abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_21890960
Hallo, liefjens.
Wat is de bedoeling?

We gaan een kookboek maken van de gerechten die in CUL zijn gepost, en nog worden gepost, en daar heb ik jullie hulp bij nodig, want het zal een aardige klus worden.

We maken verschillende hoofdstukken, voorgerechten, sauzen, vis, vlees, gevogelte, gebak enz,
de gerechten halen we uit de verschillende topics hier, en dat virtuele kookboek wordt natuurlijk steeds dikker.

De handigste en snelste manier om een recept door te geven is dmv het klikken op het posticon boven de betreffende post en die hier te copy-pasten, dan heb ik meteen de goeie te pakken.
Ik maak klikbare hoofdstukken aan waarin ik de betreffende recepten zal c/p'en, uiteraard met nickvermelding.

Dus, dit topic is bedoeld voor jullie ideeen en tips, en de recepten.

Kom maar op.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  zaterdag 11 september 2004 @ 23:46:12 #2
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_21891085
Begin dan maar met Lucille's Worteltaart. Die heb ik vorige week gebakken en hij was
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  zondag 12 september 2004 @ 00:16:07 #3
28640 Sidekick
Ban the fucker
pi_21891724
Een makkelijk (en kort) recept voor een ovenschotel met vis van PietVerdriet

Pinda rotsjes van user Karper.

Recept voor chili con carne van user sushi-nori.

Recept voor jachtschotel van Pietverdriet.

Béchamelsaus van user rvrb_ke.

Spaghetti met spinaziesaus van femmeChantal

Spaghetti met paddestoelen van glremme.

Spaghetti met Tomatensaus van Chielus.

Bourgondische aardappelschijfjes van Logitik.

Griekse kaasflap van Mr.Trelawney

Nasi schotel van ToBe.

Spinazi-variant van titsch

Andijvie-ovenschotel van Riann.

Mie van mdusink.

Pannenkoeken van Khadgar

Nou, even wat topics doorgezocht hoor.
Misschien is niet alles even bruikbaar voor het Fok!kookboek, maar er zullen vast ook wel goede recepten tussenzitten.
A single death is a tragedy, a million deaths is a statistic - Joseph Stalin
Political power grows out of the barrel of a gun - Mao Zedong
I will eat the headdoekjes rauw - Geert Wilders
  zondag 12 september 2004 @ 00:17:08 #4
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_21891738
benodigeheden

-melk cholade
-amandel schaafsel
-walnoten
-suiker
-vieux

-sla de walnoten klein en leg ze apart.
-verwarm de melk cholade a baun marie tot dat er geen klontjes meer zijn.
-voeg na het smelte de noten toe en haal het geheel van het fornuis af.
-goed door roeren.
-maak nu met 2 lepels rotjes.
-in de koeling plaatsen

de caramel
gooi een aantal scheppen suiker in een pannetje en breng dit even op hoogvuur aan tot dat de pan goed heet is neem nu een glas vieux en laat de vlam in de pan schieten.
haal de pindarotsjes uit de koeling en napeer de caramel saus er overheen.

bladerdeeg gevuld me slagroom.

-bladerdeeg.
-suiker
-kaneel
-eigeel
-slagroom
-creme de la banaan
-bananen puree.

blader deeg in vormtjes snijden en bestrijken met eigeel daarna de suiker en de kaneel mengen en er oven heel strooien,
afbakken en ondertussen slagroom opkloppen net voor de gewenste stijfheid de crem de banaan toevoegen en de banaan pureen even voor huzelen en afproeven

bladerdeeg laten afkoelen en daarna doormidden snijden daarna de slagroom aan brengen
demp het vuur
  zondag 12 september 2004 @ 00:18:46 #5
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_21891776
wild bouilon

Martiaal:Bekken
Mes
Pan 5 liter
schuimspaan
puntzeef


ingrediënten:Wupps(wortel, ui ,prie peterselies, selderij) (500 gram)
Karkassen (verschillende soorten) (1 kg)
Specerijen (peper zout en jeneverbesje en een blaadje laurier)van alles 1 alleen van zout peper naar smaak
Water 5 liter
Rode wijn( 2dl)

Werkwijze
1.karkassen pinceren
2.karkassen af blussen met rode wijn
3 karkassen in een grote pan doen en water bij gieten
4.vlak voor de kook de wupp’s toevoegen.(plus kruiden)
5.afschuimen en laten inkoken
6. clarieferen en opsmaak brengen met peper en zout

pinceren: aanzetten van vlees om porieen open te zetten.


werkwijze
1.boter in de pan en goed verhitten
2.karkassen er in leggen en overal goed bruin kleuren
  zondag 12 september 2004 @ 00:19:04 #6
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_21891779
Gefrituurd ijs
Aantal personen: 4
Bereiding tijd 4x5 minuten met tussen pauzes van 15 min
Prijs: 3 euro

Het klinkt raar we gaan ijs frituren. Je wordt voor gek verklaard maar doe het een en verras je over de smaak van karamel met een heerlijke bol vanille ijs een ware smaak explosie zal er plaats vinden


Martiaal.

Plaat die in de vriezer past.
IJsschep
2 bekkens
Pan 2.5 liter


Ingrediënten.

4 bollen ijs(smaak naar keuze voorkeur gaat voor stevig ijs met een hoog vet gehalte)
8 eierdooiers of 120 gram Eierdooier(kant-en-klaar te koop in pakjes maar ook zelf te scheiden
200 gram Kokos rasp(kant-en-klaar te koop staat bij de conimex pakjes bij de aH)


1.Schep ijs bolletjes en meteen weer in de vriezer
2.Maak in de tussen tijd een bekken met kokos klaar de andere met eidooier
3.Haal de ijsbolletjes uit de vriezer en haal ze door de eidooiers heen en leg ze in het kokos rol de ballen voorzitting door het kokos en vries ze weer in.
Herhaal dit enkele malen tot het ijsbolletje van een dikke laag kokos zijn verzien
4.Frituur op het laatste moment het kokos-ijs bolletjes in heet frituur gebruik hier geen frituur vet voor maar zonnebloem olie naar 10 sec zijn de bolletjes voorzien van een mooie goudbruine laag karamel en heerlijk kokos er onder


Meteen serveren en laat u gasten versteld staan van u kunnen als magische kok/kokkin
_________________
  zondag 12 september 2004 @ 00:19:19 #7
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_21891787
kapsel

ingredienten:

1000 gram bloem
900 gr ei
1 dl water
25 gram citroen rasp of scheut knijp citroen

matrialen

3 bekens
1 mixer
bakplaat dun


alles bij elkaar voegen, 10 a 12 minuten luctig klopen.
pak plaat inleggen met bakpapier en insmeren met boter kapsel in de oven op 250 graden plus minus 10 min
  zondag 12 september 2004 @ 00:19:38 #8
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_21891795
hartig taartje
soort gerecht:voor gerecht
4 personen
tijd: 20 min
prijs 2 a 3 euro

ingrdienten:
-bladerdeeg diepvries (1 pakje
-groentes naar keuze(prei, paprike, tomaat, ui, ham)
-1 liter room
-8-9 eieren
-geraspte kaas

benodigt heden:
-bakjes (zilveren wegwerpzooi)
-garde en bekkens
-lepes voor het opscheppen
-koksmes en plank

bereiding.

1.Leg het bakje ver het bladerdeeg en snij het uit iets over ruimte is niet erg, daarna in het bakje doen gaatjes prikken
2.groente en ham snijden
3.bakje vullen met groente
4.room en eieren samen voegen en even door elkaar slaan
5.room over u taartje en groente gooien
6.geraspte kaas naar eigen inzicht er over gooien
7.bakken in een over van 225-250 graden en dan 12-15 minuten


leuk voor kinderfeestje dat ze zelf een taartje kunnen samen stellen dan zelf af samen met de ouders
  zondag 12 september 2004 @ 00:20:08 #9
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_21891799
Kreeften soep(Bisque Marseille):

Voor 4 personen 1 liter
Tijd: 15 min
Prijs +- 7 euro

Benodigd heden:

Pan 3 a 4 liter
-Snijplank en koksmes
-Bekken’s 2 stuks
-Spatel
-Maat beker
-Likeur glas

Ingrediënten:
-Basis bouillon groente(1.2 liter)
-Soepkreeft(hallen bij de visboer)
-een witte mire poix bestaande uit
-champignon’s(stuk of 4)
-wit van prei(heel stuk van een prei)
-uitje
- 10 cl vieux of congac
-witte wijn 1 dl
-liason van 1 dl room en 3 eidooier’s


werkwijze:

1.snijdt de mire poix in kleine stukjes. Snij de kreeft in stukken(scharen, lijf en staartstuk)
2. fruit de gesneden mire-piox aan en voeg naar 2 minuten d kreeftstukken toe.
3.gooi nu in een keer de vieux of congac er bij en hoe er onmiddellijk een aansteker bij en laat dit ongeveer 5 sec branden daarna afblussen met de witte wijn.
4.Giet nu de groente bouillon over de kreeft en de mire piox.
5. laat dit alles 25 minuten staan maar laat het niet koken en roer ook niet.
6.daarna de stukken kreeft uit de soep halen en apart houden de rest van de soep paseren.
7.haal uit de kreeft de gare stukjes kreeftenvlees en hou deze apart
8.Vlak voor het door geven de liaison er door heen gieten en het kreeftenvlees in een soepkom doen daar de bouillon over heen gieten en afgarneren met een stukje peterselie
  zondag 12 september 2004 @ 00:20:47 #10
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_21891812
Naam:russische salade/salade a la russ

bereiding tijd: 20 min
soort gerech: koud voorgerecht
prijs: 3 a 4 euro

Ingrediënten :
Aardappel: 100 gram.
Knolselderij:70 gram.
Wortel :60 gram.
Augurk:50 gram
Gekookte vis 0 gram.
Doperwten65 gram
Franse dressing:0.75dl
Peper
Zout

Materialen:
1 litermaat
1 snijplank
1 dunschiller
1 koksmes
4 bekkens
1 hittebron
1 pan
1 bolzeef
1 spatel

beridingswijze:
1.weeg de ingrediënten af.
2.schil de aardappelen, knolselderij en wortel en was ze.
3.snijd ze in brunoise.
4.doe ze apart in een bekken.
5.snij de augurk brunoise en doe deze in een afruimbak.
6.pluk de gekookte vis.
7.voeg de vis bij de augurk.
8.blacheer de aardappelen,de wortel,de knolselderij en de erwten apart.
9.spoel ze af met koudwater tot dat ze door en door koud zijn..
10.laat ze goed uitlekken.
11.voeg de geblancheerde groente bij de vis en augurk
12spatel de ingredienten voorzichtig door elkaar
13.Voeg naar smaak peper en zout toe


extra info:
-Bij een russische salade hoort een russische dit is een ei wat hard wordt gekookt en dan wordt gehalveerd.
-inplaats van gekookte vis kunt u ook ansjovis gebruiken(blikje per 500 gram)
_________________
Naam:mayonaise\sauce mayonaise

1liter
prijs 1 euro

Ingredienten:
-1.5 dl Gepasteuriseerde eidooier
-0.5 dl azijn
-15 gram fijne mosterd
-8.5 dl olie
-peper
-zout
-worcestersaus

Materieel:
-3 litermaten
-2 bekkens
-garde

Bereidingswijze:
1.-doe de eierdooier met de azijn, het zout en de mosterd in een bekken
2.-roer met een garde de dooier’s los
3.-voeg de olie al druppelt toe aan de eidooier’s onder voordurend roeren met de garde
4.-breng de saus op smaak met peper en worcestersaus

Afgeleidensausen:
Cocktailsaus\Sauce andalouse
Remoudladesaus\Sauce remoulade
Tartaarsaus\Sauce tartarre

Bruine kalsfond/fond de veau lié

Voor 10 liter fond

Ingrediënten :
1 kilo Schenkelvlees
6 kilo kalfsbeenderen
500 gram boqeut garni
3 gram tijm
6 gram gekneusde peperkorrels
2 laurierbladeren
15 liter water

Materialen:
-Slee voor in de oven
-snijplank
-koksmes
-3 bekkens
-1 afvalbak
-bolzeef of schuimspaan

Werkwijze:
1.was de ingrediënten voor het booqeut garni.
2.snij het boqeut en doe deze in een bekken
3.pinceren de kalsbeenderen en schenklevlees
4.leg de beenderen en de schenkel in de pan en giet hier de 12 liter koud water over.
5.breng het geheel tegen de kook aan en schuin af met een bolzeef of een schuimspaan
6.voeg de kruiden en het bouqet garni toe
7.laat dit inkoken tot 10 liter
8.Passeren de fond
9.eventueel helder maken met een clarierfieq mocht dit nodig zijn

-aanvullende info:
fond gebruik je voor sauzen deze bruine kalfsfond gebruik je voor sauzen die donker moeten zijn denk hier bij aan stroganoff saus
pi_21891923
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_21891961
Recept Gehakt ..mmmm zelfgemaakte hamburger! van Dovenwereld

We moeten alleen nog ff achterhalen hoeveel 1 meel is.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
  zondag 12 september 2004 @ 00:40:02 #13
95108 -chImp-
de eeuwige verveling
pi_21892108
Wat is het recept voor Onigiri?
pi_21892165
quote:
Op zondag 12 september 2004 00:40 schreef -chImp- het volgende:
Wat is het recept voor Onigiri?
Dit is het topic waarin recepten die al gepost zijn in CUL worden verzameld. Voor verzoekjes moet je gewoon een topic openen.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_21892268
quote:
Op zaterdag 11 september 2004 23:40 schreef shmoopy het volgende:

Die smilies
  † In Memoriam † zondag 12 september 2004 @ 01:28:02 #16
4036 crew  Cynix ®
Verzuurde hork
pi_21892858
quote:
Op zaterdag 11 september 2004 23:40 schreef shmoopy het volgende:
Dus, dit topic is bedoeld voor jullie ideeen en tips, en de recepten.
Twee vraagjes/tips:

1) Zou er bijvoorbeeld met een cijfer van 1 tot 5 een moeilijkheidsgraad voor elk recept kunnen worden aangegeven, zodat je dus snel kunt zien of je iets ff snel tussendoor in elkaar kunt flansen of wanneer een recept nogal bewerkelijk is en je er wat meer kunde of tijd voor nodig hebt?

2) Kan er eventueel per recept een indicatie gegeven worden van de benodigde tijdsduur om e.e.a op tafel te jassen?

Beide bij voorkeur in een vast kadertje boven het recept of nog liever meteen al in de index.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
pi_21901130
Ja, da's best een goed idee, Cynix, alleen die tijdsduur wordt wat natte vingerwerk dan, omdat ik natuurlijk niet alle gerechten kan gaan maken om te zien hoe lang ervoor nodig is.

Ik ga het bekijken.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_21901189
Heeft Karper het niet helemaal begrepen of heb ik het niet helemaal begrepen...
Maar erg leuk idee, shmoopybabe!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_21901463
quote:
Op zondag 12 september 2004 14:02 schreef shmoopy het volgende:
Ja, da's best een goed idee, Cynix, alleen die tijdsduur wordt wat natte vingerwerk dan, omdat ik natuurlijk niet alle gerechten kan gaan maken om te zien hoe lang ervoor nodig is.

Ik ga het bekijken.
Natuurlijk gaan we die gerechten wel allemaal zelf maken

Maar meestal kan je wel een redelijke indicatie geven. Een sudderlapje maak je niet in 10 minuten, een salade maken doe je ook niet in 2 uur. En zijn de tijden totaal verkeerd, dan zullen er wel users zijn die het gerecht gemaakt hebben en aangeven dat de tijden echt verkeerd zijn.
Beter een baas onder je duim, dan tien bovenop
Trekt bij warm weer een poncho aan
pi_21963810
*sgop*
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_21963886
En natuurlijk ga je deze smiley gebruiken...



Die andere heeft een te groot ding op zijn heufd...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 15 september 2004 @ 10:36:25 #22
11798 Rtificial
[ahr-tuh-fish-uhl]
pi_21963939
Ehm, eigenlijk moet je de betreffende users dan ook vragen het recept eventueel aan te passen naar een standaard aantal personen (4?), aangezien hoeveelheden niet altijd deelbaar zijn... 2 personen is op Fok! misschien nog wel interessanter, maargoed...

Ennuh, alles in een database-je gieten waarvandaan je vervolgens een boodschappenlijstje kan afdrukken zou ook mooi zijn
pi_21963953
quote:
Op woensdag 15 september 2004 10:32 schreef Oblivion het volgende:
En natuurlijk ga je deze smiley gebruiken... [afbeelding]



Die andere heeft een te groot ding op zijn heufd...
*sgopt Obli ook maar even stiekem onder de tafel*

Ik vind z'n mutsje een beetje rommelig, en onder die van mij kun je hele pannen kwijt.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_21963962
quote:
Op woensdag 15 september 2004 10:36 schreef Rtificial het volgende:
Ehm, eigenlijk moet je de betreffende users dan ook vragen het recept eventueel aan te passen naar een standaard aantal personen (4?), aangezien hoeveelheden niet altijd deelbaar zijn... 2 personen is op Fok! misschien nog wel interessanter, maargoed...

Ennuh, alles in een database-je gieten waarvandaan je vervolgens een boodschappenlijstje kan afdrukken zou ook mooi zijn
Zeg, m'n sociale leven, wat doe je?!
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_21963985
Vergeet te zeggen, dat het een super idee is!!

verse pasta Van [i]zoalshetis[i]

Alleen zijn er altijd vervolg receptjes....
Doe je die er ook bij?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')