ff googlen...quote:Op maandag 10 januari 2005 22:43 schreef E.T. het volgende:
oe! en dit topic zie ik nu pas...
Iemand hier met een recept van hemelse modder? Dat is zo waanzinnig lekker...
Oehh, ziet er lekker uit!quote:Op vrijdag 13 mei 2005 16:18 schreef BBQ-kip het volgende:
Chocolate Cloud Cake
Van: Nigella Lawson
-edit- even een knipje, anders is het zo'n lap tekst
Klinkt goed! Ik denk dat ik hem ook maar eens een keertje ga maken als ik tijd heb.quote:Op zaterdag 14 mei 2005 14:38 schreef BBQ-kip het volgende:
Hij is ook erg lekker en een heel andere chocoladetaart dan je "normaal" gewend bent.
Het zit een beetje tussen cake en truffeltaart in, met een hele aparte topping, erg jummie al zeg ik het zelf
Klinkt lekker! Die ga ik vandaag of morgen proberen!quote:Op dinsdag 3 februari 2004 21:56 schreef MUUS het volgende:
Hallo, ik ben er. Vrees mij en mijn tig choco-recepten..
Chocolade Kruimeltaart100 gr. suiker 200 gr. boter 300 gr. bloem 1 ei (voor het deeg) snufje zout 200 gr. pure chocolade 100 gr. suiker 2 theelepels citroenrasp 3 eieren (voor de vulling)
Mix de suiker en boter en doe daarna de bloem, het ei en wat zout erbij. Doe de helft van dit deeg in een bakvorm. Hak de chocolade in grove stukken en meng dit door de rest van het deeg. Doe dan de extra eieren, extra suiker en citroenrasp erbij. Gooi dit op de deegbodem.
Bak de taart 30 minuten op 170 graden.
Met vanilleijs en/of slagroom serveren..
Wat is dat precies? Heb er nog nooit van gehoord..quote:Op zaterdag 25 juni 2005 13:44 schreef --Christiaan-- het volgende:
Ik wil het recept voor chocoladesalami
Je neemt chocolademargarine, (hoe heet dat spul ook al weer, ChoBa?) en van die verkade knappertjes.quote:Op zaterdag 25 juni 2005 16:37 schreef Euc- het volgende:
[..]
Wat is dat precies? Heb er nog nooit van gehoord..
Klint wel erg lekker. Als je het als toetje zou gebruiken wat zou je er dan meer bij kunnen doen?quote:Op zaterdag 25 juni 2005 16:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je neemt chocolademargarine, (hoe heet dat spul ook al weer, ChoBa?) en van die verkade knappertjes.
Je slaat die knappertjes aan kleine stukjes en mengt die met die chocomargarine (op kamertemperatuur uiteraard)
Daar rol je een soort worst van (met een korst van kruim van die knappertjes) in plasticfolie en dat leg je in de koelkast om hard te worden. Daar snij je plakjes van.
Ook bekend als koude hond.
Dat wordt wel erg zwaar. Wat dacht je van aardbeien of frambozen sorbet?quote:Op zaterdag 25 juni 2005 17:14 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Klint wel erg lekker. Als je het als toetje zou gebruiken wat zou je er dan meer bij kunnen doen?
Ik denk aan vanile ijs en slagroom.
Ik had geen rozijnen in huis maar de missie is geslaagdquote:Op woensdag 4 februari 2004 16:10 schreef BlaatschaaP het volgende:
[..]
Ingrediënten:
225 gram basterdsuiker
50 gram cacao
75 gram zelfrijzend bakmeel
2eieren
2 eetlepels melk
125 gram gesmolten boter
50 gram gehakte rozijnen
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180° C Roer in een grote kom de suiker,het zelfrijzend bakmeel en de cacao door elkaar.Doe de eieren in een andere kom en klop ze los met de melk. Smelt ondertussen de boter zachtjes in een steelpannetje(of even in de magnetron).Je kunt de rozijnen in stukjes snijden of heel laten.Neem de mixer en mix nu het eimengsel met het suikermengsel. Giet dan de boter erbij en mix alle ingrediënten, behalve de rozijnen. Door elkaar. Als alles goed is gemengd, roer je tot slot de rozijnen erdoor
Het beslag kan in de oven.
