pssst.....je kunt bookmarken tegenwoordig. Veel handigerquote:Op dinsdag 13 april 2004 09:52 schreef capetonian het volgende:
*tvp*
Nou, zo streng is ze nu ook weer niet hoorquote:Op zaterdag 17 april 2004 09:28 schreef Beluga het volgende:
Heeft iemand hier een recept hoe je bladerdeeg kan maken? Want van Shmoopy mag dat waarschijnlijk niet van de AH vandaan komen. IIG:
Klinkt goed. Ga het binnenkort wel eens uitproberen. En Shmoopy is niet zo streng hoorquote:Op zaterdag 17 april 2004 09:28 schreef Beluga het volgende:
-- lekker recept --
quote:Op zaterdag 17 april 2004 10:19 schreef miss_dynastie het volgende:
[..]
Nou, zo streng is ze nu ook weer niet hoor
Ik vind dat er nogal een verschil zit tussen bladerdeeg zelf maken en zelf aardappelen schillen
Hier even de hoeveelheden voor je groentensausje (stonden eventjes terug in dit topicquote:Op woensdag 31 maart 2004 08:49 schreef rvrb_ke het volgende:
Saus maken valt echt goed mee..
Voor 6 dl bechamelsaus heb je nodig:
- 6 dl melk
- 40g boter
- 40g bloem
- zout en versgemalen peper
Je laat de boter smelten in een pan, als de boter gesmolten is roer je de bloem erdoor...
Hier voeg je langzaam en al roerend de melk bij (melk er niet te snel bijgieten, rustig aan in beetjes en blijven roeren)
Als de melk er allemaal bij is, blijf je roeren en laat je de saus al roerend verder koken tot de gewenste dikte...
Kruiden met peper en zout.
Hihi oepsquote:Op dinsdag 20 april 2004 13:43 schreef rvrb_ke het volgende:
[..]
Hier even de hoeveelheden voor je groentensausje (stonden eventjes terug in dit topic)
Als je vis in alufolie doet kun je daar, naast je groenten, ook nog iets van wijn bij doen. In een stoommandje kan dat niet. 't is dus in basis dezelfde bewerking. Alleen de uitwerking op het gerecht zal anders zijn. Je vergelijking gaat dus niet helemaal op.quote:Op dinsdag 20 april 2004 15:59 schreef stigchel het volgende:
Vis in alufolie is niets anders dan stomen. Dan kan je beter bij de toko om de hoek een stoommandje kopen. Daar kan je dan gelijk je groente bij doen en het wordt geen bende in je oven.
bedankt!quote:Op zondag 2 mei 2004 14:24 schreef Ole het volgende:
Het makkelijkst (basis):
Mosselgroente (kant en klaar in zak: prei, uien, wortels gesneden)
witte wijn of bier
mosselkruiden (kant en klaar)
Mosselen wassen in koud water. Mosselen die niet dichtgaan weggooien! Ook kapotte mosselen weggooien
anders even tikken op het aanrecht (als ze dan alsnog dichtgaan zijn ze goed)
mosselen en groenten in grote pan doen, wijn en kruiden erover. (hoeft niet onder water te staan!) deksel erop.
Lekker stomen. Na een paar minuten eventjes schudden met de pan. (*of omscheppen met pollepel)
Als de mosselen open zijn zijn ze goed.
Ik vind zelf de grote mosselen het lekkerst.
Er kunnen allerlei sausjes bij: knoflook,. cocktail etc.
Je kunt wellicht varieren met kruiden/ soorten bier of wijn. Zoals hierboven heb ik het zelf een keer gemaakt, en dat lukte iig meteen!
Een portie is normaal 1 kg. Als je er wat sausjes en wat salada of patat oid. bij hebt moet dat voldoende zijn. Heb ook wel eens iemand 4 kg grotendeels zien wegwerken :Squote:Op dinsdag 4 mei 2004 12:33 schreef keijz het volgende:
[..]
bedankt!Ik ga het vanavond maken
Hoeveel kilo moet ik nemen voor 4 (goedetende
) personen?
Iets marineren = iets flink kruiden en die smaak er ook in laten trekken.quote:Op donderdag 6 mei 2004 13:18 schreef Pietjuh het volgende:
Kan mij iemand uitleggen wat marineren nu eigenlijk precies is?![]()
![]()
Wat is een klein laagje? 1 cm ofzo??quote:Op zondag 28 maart 2004 12:07 schreef Riann het volgende:
[..]
Ik doe altijd maar een klein laagje water in de pan bij veel groentes btw dat het niet droog kookt en zo maar de vitamines blijven er zo wel meer in![]()
Ja maar ik maak 'savonds de soep die ik daarna op eet. En dan ga ik die niet een dag van te voren maken om het vet eraf te halen. Daarom doe ik het zo.quote:Op maandag 24 mei 2004 14:03 schreef rvrb_ke het volgende:
Riann...
je kan je soepballetjes ook in de soep gaarkoken... geeft meer smaak aan de soep zelf...
en tegen het vet: soep laten afkoelen en dan kan je het vet er gewoon vanaf scheppen...
Voorgekookte krieltjes zijn vaak nog best hard, dus zet ik ze meestal even op een hoog vuurtje op zodat ze een mooi gekleurd buitenkantje krijgen en dan op een laag vuurtje, deksel op de pan, totdat je er wat makkelijker in kunt prikken.quote:Op dinsdag 8 juni 2004 16:04 schreef JedaiNait het volgende:
Even een simpel vraagje. Ik las ergens dat krieltjes ook in de wok kunnen. Dat wil ik wel eens proberen. Gewoon olie in de wok, krieltjes (jaja van die voorverpakte rommel) erbij en even geduld hebben? Of moet je dan nog iets anders doen?
Zo eentje?quote:Op vrijdag 4 juni 2004 15:26 schreef Whiskers het volgende:
fijn topique! Ben aan het meelezenEen vraagje; past een stoommandje op elke (groente-)pan? Is het een soort zeef? Ik heb geen plaatje kunnen vinden met google...
Bedankt, maar dat wist ik alquote:Op dinsdag 8 juni 2004 16:08 schreef shmoopy het volgende:
[..]
Voorgekookte krieltjes zijn vaak nog best hard, dus zet ik ze meestal even op een hoog vuurtje op zodat ze een mooi gekleurd buitenkantje krijgen en dan op een laag vuurtje, deksel op de pan, totdat je er wat makkelijker in kunt prikken.
En dan weer deksel eraf, evt kruiden erover en nog op een wat hoger vuur lekker krokant bakken.
quote:Op dinsdag 8 juni 2004 21:23 schreef Markster het volgende:
wauw, iets voor me moeder dit.
Klopt, ik heb zo'n bamboe-stoommandje en dat zet je idd in een pan met een laagje water (klein laagje, want de inhoud van het mandje moet zich boven het water bevinden) dat je aan de kook brengt. Mijn ouders hebben een 'professionelere', dat is een soort vergiet dat precies in de pan past en dus een stuk boven het water hangt. Maakt voor de werking niets uit. Als je een klein vergiet hebt dat in z'n geheel in een pan past, kun je dat volgens mij ook prima gebruiken.quote:Op dinsdag 8 juni 2004 16:10 schreef shmoopy het volgende:
[..]
Zo eentje?
[afbeelding]
Die zijn geloof ik van bamboe gemaakt en die zet je in een pan met een klein laagje water en dan deksel erop, geloof ik.
Maar misschien zitten hier ook wat meer ervaren 'stomers'?
Tot-ie gaar isquote:Op zondag 27 juni 2004 17:58 schreef HeyFreak het volgende:
vraagje: hoelang moet je een (runder)gehaktbal braden?
OK, ik snap hem! Binnenkort even bij de plaatselijke toko langs. Mijn moeder had ooit iets van rvs dat er op lijkt, met een soort scharnierbare schubbenquote:Op dinsdag 15 juni 2004 19:47 schreef LadyMagica het volgende:
[..]
Klopt, ik heb zo'n bamboe-stoommandje en dat zet je idd in een pan met een laagje water (klein laagje, want de inhoud van het mandje moet zich boven het water bevinden) dat je aan de kook brengt. Mijn ouders hebben een 'professionelere', dat is een soort vergiet dat precies in de pan past en dus een stuk boven het water hangt. Maakt voor de werking niets uit. Als je een klein vergiet hebt dat in z'n geheel in een pan past, kun je dat volgens mij ook prima gebruiken.
Rijst dus. Bij sommigen lukt die nooit: te nat, te droog, te klef of aangebrand. Volg deze aanwijzingen en je rijst lukt altijd. Koop om te beginnen echte rijst, geen 'snelkookrijst'. Een grote zak is ook veel voordeliger dan een pakje en rijst is goed houdbaar.quote:Op donderdag 25 maart 2004 19:55 schreef shmoopy het volgende:
Hoi, welkom bij de FOK!cursus Koken voor beginners.
....
Hoe en hoelang kook je groenten, aardappelen, rijst,
.....
nu mijn vraag, hoe lang duurt het voor die kip om te ontdooien? want hij ligt er nu al een uur uit, en is nogsteeds redelijk hard.quote:Op woensdag 28 april 2004 00:00 schreef Logitik het volgende:
Wat ik vandaag heb klaargemaakt was ook heel makkelijk en smaakte heerlijk:
benodigheden (voor 2 personen):
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 350 gram kipfilé (in kleine stukjes gesneden)
- Bourgondische aardappelschijfjes (wordt verkocht in alle supermarkten)
- peper en zout
- Knoflooksaus.
Pak een pan en bak daar de stukjes kip in gaar (ongeveer 10 minuutjes).
Zet ondertussen de Bourgondische aardappelschijfjes op (middelhoog vuur).
Na de kip 10 minuutjes gaar te hebben laten worden, voeg er een beetje peper en zou aan toe.
Voeg daarna de, in stukjes gesneden, Paprika en Ui toe, en laat dit ongeveer 5 á 10 minuutjes fruiten (zo heet dat) op een middelhoog vuur.
Dat gaat het nog wel ff duren. Heb je een magnetron? Anders in handwarm water leggen (in de verpakking).quote:Op zaterdag 10 juli 2004 17:52 schreef superheist het volgende:
Ik ga vandaag voor het eerst voor mijzelf koken (vandaar in het beginners topic...) en het wordt dit recept van Logitik:
[..]
nu mijn vraag, hoe lang duurt het voor die kip om te ontdooien? want hij ligt er nu al een uur uit, en is nogsteeds redelijk hard.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |