abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 25 januari 2004 @ 12:26:08 #1
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16564393
ik maak al een jaar of 5 mijn eigen verse pasta. ik het begin lijkt het omslachtig. nu heb ik sneller spaghetti op tafel dan met een pak uit de supermarkt omdat je het maar 2 min hoeft te koken. het is ook echt veel lekkerder.

je hebt nodig een pastamachientje (beste van het merk atlas) en dit is niet zo duur. daarnaast kan je het best gebruik maken van harde gries, in het italiaans grano duro. die kan je het best kopen bij een delicatesse winkeltje. daarmee krijg je in combinatie met een ei per 100 gram een mooi stevig, beetje gelig deeg. ik maak meestal een kilo aan en bewaar het per 200 gram in diepvries. dan kan je het laten ontdooien wanneer je het nodig hebt. aanrader voor iedereen die pasta optimaal wil eten. lasagne, ravioli, spaghetti in alle kleuren en smaken.

hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_16564514
Hmmm, je hebt me op een idee gebracht
  zondag 25 januari 2004 @ 12:32:06 #3
70795 GiSH
waiting for sun
pi_16564528
ik wil dit ook doen? hoe maak je dat??
Made love to an Angel, but her wings are in the way
pi_16564552
Ja wat leuk is dat! Dat deden wij vroeger in het restaurant waar ik werkte ook
  zondag 25 januari 2004 @ 12:33:48 #5
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16564564
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:32 schreef GiSH het volgende:
ik wil dit ook doen? hoe maak je dat??
deeg moet je kneden met 1 ei per 100 gram grano duro (soor bloem dus) het moet een stevig taai deeg worden en dat kost wel wat krachtsinspanning. maar kneden is leuk. beetje zout en voor de liefhebber eetlepel olijfolie.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_16564572
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:32 schreef GiSH het volgende:
ik wil dit ook doen? hoe maak je dat??
Zeef de bloem op het werkblad en maak er een 'vulkaan' van met een krater in het midden. Breek het ei en voeg het snufje zout en de olie toe.
Meng het ei met de handen door de bloem tot het een grove massa is. Was de handen en maak het werkblad schoon voor dat het kneden begint.
Bestrooi het werkblad licht met bloem en kneed met de onderkant van de hand, ongeveer tien minuten, tot het deeg droog lijkt.
Wikkel het deeg in een vochtige doek en laat het minstens een half uur rusten. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven blad, eerst in de ene richting en later in de andere, tot het vliesdun is.
Betrooi licht met bloem in laat het weer rusten zodat de pasta wat kan drogen.
Het is dan klaar om in de vereiste vorm te worden gesneden. Laat het dan nog 10 minuten liggen voordat het wordt gekookt.
  zondag 25 januari 2004 @ 12:36:31 #7
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16564623
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:34 schreef Conflict het volgende:

[..]

Zeef de bloem op het werkblad en maak er een 'vulkaan' van met een krater in het midden. Breek het ei en voeg het snufje zout en de olie toe.
Meng het ei met de handen door de bloem tot het een grove massa is. Was de handen en maak het werkblad schoon voor dat het kneden begint.
Bestrooi het werkblad licht met bloem en kneed met de onderkant van de hand, ongeveer tien minuten, tot het deeg droog lijkt.
Wikkel het deeg in een vochtige doek en laat het minstens een half uur rusten. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven blad, eerst in de ene richting en later in de andere, tot het vliesdun is.
Betrooi licht met bloem in laat het weer rusten zodat de pasta wat kan drogen.
Het is dan klaar om in de vereiste vorm te worden gesneden. Laat het dan nog 10 minuten liggen voordat het wordt gekookt.


dit is dus zonder machientje
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 25 januari 2004 @ 12:37:20 #8
70795 GiSH
waiting for sun
pi_16564647
ga morgen gelijk eens proberen.. zal wel een zooitje worden...maar het lijkt me wel leuk
Made love to an Angel, but her wings are in the way
  zondag 25 januari 2004 @ 12:39:20 #9
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16564687
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:37 schreef GiSH het volgende:
ga morgen gelijk eens proberen.. zal wel een zooitje worden...maar het lijkt me wel leuk
het helpt wel als je een boek hebt waar het in staat, maar na drie keer proberen heb jij je eerste perfecte verse pasta met slieren waarvan je zelf de lengte en dikte van kan bepalen en die je zelf kleur/smaak kan geven (verse spinazie pureren is groen, tomaat rood en met saffraan geel of zwart met inktvisinkt)
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_16564695
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:36 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

dit is dus zonder machientje


makkelijk om het eerst eens te proberen, voordat je zo'n ding koopt. Een machine lijkt me wel erg makkelijk.
  zondag 25 januari 2004 @ 12:41:02 #11
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16564733
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:39 schreef Conflict het volgende:

[..]

makkelijk om het eerst eens te proberen, voordat je zo'n ding koopt. Een machine lijkt me wel erg makkelijk.


met de hand kan wel inderdaad, maar ik zou meteen een machientje adviseren om teleurstellingen tegen te gaan. heel plat rollen is nog niet voor iedereen weggelegd en dan krijg je dikte verschillen waardoor de smaak soms al dente en soms week of te hard is.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_16564752
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:41 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

met de hand kan wel inderdaad, maar ik zou meteen een machientje adviseren om teleurstellingen tegen te gaan. heel plat rollen is nog niet voor iedereen weggelegd en dan krijg je dikte verschillen waardoor de smaak soms al dente en soms week of te hard is.


Daar zit natuurlijk wat in
  zondag 25 januari 2004 @ 12:42:26 #13
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16564765
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:41 schreef Conflict het volgende:

[..]

Daar zit natuurlijk wat in


lekker he? vers jammie..... bovendien is pasta van grano duro erg goed voor je lichaam.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 25 januari 2004 @ 12:42:42 #14
70795 GiSH
waiting for sun
pi_16564768
zijn die machientjes duur en zit er veel verschil in?? kan je met 1 machientje meerdere soorten maken??
Made love to an Angel, but her wings are in the way
pi_16564818
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:42 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

lekker he? vers jammie..... bovendien is pasta van grano duro erg goed voor je lichaam.


ja, van pasta word je dik
  zondag 25 januari 2004 @ 12:45:04 #16
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16564821
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:42 schreef GiSH het volgende:
zijn die machientjes duur en zit er veel verschil in?? kan je met 1 machientje meerdere soorten maken??
ik heb een machientje dat volgens mij zon 40 euro kost. het is een walsje waarmee je de dikte van je plakjes kan kiezen en er zit een opzet stukje bij voor spaghetti of tagliatella. met de plakjes kun je zelf ravioli maken door een soort metalen ijsklontjes bakje te kopen. het si misschien even een aanschaf, maar je doet er eeuwig mee als je het goed schoonmaakt zonder water.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 25 januari 2004 @ 12:46:04 #17
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16564843
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:44 schreef Conflict het volgende:

[..]

ja, van pasta word je dik


nee lol. niet als je een béétje lichaamsbeweging hebt.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 25 januari 2004 @ 12:47:55 #18
70795 GiSH
waiting for sun
pi_16564886
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:45 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik heb een machientje dat volgens mij zon 40 euro kost. het is een walsje waarmee je de dikte van je plakjes kan kiezen en er zit een opzet stukje bij voor spaghetti of tagliatella. met de plakjes kun je zelf ravioli maken door een soort metalen ijsklontjes bakje te kopen. het si misschien even een aanschaf, maar je doet er eeuwig mee als je het goed schoonmaakt zonder water.


ga morgen eens kijken in de italaanse winkel
Made love to an Angel, but her wings are in the way
  zondag 25 januari 2004 @ 12:49:07 #19
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16564912
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:47 schreef GiSH het volgende:

[..]

ga morgen eens kijken in de italaanse winkel


het zou leuk zijn als meer mensen het zouden doen om ideeen uit te wisselen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_16571847
Heerlijk...verse pasta. Eet nooit meer die troep uit een pak. Ik heb een pastamachientje van Imperia. Gehaald bij Duikelman (kookwinkel hier in Asd.) Grano duro haal ik bij de italiaanse delicatessenwinkel. Kan het iedereen aanraden, het si helemaal niet moeilijk en je hebt super veel eeer van je werk!!
geniet nooit met mate
  zondag 25 januari 2004 @ 17:40:54 #21
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16571962
quote:
Op zondag 25 januari 2004 17:36 schreef gimme.shelter het volgende:
Heerlijk...verse pasta. Eet nooit meer die troep uit een pak. Ik heb een pastamachientje van Imperia. Gehaald bij Duikelman (kookwinkel hier in Asd.) Grano duro haal ik bij de italiaanse delicatessenwinkel. Kan het iedereen aanraden, het si helemaal niet moeilijk en je hebt super veel eeer van je werk!!
tagliatella met vitello tonnato bv. of zelfs een gewone bolognese komen mensen voor terug.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_16572263
quote:
Op zondag 25 januari 2004 17:40 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

tagliatella met vitello tonnato bv. of zelfs een gewone bolognese komen mensen voor terug.


Ben de laatste tijd zelf erg in mijn nopjes met een salie-truffelsausje! Maar idd. mijn gasten zijn altijd EWRRUG blij als ik ze verse pasta voorzet!!
geniet nooit met mate
  zondag 25 januari 2004 @ 19:31:17 #23
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_16574874
Ik heb een superlekker recept voor een saus met ham, mascarpone en parmezan. Heerlijk en vooral bij verse pasta.
Helaas ben ik alleen en is het te veel werk om voor eventjes te doen en invriezen is bij mij nog niet goed gelukt.

Hoe doe jij dat?
Mij was geleerd 'nestjes' te maken, maar die gaan zo aan elkaar plakken.
Laat jij het dan eerst eventjes hangen om in te laten drogen?

Het is wel 100x lekkerder dan kant-en-klaar dus als invriezen me zou lukken...

***
  maandag 26 januari 2004 @ 07:02:54 #24
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16587183
quote:
Op zondag 25 januari 2004 19:31 schreef Brighteyes het volgende:
Ik heb een superlekker recept voor een saus met ham, mascarpone en parmezan. Heerlijk en vooral bij verse pasta.
Helaas ben ik alleen en is het te veel werk om voor eventjes te doen en invriezen is bij mij nog niet goed gelukt.

Hoe doe jij dat?
Mij was geleerd 'nestjes' te maken, maar die gaan zo aan elkaar plakken.
Laat jij het dan eerst eventjes hangen om in te laten drogen?

Het is wel 100x lekkerder dan kant-en-klaar dus als invriezen me zou lukken...


wellicht moet je zorgen dat je deeg wat 'vaster' is. dan komt alles mooi los tijdens het koken. overigens kan je beter een klomp deeg in de diepvries bewaren dan kant en klare sliertjes. bij het ontdooien kan de boel nl nogal eens klef worden en dan moet je je tagliatella toch weer opnieuw kneden.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 26 januari 2004 @ 07:47:15 #25
37887 Dauthi
Progressive
pi_16587333
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:26 schreef zoalshetis het volgende:
ik maak al een jaar of 5 mijn eigen verse pasta. ik het begin lijkt het omslachtig. nu heb ik sneller spaghetti op tafel dan met een pak uit de supermarkt omdat je het maar 2 min hoeft te koken. het is ook echt veel lekkerder.

je hebt nodig een pastamachientje (beste van het merk atlas) en dit is niet zo duur. daarnaast kan je het best gebruik maken van harde gries, in het italiaans grano duro. die kan je het best kopen bij een delicatesse winkeltje. daarmee krijg je in combinatie met een ei per 100 gram een mooi stevig, beetje gelig deeg. ik maak meestal een kilo aan en bewaar het per 200 gram in diepvries. dan kan je het laten ontdooien wanneer je het nodig hebt. aanrader voor iedereen die pasta optimaal wil eten. lasagne, ravioli, spaghetti in alle kleuren en smaken.


Vind je het niet een klein beetje veel om 10 eieren per kilo meel te gebruiken.
ik zou eerder zeggen 3 a 4 eierdooiers op 1 kilomeel en zelfs dat is nog veel.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  maandag 26 januari 2004 @ 07:52:39 #26
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16587366
quote:
Op maandag 26 januari 2004 07:47 schreef Dauthi het volgende:

[..]

Vind je het niet een klein beetje veel om 10 eieren per kilo meel te gebruiken.
ik zou eerder zeggen 3 a 4 eierdooiers op 1 kilomeel en zelfs dat is nog veel.


ik varieer een beetje. maar inderdaad meestal wel 1 ei per 100 gram bloem. dat is vrij gebruikelijk. ik doe het bij gebrek aan ei ook wel eens helemaal zonder. is ook lekker.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 26 januari 2004 @ 08:06:14 #27
37887 Dauthi
Progressive
pi_16587414
quote:
Op maandag 26 januari 2004 07:52 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik varieer een beetje. maar inderdaad meestal wel 1 ei per 100 gram bloem. dat is vrij gebruikelijk. ik doe het bij gebrek aan ei ook wel eens helemaal zonder. is ook lekker.


wat je ook doet het is altijd lekkerder dan van de supermarkt
Tenzij je iets fout doet
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  maandag 26 januari 2004 @ 10:01:07 #28
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_16588707
quote:
Op maandag 26 januari 2004 07:02 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

wellicht moet je zorgen dat je deeg wat 'vaster' is. dan komt alles mooi los tijdens het koken. overigens kan je beter een klomp deeg in de diepvries bewaren dan kant en klare sliertjes. bij het ontdooien kan de boel nl nogal eens klef worden en dan moet je je tagliatella toch weer opnieuw kneden.


Ik heb het de laatste keer als 'lasagne-bladeren' ingevoren, zo van, dan kan ik het handig meteen weer door de machine gooien, maar toen werd het veel te klef en mijn machine gelijk heel smerig.
Maar jij kneed het gewoon nog een keer als het uit de vriezer komt en dan weer door de machine. Is dan die klefheid weg?

Hoe lang bewaar jij het in de vriezer?

***
  maandag 26 januari 2004 @ 18:03:44 #29
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16603162
quote:
Op maandag 26 januari 2004 10:01 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Ik heb het de laatste keer als 'lasagne-bladeren' ingevoren, zo van, dan kan ik het handig meteen weer door de machine gooien, maar toen werd het veel te klef en mijn machine gelijk heel smerig.
Maar jij kneed het gewoon nog een keer als het uit de vriezer komt en dan weer door de machine. Is dan die klefheid weg?

Hoe lang bewaar jij het in de vriezer?


ikzelf op -18 niet langer dan 1,5 maand. vooral door het ei wat erin zit. en niet ontdooien met magnetron maar in open zakje in lauw water. of liever gewoon gesloten op keukenplank.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  † In Memoriam † dinsdag 23 maart 2004 @ 13:14:31 #30
25682 2cv
Niet subtiel
pi_17911195
Hoeveel bloem/eieren heb je ongeveer nodig per persoon? En aangezien ik eerst eens een keer wil proberen pasta te maken wil ik daar nog niet gelijk een dure machine van 40 pleuro voor kopen. Ik moet het echter wel uitrollen/plat maken. Hoe kan ik dat het beste doen? Een colafles gevuld met water (tegen het indeuken) gebruiken? Ik heb helaas geen deegroller ...
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_17913333
Deegrollers zijn niet duur en erg handig. Je kunt ook een stuk bezemsteel gebruiken.
  dinsdag 23 maart 2004 @ 15:01:01 #32
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17913621
ik ga uit van 150 gram per persoon aan pasta. je kan op vele manieren je pasta aanmaken, maar je hebt er wel de volgende bloemsoort voor nodig: grano duro van de cecco . je kan het doen met:

1. alleen eieren. één ei (op kamer temperatuur) per 100 gram bloem.
2. eieren en water samen. ga uit van 60 cl vocht per ei, maar doe dit op het gevoel.
3. alleen water.
4. gebruik een gedeelte andere (witte) bloem (moet je ff naar vragen bij de speciaalzaak)

het deeg moet echt heel taai zijn. kneed het, met een beetje zout en eventueel eetlepel olijfolie als je figuurtjes wil maken, tien minuten tot een mooie gladde bol, je staat versteld als je bezig bent dat vrouwtjes van 80 in italie nog steeds perfect deeg kunnen maken (erg zwaar nl). het mag absoluut geen plakkerig deeg zijn. laat het dan afgedekt of in een boterhamzakje nog een uur op kamertemp. liggen. ik maak meestal per keer 500 gram grano duro en 5 eieren (ong. 300 gram ei), dus zo'n 800 gram deeg, . daarvan vries ik in wat ik niet nodig heb. zonder machientje is het wel te doen, maar niet zonder goede roller. je kan beter nog een bezemsteel pakken. maak 1 mm dik en snij er stroken voor tagliatella van. je kan natuurlijk ook ravioli maken. zorg er daarbij voor dat er geen vulling op het te samendrukken deeg komt, en er mag absoluut geen lucht in zitten. met het basisdeeg kan je heel veel maken, canneloni met lamsgehakt, wilde spinazie, zachte feta en pijnboomp. bijvoorbeeld. het machientje zorgt echter voor een constante dikte en smaak. dus niet al dente en overkookt of te rauw. ik ben zelf een beest in het maken van lasagne trouwens. en dat is natuurlijk het simpelst om mee te beginnen omdat de vorm easy is. als je het een beetje onder de knie hebt wil je vast wel zon machientje en behoort de oudbakken pasta (zelfs de 'verse' bij appie ofzo) tot het verleden. overigens is die grano duro (harde gries) erg gezond. succes en neem er de tijd voor.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  † In Memoriam † dinsdag 23 maart 2004 @ 22:59:23 #33
25682 2cv
Niet subtiel
pi_17926508
Dus ik kan niet zomaar standaard bloem gebruiken? Dit MOET dus die grano duro van de cecco zijn?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  woensdag 24 maart 2004 @ 08:38:10 #34
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17930864
quote:
Op dinsdag 23 maart 2004 22:59 schreef 2cv het volgende:
Dus ik kan niet zomaar standaard bloem gebruiken? Dit MOET dus die grano duro van de cecco zijn?
grano duro is makkelijker, lekkerder en gezonder. ik denk overigens dat er meerdere merken zijn voor grano duro, maar ik ben ze nog niet tegengekomen. gewone bloem wordt snel een papperige pasta.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  † In Memoriam † woensdag 24 maart 2004 @ 13:13:29 #35
25682 2cv
Niet subtiel
pi_17935579
Dan ga ik op zoek naar die Grano Duro. Is dat in iedere super verkrijgbaar of alleen bij de Ecco (nog nooit van die winkel gehoord trouwens) ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  woensdag 24 maart 2004 @ 17:36:53 #36
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17941823
quote:
Op woensdag 24 maart 2004 13:13 schreef 2cv het volgende:
Dan ga ik op zoek naar die Grano Duro. Is dat in iedere super verkrijgbaar of alleen bij de Ecco (nog nooit van die winkel gehoord trouwens) ?
nee dus. grano duro van de cecco (merk, geen winkel) is alleen verkrijgbaar bij italiaanse/spaanse/potugese speciaalwinkeltjes. probeer het anders als je in een kleine stad woont bij een goede keukenwinkel voor adressen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  † In Memoriam † vrijdag 26 maart 2004 @ 19:04:41 #37
25682 2cv
Niet subtiel
pi_17989016
Zelfgemaakte pasta voor 4 personen.

Ingrediënten:
500 gram Grano Duro van de (C)ecco
5 eieren
Eventueel wat zout
Eventueel wat olijfolie
Bloem

Bereiding:
-Zeef de bloem op het werkblad en maak er een 'vulkaan' van met een krater in het midden
-Breek de eieren en doe ze in de 'krater' van de 'vulkaan' en voeg het snufje zout en de olie toe.
-Meng het ei met de handen door de bloem tot het een grove massa is.
-Was je handen en maak het werkblad schoon
-Bestrooi het werkblad licht met bloem en kneed het deeg met de onderkant van de hand, ongeveer tien minuten, tot het deeg droog lijkt.
-Wikkel het deeg in een vochtige doek en laat het minstens een half uur rusten
-Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad, eerst in de ene richting en later in de andere, tot het vliesdun (+/- 1mm) is.
-Betrooi licht met bloem in laat het weer rusten zodat de pasta wat kan drogen.
-Snij het deeg in de vereiste vorm
-Laat het dan nog 10 minuten liggen
-Kook het deeg 2 minuten koken in reeds kokend water

* 2cv wil weten of dit een beetje klopt en of er ook op-/aanmerkingen/aanvullingen/correcties zijn ...

[ Bericht 0% gewijzigd door 2cv op 26-03-2004 19:06:51 (Aanvullinkje ...) ]
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  vrijdag 26 maart 2004 @ 19:13:42 #38
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17989195
zo is het helemaal goed. vergeet geen zout aan het water toe te voegen en een flinke pan te nemen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  † In Memoriam † vrijdag 26 maart 2004 @ 19:19:13 #39
25682 2cv
Niet subtiel
pi_17989330
Dus snufje zout in het kokende water (pan van 3 liter en daar 2 liter water in), zoiets ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  vrijdag 26 maart 2004 @ 19:25:19 #40
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17989463
doe er maar flink wat in. als het water kookt, vlak voor je de pasta in de pan doet. 2 eetlepels.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  † In Memoriam † vrijdag 26 maart 2004 @ 19:26:26 #41
25682 2cv
Niet subtiel
pi_17989491
Okee, 2 eetlepels zout. De grootte van de pan en de hoeveelheid water is verder okee ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  vrijdag 26 maart 2004 @ 19:27:22 #42
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17989510
doe maar een pan van 5 liter water ofzo. dus 8 liter pan.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 26 maart 2004 @ 19:28:22 #43
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17989532
je hebt ook mooie pasta pannen waar je een binnepan kan uittillen. doe maar lekker groot meteen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 26 maart 2004 @ 19:30:33 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17989586
quote:
Op vrijdag 26 maart 2004 19:28 schreef zoalshetis het volgende:
je hebt ook mooie pasta pannen waar je een binnepan kan uittillen. doe maar lekker groot meteen.
Yep
Heb er zo een, voor 20 mark eens gekocht bij Real.
Edelstaal, sandwichbodem, een grote en een kleine binnenpan, en 8 liter inhoud.
Ideaal
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 26 maart 2004 @ 19:32:21 #45
25682 2cv
Niet subtiel
pi_17989639
Okee, pan van 5 liter (grootste die we hebben) met daarin 4 liter water en 2 eetlepels zout. Is dat okee ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  vrijdag 26 maart 2004 @ 19:48:59 #46
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17990055
quote:
Op vrijdag 26 maart 2004 19:32 schreef 2cv het volgende:
Okee, pan van 5 liter (grootste die we hebben) met daarin 4 liter water en 2 eetlepels zout. Is dat okee ?
prima voor maximaal 600 gram pasta, maar dat is wel kiele kiele. overigens doe je bij ravioli net zoveel in de pan tot het wateroppevlak vol is. doe je ze na zo'n 4-5 minuten in een warme schaal en ga je verder met de rest. warme-borden-tip: beetje bevochtigen en in de microwave.

waarschuwing: eenmaal lekkere zelfgemaakte pasta en je wil niks anders meer.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 26 maart 2004 @ 19:50:53 #47
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17990115
quote:
Op vrijdag 26 maart 2004 19:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Yep
Heb er zo een, voor 20 mark eens gekocht bij Real.
Edelstaal, sandwichbodem, een grote en een kleine binnenpan, en 8 liter inhoud.
Ideaal
ik ken het merk niet, maar 8 liter is ideaal. je kan overigens de meest simpele grote pannen gebruiken voor een goed resultaat. het gaat immers om gekookt water.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 26 maart 2004 @ 20:16:59 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17990753
quote:
Op vrijdag 26 maart 2004 19:32 schreef 2cv het volgende:
Okee, pan van 5 liter (grootste die we hebben) met daarin 4 liter water en 2 eetlepels zout. Is dat okee ?
zout weglaten
je kan er zout altijd nog opdoen.,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 26 maart 2004 @ 20:29:01 #49
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_17991084
quote:
Op vrijdag 26 maart 2004 20:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

zout weglaten
je kan er zout altijd nog opdoen.,
dat is niet waar piet sorry. door het zout in het water kookt het water ook beter en sneller door tijdens de afkoeling als het in aanraking komt met de pasta op huiskamertemperatuur. bovendien zorgt het ietwat zoute water voor een betere hechting van de saus later, mn al dente. vraag me niet waarom maar het is waarneembaar. de reden van het vele water is dus juist dat het kook proces nauwelijks verstoort wordt door de afkoeling. dat is het geheim van de beste pasta.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  † In Memoriam † vrijdag 26 maart 2004 @ 21:40:52 #50
25682 2cv
Niet subtiel
pi_17992584
Net ff gekeken en onze grootste pan is 5,7 liter (fabrieksopgave). Ik flikker er gewoon 4,5 liter water in en misschien zout. Ik hou niet van al te zout.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')