 2 afleveringen terug gekeken. Over de plofkip, en over separatorvlees. Met de plofkip vond ik het net te oppervlakkig (Maar is ook al van 2003). De aflevering over separatorvlees was wel erg informatief. Die voorlichter die zo een rauw stuk separatorvlees in z'n mond stopt en dat vervolgens ook de interviewer aanbiedt ![]() Hij was wel heel eerlijk over zijn product! Ik ga zeker meer afleveringen terug kijken, het geeft een heldere blik op de levensmiddelen industrie. | |
freako | zaterdag 10 december 2005 @ 00:32 |
quote:Dat kan ook wel met dat aparte voer. Veel mais voeren geeft bijvoorbeeld een meer oranje dooier. Maar dat zal wel duurder zijn dan het standaard voer, dus is het voordeliger met zo'n toevoeging. quote:Uiteraard. Het is gewoon oplichting. | |
Rapaille | zondag 11 december 2005 @ 22:54 |
Ingrediënten van Tony's Chocolonely® reep: Gewicht 1 reep 200 gram Ingrediënten rietsuiker, vollemelkpoeder, cacaoboter, cacaomassa, natuurlijke vanille, emulgator: soyalecitine (gegarandeerd gentech vrij), cacao: tenminste 30%. | |
Pietverdriet | maandag 12 december 2005 @ 06:30 |
WUK Melkchocolade, hoe smerig. | |
BBQ-kip | maandag 12 december 2005 @ 06:41 |
Mijn vriend had het gekocht bij Shakie's, maar ik vind het geen lekkere chocolade... Teveel rietsuikersmaak, te zoet en te weinig cacaodeeltjes ![]() Jammer hoor, het leek wel een goed idee ![]() * BBQ-kip toch voortaan weer cote d'or puur koopt. | |
tong80 | dinsdag 13 december 2005 @ 21:16 |
Vanavond lijkt me erg interessant.Gaat over wijn.Misschien gaan snobisten met de billen bloot.![]() | |
golfer | dinsdag 13 december 2005 @ 21:24 |
Neem het vanavond op, want ik kijk naar Herman den Blijker met Herrie in de keuken. ![]() | |
golfer | woensdag 14 december 2005 @ 00:44 |
Leuk om te zien hoe de Lidl de boel belazert met die etiketten op hun zogenaamde chateau-wijnen. ![]() | |
okee6 | woensdag 14 december 2005 @ 19:53 |
Weer één van de leukere delen. Hilarisch dat mens van de Hema wijnafdeling. Die had net zo'n tik als de AH-voorlichtster, die eerder langskwam. Mooi gezicht ook bij de "bedrogen" eigenaar ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 20 december 2005 @ 21:48 |
Teun een beetje van zijn stuk door het dode hert? | |
BBQ-kip | dinsdag 20 december 2005 @ 22:11 |
quote:Mooi hoor, zo'n hert ![]() Ook het schieten en villen enzo (ook die Pool achterin met die rode wangetjes gezien? ![]() En superzonde natuurlijk dat er van de rug goulash wordt gemaakt ![]() Ik dacht juist dat Engelsen en met name Schotten hert erg waardeerden... blijkbaar niet dus, jammer jammer jammer... misschien vinden ze deep-fried-marsbars lekkerder? ![]() Maar de beelden van Schotland waren weer top ![]() Afgelopen week al 3 of 4 programma's gezien waarin mooie landschapjes uit Schotland waren te zien ![]() En damn, wat wil ik er graag heen ![]() Misschien na februari, heerlijk in de koud, heb er nu al zin in ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 20 december 2005 @ 22:14 |
Heb toen ik 18 was een zomer door schotland gezworven, rugzakje, en dan maar lopen door de hooglanden. |