abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_29904798
Ik vond de aflevering weer leuk hoor, hoewel het onderwerp (genetisch gemodificeerde soja in varkensvoer en de varkenshouderij) me niet echt aanspreekt, wel weer mooi hoe de woordvoerders van de verschillende bedrijven schutteren aan de telefoon en meneer Klootwijk zijn slimme gevlekte biggetje het weiland uit ziet zwemmen
Atje zeggen is adje doen!
  woensdag 24 augustus 2005 @ 01:40:51 #102
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_29909079
quote:
Op dinsdag 23 augustus 2005 23:15 schreef At_Fundum het volgende:
Ik vond de aflevering weer leuk hoor, hoewel het onderwerp (genetisch gemodificeerde soja in varkensvoer en de varkenshouderij) me niet echt aanspreekt, wel weer mooi hoe de woordvoerders van de verschillende bedrijven schutteren aan de telefoon en meneer Klootwijk zijn slimme gevlekte biggetje het weiland uit ziet zwemmen

was leuk inderdaad.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Trouwste user 2022 woensdag 24 augustus 2005 @ 01:49:36 #103
7889 tong80
Spleenheup
pi_29909228
Shit was het geen herhaling ?

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  woensdag 24 augustus 2005 @ 01:51:17 #104
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_29909259
quote:
Op woensdag 24 augustus 2005 01:49 schreef tong80 het volgende:
Shit was het geen herhaling ?

Nope. Nieuwe serie, zie ook dubbeltopic hierover in TV:
Keuringsdienst van waarden [deel4]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Trouwste user 2022 woensdag 24 augustus 2005 @ 01:53:37 #105
7889 tong80
Spleenheup
pi_29909303
Klote ik dacht dat het een herhaling was

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  dinsdag 30 augustus 2005 @ 15:08:13 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_30097151
Vanavond weer.
Over Soja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 augustus 2005 @ 21:55:48 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_30111025
Intressant om te zien waar soja vandaan komt, maar voor de rest tamelijk saai.
Vind die varkentjes leuker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_30111078
Tja op een gegeven moment wordt het ook moeilijk om elke keer wat nieuws te verzinnen.
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  dinsdag 30 augustus 2005 @ 21:57:51 #109
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_30111117
quote:
Op dinsdag 30 augustus 2005 21:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Intressant om te zien waar soja vandaan komt, maar voor de rest tamelijk saai.
Vind die varkentjes leuker.
Ongelovelijk, die enorme velden waar het verbouwd wordt en die gigantische hoeveelheden die ze vanuit Argentinië exporteren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 30 augustus 2005 @ 22:04:14 #110
99899 turnpike
have spacesuit, will travel
pi_30111397
Toen ik mij om 21.30 achter de pc nestelde wist ik dat ik eigenlijk iets op tv wilde zien maar ik wist niet meer wat precies.
Voor liefhebbers van deze serie is ook het nieuwe programma van Arjen Ederveen aan te raden "Wroeten" over het wel en wee van zijn biologische moestuintje.
We blijven ons verzetten! En weten doen we niks...
  dinsdag 30 augustus 2005 @ 22:25:08 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_30112321
Vond het trouwens erg grappig dat die argentijnen zeggen, Soja als varkensvoer, gatver, das niet lekker. Nee, varkens die met mais gevoerd zijn, zijn veel lekkerder.
Moest gelijk aan Cornfed denken, die assistent van Duckman
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_30113978
quote:
Op dinsdag 30 augustus 2005 22:04 schreef turnpike het volgende:
Voor liefhebbers van deze serie is ook het nieuwe programma van Arjen Ederveen aan te raden "Wroeten" over het wel en wee van zijn biologische moestuintje.
Details?
Waar wordt dat uitgezonden?
  dinsdag 30 augustus 2005 @ 23:51:05 #113
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_30115934
Weer vergeten

(Heb na gorden ramsay the contender zitten kijken )
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_30118942
Was zeker weer de moeite waard om te kijken

Hoewel dat van de ruiten zonder vliegjes erop niet helemaal waar was, zag toch duidelijk wat geplette beestjes op het ruit zitten.
Atje zeggen is adje doen!
  woensdag 31 augustus 2005 @ 09:33:03 #115
99899 turnpike
have spacesuit, will travel
pi_30123092
quote:
Op dinsdag 30 augustus 2005 23:02 schreef TheTh1ng het volgende:

[..]

Details?
Waar wordt dat uitgezonden?
Dagelijks, ned 3 19.00u

a votre service
We blijven ons verzetten! En weten doen we niks...
pi_30125438
quote:
Op dinsdag 30 augustus 2005 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond het trouwens erg grappig dat die argentijnen zeggen, Soja als varkensvoer, gatver, das niet lekker. Nee, varkens die met mais gevoerd zijn, zijn veel lekkerder.
ja en hoe ze erbij stond te lachen hehe
pi_30143550
Heb vandaag de laatste 2 afleveringen even bekeken en die biggetjes zijn erg stoer .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  vrijdag 2 september 2005 @ 10:39:26 #118
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_30194968
Interessante aflevering idd.
  dinsdag 13 september 2005 @ 20:50:06 #119
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_30551797
Vanavond weer, ik denk, ik remind ff, en nu is er andere tijden, ook leuk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 13 september 2005 @ 21:53:28 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_30554130
Ik heb me kostelijk vermaakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_30554152
Het maken van spaghetti kost meer handwerk
Schaamteloos liegen
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_30554349
Honig. Van de vieze poeders om vreten mee te maken. Geen een product van hun waarvan ik zeg "DAT vind ik nou echt lekker." Dus dat beetje liegen erbij mag ook wel.

Groetjes,

veldmuis
  dinsdag 13 september 2005 @ 22:12:05 #123
58683 NewOrder
markt anarchist
pi_30554851
Ik koop nooit pasta in zo'n kartonnen doos, die smaakt inderdaad naar karton. En als ik me niet vergis kosten de verschillende pasta's in plastic zakken van AH huismerk en Grand Italia gewoon hetzelfde (per merk), op de tagliatelle na dan.
Overigens een leuke uitzending.
pi_30561113
Dit was weer een heerlijk ouderwetse aflevering. Wat staat er op het pakje en waarom staat dat daar, want het is niet waar!
Atje zeggen is adje doen!
  woensdag 14 september 2005 @ 01:39:27 #125
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_30561274
Vond het leuke aflevering.
pi_30589902
quote:
Op dinsdag 13 september 2005 21:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb me kostelijk vermaakt
Inderdaad, de vertrouwde praktijk weer. Het smaakt naar karton
quote:
Op woensdag 31 augustus 2005 01:23 schreef At_Fundum het volgende:
Hoewel dat van de ruiten zonder vliegjes erop niet helemaal waar was, zag toch duidelijk wat geplette beestjes op het ruit zitten.
Ja he, die auto komt natuurlijk uit de stad, de vuilnisbelt daar biedt wel vliegjes.
  dinsdag 20 september 2005 @ 21:22:40 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_30770869
nu, na de reclame, NL 3
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 september 2005 @ 21:24:03 #128
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_30770917
Over maandverband.
Dat moet ik natuurlijk zien.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Trouwste user 2022 dinsdag 20 september 2005 @ 21:49:56 #129
7889 tong80
Spleenheup
pi_30771946
Ik zit smakelijk te genieten. Vrouwen worden bedonderd bij het leven. Een inlegkruisje is te vergelijken met een dot watten in je mond waardoor je een droge bek krijgt


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  dinsdag 20 september 2005 @ 21:54:00 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_30772119
Blijft toch een soort programma met de muis voor volwassenen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 september 2005 @ 21:55:10 #131
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_30772163
Ik heb me rot gelachen om die beurs waar alleen maar mannen rondliepen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_30772363
Die van vandaag bekijk ik volgende week wel . Vandaag de aflevering van vorige week bekeken over de macaroni erg leuk .
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zondag 2 oktober 2005 @ 04:58:05 #133
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_31106469
die instant aardappelpuree
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Trouwste user 2022 dinsdag 4 oktober 2005 @ 14:03:46 #134
7889 tong80
Spleenheup
pi_31174016
Vanavond over achterham.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 14:08:07 #135
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_31174131
quote:
Op dinsdag 4 oktober 2005 14:03 schreef tong80 het volgende:
Vanavond over achterham.
Ik ga zeker kijken, zal wel over het water in de ham gaan foutje, dat was met kipfilets
  Trouwste user 2022 dinsdag 4 oktober 2005 @ 14:13:52 #136
7889 tong80
Spleenheup
pi_31174286
Black-Hole het gaat idd over het toevoegen van water


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 14:20:14 #137
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_31174489
Toch wel, de meeste ham smaakt ook naar niks en is ook altijd zo mooi rond en vierkant
  Trouwste user 2022 dinsdag 4 oktober 2005 @ 14:25:36 #138
7889 tong80
Spleenheup
pi_31174654
Als ik ham ontdooi uit de vriezer is het inderdaad kledder nat. Nooit bij stil gestaan hoe dat komt.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 14:30:02 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31174804
quote:
Op dinsdag 4 oktober 2005 14:25 schreef tong80 het volgende:
Als ik ham ontdooi uit de vriezer is het inderdaad kledder nat. Nooit bij stil gestaan hoe dat komt.