Bekleed een bakvorm van ongeveer 4 cm hoog (een kleine lasagnevorm) met bakpapier. Verdeel het beslag over de bodem en zet de schaal ongeveer 30 min in de oven.Na 30 min even voorzichtig kijken.Als je voorzichtig de oven opendoet, zie je dat het beslag een soort chocoladetaart is geworden. Hij mag van binnen nog zacht zijn : voel met je vingertoppen op de taart. De taart moet een beetje veerkrachtig aan voelen ( een beetje “meegeven”).
Van de taart snijden we Brownies.
Laat de taart even afkoelen voordat je de Brownies gaat snijden. In Amerika snijden ze de taart in vierkante Brownies.
Natuurlijk kun je er ook nog wat gesmolten chocolade op doen en wat versiering (een walnoot of snoepje).
Een beetje slagroom is natuurlijk ook lekker. Geen toef slagroom op een hete Brownie scheppen, want dan smelt de slagroom.
Eet smakelijk.
Ik denk dat ik deze straks even ga maken!
Fotoquote:Op zondag 26 juni 2005 06:10 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik had geen rozijnen in huis maar de missie is geslaagd![]()
En dat om 05:45 op zondag morgen![]()
quote:
quote:Op zondag 26 juni 2005 06:20 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
[afbeelding]
't is niet moeders mooiste, maar dat boeit me echt niet
Hij is ook nog niet afquote:Op zondag 26 juni 2005 06:20 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
[afbeelding]
't is niet moeders mooiste, maar dat boeit me echt niet
Hij is wel af. Jij hebt het over een taart, ik heb het over browniesquote:Op zondag 26 juni 2005 14:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hij is ook nog niet af
Snij hem overlangs aan 3 ronde plakken
Besprenkel de plakken met rijkelijk grand Marnier of andere sinaasappellikeur
Nu 1/2 liter slagroom slaan en chocolade au bain marie smelten. De slagroom voorzichtig met de gesmolte chocolade omenveloperen, maar niet roeren.
Plak van de taart neerleggen en bestrijken met de chocolade room creme
plak erop en bestrijken met de chocolade room creme
Laatste plak erop en bestrijken met de chocolade room creme
zijkanten bestijken met de room-creme
Of
Variatie
De plakken besprekelen met Kirschwasser, en bestrijken met een dikke laag kersenjam
Daar de taart mee opbouwen en de buitenkant afwerken met de chocolade-creme
Boehoe deze is bij mij schandalig mislukt! Maar van die Ganache kan je heerlijke choco-blub maken! Beetje poedersuiker en een 1/8e liter slagroom erbij, even kloppen en de koelkast in. PERFECT!quote:
is de citroenrasp echt nodig? Ik heb geen citroen in huis.quote:Op dinsdag 3 februari 2004 21:56 schreef MUUS het volgende:
Hallo, ik ben er. Vrees mij en mijn tig choco-recepten..
Chocolade Kruimeltaart100 gr. suiker 200 gr. boter 300 gr. bloem 1 ei (voor het deeg) snufje zout 200 gr. pure chocolade 100 gr. suiker 2 theelepels citroenrasp 3 eieren (voor de vulling)
Mix de suiker en boter en doe daarna de bloem, het ei en wat zout erbij. Doe de helft van dit deeg in een bakvorm. Hak de chocolade in grove stukken en meng dit door de rest van het deeg. Doe dan de extra eieren, extra suiker en citroenrasp erbij. Gooi dit op de deegbodem.
Bak de taart 30 minuten op 170 graden.
Met vanilleijs en/of slagroom serveren..
doe lekker zelluf, ik deel al het gerecht van een 2 sterrenkok, en nog is het niet goedquote:
Is het niet eens tijd voor een CUL kookmeet waar mensen zoals jij eens flink aan de slag gaan en iedereen gaat dan lekker smullen? Uiteraard vergoedinkjes mogelijkquote:Op maandag 23 januari 2006 23:18 schreef Euc- het volgende:
[..]
doe lekker zelluf, ik deel al het gerecht van een 2 sterrenkok, en nog is het niet goed![]()
![]()
Stel maar voor in het betreffende topic, maar ik ga liever uit etenquote:Op maandag 23 januari 2006 23:26 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Is het niet eens tijd voor een CUL kookmeet waar mensen zoals jij eens flink aan de slag gaan en iedereen gaat dan lekker smullen? Uiteraard vergoedinkjes mogelijk
Ja dat snap ik jaquote:Op maandag 23 januari 2006 23:27 schreef Euc- het volgende:
[..]
Stel maar voor in het betreffende topic, maar ik ga liever uit eten
quote:Op maandag 23 januari 2006 23:31 schreef Nembrionic het volgende:
Truffels
Daar zijn ze naar vernoemt omdat ze daar op lijken.quote:Op maandag 23 januari 2006 23:34 schreef Gronings_Mopje het volgende:
[..]Truffels worden toch door bepaalde honden gevonden in de grond. Ik heb zoiets gelezen en ook dat ze gevonden worden door speciaal getrainde honden en de truffels schijnen al maar kleiner te worden omdat varkens er zoveel van houden. Zoiets was het toch wel
Ze worden toch door de varkens gevondenquote:Op maandag 23 januari 2006 23:34 schreef Gronings_Mopje het volgende:
[..]Truffels worden toch door bepaalde honden gevonden in de grond. Ik heb zoiets gelezen en ook dat ze gevonden worden door speciaal getrainde honden en de truffels schijnen al maar kleiner te worden omdat varkens er zoveel van houden. Zoiets was het toch wel
En daar wil je mee zeggen dat.. ?quote:Op maandag 23 januari 2006 23:34 schreef Gronings_Mopje het volgende:
[..]Truffels worden toch door bepaalde honden gevonden in de grond. Ik heb zoiets gelezen en ook dat ze gevonden worden door speciaal getrainde honden en de truffels schijnen al maar kleiner te worden omdat varkens er zoveel van houden. Zoiets was het toch wel
Kom op zegquote:Op maandag 23 januari 2006 23:34 schreef Gronings_Mopje het volgende:
[..]Truffels worden toch door bepaalde honden gevonden in de grond. Ik heb zoiets gelezen en ook dat ze gevonden worden door speciaal getrainde honden en de truffels schijnen al maar kleiner te worden omdat varkens er zoveel van houden. Zoiets was het toch wel
Nee, tegenwoordig door getrainde honden, omdat varkens ze steeds opvretenquote:Op maandag 23 januari 2006 23:37 schreef Leonoor het volgende:
[..]
Ze worden toch door de varkens gevondenMaar dat zijn de 'andere truffels', je hebt ook chocolade truffels
.
Die ken ik niet.quote:Op maandag 23 januari 2006 23:37 schreef Leonoor het volgende:
[..]
Ze worden toch door de varkens gevondenMaar dat zijn de 'andere truffels', je hebt ook chocolade truffels
.
Dus deze dingen heb jij nog nooit van je leven gezien? Kan natuurlijk...maar lijkt me gekquote:
Die ken ik wel! Maar dat is wel heel lang geleden en ik vond ze niet lekker vandaar dat ik dat denk ik vergeten ben.quote:Op maandag 23 januari 2006 23:53 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dus deze dingen heb jij nog nooit van je leven gezien? Kan natuurlijk...maar lijkt me gek
[afbeelding]
Ik vind ze ook niet lekker, vooral omdat ik er altijd te veel van eet, en ik choco-truffels dus tegenwoordig asocieer met misselijk-zijnquote:Op maandag 23 januari 2006 23:56 schreef Gronings_Mopje het volgende:
[..]
Die ken ik wel! Maar dat is wel heel lang geleden en ik vond ze niet lekker vandaar dat ik dat denk ik vergeten ben.
Oewoei?quote:Op dinsdag 24 januari 2006 00:07 schreef nuffniet het volgende:
Oewoei chocolaaa .. Te veel passie ... ik lurk even mee![]()
Dat is het voor mij niet hoorquote:Op dinsdag 24 januari 2006 00:18 schreef Leonoor het volgende:
[..]
Ik vind ze ook niet lekker, vooral omdat ik er altijd te veel van eet, en ik choco-truffels dus tegenwoordig asocieer met misselijk-zijn.
Toen ik klein was kreeg ik idd ook een keer een chocoladetruffel en voorzichtig als ik was likte ik er maar aan en dat was vreselijk bitter en ik wilde nooit meer zon truffel. Laatst hadden we ze weer in huis dus ik dacht, nou toch ff proeven..en wat bleek, ze waren heeerlijk!! Gewoon nog een keer proberen, je zal zien dat het hemels isquote:Op dinsdag 24 januari 2006 01:01 schreef Gronings_Mopje het volgende:
[..]
Dat is het voor mij niet hoorIk weet nu meteen weer die doffe chocolade poeder droog te vinden op mijn voortanden en dat is beter om weer te vergeten.
Hallo ik ben benieuwd ga het recept maken, je kunt trouwens wel cholate chips krijgen in nederland. En wel bij de welkoop. Het staat bij de broodbak producten en ze zijn perfect.quote:Op dinsdag 4 januari 2005 20:32 schreef AKnynke het volgende:
Of gewoon zelfgemaakte chocolate chip cookies! Veel lekkerder dan die van de aldi. Heb alleen een recept in het engels jammer genoeg. En chocolate chips, die kun je hier niet krijgen. Dus elke keer als ik een pakketje uit Amerika krijg zitten er chocolate chips in!
1 theelepel bakpoeder,
1 theelepel zout
2 eieren
1 theelepel vanille extract
600 gram bloem
250 gram boter
200 gram suiker
200 gram bruine basterd suiker
500 gram chocolate chips.
(maten omgerekend uit Amerikaans. Weet niet of ze kloppen)
Mix de bloem, het pakboeder en de zout in een kleine kam. Klop de boter, suiker, bruine suiker en het vanille extract in een grote kom totdat het een romig mengsel is. voeg de eieren een voor een toe. Goed kloppen na elk ei. Roer er langzaam het bloemmengesle doorheen. Roer er als laaste de chocolate chips doorheen.
Maak met een eetlepel bolletjes en leg deze op een ingevette bakplaat. Dit moet 9 tot 11 minuten in de oven op +/- 200 graden. Haal ze er pas uit als ze goud bruin zijn.
Nogmaals, het recept komt van de achterkant van de tollhouse chocolatechip verpakking, vertaald uit het engels. De afmetingen e.d. zijn op de gok omgerekend.
quote:Op woensdag 1 februari 2006 21:36 schreef LasTeR het volgende:
Ik zoek een recept, (stond op een blaadje maar ben ik kwijtgeraakt). Het is dus een Amerikaans recept, en hier zijn de, volgens mij, benodigde ingrediënten:
Chocolate Mousse
Van die Klop Klop Slagroom (:'))
Brokken chocolade cake
Stukken Candy Bar. (Mars of Snickers ofzo)
Heeft iemand enig idee waar ik het over heb, en het originele recept?
BVD
Dat klinkt lekker! En ook nog leuk om even te maken als je onverwachts visite krijgt.quote:Op maandag 2 februari 2004 15:14 schreef SiGNe het volgende:
Erg makkelijk maar enorm simpel: witte chocolade smelten en door slagroom kloppen, koffie zetten en slagroom erop
oei, dat ziet er erg lekker uitquote:Op donderdag 15 juni 2006 15:42 schreef sieske het volgende:
Ik heb al gevonden hoe ik op deze pagina: makkelijke chocoladerecepten, kom. Ik heb er gewoon overheen gekeken. Ik weet jammer genoeg nog niet hoe ik op Centraal:taarten, cakes... kom.
En die laatste vraag: kan iemand me daar antwoord op geven?
Ik heb trouwens een recept gevonden voor:
HALFZACHTE CHOCOLADETAARTJES MET ROZIJNEN EN VANILLE-IJS
100 g pure chocolade, in stukken
100 g boter
2 eieren
3 eidooiers
50 g suiker
50 g bloem
4 el rozijnen
Smelt de chocolade en de boter op laag vuur onder voortdurend roeren (het kan ook in de magnetron, 70 G, zo laag mogelijk, 2 minuten, roeren, nog niet gesmolten? nog 2 minuten)
Doe de eieren, twee eidooiers en suiker in een kom (ik denk dat er boedoeld wordt, 4 eiwitten, 6 eidooiers)
Neem een pan waar de kom precies in past, vul de pan 1/3 met water en breng het aan de kook. Draai het vuur laag, zet de kom op de pan en klop het eimengsel met een garde of handmixer tot een stevig schuim. Zorg ervoor dat het niet heet wordt, want dan gaat het stollen. Neem de kom uit het water en klop net zo lang tot het mengsel weer koud is.
Meng de chocolade en boter erdoor en spatel voorzichtig de bloem erdoor:het beste resultaat krijg je door dit mengsel 1 uur in de koelkast te zetten.
Verwarm de oven voor op 180G.
Verdeel de rozijnen over kleine beboterde vormpjes, doe daar het beslag op en zet ze ongeveer 8 min in de oven.
Haal de taartjes uit de oven,snijd ze van doormidden, wel op bordjes, zodat de zachte vulling eruit loopt en doe er een bolletje vanille-ijs bovenop.
Ik heb dit recept nog nooit gemaakt, maar het klinkt heerlijk. Ik denk dat de vormjes muffinvormpjes ofzo zijn.
Ik weet dus niet of dit recept echt klopt, of de hoeveelheden kloppen enzo.
Weet iemand trouwens hoe ik een foto bij een recept moet zetten?
Topic-kick! Ik heb eindelijk deze brownies gemaakt.... makkelijk, snel en lekker! Maar de volgende keer ga ik stukjes chocolade in het deeg doen, ik vond ze (ondanks de rozijnen) een beetje saai. Wel een goed recept, volgens mij kan dit niet mislukken.quote:Op woensdag 4 februari 2004 16:10 schreef BlaatschaaP het volgende:
[..]
Ingrediënten:
225 gram basterdsuiker
50 gram cacao
75 gram zelfrijzend bakmeel
2eieren
2 eetlepels melk
125 gram gesmolten boter
50 gram gehakte rozijnen
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180° C Roer in een grote kom de suiker,het zelfrijzend bakmeel en de cacao door elkaar.Doe de eieren in een andere kom en klop ze los met de melk. Smelt ondertussen de boter zachtjes in een steelpannetje(of even in de magnetron).Je kunt de rozijnen in stukjes snijden of heel laten.Neem de mixer en mix nu het eimengsel met het suikermengsel. Giet dan de boter erbij en mix alle ingrediënten, behalve de rozijnen. Door elkaar. Als alles goed is gemengd, roer je tot slot de rozijnen erdoor
Het beslag kan in de oven.
Bekleed een bakvorm van ongeveer 4 cm hoog (een kleine lasagnevorm) met bakpapier. Verdeel het beslag over de bodem en zet de schaal ongeveer 30 min in de oven.Na 30 min even voorzichtig kijken.Als je voorzichtig de oven opendoet, zie je dat het beslag een soort chocoladetaart is geworden. Hij mag van binnen nog zacht zijn : voel met je vingertoppen op de taart. De taart moet een beetje veerkrachtig aan voelen ( een beetje “meegeven”).
Van de taart snijden we Brownies.
Laat de taart even afkoelen voordat je de Brownies gaat snijden. In Amerika snijden ze de taart in vierkante Brownies.
Natuurlijk kun je er ook nog wat gesmolten chocolade op doen en wat versiering (een walnoot of snoepje).
Een beetje slagroom is natuurlijk ook lekker. Geen toef slagroom op een hete Brownie scheppen, want dan smelt de slagroom.
Eet smakelijk.
Ik denk dat ik deze straks even ga maken!
Indd, dit is heel erg lekker. Ben naar Mexico op vakantie geweest en heb aardig wat hiervan weggegeten.quote:Op maandag 6 november 2006 21:58 schreef klaarover het volgende:
In Mexico gebruiken ze "mole" een soort chocosaus voor bij de hoofdmaaltijd. Maar omdat ik niet zoveel heb met de Mexicaanse keuken, is dit alles wat ik weet.
ik had gehoopt dat dit het zou wordenquote:Op dinsdag 7 november 2006 20:50 schreef Rewimo het volgende:
Er moet hier ergens een heel topic staan met heel veel chocoladerecepten
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |