Mijn eerste receptposting. Be gentle
![]()
Hierbij mijn recept voor Courgette soep met zalm. Het is makkelijk te maken en leuk als voorgerecht. Dit recept gaat uit van 4 personen. Halveer de ingredienten voor 2 personen.
Wat heb je nodig- 4 courgettes
- Roomboter (ongeveer 1/4 pakje. iets minder)
- Bloem
- 1 bakje rauwe zalm in blokjes.
- Wat kervel of dille.
- Een staafmixer met een pureer-opzet-stuk-of-weet-ik-hoe-je-ze-noemtNeem een paar courgettes Snij deze in plakken, daarna in blokjes.
Gebruik 1.5 keer zoveel water wat je gaat serveren. Bijvoorbeeld 6 borden water als je 4 borden soep wilt serveren. Doe dit in de pan met een boullionblokje, en kook het geheel zo'n 25 minuten.
Pureer het geheel met een staafmixer (gewoon in de pan)
Nu het lastige gedeelte. (iig om uit te leggen) De soep moet gebonden worden met "Roux."
Neem een stukje roomboter, en smelt dit in een pannetje. Voeg is een lepel bloem toe, en meng het goed door de gesmolten boter. Herhaal dit lepel voor lepel totdat het boter/bloem mengsel net niet blijft plakken aan je lepel. Niet te droog, anders vermengt het niet goed in de soep. Niet te nat, anders gaat de soep naar boter smaken.
Doe 1 lepel van het boter/bloem mengsel in de pan met soep, en roer dit goed door de soep. Herhaal dit tot de soep de gewenste "dikte" aanneemt. Let op; niet teveel, want dan gaat de soep naar boter smaken.
Soep op smaak brengen met peper en zout en wat Kervel. (Dille kan ook)
Zelf doe ik altijd de zalm rauw op het bord, en serveer ik de soep aan tafel. (de zalm wordt snel gaar door de warmte van de soep, en het staat leuk)
ipv zalm kan je ook rivierkreeftjes gebruiken.
Smakelijk