Bij het bevriezen kristaliseerd water en zet uit, dit maakt de celwanden van het vlees kapot, en lekt de celinhoud uit de cellen.
Dat ontdooit vlees dus vocht verliest zegt niet zoveel over het toevoegen van water.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Trouwste user 2022 dinsdag 4 oktober 2005 @ 14:34:00 #140
7889 tong80
Spleenheup
pi_31174912
Ja maar bij andere vleeswaren is het lang niet zo erg. Rosbief bijvoorbeeld is gewoon droog.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 14:45:04 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31175256
quote:
Op dinsdag 4 oktober 2005 14:34 schreef tong80 het volgende:
Ja maar bij andere vleeswaren is het lang niet zo erg. Rosbief bijvoorbeeld is gewoon droog.
Jij vriest vleeswaren in?
Ik dacht dat je het over rauw vlees had
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Trouwste user 2022 dinsdag 4 oktober 2005 @ 14:47:53 #142
7889 tong80
Spleenheup
pi_31175338
quote:
Op dinsdag 4 oktober 2005 14:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jij vriest vleeswaren in?
Ik dacht dat je het over rauw vlees had
Sorry dan begrepen we elkaar verkeerd. Is dat raar dan ? Om vleeswaren in te vriezen ? Ik koop altijd veel tegerlijk. Vooral rosbief.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_31187672
Waar vind je nou zo'n goede slager? (Ik zou bijna ambachtelijke slager zeggen )
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 21:56:35 #144
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31187731
Voor mij dus nooit ham.
Sowieso geen varkensvlees.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 21:56:52 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31187739
Lekker, zo een waterhammetje
Heb hier een pakje Delicatesse Achterham Gekookt van de Aldi
Bevat Varkensvlees, zout, specerijen, suiker, conserveermiddel, nitrietpekelzout en antioxidant.
Maar geen water.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 21:57:37 #146
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_31187766
Hele mooie aflevering weer, vooral die echte slager die even laat zien hoe het wel moet. Echt vakwerk dus.
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 21:58:26 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31187799
quote:
Op dinsdag 4 oktober 2005 21:54 schreef SuperRembo het volgende:
Waar vind je nou zo'n goede slager? (Ik zou bijna ambachtelijke slager zeggen )
Met een lantaarntje, helaas
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 21:59:12 #148
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_31187819
quote:
Op dinsdag 4 oktober 2005 21:54 schreef SuperRembo het volgende:
Waar vind je nou zo'n goede slager? (Ik zou bijna ambachtelijke slager zeggen )
Je weet nu hoe echte ham eruit ziet, de meeste ambachtelijke slagers hebben deze hammen wel.
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 21:59:38 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31187833
quote:
Op dinsdag 4 oktober 2005 21:57 schreef Black-Hole het volgende:
Hele mooie aflevering weer, vooral die echte slager die even laat zien hoe het wel moet. Echt vakwerk dus.
Ik vind het altijd knap van de keuringsdienst dat ze deze vakmensen weten te vinden, das best lastig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 22:05:27 #150
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_31187989
Dit verwateren is volgens mij alleen maar bij gekookte ham, bij rauwe ham lijkt me dit niet mogelijk omdat deze gedroogd wordt. Toch?
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 22:11:47 #151
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31188171
Ook bij Ganda-ham gebruikt men geen water:

Voor de productie van de natuurlijk gedroogde Ganda Ham, gebruikt men slechts drie ingrediënten: varkensvlees, zeezout en... de tijd. Er worden geen nitriet, smaak- of kleurstoffen toegevoegd. Het ambachtelijk proces van het droogzouten en de natuurlijke rijping hebben een specifiek en rijk aroma als resultaat.


Volgens de overlevering
Het productieproces is volledig geënt op de traditionele methode van de varkenshouders. De uitgeselecteerde achterhammen worden aangeleverd en stuk voor stuk geïnspecteerd op hun kwaliteit. Elke ham wordt gewogen en gelabeld om de traceerbaarheid te verzekeren. Om de verse hammen na het transport op gelijke kerntemperatuur te brengen, worden ze een tot twee dagen geacclimatiseerd in de koelkamer.

Eerste zouting
De hammen worden uitsluitend ingewreven met zeezout. Nadat het resterende bloed uit de aderen werd geperst, wrijft men het zwoerd (het vel van de ham) en het vlees in met zout. De zoutmachine strooit een extra laagje droog (zee)zout op de hammen, die nogmaals manueel worden bijgezouten. Dan verdwijnen ze voor een week in de zoutkamers bij een temperatuur van 2 tot 4 °C. Het zout onttrekt vocht uit het vlees, lost op en dringt in het vlees. Het onttrokken water verdampt.

Tweede zouting
Na een week wordt het resterende zout weggeblazen. Het vlees wordt door masseren opnieuw soepel gemaakt, waardoor het gemakkelijker zout opneemt. De varkenshouders van weleer deden dit door de hammen te rollen. Zo rusten ze gedurende twee weken.

Ontzouten, wassen en rijpen
Vroeger werden de hammen vervolgens schoongeborsteld. Bij de Ganda Ham blaast men de drooggezouten hammen schoon. Nu worden ze opgehangen aan kaders, dus niet gestapeld zoals bij het industriële pekelproces. Het vlees rijpt twee maanden lang in gekoelde rijpkamers. Ondertussen dringt het zout tot diep in de ham. Tijdens het rijpen verdampt het water aan de oppervlakte, zodat zich zeer fijne zoutkristallen vormen aan de buitenzijde. Daarom krijgen de hammen op het einde van het rijpingsproces een douchebeurt.

Drogen
Vroeger lieten de boeren de hammen verder drogen in de schuur, waar het verfijnde aroma zich optimaal kon ontwikkelen. De Ganda Ham wordt opgehangen in licht geventileerde droogkamers bij een temperatuur van ongeveer 17 °C. De combinatie van koelelementen, ventilatie en constante temperatuur laat de hammen verder uitdrogen. In deze droogkamers bereikt men na jaren een optimaal bacteriologisch evenwicht. Zo kunnen de natuurlijke fermenten hun werk doen en een traag, enzymatisch proces op gang brengen.


Smouten
Na tien weken drogen, vormt zich een droge korst op de snijkant van de ham. Daarom wrijft men de snijkant bij het been in met een mengsel van smout (reuzel), bloem, peper en zout. De Ganda Ham wordt verder gedroogd tot hij minimum 9 maanden oud is. Tijdens het drogen wordt de kwaliteit van de hammen continu gecontroleerd. De rijpingsmeester prikt met een priemvormig paardenbeen in het vlees. Wanneer hij het puntige bot uit het vlees trekt en onder de neus houdt, vertelt het rijke aroma de staat van rijping.


Afwassen en ontbenen
Na 9 maanden worden de kleinere hammen opnieuw gewassen om het smoutlaagje te verwijderen. Grotere hammen rijpen verder tot ze 12 à 14 maanden oud zijn.
De hammen zijn nu klaar om, met of zonder been, verkocht te worden. Het ontbenen van de hammen gebeurt in de ‘uitbeenzaal’. Hier worden de hammen achtereenvolgens ontdaan van het been, opgekuist (om de ranzige bijsmaak van geoxideerd vet tijdens het droogproces te verwijderen), dichtgenaaid, in een vorm geperst, voorzien van het brandmerk GANDA en vacuüm verpakt. Hierbij krijgt elke ham nogmaals een rigoureuze kwaliteitscontrole. Hammen die niet voldoen worden onherroepelijk verwijderd.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 22:14:11 #152
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_31188246
Ganda ham is zo lekker, toen ik nog in de horeca werkte werd deze ham aan tafel gesneden. Erg mooi gezicht om zo'n hele ham te zien.
pi_31188361
Niet zo'n heel schokkende aflevering wat mij betreft, hebben ze in het begin ook niet een vrijwel identieke aflevering gemaakt over kipfilets?

Verder keek het wel weer lekker weg als een soort van Klokhuis, altijd interessant om de productieprocessen te bekijken en natuurlijk hulde voor de vakslager. En ergens blijft het pesten van de klantenservice met vervelende doorvraagvragen ook wel vermakelijk.
Atje zeggen is adje doen!
  dinsdag 4 oktober 2005 @ 22:37:31 #154
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31189002
quote:
Op dinsdag 4 oktober 2005 22:17 schreef At_Fundum het volgende:
En ergens blijft het pesten van de klantenservice met vervelende doorvraagvragen ook wel vermakelijk.
Die muts van klantenservice die als antwoord op de vraag wat het verschil tussen schouder- en achterham als antwoord en oplossing gaf: "Achterham wordt gemaakt van de achterham en schouderham van de schouderham"
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 5 oktober 2005 @ 11:08:34 #155
131980 kippenek
Ik mis Jezus.
pi_31198977
quote:
Op dinsdag 4 oktober 2005 22:17 schreef At_Fundum het volgende:
Niet zo'n heel schokkende aflevering wat mij betreft
Niet schokkend? Ik moet zeggen dat ik er best van stond te kijken wat onze toekomstige slagers wordt geleerd op een vakschool notabene. Nu kun je wel zeggen, de markt vraagt en krijgt, maar de beste mensen hebben dus, als ze van school komen, geen flauw benul hoe je een échte ham maakt - misschien dat er een paragraaf in een boek aan gewijd wordt als we geluk hebben.

De opmerking van de échte slager dat het verboden zou moeten worden het product wat als 'ham' verkocht werd onder die naam aan de man te brengen vond ik dan ook geheel terecht. Maar goed, de consument koopt toch wel, of het nou plofkippen, waterfilets of ingespoten ham is.
[GEZ] Messias, die liefde en vrede komt brengen in verwarde wereld. Betere behandeling beloofd ivm vorige malen. Spoed.
  woensdag 5 oktober 2005 @ 12:02:32 #156
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_31200297
Ik had al veel respect voor slagers ,maar dat is nu alleen nog maar gegroeid. Ik ga na het zien van deze aflevering proberen helemaal nooit meer vlees uit de supermarkt te kopen; ik zet nu mijn principes nog wel eens aan de kant voor gehakt of heel soms een schnitzel.
Ik heb al een boek.
  woensdag 5 oktober 2005 @ 12:26:41 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31200865
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 12:02 schreef Rio het volgende:
Ik had al veel respect voor slagers ,maar dat is nu alleen nog maar gegroeid. Ik ga na het zien van deze aflevering proberen helemaal nooit meer vlees uit de supermarkt te kopen; ik zet nu mijn principes nog wel eens aan de kant voor gehakt of heel soms een schnitzel.
jammer alleen dat slagers als deze man echt uitzondering zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 5 oktober 2005 @ 12:28:58 #158
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_31200936
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

jammer alleen dat slagers als deze man echt uitzondering zijn
Eens. Is kwestie van goede slager selecteren door vragen te stellen en je gevoel te laten spreken. Maar naar welke slager je ook gaat: je wordt niet zo keihard voor de gek gehouden als bij vlees uit de supermarkt het geval is.
Ik heb al een boek.
pi_31201122
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 11:08 schreef kippenek het volgende:

[..]

Niet schokkend? Ik moet zeggen dat ik er best van stond te kijken wat onze toekomstige slagers wordt geleerd op een vakschool notabene. Nu kun je wel zeggen, de markt vraagt en krijgt, maar de beste mensen hebben dus, als ze van school komen, geen flauw benul hoe je een échte ham maakt - misschien dat er een paragraaf in een boek aan gewijd wordt als we geluk hebben.

De opmerking van de échte slager dat het verboden zou moeten worden het product wat als 'ham' verkocht werd onder die naam aan de man te brengen vond ik dan ook geheel terecht. Maar goed, de consument koopt toch wel, of het nou plofkippen, waterfilets of ingespoten ham is.
De vakschool waar je het over hebt was, als ik goed opgelet heb, geen slagers opleiding. Het was een of andere opleiding voedseltechnologie en dan vind ik het niet heel vreemd dat ze die arme kinderen dit soort zaken leren, het is tenslotte voedseltechnologie. Niet dat ik het er mee eens ben, maar goed.

Mochten mensen in omgeving bollenstreek nog een echte slager zoeken, in Noordwijkerhout zit mijn held in ieder geval. Ik slacht bij hem ook eigen vee en die kerel weet nog hoe het moet. Verder maakt hij bijna alles zelf, van ham tot droge worst.
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  woensdag 5 oktober 2005 @ 12:54:34 #160
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_31201600
Ik heb al een boek.
  woensdag 5 oktober 2005 @ 12:59:56 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31201753
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 12:28 schreef Rio het volgende:

[..]

Eens. Is kwestie van goede slager selecteren door vragen te stellen en je gevoel te laten spreken. Maar naar welke slager je ook gaat: je wordt niet zo keihard voor de gek gehouden als bij vlees uit de supermarkt het geval is.
Bij verpakte vleeswaren staat er op wat er in zit.
Maar je wordt idd bij veel supermarkten beflikkerd met het vlees, AH vind ik echt heel slecht met het vlees bijvoorbeeld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Trouwste user 2022 woensdag 5 oktober 2005 @ 17:08:14 #162
7889 tong80
Spleenheup
pi_31208635
Albert Hein is vreselijk inderdaad.

Leuke aflevering weer, groot respect voor die slager.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 5 oktober 2005 @ 18:03:10 #163
862 Arcee
Look closer
pi_31210219
Geweldig, wat een vakman, die slager.
Never in the entire history of calming down did anyone ever calm down after being told to calm down.
pi_31213116
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 12:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bij verpakte vleeswaren staat er op wat er in zit.
Maar je wordt idd bij veel supermarkten beflikkerd met het vlees, AH vind ik echt heel slecht met het vlees bijvoorbeeld.
Vreemd, mijn AH heeft juist beter vlees dan de meeste andere supermarkten waar ik geweest ben. Krijgen die het vanuit een centraal punt aangeleverd?
Are you pondering what I'm pondering?
pi_31255892
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 12:35 schreef Drive-r het volgende:

[..]

in Noordwijkerhout zit mijn held in ieder geval. Ik slacht bij hem ook eigen vee en die kerel weet nog hoe het moet. Verder maakt hij bijna alles zelf, van ham tot droge worst.
Adres?
  vrijdag 7 oktober 2005 @ 15:41:13 #166
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31256002
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 19:48 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Vreemd, mijn AH heeft juist beter vlees dan de meeste andere supermarkten waar ik geweest ben. Krijgen die het vanuit een centraal punt aangeleverd?
hij noemde ook een voorbeeld. slagers, daar moet je heen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 7 oktober 2005 @ 16:10:17 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31256755
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 19:48 schreef Mini_rulez het volgende:

[..]

Vreemd, mijn AH heeft juist beter vlees dan de meeste andere supermarkten waar ik geweest ben. Krijgen die het vanuit een centraal punt aangeleverd?
AFAIK ja, uit Groenlo.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 oktober 2005 @ 18:01:04 #168
131980 kippenek
Ik mis Jezus.
pi_31260392
Hahahaha, die maandverbandaflevering zeg! . Net gekeken via de website, wat een business!
En die beurs! . Echt een vrouwenwereldje ja. .
[GEZ] Messias, die liefde en vrede komt brengen in verwarde wereld. Betere behandeling beloofd ivm vorige malen. Spoed.
pi_31260849
quote:
Op vrijdag 7 oktober 2005 15:37 schreef Solitarias het volgende:

[..]

Adres?
Slager Klein
vd Weydenln 1
2211JK Noordwijkerhout

Twee broers en allebei gewoon super met vlees!
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_31263054
http://www.slagerijklein.nl Ik zal er eens gaan kijken, is niet zo ver weg voor mij
pi_31275508
quote:
Op vrijdag 7 oktober 2005 19:31 schreef Rapaille het volgende:
http://www.slagerijklein.nl Ik zal er eens gaan kijken, is niet zo ver weg voor mij
Grappig, nooit geweten dat ze die site hadden. Ik ben gewoon blij dat ik er terecht kan. Met name voor grotere diners ideaal als ik op zoek ben naar een mooi stuk vlees. Met een telefoontje kan ik alles krijgen op mijn manier, sommige hele stukken worden nu eenmaal standaard niet meer zo geslacht!
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_31287504
quote:
Op zaterdag 8 oktober 2005 07:07 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Grappig, nooit geweten dat ze die site hadden. Ik ben gewoon blij dat ik er terecht kan. Met name voor grotere diners ideaal als ik op zoek ben naar een mooi stuk vlees. Met een telefoontje kan ik alles krijgen op mijn manier, sommige hele stukken worden nu eenmaal standaard niet meer zo geslacht!
haha heb een beetje lopen googlen Ik kom zelf uit Noordwijk dus dat stukje rijden is goed te doen voor een goed stuk vlees
pi_31294975
quote:
Op zaterdag 8 oktober 2005 18:26 schreef Rapaille het volgende:

[..]

haha heb een beetje lopen googlen Ik kom zelf uit Noordwijk dus dat stukje rijden is goed te doen voor een goed stuk vlees
Ik kom zelf ook uit Noordwijk, maar in Noordwijk is simpelweg geen enkele normale slager meer, ze zijn allemaal van een bedenkelijk niveau...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_31295837
Heeerlijk programma om naar te kijken
"The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you."
pi_31299838
quote:
Op vrijdag 7 oktober 2005 18:17 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Slager Klein
vd Weydenln 1
2211JK Noordwijkerhout

Twee broers en allebei gewoon super met vlees!
Ik ga er heen binnenkort... wil zelf nog een keer een hele achterpoot pekelen etc...
pi_31317408
quote:
Op dinsdag 13 september 2005 22:12 schreef NewOrder het volgende:
Ik koop nooit pasta in zo'n kartonnen doos, die smaakt inderdaad naar karton. En als ik me niet vergis kosten de verschillende pasta's in plastic zakken van AH huismerk en Grand Italia gewoon hetzelfde (per merk), op de tagliatelle na dan.
Overigens een leuke uitzending.
Enige echt goeie pasta die je in NL redelijk goed kunt krijgen is van Barilla, wat betreft pasta is de plusmarkt trouwens de beste NL supermarkt qua kwaliteit in het assortiment.

Gebruik zelf altijd Barilla (Komt allemaal mee uit Italie, soms Frankrijk) of Divella (Italiaanse Groothandel in Hedel http://www.silletti.nl/ voor particulieren alleen zaterdag 10-16 uur) en soms De Cecco.

Dat hele honig gebeuren heeft gewoon niks met pasta te maken, die Italianen die hun neus ervoor ophaalden waren nog mild.

En als je dan een goeie pasta gekocht hebt, is het bereiden de volgende stap, want dat kunnen ze hier in NL ook zelden.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_31346754
Morgen:
quote:
Chocolade en Sinaasappelsap 1

Uitzending: dinsdag 11 oktober
21.25 uur op Nederland 3

Teun van de Keuken is Nederlands eerste chocoladecrimineel. Hij is, tegen zijn zin, nog op vrije voeten. Zijn chocoladekruistocht voert hem van Capitool in Washington tot Binnenhof in Den Haag. Maar hoe lang nog?
De Keuringsdienst heeft inmiddels 's werelds eerste slaafvrije repen in de
kast liggen.

En... de Dienst duikt in de sinaasappelsap. Vanavond het eerste deel.

Het meest gedronken sap ter wereld is jus d’orange. Vers geperst juicht het
pak sap. Maar wat is dat dan? En kun je ook niet vers persen? Ook mooi: direct geperst. De Keuringsdienst van Waarde kijkt waar het sap vandaan komt en raakt verzeild in een Braziliaanse sinaasappelsapfabriek die groter is dan de hoogovens.

Honderdduizend sinaasappels per minuut direct en vers geperst. Vierentwintig uur per dag. Maar hoelang duurt het voordat de sap uit het pak in het glas zit? Wat is sinaasappelsap zonder sap? En is Coolbest koel beter?

Sinaasappelsap deel 2: dinsdag 18 oktober 21.25, Net3

O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
  Trouwste user 2022 dinsdag 11 oktober 2005 @ 17:17:36 #178
7889 tong80
Spleenheup
pi_31361365
Lijkt me weer interessant.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  dinsdag 11 oktober 2005 @ 17:29:48 #179
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31361635
ik hoop dat ze ook het verhaal behandelen waar sprake is van bietenpulp als 'vruchtvlees'. kan ik eindelijk zien of het een broodje aap is.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_31361812
Ik dacht dat ze kokos gebruikten als vruchtvlees?
Zu'j net zien met dit weer, wul de waag'n niet pakk'n
  dinsdag 11 oktober 2005 @ 18:54:59 #181
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_31363762
quote:
Op dinsdag 11 oktober 2005 17:29 schreef zoalshetis het volgende:
ik hoop dat ze ook het verhaal behandelen waar sprake is van bietenpulp als 'vruchtvlees'. kan ik eindelijk zien of het een broodje aap is.
Dat verhaal ken ik ook, misschien onthullen ze het vanavond. Ben benieuwd.
  dinsdag 11 oktober 2005 @ 21:54:14 #182
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_31368043
Volgende week dus de ontknoping van het 'Geheim van Tropicana'
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 11 oktober 2005 @ 21:55:54 #183
58683 NewOrder
markt anarchist
pi_31368085
quote:
Op dinsdag 11 oktober 2005 21:54 schreef golfer het volgende:
Volgende week dus de ontknoping van het 'Geheim van Tropicana'
En van Coolbest... die mag je voortaan uit de koelkast laten.
  Trouwste user 2022 dinsdag 11 oktober 2005 @ 21:56:00 #184
7889 tong80
Spleenheup
pi_31368087
Niks aan vandaag. Volgende week verder.

Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_31369720
quote:
Op dinsdag 11 oktober 2005 21:55 schreef NewOrder het volgende:

[..]

En van Coolbest... die mag je voortaan uit de koelkast laten.
Precies, is voornamelijk marketing. Wat wel waar is dat Coolbest in blinde smaaktests beter in de smaak valt bij mensen. Ik dacht dat dit te maken heeft met de kwaliteit van de sinaasappels maar zeker weten doe ik het niet
  woensdag 12 oktober 2005 @ 01:51:45 #186
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31374765
quote:
Op dinsdag 11 oktober 2005 22:46 schreef Rapaille het volgende:

[..]

Precies, is voornamelijk marketing. Wat wel waar is dat Coolbest in blinde smaaktests beter in de smaak valt bij mensen. Ik dacht dat dit te maken heeft met de kwaliteit van de sinaasappels maar zeker weten doe ik het niet
zoetigheid (langer laten rijpen) en smaak zal best een belangrijk punt zijn bij smaaktests. het zal wel te maken hebben met de mate van verdunning nadat het als 'geconcentreerd' weer wordt verdunt.

beetje zoals de ham dus. de een heeft 60 % water en smaakt nog steeds een beetje naar ham, terwijl de 0% waterham beter smaakt en de prijs daardoor hoger ligt.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_31392324
quote:
Op vrijdag 7 oktober 2005 19:31 schreef Rapaille het volgende:
http://www.slagerijklein.nl Ik zal er eens gaan kijken, is niet zo ver weg voor mij
Noordwijk is niet echt in de buurt voor mij, maar gelukkig staat er op die website een lijst met leden van dezelfde "ambachtelijke" slagers en worstmakers vereniging. In ben bij Slagerij Mulder in Wijk bij Duurstede geweest. De ham is in ieder geval erg lekker
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_31392699
quote:
Op woensdag 12 oktober 2005 20:57 schreef SuperRembo het volgende:

[..]

Noordwijk is niet echt in de buurt voor mij, maar gelukkig staat er op die website een lijst met leden van dezelfde "ambachtelijke" slagers en worstmakers vereniging. In ben bij Slagerij Mulder in Wijk bij Duurstede geweest. De ham is in ieder geval erg lekker
Haha, steun de ambachtelijke slager!!! Maar serieus, was het een beetje een goeie zaak?
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
pi_31393330
quote:
Op woensdag 12 oktober 2005 21:09 schreef Drive-r het volgende:

[..]

Haha, steun de ambachtelijke slager!!! Maar serieus, was het een beetje een goeie zaak?
Ja, voor zover je in 1 bezoek kan beoordelen. De ham is smaakvol, maar ik weet eigenlijk niet zeker of ze die daar zelf gemaakt hadden. Niet eens duur trouwens. Ik had ook een droge worst die ze daar zelf gemaakt hadden (smaakte ook goed) en een rookworst (nog niet geproefd).
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
  donderdag 13 oktober 2005 @ 11:48:55 #190
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_31405483
Ik ga een keer per week naar deze slager: http://www.slagerij-scholtes.nl/over%20scholtes.htm
En afgelopen zaterdag zag ik net Erica Terpstra weggaan met haar chauffeur toen ik er naar binnen ging
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_31406568
quote:
Op donderdag 13 oktober 2005 11:48 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik ga een keer per week naar deze slager: http://www.slagerij-scholtes.nl/over%20scholtes.htm
En afgelopen zaterdag zag ik net Erica Terpstra weggaan met haar chauffeur toen ik er naar binnen ging
Ha, die ken ik ook! Daar gingen we vroeger heen, tegenwoordig dus meer naar slager Klein. Goed dat je hem even hierop zet, ik zit tegenwoordig vaak in de buurt en dan is het makkelijk!
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  donderdag 13 oktober 2005 @ 12:45:54 #192
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_31406951
Ik woon zelf aan de hele andere kant van Rijswijk, maar op zaterdag ga ik vaak naar de markt in Oud-Rijswijk en dan natuurlijk ook even daar langs
Bij mij in de buurt zit er alleen zo'n prutslager met aanbiedingen van 3 kilo gehakt voor 5 euro enzo
1 keer vlees daar gehaald, was het bedorven
Dan maar een stukkie rijden voor een echte slager
Mijn opa (paardenslager en later ook rundvleesslager) maakte natuurlijk de beste vleeswaren (rookvlees, worsten, ham etc etc) klaar, maar ja, die beste man is er al eventjes niet meer, dus dat gaat niet
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 13 oktober 2005 @ 12:53:08 #193
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_31407143
Deze slagerij is trouwens ook erg goed (helaas geen website):
Specialiteitslagerij Dick Vrijenhoek
Herenstr 59
2282BR Ryswyk ZH
Tel: 070-3992409
Fax: 070-3992409
Scharrelslagerij
O.a. paardenvlees

Maar helaas wel heel erg duur, paardenbiefstuk voor 25 euro per kilo vind ik niet echt leuk meer.
Erg lekker vlees, maar erg duur en dan ga ik dus liever naar Scholtes toe, waar ze ook veel meer soorten vlees hebben
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_31407316
[Hamtip:]

Slagerij de Rode Os
Rijperweg 54
Middenbeemster

[/Hamtip]

  dinsdag 18 oktober 2005 @ 19:11:55 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31540702
*kick*
Vanavond weer, over sjokkola en sinasssapppelsap
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 19:35:43 #196
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_31541287
quote:
Op dinsdag 18 oktober 2005 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:
*kick*
Vanavond weer, over sjokkola en sinasssapppelsap
Ging toch alleen maar over sinaasappelsap? Hoe dan ook, ik kijk vanavond weer
pi_31545313
Wie koopt er nog 'koelverse' vruchtensappen...?
  dinsdag 18 oktober 2005 @ 22:06:31 #198
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_31545695
quote:
Op dinsdag 18 oktober 2005 21:53 schreef k_man het volgende:
Wie koopt er nog 'koelverse' vruchtensappen...?
Die reactie van Coolbest: het kan prima buiten de koeling

Toch blijft zelfgeperst sap nog altijd het lekkerst
pi_31558253
"Gekoelde sinaasappelsap is toch een stukje vers-beleving." Haha!
Prachtig detail trouwens: toen Maurice in de fabriek zn oordoppen indeed, dempte de heldere achtergrondmuziek, en hoorde je alleen nog onduidelijke saxofoonklanken. Filmisch.
pi_31686815
Nu op nl 3
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')