heb plaatjes van internet gehaald me messen liggen nog op school:
![]()
Koksmes
Info:Lengtes van 14-30 cm voor thuis gebruik is 16 cm handig de meeste koks hebben er een van 14 en van 25
Prijs klasse:40-100 euro
![]()
trancheermes
Info: voor het snijden van bereid vlees en hammen
Prijs40-80 euro
![]()
Office mesje
Info: verkrijgbaar van 8 t/m 12 cm,zeer handig voor groentes(bv ui insnijden)en andere klusjes
Prijs20-40 euro
![]()
Tourneermes
info:wordt gebruikt voor het tourneren van groente hier mee worden dus je worteltjes mee gesneden en je aardappeltjes die er uit zien als een halve maan
prijs:20-45 euro
![]()
worstmes
Info:voor worst te snijden meeste koks gebruiken hem echter voor tomaat
Prijs:30-45 euro
![]()
garneesmes
Info:voor het snijde van boter,augurk alles waar een leuke ribbel in moet
Prijs:20-50 euro
![]()
steakmes
info:gewoon bestek niet op tafel leggen als ik kom.
prijs:20-80 euro ps
![]()
uitbeenmes
Info:wordt gebruikt voor het vliezen van stukke vlees en het uitbenen van stukken vlees en gevogelte.
prijs:40-80
![]()
fileersmes
Info:zelfde type mes als uitbeenmes alleen langer en flexibeler
prijs:40-90
![]()
broodmes
Info:voor brood niet aanzetbaar met aanzetstaal
prijs:30-60 euro
![]()
pannermes
Info: geen mes hoeft niet geslepen te worden, wordt gebruikt om koekjes of crepes mee los te steken of om te draaien
Prijs:40-70 euro
![]()
hakbijl
Info:wordt gebruikt om bot door te slaan en om kreeften te hakken voor bisque
Prijs:60-120 euro
![]()
aanzet staal
Info:wordt gebruikt om een mes weer scherp mee te krijgen eigelijk moet je er 2 hebben een gewoone en een van diamant de diamant gebruik je als je mes te bot wordt het beste is daarna te slijpen met een wetstoon aanzetstaal.
Prijs:30-120 euro
de manier van aanzetten:
![]()
voor de geoefende gebruiker
![]()
handgiste manier om niet in je hande te snijden
je ziet het messen zijn big-busniss.
nog enkele tips bij aanschaf van een mes:
-ga voor top kwaliteit(zwilling,diamon lijn van sabetier, glabol en wusthof en goldhamster en kai)
-een koksmes mag iets buigen maar dit moet minimaal zijn
-hoop messen die ijsgehard zijn en laser gecontroleerd
-mocht je mes breken ga dan terug met all 2 de helften ge krijgt bij een goede winkel zo je geld terug mits, het een fabrieksfout is.
-ga de eerste keer naar een goede winkel waar er messen pakbaar zijn en vraag of je enkele snij bewegingen mag maken op een plank
de basis set voor thuis:
-koksmes
-office mes
-tourneermesje
-worstenmesje of een tomatenmesje
de set die ik heb bestaat uit:
-koksmes
-office mesje
-uitbeenmes
-tourneermes
-broodmes
-fileermes
-10 verschilllende boortjes(citroen trekker, pariessen boortjes)
-aanzetstaal
-trancheermes(klein)
--trancheermes(groot)
graag gedaan nu eerst koffie
[ Bericht 1% gewijzigd door Oblivion op 09-02-2005 18:26:43 ]