abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 22 juli 2004 @ 21:37:36 #101
99052 titsch
nieuwsgierig aagje
pi_20796210
hallo kook-beginners
hierbij een variant voor de spinazie:
- spinazie goed wassen en drogen
- in een hapjespan (een diepe braadpan) een flinke scheut olijfolie en warm laten worden
- spinazie toevoegen en 2-3 minuten laten pruttelen, hierbij blijven omscheppen
- op smaak brengen met peper/zout/nootmuskaat
- voor de extra lekker; een scheutje room uit een doosje

-----een combinatie van pasta en vis
nodig:
- pasta, op de gewone manier koken)
- 1 blikje zalm of tonijn in water
- 1pakje (driehoekje) blauwe schimmelkaas
- 1 doosje room

in een steelpan de schimmelkaas op kleine vlam smelten,
in stukjes gebrokkelde vis toevoegen
doosje room toevoegen

kan haast niet simpeler
smakelijk
gerty
pi_21116983
Weet iemand nog goede sites met eenvoudige recepten voor beginners?
pi_21117089
volgens mij kun je hier best veel vinden

Probeer anders http://www.smulweb.nl eens
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_21468537
Kan ik ook een gehaktbal maken zónder een ei erdoor heen? Alternatief?
pi_21478217
Ja dat kan skiczukie.
  woensdag 25 augustus 2004 @ 19:52:05 #106
43976 Monkeylover
SPANK MY MONKEY!!!
pi_21540664
Mijn bijdrage. Erg makkelijk en zo klaar.

Benodigdheden
- 1 snee wit brood
- 1 st kipfilet
- veldsla
- mosterd
- mayo

Voor 1 persoon.

- bak de kipfilet
- meng 5 etl mayo en 3 mosterd door elkaar
- maak van brood toast 1 sneetje
- leg veldsla op toast, leg daarop stuk kipfilet en gooi er de mosterdsaus overheen.

De lekkerste mosterd om dit mee te doen is groninger mosterd.
pi_21563147
Ff een vraag. Als er in een recept geitenkaas staat, welke kaas kun je dan als alternatief gebruiken?
Want wij vinden geitenkaas heel erg goor.
  donderdag 26 augustus 2004 @ 19:30:18 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21563421
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 19:18 schreef Ingrid19 het volgende:
Ff een vraag. Als er in een recept geitenkaas staat, welke kaas kun je dan als alternatief gebruiken?
Want wij vinden geitenkaas heel erg goor.
Schapen kaas, of koeimelkfeta.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21563734
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 19:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Schapen kaas, of koeimelkfeta.
Dank je. Dat hebben we nog nooit gehad, is het uitproberen waard.
pi_21563950
Zelf heb ik altijd het probleem hoelang je (verse) groente moet koken dit is misschien ook voor anderen heel handig. KOMTIE

Groenten: Kooktijden:
Aardappelen ± 15 à 20 minuten
Andijvie ±10 à 15 minuten
Asperges ±40 minuten
Bleekselderij ±10 à 15 minuten
Bloemkool ±20 minuten
Champignons ±10 minuten
Chinese kool ± 15 minuten
Doperwten ± 20 minuten
Groene kool, Savooienkool ± 15 à 20 minuten
Knolselderij ± 15 à 20 minuten
Koolraap ± 20 à 25 minuten
Peulen ± 15 minuten
Prei ± 15 minuten
Prinsessenbonen ± 30 à 40 minuten
Raapstelen ± 5 à 7 minuten
Rode kool ± 20 minuten
Schorseneren ± 20 minuten
Slabonen ± 30 à 40 minuten
Postelein ± 5 à 7 minuten
Snijbonen ±20 à 30 minuten
Sperziebonen ± 30 à 40 minuten
Spinazie ± 5 minuten
Spitskool ± 15 minuten
Spruitjes ± 10 minuten
Tuinbonen ± 15 minuten
Uien ± 15 minuten
Winterwortel ± 20 à 30 minuten
Witlof ± 15 minuten
Worteltjes ± 15 minuten
Zuurkool ± 15 á 20 minuten

`either you or your head must be off, and that in about half no time! Take your choice!'
pi_21564065
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 19:56 schreef ALICENOR het volgende:
Zelf heb ik altijd het probleem hoelang je (verse) groente moet koken dit is misschien ook voor anderen heel handig. KOMTIE


Bloemkool ±20 minuten

Dan is ie bij mij nog zo hard

ik laat hem toch rustig 30 min koken
pi_21564116
ja je moet het niet heel erg nouw nemen met die tijden en ook je eigen smaak achternaa gaan he? de een houd ven hardere groenten dan de ander en wie weet snijd je grotere stukken weet ik veel.
`either you or your head must be off, and that in about half no time! Take your choice!'
  donderdag 26 augustus 2004 @ 20:50:15 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21565081
Aardappelkooktijd is erg afhankelijk van het ras, die rooie schil dingen, ben ff de naam kwijt moet je vreselijk lang koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 27 augustus 2004 @ 23:00:37 #114
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21589319
sperciebonen 30 á 40 minuten????wow dat wist ik niet. hier staan ze hooguit 20 minuten op.
(maar ik heb nog nooit klachten gehad aan tafel overigens)
pi_21788185
In een recept van andijvi staat nu. In pan andijvi met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 min laten slinken. Wat wil aanhangend water zeggen?
pi_21791538
quote:
Op maandag 6 september 2004 19:19 schreef Riann het volgende:
In een recept van andijvi staat nu. In pan andijvi met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 min laten slinken. Wat wil aanhangend water zeggen?
De andijvie wassen en dan niet drogen, maar ook geen water toevoegen.
Tenminste dat lijkt mij dan.
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_21791638
maar dan brand het toch aan lijkt me
pi_21791656
quote:
Op maandag 6 september 2004 21:46 schreef Riann het volgende:
maar dan brand het toch aan lijkt me
Niet als je het blijft roeren!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_21791708
quote:
Op maandag 6 september 2004 21:47 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Niet als je het blijft roeren!
okay ik ben benieuwd morgen
pi_21791858
quote:
Op maandag 6 september 2004 21:49 schreef Riann het volgende:

[..]

okay ik ben benieuwd morgen
De andijvie geeft zelf bij het verwarmen ook vocht af nl.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_21792078
quote:
Op maandag 6 september 2004 21:55 schreef shmoopy het volgende:

[..]

De andijvie geeft zelf bij het verwarmen ook vocht af nl.


Ik ga dit morgen dus maken lijkt me overheerlijk
pi_21792145
quote:
Op maandag 6 september 2004 22:04 schreef Riann het volgende:

[..]



Ik ga dit morgen dus maken lijkt me overheerlijk
[afbeelding]
Ziet er best lekker uit, post het recept eens?
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_21792266
voor 4 personen

Dit heb je nodig
- 50 g roomboter
· 1 beschuit
· 2 struiken andijvie
· zout en peper
· nootmuskaat
· 200 g jongbelegen kaas (stuk)
· 200 g achterham (vleeswaren)

· ovenschaal, inhoud ca. 2 liter

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Ovenschaal invetten. Rest van boter in klontjes snijden. Beschuit heel fijn verkruimelen. Andijvie schoonmaken, in brede repen snijden en wassen. In pan andijvie met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 minuten laten slinken. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Kaas in plakken schaven. Helft van andijvie met wat kookvocht in ovenschaal leggen. Andijvie beleggen met helft van ham en daarop helft van kaas leggen. Zo nog een laag maken van andijvie, ham en kaas. Beschuit en klontjes boter over ovenschotel verdelen. Schaal ca. 15 minuten in midden van oven zetten, tot kaas gesmolten is en de bovenkant mooi bruin kleurt.
Tip
Dit gerecht smaakt verrassend anders door de achterham te vervangen door rauwe ham of een kaassoort te kiezen die goed smelt (Leerdammer of mozzarella).
Bevat per eenpersoonsportie
energie 365 kCal - eiwit 23 g
vet 29 g - koolhydraten 3 g

Bereidingstijd:45 min staat aangegeven

Bron: AH
pi_21808877
Het was heerlijk echt een aanrader
pi_21992429
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 19:56 schreef ALICENOR het volgende:
Zelf heb ik altijd het probleem hoelang je (verse) groente moet koken dit is misschien ook voor anderen heel handig. KOMTIE

Groenten: Kooktijden:
Aardappelen ± 15 à 20 minuten
Andijvie ±10 à 15 minuten
Asperges ±40 minuten
Bleekselderij ±10 à 15 minuten
Bloemkool ±20 minuten
Champignons ±10 minuten
Chinese kool ± 15 minuten
Doperwten ± 20 minuten
Groene kool, Savooienkool ± 15 à 20 minuten
Knolselderij ± 15 à 20 minuten
Koolraap ± 20 à 25 minuten
Peulen ± 15 minuten
Prei ± 15 minuten
Prinsessenbonen ± 30 à 40 minuten
Raapstelen ± 5 à 7 minuten
Rode kool ± 20 minuten
Schorseneren ± 20 minuten
Slabonen ± 30 à 40 minuten
Postelein ± 5 à 7 minuten
Snijbonen ±20 à 30 minuten
Sperziebonen ± 30 à 40 minuten
Spinazie ± 5 minuten
Spitskool ± 15 minuten
Spruitjes ± 10 minuten
Tuinbonen ± 15 minuten
Uien ± 15 minuten
Winterwortel ± 20 à 30 minuten
Witlof ± 15 minuten
Worteltjes ± 15 minuten
Zuurkool ± 15 á 20 minuten

Is dit serieus bedoeld of snap ik de grap niet?
  zondag 19 september 2004 @ 21:27:42 #126
58060 Apoc2003
Er gaat niets boven groningen!
pi_22066886
Aardappelsalade:

Ingredienten:
-Kleine gekookte aardappeltjes
-Mosterd
-Mayonaise
-Bieslook


Aardappeltjes zo nodig klein snijden, en mayonaise er over heen doen zodat alle aardappeltjes onder de mayo zitten. Naar smaak mosterd en bieslook toevoegen en je hebt een heerlijke aardappel salade.
"Something hidden. Go and find it. Go and look behind the Ranges. Something lost behind the Ranges. Lost and wating for you. Go!"
-Rudyard Kipling
  vrijdag 24 september 2004 @ 22:57:17 #127
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_22185371
Asperges ±40 minuten


helemaal gestoort: asperges in een pan met suiker zout en boter(pleur op met je foelie) en dan een heer de kook er over en vlak voor dat je serveert nog een keer koken
pi_22474822
quote:
Op zondag 19 september 2004 21:27 schreef Apoc2003 het volgende:
Aardappelsalade:

Ingredienten:
-Kleine gekookte aardappeltjes
-Mosterd
-Mayonaise
-Bieslook


Aardappeltjes zo nodig klein snijden, en mayonaise er over heen doen zodat alle aardappeltjes onder de mayo zitten. Naar smaak mosterd en bieslook toevoegen en je hebt een heerlijke aardappel salade.
Kappertjes en tonijn er bij door en het wordt echt heerlijk
Three two one I'm the bomb
And I'm ready to go off on your ship
pi_22684547
quote:
Op donderdag 16 september 2004 13:46 schreef Gumbo het volgende:
Is dit serieus bedoeld of snap ik de grap niet?
Handig toch, hoe moet je als beginnende koker weten hoe lang je, pak em beet, bloemkool of rode kool moet koken
pi_22753462
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 18:39 schreef ChrisJX het volgende:

[..]

Handig toch, hoe moet je als beginnende koker weten hoe lang je, pak em beet, bloemkool of rode kool moet koken
Sperziebonen 30 à 40 minuten laten koken, lijkt me echt geen goed idee.
pi_22753821
quote:
Op woensdag 20 oktober 2004 18:50 schreef _Boo_ het volgende:

Sperziebonen 30 à 40 minuten laten koken, lijkt me echt geen goed idee.
En hoe moet je dat de eerste keer weten? Ik zou je zo geloven hoor, als je zegt dat die dingen een half uur in het water moeten.
pi_22753955
quote:
Op woensdag 20 oktober 2004 18:50 schreef _Boo_ het volgende:

[..]

Sperziebonen 30 à 40 minuten laten koken, lijkt me echt geen goed idee.
ik heb ze zelf het liefst zo zacht mogelijk, en dan staan ze al snel 30 a 40 minuten rustig te borrelen...

tegen de tijd dat je sperciepuree hebt is 't natuurlijk niet goed, maar er regelmatig naar kijken en proeven zorgt ervoor dat ze precies zo gaar zijn als dat jij ze lekker vindt..

zelfde met worteltjes: de een wil ze zacht (zoals ik), de ander heeft het liefst knapperig...



Veel van die kooktijden zijn een gemiddelde, die geen rekening houden met persoonlijke smaak, en verschillende soorten van een bepaalde groente
Doei.
  woensdag 20 oktober 2004 @ 19:14:49 #133
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_22754110
is er nog behoefte aan uitleg kwa messen dus waar je ze voor gebruikt? kan namelijk wel even fotot maken met tekst en uitleg
pi_22756279
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 18:39 schreef ChrisJX het volgende:

[..]

Handig toch, hoe moet je als beginnende koker weten hoe lang je, pak em beet, bloemkool of rode kool moet koken
Als dit recepten voor soep zijn begrijp ik het... als je deze tijden aanhoud, is het str*ndgaar en grijs. Tenminste 9 van de 10 tijden wel.
  vrijdag 29 oktober 2004 @ 22:51:37 #135
93082 Beaver
He! Ik ben je bitch niet!
pi_22944999
Ik ga morgen eens met draadjesvlees experimenteren. Thuis hebben we het vaak gegeten maar sinds ik het huis uit ben (5 jaar geleden) heb ik geen draadjesvlees meer op en het is toch zooooooooooo mjammie! Iemand nog goede tips? Ik heb ook een sudderplaatje gekocht omdat het anders veel te snel gaat waarschijnlijk, is dat goed?
pi_22945294
Toevallig ga ik dat morgen ook maken! Ik doe het gewoon in de braadpan, heb geen idee wat een sudderplaatje is. Heb je wel een recept? Ik heb hier anders nog wel een recept voor je
Lousy
pi_22946361
quote:
Op vrijdag 29 oktober 2004 22:51 schreef Beaver het volgende:
Ik ga morgen eens met draadjesvlees experimenteren. Thuis hebben we het vaak gegeten maar sinds ik het huis uit ben (5 jaar geleden) heb ik geen draadjesvlees meer op en het is toch zooooooooooo mjammie! Iemand nog goede tips? Ik heb ook een sudderplaatje gekocht omdat het anders veel te snel gaat waarschijnlijk, is dat goed?
Misschien heb je hier wat aan?

Het centrale hoe maak je iets langzaam klaar topic
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 30 oktober 2004 @ 11:43:41 #138
93082 Beaver
He! Ik ben je bitch niet!
pi_22951224
quote:
Op vrijdag 29 oktober 2004 23:03 schreef Lauzie het volgende:
Toevallig ga ik dat morgen ook maken! Ik doe het gewoon in de braadpan, heb geen idee wat een sudderplaatje is. Heb je wel een recept? Ik heb hier anders nog wel een recept voor je
Ja, graag! Vertel!
pi_22951249
O hier MOET ik echt in posten.
  FOK!fossiel dinsdag 23 november 2004 @ 17:23:01 #140
1455 Keroppi
kool kikker
pi_23520317
Voor studenten en mensen met een klein budget:

Ingredienten:
- Zalmmoten van de Lidl
- Tomaten
- 1 a 2 uien
- Olie
- Kruiden naar keuze


Je laat de zalmmoten ontdooien en legt ze in een ovenschaal. Een klein bodempje water toevoegen (of wijn, ligt eraan of je misschien nog wat hebt openstaan). Daarna gooi je grofgesneden tomaten en uien over en naast de zalmmoten en besprenkel je ze met olie.
Zout en peper en kruiden naar keuze toevoegen. In de oven tot de boel gaar is: voila! Eten dat er niet goedkoop uitziet maar het wel is
Chick on a mission
  woensdag 1 december 2004 @ 14:53:36 #141
103793 kozakken
Living the life
pi_23694504
Favoriet alhier: doperwtensalade met feta (van Jamie en de rest van kozakken)

Pak diepvriesdoperwten
stuk feta
olie, citroensap, zout & peper
evt. versie spinazie

Ontdooi de doperwten. Maak ondertussen een vinaigrette van de olie (2/3), citroensap (1/3) en vrij veel zout en peper. Proef of het je smaakt.
Meng de vinaigrette met de doperwten en verkruimel daarna de feta er doorheen.
(laat gerust een uurtje trekken, komt de smaak ten goede)
Evt. opdienen op een bedje van verse spinazie.
  dinsdag 4 januari 2005 @ 22:54:17 #142
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24400166
pesto:

1 bos basicluim (2 zakjes van ah)
1.5 dl olijfolie top kwaliteit
1 teentje knoflook fijngesneden
25 gram pijnpoompitten
25 gram parmazaan.

doe de basiclum met alle ingredienten behalve de olijfolie in de blender/ keukenmachine, laat dit een tijdje draaien schrap alles van de rand en draai nu nog maals en voeg langzaam de olijfolie toe

afmaken met een beetje zout en peper een een beetje gember als je dit lust.

tweeje beslag(hartige koekjes, voor op ijs)

-150 gram patent bloem
-150 gram poedersuiker
-150 gram boter
-150 gram eiwit
-spuitzak

boter smelten daarna alle andere ingredienten mixen in keukenmachine of met de hand dan de boter toevoegen en nog 2 min door draaien

afbakken moet je zelf tot voor vinden licht er aan welke vorm je maakt

ook heerlijk met een boter creme vulling en een aalbesje bij de koffie
pi_24401242
SPINAZIESCHOTEL

spinazie: kan pot,verse of diepvries zijn
pakje kaaspuree
rundergehakt
gerapste belegen kaas

spinazie laten uitlekken
rundergehakt rul bakken
kaaspuree maken( bereiding staat op het pakje)

gehakt in een ovenschaal gelijkmatig verdelen
de uitgelekte spinazie er bovenop
en dan de kaaspuree er overheen verdelen
als laatste de gerapste kaas erover lekker veel
dan in de oven 200gr tot de kaas lekker bruin is

smaakt heerlijk ik heb er altijd succes mee
pi_24523949
quote:
Op maandag 29 maart 2004 18:17 schreef Oceanonix het volgende:
De kabeljauw verpakken in alu-folie. Evt voor het inpakken wat viskruiden erbij strooien. Dan het pakketje in de voorverwarmde oven.
om het een beetje lekkerder te maken. voeg je een beetje boter toe daarop een beetje ui ringen een beetje fijn gehakte knoflook. en als laatste over de vis een beetke gemalen komijn poeder. en dat vouw je goed dicht in alu folie en zet maar in de oven 180c. echt een toppertje
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
  dinsdag 18 januari 2005 @ 00:49:51 #145
19881 DaeQ
ie_zhc.exe
pi_24618150
Biefstukjes op brood:

Het is lekker om turks brood te gebruiken maar je kan ook gewoon (wit) stokbrood gebruiken.

Items:

- Biefstuk
- Turks brood
- Knoflook
- Olijfolie (geen bertolli shit gewoon aldi ofzo is lekkerder)
- Oregano
- Boter (roomboter is het lekkerst)
- Koekepan

Oven voorverwarmen op 200 graden. Snij een paar sneden van het brood af. Mix in een kommetje een flinke scheut olijfolie, 1 teenje geperste knoflook en wat oregano naar smaak. Snufje zout(als je het hebt is het lekker om er wat knoflookzout doorheen te doen) en wat vers gemalen zwarte peper. De broodjes in smeren met dit goedje. En 2 minuten in de oven doen.

Doe in de koekenpan een flinke scheut olijfolie + een dikke klont boter. Op deze manier kan de boter heter worden, wat de smaak van het vlees ten goede komt. Zet het vuur op maximaal. Wacht tot de boter bruinachtig begint te worden, laat het niet zwart worden.

Bak de biefstukjes in de pan kort (anderhalf minuut per kant) terwijl je de biefstukejs over de bodem van de pan blijft bewegen met je spatel. (mocht je nou je biefstuk saai doorbakken wilt hebben - wat overigens niet te eten is- dan laat je de biefstukjes wat langer in de pan)

Haal de biefstukejs uit de pan en snijd ze in stukjes, zo groot als je de broodjes hebt gemaakt.
Doe wat zout en flink wat peper op de biefstukjes en leg ze op de broodjes. Laat deze broodjes nog 3 1/2 minuut in de oven op 200 graden. De sappen gaan heerlijk door het biefstuk en deze wordt enorm mals

Lekker direct op eten met een glas goede rode wijn, of een gin-tonic
道 可 道 , 非 常 道 。 名 可 名 , 非 常 名 。
  zaterdag 22 januari 2005 @ 02:33:08 #146
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_24682797
quote:
Op woensdag 20 oktober 2004 19:14 schreef karper het volgende:
is er nog behoefte aan uitleg kwa messen dus waar je ze voor gebruikt? kan namelijk wel even fotot maken met tekst en uitleg
't is weliswaar een tijd geleden, maar hier heb ik wel behoefte aan.
Ik heb een uitgebreide messenkoffer, maar ik weet amper waar welk mes voor is.
(De grote is het groentemes, zover ben ik wel )
  zaterdag 22 januari 2005 @ 14:54:56 #147
19881 DaeQ
ie_zhc.exe
pi_24688514
count me in
道 可 道 , 非 常 道 。 名 可 名 , 非 常 名 。
pi_24894279
tvp'tje...
pi_24954672
Erg makkelijk en naar mijn mening ook erg lekker:

Doe naast een stukje vis of een kipfiletje dat je in aluminiumfolie verpakt ook kleine roosjes broccoli, stukjes courgette, champignons en knoflook. Doe er een flinke scheut olijfolie overheen, peper en zout naar smaak, eventueel nog wat meer kruiden en vouw je pakketje dicht. Stop dit 25 minuten in de oven en ga intussen krieltjes/aardappelschijfjes bakken.

En dan: lekker mals visje of kipje en de groenten worden ook erg lekker doordat je ze in het pakketje stoomt in eigen vocht.

En verder ben ik benieuwd wat mensen door hun gehakt doen voor gehaktballen.
Ik: Mosterd
Ketjap
Peper
Zout
Ui
Panneermeel
en een klein beetje Worcestershire sauce
  dinsdag 8 februari 2005 @ 10:57:58 #150
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24984975
ik ga straks naar school zal morgen even een fototjes schieten en bewerken
pi_24985214
quote:
Op dinsdag 8 februari 2005 10:57 schreef karper het volgende:
ik ga straks naar school zal morgen even een fototjes schieten en bewerken
pi_24986064
quote:
Op dinsdag 8 februari 2005 11:12 schreef skiczukie het volgende:
quote:
Op woensdag 20 oktober 2004 19:14 schreef karper het volgende:
is er nog behoefte aan uitleg kwa messen dus waar je ze voor gebruikt? kan namelijk wel even fotot maken met tekst en uitleg
Daar was nog behoefte aan.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 8 februari 2005 @ 13:54:33 #153
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_24987753
Cool Ik ben inmiddels ook weer op zoek naar goede messen, dus dan is zo'n uitleg wel handig.
  woensdag 9 februari 2005 @ 18:22:04 #154
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25009183
heb plaatjes van internet gehaald me messen liggen nog op school:



Koksmes
Info:Lengtes van 14-30 cm voor thuis gebruik is 16 cm handig de meeste koks hebben er een van 14 en van 25
Prijs klasse:40-100 euro


trancheermes
Info: voor het snijden van bereid vlees en hammen
Prijs40-80 euro


Office mesje
Info: verkrijgbaar van 8 t/m 12 cm,zeer handig voor groentes(bv ui insnijden)en andere klusjes
Prijs20-40 euro


Tourneermes
info:wordt gebruikt voor het tourneren van groente hier mee worden dus je worteltjes mee gesneden en je aardappeltjes die er uit zien als een halve maan
prijs:20-45 euro


worstmes
Info:voor worst te snijden meeste koks gebruiken hem echter voor tomaat
Prijs:30-45 euro


garneesmes
Info:voor het snijde van boter,augurk alles waar een leuke ribbel in moet
Prijs:20-50 euro


steakmes
info:gewoon bestek niet op tafel leggen als ik kom.
prijs:20-80 euro ps


uitbeenmes
Info:wordt gebruikt voor het vliezen van stukke vlees en het uitbenen van stukken vlees en gevogelte.
prijs:40-80


fileersmes
Info:zelfde type mes als uitbeenmes alleen langer en flexibeler
prijs:40-90


broodmes
Info:voor brood niet aanzetbaar met aanzetstaal
prijs:30-60 euro


pannermes
Info: geen mes hoeft niet geslepen te worden, wordt gebruikt om koekjes of crepes mee los te steken of om te draaien
Prijs:40-70 euro


hakbijl
Info:wordt gebruikt om bot door te slaan en om kreeften te hakken voor bisque
Prijs:60-120 euro


aanzet staal
Info:wordt gebruikt om een mes weer scherp mee te krijgen eigelijk moet je er 2 hebben een gewoone en een van diamant de diamant gebruik je als je mes te bot wordt het beste is daarna te slijpen met een wetstoon aanzetstaal.
Prijs:30-120 euro

de manier van aanzetten:

voor de geoefende gebruiker

handgiste manier om niet in je hande te snijden

je ziet het messen zijn big-busniss.
nog enkele tips bij aanschaf van een mes:
-ga voor top kwaliteit(zwilling,diamon lijn van sabetier, glabol en wusthof en goldhamster en kai)
-een koksmes mag iets buigen maar dit moet minimaal zijn
-hoop messen die ijsgehard zijn en laser gecontroleerd
-mocht je mes breken ga dan terug met all 2 de helften ge krijgt bij een goede winkel zo je geld terug mits, het een fabrieksfout is.
-ga de eerste keer naar een goede winkel waar er messen pakbaar zijn en vraag of je enkele snij bewegingen mag maken op een plank

de basis set voor thuis:
-koksmes
-office mes
-tourneermesje
-worstenmesje of een tomatenmesje

de set die ik heb bestaat uit:
-koksmes
-office mesje
-uitbeenmes
-tourneermes
-broodmes
-fileermes
-10 verschilllende boortjes(citroen trekker, pariessen boortjes)
-aanzetstaal
-trancheermes(klein)
--trancheermes(groot)

graag gedaan nu eerst koffie

[ Bericht 1% gewijzigd door Oblivion op 09-02-2005 18:26:43 ]
pi_25009270
Heb bij het eerste plaatje een h tussen moeten zetten, karper....

Maar helemaal goed dit! Klasse!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 9 februari 2005 @ 18:47:59 #156
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25009592
bedankt suc6 er mee
  zaterdag 12 februari 2005 @ 00:15:10 #157
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25049553
@ Karper kun je eigenlijk ieder mes slijpen met behulp van aan aanzetstaal?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25052453
Ik wil eens gaan proberen vis klaar te maken, maar op welke temperatuur moet ik de oven zetten?
  zaterdag 12 februari 2005 @ 10:48:09 #159
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25053392
compleet afhankelijk wil je hem compleet in de oven bereiden?
180 graden

bak je hem eerst aan dan op graadje of 120
  zaterdag 12 februari 2005 @ 10:50:23 #160
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_25053420
quote:
Op zaterdag 12 februari 2005 00:15 schreef Martijn_77 het volgende:
@ Karper kun je eigenlijk ieder mes slijpen met behulp van aan aanzetstaal?
dat kan alleen een hakbijl is niet echt te slijpen.
wel is er een verschil in de hoek waar je inslijpt.
sommige messen zijn enkel geslepen voor dan wel links/rechts gebruik deze vragen ook een bepaalde behandeling.
vraag het in de winkel de dames(meestal dames) leggen je graag alles uit
  vrijdag 25 februari 2005 @ 12:11:45 #161
78150 Astridj0h
He shot me down, BANG BANG
pi_25248167
Wat ik dan persoonlijk weer heel makkelijk vind (als bijna beginnende koker) is een snelkookpan...

sperciebonen, wortel/ui, spruitjes, boerenkool, heel veel anderen soorten kool... allemaal in ongeveer 8 minuutjes klaar.

Vaak heb je ook nog van die rekjes zodat je meerdere dingen in één snelkookpan kunt bereiden (bijv. aardappels onder en daarboven de bloemkool) weet niet precies hoe het met behoud van vitamientjes zit, maar volgens mij wel aardig...

voor alle studenten/beginnende kokers die niet verder dan een gebakken ei komen: Zoek een lieve moeder/oma en ga gezellig met haar een maaltijd op tafel zetten! (zo leerde ik ook alles (lees gangbare hollandse maaltdijen) al op mijn 11e ofzo)
[Hoe trager je drinkt, des te langer dat het duurt. En zo is het goed...]
Foto's
pi_25248846
lijkt me niet echt een tip voor beginners, een snelkookpan...> snellere bereidingstijd > minder tijd > minder controle. Juist rust is belangrijk...
pi_25303290
ik ben ook beginner aankomend student dus. en ik weet wel een aantal basis dingetjes van koken..maar ik ben eigenlijk op zoek naar gewoon lekkere makkelijke recepten, zonder al teveel aparte ingredienten (student = niet rijk )
Toch iets aparts..dat je niet elke dag een gehaktbal of worst of een standaard rijstgerecht eet. maar gewoon echte lekkere recepten.
er zijn vast wel mensen met tips
pi_25303436
Hier heb je vast een topic, en voor de rest, het staat vol van lekkere recepten.
Zoek en gij zult vinden...

Goedkoop, Makkelijk/Snel en Lekker!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 15 april 2005 @ 23:58:02 #165
99156 _Boo_
Boo_ming
pi_26261799
Hoe lang kan je kip in de diepvries bewaren? vier sterren vriezer?
  vrijdag 15 april 2005 @ 23:59:53 #166
99156 _Boo_
Boo_ming
pi_26261833
quote:
Op maandag 28 februari 2005 22:59 schreef bunniej het volgende:
ik ben ook beginner aankomend student dus. en ik weet wel een aantal basis dingetjes van koken..maar ik ben eigenlijk op zoek naar gewoon lekkere makkelijke recepten, zonder al teveel aparte ingredienten (student = niet rijk )
Toch iets aparts..dat je niet elke dag een gehaktbal of worst of een standaard rijstgerecht eet. maar gewoon echte lekkere recepten.
er zijn vast wel mensen met tips
Hét studentengerecht - Pasta met spinazie en spekkies!
  zondag 17 april 2005 @ 03:34:51 #167
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26289111
quote:
Op vrijdag 15 april 2005 23:58 schreef _Boo_ het volgende:
Hoe lang kan je kip in de diepvries bewaren? vier sterren vriezer?
Dat zou zo 3 maanden moeten zijn bij -18 graden.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 22 april 2005 @ 13:43:01 #168
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_26430763
Is beenham in een heteluchtoventje te bereiden? Onze elektrische oven is stuk namelijk en ik wilde zondag eigenlijk beenham eten.
De zin van het leven, is het leven zin geven.
  vrijdag 22 april 2005 @ 16:48:36 #169
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26435219
Ik maak beenham altijd in de pan klaar, ik heb een combi-magnetron met hete lucht maar daarin lukt het niet zo goed. (bij mij dan he).
Even aanbraden en dan 35 minuutjes (afhankelijk van het gewicht) zachtjes doorgaren.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 22 april 2005 @ 22:32:19 #170
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_26443352
Da's ook een optie natuurlijk! Dan ga ik dat wel proberen thanks!
De zin van het leven, is het leven zin geven.
pi_26444217
*miereneuk mode aan* Een aanzetstaal gebruik je om bramen van je mes te halen, niet om het te slijpen. Door bramen wordt je mes een soort zaag of broodmes. Als je mes bot is, is het snijvlak te wijd.Dan moet je echt slijpen.
Natuurlijk snijdt je mes beter als je het over een staal haalt, maar het is geen slijpen.....
*miereneuk mode uit*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 23 april 2005 @ 00:11:24 #172
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26445894
Krakje, waar reageer je nou op?
Volgens mij niet helemaal het goede topic, of wel?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26461521
Ik reageer op het topic hier van Martijn_77, van 12 februari......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 24 april 2005 @ 10:19:00 #174
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26468708
Aha, volgende keer misschien handig om hem even te quoten, want dingen van 12 februari herinner ik me niet meer eind april hoor
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 24 april 2005 @ 18:18:48 #175
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_26479359
quote:
Op vrijdag 22 april 2005 16:48 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik maak beenham altijd in de pan klaar, ik heb een combi-magnetron met hete lucht maar daarin lukt het niet zo goed. (bij mij dan he).
Even aanbraden en dan 35 minuutjes (afhankelijk van het gewicht) zachtjes doorgaren.
En het was een succes!
De zin van het leven, is het leven zin geven.
pi_26479809
* nostra "1/300/" typt en op print drukt

supertopic!
When government - in pursuit of good intentions - tries to rearrange the economy, legislate morality, or help special interests, the cost come in inefficiency, lack of motivation, and loss of freedom. Government should be a referee, not an active player.
Tiësto Live @ Melkweg 2000
Best pilot in history
  zondag 24 april 2005 @ 20:17:56 #177
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26482075
quote:
Op zondag 24 april 2005 18:18 schreef Rampestamper het volgende:

[..]

En het was een succes!
Ah, hartstikke mooi!

@nostra: leuk dat je er wat aan hebt Daar worden we blij van
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26576315
Een vraagje dan: hoe lang kan je basisdingen in de vriezer bewaren? Zoals brood en vlees bijvoorbeeld?
When government - in pursuit of good intentions - tries to rearrange the economy, legislate morality, or help special interests, the cost come in inefficiency, lack of motivation, and loss of freedom. Government should be a referee, not an active player.
Tiësto Live @ Melkweg 2000
Best pilot in history
  donderdag 28 april 2005 @ 19:33:09 #179
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26577809
Vlees 3 maanden in een vriezer met 3 sterren, dat is dus een "echte" vriezer en niet zo'n klein vrieshokje in de hoek van de koelkast
Brood zou ik hooguit ene maand bewaren, anders droogt het zo uit.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 2 mei 2005 @ 18:42:55 #180
119890 KopieerMachine
Alles is te koop!
pi_26672322
quote:
Op maandag 29 maart 2004 19:07 schreef Karboenkeltje het volgende:

[..]
Saté: Koop voor 32 eurocent een pakje bij de Lidl en verwarm dat tien minuten in heet doch niet kokend water.


ontopic :

Pizza AlA ham kaas een mooie bodem maken of kant en klaar kopen (volg instructies verpakking)
Medium Pizza : 100 gram tomaten Puree Goed uitsmeren over de pizza ( niet te dicht bij de rand dan valt/druipt het eraf )
Kruiden (pizza kruiden zijn te vinden in bijna elke winkel)
Minimaal 200 gram Ham reepjes en heel veel kaas
voor de rest 20 minuten in de oven op 220 Graden celcius
Ja... echt!
pi_27007517
Help!

Weekendje alleen thuis en in plaats van de usual Spare Rib Express dacht ik maar eens iets te gaan koken enzo. Keuze: zeewolffilet want dat zag er leuk uit en klinkt stoer.

Enniewee, het leek me wel lekker om dat ding in te smeren met kruidenboter met wat knoflook erdoorheen en misschien wat extra kruiden - volgens het pakje is kruidenboter, ketchup, kerrie en sambal ook erg lekker, maar ik heb geen ketchup.

En dan moet het onder de ovengrill staat er achterop! Ik heb de knop van het oventje dat we hebben met alle geweld op grill proberen te draaien, maar na een halfuur kwam ik erachter dat je eerst de ovendeur open moet zetten voordat dat kan. Maar goed, nu kan ik hem in ieder geval aanzetten, dat scheelt een stuk.

Vragen: ik heb drie standen van het ovenrooster, hoog, middel en laag. Moet ie zo hoog mogelijk gezet worden in geval van ovengrillen, of bakt alles dan aan? En! Hoe leg je in godsnaam zo'n vis in de oven, nadat je hem hebt ingesmeerd met mijn mengsel? In folie? Gewoon zo?

Nou ja, over een uurtje ga ik er wel aan beginnen, misschien dat iemand dan antwoord heeft. Ondertussen ga ik kloten met mijn marinade.
When government - in pursuit of good intentions - tries to rearrange the economy, legislate morality, or help special interests, the cost come in inefficiency, lack of motivation, and loss of freedom. Government should be a referee, not an active player.
Tiësto Live @ Melkweg 2000
Best pilot in history
pi_27007575
Hmm, zou 'm eerst in de oven garen, en dan pas met de grill an de slag.
Anders issie black on the outside, en vies rauw aan de binnenkant...
Of eerst bakken in een koekenpan. Maar dan moet je er geen knoflook op smeren, want dat verbrandt en verbrande knoflook is bitter...
Heeft je moeder een braadslee? Zo niet dan een ovenschotel?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27007609
quote:
Op zaterdag 14 mei 2005 18:02 schreef Oblivion het volgende:
Hmm, zou 'm eerst in de oven garen, en dan pas met de grill an de slag.
Hmm. Okay.
quote:
Heeft je moeder een braadslee? Zo niet dan een ovenschotel?
Ik heb geen idee wat een braadslee is. We hebben wel een ovenschotel.
When government - in pursuit of good intentions - tries to rearrange the economy, legislate morality, or help special interests, the cost come in inefficiency, lack of motivation, and loss of freedom. Government should be a referee, not an active player.
Tiësto Live @ Melkweg 2000
Best pilot in history
pi_27007712
Een braadslee is dit :

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27007759
En wees voorzichtig met de grill....Blijf er maar bij, want voor je het weet brandt het aan, heb je niks...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27007775
O nee, dat hebben we niet.
Wat is het verschil in functie met een ovenschaal? Dat ding is ook open en dan wel van glas, maar ja.
When government - in pursuit of good intentions - tries to rearrange the economy, legislate morality, or help special interests, the cost come in inefficiency, lack of motivation, and loss of freedom. Government should be a referee, not an active player.
Tiësto Live @ Melkweg 2000
Best pilot in history
pi_27007804
Niks, is prima een ovenschaal!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27007889
Okay dus eerst gewoon in de oven - dat staat vrij duidelijk op het pakje beschreven - in de schaal, en dan eventjes onder de grill? Marinade al er op als ie in de "gewone oven" gaat?

This is gonna be great!
When government - in pursuit of good intentions - tries to rearrange the economy, legislate morality, or help special interests, the cost come in inefficiency, lack of motivation, and loss of freedom. Government should be a referee, not an active player.
Tiësto Live @ Melkweg 2000
Best pilot in history
pi_27007925
Ja tuurlijk! Lekker juist!

Komt helemaal goed!
Succes!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27008035
Okay thanks
Laat het later wel weten of het heeft gesmaakt.
When government - in pursuit of good intentions - tries to rearrange the economy, legislate morality, or help special interests, the cost come in inefficiency, lack of motivation, and loss of freedom. Government should be a referee, not an active player.
Tiësto Live @ Melkweg 2000
Best pilot in history
pi_27010799
*burp*
Dat smaakte goed!

Ik heb alleen iets teveel marinade over de vis heen gegooid, waardoor-ie wat weekjes werd. Les voor de volgende keer.

Verder smaakten de aardappeltjes met rozemarijn en ijsbergslag met pijnbompitten en honing-mosterdsaus er uitstekend bij.
When government - in pursuit of good intentions - tries to rearrange the economy, legislate morality, or help special interests, the cost come in inefficiency, lack of motivation, and loss of freedom. Government should be a referee, not an active player.
Tiësto Live @ Melkweg 2000
Best pilot in history
pi_27011918
Harstikke goed! Leuk om te lezen, en wat goed van je dat het probeert!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27146139
Even over die beenham in een hete lucht oven: ik heb het probleem dat in de hete lucht oven de boel nog wel eens wil uitdrogen. Ik omzeil de boel meestal door het voedsel (de ham in dit geval) te bar- of te larderen. Dat is resp. een beetje spek erin stoppen of erom heen doen. Een van mijn favoriete gerechten is met parmaham gelardeerde kipfilet met een plak brie erin. En het leuke is dat je kip op die manier niet uitdroogt!
Een eenzame lijder aan katatonie, had als hij verstarde een rattentronie
  donderdag 19 mei 2005 @ 18:10:02 #194
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27158138
Dat is een erg lekkere oplossing zeg!
Geeft erg veel extra smaak aan de kipfilet ook nog
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_27172186
Die beenham met zout erin ge-injecteerd? Gewoon braden met een klein beetje vet en een deksel.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 mei 2005 @ 02:06:39 #196
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_27173431
quote:
Op donderdag 19 mei 2005 12:26 schreef daniel_hoenderdos het volgende:
Een van mijn favoriete gerechten is met parmaham gelardeerde kipfilet met een plak brie erin.
Sodeju, dat klinkt lekker

Kunnen we het ook een keer komen proeven

(owkee, het recept is genoeg; probeer ik het zelf wel)
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
pi_27173479
Mijn versie: bak kipfilet, varkenshaas of schnitzel aan. Fruit ui, voeg champignons toe. Doe het vlees + ui en champignons in een ovenschaal. Bedek met brie en laat smelten.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:11:14 #198
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27380222
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 02:17 schreef krakkemieke het volgende:
Mijn versie: bak kipfilet, varkenshaas of schnitzel aan. Fruit ui, voeg champignons toe. Doe het vlees + ui en champignons in een ovenschaal. Bedek met brie en laat smelten.
Beetje paneermeel over de kaas voor een lekker korstjes-effect. Zo krijg je baksteen nog lekker!

Krakkemieke, als je bent wie ik denk, moet je de groeten hebben van mijn zusje La Mamma
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  donderdag 26 mei 2005 @ 17:12:48 #199
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27380263
quote:
Op vrijdag 25 februari 2005 12:11 schreef Astridj0h het volgende:
Wat ik dan persoonlijk weer heel makkelijk vind (als bijna beginnende koker) is een snelkookpan...

sperciebonen, wortel/ui, spruitjes, boerenkool, heel veel anderen soorten kool... allemaal in ongeveer 8 minuutjes klaar.
Ik kan niet zonder! Ik maak er sudderlappen in (klaar in 1/2 uur i.p.v. een hele middag) en soep!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_27482376
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 02:06 schreef ElisaB het volgende:

[..]

Sodeju, dat klinkt lekker

Kunnen we het ook een keer komen proeven

(owkee, het recept is genoeg; probeer ik het zelf wel)
Ik woon in Zwolle, kom maar langs. Ik ga het denk ik donderdag weer maken.
Een eenzame lijder aan katatonie, had als hij verstarde een rattentronie
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')