Schapen kaas, of koeimelkfeta.quote:Op donderdag 26 augustus 2004 19:18 schreef Ingrid19 het volgende:
Ff een vraag. Als er in een recept geitenkaas staat, welke kaas kun je dan als alternatief gebruiken?
Want wij vinden geitenkaas heel erg goor.
Dank je. Dat hebben we nog nooit gehad, is het uitproberen waard.quote:Op donderdag 26 augustus 2004 19:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Schapen kaas, of koeimelkfeta.
Dan is ie bij mij nog zo hardquote:Op donderdag 26 augustus 2004 19:56 schreef ALICENOR het volgende:
Zelf heb ik altijd het probleem hoelang je (verse) groente moet koken dit is misschien ook voor anderen heel handig. KOMTIE
Bloemkool ±20 minuten
De andijvie wassen en dan niet drogen, maar ook geen water toevoegen.quote:Op maandag 6 september 2004 19:19 schreef Riann het volgende:
In een recept van andijvi staat nu. In pan andijvi met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 min laten slinken. Wat wil aanhangend water zeggen?
Niet als je het blijft roeren!quote:Op maandag 6 september 2004 21:46 schreef Riann het volgende:
maar dan brand het toch aan lijkt me
okay ik ben benieuwd morgenquote:Op maandag 6 september 2004 21:47 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Niet als je het blijft roeren!
De andijvie geeft zelf bij het verwarmen ook vocht af nl.quote:Op maandag 6 september 2004 21:49 schreef Riann het volgende:
[..]
okay ik ben benieuwd morgen
quote:Op maandag 6 september 2004 21:55 schreef shmoopy het volgende:
[..]
De andijvie geeft zelf bij het verwarmen ook vocht af nl.
Ziet er best lekker uit, post het recept eens?quote:Op maandag 6 september 2004 22:04 schreef Riann het volgende:
[..]![]()
Ik ga dit morgen dus makenlijkt me overheerlijk
![]()
[afbeelding]
Is dit serieus bedoeld of snap ik de grap niet?quote:Op donderdag 26 augustus 2004 19:56 schreef ALICENOR het volgende:
Zelf heb ik altijd het probleem hoelang je (verse) groente moet koken dit is misschien ook voor anderen heel handig. KOMTIE
Groenten: Kooktijden:
Aardappelen ± 15 à 20 minuten
Andijvie ±10 à 15 minuten
Asperges ±40 minuten
Bleekselderij ±10 à 15 minuten
Bloemkool ±20 minuten
Champignons ±10 minuten
Chinese kool ± 15 minuten
Doperwten ± 20 minuten
Groene kool, Savooienkool ± 15 à 20 minuten
Knolselderij ± 15 à 20 minuten
Koolraap ± 20 à 25 minuten
Peulen ± 15 minuten
Prei ± 15 minuten
Prinsessenbonen ± 30 à 40 minuten
Raapstelen ± 5 à 7 minuten
Rode kool ± 20 minuten
Schorseneren ± 20 minuten
Slabonen ± 30 à 40 minuten
Postelein ± 5 à 7 minuten
Snijbonen ±20 à 30 minuten
Sperziebonen ± 30 à 40 minuten
Spinazie ± 5 minuten
Spitskool ± 15 minuten
Spruitjes ± 10 minuten
Tuinbonen ± 15 minuten
Uien ± 15 minuten
Winterwortel ± 20 à 30 minuten
Witlof ± 15 minuten
Worteltjes ± 15 minuten
Zuurkool ± 15 á 20 minuten
Kappertjes en tonijn er bij door en het wordt echt heerlijkquote:Op zondag 19 september 2004 21:27 schreef Apoc2003 het volgende:
Aardappelsalade:
Ingredienten:
-Kleine gekookte aardappeltjes
-Mosterd
-Mayonaise
-Bieslook
Aardappeltjes zo nodig klein snijden, en mayonaise er over heen doen zodat alle aardappeltjes onder de mayo zitten. Naar smaak mosterd en bieslook toevoegen en je hebt een heerlijke aardappel salade.
Handig toch, hoe moet je als beginnende koker weten hoe lang je, pak em beet, bloemkool of rode kool moet kokenquote:Op donderdag 16 september 2004 13:46 schreef Gumbo het volgende:
Is dit serieus bedoeld of snap ik de grap niet?
Sperziebonen 30 à 40 minuten laten koken, lijkt me echt geen goed idee.quote:Op zondag 17 oktober 2004 18:39 schreef ChrisJX het volgende:
[..]
Handig toch, hoe moet je als beginnende koker weten hoe lang je, pak em beet, bloemkool of rode kool moet koken
En hoe moet je dat de eerste keer weten? Ik zou je zo geloven hoor, als je zegt dat die dingen een half uur in het water moeten.quote:Op woensdag 20 oktober 2004 18:50 schreef _Boo_ het volgende:
Sperziebonen 30 à 40 minuten laten koken, lijkt me echt geen goed idee.
ik heb ze zelf het liefst zo zacht mogelijk, en dan staan ze al snel 30 a 40 minuten rustig te borrelen...quote:Op woensdag 20 oktober 2004 18:50 schreef _Boo_ het volgende:
[..]
Sperziebonen 30 à 40 minuten laten koken, lijkt me echt geen goed idee.
Als dit recepten voor soep zijn begrijp ik het... als je deze tijden aanhoud, is het str*ndgaar en grijs. Tenminste 9 van de 10 tijden wel.quote:Op zondag 17 oktober 2004 18:39 schreef ChrisJX het volgende:
[..]
Handig toch, hoe moet je als beginnende koker weten hoe lang je, pak em beet, bloemkool of rode kool moet koken
Misschien heb je hier wat aan?quote:Op vrijdag 29 oktober 2004 22:51 schreef Beaver het volgende:
Ik ga morgen eens met draadjesvlees experimenteren. Thuis hebben we het vaak gegeten maar sinds ik het huis uit ben (5 jaar geleden) heb ik geen draadjesvlees meer op en het is toch zooooooooooo mjammie! Iemand nog goede tips? Ik heb ook een sudderplaatje gekocht omdat het anders veel te snel gaat waarschijnlijk, is dat goed?
Ja, graag! Vertel!quote:Op vrijdag 29 oktober 2004 23:03 schreef Lauzie het volgende:
Toevallig ga ik dat morgen ook maken! Ik doe het gewoon in de braadpan, heb geen idee wat een sudderplaatje is. Heb je wel een recept? Ik heb hier anders nog wel een recept voor je
om het een beetje lekkerder te maken. voeg je een beetje boter toe daarop een beetje ui ringen een beetje fijn gehakte knoflook. en als laatste over de vis een beetke gemalen komijn poeder. en dat vouw je goed dicht in alu folie en zet maar in de oven 180c. echt een toppertjequote:Op maandag 29 maart 2004 18:17 schreef Oceanonix het volgende:
De kabeljauw verpakken in alu-folie. Evt voor het inpakken wat viskruiden erbij strooien. Dan het pakketje in de voorverwarmde oven.
't is weliswaar een tijd geleden, maar hier heb ik wel behoefte aan.quote:Op woensdag 20 oktober 2004 19:14 schreef karper het volgende:
is er nog behoefte aan uitleg kwa messen dus waar je ze voor gebruikt? kan namelijk wel even fotot maken met tekst en uitleg
quote:Op dinsdag 8 februari 2005 10:57 schreef karper het volgende:
ik ga straks naar school zal morgen even een fototjes schieten en bewerken![]()
quote:
Daar was nog behoefte aan.quote:Op woensdag 20 oktober 2004 19:14 schreef karper het volgende:
is er nog behoefte aan uitleg kwa messen dus waar je ze voor gebruikt? kan namelijk wel even fotot maken met tekst en uitleg
dat kan alleen een hakbijl is niet echt te slijpen.quote:Op zaterdag 12 februari 2005 00:15 schreef Martijn_77 het volgende:
@ Karper kun je eigenlijk ieder mes slijpen met behulp van aan aanzetstaal?
Hét studentengerecht - Pasta met spinazie en spekkies!quote:Op maandag 28 februari 2005 22:59 schreef bunniej het volgende:
ik ben ook beginneraankomend student dus. en ik weet wel een aantal basis dingetjes van koken..maar ik ben eigenlijk op zoek naar gewoon lekkere makkelijke recepten, zonder al teveel aparte ingredienten (student = niet rijk
)
Toch iets aparts..dat je niet elke dag een gehaktbal of worst of een standaard rijstgerecht eet. maar gewoon echte lekkere recepten.
er zijn vast wel mensen met tips
Dat zou zo 3 maanden moeten zijn bij -18 graden.quote:Op vrijdag 15 april 2005 23:58 schreef _Boo_ het volgende:
Hoe lang kan je kip in de diepvries bewaren? vier sterren vriezer?
En het was een succes!quote:Op vrijdag 22 april 2005 16:48 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik maak beenham altijd in de pan klaar, ik heb een combi-magnetron met hete lucht maar daarin lukt het niet zo goed. (bij mij dan he).
Even aanbraden en dan 35 minuutjes (afhankelijk van het gewicht) zachtjes doorgaren.
Ah, hartstikke mooi!quote:
quote:Op maandag 29 maart 2004 19:07 schreef Karboenkeltje het volgende:
[..]
Saté: Koop voor 32 eurocent een pakje bij de Lidl en verwarm dat tien minuten in heet doch niet kokend water.
Hmm. Okay.quote:Op zaterdag 14 mei 2005 18:02 schreef Oblivion het volgende:
Hmm, zou 'm eerst in de oven garen, en dan pas met de grill an de slag.
Ik heb geen idee wat een braadslee is. We hebben wel een ovenschotel.quote:Heeft je moeder een braadslee? Zo niet dan een ovenschotel?
Sodeju, dat klinkt lekkerquote:Op donderdag 19 mei 2005 12:26 schreef daniel_hoenderdos het volgende:
Een van mijn favoriete gerechten is met parmaham gelardeerde kipfilet met een plak brie erin.
Beetje paneermeel over de kaas voor een lekker korstjes-effect. Zo krijg je baksteen nog lekker!quote:Op vrijdag 20 mei 2005 02:17 schreef krakkemieke het volgende:
Mijn versie: bak kipfilet, varkenshaas of schnitzel aan. Fruit ui, voeg champignons toe. Doe het vlees + ui en champignons in een ovenschaal. Bedek met brie en laat smelten.
Ik kan niet zonder! Ik maak er sudderlappen in (klaar in 1/2 uur i.p.v. een hele middag) en soep!quote:Op vrijdag 25 februari 2005 12:11 schreef Astridj0h het volgende:
Wat ik dan persoonlijk weer heel makkelijk vind (als bijna beginnende koker) is een snelkookpan...
sperciebonen, wortel/ui, spruitjes, boerenkool, heel veel anderen soorten kool... allemaal in ongeveer 8 minuutjes klaar.
Ik woon in Zwolle, kom maar langs. Ik ga het denk ik donderdag weer maken.quote:Op vrijdag 20 mei 2005 02:06 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Sodeju, dat klinkt lekker
Kunnen we het ook een keer komen proeven
(owkee, het recept is genoeg; probeer ik het zelf wel)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |