Op verzoek volgt hier het recept van worteltaart. Recept heb ik gekregen van een collega op mijn werk. Heb het vorige week nog gegeten, want hij was jarig.
Maar eerst een mopje:
Er was een konijntje, die ging naar de bakker.
Hij bestelde een halfje bruin en vroeg heeft u ook worteltaart?
Nee zegt de bakker. De volgende dag kwam het konijntje weer,
en vroeg een halfje bruin en vroeg heeft u ook worteltaart?
Nee zegt de bakker.
De bakker dacht dat konijntje wil zo graag worteltaart daar kan ik flink aan verdienen.
Dus ging de bakker worteltaart maken.
De volgende dag kwam het konijntje weer en bestelde een halfje bruin en vroeg heeft u ook worteltaart? Ja zei de bakker.
Toen zei het konijntje Behhhhhh vies he.
Ingredienten:
250g volgranen bloem
300g zachte bruine suiker
3 eieren
175 ml sonnebloem olie
2eetl vanille essence
55 ml zure room
1 eetl nootmuskaat
2 eetl kaneel
1 eetl bakpoeder
half theel zout
300 g geraspte worteltjes
75 g gedroogde cocos
Topping:
110g monchou (of Philadelphia)
50 g zachte boter
50 g glazuur
sap van halve citroen
Bereiding:
Mix de eieren, olie, vanille essence, zure room en suiker in een schaal.
Doe in een andere schaal de bloem, nootmuskaat, bakpoeder en zout.
Voeg na goed door elkaar roeren deze ingredienten in de eerste schaal en voeg daarna de worteltjes en cocos toe.
Giet het mengsel uit in een springvorm (20 cm diameter). Vet de springvorm lichtjes in als het geen anti-aanbak laag heeft. Bak de taart op 150 graden in 1.5 a 2 uur. Test met een breinaald of sateprikker om te zien of de taart gaar is.
Topping:
Voeg boter, suiker, citroensap en monchou samen en maak er een glad mengsel van. Smeer het over de koude taart.
Eet smakelijk
Worteltaart verdient z'n eigen topiekje, dus als iemand nog andere recepten heeft, graag!
Ik ga dit weekend een worteltaart bakken en maak er een foto van.
quote:Nou, de taart die ik vorige week had (met dit recept dus) smaakte prima en dat vonden mijn collega's ook allemaal.
Op dinsdag 10 februari 2004 21:40 schreef Notorious_Roy het volgende:
Ik ben het wel eens met het konijntjeEen huisgenoot heeft het een keer gemaakt hier, en ik vond het niet echt lekker
Smaakt niet naar taart... Vooral als het warm is niet, dan is het meer een soort vegetarisch prutje dat een hoofdgerecht moet voorstellen.
quote:Of ze zeiden dat alleen maar om aardig te doen
Op dinsdag 10 februari 2004 21:43 schreef Lucille het volgende:[..]
Nou, de taart die ik vorige week had (met dit recept dus) smaakte prima en dat vonden mijn collega's ook allemaal.
Anniko bijvoorbeeld zou nooit zeggen dat het vies is ook al is het dat wel, die blijft beleefd.
quote:Geloof me, iedereen zat met plezier die taart achter de huig te stoppen tijdens de vergadering. Ik denk echt niet dat 6 man/vrouw met lange tanden in no time die taart zou eten als het niet zou smaken. Ik vond het toch ook lekker, het was mijn eerste aanraking met worteltaart.
Op dinsdag 10 februari 2004 21:45 schreef FierceDeity het volgende:[..]
Of ze zeiden dat alleen maar om aardig te doen
Anniko bijvoorbeeld zou nooit zeggen dat het vies is ook al is het dat wel, die blijft beleefd.
quote:Jij wel
Op dinsdag 10 februari 2004 21:48 schreef shmoopy het volgende:
Luus, mag ik de topictitel veranderen in Het grote Worteltaart-topic?
Carrot Halwa - Gajjar Halwa
Carrot dessert made with milk and sugar
Ingredients
1 pound or 6 medium Carrots, scrapped and grated
3/4 cup Heavy cream
Sugar to taste
6 tablespoons Almonds,
1/2 teaspoon Cardamom powder
3 tablespoons Pistachio nuts, coarsely crushed
3 tablespoons Ghee, (optional )
Preparation:
1. Put the grated carrots and ghee into a deep, large, heavy saucepan. Saute it until the carrots are cooked - you may want to put more ghee. Add water and steam the carrots until soft. Reduce the heat to moderate and cook, stirring constantly until the mixture has reduced to about half its original volume and is thick enough to coat a spoon heavily.
2. Stir in the sugar and cook for about 10 to 15 minutes. Reduce heat to low and add the almonds and the cream and stir for a few minutes more.
3. The "halwa "is done when the mixture is thick enough to draw from the sides and bottom of the pan in a solid mass.
4. Remove the pan and stir in the cardamom. Remove the "halwa "into a decorative serving dish.
5. Decorate the top with the crushed pistachio nuts. Serve warm or at room temperature.
'tis heerlijk
Ok dat was het...ciao!
quote:Ja, bij de betere banketbakkers, en ik zie het ook bij de bakker van de C1000 liggen, maar daar is een half cake-je al 3 euro nogwat.
Op dinsdag 10 februari 2004 21:51 schreef FierceDeity het volgende:
Kun je het ook ergens kant en klaar kopen eigenlijk?
quote:Hmm dan is zelf maken een betere optie ja.
Op dinsdag 10 februari 2004 21:53 schreef shmoopy het volgende:[..]
Ja, bij de betere banketbakkers, en ik zie het ook bij de bakker van de C1000 liggen, maar daar is een half cake-je al 3 euro nogwat.
quote:Ik wel!
Op dinsdag 10 februari 2004 21:52 schreef Iceflake het volgende:
niemand zit hierom te vragen
Geweldig recept, ziet er heel lekker uit, tnx.
quote:Ga een taart bakken
Op dinsdag 10 februari 2004 21:52 schreef Iceflake het volgende:
niemand zit hierom te vragen maar ik kon het niet laten..
hier een Indiaas recept voor wortelcake:[recept]
'tis heerlijk
Ok dat was het...ciao!
[Dit bericht is gewijzigd door Wackyduck op 10-02-2004 21:58]
quote:Stoer hoor Wacky
Op dinsdag 10 februari 2004 21:58 schreef Wackyduck het volgende:[..]
Ga een taart bakken
En neem het eens mee naar school.
quote:Ben je ook allergisch voor Philadelphia?
Op dinsdag 10 februari 2004 21:56 schreef SEMTEX het volgende:
Ik was wel benieuwd naar dit topic toen ik de topictitel las, maar toen las ik 'mon chou' als ingredient en daar ben ik helaas allergisch voor
Jammer.
quote:
Op dinsdag 10 februari 2004 22:14 schreef Lucille het volgende:[..]
Ben je ook allergisch voor Philadelphia?
quote:*medelijden heeft*
Op dinsdag 10 februari 2004 22:22 schreef SEMTEX het volgende:[..]
Philadelphia is toch wel een van de heerlijkste dingen op aarde
quote:I know
Op dinsdag 10 februari 2004 22:23 schreef FierceDeity het volgende:[..]
*medelijden heeft*
Philadelphia is toch wel een van de heerlijkste dingen op aarde
quote:Ja in het vriesvak van Maitre Paul. Ik vind het heerlijk.
Op dinsdag 10 februari 2004 21:51 schreef FierceDeity het volgende:
Kun je het ook ergens kant en klaar kopen eigenlijk?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |