abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 22 juli 2004 @ 21:37:36 #101
99052 titsch
nieuwsgierig aagje
pi_20796210
hallo kook-beginners
hierbij een variant voor de spinazie:
- spinazie goed wassen en drogen
- in een hapjespan (een diepe braadpan) een flinke scheut olijfolie en warm laten worden
- spinazie toevoegen en 2-3 minuten laten pruttelen, hierbij blijven omscheppen
- op smaak brengen met peper/zout/nootmuskaat
- voor de extra lekker; een scheutje room uit een doosje

-----een combinatie van pasta en vis
nodig:
- pasta, op de gewone manier koken)
- 1 blikje zalm of tonijn in water
- 1pakje (driehoekje) blauwe schimmelkaas
- 1 doosje room

in een steelpan de schimmelkaas op kleine vlam smelten,
in stukjes gebrokkelde vis toevoegen
doosje room toevoegen

kan haast niet simpeler
smakelijk
gerty
pi_21116983
Weet iemand nog goede sites met eenvoudige recepten voor beginners?
pi_21117089
volgens mij kun je hier best veel vinden

Probeer anders http://www.smulweb.nl eens
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_21468537
Kan ik ook een gehaktbal maken zónder een ei erdoor heen? Alternatief?
pi_21478217
Ja dat kan skiczukie.
  woensdag 25 augustus 2004 @ 19:52:05 #106
43976 Monkeylover
SPANK MY MONKEY!!!
pi_21540664
Mijn bijdrage. Erg makkelijk en zo klaar.

Benodigdheden
- 1 snee wit brood
- 1 st kipfilet
- veldsla
- mosterd
- mayo

Voor 1 persoon.

- bak de kipfilet
- meng 5 etl mayo en 3 mosterd door elkaar
- maak van brood toast 1 sneetje
- leg veldsla op toast, leg daarop stuk kipfilet en gooi er de mosterdsaus overheen.

De lekkerste mosterd om dit mee te doen is groninger mosterd.
pi_21563147
Ff een vraag. Als er in een recept geitenkaas staat, welke kaas kun je dan als alternatief gebruiken?
Want wij vinden geitenkaas heel erg goor.
  donderdag 26 augustus 2004 @ 19:30:18 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21563421
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 19:18 schreef Ingrid19 het volgende:
Ff een vraag. Als er in een recept geitenkaas staat, welke kaas kun je dan als alternatief gebruiken?
Want wij vinden geitenkaas heel erg goor.
Schapen kaas, of koeimelkfeta.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21563734
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 19:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Schapen kaas, of koeimelkfeta.
Dank je. Dat hebben we nog nooit gehad, is het uitproberen waard.
pi_21563950
Zelf heb ik altijd het probleem hoelang je (verse) groente moet koken dit is misschien ook voor anderen heel handig. KOMTIE

Groenten: Kooktijden:
Aardappelen ± 15 à 20 minuten
Andijvie ±10 à 15 minuten
Asperges ±40 minuten
Bleekselderij ±10 à 15 minuten
Bloemkool ±20 minuten
Champignons ±10 minuten
Chinese kool ± 15 minuten
Doperwten ± 20 minuten
Groene kool, Savooienkool ± 15 à 20 minuten
Knolselderij ± 15 à 20 minuten
Koolraap ± 20 à 25 minuten
Peulen ± 15 minuten
Prei ± 15 minuten
Prinsessenbonen ± 30 à 40 minuten
Raapstelen ± 5 à 7 minuten
Rode kool ± 20 minuten
Schorseneren ± 20 minuten
Slabonen ± 30 à 40 minuten
Postelein ± 5 à 7 minuten
Snijbonen ±20 à 30 minuten
Sperziebonen ± 30 à 40 minuten
Spinazie ± 5 minuten
Spitskool ± 15 minuten
Spruitjes ± 10 minuten
Tuinbonen ± 15 minuten
Uien ± 15 minuten
Winterwortel ± 20 à 30 minuten
Witlof ± 15 minuten
Worteltjes ± 15 minuten
Zuurkool ± 15 á 20 minuten

`either you or your head must be off, and that in about half no time! Take your choice!'
pi_21564065
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 19:56 schreef ALICENOR het volgende:
Zelf heb ik altijd het probleem hoelang je (verse) groente moet koken dit is misschien ook voor anderen heel handig. KOMTIE


Bloemkool ±20 minuten

Dan is ie bij mij nog zo hard

ik laat hem toch rustig 30 min koken
pi_21564116
ja je moet het niet heel erg nouw nemen met die tijden en ook je eigen smaak achternaa gaan he? de een houd ven hardere groenten dan de ander en wie weet snijd je grotere stukken weet ik veel.
`either you or your head must be off, and that in about half no time! Take your choice!'
  donderdag 26 augustus 2004 @ 20:50:15 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21565081
Aardappelkooktijd is erg afhankelijk van het ras, die rooie schil dingen, ben ff de naam kwijt moet je vreselijk lang koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 27 augustus 2004 @ 23:00:37 #114
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21589319
sperciebonen 30 á 40 minuten????wow dat wist ik niet. hier staan ze hooguit 20 minuten op.
(maar ik heb nog nooit klachten gehad aan tafel overigens)
pi_21788185
In een recept van andijvi staat nu. In pan andijvi met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 min laten slinken. Wat wil aanhangend water zeggen?
pi_21791538
quote:
Op maandag 6 september 2004 19:19 schreef Riann het volgende:
In een recept van andijvi staat nu. In pan andijvi met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 min laten slinken. Wat wil aanhangend water zeggen?
De andijvie wassen en dan niet drogen, maar ook geen water toevoegen.
Tenminste dat lijkt mij dan.
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_21791638
maar dan brand het toch aan lijkt me
pi_21791656
quote:
Op maandag 6 september 2004 21:46 schreef Riann het volgende:
maar dan brand het toch aan lijkt me
Niet als je het blijft roeren!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_21791708
quote:
Op maandag 6 september 2004 21:47 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Niet als je het blijft roeren!
okay ik ben benieuwd morgen
pi_21791858
quote:
Op maandag 6 september 2004 21:49 schreef Riann het volgende:

[..]

okay ik ben benieuwd morgen
De andijvie geeft zelf bij het verwarmen ook vocht af nl.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_21792078
quote:
Op maandag 6 september 2004 21:55 schreef shmoopy het volgende:

[..]

De andijvie geeft zelf bij het verwarmen ook vocht af nl.


Ik ga dit morgen dus maken lijkt me overheerlijk
pi_21792145
quote:
Op maandag 6 september 2004 22:04 schreef Riann het volgende:

[..]



Ik ga dit morgen dus maken lijkt me overheerlijk
[afbeelding]
Ziet er best lekker uit, post het recept eens?
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_21792266
voor 4 personen

Dit heb je nodig
- 50 g roomboter
· 1 beschuit
· 2 struiken andijvie
· zout en peper
· nootmuskaat
· 200 g jongbelegen kaas (stuk)
· 200 g achterham (vleeswaren)

· ovenschaal, inhoud ca. 2 liter

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Ovenschaal invetten. Rest van boter in klontjes snijden. Beschuit heel fijn verkruimelen. Andijvie schoonmaken, in brede repen snijden en wassen. In pan andijvie met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 minuten laten slinken. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Kaas in plakken schaven. Helft van andijvie met wat kookvocht in ovenschaal leggen. Andijvie beleggen met helft van ham en daarop helft van kaas leggen. Zo nog een laag maken van andijvie, ham en kaas. Beschuit en klontjes boter over ovenschotel verdelen. Schaal ca. 15 minuten in midden van oven zetten, tot kaas gesmolten is en de bovenkant mooi bruin kleurt.
Tip
Dit gerecht smaakt verrassend anders door de achterham te vervangen door rauwe ham of een kaassoort te kiezen die goed smelt (Leerdammer of mozzarella).
Bevat per eenpersoonsportie
energie 365 kCal - eiwit 23 g
vet 29 g - koolhydraten 3 g

Bereidingstijd:45 min staat aangegeven

Bron: AH
pi_21808877
Het was heerlijk echt een aanrader
pi_21992429
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 19:56 schreef ALICENOR het volgende:
Zelf heb ik altijd het probleem hoelang je (verse) groente moet koken dit is misschien ook voor anderen heel handig. KOMTIE

Groenten: Kooktijden:
Aardappelen ± 15 à 20 minuten
Andijvie ±10 à 15 minuten
Asperges ±40 minuten
Bleekselderij ±10 à 15 minuten
Bloemkool ±20 minuten
Champignons ±10 minuten
Chinese kool ± 15 minuten
Doperwten ± 20 minuten
Groene kool, Savooienkool ± 15 à 20 minuten
Knolselderij ± 15 à 20 minuten
Koolraap ± 20 à 25 minuten
Peulen ± 15 minuten
Prei ± 15 minuten
Prinsessenbonen ± 30 à 40 minuten
Raapstelen ± 5 à 7 minuten
Rode kool ± 20 minuten
Schorseneren ± 20 minuten
Slabonen ± 30 à 40 minuten
Postelein ± 5 à 7 minuten
Snijbonen ±20 à 30 minuten
Sperziebonen ± 30 à 40 minuten
Spinazie ± 5 minuten
Spitskool ± 15 minuten
Spruitjes ± 10 minuten
Tuinbonen ± 15 minuten
Uien ± 15 minuten
Winterwortel ± 20 à 30 minuten
Witlof ± 15 minuten
Worteltjes ± 15 minuten
Zuurkool ± 15 á 20 minuten

Is dit serieus bedoeld of snap ik de grap niet?
  zondag 19 september 2004 @ 21:27:42 #126
58060 Apoc2003
Er gaat niets boven groningen!
pi_22066886
Aardappelsalade:

Ingredienten:
-Kleine gekookte aardappeltjes
-Mosterd
-Mayonaise
-Bieslook


Aardappeltjes zo nodig klein snijden, en mayonaise er over heen doen zodat alle aardappeltjes onder de mayo zitten. Naar smaak mosterd en bieslook toevoegen en je hebt een heerlijke aardappel salade.
"Something hidden. Go and find it. Go and look behind the Ranges. Something lost behind the Ranges. Lost and wating for you. Go!"
-Rudyard Kipling
  vrijdag 24 september 2004 @ 22:57:17 #127
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_22185371
Asperges ±40 minuten


helemaal gestoort: asperges in een pan met suiker zout en boter(pleur op met je foelie) en dan een heer de kook er over en vlak voor dat je serveert nog een keer koken
pi_22474822
quote:
Op zondag 19 september 2004 21:27 schreef Apoc2003 het volgende:
Aardappelsalade:

Ingredienten:
-Kleine gekookte aardappeltjes
-Mosterd
-Mayonaise
-Bieslook


Aardappeltjes zo nodig klein snijden, en mayonaise er over heen doen zodat alle aardappeltjes onder de mayo zitten. Naar smaak mosterd en bieslook toevoegen en je hebt een heerlijke aardappel salade.
Kappertjes en tonijn er bij door en het wordt echt heerlijk
Three two one I'm the bomb
And I'm ready to go off on your ship
pi_22684547
quote:
Op donderdag 16 september 2004 13:46 schreef Gumbo het volgende:
Is dit serieus bedoeld of snap ik de grap niet?
Handig toch, hoe moet je als beginnende koker weten hoe lang je, pak em beet, bloemkool of rode kool moet koken
pi_22753462
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 18:39 schreef ChrisJX het volgende:

[..]

Handig toch, hoe moet je als beginnende koker weten hoe lang je, pak em beet, bloemkool of rode kool moet koken
Sperziebonen 30 à 40 minuten laten koken, lijkt me echt geen goed idee.
pi_22753821
quote:
Op woensdag 20 oktober 2004 18:50 schreef _Boo_ het volgende:

Sperziebonen 30 à 40 minuten laten koken, lijkt me echt geen goed idee.
En hoe moet je dat de eerste keer weten? Ik zou je zo geloven hoor, als je zegt dat die dingen een half uur in het water moeten.
pi_22753955
quote:
Op woensdag 20 oktober 2004 18:50 schreef _Boo_ het volgende:

[..]

Sperziebonen 30 à 40 minuten laten koken, lijkt me echt geen goed idee.
ik heb ze zelf het liefst zo zacht mogelijk, en dan staan ze al snel 30 a 40 minuten rustig te borrelen...

tegen de tijd dat je sperciepuree hebt is 't natuurlijk niet goed, maar er regelmatig naar kijken en proeven zorgt ervoor dat ze precies zo gaar zijn als dat jij ze lekker vindt..

zelfde met worteltjes: de een wil ze zacht (zoals ik), de ander heeft het liefst knapperig...



Veel van die kooktijden zijn een gemiddelde, die geen rekening houden met persoonlijke smaak, en verschillende soorten van een bepaalde groente
Doei.
  woensdag 20 oktober 2004 @ 19:14:49 #133
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_22754110
is er nog behoefte aan uitleg kwa messen dus waar je ze voor gebruikt? kan namelijk wel even fotot maken met tekst en uitleg
pi_22756279
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 18:39 schreef ChrisJX het volgende:

[..]

Handig toch, hoe moet je als beginnende koker weten hoe lang je, pak em beet, bloemkool of rode kool moet koken
Als dit recepten voor soep zijn begrijp ik het... als je deze tijden aanhoud, is het str*ndgaar en grijs. Tenminste 9 van de 10 tijden wel.
  vrijdag 29 oktober 2004 @ 22:51:37 #135
93082 Beaver
He! Ik ben je bitch niet!
pi_22944999
Ik ga morgen eens met draadjesvlees experimenteren. Thuis hebben we het vaak gegeten maar sinds ik het huis uit ben (5 jaar geleden) heb ik geen draadjesvlees meer op en het is toch zooooooooooo mjammie! Iemand nog goede tips? Ik heb ook een sudderplaatje gekocht omdat het anders veel te snel gaat waarschijnlijk, is dat goed?
pi_22945294
Toevallig ga ik dat morgen ook maken! Ik doe het gewoon in de braadpan, heb geen idee wat een sudderplaatje is. Heb je wel een recept? Ik heb hier anders nog wel een recept voor je
Lousy
pi_22946361
quote:
Op vrijdag 29 oktober 2004 22:51 schreef Beaver het volgende:
Ik ga morgen eens met draadjesvlees experimenteren. Thuis hebben we het vaak gegeten maar sinds ik het huis uit ben (5 jaar geleden) heb ik geen draadjesvlees meer op en het is toch zooooooooooo mjammie! Iemand nog goede tips? Ik heb ook een sudderplaatje gekocht omdat het anders veel te snel gaat waarschijnlijk, is dat goed?
Misschien heb je hier wat aan?

Het centrale hoe maak je iets langzaam klaar topic
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 30 oktober 2004 @ 11:43:41 #138
93082 Beaver
He! Ik ben je bitch niet!
pi_22951224
quote:
Op vrijdag 29 oktober 2004 23:03 schreef Lauzie het volgende:
Toevallig ga ik dat morgen ook maken! Ik doe het gewoon in de braadpan, heb geen idee wat een sudderplaatje is. Heb je wel een recept? Ik heb hier anders nog wel een recept voor je
Ja, graag! Vertel!
pi_22951249
O hier MOET ik echt in posten.
  FOK!fossiel dinsdag 23 november 2004 @ 17:23:01 #140
1455 Keroppi
kool kikker
pi_23520317
Voor studenten en mensen met een klein budget:

Ingredienten:
- Zalmmoten van de Lidl
- Tomaten
- 1 a 2 uien
- Olie
- Kruiden naar keuze


Je laat de zalmmoten ontdooien en legt ze in een ovenschaal. Een klein bodempje water toevoegen (of wijn, ligt eraan of je misschien nog wat hebt openstaan). Daarna gooi je grofgesneden tomaten en uien over en naast de zalmmoten en besprenkel je ze met olie.
Zout en peper en kruiden naar keuze toevoegen. In de oven tot de boel gaar is: voila! Eten dat er niet goedkoop uitziet maar het wel is
Chick on a mission
  woensdag 1 december 2004 @ 14:53:36 #141
103793 kozakken
Living the life
pi_23694504
Favoriet alhier: doperwtensalade met feta (van Jamie en de rest van kozakken)

Pak diepvriesdoperwten
stuk feta
olie, citroensap, zout & peper
evt. versie spinazie

Ontdooi de doperwten. Maak ondertussen een vinaigrette van de olie (2/3), citroensap (1/3) en vrij veel zout en peper. Proef of het je smaakt.
Meng de vinaigrette met de doperwten en verkruimel daarna de feta er doorheen.
(laat gerust een uurtje trekken, komt de smaak ten goede)
Evt. opdienen op een bedje van verse spinazie.
  dinsdag 4 januari 2005 @ 22:54:17 #142
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24400166
pesto:

1 bos basicluim (2 zakjes van ah)
1.5 dl olijfolie top kwaliteit
1 teentje knoflook fijngesneden
25 gram pijnpoompitten
25 gram parmazaan.

doe de basiclum met alle ingredienten behalve de olijfolie in de blender/ keukenmachine, laat dit een tijdje draaien schrap alles van de rand en draai nu nog maals en voeg langzaam de olijfolie toe

afmaken met een beetje zout en peper een een beetje gember als je dit lust.

tweeje beslag(hartige koekjes, voor op ijs)

-150 gram patent bloem
-150 gram poedersuiker
-150 gram boter
-150 gram eiwit
-spuitzak

boter smelten daarna alle andere ingredienten mixen in keukenmachine of met de hand dan de boter toevoegen en nog 2 min door draaien

afbakken moet je zelf tot voor vinden licht er aan welke vorm je maakt

ook heerlijk met een boter creme vulling en een aalbesje bij de koffie
pi_24401242
SPINAZIESCHOTEL

spinazie: kan pot,verse of diepvries zijn
pakje kaaspuree
rundergehakt
gerapste belegen kaas

spinazie laten uitlekken
rundergehakt rul bakken
kaaspuree maken( bereiding staat op het pakje)

gehakt in een ovenschaal gelijkmatig verdelen
de uitgelekte spinazie er bovenop
en dan de kaaspuree er overheen verdelen
als laatste de gerapste kaas erover lekker veel
dan in de oven 200gr tot de kaas lekker bruin is

smaakt heerlijk ik heb er altijd succes mee
pi_24523949
quote:
Op maandag 29 maart 2004 18:17 schreef Oceanonix het volgende:
De kabeljauw verpakken in alu-folie. Evt voor het inpakken wat viskruiden erbij strooien. Dan het pakketje in de voorverwarmde oven.
om het een beetje lekkerder te maken. voeg je een beetje boter toe daarop een beetje ui ringen een beetje fijn gehakte knoflook. en als laatste over de vis een beetke gemalen komijn poeder. en dat vouw je goed dicht in alu folie en zet maar in de oven 180c. echt een toppertje
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
  dinsdag 18 januari 2005 @ 00:49:51 #145
19881 DaeQ
ie_zhc.exe
pi_24618150
Biefstukjes op brood:

Het is lekker om turks brood te gebruiken maar je kan ook gewoon (wit) stokbrood gebruiken.

Items:

- Biefstuk
- Turks brood
- Knoflook
- Olijfolie (geen bertolli shit gewoon aldi ofzo is lekkerder)
- Oregano
- Boter (roomboter is het lekkerst)
- Koekepan

Oven voorverwarmen op 200 graden. Snij een paar sneden van het brood af. Mix in een kommetje een flinke scheut olijfolie, 1 teenje geperste knoflook en wat oregano naar smaak. Snufje zout(als je het hebt is het lekker om er wat knoflookzout doorheen te doen) en wat vers gemalen zwarte peper. De broodjes in smeren met dit goedje. En 2 minuten in de oven doen.

Doe in de koekenpan een flinke scheut olijfolie + een dikke klont boter. Op deze manier kan de boter heter worden, wat de smaak van het vlees ten goede komt. Zet het vuur op maximaal. Wacht tot de boter bruinachtig begint te worden, laat het niet zwart worden.

Bak de biefstukjes in de pan kort (anderhalf minuut per kant) terwijl je de biefstukejs over de bodem van de pan blijft bewegen met je spatel. (mocht je nou je biefstuk saai doorbakken wilt hebben - wat overigens niet te eten is- dan laat je de biefstukjes wat langer in de pan)

Haal de biefstukejs uit de pan en snijd ze in stukjes, zo groot als je de broodjes hebt gemaakt.
Doe wat zout en flink wat peper op de biefstukjes en leg ze op de broodjes. Laat deze broodjes nog 3 1/2 minuut in de oven op 200 graden. De sappen gaan heerlijk door het biefstuk en deze wordt enorm mals

Lekker direct op eten met een glas goede rode wijn, of een gin-tonic
道 可 道 , 非 常 道 。 名 可 名 , 非 常 名 。
  zaterdag 22 januari 2005 @ 02:33:08 #146
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_24682797
quote:
Op woensdag 20 oktober 2004 19:14 schreef karper het volgende:
is er nog behoefte aan uitleg kwa messen dus waar je ze voor gebruikt? kan namelijk wel even fotot maken met tekst en uitleg
't is weliswaar een tijd geleden, maar hier heb ik wel behoefte aan.
Ik heb een uitgebreide messenkoffer, maar ik weet amper waar welk mes voor is.
(De grote is het groentemes, zover ben ik wel )
  zaterdag 22 januari 2005 @ 14:54:56 #147
19881 DaeQ
ie_zhc.exe
pi_24688514
count me in
道 可 道 , 非 常 道 。 名 可 名 , 非 常 名 。
pi_24894279
tvp'tje...
pi_24954672
Erg makkelijk en naar mijn mening ook erg lekker:

Doe naast een stukje vis of een kipfiletje dat je in aluminiumfolie verpakt ook kleine roosjes broccoli, stukjes courgette, champignons en knoflook. Doe er een flinke scheut olijfolie overheen, peper en zout naar smaak, eventueel nog wat meer kruiden en vouw je pakketje dicht. Stop dit 25 minuten in de oven en ga intussen krieltjes/aardappelschijfjes bakken.

En dan: lekker mals visje of kipje en de groenten worden ook erg lekker doordat je ze in het pakketje stoomt in eigen vocht.

En verder ben ik benieuwd wat mensen door hun gehakt doen voor gehaktballen.
Ik: Mosterd
Ketjap
Peper
Zout
Ui
Panneermeel
en een klein beetje Worcestershire sauce
  dinsdag 8 februari 2005 @ 10:57:58 #150
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24984975
ik ga straks naar school zal morgen even een fototjes schieten en bewerken
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')