Ja...quote:Op zondag 21 november 2004 11:26 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
Even een enigszins gerelateerde vraag: hoe zit het met geld dat je verdient op stage voor je opleiding? Telt dat ook mee als inkomen?
Okee danku. Dan weet ik dat ik volgend jaar mijn bijbaan op moet zeggen als ik LiO ben.quote:Op zondag 21 november 2004 11:53 schreef Mangoworks2002 het volgende:
[..]
Ja...
Maar geldt dat voor hun dan niet net zo goed? Dat kunnen ze toch gewoon niet maken, 3 jaar niks zeggen en dan plotseling goede mensen ermee gaan lastig vallen. Dat doet maar raak! Zij hadden het dan ook gewoon al 3 jaar geleden moeten sturen.quote:Op zondag 21 november 2004 14:33 schreef Neptun3 het volgende:
Eventueel bezwaar had je toen moeten maken op basis van je jaaropgaaf.
Dat denk ik dan weer niet, het is op zich mogelijk dat er in nov/dec veel meer verdiend is.quote:Op zondag 21 november 2004 14:39 schreef Lupa_Solitaria het volgende:
Als op het loonstrookje dat hij meestuurt het cumulatief tot aan oktober staat, dan lijkt me dat toch wel voldoende bewijs, of niet?
Maar het feit dat hij, om het genoemde bedrag te kunnen verdienen, 35 dagen per maand had moeten werken, bewijst toch wel dat er iets niet klopt...quote:Op zondag 21 november 2004 14:41 schreef toiletseatgirl het volgende:
[..]
Dat denk ik dan weer niet, het is op zich mogelijk dat er in nov/dec veel meer verdiend is.
Ik bedacht me net dat je jouw nick op twee verschillende manieren kunt lezen:quote:Op zondag 21 november 2004 14:45 schreef toiletseatgirl het volgende:
-x-
Waarom 'kunnen ze dat niet maken'??quote:Op zondag 21 november 2004 14:37 schreef toiletseatgirl het volgende:
[..]
Maar geldt dat voor hun dan niet net zo goed? Dat kunnen ze toch gewoon niet maken, 3 jaar niks zeggen en dan plotseling goede mensen ermee gaan lastig vallen. Dat doet maar raak! Zij hadden het dan ook gewoon al 3 jaar geleden moeten sturen.
Ja. Tenminste 1 jaar (is verplicht) en vaak word het nog veel langer bewaard.quote:Op zondag 21 november 2004 12:45 schreef KonnieKipke het volgende:
Zouden werkgevers loongegevens van reeds vertrokken medewerkers bewaren?
Is dat niet voor iedere maand dat je boven de limiet zat? Dus als je die limiet in oktober had bereikt, je dus over 3 maanden (oktober,november,december)boete moet betalen? En het teveel ontvangen bedrag willen ze vast ook terug...quote:Op maandag 22 november 2004 10:43 schreef vorkbaard het volgende:
ik heb hetzelfde probleem... ook teveel loon gekregen in 2001. kreeg zaterdag een brief en als ik het goed gelezen heb moet ik per maand (ik denk elke maand van 2001 dus 12) 57 euro boete betalen... is dus ¤684![]()
erg fijn dat ze hier nu pas mee komen![]()
De limiet is niet op maand- maar op jaarbasis, dus dat lijkt me niet. Zou ook niet eerlijk zijn tegenover anderen.quote:Op maandag 22 november 2004 10:54 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
[..]
Is dat niet voor iedere maand dat je boven de limiet zat? Dus als je die limiet in oktober had bereikt, je dus over 3 maanden (oktober,november,december)boete moet betalen? En het teveel ontvangen bedrag willen ze vast ook terug...
Je hoeft je studiefinanciering pas stop te zetten in de maand dat de limiet overschreden wordt. Het lijkt me dat je alleen de maanden (en boete) terug moet betalen die je na het overscheiden van de limiet nog hebt gekregen...quote:Op maandag 22 november 2004 13:28 schreef toiletseatgirl het volgende:
[..]
De limiet is niet op maand- maar op jaarbasis, dus dat lijkt me niet. Zou ook niet eerlijk zijn tegenover anderen.
Ik denk dat dit niet juist heb, ik heb dit net op de site van het IBG gevonden:quote:Op maandag 22 november 2004 14:32 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
[..]
Je hoeft je studiefinanciering pas stop te zetten in de maand dat de limiet overschreden wordt. Het lijkt me dat je alleen de maanden (en boete) terug moet betalen die je na het overscheiden van de limiet nog hebt gekregen...
bijna goed, maar het is dus ¤ 57,51 voor 2001 (inflatie enzo). Verder klopt het...helaasquote:Op maandag 22 november 2004 14:45 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
[..]
Ik denk dat dit niet juist heb, ik heb dit net op de site van het IBG gevonden:
- je krijgt een boete van 72,68 euro per maand over de maanden dat je de OV-studentenkaart in je bezit had of gebruik hebt gemaakt van een vergoeding voor je OV-studentenkaart
Wees blij, mijn bedrag is bijna 2000 euro + 12 x 57 euro boetequote:Op maandag 22 november 2004 10:43 schreef vorkbaard het volgende:
ik heb hetzelfde probleem... ook teveel loon gekregen in 2001. kreeg zaterdag een brief en als ik het goed gelezen heb moet ik per maand (ik denk elke maand van 2001 dus 12) 57 euro boete betalen... is dus ¤684![]()
erg fijn dat ze hier nu pas mee komen![]()
Dat vind ik dus stom, en ga ik zeker bezwaar tegen aantekenen als het zover komt. Ik bereikte pas in november 2001 die limiet. Het zou onzin zijn van jan t/m oktober dan een boete over mijn OV-jaarkaart te betalen.quote:Op maandag 22 november 2004 13:28 schreef toiletseatgirl het volgende:
[..]
De limiet is niet op maand- maar op jaarbasis, dus dat lijkt me niet. Zou ook niet eerlijk zijn tegenover anderen.
Overwerk in vakantiedagen uitbetalen? Volgens mij wordt dat ook verrekend op de jaaropgave.quote:Op maandag 22 november 2004 15:24 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
Ik moet dus zelf maar goed in de gaten houden hoeveel ik verdien dit jaar, ik heb nu nog de mogelijkheid om tot 1 april met terugwerkende kracht de studiefininanciering tot en met oktober 2004 stop te zetten. Mocht dat nodig zijn kost me dat dan waarschijnlijk wel 3 maanden boete(heb alleen OV), maar hoef dan geen 12 maanden op te hoesten...
Heb al aan mijn baas gevraagd of hij mijn overwerk in vakantiedagen wil 'uitbetalen', kan ik dat onzichtbaar meenemen naar 2005. Hopelijk blijf ik zo onder de limiet...
Regel is dat je de OV kaart moest inleveren op het moment dat je over de grens ging (Je kan immers niet aan het begin van het jaar weten dat je over die grens heen gaat, stel je accepteert een job in juni, zou je moeten dokken over januari - juni, slaat dan nergens op), dus als jij gewoon in november je kaartje hebt ingeleverd, is er geen probleem.quote:Op maandag 22 november 2004 16:06 schreef KonnieKipke het volgende:
[..]
Dat vind ik dus stom, en ga ik zeker bezwaar tegen aantekenen als het zover komt. Ik bereikte pas in november 2001 die limiet. Het zou onzin zijn van jan t/m oktober dan een boete over mijn OV-jaarkaart te betalen.![]()
ik heb het zwart op wit hier staan wanneer ik over de grens heen ging.quote:Op maandag 22 november 2004 16:21 schreef Vhiper het volgende:
[..]
Regel is dat je de OV kaart moest inleveren op het moment dat je over de grens ging (Je kan immers niet aan het begin van het jaar weten dat je over die grens heen gaat, stel je accepteert een job in juni, zou je moeten dokken over januari - juni, slaat dan nergens op), dus als jij gewoon in november je kaartje hebt ingeleverd, is er geen probleem.
stel je voor dat je in november over de grens ging... en je levert je OV niet in. Moet je dan een boete over 12 maanden betalen, of over 2?quote:Op maandag 22 november 2004 16:21 schreef Vhiper het volgende:
Regel is dat je de OV kaart moest inleveren op het moment dat je over de grens ging (Je kan immers niet aan het begin van het jaar weten dat je over die grens heen gaat, stel je accepteert een job in juni, zou je moeten dokken over januari - juni, slaat dan nergens op), dus als jij gewoon in november je kaartje hebt ingeleverd, is er geen probleem.
Niet als ze pas in 2005 uitbetaald worden... En al helemaal niet als ik ze gewoon opneem als vakantie...quote:Op maandag 22 november 2004 16:08 schreef KonnieKipke het volgende:
[..]
Overwerk in vakantiedagen uitbetalen? Volgens mij wordt dat ook verrekend op de jaaropgave.
dat vraag ik mij dus ook af. Ik bedoel, ik heb in goed vertrouwen me bewust aan de regels gehouden.. Het is niet zo dat ik moedwillig meer heb verdiend.quote:Op maandag 22 november 2004 17:53 schreef Nivo het volgende:
[..]
stel je voor dat je in november over de grens ging... en je levert je OV niet in. Moet je dan een boete over 12 maanden betalen, of over 2?
Ik heb dit weekend ook zo'n brief gekregen. Meteen gebeld. Je kan kiezen, of het bedrag direct aan ze betalen of het op laten tellen bij je studieschuld. Het was echter nog geen definitieve brief, die moet nog komen. Op de vraag wanneer, ow, we proberen dit jaar, anders begin volgend jaar een keerquote:Op zondag 21 november 2004 12:12 schreef toiletseatgirl het volgende:
Wel raar dat ze dat 3 jaar na dato pas sturen, misschien heb je daarom bepaalde rechten (ik denk aan bijv. een bepaalde verjaringsdatum)?
Hoe kom je aan zo'n hoge studieschuld? Alles op zijn max en een lening, ofzo?quote:Op maandag 22 november 2004 19:42 schreef KonnieKipke het volgende:
nou, in ieder geval 'mooi' dat je het dan bij je studieschuld kan zetten. Kan ook nog wel bij die 37.384,34 euro.. zucht
Laat het me in zo'n geval ff weten, wil ik waarschijnlijk wel mee doenquote:Op maandag 22 november 2004 18:57 schreef KonnieKipke het volgende:
[..]
dat vraag ik mij dus ook af. Ik bedoel, ik heb in goed vertrouwen me bewust aan de regels gehouden.. Het is niet zo dat ik moedwillig meer heb verdiend.
Als ze mij een jaar OV-kaart willen laten betalen, begin ik hierover een rechtszaak.
Lijkt mij 2, nl. die maanden dat je over de grens heen was, ik zie niet in waarom ze dan plotseling een heel jaar terug mogen vorderen.quote:Op maandag 22 november 2004 17:53 schreef Nivo het volgende:
[..]
stel je voor dat je in november over de grens ging... en je levert je OV niet in. Moet je dan een boete over 12 maanden betalen, of over 2?
Mmmm..Zal flink moeten zoeken naar strookjes van ruim 3 jaar terug, maar goed, zit nog bij diezelfde werkgever van toen, dus een werkgeversverklarinkje is ook zo geregeld, dat samen met het goed bewaarde inleverbewijs van de OV kaart en hun eigen opgaven dat ik in 2001 geen cent van ze gehad heb en ze kunnen hun vordering lekker gaan verscheuren.quote:Op maandag 22 november 2004 17:08 schreef KonnieKipke het volgende:
[..]
ik heb het zwart op wit hier staan wanneer ik over de grens heen ging.
Het eerste, anders wil ik ze dat wel ff vertellen. Immers, stel, jij studeert nog in het eerste halfjaar en krijgt (terecht) stufi, in Juni studeer je af en krijg je een mooie baan. Je zet je stufi uiteraard stop en gaat geld met bakken tegelijk verdienen, zodat je in 2004, stel, 20.000 euro verdient. Dan lijkt het me onterecht als ze achteraf gaan zeggen, ja, ho, wacht 's ff, je hebt lekker verdient, dus eigenlijk heb jij dat geld onterecht ontvangen.quote:Op dinsdag 23 november 2004 10:20 schreef miss_dynastie het volgende:
Eerlijk gezegd twijfel ik een beetje... het zou niet logisch zijn als je voor de gehele OV-periode terug zou moeten betalen, maar....
De IB-Groep wisselt jaarlijks gegevens uit met de Belastingdienst. Stel dat je in 2004 meer dan 10.218,46 netto hebt verdiend en je hebt je studiefinanciering niet stopgezet. Wat gebeurt er dan?Het bedrag dat je hebt verdiend boven de grens van 10.218,46 moet je terugbetalen aan de IB-Groep. Natuurlijk hoef je nooit meer terug te betalen dan je in het betreffende kalenderjaar aan beurs en aanvullende beurs hebt ontvangen. Had je in die periode de OV-Studentenkaart in je bezit? Dan wordt er met terugwerkende kracht een boete van 72,68 per maand berekend voor iedere maand dat je je OV-kaart in het bezit had.
Nu is het alleen de vraag of ze met 'die periode' de periode bedoelen waarin je je stufi had moeten stopzetten, of dat ze het hele kalenderjaar bedoelen...
nou ik heb maar eens gebeld, en ze zeiden dat het dus om het gehele jaar gaat. In mijn geval dus 10 of 11 maanden. Kutzooi.quote:Op dinsdag 23 november 2004 08:48 schreef Vhiper het volgende:
[..]
Lijkt mij 2, nl. die maanden dat je over de grens heen was, ik zie niet in waarom ze dan plotseling een heel jaar terug mogen vorderen.
Ze mogen het komen proberen, krijgen ze gewoon een pittig bezwaarschriftje terug. Die miepen aan de telefoon zeggen wel vaker eens wat...quote:Op dinsdag 23 november 2004 11:11 schreef Nivo het volgende:
[..]
nou ik heb maar eens gebeld, en ze zeiden dat het dus om het gehele jaar gaat. In mijn geval dus 10 of 11 maanden. Kutzooi.
oh en GWS, voor jou zat het wel goed dus![]()
![]()
Het gaat om de periode waarin je StuFi hebt ontvangen. Ben jij afgestudeerd en krijg je dus geen StuFi meer volgens mij geeft je opleiding zelfs een seintje aan de IBG en krijg je van de IBG een brief dat je StuFi eindigt, dan mag je verdienen wat je wil, je krijgt immers geen StuFi meer. Het bedrag dat je verdient als je StuFi gestopt is, telt niet meer mee, logisch toch?quote:Op dinsdag 23 november 2004 10:33 schreef Vhiper het volgende:
Dan lijkt het me onterecht als ze achteraf gaan zeggen, ja, ho, wacht 's ff, je hebt lekker verdient, dus eigenlijk heb jij dat geld onterecht ontvangen.
Die indruk kreeg ik ook uit hun (nogal vage) stukje...quote:Op dinsdag 23 november 2004 11:11 schreef Nivo het volgende:
[..]
nou ik heb maar eens gebeld, en ze zeiden dat het dus om het gehele jaar gaat. In mijn geval dus 10 of 11 maanden. Kutzooi.
Yup, dus als je netjes geen stufi meer krijgt en OV ingeleverd hebt voordat je die grens overging, hebben ze niets meer te vorderen, toch?quote:Op dinsdag 23 november 2004 11:15 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Het gaat om de periode waarin je StuFi hebt ontvangen. Ben jij afgestudeerd en krijg je dus geen StuFi meer volgens mij geeft je opleiding zelfs een seintje aan de IBG en krijg je van de IBG een brief dat je StuFi eindigt, dan mag je verdienen wat je wil, je krijgt immers geen StuFi meer. Het bedrag dat je verdient als je StuFi gestopt is, telt niet meer mee, logisch toch?
Balen voor jequote:Op dinsdag 23 november 2004 11:11 schreef Nivo het volgende:
[..]
nou ik heb maar eens gebeld, en ze zeiden dat het dus om het gehele jaar gaat. In mijn geval dus 10 of 11 maanden. Kutzooi.
oh en GWS, voor jou zat het wel goed dus![]()
![]()
Ja, maar dat heeft toch niets met je nieuwe goede baan te makenquote:Op dinsdag 23 november 2004 11:17 schreef Vhiper het volgende:
[..]
Yup, dus als je netjes geen stufi meer krijgt en OV ingeleverd hebt voordat je die grens overging, hebben ze niets meer te vorderen, toch?
Maar als je het dan terugvraagt, geldt het bedrag dat je terugkrijgt als inkomen, toch?quote:Op dinsdag 23 november 2004 11:21 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
[..]
Balen voor je
Maar als ik het goed begrepen heb, heb ik dus een tip voor mensen die lekker veel bij willen verdienen zonder consequenties voor hun stufi: geen loonbelastingverklaring invullen. Dan betaal je wel het volle pond aan belasting, maar dat kun je in het daarop volgende jaar het geld terugvragen van de belasting.
Je hebt dan een laag netto inkomen(waar het om gaat dus), doordat je afgrijzelijk veel aan loonbelasting afdraagt, maar vraagt het dus weer terug in het volgende jaar...
Jawel, want de IB-groep heeft nu inkomens over een heel jaar opgevraagd en ziet dan dat jij in een bepaald jaar een bepaald bedrag hebt verdient. Zij weten echter niet wanneer in het jaar je dit verdient hebt. Heb jij in het eerste half jaar gestudeert en stufi gehad en in het tweede half jaar gewerkt en stufi opgezegd, is er voor hun toch niks te vorderen?quote:Op dinsdag 23 november 2004 11:21 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Ja, maar dat heeft toch niets met je nieuwe goede baan te maken
Wat je na je StuFi doet, doet er niet meer toe volgens mij.
Ja, behalve als je terug moet gaan betalen
Volgens mij ben je verplicht zo'n ding in te vullen, anders kan je werkgever een boete krijgen i.v.m. koppelingswet enzo...Dat anonieme tarief is anders ook lekker pittig...kan je de hoogste schijf belasting gaan aftikken....quote:Op dinsdag 23 november 2004 11:21 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
[..]
Balen voor je
Maar als ik het goed begrepen heb, heb ik dus een tip voor mensen die lekker veel bij willen verdienen zonder consequenties voor hun stufi: geen loonbelastingverklaring invullen. Dan betaal je wel het volle pond aan belasting, maar dat kun je in het daarop volgende jaar het geld terugvragen van de belasting.
Je hebt dan een laag netto inkomen(waar het om gaat dus), doordat je afgrijzelijk veel aan loonbelasting afdraagt, maar vraagt het dus weer terug in het volgende jaar...
Daar heeft Nivo dus om gevraagd, omdat ik ook dacht dat het wellicht bij je inkomen opgeteld zou worden, maar dat is dus kennelijk niet zo. Er staat op de IBG-site wat er als inkomen gerekend wordt en daar staan belastingteruggaven dus niet bij. Daarom twijfelde ikzelf ook, zonder reden zo te horenquote:Op dinsdag 23 november 2004 11:24 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Maar als je het dan terugvraagt, geldt het bedrag dat je terugkrijgt als inkomen, toch?
Het is gewoon erg oppassen....
dat heb ik dus ook nagevraagd toen ik toch aan de phone hing, en zij zei dat dat niet zo was. Maar zoals Vhiper ook al zei: soms zeggen die telefoon miepen ook maar wat.quote:Op dinsdag 23 november 2004 11:24 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Maar als je het dan terugvraagt, geldt het bedrag dat je terugkrijgt als inkomen, toch?
Het is gewoon erg oppassen....
Oh, zo bedoel je. Maar als je dan het hele jaar StuFi hebt ontvangen, heb je dus pech. Dan moet je sowieso je OV voor het hele jaar terugbetalen en de StuFi vanaf het moment dat je over die grens heenging.quote:Op dinsdag 23 november 2004 11:35 schreef Vhiper het volgende:
[..]
Jawel, want de IB-groep heeft nu inkomens over een heel jaar opgevraagd en ziet dan dat jij in een bepaald jaar een bepaald bedrag hebt verdient. Zij weten echter niet wanneer in het jaar je dit verdient hebt. Heb jij in het eerste half jaar gestudeert en stufi gehad en in het tweede half jaar gewerkt en stufi opgezegd, is er voor hun toch niks te vorderen?
Volgens mij niet(weet dat niet zeker), maar je kunt je ook in het hoogste tarief zetten. Aan het eind vraag je met een Tj-biljet(of een ander biljet) de belasting terug...quote:Op dinsdag 23 november 2004 11:38 schreef Vhiper het volgende:
[..]
Volgens mij ben je verplicht zo'n ding in te vullen, anders kan je werkgever een boete krijgen i.v.m. koppelingswet enzo...Dat anonieme tarief is anders ook lekker pittig...kan je de hoogste schijf belasting gaan aftikken....
Lijkt me dat voor je OV kaart ook geldt vanaf het moment dat je er overheen gaat, immers, ze zeggen tegen je dat je je kaart moet inleveren voor je er overheen gaat, je mag hem ervoor dus wel hebben.quote:Op dinsdag 23 november 2004 11:42 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Oh, zo bedoel je. Maar als je dan het hele jaar StuFi hebt ontvangen, heb je dus pech. Dan moet je sowieso je OV voor het hele jaar terugbetalen en de StuFi vanaf het moment dat je over die grens heenging.
Volgens de belastingdienst is het verplicht:quote:Op dinsdag 23 november 2004 11:42 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
[..]
Volgens mij niet(weet dat niet zeker), maar je kunt je ook in het hoogste tarief zetten. Aan het eind vraag je met een Tj-biljet(of een ander biljet) de belasting terug...
Voor zover ik het begrepen heb, kan het dus zo werken...
Ja, maar er staat dus meteen bij wat de gevolgen zijn als ie het toch niet doet. Maar ik geloof dat je sowieso jezelf door middel van dat formulier in het hoogste tarief kan laten plaatsen, als ik me goed herinner...quote:Op dinsdag 23 november 2004 11:48 schreef Vhiper het volgende:
[..]
Volgens de belastingdienst is het verplicht:
"De werknemer is verplicht om van de loonbelastingverklaring het invulblok 'Uw persoonlijke gegevens' en het invulblok 'Ondertekening' in te vullen. Als de werknemer de loonbelastingverklaring niet inlevert, niet ondertekent of zijn naam, adres en woonplaats niet invult, dan moet u 52% loonbelasting inhouden zonder rekening te houden met de loonheffingskorting. Dit moet u ook doen als u weet, of zou moeten weten, dat de werknemer een onjuiste naam of een onjuist adres heeft opgegeven."
http://www.belastingdienst.nl/buitenland/5a6cae3.htm
Klopt, maar ik denk dat wanneer je dit gaat proberen, er wel een controle komt of je wel legaal bent hier...Die loonbelastingverklaring is een soort aanmelding van jou bij de belastingdienst, vul je hem niet in, wordt je anoniem aangegeven, wat kan wijzen op illigale werknemers...quote:Op dinsdag 23 november 2004 11:51 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
[..]
Ja, maar er staat dus meteen bij wat de gevolgen zijn als ie het toch niet doet. Maar ik geloof dat je sowieso jezelf door middel van dat formulier in het hoogste tarief kan laten plaatsen, als ik me goed herinner...
Bestaan die tariefgroepen eigenlijk nog wel, nu dat boxensyteem er is? Ik kan geen tariefgroepenformulier vinden hier, wel een loonbelastingverklaring(dus of je wilt dat loonheffing wordt toegepast of niet)...quote:Op dinsdag 23 november 2004 11:56 schreef Vhiper het volgende:
[..]
Klopt, maar ik denk dat wanneer je dit gaat proberen, er wel een controle komt of je wel legaal bent hier...Die loonbelastingverklaring is een soort aanmelding van jou bij de belastingdienst, vul je hem niet in, wordt je anoniem aangegeven, wat kan wijzen op illigale werknemers...
Ik weet niet of werkgevers daar graag in mee willen gaan...
Nee, tariefgroepen zijn met de komst van het boxensysteem en de heffingskortingen afgeschaft.quote:Op dinsdag 23 november 2004 12:04 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
[..]
Bestaan die tariefgroepen eigenlijk nog wel, nu dat boxensyteem er is? Ik kan geen tariefgroepenformulier vinden hier, wel een loonbelastingverklaring(dus of je wilt dat loonheffing wordt toegepast of niet)...
He, wat jammer nou, dan is het enige wat je nog kan doen nergens de loonheffingskorting toepassen...quote:Op dinsdag 23 november 2004 12:35 schreef Vhiper het volgende:
[..]
Nee, tariefgroepen zijn met de komst van het boxensysteem en de heffingskortingen afgeschaft.
Dat zou logischerwijs ook zo moeten zijn, maar blijkbaar is het anders...quote:Op dinsdag 23 november 2004 11:46 schreef Vhiper het volgende:
[..]
Lijkt me dat voor je OV kaart ook geldt vanaf het moment dat je er overheen gaat, immers, ze zeggen tegen je dat je je kaart moet inleveren voor je er overheen gaat, je mag hem ervoor dus wel hebben.
En daarom geloof ik die miepen aan de telefoon niet. Die zien ook dezelfde foldertjes als wij en die zien het woordje "Jaar" en roepen dan maar wat. Als ze het hele jaar van die kaart terug willen, krijgen ze zeker een bezwaarschrift met bewijzen.quote:Op dinsdag 23 november 2004 12:48 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Dat zou logischerwijs ook zo moeten zijn, maar blijkbaar is het anders...
wat wil je bewijzen dan? Als jij die kaart had, en je had hem niet mogen hebben dan ben je de lul. Tenminste, als het klopt wat die miep zei dus.quote:Op dinsdag 23 november 2004 13:24 schreef Vhiper het volgende:
[..]
En daarom geloof ik die miepen aan de telefoon niet. Die zien ook dezelfde foldertjes als wij en die zien het woordje "Jaar" en roepen dan maar wat. Als ze het hele jaar van die kaart terug willen, krijgen ze zeker een bezwaarschrift met bewijzen.
Ik geloof dus niet wat die miep jou vertelt heeft. In de brochures en folders staat duidelijk dat je de OV kaart moet inleveren in de maand dat je de grens overschrijdt, dan kunnen ze ook niet de voorgaande maanden terugvorderen als je dat gewoon netjes gedaan hebt:quote:Op dinsdag 23 november 2004 13:25 schreef Nivo het volgende:
[..]
wat wil je bewijzen dan? Als jij die kaart had, en je had hem niet mogen hebben dan ben je de lul. Tenminste, als het klopt wat die miep zei dus.
Terugwerkende kracht voor die maanden die je hem ten onrechte in bezit had was duidelijker geweest. Goed, voor mij zou dat 9 x 57 eurootjes betekenen, maar ik wil er wel een bezwaarschriftje aan wagen, want ik vind dit echt nergens op slaan, dit zou niet logisch zijn. Ik lever mijn kaart netjes op de door hun voorgeschreven manier in en dan gaan ze nog terugvorderen?quote:Op dinsdag 23 november 2004 13:53 schreef Nivo het volgende:
ik hoop dat je gelijk hebt, maar ik ben het toch niet met je eens. Er staat nml ook
"Had je in die periode de OV-Studentenkaart in je bezit? Dan wordt er met terugwerkende kracht een boete van 72,68 per maand berekend voor iedere maand dat je je OV-kaart in het bezit had. "
Voor 2001 is de boete uiteraard wel minder. Ik vind het ook onlogisch klinken maar het staat er toch echt.
¤10218,46 nettoquote:Op dinsdag 23 november 2004 17:06 schreef Spring het volgende:
Vraagje: Hoeveel is die grens van maximaal bijverdienen dit jaar dan? En gaat dat dan over netto of bruto bedragen?
Lijkt me wel, aangezien ze wel moeten vertellen waarom je iets moet terugbetalen en dan niet met "U heeft lekker veel verdiend, geef ons nu maar lekker ook wat".quote:Op dinsdag 23 november 2004 17:00 schreef vorkbaard het volgende:
ja, maar daar staat (net als bji de andere mensen hier die zo'n brief binnen hebben) niet zoiets in van "u moet 10 maanden stufi en ov terugbetalen"
Ouchie, da's een pittige, mijn 575 eurootjes is nog wel te overzien (Alhoewel ik geloof dat ze die handel bij je reeds uitstaande schuld trekken, mocht je die al hebben)quote:Op dinsdag 25 januari 2005 19:20 schreef KonnieKipke het volgende:
kreeg voor 2600 euro een rekening binnen, terwijl ik 6 weken geleden al bezwaar had gemaakt. Maar goed, ik heb dus zwart op wit dat ik pas in november over de limiet ging, dus ga sowieso niet 1 jaar OV betalen.
Yup, ze rekenen het inkomen over het hele jaar, terwijl alleen de termijn dat je stufi kreeg hoort te gelden als termijn waarover het inkomen berekend word. Dus als je op tijd hebt opgezegd, zoals ze op hun site zelf adviseren, adviseer ik hetzelfde als mij te doen: Een bezwaarschrift indienen. Let op dat je dit binnen 6 weken na dagtekening van de brief doet.quote:Op zaterdag 29 januari 2005 15:31 schreef Tasha het volgende:
Ik kreeg een aanmaning van 690 euri en 12 cent. Het wordt gerekend van januari tot en met december. Dit lijkt me nogal makkelijk geld verdienen voor het IBG zo. Geen idee wat ik hier mee aanmoet. Ik zit momenteel wegens ontslag al helemaal zonder verdiensten, dus dit komt me rauw op mijn dak vallen.
Nope, je moet alleen terugbetalen dat wat je aan beurs gehad hebt, aangezien je een volledige lening hebt en dus al moet terugbetalen, kunnen ze dit niet nog eens vorderen.quote:Op maandag 31 januari 2005 10:27 schreef BettyWeter het volgende:
Hmmm ben benieuwd waar ze bij mij mee komen. Heb ook tijdje terug zo'n brief ontvangen waarin staat dat ik in 2001 teveel heb verdiend (nooit geweten dat daar een limiet aan zat).
Ik heb echter twee 'bijzonderheden':
1) In 2001 is mijn studiefinanciering omgezet in een lening, die ik vanaf 2005 moet terugbetalen. Omdat ik iets niet 2 keer kan/ga terugbetalen ga ik er van uit dat de hoogte van de vordering gelijk is aan de lening die ik heb. Of maak ik hier een denkfout?
Als je hem nooit hebt gehad (Dus ook niet ervoor, anders moet je wel een inleverbewijs hebben gehad) zou dat ook als zodanig geregistreerd moeten staan bij de IB groep. Ook hiervoor zou je dan geen boete kunnen krijgen.quote:2) Ik heb mijn OV nooit opgehaald (ik had een auto), maar kan dit uiteraard niet aantonen. Er bestaat niet zoiets als een 'bewijs van niet ophalen'. Hopelijk gaat dit geen problemen opleveren.
Zal een leuke brief worden..."We vorderen 0,00 van u"quote:Ben benieuwd of ik vandaag of morgen ook de uiteindelijke vordering krijg....
Nope, ze horen te kijken naar het tijdvak waarover jij stufi en OV kreeg. Aangezien je nooit je OV hebt ingeleverd, mogen ze bij jou dus kijken naar het hele jaar en als je dan in totaal over de grens bent gegaan, zonder die kaart in te leveren, wordt het helaas dokken, ben ik bangquote:Op woensdag 2 februari 2005 14:20 schreef Wooly_Mammoth het volgende:
Ik heb dezelfde brief gehad, had alleen nog een ovkaart dat jaar, ben 1 July gaan werken, dus toen pas teveel gaan verdienen, ik heb de limiet pas overschreden in November, kan ik dan dus een bezwaar indienen dat ik alleen de boete wil betalen van de maand December omdat ik toen idd teveel verdient had? Of misschien alleen maar vanaf July, omdat ik toen ben gaan werken (heb ook een auto van de zaak gehad vanaf dat moment, maar mn ov kaart nooit ingeleverd)
Het wordt dan toch gewoon dokken vanaf het moment dat je de grens over bent gegaan, tot die tijd had ik gewoon recht gehad op die kaart, of ik deze nu heb opgezegd of niet.quote:Op woensdag 2 februari 2005 14:45 schreef Vhiper het volgende:
[..]
Nope, ze horen te kijken naar het tijdvak waarover jij stufi en OV kreeg. Aangezien je nooit je OV hebt ingeleverd, mogen ze bij jou dus kijken naar het hele jaar en als je dan in totaal over de grens bent gegaan, zonder die kaart in te leveren, wordt het helaas dokken, ben ik bang![]()
Ik heb hem, voordat ik die grens over ging, ingeleverd, dus ik ga wel degelijk bezwaar aantekenen.
Je kan het proberen, je logica kan ik wel volgen, echter op basis van info die ik lees van de IB-groep zeggen ze niets over het terugvorderen van alleen dat deel van de OV toen je over de grens ging.quote:Op woensdag 2 februari 2005 17:03 schreef Wooly_Mammoth het volgende:
[..]
Het wordt dan toch gewoon dokken vanaf het moment dat je de grens over bent gegaan, tot die tijd had ik gewoon recht gehad op die kaart, of ik deze nu heb opgezegd of niet.
Stel dat ik de kaart keurig in Juli had opgezegd, had ik dan ook een vordering gekregen voor de eerste 6 maanden, nee toch?
Ik ga hier echtwel bezwaar tegen aantekenen, ik betaal de boete wel, maar alleen voor de maanden waarbij ik al over de grens zat..
Ik heb ooit wel een OV gehad, maar je moet (moest?) elk jaar een nieuwe ophalen op het postkantoor. Dit heb ik op een gegeven momente gewoon niet meer gedaan. Heb dus ook geen 'inleverbewijs' o.i.d. Nouja, afwachten maarquote:Op woensdag 2 februari 2005 14:41 schreef Vhiper het volgende:
Als je hem nooit hebt gehad (Dus ook niet ervoor, anders moet je wel een inleverbewijs hebben gehad) zou dat ook als zodanig geregistreerd moeten staan bij de IB groep. Ook hiervoor zou je dan geen boete kunnen krijgen.
quote:Op zondag 6 februari 2005 15:50 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
Ik heb alles nog eens nagerekend voor mijn vriend Nivo (ben nu eenmaal bedrijfseconome) en als ik het goed heb, komt hij helemaal niet over dat bedrag heen en is de vordering dus onterecht.
En wel hierom: mijn vriend heeft een dertiende maand gekregen en dat extra bedrag hebben ze over de maanden verdeeld waarin hij zijn OV nog had.
Zij weten natuurlijk niet dat hij een dertiende maand kreeg, dus vandaar.
Mijn vriend is nu een bezwaarschriftje aan het maken en hopelijk krijgen we binnenkort bericht dat de vordering vernietigd is![]()
Volgens mij moet jij nog maar een paar jaartjes extra in de schoolbanken. En dan wel goed opletten bij Nederlands he?quote:Op donderdag 10 februari 2005 01:52 schreef lesley het volgende:
nopu ik kreeg vn de wek een brief waar ik op school had gezeten en wanneer ik was gestopt
lekkere administratie hebben die lui
ik ben afgelopen jaar gestopt op de laatste dag dat dat kon zonder lesgeld en ov terug te moeten betalen
alles is per fax via een hulpinstantie de school en ib gegaan omat het spoed was
dus ik heb nog nergens bewijs van ook
lekkere instantie dta ib
quote:Op woensdag 9 februari 2005 23:21 schreef krazz het volgende:
Ik ben dus ook de lul.
Ik heb wel 40 Gulden teveeel verdient, en daarom moet ik 12 maanden OV terugbetalen!!
Belachelijk gewoon. Ik ben zelfstandige, en mijn accountant heeft er juist rekening mee gehouden dat ik niet boven die grens uit mocht komen. Maar ja, ipv dat ze bij de IBG gewoon uitgaan van je belastbaar inkomen, tellen dingen als ondernemers aftrek enzo ineens niet mee!
Ik ga dus echt niet betalen. Mijn accountant heeft inmiddels bezwaar gemaakt, en als ze dit niet accepteren dan stap ik naar mijn rechtsbijstandsverzekering.
Ik gan geen 700 euro betalen voor 40 gulden teveel verdient! Dat is wel een hele hoge 'boete'.
Vergeet de boete voor de OV kaart niet...quote:Op donderdag 10 februari 2005 12:51 schreef Vhiper het volgende:
[..]Je hoeft nooit meer terug te betalen dan je teveel hebt verdient, dus als je 40 gulden te veel hebt verdient, is dat het maximum dat de IB kan claimen.
Bij mij viel vandaag een acceptgiro in de bus, of ik maar ff wilde lappen...Die 6 weken bezwaartermijn zijn nog niet eens om! Nou ja, hun probleem. In ieder geval werd er in de brief wel gemeld dat de vordering bij niet direct betalen gewoon een rentedragende lening wordt c.q. bij je schuld wordt opgeteld. Ze gaan dus gelukkig niet met deurwaarders direct het hele bedrag bij je komen ophalen.
Inderdaad, die 700 euro's die ik mag betalen zijn praktisch alleen kosten voor de ov-boete (12 maal 57 euro)quote:Op donderdag 10 februari 2005 13:23 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
[..]
Vergeet de boete voor de OV kaart niet...Dat is het grootste deel van de aanslag...
Ik mag die boete 10x lappen, i.p.v. 9 keer omdat ik dat kaartje op 1 oktober, i.p.v. 30 september heb ingeleverd...quote:Op donderdag 10 februari 2005 13:23 schreef GreatWhiteSilence het volgende:
[..]
Vergeet de boete voor de OV kaart niet...Dat is het grootste deel van de aanslag...
Dat geldt alleen voor het boete deel over het teveel verdiende bedrag. De boete voor het onterecht in het bezit hebben van de OV kaart staat hier los van.quote:Maarre, ook die boete mag toch nooit meer zijn dan wat er te veel verdient is??
Mmmm..zo haal ik het niet uit de stukken die ik gehad heb, maar ik zal het nog eens nalezen (Niet dat het voor mij persoonlijk iets uitmaakt, ik had zo'n 2000 euro te veel verdiend, maar moet maar 570 (10x57) terugbetalen)quote:Op donderdag 10 februari 2005 15:17 schreef krazz het volgende:
[..]
Dat geldt alleen voor het boete deel over het teveel verdiende bedrag. De boete voor het onterecht in het bezit hebben van de OV kaart staat hier los van.
Mhoa, ik heb die kaart maar tot oktober gehad, aangezien ik helemaal geen stufi meer kreeg in november en december, mogen ze die maanden ook niet meerekenen voor die inkomensgrens (Alleen de maanden waarin je stufi kreeg (Incl OV) tellen mee, haal ik uit hun site) en tot en met oktober zat ik dus nog ruim onder die grens, ik ging er pas in November overheen. Ik ga dus wel degelijk een bezwaar indienen. Die gaat dit weekeinde de deur uit.quote:Op donderdag 10 februari 2005 15:17 schreef Tasha het volgende:
Ik had geen stufi meer (ik had een lening van 0 gulden per maand) en betaal dus alleen voor mijn OV zo'n ¤700,-. Wat een sof dit. Het is wel duidelijk hoe de IBG aan zijn geld komt in ieder geval. Je aanslaan voor een heel jaar terwijl je echt niet in januari gelijk te hoog zat met je verdiensten. Als dit nu eenmaal de regels zijn dan heeft een verweerschrift ook geen zin ben ik bang.
Waar staat dat stagevergoeding er niet binnen valt? Ik kan daar niets over vinden, ik dacht dat dat gewoon onder netto loon valt?quote:Op donderdag 10 februari 2005 16:24 schreef Viper_74 het volgende:
Toevallig vandaag ook bij stilgestaan. Heb namelijk me jaaropgave van me werk binnen, ruim 10k euro's
en daar komt dan nog wat bij.
Gelukkig valt stagevergoeding niet binnen dit maximale bedrag
thuis even opzoeken wat het precies is.
Als je gewoon een keurige foutloze Nederlandse zin maakt dan vallen mensen ook niet over je spelling. Maar... Met een LOI cursus kom je er wel!quote:Op donderdag 10 februari 2005 13:32 schreef lesley het volgende:
leuk dat iemand weer eens over me spelling begint, wordt ik zo vrolijk van altijd
Kan je niet meteen betalen, wordt het een rentedragende lening en moet je inderdaad in termijnen gaan aflossen. Had je al een schuld, dan wordt het erbij opgeteld.quote:Op dinsdag 15 februari 2005 08:28 schreef Forumschorem het volgende:
Ik vraag me af hoe die grappenmakers op het idee komen dat je zo'n som geld zomaar effe kan ophoesten... Of kan het in termijnen? Ben je net student-af, wordt je kaalgeplukt door de IBG!
Ik heb hetzelfde, maar je kunt tot 1 april met terugwerkende kracht de stufi stop zetten, zag ik laatst. Moet nog wel even uitzoeken hoe en of het sowieso zin heeft, want als ze hetzelfde geintje uithalen als bij de mensen uit 2001 (dus 12 x maandelijkse boete) heeft het natuurlijk geen zin in mijn geval. Maar als ik alleen een boete hoef te betalen over de maand die ik stopzet, bespaar ik heel wat kosten...quote:Op maandag 14 februari 2005 23:21 schreef J_CDA het volgende:
Is er ook nog een kans dat je hier onderuitkomt? Checkt de IB groep echt iedereen of hij of zij teveel verdiend heeft? Ik heb namelijk afgelopen jaar ook teveel verdiend en ben dus vergeten om mijn OV in te leveren.
Je hoeft alleen terug te betalen tot een max wat je meer verdient hebt. Dus stel:quote:Op dinsdag 8 maart 2005 11:34 schreef Viper_74 het volgende:
in totaal 2004 loon rond de 10.250 zo uit me hoofd (zit op me werk geen directe cijfers)
drempel stond op 218. Dus voor die fijne paar tientjes die ik erboven zit kan ik ff 76 euro voor me OV december en 233 euro uitwonende beurs terugbetalen.
uiteraard gaan ze over die paar tientjes zeiken over 3 jaar of denk je dat ze hier niet over zeuren (bezwaar aantekenen maybe?)
kan ik ook stuffie van bijv. mei terug laten vorderen (was nog inwonende beurs) ipv december. Zit ik ook al onder de norm namelijk.
Zucht, jaja het er vorig jaar aan moeten denken maar ik dacht dat ik het net haalde.
Ja, en vrolijk 12 maanden OV boete omdat die in je bezit was omdat ik die natuurlijk niet ingeleverd had.quote:Op dinsdag 8 maart 2005 12:36 schreef Vhiper het volgende:
[..]
Je hoeft alleen terug te betalen tot een max wat je meer verdient hebt. Dus stel:
Jij hebt in een bepaald jaar 11.000 euro verdient met werken, je kreeg ook stufi voor, zeg 5000 euro. Ze hebben een bijverdiengrens van 10.000 euro ingesteld, dan hoef je dus ook maar 11.000 - 10.000 = 1.000 euro terug te betalen, niet de volle 5.000.
Dus als jij maar een paar tientjes boven de grens komt, kunnen ze maximaal maar een paar tientjes vorderen
quote:Op dinsdag 8 maart 2005 13:31 schreef Viper_74 het volgende:
[..]
Ja, en vrolijk 12 maanden OV boete omdat die in je bezit was omdat ik die natuurlijk niet ingeleverd had.
snelle rekensom
12 x 76 euro = Teveel geld
[afbeelding] was het maar zulk feest zoals jij het zegt
Ik moet dus laatste maand stuffie terugbetalen, dan zit ik er 2004 onder en krijg ik alleen een boete voor december OV = 76 euro (+233 stuffie dan)
quote:Op dinsdag 8 maart 2005 13:52 schreef Vhiper het volgende:
[..]![]()
Nee, het geldt gelukkig ook voor die OV boete. Stel, je kwam er 100 euro boven, kunnen ze je ook maar voor maximaal 100 euro boete geven
Dus je kunt nooit meer moeten terugbetalen dan je aan stuffie gehad hebt ja. Maar daarbovenop komt nog gewoon die boete voor je OV van 72,68 naar mijn ideequote:Ik ontvang studiefinanciering. Wat zijn de gevolgen van teveel bijverdienen?
De IB-Groep controleert jaarlijks je inkomensgegevens bij de Belastingdienst. Als blijkt dat je in 2004 teveel hebt verdiend -terwijl je je studiefinanciering niet hebt stopgezet- heeft dat de volgende gevolgen:
- je krijgt een boete van 72,68 euro per maand over de maanden dat je de OV-studentenkaart in je bezit had of gebruik hebt gemaakt van een vergoeding voor je OV-studentenkaart
- naast de boete van 72,68 euro per maand, moet je het bedrag dat je verdiend hebt boven de grens van 10.218,46 euro terugbetalen. Natuurlijk hoef je nooit méér terug te betalen dan je in het betreffende kalenderjaar ontvangen hebt aan basisbeurs en aanvullende beurs
- een bedrag aan rente. De rente wordt berekend over het bedrag dat je te veel hebt bijverdiend en over het bedrag dat je voor de OV-studentenkaart moet terugbetalen. De renteberekening start de maand nadat je van de IB-Groep een Bericht hebt gekregen over de hoogte van de boete.
Mmmm...Dat is inderdaad een vaag puntje, zoals ze het daar stellen, zou je gelijk kunnen hebben...Belachelijk dat ze die boete wel meer dan het verschil tussen werkelijk verdiend en de grens zouden willen innen, maar de beurs zelf niet. Verder maakt je OV, naar mijn mening, echter deel uit van je basisbeurs (Toen hij werd ingesteld, werd die basisbeurs immers gekort), daar zou ik dus wel een bezwaarschriftje aan durven wagen, kost je hooguit 0,39 euro voor de postzegelquote:Op dinsdag 8 maart 2005 14:13 schreef Viper_74 het volgende:
[..]
![]()
Quote Ib-groep website
[..]
Dus je kunt nooit meer moeten terugbetalen dan je aan stuffie gehad hebt ja. Maar daarbovenop komt nog gewoon die boete voor je OV van 72,68 naar mijn idee
Probleem is dat ik met de tijd zit.quote:Op dinsdag 8 maart 2005 14:40 schreef Vhiper het volgende:
[..]
Mmmm...Dat is inderdaad een vaag puntje, zoals ze het daar stellen, zou je gelijk kunnen hebben...Belachelijk dat ze die boete wel meer dan het verschil tussen werkelijk verdiend en de grens zouden willen innen, maar de beurs zelf niet. Verder maakt je OV, naar mijn mening, echter deel uit van je basisbeurs (Toen hij werd ingesteld, werd die basisbeurs immers gekort), daar zou ik dus wel een bezwaarschriftje aan durven wagen, kost je hooguit 0,39 euro voor de postzegel
Yup, die gasten zijn nou niet bepaald duidelijk...quote:Op dinsdag 8 maart 2005 14:54 schreef Viper_74 het volgende:
Maar je hebt een punt van waarheid, ff achteraan vissen denk ik
Denk toch niet dat die vlieger helemaal op gaat.quote:Op dinsdag 8 maart 2005 15:04 schreef Vhiper het volgende:
[..]
Yup, die gasten zijn nou niet bepaald duidelijk...
Lekker is dat, het CDA ziet dat het fout zit, regeert, dus kan er wat aan doen, vervolgens doen ze weer eens niets...quote:Op dinsdag 8 maart 2005 15:14 schreef Viper_74 het volgende:
[..]
Denk toch niet dat die vlieger helemaal op gaat.
Als ik nu nog terugvordering studiefin. toepas krijg ik inderdaad nog een boete voor het onterecht in het bezit hebben van mijn OV (die boete is trouwens in 2005 68 euro per HALVE maand, 136 per maand dus).
Ik kan natuurlijk het zo laten en dan als ze komen met dat ik boven het bedrag zit die 100 euro laten vorderen (boven het drempelbedrag) en dan aanvechten dat ik geen boete voor de OV krijg aangezien de OV wel deel uit maakt van de studie vergoeding.
Quote CDA:
"Naast genoemd onderwijskundig bezwaar hebben wij ook een principieel bezwaar tegen het voorliggende voorstel. Toen in 1991 de complexe individuele reisvoorziening werd vervangen door de OV-kaart, werden studenten behoorlijk gekort op hun basisbeurs (62,50 voor uitwonenden en 41,65 voor thuiswonenden.) De overgang van de individuele reisvoorziening naar de OV-kaart koste de overheid zo geen geld. Integendeel: het leverde een besparing van 140 miljoen op in de begroting van 1991. Dit met name door de grote eigen bijdrage van studenten. (353 mln gulden in 1991). In de tussentijd is de eigen bijdrage van studenten relatief niet afgenomen. Wij vinden het dan ook principieel niet juist dat gelet op het feit dat het overgrote deel van de kosten van de kaart door de studenten zelf wordt opgebracht, er nu ook nog eens het risico van terugbetaling achteraf ontstaat indien de prestatienorm niet wordt gehaald. Studenten die de prestatienorm niet halen gaan zo immers dubbel voor de kaart betalen. Graag een duidelijke reactie van de minister.
Bovendien is het onder de prestatiebeurs brengen van de OV-kaart geen structurele oplossing. Integendeel: de uitgaven worden alleen maar een paar jaar vooruitgeschoven in de tijd. Niet alleen wordt het hierdoor bijna onmogelijk om later weer terug te keren op deze prestatiesystematiek. Ook zullen wij over enkele jaren weer met exact hetzelfde financiële probleem worden geconfronteerd. Als de minister dan overigens niet alsnog de OV-kaart verder uitkleedt. Het CDA heeft duidelijk gekozen voor voortzetting van de huidige OV-kaart zonder prestatiesystematiek. Daarom dat het CDA in zijn verkiezingsprogramma structureel ruimte heeft ingepland voor het behoud van deze kaart.
Volgens het voorstel zal de nieuwe kaart vrijwillig zijn. Elke student heeft de keuze of hij er gebruik van maakt of niet. Wat opvalt is dat bij weigering er weliswaar geen sprake zal zijn van een oplopende schuld maar dat er geen compensatie plaatsvindt van de voor de kaart ingehouden studiebeurs. Wij vinden dit dubieus. Voor tijdelijk in het buitenland studerende studenten geldt deze terugbetaling wel. Is het niet zo dat iemand die zijn kaart niet opneemt evenmin in staat is ervan gebruik te maken als een student die tijdelijk in het buitenland verblijft en wel recht heeft op een teruggave? Wij begrijpen niet dat er geen regeling is getroffen die studenten bij weigering ten minste een deel van het geld dat ze normaal voor de kaart betalen teruggeeft. Ook niet dat bij minder gebruikmakende studenten het bedrag dat per kaart op de beurs wordt ingehouden niet kan worden verlaagd. Op beide punten hebben wij eind vorig jaar moties meeondertekend. Waarom is de minister hier niet in geslaagd? Kan hij aangeven of hij het ook niet onrechtvaardig vindt dat studenten die de kaart weigeren daar toch elke maand behoorlijk voor op hun beurs worden gekort?"
Je betaalt dus gewoon voor je OV kaart. En ze willen je dus gewoon een boete laten betalen voor iets waar je zelf voor betaalt
Nope, sorry jij bent nog steeds nr 1quote:Op dinsdag 8 maart 2005 20:57 schreef KonnieKipke het volgende:
moet nou niemand meer dan 2,5K terugbetalen?
Ahh, yup, ze kijken inderdaad naar je netto loon, ging ervan uit dat je dat al wistquote:Op donderdag 10 maart 2005 14:16 schreef Viper_74 het volgende:
![]()
Thuis toch nog eens alles gechecked en ik had me vergist. Ib-groep gaat uit van je Netto loon voor de 10.218 euro grens. Ik had me normale inkomen gepakt in plaats van me netto inkomenoops
niks aan het handje dus
I can keep my money
Nope, ik zit nog steeds op een uitspraak op mijn bezwaarschrift te wachten. Bij mij ligt de situatie iets anders, aangezien ik die kaart wel ingeleverd heb.quote:Op dinsdag 12 april 2005 13:49 schreef rayver het volgende:
Is er al iets meer bekend over dit onderwerp?
Mijn vriendin kreeg hetzelfde over 2001, teveel verdiend.. maar ze heeft maar stufi ontvangen t/m augustus. Dus bezwaar ingediend. Vervolgens als antwoord dat het bezwaar ongegrond is vanwege het feit dat ze nog wel in het bezit was van een OV-kaart.
Boete werd vastgesteld op 3,6K !
Nu beroep ingediend bij de rechtbank in Dordrecht...
Weet iemand of de OV-kaart in 2001 ook al onderdeel was van de prestatiebeurs en of het inkomenstijdvak gebaseerd kan worden op het bezit van een OV-kaart?
Dus dan heeft de vraag of de OV-kaart in de prestatiebeurs valt, er alles mee te maken.. Zij stellen dus die kaart gelijk aan Stufi. De basisbeurs is een gift en kan dus nooit meegenomen worden in welke berekening dan ook..quote:Op dinsdag 12 april 2005 14:10 schreef Vhiper het volgende:
[..]
Nope, ik zit nog steeds op een uitspraak op mijn bezwaarschrift te wachten. Bij mij ligt de situatie iets anders, aangezien ik die kaart wel ingeleverd heb.
Volgens mij was de OV-kaart in 2001 nog geen onderdeel van de prestatiebeurs, maar ik kan er naast zitten. Overigens moet je voor de voor je vriendin geldende regels hierover kijken naar hoe de regels waren in het jaar dat zij voor het eerst studiefinanciering kreeg. Verder doet dit volgens mij niet ter zake, aangezien de IB-groep zal stellen dat je vriendin de kaart niet meer in bezit mocht hebben omdat ze te veel verdiende. Daar geldt een boete van zo'n 57 euro per maand voor.
En ja, je kan studiefinanciering hebben van 0,00 en een OV kaart in bezit hebben, dan kan de IB-groep dus stellen, op basis van de OV-kaart, dat je studifinanciering kreeg en de maanden dat je die kaart had, meetelen in de inkomensberekening.
Nee, helaas heeft de term "gift" niets te maken met het te veel verdienen. Als je teveel verdient dien je alles wat je teveel verdient hebt, terug te betalen, met een maximum van het totaal wat je aan studiefinanciering hebt gehad, dus inclusief basisbeurs en aanvullende beurs (De eventuele lening moet je al terugbetalen, dus die nemen ze niet nog een keer mee). De OV jaarkaart valt hier, na aandachtig bestuderen nog buiten, geloof ik. Hiervoor geldt een aparte boete van ¤ 57 per maand.quote:Op dinsdag 12 april 2005 14:51 schreef rayver het volgende:
[..]
Dus dan heeft de vraag of de OV-kaart in de prestatiebeurs valt, er alles mee te maken.. Zij stellen dus die kaart gelijk aan Stufi. De basisbeurs is een gift en kan dus nooit meegenomen worden in welke berekening dan ook..
lijkt me dan..
Dus het onterecht in bezit hebben van een OV kaart, door teveel verdienen in 2004, levert een boete op van 57 euro * 12maanden. Waarom wordt er niet gewoon gerekend vanaf de maand dat je teveel verdiende?quote:Op dinsdag 12 april 2005 15:07 schreef Vhiper het volgende:
[..]
Nee, helaas heeft de term "gift" niets te maken met het te veel verdienen. Als je teveel verdient dien je alles wat je teveel verdient hebt, terug te betalen, met een maximum van het totaal wat je aan studiefinanciering hebt gehad, dus inclusief basisbeurs en aanvullende beurs (De eventuele lening moet je al terugbetalen, dus die nemen ze niet nog een keer mee). De OV jaarkaart valt hier, na aandachtig bestuderen nog buiten, geloof ik. Hiervoor geldt een aparte boete van ¤ 57 per maand.
Omdat ze niet weten waneeer je over de grens heenging. De IB_groep weet alleen hoeveel je in totaal verdiende. Tenzij jij nog alle loonstrookjes over 2001 kan aanvoeren. Helaas heb ik die niet meer en kan ik dus dokkenquote:Op woensdag 13 april 2005 00:44 schreef J_CDA het volgende:
[..]
Dus het onterecht in bezit hebben van een OV kaart, door teveel verdienen in 2004, levert een boete op van 57 euro * 12maanden. Waarom wordt er niet gewoon gerekend vanaf de maand dat je teveel verdiende?
Ja dat snap ikquote:Op woensdag 13 april 2005 00:52 schreef KonnieKipke het volgende:
12*ov kaart + bedrag wat je teveel verdiende
Laat maar ik lees verkeerd. Beetje dufquote:Op woensdag 13 april 2005 01:04 schreef KonnieKipke het volgende:
ohw, dan zal het meer zijn inderdaad...
Goed bewaren, het was een van de belangrijke stukken in mijn bezwaarschrift en heeft zeker geholpen. Een ander in dit topic zag zijn bezwaarschrift afgewezen omdat hij de kaart niet ingeleverd had.quote:Op zaterdag 23 april 2005 17:28 schreef Tasha het volgende:
Hey, gefeliciteerd! Ik vermoed dat ik misschien voor volgend jaar weer een aanmaning ga krijgen. Dat jaar heb ik dus in mei mijn OV ingeleverd en heb dat bewijs nog. Goed te weten dat ze er ook wat mee doen.
Yup, waardeloos, maar ben toch blij dat ik het gekregen heb. Had ik niet de moeite genomen bezwaar te maken, had me dat toch 575 euro + rente gekostquote:Op zaterdag 23 april 2005 17:38 schreef KonnieKipke het volgende:
toch erg he dat JIJ je gelijk weer moet bewijzen tegen zo'n logge overheidsinstantie
Ook gefeliciteerd!quote:Op zaterdag 30 april 2005 16:47 schreef Nivo het volgende:
En jawel, na het sturen van nog wat extra gevens is ook mijn bezwaarschrift gegrond verklaard!![]()
![]()
Da's mooi 600 euro die ik in de knip mag houden ipv van het ibg spekken![]()
Mmmm...Jammer dat je je OV te laat hebt ingeleverd, zelfs als je er 1 euro overheen komt, rekenen ze nog die boete voor de OV.quote:Op dinsdag 10 mei 2005 21:30 schreef schaap76 het volgende:
Dat zijn nog eens positieve berichten voor jullie!!!
De IBG problemen die op dit forum worden beschreven, komen ook mij heel bekend voor:
>> Op 18 Januari van dit jaar ontving ik een vordering ivm bijverdiensten... of ik even ¤ 1241,17 terug wil betalen. (608,56 meerinkomen en 632,61 voor 12 maanden OV jaarkaart).
>>Ik heb in 2001 alleen stufie ontvangen van januari t/m april en daarna een nullening aangevraagd, zodat de OV jaarkaart behouden kon worden.
>>Ik heb op 30 november 2001 mijn OV ingeleverd, omdat ik er achter kwam dat ik op 22 november 2001 over de 9110,64 heen kwam. (Ok, als je de regels doorneemt, dan moet deze zijn ingeleverd voor de 22e.) Volgens mijn loonstrookjes zat ik er op 22 nov ¤ 121,80 overheen....
Nu verlangen ze dat ik meer dan het TIENVOUDIGE ff terugbetaal!! Zijn ze helemaal.....!!! Die boete voor 12 maanden voor je OV is helemaal onredelijk.
Ik heb net als jullie een bezwaarschrift ingediend, echter deze is afgewezen!! !$$@##@%@%![]()
Wat heb ik fout gedaan? Of beter: hoe hebben jullie dit geflikt?
Wat mij overigens bijzonder irriteert, is het feit dat bij deze afwijzing helemaal niet wordt aangegeven waarom deze wordt afgewezen! En dit terwijl wij worden geacht alles uit te leggen en te overleggen (loonstroken etc). Echt een lekker staaltje bureaucratie.
Iemand tips voor mij? Ik ben niet van plan te betalen, dit bedrag is buiten alle proporties.
Geen kans op bezwaar?quote:Op woensdag 11 mei 2005 12:16 schreef KonnieKipke het volgende:
ik ben nogsteeds heer en meester met het terugbetalen 2,5K
wat mijn redding was, was dat ze simpelweg je jaarinkomen delen door twaalf en dan gaan kijken of je over de limiet bent gegaan. Dus als je bijvoorbeeld een 13e maand krijgt dan wordt deze over het gehele jaar verdeeld. Dit klopt natuurlijk niet, want je krijgt deze feitelijk pas in december. Dat was dus bij mij ook het geval, dus daar heb ik bezwaar tegen gemaakt. En met succes, want na overleg van mijn loonstrookjes van die periodes is de vordering verscheurdquote:[b]
Ik heb net als jullie een bezwaarschrift ingediend, echter deze is afgewezen!! !$$@##@%@%![]()
Wat heb ik fout gedaan? Of beter: hoe hebben jullie dit geflikt?
Wat mij overigens bijzonder irriteert, is het feit dat bij deze afwijzing helemaal niet wordt aangegeven waarom deze wordt afgewezen! En dit terwijl wij worden geacht alles uit te leggen en te overleggen (loonstroken etc). Echt een lekker staaltje bureaucratie.
Iemand tips voor mij? Ik ben niet van plan te betalen, dit bedrag is buiten alle proporties.
nouja als je niets van ze hebt gehad, dan kunnen ze je ook niet veel maken lijkt mij?quote:Op woensdag 11 mei 2005 17:45 schreef Vhiper het volgende:
ARGH!!!!!!!!!!!!
Krijg ik zojuist weer een brief van de IB groep, met de mededeling dat in in 2002 ook teveel heb verdiend en dat ze weer een vordering gaan berekenen!!!![]()
Ik heb in 2002 potverdikkeme NIETS meer van jullie gehad, eikels, ook geen OV meer, die had ik in 2001 dus al ingeleverd!!!
Die vordering kan dus maar beter 0,00 bedragen, anders ga ik echt door het lint!!!![]()
![]()
Klopt, maar ik word een beetje gek van hun onzinquote:Op woensdag 11 mei 2005 19:47 schreef Nivo het volgende:
[..]
nouja als je niets van ze hebt gehad, dan kunnen ze je ook niet veel maken lijkt mij?
Je moet dat afhaalbewijsje inleveren. Als je het afhaalbewijsje nog hebt, kan je dus aantonen dat je hem nooit hebt opgehaald. Overigens lijkt me dat de IB-groep moet aantonen dat jij hem opgehaald hebt, met dat afhaalbewijsje dus...als zij dat niet kunnen overleggen, hebben zij dus geen bewijs dat jij die pas hebt afgehaald.quote:Op woensdag 11 mei 2005 20:02 schreef rayver het volgende:
heb hier ook zo'n brief voor 2002 gehad.. en ook geen stufie ontvangen.. en OV-kaart nooit opgehaald.. weet niet meer of je voor ontvangst moet tekenen, maar ik kan anders natuurlijk niet bewijzen dat ik iets niet heb gehad ...
en voor 2001 wacht ik nog op een oproep van de rechtbank...
In jouw situatie heb je het hele jaar een OV kaart gehad, in mijn situatie had ik die kaart in oktober 2001 ingeleverd. Op basis van dat feit, samen met het feit dat ik dus ook geen studifinanciering meer kreeg, is mijn bezwaar, dat alleen naar mijn inkomen van januari t/m oktober gekeken moest worden, waardoor ik onder de grens kwam, toegekend.quote:Op woensdag 11 mei 2005 22:57 schreef Meyawa het volgende:
Kreeg vandaag geheel onverwachts bericht van de IBG dat ik in 2002 teveel verdiend had en binnenkort een vordering zou krijgen :-((
Ik wist überhaupt niet dat dat zo was (te veel verdiend) en ook niet dat ik dat niet mocht verdienen. Had nl. een 0 gulden lening met OV-kaart en wist niet dat je met alleen een OV ook niet te veel mocht verdienen. Ben meteen info gaan zoeken op het internet en kwam zo op dit forum uit. Ik krijg - vrees ik - een aanslag van 12 x 57 euro. Nu wil ik wel bezwaar gaan aantekenen omdat ik vind (zoals iedereen op dit forum) dat je alleen zou moeten betalen voor de maanden dat je over de grens heen komt. Nu las ik dat bij 2 (??) mensen het bezwaar gegrond is verklaard. Hoe was bij jullie de situatie precies? Ben eigenlijk benieuwd of er iemand is met een vergelijkbare situatie (dus wel OV gehad) bij wie het bezwaar gegrond was.
Dank!!
Als je je stufi hebt stopgezet en je OV hebt ingeleverd, is je situatie vergelijkbaar met de mijne. Zodra je de vordering binnenkrijgt, meteen bezwaar maken met bewijs stopzetting stufi en bewijs inleveren OV en een berekening van hoeveel salaris ze wel uit zouden moeten gaan. Bij mij is het geluktquote:Op woensdag 11 mei 2005 23:07 schreef baresi23 het volgende:
hier nog een gedupeerde van de IBG maffia. Ik heb in 2002 iets teveel verdient. Nu heb ik de Stufi na augustus 2002 stop gezet (omdat ik anders over het maximum heen zou gaan). En nu gaan ze kijken naar het hele jaar; dus van januari tot en met december. Vind je het gek dat ik er overheen ga?
Waarom tellen ze maanden mee waarin ik geeneens Stufi heb ontvangen? Mag dit zomaar?
join the club...quote:Op donderdag 12 mei 2005 18:58 schreef ouwe75 het volgende:
Hier ook een slachtoffer. Gister brief gehad van de ibg. Zat me toch niet helemaal lekker. Wat onderzoek gedaan en nu blijkt, dat ik 600 euri teveel heb verdiend in 2002. Deze kan ik blijkbaar in zijn geheel terugdokken. Hier bovenop ook nog 12x 60.58 = 727 euri. In totaal moet ik dik 1300 terugbetalen. Bovendien heb ik in 2002 geen basisbeurs gehad, maar een rente dragende lening, die ik nu ook aan het terugbetalen ben. Wie bevind zich ook in dit schuitje? Laat het ff weten! Ben ten einde raad nu ik weet, dat de ibg mijn vakantiegeld mag opmaken aan leuke dingen.
Als je geen beurs, maar alleen een lening gehad hebt gehad in 2002 kunnen ze geen geld terugeisen van je studiefinanciering, je moet immers al alles terugbetalen.. Ze zullen je dus hoogstens een vordering van alleen die boete van je OV kunnen opleggen, zijnde 727 euro.quote:Op donderdag 12 mei 2005 18:58 schreef ouwe75 het volgende:
Hier ook een slachtoffer. Gister brief gehad van de ibg. Zat me toch niet helemaal lekker. Wat onderzoek gedaan en nu blijkt, dat ik 600 euri teveel heb verdiend in 2002. Deze kan ik blijkbaar in zijn geheel terugdokken. Hier bovenop ook nog 12x 60.58 = 727 euri. In totaal moet ik dik 1300 terugbetalen. Bovendien heb ik in 2002 geen basisbeurs gehad, maar een rente dragende lening, die ik nu ook aan het terugbetalen ben. Wie bevind zich ook in dit schuitje? Laat het ff weten! Ben ten einde raad nu ik weet, dat de ibg mijn vakantiegeld mag opmaken aan leuke dingen.
Yup, ze zijn erg actief geworden, Het golfje 2002 vorderingen hebben ze nou de deur uit gedaan. Zou me niets verbazen als over een paar maanden golfje 2003 eraan komt. Dit topic blijft nog wel een tijdje actiefquote:Op donderdag 12 mei 2005 20:50 schreef Nivo het volgende:
hmm hebben ze een tweede golf vorderingen de deur uitgedaan deze week ofzo? Veel nieuwe slachtoffers ineens...
Blijkbaar ja... ben erg blij dat mijn laatste studiejaar 2001 was, dus als het goed is *knock on wood* hoor ik nooit meer iets van die gasten.quote:Op vrijdag 13 mei 2005 05:38 schreef Vhiper het volgende:
[..]
Yup, ze zijn erg actief geworden, Het golfje 2002 vorderingen hebben ze nou de deur uit gedaan. Zou me niets verbazen als over een paar maanden golfje 2003 eraan komt. Dit topic blijft nog wel een tijdje actief
Ik kreeg in 2002 ook al niets meer, toch kreeg ik ook een brief in de bus, dat ik, in 2002 alweer teveel had verdiend. Ben erg benieuwd naar de vordering die ze willen verzinnenquote:Op vrijdag 13 mei 2005 08:07 schreef Nivo het volgende:
[..]
Blijkbaar ja... ben erg blij dat mijn laatste studiejaar 2001 was, dus als het goed is *knock on wood* hoor ik nooit meer iets van die gasten.
Met dit soort grapjes wordt het wel weer duidelijk hoe belangrijk het is om je administratie op orde te hebben.. en alles te bewaren![]()
Mmmmm.. Daar heb je een punt, ik studeerde nog, op eigen kosten, doorquote:Op vrijdag 13 mei 2005 08:37 schreef Nivo het volgende:
mja maar ik was wel oficieel afgestudeerd (ook gemeld bij het IBG)... jij misschien toen nog niet?
De IB groep dient te kijken naar jouw netto inkomsten, dus inderdaad, na aftrek van belastingen en premies. Kom je volgens jouw berekeningen onder de grens en krijg je toch een brief met een vordering, maak dan bezwaar, waarin je jouw berekeningen vermeld met bewijsstukken (Ik zou zeggen, je winst & verliesrekening over het betreffende jaar, de aanslag van de belastingdienst met het in mindering te brengen IB bedrag en de aanslagen ZFW en WAZ voor dat jaar.)quote:Op vrijdag 13 mei 2005 11:26 schreef IDGDRF het volgende:
Winst uit de Onderneming
Helaas behoor ik ook tot één van 'gelukkigen' die zich in bezit mag noemen van de brief over teveel verdiende inkomsten van de IBG.
In dit topic zie ik veel mensen die teveel inkomsten hebben gehad van een werkgever. Ik heb zelf een bedrijfje en keer ontvang daarom Winst uit de Onderneming. Omdat ik bekend was met het feit dat beurs zou moeten worden terugbetaald, heb ik in 2002 bij de Belastingdienst geinformeerd wat onder Netto inkomen bij ondernemers wordt verstaan. In tegenstelling tot het (netto) loon dat je van een werkgever krijgt, moet voor "Winst uit de Onderneming" nog Inkomstenbelasting, Zfw-premie en evt. WaZ-premie worden afgedragen. Ik zie Winst uit Onderneming daarom als Bruto inkomen en was in de veronderstelling dat de IBG dit ook zo zou zien. Antwoord van de Belastingdienst was dat Netto wordt gezien als de Winst uit de Onderneming minus Inkomstenbelasting.
Bij mij doet zich nu de situatie voor dat de Winst uit de Onderneming hoger is dan de bijdrage vrije voet van ¤ 9404,48, maar dat ik hier Netto niet overheen kom.
Ik ben erg benieuwd naar mensen die ervaring hebben met deze situatie en verneem graag advies hierover.
Een aantal vragen om te zien of je te helpen bentquote:Op vrijdag 13 mei 2005 13:05 schreef GuapoR het volgende:
Hallo mensen,
Ik mag me ook ongelukkig prijzen, eergister een brief in de bus gehad dat ik een meerinkomen heb van 11116,65 met een grens van 9402,48 voor 2002. Dit houdt dus in dat ik FUCKING 1714,14 EURO moet betalen EN 726.96 voor OV. TOTaal 2441,1. AHHHhhhhhhhh HELP Als iemand mij hieruit kan redden krijgt hij of zij 100 Euro.
Mmm...Dat ziet er niet zo best uit helaas...Je hebt een basisbeurs en aanvullende beurs gehad, welke niet zijn omgezet in een lening voor een totaal van ¤ 4.748,- (Correct me if I'm wrong) in 2002 en je hebt het hele jaar recht gehad op stufi.quote:Op vrijdag 13 mei 2005 14:26 schreef GuapoR het volgende:
Oh ik hoop het echt...
Ik heb een basisbeurs en een aanvullende beurs gehad. En ik heb ze gebeld en deze zijn niet omgezet in een lening omdat ik me diploma in 2004 heb gehaald.
Basisbeurs 01-01-02 t/m 31-12-02 : 211 Euro p/m
Aanvullendebeurs: 01-01-02 t/m 31-08-02: 183 Euro p/m
Aanvullendebeurs: 01-09-02 t/m 31-12-02: 188 Euro p/m
OV-jaarkaart op 12 Februari opeghaald dus: 11 x 60.58 = 666,38 E
Ze gaven telefonisch aan dat je met terugwerkende kracht had kunnen aangeven dat je je OV had moeten stoppen in april 2003 en dan hadden ze alleen de maanden waarin te veel verdient is (2) in rekening gebracht met terugwerkende kracht voor de OV-JK.
Het lijkt mij ook niet meer dan logisch dat je alleen OV boete betaalt voor de maanden waarin te veel hebt verdient.
Leuk dat ze dat melden, daar heb je anno 2005 echter weinig aan, helaasquote:Op vrijdag 13 mei 2005 14:28 schreef GuapoR het volgende:
CORRECTIE:
Ze gaven telefonisch aan dat je met terugwerkende kracht had kunnen aangeven dat je je OV had moeten stoppen VOOR april 2003 en dan hadden ze.........
Nogmaals:quote:Op vrijdag 13 mei 2005 18:32 schreef ouwe75 het volgende:
Sorry mensen! Ik val in herhaling, maar hier nogmaals mijn (uitgebreidere) bericht:
Hier ook een slachtoffer. Gister brief gehad van de ibg. Zat me toch niet helemaal lekker. Wat onderzoek gedaan en nu blijkt, dat ik 600 euro teveel heb verdiend in 2002. Deze kan ik blijkbaar in zijn geheel terugdokken. Hier bovenop ook nog 12x 60.58 = 727 euro. In totaal moet ik dik 1300 euro terugbetalen.
Ik heb in december 2002 mijn HBO diploma gehaald en ben in alle hektiek vergeten te kijken hoe hoog mijn inkomen tot dan toe was. Uiteindelijk, naar nu blijkt, 600 euro teveel verdiend. Hetgeen betekent, dat dit in de laatste maand gebeurd is. Misschien toch stom van me, dat ik niet tijdig mijn studiefinanciering heb laten stopzetten. Maar ik was heus niet van plan om bewust mezelf een vordering aan te smeren van 1300 euro. Dan had ik wel onbetaald verlof genomen ofzo.
Een leuke bijkomstigheid is, dat ik in 2002 geen basisbeurs heb gehad, maar een rentedragende lening van in totaal 68.55x12= 823 euro. Uiteindelijk in heel 2002 0,0 euro aan studiefinanciering gehad en toch teveel verdiend hebben?!?!?!
Wie bevind zich ook in dit schuitje? Loont het om een bezwaarschrift in te dienen op deze gronden? Laat het ff weten! Ik doe een beroep op u allen!
Alvast bedankt!
IBG ook bedankt voor alle financiële steun, die tijdens de studie van jullie heb mogen ontvangen. Stik maar in je geld als het zo moet!
-ouwe75-
quote:Op vrijdag 13 mei 2005 05:36 schreef Vhiper het volgende:
[..]
Als je geen beurs, maar alleen een lening gehad hebt gehad in 2002 kunnen ze geen geld terugeisen van je studiefinanciering, je moet immers al alles terugbetalen.. Ze zullen je dus hoogstens een vordering van alleen die boete van je OV kunnen opleggen, zijnde 727 euro.
Schrale troost, ik weet het, maar het is in ieder geval geen 1300 euro
quote:Op vrijdag 13 mei 2005 13:05 schreef GuapoR het volgende:
Hallo mensen,
Ik mag me ook ongelukkig prijzen, eergister een brief in de bus gehad dat ik een meerinkomen heb van 11116,65 met een grens van 9402,48 voor 2002. Dit houdt dus in dat ik FUCKING 1714,14 EURO moet betalen EN 726.96 voor OV. TOTaal 2441,1. AHHHhhhhhhhh HELP Als iemand mij hieruit kan redden krijgt hij of zij 100 Euro.
Uit de folder:quote:Op vrijdag 13 mei 2005 19:36 schreef ouwe75 het volgende:
http://www.ib-groep.nl/Download/formulieren_brochures/8595.pdf
Ik lees hier net, dat "hetzelfde geldt voor een rentedragende lening". Ik begin het steeds somberder in te zien. Help!
Dan hoop ik maar dat je gelijk hebt, vhiper! Ik ga in ieder geval bezwaar aan tekenen. We zien wel waar het schip strandt.
Mmmm...Ik moet je eerlijk zeggen, ik zou het niet weten. Dat speelde bij mij ook niet.quote:Op zondag 15 mei 2005 09:27 schreef baresi23 het volgende:
En als je ju Stufi stop hebt gezet omdat je anders de grens over zou gaan, vanaf dat moment een nullening aangevraagd en OV hebt gehad? Dan moet je toch alleen de OV-kosten terugbetalen? Er is immers niks meer ontvnagen na het omzetten in een nullening....
Dit is me ook telefonisch bevestigd door een penis van de IBG.
Ik heb toch gelijk?
Was ik al bang voor. Had je je OV in december ingeleverd en je lening stopgezet voor een maandje (Dus per januari weer aangevraagd), was er niets aan het handje geweest...Dit is wel erg lullig, nu betaal je dus meer, dan wat het je gekost zou hebben als je je stufi een maandje had stilgelegd.quote:Op dinsdag 17 mei 2005 11:05 schreef patmar het volgende:
Nou ik heb ze gebeld hoor...
en inderdaad OV kosten krijg je ook voor je muil ookal had je een lening.. Lekker behulpzaam zijn ze he...
en idd ook voor het volledige jaar de boete, Ook wanneer je pas het teveel verdiende in december hebt gerealiseerd. dus 12 x 60 euro en een beetje.. daar gaat je vakantiegeld weer...
Ik wacht in spanning af op de boete die over 2003 gaat komen.. deze zou eind dit jaar gaan komen...
OPROEP AAN IEDEREEN>> GA MAAR GEWOON NIET STUDEREN
Heb je geen inkomsten en kan je de schuld niet aflossen, vraag dan een draagkrachtmeting bij de IB-groep. Dan willen ze nog wel eens de aflossing verlagen c.q. op nul bevriezen, totdat je wel weer kunt betalen.quote:Op woensdag 18 mei 2005 13:24 schreef GuapoR het volgende:
![]()
![]()
Waar ben ik aan begonnen, ik heb nog niet eens een baan en een schuld bij IBG van hier tot tokio. Studeren is niet altijd voordelig.. Na 5 jaar heb ik nu mijn diploma.. als je een baan krijgt begin je als je geluk hebt met een salaris van 2100 bruto. Terwijl een vriend van me na zijn propedeuse is gaan werken en zijn studie heeft hij in de avond gedaan en is betaald door zijn werkgever en verdient nu 3300 bruto daar sta je dan met je diploma en een DIKKE SCHULD die je hele leven achtervolgt
Onder stufi versta je hier ook alleen de OV? Of alleen daadwerkelijk studiefinanciering, dus niet alleen een 0 lening?quote:Op dinsdag 17 mei 2005 11:24 schreef Vhiper het volgende:
[..]
Was ik al bang voor. Had je je OV in december ingeleverd en je lening stopgezet voor een maandje (Dus per januari weer aangevraagd), was er niets aan het handje geweest...Dit is wel erg lullig, nu betaal je dus meer, dan wat het je gekost zou hebben als je je stufi een maandje had stilgelegd.
Heb je in 2003 ook het hele jaar stufi gehad, of alleen een deel van dat jaar? In geval van een deel, mogen ze alleen naar je inkomen kijken die je gehad hebt in die periode. Mogelijk dat je dan wel onder die grens blijft.
Voor het berekenen van het inkomen, ja, telt ook de periode waarin je alleen een OV kaart had (Dat is immers ook studiefinanciering)quote:Op donderdag 19 mei 2005 01:12 schreef J_CDA het volgende:
[..]
Onder stufi versta je hier ook alleen de OV? Of alleen daadwerkelijk studiefinanciering, dus niet alleen een 0 lening?
Ben bang dat je er alleen onderuit komt als je destijds voordat je eroverheen ging, je stufie hebt opgezegd en je OV hebt ingeleverd.quote:Op maandag 23 mei 2005 14:41 schreef nammi het volgende:
Haha, het is wel erg....hier nog een gedupeerde van het IBG.
Heb in 2002 10.082.93 verdient, dus 680.45 teveel. Verder kan ik dus ook mooi een boete van 60.58 euro per maand (dus maal 12) verwachten. Mooi is dat....kan nog wel bij mijn studieschuld.....
Het trieste is dat ik mijn loonstrookjes tot voor kort nog had, maar tijdens een verhuizing zijn deze zoek geraakt![]()
Nu kan ik helaas niet meer bewijzen wanneer ik precies over die grens heen ben gegaan......
Hopelijk kan het uitzendbureau me een uitdraai geven, ga ik nog even naar informeren. Zo ja, dan kan ik in ieder eval voldoende bewijs aanleveren, ik ga toch echt niet voor 12 maanden boete betalen terwijl ik er in november/december pas overheen ben gegaan.
Aha, dus die vlieger gaat alleen op wanneer je destijds ook je ov in hebt geleverd? Wanneer je dat dus niet gedaan hebt, kun je dus de volledige periode terugbetalen? Toch krom, want in principe heb je recht op een ov wanneer je onder dat bedrag zit. Ga je eroverheen en lever je je ov niet in, dan zou je er dus in de vorige maanden ook geen recht meer op hebben, terwijl je er toen in principe wel recht op had aangezien je onder het max. te verdienen bedrag zat? Beetje kromme redenering of ik snap er de b*llen niet van.....quote:Op maandag 23 mei 2005 14:43 schreef Vhiper het volgende:
[..]
Ben bang dat je er alleen onderuit komt als je destijds voordat je eroverheen ging, je stufie hebt opgezegd en je OV hebt ingeleverd.![]()
Yup, erg krom, ben het met je eens, maar het is het standpunt van de IB-groep, wat ik begrepen heb uit afgewezen bezwaarschriften van anderen en totdat iemand dat bij de rechter weet recht te zetten, zal dat helaas zo blijvenquote:Op maandag 23 mei 2005 14:50 schreef nammi het volgende:
[..]
Aha, dus die vlieger gaat alleen op wanneer je destijds ook je ov in hebt geleverd? Wanneer je dat dus niet gedaan hebt, kun je dus de volledige periode terugbetalen? Toch krom, want in principe heb je recht op een ov wanneer je onder dat bedrag zit. Ga je eroverheen en lever je je ov niet in, dan zou je er dus in de vorige maanden ook geen recht meer op hebben, terwijl je er toen in principe wel recht op had aangezien je onder het max. te verdienen bedrag zat? Beetje kromme redenering of ik snap er de b*llen niet van.....
Ach, voor die kosten (Half uurtje tijd, 39 cent voor de postzegel) kan je het altijd proberen, al is het maar om je afkeuring te laten blijken. Probeer dus altijd een bezwaarschrift, nee heb je, ja kun je krijgenquote:Op maandag 23 mei 2005 15:01 schreef nammi het volgende:
Aha dus niet de moeite om het toch te proberen?
juist, studies zijn al duur genoeg en daarnaast zit ik toevallig veel in het buitenland voor mijn studie. Die reisjes kosten al met al een hoop geld dus die verdiende 10.000 euro is ook zo weer op....aan de ander kant zou er wel een limiet aan moeten zitten maar nog geen 10.000 mogen verdienen is te weinig. Wanneer iemand dadelijk 30.000 per jaar verdient, mag die persoon natuurlijk z'n studie zelf betalen, dan zou het namelijk belachelijk zijn wanneer iemand dan nog een vergoeding krijgt (vd overheid dan)quote:Op maandag 23 mei 2005 16:50 schreef imago het volgende:
Ik heb het idee dat er tegenwoordig opeens heel veel mensen in de problemen komen die een nul-lening met OV hebben, en niet wisten dat het verhaal van teveel verdienen daar ook voor geldt.
Zonder dit topic zou ik dat ook niet geweten hebben en ik kom dit jaar in die situatie, dus ik ben zelf gelukkig gewaarschuwd.
Sowieso vind ik het onzin dat je als student niet teveel zou mogen verdienen. We werken toch hard genoeg voor ons geld? Soms voelt het net alsof je gestraft wordt omdat je studeert en daarbij ook jezelf onderhoudt door te werken.
Dat heb ik dus voor het jaar 2004 gedaan. aaangezien ik alleen een 0 lening heb, heb ik dus zelf voor de kosten van de studie op moeten draaien. Hierdoor mag je een bedrag van +/- 2000 euro aftrekken. Dat scheelt je wel toch weer een euro of 500....quote:Op dinsdag 24 mei 2005 06:17 schreef Vhiper het volgende:
Belastingtipje: aangezien je stufi moet terugbetalen, lijkt het me dat je het terug te betalen bedrag wel als studiekosten mag aftrekken bij de belasting over dat jaar. Moet je dus veel terugbetalen, is het misschien de moeite waard om ook je aangifte over 2001 c.q. 2002 te herzien en te corrigeren
Vervolg winst uit ondernemingquote:Op vrijdag 13 mei 2005 12:02 schreef Vhiper het volgende:
[..]
De IB groep dient te kijken naar jouw netto inkomsten, dus inderdaad, na aftrek van belastingen en premies. Kom je volgens jouw berekeningen onder de grens en krijg je toch een brief met een vordering, maak dan bezwaar, waarin je jouw berekeningen vermeld met bewijsstukken (Ik zou zeggen, je winst & verliesrekening over het betreffende jaar, de aanslag van de belastingdienst met het in mindering te brengen IB bedrag en de aanslagen ZFW en WAZ voor dat jaar.)
Stel je dat goed onderbouwd op, geef ik je een goede kans op een voor jou positieve beslissing op dat bezwaarschrift.
p.s. Hou er wel rekening mee dat eventuele inkomsten naast je bedrijfje ook meetellen.
Gefeliciteerd! en graag gedaan!quote:Op vrijdag 24 juni 2005 22:50 schreef IDGDRF het volgende:
[..]
Vervolg winst uit onderneming
Deze week heb ik een brief ontvangen van IBG n.a.v. van mijn bezwaar. In de brief heb ik me inderdaad beroepen op het feit dat ik bruto boven de toegestane grens ben gekomen, maar hier netto niet overheen kom (uiteraard kopieën aanslag IB bijgesloten). IBG heeft me laten weten dat ze met mijn bezwaar akkoord zijn gegaan en de controle derhalve voor mij dus geen gevolgen heeft. Dit ter info.
Nog bedankt voor de reactie op mijn post!
Hiervoor moet je even terug naar pagina 1 of 2, daar staat een zelfde soort geval van Nivo, die had ook iets met de dertiende maand en zijn vordering is verscheurdquote:Op zondag 3 juli 2005 13:14 schreef suzsz het volgende:
Hier nog een slachtoffer waarschijnlijk....heb nog geen brief gehad maar heb in 2004 het hele jaar een nullening gehad met OV-kaart en teveel verdiend. Ik wist absoluut niet dat die terugbetaalregeling en inkomensgrens ook geldt voor alleen een OV-kaart. Staat ook NIET op hun site! Onder stufi wordt een basisbeurs, aanvullende beurs en rentedragende lening verstaan, een OV-kaart is geen stufi maar een aparte bijdrage van de IBgroep zoals ik het uit de website en hun folders opmaak. Daarbij is het zo dat bij de OV-kaart op hun website alleen staat dat die valt onder de prestatienorm en niet dat daar ook een inkomensgrens voor geldt. Dus hoe kon je dit ooit weten???
Heb ze zelfs nog aan de telefoon gehad voor ik ging studeren omdat ik het goed wilde regelen, ik heb aze expliciet gevraagd hoe dat zat met die OV en dat ik ook nog een bijbaan had, en dat kon volgens hen gewoon, ze hebben me NIETS gezegd over een inkomensgrens!!!
Nog belachelijker zou het zijn als je vervolgens ook nog voor de volledige 12 maanden moet betalen terwijl ik door de 13e maand pas te hoog ben uitgekomen, dus in november/december pas.
Hebben mensen al beroep aangetekend met precies dezelfde situatie?? En wat is het resultaat? Ik vind echt dat er collectief iets moet gebeuren, je wordt gewoon gestraft voor het feit dat je zelf in je onderhoud voorziet ipv te bedelen bij je ouders of een torenhoge schuld op te bouwen!
Ik heb ook teveel verdiend in 2004. Heb nog geen aanslag binnen, maar mocht deze komen dan is het misschien handig om samen met meerdere lotgenoten bezwaar aan te tekenen.quote:Op dinsdag 5 juli 2005 00:56 schreef suzsz het volgende:
Hoi,
Ja in die brochure staat inderdaad dat de inkomensgrens telt voor STUFI, maar je OV wordt niet genoemd als STUFI in zowel hun brochures als op hun site. Je OV krijg je als je OF:
1. nog stufi krijgt
2. als je een lening afsluit.
Voor het afsluiten van een lening geldt de inkomensgrens niet, je leent namelijk en KRIJGT geen geld van ze. Dat geldt dus helemaal voor een nullening, een NULlening, dus je krijgt GEEN stufi als je het zo bekijkt, alleen een OV. Dus daarom dacht ik dat de inkomensgrens niet geldt als je alleen een OV hebt, je hebt dan immers geen stufi maar alleen OV. Ik snap ook wel dat je geen tonnen mag bijverdienen, maar vind dit echt alles slaan!! Als ik een aanslag krijg ga ik het zeker weten aanvechten bij de ombudsman. Gelukkig heb ik alle loonstrookjes nog dus ik kan aantonen wanneer k teveel ben gaan verdienen, maar vind dat je uberhaupt gewoon zou mogen bijverdienen. Wat is nou 10.000 euro als je zelf alles moet betalen (collegegeld, boeken, huur van een dure kamer, boodschappen etc.) dan zit je zelfs nog onder het bijstandsniveau! Want naast die 10.000 heb je geen enkele extra inkomsten, dat mag namelijk niet van de IBgroep want dan moet je terugbetalen. Ja of je moet gaan lenen maar daar zit je ook niet op te wachten als je misschien na je studie naar het buitenland wil om daar een tijd te wonen.
Wat een K*T organisatie is het toch ook...!
Ben je bruto of netto over die grens heen? Onthoud, ze moeten naar je netto inkomen kijken.. Misschien val je zo toch net nog onder die grens?quote:Op zondag 3 juli 2005 13:14 schreef suzsz het volgende:
Nog belachelijker zou het zijn als je vervolgens ook nog voor de volledige 12 maanden moet betalen terwijl ik door de 13e maand pas te hoog ben uitgekomen, dus in november/december pas.
Hebben mensen al beroep aangetekend met precies dezelfde situatie?? En wat is het resultaat? Ik vind echt dat er collectief iets moet gebeuren, je wordt gewoon gestraft voor het feit dat je zelf in je onderhoud voorziet ipv te bedelen bij je ouders of een torenhoge schuld op te bouwen!
Klopt, maar ik had niet het gehele jaar een OV, maar slechts tot november. Suzsz had het hele jaar een OV en dus telt dan die 13e maand wel degelijk mee. Ander geval dus, en een waar je niet onderuit komt denk ik.quote:Op maandag 4 juli 2005 18:42 schreef Furia het volgende:
[..]
Hiervoor moet je even terug naar pagina 1 of 2, daar staat een zelfde soort geval van Nivo, die had ook iets met de dertiende maand en zijn vordering is verscheurd![]()
succes!
Coop wordt beschouwd als een voltijdse opleiding. Betekent, dus dat de reguliere regels omtrent stufi en bijverdienen ook voor jou gelden.quote:Op vrijdag 8 juli 2005 13:29 schreef GuapoR het volgende:
Weet iemand of deze regel van bijverdienen ook van toepassing is als je een coop opleiding volgt, waarbij je een half jaar werkt en een half jaar studeert, waarbij geldt dat als je een werkperiode in gaat voor zes maanden je minimaal het minimumloon verdient. Want met een werkperiode is de kans groot dat je boven het maximum komt, wat bij dus het geval is in 2002. Nou denk ik zelf dat ze gaan zeggen dat ik me stuffie had moeten stoppen, maar aan de andere kant moet je ook je lesgeld blijven betalen tijdens de werkperiode.
iemand ervaring in dit specifieke geval ?
[/quote]quote:Op vrijdag 8 juli 2005 23:42 schreef IrisVrede het volgende:
ff een korte vraag: als je leent, geldt dit dus niet voor de bijverdiengrens????
of is een lening officieel wel een onderdeel van de stufi >> in dat geval ben ik dus ook de pineut![]()
Ik baal dan zwaar want ik ben vorig jaar meer gaan werken om mijn studie te kunnen betalen daar mijn stufi op was en ik moest gaan lenen en dat terwijl ik een hekel aan lenen heben dus net datgene leen zodat ik nog tijd overhou om te studeren.
ik zou willen dat die ib-groep folders hierover wat duidelijker zijn
Goede vraag, maar een vraag zonder consequenties. Je hoeft immers nooit meer terug te betalen dan, en ik quote de IB-Groep, "je in het betreffende kalenderjaar ontvangen hebt aan basisbeurs en aanvullende beurs".quote:Op maandag 11 juli 2005 09:51 schreef imago het volgende:
Ja maar mag je nog wel lenen terwijl je al boven de inkomensgrens zit? Volgens de dame van de IB-groep die ik aan de telefoon heb gehad namelijk niet.
Je OV dus niet ingeleverd? Ook niet later in het jaar?quote:Op maandag 11 juli 2005 11:44 schreef IrisVrede het volgende:
grrr. ik ben dus weer een apart geval, want ik had vorig jaar nog wel een half jaar beurs en ben daarna gaan lenen met nog wel een ov-kaart. Dat ik over de grens heen ging is helaas ook pas gebeurd in december toen ik alle extra toeslagen erbij kreeg .... je kent het wel de toeslagen als je werkt met de feestdagen>> dus dat is balen.
hmm ach ja het komt wel goed
ik kan de hele vakantie nog uitrekenen wat ik moet doen om het goed te maken.
Da's idd balen. Had je met kerst beter uit kunnen slapenquote:Op maandag 11 juli 2005 11:56 schreef IrisVrede het volgende:
zoals ik al zei over de grens ben ik pas in december over heen gegaan. Wanneer had ik dan me moeten uitschrijven... ik verwachtte simpel weg niet zoveel toeslagen
kut blijft het wel ...
Ze zijn nu net met 2002 bezig. Het duurt nog wel een paar jaar voordat ze bij je komen over 2004quote:Op maandag 11 juli 2005 11:57 schreef IrisVrede het volgende:
ik geloof dat ik al met al zo'n 1500 terug moet betalen (als ik goed gerekend heb)
maar ik krijg al jaren geen berichten enzo meer?? dus ik heb eigenlijk geen idee
In 2002 had je dus ook je OV in moeten leverenquote:Op donderdag 14 juli 2005 00:15 schreef demarije het volgende:
Vandaag de vordering gekregen 1275,36!!!!!!!!,
Ik had gerekend op 726,96(12 maanden OV), wat iik ook ronduit BELACHELIJK vind, omdat ik pas de laatste maand over de grens ben gegaan. En nu moeten die SUFKLOTEN ook nog die 548,- die ik dan te veel heb verdiend erbij. Dan kunnen ze daar weer een wereldreisje maken met het personeel. En terwijl ik toen ik ging werken meteen een nullening heb aangevraagd en hierbij mocht ik volgens hun mijn OV houden, en NEE TEGEN MIJ IS OOK NIET GEZEGD DAT JE NIET BOVEN EEN BEPAALDE INKOMENSGRENS MOCHT KOMEN.,
En dit is nog maar die van 2002, en in 2003 had ik ook nog 6 maanden mijn OV dus ER KAN NOG MEER BIJ.
GRRRRRR eigenlijk moeten we met z'n allen naar de IBG
Is er iemand die ook met dit verhaal zat, en waarbij een bezwaar gegrond is verklaard?
Heb de mijne net opgestuurd met loonstrookjes en al .
HELPHELPHELPHELP
suzsz:quote:Op donderdag 14 juli 2005 19:05 schreef suzsz het volgende:
En Bkader: ook bij jou geldt weer: ze straffen voor het feit dat je een (waarschijnlijk hartstikke zware) en in het kader van je studie bijna onmisbare 'bijbaan'/onderzoek gedaan hebt, en daarbij laten ze je ook nog eens alles terugbetalen terwijl je er pas in oktober overheen bent gegaan, dat klopt toch niet?? ...
Als we niets doen, dan gebeurd er ook niets!!
Nou, dat dus juist niet. Ook al keert je werkgever het op 31 december uit.. dan ben je toch alles kwijt van dat jaar. Je kan het beter vragen om op 1 januari pas te storten.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 10:00 schreef imago het volgende:
Je zou bijna je werkgever vragen om je salaris op te sparen en pas aan het einde van het jaar uit te keren, zodat je langer van je stufi en OV kunt genieten
@suzs:quote:Op zondag 3 juli 2005 13:14 schreef suzsz het volgende:
Hier nog een slachtoffer waarschijnlijk....heb nog geen brief gehad maar heb in 2004 het hele jaar een nullening gehad met OV-kaart en teveel verdiend. Ik wist absoluut niet dat die terugbetaalregeling en inkomensgrens ook geldt voor alleen een OV-kaart. Staat ook NIET op hun site! Onder stufi wordt een basisbeurs, aanvullende beurs en rentedragende lening verstaan, een OV-kaart is geen stufi maar een aparte bijdrage van de IBgroep zoals ik het uit de website en hun folders opmaak. Daarbij is het zo dat bij de OV-kaart op hun website alleen staat dat die valt onder de prestatienorm en niet dat daar ook een inkomensgrens voor geldt. Dus hoe kon je dit ooit weten???
Heb ze zelfs nog aan de telefoon gehad voor ik ging studeren omdat ik het goed wilde regelen, ik heb aze expliciet gevraagd hoe dat zat met die OV en dat ik ook nog een bijbaan had, en dat kon volgens hen gewoon, ze hebben me NIETS gezegd over een inkomensgrens!!!
Nog belachelijker zou het zijn als je vervolgens ook nog voor de volledige 12 maanden moet betalen terwijl ik door de 13e maand pas te hoog ben uitgekomen, dus in november/december pas.
Hebben mensen al beroep aangetekend met precies dezelfde situatie?? En wat is het resultaat? Ik vind echt dat er collectief iets moet gebeuren, je wordt gewoon gestraft voor het feit dat je zelf in je onderhoud voorziet ipv te bedelen bij je ouders of een torenhoge schuld op te bouwen!
Ik bedoel natuurlijk dat je dan ervoor zorgt dat je vanaf november zorgt dat je geen stufi meer ontvangt, op 1 december je OV inlevert, en als je dan daarna opeens een hele berg geld ontvangt is er niets aan de hand.quote:Op dinsdag 19 juli 2005 10:09 schreef jleu het volgende:
Nou, dat dus juist niet. Ook al keert je werkgever het op 31 december uit.. dan ben je toch alles kwijt van dat jaar. Je kan het beter vragen om op 1 januari pas te storten.
Dan is er toch niets aan de hand?quote:Op donderdag 21 juli 2005 12:02 schreef jleu het volgende:
Huh, ik begrijp het niet meer. Ik had in 2003 geen studie financiering (meer), alleen een ov-kaart. Omdat je iets van 9000 euro mag verdienen, en ik deze grens in oktober 2003 zou bereiken, heb ik op 1 oktober 2003 mijn OV-kaart netjes ingeleverd.
Zou je zeggen van niet he. Raar dat ze me dan toch een brief sturen waarin ze aangeven dat ik het bedrag (¤ 60,58) x de maanden dat ik een OV-kaart heb gehad (dus totaal ¤ 605,80) moet terugbetalen...quote:
Zelfde situatie die ik heb gehad. Ze hebben je inkomen over het hele jaar genomen, terwijl je geen stufi meer kreeg per 1 oktober (Ik neem aan dat je ook geen geld meer van ze kreeg)quote:Op donderdag 21 juli 2005 13:23 schreef jleu het volgende:
[..]
Zou je zeggen van niet he. Raar dat ze me dan toch een brief sturen waarin ze aangeven dat ik het bedrag (¤ 60,58) x de maanden dat ik een OV-kaart heb gehad (dus totaal ¤ 605,80) moet terugbetalen...
Het lijkt erop dat ze een foutje hebben gemaakt (wat me sterk lijkt) of dat het in 2003 anders was...
quote:Op donderdag 21 juli 2005 13:40 schreef jleu het volgende:
Top!
Ik heb de IB-groep aan de lijn gehad. Zodra ze mijn dossier lazen gaven ze al aan dat er van hun kant een fout was gemaakt. Oftewel, ze worden niet rijker van me.
Kloptquote:Dus... als je je ov-kaart inleverd zodra je over de drempel van het bij te verdienen bedrag dreigt te raken, is er niks aan de hand.
de strijd om 2001 heb ik al van ze gewonnen. Ik wacht nog steeds op de vordering 2002, welke ze me toegezegd hebben...Ik ben benieuwdquote:Iedereen succes met het vechten tegen de IB-groep![]()
Betalen ze je geen reiskostenvergoeding?quote:Op maandag 25 juli 2005 14:15 schreef imago het volgende:
Verdorie, gedoe nu op m'n werk waardoor ze me te weinig uitbetaald hebben deze maand. En alsof dat niet erg genoeg is, betekent dat dat ik deze maand de bijverdien-grens tóch niet bereik, en ik m'n OV dus nog helemaal niet had hoeven inleveren!Door een fout van hun loop ik dus én een hoop salaris mis (al zal dat wel bijgesteld worden volgende maand) én een maand gratis / met korting reizen!
Nu wil ik m'n werk dus de geleden schade laten vergoeden: het bedrag van 1 maand een OV. Hoeveel zou dat redelijkerwijs zijn?
Ze betalen reiskostenvergoeding zodat ik naar m'n werk kan komen ja. M'n OV gebruik ik alleen voor studiedoeleindenquote:Op maandag 25 juli 2005 15:06 schreef Vhiper het volgende:
Betalen ze je geen reiskostenvergoeding?
Zou zo'n 70 euro bedragen, maar of je het krijgt en of het in dank wordt afgenomen, is vraag twee.
dan 'valt' het nog mee. Ik heb niks aan stufi ontvangenquote:Op maandag 25 juli 2005 15:22 schreef Bemiddelaar het volgende:
wat je boven die grens aan studiefinanciering hebt ontvangen dat moet je afdragen aan hun..
Maar dat loopt al snel in de duizenden euro's..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |